Vragen en aanvullende agenda gemeenteraad

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Vragen en aanvullende agenda gemeenteraad"

Transcriptie

1 Vragen en aanvullende agenda gemeenteraad Zitting van 8 september 2014 ons kenmerk: LDS/DVR/07 datum: 03/09/2014 contactpersoon: Lena De Smaele ' Vragen van gemeenteraadsleden. In toepassing van artikel 15 van het huishoudelijk reglement van de gemeenteraad kunnen gemeenteraadsleden vragen stellen. Deze vragen moeten uiterlijk vijf dagen vóór de vergadering van de gemeenteraad aan de gemeentesecretaris worden bezorgd. Het aantal vragen is beperkt tot twee vragen per gemeenteraadslid. Over vragen en antwoorden wordt niet gestemd. Het vragenuur gaat door een halfuur voor de aanvang van de vergadering van de gemeenteraad. Het vragenuur is openbaar, alle gemeenteraadsleden worden uitgenodigd op deze vergadering. Gemeenteraadslid Anne Dalemans (N- VA) vraagt: Welk budget spendeert de gemeente jaarlijks aan het groenbeheer, welke belangrijke investeringen werden/worden er gedaan? Welk deel wordt daarvan door de gemeente zelf gedaan en welk deel wordt uitgegeven en wat mag de burger hiervoor verwachten? Gemeenteraadslid Rita Moeraert (GPS) vraagt: Stand van zaken huisvestiging gemeentelijke basisschool. Bij het begin van een nieuw schooljaar, wil ik graag vernemen hoever de onteigeningsprocedure van de schoollokalen in de Beekstraat nu is gevorderd en of een verhuis nog altijd tot de mogelijkheden behoort. We horen dat er in Vlaanderen heel veel scholen toe zijn aan verbouwingen en dat de middelen daarvoor eerder beperkt zijn. Ook onze gemeenteschool heeft heel wat gebreken en is toe aan herstellingen. Kan men nog langer wachten om een beslissing te nemen in functie van de leefbaarheid van de school en het comfort van de leerlingen en leerkrachten? Gemeenteraadslid Jan Rapsaet (sp.a) vraagt: Met de start van alweer een nieuw schooljaar zonder duidelijke communicatie over het dossier van onze Gemeentelijke basisschool vraag ik aan de bevoegde schepen graag naar een stand van zaken in dit dossier. Zijn er concrete stappen gezet en plannen gemaakt om het probleem van de Gemeenteschool aan te pakken en op te lossen????

2 Gemeenteraadslid Wim Verween (sp.a) vraagt: Snelheidsmetingen in de Kalverhagestraat Van 4 juni tem 11 juni 2014 werden er verkeerstellingen uitgevoerd in de Kalverhagestraat. Deze verkeerstellingen tonen aan dat er per week in de richting vd Geraardbergsesteenweg ongeveer 2550 voertuigen en in de andere richting naar de Brusselsesteenweg er een kleine 2300 voertuigen passeren. Op mijn vraag werden er op dinsdag 5 augustus ook snelheidsmetingen uitgevoerd. De resultaten van deze metingen tonen aan dat volgens de V85- norm (snelheid niet overschreden door 85% vd voertuigen) er in de richting van de Geraardbergsesteenweg 51,1 km/u wordt gereden en in de richting van de Brusselsesteenweg 53,5 km/u. Tijdens de metingen op 5 augustus zijn diverse voertuigen er zelfs in geslaagd om de V85- norm boven de 75 km/u te krijgen. Concreet houdt dit rapport in dat de snelheid van de meeste automobilisten ver boven de toegelaten limiet ligt omdat deze snelheden gemiddelden zijn van het totale aantal voertuigen. Dit zorgt niet enkel voor onveiligheid maar ook voor hinder omdat deze overdreven snelheden zich niet beperken over een bepaalde tijdspanne maar plaatsvinden vanaf 6u s morgens tot 11u s avonds. Welke maatregelen zullen jullie nemen om de snelheidsovertredingen in de Kalverhagestraat tegen te gaan? Losweg Koningin Fabiolalaan Driesstraat In juni kregen diverse gemeenteraadsleden een melding over het moeilijke leef- en woonklimaat door een uit de hand gelopen meningsverschil over het al dan niet gemeenschappelijke gebruik van een losweg tussen de Koningin Fabiolalaan en de Driesstraat. De bewoners en raadsleden werden nadien ingelicht van de beslissing van het college van burgemeester en schepenen dat het een louter privaat rechterlijke zaak betrof en dat zij hierin geen uitspraak konden doen. Wij delen deze mening niet. Mijns inziens heeft de gemeente in het verleden een rol gespeeld in dit dossier en beslissingen genomen die voor een belangrijk deel aan de basis liggen van dit meningsverschil, door het verlenen van bouwaanvragen voor de garages en de woning die uitgeven op deze losweg. De losweg wordt volgens de omwonenden al minstens 38 jaar intensief en gemeenschappelijk gebruikt.

3 Deze garages, die uitgeven op deze losweg en hierdoor een meerwaarde betekenden voor de bewoners van de Driesstraat, werden gebouwen met de toelating van de gemeente. Vandaag is de situatie enigszins anders. Er werden garagepoorten afgesloten met een omheining en het gebruik van de losweg werd op diverse manieren bemoeilijkt door de eigenaar er van. Sommige buren beschikken over een bij akte vastgelegde erfdienstbaarheid, maar dit geldt niet voor alle buren. Misschien waren de toenmalige politieke verantwoordelijken niet op de hoogte of er al dan niet een erfdienstbaarheid was, maar zij creëerden toen wel een situatie waarbij er een vorm van publiek gebruik ontstond; hetgeen vandaag aanleiding geeft tot dit ernstig meningsverschil. Kan er door de gemeente een bemiddelende rol worden opgenomen tussen de diverse partijen? Misschien biedt het voorstel om een gemeentelijke erfdienstbaarheid te nemen op deze losweg een oplossing? Gemeenteraadslid Dominique Vandermeersch (GPS) vraagt: Week van de mobiliteit. Van 16 tot 22 september 2014 gaat opnieuw de week van de mobiliteit door. Deze week groeit elk jaar veder uit tot de belangrijkste campagne in het teken van duurzame mobiliteit en bewust autogebruik. Steden, gemeenten, scholen, bedrijven, verenigingen en individuen ondernemen talloze acties en initiatieven m.b.t. mobiliteit. Vandaar mijn vraag: welke acties heeft het College van Burgemeester en Schepenen reeds ondernomen of zal ze ondernemen om de week van mobiliteit in de kijker te brengen en te ondersteunen. Gemeenteraadslid Lieven Volckaert (open VLD) vraagt: Containerpark. Naar aanleiding van verschillende klachten van inwoners over de werking van ons containerpark vragen wij om dringende maatregelen. Wij vragen om het containerpark op te delen in 2 zones; een betalend en een niet betalend gedeelte (maximaal 12 beurten/gezin/jaar) Gratis gedeelte autoaccu s, batterijen, elektroschroot (AEEA), monitoren, beeldbuizen en televisies (AEEA), witgoed (AEEA) frituurvetten en oliën, minerale olie, oliefilters en met olie bevuilde afvalstoffen vlak glas, hol glas, papier en karton, PMD (aan te bieden in de blauwe zak)

4 zuiver houtafval, kroonkurken landbouwfolie, piepschuim oude metalen textiel en leder, kringloopgoederen TL- en UV- lampen auto- en fietsbanden (max 5 autobanden) plastiekfolies (folies van verpakkingen, folies van bouwmaterialen, ) kurk polypropyleen bloempotjes incomateriaal (wegwerpluiers en incontinentiemateriaal) Betalend gedeelte Groenafval Grof vuil Bouw- en sloopafval Verontreinigd houtafval Asbest Maximum hoeveelheid bvb 200kg/jaar/huisgezin 1x per maand gratis te deponeren wat toelaat om het personeel veiligheidsmaatregelen te laten nemen. De rest van de maand is het verboden om asbest af te leveren. - Een objectieve beoordeling van de aangeboden fracties - een weegbrug bij het binnenrijden en bij het buitenrijden van het betalend gedeelte - intern toezicht en evaluatie indien klachten over het personeel aanhouden. - opmaken van een grondplan, te raadplegen op een website en op het park zelf van het containerpark cfr deze schets van een ander recyclagepark

5

6 gemeenteraadslid Christine De Pus (open VLD) vraagt: Gemeenteschool Graag vernemen wij een stand van zaken. Op zaterdag 27 april 2013, zegt onze schepen van Onderwijs (Lieselot Bleyenberg ) in De Gentenaar /Het Nieuwsblad dat het door de gemeenteraad goedgekeurde onteigeningsplan is ingediend en dat het nu 40 dagen bang afwachten is op de goedkeuring van de bevoegde minister. Op de gemeenteraad van nu 17 juni 2013 (dat is al 51 dagen later) vroeg ik waarom er nog niet gecommuniceerd werd over de genomen beslissing, en of er problemen opgedoken waren met het 'sterker dossier' dat de gemeente indiende. Schepen van Onderwijs (Lieselot Bleyenberg) schoof toen 5 juli als ultieme datum waarop de beslissing zou genomen worden naar voor. Sindsdien herhaalde ik de vraag meermaals maar zonder antwoord. Bij het begin van het nieuwe schooljaar en 499 dagen later, blijf ik met dezelfde vragen zitten: 1. Waarom wordt er niet tijdig en duidelijk gecommuniceerd over dit belangrijk dossier, want de tijd dringt en het gaat hier over het welzijn van onze gemeentelijke basisschool en onze kinderen. 2. Waarom wordt er na 499 dagen geen ernstig werk gemaakt van een alternatief plan om zo het bestaan van de school te verzekeren. Wij van open VLD zijn, zoals in het verleden, steeds bereid om samen te werken om een oplossing tot stand te brengen. Gemeenteraadslid Lieven Volckaert (open VLD) vraagt: Dreigend stroomtekort. Nu de lijst met af te koppelen gemeentes bij stroomtekorten klaar is, en de bewuste steden en gemeenten op de hoogte gebracht, vraag ik wat de stand van zaken is voor de gemeente Melle. Blijkbaar beschikken de burgemeesters nu al over een gids met tips en advies van het Crisiscentrum. Heeft de gemeente een draaiboek klaar voor als de gemeente zonder stroom valt. Hoe zal de gemeente een afsluiting van de stroom tijdig communiceren aan de bevolking? Welke maatregelen heeft de gemeente getroffen, welke diensten zullen hiervoor ingeschakeld worden, wie zal stand- by staan?

7 Op bevel: Lena De Smaele Freddy Van de Putte gemeentesecretaris voorzitter

Openbare zitting. gemeenteraadszitting van 8 september 2014 mondelinge vragen. aanwezig:

Openbare zitting. gemeenteraadszitting van 8 september 2014 mondelinge vragen. aanwezig: gemeenteraadszitting van 8 september 2014 mondelinge vragen. aanwezig: Dirk De Maeseneer, burgemeester, Freddy Van de Putte, voorzitter, Frank De Vis, Dirk Gistelinck, Lieselot Bleyenberg, Frederik De

Nadere informatie

Vragen en aanvullende agenda gemeenteraad

Vragen en aanvullende agenda gemeenteraad Vragen en aanvullende agenda gemeenteraad Zitting van 18 NOVEMBER 2013 ons kenmerk: LDS/DVR/WH/09 datum: 14/11/2013 contactpersoon: Lena De Smaele ' 09 272 66 11 Vragen van gemeenteraadsleden. In toepassing

Nadere informatie

Gemeentelijke retributies

Gemeentelijke retributies Gemeentelijke retributies Retributie op het organiseren van rondleidingen in de gebouwen en sites van de gemeente. 10,00 per begonnen uur, per rondleiding en dient te worden vereffend bij de ontvangst

Nadere informatie

RETRIBUTIEREGLEMENT VOOR INZAMELEN VAN AFVALSTOFFEN OP HET MILIEUPARK

RETRIBUTIEREGLEMENT VOOR INZAMELEN VAN AFVALSTOFFEN OP HET MILIEUPARK RETRIBUTIEREGLEMENT VOOR INZAMELEN VAN AFVALSTOFFEN OP HET MILIEUPARK Goedgekeurd door de gemeenteraad van 19 december 013 Artikel 1: vanaf 1 januari 01 en voor onbepaalde duur wordt er een retributie

Nadere informatie

Gemeenteraad 18 februari 2013

Gemeenteraad 18 februari 2013 Gemeenteraad 18 februari 2013 Meldingslijst Openbare zitting De gemeenteraad keurt het verslag van de gemeenteraadszitting van maandag 21 januari 2013 goed. Punt 1: aktename van het ontslag van de heer

Nadere informatie

Vragen en aanvullende agenda gemeenteraad

Vragen en aanvullende agenda gemeenteraad Vragen en aanvullende agenda gemeenteraad Zitting van 21 oktober 2013 ons kenmerk: LDS/DVR/WH/09 datum: 16/10/2013 contactpersoon: Lena De Smaele ' 09 272 66 11 Vragen van gemeenteraadsleden. In toepassing

Nadere informatie

Recyclagepark 2016 Industrieweg 28

Recyclagepark 2016 Industrieweg 28 Recyclagepark 2016 Industrieweg 28 Openingsuren recyclagepark maandag: gesloten dinsdag: 12.00u - 16.00u 17.00u - 19.30u woensdag: 8.15u - 11.45u 12.30u - 16.00u donderdag: gesloten 12.30u - 16.00u vrijdag:

Nadere informatie

Artikel 2.- Ligging Het containerpark van de gemeente Lummen is gelegen in de St. -Jacobusstraat 8, 3560 Lummen, sectie B, nrs. 542e, 543a, e.a.

Artikel 2.- Ligging Het containerpark van de gemeente Lummen is gelegen in de St. -Jacobusstraat 8, 3560 Lummen, sectie B, nrs. 542e, 543a, e.a. Reglementering containerpark. Artikel 1.- Doel Het gemeentelijk containerpark is een inrichting die tot doel heeft de gescheiden inzameling van huishoudelijke en daarmee gelijkgestelde afvalstoffen en

Nadere informatie

Nieuw Recyclagepark Open vanaf 20 september 2014

Nieuw Recyclagepark Open vanaf 20 september 2014 Nieuw Recyclagepark Open vanaf 20 september 2014 Nieuwe openingsuren! MIROM Oostnieuwkerksesteenweg 121 8800 Roeselare T: 051 26 03 50 E: info@mirom.be www.mirom.be Nieuw recyclagepark open vanaf 20 september

Nadere informatie

UITTREKSEL uit de notulen van de Gemeenteraad ZITTING VAN 30 maart 2015

UITTREKSEL uit de notulen van de Gemeenteraad ZITTING VAN 30 maart 2015 UITTREKSEL uit de notulen van de Gemeenteraad ZITTING VAN 30 maart 2015 Provincie OOST-VLAANDEREN GEMEENTE 9570 L I E R D E Aanwezig : MM.DOOMS Melissa, voorzitter; SOETENS Jurgen, burgemeester; MORTIER

Nadere informatie

Openbare zitting. gemeenteraadszitting van 21 december 2015 mondelinge vragen. aanwezig:

Openbare zitting. gemeenteraadszitting van 21 december 2015 mondelinge vragen. aanwezig: gemeenteraadszitting van 21 december 2015 mondelinge vragen. aanwezig: Dirk De Maeseneer, burgemeester, Freddy Van de Putte, voorzitter, Frank De Vis, Dirk Gistelinck, Lieselot Bleyenberg, Frederik De

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD 21 MEI 2012

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD 21 MEI 2012 UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD 21 MEI 2012 aanwezig: Dirk De Maeseneer. burgemeester Freddy Van de Putte. voorzitter Daniel Cottenie, Frank De Vis, Dirk Gistelinck, Frederik De Buck, Christine

Nadere informatie

NIEUW recyclagepark ZONNEBEKE. 9u - 12u & 14u - 18u

NIEUW recyclagepark ZONNEBEKE. 9u - 12u & 14u - 18u NIEUW recyclagepark ZONNEBEKE Kortekeerstraat 1 NIEUW weeg- en registratiesysteem op het recyclagepark Vanaf 1 december 2015 heb je jouw identiteitskaart nodig om toegang te krijgen tot het nieuwe recyclagepark

Nadere informatie

Momenteel bedraagt het geïndexeerd bedrag van het presentiegeld 200,58 euro bruto (index 1,6406).

Momenteel bedraagt het geïndexeerd bedrag van het presentiegeld 200,58 euro bruto (index 1,6406). GEMEENTERAAD Aan de gemeenteraadsleden, met uitzondering van de burgemeester en de schepenen, wordt presentiegeld verleend voor hun aanwezigheid op elke vergadering van de gemeenteraad. De voorzitter van

Nadere informatie

Openbare zitting. gemeenteraadszitting van 16 maart 2015 mondelinge vragen. aanwezig:

Openbare zitting. gemeenteraadszitting van 16 maart 2015 mondelinge vragen. aanwezig: gemeenteraadszitting van 16 maart 2015 mondelinge vragen. aanwezig: Dirk De Maeseneer, burgemeester, Freddy Van de Putte, voorzitter, Frank De Vis, Dirk Gistelinck, Lieselot Bleyenberg, Frederik De Buck,

Nadere informatie

Openbare zitting. gemeenteraad 9 september 2013 mondelinge vragen. aanwezig:

Openbare zitting. gemeenteraad 9 september 2013 mondelinge vragen. aanwezig: gemeenteraadszitting van 9 september 2013 mondelinge vragen. aanwezig: Dirk De Maeseneer, burgemeester, Freddy Van de Putte, voorzitter, Frank De Vis, Dirk Gistelinck, Lieselot Bleyenberg, Frederik De

Nadere informatie

Bruto jaarwedde burgemeester (100 %)

Bruto jaarwedde burgemeester (100 %) WEDDE VAN DE BURGEMEESTER EN SCHEPENEN De wedde van de burgemeester wordt berekend op basis van twee criteria: het inwonersaantal van de gemeente; de grootte van de vergoeding van de leden van het Vlaams

Nadere informatie

Reglement op de inzameling, recyclage en verwijdering van huishoudelijke afvalstoffen en vergelijkbare afvalstoffen.

Reglement op de inzameling, recyclage en verwijdering van huishoudelijke afvalstoffen en vergelijkbare afvalstoffen. Reglement op de inzameling, recyclage en verwijdering van huishoudelijke afvalstoffen en vergelijkbare afvalstoffen. Art. 1: Dit reglement treedt onmiddellijk in werking en heft het reglement op betreffende

Nadere informatie

Openbare zitting. gemeenteraad 18 november 2013 mondelinge vragen. aanwezig:

Openbare zitting. gemeenteraad 18 november 2013 mondelinge vragen. aanwezig: gemeenteraadszitting van 18 november 2013 mondelinge vragen. aanwezig: Dirk De Maeseneer, burgemeester, Freddy Van de Putte, voorzitter, Frank De Vis, Dirk Gistelinck, Lieselot Bleyenberg, Frederik De

Nadere informatie

Het containerpark let voortaan op uw gewicht.

Het containerpark let voortaan op uw gewicht. Belangrijk bericht voor u, lees dit! nieuw - diftar containerpark gemeente maasmechelen Het containerpark let voortaan op uw gewicht. VANAF 6 MEI 2008 Maasmechelen start met vernieuwd containerpark Het

Nadere informatie

Gelet op het Decreet van 26 maart 2004 betreffende de openbaarheid van bestuur;

Gelet op het Decreet van 26 maart 2004 betreffende de openbaarheid van bestuur; UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD 21 oktober 2013 aanwezig: Dirk De Maeseneer,..... burgemeester, Freddy Van de Putte,.......voorzitter, Frank De Vis, Dirk Gistelinck, Lieselot Bleyenberg,

Nadere informatie

Retributiereglement van 27 oktober 2015 inzake het gebruik van het containerpark/recyclagepark door bedrijven (storten van bedrijfsafval)

Retributiereglement van 27 oktober 2015 inzake het gebruik van het containerpark/recyclagepark door bedrijven (storten van bedrijfsafval) Retributiereglement van 27 oktober 2015 inzake het gebruik van het containerpark/recyclagepark door bedrijven (storten van bedrijfsafval) Periode Artikel 1 Vanaf 1 januari 2016 wordt de retributie op de

Nadere informatie

WEGWIJS OP HET CONTAINERPARK Vanaf 1 maart 2017

WEGWIJS OP HET CONTAINERPARK Vanaf 1 maart 2017 WEGWIJS OP HET CONTAINERPARK Vanaf 1 maart 2017 Beste inwoners, Al bijna 25 jaar kunt u in Zulte gebruik maken van een ruim containerpark waar u met vele afvalfracties gratis terecht kunt. U maakt er dan

Nadere informatie

Wegwijs in het vernieuwde containerpark van Lummen

Wegwijs in het vernieuwde containerpark van Lummen Wegwijs in het vernieuwde containerpark van Lummen Vernieuwde containerpark Lummen is open! Ontdek hoe het werkt! Welkom Vrijdag 16 maart 2012 opent het vernieuwde en volledig geautomatiseerde containerpark

Nadere informatie

nieuw recyclagepark Wevelgem

nieuw recyclagepark Wevelgem nieuw recyclagepark Wevelgem Facelift van de recyclageparken Onze manier van consumeren levert een berg afval op. Al dit afval moet op één of andere manier verwerkt worden (hergebruik, recycleren, verbranden).

Nadere informatie

Van: Roel Anciaux Verzonden: woensdag 11 februari 2015 13:37 Aan: 'Ellen De Clerck' Onderwerp: VRAAG GR MAART 2015

Van: Roel Anciaux Verzonden: woensdag 11 februari 2015 13:37 Aan: 'Ellen De Clerck' Onderwerp: VRAAG GR MAART 2015 Van: Roel Anciaux Verzonden: woensdag 11 februari 2015 13:37 Aan: 'Ellen De Clerck' Onderwerp: VRAAG GR MAART 2015 Geachte Secretaris, Hallo Ellen, Gelieve onderstaande vraag reeds op de agenda van de

Nadere informatie

GO-raM. Gemeenteraadsagenda OCMW-raadsagenda Merksplas

GO-raM. Gemeenteraadsagenda OCMW-raadsagenda Merksplas * 2019 GO-raM Gemeenteraadsagenda OCMW-raadsagenda Merksplas Op maandag 21 januari 2019 om 20.00 uur vergadert de Merksplasse gemeenteraad/ocmwraad in de raadzaal van het gemeentehuis. Je bent van harte

Nadere informatie

in het recyclagepark van riemst

in het recyclagepark van riemst Wegwijs in het recyclagepark van riemst VANAF 15 SEPTEMBER 2015 VERHUIST HET RECYCLAGEPARK NAAR EEN NIEUWE LOCATIE IN KMO-ZONE OP T REECK Uitbating van het nieuwe recyclagepark door Limburg.net Jarenlang

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD 18 MAART 2013

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD 18 MAART 2013 aanwezig: UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD 18 MAART 2013 Dirk De Maeseneer... burgemeester Freddy Van de Putte... voorzitter Frank De Vis, Dirk Gistelinck, Lieselot Bleyenberg, Frederik De

Nadere informatie

Wegwijs in het. van Borgloon. vernieuwde recyclagepark. is open!

Wegwijs in het. van Borgloon. vernieuwde recyclagepark. is open! Wegwijs in het vernieuwde recyclagepark van Borgloon Uw vernieuwde recyclagepark is open! Welkom op het geautomatiseerde park Vanaf woensdag 2 januari 2013 baat Limburg.net het vernieuwde en volledig geautomatiseerde

Nadere informatie

Openbare zitting. gemeenteraadszitting van 22 april 2014 mondelinge vragen. aanwezig:

Openbare zitting. gemeenteraadszitting van 22 april 2014 mondelinge vragen. aanwezig: gemeenteraadszitting van 22 april 2014 mondelinge vragen. aanwezig: Dirk De Maeseneer, burgemeester, Freddy Van de Putte, voorzitter, Frank De Vis, Dirk Gistelinck, Lieselot Bleyenberg, Frederik De Buck,

Nadere informatie

of door hen laten ophalen ( ). Bedrijven en handelszaken zijn niet welkom in De Breker. KGA

of door hen laten ophalen ( ). Bedrijven en handelszaken zijn niet welkom in De Breker. KGA gemeente Schoten Download de afvalkalender als Recycle!-app of via OPHAALGEGEVENS SCHOTEN 2018 Afval in Schoten: wat, waar en hoe? gemeentelijk recyclagepark De Breker Wat bij verhuis? De Kringwinkel Sluizenstraat

Nadere informatie

1. Aanwezigheidslijst

1. Aanwezigheidslijst ARRONDISSEMENT GENT GEMEENTE MELLE aanwezig : Kris Verheyen Voorzitter: aanwezig, Rudy De Mol, Ondervoorzitter: aanwezig, Marc De Buck, Werner Lagaert, Stemgerechtigde Leden: aanwezig, Jacqueline Vermeulen,

Nadere informatie

GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 17 december 2018 Wonen - Omgeving _GR_00131 Recyclagepark - Vaststellen retributiereglement - Goedkeuring

GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 17 december 2018 Wonen - Omgeving _GR_00131 Recyclagepark - Vaststellen retributiereglement - Goedkeuring Gemeenteraad GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 17 december 2018 Wonen - Omgeving 9 2018_GR_00131 Recyclagepark - Vaststellen retributiereglement - Goedkeuring Samenstelling: Aanwezig: de heer Alain Wyffels;

Nadere informatie

Zitting van DINSDAG 26 FEBRUARI 2019

Zitting van DINSDAG 26 FEBRUARI 2019 Zitting van DINSDAG 26 FEBRUARI 2019 Tegenwoordig : de Dames en Heren Peter De Bock, Voorzitter Robby De Caluwe, Stijn Deschepper, Sarah Poppe, Koen Mertens, Tibbe Verschaffel, Inge Mertens, Frederic Dierinck,

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD 15 DECEMBER 2014

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD 15 DECEMBER 2014 aanwezig: UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD 15 DECEMBER 2014 Dirk De Maeseneer... burgemeester Freddy Van de Putte... voorzitter Frank De Vis, Dirk Gistelinck, Lieselot Bleyenberg, Frederik

Nadere informatie

Dagorde gemeenteraad. Openbare zitting

Dagorde gemeenteraad. Openbare zitting Dagorde gemeenteraad Zitting van 19 december 2011 ons kenmerk: LDS/WH/10 datum: 6/12/2011 contactpersoon: Lena De Smaele ' 09 272 66 11 In toepassing van de artikelen 19 e.v. van het gemeentedecreet van

Nadere informatie

Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement Oudenaarde UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN DE GEMEENTERAAD

Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement Oudenaarde UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN DE GEMEENTERAAD Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement Oudenaarde UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN DE GEMEENTERAAD Zitting van woensdag 24 juni 2015 Aanwezig: TEIRLINCK Nele, voorzitter VANDE CATSYNE Anny, burgemeester

Nadere informatie

Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement Oudenaarde UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN DE GEMEENTERAAD. Zitting van dinsdag 18 december 2018

Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement Oudenaarde UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN DE GEMEENTERAAD. Zitting van dinsdag 18 december 2018 Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement Oudenaarde UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN DE GEMEENTERAAD Zitting van dinsdag 18 december 2018 Aanwezig: TEIRLINCK Nele, voorzitter NACHTERGAELE Joris, burgemeester

Nadere informatie

AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 22/06/2016

AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 22/06/2016 1/2 AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 22/06/2016 GBS DE DOBBELSTEEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR- EN NASCHOOLSE OPVANG Toelichting Het huishoudelijk reglement voor- en naschoolse

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD OPENBARE ZITTING VAN 16 NOVEMBER 2017

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD OPENBARE ZITTING VAN 16 NOVEMBER 2017 UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD OPENBARE ZITTING VAN 16 NOVEMBER 2017 Provincie Aanwezig : Johan Paret, voorzitter West-Vlaanderen Ward Vergote, burgemeester; Edouard Gillis, Pol Verhelle,

Nadere informatie

Directiecomité van de intergemeentelijke vereniging IVAREM 9 november 2016 (240) LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN BESLISSINGEN

Directiecomité van de intergemeentelijke vereniging IVAREM 9 november 2016 (240) LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN BESLISSINGEN Directiecomité van de intergemeentelijke vereniging IVAREM 9 november 2016 (240) 1. Goedkeuring notulen 1.1. DC 12102016 (238) LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN BESLISSINGEN De notulen van het directiecomité

Nadere informatie

Hoofdstuk 1.1 Maatstaven en jaarlijkse tarieven afvalstoffenheffing. Hoofdstuk 1.2 Maatstaven en overige tarieven afvalstoffenheffing

Hoofdstuk 1.1 Maatstaven en jaarlijkse tarieven afvalstoffenheffing. Hoofdstuk 1.2 Maatstaven en overige tarieven afvalstoffenheffing Tarieventabel behorende bij de Verordening afvalstoffenheffing en reinigingsrechten 2015, vastgesteld door de raad van de gemeente Gemert-Bakel bij besluit van 11 december 2014, nr. Algemeen De bedragen

Nadere informatie

Gemeenteraad 12 september Meldingslijst. De gemeenteraad keurt het verslag van de gemeenteraadszitting van maandag 27 juni 2011 goed.

Gemeenteraad 12 september Meldingslijst. De gemeenteraad keurt het verslag van de gemeenteraadszitting van maandag 27 juni 2011 goed. Gemeenteraad 12 september 2011 Meldingslijst Openbare zitting De gemeenteraad keurt het verslag van de gemeenteraadszitting van maandag 27 juni 2011 goed. De gemeenteraad neemt kennis van de brief ontvangen

Nadere informatie

Openbare zitting. gemeenteraadszitting van 30 juni 2014 mondelinge vragen. aanwezig:

Openbare zitting. gemeenteraadszitting van 30 juni 2014 mondelinge vragen. aanwezig: gemeenteraadszitting van 30 juni 2014 mondelinge vragen. aanwezig: Dirk De Maeseneer, burgemeester, Freddy Van de Putte, voorzitter, Frank De Vis, Dirk Gistelinck, Lieselot Bleyenberg, Frederik De Buck,

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT HET REGISTER VAN DE BERAADSLAGINGEN VAN DE GEMEENTERAAD.

UITTREKSEL UIT HET REGISTER VAN DE BERAADSLAGINGEN VAN DE GEMEENTERAAD. UITTREKSEL UIT HET REGISTER VAN DE BERAADSLAGINGEN VAN DE GEMEENTERAAD. Vergadering van 22 juni 2015. Aanwezig: L. Jacobs, burgemeester-voorzitter ; M. De Bock, J. Van den Bergh, S. Hoppenbrouwers, R.

Nadere informatie

gezien het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 3 november 2015, nr ;

gezien het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 3 november 2015, nr ; De raad van de gemeente Heeze-Leende; gezien het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 3 november 2015, nr. 15.61; gelet op: Gemeentewet, art. 229, eerste lid, aanhef en onderdelen a en b Wet Milieubeheer,

Nadere informatie

RETRIBUTIEREGLEMENT CONTAINERPARK 2015

RETRIBUTIEREGLEMENT CONTAINERPARK 2015 RETRIBUTIEREGLEMENT CONTAINERPARK 2015 Goedgekeurd bij gemeenteraadsbeslissing van 23 oktober 2014, van toepassing van 6 januari 2015. artikel 1: Met ingang van het dienstjaar 2015 dient een retributie

Nadere informatie

Met 16 stemmen voor (CD&V), 1 stem tegen (Vlaams Belang) en 6 onthoudingen (Open VLD Plus en Stem21),

Met 16 stemmen voor (CD&V), 1 stem tegen (Vlaams Belang) en 6 onthoudingen (Open VLD Plus en Stem21), Gemeentebestuur 8750 Wingene Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad Zitting van 29~november-2010 Aanwezig: Verontschuldigd: H. Verkest, Burgemeester-Voorzitter W. Yde, H. Kerckhove, W. Vermeersch,

Nadere informatie

Infobrochure speelstraten in Zwalm

Infobrochure speelstraten in Zwalm 1 Infobrochure speelstraten in Zwalm 1. Wat is een speelstraat? 2. Hoe wordt mijn straat een speelstraat? 3. Tips 4. De afsprakennota 5. Formulieren aanvraag + bijlage 1. Wat is een speelstraat? Een speelstraat

Nadere informatie

Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking GRO..M Mechelen

Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking GRO..M Mechelen Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking GRO..M Mechelen HOOFDSTUK 1: ALGEMENE UITGANGSPUNTEN Art. 1 De GRO..M is de advies- en participatieraad van de stad Mechelen met betrekking tot ontwikkelingssamenwerking

Nadere informatie

De Gemeenteraad, In openbare vergadering,

De Gemeenteraad, In openbare vergadering, STATUTEN MILIEURAAD De Gemeenteraad, In openbare vergadering, Gelet op de gemeenteraadsbeslissing van 22 maart 2004 houdende wijzigingen van de statuten van de milieuraad ingevolge richtlijnen vastgelegd

Nadere informatie

STAD LEUVEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN

STAD LEUVEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN STAD LEUVEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN Vastgesteld door het college van burgemeester en schepenen in zitting van 11 januari 2019 Inhoud 1. Bijeenroeping... 3

Nadere informatie

AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 22/06/2016

AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 22/06/2016 1/2 AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 22/06/2016 GKS ONDERSTEBOVEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR- EN NASCHOOLSE OPVANG Toelichting Het huishoudelijk reglement voor- en naschoolse opvang

Nadere informatie

GEMEENTE KAMPENHOUT PROVINCIE VLAAMS-BRABANT

GEMEENTE KAMPENHOUT PROVINCIE VLAAMS-BRABANT GEMEENTE KAMPENHOUT PROVINCIE VLAAMS-BRABANT NOTA AAN DE GEMEENTERAAD VERGADERING VAN 18 NOVEMBER 2004 Tegenwoordig : J. Meeus Burgemeester Voorzitter F. Van Dessel, P. Van Roy, V. Peeters, G. De Vroe,

Nadere informatie

6. POLITIEVERORDENING OP DE UITBATING VAN HET GEMEENTELIJK MILIEUPARK: GOEDKEURING.

6. POLITIEVERORDENING OP DE UITBATING VAN HET GEMEENTELIJK MILIEUPARK: GOEDKEURING. Arrondissement : Gent Provincie : Oost-Vlaanderen UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN ZOMERGEM Zitting van woensdag 19 maart 2008 Aanwezig: Afwezig: Kris Mattheeuws, voorzitter; Jo De Coninck,

Nadere informatie

Infoavond meerjarenplanning

Infoavond meerjarenplanning Infoavond meerjarenplanning 2014-2019 INLEIDING Beleidsthema s Mobiliteit Kind en onderwijs Wonen en Omgeving Vrije tijd Zorgsite Interne organisatie Financiën Omgevingsanalyse Mobiliteit Mobiliteit Wegeniswerken

Nadere informatie

Afvalstoffenverordening gemeente Beesel 2018

Afvalstoffenverordening gemeente Beesel 2018 De raad van de gemeente Beesel; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van de gemeente Beesel; gelet op de artikelen 10.23, 10.24 lid 2, 10.25 en 10.26 van de Wet milieubeheer; gezien het

Nadere informatie

Arrondissement Oudenaarde UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 19 DECEMBER 2013

Arrondissement Oudenaarde UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 19 DECEMBER 2013 UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 19 DECEMBER 2013 Aanwezig : Aelvoet Carlos, Voorzitter ; Vander Meeren Luc, Burgemeester ; Nachtegaele Veerle, Cnudde Frank, Van den Dorpe Isabelle

Nadere informatie

Openbare zitting. gemeenteraadszitting van 20 oktober 2014 mondelinge vragen. aanwezig:

Openbare zitting. gemeenteraadszitting van 20 oktober 2014 mondelinge vragen. aanwezig: gemeenteraadszitting van 20 oktober 2014 mondelinge vragen. aanwezig: Dirk De Maeseneer, burgemeester, Freddy Van de Putte, voorzitter, Frank De Vis, Dirk Gistelinck, Lieselot Bleyenberg, Frederik De Buck,

Nadere informatie

DE RAAD VAN DE GEMEENTE DEURNE. gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 24 oktober 2017, nr 69c; besluit

DE RAAD VAN DE GEMEENTE DEURNE. gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 24 oktober 2017, nr 69c; besluit Gemeenteblad nr. 391, 16 november 2017 DE RAAD VAN DE GEMEENTE DEURNE gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 24 oktober 2017, nr 69c; gelet op artikel 15.33 van de Wet

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK GEMEENTE ZITTING VAN 27/11/2002

UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK GEMEENTE ZITTING VAN 27/11/2002 PROVINCIE VAN DE VLAAMS-BRABANT UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK GEMEENTERAAD GEMEENTE ZITTING VAN 27/11/2002 LUBBEEK Aanwezig : Freddy Vranckx, burgemeester Betty Lismont-Depret, Cyriel Swevers, Hilke Verheyden,

Nadere informatie

Statuten BEHEERSORGAAN gemeentelijk gemeenschapscentrum van Herne

Statuten BEHEERSORGAAN gemeentelijk gemeenschapscentrum van Herne Statuten BEHEERSORGAAN gemeentelijk gemeenschapscentrum van Herne Titel I: Opdracht Artikel 1. Er wordt een beheersorgaan opgericht dat de opdracht krijgt de inrichtende overheid bij te staan bij het beheer

Nadere informatie

ANTWOORDEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN OP DE MONDELINGE VRAGEN GESTELD TIJDENS DE GEMEENTERAAD VAN woensdag 4 april 2012.

ANTWOORDEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN OP DE MONDELINGE VRAGEN GESTELD TIJDENS DE GEMEENTERAAD VAN woensdag 4 april 2012. ANTWOORDEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN OP DE MONDELINGE VRAGEN GESTELD TIJDENS DE GEMEENTERAAD VAN woensdag 4 april 2012. Openbaarheid van de gemeenteraad D. Bloemen is het niet eens

Nadere informatie

ART. 1 ART. 2 ART. 3 ART 4.- DEFINITIES particulieren zelfstandige en commerciële ondernemingen -instellingen -(ver)bouwers ART. 5

ART. 1 ART. 2 ART. 3 ART 4.- DEFINITIES particulieren zelfstandige en commerciële ondernemingen -instellingen -(ver)bouwers ART. 5 ART. 1.- Het gemeentelijk containerpark is een inrichting die tot doel heeft de gescheiden inzameling van huishoudelijke afvalstoffen en vergelijkbare afvalstoffen mogelijk te maken met het oog op de maximale

Nadere informatie

Deelsessie 3 Inzameling en recycling van grof huisvuil

Deelsessie 3 Inzameling en recycling van grof huisvuil Deelsessie 3 Inzameling en recycling van grof huisvuil Rene Huisman (RAD Hoeksche Waard) Kees Lamain(Areareiniging) Meer recycling via de milieustraten Rene Huisman (RAD Hoeksche Waard) MEER RECYCLING

Nadere informatie

Affligem. containerpark

Affligem. containerpark Affligem containerpark Uitbating door ILvA vanaf 6 januari 2014 ILvA neemt containerpark Affligem over Vanaf 6 januari 2014 neemt ILvA het containerpark van Affligem over. Veel verandert er niet voor

Nadere informatie

BIJLAGE 6. Reglement Milieupark Roermond 2017

BIJLAGE 6. Reglement Milieupark Roermond 2017 BIJLAGE 6 Reglement Milieupark Roermond 2017 Februari 2017 Artikel 1 Definities: a. milieupark: brengvoorziening voor het overslaan van gescheiden aangeboden huishoudelijke afvalstoffen gelegen binnen

Nadere informatie

Openbare zitting. gemeenteraad zitting van 17 november 2014. aanwezig:

Openbare zitting. gemeenteraad zitting van 17 november 2014. aanwezig: gemeenteraad zitting van 17 november 2014. aanwezig: Dirk De Maeseneer, burgemeester, Freddy Van de Putte, voorzitter, Frank De Vis, Dirk Gistelinck, Lieselot Bleyenberg, Frederik De Buck, Erwin Van Heesvelde,

Nadere informatie

REGLEMENT. Afdeling 1 Algemeen. Artikel 1. Artikel 2. Artikel 3

REGLEMENT. Afdeling 1 Algemeen. Artikel 1. Artikel 2. Artikel 3 REGLEMENT Reglement voor het gebruik van het containerpark Afdeling 1 Algemeen Artikel 1 Het containerpark is een inrichting die tot doel heeft de gescheiden inzameling van huishoudelijke en met huishoudelijk

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD OPENBARE ZITTING VAN 17 NOVEMBER 2016

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD OPENBARE ZITTING VAN 17 NOVEMBER 2016 UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD OPENBARE ZITTING VAN 17 NOVEMBER 2016 Provincie Aanwezig : Johan Paret, voorzitter West-Vlaanderen Ward Vergote, burgemeester; Edouard Gillis, Pol Verhelle,

Nadere informatie

Sorteergids Sorteer uw afval: t is voor iedereen goed, als u t juist doet.

Sorteergids Sorteer uw afval: t is voor iedereen goed, als u t juist doet. Sorteergids Sorteer uw afval: t is voor iedereen goed, als u t juist doet. Grof Karton Dit sorteren wij in de stad Antwerpen Meer info op: GFT Groente-, Fruiten Tuinafval Plantaardig afval + koffiefilters,

Nadere informatie

Voer hier uw titel in

Voer hier uw titel in Voer hier uw titel in Voer hier uw tekst in op niveau 1 Tweede niveau Voer Provincie- hier uw en titel in gemeenteraadsverkiezingen Voer hier uw tekst in op niveau 1 Zondag Tweede 14 niveau oktober 2012

Nadere informatie

Datum Van Steller Aan. Vaststelling Verordening op de heffing en de invordering van afvalstoffenheffing en reinigingsrechten 2018.

Datum Van Steller Aan. Vaststelling Verordening op de heffing en de invordering van afvalstoffenheffing en reinigingsrechten 2018. Intern voorstel Datum Van Steller Aan 12 september 2017 H.J.M. Venner H.J.M. Venner Onderwerp College van burgemeester en wethouders Kenmerk Verordening op de heffing en de invordering van afvalstoffenheffing

Nadere informatie

Artikel 2. De zetel van de sportraad is gevestigd in het gemeentehuis van de gemeente Meerhout, Markt 1, te 2450 Meerhout.

Artikel 2. De zetel van de sportraad is gevestigd in het gemeentehuis van de gemeente Meerhout, Markt 1, te 2450 Meerhout. ERKENNING EN ZETEL Artikel 1. De gemeentelijke Sportraad wordt erkend als gemeentelijk adviesorgaan in uitvoering van het decreet van 6 juli 2012, zijnde het decreet houdende het stimuleren en subsidiëren

Nadere informatie

vermijden. IVM stelde tarieven voor die de gemeenteraad heeft aanvaard.

vermijden. IVM stelde tarieven voor die de gemeenteraad heeft aanvaard. november 2015 inleiding: wat, waarom & wanneer? invoering van HET betaalsysteem op basis van weging op het recyclagepark Beste inwoners Al ruim 23 jaar kunt u in Lovendegem gebruik maken van een ruim recyclagepark

Nadere informatie

Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad

Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad Puurs-Sint-Amands, zitting van 04.02.2019 Aanwezig: Verontschuldigd: Els Goedgezelschap, Voorzitter Koen Van den Heuvel, Burgemeester Yvo Van Damme, Hilde Van der Poorten, Els De Smedt, Alex Goethals,

Nadere informatie

Het Groene Gordel Front in Brugge en Ommeland

Het Groene Gordel Front in Brugge en Ommeland Op http://www.ggf.be/partici/partstart.htm allereerste bundeling van ideeën binnen www.ggf.be Participatie. Hierna wetgeving verzoekschrift Brugge & Vlaanderen. UIT HET GEMEENTEDECREET HOOFDSTUK III. -

Nadere informatie

Reglement inzake het aanbieden van afvalstoffen op het milieupark te Roermond 2015

Reglement inzake het aanbieden van afvalstoffen op het milieupark te Roermond 2015 BIJLAGE 6 REGLEMENT ALS BEDOELD IN ARTIKEL 6, TWEEDE LID, SUB q, VAN HET UITVOERINGSBESLUIT AFVALSTOFFENVERORDENING VAN DE GEMEENTE ROERMOND inzake HET AANBIEDEN VAN AFVALSTOFFEN OP HET MILIEUPARK TE ROERMOND

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD OPENBARE ZITTING VAN 22 NOVEMBER 2018

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD OPENBARE ZITTING VAN 22 NOVEMBER 2018 UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD OPENBARE ZITTING VAN 22 NOVEMBER 2018 Provincie West-Vlaanderen Gemeente MOORSLEDE Aanwezig: Verontschuldigd: Johan Paret, Voorzitter Ward Vergote, Burgemeester

Nadere informatie

GEMEENTE ZWEVEGEM HUISHOUDELIJK REGLEMENT CONTAINER- EN RECYCLAGEPARK.

GEMEENTE ZWEVEGEM HUISHOUDELIJK REGLEMENT CONTAINER- EN RECYCLAGEPARK. GEMEENTE ZWEVEGEM HUISHOUDELIJK REGLEMENT CONTAINER- EN RECYCLAGEPARK. ARTIKEL 1 : DOEL Het container- en recyclagepark is een inrichting dat tot doel heeft de gescheiden inzameling van huishoudelijke

Nadere informatie

eurne DE RAAD VAN DE GEMEENTE DEURNE BESLUIT:

eurne DE RAAD VAN DE GEMEENTE DEURNE BESLUIT: Nr. 72c DE RAAD VAN DE GEMEENTE DEURNE gezien het voorstel van burgemeester en wethouders van d.d. 23 oktober 2018, nr. 72; gelet op artikel 15.33 van de Wet milieubeheer; BESLUIT: vast te stellen de Verordening

Nadere informatie

Gemeenteraad 19 december Meldingslijst. De gemeenteraad keurt het verslag van de gemeenteraadszitting van maandag 21 november 2011 goed.

Gemeenteraad 19 december Meldingslijst. De gemeenteraad keurt het verslag van de gemeenteraadszitting van maandag 21 november 2011 goed. Gemeenteraad 19 december 2011 Meldingslijst Openbare zitting De gemeenteraad keurt het verslag van de gemeenteraadszitting van maandag 21 november 2011 De gemeenteraad neemt kennis van de brief d.d. 10-11-2011

Nadere informatie

overzicht Raad van Bestuur

overzicht Raad van Bestuur overzicht Raad van Bestuur 6.09.2017-19.30 u - IGEAN Wommelgem Bijeenkomst: 122 aanwezig verontschuldigd Jos Matheeussen en Eddy Vermoesen, ondervoorzitters Jeroen Baert, Maarten De Bock, Harry Debrabandere,

Nadere informatie

Acceptatiebeleid Afvalaanbiedstation gemeente Duiven 2017

Acceptatiebeleid Afvalaanbiedstation gemeente Duiven 2017 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Duiven. Nr. 188941 30 december 2016 Acceptatiebeleid Afvalaanbiedstation gemeente Duiven 2017 Gelet op de bepalingen in: Wet Milieubeheer; Activiteitenregeling

Nadere informatie

Wegwijs in het vernieuwde containerpark van Meeuwen-Gruitrode

Wegwijs in het vernieuwde containerpark van Meeuwen-Gruitrode Wegwijs in het vernieuwde containerpark van Meeuwen-Gruitrode Ontdek hoe het werkt! Welkom op het vernieuwde containerpark Midden juni 2011 opent het vernieuwde containerpark in Meeuwen- Gruitrode zijn

Nadere informatie

COLOFON. Uitgave stadsbestuur Halen, Markt 14, 3545 Halen

COLOFON. Uitgave stadsbestuur Halen, Markt 14, 3545 Halen COLOFON Uitgave stadsbestuur Halen, Markt 14, 3545 Halen Ontwerp & realisatie Tekst - stadsbestuur Halen Ontwerp - dienst Communicatie stad Halen Beelden - https://pixabay.com/ Contactgegevens Jeugddienst

Nadere informatie

STATUTEN MONDIALE RAAD MECHELEN 1

STATUTEN MONDIALE RAAD MECHELEN 1 STATUTEN MONDIALE RAAD MECHELEN 1 HOOFDSTUK 1: ALGEMENE UITGANGSPUNTEN Art. 1 De Mondiale Raad is de advies- en participatieraad van de stad Mechelen met betrekking tot ontwikkelingssamenwerking en Noord-Zuidbeleid

Nadere informatie

Heraanleg van de Maciebergstraat, Meulemanstraat en Voldersstraat

Heraanleg van de Maciebergstraat, Meulemanstraat en Voldersstraat Heraanleg van de Maciebergstraat, Meulemanstraat en Voldersstraat Oostkamp, 10 maart 2016 Beste bewoner De heraanleg van de Meuleman- en Voldersstraat staat al lang op het programma. Echter tot op vandaag

Nadere informatie

Openbare zitting. gemeenteraadszitting van 19 december 2016 mondelinge vragen. aanwezig:

Openbare zitting. gemeenteraadszitting van 19 december 2016 mondelinge vragen. aanwezig: gemeenteraadszitting van 19 december 2016 mondelinge vragen. aanwezig: Dirk De Maeseneer, burgemeester, Freddy Van de Putte, voorzitter, Frank De Vis, Dirk Gistelinck, Lieselot Bleyenberg, Frederik De

Nadere informatie

STATUTEN GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG DE PINTE

STATUTEN GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG DE PINTE STATUTEN GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG DE PINTE 1. Oprichting Art 1. Het lokaal overleg kinderopvang is een gemeentelijke adviesraad. Met de oprichting van deze gemeentelijke adviesraad

Nadere informatie

DE RAAD DER GEMEENTE DEURNE BESLUIT. Verordening op de heffing en invordering van afvalstoffenheffing gemeente Deurne 2017

DE RAAD DER GEMEENTE DEURNE BESLUIT. Verordening op de heffing en invordering van afvalstoffenheffing gemeente Deurne 2017 Gemeenteblad nr. 327, 24 november 2016 Nr. 91c DE RAAD DER GEMEENTE DEURNE gezien het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 18 oktober 2016, nr. 91; gelet op artikel 15.33 van de Wet Milieubeheer;

Nadere informatie

Statuten van het gemeentelijk adviesorgaan voor kinderopvang (LOK)

Statuten van het gemeentelijk adviesorgaan voor kinderopvang (LOK) Statuten van het gemeentelijk adviesorgaan voor kinderopvang (LOK) 1 Erkenning Artikel 1: in de gemeente Kaprijke wordt het Lokaal Overleg Kinderopvang (LOK) opgericht conform de richtlijnen van het Besluit

Nadere informatie

Raad De openbare zitting wordt door de voorzitter,lut Van Den Broecke geopend om 20u 03.

Raad De openbare zitting wordt door de voorzitter,lut Van Den Broecke geopend om 20u 03. PROCES-VERBAAL VAN DE OPENBARE ZITTING VAN DE RAAD VAN HET OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN EN TE MELLE 27 oktober 2014 Aanwezig: Verontschuldigd: Lutgarde Van Den Broecke,voorzitter,

Nadere informatie

Wegwijs in het vernieuwde recyclagepark van AS / Opglabbeek

Wegwijs in het vernieuwde recyclagepark van AS / Opglabbeek Wegwijs in het vernieuwde recyclagepark van AS / Opglabbeek AFVAL VANAF 2 JULI NAAR RECYCLAGEPARK GELEGEN IN OPGLABBEEK 2 Welkom op het geautomatiseerde park As/Opglabbeek Op zaterdag 29 juni om 16 uur

Nadere informatie

Gemeentelijk containerpark Stallestraat, 160 te 1180 Brussel. Bezoekregeling van het containerpark

Gemeentelijk containerpark Stallestraat, 160 te 1180 Brussel. Bezoekregeling van het containerpark GEMEENTE UKKEL Ukkel, op MILIEUBEHEER Gemeentelijk containerpark Stallestraat, 160 te 1180 Brussel Bezoekregeling van het containerpark Artikel 1 : Het onderhavige reglement is van strikte toepassing voor

Nadere informatie

Reglement op het aanbrengen door verenigingen van publiciteit in de gemeentelijke infostanden en op de aankondigingsborden en -zuilen

Reglement op het aanbrengen door verenigingen van publiciteit in de gemeentelijke infostanden en op de aankondigingsborden en -zuilen Dienst Secretariaat 03-410 16 43 uitleen@zandhoven.be Reglement op het aanbrengen door verenigingen van publiciteit in de gemeentelijke infostanden en op de aankondigingsborden en -zuilen I. Infostanden

Nadere informatie

STATUTEN LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG (INCLUSIEF HUISHOUDELIJK REGLEMENT)

STATUTEN LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG (INCLUSIEF HUISHOUDELIJK REGLEMENT) STATUTEN LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG (INCLUSIEF HUISHOUDELIJK REGLEMENT) Voor principieel akkoord verklaard door het College in zitting van 24 september 2007 en gewijzigd na bespreking met de leden van

Nadere informatie

Statuten Gemeentelijke adviesraad voor milieu en natuur

Statuten Gemeentelijke adviesraad voor milieu en natuur Statuten Gemeentelijke adviesraad voor milieu en natuur Artikel 1. Oprichting Het gemeentebestuur richt, op initiatief van de milieuverenigingen van Dilbeek, een gemeentelijke adviesraad voor milieu en

Nadere informatie