NIEUWSBRIEF VOOR OUDERS & LEERLINGEN Schooljaar 2014/ juni nummer 39

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "NIEUWSBRIEF VOOR OUDERS & LEERLINGEN Schooljaar 2014/2015 26 juni nummer 39"

Transcriptie

1 NIEUWSBRIEF VOOR OUDERS & LEERLINGEN Schooljaar 2014/ juni nummer 39 Afscheid Het schooljaar 2014/2015 hoort al bijna weer tot het verleden. Nog een week en de zomervakantie begint. Voor de leerlingen van groep 8 betekent dit ook het einde van hun basisschooltijd. We nemen dinsdag a.s. afscheid van : Bas Abrahamse Hanna Abrahamse Jos Abrahamse Bret Bastiaan Emilia Breet Thijs Brinkman Jikke Brouwer Jelmer de Bruin Tim ter Burg Wessel van Dijk Chayenne den Doop Mats Ederveen Sander Fasse Arne Hofstede Carlijn den Hollander Lou Holterman Toine de Jong Madelon van de Kamp Iris van Keulen Dico Kleine Robbie Kock Melle Koolstra Mérysa de Kort Joaquin Koster Maike Meijerink Nina Meuleman Julian van der Meulen Maaike Mühlhaus Kristel Mulder Dion Nieuwenhuis Yfke Otten Janneke van Putten Luuk van Schellen Daan Schinkel Sam Serpenti Zoë Sollie Iris Tromp Joost Veenstra Bas van de Vendel Thijs Visscher Ruthger van de Vosse

2 Een hele lijst, want het was een grote groep van 41 leerlingen. Wij wensen hen alle goeds en Gods zegen toe in het vervolg onderwijs. Tien van hen gaan naar het Almere College en 28 naar het Ichthus College. Pieter Zandt Scholengemeenschap, Gymnasium Celeanum en het Greijdanus College mogen elk 1 Rehoboth-leerling ontvangen. Met hen nemen we als Rehobothschool ook afscheid van 23 gezinnen, omdat van hen de jongste van school gaat. Alle ouders en verzorgenden hierbij hartelijk dank voor het vertrouwen dat u in onze school hebt gesteld en voor alle steun die u ieder naar vermogen hebt bijgedragen aan het onderwijs aan onze kinderen. Wegens verhuizing naar Zwolle nemen we ook afscheid van de familie Elsinga. Lieke, Robbin, Chris en Luuk gaan na de zomervakantie naar de Schatgraver. We wensen hen een goede tijd toe in hun nieuwe woonplaats en op hun nieuwe basisschool. Maartje Meike en Valentijn van Deutekom vervolgen hun basisonderwijs op de Marnixschool. Ook hen wensen we veel plezier en we vinden het fijn dat we jullie af en toe nog kunnen zien op de BSO. We nemen ook afscheid van juf Anneke Verkerk, juf Lydia Beelen en juf Henrieke Bruinsma-de Groot. Zij waren op tijdelijke basis bij IRIS in dienst en moeten plaats maken voor vaste medewerkers van IRIS. Vanaf deze plaats zeggen wij hen nogmaals hartelijk dank voor hun inzet en betrokkenheid en wensen hen alle goeds en we hopen op blijvend werk voor hen in de nabije toekomst.

3 Verjaardagen De volgende leerlingen zijn komende periode jarig. Allemaal van harte gefeliciteerd en een fijne verjaardag toegewenst Bas Abrahamse Tabe Bolt Hanna Abrahamse Jadah de Vos Jos Abrahamse Gijs Reil Dyon Goossen Mexx Timmerman Bart van Mierlo Arne Hofstede Daan Kruithof Roman Been Chayenne den Doop Lianne Rook Floris de Graaff Daan Ridderinkhof Dennick Bredewoud Teun Spierenburg Mikah van Putten Dion Nieuwenhuis Quinn Winkeler Ashlee Kanis Jaydon Kuypers Carlijn den Hollander Dico Kleine Marijn Rolfes Nora Kroon Celina Kuypers Daan Schinkel Puk van Mierlo Hugo Visser Davey Abma Tom Kruithof 1/ Thomas Töller Yfke Otten Emilia Breet Eva Wezenberg Jessie den Doop Hidde Scholten 1/ Anouschka Wolters Joost Veenstra Hanne Baas Marjolein Rook Sara ter Burg 1/ Tijn Serpenti Bjørn Meuleman Bret Bastiaan Yara Helbers Femke van Veen 1/2 Foto s website In de vakantie wordt de website omgezet naar de groepsindeling van volgend schooljaar. Hierbij zullen dan ook de foto s bij de groepen worden verwijderd. Wilt u daarvan nu nog foto s opslaan en bewaren, doe het dan de komende week.

4 Ziekteverlof juf Helene De afgelopen tijd is de fysieke situatie van juf Helene achteruitgegaan. In overleg met huisarts en bedrijfsarts is besloten een revalidatie proces op te starten om op een goede manier te leren omgaan met langdurige chronische pijnen & vermoeidheid. In het nieuwe schooljaar zal zij voor langere tijd afwezig zijn. Meester Maarten kan haar gelukkig voorlopig op vrijdag vervangen in groep 7. Ook de BAPO van juf Willemien op de woensdagmorgen (om de week) kan Maarten opvangen. Fijn dat het zo opgelost kan worden. Helene wensen we veel sterkte en goede moed. MR bericht We hebben afgelopen week de laatste vergadering gehad van dit schooljaar. We hebben al weer wat aandachtspunten voor volgend jaar klaar staan, maar eerst vakantie! Martine de Vries zit al weer 3 jaar bij de MR. Ze heeft aangegeven dat ze nog wel een jaar wil blijven. Daar zijn wij als MR erg blij mee. Ze mag wat ons betreft ook nog een jaar blijven meedraaien. Mocht u bezwaren hebben dan kunt u ons altijd mailen. Wij als MR wensen iedereen een ontspannen en goede vakantie toe en tot volgend schooljaar! Groep 1 een middag meer naar school Vanaf het nieuwe schooljaar gaan de kleuters van groep 1 ook op maandagmiddag naar school!

5 Ouders bedankt Ook vanaf deze plaats willen we alle ouders die het afgelopen schooljaar mee geholpen hebben met tal van activiteiten heel hartelijk bedanken! Zo hebben we samen het jaar tot een mooi jaar voor de kinderen kunnen maken. Koken met groenten uit eigen schooltuintjes van groep 7. Groet, Willemien Maandag 29 juni gaat groep 7 's middags kokkerellen in samenwerking met leerlingen van het Via. We vertrekken om uur vanaf school. Iedereen zorgt dat hij/zij er dan is. Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) op uw school Het CJG is een netwerkorganisatie van meerdere organisaties rondom jeugdzorg die sinds januari 2010 onder 1 dak samen verder zijn gegaan om sneller en effectiever hulp aan kinderen, hun gezin en netwerk te kunnen verlenen. Voordeurfunctie Met ingang van 1 januari 2015 is iedere gemeente verantwoordelijk voor de jeugdzorg. De gemeente heeft het CJG Kampen aangewezen als de voordeur voor hulpvragen bij opgroeien en opvoeden van kinderen/jongeren van 0 tot 18 jaar.

6 Wanneer ga je naar het CJG? Soms zijn er binnen een gezin problemen, waarvoor ook de school niet zo snel een oplossing kan bedenken of waar u, als ouders, de school misschien liever niet bij inschakelt. Dat hoeven niet altijd grote problemen te zijn. Hieronder staan voorbeelden wanneer u contact op kunt nemen met het CJG. *Mijn kind vertoont opvallend gedrag, moet ik me zorgen maken? *Mijn kind eet, of slaapt niet goed. Wat kan ik doen? *Mijn kind kan niet goed voor zichzelf opkomen, hoe help ik hem/haar? *Mijn kind wordt gepest, wat nu? *Mijn kind luistert slecht, hoe moet ik hier mee omgaan? *Mijn man en ik hebben steeds ruzie en de kinderen lijden er onder. *Het lukt mij niet om aan school duidelijk te maken waar ik problemen mee heb *Er zijn moeilijke dingen gebeurd in en rond ons gezin, met wie kan ik praten? Aanbod CJG: Het CJG op school. Iedere school heeft 2 contactpersonen vanuit het CJG Kampen, dat zijn een (school)maatschappelijk werker en jeugdverpleegkundige. De gesprekken die worden gevoerd zijn vertrouwelijk. Het is mogelijk een afspraak voor een oriënterend gesprek op school, bij u thuis of het CJG Kampen te maken. U kunt contact hiervoor de Intern Begeleider of leerkracht benaderen. Ook is het mogelijk zelf contact op te nemen met het CJG. Hieronder vindt u de contactgegevens van de contactpersonen van uw school. Inloopspreekuren Het CJG Kampen heeft dagelijks inloop spreekuren (Wederiklaan 56, Kampen) op: Ma uur, di. van uur (vragen over groei & ontwikkeling, ogen en oren test), woe. van uur, do. van uur en vrij. van uur. Een aantal scholen heeft ook een inloopspreekuur op school (navragen bij uw school of dit van toepassing is).

7 Echtscheidingsspreekuur Eén keer per maand zijn op het CJG een advocaat en maatschappelijk werker aanwezig om uw vragen rondom een echtscheiding te beantwoorden. Het consult duurt 20 minuten. Wilt u gebruik maken van het spreekuur, graag vooraf aanmelden bij het CJG Kampen tel Groepsaanbod Het CJG Kampen biedt o.a. een Sociale Vaardigheidstraining aan (8-12 jaar). Voor aanmelding / vragen kunt u bellen met het CJG Kampen tel Met het oog op passend onderwijs hebben ouders, school en hulpverlening elkaar nog meer nodig, door deze samenwerking hopen wij bij te dragen aan de ontwikkeling van uw (kind)eren. Heleen Havinga Jeugdverpleegkundige GGD en medewerker CJG Kampen Wederiklaan 56, 8265 DD Kampen Bereikbaar via mobiel: Werkdagen: maandag, dinsdag en donderdag Jiska Weststrate (School)maatschappelijk werker, Centrum voor Jeugd en Gezin Kampen Wederiklaan 56, 8265 DD Kampen Tel (bereikbaar tussen uur) Werkdagen: dinsdag t/m vrijdag, uur

8 Zending Tabe en Stan verzamelden 23,03 in de verschillende groepen. Doekoe-actie We ontvingen een mailtje van de Doekoe-actie (van de lege flessen bij de Coop). Voor de Rehobothschool is er voor 184,06 gespaard. Voor dit bedrag mogen we sport- en spelmaterialen gaan bestellen. Een goede start voor het nieuwe schooljaar. We gaan op de site bekijken welke materialen we als aanvulling op ons buitenspelmateriaal kunnen kopen. Alle spaarders hartelijk dank!

9 Kalender 30 juni afscheidsavond groep 8 1 juli eindfeest raar haar- foute kleding 3 juli calamiteiten dag : iedereen vrij! 17 augustus weer naar school Continurooster in het nieuwe schooljaar In september ontvangt u de nieuwe activiteitenkalender. Hierbij alvast de data van afwijkingen in het rooster, zodat u voor opvang van uw kinderen niet voor verrassingen komt te staan studiemiddag 1/2 kleuters om uur vrij continurooster alle kinderen uur vrij IRIS studiedag alle kinderen vrij studiemiddag 1/2 kleuters om uur vrij continurooster alle kinderen uur vrij studiedag Dalton alle kinderen vrij Sintviering gr. 5-8 continurooster Start Kerstvakantie Alle kinderen om vrij Laatste nieuwsbrief Volgende week komt er geen nieuwsbrief meer. Eventuele belangrijke mededelingen ontvangt u dan nog via de mail.

10 Bereikbaarheid in de zomervakantie Donderdag 2 juli is onze laatste schooldag. De zomervakantie begint vrijdag 3 juli. Mochten er calamiteiten zijn dan is de school bereikbaar volgens onderstaand tabelletje: 4-11 juli Truus Biemond juli Truus Biemond juli Elisa Melis juli- 1 augustus Elisa Melis augustus Nienke van Buren augustus Roel Strijker Zoals u uit het bovenstaande op kunt maken, gaat het gelukkig goed met Roel. Hij komt na de vakantie weer op school. Rest mij jullie allemaal een goede zomer toe te wensen. Gewoon lekker thuis of ergens op een andere plek. Even een pas op de plaats en tot rust komen. Ik wil zo voor de vakantie afsluiten met een Ierse pelgrimszegen: Moge de weg jou tegemoet komen moge de wind altijd in je rug blazen moge de zon je gezicht warm strelen moge een zachte regen op je velden vallen En tot wij elkaar weer opnieuw mogen ontmoeten: Moge God jou bewaren in de palm van zijn hand. Namens het team van de Rehobothschool, Truus Biemond

OBS De Krijtmolen. Nieuwsbrief 27 maart 2015. Terugblik en vooruitzicht. Belangrijke data. In het zonnetje!

OBS De Krijtmolen. Nieuwsbrief 27 maart 2015. Terugblik en vooruitzicht. Belangrijke data. In het zonnetje! OBS De Krijtmolen Nieuwsbrief 27 maart 2015 Belangrijke data Maandag 1 juni start intercultureel project 8,9,10 juni kamp groep 7 en 8 12 juni schoolreis groep 1 t/m 6 16 juni leerlingen vrij, studiedag

Nadere informatie

Westfrankelandsestraat 152 3117 AZ Schiedam 010-4261885

Westfrankelandsestraat 152 3117 AZ Schiedam 010-4261885 Schiedam, 01-06-2015 Aan de ouder(s)/verzorger(s), De maand juni is vandaag begonnen. De laatste volle maand van het schooljaar. Achter de schermen zijn we druk bezig met de voorbereidingen voor het komende

Nadere informatie

jaargang 12 nr. 2 oktober/november 2012 ouders / verzorgers

jaargang 12 nr. 2 oktober/november 2012 ouders / verzorgers jaargang 12 nr. 2 oktober/november 2012 ouders / verzorgers DE OUDER CENTRAAL! Dagelijks staat uw zoon of dochter centraal binnen ons werk. Wij zetten ons in voor vorming, onderwijs en behandeling om daarmee

Nadere informatie

Schooljaar 2014-2015 Nummer 16, 22 mei 2015

Schooljaar 2014-2015 Nummer 16, 22 mei 2015 Schooljaar 2014-2015 Nummer 16, 22 mei 2015 Kalender: 25 mei Tweede Pinksterdag 26 mei Waardendag studiedag voor de leerkrachten, alle leerlingen vrij 28 mei Verjaardag juf Mascha 28 mei Hercontrole hoofdluis

Nadere informatie

PASEN AGENDA. nieuwsbericht voor ouders en leerlingen

PASEN AGENDA. nieuwsbericht voor ouders en leerlingen nieuwsbericht voor ouders en leerlingen Ds. Kuypersstraat 3 3863 CA Nijkerk T 033 245 64 34 F 033 245 20 23 corlaer@corlaercollege.nl www.corlaercollege.nl Jaargang 13 nummer 13 27 maart 2015 PASEN Het

Nadere informatie

Aeresteijn mededelingen

Aeresteijn mededelingen Aeresteijn mededelingen 2014-2015 nr. 14 2 april 2015 Ouders. Tijdens de pizzasessie op 19 maart jongstleden heb ik onze gasten kort wat mogen vertellen over onze mooie school. Zoals verwacht waren veel

Nadere informatie

De Wijckwijzer. Deze week was de Avondvierdaagse. Alle kinderen die meededen: gefeliciteerd met deze sportieve prestatie!

De Wijckwijzer. Deze week was de Avondvierdaagse. Alle kinderen die meededen: gefeliciteerd met deze sportieve prestatie! De Wijckwijzer is de nieuwsbrief van onze school en wordt maandelijks per mail verstuurd aan de ouders/verzorgers van de leerlingen van de van Asch van Wijckschool. Ook is de Wijckwijzer te vinden op het

Nadere informatie

Nieuwsbrief November 2014

Nieuwsbrief November 2014 Nieuwsbrief November 2014 Beste ouders / verzorgers, In deze nieuwsbrief informeren wij u over de volgende onderwerpen: De lat omhoog bij de vakken rekenen, lezen, begrijpend lezen en spelling. Voor uw

Nadere informatie

Waterlandjournaal. Nieuws van de directie. 28 november 2014. Jaargang 2, nr. 3. Beste ouder(s) en verzorger(s),

Waterlandjournaal. Nieuws van de directie. 28 november 2014. Jaargang 2, nr. 3. Beste ouder(s) en verzorger(s), Waterlandjournaal Jaargang 2, nr. 3 Beste ouder(s) en verzorger(s), 28 november 2014 Nieuws van de directie I N D I T N U M M E R : Nieuws van de directie OR voorzitter Oproep directie Nieuws van LOS Daltonnieuws

Nadere informatie

KJS- nieuwsbrief 12 Schooljaar 2014-2015 26 maart. 2015 *Volgende nieuwsbrief 16 april 2015

KJS- nieuwsbrief 12 Schooljaar 2014-2015 26 maart. 2015 *Volgende nieuwsbrief 16 april 2015 KJS- nieuwsbrief 12 Schooljaar 2014-2015 26 maart. 2015 *Volgende nieuwsbrief 16 april 2015 Een bewogen week Vorige week was een week met veel afwisseling. Het was de week van het openbaar onderwijs. Deze

Nadere informatie

Informatieboekje over de Kindertelefoon. Wat ik moet weten voor een spreekbeurt

Informatieboekje over de Kindertelefoon. Wat ik moet weten voor een spreekbeurt Informatieboekje over de Kindertelefoon Wat ik moet weten voor een spreekbeurt Landelijk Bureau Kindertelefoon Juli 2014 1 Inhoud 1 Wat is de Kindertelefoon?... 3 2 Wat doet de Kindertelefoon voor je?...

Nadere informatie

Hoe zit het met? informatie over welzijn en zorg in de gemeente Wijchen

Hoe zit het met? informatie over welzijn en zorg in de gemeente Wijchen Hoe zit het met? informatie over welzijn en zorg in de gemeente Wijchen Inhoudsopgave Even voorstellen 4 Voorwoord 6 Hoe is de zorg veranderd? 8 In vijf stappen naar hulp en zorg 13 Wat kunt u zelf oplossen?

Nadere informatie

Het is mijn leven. Een werkboek dat helpt bij beslissingen

Het is mijn leven. Een werkboek dat helpt bij beslissingen Een werkboek dat helpt bij beslissingen Dit werkboek is gemaakt door het Landelijk KennisNetwerk Gehandicaptenzorg (LKNG) in samenwerking met Stichting De Toekomst. Het LKNG bundelt bestaande (wetenschappelijke)

Nadere informatie

Jaargang 14/ 15 Nr. 14 10 april 2015

Jaargang 14/ 15 Nr. 14 10 april 2015 Belangrijke data 16 april Theoretisch verkeersexamen gr.7 21 t/m 23 april Cito toets gr.8 24 april Koningsspelen, continurooster tot 14.00 uur Volgende nieuwsbrief 27 april Vrij i.v.m. Koningsdag 28 april

Nadere informatie

Voor het eerst naar de basisschool!

Voor het eerst naar de basisschool! Voor het eerst naar de basisschool! Wat moet ik weten? OBS De Wilgenhoek Steurstraat 3 4273EN Hank 0162-402 947 wilghoek@xs4all.nl 1 Inleiding Oei, wat spannend, de eerste schooldag! Hoewel uw kleuter

Nadere informatie

Draaiboek voor een ouderavond over pesten in het basisonderwijs

Draaiboek voor een ouderavond over pesten in het basisonderwijs Draaiboek voor een ouderavond over pesten in het basisonderwijs Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 Pesten in het basisonderwijs... 3 2. Organisatie van de ouderavond... 4 2.1 Wat is een goed moment?... 4

Nadere informatie

Nieuwsbrief 14 5 maart 2015

Nieuwsbrief 14 5 maart 2015 Westervalge 5 9989 EB Warffum Telefoon: 42 2330 email: obsjanseniusdevries@lauwerseneems.nl http://www.janseniusdevries.nl Nieuwsbrief 14 5 maart 2015 Agenda. 9 maart Oudergesprekken groep 1 t/m 7 11 maart

Nadere informatie

De gekookte Kikker. Bezint voor je begint! Agenda. Nr. 13, 17 juni 2015. Beste ouder/verzorger,

De gekookte Kikker. Bezint voor je begint! Agenda. Nr. 13, 17 juni 2015. Beste ouder/verzorger, Bezint voor je begint! Nr. 13, 17 juni 2015 Agenda 25 juni Juf Rianne jarig Gebedskring 27 juni Juf Anneke jarig De gekookte Kikker Beste ouder/verzorger, Als iets echt gevaarlijk is, zien we dat snel

Nadere informatie

Iedereen heeft een eigen verhaal

Iedereen heeft een eigen verhaal informatie voor ouders Iedereen heeft een eigen verhaal > Goed om te weten als uw kind tijdelijk bij JJC verblijft Uw zoon of dochter gaat tijdelijk naar JJC in Den Haag. Wij gaan uw kind intensief begeleiden

Nadere informatie

Vraag en antwoord voor docenten. Steun waar nodig. Speciaal waar het moet

Vraag en antwoord voor docenten. Steun waar nodig. Speciaal waar het moet Vraag en antwoord voor docenten Steun waar nodig Speciaal waar het moet Regulier waar mogelijk, steun waar nodig, speciaal waar het moet Alle kinderen moeten een plek krijgen op een school die past bij

Nadere informatie

D i g i t a l e n i e u w s b r i e f. Openbare basisschool Prof. Kohnstamm Nummer 3; schooljaar 2013/2014

D i g i t a l e n i e u w s b r i e f. Openbare basisschool Prof. Kohnstamm Nummer 3; schooljaar 2013/2014 VANUIT DE SCHOOLLEIDING Personeel Aan het begin van het schooljaar was nog niet duidelijk hoe het verder zou gaan met onze zieke collega, Hans van der Wurff. Inmiddels weten we dat Hans definitief niet

Nadere informatie

Schooljaar 2014/2015 Uitgave 31 16-04-2015

Schooljaar 2014/2015 Uitgave 31 16-04-2015 Agenda 16 april 20 april Dinsdag 21 april 22 april 23 april Vrijdag 24 april 11 mei 13 mei 14 mei Vrijdag 15 mei 18 mei Dinsdag 19 mei 20 mei 20 mei 21 mei 25 mei Portfolio mee naar huis Alle groepen 1

Nadere informatie

Nieuwsbrief van RKBS De Waterwilg Jaargang 16, nummer 25

Nieuwsbrief van RKBS De Waterwilg Jaargang 16, nummer 25 Nieuwsbrief van RKBS De Waterwilg Jaargang 16, nummer 25 Nieuwsbrief 20 maart 2015 Jarigen Komende week zijn de volgende kinderen jarig; 21-03 Veerle de Wit groep 6 22-03 Mees de Bie groep 1-2 22-03 Jarno

Nadere informatie

Kanker... in gesprek met je arts

Kanker... in gesprek met je arts Kanker... in gesprek met je arts Inhoud Voor wie is deze brochure? 3 Het eerste contact met uw arts 4 Artsen zijn ook mensen 8 Begrijpen en onthouden 10 Vragen vóór de diagnose 13 Vragen over diagnose

Nadere informatie

Voordeldonk Info december 14 januari 15

Voordeldonk Info december 14 januari 15 Voordeldonk Info december 14 januari 15 Nieuws van de directie Agenda Laatste Voordeldonk Info van het jaar Wat gaat de tijd toch snel. Zo begint het nieuwe schooljaar en zo zijn we alweer bijna bij de

Nadere informatie

schoolgids 2014-2015

schoolgids 2014-2015 schoolgids 2014-2015 Waar elk kind wordt gezien! Instemming en vaststelling van deze schoolgids De Medezeggenschapsraad van de St.Corneliusschool heeft op 16 juni 2014 ingestemd met de tekst van deze schoolgids.

Nadere informatie

Jaargang 14/ 15 Nr. 10 30 januari 2015

Jaargang 14/ 15 Nr. 10 30 januari 2015 Belangrijke data 6 februari Rapport mee gr. 3 t/m 8 9 februari Cultuureducatie gr.5 & 6 13 februari Schaatsen gr.3 t/m 8 Volgende nieuwsbrief 17 t/m 19 februari Oudergesprekken gr. 3 t/m 8 Groep 8: alleen

Nadere informatie

Bespreek je vak man! Waarom een goed gesprek? Een goed gesprek tussen werk nemer en werkgever over thema s als bijblijven

Bespreek je vak man! Waarom een goed gesprek? Een goed gesprek tussen werk nemer en werkgever over thema s als bijblijven bespreek je vak man Bespreek je vak man! Of je nou tractorchauffeur, kraanmachinist of grondwerker bent, ondernemer of werknemer, feit is dat je in een prachtige sector werkt. Natuurlijk wil je dat zo

Nadere informatie

Voor het eerst naar school in Gent. Infogids voor Anderstalige minderjarige nieuwkomers.

Voor het eerst naar school in Gent. Infogids voor Anderstalige minderjarige nieuwkomers. Voor het eerst naar school in Gent. Infogids voor Anderstalige minderjarige nieuwkomers. Dit boekje werd oorspronkelijk gemaakt door de stad Antwerpen en het Onthaalbureau Inburgering Antwerpen. Kom-Pas

Nadere informatie