GEBRUIKERS HANDLEIDING Versie 2.0

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "GEBRUIKERS HANDLEIDING Versie 2.0"

Transcriptie

1 GEBRUIKERS HANDLEIDING Versie 2.0 Cameramanager.com Inhoudsopgave Inloggen:... 2 Opstarten Cameramanager:... 3 Uitloggen:... 3 Multiview:... 4 Cameralijst:... 6 LSU in cameralijst:... 7 Planning en Alarmering: Gebruikersbeheer: Geavanceerd Terugkijken van opnamen Exporteren van opnamen Laden van opnamen... 20

2 ALGEMEEN Inloggen: Om Cameramanager te kunnen gebruiken en opstarten dient u in te loggen op de website Vervolgens kunt u uw gebruikersnaam en wachtwoord invullen en op enter drukken: Gebruikersnaam (username): Wachtwoord: Uw adres Dit staat vermeld in uw welkomst Bent u uw wachtwoord vergeten dan kunt u een nieuw wachtwoord laten sturen.

3 Opstarten Cameramanager: Voor het opstarten van Cameramanager dient u eerst ingelogd te zijn. Als u ingelogd bent wordt u direct naar de juiste pagina gewezen om Cameramanager te starten. In het drop-down menu kunt u uw taal kiezen. Klikt u vervolgens op onderstaand icoon Open Manager en Cameramanager start op. Indien u geen Java op uw PC heeft geïnstalleerd dan zal hier om gevraagd worden. U kunt het ook zelf installeren via Uitloggen: U kunt op twee manieren uitloggen: (1) Uitloggen van de applicatie (2) Uitloggen van de website Het uitloggen van de applicatie doet u door rechtsboven in de applicatie te klikken op de volgende icoon: Het uitloggen van de website doet u door onder de nieuwe pagina die u krijgt nadat u op eenveiliggevoel.nu bent inlogt onder open manager staat Log uit:

4 LIVE VIEWER Multiview: Om live camerabeelden te kunnen bekijken dient u camera s uit de cameralijst (zie volgende punt) te slepen naar de Multiview. Een voorbeeld van de Multiview ziet u hieronder: De Multiview bestaat uit een gedeelte voor het live bekijken van de camerabeelden (in het midden van de applicatie) en knoppen om uw Multiview instellingen te wijzigen. Om live beelden te bekijken in de Multiview sleept u een voor een de camera s uit de cameralijst naar de Multiview. U doet dat door met uw linker muisknop een camera te selecteren en deze vast te houden terwijl u deze camera uit de cameralijst (terwijl u de linker muisknop ingedrukt houdt!) te slepen naar een van de vakken in de Multiview. Boven het gewenste vak laat u de linker muisknop los en de desbetreffende camera wordt geladen in dit vak. De Multiview is gebaseerd op het Drag & Drop principe. Dit houdt in dat u eenvoudig camera s kunt verslepen van het ene vak naar het andere vak. Indien het doel vak al bezet is met een andere camera zullen de camera s van positie wisselen. U kunt zelf uw Multiview indelen naar uw eigen inzicht, met een maximum van 5 camera s horizontaal en 5 camera s verticaal (25 totaal!). Dit is wel afhankelijk van uw abonnement. De gewenste Multiview indeling kunt u selecteren rechtsonder door op een van onderstaande iconen te klikken. U zult zien dat uw Multiview indeling verandert.

5 Met de linker icoon kunt u uw favoriete Multiview indelingen opslaan. Zorgt u er eerst voor dat de geopende Multiview gevuld is met de gewenste camera s, klik daarna op de + en selecteer: Voeg toe. U kunt een naam aan uw favoriete Multiview geven zodat u later deze instellingen direct kunt laden. In de Multiview wordt er boven elke camera de status weergegeven van de camera s. Zo wordt het aantal beelden per seconde (fps) dat u haalt met het live bekijken weergegeven en staat er of de camera aan het opnemen is (REC) of dat deze op bewegingsdetectie staat (MD). Tevens vindt u rechtsboven het camerabeeld de naam van de camera en kunt u de camera sluiten / weghalen uit de Multiview door op het kruisje te klikken. Zie hieronder hoe dit er in de applicatie uit dient te zien: fps: het aantal frames per seconde / beelden per seconde dat de camera live waarneemt met Cameramanager. Dit is afhankelijk van de upload snelheid van de verbinding op de plaats waar de camera fysiek staat. De fps kunnen fluctueren. MD: Motion detection / bewegingsdetectie. De camera heeft u ingesteld dat deze opneemt op bewegingsdetectie. REC: De camera is aan het opnemen op het moment dat u de tekst REC ziet.

6 Cameralijst: In de Camera lijst kunnen de eerder in het Instellingen scherm toegevoegde camera s en locaties beheerd worden. De cameralijst werkt op basis van het Drag & Drop principe dat betekent dat u de camera met uw muis kunt slepen naar bv. andere mappen en de Multiview. De camera s kunnen gesleept worden (Drag & Drop) vanuit de cameralijst naar een willekeurige plaats in de Multiview. Hoe u dit kunt doen leest u in het hoofdstuk Multiview. De cameralijst geeft de status van uw camera s weer. Er zijn verschillende status iconen die aangeven wat er met uw camera aan de hand is: - Uw camera is online (beelden worden niet opgenomen) - Uw camera is offline - De beelden van deze camera worden nu opgenomen - Uw camera s bevinden zich in een sequence viewer (lees meer bij instellingen)

7 LSU in cameralijst: Voor de gebruikers die een LSU hebben wordt de LSU ook in de cameralijst afgebeeld. Ook voor de LSU wordt de status ervan in de cameralijst weergegeven. - uw LSU is online - uw LSU is offline Een online LSU die camera s bevat kan worden uitgevouwen. De camera s die op de LSU zijn aangemeld worden dan in een lijst eronder weergegeven. Bij een offline LSU worden ook de camera s die erop zijn aangemeld niet in de cameralijst weergegeven. Het is ook voor de camera s van een LSU zo dat deze naar de vakken van de MultiView gesleept kunnen worden. Echter is het niet mogelijk om een camera van een LSU naar een andere te slepen.

8 Functies: Er zijn verschillende functionaliteiten te gebruiken in de live viewer / Multiview. De functionaliteiten worden geactiveerd zodra u een camera in de Multiview heeft geselecteerd. Dit doet u door boven het camerabeeld op de balk te klikken. De selectierand rondom de camera wordt dan oranje. Zodra de camera geselecteerd is schakelen onderaan bij Functies de beschikbare functionaliteiten vrij. LET OP: het aantal vrij geschakelde functionaliteiten kan afhankelijk zijn van uw abonnement en gebruikte camera! Hieronder vind u een uitleg van alle functionaliteiten: Neem een snapshot Als u op deze button klikt, maakt u een snapshot van het beeld wat u live bekijkt op een geselecteerde camera in de Multiview. Dit snapshot kunt u dan op uw pc opslaan en later terugkijken. Start opnemen lokaal Door te klikken op deze button gaat de geselecteerde camera direct opnemen op uw lokale PC. U kunt een bestandsnaam opgeven zodat u later uw beelden eenvoudig kunt terugvinden. U kunt de opgenomen beelden op de harde schijf terugvinden als een.cmm file. Deze kunt u afspelen met Quicktime, Realplayer en in de Een Veilig Gevoel interface zelf (tabblad Opnamen ). Stop opnemen lokaal Door te klikken op deze button stopt de geselecteerde camera met opnemen in uw Een Veilig Gevoel account. Schakelen van I/O poorten Met deze button roept u het I/O scherm op van de geselecteerde camera. Als de camera I/O poorten heeft dan herkend Een Veilig Gevoel dat automatisch. Met I/O poorten kunt u bijvoorbeeld op afstand licht aan en uit zetten, deuren open en dicht maken. Uw camera dient wel gekoppeld te zijn, anders werkt de button uiteraard niet.

9 Wijzig PTZ positie Er zijn bepaalde camera s op de die PTZ zijn. PTZ staat voor pan/tilt/zoom. Deze camera s kunnen dus bestuurd worden. In hoeverre, hangt af van de camera en de instellingen. Een Veilig Gevoel herkent automatisch of een camera PTZ is. De camera bestuurt u d.m.v. het klikken op de pijltjes naar links/ rechts/ omhoog/ omlaag en u zoomt de camera in en uit door middel van de + en - buttons. Ook neemt Een Veilig Gevoel automatisch de zogenaamde presets over uit de camera mochten deze eerder ingesteld zijn. Presets zijn vooraf ingestelde posities van een PTZ camera. U kunt presets oproepen d.m.v. klikken met de rechter muisknop op het beeld van een PTZ camera in de Multiview. Fullscreen modus Door op deze button te klikken wordt de applicatie opgeschakeld naar een fullscreen versie. U kunt dit weer sluiten door rechtsboven te klikken op Naar standaard view. Dual screen Voor het geval uw PC over twee schermen beschikt is er de mogelijkheid om Een Veilig Gevoel Live Viewer op beide schermen te openen. Door op deze button te klikken wordt op het tweede scherm een tweede MultiView geopend.

10 Planning en Alarmering: 1. Planning Bij Instellingen Planning & Alarmering kunt u instellen wanneer u wilt dat welke camera gaat opnemen. Dit kan constant of op basis van bewegingsdetectie zijn. Ook kunt u aangeven welke camera een melding per en/of sms naar u stuurt als er beweging gedetecteerd wordt. De instellingen voor de bewegingsdetectie kunt u hieronder vinden op pagina 17 bij bewegingsdetectie. Om instellingen te kunnen maken is het volgende belangrijk: 1. Met de linker muisknop voegt u tijdstippen toe 2. Met de rechter muisknop verwijdert u tijdstippen

11 Selecteer voordat u begint altijd eerst de camera waarvoor u het schema wilt aanmaken. Zoals u hierboven ziet, kunt u voor elke dag een apart opname- / alarmering schema aanmaken. Als u een dag wil selecteren, dan drukt u bijvoorbeeld bij de tijdsbalk (zie hieronder) op het icoontje ( ) rechts van zondag, of elke andere dag die u wilt. Nadat u op het pijltje heeft geklikt, schuift de tijdbalk van zondag uit waarbij er vier balken tevoorschijn komen zoals in de afbeelding hieronder. De vier subbalken die hieronder in de afbeelding staan hebben ieder een andere functie. De verschillende functies per tijdsbalk zijn hieronder beschreven. CO -> continue opnames aanmaken BD -> opnemen op basis van bewegingsdetectie aanmaken (zie 2, pag. 17) -> op basis van bewegingsdetectie een mail ontvangen (zie 2, pag. 17) Push -> op basis van bewegingsdetectie wordt er een push notificatie ontvangen

12 Als u tijdstippen wilt markeren voor het selecteren van de bovenstaande functies, dan selecteert u door te slepen naar de tijdstippen die u wilt opnemen. U kunt niet continue opname en opname op bewegingsdetectie laten overlappen. Een Veilig Gevoel zorgt er zelf voor dat er geen overlap plaatsvindt. Als u een selectie maakt voor een van de functies, dan zult u zien dat de tijdsbalken met de onderstaande kleuren worden gevuld. Om gehele of delen van tijdstippen te verwijderen van een gekleurde balk, dan kunt u uw rechter muisknop ingedrukt houden en slepen. De selectie wordt dan verwijderd. Middels de onderstaande icoontjes kunt u snel de tijdsbalken configureren: Door op dit icoontje voor een tijdsbalk te klikken maakt u alle dagen zoals die dag Door op dit icoontje voor een tijdsbalk te klikken verwijdert u alle selecties van die dag Door op dit icoontje te klikken slaat u de gemaakte instellingen op Zonder dit schema zal de bewegingsdetectie niet werken! Let wel op dat je na het aanmaken van de planning wel de instellingen van de bewegingsdetectie aanpast, als je hebt gekozen voor opnemen op bewegingsdetectie of een alert bij bewegingsdetectie.

13 2. Bewegingsdetectie algemeen Bij Bewegingsdetectie kunt u instellen waar u beweging wilt detecteren. De volgende screenshot laat zien hoe u dat kunt instellen: Er zijn twee grote verschillen te maken bij bewegingsdetectie: (1) Bewegingsdetectie op de camera (2) Bewegingsdetectie vanuit Een Veilig Gevoel LET OP: Een Veilig Gevoel bepaalt zelf welke vorm van bewegingsdetectie er gebruikt wordt. Als uw camera bewegingsdetectie ondersteunt dan zal deze optie altijd gebruikt worden. Ondersteunt uw camera geen bewegingsdetectie, dan zal Een Veilig Gevoel het zelf doen. Dit zorgt voor optimaal gebruik van uw bandbreedte! Verder zijn niet op alle camera s specifieke bewegingsgebieden aan te maken. 2.1 Specifieke velden aanmaken Voeg toe: Om een bewegingsgebied aan te maken klikt u op deze button. Er wordt gevraagd een naam op te geven. Dit is de naam van het gebied dat u aanmaakt. Standaard is dit Gebied: 0,1,2 en zo verder. Om een bewegingsgebied te maken maakt u een selectie met uw muis (link muisknop ingedrukt!) op het live beelden. U ziet een venster verschijnen. U kunt dit venster aanpassen in grootte en positie. In het geval van bewegingsdetectie op de server krijgt u een andere interface. Hier selecteert u de vakjes waarop u wilt dat beweging gedetecteerd wordt. Met uw recht muisknop verwijdert u de selectie weer. Wijzigen: Met deze knop wijzigt u de naam van een bewegingsgebied. Selecteer eerst het gewenste bewegingsgebied en klik daarna op wijzig. U kunt nu een nieuwe naam aanmaken.

14 Verwijder: Hiermee verwijdert u een bewegingsgebied volledig. Object grootte: Het object grootte geeft het percentage van het gebied aan dat in beweging moet zijn wil de bewegingsdetectie een signaal afgeven. 15 betekent dus dat minimaal 15% van het bewegingsgebied in beweging moet zijn voordat Een Veilig Gevoel een signaal gaat afgeven. Gevoeligheid: Met de gevoeligheid kunt u de instellingen verfijnen. Standaard staat deze op 90. Hoe lager het getal des te ongevoeliger de bewegingsdetectie. Probeer als standaard 90 aan te houden. De schaal is 1 tot 100. Opslaan: Hiermee slaat u de gemaakte instellingen op Wis: hiermee verwijdert u het geselecteerde bewegingsgebied Grafiek: De grafiek laat zien hoe u de detectie heeft afgesteld. Blauwe staven betekent geen alarm, rode staven betekent wel alarm. U kunt hiermee testen of u de instellingen juist hebt staan. De grafiek werkt niet voor alle camera s! LET OP: Om bewegingsdetectie te laten werken dient u altijd een schema aan te maken! Zie hiervoor het vorige punt in de handleiding!

15 Gebruikersbeheer: 1. Extra gebruikers Hier kunt u extra gebruikers aanmaken en hun eventuele functie en camera rechten toekennen. LET OP: Deze functionaliteit is afhankelijk van uw abonnement en het aantal afgenomen gebruikers. Functie rechten zijn toe te kennen door de Administrator aan nieuwe gebruikers voor: - Alle camera s en locaties - Per locatie of LSU - Per camera Selecteer alles: u vinkt alle functionaliteiten aan door middel van een druk op de knop. U geeft de nieuwe gebruiker hiermee de zelfde rechten als dat u hebt (administrator). Deselecteer alles: door middel van het klikken op deze button de-selecteert u alle eerder geselecteerde vinkjes. Gebruikers: Hier ziet u de overige gebruikers die door de Administrator aangemaakt zijn. Selecteer hier een gebruiker indien u van deze gebruiker de rechten wilt wijzigen. Persoonlijke informatie: Hier kunt u nieuwe gebruikers aanmaken en verwijderen. Nieuwe: Geeft u een naam, achternaam en adres op. Hiermee maakt u een nieuwe gebruiker aan. Verwijder: Hiermee verwijdert u een gebruiker

16 Opslaan: Nadat u alle gegevens hebt ingevuld en de juiste rechten hebt toegekend, kunt u middels een klik op Opslaan een laten versturen naar de nieuwe gebruiker. In dit staan zijn inloggegevens vermeld. Camera waar een gebruiker geen rechten toe heeft worden automatisch uit de Sequence gehaald. Alleen de Administrator kan rechten toekennen en rechten wijzigen. Geavanceerd Live view instellingen Hier kunt u aanpassingen maken in de instellingen van uw live beelden. Als u op live view instellingen klikt, dan kunt u de kwaliteit van de lokale beelden en de beelden via internet aanpassen. U kunt hierbij de onderstaande opties kiezen: Het advies is om de Live view lokaal op Beste beeldkwaliteit te zetten, en de Live view via Internet op Beste framerate. En bij compressie H264. Opname Instellingen Bij Opname instellingen kunt u kiezen voor de resolutie van de opnames en u kunt kiezen voor de manier van compressie. Bij camera s die H264 ondersteunen kan er naast de standaard M-JPEG compressie ook opgenomen worden met H264. Dit zorgt ervoor dat de framerate hoger is, maar de beeldkwaliteit even goed is. U belast echter wel uw internet lijn minder met H264.

17 BEKIJK OPNAMEN Terugkijken van opnamen Onder het tabblad Bekijk opnamen kunt u uw opgenomen beelden bekijken. LET OP: De opslagruimte en dus ook de bewaartijd van de beelden is afhankelijk van de gekozen account. U hebt de mogelijkheid om op ieder gewenst moment uw account te upgraden zodat u meer opnamecapaciteit hebt en dus ook langer uw beelden kunt bewaren indien nodig. Om een opname te bekijken selecteert u eerst een camera uit de cameralijst. Er wordt vervolgens door Een Veilig Gevoel gezocht naar opgenomen beelden en u ziet rechtsboven een kalender verschijnen. LET OP: Het zoeken van de kalender en bijbehorende opnamen kan even duren. Totdat de kalender gevonden is ziet u de melding Verbinding maken met server. Zodra de kalender geladen is kunt u door de maanden heen bladeren met de oranje pijltjes. Als een dag grijs is gekleurd dan betekent dat, dat er op die dag opnames gemaakt zijn en die ook nog aanwezig zijn. Op dagen dat er geen opnames zijn gemaakt of wanneer deze al gewist zijn, dan is deze datum wit op de kalender. Indien een datum geselecteerd is wordt dat aangegeven met een rode rand rondom de datum.

18 LET OP: De opslag in uw account werkt op basis van First-in-first-out. Dit houdt in dat als de oudste beelden worden overschreven door de nieuwste en dat de totale opslagruimte nooit groter kan worden dan dat uw account toelaat. Als u op de datum waarop opnames aanwezig zijn klikt, ziet u opnames verschijnen in het veld Beschikbare intervallen. U kunt ook zoeken op opnames door de datum te selecteren, een begintijd en eindtijd in te vullen. U drukt op de enter toets op uw toetsenbord en indien er opnames zijn binnen de door u opgegeven tijdsmarges, zullen deze worden weergegeven in Beschikbare intervallen. Om opnames terug te kijken kunt u dubbelklikken op het interval of een interval selecteren en op de play button klikken onder de video player. Afspelen Hiermee start u een geselecteerde opname Pauze/ stop Hiermee pauzeert of stopt het afspelen van de geselecteerde opnames Volgende frame Met deze button kunt u door een opname heen spoelen per opgenomen frame. Snelheid afspelen 1X = Speel af op de normale snelheid 2X = Speel af op 2 maal de normale snelheid 5X = Speel af op 5 maal de normale snelheid 9X = Speel af op 9 maal de normale snelheid 15X = Speel af op 15 maal de normale snelheid Beeld opslaan Met deze button kunt u een snapshot maken van het beeld dat u aan het bekijken bent. Die kunt u vervolgens een naam geven en die opslaan op uw harde schijf. Exporteer film naar harde schijf Met deze button kunt u uw opgenomen film/interval exporteren naar uw harde schijf. Zie verderop voor extra uitleg. Laad film van de harde schijf Met deze button u kunt een geëxporteerde film/interval afspelen in de Een Veilig Gevoel interface.

19 Exporteren van opnamen Na het klikken op de export button krijgt u het volgende scherm te zien: Starttijd: Hier staat de begintijd van het in de Beschikbare intervallen lijst geselecteerde interval. Eindtijd: Hier staat de eindtijd van het in de Beschikbare intervallen lijst geselecteerde interval. Selecteer locatie: Door hier op te klikken opent een venster waarin u kunt aangeven waar u de te exporteren beelden wilt opslaan op uw harde schijf en welke naam u aan de opname wilt geven. De te exporteren opname heeft de extensie.cmm. Toon cameranaam in geëxporteerd bestand: Selecteer dit vakje als u wilt dat in geëxporteerde opname de naam van de camera wordt getoond. Toon opnamedatum in geëxporteerd bestand: Selecteer dit vakje als u wilt dat in geëxporteerde opname de tijd wordt getoond. Selecteer een map waarvan u weet dat u daar makkelijk de opnames kunt terugvinden en zorg er voor dat er voldoende harde schijfruimte vrij is op uw lokale harde schijf. Zodra u op de Opslaan/Save button klikt, verschijnt er een venster dat de status van het exporteren weergeeft:

20 Zodra het exporteren voltooid en geslaagd is zal dit venster automatisch verdwijnen. De status indicator is geen juiste aanwijzing voor de duur van het exporteren! De duur van het exporteren hangt af van de grootte van het te exporteren interval dat u geselecteerd heeft. LET OP: U kunt de geëxporteerde beelden afspelen door middel van Windows media player 10, Quicktime player of in de online Een Veilig Gevoel interface. Laden van opnamen Voor het laden van opnamen klikt u op de button onder de player zoals hieronder aangegeven: Er verschijnt een Windows venster waarin u de juiste map op uw harde schijf kunt opzoeken en de op uw harde schijf opgeslagen films kunt afspelen. Selecteert u de gewenste film en klik op open. De film zal afgespeeld worden in de Een Veilig Gevoel Player.

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Inhoudsopgave 1 INTRODUCTIE... 4 1.1 Overzicht Cameramanager 360... 4 1.2 Soorten weergaven Cameramanager 360... 4 2 AAN DE SLAG... 5 2.1 Automatische installatie van Cameramanager

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING

GEBRUIKERSHANDLEIDING Inhoudsopgave 1 INTRODUCTIE... 3 1.1 Overzicht Cameramanager... 3 1.2 CLVR... 3 1.3 Cameramanager applicatie... 3 2 AAN DE SLAG... 4 2.1 Cameramanager aansluiten en activeren... 4 2.2 Starten van de online

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Inhoudsopgave 1 INTRODUCTIE... 4 1.1 Overzicht Cameramanager go!... 4 2 AAN DE SLAG... 5 2.1 Cameramanager go! aansluiten en activeren... 5 2.2 Starten van de online Java applicatie...

Nadere informatie

Papierloos vergaderen met NotuBox Handleiding versie 24 februari 2015 Versie 3.3 van de applicatie voor ios

Papierloos vergaderen met NotuBox Handleiding versie 24 februari 2015 Versie 3.3 van de applicatie voor ios Papierloos vergaderen met NotuBox Handleiding versie 24 februari 2015 Versie 3.3 van de applicatie voor ios NotuBiz Trias III K.P. v.d. Mandelelaan 110 3062 MB Rotterdam Telefoon: 010-789 09 90 E-mail:

Nadere informatie

Handleiding Opslag Online Versie maart 2014

Handleiding Opslag Online Versie maart 2014 Handleiding Opslag Online Versie maart 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 Hoofdstuk 2. Gebruik en installatie 4 2.1 Uw eigen Opslag Online 4 2.1.1 Introductie 4 2.2 Inloggen bij Opslag Online

Nadere informatie

DVRxx Gebruikershandleiding

DVRxx Gebruikershandleiding DVRxx Gebruikershandleiding Inhoudsopgave 1 1.1 OVERZICHT DVR...4 FUNCTIE VAN DE KNOPPEN AAN DE VOORZIJDE VAN DE DVR...4 2 2.1 2.2 BEDIENING VAN DE DVR...5 AFSTANDSBEDIENING...5 MUISBEDIENING...6 3 3.1

Nadere informatie

EM6104R1 / EM6108R1 Surveillance Recorder

EM6104R1 / EM6108R1 Surveillance Recorder EM6104R1 / EM6108R1 Surveillance Recorder 2 NEDERLANDS EM6104R1 / EM6108R1 Surveillance Recorder Inhoudsopgave 1.0 Introductie... 3 1.1 Inhoud van de verpakking... 3 2.0 Uitleg van de aansluitingen...

Nadere informatie

Quickstart Alnet. Snelstart-handleiding versie 1.1NL voor Alnet VDR-C software versie 2.0.0.200

Quickstart Alnet. Snelstart-handleiding versie 1.1NL voor Alnet VDR-C software versie 2.0.0.200 Quickstart Alnet Snelstart-handleiding versie 1.1NL voor Alnet VDR-C software versie 2.0.0.200 Robin de Koker AVD Security BV http://www.avdsecurity.nl tel. 020 497 23 32 Laatste wijziging: 13 mei 2006

Nadere informatie

CamTech. RAS Plus. Gebruikershandleiding. Remote Administration System Plus HELPDESK : 0900-27274357. Postbus 218 510 AE Drunen

CamTech. RAS Plus. Gebruikershandleiding. Remote Administration System Plus HELPDESK : 0900-27274357. Postbus 218 510 AE Drunen CamTech RAS Plus Remote Administration System Plus Gebruikershandleiding Postbus 218 510 AE Drunen Thomas Edisonweg 5 5151 DH Drunen HELPDESK : 0900-27274357 techhelp@aras.nl www.aras.nl Remote Administration

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding V1.0 Januari 2008 Inhoudsopgave 1. VOORWOORD....3 2. MINIMALE SYSTEEMEISEN....3 3. INSTALLATIE VAN DE SOFTWARE...4 3.1. INSTALLATIE WIZARD OPENEN....4 3.2. ACCEPTATIE VAN DE LICENTIEOVEREENKOMST....5

Nadere informatie

EM6104 / EM6108 Surveillance Recorder

EM6104 / EM6108 Surveillance Recorder EM6104 / EM6108 Surveillance Recorder 2 NEDERLANDS EM6104 / EM6108 Surveillance Recorder Inhoudsopgave 1.0 Introductie... 3 1.1 Inhoud van de verpakking... 3 2.0 Uitleg van de aansluitingen... 4 2.1 4

Nadere informatie

Wij zullen ons uiterste best doen om een goede ondersteuning te bieden waar deze handleiding het eerste voorbeeld van is.

Wij zullen ons uiterste best doen om een goede ondersteuning te bieden waar deze handleiding het eerste voorbeeld van is. Inleiding Bedankt voor het kiezen van een Viscoo DVR! Wij zullen ons uiterste best doen om een goede ondersteuning te bieden waar deze handleiding het eerste voorbeeld van is. Deze handleiding is voor

Nadere informatie

1U Series DVR Snelstart gids

1U Series DVR Snelstart gids 1U Series DVR Snelstart gids 1 Inhoudsopgave 1 Hardware installatie en aansluiting... 5 1.1 Controleer de uitgepakte DVR... 5 1.2 Over het voorpaneel en achterpaneel... 5 1.3 Na het verwijderen van de

Nadere informatie

Nederlandstalige Gebruikershandleiding

Nederlandstalige Gebruikershandleiding Nederlandstalige Gebruikershandleiding Opgesteld door: Viscoo Nederland B.V. Oktober 2011 Inleiding Bedankt voor het kiezen voor onze producten. Wij zullen ons uiterste best doen om een goede ondersteuning

Nadere informatie

Handleiding SpinOffice CRM April 2013

Handleiding SpinOffice CRM April 2013 Handleiding SpinOffice CRM April 2013 Als nieuwe gebruiker van SpinOffice CRM is het van belang een goed beeld te hebben van de mogelijkheden van onze slimme applicatie. SpinOffice voegt een centraal adressenbestand

Nadere informatie

Gebruikershandleiding versie 2.1

Gebruikershandleiding versie 2.1 Gebruikershandleiding versie 2.1 Inhoudsopgave Onderwerp Gebruikersfuncties pagina Inhoudsopgave 2 Contactgegevens 3 Over TiC Narrow Casting 4 Ondersteuning mediaformaten 5 TiC Narrow Casting lite / TiC

Nadere informatie

DigiSave OptimDrive GEBRUIKERS- HANDLEIDING

DigiSave OptimDrive GEBRUIKERS- HANDLEIDING DigiSave OptimDrive GEBRUIKERS- HANDLEIDING V 3.0 1 We danken u voor de aankoop van onze DigiSave software bestemd voor de opslag van de gegevens uit de digitale tachografen, uit de kaarten en visualisatie

Nadere informatie

EM4484 Draadloze Internet Camera

EM4484 Draadloze Internet Camera EM4484 Draadloze Internet Camera 2 NEDERLANDS EM4484 Draadloze Internet Camera Waarschuwingen en aandachtspunten Als gevolg van Europese regelgeving kan een draadloos product in sommige Europese lidstaten

Nadere informatie

Introductie Mamut Online Backup

Introductie Mamut Online Backup Mamut Active Services Introductie Mamut Online Backup Versie 4 MOB.BKL.INTRO.NL.040.01 1 Mamut Online Backup Inhoud Mamut Online Backup... 3 Nieuw in versie 4... 5 Introductie... 6 Aan de slag... 12 Zo

Nadere informatie

SpinOffice handleiding

SpinOffice handleiding SpinOffice handleiding Als nieuwe gebruiker van SpinOffice CRM is het van belang een goed beeld te hebben van de mogelijkheden van de software. SpinOffice voegt een centraal adressenbestand met documentbeheer

Nadere informatie

Chatfone gebruikershandleiding. Versie 2.0

Chatfone gebruikershandleiding. Versie 2.0 Chatfone gebruikershandleiding Versie 2.0 1 Introductie Met behulp van deze handleiding kunt u gemakkelijk uw weg vinden binnen Chatfone. Elke functie van Chatfone wordt besproken in een apart hoofdstuk.

Nadere informatie

SCMS - Smart Content Management System

SCMS - Smart Content Management System Online websites bouwen & beheren met SCMS Smart Content Management System & website builder Inhoud: Hoofdstuk 1: Inleiding, wat is SCMS?... 4 Hoofdstuk 2: Inloggen SCMS... 5 Hoofdstuk 3: Control Panel...

Nadere informatie

Alfanet PC-software. Gebruiksaanwijzing. Omschrijving : Alfanet PC-software Doc.nr.: 021122. Soort: HANDLEIDING Aantal bladen: 14 Versie: V1.

Alfanet PC-software. Gebruiksaanwijzing. Omschrijving : Alfanet PC-software Doc.nr.: 021122. Soort: HANDLEIDING Aantal bladen: 14 Versie: V1. Alfanet PC-software Gebruiksaanwijzing Omschrijving : Alfanet PC-software Doc.nr.: 021122 Soort: HANDLEIDING Aantal bladen: 14 Versie: V1.2 Bestand: Software: Do021122 Alfanet PC-Software v12 NL.wp8 alfanet

Nadere informatie

EM6250HD Easy Pro View HD IP camera

EM6250HD Easy Pro View HD IP camera EM6250HD Easy Pro View HD IP camera 2 NEDERLANDS EM6250HD Easy Pro View HD IP camera Inhoudsopgave 1.0 Introductie... 4 1.1 Update informatie... 4 1.2 Inhoud van de verpakking... 4 1.3 Wat heb je nodig

Nadere informatie

Beschrijvings SW Gebruikers Handleiding (V4.1)

Beschrijvings SW Gebruikers Handleiding (V4.1) Beschrijvings SW Gebruikers Handleiding (V4.1) voor Microsoft Windows 2011. 5 PenAndFree Co.,Ltd Inhoud 1. Leren werken met Tablet functies ---- 3 1.1 Controleren of de tablet functies zijn geactiveerd.

Nadere informatie

3 Licentie activeren 4 Backup gegevens. 2 Personen scherm. 2 Persoon zoeken. 5 Kopieer persoonsgegevens. 3 Verwijder contactmoment

3 Licentie activeren 4 Backup gegevens. 2 Personen scherm. 2 Persoon zoeken. 5 Kopieer persoonsgegevens. 3 Verwijder contactmoment 2 1-2-3 CRM versie 2.5 Inhoud I Introductie 4 II Installatie en Backup 5 1 Installatie standalone... editie 5 Gebruik 1-2-3 CRM... vanaf USB stick 9 2 Installatie netwerk... editie 10 3 Licentie activeren...

Nadere informatie

Ge G b e ruike k r e s r handlei e ding versie 1.5.0.0.

Ge G b e ruike k r e s r handlei e ding versie 1.5.0.0. Gebruikershandleiding versie.5.0.0. Inhoudsopgave Onderwerp pagina Inhoudsopgave Contactgegevens Over TiC Narrow Casting Stap voor stap werken met TiC Narrow Casting 5 Uitleg hoofdscherm 6 Uitleg linker

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Divitec Nederland BV 2 Remote Administration System Plus (RASplus) Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Overzicht 5 1.1 In deze handleiding.... 5 1.2 Functies in RASplus... 5 1.3 Productinformatie..

Nadere informatie

Handleiding Personeelsmanagementtool

Handleiding Personeelsmanagementtool Pagina 1 INHOUDSOPGAVE Procesbeschrijving... 4 Inloggen... 6 Online Solliciteren... 7 Solliciteren op de site... 7 Home... 8 Nieuws... 9 Afdeling... 9 Loonstrooken... 9 Nieuw bericht maken... 10 Veldbeschrijving

Nadere informatie

Handleiding Digitaal Klantenloket

Handleiding Digitaal Klantenloket Handleiding Digitaal Klantenloket Datum: november 2013 Versie 5.02 Status: Definitief Inhoudsopgave 0. Voorwoord... 3 0.1. Document Versiebeheer... 3 1. Gebruik DKL... 4 1.1. Eisen aan uw PC... 4 1.2.

Nadere informatie