TSO Spectrum. TSO Manager: Francie van Rest telefoon OF

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "TSO Spectrum. TSO Manager: Francie van Rest Email: f.vanrest@skippypepijn.nl telefoon 015-8700937 OF 015-3695021"

Transcriptie

1 TSO Spectrum TSO Coördinator: Iren Mahmedova mobiel: ( uur) TSO Administratie telefoon TSO Manager: Francie van Rest telefoon OF LET OP NIEUW ADRES VOOR AAN- EN AFMELDINGEN Beste ouders, De meivakantie en de extra vrije dagen zijn bijna voorbij, zodat u nog een lange periode gaat beginnen tot aan de zomervakantie. De TSO blijft natuurlijk zorgen dat uw kinderen worden opgevangen tijdens de lunchpauze op school. Het gebeurt wel eens dat een kind geen brood bij zich heeft. Wij vinden het wel erg fijn als u, voordat uw zoon/dochter naar school gaat, controleert of hij/zij brood en wat te drinken mee naar school heeft als ze die dag naar de overblijf gaan. Er zijn ook kinderen die 4 boterhammen meekrijgen, als kinderen geen trek hebben moeten zij minimaal 1 boterham opeten. De overgebleven boterhammen gaan mee terug naar huis. Alle kinderen krijgen na afloop van de maaltijd een stukje fruit, vanaf december worden er drie verschillende soorten fruit aangeboden per groep. De kinderen maken een eigen keuze wat ze willen hebben. Natuurlijk werken wij met seizoen fruit. In de winterperiode zal het vooral gaan om: Bananen, Appels, Komkommer, Peren, Mandarijnen. De groepen1-2 A en 1-2 B eten gezamenlijk met twee medewerkers en de groepen C en D hetzelfde. Na het eten gaan de kinderen die een andere activiteit willen doen met één medewerker naar het andere lokaal waar zij knutselen, spelletje doen etc. Op deze manier kunnen de kinderen die wat langzamer eten verder in alle rust hun boterham opeten.

2 Iedere dag tosti Iedere groep heeft een tosti ijzer, het is dus mogelijk dat de kinderen tijdens de overblijf een tosti laten maken. Het is de bedoeling dat de kinderen dan zelf brood meenemen wat kant-en-klaar onder het apparaat gelegd worden. De overblijfmedewerker is verantwoordelijk voor het maken van de tosti. In het voorjaar wordt het iedere dag aanbieden van tosti s geëvalueerd met de directie en TSO medewerkers. (uitvoerbaarheid, stroom, etc.) De Nationale Overblijfdag 4 juni In de week van 1 t/m 5 juni 2015 organiseren wij de week van de TSO. Het begeleiden van kinderen in de TSO is een vak apart. Er komt heel wat bij kijken bij het aansturen van een groep kinderen, met en zonder gedragsproblematiek. De TSO dient een maatschappelijk belang: Niet alleen draagt het bij aan de opvoeding van de kinderen, het stelt tevens ouders in staat naar hun werk te gaan. Een goede TSO heeft een positief effect op het leerresultaat in de middag. De lunchpauze is vrije tijd en mag losser zijn dan de lestijd, maar het mag ook geen chaos worden. In een relatief zeer kort tijdsbestek zien TSO-medewerkers er op toe dat kinderen in een prettige sfeer voldoende eten en drinken. Zij begeleiden kinderen bij het binnen- en buitenspel. Tonen interesse, helpen en ondersteunen waar nodig, hebben een luisterend oor. Er worden regels gehanteerd zodat kinderen weten waar ze aan toe zijn. Er is contact met collega TSO-medewerkers en leerkrachten. Ze zorgen ervoor dat het lokaal netjes wordt achtergelaten. Overblijven gaat over gezondheid, welzijn en veiligheid van de kinderen. Het zou leuk zijn om de TSO-medewerkers eens in het zonnetje te zetten. Ik wil u vragen om in die week de kinderen een tekening of een knutsel te geven aan hun TSO-medewerker. Heeft u of uw kind een ander leuk of verrassend idee dan mag dat natuurlijk ook. Vanuit de TSO zorgen wij voor een extra verrassing voor de kinderen deze week.

3 TSO Medewerkers Op iedere groep staat een Pedagogisch Medewerker of een TSO Vrijwilliger. Het uitgangspunt is dat medewerkers zoveel mogelijk op dezelfde groep werken. Soms is dit door verlof of ziekte niet mogelijk. De TSO coördinator (Iren Mahmedova) probeert dit zo goed mogelijk in te plannen. Een aantal TSO medewerkers stellen zich hieronder alvast aan u voor. TSO Coordinator Iren Mahmedova Mijn naam is Iren Mahmedova en ben 39 jaar. Ik woon in het mooie dorp Delfgauw en heb een lieve man en zoon. Na het afronden van mijn studie Bachelor aan Het Koninklijk Conservatorium Den Haag, ben ik aan de slag gegaan als gitaardocent en solist. De kinderen staan op nummer een bij mij. Samen met de pedagogisch medewerkers en vrijwilligers verzorg ik de overblijf van uw kind(eren). Mijn belangrijkste doel is om uw kinderen tijdens de middagpauze een huiselijke, gezellige en leuke plek te bieden als ze niet thuis kunnen eten. Dat is best een uitdaging, omdat het maar een uurtje is waarin gegeten en gespeeld wordt. Ook voor dit jaar hebben wij weer plannen om het nog leuker en beter te maken: voor kinderen, ouders en de teamleden van school en TSO. Ons streven is dat de TSO niet alleen goed geregeld is maar ook erg leuk, passend en afwisselend. Ik werk al een aantal jaren in de kinderopvang ik doe dit met creativiteit, geduld, enthousiasme, inzet en veel plezier. Ik vind het mooi om de ontwikkeling en de nieuwsgierigheid van de kinderen te zien. Ik hoop daarom ook, dat ik iets kan toevoegen aan de ontwikkeling, nieuwsgierigheid en ontdekking van uw kind. Ik vind het belangrijk dat zowel leerlingen, ouders als TSO teamleden zich prettig voelen op school, vanuit die basis kan het echte leren pas plaatsvinden. Mijn visie is dat iedereen over talenten beschikt en dat we er naar streven dat iedereen het beste uit zichzelf haalt. Ik hecht waarde aan het gezamenlijke werken aan de verbetering van de schoolorganisatie, daarbij is betrokkenheid en goede communicatie met zowel leerlingen, ouder als TSO teamleden van groot belang. De basisschooltijd moet voor alle kinderen een periode zijn, waar ze later met veel plezier aan terug denken en waarbij ze de juiste bagage verzamelen voor hun toekomst.

4 Mijn naam is Adrie v.d. Salm. 16 jaar geleden ben ik begonnen bij de overblijf van het Spectrum en heb dat toen 1,5 jaar gedaan. Vanwege de zorg voor mijn eigen kinderen ben ik er 4 jaar tussenuit geweest. Inmiddels ben ik alweer 10 jaar werkzaam bij de overblijf. Het liefst sta ik bij de kleuters. Mijn naam is Irma, maar de kinderen noemen mij omie. Dit jaar ben ik alweer 12,5 jaar actief bij de overblijf, daaruit blijkt wel dat ik het erg naar mijn zin heb! Al die jaren doe ik de overblijf bij de kleuters. Mijn naam is Anne, ik ben negentien jaar en studeer Bedrijfskunde in Rotterdam. Op donderdagen en vrijdagen ben ik te vinden in groep 6B als begeleidster van de tussenschoolse opvang. Ik heb zelf ook op het Spectrum gezeten en vind het leuk om er weer elke week te komen. Mag ik me even voorstellen, mijn naam is Kitty Cinjee ik ben de overblijf van klas 3A De overblijf doe ik inmiddels alweer een jaar of tien. Buiten de zorg voor de kinderen op school zorg ik ook voor mijn 4 kleinkinderen. In de tijd die ik over heb wandel of fiets ik graag, ook borduur ik kaarten of brei of haak ik poppenkleren.

5 Mijn naam is PETRA HAZEU, en doe groep 1/2 C. Sinds 2005 woon ik in Emerald en kwam mijn zoon op het Spectrum. Na jaren in verschillende kapperszaken gewerkt te hebben, kwam ik per toeval met iemand in contact die vroeg of ik de TSO wilde gaan doen. Dit doe ik nu al een aantal jaren met heel veel plezier. Verder heb ik afgelopen jaar o.a. een studie kinderpsychologie afgerond. Dit ben ik! Sporten, Muziek, Dansen, Humor, gezelligheid, Creatief bezig zijn, Spiritualiteit, koken. Mijn naam is Nando Zahino, ik ben 19 jaar oud en tevens oud-leerling van het spectrum. Ik ben momenteel eerstejaars student aan de hogeschool van Leiden en ik studeer daar Sociaal Pedagogische Hulpverlening. Verder doe ik aan voetbal bij de plaatselijke sv Wippolder, en geef daar ook training aan de junioren.

6 Mijn naam is Tineke Snelders, 58 jaar en moeder van een studerende zoon. Sinds een jaar ben ik de vaste overblijfjuf van groep 7A op het Spectrum. Mijn beroep is architect, maar door de economische crisis ben ik momenteel werkloos. Als architect heb ik onder andere aan de diverse locaties van het Stanislascollege in Pijnacker en Delft gewerkt, welke u waarschijnlijk wel bekend zijn. Om mijn (vrije) tijd een beetje nuttig in te delen heb ik ervoor gekozen om overblijfjuf te worden. Daarnaast ben ik bezig met het opzetten van een eigen bedrijfje en ik hoop in de toekomst toch weer in het architectenvak bezig te kunnen zijn. Mijn hobby s zijn: tennis, lezen en handwerken en ik luister graag naar operamuziek en andere klassieken, maar aan R&B en de jaren muziek kan ik ook veel plezier beleven. Ik ben Marja en doe nu bij de TSO 3B. Het is een hele fijne klas. We doen vaak spelletjes, want daar ben ik zelf gek op. Ik doe de TSO al zo'n jaar of 8 en hoop het nog lang te doen. (op dit moment is Marja thuis vanwege ziekte) Mijn naam is Rachel en ik doe de overblijf bij 6A. Ik ben pedagogisch medewerker bij Skippy en al enkele jaren werkzaam bij de TSO. Naast de TSO werk ik ook bij BSO de sprinkhanen die sinds afgelopen zomer in het bijgebouw van het spectrum zitten. In mijn vrije tijd doe ik aan hardlopen, kijk ik graag films en doe leuke dingen met mijn vriend(innen).

7 Onderstaand vindt u het antwoord op een groot aantal vragen die misschien voor u van belang zijn bij de TSO: Hoe kan ik mijn kind aanmelden voor de TSO? U kunt uw kind opgeven d.m.v. een inschrijfformulier, dat volledig ingevuld en ingeleverd moet worden bij de coördinator van de TSO. Dit formulier ligt in de hal of kan worden gedownload via de schoolwebsite onder het kopje TSO. Wanneer is mijn kind ingeschreven? Uw kind is ingeschreven wanneer u de overeenkomst en eventueel het plaatsingsbewijs naar TSO Skippy geretourneerd heeft en dit automatisch verwerkt is. Vanaf wanneer mag mijn kind naar de TSO? Als uw kind bij TSO Skippy is ingeschreven en TSO Skippy een overeenkomst en eventueel een plaatsingsbewijs ondertekend van u heeft ontvangen. Wanneer ontvang ik een overeenkomst en wanneer een plaatsingsbewijs? U ontvangt een overeenkomst en een plaatsingsbewijs bij aanvraag structurele opvang. Bij aanvraag van incidentele opvang ontvangt u alleen een overeenkomst. Wat doe ik met de overeenkomsten en plaatsingsbewijzen die ik krijg toegestuurd wanneer ik structurele opvang heb aangevraagd? U ontvangt twee plaatsingsbewijzen en twee overeenkomsten. Eén plaatsingsbewijs en één overeenkomst moet u ondertekenen en retourneren naar TSO Skippy. De andere exemplaren zijn voor uw eigen administratie. Wat doe ik met de overeenkomst die ik krijg toegestuurd wanneer ik incidentele opvang heb aangevraagd? U ontvangt twee overeenkomsten. Eén overeenkomst moet u ondertekenen en retourneren naar TSO Skippy. Het andere exemplaar is voor uw eigen administratie. Ik wil een strippenkaart voor mijn kind. Hoe gaat dit in zijn werk? Als u een overeenkomst voor incidentele opvang heeft dan vult u het formulier aanvraag strippenkaart in en dan wordt er een strippenkaart aangemaakt, de TSO coördinator zorgt voor de strippenkaarten. Zodra er een strippenkaart wordt aangemaakt wordt deze d.m.v. automatische incasso geïncasseerd.

8 Hoe kan ik wijzigingen doorgeven? Voor elke wijziging moet het wijziging/opzegformulier tijdig en volledig worden ingevuld. Houdt u rekening met een verwerkingstijd van 4 weken, dit i.v.m. met de facturering van de incasso. U levert het formulier bij de coördinator in. Of: U kunt de wijziging mailen via Geef daarbij duidelijk de huidige en gewenste plaatsing aan, de naam van het kind, de groep én de ingangsdatum van de wijziging. Hoe kan ik de gehele plaatsing opzeggen? U vult het wijziging/opzegformulier volledig bij de coördinator van de TSO in. TSO Skippy hanteert een opzegtermijn van één maand. Dit geldt ook voor één of meerdere dagen. Of: U kunt de opzegging mailen via Geef daarbij duidelijk de huidige plaatsing aan, de naam van het kind, de groep én de einddatum. De datum van inleveren of mailen geldt bij het bepalen van de einddatum. Waar kan ik de formulieren vinden? De formulieren liggen in de standaard in de hal. Deze formulieren zijn ook te vinden op de school website onder het kopje TSO. Mijn kind wil ik vandaag extra gebruik laten maken van de TSO of ik wil mijn kind afmelden. Hoe geef ik dit door? U kunt dit mailen naar In alle gevallen geldt: doorgeven het liefst één dag van te voren, indien niet anders mogelijk dan kunt u dezelfde dag mailen tot uiterlijk 9.30 uur s morgens. Indien u geen ontvangst/leesbevestiging van uw krijgt gelieve tijdig te bellen, dit kan tot uiterlijk dezelfde dag tot uur! Iren is bereikbaar op nummer: Graag in de de naam en groep van uw kind(eren) vermelden en om welk dag(en) (met datum) het gaat. Ik wil eenmalig een vaste dag ruilen. Kan dit? Nee, het is niet mogelijk om te ruilen. Kan mijn kind incidenteel gebruik maken van de TSO? Ja, dat kan. Uw kind moet wel zijn ingeschreven bij TSO Skippy. Ook voordat u gebruik kunt maken van een strippenkaart dient u ingeschreven te staan bij TSO Skippy. Wie kan ik mailen of bellen als er vragen zijn? De coördinator, Iren Mahmedova, is uw vaste aanspreekpunt van de TSO.

9 Op welke tijden kan ik de coördinator bellen? U kunt Iren het beste bellen tussen uur en uur op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag op mobiel nr.: Kan ik ook mijn vragen mailen? Ja, dat kan op het adres Ik wil voor onbepaalde tijd mijn vaste dag ruilen. Kan dit? Ja, dit kunt u aangeven op een wijzigingsformulier. Houdt u wel rekening met een verwerkingstijd van 4 weken. Of: U kunt de wijziging mailen via Geef daarbij duidelijk de huidige en gewenste plaatsing aan, de naam van het kind, de groep én de ingangsdatum van de wijziging. Is het belangrijk om mijn kind aan te melden? Jazeker, wanneer wij namelijk niet op de hoogte zijn dat uw kind naar de TSO komt en uw kind verlaat de school, weet niemand waar hij/zij is. Door het aanmelden van uw kind zijn de medewerkers op de hoogte en weten zij dat hij/zij in de klas moet zijn. Is het belangrijk om van tevoren af te melden? Het is voor de leiding heel prettig om te weten hoeveel kinderen er gebruik maken van de TSO. Is er een kind niet dan kost het veel tijd om na te gaan waar hij/zij is. Als u uw kind niet heeft afgemeld dan mag hij/zij niet weg bij de TSO. Is het belangrijk om van tevoren wijzigingen en/of opzeggingen door te geven? In verband met de aanmaak van de facturen is het handig om dit bijtijds door te geven. De leiding is zo ook op de hoogte van het aantal kinderen die op die dag gebruik maken van de TSO. Ik heb een klacht of een idee tot verbetering? Wat ga ik doen? Bij klachten of ideeën kunt u in eerste instantie contact opnemen met de coördinator. U kunt ook bij de coördinator een verbeterformulier ophalen, invullen en dit inleveren bij de coördinator. Mijn kind verlaat (na groep 8) de school. Moet ik schriftelijk opzeggen? Nee, aan het einde van het schooljaar wordt de plaatsing van de kinderen van groep 8 automatisch stopgezet. Krijgt mijn kind fruit bij de TSO Ja, uw kind krijgt bij de TSO altijd iets van fruit aangeboden, dit is over het algemeen seizoen fruit. Kan ik een keer meekijken bij de TSO Als u contact opneemt met de TSO coördinator dan kunt u met haar een afspraak hiervoor maken.

10 Werkt de TSO ook met thema s De TSO probeert zoveel mogelijk de thema s van school te volgen. Ik zie nooit dat mijn kind heeft even geknutseld bij de TSO Tijdens de TSO zijn de kinderen vrij van de verplichting om mee te doen met een knutsel. Sommige kinderen spelen liever een spelletje of lezen een boekje. De TSO gaat wel eens spelen in een speeltuin of naar het voetbalveld, moet ik daar toestemming voor geven? De TSO heeft de afspraak met school dat zij gebruik kunnen maken van de speeltuin in de buurt en naar het voetbalveld mogen gaan. Heeft u een vraag die wij kunnen toevoegen aan bovenstaande dan vraag ik u deze te mailen naar zodat we uw vraag kunnen opnemen in de lijst. Deze vragen en antwoorden kunt u ook vinden op de website van school onder het kopje TSO.

Informatie pakket TSO (Tussenschoolse Opvang)

Informatie pakket TSO (Tussenschoolse Opvang) DAKOVDA Informatie pakket TSO (Tussenschoolse Opvang) Schooljaar 2011 / 2012 Geachte ouder(s) / verzorger(s): Dakovda 2011-2012 Als u aankomend schooljaar géén gebruik maakt van de Tussenschoolse Opvang,

Nadere informatie

Informatie KION tussenschoolse opvang Brood & Spelen

Informatie KION tussenschoolse opvang Brood & Spelen Informatie KION tussenschoolse opvang Brood & Spelen Ingangsdatum: 1 januari 2015 Tussenschoolse opvang bij u in de buurt Basisscholen zijn verplicht om tussenschoolse opvang te regelen. De basisschool

Nadere informatie

Overblijfgids Basisschool De Zonnewijzer

Overblijfgids Basisschool De Zonnewijzer Overblijfgids Basisschool De Zonnewijzer Tussenschoolse opvang Spring Schooljaar 2015-2016 Inleiding Basisschool De Zonnewijzer biedt aan al haar leerlingen de mogelijkheid om tussen de middag over te

Nadere informatie

Informatiebrochure BSO Mops Gaasperplas. Welkom! Hartelijk dank voor de getoonde interesse in Mops BSO.

Informatiebrochure BSO Mops Gaasperplas. Welkom! Hartelijk dank voor de getoonde interesse in Mops BSO. Informatiebrochure BSO Mops Gaasperplas Welkom! Hartelijk dank voor de getoonde interesse in Mops BSO. Wij realiseren ons ook de waarde van vertrouwde handen voor uw kind. Daarom willen wij u in deze brochure

Nadere informatie

Oetsie&So BSO Informatieboekje

Oetsie&So BSO Informatieboekje Oetsie&So BSO Informatieboekje Anita Rutten & Natasja van Delft Hendrik de Haardtstraat 21 6645 BN Winssen Telefoon: 0487-845752 www.oetsiekoetsie.nl Januari 2012 Inhoudsopgave 1. Welkom! Pagina 3 2. Kennismaking

Nadere informatie

Flexibel Ruimtelijk Inspirerend Speels. fris de dag door. Lekker op je plek bij Fris! Kinderdagverblijven

Flexibel Ruimtelijk Inspirerend Speels. fris de dag door. Lekker op je plek bij Fris! Kinderdagverblijven Flexibel Ruimtelijk Inspirerend Speels fris de dag door Kinderdagverblijven rblijven Kinderdag Lekker op je plek bij Fris! Kinderdagverblijven Welkom bij Fris! Kinderdagverblijven Als ouder is het heerlijk

Nadere informatie

Informatieboekje Kinderdagverblijf De Kikkertjes

Informatieboekje Kinderdagverblijf De Kikkertjes Informatieboekje Kinderdagverblijf De Kikkertjes Versie jan 2015 INHOUDSOPGAVE Voorwoord pag. 3 Informatie voor ouder pag. 4 Algemene gegevens pag. 4 Openingstijden pag. 4 Sluitingsdata pag. 4 Groepssamenstelling

Nadere informatie

pag. 1 Informatiebrochure Stichting Klavertje Vier Versie 1.0 25 augustus 2011

pag. 1 Informatiebrochure Stichting Klavertje Vier Versie 1.0 25 augustus 2011 pag. 1 Inhoud ADMINISTRATIE... 3 LOCATIES... 3 ORGANISATIE... 4 WIE ZIJN WIJ... 4 VISIE... 4 ALGEMENE VOORWAARDEN... 4 PEDAGOGISCHE VISIE... 6 LEIDSTERS... 6 VEILIGHEID... 6 DIENSTVERLENING AAN OUDERS...

Nadere informatie

Het doel van de opvang is het creëren van een warme, huiselijke sfeer waarbinnen elk kind zich spelenderwijs en leeftijdsadequaat kan ontwikkelen.

Het doel van de opvang is het creëren van een warme, huiselijke sfeer waarbinnen elk kind zich spelenderwijs en leeftijdsadequaat kan ontwikkelen. 1 Hartelijk dank voor het aanvragen van informatie betreffende onze kinderopvang. Als u na het lezen van deze folder graag een keertje wilt komen kijken, neem dan gerust even contact met ons op voor een

Nadere informatie

Informatieboekje Kinderdagverblijf 2015

Informatieboekje Kinderdagverblijf 2015 Informatieboekje Kinderdagverblijf 2015 Bezoekadres Centraal Bureau: Oostwal 4 1747 EZ Tuitjenhorn Telefoon: (0226) 393970 Fax: (0226) 399017 Internet: www.kinderopvangharenkarspel.nl E-mail: info@kinderopvangharenkarspel.nl

Nadere informatie

Zorg voor kind en omgeving!

Zorg voor kind en omgeving! 2012 Zorg voor kind en omgeving! Marlon Slegers Dpko1D 11-5-2012 Plan van aanpak Situatieschets Ik heb nu een stage plek waar veel geregeld moet worden en het is natuurlijk belangrijk dat ook de stagiaires

Nadere informatie

Kinderopvang en Buitenschoolse opvang gericht op natuur en bewegen

Kinderopvang en Buitenschoolse opvang gericht op natuur en bewegen Basisschool de Overplaats Datum: November 2013 Versie: 2 Pagina 1 van 10 Waar kinderen zich thuis voelen Kinderopvang en Buitenschoolse opvang gericht op natuur en bewegen Basisschool de Overplaats Datum:

Nadere informatie

Pedagogisch Beleid Kinderopvang Delftlanden 01-01-2015

Pedagogisch Beleid Kinderopvang Delftlanden 01-01-2015 Pedagogisch Beleidsplan 01-01-2015 1 Inhoudsopgave pedagogisch beleid. Voorwoord blz. 3 1. Visie op het kind blz. 4 2. Doelstelling en opvoedingsdoelen blz. 5 3. Het Pedagogisch Beleid blz. 6 3.1 Veiligheid,

Nadere informatie

,, DE EEVLIET. (Toerdeloo Poortvliet) Informatieboekje TSO. Beste ouders, verzorgers,

,, DE EEVLIET. (Toerdeloo Poortvliet) Informatieboekje TSO. Beste ouders, verzorgers, OPENBARE BASISSCHOOL,, DE EEVLIET POORTVLIET Informatieboekje TSO Beste ouders, verzorgers, Voor u ligt het informatieboekje tussenschoolse opvang (TSO) voor het schooljaar 2010/2011 Hierin kunt u alle

Nadere informatie

Informatieboekje. Vlaaienactie 2011. Scoutinggroep Don Bosco Soest

Informatieboekje. Vlaaienactie 2011. Scoutinggroep Don Bosco Soest Informatieboekje Vlaaienactie 2011 Inhoud Voorwoord 1. Waarom een vlaaienactie?...7 1.1. Geld verdienen voor de groep... 7 1.2. Geld verdienen voor je speltak... 7 1.3. Bekendheid voor de groep... 7 1.4.

Nadere informatie

Montessori School Venray

Montessori School Venray Montessori School Venray Sleutelbloem 22 t/m 28 5803 KH Venray Telefoon 0478-51 57 50 Email: info@montessorischoolvenray.nl Website: www.montessorischoolvenray.nl Nawoord... We zijn trots op onze school

Nadere informatie

LOB-dossier. Leerjaar 4

LOB-dossier. Leerjaar 4 LOB-dossier Leerjaar 4 2014 2015 Inhoudsopgave Deel 1: De instructie 3 1.1 Inleiding 3 1.2 De LOB-module 4 1.2.1 Een vak zonder leraar 4 1.2.2 De eisen 4 1.2.3 De verslaggeving 4 1.2.4 De controle 4 1.2.5

Nadere informatie

Voorwoord. Met vriendelijke groet namens het team van OBS Het Lang, Ellen Rouwenhorst Directeur

Voorwoord. Met vriendelijke groet namens het team van OBS Het Lang, Ellen Rouwenhorst Directeur Voorwoord De schoolgids is een wettelijk verplicht document voor de ouders, dat elk schooljaar moet worden goedgekeurd door de MR. In de schoolgids staat alle belangrijke informatie die u moet weten over

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE. 1. Voorwoord blz. 3

INHOUDSOPGAVE. 1. Voorwoord blz. 3 INHOUDSOPGAVE 1. Voorwoord blz. 3 2. De School blz. 4 Situering Waar komt onze naam vandaan? Het bestuur Het team Gezonde school Scholing leerkrachten Compensatieverlof 3. Waar de school voor staat blz.

Nadere informatie

Schoolgids 2014-2015

Schoolgids 2014-2015 Schoolgids 2014-2015 Adres: Van Eesterenplein 1 1333KM Dependance: M.J.G. Molierestraat 72 1333LP Telefoonnr.: 036-7670630. Website: www.architect.asg-almere.nl 2 Inhoudsopgave Een woord vooraf 3 Almeerse

Nadere informatie

Neemt ouderparticipatie af?

Neemt ouderparticipatie af? Neemt ouderparticipatie af? Stand van zaken en tips voor scholen en ouderraden Marianne Overmaat Marianne Boogaard 1 Dit onderzoek is gefinancierd uit het budget dat het ministerie van OCW jaarlijks beschikbaar

Nadere informatie

Stadskanaal, april 2015

Stadskanaal, april 2015 Stadskanaal, april 2015 Kinderdagverblijf de Boerderij Heeft een rustige ligging, Heeft prima en goed geschoolde medewerkers, Heeft mooie speelplaatsen en een ruime tuin, Werkt vanuit de Christelijke identiteit.

Nadere informatie

Welkom bij Brood & Spelen

Welkom bij Brood & Spelen Inhoud Welkom bij Brood & Spelen... 3 Hoofdstuk 1 Pedagogisch beleid... 4 1.1 Brood & Spelen missie en visie... 4 1.1.1 Visie... 4 1.1.2 Missie... 4 1.2 Brood & Spelen beleid... 5 1.2.1 De Gordon-methode...

Nadere informatie

Informatiebrochure Overblijven op basisschool de Vijf-er

Informatiebrochure Overblijven op basisschool de Vijf-er Informatiebrochure Overblijven op basisschool de Vijf-er 1 Inhoud Voorwoord 1. TSO / overblijven 2. Samen lunchen, samen buitenspelen 3. Overblijfadministratie en kosten 4. Bijzonderheden 5. Digitale strippenkaart

Nadere informatie

Beste ouders, 13 februari 2015

Beste ouders, 13 februari 2015 Christelijke basisschool De Melkfabriek 5, 1221 CE Hilversum 035-6859913 www.avonturijnhilversum.nl E-mail: avonturijn@proceon.nl Beste ouders, 13 februari 2015 Hierbij ontvangt u van ons de info, de laatste

Nadere informatie

WERKPLAN. Petra Braam Kinderopvang Op Een Klein Stationnetje Werkplan

WERKPLAN. Petra Braam Kinderopvang Op Een Klein Stationnetje Werkplan WERKPLAN Petra Braam Kinderopvang Op Een Klein Stationnetje Werkplan Inhoud blz. Inleiding 2 Wie zijn wij 3 Meer over mij als gastouder 6 Bij ons binnen en buiten 8 De activiteiten 10 Overige informatie

Nadere informatie

Ons logo! We hopen dat ze met plezier aan de school bij de vijver zullen terugdenken. ALGEMENE GEGEVENS. GRIFTSCHOOL Van Speyklaan 30

Ons logo! We hopen dat ze met plezier aan de school bij de vijver zullen terugdenken. ALGEMENE GEGEVENS. GRIFTSCHOOL Van Speyklaan 30 Ons logo! De Griftschool, prachtig gelegen aan de vijver. Acht jaar lang een bron voor onze leerlingen, waarna ze allen zelfstandig hun eigen weg in het leven gaan zoeken. We hopen dat ze met plezier aan

Nadere informatie

PINOKKIO. Informatieboekje. Voorschool-peuterspeelzaal VÓÓR Welzijn. voorschool met openbare basisschool Houtwijk. Mari Andriessenstraat 42

PINOKKIO. Informatieboekje. Voorschool-peuterspeelzaal VÓÓR Welzijn. voorschool met openbare basisschool Houtwijk. Mari Andriessenstraat 42 PINOKKIO Informatieboekje Voorschool-peuterspeelzaal VÓÓR Welzijn voorschool met openbare basisschool Houtwijk Mari Andriessenstraat 42 2552 KN Den Haag 070 391 11 79 www.voorwelzijn.nl www.obshoutwijk.nl

Nadere informatie

Nieuwsbrief PCB de Morgenster

Nieuwsbrief PCB de Morgenster Nieuwsbrief PCB de Morgenster De school waar ieder kind mag stralen! Kruizemunthof 10, 7641 EX, Wierden ~ Telefoon: 0546-573739 Mail: info@demorgensterwierden.nl ~ Website: www.demorgensterwierden.nl Beste

Nadere informatie

Column Van de opleidingsmanager

Column Van de opleidingsmanager 2 jaargang NIEUWSBRIEF OPLEIDING ICT NIVEAU 4 jrg.1 /nr.2 NIEUWSBRIEF Opleiding ICT niveau 4 Maart 2015 MBO COLLEGE ZUIDOOST juni 2015 IN DEZE NIEUWSBRIEF Column Van de opleidingsmanager De klas van Jacco

Nadere informatie