GEBRUIKERS HANDLEIDING Versie 2.0

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "GEBRUIKERS HANDLEIDING Versie 2.0"

Transcriptie

1 GEBRUIKERS HANDLEIDING Versie 2.0 Cameramanager.com Inhoudsopgave Inloggen:... 2 Opstarten Cameramanager:... 3 Uitloggen:... 3 Multiview:... 4 Cameralijst:... 6 LSU in cameralijst:... 7 Planning en Alarmering: Gebruikersbeheer: Geavanceerd Terugkijken van opnamen Exporteren van opnamen Laden van opnamen... 20

2 ALGEMEEN Inloggen: Om Cameramanager te kunnen gebruiken en opstarten dient u in te loggen op de website Vervolgens kunt u uw gebruikersnaam en wachtwoord invullen en op enter drukken: Gebruikersnaam (username): Wachtwoord: Uw adres Dit staat vermeld in uw welkomst Bent u uw wachtwoord vergeten dan kunt u een nieuw wachtwoord laten sturen.

3 Opstarten Cameramanager: Voor het opstarten van Cameramanager dient u eerst ingelogd te zijn. Als u ingelogd bent wordt u direct naar de juiste pagina gewezen om Cameramanager te starten. In het drop-down menu kunt u uw taal kiezen. Klikt u vervolgens op onderstaand icoon Open Manager en Cameramanager start op. Indien u geen Java op uw PC heeft geïnstalleerd dan zal hier om gevraagd worden. U kunt het ook zelf installeren via Uitloggen: U kunt op twee manieren uitloggen: (1) Uitloggen van de applicatie (2) Uitloggen van de website Het uitloggen van de applicatie doet u door rechtsboven in de applicatie te klikken op de volgende icoon: Het uitloggen van de website doet u door onder de nieuwe pagina die u krijgt nadat u op eenveiliggevoel.nu bent inlogt onder open manager staat Log uit:

4 LIVE VIEWER Multiview: Om live camerabeelden te kunnen bekijken dient u camera s uit de cameralijst (zie volgende punt) te slepen naar de Multiview. Een voorbeeld van de Multiview ziet u hieronder: De Multiview bestaat uit een gedeelte voor het live bekijken van de camerabeelden (in het midden van de applicatie) en knoppen om uw Multiview instellingen te wijzigen. Om live beelden te bekijken in de Multiview sleept u een voor een de camera s uit de cameralijst naar de Multiview. U doet dat door met uw linker muisknop een camera te selecteren en deze vast te houden terwijl u deze camera uit de cameralijst (terwijl u de linker muisknop ingedrukt houdt!) te slepen naar een van de vakken in de Multiview. Boven het gewenste vak laat u de linker muisknop los en de desbetreffende camera wordt geladen in dit vak. De Multiview is gebaseerd op het Drag & Drop principe. Dit houdt in dat u eenvoudig camera s kunt verslepen van het ene vak naar het andere vak. Indien het doel vak al bezet is met een andere camera zullen de camera s van positie wisselen. U kunt zelf uw Multiview indelen naar uw eigen inzicht, met een maximum van 5 camera s horizontaal en 5 camera s verticaal (25 totaal!). Dit is wel afhankelijk van uw abonnement. De gewenste Multiview indeling kunt u selecteren rechtsonder door op een van onderstaande iconen te klikken. U zult zien dat uw Multiview indeling verandert.

5 Met de linker icoon kunt u uw favoriete Multiview indelingen opslaan. Zorgt u er eerst voor dat de geopende Multiview gevuld is met de gewenste camera s, klik daarna op de + en selecteer: Voeg toe. U kunt een naam aan uw favoriete Multiview geven zodat u later deze instellingen direct kunt laden. In de Multiview wordt er boven elke camera de status weergegeven van de camera s. Zo wordt het aantal beelden per seconde (fps) dat u haalt met het live bekijken weergegeven en staat er of de camera aan het opnemen is (REC) of dat deze op bewegingsdetectie staat (MD). Tevens vindt u rechtsboven het camerabeeld de naam van de camera en kunt u de camera sluiten / weghalen uit de Multiview door op het kruisje te klikken. Zie hieronder hoe dit er in de applicatie uit dient te zien: fps: het aantal frames per seconde / beelden per seconde dat de camera live waarneemt met Cameramanager. Dit is afhankelijk van de upload snelheid van de verbinding op de plaats waar de camera fysiek staat. De fps kunnen fluctueren. MD: Motion detection / bewegingsdetectie. De camera heeft u ingesteld dat deze opneemt op bewegingsdetectie. REC: De camera is aan het opnemen op het moment dat u de tekst REC ziet.

6 Cameralijst: In de Camera lijst kunnen de eerder in het Instellingen scherm toegevoegde camera s en locaties beheerd worden. De cameralijst werkt op basis van het Drag & Drop principe dat betekent dat u de camera met uw muis kunt slepen naar bv. andere mappen en de Multiview. De camera s kunnen gesleept worden (Drag & Drop) vanuit de cameralijst naar een willekeurige plaats in de Multiview. Hoe u dit kunt doen leest u in het hoofdstuk Multiview. De cameralijst geeft de status van uw camera s weer. Er zijn verschillende status iconen die aangeven wat er met uw camera aan de hand is: - Uw camera is online (beelden worden niet opgenomen) - Uw camera is offline - De beelden van deze camera worden nu opgenomen - Uw camera s bevinden zich in een sequence viewer (lees meer bij instellingen)

7 LSU in cameralijst: Voor de gebruikers die een LSU hebben wordt de LSU ook in de cameralijst afgebeeld. Ook voor de LSU wordt de status ervan in de cameralijst weergegeven. - uw LSU is online - uw LSU is offline Een online LSU die camera s bevat kan worden uitgevouwen. De camera s die op de LSU zijn aangemeld worden dan in een lijst eronder weergegeven. Bij een offline LSU worden ook de camera s die erop zijn aangemeld niet in de cameralijst weergegeven. Het is ook voor de camera s van een LSU zo dat deze naar de vakken van de MultiView gesleept kunnen worden. Echter is het niet mogelijk om een camera van een LSU naar een andere te slepen.

8 Functies: Er zijn verschillende functionaliteiten te gebruiken in de live viewer / Multiview. De functionaliteiten worden geactiveerd zodra u een camera in de Multiview heeft geselecteerd. Dit doet u door boven het camerabeeld op de balk te klikken. De selectierand rondom de camera wordt dan oranje. Zodra de camera geselecteerd is schakelen onderaan bij Functies de beschikbare functionaliteiten vrij. LET OP: het aantal vrij geschakelde functionaliteiten kan afhankelijk zijn van uw abonnement en gebruikte camera! Hieronder vind u een uitleg van alle functionaliteiten: Neem een snapshot Als u op deze button klikt, maakt u een snapshot van het beeld wat u live bekijkt op een geselecteerde camera in de Multiview. Dit snapshot kunt u dan op uw pc opslaan en later terugkijken. Start opnemen lokaal Door te klikken op deze button gaat de geselecteerde camera direct opnemen op uw lokale PC. U kunt een bestandsnaam opgeven zodat u later uw beelden eenvoudig kunt terugvinden. U kunt de opgenomen beelden op de harde schijf terugvinden als een.cmm file. Deze kunt u afspelen met Quicktime, Realplayer en in de Een Veilig Gevoel interface zelf (tabblad Opnamen ). Stop opnemen lokaal Door te klikken op deze button stopt de geselecteerde camera met opnemen in uw Een Veilig Gevoel account. Schakelen van I/O poorten Met deze button roept u het I/O scherm op van de geselecteerde camera. Als de camera I/O poorten heeft dan herkend Een Veilig Gevoel dat automatisch. Met I/O poorten kunt u bijvoorbeeld op afstand licht aan en uit zetten, deuren open en dicht maken. Uw camera dient wel gekoppeld te zijn, anders werkt de button uiteraard niet.

9 Wijzig PTZ positie Er zijn bepaalde camera s op de die PTZ zijn. PTZ staat voor pan/tilt/zoom. Deze camera s kunnen dus bestuurd worden. In hoeverre, hangt af van de camera en de instellingen. Een Veilig Gevoel herkent automatisch of een camera PTZ is. De camera bestuurt u d.m.v. het klikken op de pijltjes naar links/ rechts/ omhoog/ omlaag en u zoomt de camera in en uit door middel van de + en - buttons. Ook neemt Een Veilig Gevoel automatisch de zogenaamde presets over uit de camera mochten deze eerder ingesteld zijn. Presets zijn vooraf ingestelde posities van een PTZ camera. U kunt presets oproepen d.m.v. klikken met de rechter muisknop op het beeld van een PTZ camera in de Multiview. Fullscreen modus Door op deze button te klikken wordt de applicatie opgeschakeld naar een fullscreen versie. U kunt dit weer sluiten door rechtsboven te klikken op Naar standaard view. Dual screen Voor het geval uw PC over twee schermen beschikt is er de mogelijkheid om Een Veilig Gevoel Live Viewer op beide schermen te openen. Door op deze button te klikken wordt op het tweede scherm een tweede MultiView geopend.

10 Planning en Alarmering: 1. Planning Bij Instellingen Planning & Alarmering kunt u instellen wanneer u wilt dat welke camera gaat opnemen. Dit kan constant of op basis van bewegingsdetectie zijn. Ook kunt u aangeven welke camera een melding per en/of sms naar u stuurt als er beweging gedetecteerd wordt. De instellingen voor de bewegingsdetectie kunt u hieronder vinden op pagina 17 bij bewegingsdetectie. Om instellingen te kunnen maken is het volgende belangrijk: 1. Met de linker muisknop voegt u tijdstippen toe 2. Met de rechter muisknop verwijdert u tijdstippen

11 Selecteer voordat u begint altijd eerst de camera waarvoor u het schema wilt aanmaken. Zoals u hierboven ziet, kunt u voor elke dag een apart opname- / alarmering schema aanmaken. Als u een dag wil selecteren, dan drukt u bijvoorbeeld bij de tijdsbalk (zie hieronder) op het icoontje ( ) rechts van zondag, of elke andere dag die u wilt. Nadat u op het pijltje heeft geklikt, schuift de tijdbalk van zondag uit waarbij er vier balken tevoorschijn komen zoals in de afbeelding hieronder. De vier subbalken die hieronder in de afbeelding staan hebben ieder een andere functie. De verschillende functies per tijdsbalk zijn hieronder beschreven. CO -> continue opnames aanmaken BD -> opnemen op basis van bewegingsdetectie aanmaken (zie 2, pag. 17) -> op basis van bewegingsdetectie een mail ontvangen (zie 2, pag. 17) Push -> op basis van bewegingsdetectie wordt er een push notificatie ontvangen

12 Als u tijdstippen wilt markeren voor het selecteren van de bovenstaande functies, dan selecteert u door te slepen naar de tijdstippen die u wilt opnemen. U kunt niet continue opname en opname op bewegingsdetectie laten overlappen. Een Veilig Gevoel zorgt er zelf voor dat er geen overlap plaatsvindt. Als u een selectie maakt voor een van de functies, dan zult u zien dat de tijdsbalken met de onderstaande kleuren worden gevuld. Om gehele of delen van tijdstippen te verwijderen van een gekleurde balk, dan kunt u uw rechter muisknop ingedrukt houden en slepen. De selectie wordt dan verwijderd. Middels de onderstaande icoontjes kunt u snel de tijdsbalken configureren: Door op dit icoontje voor een tijdsbalk te klikken maakt u alle dagen zoals die dag Door op dit icoontje voor een tijdsbalk te klikken verwijdert u alle selecties van die dag Door op dit icoontje te klikken slaat u de gemaakte instellingen op Zonder dit schema zal de bewegingsdetectie niet werken! Let wel op dat je na het aanmaken van de planning wel de instellingen van de bewegingsdetectie aanpast, als je hebt gekozen voor opnemen op bewegingsdetectie of een alert bij bewegingsdetectie.

13 2. Bewegingsdetectie algemeen Bij Bewegingsdetectie kunt u instellen waar u beweging wilt detecteren. De volgende screenshot laat zien hoe u dat kunt instellen: Er zijn twee grote verschillen te maken bij bewegingsdetectie: (1) Bewegingsdetectie op de camera (2) Bewegingsdetectie vanuit Een Veilig Gevoel LET OP: Een Veilig Gevoel bepaalt zelf welke vorm van bewegingsdetectie er gebruikt wordt. Als uw camera bewegingsdetectie ondersteunt dan zal deze optie altijd gebruikt worden. Ondersteunt uw camera geen bewegingsdetectie, dan zal Een Veilig Gevoel het zelf doen. Dit zorgt voor optimaal gebruik van uw bandbreedte! Verder zijn niet op alle camera s specifieke bewegingsgebieden aan te maken. 2.1 Specifieke velden aanmaken Voeg toe: Om een bewegingsgebied aan te maken klikt u op deze button. Er wordt gevraagd een naam op te geven. Dit is de naam van het gebied dat u aanmaakt. Standaard is dit Gebied: 0,1,2 en zo verder. Om een bewegingsgebied te maken maakt u een selectie met uw muis (link muisknop ingedrukt!) op het live beelden. U ziet een venster verschijnen. U kunt dit venster aanpassen in grootte en positie. In het geval van bewegingsdetectie op de server krijgt u een andere interface. Hier selecteert u de vakjes waarop u wilt dat beweging gedetecteerd wordt. Met uw recht muisknop verwijdert u de selectie weer. Wijzigen: Met deze knop wijzigt u de naam van een bewegingsgebied. Selecteer eerst het gewenste bewegingsgebied en klik daarna op wijzig. U kunt nu een nieuwe naam aanmaken.

14 Verwijder: Hiermee verwijdert u een bewegingsgebied volledig. Object grootte: Het object grootte geeft het percentage van het gebied aan dat in beweging moet zijn wil de bewegingsdetectie een signaal afgeven. 15 betekent dus dat minimaal 15% van het bewegingsgebied in beweging moet zijn voordat Een Veilig Gevoel een signaal gaat afgeven. Gevoeligheid: Met de gevoeligheid kunt u de instellingen verfijnen. Standaard staat deze op 90. Hoe lager het getal des te ongevoeliger de bewegingsdetectie. Probeer als standaard 90 aan te houden. De schaal is 1 tot 100. Opslaan: Hiermee slaat u de gemaakte instellingen op Wis: hiermee verwijdert u het geselecteerde bewegingsgebied Grafiek: De grafiek laat zien hoe u de detectie heeft afgesteld. Blauwe staven betekent geen alarm, rode staven betekent wel alarm. U kunt hiermee testen of u de instellingen juist hebt staan. De grafiek werkt niet voor alle camera s! LET OP: Om bewegingsdetectie te laten werken dient u altijd een schema aan te maken! Zie hiervoor het vorige punt in de handleiding!

15 Gebruikersbeheer: 1. Extra gebruikers Hier kunt u extra gebruikers aanmaken en hun eventuele functie en camera rechten toekennen. LET OP: Deze functionaliteit is afhankelijk van uw abonnement en het aantal afgenomen gebruikers. Functie rechten zijn toe te kennen door de Administrator aan nieuwe gebruikers voor: - Alle camera s en locaties - Per locatie of LSU - Per camera Selecteer alles: u vinkt alle functionaliteiten aan door middel van een druk op de knop. U geeft de nieuwe gebruiker hiermee de zelfde rechten als dat u hebt (administrator). Deselecteer alles: door middel van het klikken op deze button de-selecteert u alle eerder geselecteerde vinkjes. Gebruikers: Hier ziet u de overige gebruikers die door de Administrator aangemaakt zijn. Selecteer hier een gebruiker indien u van deze gebruiker de rechten wilt wijzigen. Persoonlijke informatie: Hier kunt u nieuwe gebruikers aanmaken en verwijderen. Nieuwe: Geeft u een naam, achternaam en adres op. Hiermee maakt u een nieuwe gebruiker aan. Verwijder: Hiermee verwijdert u een gebruiker

16 Opslaan: Nadat u alle gegevens hebt ingevuld en de juiste rechten hebt toegekend, kunt u middels een klik op Opslaan een laten versturen naar de nieuwe gebruiker. In dit staan zijn inloggegevens vermeld. Camera waar een gebruiker geen rechten toe heeft worden automatisch uit de Sequence gehaald. Alleen de Administrator kan rechten toekennen en rechten wijzigen. Geavanceerd Live view instellingen Hier kunt u aanpassingen maken in de instellingen van uw live beelden. Als u op live view instellingen klikt, dan kunt u de kwaliteit van de lokale beelden en de beelden via internet aanpassen. U kunt hierbij de onderstaande opties kiezen: Het advies is om de Live view lokaal op Beste beeldkwaliteit te zetten, en de Live view via Internet op Beste framerate. En bij compressie H264. Opname Instellingen Bij Opname instellingen kunt u kiezen voor de resolutie van de opnames en u kunt kiezen voor de manier van compressie. Bij camera s die H264 ondersteunen kan er naast de standaard M-JPEG compressie ook opgenomen worden met H264. Dit zorgt ervoor dat de framerate hoger is, maar de beeldkwaliteit even goed is. U belast echter wel uw internet lijn minder met H264.

17 BEKIJK OPNAMEN Terugkijken van opnamen Onder het tabblad Bekijk opnamen kunt u uw opgenomen beelden bekijken. LET OP: De opslagruimte en dus ook de bewaartijd van de beelden is afhankelijk van de gekozen account. U hebt de mogelijkheid om op ieder gewenst moment uw account te upgraden zodat u meer opnamecapaciteit hebt en dus ook langer uw beelden kunt bewaren indien nodig. Om een opname te bekijken selecteert u eerst een camera uit de cameralijst. Er wordt vervolgens door Een Veilig Gevoel gezocht naar opgenomen beelden en u ziet rechtsboven een kalender verschijnen. LET OP: Het zoeken van de kalender en bijbehorende opnamen kan even duren. Totdat de kalender gevonden is ziet u de melding Verbinding maken met server. Zodra de kalender geladen is kunt u door de maanden heen bladeren met de oranje pijltjes. Als een dag grijs is gekleurd dan betekent dat, dat er op die dag opnames gemaakt zijn en die ook nog aanwezig zijn. Op dagen dat er geen opnames zijn gemaakt of wanneer deze al gewist zijn, dan is deze datum wit op de kalender. Indien een datum geselecteerd is wordt dat aangegeven met een rode rand rondom de datum.

18 LET OP: De opslag in uw account werkt op basis van First-in-first-out. Dit houdt in dat als de oudste beelden worden overschreven door de nieuwste en dat de totale opslagruimte nooit groter kan worden dan dat uw account toelaat. Als u op de datum waarop opnames aanwezig zijn klikt, ziet u opnames verschijnen in het veld Beschikbare intervallen. U kunt ook zoeken op opnames door de datum te selecteren, een begintijd en eindtijd in te vullen. U drukt op de enter toets op uw toetsenbord en indien er opnames zijn binnen de door u opgegeven tijdsmarges, zullen deze worden weergegeven in Beschikbare intervallen. Om opnames terug te kijken kunt u dubbelklikken op het interval of een interval selecteren en op de play button klikken onder de video player. Afspelen Hiermee start u een geselecteerde opname Pauze/ stop Hiermee pauzeert of stopt het afspelen van de geselecteerde opnames Volgende frame Met deze button kunt u door een opname heen spoelen per opgenomen frame. Snelheid afspelen 1X = Speel af op de normale snelheid 2X = Speel af op 2 maal de normale snelheid 5X = Speel af op 5 maal de normale snelheid 9X = Speel af op 9 maal de normale snelheid 15X = Speel af op 15 maal de normale snelheid Beeld opslaan Met deze button kunt u een snapshot maken van het beeld dat u aan het bekijken bent. Die kunt u vervolgens een naam geven en die opslaan op uw harde schijf. Exporteer film naar harde schijf Met deze button kunt u uw opgenomen film/interval exporteren naar uw harde schijf. Zie verderop voor extra uitleg. Laad film van de harde schijf Met deze button u kunt een geëxporteerde film/interval afspelen in de Een Veilig Gevoel interface.

19 Exporteren van opnamen Na het klikken op de export button krijgt u het volgende scherm te zien: Starttijd: Hier staat de begintijd van het in de Beschikbare intervallen lijst geselecteerde interval. Eindtijd: Hier staat de eindtijd van het in de Beschikbare intervallen lijst geselecteerde interval. Selecteer locatie: Door hier op te klikken opent een venster waarin u kunt aangeven waar u de te exporteren beelden wilt opslaan op uw harde schijf en welke naam u aan de opname wilt geven. De te exporteren opname heeft de extensie.cmm. Toon cameranaam in geëxporteerd bestand: Selecteer dit vakje als u wilt dat in geëxporteerde opname de naam van de camera wordt getoond. Toon opnamedatum in geëxporteerd bestand: Selecteer dit vakje als u wilt dat in geëxporteerde opname de tijd wordt getoond. Selecteer een map waarvan u weet dat u daar makkelijk de opnames kunt terugvinden en zorg er voor dat er voldoende harde schijfruimte vrij is op uw lokale harde schijf. Zodra u op de Opslaan/Save button klikt, verschijnt er een venster dat de status van het exporteren weergeeft:

20 Zodra het exporteren voltooid en geslaagd is zal dit venster automatisch verdwijnen. De status indicator is geen juiste aanwijzing voor de duur van het exporteren! De duur van het exporteren hangt af van de grootte van het te exporteren interval dat u geselecteerd heeft. LET OP: U kunt de geëxporteerde beelden afspelen door middel van Windows media player 10, Quicktime player of in de online Een Veilig Gevoel interface. Laden van opnamen Voor het laden van opnamen klikt u op de button onder de player zoals hieronder aangegeven: Er verschijnt een Windows venster waarin u de juiste map op uw harde schijf kunt opzoeken en de op uw harde schijf opgeslagen films kunt afspelen. Selecteert u de gewenste film en klik op open. De film zal afgespeeld worden in de Een Veilig Gevoel Player.

USER MANUAL Version 1.1

USER MANUAL Version 1.1 USER MANUAL Version 1.1 CAMERAMANAGER.COM o ALGEMEEN Inloggen 2 Uitloggen 2 Opstarten Cameramanager 2 o LIVE VIEWER Multiview 3 Cameralijst 5 Alarmlijst 5 Functies 6 Start / stop opnemen Snapshots maken

Nadere informatie

GEBRUIKERS HANDLEIDING Versie 1.4 CAMERAMANAGER.COM

GEBRUIKERS HANDLEIDING Versie 1.4 CAMERAMANAGER.COM GEBRUIKERS HANDLEIDING Versie 1.4 CAMERAMANAGER.COM o ALGEMEEN Inloggen 2 Opstarten Cameramanager 3 Uitloggen 3 o LIVE VIEWER Multiview 4 Cameralijst 6 LSU in cameralijst 7 Functies 8 Geluid Snapshots

Nadere informatie

Handleiding NarrowCasting

Handleiding NarrowCasting Handleiding NarrowCasting http://portal.vebe-narrowcasting.nl september 2013 1 Inhoud Inloggen 3 Dia overzicht 4 Nieuwe dia toevoegen 5 Dia bewerken 9 Dia exporteren naar toonbankkaart 11 Presentatie exporteren

Nadere informatie

Cijfers 1 t/m 4,8,16 hiermee kunt u van kanaal wisselen. Gebruik deze iconen om naar een split screen terug te gaan.

Cijfers 1 t/m 4,8,16 hiermee kunt u van kanaal wisselen. Gebruik deze iconen om naar een split screen terug te gaan. Inhoudsopgave 1. Belangrijke veiligheidsinstructies... 2 2. Mee geleverde producten voor de DVR... 2 3. Uitleg bedieningspaneel... 2 4. Uitleg afstandsbediening... 3 5. Aan de slag met de DVR... 3 5.1

Nadere informatie

Reseller handleiding

Reseller handleiding Reseller handleiding Inhoud 1 INTRODUCTIE... 4 1.1 Overzicht Cameramanager go!... 4 2 AAN DE SLAG... 5 2.1 Cameramanager go! aansluiten en activeren... 5 2.2 Starten van de online Java applicatie... 6

Nadere informatie

4.1 4.2 5.1 5.2 6.1 6.2 6.3 6.4

4.1 4.2 5.1 5.2 6.1 6.2 6.3 6.4 Handleiding CMS Inhoud 1 Inloggen 2 Algemeen 3 Hoofdmenu 4 Pagina s 4.1 Pagina s algemeen 4.2 Pagina aanpassen 5 Items 5.1 Items algemeen 5.2 Item aanpassen 6 Editor 6.1 Editor algemeen 6.2 Afbeeldingen

Nadere informatie

DVR0404 / DVR0804 handleiding Web interface v1.1

DVR0404 / DVR0804 handleiding Web interface v1.1 DVR0404 / DVR0804 handleiding Web interface v1.1 Open Internet Explorer en vul het IP adres van de recorder in, bijv: http://192.168.1.15 Het IP adres is ook te achterhalen via het menu op de recorder

Nadere informatie

PICASA PICASA. FOTOBEWERKING Een handleiding. 2013 Computertraining voor 50-plussers

PICASA PICASA. FOTOBEWERKING Een handleiding. 2013 Computertraining voor 50-plussers PICASA FOTOBEWERKING Een handleiding 2013 Computertraining voor 50-plussers PC50plus computertrainingen Eikbosserweg 52 1214AK Hilversum tel: 035 6213701 info@pc50plus.nl www.pc50plus.nl PICASA C O M P

Nadere informatie

Handleiding Picasa. Inleiding Verwijderen, verplaatsen en hernoemen Opzoeken Importeren Selecties maken Opslaan...

Handleiding Picasa. Inleiding Verwijderen, verplaatsen en hernoemen Opzoeken Importeren Selecties maken Opslaan... Handleiding Picasa Inleiding... 2 Verwijderen, verplaatsen en hernoemen... 2 Opzoeken... 2 Importeren... 3 Selecties maken... 3 Opslaan... 3 Markeren... 3 Bewerken... 3 Diavoorstelling... 4 Collage...

Nadere informatie

Handleiding Mijn Kerk

Handleiding Mijn Kerk Handleiding Mijn Kerk 1 www.deinteractievekerk.nl Algemeen Uw kerk gaat de Interactieve Kerk gebruiken. In deze handleiding willen we u op een eenvoudige manier uitleggen hoe de Interactieve Kerk precies

Nadere informatie

GV-VMS... 3. Live beelden... 3. Content List... 4. Ontwerp... 4. Inzoomen... 5 PTZ... 5. Opgenomen beelden... 6. Content List... 6. Opzoeken...

GV-VMS... 3. Live beelden... 3. Content List... 4. Ontwerp... 4. Inzoomen... 5 PTZ... 5. Opgenomen beelden... 6. Content List... 6. Opzoeken... GEOVISION VMS INHOUD GV-VMS... 3 Live beelden... 3 Content List... 4 Ontwerp... 4 Inzoomen... 5 PTZ... 5 Opgenomen beelden... 6 Content List... 6 Opzoeken... 6 Object Search... 6 Bewaren... 8 2 GV-VMS

Nadere informatie

Basis Live Mode Functies Je kan eenvoudig camerabeelden bekijken in een layout naar keuze. Kies een layout bovenaan het scherm, in de Live Mode.

Basis Live Mode Functies Je kan eenvoudig camerabeelden bekijken in een layout naar keuze. Kies een layout bovenaan het scherm, in de Live Mode. Eindgebruiker Quick Start Guide Overzicht De exacqvision Client software bestaat uit 3 schermen: Live, Search, en Setup. Om in het gewenste scherm te geraken, klik je op het desbetreffende pictogram aan

Nadere informatie

1. Vragen over de camera & hardware

1. Vragen over de camera & hardware 1 VRAGEN OVER DE CAMERA & HARDWARE...3 1.1 Welke WiFi netwerken worden ondersteund door de Cameramanager Cloud Camera?...3 1.2 Welke draadloze (WiFi) encryptie ondersteunt de Cameramanager Cloud Camera?...3

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING

GEBRUIKERSHANDLEIDING Inhoudsopgave 1 INTRODUCTIE... 3 1.1 Overzicht Cameramanager... 3 1.2 CLVR... 3 1.3 Cameramanager applicatie... 3 2 AAN DE SLAG... 4 2.1 Cameramanager aansluiten en activeren... 4 2.2 Starten van de online

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Inhoudsopgave 1 INTRODUCTIE... 4 1.1 Overzicht Cameramanager go!... 4 2 AAN DE SLAG... 5 2.1 Cameramanager go! aansluiten en activeren... 5 2.2 Starten van de online Java applicatie...

Nadere informatie

1. Introductie 2. Omschrijving 2 Omschrijving van de onderdelen (voorzijde) 2. 2. Algemeen 3

1. Introductie 2. Omschrijving 2 Omschrijving van de onderdelen (voorzijde) 2. 2. Algemeen 3 HANDLEIDING Digitale Harddisk Recorder DVR DigitAll CCTV Doornseweg 2a Tel.: 0183-4016346 1. Introductie 2 Omschrijving 2 Omschrijving van de onderdelen (voorzijde) 2 2. Algemeen 3 Opstarten systeem 3

Nadere informatie

Gebruikershandleiding NUUO Software

Gebruikershandleiding NUUO Software Gebruikershandleiding NUUO Software Handleiding voor het gebruik van de software wat geleverd wordt bij uw NUUO netwerkrecorder In deze handleiding wordt er vanuit gegaan dat uw installateur het programma

Nadere informatie

Handleiding NarrowCasting

Handleiding NarrowCasting Handleiding NarrowCasting http://portal.vebe-narrowcasting.nl februari 2014 1 Inhoud Om te starten 3 Inloggen 3 Dia overzicht 4 Nieuwe dia toevoegen 5 Dia bewerken 10 Dia exporteren naar toonbankkaart

Nadere informatie

Handleiding. Omschrijving Handleiding RaadDigitaal Android. Datum 29-01-2015 Versienummer 2.1

Handleiding. Omschrijving Handleiding RaadDigitaal Android. Datum 29-01-2015 Versienummer 2.1 Handleiding Omschrijving Handleiding RaadDigitaal Android Auteur SIMgroep Datum 29-01-2015 Versienummer 2.1 Inhoudsopgave HANDLEIDING... 1 INHOUDSOPGAVE... 2 1. INLEIDING... 3 2. RAADDIGITAAL INSTALLEREN...

Nadere informatie

Menu Door op de menuknop te klikken kunt u het hoofdmenu sluiten of openen. De menuknop is het icoon met drie streepjes vlak onder elkaar.

Menu Door op de menuknop te klikken kunt u het hoofdmenu sluiten of openen. De menuknop is het icoon met drie streepjes vlak onder elkaar. Start de Management Drives Viewer. Voer uw gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op de button om in te loggen. Na inloggen opent het hoofdmenu automatisch. Menu Door op de menuknop te klikken kunt u

Nadere informatie

1 Inleiding 1 / 24. DATUM UITGIFTE : 24-1-2014 DATUM HERZIENING : 18-7-2014 Gebruikershandleiding ivms-4200-client 2.0 HIKVISION

1 Inleiding 1 / 24. DATUM UITGIFTE : 24-1-2014 DATUM HERZIENING : 18-7-2014 Gebruikershandleiding ivms-4200-client 2.0 HIKVISION 1 / 24 1 Inleiding Deze verkorte handleiding beschrijft de meest gebruikte mogelijkheden voor het live bekijken van beelden, evenals het opvragen van opgenomen beelden. Mochten er vragen, opmerkingen of

Nadere informatie

Verkorte handleiding 1200MX

Verkorte handleiding 1200MX Verkorte handleiding 1200MX Systeem opstarten 1. Ieder keer als u de recorder opstart wordt u gevraagd een geldige gebruikersnaam en wachtwoord in te vullen. 2. Vul dan een geldige gebruikersnaam en de

Nadere informatie

Cloud handleiding Versie: 1.0 Datum: 23-7-2014

Cloud handleiding Versie: 1.0 Datum: 23-7-2014 Cloud handleiding Versie: 1.0 Datum: 23-7-2014 2 Inhoud Inleiding... 5 Inrichting SequreBox Cloud... 5 1. Inloggen... 6 2. Abonnementen voeg camera toe... 8 3. Controleer beelden... 9 4. Camera Stel Alarm

Nadere informatie

PRO 4000. NOORD 137 2931 SJ KRIMPEN a/d LEK TELEFOON: 0180593913 FAX: 0180593266 INTERNET: WWW.PRO-REC.NL

PRO 4000. NOORD 137 2931 SJ KRIMPEN a/d LEK TELEFOON: 0180593913 FAX: 0180593266 INTERNET: WWW.PRO-REC.NL PRO 4000 NOORD 137 2931 SJ KRIMPEN a/d LEK TELEFOON: 0180593913 FAX: 0180593266 INTERNET: WWW.PRO-REC.NL 1 1.0 BELANGRIJKE EIGENSCHAPPEN VAN HET PRO 4000 SYSTEEM - H.264 compressie techniek full D1 - Volledig

Nadere informatie

Overzicht veelgestelde vragen

Overzicht veelgestelde vragen Veelgestelde vragen Overzicht veelgestelde vragen 1 VRAGEN OVER DE CAMERA & HARDWARE... 4 1.1 Welke WiFi netwerken worden ondersteund door... 4 1.2 Welke draadloze (WiFi) encryptie ondersteunt Panasonic

Nadere informatie

Handleiding Mooy Logistics Servicedesk

Handleiding Mooy Logistics Servicedesk Handleiding Mooy Logistics Servicedesk Handleiding Mooy Logistics Servicedesk... 1 1. Inloggen... 2 2. Zoeken naar documenten.... 3 3. Downloaden van alle documenten op factuurnummer.... 5 4. Order regels

Nadere informatie

HANDLEIDING CAMERASYSTEEM. Open eerst een webbrowser naar keuze: bij voorkeur

HANDLEIDING CAMERASYSTEEM. Open eerst een webbrowser naar keuze: bij voorkeur HANDLEIDING CAMERASYSTEEM Korte inhoud: 1. Java Installeren 2. Software Installeren. 3. Software gebruik 1. Java Installeren: Open eerst een webbrowser naar keuze: bij voorkeur firefox of internet explorer

Nadere informatie

Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet

Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet Inloggen Surf naar www.instapinternet.nl of www.basisonline.nl. Vervolgens klikt u op de button Login links bovenin en vervolgens op Member Login. (Figuur

Nadere informatie

Viewlog Viewlog Interface Functiepaneel Bestanden bewaren Dmv Logboek... 5

Viewlog Viewlog Interface Functiepaneel Bestanden bewaren Dmv Logboek... 5 VIEWLOG HANDLEIDING INHOUD Viewlog... 3 1. Viewlog Interface... 4 1.1 Functiepaneel... 5 2. Bestanden bewaren... 5 2.1 Dmv Logboek... 5 2.2 Dmv Exporteren als AVI of EXE... 6 2.3 Dmv Favorieten... 7 2.4

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Inhoudsopgave 1 INTRODUCTIE... 4 1.1 Overzicht Cameramanager 360... 4 1.2 Soorten weergaven Cameramanager 360... 4 2 AAN DE SLAG... 5 2.1 Automatische installatie van Cameramanager

Nadere informatie

HANDLEIDING scoolfolio OUDER

HANDLEIDING scoolfolio OUDER HANDLEIDING Inleiding Hoofdmenu pagina 3 Het portfolio pagina 5 Mappen aanmaken pagina 6 Bestanden toevoegen aan het portfolio pagina 7 Een foto bestand bekijken pagina 9 Een niet-foto bestand bekijken

Nadere informatie

Beknopte gebruikershandleiding

Beknopte gebruikershandleiding Beknopte gebruikershandleiding Overzicht De exacqvision Client-software kent drie bedrijfsmodi: Live (live), Search (zoeken) en Config (instellingen). Om de gewenste bedrijfsmodus te openen, klikt u op

Nadere informatie

Gebruikershandleiding MxControlCenter

Gebruikershandleiding MxControlCenter Gebruikershandleiding MxControlCenter Handleiding voor het gebruik van Mxcontrolcenter In deze handleiding wordt er vanuit gegaan dat uw installateur het programma heeft geïnstalleerd en gereed heeft gemaakt

Nadere informatie

Handleiding. Serviceportal. Versie 1.3 Datum 07-10-14

Handleiding. Serviceportal. Versie 1.3 Datum 07-10-14 Handleiding Serviceportal Versie 1.3 Datum 07-10-14 Inhoud 1 Inloggen... 3 2 Transportdocumenten... 4 2.1 Zoeken naar documenten... 4 2.2 Downloaden van alle documenten op factuurnummer... 6 2.3 Order

Nadere informatie

Inhoud. Handleiding Dododent. Beste tandarts of praktijkmanager,

Inhoud. Handleiding Dododent. Beste tandarts of praktijkmanager, Handleiding Dododent Beste tandarts of praktijkmanager, Hartelijk dank voor de aanschaf van een website bij Dodoworks. Hieronder volgt een uitgebreide handleiding van het Dododent systeem waarmee de website

Nadere informatie

Handleiding CMS Online Identity Webontwikkeling. Handleiding CMS

Handleiding CMS Online Identity Webontwikkeling. Handleiding CMS Handleiding CMS 1 Inhoudsopgave 1. Inloggen... 3 2. Het CMS... 3 3. Websitecontent... 4 3.1 Een nieuwe pagina toevoegen... 4 3.2 Een pagina wijzigen... 4 3.3 Een pagina verwijderen... 5 4. De WYSIWYG editor...

Nadere informatie

CMS Instructiegids Copyright Endless webdesign v.o.f

CMS Instructiegids Copyright Endless webdesign v.o.f CMS Instructiegids Copyright Endless webdesign v.o.f. 2014 1 2 Notities Inhouds opgave Hoe log ik in? 4 Een pagina toevoegen. 5 Een pagina vullen/aanpassen. 7 Een pagina verwijderen. 8 Een sjabloon kiezen.

Nadere informatie

Handleiding Dahua recorders (WEB Service) 28-10-2012

Handleiding Dahua recorders (WEB Service) 28-10-2012 Inloggen Open de webservice in uw internetbrowser, bijvoorbeeld: http://243.273.23.125:85/ Vul uw gebruikersnaam (User Name) en wachtwoord (Password) in. Klik op Login om in te loggen. Krijgt u geen loginscherm

Nadere informatie

1. Laad de software voor de camera van op het menu

1. Laad de software voor de camera van  op het menu 1. Laad de software voor de camera van www.overmax.eu. op het menu producten, selecteer RTV, dan IP camera s en uw camera model. Dan subpagina Product selecteer de [HELP] - klik op de grijze pijl symbool

Nadere informatie

Smart Professional Surveillance System Gebruikers Handleiding Nederlands

Smart Professional Surveillance System Gebruikers Handleiding Nederlands Smart Professional Surveillance System Gebruikers Handleiding Nederlands 1 Inhoudsopgave Live view Camera... 3 Real-time beelden bekijken... 3 Record/Opnemen... 6 Snapshot/schermafdruk... 6 PTZ functie...

Nadere informatie

Verkorte Nederlandse Gebruikershandleiding

Verkorte Nederlandse Gebruikershandleiding Verkorte Nederlandse Gebruikershandleiding 1. Bediening van de DVR 1.1 Bediening met de muis De muis moet aan de ACHTERKANT van de recorder worden aangesloten op de USB ingang. Als de muis actief is dan

Nadere informatie

Na het inloggen met de gegevens die je hebt gekregen, verschijnt het overzichtsscherm zoals hieronder:

Na het inloggen met de gegevens die je hebt gekregen, verschijnt het overzichtsscherm zoals hieronder: Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher De inhoud van websites kan worden ingevoerd en gewijzigd met behulp van een zogenaamd Content Management Systeem (CMS). De websites van Muismedia

Nadere informatie

Aan de slag Uren registreren met WorkTimer (voor medewerkers)

Aan de slag Uren registreren met WorkTimer (voor medewerkers) Aan de slag Uren registreren met WorkTimer (voor medewerkers) Over dit document Binnen uw organisatie is gekozen om WorkTimer te gebruiken voor tijdregistratie. WorkTimer is een programma waarmee u eenvoudig

Nadere informatie

HOE EEN CD TE BRANDEN MET EEN DIGINET SYSTEEM

HOE EEN CD TE BRANDEN MET EEN DIGINET SYSTEEM HOE EEN CD TE BRANDEN MET EEN DIGINET SYSTEEM Fragmenten terug kijken om naar cd te branden Klik op de Search button (rood omcirkeld) om de beelden op te zoeken die op de cd gebrand moeten worden (zie

Nadere informatie

Gebruikers Handleiding Quick Guide

Gebruikers Handleiding Quick Guide Gebruikers Handleiding Quick Guide Info-Kanaal: v4.0 Versie: 1.1 Datum: 18 maart 2010 Auteur(s): M.H.M. van het Bolscher B.A. Kooy M.J.R. Verbiesen R. Scheffer Inhoud 1. Inleiding... 2 2. Inloggen... 3

Nadere informatie

HRM-Reviews Reviews Handleiding voor PZ

HRM-Reviews Reviews Handleiding voor PZ HRM-Reviews Reviews Handleiding voor PZ In deze uitgebreide handleiding vindt u instructies om met Reviews in the Cloud aan de slag te gaan. U kunt deze handleiding ook downloaden (PDF). TIP: De navigatie

Nadere informatie

Handleiding Digitaal Dichtbij voor begeleiders

Handleiding Digitaal Dichtbij voor begeleiders Handleiding Digitaal Dichtbij voor begeleiders Mei 2014 Inhoudsopgave 1. Waar vind ik Digitaal Dichtbij? 03 2. Inloggen en starten 04 3. Mijn account 06 4. Digitaal Dichtbij: een overzicht 07 5. Het platform:

Nadere informatie

HANDLEIDING scoolfolio COACH

HANDLEIDING scoolfolio COACH HANDLEIDING Inhoud Hoofdmenu pagina 3 Het portfolio pagina 4 Mappen aanmaken pagina 5 Bestanden toevoegen aan het portfolio pagina 6 Een foto bestand bekijken pagina 8 Een niet-foto bestand bekijken pagina

Nadere informatie

Handleiding. Omschrijving Handleiding RaadDigitaal Android. Datum Versienummer 2.0

Handleiding. Omschrijving Handleiding RaadDigitaal Android. Datum Versienummer 2.0 Handleiding Omschrijving Handleiding RaadDigitaal Android Auteur SIMgroep Datum 30-09-2014 Versienummer 2.0 Inhoudsopgave Handleiding 1 Inhoudsopgave 2 1. Inleiding 3 2. RaadDigitaal installeren 4 2.1.

Nadere informatie

Foto s Plaatsen op Rallykaart.nl

Foto s Plaatsen op Rallykaart.nl Foto s Plaatsen op Rallykaart.nl [Geef tekst op] 1. Inloggen Ga naar: http://www.rallykaart.nl/g2 Klik rechtsboven op Inloggen Voer de gebruikersnaam en het wachtwoord in dat u van ons hebt ontvangen en

Nadere informatie

Handleiding website SVNL voor evenementenverkeersregelaars

Handleiding website SVNL voor evenementenverkeersregelaars Handleiding website SVNL voor evenementenverkeersregelaars Met deze handleiding maken wij u graag wegwijs op de website van Stichting Verkeersregelaars Nederland (SVNL). U vindt hier stap voor stap uitleg

Nadere informatie

Handleiding CMS VOORKANT

Handleiding CMS VOORKANT Handleiding CMS VOORKANT Inhoudsopgave Pagina 1. Toegang tot het CMS... 3 2. Artikel toevoegen... 4 3. Artikel bewerken... 5 4. Artikel kopiëren of verwijderen... 6 5. Afbeelding, link of tabel invoegen...

Nadere informatie

Belangrijke Informatie

Belangrijke Informatie Belangrijke Informatie Geachte relatie, Deze Dahua NVR beschikt over de nieuwste generatie firmware. Deze firmware beschikt over vele nieuwe mogelijkheden. Veel van deze nieuwe functionaliteiten worden

Nadere informatie

HANDLEIDING. Terug zoeken en archiveren met de Mobotix Control Center 2.2

HANDLEIDING. Terug zoeken en archiveren met de Mobotix Control Center 2.2 HANDLEIDING Terug zoeken en archiveren met de Mobotix Control Center 2.2 De event player: Selecteer een camera door het desbetreffende beeld 1 keer aan te klikken met de muis. Rondom het live beeld verschijnt

Nadere informatie

Handleiding Facebook. SIR-55 Handleiding Facebook 1

Handleiding Facebook. SIR-55 Handleiding Facebook 1 Handleiding Facebook Registreren Facebook is een social network waarbij mensen met elkaar in contact komen. Het is gratis en voor iedereen, vanaf 14 jaar en ouder, toegankelijk. In deze handleiding wordt

Nadere informatie

ZorgMail Secure e-mail

ZorgMail Secure e-mail ZorgMail Secure e-mail 2014 ENOVATION B.V. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden openbaar gemaakt of verveelvoudigd, opgeslagen in een data verwerkend systeem of uitgezonden in enige

Nadere informatie

Klik met de rechtermuisknop in het scherm, er komen nu menu opties tevoorschijn. Ga naar hoofdmenu en daarna naar Systeem Algemeen

Klik met de rechtermuisknop in het scherm, er komen nu menu opties tevoorschijn. Ga naar hoofdmenu en daarna naar Systeem Algemeen Snel start gids NVR Start de NVR op en verbind de NVR en de IP-camera s met internet en stroom. Tijd en algemene gegevens instellen hoofdmenu en daarna naar Systeem Algemeen Tijdzone: Kies de juiste tijdzone

Nadere informatie

Invoegen... 8 Invulpunt... 9 Nieuwe bouwsteen maken... 9 Bouwsteen opslaan... 10. Wijze van werken in Outlook... 11 Informatie...

Invoegen... 8 Invulpunt... 9 Nieuwe bouwsteen maken... 9 Bouwsteen opslaan... 10. Wijze van werken in Outlook... 11 Informatie... ProDoc Bouwstenen voor Word & Outlook 2007 Inhoud Kopiëren bestanden... 2 Hoofdmap Bouwstenen... 2 Bouwsteen.dotm... 2 Installatie Bouwstenenmodule onder Word 2007... 3 Installatie Bouwstenenmodule onder

Nadere informatie

VIVA2.0. Agenda. VIVA2.0 Agenda

VIVA2.0. Agenda. VIVA2.0 Agenda Agenda VIVA2.0 VIVA2.0 Agenda CORILUS BV - PELMOLEN 20-3994 XZ HOUTEN - T 0031 (0)30 634 72 50 - F: 0031 (0)30 606 78 71 - info@corilus.nl - www.corilus.nl Corilus B.V. 1. Agenda 1 Inhoudsopgave 1. Agenda...

Nadere informatie

Basis handleiding CMS

Basis handleiding CMS Basis handleiding CMS Inhoud Basis handleiding CMS... 1 Inloggen... 3 Pagina beheren... 4 Pagina toevoegen/wijzigen... 6 WYSIWYG editor... 8 externe / interne link toevoegen... 9 Plaatjes toevoegen...

Nadere informatie

HANDLEIDING CAMERASYSTEEM

HANDLEIDING CAMERASYSTEEM HANDLEIDING CAMERASYSTEEM HET INSTALLEREN VAN DE SOFTWARE. Open Internet Explorer Tik bovenaan in de adresbalk: Adres lokaal:... Adres vannop afstand:... Zorg dat de menubalk in Internet Explorer te zien

Nadere informatie

Handleiding. Voor gebruikers van VSS Family. Postbus AA Zwijndrecht. Molenvliet 1B 3335 LH Zwijndrecht

Handleiding. Voor gebruikers van VSS Family. Postbus AA Zwijndrecht. Molenvliet 1B 3335 LH Zwijndrecht Postbus 49 3330 AA Zwijndrecht Molenvliet 1B 3335 LH Zwijndrecht Tel 078 610 77 00 Email info@verkerk.com http://www.verkerkgroep.nl Handleiding Voor gebruikers van VSS Family Auteur /K. Korporaal Datum

Nadere informatie

HTA Software - Klachten Registratie Manager Gebruikershandleiding

HTA Software - Klachten Registratie Manager Gebruikershandleiding HTA Software - Klachten Registratie Manager Gebruikershandleiding Inhoudsopgave Hoofdstuk 1: Opstarten en inloggen, overzicht startscherm, uitleg symbolen Hoofdstuk 2: aanmaken relaties Hoofdstuk 1: Opstarten

Nadere informatie

Handleiding Elektrocrack

Handleiding Elektrocrack Handleiding Elektrocrack Homepagina 2 Log in 3 Dashboard 4 Quiz aanmaken 5 Filter 6 Vragen 7 [i] Detail 8 Mijn Quiz 9 Dashboard 11 Documenten 12 Offline versie 13 Speel het spel 14 Spelvenster 15 Opties

Nadere informatie

AN0019-NL. Videorapporten gebruiken. Overzicht. Algemene bediening. Tijdlijn

AN0019-NL. Videorapporten gebruiken. Overzicht. Algemene bediening. Tijdlijn Videorapporten gebruiken Overzicht Met videorapporten kunnen gebruikers videobeelden bekijken en systeemgebeurtenissen continu monitoren. Met de videorapportfunctie van Paxton10 kunnen live en reeds gearchiveerde

Nadere informatie

HOE EEN CD TE BRANDEN MET EEN ILDVR SYSTEEM. 1. Indien anders wordt aangegeven, worden alle onderstaande functies uitgevoerd met de linker muisknop.

HOE EEN CD TE BRANDEN MET EEN ILDVR SYSTEEM. 1. Indien anders wordt aangegeven, worden alle onderstaande functies uitgevoerd met de linker muisknop. HOE EEN CD TE BRANDEN MET EEN ILDVR SYSTEEM 1. Indien anders wordt aangegeven, worden alle onderstaande functies uitgevoerd met de linker muisknop. 2. Selecteer de zoekfunctie (zie onderstaand). -1- 3.

Nadere informatie

Handleiding app Sportlinked

Handleiding app Sportlinked Handleiding app Sportlinked Inhoud App installeren en downloaden... 2 Account aanmaken... 2 Menu... 5 Persoonlijke instellingen... 6 Team(s) als favoriet instellen... 6 Privacy instellingen aanpassen...

Nadere informatie

inex Client Quicksheet

inex Client Quicksheet inex Client Quicksheet Installeren Klik op het icoon StandardSetup. Het volgende scherm verschijnt: Klik op Next. Selecteer Client en klik op Next. Kies eventueel in welke map inex geïnstalleerd mag worden

Nadere informatie

Inleiding. - Teksten aanpassen - Afbeeldingen toevoegen en verwijderen - Pagina s toevoegen en verwijderen - Pagina s publiceren

Inleiding. - Teksten aanpassen - Afbeeldingen toevoegen en verwijderen - Pagina s toevoegen en verwijderen - Pagina s publiceren Inleiding Voor u ziet u de handleiding van TYPO3 van Wijngaarden AutomatiseringsGroep. De handleiding geeft u antwoord geeft op de meest voorkomende vragen. U krijgt inzicht in het toevoegen van pagina

Nadere informatie

Handleiding planner. Handleiding RoosterPlaats pagina 1

Handleiding planner. Handleiding RoosterPlaats pagina 1 Handleiding planner Handleiding RoosterPlaats pagina 1 In dit document wordt uiteengezet hoe u aan de hand van onderstaande 5 stappen een rooster kan maken. Voordat u kunt beginnen met het creëren van

Nadere informatie

MediaMyne Lite handleiding. Deze handleiding bevat alle informatie over het gebruik van MediaMyne Lite

MediaMyne Lite handleiding. Deze handleiding bevat alle informatie over het gebruik van MediaMyne Lite R MediaMyne Lite handleiding Deze handleiding bevat alle informatie over het gebruik van MediaMyne Lite Starten met MediaMyne 3 MediaMyne opstarten MediaMyne is een webbased applicatie die in elke browser

Nadere informatie

Handleiding Gold- en Superstation

Handleiding Gold- en Superstation 1 Configuratie... 3 On Site... 4 Live bekijken... 4 Uitleg scherm... 4 1. Omschrijving beeld... 5 2. Selecteren Beeldscherm... 5 3. Selecteren Camera en weergave type Opname... 5 4. Datum en Uur van de

Nadere informatie

1 BUSINESS INTERNET SUPPORT

1 BUSINESS INTERNET SUPPORT Versie 1 BUSINESS INTERNET SUPPORT Yoron Dot Net Stap voor stap Handleiding YORON DOT NET BEHEER V1.X Stap voor stap handleiding YORON Het Wielsem 10 s-hertogenbosch Inhoudsopgave Opstarten Yoron DotNet

Nadere informatie

Quick Reference Contact Manager SE

Quick Reference Contact Manager SE Eddon Software BV Rietveldenweg 82 5222 AS s-hertogenbosch The Netherlands T +31 (0)88-235 66 66 F +31 (0)88-235 66 77 E info@eddon.nl W www.eddon.nl Quick Reference Contact Manager SE Block: Contact Manager

Nadere informatie

Handleiding Management Drives

Handleiding Management Drives Handleiding Management Drives Viewer Download de Management Drives viewer op: www.managementdrives.com/md-viewer-update Start de Management Drives Viewer. Voer uw gebruikersnaam en wachtwoord in en klik

Nadere informatie

Gebruikershandleiding GO app 1.8

Gebruikershandleiding GO app 1.8 Gebruikershandleiding GO app 1.8 Voor raad, staten en bestuur GemeenteOplossingen 2012 1 GO app 1.8 Nieuw in deze versie Vanaf versie 1.8 beschikt de GO app over de mogelijkheid om notities te delen met

Nadere informatie

Web Presence Builder. Inhoud

Web Presence Builder. Inhoud Web Presence Builder Inhoud Inhoud... 1 Wat is Web Presence Builder?... 2 Het categoriescherm... 2 De eerste stappen naar een eigen website... 3 Onderwerp selecteren en website naam aanpassen... 3 Vooraf

Nadere informatie

Gebruikers handleiding Brugge Printshop webshop

Gebruikers handleiding Brugge Printshop webshop Gebruikers handleiding Brugge Printshop webshop Gebruikers handleiding Brugge Printshop webshop... 1 Inleiding... 3 Inloggen... 4 Wachtwoord vergeten... 4 Gebruikersnaam vergeten... 5 Nog geen klant?...

Nadere informatie

handleiding voor systeem het Management Drives Management Drives systeem Handleiding

handleiding voor systeem het Management Drives Management Drives systeem Handleiding handleiding voor het Management Drives systeem Management Drives systeem Handleiding Met het Management Drives systeem kunt u onder andere Management Drives vragenlijsten versturen, ontvangen en deze zowel

Nadere informatie

Resultaten tellen Aanmelden

Resultaten tellen Aanmelden Instructie digitaal aanbesteden Registratie Deze aanbesteding zal in digitale vorm plaatsvinden middels een speciaal daartoe ingerichte online account van de opdrachtgever. U hoeft voor deelname niets

Nadere informatie

Navigator CMS 2009. Beknopte handleiding v1.0

Navigator CMS 2009. Beknopte handleiding v1.0 Navigator CMS 2009 Beknopte handleiding v1.0 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Inloggen... 4 3. Menustructuur... 5 4. Document Verkenner... 6 5. Mappen beheren... 7 5.2 Map hernoemen... 7 5.3 Map verplaatsen...

Nadere informatie

Procedure ParaBench instellen en gebruiken.

Procedure ParaBench instellen en gebruiken. Procedure ParaBench instellen en gebruiken. Inleiding In samenwerking met Magistro en de Praktijk Index komt Intramed met een nieuwe benchmark applicatie ParaBench. Benchmarken is het vergelijken van gegevens

Nadere informatie

Handleiding Planmonitor wonen

Handleiding Planmonitor wonen Handleiding Planmonitor wonen Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Systeemeisen 3. Toelichting per onderdeel 3.1 Opstarten en inloggen 3.2 De onderdelen van het venster 3.3 Plannen zoeken 3.3.1 (eenvoudig) zoeken

Nadere informatie

Voer de bijgeleverde muis in een USB ingang voorop de recorder en controleer of het

Voer de bijgeleverde muis in een USB ingang voorop de recorder en controleer of het 1. Bediening met de muis Voer de bijgeleverde muis in een USB ingang voorop de recorder en controleer of het icoontje in beeld verschijnt. Beweeg uw muis om uw wachtwoord in het keypad in te voeren. Dat

Nadere informatie

Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher

Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher De inhoud van Muismedia websites wordt ingevoerd en gewijzigd met behulp van een zogenaamd Content Management Systeem (CMS): de ContentPublisher.

Nadere informatie

Overzicht veelgestelde vragen

Overzicht veelgestelde vragen Veelgestelde vragen Overzicht veelgestelde vragen 1 VRAGEN OVER DE CAMERA & HARDWARE... 4 1.1 Hoe installeer ik Cameramanager go! / de Camera?... 4 1.2 Welke WiFi netwerken worden ondersteund door de Camera?...

Nadere informatie

1 Inleiding 1 / 18. DATUM UITGIFTE : DATUM HERZIENING : Gebruikershandleiding ivms-4200-client 2.3 HIKVISION

1 Inleiding 1 / 18. DATUM UITGIFTE : DATUM HERZIENING : Gebruikershandleiding ivms-4200-client 2.3 HIKVISION 1 / 18 1 Inleiding Deze verkorte handleiding beschrijft de meest gebruikte mogelijkheden voor het live bekijken van beelden, evenals het opvragen van opgenomen beelden. Mochten er vragen, opmerkingen of

Nadere informatie

Fuel. Handleiding voor installatie en gebruik

Fuel. Handleiding voor installatie en gebruik Fuel Handleiding voor installatie en gebruik Inhoudsopgave 1. Installatie 2. Gebruik - Windows - Linux / Apple / andere systemen - Een nieuw voertuig aanmaken - Uitgaven 3. Onderhoud - Waarschuwingen -

Nadere informatie

WERKING TEKENPROGRAMMA

WERKING TEKENPROGRAMMA WERKING TEKENPROGRAMMA Hoe werkt tekenjetuin? Deze handleiding laat zien hoe u het meeste uit het tekenprogramma kunt halen. Voor u begint is het goed dit te weten: Tekenjetuin is te gebruiken op tablet

Nadere informatie

Mach3Framework 5.0 / Website

Mach3Framework 5.0 / Website Mach3Framework 5.0 / Website Handleiding Mach3Builders Inhoudsopgave 1 Inloggen...5 1.1 Ingelogd blijven...6 1.2 Wachtwoord vergeten...7 2 Applicatie keuzescherm...8 2.1 De beheeromgeving openen...9 3

Nadere informatie

Handleiding Wlijn Databeheer Internet

Handleiding Wlijn Databeheer Internet Handleiding Wlijn Databeheer Internet W9000 databeheer internet Leza Horeca & Winkel Management Van Dedemstraat 6 16274 NN Hoorn DATABEHEER INTERNET ( W9000) Voorraad Databeheer Internet Bestaat uit 3

Nadere informatie

Gebruikershandleiding GO app 1.8

Gebruikershandleiding GO app 1.8 Gebruikershandleiding GO app 1.8 Voor raad, staten en bestuur GemeenteOplossingen 2012 1 GO app 1.8 Nieuw in deze versie Vanaf versie 1.8 beschikt de GO app over de mogelijkheid om notities te delen met

Nadere informatie

EDGE RECORDING MANAGER

EDGE RECORDING MANAGER EDGE RECORDING MANAGER INHOUD 1. Edge Recording Manager Windows... 3 1.1 Interface... 3 1.1.1 Algemene instellingen... 4 1.1.2 Hosts... 4 1.1.3 Live beeld... 5 1.1.4 Zoomen, PTZ en Fisheye... 7 1.1.5 Opgenomen

Nadere informatie

Nadat u bent ingelogd kunt u in het hoofdmenu kiezen voor 4 opties:

Nadat u bent ingelogd kunt u in het hoofdmenu kiezen voor 4 opties: HOME Op deze pagina kunt u inloggen op het KledingManagementSysteem (KMS) van Buurman. Bent u uw wachtwoord vergeten? U kunt het via de link klik hier opvragen, het wordt u per e-mail toegezonden. Heeft

Nadere informatie

Eocortex handleiding voor eindgebruikers

Eocortex handleiding voor eindgebruikers Eocortex handleiding voor eindgebruikers 1. Inloggen 2. Live beelden bekijken a. Grid aanpassen naar wens b. Aantal camera s selecteren c. Maximaliseren van 1 beeld d. Snapshots en quick record 3. Archief

Nadere informatie

Handleiding Opslag Online Client voor Windows. Versie maart 2015

Handleiding Opslag Online Client voor Windows. Versie maart 2015 Handleiding Opslag Online Client voor Windows Versie maart 2015 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 Hoofdstuk 2. Installatie 4 2.1 Systeemeisen 4 2.2 Downloaden van de software 4 2.3 Installeren van

Nadere informatie

HANDLEIDING Content Management Systeem de Fertilizer 4

HANDLEIDING Content Management Systeem de Fertilizer 4 HANDLEIDING Content Management Systeem de Fertilizer 4 1 INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING 3 2. BEHEER 5 2.1 Site structuur 6 2.2 Afdelingen 7 2.3 Beheerders 8 2.3.1 Rechten 9 2.3.1.1 Rechten Beheer 9 3. INSTELLINGEN

Nadere informatie

Handleiding. Opslag Online. voor Android. Versie februari 2014

Handleiding. Opslag Online. voor Android. Versie februari 2014 Handleiding Opslag Online voor Android Versie februari 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 Hoofdstuk 2. Installatie 4 2.1 Opslag Online downloaden via QR-code 4 2.2 Opslag Online downloaden via

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing om de nieuwspagina van uw peuterspeelzaal online aan te kunnen passen. Hiervoor heeft u een internetverbinding nodig!

Gebruiksaanwijzing om de nieuwspagina van uw peuterspeelzaal online aan te kunnen passen. Hiervoor heeft u een internetverbinding nodig! Gebruiksaanwijzing om de nieuwspagina van uw peuterspeelzaal online aan te kunnen passen. Hiervoor heeft u een internetverbinding nodig! Hoe gaat u te werk? 1. Start de website op www.psz- steenwijkerland.nl

Nadere informatie

Handleiding website beheer

Handleiding website beheer Handleiding website beheer Inhoud: Als actief franchisenemer bij CIGO heeft u de mogelijkheid uw eigen website (http://naam.cigo.nl) te beheren. In deze handleiding leggen wij u uit hoe u de verschillende

Nadere informatie