Geluidsrapportage Huis ter Heide West Zeist

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Geluidsrapportage Huis ter Heide West Zeist"

Transcriptie

1 Giro: Kvk: BTW nr.: NL B01 Geluidsrapportage Huis ter Heide West Zeist Datum : 2 juli 2009 Status : concept II Rapportnummer : 2009/HV/02 Opdrachtgever : gemeente Zeist Auteur : H. Verkuil info@dbkvgeluid.nl - Website: - Post: Postbus 325, 2300 AH Leiden Telefoon: Hanno Verkuil: Vrata Kartak:

2 2009/HV/ Pagina 2 van 22 Inleiding... 3 Situatie plangebied... 4 Wettelijk kader wegverkeerslawaai... 5 Verificatie rekenresultaten milieudienst Verdiepte ligging A Modellering schermen Limiet schermwerking... 9 Extra schermvarianten Bespreking rekenresultaten extra schermvarianten Conclusie Bijlage I Bijlage II... 17

3 2009/HV/ Pagina 3 van 22 Inleiding Gemeente Zeist heeft voor het gebied Huis Ter Heide West (HtHW) de ontwikkeling van woningbouw gepland. Hiertoe heeft de gemeente een kopgroep aangesteld om het programma van eisen op te stellen. Op verzoek van de kopgroep heeft Milieudienst Zuidoost-Utrecht (milieudienst) een milieuverkenning voor het plangebied verricht. De milieudienst heeft voor de milieuverkenning geluidsberekeningen met verschillende schermvarianten uitgevoerd. Uit de rekenresultaten blijkt dat het wegverkeerslawaai één van de grootste milieuaandachtspunten betreft. De wettelijke grenswaarde t.g.v. de rijksweg A28 wordt op een groot deel van het plangebied overschreden. Gemeente Zeist heeft aan dbkv geluidsconsulting verzocht om de rekenresultaten te verifiëren en om nieuwe schermvarianten te berekenen. De opdrachtformulering is verwoord in de offerteaanvraag, kenmerk 09UIT De opdracht is op verzoek van de gemeente Zeist in nauw overleg met de milieuexpert van de kopgroep Laurent de Jong (DJAB2ROM Advisering) uitgevoerd. In overleg met Laurent de Jong is enigszins afgeweken van de aanvankelijke opdracht.

4 2009/HV/ Pagina 4 van 22 Situatie plangebied De gemeente Zeist wil de locatie Huis ter Heide West ontwikkelen. De locatie ligt aan de westkant van het buurtschap Huis ter Heide en ligt tussen de rijksweg A28 en de N237 (Amerfoortseweg). Het gebied bestaat op dit moment uit sportvelden en groen. Het plan is om de sportvelden te verplaatsen en hier circa 200 vrijstaande woningen te realiseren. In figuur 1 is het plangebied weergegeven. N237 plangebied Huis ter Heideweg A28 figuur 1: plangebied

5 2009/HV/ Pagina 5 van 22 Wettelijk kader wegverkeerslawaai Het plangebied ligt binnen de geluidszones van de drie wegen namelijk de A28, Huis ter Heideweg en de N237. Dit betekent dat geluidsbelasting van deze drie wegen getoetst moet worden aan de Wet geluidhinder (Wgh). Op grond van Wgh mag de geluidsbelasting van de woningen de voorkeurswaarde niet overschrijden. Indien de voorkeurswaarde toch overschreden wordt dan kan, onder voorwaarden, een hogere grenswaarde verleend worden tot de maximale ontheffingswaarde. Een gemeente kan met een beleidsregel bepaalde voorwaarden vaststellen aan het verlenen van de hogere grenswaarden. De maximale ontheffingswaarden mogen echter niet overschreden worden. Gemeente Zeist heeft een dergelijke beleidsregel vastgesteld. Voor het opstellen van het programma van eisen is vooral de door de gemeente vastgestelde maximale na te streven waarde van belang. In tabel 1 worden de grenswaarde, de maximale ontheffingswaarde en de beleidsmatige waarde van Zeist weergegeven. Tabel 1: grenswaarden Voorkeurswaarde (Wgh) Maximale ontheffingswaarde (Wgh) Beleid Zeist A28 48 db 53 db 53 db Huis ter 48 db 63 db 58 db Heideweg N db 63 db 58 db Enkele belangrijke voorwaarden om een hogere grenswaarde te verlenen zijn: De bronmaatregelen moeten onderzocht worden, bijvoorbeeld stil asfalt of snelheidsbeperkingen. Indien de bronmaatregelen geen soelaas bieden moeten de overdrachtsmaatregelen onderzocht worden, bijvoorbeeld het plaatsen van schermen en afstandsvergroting tot de weg. Het plangebied ligt dicht bij de drie wegen waardoor de voorkeurswaarde op een groot deel van het plangebied overschreden zal worden. De A28 is de meest dominante geluidsbron. Bronmaatregelen aan de A28 zijn moeilijk te realiseren omdat Rijkswaterstaat eigenaar is en de A28 is reeds voorzien van ZOAB. Afstand vergroten en het plaatsen van een scherm behoren wel tot de mogelijkheden.

6 2009/HV/ Pagina 6 van 22 Verificatie rekenresultaten milieudienst De milieudienst heeft ter plaatse van het plangebied de geluidsbelasting van de A28, N237 en de Huis ter Heideweg onderzocht. Voor het onderzoek is gerekend met behulp van het rekenprogramma Geonoise (standaardrekenmethode II). In figuur 2 wordt de door de milieudienst berekende geluidsbelasting t.g.v. van de drie wegen (gecumuleerd) weergegeven. figuur 2: rekenresultaten milieudienst Het is duidelijk te zien dat de A28 het knelpunt is van de ontwikkelingslocatie. Om het rekenmodel van de milieudienst te verifiëren heeft dbkv geluidsconsulting het digitale rekenmodel van de milieudienst gecontroleerd. De volgende aandachtspunten zijn in het bijzonder behandeld: 1. verdiepte ligging A28 2. modellering schermen 3. limiet schermwerking Daarnaast zijn globaal de verkeersintensiteiten en de ingevoerde snelheden van de voertuigen beschouwd. Opvallend is dat de verkeersgegevens van de A28 niet van Rijkswaterstaat afkomstig zijn. DBKV geluidsconsulting adviseert om bij de definitieve geluidsberekeningen wel gebruik te maken van de opgave van de verkeersgegevens van Rijkswaterstaat. Wordt dit niet gedaan, dan is de kans groot dat Rijkswaterstaat negatief op de planvorming zal adviseren. Om een goed beeld te krijgen van het plangebied is door dbkv geluidsconsulting de situatie ter plaatse geïnventariseerd. In bijlage I zijn enkele foto s van het locatiebezoek weergegeven.

7 2009/HV/ Pagina 7 van Verdiepte ligging A28 De wegdekverharding van de A28 ligt ongeveer 4,5 meter onder het plaatselijke maaiveld van het plangebied. Het verloop van het maaiveld van het plangebied en de wegen zijn in Geonoise gemodelleerd d.m.v. hoogtelijnen. Door de hoogtelijnen ontstaat er een afscherming van het talud. Op basis van het locatiebezoek en de controle van het rekenmodel is dbkv geluidsconsulting van mening dat de hoogtelijnen en de verdiepte ligging van de A28 op de juiste wijze zijn gemodelleerd. In figuur 3 wordt schematisch een dwarsdoorsnede van de A28 en het plaatselijke maaiveld weergegeven. Opgemerkt wordt dat de hoogte aanduiding niet lineair verloopt. scherm plangebied figuur 3: dwarsdoorsnede basismodel Opvallend is dat het scherm aan de zuidzijde van de A28 te hoog is gemodelleerd. In de hoogtedefinitie is abusievelijk eigen waarde in plaats van relatieve hoogte ingevoerd. Door het te hoge scherm wordt de reflectie van het scherm naar het plangebied te hoog berekend. Het effect is echter niet groot omdat het scherm niet direct naast de rijbanen ligt. De twee zuidelijke rijbanen met de rijrichting van west naar oost zijn als drie rijbanen gemodelleerd. Twee van de drie zijn zeer dicht op elkaar gemodelleerd. Uit de ingevoerde verkeersintensiteiten is op te maken dat de totale intensiteit waarschijnlijk niet is verhoogd. De modelleringwijze heeft waarschijnlijk te maken met de geluidsberekeningen voor het overhellende scherm ten westen van het plangebied. Naar mening van dbkv geluidsconsulting leidt de modellering van de extra rijbaan tot verwaarloosbare afwijkende rekenresultaten.

8 2009/HV/ Pagina 8 van Modellering schermen De milieudienst heeft de effecten van schermen (variërende hoogtes) langs de noordzijde van de A28 berekend. In figuur vier wordt een dwarsdoorsnede met een vier meter hoog scherm weergegeven. plangebied figuur 4: dwarsdoorsnede met scherm noordzijde. Het scherm op het noordelijke talud is op sommige plaatsen meer dan zeven meter van de taludrand gemodelleerd. Indien het scherm op de taludrand en dus dichter bij de bronnen geplaatst wordt geeft dit een betere schermwerking. Zoals al besproken is het zuidelijke scherm abusievelijk te hoog gemodelleerd. Op grond van het reken en meetvoorschrift moet bij een scherm die lager is dan de helft van het talud waarop het scherm staat een profielcorrectie van 2 db toegepast worden. DBKV is van mening dat deze correctie toegepast moest worden bij het berekende scherm van 2 meter hoogte t.o.v. het noordelijke talud (circa 4,5 m.). Het effect van de profielcorrectie is een iets verminderde schermwerking (circa 0,5 db). Bij de berekeningen van de hogere schermen is overigens terecht de profielcorrectie niet toegepast. In de berekeningen van dbkv geluidsconsulting is het noordelijke scherm zoveel mogelijk op de taludrand gemodelleerd en het zuidelijke scherm is, conform het reken- en meetvoorschrift, vier meter boven het plaatselijke maaiveld gemodelleerd.

9 2009/HV/ Pagina 9 van Limiet schermwerking De rijksweg A28 is de dominante geluidsbron voor het plangebied. Vanwege de A28 wordt in een groot deel van het plangebied de maximale ontheffingswaarde van 53 db overschreden. Door het plaatsen van een scherm op het noordelijke talud komt de 53 db contour dichter langs de A28 te liggen. Het bebouwingsgebied waarbij wordt voldaan aan de maximale ontheffingswaarde wordt daardoor groter. De schermwerking van schermen is afhankelijk van de plaats (voornamelijk t.o.v. weg en ontvanger), hoogte en lengte. Daarnaast wordt de werking van een scherm mede bepaald door een profielafhankelijke correctieterm en een eventuele correctie vanwege een schermtop. Om binnen het plangebied zoveel mogelijk aan de maximale ontheffingswaarde te voldoen zijn er verschillende schermvarianten onderzocht. In bijlage II zijn de rekenresultaten van verschillende schermvarianten weergegeven (berekend door dbkv geluidsconsulting). Opvallend is dat de toename van de schermwerking bij het ophogen van hogere schermen afneemt. In figuur 5 is dit effect duidelijk zichtbaar.

10 2009/HV/ Pagina 10 van 22 scherm 3 m. scherm 10 m. scherm 13 m. figuur 5: vergelijking schermen met 3, 10 en 13 meter hoogte. Duidelijk is dat de schermwerking van een 13 meter hoog scherm nauwelijks beter is dan een 10 meter hoog scherm.

11 2009/HV/ Pagina 11 van 22 De oorzaak van het verwaarloosbare verschil in schermwerking is dat op grond van het reken en meetvoorschrift de schermwerking L SWN als volgt berekend wordt: L SWN = H F(N f ) + C T C p waarin: H de effectiviteit van het scherm is, deze is mede hoogte afhankelijke en maximaal 1, F(N f ) een functie met argument N f (het fresnelgetal), deze is mede hoogte en frequentie afhankelijk en is maximaal 25; C T de correctieterm vanwege een schermtop, alleen voor T top schermen; C p de profielafhankelijke correctieterm, deze is mede hoogte afhankelijk en maximaal 2 db. Als L SWN negatief wordt dan moet de waarde 0 aangehouden worden. De beschouwde schermvarianten zijn geen T top schermen waardoor C T op 0 gesteld moet worden. De overige termen zijn gelimiteerd waardoor de schermwerking (zonder T top) tevens gelimiteerd is (25 db). De term F(N f ) heeft te maken met de akoestische omweg van het geluid. Dit ontstaat doordat het geluid onder meewindcondities achter (vanaf bron gezien) het scherm naar beneden wordt afgebogen. Dit effect wordt mede berekend door de verhouding hoogte scherm en golflengte. De afbuiging wordt minder bij hogere schermen en meer bij langere golflengten. De schermwerking is hoogte afhankelijk en gelimiteerd. Hoe dichterbij de limiet des te minder het verhogen van het scherm nut heeft. Een volledige bespreking van de schermwerking valt echter buiten de opdracht.

12 2009/HV/ Pagina 12 van 22 Extra schermvarianten Op verzoek van Laurent de Jong zijn de volgende varianten met het noordelijke scherm (circa 575 m. lang) berekend: hoogte 3 m. hoogte 10 m. hoogte 13 m. + effect scherm voor Glaxogebouw + effect scherm langs Huis ter Heideweg + effect middenbermscherm DBKV geluidsconsulting heeft voor de berekeningen het basismodel van de milieudienst gebruikt. Buiten het aanbrengen van de schermvarianten zijn alleen de volgende wijzigingen ingevoerd: waarneemhoogte in plangebied 4,5 m. t.o.v. maaiveld positie noordelijk scherm zoveel mogelijk op taludrand gemodelleerd hoogte zuidelijk scherm op 4 m. hoogte t.o.v. talud gemodelleerd aandachtsgebied op 1600 m. ingesteld. Alle overige invoergegevens en rekenparameters zijn ongewijzigd. In bijlage II worden de rekenresultaten weergegeven. Bespreking rekenresultaten extra schermvarianten Het plaatsen van schermen is een doelmatig middel om de geluidsbelasting in het plangebied te verlagen. Een 10 meter hoog scherm heeft een betere schermwerking dan een 3 meter hoog scherm. Een 13 meter hoog scherm heeft nauwelijks een betere schermwerking dan een scherm van 10 meter. Het plaatsen van een scherm tussen het Glaxogebouw en de Huis Ter Heideweg en/of het plaatsen van een scherm langs de Huis ter Heideweg is weinig zinvol. Het plaatsen van een middenbermscherm (1 m. hoog) resulteert nauwelijks tot een lagere geluidsbelasting in het plangebied.

13 2009/HV/ Pagina 13 van 22 Conclusie DBKV geluidsconsulting heeft het door de milieudienst opgestelde geluidsonderzoek geverifieerd, hierbij zijn de belangrijkste bevindingen; de verkeersgegevens van de A28 zijn niet aangeleverd door Rijkswaterstaat; de verdiepte ligging van de A28 is goed gemodelleerd; het zuidelijk scherm is abusievelijk te hoog gemodelleerd; het noordelijk scherm kan dichter bij taludrand (dichter op A28) gemodelleerd worden; Daarnaast heeft dbkv geluidsconsulting verschillende schermvarianten berekend. Hierbij is duidelijk geworden dat een noordelijk scherm van 13 meter hoog nauwelijks beter afschermt dan een scherm van 10 meter hoog. Van de onderzochte schermvarianten blijken de volgende schermen de geluidsbelasting, t.g.v. de A28, in het plangebied nauwelijks te verlagen: Het plaatsen van een scherm tussen het Glaxogebouw en de Huis Ter Heideweg; het plaatsen van een scherm langs de Huis ter Heideweg; het plaatsen van een 1 meter hoog middenbermscherm. Voor het geluidsonderzoek van de hogere grenswaardenprocedure moeten de verkeersgegevens van de A28 aangeleverd worden door Rijkswaterstaat.

14 2009/HV/ Pagina 14 van 22 Bijlage I

15 2009/HV/ Pagina 15 van 22

16 2009/HV/ Pagina 16 van 22

17 Bijlage II 2009/HV/ Pagina 17 van 22 Geen nieuwe schermen, alle wegen.

18 2009/HV/ Pagina 18 van 22 Geen nieuwe schermen, alleen A28. Noordschermen 3m. + middenbermscherm 1 m. Alleen A28.

19 2009/HV/ Pagina 19 van 22 Noordschermen 3m. Alleen A28 Noordscherm 3m. zonder scherm voor Glaxobegouw. Alleen A28

20 2009/HV/ Pagina 20 van 22 Noordscherm 3m.+ scherm Glaxogebouw+ scherm HtHW. Alleen A28 Noordschermen 10m. Alle wegen.

21 2009/HV/ Pagina 21 van 22 Noordschermen 10m. Alleen A28

22 2009/HV/ Pagina 22 van 22 Noordschermen 13 M. Alleen A28

Onderwerp Akoestisch onderzoek wegverkeerslawaai Torenpad Oost te Boskoop Datum 28 juni 2013 Uitgevoerd door J.M.B. Boere Kenmerk 2013070621

Onderwerp Akoestisch onderzoek wegverkeerslawaai Torenpad Oost te Boskoop Datum 28 juni 2013 Uitgevoerd door J.M.B. Boere Kenmerk 2013070621 Pagina 1 Onderwerp wegverkeerslawaai Torenpad Oost te Boskoop Datum 28 juni 2013 Uitgevoerd door J.M.B. Boere Kenmerk 2013070621 Inleiding In opdracht van het College van Burgemeester en Wethouders van

Nadere informatie

AKOESTISCH ONDERZOEK GEVELBELASTING BOUWLOCATIE HOEK SINT CAMILLUSSTRAAT / HEINSBERGERWEG, ROERMOND RAPPORTNUMMER 20114142

AKOESTISCH ONDERZOEK GEVELBELASTING BOUWLOCATIE HOEK SINT CAMILLUSSTRAAT / HEINSBERGERWEG, ROERMOND RAPPORTNUMMER 20114142 Bureau Geluid NL Sint Gerlach 47 6301 JA Houthem 043 458 41 65 www.bureaugeluid.nl AKOESTISCH ONDERZOEK GEVELBELASTING BOUWLOCATIE HOEK SINT CAMILLUSSTRAAT / HEINSBERGERWEG, ROERMOND RAPPORTNUMMER 20114142

Nadere informatie

Heihorsten, Someren. Akoestisch onderzoek wegverkeerslawaai. Definitief. Gemeente Someren. Grontmij Nederland B.V. Eindhoven, 2 april 2010

Heihorsten, Someren. Akoestisch onderzoek wegverkeerslawaai. Definitief. Gemeente Someren. Grontmij Nederland B.V. Eindhoven, 2 april 2010 Heihorsten, Someren Akoestisch onderzoek wegverkeerslawaai Definitief Gemeente Someren Grontmij Nederland B.V. Eindhoven, 2 april 2010 188685.ehv.212.R001, revisie 00 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 4 1.1

Nadere informatie

Akoestisch Onderzoek. Kerkwijkweg 5 te Didam juni

Akoestisch Onderzoek. Kerkwijkweg 5 te Didam juni Akoestisch Onderzoek Kerkwijkweg 5 te Didam 2010-2033-0 2 juni 2010 www.sainadvies.nl Kruizemuntstraat 371, 7322 LN Apeldoorn (T) 055-360 64 10 (M) 06-44 170 653 Rabobank 1521 14 815 KvK 082 04 400 www.sainadvies.nl

Nadere informatie

Akoestisch onderzoek

Akoestisch onderzoek Akoestisch onderzoek Cumulatieve geluidbelasting Triangel Waddinxveen In opdracht van: Behandeld door: Burgemeester en wethouders van de gemeente Waddinxveen Dhr. D. Koppenaal Postbus 400 2740 AK Waddinxveen

Nadere informatie

V&V. Akoestisch onderzoek ten behoeve van nieuwbouwwoning Dorstseweg 36 te Bavel. Gemeente Breda. Bijlage 15 bij besluit 2016/1282-V1.

V&V. Akoestisch onderzoek ten behoeve van nieuwbouwwoning Dorstseweg 36 te Bavel. Gemeente Breda. Bijlage 15 bij besluit 2016/1282-V1. Akoestisch onderzoek ten behoeve van nieuwbouwwoning Dorstseweg 36 te Bavel Gemeente Breda Bijlage 15 bij besluit 2016/1282-V1 V&V Opgesteld door: Gemeente Breda ONT / Mobiliteit en Milieu Datum: 22-01-2016

Nadere informatie

AKOESTISCH ONDERZOEK GEVELBELASTING HOOFDSTRAAT 57, SCHIMMERT RAPPORTNUMMER 20112079

AKOESTISCH ONDERZOEK GEVELBELASTING HOOFDSTRAAT 57, SCHIMMERT RAPPORTNUMMER 20112079 Bureau Geluid NL Sint Gerlach 47 6301 JA Houthem 043 458 41 65 www.bureaugeluid.nl AKOESTISCH ONDERZOEK GEVELBELASTING HOOFDSTRAAT 57, SCHIMMERT RAPPORTNUMMER 20112079 rapportnummer: 20112079 datum: 6

Nadere informatie

Eisenhowerlaan 112, Postbus NL-2508 EE Den Haag T +31 (0) F +31 (0)

Eisenhowerlaan 112, Postbus NL-2508 EE Den Haag T +31 (0) F +31 (0) Rapport V.2008.1124.00.R001 Blokstegenweg 1, Borne Akoestisch onderzoek wegverkeerslawaai Status: DEFINITIEF Adviseurs voor bouw, industrie, verkeer, milieu en software info@dgmr.nl www.dgmr.nl Van Pallandtstraat

Nadere informatie

Akoestisch onderzoek. Figuur 1: Overzicht ontwikkellocatie

Akoestisch onderzoek. Figuur 1: Overzicht ontwikkellocatie Onderwerp wegverkeerslawaai bestemmingsplan De Zevenster te Zevenhuizen (gemeente Zuidplas) Datum 4 april 2012 Uitgevoerd door Maarten Groen Kenmerk 201130442 versie 2 Inleiding In opdracht van het College

Nadere informatie

Akoestisch onderzoek wegverkeerslawaai. Bestemmingsplan Agrarisch Buitengebied De Valk, hoek Hoge Valkseweg / Ganzenkampweg

Akoestisch onderzoek wegverkeerslawaai. Bestemmingsplan Agrarisch Buitengebied De Valk, hoek Hoge Valkseweg / Ganzenkampweg Ontwikkeling Akoestisch onderzoek wegverkeerslawaai ten behoeve van Bestemmingsplan Agrarisch Buitengebied De Valk, hoek Hoge Valkseweg / Ganzenkampweg rapportnummer L12.017 Versie: 1 Datum: 30 augustus

Nadere informatie

Akoestisch onderzoek Schoutenhof II te Hardenberg

Akoestisch onderzoek Schoutenhof II te Hardenberg Akoestisch onderzoek Schoutenhof II te Hardenberg Definitief In opdracht van: Beter Wonen Grontmij Nederland B.V. De Bilt, 27 januari 2011 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 4 2 Wettelijk kader... 5 2.1 Wegverkeer...

Nadere informatie

Akoestisch onderzoek wegverkeerslawaai. Bestemmingsplan Dorpsstraat 8a te Lunteren

Akoestisch onderzoek wegverkeerslawaai. Bestemmingsplan Dorpsstraat 8a te Lunteren Gemeente Ede Akoestisch onderzoek wegverkeerslawaai ten behoeve van Bestemmingsplan Dorpsstraat 8a te Lunteren rapportnummer L13.025 Versie: 1 Datum: 21 november 2013 Status: DEFINITIEF Auteur: Rikkert

Nadere informatie

Rapportage. Zaaknummer: Aan: Van: Team:

Rapportage. Zaaknummer: Aan: Van: Team: Rapportage Zaaknummer: Aan: Van: Team: EM 29474 K. Veurink gemeente Emmen Z. Lacković Advies RUD Drenthe Betreft: akoestisch onderzoek i.v.m. nieuwbouw twee kavels Weerdingerstraat nabij 166 en 175 in

Nadere informatie

Akoestisch Onderzoek Wegverkeerslawaai

Akoestisch Onderzoek Wegverkeerslawaai Afdeling Expertise Contact J.M.B. Boere T 088 5450394 amboere@odmh.nl Akoestisch Onderzoek Wegverkeerslawaai Postbus 45 2800 AA Gouda T 088 545 00 00 www.odmh.nl Onderwerp Akoestisch onderzoek wegverkeerslawaai

Nadere informatie

KPO Planontwikkeling BV. 'Stiereveld' te Watergang Akoestische verkenning

KPO Planontwikkeling BV. 'Stiereveld' te Watergang Akoestische verkenning KPO Planontwikkeling BV 'Stiereveld' te Watergang Akoestische verkenning KPO Planontwikkeling BV 'Stiereveld' te Watergang Akoestische verkenning Datum 27 februari 2009 KPO002/Bxt/0002 Kenmerk Documentatiepagina

Nadere informatie

alblasserdam mercon-kloos besluit hogere waarden opdrachtgever : gemeente Alblasserdam nummer : 102.13109.00 datum : 27 juni 2008

alblasserdam mercon-kloos besluit hogere waarden opdrachtgever : gemeente Alblasserdam nummer : 102.13109.00 datum : 27 juni 2008 alblasserdam mercon-kloos besluit hogere waarden opdrachtgever : gemeente Alblasserdam nummer : datum : 27 juni 2008 opdrachtleider : drs.ing. J.M. van Riet auteur(s) : mw. ing. W. Sondorp Inhoud 1 1.

Nadere informatie

1 Inleiding Uitgangspunten... 7 Ruimtelijke situatie... 7 Brongegevens wegverkeer Waarneemhoogten Plangebied...

1 Inleiding Uitgangspunten... 7 Ruimtelijke situatie... 7 Brongegevens wegverkeer Waarneemhoogten Plangebied... 7 Geluid 99051678 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 4 2 Wettelijk kader... 5 2.1 2.1.1 Wettelijk kader wegverkeer... 5 Zoneplichtigheid... 5 2.1.2 2.1.3 Gehanteerde correcties... 5 Grenswaarden... 5 2.1.4

Nadere informatie

Akoestisch onderzoek wegverkeerslawaai

Akoestisch onderzoek wegverkeerslawaai Akoestisch onderzoek wegverkeerslawaai Nieuwbouw aan de 's-heer Hendrikskinderendijk nabij Tiendenplein Definitief Opdrachtgever: Spaans Beheer BV Postbus 340 4460 AS Goes Grontmij Nederland bv Roosendaal,

Nadere informatie

Akoestisch onderzoek wegverkeerslawaai. Bestemmingsplan De Klomp, Veenendaalseweg 45

Akoestisch onderzoek wegverkeerslawaai. Bestemmingsplan De Klomp, Veenendaalseweg 45 Gemeente Ede Akoestisch onderzoek wegverkeerslawaai ten behoeve van Bestemmingsplan De Klomp, Veenendaalseweg 45 rapportnummer K16.019 Versie: 1 Datum: 10 januari 2017 Status: DEFINITIEF Projectnummer:

Nadere informatie

(Ontwerp) besluit hogere waarden geluid voor één woning in het bestemmingsplan Voorweg 163.

(Ontwerp) besluit hogere waarden geluid voor één woning in het bestemmingsplan Voorweg 163. (Ontwerp) besluit hogere waarden geluid voor één woning in het bestemmingsplan Voorweg 163. I. OVERWEGINGEN 1. De locatie In het kader van planontwikkeling wordt het bestemmingsplan Voorweg 163 opgesteld.

Nadere informatie

Akoestisch onderzoek Aansluiting van twee wegen op het nieuwbouwplan De Jonge Veenen te Moerkapelle

Akoestisch onderzoek Aansluiting van twee wegen op het nieuwbouwplan De Jonge Veenen te Moerkapelle Akoestisch onderzoek Aansluiting van twee wegen op het nieuwbouwplan De Jonge Veenen te Moerkapelle Behandeld door: Opdrachtgever: J.M.B. Boere Omgevingsdienst Midden-Holland Postbus 45 2800 AA Gouda Gemeente

Nadere informatie

AKOESTISCH ONDERZOEK GEVELBELASTING 7 BEDRIJFSWONINGEN TE PANNINGEN RAPPORTNUMMER 20104150

AKOESTISCH ONDERZOEK GEVELBELASTING 7 BEDRIJFSWONINGEN TE PANNINGEN RAPPORTNUMMER 20104150 Bureau Geluid NL Sint Gerlach 47 6301 JA Houthem 043 458 41 65 www.bureaugeluid.nl AKOESTISCH ONDERZOEK GEVELBELASTING 7 BEDRIJFSWONINGEN TE PANNINGEN RAPPORTNUMMER 20104150 rapportnummer: 20104150 datum:

Nadere informatie

Akoestisch onderzoek wegverkeerslawaai. Wijzigingsplan Agrarisch Buitengebied, Harskamp, Laarweg 14-16

Akoestisch onderzoek wegverkeerslawaai. Wijzigingsplan Agrarisch Buitengebied, Harskamp, Laarweg 14-16 Gemeente Ede Akoestisch onderzoek wegverkeerslawaai ten behoeve van Wijzigingsplan Agrarisch Buitengebied, Harskamp, Laarweg 14-16 rapportnummer H15.003 Versie: 1 Datum: 10 februari 2015 Status: DEFINITIEF

Nadere informatie

Park Forum Zuid. Akoestisch onderzoek wegverkeerslawaai

Park Forum Zuid. Akoestisch onderzoek wegverkeerslawaai Park Forum Zuid Akoestisch onderzoek wegverkeerslawaai gemeente Eindhoven RE - Ruimtelijke Expertise, VM - Verkeer en Milieu oktober 2017 Colofon Uitgave Gemeente Eindhoven RE - Ruimtelijke Expertise,

Nadere informatie

(Ontwerp) besluit hogere waarden geluid voor 18 woningen in het bestemmingsplan Stadscentrum Oost / Cadenza.

(Ontwerp) besluit hogere waarden geluid voor 18 woningen in het bestemmingsplan Stadscentrum Oost / Cadenza. (Ontwerp) besluit hogere waarden geluid voor 18 woningen in het bestemmingsplan Stadscentrum Oost / Cadenza. I. OVERWEGINGEN 1. De locatie In het kader van planontwikkeling wordt het bestemmingsplan Stadscentrum

Nadere informatie

AKOESTISCH ONDERZOEK WEGVERKEERSLAWAAI KRUISWEG O.N. MAASBRACHT RAPPORTNUMMER

AKOESTISCH ONDERZOEK WEGVERKEERSLAWAAI KRUISWEG O.N. MAASBRACHT RAPPORTNUMMER Bureau Geluid NL Sint Gerlach 47 6301 JA Houthem 043 458 41 65 www.bureaugeluid.nl AKOESTISCH ONDERZOEK WEGVERKEERSLAWAAI KRUISWEG O.N. MAASBRACHT RAPPORTNUMMER 20104172 rapportnummer: 20104172 datum:

Nadere informatie

Akoestisch onderzoek (Standaard Rekenmethode I)

Akoestisch onderzoek (Standaard Rekenmethode I) Akoestisch onderzoek (Standaard Rekenmethode I) Locatie: Kollenburgweg 3 te Didam Gemeente: Montferland Projectnummer: P2000.01 Opdrachtgever: De heer G.J. Hageman Datum: 28 maart 2013 Status: Definitief

Nadere informatie

omschrijving voorkeursgrenswaarde maximale ontheffingswaarde maximaal toelaatbaar binnenniveau

omschrijving voorkeursgrenswaarde maximale ontheffingswaarde maximaal toelaatbaar binnenniveau Tabel 2.1. Grenswaarden voor (vervangende) nieuwbouw volgens Wgh woning, nieuwbouw 48 db stedelijk*: 63 db buitenstedelijk**: 53 db omschrijving voorkeursgrenswaarde maximale ontheffingswaarde maximaal

Nadere informatie

omschrijving voorkeursgrenswaarde maximale ontheffingswaarde maximaal toelaatbaar binnenniveau

omschrijving voorkeursgrenswaarde maximale ontheffingswaarde maximaal toelaatbaar binnenniveau Tabel 2.1. Grenswaarden voor (vervangende) nieuwbouw volgens Wgh woning, nieuwbouw 48 db stedelijk*: 63 db buitenstedelijk**: 53 db omschrijving voorkeursgrenswaarde maximale ontheffingswaarde maximaal

Nadere informatie

Akoestisch onderzoek wegverkeerslawaai

Akoestisch onderzoek wegverkeerslawaai Gemeente Ede Akoestisch onderzoek wegverkeerslawaai ten behoeve van Bestemmingsplan Natuurgebied Veluwe, Landgoed De Valouwe te Ede (locatie Wekeromseweg 44) rapportnummer E15.002 Versie: 1 Datum: 16 februari

Nadere informatie

Onderwerp: Wegverkeerslawaai Productnummer:

Onderwerp: Wegverkeerslawaai Productnummer: Onderwerp: Wegverkeerslawaai Productnummer: 2014055280 1.1 Wettelijk kader Wegverkeerslawaai kan de leefkwaliteit van een gebied sterk beïnvloeden. Mensen die veelvuldig worden blootgesteld aan een hoog

Nadere informatie

In het plangebied is voorzien in de bouw van twee kantoorpanden met daaronder een semi-verdiept aangelegde parkeergarage.

In het plangebied is voorzien in de bouw van twee kantoorpanden met daaronder een semi-verdiept aangelegde parkeergarage. Notitie 6091300.N01 Geluidsbelasting vanwege wegverkeer op de te realiseren nieuwbouw van kantoren in het plangebied voormalig politiebureau te Emmen Inleiding In opdracht van Grontmij Nederland bv is

Nadere informatie

Rapport. Nieuwbouw De Looiers te Purmerend. Akoestisch onderzoek wegverkeerslawaai bestaande woningen. Definitief

Rapport. Nieuwbouw De Looiers te Purmerend. Akoestisch onderzoek wegverkeerslawaai bestaande woningen. Definitief Rapport Projectnummer: 351929 Referentienummer: SWNL023178501.docx Datum: 19-09-2018 Nieuwbouw De Looiers te Purmerend Akoestisch onderzoek wegverkeerslawaai bestaande woningen Definitief Opdrachtgever:

Nadere informatie

GEMEENTE LOON OP ZAND

GEMEENTE LOON OP ZAND 080-048 GEMEENTE LOON OP ZAND Bestemmingsplan Rechtvaart Akoestisch onderzoek wegverkeerslawaai juni 2009 INHOUD BLZ 1. INLEIDING...3 2. ZONES VAN WEGEN...4 3. WERKWIJZE...5 4. VERKEERS- EN RUIMTELIJKE

Nadere informatie

Memo. Jennie ten Cate Gerrie Eleveld Advies, RUD Drenthe akoestische onderzoek Vaart 151, Gasselternijveen. Datum

Memo. Jennie ten Cate Gerrie Eleveld Advies, RUD Drenthe akoestische onderzoek Vaart 151, Gasselternijveen. Datum Memo Aan Van Team Betreft Afschrift Aan Jennie ten Cate Gerrie Eleveld Advies, RUD Drenthe akoestische onderzoek Vaart 151, Gasselternijveen Martin van den Berg Datum 02-01-2017 1.Inleiding In opdracht

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE 1 INLEIDING WETTELIJK KADER GEHANTEERDE UITGANGSPUNTEN Bestemmingswijziging Rekenmodel Toegepaste af

INHOUDSOPGAVE 1 INLEIDING WETTELIJK KADER GEHANTEERDE UITGANGSPUNTEN Bestemmingswijziging Rekenmodel Toegepaste af Rapport: 090229.01W Akoestisch onderzoek wegverkeerslawaai Bestemmingsplan Bentinckspark Datum: 30 augustus 2009 Opdrachtgever: Gemeente Hoogeveen Postbus 20.000 7900 PA Hoogeveen t: 0528 291911 f: 0528

Nadere informatie

Berekening geluidsbelasting

Berekening geluidsbelasting Berekening geluidsbelasting Vanwege het Uitwerkingsplan Reitdiep fase 3 en 4 te Groningen Uitgevoerd door: Afdeling IGG, Team specialisten, Cluster geluid Datum: 26 januari 2015 1. Inleiding In opdracht

Nadere informatie

AK OESTISCH ONDERZOEK B E S T E MMINGSPLAN S T IPHOUT - GERWENSEWEG 58-60

AK OESTISCH ONDERZOEK B E S T E MMINGSPLAN S T IPHOUT - GERWENSEWEG 58-60 AK OESTISCH ONDERZOEK B E S T E MMINGSPLAN S T IPHOUT - GERWENSEWEG 58-60 Dienst Stedelijke ontwikkeling & Beheer Team Milieu Documentnummer: 2014-07 Eigenaar: SB/Mi/GGD Revisienummer: 0 Status: definitief

Nadere informatie

memo Akoestisch onderzoek bedrijfswoning Aelbrechtsweg Datum: 9 januari 2016

memo Akoestisch onderzoek bedrijfswoning Aelbrechtsweg Datum: 9 januari 2016 memo Postbus 150. 3000 AD Rotterdam Tel: 010-201 85 55 E-mail: info@rho.nl Onderwerp: Akoestisch onderzoek bedrijfswoning Aelbrechtsweg Datum: 9 januari 2016 Referte: Roel Meijs Toetsingskader Normstelling

Nadere informatie

1. Inleiding. 2. Akoestisch onderzoek spitsstroken

1. Inleiding. 2. Akoestisch onderzoek spitsstroken NOTITIE Nr. : Versie : 001 Project : Wijziging A1 aansluiting Deventer-Oost Betreft : Resultaten akoestisch onderzoek 2020 Datum : 1 september 2009 1. Inleiding In opdracht van de gemeente Deventer heeft

Nadere informatie

Gemeente Wijdemeren. Akoestisch onderzoek herontwikkeling Kindertrefpunt Oud-Loosdrecht

Gemeente Wijdemeren. Akoestisch onderzoek herontwikkeling Kindertrefpunt Oud-Loosdrecht Gemeente Wijdemeren Akoestisch onderzoek herontwikkeling Kindertrefpunt Oud-Loosdrecht Gemeente Wijdemeren Akoestisch onderzoek herontwikkeling Kindertrefpunt Oud-Loosdrecht Datum 23 juli 2012 Kenmerk

Nadere informatie

Vervangende nieuwbouw wijk Buitenlust. Rob Rensen, Adviseur milieukwaliteit (geluid)

Vervangende nieuwbouw wijk Buitenlust. Rob Rensen, Adviseur milieukwaliteit (geluid) Advies geluid Project Vervangende nieuwbouw wijk Buitenlust Gemeente Oegstgeest Datum vraag juli 2014 Datum advies 24 oktober 2014 Contactpersoon gemeente Niels Jongeling Contactpersoon ODWH Rob Rensen,

Nadere informatie

Wet geluidhinder beschikking

Wet geluidhinder beschikking ZNSTD Wet geluidhinder beschikking Besluit van het college van burgemeester en wethouders van Zaanstad, gelet op artikel 110a van de Wet geluidhinder, beschouwende de noodzaak tot vaststelling van hogere

Nadere informatie

60 Appartementen Uilennest - Hollenwand te Hattem

60 Appartementen Uilennest - Hollenwand te Hattem Akoestisch onderzoek Expertisecentrum Omgevingsadvies CONCEPT Stadskantoor Lübeckplein 2 Postbus 10007 8000 GA Zwolle Telefoon (038) 498 44 82 Fax (038) 498 27 41 h.van.drongelen@zwolle.nl www.zwolle.nl

Nadere informatie

Gemeente Houten. De Steenen Poort. Akoestisch onderzoek

Gemeente Houten. De Steenen Poort. Akoestisch onderzoek Gemeente Houten De Steenen Poort Akoestisch onderzoek Gemeente Houten De Steenen Poort Akoestisch onderzoek Datum 15 mei 2013 Kenmerk RPT13170603-02 www.burodb.nl info@burodb.nl Verklaring en documentatie

Nadere informatie

Akoestisch onderzoek railverkeerslawaai Esse Zoom Laag 27 juli 2015 F. Oldeman 2015100690

Akoestisch onderzoek railverkeerslawaai Esse Zoom Laag 27 juli 2015 F. Oldeman 2015100690 Pagina 1 Onderwerp Datum Uitgevoerd door Kenmerk railverkeerslawaai Esse Zoom Laag 27 juli 2015 F. Oldeman 2015100690 Inleiding In opdracht van het College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente

Nadere informatie

Gemeente Purmerend. Actualisatie akoestisch onderzoek van IJsendijkstraat Purmerend

Gemeente Purmerend. Actualisatie akoestisch onderzoek van IJsendijkstraat Purmerend Gemeente Purmerend Actualisatie akoestisch onderzoek van IJsendijkstraat Purmerend Gemeente Purmerend Actualisatie akoestisch onderzoek van IJsendijkstraat Purmerend Datum 15 juni 2010 PMD060/Kmc/0600

Nadere informatie

Katoenstraat 7 Retouradres: Katoenstraat 7, 7572 CW Oldenzaal Vastbouw Oost BV De heer S. Berns Postbus 240 7460 AE RIJSSEN 7572 CW Oldenzaal telefoon 0541 539 333 telefax 0541 531 860 e-mail info@munsterhuisgeluidsadvies.nl

Nadere informatie

Ontwerp besluit hogere waarden wegverkeerslawaai voor woningbouwproject Duinvallei fase 10, Katwijk aan Zee (v /K2V 11765)

Ontwerp besluit hogere waarden wegverkeerslawaai voor woningbouwproject Duinvallei fase 10, Katwijk aan Zee (v /K2V 11765) Duinvallei fase 10, Katwijk aan Zee (v 1204415/K2V 11765) Aanleiding In de woonwijk Zanderij te Katwijk aan Zee heeft de gemeente Katwijk het plan om het bouwproject Duinvallei fase 10 te realiseren. Het

Nadere informatie

Ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder

Ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder Postbus 45 2800 AA Gouda 088-54 50 000 www.odmh.nl Besluitdatum Verzenddatum Ons kenmerk 2019074631 Ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder Bijlagen: 1 Behorende bij bestemmingsplan Noordzijde76,

Nadere informatie

Besluit Hogere waarde

Besluit Hogere waarde Pagina 1 van 10 Opsteller : Omgevingsdienst regio Utrecht Mevrouw B. Jaeqx Datum : 18 juli 2018 Telefoonnr. : 088-022 50 00 Onderwerp : n procedure ex art 110a Wet geluidhinder; Bestemmingsplan Herontwikkeling

Nadere informatie

Akoestisch onderzoek t.b.v. Bestemmingsplan Weijpoort 21 en 21a-c. Gemeente Bodegraven Reeuwijk

Akoestisch onderzoek t.b.v. Bestemmingsplan Weijpoort 21 en 21a-c. Gemeente Bodegraven Reeuwijk Akoestisch onderzoek t.b.v. Bestemmingsplan Weijpoort 21 en 21a-c te Bodegraven-Reeuwijk Behandeld door: Opdrachtgever: Omgevingsdienst Midden-Holland Postbus 45 2800 AA Gouda Gemeente Bodegraven Reeuwijk

Nadere informatie

V.O.F. De Beemster Compagnie. Akoestisch onderzoek. plan De Nieuwe Tuinderij west en oost

V.O.F. De Beemster Compagnie. Akoestisch onderzoek. plan De Nieuwe Tuinderij west en oost V.O.F. De Beemster Compagnie Akoestisch onderzoek plan De Nieuwe Tuinderij west en oost INHOUDSOPGAVE blz. 1. INLEIDING 1 2. UITGANGSPUNTEN 2 2.1. Wettelijk kader 2 2.1.1. Wet geluidhinder 2 2.1.2. Reken-

Nadere informatie

Geluidbelasting wegverkeer op. woningbouwlocatie G. L. Rutgersweg te Neede

Geluidbelasting wegverkeer op. woningbouwlocatie G. L. Rutgersweg te Neede Geluidbelasting wegverkeer op woningbouwlocatie G. L. Rutgersweg te Neede versie 21 oktober 2008 datum 21 oktober 2008 opdrachtgever LTO Noord Advies Postbus 77 7600 AB Almelo auteur A.D. Postma INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

AKOESTISCH ONDERZOEK GEVELWERING / GEVELBELASTING HAAGDOORNWEG O.N., MERKELBEEK RAPPORTNUMMER

AKOESTISCH ONDERZOEK GEVELWERING / GEVELBELASTING HAAGDOORNWEG O.N., MERKELBEEK RAPPORTNUMMER Bureau Geluid NL Sint Gerlach 47 6301 JA Houthem 043 458 41 65 www.bureaugeluid.nl AKOESTISCH ONDERZOEK GEVELWERING / GEVELBELASTING HAAGDOORNWEG O.N., MERKELBEEK RAPPORTNUMMER 20134086 rapportnummer:

Nadere informatie

Akoestisch onderzoek weg- en railverkeerslawaai. Ede, Enka, uitwerkingsplan deelgebied J2

Akoestisch onderzoek weg- en railverkeerslawaai. Ede, Enka, uitwerkingsplan deelgebied J2 Ontwikkeling Akoestisch onderzoek weg- en railverkeerslawaai ten behoeve van Ede, Enka, uitwerkingsplan deelgebied J2 rapportnummer E14.001 Versie: 1 Datum: 13 januari 2014 Status: DEFINITIEF Auteur: Regina

Nadere informatie

Gemeente Houten. Akoestisch onderzoek wegverkeerslawaai De Koppeling

Gemeente Houten. Akoestisch onderzoek wegverkeerslawaai De Koppeling Gemeente Houten Akoestisch onderzoek wegverkeerslawaai De Koppeling INHOUDSOPGAVE blz. 1. INLEIDING 1 2. GELUIDMETINGEN 3 3. MEETRESULTATEN EN CONCLUSIE 5 4. AKOESTISCH REKENMODEL EN REKENRESULATEN

Nadere informatie

W I J Z I GINGSPLAN B U I TE N GEBIED HELMOND

W I J Z I GINGSPLAN B U I TE N GEBIED HELMOND AK OESTISCH ONDERZOEK W I J Z I GINGSPLAN B U I TE N GEBIED HELMOND D E W OLFSPUTTEN 5 Afdeling Ontwikkelen en Ondernemen Team Expertise en Ontwerpen Documentnummer: 33856351 Eigenaar: OO/EO/GGD Revisienummer:

Nadere informatie

R01. Oostelijke randweg Doetinchem Akoestisch onderzoek verkeerslawaai en geluidwallen-/schermen. datum: 26 april 2013

R01. Oostelijke randweg Doetinchem Akoestisch onderzoek verkeerslawaai en geluidwallen-/schermen. datum: 26 april 2013 20130185.R01 Oostelijke randweg Doetinchem Akoestisch onderzoek verkeerslawaai en geluidwallen-/schermen datum: 26 april 2013 m i l i e u g e l u i d b o u w a d v i e s b r a n d v e i l i g h e i d r

Nadere informatie

Akoestisch onderzoek Noordwest Ziekenhuis Alkmaar

Akoestisch onderzoek Noordwest Ziekenhuis Alkmaar Akoestisch onderzoek Noordwest Ziekenhuis Alkmaar Ten behoeve van bestemmingsplan Definitief Noordwest Ziekenhuisgroep Postbus 501 1800 AM ALKMAAR Sweco Nederland B.V. De Bilt, 21 november 2016 Titel :

Nadere informatie

Scanopy Ruimtelijke Ordening en applicatiebeheer T.a.v. de heer V. de Haan Antonius Matthaeuslaan 53 3515 AP Utrecht

Scanopy Ruimtelijke Ordening en applicatiebeheer T.a.v. de heer V. de Haan Antonius Matthaeuslaan 53 3515 AP Utrecht Scanopy Ruimtelijke Ordening en applicatiebeheer T.a.v. de heer V. de Haan Antonius Matthaeuslaan 53 3515 AP Utrecht datum: uw brief van: uw kenmerk: ons kenmerk: ons projectnummer: onderwerp: 21 februari

Nadere informatie

Geluidbelasting wegverkeer en. railverkeer op plan Vestion. te Vroomshoop

Geluidbelasting wegverkeer en. railverkeer op plan Vestion. te Vroomshoop Geluidbelasting wegverkeer en railverkeer op plan Vestion te Vroomshoop versie 8 december 29 9-295 datum 8 december 29 opdrachtgever Grontmij Nederland bv Postbus 1364 81 BJ Zwolle auteur A.D. Postma INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

1 Inleiding Wettelijk kader Onderzoekszones wegverkeer Normstelling...5

1 Inleiding Wettelijk kader Onderzoekszones wegverkeer Normstelling...5 Akoestisch onderzoek wegverkeerslawaai, Locatie Buytewech, gemeente Nieuwkoop CONCEPT Inhoud 1 Inleiding...3 2 Wettelijk kader...4 2.1 Onderzoekszones wegverkeer...4 2.2 Normstelling...5 3 Uitgangspunten...7

Nadere informatie

Dienst Stedelijke ontwikkeling & Beheer Team Milieu

Dienst Stedelijke ontwikkeling & Beheer Team Milieu AKOESTISCH ONDERZOEK BESTEMMINGSPLAN BUITENGEBIED PEELEIK NAAST 32 Dienst Stedelijke ontwikkeling & Beheer Team Milieu Documentnummer: 2012-02 Eigenaar: SB/Mi/GGD Revisienummer: 1 Status: definitief Datum:

Nadere informatie

Akoestisch onderzoek bestemmingsplan. (v5) Geluidbelasting ten gevolge van wegverkeer en industrie

Akoestisch onderzoek bestemmingsplan. (v5) Geluidbelasting ten gevolge van wegverkeer en industrie Akoestisch onderzoek bestemmingsplan De Haven (v5) Geluidbelasting ten gevolge van wegverkeer en industrie Akoestisch onderzoek bestemmingsplan De Haven (v5) Geluidbelasting ten gevolge van wegverkeer

Nadere informatie

(Ontwerp) besluit hogere waarden geluid: bestemmingsplan Zorghart (BP00013)

(Ontwerp) besluit hogere waarden geluid: bestemmingsplan Zorghart (BP00013) (Ontwerp) besluit hogere waarden geluid: bestemmingsplan Zorghart (BP00013) I. OVERWEGINGEN De locatie In het kader van het Meerjarenprogramma herziening Bestemmingsplannen 2011-2013 wordt het bestemmingsplan

Nadere informatie

Akoestisch Onderzoek Wegverkeerslawaai

Akoestisch Onderzoek Wegverkeerslawaai Afdeling Expertise Contact Maarten Groen T 088 5450 381 mgroen@odmh.nl Akoestisch Onderzoek Wegverkeerslawaai Postbus 45 2800 AA Gouda T 088 545 00 00 www.odmh.nl Onderwerp Akoestisch onderzoek Meteorenweg

Nadere informatie

Akoestisch onderzoek wegverkeerslawaai. Bestemmingsplan Ede, OV Knoop - invloed Akulaan

Akoestisch onderzoek wegverkeerslawaai. Bestemmingsplan Ede, OV Knoop - invloed Akulaan Gemeente Ede Akoestisch onderzoek wegverkeerslawaai ten behoeve van Bestemmingsplan Ede, OV Knoop - invloed Akulaan rapportnummer E16.017 Versie: 3 Datum: 21 november 2016 Status: DEFINITIEF Auteur: Robert

Nadere informatie

BEREKENING GEVELBELASTING. Schey 11 te Noorbeek 11/25637/B/M/JZ M Aelmans Ruimtelijke Ontwikkeling en Milieu

BEREKENING GEVELBELASTING. Schey 11 te Noorbeek 11/25637/B/M/JZ M Aelmans Ruimtelijke Ontwikkeling en Milieu Rapportnummer Dossiernummer 11/25637/B/M/JZ M16959.07 Aelmans Ruimtelijke Ontwikkeling en Milieu Aelmans Ruimtelijke Ontwikkeling en Milieu is een handelsnaam van Triple A adviseurs B.V. Kerkstraat 4,

Nadere informatie

Akoestisch onderzoek ten behoeve van Bestemmingsplan Annevillelaan naast 146. Gemeente Breda. Opgesteld door: Gemeente Breda

Akoestisch onderzoek ten behoeve van Bestemmingsplan Annevillelaan naast 146. Gemeente Breda. Opgesteld door: Gemeente Breda Akoestisch onderzoek ten behoeve van Bestemmingsplan Annevillelaan naast 146 Gemeente Breda Opgesteld door: Gemeente Breda RO / Wonen en Milieu Postbus 3920 4800 DX Breda Datum: 25-11-2011 Rapportnummer

Nadere informatie

Akoestisch onderzoek. Geluidbelasting vanwege weg- en spoorweglawaai op de nieuw te bouwen woningen aan de Merwedestraat te Beverwijk

Akoestisch onderzoek. Geluidbelasting vanwege weg- en spoorweglawaai op de nieuw te bouwen woningen aan de Merwedestraat te Beverwijk Akoestisch onderzoek Geluidbelasting vanwege weg- en spoorweglawaai op de nieuw te bouwen woningen aan de Merwedestraat te Beverwijk Datum: 23 april 13 Opdrachtgever: PACT 3D ontwerp en bim-management

Nadere informatie

Project Bestemmingsplan Transvaal, Den Haag Opdrachtgever Dienst Stadsbeheer, gemeente Den Haag Architect --- Omschrijving Onderzoek wegverkeerslawaai

Project Bestemmingsplan Transvaal, Den Haag Opdrachtgever Dienst Stadsbeheer, gemeente Den Haag Architect --- Omschrijving Onderzoek wegverkeerslawaai Project Bestemmingsplan Transvaal, Den Haag Opdrachtgever Dienst Stadsbeheer, gemeente Den Haag Architect --- Omschrijving Onderzoek wegverkeerslawaai, appendix bij R809109aaA2 R809109aaA3 Datum 09.02.2011

Nadere informatie

Akoestisch onderzoek Wet geluidhinder Noorderhemweg 12 te Roelofarendsveen

Akoestisch onderzoek Wet geluidhinder Noorderhemweg 12 te Roelofarendsveen Akoestisch onderzoek Wet geluidhinder Noorderhemweg 12 te Roelofarendsveen Akoestisch onderzoek wegverkeerslawaai op basis van de Wet geluidhinder voor de bouw van een vrijstaande woning Noorderhemweg

Nadere informatie

Milieudienst West-Holland

Milieudienst West-Holland Milieudienst West-Holland Project Onderwerp Geluidcontouren gebiedsvisie Willem Alexanderlaan Gemeente Leiderdorp Datum vraag 29 september Datum 13 oktober 2011 Contactpersoon Merijn Vroonhof gemeente

Nadere informatie

AKOESTISCH ONDERZOEK UITWERKINGSPLAN

AKOESTISCH ONDERZOEK UITWERKINGSPLAN AKOESTISCH ONDERZOEK UITWERKINGSPLAN Onderwerp : Akoestisch onderzoek uitwerkingsplan Houtsestraat 36 Behandeld door : G.J.H. Groot Dengerink Datum : 19 november 2010 Opdrachtgever : Gemeente Helmond Bestandsnaam

Nadere informatie

Akoestisch onderzoek. Bestemmingsplan t Auerschoot Gemeente Gemert-Bakel

Akoestisch onderzoek. Bestemmingsplan t Auerschoot Gemeente Gemert-Bakel Akoestisch onderzoek Bestemmingsplan t Auerschoot Gemeente Gemert-Bakel Maart 2017 Algemeen / inleiding In het kader van het bestemmingsplan t Auerschoot in Bakel heeft Drieweg Advies BV een akoestisch

Nadere informatie

Bijlage 3 Rapport akoestisch onderzoek

Bijlage 3 Rapport akoestisch onderzoek Bijlage 3 Rapport akoestisch onderzoek Rapport akoestisch onderzoek Minicamping De Peel te Heusden Rapport akoestisch onderzoek behorende bij het bestemmingsplan Minicamping De Peel te Heusden Datum:

Nadere informatie

Akoestisch onderzoek wegverkeerslawaai. Uitwerkingsplan Het Nieuwe Landgoed, woningen deelgebied 5, Ede

Akoestisch onderzoek wegverkeerslawaai. Uitwerkingsplan Het Nieuwe Landgoed, woningen deelgebied 5, Ede Gemeente Ede Akoestisch onderzoek wegverkeerslawaai ten behoeve van Uitwerkingsplan Het Nieuwe Landgoed, woningen deelgebied 5, Ede rapportnummer E14.010 Versie: 1 Datum: 2 juli 2014 Status: DEFINITIEF

Nadere informatie

Eisenhowerlaan 112, Postbus NL-2508 EE Den Haag T +31 (0) F +31 (0)

Eisenhowerlaan 112, Postbus NL-2508 EE Den Haag T +31 (0) F +31 (0) Rapport Bredeweg 69, Randwijk Akoestisch onderzoek wegverkeerslawaai Status: DEFINITIEF Adviseurs voor bouw, industrie, verkeer, milieu en software info@dgmr.nl www.dgmr.nl Van Pallandtstraat 9-11, Postbus

Nadere informatie

IDDS Noordwijk B.V. Akoestisch onderzoek. Bestemmingsplan Bluesroute te Middelburg

IDDS Noordwijk B.V. Akoestisch onderzoek. Bestemmingsplan Bluesroute te Middelburg IDDS Noordwijk B.V. Akoestisch onderzoek Bestemmingsplan Bluesroute te Middelburg 1. INLEIDING Voor IDDS voert Witteveen+Bos een akoestisch onderzoek uit naar het bestemmingsplan Bluesroute te Middelburg.

Nadere informatie

Akoestisch onderzoek Bestemmingsplan DEK-terrein Medemblik. Gemeente Medemblik

Akoestisch onderzoek Bestemmingsplan DEK-terrein Medemblik. Gemeente Medemblik NOTITIE Onderwerp Project Opdrachtgever Projectcode 106005 Status Akoestisch onderzoek Bestemmingsplan DEK-terrein Medemblik. Gemeente Medemblik Definitief Datum 13 februari 2018 Referentie 106005/18-002.228

Nadere informatie

Akoestisch onderzoek Burgemeester Sloblaan 15a. Gemeente Zederik

Akoestisch onderzoek Burgemeester Sloblaan 15a. Gemeente Zederik Akoestisch onderzoek Burgemeester Sloblaan 15a Gemeente Zederik Opdrachtgever: Aannemersbedrijf P. van Leeuwen Contactpersoon opdrachtgever: P. van Leeuwen Projectleider Buro SRO: M. Geerts Projectnummer

Nadere informatie

Akoestische analyse railverkeerslawaai 'Groes II'

Akoestische analyse railverkeerslawaai 'Groes II' Gemeente Houten Akoestische analyse railverkeerslawaai 'Groes II' Datum 14 december 2009 HTN338/Kmc/6274 Kenmerk Eerste versie 1 Aanleiding De Gemeente Houten is voornemens een woongebied te ontwikkelen

Nadere informatie

Servicebureau De Friese Wouden

Servicebureau De Friese Wouden Achtkarspelen Heerenveen Ooststellingwerf Opsterland Smallingerland Tytsjerksteradiel Weststellingwerf Servicebureau De Friese Wouden Akoestisch onderzoek naar de ligging van de / db geluidscontouren t.g.v.

Nadere informatie

Addendum. Inleiding Toetsingskader plansituatie

Addendum. Inleiding Toetsingskader plansituatie Addendum nummer 1 datum 19 september 2014 aan Gemeente Nieuwkoop van M.J. Reinders kopie R.H. van Trigt project Bestemmingsplan Vivero, Langeraarseweg 12 en landgoed (voorheen Langeraar-Oost) projectnummer

Nadere informatie

Akoestisch onderzoek Koning Lodewijklaan 6

Akoestisch onderzoek Koning Lodewijklaan 6 Akoestisch onderzoek Koning Lodewijklaan 6 1 Colofon Datum Inlichtingen bij: Auteur O. Cevaal-Douma Telefoonnummer 055-5801705 Emailadres o.cevaal@ovij.nl Adresgegevens Omgevingsdienst Veluwe IJssel Marktplein

Nadere informatie

Akoestisch onderzoek. Inleiding

Akoestisch onderzoek. Inleiding Onderwerp wegverkeerslawaai 30 woningen locatie Plasweg te Waddinxveen Datum 24 augustus 2007 Uitgevoerd door G.J. Ravensbergen Projectnummer 0715018emh Inleiding In opdracht van het College van Burgemeester

Nadere informatie

Dienst Stedelijke ontwikkeling & Beheer Team Milieu

Dienst Stedelijke ontwikkeling & Beheer Team Milieu AKOESTISCH ONDERZOEK BESTEMMINGSPLAN BRANDEVOORT OOST - LOCHTENBURG Dienst Stedelijke ontwikkeling & Beheer Team Milieu Documentnummer: 2014-02 Eigenaar: SB/Mi/GGD Revisienummer: 1 Status: definitief Datum:

Nadere informatie

Akoestisch onderzoek bedrijventerrein Schoterhoek II, Nieuwveen

Akoestisch onderzoek bedrijventerrein Schoterhoek II, Nieuwveen Akoestisch onderzoek bedrijventerrein Schoterhoek II, Nieuwveen Akoestisch onderzoek bedrijventerrein Schoterhoek II, Nieuwveen In opdracht van: Gemeente Nieuwkoop Opgesteld door: Bart Hertsig, afdeling

Nadere informatie

Woning Evers Zesde Tochtweg te Moerkapelle

Woning Evers Zesde Tochtweg te Moerkapelle Woning Evers Zesde Tochtweg te Moerkapelle Bepaling geluidsbelasting Opgesteld door: Datum: 6 november 2012 S&W Consultancy Rapportnr: 2120466 Postbus 5185 Versie: 2 43 KD Vlissingen Tel: 0118 442 270

Nadere informatie

Notitie Bestemmingsplan Hoge Wei te Oosterhout; akoestisch onderzoek omgeving (Peperstraat 62/De Breeacker 10b) 1 Inleiding

Notitie Bestemmingsplan Hoge Wei te Oosterhout; akoestisch onderzoek omgeving (Peperstraat 62/De Breeacker 10b) 1 Inleiding Notitie 00997-19554-02 Bestemmingsplan Hoge Wei te Oosterhout; akoestisch onderzoek omgeving (Peperstraat 62/De Breeacker 10b) Science Park Eindhoven 5634 5692 EN SON Postbus 26 5690 AA SON T +31 (0)40-3031100

Nadere informatie

Ontwerpbesluit tot vaststelling Hogere waarde

Ontwerpbesluit tot vaststelling Hogere waarde Ontwerpbesluit tot vaststelling Hogere waarde 1 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Tilburg stellen hogere waarden vast op grond van art. 110a Wet geluidhinder ten behoeve van het

Nadere informatie

Projectnummer: B Opgesteld door: P.J.G. Karman. Ons kenmerk: :C.1. Kopieën aan:

Projectnummer: B Opgesteld door: P.J.G. Karman. Ons kenmerk: :C.1. Kopieën aan: MEMO ARCADIS NEDERLAND BV Beaulieustraat 22 Postbus 264 6800 AG Arnhem Tel 026 3778 911 Fax 026 3515 235 www.arcadis.nl Onderwerp: Geluidsonderzoek Harga Arnhem, 25 september 2013 Van: ir. H.J. Sanders

Nadere informatie

AKOESTISCH ONDERZOEK WEGVERKEERSLAWAAI - PROJECTIE WONINGBOUW TERREIN NOVA COLLEGE HEEMSTEDE

AKOESTISCH ONDERZOEK WEGVERKEERSLAWAAI - PROJECTIE WONINGBOUW TERREIN NOVA COLLEGE HEEMSTEDE AKOESTISCH ONDERZOEK WEGVERKEERSLAWAAI - PROJECTIE WONINGBOUW TERREIN NOVA COLLEGE HEEMSTEDE AMBIANCE PROJECTEN 21 april 2011 075477763:0.2 AKOESTISCH ONDERZOEK WEGVERKEERSLAWAAI - PROJECTIE WONINGBOUW

Nadere informatie

Bogermanschool Houten

Bogermanschool Houten Gemeente Houten Bogermanschool Houten Akoestisch onderzoek Gemeente Houten Bogermanschool Houten Akoestisch onderzoek Datum 7 december 2011 Kenmerk HTN466\Bxt/6355 Eerste versie www.goudappel.nl goudappel@goudappel.nl

Nadere informatie

Ontwerp Besluit Hogere waarden Wet geluidhinder 7 bouwkavels Tiendzone te Papendrecht

Ontwerp Besluit Hogere waarden Wet geluidhinder 7 bouwkavels Tiendzone te Papendrecht 1 Ontwerp Besluit Hogere waarden Wet geluidhinder 7 bouwkavels Tiendzone te Papendrecht 1 Inleiding Voor een nieuwe ruimtelijke ontwikkeling van 7 bouwkavels gelegen ten zuiden van de Zuidkil, Oostkil

Nadere informatie

LTO Noord Advies T.a.v.: de heer E.W. Lamberts Hoefweg 205A 2665 LB BLEISWIJK

LTO Noord Advies T.a.v.: de heer E.W. Lamberts Hoefweg 205A 2665 LB BLEISWIJK (ruimteakoestiek) (geluidisolatie) (verkeerslawaai) (industrielawaai) LTO Noord Advies T.a.v.: de heer E.W. Lamberts Hoefweg 205A 2665 LB BLEISWIJK uw referentie: onze referentie: plaats/ datum: 281112011

Nadere informatie

Geluidbelasting wegverkeer op. locatie Kerkwijkweg te Didam

Geluidbelasting wegverkeer op. locatie Kerkwijkweg te Didam Geluidbelasting wegverkeer op locatie Kerkwijkweg te Didam versie 26 maart 2009 datum 26 maart 2009 opdrachtgever Econsultancy bv Havenstraat 124 7005 AG Doetinchem auteur A.D. Postma INHOUDSOPGAVE bladzijde

Nadere informatie

1. Inleiding. 2. Situatie. Notitie

1. Inleiding. 2. Situatie. Notitie Notitie Project Bestemmingsplan Nieuw Rhijngeest Zuid Betreft akoestisch onderzoek wegverkeer Ons kenmerk M.2013.0521.01.N001 Versie 001 Datum 13 maart 2014 Verwerkt door DJA SBA Contactpersoon dr. A.Y.

Nadere informatie

AKOESTISCH ONDERZOEK WEGVERKEERSLAWAAI WOLFHEZERWEG 6B TE OOSTERBEEK GEMEENTE RENKUM

AKOESTISCH ONDERZOEK WEGVERKEERSLAWAAI WOLFHEZERWEG 6B TE OOSTERBEEK GEMEENTE RENKUM AKOESTISCH ONDERZOEK WEGVERKEERSLAWAAI WOLFHEZERWEG 6B TE OOSTERBEEK GEMEENTE RENKUM Akoestisch onderzoek wegverkeerslawaai Wolfhezerweg 6b te Oosterbeek in de gemeente Renkum Opdrachtgever Harm Post Advies

Nadere informatie