ONAFHANKELIJK BELEGGINGSKANTOOR

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "ONAFHANKELIJK BELEGGINGSKANTOOR"

Transcriptie

1 Turnhout, 14 februari 2015 Betalen om te sparen door Nico Pantelis Nu de rentes op staatspapier met een looptijd van 2 jaar in maar liefst 9 Europese landen negatief zijn, begint deze evolutie zich ook door te trekken naar Investment Grade bedrijfsobligaties (met een kredietrating van minstens BBB ). De acties van de ECB kwantitatieve versoepeling zorgen immers voor een koortsachtige zoektocht naar rendement. Beleggers die zich hier blindelings aan wagen, nemen risico s die misschien niet meer overeenkomen met hun beleggingsprofiel. Dat houdt in dat beleggers steeds verder zullen gaan staan op de risicoladder en de risico/rendementseigenschappen van beleggingen niet meer correct zullen kunnen inschatten door het agressieve beleid van de ECB. Dit is een gevaarlijke situatie die kan leiden tot accidenten in de beleggingsportefeuille. Wees u hiervan bewust en blijf defensief. Zorg ervoor dat u voldoende cash en goud heeft in portefeuille en wees beducht voor vastrentende beleggingen met negatieve rentevoeten, lage liquiditeit of vervaldagen die ver in de toekomst liggen. Inflatie is immers een fenomeen dat onverwacht opduikt en ravages kan aanrichten in portefeuilles die al te eenzijdig gepositioneerd zijn. 6 signalen dat je een ongezonde relatie hebt met je geld Niels Saelens webredacteur moneytalk.be 11/02/15 Hoe goed is je relatie met je geld? De volgende zes signalen maken duidelijk dat je nog wat moet werken aan je 'verstandhouding'. 1. Je zit op je geld 2. Je voelt de noodzaak om geld uit te geven 3. Je betaalt je rekeningen op het laatste moment 4. Je denkt dat geld de oplossing biedt 5. Je bent voortdurend blut 6. Je praat niet graag over geld OESO: signalen van herstel in eurozone MAANDAG 9 FEBRUARI 2015 PARIJS (AFN) - Diverse economische indicatoren duiden op een aanstaande positieve wijziging van het groeimomentum in de eurozone. Dat stelde de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) maandag bij de presentatie van haar index van leidende indicatoren. Volgens de denktank zal de groei vooral in Duitsland en Spanje aan vaart winnen, terwijl in Italië sprake is van een stabilisatie. In het vorige rapport werd nog gesproken van een

2 afzwakkende groei in Italië. De situatie in Frankrijk, dat een stabiele groei kent, is ongewijzigd. Al met al groeit de economie in de eurozone stabiel, evenals de economieën van de Verenigde Staten, Canada, Japan, China en Brazilië. Het groeitempo in het Verenigd Koninkrijk zal wat afnemen ten opzichte van het hoge niveau in de afgelopen maanden. België gezakt in strijd tegen witwassen De tijd 12 februari 2015 Justitie moet veel te veel (56%) witwasdossiers seponeren bij gebrek aan speurders. De echte witwassystemen worden niet aangepakt. Het werkelijke kostenplaatje bij actief vermogensbeheer blijft schimmig 11/02/2015 Sujan Lahiri Sinds de dotcom crash in 2001 en de financiële crisis in 2008 is er gelukkig een hoop veranderd qua toezicht. De transparantie is toegenomen, waardoor het een en ander voor de consument wat inzichtelijker is geworden (denk aan prijsvergelijkingssites). Ook hebben banken en verzekeraars te maken met een strengere zorgplicht, dat beoogt rekening te houden met het financieel analfabetisme van de gemiddelde klant. Tevens zijn de tarieven van transacties fors gereduceerd dankzij de opkomst van het internet en de moordende concurrentie onder brokers. Het is nog nooit zo goedkoop (of minder duur) geweest om zelf actief te beleggen. Ondanks deze stappen voorwaarts blijft het werkelijke kostenplaatje schimmig. Hoeveel kosten romen institutionele partijen nou echt af? Het zal geen totale verrassing zijn dat de totale kosten hoger zijn dat je op grond van de beschikbare informatie zou inschatten. Bij hedgefondsen innen ze via de zogeheten performance fee van 20%. Kortom, denk twee keer na voordat je je geld onderbrengt bij een vermogensbeheerder die meent beter kunnen te presteren dan de index. En als u het doet, vraag in elk geval door naar het uiteindelijke kostenplaatje. Je bent en blijft immers zelf verantwoordelijk voor je beslissingen. SwissLeaks: het grootste lek van bankgegevens ooit Onderzoeksjournalisten onthullen Zwitserse rekeningen van mensen over hele wereld Onder de naam SwissLeaks onthullen 140 journalisten in 45 landen, onder wie De Tijd-journalist Lars Bové, het grootste lek van bankgegevens in de wereldgeschiedenis. In oktober 2013 onthulde De Tijd al de rekeningen van duizenden Belgen bij de bank HSBC in Zwitserland. Maar nu legt het consortium van onderzoeksjournalisten ICIJ die gegevens bloot voor meer dan cliënten uit 203 landen. Met grote namen van rocksterren zoals David Bowie, filmsterren zoals Joan Collins, sporthelden zoals Michael Schumacher, politici, criminelen, smokkelaars, diamantairs, adel, die allemaal gelinkt zijn aan rekeningen in Genève.

3 434 miljoen euro De Belgische fiscus kreeg de gelekte bankgegevens al op 7 juli 2010 van zijn Franse collega's. Het Franse gerecht vond de gegevens tijdens een huiszoeking bij Hervé Falciani, de ex informaticus van HSBC die de gegevens had gekopieerd in Het Franse gerecht speelde de gegevens vervolgens door aan de Franse fiscus, die ze op zijn beurt in 2010 doorspeelde aan de Belgische fiscus. 'Ethias heeft grote kuis gehouden, maar het had beter nog wat verder gedweild' 06/02/15 Volgens Trends-redacteur Ilse De Witte heeft het management van Ethias oogkleppen op. Het management van Ethias heeft oogkleppen op. Een boete van 378 miljoen euro in de boeken schrijven als een lening aan de fiscus. Il faut le faire. De top van de verzekeraar was zo overtuigd van het eigen gelijk dat zelfs geen provisie werd aangelegd. Het management heeft er de voorbije jaren alles aan gedaan om de buitenwereld wijs te maken dat Ethias niet meer dezelfde is. Er is grote kuis gehouden, ja, maar de kuisploeg is zich veel te snel op de borst beginnen te kloppen en had beter nog wat verder gedweild. Want met de spoken uit het verleden onder de mat te vegen, zijn ze nog niet voorgoed verdreven. 'Laat de echte verantwoordelijken voor Arco betalen' 05/02/15 Volgens Trends-redacteur Patrick Claerhout moet de Belgische regering de echte verantwoordelijken voor de misleiding van de coöperanten en voor de teloorgang van Dexia en Arco de rekening laten betalen. Zwitserse banken lozen massaal Belgische zwartspaarders Christof Vanschoubroek Zwitserse en Luxemburgse banken zijn volop bezig om hun klantenbestand uit te zuiveren. Zwartspaarders worden in groten getale aan de deur gezet, tenzij ze kunnen aantonen dat ze hun zwart geld aangegeven hebben bij de fiscus. Waarom de witwas praktijken bij HSBC bank geen verrassing mag heten 10/02/2015 Sujan Lahiri Deze week werd bekend gemaakt dat de Britse HSBC bank voor maar liefst honderd miljard dollar (!) had verduisterd ten faveure van haar puissant rijke klanten Opmerkelijk is dat HSBC bank ongehinderd z n gang kon gaan, want de praktijken liepen van 1988 tot Het is dat een klokkenluider met de gegevens vandoor ging en ze lekte aan een clubje onderzoeksjournalisten, anders wisten wij van niets.

4 Maar eigenlijk moeten we niet verbaasd zijn. Is de verduistering van HSBC bank het tipje van de ijsberg? Ongetwijfeld, elke grootbank heeft speciale fiscalisten in dienst die dergelijke operaties uitvoeren voor hun schatrijke klanten. Uit allerlei onafhankelijke onderzoeken blijkt dat wereldwijd triljarden aan vermogen beheerd wordt in exotische 0% belasting oorden. Wat is de oplossing? Bijna volledige Bel-20 heeft ruling in Luxemburg Zaterdag 7 februari 2015 De fiscus heeft gisteren het eerste pakket belastingdeals uit Luxemburg ontvangen. Ze slaan op zestien Belgische multinationals, die volgens de informatie van de Standaard allemaal noteren in de Belgische beursindex Bel-20. Overheid wil zwart geld naar België halen Bij de fiscus weten ze wel wat doen. Niet alleen trekt de fiscus druk de tips van klikspanen na, wanneer mogelijk zwart geld in het spel is. Bijkomend is er nu ook een nieuwe actie om zwart geld vanuit het buitenland wit te wassen. In het verleden was er al de Fiscale Amnestie. Nu zou er een nieuwe Bevrijdende Aangifte ingesteld worden. Al willen de leden van de federale regering het niet zo noemen. We volgen gewoon de vroeger ingestelde wetgeving, zo klinkt het bij Johan Van Overtveldt (Minister van Financiën). De vorige regering had echter gesproken van de ultieme fiscale regularisatie. Daarna zou het onherroepelijk gedaan zijn met witwassen. Maar, nu komt er een nieuwe richtlijn bij de fiscus en wordt de regularisatie verder gezeten. Al noemt de Regering Michel het liever een fiscale rechtzetting. Normaal zou de aangifte beëindigd zijn op 2 januari, maar de dossiers blijven binnenstromen. De regering wil voor continuïteit zorgen en de nieuwe dossiers op gelijke manier behandelen. Wel zouden er hoge boetes worden ingesteld. Het is dus zeker niet zo dat belastingzondaars wegkomen zonder verliezen. Volgens journalist Stefaan Michielsen komt steeds meer zwart geld bovendrijven omdat geparkeerd geld in het buitenland minder bruikbaar is geworden. Steeds meer fiscale achterpoortjes worden gesloten door een striktere en uniforme internationale wetgeving, zo gaat de redenatie. Een vrij naïeve gedachtegang, lijkt ons. Zoals het Nederlandse programma Zembla vorig jaar aantoonde, zijn er nog hopen ontsnappingsroutes te nemen. Zo n gigantische vaart zal alles dus niet lopen. Fiscus regelt zelf amnestie door Belga Hoewel de laatste regularisatieronde officieel eind 2013 afliep, organiseert de fiscus ook vandaag fiscale amnestie. Dat bericht De Standaard dinsdag.

5 De regering Di Rupo haalde in de tweede helft van 2013 nog eens alles uit de kast om al het zwarte geld naar ons land te laten terugvloeien. Zelfs wie ernstige en georganiseerde fiscale fraude had gepleegd, kon op de clementie van de fiscus rekenen. Sindsdien heeft het net rond de grote en kleine fraudeurs zich almaar meer gesloten en komen steeds meer fiscale zondaars tot het besef dat ze geen kant op kunnen. Velen trekken met hun fiscale advocaat naar hun belastingcontroleur om tot een regeling te komen. Maar het probleem is dat niet elke controleur gelijkaardige dossiers op dezelfde manier aanpakt. Onder fiscale advocaten doet zelfs een vergelijkende studie de ronde over de controlediensten waar het goedkoopst kan worden geregulariseerd. Om dat shoppen een halt toe te roepen, organiseert de fiscale administratie nu zelf een soort fiscale regularisatie. Minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N VA) benadrukt dat het niet om een nieuwe regularisatieronde gaat. We willen de dossiers uniform behandelen. Belgen verklikken massaal kennissen bij fiscus 02/02/2015 Het is al enkele jaren een trend, dat afglijden richting de DDR. Bij een socialistische heilstaat hoort ook het actief in de gaten houden van medeburgers en bij de minste misstap dit doorgeven aan de overheid. België heeft een nieuw record in de wacht gesleept. Nooit eerder verklikten we met zovelen onze medeburgers bij de belastingdienst. In 2014 hebben niet minder dan 2625 Belgen hun buren, familie of kennissen verklikt. VTM Nieuws vroeg de gegevens op bij de FOD Financiën. Bij elke melding start de fiscus een onderzoek naar mogelijke fraude. Zelfs als bewijzen dus niet hard te maken zijn, kan bij een goedkope bewering toch het binnenstebuiten keren van iemands dossier, het gevolg zijn. Ook al jaren valt bij de tendens op dat we als Belgen vooral bekenden verklikken. Het gaat om het clichébeeld van de buurman die plots een dure sportauto heeft waar we jaloers op zijn, de zelfstandige die ons ontslagen heeft en een lesje verdient, de ex man of vrouw die wel eens een bezoekje van de belastingen behoort te krijgen Jaloezie, daar draait het om. Ligt het probleem ook niet gedeeltelijk bij de overheid? Bewijst deze trend niet ergens dat de sociale welvaartsstaat, met haar bijbehorende misbruiken en gigantische belastingen, een afgunstmaatschappij in de hand werkt? In dat opzicht is de vergelijking met het arbeidersparadijs dat de DDR van Oost Duitsland was, niet zo ver van de pot gerukt. En is het trouwens, zoals Jean Marie Dedecker ooit zei, in zo n samenleving geen recht en zaak van goed burgerschap om belastingen net te gaan ontwijken? Beleggers kunnen omzettingstaks terugeisen Asset Management & Private Banking Network Benelux Beleggers kunnen de omzettingstaks, de belasting die betaald werd bij de omzetting van hun effecten aan toonder, terugeisen. Het Grondwettelijk Hof verwees de taks vandaag naar de prullenmand.

Belgische fondsensector met vijfde gestegen in 2014

Belgische fondsensector met vijfde gestegen in 2014 Belgische fondsensector met vijfde gestegen in 2014 Joris Luyendijk: 'Wat als verschillende banken plots niet meer aan hun gegevens kunnen?' Véronique Goossens Anker Kanaal Z en opiniemaker Knack.be 25/02/15

Nadere informatie

ONAFHANKELIJK BELEGGINGSKANTOOR

ONAFHANKELIJK BELEGGINGSKANTOOR Turnhout, 14 september 2014 Gevolgen negatieve rentes? (Walter Matthijssen) 09 september 2014 Stilaan wordt het echter tijd dat u zich als spaarder het één en ander moet afvragen en situaties gaat afwegen

Nadere informatie

INVESTOR PULSE NEDERLAND DERDE EDITIE

INVESTOR PULSE NEDERLAND DERDE EDITIE INVESTOR PULSE NEDERLAND DERDE EDITIE W E V R O E G E N U I T 2 0 L A N D E N H O E Z E D E N K E N IN EEN ONDERZOEK UITGEVOERD DOOR CICERO BLACKROCK INVESTOR PULSE NEDERLAND DERDE EDITIE WAT HOUDT NEDERLANDERS

Nadere informatie

Beleggingen. Hoe de winst op uw fondsen veiligstellen via de Belfius Lock-fondsen? ACTUA Blackrock optimistisch over Europese aandelen

Beleggingen. Hoe de winst op uw fondsen veiligstellen via de Belfius Lock-fondsen? ACTUA Blackrock optimistisch over Europese aandelen Uw Beleggingen oktober mei 2015 2013 ACTUA Blackrock optimistisch over Europese aandelen COACHING Laat geen fiscaal voordeel liggen in uw personenbelasting FOCUS Hoe de winst op uw fondsen veiligstellen

Nadere informatie

ONAFHANKELIJK BELEGGINGSKANTOOR

ONAFHANKELIJK BELEGGINGSKANTOOR Turnhout, 29 november 2014 Optimisme over de komende jaren is op zijn plaats Barbara van Cooten Voor de komende jaren mogen beleggers rekenen op langdurige groei van zowel de Amerikaanse als de wereldeconomie.

Nadere informatie

Leren Beleggen. Door Tom Lassing Versie 1.7 20-12-2010

Leren Beleggen. Door Tom Lassing Versie 1.7 20-12-2010 Leren Beleggen Door Tom Lassing Versie 1.7 20-12-2010 Welkom (nieuwe) belegger. U bent begonnen aan een nieuwe hobby die ontzettend leuk kan zijn. Is zeg kan zijn, want ik zal u in dit rapport de realiteit

Nadere informatie

In de praktijk. Nieuwsbrief enkel voor vrije beroepen januari 2013

In de praktijk. Nieuwsbrief enkel voor vrije beroepen januari 2013 In de praktijk Nieuwsbrief enkel voor vrije beroepen januari 2013 Beleggen in tijden van crisis In het huidige klimaat vraagt u zich misschien af hoe u uw investeringen kan laten renderen en de inflatie

Nadere informatie

Een rechtvaardige fiscaliteit kan 25 miljard opbrengen!

Een rechtvaardige fiscaliteit kan 25 miljard opbrengen! 1 Een rechtvaardige fiscaliteit kan 25 miljard opbrengen! De nieuwe regering-di Rupo blijft doof voor de verontwaardiging bij vele werknemers, met en zonder werk. Samen met de organisaties die aangesloten

Nadere informatie

Resultaten 2011 April 2012. Lagere rente, hogere verplichtingen Aan de andere kant stegen onze pensioenverplichtingen

Resultaten 2011 April 2012. Lagere rente, hogere verplichtingen Aan de andere kant stegen onze pensioenverplichtingen JAARBERICHT Resultaten 2011 April 2012 Rendement van 13% door afdekken risico s Dekkingsgraad toch omlaag Het jaar 2011 stond in het teken van een sterk afnemend vertrouwen in de overheidsfinanciën van

Nadere informatie

Ontmaskerd Hoe de financiële wereld écht werkt

Ontmaskerd Hoe de financiële wereld écht werkt Ontmaskerd Hoe de financiële wereld écht werkt Peter van der Slikke Ontmaskerd Hoe de financiële wereld écht werkt Einstein Books, Den Haag 2012 Peter van der Slikke, 2012 Einstein Books, 2012 Omslagontwerp:

Nadere informatie

Van kredietcrisis tot recessie

Van kredietcrisis tot recessie Leerlingenboekje Lesbrief economie voor tweede fase voortgezet onderwijs Van kredietcrisis tot recessie Over oorzaken, gevolgen en aanpak Van kredietcrisis tot recessie 3 Inleiding Waar gaat deze lesbrief

Nadere informatie

Griekenland dicteert het nieuws, maar de wereld is groter dan Griekenland;

Griekenland dicteert het nieuws, maar de wereld is groter dan Griekenland; Kwartaalbericht Dans van Zorba (Trio Hellenique) Juli 2015 Samenvatting Nervositeit op de financiële markten blijft aanhouden; We houden vast aan onze positionering in alle categorieën; Griekenland dicteert

Nadere informatie

ONAFHANKELIJK BELEGGINGSKANTOOR

ONAFHANKELIJK BELEGGINGSKANTOOR Beperk uw kosten bij pensioensparen ONAFHANKELIJK BELEGGINGSKANTOOR Turnhout, 13 december 2014 Een tak 23 is meer dan ooit fiscaal interessant 12/12/2014 Johan Adriaens Nu de meeste obligatiefondsen en

Nadere informatie

Dit is een Bijlage Bij DagBlaD De telegraaf. De inhoud Van Deze Bijlage Valt niet OnDer De redactionele VerantWOOrDelijkheiD.

Dit is een Bijlage Bij DagBlaD De telegraaf. De inhoud Van Deze Bijlage Valt niet OnDer De redactionele VerantWOOrDelijkheiD. Dit is een Bijlage Bij DagBlaD De telegraaf. De inhoud Van Deze Bijlage Valt niet OnDer De redactionele VerantWOOrDelijkheiD Opkomende markten Beleggen in deze markten kan nog steeds renderen Beste beleggingsfonds

Nadere informatie

ONAFHANKELIJK BELEGGINGSKANTOOR

ONAFHANKELIJK BELEGGINGSKANTOOR Turnhout, 16 januari 2015 Nieuwe spaarboekjes: interessant of niet? Ilse De Witte Redacteur bij Trends 07/01/2015 Bron: MoneyTalk Bpost Bank en Belfius hebben bij de start van het nieuwe jaar elk een nieuw

Nadere informatie

Stichting Pensioenfonds Xerox

Stichting Pensioenfonds Xerox Deelnemersbijeenkomst Stichting Pensioenfonds Xerox Verslag Huidige vergadering Volgende vergadering Datum Duur Datum Duur 25 maart 2014 17:00 19:30 Locatie Voorzitter Locatie Voorzitter Bedrijfsrestaurant

Nadere informatie

Financiële en Economische info

Financiële en Economische info Financiële en Economische info 27/11/2011 Aankopen Obligaties door ECB Met die onbeperkte inkopen zou de ECB de escalerende schuldencrisis, die volgens steeds meer economen de toekomst zelf van de eurozone

Nadere informatie

KIJK OP VERMOGEN. Introductie nieuw fonds. Waarom wij beleggen in China. meerwaarde voor u. meerwaarde in maatwerk

KIJK OP VERMOGEN. Introductie nieuw fonds. Waarom wij beleggen in China. meerwaarde voor u. meerwaarde in maatwerk KIJK OP VERMOGEN Uitgave van Hof Hoorneman Bankiers NV zomer 2013 nummer 52 meerwaarde in vermogensbeheer hof hoorneman bankiers meerwaarde in beleggingsstijl hof hoorneman bankiers meerwaarde in maatwerk

Nadere informatie

Laat het grote geld niet ontsnappen!

Laat het grote geld niet ontsnappen! Laat het grote geld niet ontsnappen! Globale introductietekst door Guido Deckers (ACV) voor FAN www.hetgrotegeld.be Bezoek onze website www.hetgrotegeld.be en word FAN van FAN. Je kan FAN ook financieel

Nadere informatie

kmo nsider A DOSSIER BELEGGEN Van Meterenkaai 4 2000 Antwerpen info@fortunafinancialplanning.com www.fortunafinancialplanning.

kmo nsider A DOSSIER BELEGGEN Van Meterenkaai 4 2000 Antwerpen info@fortunafinancialplanning.com www.fortunafinancialplanning. kmo nsider A DOSSIER BELEGGEN Van Meterenkaai 4 2000 Antwerpen info@fortunafinancialplanning.com www.fortunafinancialplanning.com FSMA 48 166 A kmo-insider-januari 2013 53 panel Beleggen Wat zijn vandaag

Nadere informatie

ZORGVULDIG ADVIES VERMOGENSOPBOUW: HET PROVISIEVERBOD, EEN JAAR LATER

ZORGVULDIG ADVIES VERMOGENSOPBOUW: HET PROVISIEVERBOD, EEN JAAR LATER ZORGVULDIG ADVIES VERMOGENSOPBOUW: HET PROVISIEVERBOD, EEN JAAR LATER IS DE KLANT NU BETER AF DAN VROEGER? Drs. San Lie is hoofd research Morningstar Benelux Robert G.J. van Beek CFP FA is zelfstandig

Nadere informatie

Beleggen over de grenzen heen

Beleggen over de grenzen heen Beleggen over de grenzen heen De uitbreiding van de Europese spaarrichtlijn viseert een belasting op Luxemburgse verzekeringsbeleggingen, maar die producten beschikken over een valscherm. 10 DOSSIER VERMOGENSBEHEER

Nadere informatie

Inhoud REDACTIONEEL VAN DE VOORZITTER AGENDA OVER DE VICEVOORZITTER OVER DE PENNINGMEESTER OVER DE SECRETARIS OVER BELEGGEN BELEGGEN: IETS VOOR JOU?

Inhoud REDACTIONEEL VAN DE VOORZITTER AGENDA OVER DE VICEVOORZITTER OVER DE PENNINGMEESTER OVER DE SECRETARIS OVER BELEGGEN BELEGGEN: IETS VOOR JOU? 03 REDACTIONEEL Inhoud 04 VAN DE VOORZITTER 06 06 AGENDA 07 08 OVER DE VICEVOORZITTER OVER DE PENNINGMEESTER 21 10 OVER DE SECRETARIS 11 13 OVER BELEGGEN BELEGGEN: IETS VOOR JOU? 25 21 BITCOIN, GEEN GELD

Nadere informatie

Uw pensioenbulletin juli 2011. Beleggingsbeleid doorgelicht. Algemeen Mijnwerkersfonds

Uw pensioenbulletin juli 2011. Beleggingsbeleid doorgelicht. Algemeen Mijnwerkersfonds Uw pensioenbulletin juli 2011 Beleggingsbeleid doorgelicht Algemeen Mijnwerkersfonds Externe deskundigen hebben in opdracht van het bestuur een zogenaamde ALM-studie (Asset Liability Management) uitgevoerd.

Nadere informatie

voorzie! Zo kiest u de beste spaarrekening Karel Puttemans Zorgen voor een financiële buffer De visie van Frida Deceunynck p. 6

voorzie! Zo kiest u de beste spaarrekening Karel Puttemans Zorgen voor een financiële buffer De visie van Frida Deceunynck p. 6 met praktische tips voor uw spaargeld oktober 2013 Karel Puttemans Product Manager Sparen Zo kiest u de beste spaarrekening p. 9 voorzie! Zorgen voor een financiële buffer De visie van Frida Deceunynck

Nadere informatie

Rabo magazine 2012? Welke zekerheden zijn er in. WIM DELVOYE Je moet zeker niet beleggen bij een bank. spaarrekeningen van het jaar.

Rabo magazine 2012? Welke zekerheden zijn er in. WIM DELVOYE Je moet zeker niet beleggen bij een bank. spaarrekeningen van het jaar. # 1 Welke zekerheden zijn er in 2012? WIM DELVOYE Je moet zeker niet beleggen bij een bank Ontdek de spaarrekeningen van het jaar Focus op uw spaargeld 2 Edito Geslaagde vergelijking 3 OOK IN 2012 HET

Nadere informatie

The Merit Capital Investor April 2015

The Merit Capital Investor April 2015 The Merit Capital Investor April 2015 Voorwoord Obligatiemarkten Aandelen Fondsen in de kijker Nieuwe trends De comeback van Europa In onze vorige edities hebben we het meermaals aangedurfd om Europa als

Nadere informatie

- De aanhoudende geopolitieke onrust lijkt de aandelenmarkten vooralsnog niet te deren;

- De aanhoudende geopolitieke onrust lijkt de aandelenmarkten vooralsnog niet te deren; Kwartaalbericht Against all odds Oktober 2014 Samenvatting - De aanhoudende geopolitieke onrust lijkt de aandelenmarkten vooralsnog niet te deren; - De majeure bewegingen vonden in het afgelopen kwartaal

Nadere informatie

DE MARKT DOORGELICHT

DE MARKT DOORGELICHT WERELDWIJDE BELEGGINGSVOORUITZICHTEN VOOR 2015 DE MARKT DOORGELICHT Het belang van het bezit van reële activa in het nieuwe jaar 1 VESTIGINGSPLAATSEN VAN DE GROEP AMSTERDAM BRUSSEL GENÈVE LONDEN LUXEMBURG

Nadere informatie