Vandaag heeft technologie een enorm potentieel in de socialprofitsector!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Vandaag heeft technologie een enorm potentieel in de socialprofitsector!"

Transcriptie

1 DRIE CONFERENTIES OVER COMMUNITY SERVICE ENGINEERING Vandaag heeft technologie een enorm potentieel in de socialprofitsector! Maak kennis met experten, ontdek cases en wissel ideeën uit 03/04/ /05/ /09/2014

2 Technologie voor empowerment, verhoging van levenskwaliteit, performante socialprofitorganisaties Technologie kan een belangrijke hefboom zijn naar meer zelfstandigheid en voor een betere kwaliteit van leven voor kwetsbare groepen in de maatschappij. Technologie kan een grote bijdrage leveren aan socialprofit organisaties. Dankzij innovaties, maar ook dankzij op de markt bestaande oplossingen en services kan de sector gelijke tred kan houden met de snelle technologische en maatschappelijke evoluties die onze samenleving zo kenmerken. Het innovatiepotentieel komt vandaag onvoldoende aan de oppervlakte omdat ingenieurs en de sector elkaar niet (goed genoeg) kennen. Tijdens drie thema-avonden slaan we de brug tussen de werelden van techniek, de socialprofit- en de profit sector. Aanleiding voor de thema-avonden is het postgraduaat Community Service Engineering dat in oktober 2014 van start gaat. Via het postgraduaat wil KU Leuven in samenwerking met Thomas More afgestudeerde ingenieurs de nodige tools aanreiken om aan de slag te kunnen in bedrijven in assistieve technologie, in bedrijven die markt- en of productpotentieel zien in de socialprofitsector of in de socialprofitsector zelf. Deelnemen is gratis. Inschrijven is verplicht. Inschrijven voor de conferenties: Meer info over het postgraduaat:

3 Het avondprogramma bestaat telkens uit drie delen: 1 In het eerste deel geeft een keynote speaker zijn eigen kijk op het potentieel van technologie voor de welzijnssector. Vervolgens neemt een vertegenwoordiger van de socialprofit sector het woord en getuigt over de eigen subsector, het doelpubliek en de mogelijkheden voor technologie. Ten slotte laten we een aantal cases voor zichzelf spreken. 2 Tijdens het tweede deel verkennen we in een ronde tafelgesprek de ervaringen en visies van de aanwezigen. Wat heeft je positief verrast vanavond? Wat onthoud je? Zijn er bedenkingen? Hoe kijk je naar: technologie in de socialprofit sector? Hebben ingenieurs een rol te spelen in de sector? Wat zijn voorwaarden voor technologie om echt een meerwaarde te betekenen voor de sector? 3 In het derde deel heffen we het glas op technologie voor inclusie, empowerment, toegankelijkheid van de openbare ruimte, websites, media, het verzachten van zware werklast, de efficiëntie van social - profit organisaties... en breiden we ons eigen netwerk uit.

4 Dat de bevolking veroudert... dat weten we allemaal! Thema: verouderen Cases: Jonathan Knight (Directeur, Frazer Designers, London) heeft 35 jaar ervaring in industrieel design. Zijn speciale aandacht gaat uit naar het ontwerpen voor de verouderende bevolking om zo producten te maken die aantrekkelijk en toegankelijk zijn voor een brede leeftijdsgroep. Jonathan ontwierp technologie voor begeleid wonen en werkte daarvoor ook de business modellen uit. Het InnovAGE-consortium wil senioren langer en in goede gezondheid in hun vertrouwde omgeving laten wonen. InnovAGE richt zich hierbij prioritair op ouderen met een complexe zorgbehoefte, waarbij zorg - continuïteit in al zijn aspecten essentieel is. An Veris is nauw betrokken bij InnovAGE. Ze is manager bij UZ Leuven voor o.a. de dienst geriatrie en is daarnaast bestuurder van vier woonzorg centra in de Leuvense regio. Zij geeft u graag haar kijk op de mogelijkheden voor technologie in haar domein. 1. Zorgslot Minder mobiele mensen wensen een veilige manier om thuiszorg toe te laten tot hun woning. De thuiszorg wil graag een oplossing zónder sleutels. Die oplossing is het Farion Zorgslot. Robbie Dumoulin onderzocht bij Vonk3 hoe het pilootproject onthaald werd en wat de mogelijkheden in de zorg zijn. 2. Fietsen doorheen je verleden Het idee van dit project is eenvoudig: ouderen in een woonzorgcentrum de mogelijkheid geven om op een hometrainer of zitfiets hun vroegere vertrouwde woonen leefomgeving opnieuw te ontdekken. De broers Jan en Roel Smolders vertellen u graag hoe dit idee momenteel wordt uitgewerkt en zo de fysieke activiteit bij de bewoners stimuleert. Jan is directeur bij WZC Witte Meren in Mol; Roel is projectmanager bij VITO. LOCATIE: KU Leuven Auditorium De Molen Celestijnenlaan 131 Heverlee DATUM: 3 april 2014 ONTVANGST: u. AANVANG: 19 u. NETWERKMOMENT: 21 u. INSCHRIJVEN VÓÓR: 20/03/2014 (via of mail naar cse@kuleuven.be)

5 Mensen met een fysieke of mentale beperking hebben veel in hun mars! Thema: leven met een beperking Prof Dr.-Ing. Christian Bühler is een elektrotechnisch ingenieur met een uitgebreide kennis van robotica, assistieve technologie en toegankelijk design. Door zijn werk in diverse onderzoeksinstellingen (waaronder de technische universiteit van Dortmund en het revalidatie centrum ESV) staat hij dicht bij mensen met een beperking. Sinds 1991 vertegenwoordigt hij de Duitse Bondsrepubliek in verschillende experten comités van de Europese Commissie. In 1997 ontving hij een ere-professoraat voor zijn werk in de revalidatie wetenschap. Sinds 2004 is hij hoogleraar in de revalidatie technologie aan de universiteit van Dortmund. Peter Lambreghts is beleidsmedewerker en ook woordvoerder voor Onafhankelijk Leven vzw. Daarnaast doet hij heel wat werk voor ENIL, de Europese Independent Living beweging. Onafhankelijk Leven is één van de Vlaamse budgethoudersverenigingen. Vanuit zijn functie en eigen ervaring heeft Peter er een goed zicht op hoe assistieve technologie samen met het PAB (Persoonlijk Assistentie Budget) essentieel bijdragen aan zelf beschikking en participatie van mensen met een beperking. Het PAB past in de huidige trend van de vermaatschappelijking van de zorg. Cases: 1. Van V-pad naar Viamigo Eerst was er de student die een app ontwikkelde voor Siemon, een man met het syndroom van Down in het kader van een Cera Award project. GPS-technologie en een smartphone laten Siemon voortaan toe om gekende routes zelfstandig uit te voeren. Gelukkig is Siemon al lang niet meer de enige gelukkige gebruiker van het systeem. Jan Dekelver vertelt u hoe dit project zich verder ontwikkelde. 2. Pyxima Toegankelijkheid van informatie voor personen met een visuele beperking is de ontstaans - geschiedenis van dit Vlaamse bedrijf in de assistieve technologie. Het is een spin off van de KU Leuven. Bert Paepen, één van de jonge en dynamische oprichters vertelt u graag meer over sprekende digitale boeken en andere mooie technologische projecten in internationale nichemarkten. LOCATIE: KU Leuven@Thomas More Auditorium 2 Kleinhoefstraat 4 Geel DATUM: 21 mei 2014 ONTVANGST: u. AANVANG: 19 u. NETWERKMOMENT: 21 u. INSCHRIJVEN VÓÓR: 10/05/2014 (via of mail naar cse@kuleuven.be)

6 Wie arm is, betaalt vaak meer Thema: armoede Cases: Wie Frank Vandenbroucke is hoeven we u wellicht niet te vertellen? Vandaag is hij professor aan de KU Leuven, maar hij staat nog in ons geheugen gegrift als de politicus met een project ; dromend van een betere en meer rechtvaardige samenleving. Aan onze oud-minister hebben we ge - vraagd om zijn visie te geven op armoede en hoe die kan bestreden worden. Vanuit zijn rol voor het interfederaal Steunpunt Armoedebestrijding is Henk Van Hootegem dagdagelijks in gesprek met verschillende actoren. Het Steunpunt is opgericht ter bestrijding van armoede, bestaans - onzekerheid en sociale uitsluiting. Dit gebeurt via een dialoog met de mensen in armoede en hun verenigingen en alle andere actoren in de strijd tegen armoede. Technologie is vaak te duur voor mensen in armoede, maar Henk wil graag mee de mogelijkheden verkennen. 1. Senior Cera Award winnares Prof. Dr. Griet Verbeeck Griet won de prijs in september 2013 dankzij haar onderzoek naar duurzaam energiebeleid voor gezinnen in armoede. Empathie is het sleutelwoord, want streven naar duurzaamheid betekent niet voor iedereen hetzelfde. Goedbedoelde, maar te rechtlijnige energiebesparende acties kunnen deze gezinnen nog verder in de problemen brengen. Cruciaal is dan ook beleidsacties uit te zetten die een synergie creëren tussen (energie)armoedebestrijding en de aanpak van de klimaatsverandering. 2. Webapplicatie REMI maakt een - vormigheid in bijkomende financiële tegemoetkomingen mogelijk REMI laat maatschappelijk werkers toe om, aangepast aan de individuele cliëntsituatie, te berekenen hoeveel inkomen gezinnen minimaal nodig hebben om een menswaardig te kunnen leven. OCMW s maken dankbaar gebruik van de tool met deze REferentie budgetten voor een Menswaardig Inkomen. Dr. Bérénice Storms vertelt u hoe haar wetenschappelijk onderzoek naar referentie budgetten vertrok bij de OCMW s en ook bij hen uitmondde onder de vorm van een online tool die hen ondersteunt in hun dagelijkse werking. LOCATIE: KU Leuven Auditorium De Molen Celestijnenlaan 131 Heverlee DATUM: 4 september 2014 ONTVANGST: u. AANVANG: 19 u. NETWERKMOMENT: 21 u. INSCHRIJVEN VÓÓR: 30/08/2014 (via of mail naar cse@kuleuven.be)

7 De presentaties worden in het Engels gegeven. KU Leuven en Thomas More zijn er immers van overtuigd dat er business potentieel zit in nichemarkten. Sociale Ingenieurs realiseerden in het verleden al mooie projectresultaten met valorisatiepotentieel. We know all about the social profit sector We know all about engineering Aansluiting vinden met andere landen is in dit domein een must. In het kader van een Europees project werken we samen met strategische partners in Nederland, Portugal en Zweden. En wie weet waar dat verhaal zal eindigen Van harte welkom!

8 KU LEUVEN FACULTEIT INDUSTRIËLE INGENIEURSWETENSCHAPPEN W. de Croylaan 6 bus LEUVEN, België Meer info KU Leuven Faculteit Industriële Ingenieurswetenschappen Faculteit Ingenieurswetenschappen i.s.m. Thomas More Groep Gezondheid, Welzijn en Lerarenopleiding cse@kuleuven.be Contact: Inge Vervoort tel Onze partners: Onze communicatiepartners: Met de steun van: v.u.: Kris Willems, W. de Croylaan 6 bus 2000, 3001 Leuven

Organisatie: Groep W&T KU Leuven

Organisatie: Groep W&T KU Leuven Organisatie: Groep W&T KU Leuven Kristien Rombouts RVO-Society Zorgzame technologie voor een inclusievere samenleving Zorgzame technologie voor een inclusievere samenleving RVO-Society Tien jaar technisch

Nadere informatie

Postgraduaat Research Valorisation in Engineering Technology

Postgraduaat Research Valorisation in Engineering Technology Postgraduaat Research Valorisation in Engineering Technology Tech market driven in an entrepreneurial context Faculteit Industriële Ingenieurswetenschappen Waarom kiezen voor dit postgraduaat? Bedrijven

Nadere informatie

INNOVATIESTAGES VOOR INGENIEURS

INNOVATIESTAGES VOOR INGENIEURS INNOVATIESTAGES VOOR INGENIEURS EEN INTERUNIVERSITAIR INITIATIEF WWW.INNOVATIESTAGES.BE INNOVEER CREËER ONTWIKKEL INNOVATIESTAGES VOOR INGENIEURS Bruist uw onderneming van innovatieve ideeën, maar ontbreekt

Nadere informatie

Hou de gegevens van de sprekers van vandaag binnen handbereik! Met wat knip- en plooiwerk maakt u van deze vellen handige visitekaartjes.

Hou de gegevens van de sprekers van vandaag binnen handbereik! Met wat knip- en plooiwerk maakt u van deze vellen handige visitekaartjes. Hou de gegevens van de sprekers van vandaag binnen handbereik! Met wat knip- en plooiwerk maakt u van deze vellen handige visitekaartjes. Knip op de volle lijnen en plooi op de stippellijnen. Ik hoop morgen

Nadere informatie

POSTGRADUAAT OPLEIDING INNOVEREND ONDERNEMEN VOOR INGENIEURS

POSTGRADUAAT OPLEIDING INNOVEREND ONDERNEMEN VOOR INGENIEURS POSTGRADUAAT OPLEIDING INNOVEREND ONDERNEMEN VOOR INGENIEURS WWW.INNOVERENDONDERNEMEN.BE INNOVEER CREËER ONTWIKKEL POSTGRADUAAT OPLEIDING INNOVEREND ONDERNEMEN Werkervaring, ondernemende en professionele

Nadere informatie

Het Geïntegreerd Breed Onthaal. Een beschrijvend en evaluerend onderzoek

Het Geïntegreerd Breed Onthaal. Een beschrijvend en evaluerend onderzoek Het Geïntegreerd Breed Onthaal Een beschrijvend en evaluerend onderzoek Wie-is-wie? Didier Boost (onderzoeker) Universiteit Antwerpen, OASeS, Master Sociaal Werk Sara Elloukmani (onderzoeker) Universiteit

Nadere informatie

Positionering technologische profielen. Johan Baeten Campusvoorzitter KU Leuven Diepenbeek Faculteit Industriële Ingenieurswetenschappen

Positionering technologische profielen. Johan Baeten Campusvoorzitter KU Leuven Diepenbeek Faculteit Industriële Ingenieurswetenschappen Positionering technologische profielen Johan Baeten Campusvoorzitter KU Leuven Diepenbeek Faculteit Industriële Ingenieurswetenschappen Situering v/d industrieel ingenieur Doen Theorie Academische opleiding

Nadere informatie

Effectief hulpverlenen met goesting in een veranderend welzijnslandschap

Effectief hulpverlenen met goesting in een veranderend welzijnslandschap Effectief hulpverlenen met goesting in een veranderend welzijnslandschap Vermaatschappelijking van de zorg, persoonsvolgende financiering, sociaal ondernemerschap. Het zijn evoluties die niet meer weg

Nadere informatie

UZ BRUSSEL, vlekkeloze communicatie als standaard.

UZ BRUSSEL, vlekkeloze communicatie als standaard. UZ BRUSSEL, vlekkeloze communicatie als standaard. Het UZ Brussel is in beweging. Elk jaar worden er 28.000 patiënten opgenomen en vinden er meer dan 400.000 patiëntencontacten plaats. Die gigantische

Nadere informatie

Innovate INNOVATIESTAGES VOOR INGENIEURS. Een interuniversitair initiatief

Innovate INNOVATIESTAGES VOOR INGENIEURS. Een interuniversitair initiatief Innovate Create Design INNOVATIESTAGES VOOR INGENIEURS Een interuniversitair initiatief Innovatiestages voor ingenieurs Bent u bezig met innovatie of wilt uw bedrijf graag meer tijd aan innovatie besteden?

Nadere informatie

The Missing Link: het verhogen van sociale inclusie door de inschakeling van Opgeleide Ervaringsdeskundigen (OED)

The Missing Link: het verhogen van sociale inclusie door de inschakeling van Opgeleide Ervaringsdeskundigen (OED) The Missing Link: het verhogen van sociale inclusie door de inschakeling van Opgeleide Ervaringsdeskundigen (OED) Lut Goossens - Els Van den Berghe Vzw De Link www.de-link.net Introductie Samenvatting

Nadere informatie

België - Vlaanderen. Alle Vlamingen zijn betrokken. Pijlers van het Vlaams zorgen ouderenbeleid. Vermaatschappelijking van zorg 29-11-13

België - Vlaanderen. Alle Vlamingen zijn betrokken. Pijlers van het Vlaams zorgen ouderenbeleid. Vermaatschappelijking van zorg 29-11-13 België - Vlaanderen Dementievriendelijke gemeenschap Landelijk Congres - Moderne Dementiezorg Jo Vandeurzen Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin 25 november 2013 Alle Vlamingen zijn betrokken

Nadere informatie

Postacademische opleiding. Offshore windenergie Permanente vorming

Postacademische opleiding. Offshore windenergie Permanente vorming Postacademische opleiding Offshore windenergie 2016-2017 Permanente vorming Tegen 2020 wil België 13% van haar energie uit hernieuwbare energiebronnen halen. Windenergie speelt daarin een cruciale rol.

Nadere informatie

onderzoek in transitie?

onderzoek in transitie? Transitieonderzoek: onderzoek in transitie? Erik Paredis (UGent) Yves De Weerdt (VITO) Frank Nevens (VITO) Opstartworkshop INTRAP 31 mei 2012, Leuven www.steunpunttrado.be Opbouw 1. De uitdagingen waarvoor

Nadere informatie

Inspiratiedag: Over continuïteit in de ondersteuning van kwetsbare mensen. 13 december 2012, Berchem - Antwerpen

Inspiratiedag: Over continuïteit in de ondersteuning van kwetsbare mensen. 13 december 2012, Berchem - Antwerpen Inspiratiedag: Over continuïteit in de ondersteuning van kwetsbare mensen 13 december 2012, Berchem - Antwerpen Een initiatief van het SEN vzw, i.s.m. het Verwijzersplatform vzw Samenwerken met collega

Nadere informatie

Leeftijdsvriendelijke gemeente. Welkom in. Zwijndrecht

Leeftijdsvriendelijke gemeente. Welkom in. Zwijndrecht Leeftijdsvriendelijke gemeente Welkom in Zwijndrecht Wat is een leeftijdsvriendelijke gemeente Geeft iedereen de kans deel te nemen aan alle aspecten van het maatschappelijk leven: alle ouderen hebben

Nadere informatie

GRIP WERKFORUM VN-VERDRAG VOOR DE RECHTEN VAN PERSONEN MET EEN HANDICAP

GRIP WERKFORUM VN-VERDRAG VOOR DE RECHTEN VAN PERSONEN MET EEN HANDICAP GRIP WERKFORUM VN-VERDRAG VOOR DE RECHTEN VAN PERSONEN MET EEN HANDICAP Expertisecentrum Onafhankelijk leven ENIL European Network on Independent Living Peter Lambreghts Brussel, de Markten 14 mei 2012

Nadere informatie

POSTGRADUAAT INNOVEREND ONDERNEMEN VOOR INGENIEURS

POSTGRADUAAT INNOVEREND ONDERNEMEN VOOR INGENIEURS Innovate Create Design POSTGRADUAAT INNOVEREND ONDERNEMEN VOOR INGENIEURS Innovate, design & create Waarom kiezen voor dit postgraduaat? Je maakt op een unieke manier kennis met de industrie door middel

Nadere informatie

Bruggen naar ingenieurswetenschappen

Bruggen naar ingenieurswetenschappen LEUVEN t Bruggen naar ingenieurswetenschappen Master in de ingenieurswetenschappen voor bachelors en masters in de industriële wetenschappen Faculteit Ingenieurswetenschappen Welkom aan de KU Leuven, een

Nadere informatie

Inspiratie voor kennis innovatie

Inspiratie voor kennis innovatie Inspiratie voor kennis innovatie De laatste dimensie van kennisdeling Ontdek de waarde bij de bron Waarom is dit interessant? Het grootste deel van wat een organisatie weet is impliciet: tacit knowledge.

Nadere informatie

Workshop HR-scan. Naar een duurzaam HRM beleid

Workshop HR-scan. Naar een duurzaam HRM beleid Workshop HR-scan Naar een duurzaam HRM beleid Inhoud Voorstelling Wat is Human Resources? Overzicht bestaande tools Waarom de HRM Cockpit? Doel van de HRM Cockpit Opbouw van het model De HRM Cockpit Aan

Nadere informatie

de meerwaarde van de leerstoel Sociaal Werk

de meerwaarde van de leerstoel Sociaal Werk de meerwaarde van de leerstoel Sociaal Werk In deze brochure nodigen wij u uit u te laten informeren over de meerwaarde van de leerstoel en academische werkplaats Sociaal Werk aan de Universiteit van Tilburg

Nadere informatie

KU Leuven - onderwijs

KU Leuven - onderwijs WELKOM! KU Leuven - onderwijs Kwalitatief hoger onderwijs meer dan 55.000 studenten Nederlandstalig onderwijsaanbod o 55 bacheloropleidingen o 133 initiële masteropleidingen o 48 master-na-masteropleidingen

Nadere informatie

Hoe smart is t Stad?

Hoe smart is t Stad? Hoe smart is t Stad? Dat internet, computers en vele andere technologieën een belangrijke invloed hebben op onze samenleving is onweerlegbaar. Ook steden zijn steeds meer bezig met het toepassen van technologie.

Nadere informatie

In 20 minuten krijg je een goed beeld van de situatie van de persoon met een handicap

In 20 minuten krijg je een goed beeld van de situatie van de persoon met een handicap Getuigenissen van enkele partners in de gemeentes 2,5 maand na het lanceren van de nieuwe online aanvraagprocedure My Handicap vroegen we enkele partners uit de gemeentes naar hun ervaringen. Ruim 4850

Nadere informatie

online! Telenet Foundation ondersteunt momenteel zo n 105 projecten in België. We bereikten al meer dan 111.000 mensen. Iedereen

online! Telenet Foundation ondersteunt momenteel zo n 105 projecten in België. We bereikten al meer dan 111.000 mensen. Iedereen Iedereen online! Telenet Foundation ondersteunt momenteel zo n 105 projecten in België. We bereikten al meer dan 111.000 mensen. 96 Telenet Jaarverslag 2012 Duurzaamheid Telenet Foundation Telenet Foundation

Nadere informatie

Wegwijs in de social profit

Wegwijs in de social profit 8/10/2015 Trefdag Gent Wegwijs in de social profit SPREKER: Tine Winnelinckx - VIVO Wegwijs in de social profit Even kennismaken? ONDERWIJS ARBEIS- MARKT LEVENSLANG LEREN DIVERSITEIT FOSEN SAINCTELETTESQUARE

Nadere informatie

Verandering leidt tot beter sociaal werk? Of niet?

Verandering leidt tot beter sociaal werk? Of niet? Verandering leidt tot beter sociaal werk? Of niet? MISSION Mobile Integrated Social Services Increasing Outcomes for people in Need Hoe organiseren we de hulpverlening zo dicht mogelijk bij de mensen?

Nadere informatie

ZORGNETWERKEN. Minder mazen en meer net

ZORGNETWERKEN. Minder mazen en meer net ZORGNETWERKEN Minder mazen en meer net Samenlevingsopbouw Ondersteunt en versterkt mensen in een maatschappelijk kwetsbare positie Werkt samen met hen aan directe oplossingen en structurele beleidsveranderingen

Nadere informatie

Nr 2 25 januari 2018 Extra editie Uitnodiging Ontbijtvergaderingen Gemeenteraadsverkiezingen 2018

Nr 2 25 januari 2018 Extra editie Uitnodiging Ontbijtvergaderingen Gemeenteraadsverkiezingen 2018 Nr 2 25 januari 2018 Extra editie Uitnodiging Ontbijtvergaderingen Gemeenteraadsverkiezingen 2018 Lees dit e-zine op www.vvsg.be stuur een bericht naar de redactie schrijf in/uit 1. Klaar voor de gemeenteraadsverkiezingen?

Nadere informatie

STEPSTONE IN CIJFERS. April

STEPSTONE IN CIJFERS. April April 2019 1/7 Informatie over de bezoekers van StepStone Bezochte pagina s 4.524.587 Bezoeken 1.358.796 Unieke bezoekers 808.529 Jobs online 6846 Bij StepStone zetten we alles in het werk om nog meer

Nadere informatie

BRUSSEL t. Master in het tolken. Faculteit Letteren

BRUSSEL t. Master in het tolken. Faculteit Letteren BRUSSEL t Master in het tolken Faculteit Letteren Welkom aan de KU Leuven, de grootste en oudste universiteit van België. Je kunt hier je studietraject verderzetten en verrijken, ook als je elders een

Nadere informatie

In-HAM 2012-2016. 18/02/2013 Bart Neels. Gesteund door

In-HAM 2012-2016. 18/02/2013 Bart Neels. Gesteund door In-HAM 2012-2016 18/02/2013 Bart Neels inhoud 1. WIE 2. WAT 3. HOE In-HAM vroeger In-HAM nu 2002-2010 2011 2012-2016 Nieuwe speler(s) uit de zorg Centrum voor Assistieve Technologie Advies & begeleiding

Nadere informatie

Faculteit Industriële Ingenieurswetenschappen

Faculteit Industriële Ingenieurswetenschappen Faculteit Industriële Ingenieurswetenschappen Infodag: zaterdag 6 mei 2017 TECHNOLOGIECAMPUS GEEL Informatie voor alle opleidingen Bachelor in de biowetenschappen (industrieel ingenieur) Bachelor in de

Nadere informatie

Lokaal jeugdbeleid en maatschappelijk kwetsbaren

Lokaal jeugdbeleid en maatschappelijk kwetsbaren Lokaal jeugdbeleid en maatschappelijk kwetsbaren Inleiding voor lokale beleidsverantwoordelijken Brussel, 1 april 2010 maatschappelijk kwetsbaar? Onderzoek Lode Walgrave en Nicole Vettenburg (KU Leuven)

Nadere informatie

V o r m i n g s a a n b o d CeSMOO

V o r m i n g s a a n b o d CeSMOO V o r m i n g s a a n b o d CeSMOO MISC - Opleidingen voor professionals & Ouders VOORJAAR 2011 Meer info over de lesgevers? Kijk op de website www.cesmoo.be Nog vragen? mail naar mail@cesmoo.be Praktische

Nadere informatie

KBO Zeeland. beleidsplan

KBO Zeeland. beleidsplan KBO Zeeland beleidsplan 2014-2018 Vroeger was er ook een jeugd van tegenwoordig. 1 Inhoudsopgave. 1 Inleiding 3 2 Missie en opdracht 4 3 Strategische koers 5 4 Kerntaken 6 Belangenbehartiging Dienstverlening

Nadere informatie

DIALOOGNAMIDDAG KEMPEN Samenwerken aan een sterk lokaal sociaal beleid 29/09/2016 VERSLAG

DIALOOGNAMIDDAG KEMPEN Samenwerken aan een sterk lokaal sociaal beleid 29/09/2016 VERSLAG DIALOOGNAMIDDAG KEMPEN Samenwerken aan een sterk lokaal sociaal beleid 29/09/2016 VERSLAG Aanwezig: Vertegenwoordigers van 10 welzijnsschakelgroepen uit Olen, Rijkevorsel, Mol, Herselt, Hulshout, Westerlo,

Nadere informatie

SR MARKETING ANALYST EMEA

SR MARKETING ANALYST EMEA #VACATURE SR MARKETING ANALYST EMEA Uber brengt de wereld in beweging. Het bedrijf helpt mensen wereldwijd om op hun gewenste bestemming aan te komen. Dat gaat niet alleen om het inzetten van technologie

Nadere informatie

Hoe kunnen we de kracht van de samenleving benutten om uitdagingen op sociaal, economisch en fysiek domein het hoofd te bieden?

Hoe kunnen we de kracht van de samenleving benutten om uitdagingen op sociaal, economisch en fysiek domein het hoofd te bieden? Openingstoespraak CdK Ank Bijleveld-Schouten bij de jaarconferentie van het Kennisinstituut Stedelijke Samenleving op 24 november 2011 in het provinciehuis Overijssel. Dank u wel, meneer Kristen, voor

Nadere informatie

Master in de ingenieurs - wetenschappen: wiskundige ingenieurstechnieken

Master in de ingenieurs - wetenschappen: wiskundige ingenieurstechnieken LEUVEN t Master in de ingenieurs - wetenschappen: wiskundige ingenieurstechnieken Faculteit Ingenieurswetenschappen De steeds toenemende computercapaciteit voor de verwerking van metingen, de opslag van

Nadere informatie

GEZONDHEIDSMEETING Gezond en wel doorheen de ouderenzorg van morgen DONDERDAG 20 MAART 2014, 19 UUR

GEZONDHEIDSMEETING Gezond en wel doorheen de ouderenzorg van morgen DONDERDAG 20 MAART 2014, 19 UUR GEZONDHEIDSMEETING 2014 DONDERDAG 20 MAART 2014, 19 UUR Gebouw VGC administratie Emile Jacqmainlaan 135 1000 Brussel THEMA S WORKSHOP 1 Zorgdetectie zorgregie zorgweigering: welke wegen vinden hun bestemming?

Nadere informatie

SMART SOCIETY DESIGN

SMART SOCIETY DESIGN SMART SOCIETY MEETS DESIGN De wereld staat voor grote uitdagingen en tegelijkertijd hebben we al die technologische mogelijkheden. dat kan alleen maar tot volledige wasdom komen met creativiteit en een

Nadere informatie

Social Profit. Over de kracht van de juiste mensen in Raad van Bestuur en organisatie. Donderdag 24 februari 2011 Salons Waerboom, Groot-Bijgaarden

Social Profit. Over de kracht van de juiste mensen in Raad van Bestuur en organisatie. Donderdag 24 februari 2011 Salons Waerboom, Groot-Bijgaarden Dagvan de Social Profit Over de kracht van de juiste mensen in Raad van Bestuur en organisatie P E R S O O N L I J K E U I T N O D I G I N G Donderdag 24 februari 2011 Salons Waerboom, Groot-Bijgaarden

Nadere informatie

THE BIG CHALLENGE. Gerechtsdeurwaarder Groenewegen (NL)

THE BIG CHALLENGE. Gerechtsdeurwaarder Groenewegen (NL) THE BIG CHALLENGE VAN Gerechtsdeurwaarder Groenewegen (NL) HET PROFIEL De Nederlandse gerechtsdeurwaarders Groenewegen en Partners zorgen voor beter betalende klanten. Hun professionele incassospecialisten

Nadere informatie

Vlaamse Raad voor Wetenscbapsbeieid

Vlaamse Raad voor Wetenscbapsbeieid VRWB-R/ADV-32 10 december 1992 INDUSTRIËLE IMPULSACTIES. STEUN AAN VLAAMSE GEMEENSCHAPPELIJKE ADVIES INZAKE Vlaamse Raad voor Wetenscbapsbeieid - een - een - extra - interdisciplinair - transfer ADVIES

Nadere informatie

Voorstelling Onafhankelijk Leven vzw

Voorstelling Onafhankelijk Leven vzw Voorstelling Onafhankelijk Leven vzw Waarvoor staat Onafhankelijk Leven vzw? 1. Visie Onafhankelijk Leven vzw gaat met volle kracht voor een samenleving waar alle personen met beperking controle hebben

Nadere informatie

Sponsordossier Transplantoux-triatlon 2014

Sponsordossier Transplantoux-triatlon 2014 Sponsordossier Transplantoux-triatlon 2014 Elk jaar krijgen meer dan duizend mensen in België te horen dat ze een nieuw orgaan nodig hebben. Een orgaantransplantatie is voor hen de enige kans. Een transplantatie

Nadere informatie

Actieplan 1 Informatie- en preventiebeleid naar de Zeelse bevolking toe op het vlak van o.m. (kinder)armoede, gezondheid, participatie

Actieplan 1 Informatie- en preventiebeleid naar de Zeelse bevolking toe op het vlak van o.m. (kinder)armoede, gezondheid, participatie DEEL ARMOEDEBESTRIJDING Actieplan 1 Informatie- en preventiebeleid naar de Zeelse bevolking toe op het vlak van o.m. (kinder)armoede, gezondheid, participatie Actie 1 : Het OCMW zorgt er, zelfstandig of

Nadere informatie

VACATURE. Innoviris is op zoek naar. een Adviseur Innovatief Ecosysteem (Strategisch) Referentie: AFN201603

VACATURE. Innoviris is op zoek naar. een Adviseur Innovatief Ecosysteem (Strategisch) Referentie: AFN201603 VACATURE Innoviris is op zoek naar een Adviseur Innovatief Ecosysteem (Strategisch) Referentie: AFN201603 Wetenschappelijke Directie Cel Innovatief Ecosysteem Innoviris Instelling van openbaar nut Charleroisteenweg

Nadere informatie

Hoge Raad voor Vrijwilligers over het EYAA 2012 (European Year of Active Ageing 2012)

Hoge Raad voor Vrijwilligers over het EYAA 2012 (European Year of Active Ageing 2012) Hoge Raad voor Vrijwilligers over het EYAA 2012 (European Year of Active Ageing 2012) De Hoge Raad voor Vrijwilligers (HRV) kijkt relatief tevreden terug op 2011, het Europees Jaar voor het Vrijwilligerswerk.

Nadere informatie

Postacademische opleiding. Offshore windenergie 2015-2016. Permanente vorming

Postacademische opleiding. Offshore windenergie 2015-2016. Permanente vorming Postacademische opleiding Offshore windenergie 2015-2016 Permanente vorming Tegen 2020 wil België 13% van haar energie uit hernieuwbare energiebronnen halen. Windenergie speelt daarin een cruciale rol.

Nadere informatie

Postacademische opleiding. Offshore windenergie 2015-2016. Permanente vorming

Postacademische opleiding. Offshore windenergie 2015-2016. Permanente vorming Postacademische opleiding Offshore windenergie 2015-2016 Permanente vorming Opleiding Deze opleiding biedt de mogelijkheid om je te verdiepen in de windenergie en kennis op te doen die specifiek is voor

Nadere informatie

Hoe word je leraar aardrijkskunde, biologie, chemie, fysica, informatica of wiskunde?

Hoe word je leraar aardrijkskunde, biologie, chemie, fysica, informatica of wiskunde? Hoe word je leraar aardrijkskunde, biologie, chemie, fysica, informatica of wiskunde? FACULTEIT WETENSCHAPPEN SLO natuurwetenschappen, SLO wiskunde wet.kuleuven.be/studenten/slo Kies ik voor aardrijkskunde,

Nadere informatie

Congres Begeleid Werken Arbeid en Zorg op Maat

Congres Begeleid Werken Arbeid en Zorg op Maat Congres Begeleid Werken Arbeid en Zorg op Maat Provinciehuis Hasselt Boudewijnzaal dinsdag 1 december 2015 programma en workshops praktische info inschrijven vóór 16 november 2015 een organisatie van Platform

Nadere informatie

INFODAG: ZATERDAG 21 APRIL 2018 CAMPUS GEEL

INFODAG: ZATERDAG 21 APRIL 2018 CAMPUS GEEL INFODAG: ZATERDAG 21 APRIL 2018 FACULTEIT INDUSTRIËLE INGENIEURSWETENSCHAPPEN INFORMATIE VOOR ALLE OPLEIDINGEN BACHELOR IN DE BIOWETENSCHAPPEN (INDUSTRIEEL INGENIEUR) BACHELOR IN DE INDUSTRIËLE WETENSCHAPPEN

Nadere informatie

Het Innovatiekompas Inspiratie sessies Dr. Guy Bauwen

Het Innovatiekompas Inspiratie sessies Dr. Guy Bauwen Het Innovatiekompas Inspiratie sessies Dr. Guy Bauwen 1 Innovatiekompas Inspiratie Sessies Contacteer ons voor: Een voordracht om kennis te maken met het kompasmodel. Een workshop om het toepassen van

Nadere informatie

Digitale inclusie bij beleid en burger

Digitale inclusie bij beleid en burger Digitale inclusie bij beleid en burger Axelle Asmar & Chantal Wauters IMEC-SMIT VUB Digitale inclusie in België Federaal onderzoeksproject IDEALiC IMEC-SMIT VUB & UCL in samenwerking met Belspo Onderzoek

Nadere informatie

The Turn to Parenting in Four European Welfare States

The Turn to Parenting in Four European Welfare States The Turn to Parenting in Four European Welfare States Parenting support in professional practice Dr. Marit Hopman Prof. Trudie Knijn Universiteit Utrecht, Nederland Achtergrond Vier betrokken landen: Duitsland,

Nadere informatie

Handilab. 6 december Henk Van Hootegem,

Handilab. 6 december Henk Van Hootegem, Handilab 6 december 2012 Henk Van Hootegem, henk.vanhootegem@cntr.be Steunpunt tot bestrijding van armoede, bestaansonzekerheid en sociale uitsluiting Service de lutte contre la pauvreté, la précarité

Nadere informatie

Federaal Plan Armoedebestrijding. Reactie van BAPN vzw. Belgisch Platform tegen Armoede en Sociale Uitsluiting EU2020 30/11/2012

Federaal Plan Armoedebestrijding. Reactie van BAPN vzw. Belgisch Platform tegen Armoede en Sociale Uitsluiting EU2020 30/11/2012 Belgisch Platform tegen Armoede en Sociale Uitsluiting EU2020 30/11/2012 Federaal Plan Armoedebestrijding Reactie van BAPN vzw BAPN vzw Belgisch Netwerk Armoedebestrijding Vooruitgangstraat 333/6 1030

Nadere informatie

INFODAG: ZATERDAG 17 MAART 2018

INFODAG: ZATERDAG 17 MAART 2018 INFODAG: ZATERDAG 17 MAART 2018 FACULTEIT WETENSCHAPPEN INFORMATIE VOOR ALLE OPLEIDINGEN WISKUNDE BIOCHEMIE EN BIOTECHNOLOGIE INFORMATICA BIOLOGIE FYSICA GEOLOGIE CHEMIE GEOGRAFIE 1 Informatie voor alle

Nadere informatie

Sponsordossier Vakantiekampen

Sponsordossier Vakantiekampen Sponsordossier contact Rodekruisvakanties vzw Sofie Vehent Motstraat 40 2800 Mechelen 015/44 35 11 rodekruisvakanties@rodekruis.be Armoede Wie arm is, heeft het financieel moeilijker dan anderen en leeft

Nadere informatie

Stand van zaken van de Smart City -dynamiek in België: een kwantitatieve barometer

Stand van zaken van de Smart City -dynamiek in België: een kwantitatieve barometer Stand van zaken van de Smart City -dynamiek in België: een kwantitatieve barometer AUTEURS Jonathan Desdemoustier, onderzoeker-doctorandus, Smart City Institute, HEC-Liège, Universiteit van Luik (België)

Nadere informatie

Ontwerp van decreet PVF. Hoorzitting Vlaams Parlement 25/02/2014 tussenkomst Lien van de Wiel Algemeen coördinator absoluut vzw

Ontwerp van decreet PVF. Hoorzitting Vlaams Parlement 25/02/2014 tussenkomst Lien van de Wiel Algemeen coördinator absoluut vzw Ontwerp van decreet PVF Hoorzitting Vlaams Parlement 25/02/2014 tussenkomst Lien van de Wiel Algemeen coördinator absoluut vzw Wie zijn wij? - Budgethoudersvereniging zorgconsulent contactpersoon - vertegenwoordiger

Nadere informatie

De school een aantrekkelijke plek voor leren en werken in 2030? Leer- & ontwerplab 24-28/08/2013. Bevindingen in een notendop

De school een aantrekkelijke plek voor leren en werken in 2030? Leer- & ontwerplab 24-28/08/2013. Bevindingen in een notendop De school een aantrekkelijke plek voor leren en werken in 2030? Leer- & ontwerplab 24-28/08/2013 Bevindingen in een notendop Traject in 4 fasen FASE 1 VERKENNEN Literatuurstudie Analyse diepteinterviews

Nadere informatie

Zitting van DINSDAG 26 FEBRUARI 2019

Zitting van DINSDAG 26 FEBRUARI 2019 Zitting van DINSDAG 26 FEBRUARI 2019 Tegenwoordig : de Dames en Heren Peter De Bock, Voorzitter Robby De Caluwe, Stijn Deschepper, Sarah Poppe, Koen Mertens, Tibbe Verschaffel, Inge Mertens, Frederic Dierinck,

Nadere informatie

Hoe kan de ontwikkeling van ervaringswerk en -kennis een participatieve jeugdhulp versterken?

Hoe kan de ontwikkeling van ervaringswerk en -kennis een participatieve jeugdhulp versterken? Hoe kan de ontwikkeling van ervaringswerk en -kennis een participatieve jeugdhulp versterken? Tijs Van Steenberghe, vakgroep sociaal werk, expertisecentrum Quality of Life Jessica De Maeyer, vakgroep orthopedagogiek,

Nadere informatie

Inleiding tot het transitiedenken prof. dr. Hans Bruyninckx, promotor-coördinator Steunpunt TRADO

Inleiding tot het transitiedenken prof. dr. Hans Bruyninckx, promotor-coördinator Steunpunt TRADO Inleiding tot het transitiedenken prof. dr. Hans Bruyninckx, promotor-coördinator Steunpunt TRADO Waarom transities? Uitgangspunt: maatschappelijke uitdagingen als hardnekkige problemen (Loorbach 2007)

Nadere informatie

Hoofdvraag SPATIALIST. Projectkenmerken SPATIALIST. Ontwikkeling. SPATIALIST-onderzoeksresultaten

Hoofdvraag SPATIALIST. Projectkenmerken SPATIALIST. Ontwikkeling. SPATIALIST-onderzoeksresultaten Projectkenmerken SPATIALIST SPATIALIST-onderzoeksresultaten onderzoeksresultaten: Huidige Stand van Zaken in Vlaanderen Geert Bouckaert Website: www.spatialist.be Ontwikkeling Voor: Organisaties met Databanken

Nadere informatie

ie-net INGENIEURS MET PASSIE VOOR TECHNOLOGIE EN WETENSCHAP www.ie-net.be

ie-net INGENIEURS MET PASSIE VOOR TECHNOLOGIE EN WETENSCHAP www.ie-net.be ie-net INGENIEURS MET PASSIE VOOR TECHNOLOGIE EN WETENSCHAP www.ie-net.be WIE ZIJN WIJ? ie-net is een onafhankelijke ingenieursvereniging die ingenieurs verbindt en bijdraagt tot een optimale inzet van

Nadere informatie

Visienota EDUCARE / Transities 0-6 jaar. Onderwijscentrum Brussel Entiteit Gezin

Visienota EDUCARE / Transities 0-6 jaar. Onderwijscentrum Brussel Entiteit Gezin Visienota EDUCARE / Transities 0-6 jaar Onderwijscentrum Brussel Entiteit Gezin a. Situering Jonge kinderen (0-6 jaar) groeien op in diverse contexten: thuis, eventueel in de kinderopvang, en in de kleuterschool.

Nadere informatie

Inclusie kinderen met specifieke zorgbehoefte/handicap. Borrelen en bruisen 10 december 2013

Inclusie kinderen met specifieke zorgbehoefte/handicap. Borrelen en bruisen 10 december 2013 Inclusie kinderen met specifieke zorgbehoefte/handicap Borrelen en bruisen 10 december 2013 Inclusie binnen Kind en Gezin Strategische ambitie van K&G opgenomen in ondernemingsplan 2013-2014 'Te werken

Nadere informatie

Master in de journalistiek

Master in de journalistiek BRUSSEL t Master in de journalistiek Faculteit Sociale Wetenschappen Welkom aan de KU Leuven, de grootste en oudste universiteit van België. Je kunt hier je studietraject verderzetten en verrijken, ook

Nadere informatie

Budget 2015 OCMW BEVEREN

Budget 2015 OCMW BEVEREN Budget 2015 OCMW BEVEREN INHOUD BELEIDSNOTA... 4 I. Inleiding... 4 II. Missie, Visie en waarden... 5 1. Missie... 5 2. Visie... 5 3. Waarden... 6 III.Doelstellingennota... 7 IV. doelstellingenbudget (B1)...

Nadere informatie

Hilde Van Der Donckt Voorzitter stimul. Madeleine Timmermann. Breakfast seminar. ethica 7/06/2011. Zorgethiek: de Breakthrough

Hilde Van Der Donckt Voorzitter stimul. Madeleine Timmermann. Breakfast seminar. ethica 7/06/2011. Zorgethiek: de Breakthrough Breakfast seminar Zorgethiek: de Breakthrough Hilde Van Der Donckt Voorzitter stimul Madeleine Timmermann ethica Veel van hen zijn door die ervaring aan het denken gezet (zorgvisie) 1 Veel van hen zijn

Nadere informatie

Event menu Minigids event app

Event menu Minigids event app Event menu Minigids event app Hoe en waarom een mobiele evenementen app? Introductie De evenementenbranche verandert. Een evenement is niet langer een ad hoc activiteit. Het is een belangrijk onderdeel

Nadere informatie

IMTECH+: IMMERSIVE TECHNOLOGIES for LOCATION BASED CUSTOMER EXPERIENCE

IMTECH+: IMMERSIVE TECHNOLOGIES for LOCATION BASED CUSTOMER EXPERIENCE OPROEP PROJECTDEELNAME IMTECH+: IMMERSIVE TECHNOLOGIES for LOCATION BASED CUSTOMER EXPERIENCE Wat kunnen nieuwe, immersieve technologieën voor uw marketingmix of event betekenen? Doelstelling: Met dit

Nadere informatie

Naar een betere geestelijke gezondheidszorg. door de realisatie van zorgcircuits en netwerken

Naar een betere geestelijke gezondheidszorg. door de realisatie van zorgcircuits en netwerken Naar een betere geestelijke gezondheidszorg door de realisatie van zorgcircuits en netwerken vermaatschappelijking en wonen. 7/06/2019 Vermaatschappelijking van de geestelijke gezondheidszorg There is

Nadere informatie

Onlinehulpverlening en Mediawijsheid. in het sociaal werk

Onlinehulpverlening en Mediawijsheid. in het sociaal werk Onlinehulpverlening en Mediawijsheid in het sociaal werk Infobrochure vormingsaanbod Onlinehulpverlening en Media-W 2015 Project Mediawijsheid Een smartphone, laptop, tablet, computer en internet zijn

Nadere informatie

Pijler 1 - beslissingsondersteuning

Pijler 1 - beslissingsondersteuning praktischer 1 Pijler 1 - beslissingsondersteuning Beschrijving - Aanreiken van evidence-based informatie en richtlijnen; - Informeren van zorgverstrekkers; - Expertisebevordering; - Praktijkondersteuning;

Nadere informatie

ICCARus, een Gents project rond betere huisvesting voor kwetsbare doelgroepen krijgt 5 miljoen euro aan Europese subsidies

ICCARus, een Gents project rond betere huisvesting voor kwetsbare doelgroepen krijgt 5 miljoen euro aan Europese subsidies 10 oktober 2018, 16:00 (CEST) ICCARus, een Gents project rond betere huisvesting voor kwetsbare doelgroepen krijgt 5 miljoen euro aan Europese subsidies De Stad Gent ontvangt voor haar project ICCARus

Nadere informatie

Nieuw relatiemanagement- SCRM. Bestaande communities. Doelstellingen en strategie

Nieuw relatiemanagement- SCRM. Bestaande communities. Doelstellingen en strategie Nieuw relatiemanagement- SCRM 1 Social media audit Bestaande communities Doelgroep Doelstellingen en strategie Bestaande online communities Op welke social Media is het bedrijf Proximus reeds aanwezig?

Nadere informatie

DURF2020 ACHTERGRONDINFO

DURF2020 ACHTERGRONDINFO Je eigen leven, daar gaan we voor! DURF2020 ACHTERGRONDINFO ACHTERGRONDINFO DURF2020 START In het kader van mijn P2020 wordt er veel gesproken, nagedacht en nieuwe initiatieven genomen in functie van de

Nadere informatie

ROLLING ROLLEN IN DE OPLEIDING INDUSTRIËLE INGENIEURSWETENSCHAPPEN

ROLLING ROLLEN IN DE OPLEIDING INDUSTRIËLE INGENIEURSWETENSCHAPPEN ROLLING ROLLEN IN DE OPLEIDING INDUSTRIËLE INGENIEURSWETENSCHAPPEN STUDENTEN EN HUN TOEKOMSTBEELD Industriële Ingenieurswetenschappen STUDENTEN EN HUN TOEKOMSTBEELD Industriële Ingenieurswetenschappen

Nadere informatie

PERSBERICHT. R-M: een DS3 gespoten in het exclusieve R-M kleur Brilliant Red

PERSBERICHT. R-M: een DS3 gespoten in het exclusieve R-M kleur Brilliant Red PERSBERICHT R-M Autolakken September 2014 R-M: een DS3 gespoten in het exclusieve R-M kleur Brilliant Red De kracht van kleuren: sterke kleuren = een teken van originaliteit De kleur Brilliant Red van

Nadere informatie

Meer handen aan het bed door innovatieve logistiek

Meer handen aan het bed door innovatieve logistiek . Masterclass Meer handen aan het bed door innovatieve logistiek donderdag 29 November 2018 Zorglogistiek tbv Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg DUUR 10.00 16:00 INCLUSIEF lunch, koffie & thee LOCATIE Breda

Nadere informatie

Samen sterker voor Woudenberg!

Samen sterker voor Woudenberg! Kick-off bijeenkomst Samen sterker voor Woudenberg! WELKOM Brainstorm-avond Samen Sterker voor Woudenberg DES Woudenberg RBT Heuvelrug & Vallei woensdag 16 september 2015 Agenda 19.00 u Inloop & ontvangst

Nadere informatie

Colloquium Zorg in het huis in de straat

Colloquium Zorg in het huis in de straat Colloquium Zorg in het huis in de straat Ervaringen en aanbevelingen van de PPZ 10 februari 2014 Prof. Dr. Chantal Van Audenhove LUCAS - KU Leuven Inhoud Bevraging perspectief 5 pilootprojecten via klankbordgroep

Nadere informatie

Samen naar buurtvervlechting. Inspiratiemoment zorgnetwerken 14 maart 2014

Samen naar buurtvervlechting. Inspiratiemoment zorgnetwerken 14 maart 2014 Samen naar buurtvervlechting Inspiratiemoment zorgnetwerken 14 maart 2014 Samen naar buurtvervlechting? Inspiratiedag rond zorgnetwerken Buurtvervlechting is geen zorgnetwerk Wel gelijkenissen, variante

Nadere informatie

Maatschappelijke vorming

Maatschappelijke vorming toelichting Hoe kan de school de leerling helpen om zich te ontwikkelen tot een actieve, verantwoordelijke en sociale burger? Een belangrijke taak van de school is om leerlingen voor te bereiden op hun

Nadere informatie

Samen vormgeven aan de toekomst

Samen vormgeven aan de toekomst Policy Design Studio Samen vormgeven aan de toekomst Sinds het voorjaar van 2015 brengen wij de Policy Design Studio in praktijk. Een kansgerichte manier om de toekomst tegemoet te treden. Wij raken steeds

Nadere informatie

KureghemNet is een project van MAKS vzw. Computerles Programmaboekje sep dec 2014

KureghemNet is een project van MAKS vzw. Computerles Programmaboekje sep dec 2014 @ KureghemNet is een project van MAKS vzw Computerles Programmaboekje sep dec 2014 2 Iedereen mee met de PC Heb je nog nooit een computer gebruikt en wil je de basis leren? Zoek je werk of wil je beter

Nadere informatie

StepStone in cijfers Januari 2016

StepStone in cijfers Januari 2016 StepStone in cijfers Januari 2016 Finding great people for great jobs StepStone in cijfers Enkele cijfers Bezochte pagina s 4.683.229 Aantal bezoeken 1.203.462 Unieke bezoekers 699.806 Aantal jobs 4755

Nadere informatie

Masterclass Value of Information. Waarde creëren voor de business

Masterclass Value of Information. Waarde creëren voor de business Masterclass Value of Information Waarde creëren voor de business Informatie en informatietechnologie maken het verschil bij de ontwikkeling van nieuwe business ideeën. Met informatie kunnen nieuwe innovatieve

Nadere informatie

7 juni 2019 Wonen op Maat Samenlevingsopbouw

7 juni 2019 Wonen op Maat Samenlevingsopbouw Wonen op Maat Samenlevingsopbouw Trefdag vermaatschappelijking en wonen Wonen op Maat: algemeen Samenlevingsopbouw ontwikkelt kleinschalige, innovatieve en/of collectieve woonvormen op maat van kwetsbare

Nadere informatie

Leo Bormans, geluksambassadeur zal een van de laureaten uitkiezen om te vermelden in de tweede druk van het boek The World Book of Hope.

Leo Bormans, geluksambassadeur zal een van de laureaten uitkiezen om te vermelden in de tweede druk van het boek The World Book of Hope. 1 Deelnemingsformulier Naar aanleiding van de wereldwijde lancering van het boek Hoop. The World Book of Hope, het nieuwe boek van auteur en geluksambassadeur Leo Bormans lanceren Cera en Uitgeverij Lannoo

Nadere informatie

Hét full service internet bureau van Nederland. PANGAEA Internet Marketing Bas Kroontje Dennis Hamakers

Hét full service internet bureau van Nederland. PANGAEA Internet Marketing Bas Kroontje Dennis Hamakers Hét full service internet bureau van Nederland PANGAEA Internet Marketing Bas Kroontje Dennis Hamakers Doelstelling voor vandaag Synergie tussen on- en offline communicatie Doelgroep bepalen die aanwezig

Nadere informatie

GOED BESTUUR VANUIT DRIE PERSPECTIEVEN

GOED BESTUUR VANUIT DRIE PERSPECTIEVEN NVZD najaarscongres 25 november 2015, Nyenrode Business Universiteit, Breukelen GOED BESTUUR VANUIT DRIE PERSPECTIEVEN Naar permanente leiderschapsontwikkeling Ambitie De NVZD wil met dit congres onderstrepen

Nadere informatie

Studiedag Sociaal-Economische Raad Nederland & Sociaal-Economische Raad van Vlaanderen

Studiedag Sociaal-Economische Raad Nederland & Sociaal-Economische Raad van Vlaanderen UITNODIGING studiedag Studiedag Sociaal-Economische Raad Nederland & Sociaal-Economische Raad van Vlaanderen Iedereen duurzaam inzetbaar Donderdag 7 april 2011 10u00 17u00 Lindner Hotel Antwerpen Op donderdag

Nadere informatie