Introductie myprint website. Account aanmaken. Wachtwoord vergeten? Home. WebPrint. Print. Printer installeren. Uw myprint ID activeren

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Introductie myprint website. Account aanmaken. Wachtwoord vergeten? Home. WebPrint. EmailPrint. Printer installeren. Uw myprint ID activeren"

Transcriptie

1 myprint Help Introductie myprint website Account aanmaken Wachtwoord vergeten? Home WebPrint Print Printer installeren Uw myprint ID activeren Printtegoed kopen () Voucher verzilveren () Prijslijst () Mijn profiel myprint ID wijzigen adressen beheren Wachtwoord wijzigen Gebruikers-ID wijzigen () Meldingen wijzigen ios app Print workflow Kies de myprint server Account aanmaken Inloggen

2 Printen met de app Mijn Profiel Tegoed kopen () adressen beheren Voucher verzilveren () Android app Print workflow Kies de myprint server Account aanmaken Inloggen Printen met de app Mijn Profiel Printtegoed kopen () adressen beheren Voucher verzilveren ()

3 Introductie Ricoh myprint stelt u in staat om te printen vanaf uw PC, laptop, smartphone of tablet. Binnen deze Help vindt u antwoorden op veel gestelde vragen over myprint. Gebruik hiervoor de onderstaande inhoudsopgave om meteen naar het juiste onderwerp te gaan. Vraag indien nodig uw beheerder naar de specifieke details van uw myprint omgeving. Wij hopen dat u veel printgemak ondervindt met myprint. Er is een gratis ios en Android app voor Ricoh myprint beschikbaar in respectievelijk de Apple itunes en Google Play store. Vanwege de verschillende configuratie mogelijkheden van myprint, kan de inhoud en look en feel van myprint in detail verschillen met die in dit Help document. Sommige besproken toepassingen in deze Help zijn alleen van toepassing als myprint is geconfigureerd met een betaalsysteem. Deze zijn aangegeven met een symbool. Opties die afhankelijk zijn van het gebruikte Follow-You systeem (het systeem dat er voor zorgt dat u kunt printen op de door u gekozen printer) zijn aangegeven met een symbool.

4 myprint website Om opdrachten te kunnen uploaden (WebPrint) of om administratieve taken te verrichten, dient u in te loggen op de myprint website. Hiervoor heeft u een myprint account nodig. Bij het inloggen kunnen zich drie situaties voordoen: 1. myprint is gekoppeld aan uw organisatie. (U herkend dit vaak aan de ontbrekende link Account aanmaken ) U kunt dan inloggen met uw Windows gebruikersnaam en wachtwoord en direct aan de slag met myprint. 2. myprint is niet gekoppeld aan uw organisatie. U dient dan eerst een account aan te maken met uw adres via de link Account aanmaken onderaan het inlogscherm. 3. U bent een gastgebruiker. U dient dan eerst een account aan te maken met uw adres via de link Account aanmaken onderaan het inlogscherm. Opmerking In sommige myprint omgevingen kan een account automatisch worden aangemaakt door het sturen van een naar een specifiek adres. Vraag uw lokale helpdesk medewerker of beheerder van myprint naar de mogelijkheid van deze toepassing.

5 Account aanmaken U kunt een myprint account aanmaken op basis van uw opgegeven adres. Gebruik daarvoor de link Account aanmaken onderin het inlogscherm om deze functie te starten. De beheerder van myprint kan met het oog op beveiliging bepaalde adressen uitsluiten. Wanneer u een account probeert aan te maken met een dergelijk e- mailadres, zal myprint u waarschuwen dat dit niet mogelijk is. Wanneer u alles heeft ingevuld, dient u aan te geven akkoord te gaan met de voorwaarden van myprint. U kunt deze voorwaarden inzien door op de link Voorwaarden te klikken. Het aanmaken van het myprint account kunt u daarna bevestigen met de knop Account aanmaken. myprint stuurt op basis van uw aanvraag een activeringsmail om te controleren of u daadwerkelijk de eigenaar van het opgegeven adres bent. myprint zal uw account activeren wanneer u de link aanklikt in deze activeringsmail. U wordt daarna automatisch ingelogd en naar uw persoonlijke pagina geleid op de myprint website.

6 Wachtwoord vergeten? Mocht u uw wachtwoord zijn vergeten, dan kunt u met de optie Wachtwoord vergeten in het inlogscherm een nieuw wachtwoord instellen. Klik op de link Wachtwoord vergeten. myprint toont nu het volgende scherm: Vul uw adres in en klik op Verzenden. myprint stuurt u een met hierin een activeringslink. Open deze en klik op de activeringslink. myprint geeft u nu de mogelijkheid om een nieuw wachtwoord op te geven. Opmerking De met activeringslink wordt altijd naar het hoofdadres van uw myprint-account gestuurd; niet naar een mogelijk additioneel opgegeven adres.

7 Home Deze pagina geeft toegang tot de verschillende functies en administratieve taken van myprint. Op deze pagina vindt u de volgende informatie en functies: De momenteel ingelogde myprint gebruiker. Uw huidige myprint tegoed. Andere beschikbare talen van myprint. Na selectie van een taal wordt deze binnen uw profiel bewaard. Link naar uw profielpagina waarbinnen persoonlijke myprint instellingen worden bewaard. Link naar de myprint Home pagina. Link naar het document waarin de voorwaarden staan vermeld voor het gebruik van myprint Link waarmee u kunt uitloggen uit myprint. Overigens wordt u na 15 minuten van inactiviteit automatisch uitgelogd Link naar het myprint Help document. Navigatiefunctie van de website. Deze kunt u gebruiken om snel te navigeren tussen pagina s van de myprint website.

8 WebPrint Met deze functie kunt u een bestand in drie eenvoudige stappen printen vanaf de Home pagina van de myprint website. Log in op de myprint website. Selecteer met de knop Bladeren/Browse een bestand en klik daarna op de Print knop. Na een succesvolle upload krijgt u de melding dat het bestand klaarstaat op de printer: U gaat nu naar de printer die myprint ondersteunt en meldt zich aan met uw badge, uw Windows inloggegevens of het Gebruikers-ID dat u bij het aanmaken van uw myprint account via heeft ontvangen. U ziet dan uw opdracht(en) staan, waarna u deze vrijgeeft om te printen. Wanneer uw printopdracht is uitgevoerd, zal het printtegoed worden afgeschreven van uw saldo. Om te kunnen printen, moet u over voldoende printtegoed te beschikken. myprint ondersteunt de meeste bestandstypen. Mocht u een niet ondersteund bestandstype sturen, dan zult u de volgende melding zien: Wanneer u een bestand uploadt dat te groot is, krijgt u volgende melding:

9 Print Met deze functie kunt u bestanden printen door ze als bijlage per naar myprint te sturen. U creëert de en voegt hier de eventuele bijlagen aan toe U stuurt deze naar het voor uw organisatie geconfigureerde adres. NB: voor het juiste myprint adres raadpleegt u de flyer van myprint van uw organisatie. myprint zal zowel de als de bijlage(n) printen. De zelf herkent u aan het woord met daarachter het onderwerp van de mail. Bijlagen kunt u herkennen op de printer aan hun bestandsnaam. Voorbeeldweergave op de printer van een met het onderwerp Bericht van de organisatie en als bijlage een Word document met de naam myprint handleiding. Mocht het zo zijn dat u uitsluitend de bijlagen wilt printen, dan verwijdert u de van de printer. Let erop dat u bij het toevoegen van bijlagen niet de maximale toegestane grootte van de overschrijdt. myprint kan soms zo geconfigureerd zijn dat u alleen bijlagen kunt printen. Opdrachten worden voor een bepaalde tijd (door de beheerder ingesteld) opgeslagen om te printen. Is deze tijd verstreken dan worden de opdrachten automatisch gewist.

10 Printer installeren Via deze functie kunt u een speciale myprint printer installeren op uw eigen Windows PC. Hiermee kunt u via Windows printen vanuit elke applicatie naar myprint. Hieronder staat hoe u deze printer kunt installeren. Log in op de myprint website. Klik op de knop Printer installeren. Windows opent het dialoogvenster 'Verbinding met webprinter toevoegen': Klik op 'Ja'. Windows vraagt nu bevestiging of u de printerdriver wilt openen: Klik op Openen. Internet Explorer verifieert of u de printerdriver wilt openen: Klik op Toestaan. myprint toont het volgende scherm: Na enige tijd zal myprint melden dat de printer succesvol geïnstalleerd is.. Hierna is het belangrijk dat u uw myprint ID activeert. Deze noodzakelijke stap wordt in het volgende hoofdstuk besproken. Tip: Als je problemen ondervindt tijdens installatie van de printer lees dan de opmerkingen op de volgende pagina.

11 De printerinstallatie werkt alleen in combinatie met Internet Explorer browser (alle versies). Binnen Internet Explorer mag het beveiligingsniveau niet hoger dan Normaal-Hoog staan. (Internetopties > Beveiliging > Beveiligingsniveau voor deze zone > Normaal-Hoog). Installeert u de printer op een Windows 8 systeem, dan dient u Internet Explorer in de bureaubladmodus te draaien en niet vanaf het Windows startscherm (gebruikersinterfacemodus). Internet Explorer kan in de bureaubladmodus gezet worden door vanuit Start Internet Explorer te starten en daarna via de rechtermuisknop onderin het scherm op het sleutelsymbool te klikken en voor Op bureaublad weergeven te kiezen. Installeert u een printer op een Windows XP systeem, dan kan het zijn dat u eerst een plug-in moet installeren voor Internet Explorer (OLEprn.Dll). Er verschijnt dan een gele balk bovenin uw browser die u hierop attendeert. Klik er met uw rechtermuisknop op en sta toe dat deze geïnstalleerd wordt. Anders zal de installatie van de printer niet kunnen worden voltooid. U dient met uw ingelogde Windows-account genoeg rechten te hebben op uw Windows systeem om een printer toe te voegen.. U kunt deze printer op al uw eigen computers installeren, zodat u ook daarvandaan kunt printen. Het is echter niet raadzaam om deze printer te installeren op een publieke computer, omdat dan iedereen kan printen met uw account. Een extra autorisatiestap op de printer voorkomt dat derden daadwerkelijk de printopdrachten kunnen vrijgeven en printen. Mocht er toch iemand misbruik maken van uw account, dan kun u via de website van myprint een nieuw myprint ID aanvragen.

12 Uw myprint ID activeren Om er zeker van te zijn dat uw opdracht bij het juiste account terechtkomt, dient u uw persoonlijke myprint ID eenmalig in te stellen in de printerdriver van de geïnstalleerde myprint printer. Open op uw Windows PC via Configuratiescherm de optie Apparaten en printers. Klik met de rechtermuisknop op de zojuist geïnstalleerde printer myprint op en selecteer: Voorkeursinstellingen voor afdrukken. Het volgende scherm verschijnt: Klik op Details.... Windows toont het volgende dialoogvenster: Vul hier uw persoonlijke myprint ID in die u na het inloggen op de Home pagina van de myprint website terugvindt op het witte notitiepapiertje. NB: de code is hoofdlettergevoelig! Klik tweemaal op 'OK'. Het myprint ID is nu geactiveerd en de myprint printer is klaar voor gebruik. Als u deze stap niet uitvoert, zullen de opdrachten geen uniek myprint ID meekrijgen en door myprint niet naar de printer gestuurd, maar verwijderd worden. In een betaal omgeving dient u eerst printtegoed aan te schaffen voordat u daadwerkelijk kunt printen.

13 Printtegoed kopen () Om te kunnen printen (in een betaal omgeving), heeft u printtegoed nodig. Dit kunt u via de myprint website kopen met internetbankieren via diverse betaal methoden zoals Maestro, Visa, ideal. Log in op de myprint website. Klik op de knop Tegoed kopen. myprint laat de volgende opties zien: Klik op het gewenste bedrag. myprint start de betaalmodule om de betaling via internetbankieren met uw bank af te ronden. Volg het proces. Wanneer de transactie succesvol is afgerond, kunt u dit aan uw verhoogde saldo zien. Als u over onvoldoende printtegoed beschikt voor de betreffende opdracht, dan zal myprint deze wel verwerken echter u kunt ze niet vrijgeven op de printer. Hoeveel afdrukken u kunt maken met uw tegoed is afhankelijk van de prijs die hiervoor gerekend wordt. Zie hiervoor de functie 'Prijslijst'. Uw actuele printtegoed kunt u bovenin de pagina zien Printtegoed wordt pas afgeschreven als u een opdracht op de printer vrijgeeft en afdrukt. Het maximale myprint printtegoed bedraagt 60. Afhankelijk van uw actuele tegoed kunnen één of meer ophoogopties zijn uitgeschakeld. Op het transactiescherm kunt u al uw betalingen volgen en de historie daarvan inzien. Mocht een transactie bijvoorbeeld niet goed afgerond zijn, dan kunt u dit hier ook zien. Wanneer uw saldo beneden een door u in te stellen minimum zakt, zult u hiervan een melding ontvangen per . Zo komt u bij de printer niet voor verassingen te staan. Dit minimum kunt u instellen bij de functie 'Meldingen wijzigen' op de myprint website.

14 Voucher verzilveren () Vouchers zijn waardebonnen met een bepaalde myprint waarde. Deze zijn soms te koop als alternatief voor het kopen van myprint saldo via internetbankieren. Vraag bij uw bedrijf na of zij voor myprint vouchers uitgeven. Log in on the myprint website. Op de Home pagina klik op de knop Voucher verzilveren als u een aangeschafte voucher wilt verzilveren.. Voer de code in die op de voucher staat en klik op Voucher verzilveren. myprint hoogt nu uw saldo op met het bedrag van de voucher. Vouchers zijn gekoppeld aan een specifieke myprint omgeving (vermeld op de voucher) en niet elders inwisselbaar. Prijslijst () De prijslijst geeft een overzicht van wat het printen kost. Klik op Prijslijst en myprint laat de bij uw organisatie behorende prijslijst zien.

15 Mijn profiel Deze persoonlijke pagina geeft toegang tot verschillende functies en administratieve taken van myprint. myprint ID wijzigen U kunt uw myprint ID wijzigen, bijvoorbeeld wanneer u het vermoeden heeft dat anderen hiervan kennis hebben gekregen en er misbruik van maken. Volg de handelingen zoals omschreven in het hoofdstuk Uw myprint ID activeren om uw myprint ID te wijzigen in de driver. Wanneer u uw myprint ID gewijzigd heeft, is uw oude myprint ID niet meer geldig. Als u dus gaat printen met de driver en u hebt hierin nog de oude code staan, dan zullen deze opdrachten niet afgedrukt worden.

16 adressen beheren Het komt vaak voor dat mensen niet één, maar meerdere adressen hebben. Deze zijn meestal ook nog gekoppeld aan verschillende apparaten zoals desktops, laptops, smartphones of tablets. Met deze functie kunt u deze adressen koppelen aan uw hoofdaccount van myprint, zodat u deze kan gebruiken voor printen via . Log in on the myprint website. Ga naar MijnProfiel en klik op adressen beheren. myprint toont nu het volgende scherm. Vul uw additionele adressen in en klik daar na op de button Opslaan. myprint zal nu verifiëren of u inderdaad de eigenaar bent van deze adressen door naar ieder e- mailadres een met bevestigingslink te sturen. NB: myprint geeft per adres aan of deze nog wacht op bevestiging Open de van myprint. U vindt deze in de inbox van het zojuist opgegeven e- mailadres en klik op de bevestigingslink. myprint zal dit adres nu registreren als een extra adres. U kunt vanaf nu ook via dit adres printopdrachten sturen. NB: myprint geeft een actief adres in het overzicht aan met een. Zolang activering niet plaatsgevonden heeft ("Wachtend op bevestiging"), kan het e- mailadres nog niet gebruikt worden om mee te printen. U kunt een adres verwijderen door op het prullenbak-symbooltje het betreffende adres. te klikken achter

17 Wachtwoord wijzigen Mocht u uw wachtwoord willen wijzigen, dan kunt u met deze functie een nieuw wachtwoord aanmaken. Log in on the myprint website. Ga naar MijnProfiel en klik op Wachtwoord wijzigen. myprint toont nu het volgende scherm: U vult uw huidige wachtwoord in, gevolgd door het nieuwe wachtwoord met herhaling om typefouten te voorkomen. Daarna klikt u op de button Wachtwoord wijzigen. myprint zal nu uw wachtwoord wijzigen. myprint verlangt dat u uw huidige wachtwoord ingeeft om misbruik te voorkomen. Vanwege de veiligheid dient een wachtwoord te voldoen aan vooraf bepaalde minimumeisen (weergegeven aan de rechterzijde van het scherm). U heeft deze functie niet beschikbaar als u ingelogd bent met uw Windows gebruikersnaam en wachtwoord. Deze worden dan door uw organisatie beheerd.

18 Gebruikers-ID wijzigen () Bij het printen dient u zich te autoriseren bij de printer met uw Gebruikers-ID. Mocht u dit ID vergeten zijn, dan kunt u met deze functie een nieuw Gebruikers-ID instellen. Log in on the myprint website. Ga naar MijnProfiel en klik op Gebruikers-ID wijzigen. myprint toont nu het volgende scherm: Klik op de knop Stuur nieuw Gebruikers-ID, zodat myprint een nieuw Gebruikers-ID naar het adres stuurt van uw myprint account. Notes Afhankelijk van het gebruikte Follow-You systeem is deze functie wel/niet beschikbaar. Na wijziging is het oude Gebruikers-ID met deze functie niet meer bruikbaar. Hebt u per ongeluk een nieuw Gebruikers-ID aangevraagd terwijl u met een badge werkt? Dan zult u merken dat de badge niet meer werkt. U kunt dit herstellen door met het nieuwe Gebruikers-ID in te loggen en daarna uw badge weer te registreren door deze tegen de kaartlezer te houden.

19 Meldingen wijzigen Op deze pagina kunt u meldingen wijzigen die myprint verstuurd naar aanleiding van bepaalde zaken. Tegoed notificatie () Hierbij wordt u via op de hoogte gehouden van het bereiken van het ingestelde minimum van uw myprint saldo. Zo komt u niet voor verrassingen te staan bij de printer als u opdrachten wilt printen. Log in op de myprint website. Ga naar MijnProfiel en klik op Meldingen wijzigen. myprint toont nu het volgende scherm: Kies het gewenste minimum en klik op Opslaan om het te bevestigen. Opmerking Wilt u helemaal geen melding ontvangen als uw tegoed onder een bepaald minimum zakt, dan kunt u de limiet op 0,00 stellen.

20 ios app Er is een speciale myprint ios app beschikbaar via de Apple app Store for ipad, ipod of iphone. Met deze app kunt u direct printopdrachten versturen naar myprint, ook vanuit andere apps. Naast deze app kunt u ook s printen vanaf uw Apple device. Hieronder vindt u een korte uitleg van de mogelijkheden van deze myprint app. Print workflow Het rode pad in het diagram toont de basis flow van een ingelogde gebruiker in myprint, die een document print met gebruik van de ios app. Andere paden zijn in zwart weergegeven. Open Pages, Numbers, Keynote, etc. Activeer de Open In functie en kies myprint. Binnen de myprint app kiest u daarna voor print waarna myprint de opdracht naar de printer stuurt zodat u deze hier kunt ophalen. Opmerking: De Open In functie kan per app verschillen. Bovendien, gedragen Apple apparaten zich onderling soms ook verschillend. Er kunnen zich nu vier verschillende situaties voordoen: 1. Flow A: U bent al ingelogd in myprint. U kunt meteen printen waarna myprint de opdracht naar de printer stuurt zodat u deze hier kunt ophalen. 2. Flow B: U bent niet ingelogd in myprint maar hebt wel reeds een account. U dient eerst in te loggen. 3. Flow C: U bent niet ingelogd in myprint en hebt nog geen account. U dient eerst een account te maken en daarna in te loggen 4. Flow D: U bent nog niet gekoppeld aan een myprint omgeving. Maak verbinding met een myprint server.

21 Kies de myprint server Om van de myprint App gebruik te kunnen maken dient deze gekoppeld te worden aan een myprint omgeving. Daarvoor bij dient u het HTTP adres van de server in te geven. Als u deze niet weet neem dan contact op met de helpdesk of beheerder. Het is mogelijk dat dit adres ook als QR code beschikbaar is. In dat geval kunt u met de QR-code knop deze scannen met een QR scan app. Account aanmaken Om uw persoonlijke data te kunnen beheren (zoals printtegoeden en additionele e- mailadressen) heeft u een myprint account nodig. U kunt een myprint account aanmaken op basis van uw opgegeven adres. myprint stuurt op basis van uw aanvraag een activeringsmail om te controleren of u daadwerkelijk de eigenaar van het opgegeven e- mailadres bent. myprint zal uw account activeren wanneer u de link aanklikt in deze activeringsmail Als u een myprint account heeft kunt u deze gebruiken zowel in de App als op de Website van myprint om in te loggen. Inloggen Om de myprint App te kunnen gebruiken dient u ingelogd te zijn. Geef uw adres en wachtwoord of organisation inloggegevens. Al u uw wachtwoord vergeten bent kunt u een nieuwe aanvragen tenzij deze beheerd worden door uw organisation. Printen met de app Selecteer een bestand Met deze functie kunt u bestanden selecteren (van uw foto bibliotheek, of gemaakt met de camera). Selecteer a plaatje en druk op de print knop. Printen van foto s Met deze functie kunt u foto s genomen met de camera meteen printen. Gebruik deze knop om uw camera app te starten. Maak een foto en druk op Gebruik om meteen terug te keren naar myprint. U ziet een preview van het te printen document en met de knop print kunt u deze meteen printen.

22 Mijn Profiel Op de Mijn profiel pagina kunt u uw actuele tegoed zien, de taal veranderen, aanvraag voor een nieuw wachtwoord doen, beheren van uw adressen en vouchers verzilveren. Tegoed kopen () Om te kunnen printen heeft u printtegoed nodig. Deze kunt u met gebruik van Internetbankieren kopen. Kies Mijn Profiel, klik op de Tegoed kopen knop. U wordt doorgeleidt naar de myprint website. Log in op de myprint website. Op de home pagina klik op de Tegoed kopen knop. myprint toont drie opties: Klik op het gewenste bedrag. myprint start de betaalmodule om de betaling via internetbankieren met uw bank af te ronden. Volg het proces. Wanneer de transactie succesvol is afgerond, kunt u dit aan uw verhoogde saldo zien. Als uw organisatie vouchers gebruikt, kunt u deze als alternatief gebruiken voor het kopen van tegoeden. (zie sectie Voucher verzilveren). Als u over onvoldoende printtegoed beschikt voor de betreffende opdracht, dan zal myprint deze niet vrijgeven. Hoeveel afdrukken u kunt maken met uw tegoed is afhankelijk van de prijs die hiervoor gerekend wordt. Zie hiervoor de functie 'Prijslijst'. Printtegoed wordt pas afgeschreven als u een opdracht op de printer vrijgeeft en afdrukt. Het maximale myprint printtegoed bedraagt 60. Afhankelijk van uw actuele tegoed kunnen één of meer ophoogopties zijn uitgeschakeld. Wanneer uw saldo beneden een door u in te stellen minimum zakt, zult u hiervan een melding ontvangen per . Zo komt u bij de printer niet voor verassingen te staan. Dit minimum kunt u instellen bij de functie 'Meldingen wijzigen' op de myprint website.

23 adressen beheren Het komt vaak voor dat mensen niet één, maar meerdere adressen hebben. Deze zijn meestal ook nog gekoppeld aan verschillende apparaten zoals desktops, laptops, smartphones of tablets. Met deze functie kunt u deze adressen koppelen aan uw hoofdaccount van myprint, zodat u deze kan gebruiken voor printen via . Kies Mijn Profiel en ga naar de adressen beheren sectie. Vul uw additionele adressen in en klik daarna op de knop Opslaan. myprint zal nu verifiëren of u inderdaad de eigenaar bent van deze adressen door naar ieder e- mailadres een met bevestigingslink te sturen. Open de activatie van myprint. U vindt deze in de in-box van het zojuist opgegeven adres en klik op de bevestigingslink. myprint zal dit adres nu registreren als een extra adres. U kunt vanaf nu ook via dit adres printopdrachten sturen. Zolang activering niet plaatsgevonden heeft ("Wachtend op bevestiging"), kan het e- mailadres nog niet gebruikt worden om mee te printen. Een klok symbool achter het adres geeft aan dat dit nog het geval is. myprint geeft een actief adres in het overzicht aan met een. U kunt een adres verwijderen door op het prullenbak-symbooltje te klikken achter het betreffende adres. Voucher verzilveren () Vouchers zijn waardebonnen met een bepaalde myprint waarde. Deze zijn soms te koop als alternatief voor het kopen van myprint saldo via internetbankieren. Vraag bij uw myprintomgeving na of zij voor myprint vouchers uitgeven. Selecteer Mijn Profiel en ga naar de Voucher verzilveren sectie. Vul uw unieke Voucher Code in als u een gekochte voucher wilt verzilveren. en klik op Verzenden. myprint hoogt nu uw saldo op met het bedrag van de voucher. Vouchers zijn altijd gekoppeld aan een specifieke myprint omgeving en niet elders inwisselbaar.

24 Android app Er is een speciale myprint Android app beschikbaar via de Google Play store. Met deze app kunt u direct printopdrachten versturen naar myprint, ook vanuit andere apps. Naast deze app kunt u ook s printen vanaf uw Android device. Hieronder vindt u een korte uitleg van de mogelijkheden van deze myprint app. Print workflow Het rode pad in het diagram toont de basis flow van een ingelogde gebruiker in myprint, die een document print met gebruik van een Android app. Andere paden zijn in zwart weergegeven. Open een document in een Android App, zoals bijvoorbeeld Acrobat reader of Office, etc. Selecteer de Delen of Send functie en kies myprint. Binnen de myprint App kiest u daarna voor print waarna myprint de opdracht naar de printer stuurt zodat u deze hier kunt ophalen. Opmerking: De Delen of Send functies kunnen per App verschillen. Bovendien, gedragen verschillende Android apparaten zich onderling soms ook verschillend. Er kunnen zich nu vier verschillende situaties voordoen: 1. Flow A: U bent al ingelogd in myprint. U kunt meteen printen waarna myprint de opdracht naar de printer stuurt zodat u deze hier kunt ophalen. 2. Flow B: U bent niet ingelogd in myprint maar hebt wel reeds een account. U dient eerst in te loggen. 3. Flow C: U bent niet ingelogd in myprint en hebt nog geen account. U dient eerst een account te maken en daarna in te loggen 4. Flow D: U bent nog niet gekoppeld aan een myprint omgeving. Maak verbinding met een myprint server.

25 Kies de myprint server Om van de myprint App gebruik te kunnen maken dient deze gekoppeld te worden aan een myprint omgeving. Daarvoor bij dient u het HTTP adres van de server in te geven. Als u deze niet weet neem dan contact op met de helpdesk of beheerder. Het is mogelijk dat dit adres ook als QR code beschikbaar is. In dat geval kunt u met de QR-code knop deze scannen met een QR scan app. (gebruik hiervoor QR Droid of Barcode Scanner ). Account aanmaken Om uw persoonlijke data te kunnen beheren (zoals printtegoeden en additionele adressen) heeft u een myprint account nodig. U kunt een myprint account aanmaken op basis van uw opgegeven adres. myprint stuurt op basis van uw aanvraag een activeringsmail om te controleren of u daadwerkelijk de eigenaar van het opgegeven adres bent. myprint zal uw account activeren wanneer u de link aanklikt in deze activeringsmail Als u een myprint account heeft kunt u deze gebruiken zowel in de App als op de Website van myprint om in te loggen. Inloggen Om de myprint App te kunnen gebruiken dient u ingelogd te zijn. Geef uw adres en wachtwoord of organisation inloggegevens. Al u uw wachtwoord vergeten bent kunt u een nieuwe aanvragen tenzij deze beheerd worden door uw organisation. Printen met de app Selecteer een bestand Met deze functie kunt u bestanden selecteren (van uw Android systeem). Kies de App waarmee u uw bestanden kunt benaderen en selecteer a bestand en druk op de print knop. Afhankelijk van het bestandstype zie u deze als voorvertoning of logo op de printer verschijnen. Druk op de Print knop om deze te printen. Foto s printen Met deze functie kunt u foto s genomen met de camera meteen printen. Gebruik deze knop om uw camera App te starten. Maak een foto en druk op Gereed om meteen terug te keren naar myprint. U ziet een preview van het te printen document en met de knop print kunt u deze meteen printen.

26 Mijn Profiel Op de Mijn profiel pagina kunt u uw actuele tegoed zien, de taal veranderen, aanvraag voor een nieuw wachtwoord doen, beheren van uw adressen en vouchers verzilveren. Printtegoed kopen () Om te kunnen printen heeft u printtegoed nodig. Deze kunt u met gebruik van Internetbankieren kopen. Kies Mijn Profiel, klik op de Tegoed kopen knop. U wordt doorgeleidt naar de myprint website. Log in op de myprint website. Click on the Buy credit button. myprint toont drie opties: Klik op het gewenste bedrag. myprint start de betaalmodule om de betaling via internetbankieren met uw bank af te ronden. Volg het proces. Wanneer de transactie succesvol is afgerond, kunt u dit aan uw verhoogde saldo zien. Als uw organisatie vouchers gebruikt, kunt u deze als alternatief gebruiken voor het kopen van tegoeden. (zie sectie Voucher verzilveren). Als u over onvoldoende printtegoed beschikt voor de betreffende opdracht, dan zal myprint deze niet vrijgeven. Hoeveel afdrukken u kunt maken met uw tegoed is afhankelijk van de prijs die hiervoor gerekend wordt. Zie hiervoor de functie 'Prijslijst'. Printtegoed wordt pas afgeschreven als u een opdracht op de printer vrijgeeft en afdrukt. Het maximale myprint printtegoed bedraagt 60. Afhankelijk van uw actuele tegoed kunnen één of meer ophoogopties zijn uitgeschakeld. Wanneer uw saldo beneden een door u in te stellen minimum zakt, zult u hiervan een melding ontvangen per . Zo komt u bij de printer niet voor verassingen te staan. Dit minimum kunt u instellen bij de functie 'Meldingen wijzigen' op de myprint website.

27 adressen beheren Het komt vaak voor dat mensen niet één, maar meerdere adressen hebben. Deze zijn meestal ook nog gekoppeld aan verschillende apparaten zoals desktops, laptops, smartphones of tablets. Met deze functie kunt u deze adressen koppelen aan uw hoofdaccount van myprint, zodat u deze kan gebruiken voor printen via . Kies Mijn Profiel en ga naar de adressen beheren sectie. Vul uw additionele adressen in en klik daarna op de button Opslaan. myprint zal nu verifiëren of u inderdaad de eigenaar bent van deze adressen door naar ieder e- mailadres een met bevestigingslink te sturen. Open de activatie van myprint. U vindt deze in de in-box van het zojuist opgegeven adres en klik op de bevestigingslink. myprint zal dit adres nu registreren als een extra adres. U kunt vanaf nu ook via dit adres printopdrachten sturen. Zolang activering niet plaatsgevonden heeft ("Wachtend op bevestiging"), kan het e- mailadres nog niet gebruikt worden om mee te printen. - Een klok symbool achter het adres geeft aan dat dit nog het geval is. - myprint geeft een actief adres in het overzicht aan met een. U kunt een adres verwijderen door op het prullenbak-symbooltje te klikken achter het betreffende adres. Voucher verzilveren () Vouchers zijn waardebonnen met een bepaalde myprint waarde. Deze zijn soms te koop als alternatief voor het kopen van myprint saldo via internetbankieren. Vraag bij uw myprintomgeving na of zij voor myprint vouchers uitgeven. Kies Mijn Profiel en ga naar de Voucher verzilveren sectie. Vul uw unieke Voucher Code in als u een gekochte voucher wilt verzilveren. en klik op Verzenden. myprint hoogt nu uw saldo op met het bedrag van de voucher. Vouchers zijn altijd gekoppeld aan een specifieke myprint omgeving en niet elders inwisselbaar

Help. Introductie myprint website. Account aanmaken. Wachtwoord vergeten? Home. Printen via web upload (WebPrint) Printen via Email (EmailPrint)

Help. Introductie myprint website. Account aanmaken. Wachtwoord vergeten? Home. Printen via web upload (WebPrint) Printen via Email (EmailPrint) myprint Help Introductie myprint website Account aanmaken Wachtwoord vergeten? Home Printen via web upload (WebPrint) Printen via Email (EmailPrint) Printen via rechter muisknop (Send To myprint) Printen

Nadere informatie

Help myprint. Welkom op de help functie van Ricoh myprint. In dit document kunt u via onderstaande index alle extra informatie lezen over myprint

Help myprint. Welkom op de help functie van Ricoh myprint. In dit document kunt u via onderstaande index alle extra informatie lezen over myprint Help myprint Welkom op de help functie van Ricoh myprint. In dit document kunt u via onderstaande index alle extra informatie lezen over myprint Intro... 2 Inloggen... 2 (Gast) Account aanmaken... 3 Wachtwoord

Nadere informatie

Servicedocument ICT voor nieuwe studenten MBO College Hilversum 2014-2015

Servicedocument ICT voor nieuwe studenten MBO College Hilversum 2014-2015 Servicedocument ICT voor nieuwe studenten MBO College Hilversum 2014-2015 versie: 1.1_LM Beste student, Het MBO College Hilversum heet je hartelijk welkom in ons gebouw en wenst je een plezierige en succesvolle

Nadere informatie

Handleiding Opslag Online Versie maart 2014

Handleiding Opslag Online Versie maart 2014 Handleiding Opslag Online Versie maart 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 Hoofdstuk 2. Gebruik en installatie 4 2.1 Uw eigen Opslag Online 4 2.1.1 Introductie 4 2.2 Inloggen bij Opslag Online

Nadere informatie

Aan de slag met Outlook Web App De nieuwe Humanitas Webmail. Maart 2013 (versie 0.1) pag. 1

Aan de slag met Outlook Web App De nieuwe Humanitas Webmail. Maart 2013 (versie 0.1) pag. 1 Aan de slag met Outlook Web App De nieuwe Humanitas Webmail Maart 2013 (versie 0.1) pag. 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Aan de slag met Outlook Web App... 3 Overzicht instellingen... 3 Vereisten...

Nadere informatie

Introductie Mamut Online Backup

Introductie Mamut Online Backup Mamut Active Services Introductie Mamut Online Backup Versie 4 MOB.BKL.INTRO.NL.040.01 1 Mamut Online Backup Inhoud Mamut Online Backup... 3 Nieuw in versie 4... 5 Introductie... 6 Aan de slag... 12 Zo

Nadere informatie

Office 365 de juiste keuze!

Office 365 de juiste keuze! STARTERSGIDS Inhoud 1. Microsoft Office 365, de juiste keuze! 1 2. Aanmelden 5 3. Aan de slag 10 4. Teamsite en openbare site 22 5. Overal werken met Office 365 27 6. Abonnement afsluiten 34 Disclaimer

Nadere informatie

Handleiding Office 365 Small

Handleiding Office 365 Small Handleiding Office 365 Small DISCLAIMER De resultaten van de in deze gids beschreven oplossingen zijn afhankelijk van diverse aspecten, die per organisatie sterk kunnen verschillen. De uiterste zorg is

Nadere informatie

Handleidingen 1.0 Zarafa

Handleidingen 1.0 Zarafa Handleidingen 1.0 Zarafa Zarafa Handleidingen 1.0 Zarafa In dit document vind je de handleidingen voor Zarafa zoals aangeboden door ECM2. I. Zarafa Email en Agenda 1 1. Inleiding 3 1.1. Adresgegevens...

Nadere informatie

Handleiding Zakelijk Office 365 Premium Versie april 2014

Handleiding Zakelijk Office 365 Premium Versie april 2014 Handleiding Zakelijk Office 365 Premium Versie april 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 Hoofdstuk 2. Toewijzen licenties 4 2.1 Inloggen op Zelfservice Cloud 4 2.2 Rechten kopen of wijzigen 5 2.3

Nadere informatie

Office 365 for education de juiste keuze!

Office 365 for education de juiste keuze! STARTERSGIDS Inhoud 1. Microsoft Office 365, de juiste keuze! 1 2. Aanmelden 5 3. Aan de slag 10 4. Teamsite en openbare site 22 5. Overal werken met Office 365 27 Disclaimer De resultaten van de in deze

Nadere informatie

Handleiding Zakelijk Office 365 Instap & Standaard Versie april 2014

Handleiding Zakelijk Office 365 Instap & Standaard Versie april 2014 Handleiding Zakelijk Office 365 Instap & Standaard Versie april 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 Hoofdstuk 2. Installatie 4 2.1 Inloggen op Zelfservice Cloud 4 2.2 Rechten kopen of wijzigen

Nadere informatie

Papierloos vergaderen met NotuBox Handleiding versie 24 februari 2015 Versie 3.3 van de applicatie voor ios

Papierloos vergaderen met NotuBox Handleiding versie 24 februari 2015 Versie 3.3 van de applicatie voor ios Papierloos vergaderen met NotuBox Handleiding versie 24 februari 2015 Versie 3.3 van de applicatie voor ios NotuBiz Trias III K.P. v.d. Mandelelaan 110 3062 MB Rotterdam Telefoon: 010-789 09 90 E-mail:

Nadere informatie

HANDLEIDING NIEUWE ICT-OMGEVING

HANDLEIDING NIEUWE ICT-OMGEVING HANDLEIDING NIEUWE ICT-OMGEVING Handleiding nieuwe ICT-omgeving 1 Inhoud 1 Inleiding... 2 2 Inloggen en uitloggen... 2 3 Openingsscherm en start menu... 3 4 Bestandsbeheer... 6 5 Outlook... 7 6 Windows

Nadere informatie

Handleiding Cloud-oplossingen bij Ondernemerspakket Internet & Bellen en Alles-in-één Zakelijk Versie juli 2014 (V1.4)

Handleiding Cloud-oplossingen bij Ondernemerspakket Internet & Bellen en Alles-in-één Zakelijk Versie juli 2014 (V1.4) Handleiding Cloud-oplossingen bij Ondernemerspakket Internet & Bellen en Alles-in-één Zakelijk Versie juli 2014 (V1.4) Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 4 Hoofdstuk 2. Installatie van de Cloud-oplossingen

Nadere informatie

Handleiding OneDrive voor Bedrijven van KPN Versie mei 2015

Handleiding OneDrive voor Bedrijven van KPN Versie mei 2015 Handleiding OneDrive voor Bedrijven van KPN Versie mei 2015 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 1.1 Deze handleiding 3 Hoofdstuk 2. Aan de slag 4 2.1 Voor de 1 e keer inloggen 4 2.2 Gebruik via uw internet

Nadere informatie

Handleiding Digitaal Klantenloket

Handleiding Digitaal Klantenloket Handleiding Digitaal Klantenloket Datum: november 2013 Versie 5.02 Status: Definitief Inhoudsopgave 0. Voorwoord... 3 0.1. Document Versiebeheer... 3 1. Gebruik DKL... 4 1.1. Eisen aan uw PC... 4 1.2.

Nadere informatie

Versie 1.0 dd.14-3-2011. Beheerderhandleiding MobiDM 3.6.2

Versie 1.0 dd.14-3-2011. Beheerderhandleiding MobiDM 3.6.2 Versie 1.0 dd.14-3-2011 Beheerderhandleiding MobiDM 3.6.2 Index 1. INLEIDING... 2 1.1. GEBRUIKTE SYMBOLEN... 2 1.2. UW DIENSTVERLENER... 3 2. INGEBRUIKNAME MOBIDM... 3 2.1. ALGEMEEN... 3 2.2. INLOGGEN...

Nadere informatie

Chatfone gebruikershandleiding. Versie 2.0

Chatfone gebruikershandleiding. Versie 2.0 Chatfone gebruikershandleiding Versie 2.0 1 Introductie Met behulp van deze handleiding kunt u gemakkelijk uw weg vinden binnen Chatfone. Elke functie van Chatfone wordt besproken in een apart hoofdstuk.

Nadere informatie

Handleiding ipad uit de doos

Handleiding ipad uit de doos Handleiding ipad uit de doos Medewerkershandleiding, versie 3 bijgewerkt voor ios 7.1 Knoppen op de ipad 1 Dit is het eerste scherm wat je ziet als je de ipad inschakelt. Schuif de pijl onderin het beeld

Nadere informatie

PerfectView Handleiding versie 14.01.000 1

PerfectView Handleiding versie 14.01.000 1 PerfectView Handleiding versie 14.01.000 1 Inhoudsopgave Achtergrond informatie over de navigatie binnen PerfectView... 4 A... 6 Aanhef & Adressering... 6 Activiteiten... 6 B... 7 Beveiliging... 7 Bit.ly

Nadere informatie

Zakelijk Office 365 Enterprise

Zakelijk Office 365 Enterprise Zakelijk Office 365 Enterprise Installatie handleiding Versie 1.0 1 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Licenties selecteren en gebruikers aanmaken... 4 Stap 1 Inloggen in Zelfservice ICT-diensten... 4 Stap

Nadere informatie

Handleidingen website & pool SVNL voor organisators

Handleidingen website & pool SVNL voor organisators Handleidingen website & pool SVNL voor organisators Let op: Dit document bestaat uit twee handleidingen: Pagina 2: Handleiding voor de website voor organisators Pagina 14: Uitleg en handleiding voor de

Nadere informatie

Microsoft Office 365, de juiste keuze! 3. Even aanmelden en dan aan de slag! Office 20xx en Office 365 8. Overal e-mail 14. Lync 2010 22.

Microsoft Office 365, de juiste keuze! 3. Even aanmelden en dan aan de slag! Office 20xx en Office 365 8. Overal e-mail 14. Lync 2010 22. Startersgids. Inhoud Microsoft Office 365, de juiste keuze! 3 Even aanmelden en dan aan de slag! Office 20xx en Office 365 8 Overal e-mail 14 Lync 2010 22 Beheer 28 Extra functionaliteiten 36 Overal werken

Nadere informatie

Installatiehandleiding Juli 2014 (c) MiKi-Business-Software

Installatiehandleiding Juli 2014 (c) MiKi-Business-Software Factuur2King 2.0 Installatiehandleiding Juli 2014 (c) MiKi-Business-Software P a g i n a 2 INHOUDSOPGAVE Overzicht Factuur2King... 4 Functionaliteit:... 4 Systeemeisen:... 5 1. Installatie Factuur2King

Nadere informatie

MKB Werkplek Basis. Installatie handleiding. Versie 1.0

MKB Werkplek Basis. Installatie handleiding. Versie 1.0 MKB Werkplek Basis Installatie handleiding Versie 1.0 1 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Licenties selecteren en gebruikers aanmaken... 4 Stap 1 Inloggen in Zelfservice ICT-diensten... 4 Stap 2 Abonnement

Nadere informatie

In deze handleiding leest u hoe u een offerte invult en verstuurt met behulp van de webapplicatie.

In deze handleiding leest u hoe u een offerte invult en verstuurt met behulp van de webapplicatie. Handleiding digitale zorginkoopapplicatie Achmea Zorgkantoor Zorginkoop 2016 In deze handleiding leest u hoe u een offerte invult en verstuurt met behulp van de webapplicatie. Achmea Zorgkantoor 31 mei

Nadere informatie

Datec Score Manager 3.0 Opstartgids

Datec Score Manager 3.0 Opstartgids Datec Score Manager 3.0 Opstartgids 2001-2010, Datec Correspondentie richten aan: Datec Torenwacht 31 2353 DB Leiderdorp Nederland Tel: 071-5890056 Fax: 071-5238607 E-mail: info@datec.nl DATEC Internet:

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding V1.0 Januari 2008 Inhoudsopgave 1. VOORWOORD....3 2. MINIMALE SYSTEEMEISEN....3 3. INSTALLATIE VAN DE SOFTWARE...4 3.1. INSTALLATIE WIZARD OPENEN....4 3.2. ACCEPTATIE VAN DE LICENTIEOVEREENKOMST....5

Nadere informatie

Powerd By WBB Design & Advies Dropshippingpagina.nl CMS IZI Services. Handleiding

Powerd By WBB Design & Advies Dropshippingpagina.nl CMS IZI Services. Handleiding Powerd By WBB Design & Advies Dropshippingpagina.nl CMS IZI Services Handleiding versie 1.8 18 oktober 2011 Inhoudsopgave 1 BEHEER UW PRODUCTEN... 4 1.1 CATEGORIEËN BEWERKEN... 4 1.2 PRODUCTEN BEWERKEN...

Nadere informatie