VERKOOPSLASTENBOEK APPARTEMENTENCOMPLEX MOESKROENSTRAAT

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "VERKOOPSLASTENBOEK APPARTEMENTENCOMPLEX MOESKROENSTRAAT"

Transcriptie

1 VERKOOPSLASTENBOEK APPARTEMENTENCOMPLEX MOESKROENSTRAAT MOESKROENSTRAAT 463 REKKEM 6 APPARTEMENTEN MET GARAGES

2

3 Een realisatie van PROMOTOR EN TEVENS BOUWHEER Bouwonderneming Ghyselinck BVBA Ghyselinck Kristof Neerweg 84 B-8930 Rekkem ARCHITECT / EPB VERSLAGGEVER Architectenbureau Oosterlinck Charline Neerweg 84 B-8930 Rekkem INGENIEURSBUREAU STABILITEIT / EPC Jelle Carpentier Bruggestraat 631 B-8930 Menen VEILIGHEIDSCOORDINATIE Bureau Dejaeghere TMB Rudy Dejaeghere Meensesteenweg 427 B-8501 Bissegem Koper Appartement. Garage :..

4 Voorwoord Om toekomstige eigenaars van een appartement en garages een duidelijk overzicht en beschrijving te geven van de kwaliteit van de binnen- en buitenafwerking werd dit beschrijvend lastenboek ontwikkeld. De appartementen en/of garages worden opgetrokken in duurzame materialen die een minimum aan onderhoud garanderen. Elk appartement wordt afgewerkt zoals hieronder aangegeven. Het bouwproject werd zowel op bouwtechnisch, architectuur als stedenbouwkundig vlak grondig bestudeerd. Kwalitatief wonen was het uitgangspunt van die project. De hedendaagse architectuur van het complex, de binnenindeling, de doordachte keuze van de materialen en technieken staan borg voor een optimaal comfort en woongenot. Het toezicht op de werken en de kwaliteitscontrole staan onder toezicht van de architect. Dit lastenboek heeft niet de intentie om alle methodes en materialen weer te geven. De kopers kunnen bij Bouwonderneming Ghyselinck BVBA alle nodige informatie bekomen omtrent de gebouwen. Dit lastenboek vormt een ondeelbaar geheel met de verkoopsovereenkomst en de verkoopsplannen

5 1 Het woonproject 1.1 Algemeen Het gebouw wordt opgetrokken in duurzame kwaliteitsmaterialen. De keuze van de materialen zal gebeuren door de promotor. Afwijkingen op de bouwplannen kunnen zich voordoen en kunnen geen aanleiding geven tot verrekening in min of meer. De plannen dienen als basis voor het opstellen en tot stand komen van de verkoopsovereenkomst. Alle documenten zijn met de grootste zorg samengesteld. Als er echter toch tegenspraak is tussen verschillende documenten primeren de documenten in de volgende volgorde : 1/ basisakte, 2/ compromis, 3/ verkoopslastenboek, 4/ plannen. 1.2 Beschrijving van het terrein Het complex wordt opgetrokken op een terrein van +/- 814 m² volgens titel te Rekkem, kadastraal gekend als Kadastrale Sectie A Afdeling 5 Rekkem nrs 220 k, 226k en 207 t Het is gelegen aan de Moeskroenstraat en gelegen in het centrum van Rekkem op korte wandelafstand van alle voorzieningen (bakker, slager, apotheker, arts, openbaar vervoer, scholen, ) 1.3 Indeling van het appartementencomplex -01 Oprit vanuit garageweg Sint-Niklaasdreef 6 afgesloten parkeerplaatsen fietsenberging Oprit en een parkeerplaats voor mindervalide Gelijkvloers Gemeenschappelijke inkomhal met lift en traphal met inkomdeur aan straatzijde Moeskroenstraat en inkomdeur aan achterzijde (garageweg met garages via Sint-Niklaasdreef) Buitentrap naar lagergelegen buitenzone met garages en garageweg Sint-Niklaasdreef Bellen, videofoon en brievenbussengeheel buiten aan de inkomdeur Appartement 463/0101 met 2 slaapkamers en terras Appartement 463/0102 met 2 slaapkamers en terras Technische ruimte water & electro Technische ruimte gas toegankelijk vanop straat. Gemeenschappelijke berging appartement 463/0101 en 0102 onder de trap 1 ste verdieping Gemeenschappelijke inkomhal met lift en traphal Appartement 463/0103 met 1 slaapkamer en terras inclusief buitenberging (mogelijkheid tot extra slaapkamer) Appartement 463/0104 met 1 slaapkamer en terras inclusief buitenberging (mogelijkheid tot extra slaapkamer)

6 2 de verdieping Gemeenschappelijke inkomhal met lift en traphal Duplexappartement 463/0105 met 2 slaapkamers en terras inclusief buitenberging Duplexappartement 463/0106 met 2 slaapkamers en terras inclusief buitenberging 3 de verdieping De 2 slaapkamers met nachthal van Appartement 463/0105 De 2 slaapkamers met nachthal van Appartement 463/0106 De oppervlakte van de privatieve delen is berekend van de buitenkant van de buitenmuren tot de as van de gemene muren. Afwijkingen tussen het plan en de realiteit zijn mogelijk en kan geen reden zijn tot verrekeningen.

7 2 Bijzondere omschrijving van de ruwbouw 2.1 Inrichten van de bouwplaats Het inrichten van de bouwwerf o.a. bouwkeet, werfaansluiting voor water, elektriciteit, sanitair, enz. gebeurt volgens het ARAB. Het plaatsen van een afsluiting en het in stand houden en het verwijderen ervan gebeurt op het einde van de bouwwerf. De inplanting van het gebouw gebeurt volgens de stedenbouwkundige- en verkavelingvoorschriften. Voor de aanvang en na het beëindigen van de werken wordt een tegensprekelijke plaatsbeschrijving van aanpalende eigendommen gemaakt, namelijk woning nr. Moeskroenstraat 461 en Moeskroenstraat 465 Rekkem alsook de openbare garageweg aan de voorzijde en achterzijde van het perceel. 2.2 Grond- en funderingswerken Vooraf aan het graven van de funderingen worden volgende werken uitgevoerd : de afbraak van de voormalige gebouwen het openbreken van eventueel oude metsel- en betonwerken of andere constructies. de teelaarde over de bouwoppervlakte verwijderd het nivelleren van het terrein de grondbemalingswerken, indien noodzakelijk. het opladen en afvoeren van de uitgegraven grond, enz. het heraanvullen van sleuven en alle andere wederaanvullingen volgens de stabiliteitsstudie een aardingsspil wordt voorzien ter hoogte van de tellers en voldoet aan de eisen van het AREI Met het oog op de correcte bepaling van het funderingssysteem, is het nodig de grondmechanische eigenschappen, en dus het draagvermogen en de vervormingen van de funderingsgrond onder de funderingslasten te kennen. Een grondonderzoek of grondsondering is inbegrepen en wordt uitgevoerd in de bouwzone op weloverwogen punten. Via het grondsonderingsverslag kennen we de weerstand van de grond en bepaalt de stabiliteitsingenieur het juiste funderingstype. Wij gaan standaard uit van gewapende funderingssleuven, funderingsvoeten en algemene funderingsplaat op een aangedamd bed van gestabiliseerd zand. De funderingen starten op goede draagkrachtige grond en op vorstvrije diepte dit om de stabiliteit van het gebouw te waarborgen. Dit geldt ook voor de riolering en putten. Deze worden uitgegraven volgens de breedte en diepte aangegeven op de plannen en volgens de studie van ingenieursbureel Dit onder verantwoordelijkheid van het ingenieursbureau.. Over de oppervlakte van het gebouw komt een PVC-folie. Daarop wordt de gewapende betonplaat gegoten. De dikte van deze plaat wordt bepaald in de stabiliteitsstudie.

8 2.3 Rioleringen Rioleringsstelsel en leidingen De bodem, waarop de buizen rusten, is vlak zonder holten, met de nodige helling, uit te voeren volgens het rioleringsplan. De riolering wordt uitgevoerd in PVC buizen met minimale diameter 110 mm, met BENOR kenmerk evenals de bijhorigheden. Primaire verluchting is voorzien. Er zijn voldoende controleputten. De putten zijn waar nodig hermetisch afgedicht. De controleputten bevinden zich op toegankelijke plaatsen teneinde onderhoud mogelijk te maken. De deksels voor deze putten zijn in gietijzer. De rioolaansluiting is volledig uitgevoerd volgens de plaatselijke voorschriften en de goedgekeurde bouwvergunningsplannen De wachtleidingen voor nutsvoorzieningen zullen in de gemeenschappelijke tellerruimtes uitkomen. Regenwaterput Er is een gemeenschappelijke geprefabriceerde regenwaterput voorzien uit gewapend beton met een inhoud van liter. In de oprit van de garages. Mangat 60X60 cm. Deksel in gietijzer. Inbegrepen een aanzuigleiding van de regenput naar de fietsenstalling en gemeenschappelijke ruimtes. Een regenwaterpomp in de regenwaterput. Dit water kan gebruikt worden voor de gemeenschappelijk delen (buitenkraan koud regenwater) en de garages (buitenkraan koud regenwater voor diverse zaken, zoals reinigen van wagens, onderhoud tuinaanleg, onderhoud ). Een dompelpomp in de regenwaterput geeft het hoogste comfort en is geluidsvrij. 2.4 Structuur De dragende structuur bestaat uit gewapend beton, staal en metselwerk in cellenbeton, volgens de studie van de stabiliteitsingenieur. De afmetingen van dragende muren en structurele elementen zijn louter informatief. De werkelijke afmetingen, inplantingen en coëfficiënten van overbelasting en spanning worden enkel door de ingenieur bepaald. Gewapend beton is voorzien bij de vloerplaten, balken, ringbalken, sloffen, kolommen, trappen van de gemeenschappelijke delen, liftkoker en overal waar gewapend beton onontbeerlijk is voor de goede uitvoering van het geheel. Alle zichtbare vlakken van de betonconstructies worden glad uitgevoerd en alle vrijstaande hoeken ervan worden 45 afgeschuind. Stalen elementen zijn voorzien als kolommen en balken en overal waar staal onontbeerlijk is voor een goede uitvoering van het geheel volgens de stabiliteitstudie. Deze worden brandwerend behandeld volgens de normen van kracht, volgens hun positie. Stalen elementen kunnen naargelang hun positie zichtbaar gelaten worden (oa aan raamconstructie). Deze kunnen meegeschilderd worden bij de schilderwerken die ten laste zijn van de koper.

9 Binnenmetselwerken in cellenbeton. Alle nieuwe metselwerken zijn uit te voeren volgens de regels der kunst en de studie van de leverancier. Uitvoering in cellebeton Ytong Xella en in muurdiktes 10, 15 of 17,5 cm volgens het architectuurplan en dit in aangepaste verschillende densiteit volgens de noodwendigheid qua stabiliteit, akoestiek en thermische isolatie-eisen. De minimale toegepaste densiteit is van het type C4/550 (verhoogde densiteit) tot en met type C5/650 (hoogste densiteit). Deze muren zijn voorziene van de nodige wapening. De liftkoker wordt opgetrokken in stenen type C5/650. Boven de binnendeuropeningen worden gewapende cellenbeton-lintelen geplaatst volgens de studie van de leverancier Bij het aanbrengen van bevestigingsmiddelen in de muren bij het bewonen van de appartementen (bijv. voor het ophangen van elementen), dient men dus adequate bevestigingsmiddelen toe te passen. Waterwerende voorzieningen. Het bouwwerk wordt volledig vochtvrij gemaakt door de plaatsing van aangebrande roofing aan de spouwvoet, een vochtkeringslaag tussen de eerste en de tweede laag bakstenen en de overige vochtkeringslagen in EPDM of DPC volgens het architectuurplan. Ter hoogte van de plinten en boven de lateien en balken van deuren en ramen wordt een waterwerende laag aangebracht in DPC of EPDM slab. De nodige ventilatie en afwatering wordt voorzien door het aanbrengen van open stootvoegen in het gevelmetselwerk. Het binnen- en buitenspouwblad worden verankerd met gegalvaniseerde haken. In lokalen waar geen pleisterwerk voorzien werd wordt het metselwerk meegaand opgevoegd. Dragende verdiepingsvloeren Dragende verdiepingsvloeren en horizontale dakvloeren zijn uitgevoerd naargelang hun positie in ofwel o Betonnen gewelven in breedplaatvloeren / predallen Deze vloeren worden voorzien volgens de stabiliteitsstudie van de ingenieur. De opbouw van de vloeren is als volgt : geprefabriceerde breedplaatvloeren, wapening en een druklaag De dakvlakken van de platte daken zijn niet berekend op extra gewicht voor zonnepanelen. Waar geen pleisterwerk voorzien is worden gladde draagvloeren zichtbaar gelaten. o Houten roostering Dit is enkel van toepassing voor de verdiepingsvloer in de duplexen 463/105 en 463/106 De roostering of dakvloer wordt uitgevoerd in 4 zijden geschaafde kleurloze gedrenkte Canadese Oregon met een minimale sectie van 7,5 x 23 cm, overeenkomstig het architectuurplan en stabiliteitsstudie opgemaakt door de ingenieur. De tussenafstand tussen de roosteringsvloeren en de secties van de balken kunnen verschillen in functie van het stabiliteitsplan.

10 Deze kunnen ofwel zichtbaar gelaten worden, ofwel bekleedt worden met een geplamuurde gipskartonplaat om te schilderen. Dit is afhankelijk van brandvoorschriften voor het element in kwestie en afhankelijk van hun positie of de ruimte. De architect bepaalt welke plafonds bekleed worden al of niet. Indien de roostering zichtbaar blijft maakt dit deel uit van het architecturaal karakter van de appartementen en worden dus niet afgewerkt met een klassiek plafond. Deze kunnen geschilderd worden, mits voorzien van een houtprimer. De verdiepingvloeren in hout worden afgewerkt met een bouwspaanplaat. Deze platen zullen, net als de roostering zichtbaar blijven en kunnen geschilderd worden mits het voorzien van een houtprimer. 2.5 Gevelafwerkingen Gevelmetselwerken Het nieuw metselwerk wordt uitgevoerd naargelang zijn bestemming, overeenkomstig de regels van het goede vakmanschap en de goede constructie. Deze worden voornamelijk toegepast in de straatgevel, achtergevel en tuinmuren op het gelijkvloers Het nieuwe gevelmetselwerk in wild verband, worden opgetrokken in een gevelsteen volgens keuze van de promotor. Dit volgens de verlijmingstechniek, wat uiterst duurzaam is. De voegen dienen volgens deze techniek niet meer te worden opgevoegd. Verzinkte L- profielen ondersteunen de openingen rond ramen en deuren. Waar nodig worden stootvoegen opengelaten om spouwwater af te voeren, alsmede om de verluchting van de spouw te verzekeren. Gevelbekleding in vezelcementleien Alle buitengevels dewelke niet in paramentsteen worden afgewerkt, worden bekleed met vezelcementleien van het merk SVK of ETERNIT of gelijkwaardig. Deze worden geplaatst op een geïsoleerde houten onderconstructie overeenkomstig de regels van het goede vakmanschap, de voorschriften van de leverancier en de goede constructie. Het type en kleur van de leien zijn volgens keuze van de promotor. Deze worden geplaatst in het verband volgens de keuze van de promotor Alle nodige hulpstukken zullen gebruikt worden om de gevelbekledingswerken uit te voeren volgens de regels van de kunst. Lood en/of EPDM wordt geplaatst bij alle dakdoorbrekingen en aansluitingen volgens noodzaak. Deur - en Raamdorpels Deur en raamdorpels op het gelijkvloers worden voorzien in natuurlijke blauwe hardsteen klasse A overeenkomstig de uitvoeringsplannen. De dorpels zijn minstens 5 cm dik. Overige dorpels van ramen en deuren zijn uitgevoerd in aluminium plooiwerk gemoffeld in hetzelfde kleur als het buitenschrijnwerk. Alle dorpels van raam en deuropeningen die rechtsreeks uitgeven op een dakterras, worden ingewerkt in de dakuitwerking en behoeven geen dorpel, gezien er geen opstap is.

11 2.6 Dakwerken Hellende daken De kapconstructie wordt uitgevoerd in gedrenkte Canadese Oregon. Dakhelling volgens het ontwerp. De keperspanten zullen elkaar volledig overlappen en worden genageld. De keperspanten worden geplaatst om de 45 cm, alle verstevigingen en ondersteuningen volgens noodzaak en volgens stabiliteitsstudie opgemaakt door de ingenieur. Het dak is echter niet berekend op extra gewicht van zonnepanelen. De dakisolatie is uitgevoerd met glaswolplaten. De dikte ervan is bepaald door de EPB verslaggever. Om de damp- en luchtdichtheid onder deze isolatielaag te verzekeren wordt een dampscherm geplaatst, zonder onderbrekingen waarvan alle naadoverlappingen worden afgeplakt. Het onderdak bestaat uit een 5-lagige gewapende polypropyleenfolie. De onderdakfolie wordt geplaatst op de keperstructuur direct in contact met de isolatie. De dakbedekking wordt uitgevoerd in een vezelcementen ruitleien van het zelfde type als de gevelbekleding, teneinde het een architectuuraal geheel vormt met deze gevelelementen. Deze wordt geplaatst op tengel -& panlatten in rood noors grenen of europees grenen gedrenkt. Alle nodige hulpstukken zullen gebruikt worden om het dakwerk uit te voeren volgens de regels van de kunst. Lood, zink en/of EPDM wordt geplaatst bij alle dakdoorbrekingen en aansluitingen volgens noodzaak. Dakvlakramen Volgens aanduiding op plan worden er wentelramen voorzien van het type GGL Velux voorzien van alle benodigde gootstukken. Op het wentelraam zal, in de ruimtes conform het EPB verslag (meestal slaapkamers, leefruimtes ) voorzien zijn van een ventilatiestuk om te voldoen aan de eisen van de energieprestatie. Er zijn geen toebehoren zoals vliegenraam, verduistering of rolgordijn inbegrepen. De positie, het aantal en afmetingen van deze veluxen is slechts een indicatie op de plannen. De promotor is vrij om dit nog te wijzigen in functie van de dakconstructie, stabiliteitsstudie en richtlijnen van de architect Platte daken De dakopbouw van platte daken is als volgt : o o o o predallen met een druklaag en hellingsbeton of een houten roostering met OSB plaat voor de platte daken van het bovenste verdiep van de duplexappartementen een dampscherm een thermische isolatie. Een afdichtingslaag in EPDM

12 De dakranden zijn voorzien in geanodiseerde aluminium. Koepels Volgens de aanduiding op de plannen kunnen er vaste koepels worden voorzien in de platte daken. Deze koepels zijn van het type Velux CFP acrylaat of gelijkwaardig. De positie, het aantal en de afmetingen van deze is slechts een indicatie op de plannen. De promotor is vrij om dit nog te wijzigen in functie van de dakconstructie, stabiliteitsstudie en richtlijnen van de architect Zinkwerken Ingewerkte afvoergoten in het hellend dak uitgewerkt in EPDM volgens keuze promotor. Zichtbare afleiders zijn van het vierkante type in zink 0,8 mm en voorzien van de nodige RVS beugels. Ingewerkte afvoeren zijn uitgevoerd in naadloze PE (Polyethyeleen). 2.7 Buitenschrijnwerk privatieven Het buitenschrijnwerk wordt uitgevoerd in thermisch onderbroken, onderhoudsarm en kwalitatieve PVC en/of Aluminium. Dit volgens kleurkeuze RAL door de promotor gemaakt die past in de gehele architectuur van het complex. De binnenzijde van het buitenschrijnwerk is wit. De ramen zijn schuif, draai of draai-kipramen overeenkomstig de plannen. In elk lokaal is er minstens één raam open of is er minstens één raam draai-kip. Er werd overal hoogwaardig isolerende beglazing toegepast met een U-waarde 1.0 W/m²K. In combinatie met het gekozen schrijnwerk voldoet de beglazing aan de energieprestatie-eisen. Daar waar volgens de norm noodzakelijk werd gelaagd glas toegepast. De ramen zijn conform de EPB regelgeving, naargelang de ruimte en het vereiste toevoerdebiet, voorzien van een regelbaar ventilatierooster. Deze zijn van het type invisivent (Renson) of gelijkwaardig in hetzelfde kleur als de ramen. De voegen tussen metselwerk en schrijnwerk zullen opgevoegd worden d.m.v. een plastisch blijvende voegkit. Opendraaiende ramen zonder schoothoogtes, worden aan de buitenzijde beveiligd met de nodige glazen borstweringen in veiligheidsglas in het vlak van de gevel gemeenschappelijke delen Alle bepalingen van het buitenschrijnwerk beschreven in de privatieven is hier tevens van tel De voordeur van de inkomhal kant Moeskroenstraat en achterdeur kant garageweg zijn voorzien van vulling in beglazing teneinde het maximale aan natuurlijk licht binnen te halen in de gemeenschappelijke delen. Wat het veiligheidsgevoel en comfort ten goede komt. De voor- en achterdeur zijn voorzien van veiligheidsbeslag en een elektrisch slot bedienbaar vanuit ieder parlofoonsysteem per appartement. Sleutels volgens het sleutelplan. Op de voor- en achterdeur wordt een siertrekker voorzien.

13 Wijzigingen en opties Volgende opties zijn verkrijgbaar tegen meerprijs : zonwerende en/of akoestische beglazing zonwerende screens akoestische ventilatieroosters vliegenramen rolluiken Enkel voor appartementen 463/101 en 463/102 op het gelijkvloers is er de mogelijkheid om een slot te voorzien op het schuifraam aan het terras, teneinde rechtsreekse toegang te hebben vanuit het terras / garageweg Alle wijzigingen dienen minstens 8 weken voor uitvoering besteld te zijn. Prijswijzigingen te bespreken met bouwpromotor. De promotor behoudt zich het recht om wijzigingen te weigeren (bvb om architecturale eisen) 2.6 Diverse isolaties Dit hoofdstuk wordt, gezien het belang, specifiek gewijd aan alle maatregelen die genomen worden in het kader van het isoleren van het gebouw. Het bevat een samenvatting van reeds eerder besproken, of verder te bespreken maatregelen. Ze worden hier specifiek herhaald en gebundeld omwille van hun belangrijkheid. Doorgedreven isolatie, een slimme ventilatie en een zuinig systeem voor verwarming (zie verder) zijn hierbij de basiselementen. In de volledige schil van de woning (alle gevelmuren, in alle daken) en in de vloerplaat gelijkvloers is een thermische isolatie voorzien. De diktes van de isolaties zijn bepaald door de EPB verslaggever Spouwisolaties De spouw van de nieuwe buitenmuren wordt voorzien van een PIR isolatie (RECTICEL of UNILIN of gelijkwaardig) en een luchtspouw. Deze platen zijn rot- en vochtbestendig en absoluut vochtwerend. Ze worden niet aangetast door ongedierte. De platen worden door middel van speciale haken tegen het binnenspouwblad aangetrokken. Om de geluiden tot een minimum te herleiden tussen de wooneenheden onderling en/of tussen wooneenheden en gemeenschappelijke delen worden de muren ontdubbeld en volledig los van elkaar opgetrokken en gescheiden door een spouw van 2 cm waarin een soepel isolatiemateriaal (ISOVER) met thermische en akoestische eigenschappen wordt geplaatst die dienst doet als een veer. De scheidingsmuren tussen twee privatieve delen van dezelfde wooneenheid worden in één enkele steen uitgevoerd. Tussen de gemene muren van de wooneenheden met aanpalende buren die geen deel uitmaken van het complex is er een rotswolisolatie (ROCKWOOL of gelijkwaardig) geplaatst die tevens thermische en akoestische eigenschappen heeft

14 Vloerisolaties Onder de eerste laag snelbouwstenen van het binnenspouwblad wordt normaliter een eerste laag cellenbeton of laag Foamglas cellenglas geplaatst ter voorkoming van koudebruggen. Gezien de hele ruwbouw opgetrokken is in cellenbeton, is dit niet meer noodzakelijk. Als uitvullaag van de leidingen boven de funderingsplaat van het gelijkvloers en de verdiepingen boven andere wooneenheden wordt polyurethaanschuim (PUR) gespoten. De dikte van deze isolatie kan variëren naargelang haar positie in het gebouw. Dakisolaties De thermische isolatie van het plat dak wordt uitgevoerd met een PIR isolatie (RECTICEL, UNILIN of gelijkwaardig). De dikte van de isolatie is bepaald door de EPB verslaggever. Uitvoering volgens de voorschriften van de leverancier. In de dakconstructie van het hellend dak wordt rotswol (van type ISOVER of gelijkwaardig) aangebracht met een dampscherm

15 3 Bijzondere omschrijving van de afwerkingen 3.1 Bepleisteringswerken en bekledingen in gispkarton Alle nieuwe muren zijn glad bepleisterd of voorzien van spuitplamuur. Waar geen verlaagd plafond komt, worden ook de gewelven voorzien van bepleistering of spuitplamuur Eventuele hellende gedeeltes, voorzetwanden in hellend dakgedeeltes en plafonds kunnen worden uitgevoerd in gipskartonplaten (al dan niet brandwerend) of stucanet. Verlaagde plafonds steeds in gipskarton of gelijkwaardig. Alle niet-dragende scheidingswanden op het verdiep van de duplexappartementen zijn opgebouwd uit een houten onderstructuur en afgewerkt met gipskartonplaten Elementen bekleed met gipskarton worden niet bepleisterd, maar naden en vijsgaten worden opgestopt. Bepleisterde muren en bekledingen in gipskarton worden niet schildersklaar afgeleverd. Zo zullen aansluitingen rond radiatoren, vensters en dergelijke meer door de schilder nog moeten worden bijgewerkt, fijn geschuurd en geplamuurd worden. Dit laatste is ten laste van de koper Er is wel een eenmalige opstop voorzien van alle bepleisteringen, na het plaatsen van alle binnenschrijnwerken, trappen en venstertabletten. Technische lokalen worden niet bepleisterd. gemeenschappelijke delen. Eventueel kunnen predallen zichtbaar gelaten worden in Hoekbeschermers zijn geplaatst aan alle uitspringende hoeken. Waar nodig stopprofielen. Het buitenschrijnwerk wordt ingepleisterd (neggen) of voorzien van een omkasting in binnenschrijnwerk naargelang de positie ervan. Plafonds van de volgende lokalen, nl badkamer, toilet en natte berging zijn voorzien van een waterwerende gipskartonplaat. Wanden ter hoogte van douche en bad worden waterdicht gecementeerd om te kunnen betegelen.

16 3.2 Vloeren De vloeren worden geplaatst op een type zwevende cementgebonden chape. Deze is gewapend. De dikte kan variëren naargelang de positie in het gebouw. Daarboven komt de vloerbekleding zelf. Uitzettingsprofielen voorzien onder alle binnendeuren en volgens de regels van de kunst. Indien andere materialen gekozen worden, zoals natuursteen, plankenvloer, enz. of een vloer met een kleiner of groter formaat, of gerectificeerd, of met andere voegtype enz zal een aangepaste plaatsingsprijs in verrekend worden zowel voor het legbed als de vloer afhankelijk van het type van de gekozen vloer. Eveneens voor speciale legverbanden. De vloeren worden verder als volgt afgewerkt : Gemeenschappelijke delen : Met een onderhoudsvriendelijke keramische tegel 45/45 of gelijkwaardig volgens keuze van de promotor met bijhorende plinten. Privatieven : o Woonkamer, keuken, hal, wc, berging en badkamer : Onderhoudsvriendelijke keramische tegel formaat 45/45 met een particuliere handelswaarde van 25 /m² (excl BTW en plaatsing). Rechte plaatsing. Bijhorende plinten met een particuliere handelswaarde 10,55 /lm (excl. BTW en plaatsing) Plinten stemmen overeen met de keramische tegels. Meubilair wordt niet voorzien van stenen plinten met uitzondering ingewerkte berging. Meer informatie en details voor de keramische vloeren : Tegels Depaepe Wevelgem o Slaapkamers en het volledig verdiep van de duplexappartementen 463/105 en 106 : Er wordt een laminaatparket zwevend geplaatst volgens een clicksysteem met een particuliere handelswaarde van 15 /m² (excl BTW en plaatsing) Het laminaatparket wordt geplaatst op een geluiddempende onderlaag uit PEschuimmatten. Plinten worden voorzien in witte voorgeprimerde MDF met afgeronde hoeken om mee te schilderen. Plinten overeenkomstig de laminaat is te verrekenen Meer informatie en details voor de laminaatvloeren : Woodstoxx Menen / Kortrijk

17 3.3 Betegelingen De muurbekleding in betegeling zijn enkel voorzien in de badkamer. Ligbad of douche wordt uitbekleed tot plafond. De bekleding stuit onmiddellijk op de vloer of tegen de sanitaire toestellen (geen plinten). Eventuele schuine kanten en plafonds onder de dakhelling worden niet uitbekleed. Venstertabletten kunnen eveneens de plaats mee uitgewerkt worden. Deze worden uitgevoerd in een dezelfde keramische tegel als de vloer formaat 45/45 of ander volgens keuze promotor met een particuliere handelswaarde van 25 /m² (excl BTW en plaatsing). Dit teneinde een harmonisch en hedendaagse uitstraling te bekomen. Rechte plaatsing. Indien andere materialen gekozen worden, zoals glas, natuursteen, enz. of een tegel met een kleiner of groter formaat zal een aangepaste plaatsingsprijs in verrekend worden zowel voor de ondergrond als de vloer afhankelijk van het type van de gekozen tegel. Eveneens voor speciale legverbanden. 3.4 Binnendeuren De binnendeuren zijn standaard schilderdeuren inclusief omkasting, omlijsting in MDF of gelijkwaardig om te schilderen, voorzien van hang en sluitwerk, een met kruk volgens keuze promotor. Een slot is voorzien op badkamer en toiletdeur. De architecturale plannen zijn bepalend voor de draairichting van de deur. De binnendeuren die uitgeven op de gemeenschappelijk hebben een brandweerstand van ½ uur en kunnen niet worden gewijzigd. Het brandwerend deurgeheel bestaat uit één stalen deurvleugel in een stalen deurkozijn. De Rf-weerstand wordt geattesteerd door het Benor-ATG merk. De deurvleugels zijn gemerkt met vermelding van de duur van de brandweerstand. De deurgehelen worden geplaatst door een erkende plaatser. Standaard worden veiligheidssloten voorzien die enkel bij te maken zijn bij de leverancier op vertoon van een certificaat. Standaard heeft de deur een driepuntssluiting. Tegen meerprijs kan hier een inbraakwerende veiligheidsdeur voorzien worden. Alle hang- en sluitwerk in aluminium. De binnendeur van de berging voor appartement 101 en 102 op gelijkvloers is een brandwerende deur van ½ uur. Sleutels volgens het sleutelplan. Deurstoppen zijn niet voorzien. Alle binnendeuren worden standaard voorzien van een spleet van ca 1 à 1,5 cm (afhankelijk van de deurbreedte) aan de onderzijde teneinde een luchtdoorstroomopening te creëren. Dit is een onontbeerlijk onderdeel in het volledig ventilatiesysteem. Tegen meerprijs kan in plaats daarvan een ventilatierooster (die voldoet aan de debietopeningen) geplaatst worden in kleur en uitvoering naar keuze. De hoogte is bepaald door de EPB verslaggever

18 3.5 Trappen gemeenschappelijk delen Betontrappen in grijs zichtbaar gladgestreken beton. Onderzijde in afgestreken beton. Deze worden voorzien van de anti-slip rubberen trapneuzen. Type trappen overeenkomstig de architectuurplannen. Met inbegrip van een muurhandgrepen. De trappen voldoen aan de vereisten van de brandweer. privatieven Dit is enkel van toepassing voor de duplex appartementen 463/105 en 106. Een rechte open trap met verdreven bovenstuk is inbegrepen in de prijs. Overeenkomstig de plannen. Uitvoering in Rubberwood, 2 lagen vernist of wit afgewerkt volgens keuze promotor. Zonder tegentrede Met inbegrip van een muurhandgreep langs de kant van de muur. 3.6 Diverse binnenschrijnwerken Diverse afwerkingen zoals omkastingen en waar buizen van technische installaties moeten weggewerkt worden, voorziet men, volgens hun positie, al dan niet in waterwerende groene MDF om te schilderen. Dit volgens aanwijzing van de architect. In bergingen en technische lokalen worden buizen niet weggewerkt en blijven zichtbaar. De inbouwreservoir (Systemfix Geberit) van het hangtoilet wordt uitbekleed in waterwerende MDF om te schilderen. Bij ramen op met een verhoogde schoot (niet tot tegen de grond) worden de raamtabletten voorzien in een waterwerende MDF om te schilderen. Er worden geen gordijnkasten voorzien. De schilderwerken van deze schrijnwerken zijn ten laste van de koper 3.7 Vast meubilair Volgende inbouwkasten worden voorzien en maken deel uit van de prijs: gemeenschappelijke delen : De tellerkasten in de inkom op het gelijkvloers privatieven : De ingewerkte kastenwand in de bergplaats van alle appartementen In deze kast kan de verwarmingsketel, ventilatie-unit, elektrische zekeringkast en andere technische onderdelen en leidingen ondergebracht worden. Er zal voldoende ventilatie voorzien worden. Alsook is een ruimte voorzien voor een vestiaire. Een gedeelte is gereserveerd voor het inwerken van een wasmachine en droogkast en extra berging Deze inbouwkasten worden uitgewerkt in waterwerende MDF om, te schilderen door de koper. De schilderwerken van deze schrijnwerken zijn ten laste van de koper Deze schrijnwerken kunnen tegen meerprijs uitgevoerd worden in een met melamine bekleedde plaat of ander materiaal naar keuze van de koper.

19 3.8 Keuken en bijhorende toestellen Het keukenmeubilair wordt vervaardigd uit hoogwaardige en resistente materialen, bij een door de promotor aangeduide leverancier. Er is een keuken (kasten en keukentoestellen) exclusief BTW inclusief plaatsing voorzien met particulieren handelswaarde van : * 6100 voor appartement 101, 103 en 104 * 6700 voor appartement 102, 105 en 106 Per appartement is een specifieke opstelling voorzien. De aanduiding op de verkoopsplannen is louter illustratief. Voor een meer gedetailleerde info inzake de keukenopstelling per appartement zich wenden tot de promotor. De koper kan echter naar believen samenstellen bij de keukenleverancier qua meubilair, indeling, inrichting, afwerkingen, kleuren, toestellen enz In overleg met de koper wordt een definitief keukenplan opgemaakt, zolang dit nog kan en rekening houdende met de eventueel reeds geplaatste technische voorzieningen. Er wordt een prijsofferte gemaakt in functie van het keukenplan, gekozen afwerking en keukenapparaten. Na akkoord voor de definitieve uitvoering van de keukeninstallatie worden eventuele afwijkingen van budget verrekend met de promotor. Meubilair De keuken is opgevat in een hedendaagse strakke witte uitvoering. Alle lades en fronten zijn greeploos uitgevoerd. In de prijs van de keuken is rekening gehouden met Toestellen volgende afwerkingsklasse : Premium wit werkbladen : wit APD met decorkanten plinten 150 mm met vloerafdichtingsprofiel greeploze fronten en lades aanwezigheid van een beschermbodem tegen vochtigheid in de spoelkast een brede ladenblok onder het kookfornuis. aanrecht FRANKE quadrant of gelijkaardig (+/- 40/40 cm) eengreepsmengkraan in chroom met zwenkbare uitloop volledig geïntegreerde vaatwasser ZANUSSI A+ ZDT12041FA 5 temp 3 programma combi microgolfoven ZANUSSI 45 cm 38 l elektrische timer ZNF44X vitro-keramische kookplaat ZANUSSI 4 zones TouchControl ZEV6340NBA volledig geïntegreerde koelkast ZANUSSI 122 cm A+ **** schuiftechniek met vriesvak ZBA22420SV Meer informatie en details over het keukenmeubilair en toestellen : Eggo Keukens of gelijkwaardig

20 Dampkap Odormatic Het dampkaptoestel is een motorloze dampkap aangesloten op het ventilatiesysteem Healthbox II van Renson. Dit systeem garandeert een uiterst stille en efficiënte werking van de dampkap. Via een luchtgordijnfunktie wordt een barrière gecreëerd rond het fornuis. Dit zorgt ervoor dat alle geuren en vetdampen zich niet verspreiden. De Healthbox II staat in voor de extractie van de vervuilde lucht. Als secundaire functie dient de Odormatic ook als extractiepunt voor ventilatie in de keuken. Deze is onzichtbaar geïntegreerd in de dampkap zelf. Standaard voorziet men de onderbouw Odormatic Aquito. 80% rendement (bij gewone motorloze 35%) Breedte 600 mm. Bediening via druktoetsen. Energiezuinige halogeenverlichting. Met een particuliere handelswaarde exclusief BTW en plaatsing : 398. Andere modellen in onderbouw of integreerbaar zijn verkrijgbaar tegen meerprijs. U kan zich tot de promotor richten voor een lijst van de mogelijke variantes in combinatie met dit ventilatiesysteem.

21 3.9 Inrichtingen en schilderwerken Schilderwerken Er zijn geen schilderwerken voorzien in de privatieven. Deze worden dus overgelaten aan de artistieke keuze van de koper. Enkel de gemeenschappelijke ruimte van 0 tot +02 worden afgeschilderd afgeleverd. De schilderwerken worden pas een jaar na oplevering ervan uitgevoerd, gezien de nodige droogtijd van de ruwbouw zoals in de privatieven Afwerkingen door de koper of door hem aangestelden (schilderwerken en andere aannemers ) kunnen pas gebeuren na de voorlopige oplevering van het appartement. Deze werken mogen in geen geval de vooruitgang van de totaliteit der werken hinderen. De koper wordt erop gewezen dat schilderwerken door de kopers uitgevoerd in een periode van 1 jaar na de voorlopige oplevering niet kunnen worden gewaarborgd door de promotor, architect noch aannemer daar deze periode als normaal wordt beschouwd om een volledige uitdroging van het gebouw te laten plaatsvinden evenals het voorkomen van krimp en haarscheurtjes ten gevolge van krimpwerking bij dit uitdrogingsproces en minimale zettingen gedurende deze periode. De krimp- en zettingsbarsten veroorzaakt door de normale zetting van het gebouw zijn geen reden tot het uitstellen van betaling en anderzijds valt dit niet onder de verantwoordelijkheid van de promotor of aannemer wanneer het gaat om verschijnselen eigen aan de natuur van het gebouw. Gordijnen De koper is vrij al dan niet gordijnen te hangen. Er zijn dus geen gordijnen in de prijs inbegrepen. Echter om het architecturale karakter van het geheel te vrijwaren en respecteren zijn enkel witte paneelgordijnen toegelaten. Overgordijnen naar keuze zijn toegelaten indien er paneelgordijnen aanwezig zijn Brievenbussen Brievenbussen zijn inbegrepen in de prijs. Deze worden ingeplant overeenkomstig de verkoopsplannen. Sleutel volgens sleutelplan Uitvoering volgens plan en conform de Europese Richtlijnen en Richtlijnen van de Post : Plaatsing aan de grens van de openbare weg en steeds toegankelijk. Opening van 23 cm breed en 3 cm hoog en voldoende groot zodat u ook grote enveloppen kunt ontvangen (C4-formaat). De opening van uw postbus bevindt zich boven de minimale hoogte van 70. Voorzien van zichtbare en leesbare huis- en busnummers en voorzien van een kaarthouder voor de namen van alle bewoners. Bij naamsaanduiding zal dit dienen te gebeuren in harmonie met de stijl van het complex.

22 4. Bijzondere omschrijving van de technieken 4.1 Technische kokers en kanalen Er wordt een centrale verticale technische koker voorzien voor afvoer van de cv-ketels, ventilatie en dampkappen op een centrale CLV afvoersysteem Aanvoer van verse lucht en afvoer van verbrandingsgassen gebeurt met dit systeem om CO- vergiftiging te vermijden. Langs deze koker verlopen ook alle overige technische leidingen. De doorgangen worden steeds uitgevoerd rekening houdende met de brandvoorschriften. 4.2 Verwarmingsinstallatie Er is een individuele verwarming voorzien in de technische ruimte op het verdiep met gesloten type op aardgas condenserende wandgenerator met voorziening voor sanitair-warmwater productie voor keuken en badkamer. Merk Vaillant of gelijkwaardig. Alle bijhorigheden zijn inbegrepen. De ketel is aangesloten op een centraal CLV systeem. De verdeling gebeurt d.m.v. collectoren en kunststofleidingen in mantelbuis. Voor de verwarmingsinstallatie en het vermogen van de ketel werd een afzonderlijke studie door het studiebureau van de leverancier gemaakt en dit voor elke wooneenheid apart. De plaats van de radiatoren en thermostaat kan eventueel worden besproken zolang het mogelijk is. Muurradiatoren van het standaardtype (wit) type compact of Premium Eco (naargelang de ruimte) van het merk Henrad of gelijkwaardig en kunststofleidingen in VPE. Deze zijn voorzien van een purgeerkraantje. Tegen een meerprijs kan ook een ander type geplaatst worden. Thermostatische kranen zijn voorzien in de slaapkamers en badkamer. De elektronische klokthermostaat instelbaar voor verschillende gebruikstemperaturen wordt geplaatst in de leefruimte. De radiatoren worden in alle bewoonde kamers geplaatst. Tegen meerprijs kan ook in de andere ruimtes een radiator geplaatst worden (berging, hal, wc) De warmteverliesberekeningen waarborgen in volgende lokalen bij een buitentemperatuur van -10 : woonkamer/ keuken : 22 C slaapkamers : 18 C badkamer: 24 C Alle leidingen van de radiatoren worden uitgevoerd met muuraansluiting, tenzij technisch niet mogelijk. Dan wordt er gewerkt met een grondaansluiting. Alle leidingen worden in de muren of vloeren ingewerkt. Voor klimaatregeling (airconditioning) en/of gascasettes is geen handelswaarde voorzien en is dit ten laste van de koper. In samenspraak met de promotor kan nagezien worden of dit technisch mogelijk is. De buitenelementen, schouwen dienen het architecturaal karakter van het geheel niet te schaden.

23 4.3 Ventilatiesysteem Om een gezond binnenklimaat te garanderen wordt voorzien in een ventilatiesysteem conform de geldende normen. Deze worden uitgevoerd volgens de studie van de EPB-verslaggever. Standaard wordt per appartement een ventilatiesysteem type C+ voorzien van het merk Renson of gelijkwaardig. Dit heeft als principe : een statische toevoer via verluchtingsroosters van verse lucht boven de ramen de mechanische afvoer van bezoedelde en vochtige binnenlucht via afvoermonden en leidingsysteem aangesloten op een ventilatieunit ondergebracht in de kast van de bergplaats de toevoerpunten via verluchtingsroosters : Voor de beschrijving van de ventilatieroosters zie buitenschrijnwerken. Type Invisivent van Renson De toevoerpunten worden voorzien in volgende lokalen : alle leefruimtes en de slaapkamers. In de dakvlakvensters in hellende daken worden speciale roosters Ventil+ van merk Velux geplaatst. het mechanisch afvoersysteem : Healthbox II met smartzone-technology is een uitermate energiezuinig, eenvoudig en onderhoudsvriendelijk systeem met CO2 en dynamische geur- en vochtsensoren. Dit laat toe om de woning optimaal te ventileren, volgens de leefgewoontes van de bewoners. De Healthbox II screent 24 uur per dag vocht en/of CO2 per aangesloten ruimte, ook wanneer de bewoners niet thuis zijn. De ingebouwde sensor in de regelmodule zal de sturingsklep meer of minder openen. Hierdoor wordt het extractiedebiet volautomatisch bijgestuurd en is het systeem zeer energiezuinig. Er worden afvoerpunten voorzien in volgende lokalen : badkamer, wasplaats, toilet en keuken Elke slaapkamer wordt individueel nog eens afgevoerd op C02. Inbegrepen is de Kitchenmode : gecombineerde dampkapafvoer op het systeem (gecombineerd met de ventilatieafvoer keuken). Voorziening van een Odormatic Renson dampkap. (zie artikel keukens) Voor de bediening via een touchdisplay dient een meerprijs te worden betaald de doorstroomopeningen Er zijn tevens doorstroomopeningen voorzien voor de vrije doorgang van de lucht tussen de kamers waar de luchttoevoeropeningen en de afvoeropeningen gelegen zijn. Standaard wordt dit opgelost met een spleet van ca 1 à 1,5 cm aan de onderzijde van de deuren (zie beschrijven binnendeuren) Voor meer info : Alle leidingen worden in de muren of vloeren ingewerkt. Opbouw waar geen pleisterwerk is voorzien. Er is geen afvoer voorzien voor een droogkast. De droogkasten dienen van het condenserende type te zijn.

24 4.4 Sanitaire Installaties Elk appartement heeft een volwaardige sanitaire installatie De technische installatie van de watertoevoer voldoet aan de technische voorschriften van de watermaatschappij. Er is een aansluiting vanuit de teller voorzien naar volgende punten : Aanrecht keuken : warm/koud toevoer + afvoer Aansluiting toilet : koud toevoer + afvoer Aansluiting handwastafel toilet : koud toevoer + afvoer Aansluiting wastafel badkamer : warm/koud toevoer + afvoer Aansluiting gascondenserende ketel : koud toevoer Aansluiting wasmachine : koud toevoer Aansluiting vaatwas keuken : koud toevoer Aansluiting douchecabine/bad : warm/koud toevoer Het warm water wordt verdeeld vanaf het gasverwarmingstoestel waarvan sprake is bij het artikel verwarming. De warmtebestendige PVC afvoeren van aangepaste diameter voor de standaard sanitaire toestellen zijn inbegrepen. De gasleiding wordt uitgevoerd in WICU van 18 of gelijkwaardig. Staande leidingen zijn vast koper. Koudwaterleidingen en warmwaterleidingen zijn voorzien In Alpex Isol of gelijkwaardig. Alle leidingen worden in de muren of vloeren ingewerkt. Opbouw waar geen pleisterwerk is voorzien. 4.5 Sanitaire toestellen Volgende sanitaire toestellen zijn standaard voorzien volgens de keuze gemaakt door de promotor bij de diverse leveranciers ; De plaats van de toestellen is aangeduid op de verkoopsplannen en de positie ervan kan variëren volgens de wooneenheid. Op de verkoopsplannen zijn de maatvoeringen ingetekend van de toestellen inbegrepen in de prijs teneinde de koper een goed beeld te geven van het geheel. Het is de koper toegelaten om naar believen andere sanitaire toestellen en badkamer te kiezen binnen of buiten het voorziene budget bij de leveranciers die aangeduid zijn door de promotor. Eventuele afwijkingen van budget worden verrekend met de promotor. Meer informatie en details over de onderstaande sanitaire toestellen Dupont Sanitair Menen/Kortrijk Voor het wastafelgeheel dient de koper zich wenden tot de bouwpromotor zelf. Tal van andere combinatiemogelijkheden qua afwerking, afmetingen, dubbele wastafel enz in optie

25 Hangtoilet Een hangtoilet wit met inbouwreservoir Systemfix van het merk Geberit en afdekplaat Geberit in wit kunststof type Sigma 01 met 2 toetsen voor grote en kleine spoeling. Met inbegrip van de dubbele WC zitting in de massa gekleurd Sanilabel met inox scharnieren. Een handwastafel is optioneel. De af- en toevoervoorzieningen zijn wel inbegrepen. Deze hebben een particuliere handelswaarde van 530 (exclusief BTW en plaatsing). Wastafelgeheel badkamer Een kunstmarmeren witte wasbak op volle diepte. B 82 x D 54,5 cm op een witte onderbouwkast met lade H 32 x B 80 x D 51,2 cm met geïntegreerde handgrepen en afgeronde kanten. Een eengreeps wastafelmengkraan Hansgrohe Thalis chroom voor op de wastafel. Deze hebben een particuliere handelswaarde van 560 (exclusief BTW en plaatsing).

26 Verder heeft de koper de mogelijkheid te kiezen tussen een opstelling met een douchetub of bad in de badkamer Deze hebben beiden een particuliere handelswaarde van 1420 (exclusief BTW en plaatsing). Mogelijkheid 1 : Douchetub Een witte douchetub in dikwandig acryl 160/90/3 Sanilabel met afvoer diam 90 mm Viega. De douchetub is aan 3 zijde omgeven met een betegelde wand. Aan de open zijde wordt de doucheruimte afgeschermd met een wand in helder veiligheidsglas Met opbouw douchethermostaat Hansgrohe met Ecostop (begrenst debiet 10 l/min), temperatuurbegrenzer 40, voorinstelbare warmwaterbegrenzing, terugslagkleppen in chroom. En een chromen doucheset Hansgrohe met stang 90 cm, handdouche, zeepschaal en slang 160 cm. 3 Sproeistanden. 12 l/min debiet. Mogelijkheid 1 : Bad Een wit hoekbak in dikwandig acryl gekleurd in de massa van het merk RIHO type Delta BB x 80 cm inclusief de toebehoren zoals de badafvoergarnituur en afwerkset badafvoer in chroom Hansgrohe. Een 3-gatsmengkraan voor badrandmontage Paffoni Stick SK040 CR met mengkraan, uitloopbek en handdouche in chroom. De vrije zijdes van de het bad worden dan voorzien van een betegeling of een afwerkingselement in acryl.

27 4.6 Elektriciteitswerken Installatie Per appartement is er een zekeringenkast voorzien; Aansluiting tot verdeelbord, toevoerkabel en tellerkast zijn inbegrepen in de prijs. Het verdeelbord is uitgerust met de nodige verliesstroomschakelaars, automatische zekeringen. Deze bevindt zich in de ingewerkte kast van de bergplaats. De voorziene elektrische installatie wordt uitgevoerd volgens de normen van de plaatselijke elektriciteitsmaatschappij en overeenkomstig de actuele technische voorschriften en wordt goedgekeurd door een officieel keuringsbureau en zullen uitgevoerd worden volgens onderstaande omschrijving. Een schema van de installatie wordt aan de koper overhandigd dit om toezicht en controle mogelijk te maken Voor de kookplaat, oven, wasmachine, droogkast, vaatwas en centrale verwarming + ventilatie worden er vaste zekeringen voorzien en is er een apart circuit voorzien. Voor de badkamer een afzonderlijk circuit. Alle leidingen worden in de muren of vloeren ingewerkt. Opbouw waar geen pleisterwerk is voorzien. Alle contactdozen hebben een aarding. Schakelaars en stopcontacten De schakelaars en stopcontacten zijn van het type inbouw, witte kleur, merk Niko of gelijkwaardig. Andere types zijn mogelijk tegen meerprijs. Verlichting Er zijn geen lichtarmaturen voorzien met uitzondering van deze op de buitenterrassen. Deze zijn voor alle appartementen dezelfde teneinde in harmonie te zijn met het architecturaal karakter van het geheel. Lichtpunten zijn niet voorzien van lampen of apparaten. Voorzieningen in gemeenschappelijke delen Alle elektriciteit voor de gemeenschap wordt aangesloten op een aparte teller die zich in de tellerkast op het gelijkvloers bevindt. Alles wat met de gemeenschap te maken heeft, wordt hierop aangesloten. De kosten van het gemeenschappelijke elektrisch verbruik worden vastgesteld door de distributiemaatschappij inzake elektriciteit en verrekend door de syndicus. De gemeenschappelijke delen worden uitgerust met verlichtingsarmaturen. Hier wordt een minutenverlichting of verlichting met bewegingsdetectie of een combinatie van beiden voorzien. Videofonie Er is een in elk appartement een videofoon voorzien met individueel scherm en deuropener. Dit alles is verbonden me de centrale inkomdeur aan straatzijde op het gelijkvloers.

28 Samenvatting installatie Indien de plaatsing van de elektrische leidingen nog niet is gebeurd, heeft de koper inspraak wat betreft de plaats van schakelaars, stopcontacten en toestellen. In ieder appartement wordt één aansluiting van internet/telefonie en tv distributie voorzien in de leefkamer. Tegen meerprijs kunnen ook meerdere aansluitingen worden voorzien. Verrekeningen gebeuren in samenspraak met de promotor. Gezien de verschillen in appartementsindeling, kan deze samenvatting lichtjes afwijken in hoeveelheid. Inkom/Berging : 2 lichtpunten Video-parlofoontoestel Keuken : 2 lichtpunten boven het werkvlak aanrecht 2 lichtpunten boven het werkvlak kookplaat (1 lichtpunt reeds voorzien in dampkap) 2 stopcontacten boven aan kookplaat 1 stopcontact keukeneiland 1 stopcontact op plinthoogte 1 aansluitdoos voor kookplaat 1 stopcontact voor koelkast 1 aansluitdoos/stopcontact voor dampkap 1 stopcontact voor combi-oven 1 stopcontact voor vaatwasmachine Woon- en eetkamer : Kring 1 : 1 lichtpunt boven eetplaats Kring 2 : 1 lichtpunt boven zithoek 6 stopcontacten verspreid over de leefruimte op plinthoogte 1 aansluitdoos voor tv distributie 1 aansluitdoos telefoon/internet 1 aansluiting voor thermostaat Slaapkamers 1 lichtpunt 4 stopcontacten verspreid over de slaapkamer Nachthal bij duplexen (enkel van toepassing voor appartementen 105 en 106) 1 lichtpunt Toilet : 1 lichtpunt

29 Badkamer : 2 lichtpunten (wastafel en plafond) 1 stopcontact aan lavabo Berging : 1 stopcontact wasmachine 1 stopcontact droogkast 1 stopcontact ketel 1 stopcontact ventilatie-unit 2 stopcontacten Terras : 1 lichtpunt met armatuur gekozen door de promotor 1 hermetisch stopcontact in opbouw Garage : In basisprijs zijn er geen elektrische voorzieningen getroffen. Doch is er wel technische mogelijk om via reeds voorziene wachtbuizen stroom in de garages binnen te halen en een elektriciteitskit in optie te voorzien. Deze omvat 1 lichtpunt, 1 schakelaar, een aftakdoos aangesloten op de privatieve teller. Alles in opbouw. Meerprijs op te vragen bij de promotor. Enkel in geval de garage verkocht wordt met een appartement. 4.7 Nutsvoorzieningen Wacht- en doorvoerleidingen Doorvoerbochten voor de diverse voorzieningen (elektriciteit, water, gas, telefonie en kabel) werden geplaatst in de technische ruimte aan de voorgevel van het complex en komen uit in de tellerlokalen. Diverse wachtleidingen met trekdraad voor elektriciteitsdoorvoer van appartementen naar de achtergelegen garages liggen klaar voor aansluiting, alsook deze voor kabel en telefoon Aansluiting Alle aankoppelings-, aansluitings- of indienststellingskosten van alle nutsleidingen welke aan de nutsmaatschappijen of locale overheden moet betaald worden voor water, gas en elektriciteit zijn ten lasten van de koper. Deze worden tegen kostprijs doorgefactureerd door de promotor. De aansluiting zelf van deze 3 nutsvoorzieningen wordt door de promotor geregeld. Deze aansluitingskosten worden begroot op ongeveer 1900 (elektro, gas en water) euro + 21 % BTW. De aansluitingen van de nutsvoorzieningen voor telefonie, internet en tv-distributie zijn niet inbegrepen in de prijs en zijn volledig ten laste van de klant gezien de keuzes in diverse providers op de markt. De aansluiting zelf van deze nutsvoorzieningen wordt door de koper geregeld. De koper kijkt tijdig voor de nodige leveringscontracten. De hiermee gepaard gaande abonnementsen installatiekosten zijn niet inbegrepen

AVANIUM Appartementen te WEZEMAAL LASTENBOEK

AVANIUM Appartementen te WEZEMAAL LASTENBOEK RESIDENTIE AVANIUM Appartementen te WEZEMAAL LASTENBOEK LASTENBOEK RESIDENTIE AVANIUM 1 Inhoud 1 WERKEN MEE AAN DIT PROJECT 2 GESLOTEN RUWBOUW 3 AFWERKING privatieve ruimten 4 AFWERKING gemeenschappelijke

Nadere informatie

VERKOOPLASTENBOEK. ARTEVELDE - PLAZA De Panne

VERKOOPLASTENBOEK. ARTEVELDE - PLAZA De Panne VERKOOPLASTENBOEK ARTEVELDE - PLAZA De Panne 20/11/2013 Vg / Wg / Gdv / Gvkr / Gvv 1 Inhoud I. PROJECTTEAM... 3 II. ALGEMEEN... 4 1) Projectteam... 4 2) Leidinggevend architect... 4 3) Technische studies...

Nadere informatie

Koperslastenboek. Beneluxlaan 40-42, 8700 Tielt. GC-Architecten bvba, Veldstraat 11, 8760 Meulebeke. Verkoop:

Koperslastenboek. Beneluxlaan 40-42, 8700 Tielt. GC-Architecten bvba, Veldstraat 11, 8760 Meulebeke. Verkoop: Koperslastenboek Bouwplaats: Bouwheer: Ontwerp: Klantencoördinatie: Verkoop: Lambert Invest bvba GC-Architecten bvba, Veldstraat 11, 8760 Meulebeke BVBA Vlato, Sint-Janstraat 185, 8700 Tielt VLAEMYNCK

Nadere informatie

Residentie Koningin Astrid

Residentie Koningin Astrid Residentie Koningin Astrid Cvba Vobis Aalbeeksesteenweg 15 8 B-8500 Kortrijk T 056/25 25 25 www.vobis.be Residentie Koningin Astrid 2 appartementen met 1 slaapkamer & terras 2 dakappartementen met riant

Nadere informatie

Woonresidentie. Residentie Servaas. Diepenbeek LASTENBOEK. In Harmony with the future

Woonresidentie. Residentie Servaas. Diepenbeek LASTENBOEK. In Harmony with the future Woonresidentie Residentie Servaas gebouw A Diepenbeek LASTENBOEK In Harmony with the future INHOUDSOPGAVE SITUERING 5 ALGEMEEN 5 HOOFDSTUK 1: BESCHRIJVING DER WERKEN 6 1.1 Inplanting 6 1.2 Het afsluiten

Nadere informatie

Ter Leuvert. Inhoud LASTENBOEK. RESIDENTIE Appartementen te WEZEMAAL VERKOOPSLASTENBOEK RESIDENTIE TER LEUVERT. De Coninck nv

Ter Leuvert. Inhoud LASTENBOEK. RESIDENTIE Appartementen te WEZEMAAL VERKOOPSLASTENBOEK RESIDENTIE TER LEUVERT. De Coninck nv RESIDENTIE Appartementen te WEZEMAAL Ter Ter Leuvert LASTENBOEK Inhoud 1 1 WERKEN MEE AAN DIT PROJECT 2 GESLOTEN RUWBOUW 3 AFWERKING privatieve ruimten 4 AFWERKING gemeenschappelijke delen 5 ALGEMENE VERKOOPSVOORWAARDEN

Nadere informatie

LASTENBOEK VERKOOP STANDAARD KOMITO. Residentie Ruebens Voorstraat 47 - Kaprijke

LASTENBOEK VERKOOP STANDAARD KOMITO. Residentie Ruebens Voorstraat 47 - Kaprijke LASTENBOEK VERKOOP STANDAARD KOMITO Voorstraat 47 - Kaprijke Architect : A³ Architect Jurgen Van Durme Nieuwstraat 10/12 B-9230 Wetteren jurgenvandurme@skynet.be Opdrachtgever : Komito Kaprijke bvba Sackweg

Nadere informatie

VERKOOPSLASTENBOEK RESIDENTIE CARPENTIA. Tramstraat - Krekelstraat 9070 DESTELBERGEN-HEUSDEN

VERKOOPSLASTENBOEK RESIDENTIE CARPENTIA. Tramstraat - Krekelstraat 9070 DESTELBERGEN-HEUSDEN 1 VERKOOPSLASTENBOEK RESIDENTIE CARPENTIA Tramstraat - Krekelstraat 9070 DESTELBERGEN-HEUSDEN Bouwen van een appartementencomplex van 17 appartementen en 1 handelsruimte met 20 bergingen en 33 ondergrondse

Nadere informatie

2.6.4/ 01501-09/Arthème/an ARTHÈME RESIDENTIE. Appartementen te Zaventem LASTENBOEK LASTENBOEK

2.6.4/ 01501-09/Arthème/an ARTHÈME RESIDENTIE. Appartementen te Zaventem LASTENBOEK LASTENBOEK 2.6.4/ 01501-09/Arthème/an RESIDENTIE ARTHÈME Appartementen te Zaventem 1 Inhoud 1 WERKEN MEE AAN DIT PROJECT 2 GESLOTEN RUWBOUW 3 AFWERKING privatieve ruimten 4 AFWERKING gemeenschappelijke delen 5 ALGEMENE

Nadere informatie

Woningen Verkoopslastenboek

Woningen Verkoopslastenboek Versie 07 april 2014 Woningen Verkoopslastenboek Woningen Verkoopslastenboek 1 Ontwikkelaar : DENDER DEVELOPMENT cvba en DENDER LAND cvba Maatschappelijke zetel: Franklin Rooseveltlaan 180, 8790 Waregem

Nadere informatie

Residentie De enbosschen Residentie Capellenhof Verkoopslastenboek

Residentie De enbosschen Residentie Capellenhof Verkoopslastenboek Residentie De enbosschen Residentie Capellenhof Verkoopslastenboek Index Blz 1. Voorwoord 3 2. Beschrijving van het project 4 3. Bouwkundig lastenboek 5 3.1. Afbraak en voorbereidende werken 3.2. Ondergrondse

Nadere informatie

VERKOOPLASTENBOEK. T VEER te Tielrode Burgermeester A. Heymanstraat 84 Antwerpsesteenweg 97. 19/05/2014 Gvg / Wg / Gdv / Vkr / Gvv

VERKOOPLASTENBOEK. T VEER te Tielrode Burgermeester A. Heymanstraat 84 Antwerpsesteenweg 97. 19/05/2014 Gvg / Wg / Gdv / Vkr / Gvv VERKOOPLASTENBOEK T VEER te Tielrode Burgermeester A. Heymanstraat 84 Antwerpsesteenweg 97 19/05/2014 Gvg / Wg / Gdv / Vkr / Gvv Inhoud I. PROJECTTEAM... 3 II. ALGEMEEN... 4 1) Projectteam... 4 2) Leidinggevend

Nadere informatie

VERKOOPSLASTENBOEK Turnhout Residentie Kruisberg

VERKOOPSLASTENBOEK Turnhout Residentie Kruisberg VERKOOPSLASTENBOEK Residentie Kruisberg MAKELAAR: Century 21 Bruyninckx Vastgoed Rubensstraat 157 2300 ARCHITECT: Office 48 Koning Albertstraat 48 2440 Geel AANNEMER: Pluym Van Loon Kanaaldijk 16c 2380

Nadere informatie

VERKOOPLASTENBOEK. RESIDENTIE STATIO Wolvertem

VERKOOPLASTENBOEK. RESIDENTIE STATIO Wolvertem VERKOOPLASTENBOEK RESIDENTIE STATIO Wolvertem 30/10/2013 Vg / Wg / Gdv / Gvkr / Gvv 1 Inhoud I. PROJECTTEAM... 3 ALGEMEEN... 4 1) Projectteam... 4 2) Leidinggevend architect... 4 3) Technische studies...

Nadere informatie

Voorwoord. Met vriendelijke groeten, Miguel Van Hoof. Algemeen lastenboek Het Landgoed

Voorwoord. Met vriendelijke groeten, Miguel Van Hoof. Algemeen lastenboek Het Landgoed Voorwoord Beste klant, Ieder succesvol bouwproject begint bij streven naar perfectie en heldere communicatie. Daar zijn we bij Het Landgoed Development van overtuigd. Als ervaren bouwbedrijf willen we

Nadere informatie

Residentie Parkzicht II Appartementsgebouw

Residentie Parkzicht II Appartementsgebouw 1 Residentie Parkzicht II Appartementsgebouw Luxe appartementen aan de Broekstraat in hartje Tervuren BEKNOPTE TECHNISCHE BESCHRIJVING 2 KOPER: Naam:... Adres:...... Tel: l:... appartement: : verdieping..nr

Nadere informatie

SAMENVATTENDE TECHNISCHE BESCHRIJVING

SAMENVATTENDE TECHNISCHE BESCHRIJVING SAMENVATTENDE TECHNISCHE BESCHRIJVING van de afwerking van gemene delen en privatieve kavels Residentie KASTELHOF Pastorijstraat 65 2460 Kasterlee Bouwbedrijf E. DILLEN nv Industrielaan 41 2250 OLEN 1

Nadere informatie

WOONERF LEFLOT Ogezlaan - Boomlaarstraat, 2500 Lier. samenvattende technische beschrijving van de afwerking van gemene en privatieve kavels

WOONERF LEFLOT Ogezlaan - Boomlaarstraat, 2500 Lier. samenvattende technische beschrijving van de afwerking van gemene en privatieve kavels kennis ervaring kwaliteit samenvattende technische beschrijving van de afwerking van gemene en privatieve kavels WOONERF LEFLOT Ogezlaan - Boomlaarstraat, 2500 Lier 1 Inhoudsopgave. 1 Inhoudsopgave....

Nadere informatie

Residentie Oud Ghent LASTENBOEK. Durmelaan 6, 9880 AALTER Tel. 09/325.73.50 e-mail: info@mevaco.be URL: www.mevaco.be

Residentie Oud Ghent LASTENBOEK. Durmelaan 6, 9880 AALTER Tel. 09/325.73.50 e-mail: info@mevaco.be URL: www.mevaco.be Burgstraat - Perkamentstraat, GENT LASTENBOEK INLICHTINGEN EN VERKOOP MEVACO Bouwbedrijf nv AANNEMER - PROMOTOR MEVACO Bouwbedrijf nv Durmelaan 6, 9880 AALTER Tel. 09/325.73.50 e-mail: info@mevaco.be URL:

Nadere informatie

PROJECT BARA B8. Lastenboek Appartementen. Overeenkomstig artikel 7 van de Wet Breyne. Cityline

PROJECT BARA B8. Lastenboek Appartementen. Overeenkomstig artikel 7 van de Wet Breyne. Cityline PROJECT BARA B8 Lastenboek Appartementen Overeenkomstig artikel 7 van de Wet Breyne Cityline Antoon Van Osslaan 1 bus 2-1120 Brussel Tel 02-749 95 46 - Fax 02-749 95 25 www.immobam.be Inhoudsopgave 1 Algemeen...4

Nadere informatie

TURNHOUT HOOGSTRATEN TURNHOUT NIEF HOUT TURNHOUT

TURNHOUT HOOGSTRATEN TURNHOUT NIEF HOUT TURNHOUT BR Commercieel lastenboek Appartementen Zomerlinde, Diksmuidestraat 76-78 Lijsterbes, Dokter Nand Peetersstraat 16-18 Vogelkers, Guldensporenlei 33-37 PARTNERS: Bouwheer Hecta bvba of een aan haar gelieerde

Nadere informatie

Verkoopslastenboek LASTENBOEK VERKOOP. Pagina 1 van 43

Verkoopslastenboek LASTENBOEK VERKOOP. Pagina 1 van 43 LASTENBOEK VERKOOP Pagina 1 van 43 INLEIDENDE NOTA TECHNISCHE BESCHRIJVING - STANDAARD UITVOERING 1. ADMINISTRATIEVE - & VOORBEREIDENDE WERKEN 2. BESCHRIJVING VAN DE CONSTRUCTIEVE WERKEN EN MATERIALEN

Nadere informatie

1. VOORBEREIDENDE WERKEN

1. VOORBEREIDENDE WERKEN 1. VOORBEREIDENDE WERKEN a. AFBRAAK De kosten voor de sloop zijn inbegrepen in de koopprijs. b. BEMALING In functie van de heersende grondwaterstand worden de eventueel nodige bemalingswerken uitgevoerd

Nadere informatie

PULDERHOF LASTENBOEK AFGEWERKT VERKOOPSLASTENBOEK: A. BESCHRIJVING VAN DE MATERIALEN ALGEMEEN B. BESCHRIJVING EN AFWERKING VAN DE

PULDERHOF LASTENBOEK AFGEWERKT VERKOOPSLASTENBOEK: A. BESCHRIJVING VAN DE MATERIALEN ALGEMEEN B. BESCHRIJVING EN AFWERKING VAN DE LASTENBOEK AFGEWERKT PULDERHOF VERKOOPSLASTENBOEK: A. BESCHRIJVING VAN DE MATERIALEN ALGEMEEN B. BESCHRIJVING EN AFWERKING VAN DE GEMEENSCHAPPELIJKE DELEN C. AFWERKING DER PRIVATE WOONGELEGENHEDEN D. ALGEMENE

Nadere informatie

DOMEIN DE STEELANDER TECHNISCHE OMSCHRIJVING FASE 3 en 4 APPARTEMENTEN. LIGGING: Gravin Adelahof 8530 Harelbeke

DOMEIN DE STEELANDER TECHNISCHE OMSCHRIJVING FASE 3 en 4 APPARTEMENTEN. LIGGING: Gravin Adelahof 8530 Harelbeke 1/24 DOMEIN DE STEELANDER TECHNISCHE OMSCHRIJVING FASE 3 en 4 APPARTEMENTEN LIGGING: Gravin Adelahof 8530 Harelbeke BOUWHEER: PROMOTOR HARBO BVBA Gentsesteenweg 71 8530 Harelbeke ARCHITECT ARCHITECTENBURO

Nadere informatie

BESCHRIJVING DER WERKEN Project Strombeek-Bever 6 Klassieke woningen

BESCHRIJVING DER WERKEN Project Strombeek-Bever 6 Klassieke woningen BESCHRIJVING DER WERKEN Project Strombeek-Bever 6 Klassieke woningen LIGGING: Kolveniersstraat 1853 Strombeek-Bever (Grimbergen) ALGEMENE AANNEMER: Belim Bouwteam (Groep Huyzentruyt nv) ARCHITECT: Studiebureau

Nadere informatie

9 APPARTEMENTEN EN 2 WONINGEN Residentie VIOLETTE te Mol VERKOOPSLASTENBOEK

9 APPARTEMENTEN EN 2 WONINGEN Residentie VIOLETTE te Mol VERKOOPSLASTENBOEK 9 APPARTEMENTEN EN 2 WONINGEN Residentie VIOLETTE te Mol VERKOOPSLASTENBOEK 1 A. DE GEMEENSCHAPPELIJKE DELEN Het gebouw wordt gebouwd met materialen van eerste kwaliteit, vrij van alle gebreken die de

Nadere informatie

Verkooplastenboek. Antwerpen Frankrijklei 136/Tabaksvest 57

Verkooplastenboek. Antwerpen Frankrijklei 136/Tabaksvest 57 Verkooplastenboek Antwerpen Frankrijklei 136/Tabaksvest 57 INHOUD 0. ALGEMENE VOORWAARDEN 1. TECHNISCHE BESCHRIJVING RUWBOUW 1.1 Ondergrondse verdieping (parking, fietsenstalling, technische lokalen) 1.2.

Nadere informatie

Project NIEUWE ERVEN

Project NIEUWE ERVEN Verkoopslastenboek BLOK C Project NIEUWE ERVEN TURNHOUT 25 Februari 2013 Dit verkoopslastenboek en/of plannen architect kan (kunnen) op latere datum steeds aangepast worden in functie van bouwvergunning,

Nadere informatie

Lastenboek project Jennes te Pijpelheide. Algemeen lastenboek

Lastenboek project Jennes te Pijpelheide. Algemeen lastenboek Algemeen lastenboek Inleidende nota In dit bestek wordt een beknopte beschrijving gegeven van alle materialen en apparaten die worden gebruikt bij dit project. De op de plannen vermelde voorstellingen

Nadere informatie