Norg -> Amsterdam-> Tampa - > Weeky Wachee

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Norg -> Amsterdam-> Tampa - > Weeky Wachee"

Transcriptie

1

2 Woensdag Norg -> Amsterdam-> Tampa - > Weeky Wachee Vertrek uit Noru om 8.00 uur. We zijn ruim om tijd op Schiphol. Het vliegtuig vertrekt om uur dus we hebben nog tijd voor koffie en een broodje (duur). In het vliegtuig (boeing 767) wachten we op vertrek maar dat gaat voorlopig nog niet gebeuren want de deuren willen niet dicht. We moeten uit het v liegtuig en de spullen worden overgeladen in een ander vliegtuig. We krijgen 1 consumptiebon voor de vertragillg. De vertrektijd is nu uur. Het diner in het vliegtuig is Tandori kip (wel lekker, niet veel) er worden onderweg 2 films gedraaid (slechte). Om uur (Eastern time) komen we aan in Tampa en moeten hier vervolgens meer dan een uur wachten voor de douane (allochtonen werken niet zo snel). Vervolgens gaan we met een Yellow cap naar de Alamo plaza, waar we weer lang moeten wachten op onze auto. Hier dan de eerste meevaller, we krijgen een grotere auto voor dezelfde prijs. Een rode Chevrolet Caprice Classic met raod interieur, ABS, airbag, cruise-contral, airco, enz (Yoo()h pooierbak). Nadat we de ontgrendeling van de parking-brake hebben gevonden rijden we weg. Eerst een beetje verkeerd rijden en cola en bier kopen en dan naar Weeky Wachee. 1 % uur later komen we hier aan. De hotelkamer is bloedheet, de airco maakt lawaai genoeg maar koelt niet, de lakens zjjn vies en we hebben honger. We kunnen dus niet slapen dus Hans en Michel om 2.00 uur 's Nachts op voedseljacht. Een half uurtje later zijn ze terug met donuts. We proberen mélar wat te slapen. ATIENTIE ~ ~. VANAF 17 MEI 1993: ~... ''"' I IM 1\ ~'" I -t.c.. IJ'" I -.J CHECK-IN VAN ALLE MARTINAIR NAME OF PASSENGER VLUCHTEN IN DE NIEUWE TERMINAL ~ n '",..., "o z ;:: ;;; <' 00 ~ z l go ". LEERTOUWER/MMR WEST, BALIERIJ 20 EN 21 ~ ~) / u::=-- >--1,-- '-~ _.~ _._~-

3

4 Donderdag Weeky Wachee -> Panama City Beach 's Morgens om een uur of zes hebben we genoeg van onze slaappogingen en gaan maar douchen, ontbijten en daarna moven. Bij het uitchecken blijken de door ons gepleegde telefoontjes niet geregistreerd te zijn en we hoev8n hiervoor niet te betalen (yoooh gratis) Een lange rit vandaag van ± 550 km. Onderweg een Lunch bij één of andere fried chicken en hamburger tent. Bij Best Western Inn, Panama City Beach nemen we gelijk een duik in zee, want het hotel ligt op het strand. Or. Oetker houdt zich hier bezig met onderwaterfotografie en de factor 2 op het gezicht van Ger!)en bleek een beetje overmoedig. 's Avonds in eel1 restaurant een grote kan met gore BUO en een groot bord gore pasta. Gelukkig zat overal lekker veel knoflook in. 's Nachts blijft Geert-Jan in het hotel en de rest gaat het centrum verkennen. Over de zeer drukke en gezellige straten testen we het volume van de autoradio. Dit blijkt aardig en met Metallica uit de speakers flaneren we over de boulevard. We stoppen bijeen bord met Topless Girls. Na het showen van onze LD. gaan we naar binnen. We zijn nog niet binnen of... sorry censored Daarna gaan we naar een discoclub, waar net een dating show aan de gang is ('op goed geluk' in 'studs' jasje). Niet echt wat we zoeken dus, en we gaan flink bestempeld terug naar het hotel. G.J. nog even wakker maken en dan slapen.

5

6 Vrijdag Panama City Beach - > New Orleans Om een uur of 11 vertrekken we naar New Orleans. Eerst even tank'3n. Nadat we de tankdop gevonden hebben en de tank gevuld, vertrekken we om Onderweg eten we bij Wafle House. Sandwiches met lekkere in het vet drijvende rösti (hashbrowns). Na even zoekel'"1 komen we aan bij het Landmark French Quarters Hotel in New Orleans. 's Avonds onderweg naar het centrum zeurt er nog een zwarte om geld, met een verhaal over eel'"1 zieke zus of zo. Natuurlijk hebben we toevallig geen geld bij ons. Eten doen we bi i een Mexicaan. Flink stokbrood erbij, want dit is schijtvoer (loopt goed af). Na het eten lopen we door de Bourbon Street. We hebben hier nog een discussie met Jezus over de Heil. Dan gaan we I(ijken naar amateur dames worstelen. Entree is gratis maar consumptie is vnrplicht ($5 per st.). 2 lelijke dozen voeren een nepshowtje op en dan weer weg. Tevens bezoeke n we een Nud ie-bar (had ~iiriiiiiiiii!iiiiiiiijiiiii~~iiiil Geert-Jan nog niet gezien). Nu bestellen I ~ we ook een 'Tabie Dance' (20$, fuck). Daarna gaan we naar een karaoke bar I waar een perfecte Bowie & Jagger imita- 1";i~~~~I~~j~~g~ tie wordt gedaa'l door Hans & Mike. ~ Total los gaan we slapen. H 0235~203 F WASHI1IlGToN,D.C.

7 ----

8 Zaterdag New Orleans, s Middags lopen we richting de Mississippi waar aan de boulevard een stel zwarten een break-dance show weggeven (cool) 0 We lopen langs de waterkant waar de rivierboten drijven met suffe Amerikaanse hoempa muziek erop (blij dat we daar niet op zitten). We vergaan var de dorst en dus nemen we een soft frozen lemonade (niet echt lekker, wel kourl) Terug bij het hotel weer zwemmen. 's Avonds eter we in een Cajun Cabin in de Bourbon Street. Tijdens deze foodprocessor maaltijd betalen we extra hoge prijzen voor de drankjes omdat er een tering band spehit. Na het eten lopnn we nog wat heen en weer in de bourbon street. Hans knuffelt nog even met Jezus en we kopen een Hurricane (ranja met rum) die uiteindelijk voor de helft in de plantenbak belandt. Na een ru co in het hotel gaan we slapen.

9 Zondag New Orleans - > Lafayette 's Morgens vertrekken we naar een alligator farm. Onderweg eten we een king size hamburger met I=rench fries voor de dagelijkse vitamines. Inmiddels valt de regen met bakken uit de lucht, en ook als we bij de alligator farm zijn aangekomen blijft het maar regenen. We komen hier dus niet verder dan de gift-shop en zien niet meer dan 5 small-, 1 medium alligators en een handjevol negers. Bij het Holiday Ifln in Lafayette is gelukkig een indoor zwembad dus we gaan gelijk zwemmen en bubbelen. De sfeer wordt er intussen door het slechte weer en de dikke dozen niet beter op. 's Avonds eten we in een Cajun restaurant met Franse tering muziek. Het eten smaakt prima en alligator steak is lekker. In het hotel is het gezellig bij de bar die niet open is en de juke-box met country muziek. We gaan terug 'laar de kamer, mixen een paar ruco's, kijken een pay movie en vallen tijdens het kijken in slaap.

10 Maandag Lafayette - > Natchez 's Ochtends geen ontbijt want we willen zo snel mogelijk weg uit dit hol. Onderweg nog \"Jat CD's gekocht in een CD-schuur. Lunchen doen we vandaag bij Mc Donaids want altijd een vette hap is niet goed. Met de cruise Gontrol op 70 blazen we door de heuvels naar Natchez. Hier verblijven we in een mooi Holiday Inn hotel in een bloedsaaie omgeving. Ondertussen blijft het maar regenen en dus hangen we de rest van de middag in en rond de hotelkamer. (vakantieman, gezellig hè 7) 's Avonds naar een grote supermarkt en daarna eten bij de chinees. Na lang zoeken vinden we ons hotel weer terug en drinken aan de gezellige hotelbar nog een paar biertjes en gooien op de dartcomputer. Volgens de barkeepster is er op andere dagen wel van ailes te cloen in Natchez. (zal wel). Terug op de ka~er selecteert iemand per ongeluk een pay-movie, die niemand (oei) eigenlijk wil zien.

11

12 Dinsdag Natchez - > Vicksburg Bij het uitcheckbn moet inderdaad de pay-movie betaald worden. We vertrekken om uur en komen om uur aan bij Holiday Inn, Vicksburg. We lunchen bij Wafle House aan de overkant. 's Middags rijden we via een information center naar het Military park. Dit is een zeer mooi park met mooie oorlogsmonumenten, standbeelden, eekhoorns en een kapotte boot. Mot veel spectaculair bochtenwerk proberen we hier het snelheidsrecord te verbeteren. Daarna rijden we door naar het Coca Cola museum, waar de ~-M eerste Coca Cola gebotteld werd. Dit was zo interessant dat tfco,l we hier zeker 2 minuten binnen bleven. Terug bij het hotel meteen het indoor zwembad in en in de Jakoesie(bubbelen zonder winden). Daarna naar het buitenbad van de buren, want er was zon, voor het eerst in 3 dagen (yoooooh ZON). 's Avonds gaan we eten in de Cotton Exchange die we niet kunnen vinden, dus toch maar naar het New Orleans Café (Seafood & Steaks). Zoals gewoonlijk hebben we geen problemen met de salad dressing en nemen we allemaal een andere (French, House, Italian en Blue Cheese). In de hotelbar moet de bedieningstrut eerst onze I.O. zien omdat we er nog jong uitzien (Wauw).

13 Woensdag Vicksburg - > Memphis Volgens plan zouden we om 9 uur opstaan en dus staan we om uur op. Onderweg bij Jackson worden we opgehouden door een lastig mannetje met een petje op een motor. Hij verteld ons' dat we 77 miles in een 55 miles speedzone reden. (schiet lekker op toch?) vervolgens blijft hij maar verstaan dat we uit PO Land komen (doof?). Nadat we hebben uitgelegd hoe het Nederlandse rijbewijs in elkaar zit, krijgen we alleen een warning ticket die we vervolgens direct mogen weggooien. (waarom schrijft hij hem dan uit?, Hij hoopt natuurlijk dat we hem uit het raam gooien want daar staat een hogere boete op). Door dit angstige voorval houden we ons maar even 5 minuten aan de toegestane snelheid...:. Als Lunch nemen we vandaag een "club sandwich"(broodjes.'. kalkoen met mayo, kaas, sla, bacon e.d.) bij SHONEY'S.. Aangekomen in Holiday Inn, Memphis airport gaan we eerst zwemmen(overdekt), in de windpool, 'leel even in de sauna (neusharen verbrandt) en in de fitness room (zweten, niet goed dus). 's Avonds met de Taxi naar de Seale street, waar het allemaal schijnt te gebeuren. Tijdens de rit geeft de taxichauffeur veel info over Memphis. Vanaf het centrum lopen we eerst naar de piramide. Hier zijn de hekken al gesloten zodat we qloeten klauteren om toch wat aardige foto's te maken. In de Beale street gaan we dineren in een kroeg. Eerst onze I.O. laten zien anders krijgen we weer niets. Het eten is niet veel, de hoeveelheid niet en de smaak ook niet, maar de prijs is wel veel ($80, waarschijnlijk vanwege de herrieschopper). Geen tip dus en rennen. De Beale street is verder is ook maar boring (alleen maar lastige zwarten op straat) dus we besluiten terug te gaan naar het hotel. Op onze weg terug worden we overvallen door een kudde vrouwvolk, waar we mee op de foto moeten, anders mogen we niet verder. In de hotelbar gp.loven ze niet dat we uit China komen en na 2 bier gaan we naar de buren (Dad's place). Hier binnen zien we waarom het Dad's place heet, allemaal ouwe lui en een aantal call-girls. Op de hotelkamer gaat de fles rum op, belt Michel zich arm en houdt ons vervolgens wakker met zijn geouwehoer.

14

15 Donderdag Memphis 's Morgens vroeg om staan we allemaal weer fris als een hoentje naast het bed. Voor onze lunch gaan we maar weer eens naar SHONEY'S (was goed bevallen) 's Middags gaan we naar Graceland. Dit blijkt een groot commercieel gebeuren te zijn geworden. Er moet apart betaald worden voor het huis, de privé jets, de autootjes, enz.. We gaan alleen in het huis en het automobiel museum. In het huis blijkt weer dat we op onze woorden moeten letten, want één van de gidsen verstaat Nederlands. (een op Curaçao geboren neger). Aan het eind van de middag gaan we op weg naar een zwemparadijs, maar onderweg begint het dusdanig heftig te regenen dat we besluîten om te keren en naar het hotel te peddelen. Hier nemen we een duik in het overdekte chloorbadje. 's Avonds gaan we Japans eten. Alle stoelen zijn bezet dus we moeten op de grond zitten. Ondanks de voetengeur smaakt het eten ons prima, al is het wel vermoeiend om voldoende binnen te krijgen met die chopsticks. Met druipende kinnen van het slierten lebberen verlaten we de toko. Dan is het weer tijd voor de nudie-bar vergelijkingstest. De entree is $5 en de drankjes zijn ook $5, tevens is de kwaliteit van de vrouwen o"nvoldoende (zoals zoveel in de USA, te vet). Overall cijfer: ~ Binnen 5 minuten zijn we $40 dollar armer onderweg naar het hotel. We kijken nog even weer bij Dad's, maar dat hadden ze vanavond wel Grandfat her' s mogen noemen. In onze eigen hotelbar gaan we nog even poolen en nemen als slaapmutsje een kamikaze (wodka met knauw knauw, volgens de barmuts). Op de kamer nog een paar cola rummetjes met hééél veel IJS, zoveel dat ons hele bed bevochtigd wordt.

16

17

18 Vrijdag Memphis - > Nashville 's Morgens om 9.15 uur staan we op en checken uit. De rekening valt ondanks de 4 paymovies (hebben wij een film gezien?) en het telefoongesprek van Michel (0, was een collect cal!) enorm mee. Onderweg om uur een sandwiches & French fries lunch. Annie Rexia van de bediening was al eens in Amsterdam. 's Middags om uur aankomst in Holiday!nn, Nashville. Eerst een beetje sightseeing in het centrum. We nemen een yoghurt ijsje om langer van het uitzicht te genieten. Dan begint het weer te regenen en we gaan dus maar weer rondhangen in het hotel. 's Avonds gaan we koreaans eten. Ziet er leuk uit, 1 ~ afzu~g boven de tafel, gril in d~ tafel, sple~t~ozen in ~, AuntENTJC KOREAN rare Jurken om de tafel. We krijgen gelukkig Instruc- ARIRANG RESTAURANT tie hoe hier gegeten moet worden. Het vlees wordt voor ons geknipt en gebakken, vervolgens moeten wij met chopsticks het vlees in een slablad klungelen en dit vervolgens gecombineerd met groenten en sauzen naar binnen proppen. (zie smakelijke foto's) Dit alles voor een schofterig lage prijs!. In de hotelbar speelt een 1 mans countryband. We moeten weer onze ID laten zien, en Gerben ook nog zijn credit card. Dit voorval, gecombineerd met de matige sfeer doet ons er toe komen dat we na 1 bier zonder tip gaan moven. We kijken nog even in de stad, maar komen de auto niet eens uit. Terug in het hotel rum (vanmiddag gelukkig nog een flesje gehaald).

19 Zaterdag Nashville We hebben het angstige voorgevoel dat het hier een beetje boring is, dus slapen we uit tot uur. Als Hans de operator belt ontdekken we waarom dat irritante lampje van de telefoon de hele ochtend al knippert. Er is een message voor Hans. Z'n moeder is gevallen en ligt met een zeer zware hersenschudding in het ziekenhuis. SHONEYS Lunch maar weer bij SHONEY'S (club sandwich met French fries). We besluiten 's middags naar een cart baan te gaan, maar daar aangekomen blijkt dit toch een ietsje langzamer te gaan dan we ons hadden voorgesteld. Aan de overkant is echter een Q-zar laser shooting hal (een soort paint bal zonder paint en zonder ballen, maar met lasers). We gaan hier echter niet laseren (te duur, en inschrijven duur"!: te lang), maar we gaan wel even tafel hockeyen. (op een luchtige tafel als een idioot tegen een schijfje meppen). Daarna belanden we bij een grote sports store, waar bijzonder veel T-shirts, boxershorts, zwembroeken hangen met bijzonder lage prijskaartjes. Inkopen dus. In het hotel blijl<t dat Hans wel een beetje optimistisch over z'n maten dacht. (weggevertjes). In het buitenbad gaan we even afkoelen want de zon schijnt. (yoooh zon) 's Avonds.gaan we maar eens sjiek dineren bij... yoooh HOOTERS. In dit restaurant een eenvoudige goede hap, goed en goedkoop bieren een fenomenale bediening. (complimenten aan de eigenaar, meneer Hooter). Later op de avond drinken we op het terras van restaurant "Rio nogwat" nog een paar biertjes (Milier Ute natuurlijk). Als we met de rekening naar binnen lopen om aan de kassa te betalen, wordt ons verteld dat we bij onze server moeten betalen. Als we weer terug lopen zien we hem net een sprintje trekken en over een hekje springen om ons in de kraag te grijpen (lachen). Als " we het verhaal êan de buiten adem zijnde ober vertellen, kan hij de Á. À humor er ook wel van inzien. ' '-../', Op de kamer ruco.

20 Zondag Nashville - > Chatanooga Om uur staan we op en om uur gaan we rijden. onderweg een lunch bij WAFLE HOUSE (inmiddels ook bekend) We rijden weer door een tijdzone, zodat we zonder rum toch allemaal een blackoutje van een uur hebben. We arriveren in Holiday Inn, Chatanooga om uur. Ondanks het mooie weer besluiten we toch niet te gaan zwemmen, maar wat attracties te gaan bekijken (lekker cultureell. We gaan naar dp. Ruby Falls (entree $7,50, kassa!), waar we met een lift een eind naar beneden in een berg worden gedumpt. Hier beneden worden we door smalle, kleffe, met mensen volgepropte gangetjes geleid met een snelheid van 0,001 mph {0,0036 km/h}. Na lange tijd komen we bij een klein waterstraaltje uit de berg. (dit is de waterval). (;elukkig is het straaltje goed verlicht, dus we kunnen hem allemaal zien. (by the way, hoe bruin hadden we nu kunnen zijn), Weer buiten aargekomen begint het te regenen en te thunderstormen. We rijden nog even langs Rock City (uitzichtpunt), maar hier moet ook weer flink voor gedokt worden (laat maar). 's Avonds gaar we op zoek naar food. Chatanooga heeft waarschijnlijk geen inwoners, want we hebben geen teken van leven kunnen ontdekken. Na lang zoeken vinoen we toch een Italian Ristorante. Het eten is hier wel goed, maar niet echt Italiaans (Schnitzel met spaghetti en cappuccino is chocolademelk met slagroom). Die Amerikanen geloven toch alles. Terug in het hotel bier want de rum is op. Tot 2.00 uur kijken we naar Cape Fear (leuke film). Einde Chatanooga, Ghosttown in the Dead Valley.

21 Maandag Chatanooga - > Pigeon Force 's Morgens om 10 voor 11 staan we op, en we hebben dus 10 minuten om ons aan te kleden en uit te checken. Als lunch nemen we een oeimelet bij HUDDLE HOUSE. Chagrijnige bediening, dus geen tip. 's Middags stoppen we bij de Lost Sea (het grootste onderaardse meer ter wereld). Dit is zo ontzettend leuk, gaaf, cool, wauw, bijna net zo leuk als de Ruby Falls. (voorlopig maar even niets ondergronds, zelfs geen kelder). Vlak bij Pigeon Force rijden we langs een tweetal helikopters. We keren en gaan even een vluchtje maken van 10 minuten. kosten: $ 27,- p.p.. Het kost een paar centen, maar dan heb je ook wat. Pigeon Force blijkt niet zo dood als we verwachten. Het bestaat uit één lange straat, volledig verlicht met neonreclames van de vele kermisachtige attracties. (cart-banen, bungee jump en speelhallen). Het Holiday Inn hotel ziet e(luxe uit (glazen lift, zwembad met waterval). Tijdens onze verkenningswandeling (levensgevaarlijk over een 6 baans weg) komen we langs een Levis store. De spijkerbroeken zijn hier inderdaad goedkoper, maar ze hebben alleen maar achterlijke kleuren en belachelijke maten (voor dikke kleine mensen). We kepen dus niks. " 's Avonds kijken we eerst bij Pizza Hut, maar dit lijkt ons niets en we lopen er gelijk weer uit. we gaé1n maar even kijken in Gatlinburg (aanliggend plaatsje). Gatlinburg ziet er gezellig uit, het bestaat uit: T-shirt, souvenirs, paintbrush, T-shirts, toeristen, speelhallen, T-shirts, gift shops en ook veel restaurantjes. We gaan eten bij een Chinees. We slaan eerst de mieren van tafel en gooien dan onze servetten er overheen, want de kleedjes zijn nogal plakkerig. Geert-Jan mag geen bier, want hij is te jong. Gerben blundert met een hot and sour pissoep. Ondanks het sler;hte begin blijkt de rest van het eten toch wel goed te zijn. Na het eten nog (wen ouwehoeren in wat speelhallen in Gatlinburg en Pigeon Force. In het hotel gaan we zwemmen, wat hier nog mag om uur. We mogen alleen geen kleine mei!;jes met een balletje voor hun kopje gooien. Op de kamer bin en the Bodyguard (alleen Hans maakt het einde mee)

22 Dinsdag Pigeon Force Om uur staan we op. We Lunchen bij SHONEY'S, waar het serveerpaard ons zo leuk vindt dat ze gelijk met een Hollander wil trouwen. 's Middags gaan we na lang dubben toch maar 'tubing'. Dit houdt in dat je in een velgekleurde (om slangen af te schrikken) autoband in een rivier gedumpt wordt, en dan ga je zitten wachten tot je er weer uit mag. resultaat: natte zak. o 0 0 G.J. is z'n credit kaart kwijt!. Geen paniek, effe belle, rekeningetje blokkere naar het politieburootje en klaar is klara, maar voor geld moet ie niet meer bij hem zijn. 's Avonds eten we bij een Mexicaan in Gadlinburg. We bestellen hier een steak, maar de koeien zijn op en dus nemen we maar 4 x specialiteit vld sjef. Dit is goed vreten met veel verse paprika's (voor invloed zie schijtschema 30-6). Daarna lopen we nog wat heen en weer door de drukke straat. Michel koopt een paintbrush bordje, Gerben een T-shirt, We kopen wat bier bij een pompstation, w'~ rijden terug naar Pigeon Force, Gerben is z'n camera kwijt, we rijden terug naar Gatlinburg, we vinden de camera terug bij de T-shirtshop en we rijden weer terug naar Pigeon Force. In het hotel gaan Hans en Michel nog even een paar uurtjes de was doen. Op de kamer yoooooh LlTE.

23 Woensdag Pigeon Force - > Ashville Om uur gaat de wekker. Ondanks de herrie van dat ding lukt het ons om nog 10 minuten te blijven liggen. We rijden vandaag door de Smokey Mountains over allerlei smalle bochterige bergweggetjes. Inhalen op deze wegen is niet mogelijk en we zijn dus afhankelijk van de snelheid van onze voorgangers (sukkelaars). Onderweg brunchen we bij Mc Donaids in het Cherokee Indian Reservaat (net zo iets als de Bijlmer voor Surinamers). Wij dachten altijd dat Indianer, veren droegen, maar nee hoor Mc Donaids petjes. We kijken nog even bij een Indian Village, maar hier moet weer flink voor betaald worden en als we even langs de zijkant kijken blijkt het niet meer als oude ambachten demonstraties. Gaan we niet in dus. Michel koopt hier nog wei een filmrolletje bij scarface want dat is hier wel goedkoop (slechts $6). Vervolgens blazen we naar Ashville, waar we overnachten in het luxe Radisson hotel. Het zwembad is gesloten vanwege een verbouwing, dus gaan we bij de buren aan de pool liggen bakken. Na het zwemmen douchen, wat hier erg fijn gaat want het water loopt niet weg. (oplossing: met je teen een palletje vasthouden tijdens het afdrogen, dan kan het water weglopen). 's Avonds sightseeing in het bruisende Ashville, dit doet ons denken aan de goede oude tijd in Chatanooga en Natchez. 130 straten en 1 Y2 restaurant later vinden we een echte steakhouse. Wel leuk, doppindaatjes op de grond gooien. Geheel in de sfeer worden we ook door een koe bedient, volgende keer toch maar op de smoke afdeling. Na het eten op zoek naar bier, maar dat is nergens te vinden, wel M&M's chips en filmrolletjes (3 voor $7). Op de kamer 1 biertje (yooh 1 laitje), alleen Hans niet. Alien 111 is op de buis, en zo wordt het toch nog laat.

24 Donderdag Ashville - > Charleston Overmoedig heeft iemand de wekker op 9.00 uur( 's Nachts) gezet. Met veel pijn en moeite vertrekken we om kwart voor tien. Van Ashville naar Charleston is één lange interstate van ± 450 km. Als we net een beetje indutten komt er een State Trooper voor de broodnodige afwisseling. Michel probeert nog wp.g te komen, door er bij de eerste afslag af te gaan, maar bij het pompstation staat hij al achter ons. Michel kan kiezen, zitten of dokken ($90), wanneer blijkt dat we niet genoeg cash hebben gaat 'ie pingelen naar $65 (beetje vreemd). Maar we zijn bang, betalen en trekken een schone broek aan. Zachtjes rijden we naar SHONEY'S voor de lunch en eten voor 6. Geen fooi om de kosten te compp.nseren. Zachtjes rijden we door naar Charleston (toch nog een goede gemiddelde snelheid). We verblijven in Western Inn, waar het probleempje met de reservering inmiddels is opgelost. dolfijn? We kleden ons om en vertrekken naar de beach. Na een conflictje met een privé strand bewaker komen we bij een public strand. Eindelijk weer met de p.. in het zand.hier vlak voor de kust zien we ook haaien. 0 nee het zijn dolfijnen (sommigen geloven het nog niet). Schurend van het zand keren we terug naar het hotel waar we in de pool even gaan afspoelen. Hans heeft nog niet genoeg van het schuren en schuurt z'n kin nog even extra over de bodem. 's Avonds voor we de stad in gaan eerst even bier inslaan. (niet weer zo'n droge avond als gister'3n). Charleston is een mooi handelsstadje met mooie huizen en redelijk veel mensen op straat, maar het is verdomd lastig om een restaurant te vinden en nog lastiger om een uitgaansgelegenheid te vinden (houden de mensen hier alleen van wandelen en vissen?). Als w~ in een drukke straat rijden (natuurlijk met ramen open en muziek hard aan) horen we ineens WAAOOEW! (00 politie). Deze wil echter alleen maar passeren. Michel's sluitspier heeft het zwaar te verduren vandaag. Uiteindelijk belanden we in een grill restaurant. Een goed stuk vlees hier (varkenshaas en steak), alleen een beetje teveel grillsmaak. Na afloop naar een naburig zaaltje waar een band speelt (is gratis na het eten). Hans doet hier het,l\eki 8reaki dansje vrolijk mr1e, maar wij vinden het boring en gaan weg. Terug in het hotel Yooooh LlTE

25 Form 438 Revo 1 91 SOl/TH CAROLINA STATE HIGHWAY PATROL UNIFORM TRAFFIC TICKET LAST NAME }"germulj,ç)< STATE i~o ZIP CODE SC 29"//C, VIOLATION S~.CTION NO., -,5--/!.>-:2Ó DATE OF ARREST o :~i:\~ o (;Fro:, o' i ' ~ i\ t. \ )\!~::: D S M Be sure you understand from Ihe arresling A officer the exact time and before whom you Y are 10 appear. IF THIS TICKET IS WRITTEN TIME OF VIOLATION FOR A TRAFFIC VIOLATION AND YOU MILITARY TI ME FORFEIT BAIL, PLEAD GUILTY OR NOLO / '2 Ii 11 CONTENDERE OR ARE CONVICTED Y () AFTER A TRIAL, THIS VIOLATION WILL BEf ,---,-----,---,~~=_i PLACED AGAINST YOUR DRIVING I RECORD, OR FORWARDED TO YOUR 1 HOM E STATE. ~~--'---r-----r'-'-t FAILURE TO COMPLY WITH THE TERMS OF THIS SUMMONS MAY RESULT IN THE SLJSPENSION OF YOUR DRIVERS LlCENSE i-=-ci=ty"---,-_-,-',----l=t-='=c= ' 8Y YOUR HOME STATE. YOU ARE..., REQUIRED BY LAW TO APPEAR IN COURT l-;;oc=cff""e"'n~se~c~o~dc;ce'-bc-;.a-.;-;o LEO;-;"" VEL----1 FOR CERTAIN OFFENSES 4- r - "'\. o,."', >' ~' ''- 'p~,r., ~~. r " ". ~.,---.,..--. I ' ' w ' - NOtif.:riJI'fST'MI\f; O th!,;,r ',':':_ I::HW fo.copy df Sf\Mc '.'! Jl. i'-.\w.il'e ïpub REMITTANCE (NO PEf~So r'l6,l CHECiC) TO: ~ CENTRAI_ TRM-FIC courn P. O. BOX 9000 ORANGEElU r,c, S.C ~. '" o' 0

26 Vrijdag Charleston - > Savannah Om een uur of 10 springt Hans de bed bodem in tweeën zodat verder slapen zo goed als onmogelijk is en we vertrekken dus maar. Onderweg een brunchje bij Burger King (niemand kan zeggen dat we niet afwisselend eten). Om komen we aan bij Quality Inn, Savannah. We kunnen hier pas om uur op de kamer. Zodoende gaan we maar vast het strand opzoeken. Na 3 kwartier arriveren we op het strand (lang rijden als je verkeerd rijdt). Vervolgens rijden we terug naar het hotel om onze zwembroek uit de koffer te pakken, en dan rijden we weer terug naar de beach (snap jij het?). Inmiddels is het (weer een beetje verkeerd gereden). Nais Bietsch hier trouwens', fijn genieten van het natuurschoon. Vandaag zien we geen dolfijnen, maar wel een school dode medium poepvisjes. We moeten hier wel vaak verkassen voor de opkomende vloed. Terug bij het hotel geen pool dus lekker veel zand in de badkamer. 's Avonds lopen we naar de River street, die vlak achter ons hotel ligt. We hadden weer een dode boel verwacht, maar niets is minder waar. Dit lijkt een beetje op een enkelzijdige Bourbon street met bier verkoop en muziek op straat. Eerst kijken we even hoe een stel golfballen golfballen in het water slaan. Dan gaan we eten in een e~tcafe. We eten hier een Filet Mignon (biefstuk). Opmerkelijk is dat we onze I.O. niet hoeven te laten zien (de baard doet z'n werk). Na het eten kijken we bij de straat discotheek met life band en nemen div.erse plastic mokken met Ute. Als Michel bier gaat halen vertrouwd hij ons het fototoestel toe (dom?). Om uur is het hier al gedaan met het feest. We brengen on~ fototoestel terug naar het hotel en gaan even seiken. Geert-Jan gaat slapen en wij gaan terug naar de River Street, waar we naar binnen gaan bij natte Willie (discootje met soft-frozen alcoholics). Eerst even inkomen met een 'Sex on the Beach'. \Ne kijken nog even verder in de straat maar komen al snel weer terug bij Willie. Dan bestellen we een 'Cai! a Cap'. We ontmoeten een paar meisjes uit Atlanta. Zitten we net gezellig te kletsen, zien we dat de hele tent al is leeggelopen en komt de politie al binnen om ons eruit te zetten. Het is nog maar 2 uur. We zijn dan misschien zat, maar nog lang niet moe. _ Op de terugweg test Michel nog even de Nederlandse kennis van de diverse personen op straat. Er was er eentje die het niet verstond, maar wel begreep. Gelukkig begrepen z'n vrienden er helemaal niets van. Terug op de kamer betrekken we G.J. nog even in de feestvreugde door hem met een kussen om ~ijn oren te slaan.

27

28 Zaterdag Savannah - > St. Augustine 's Morgens worden we gewekt door vrolijke geluiden van boven de pot. (ook dokters worden wel eens ziek). We slapen nog even verder en vertrekken om ± uur nadat de baard van Memphis is gesneuveld. Lunch onderwen bij SHONEY'S. We checken in bij Days Inn, St. Augustine en gaan dan gelijk door naar een alligator farm. Dit is de {::mige plaats ter wereld waar alle krokodilsoorten aanwezig zijn. Tevens hebben ze één van de grootste krokodillen ter wereld, 'Gomek' van een metertje of 6. Deze is echter zo sloom dat je bijna een uur moet wachten om hem 1 push-upje te zien maken. we zien nog 2 krokkies tikkertje spelen (video), we mogen ze voeren en we mogen ook één vasthouden. (maar dat durven we natuurlijk niet). Na de farm gaan we direct door naar de beach. Hier ook weer mooi strand en hoge golven. Alleen ig het GDI' hier drastisch lager als in Savannah. Terug in het hotel even wat zand dumpen in het zwembad. 's Avonds gaan we het oude centrum van het stadje bekijken (dit is het oudste stadje van de USA). We eten bij een sjiek Spaans restaurant. De ober meldt ons dat het druk is in de keuken en dat het dus wel een minuutje of 10 kan duren. Even later komt hij terug dat het wel heel druk is en dat het dus ook wel 12 minuten kan worden (Amerikanen hebben zeker haast). Het eten, 2 karbonades, rijst en bonen, is goed en ruim voldoende. Na het eten naar de Beach Party, maar deze blijkt bijna onberijkbaar doordat het verkeer helemaal vastzit. We besluiten een sluiproute te nemen (en die kennen we niet). Na wat Ghostdriving en zoeken komen we eindelijk bij de beach, waar het feest al is afgelopen, en iedereen het strand verla8t. (het is nog maar uur) We gaan even terug naar het hotel (Michel moet plassen) en gaan dan nog een keer naar het stadje, waar we naar de hotspot van het stadje gaan. Na 1 Import Freddie lopen we hier bored weer uit want we vinden deze spot niet zo hot. Terug naar het flotel dan maar (we willen er morgen toch vroeg uit). Op de kamer bier (yoooooh L1TE). Gemiddelde Doos Indexatiecijfer

29 Zondag St. Augustine - > Winterpark We staan om 9.00 uur op, 9.45 uur rijden. We rijden naar Daytona Beach waar we met de auto over het strand rijden. Iedereen parkeert hier de auto gewoon op het strand. We gaan niet zwemmen anders lopen we de rest van de dag met zand tussen onze bilnaad (douches niet aanwezig). Als we van de beach afrijden stoppen we bij een T-shirtshop. Hier worden we aannekleed en (financieel) uitgekleed. Daarna rijden we gigantisch fout en dit kost ons 20 minuten. Daarom driven we maar even through the Burger King en pakken daarmee 25 minuten lunchtijd terug. (eigenlijk 30 miruten, maar het is gevaarlijk om hard te rijden met een Whopper in je smoel). 's Middags om arriveren we in Titusville bij het Kennedy Space Center. Raket jes kijken, eenfuture balletjes ijsje eten en een filmpje kijken in het Imax theater. Om arriv f~ren we in het Langford hotel, Winterpark. Hier eerst even een cooling down in de grote pool. 's Avonds naar cle Church St reet in Orlando. Het is hier gezellig druk, veel terrasjes en andere points of interest. Ondanks de drukke straatjes is het moeilijk om een goed restaurant te vinden. Zodoende gaan we eerst even kijken naar het vuurwerk in het park (vanwege de 4th of July viering, heeft iets met Vietnam veteranen te maken geloof ik). Nadat we, snel bored als altijd, bij het spectaculaire vuurwerk weglopen gaan we toch maar een pizaatje happen. Op de terugweg naar het hotel blijkt dat uit het centrum van Orlando komen heel wat moeilijker is dan erin. Dit komt met name door de vele one-ways. Slingerend door ~mfk::::~flljt~~ de straten, rijdend, duwend en slippend over de rails stuiterend, vinden we de weg naar het hotel terug. (Gerben kan voor machinist gaan solliciteren). In het hotel zijn de deuren van de bar al gesloten. Op de kamer Yoooooh LlTE.

30 --=--

31 Maandàg Winterpark 's Morgens om 8.00 uur (ai) staan we op. Als zombies stappen we in de auto en even over negen arriveren we zo fris als een biertje bij de Universal Studios. Eerst gaan we naar binnen bij de 'Earthquake', wat eerst een beetje saai lijkt (een beetje wiebelende decors), maar het ritje in de metro met open scheurende vloeren, explosies en neerstortend water is wel spekta. Als we weer buiten staan is het behoorlijk druk geworden in het park en zijn de wachttijden voor de attracties opgelopen tot 1 uur. We sluiten aan bij de rij voor 'Back to the Future'. Tijdens het wachten houden we ons bezig met het bepalen van de GDI (vrij hoog). Het wachten' blijkt de moeite waard. We stappen in de 'De Lorean' en maken een vlucht naar het jaar 2015 en botsen daarbij met veel geweld door reclame borden, belanden in de bek van een dinosauriër. Dit alles ziet er verdomd realistisch uit. In werkelijkheid staat de auto op een statief als een wilde heen en weer te wiebelen en de rest wordt rondom geprojecteerd. Tijd voor een frozen verfrissinkje tussendoor. Dan de E.T. adventure (weer lang in de rij), in een bakje met tig fietsen vliegen we langs de E.T. plélneet. Leuke decors maar weinig actie (meer iets voor softies). Als lunch ttot-dogs met fries. De lunch wordt wreed verstoord als Hans en Scooby 000 elkaar bang maken. Na de lunch kijken bij 'The Gory, Gruesome & Grotesque Horror ~ Make-Up Show', Met als special effe cts man 'Hooger' uit 'Revenge of the Nerds'. Dit is een zeer humoristische show met special effects uit o.a. fan American wherewolf in London' en 'The Fly'. Daarna in Hitchcock's 30 Theatre, waar the Birds ons om de oren vliegen, en we de douche scene uit 'Psycho' life meemaken. Daarna de 'Nickp.lodon Studios' (de wat?). Dit blijken de opnamestudios te zijn voor diverse stomme Amerikaanse kinderprogramma's (0 daarom stonden er zoveel kleine kinderen in de rij). Halverwege deze tour weten we (met een lege neus) te ontsnappen via de nood uitgang. Zoals altijd komt na zonneschijn regen, gelukkig staan we bij 'Ghost busters' droog in de rij. Deze élttractie lijkt eerst ook weer niets wanneer een niet leuke Nerd probeert leuk te doen. De uiteindelijke show met 30 projectie, explosies en lasers blijkt toch weer zeer spectaculair. Daarna 'The Fantastic World of Hanna-Barbera'. Dit is een rit door tekenfilmland volgens hetzelfde principe als 'Back to the Future', alleen is het scherm veel kleiner en is het te lich1 in de zaal zodat het effect een beetje verdwijnt.

32

33

34 Dan is het dinnertime. We eten bij een Ierse Pub/restaurant. Het eten (corned beef met groente) is qoed en niet duur, maar wel wat weinig. Ze hebben hier echte (!) cappucino. De Italiaanse ober spreekt vloeiend Nederlands (proost!) en geeft ons nog advies over het nacht stuntspektakel. Tijd voor de 'Kongfrontation', want de rij is hier eindelijk wat geslonken (duurt nog lang). Tijdens het korte ritje komen we oog in oog met Kong, die een paar dreunen tegen het gondeltje geeft en aan de kabels sjort (cool). We pakken nog even een Wild West stunt showtje mee. Waar we optimistisch in de spetterzone gaan zitten. Tijdens de show veel knal, val en mep spektakel, maar nat worden we niet. Dan opstellen in de splash zone voor de 'Dynamite Nights Stunt Spectacular'. Vier speedboten varen als een idioot achter elkaar over het vijvertje en ondertussen spelen de inzittenden met klappertjespistooltjes en wordt er een boot en een schuur opgeblazen. Voor we naar het hotel rijden checken we nog even hoe ver het is naar Disney World. Op de kamer yooooh... (inderdaad)

35 Dinsdag Winter Park Om 8.00 uur proberen we het bed weer uit te komen. Bij de derde poging om 8.15 lukt ons dit eindelijk. Vandaag (Wauwie!) naar de 'Magie Kingdom' van Walt Disney World. I", Aangekomen op de parkeerplaats van Disney World (om ± 9.30 uur) worden we in een karretje naar het monorailstation gebracht. Per monorail gaan we naar de ingang. Om de drukte te omzeilen besluiten we achterin het park te beginnen. Na vijf minuten lopen zijn we hier aangekomen. (Hé Dis. was toch Big?). Een bezoekje aa'l de Nautilus (van miles onder water) dan maar. We zitten zeker fout, wat deze gaat nog geen millimeter onder water, alleen ca de raampjes zitten net onder de waterspiegel zodat je de plastic visjes kan zien. Bij de 'Big Mountain Railroad' aan de andere kant van het park staat een wachtrij van 1% uur en de 'Splash Mountain' heeft nog èen defectje. We ga(1n eerst maar een jungle cruise maken want daar is ~ /, " de wachtrij maar 45 minuten. Het wachten is nauwelijks erg want het is net zo spectaculair als de attractie zelf. Gelukkig vindt de popie jopie gids het allemaal wel erg spannend. Als lunch een broodje hamburger met vette zoute patat en een large chloordrink. " 's Middags naar tomorrowland, waar we eerst in de 'Mission to Mars' gaan. Deze attractie kan simpel uitgelegd worden als een reetmassage. Dan in de 'Delta Dream Flight', een extreem langzame en superboring attractie, waar we als inmiddels volleerde Amerikanen ons suf gillen en klappen. Hierna even in db volle zon bij een dansende dozenshow kijken. Kletsnat van zweet druipen we af raar de Space Mountain. Hier weer een uurtje wachten. En dan zomaar ineens flen meevaller, dit is een leuke attractie. Dit is een razendsnelle achtbaan in het donker met spacie tunnels en projectie op het plafond (spekta). Nu gaan we nog een keer bij de Mountain Railroad kijken, waar de rij nu een stuk korter is. Dit is ook een achtbaan, wel aardig maar toch minder. (wel de 2 e attractie in de Magie Kinndom). Michel koopt nog een Mickey en dan gaan we pleite. Als Gerben bij hp-t hotel z'n Hempie uittrekt heeft 'ie z'n hempie nog aanjhave fun with after sun). In het zwembad gaan we even blussen.

36 ONEPARK lid T I e K E T RESALE OR TRANSFER PROHIBITED ValidOn On Date Stam ed SI.,' DAV f' ~~ NONTRANSFERABLE ~~ ADMIT ONE GUEST.. VoidU AHered J. ' NONREFUNDABLE ~ Walt lviisneg World o

37 's Avonds eerst inkopies doen bij een Levis store. Hier hebben ze wel normale kleuren, en ze hebben tabellen waar de vergelijkbare Levrs europese modellen opstaan. We eten bij een Japanese steakhouse. Wanneer de geisha voor de 2 8 keer vraagt waar we vandaé'in komen, begrijpen we dat er meerdere geisha's rondlopen. Het eten is zeer goed, en het is leuk om te zien hoe de messenjongleur het eten op de bakplaat aan de tafel bereidt (ook al gaat het soms fout). En al kan de geisha nog steeds niet zo goed 'dank je wel' zeggen, ze doet we! haar best en dus een goede tip. Dit was het duurste ($120), maar ook het beste restaurant wat we deze vakantie hebben bezocht (op Hooters na misschien). Het eten was biina net zo duur als het bezoek aan Disney, maar zeker zo leuk. Op de kamer yoooooh... Jezus?

38 Woensdag Winter Park - > Tampa - > Amsterdam - > Norg Om een uur of negen kan Hans, van de opwinding dat hij vandaag naar huis gaat, niet meer slapen en gaat maar zwemmen (kunnen wij tenminste nog even rustig liggen). Als we om uur bellen voor de vlieginformatie, horen we dat we al 3 uur van tevoren moeten inchecken, en dat is om We hebben dus haast. Het uitchecken in het hotel duurt even, door een fout met de telefoonregistratie, en daardoor hebben we geen tijd om onderweg te lunchen. Aangekomen in Tampa rijden we eerst een rondje door de parkeergarage van de verkeerde verhuurmaatschappijen, maar dan vinden we al snel de Alamo plaza. Huilend nemen we hier afscheid van de Chevy. Het inleveren van de auto gaat zeer snel en binnen 5 minuten zijn we weer vertrokken met de Alamo bus, waar we eigenlijk geen rer;ht op hebben, want we hebben geen airport imposed fees betaald. (yoooh free) Het inchecken op het vliegveld gaat ook snel en zo zijn we opeens een half uur te vroeg. We lunchen dus maar op het vliegveld. We nemen een hotdog met een zoute gore krakeling (fretzin of zo, het kost een paar centen maar dan smaakt het ook niet). en we nemen nog een hot-dog. (2 8.maar $1 per stuk). Dan maar lekker wachten op het vliegveld en nemen nog een ijsje van onze laatste dollars. Om instappen in de Boeing 747 (we zullen wel extra turbulentie krijgen want hij heet 'prins Claus'). Om stijgen we op. Onderweg een dineetje (gemengd vlees met saus, groente, ca kies en salade). Het is een beetje weinig, maar er is wel echte koffie na. Ondertussen houden we ons bezig met het maken van onzinnige videobeelden en foto's (de bandjf1s en rolletjes moeten vol) en het drinken van bier (echte Freddies). Het filmpje 'Stop or my mom will shoot' is boring maar doodt de tijd. Heel vermakelijk is da de zatlap naast Hans en Michel het einde van de vlucht niet bewust meemaakt. Om half zeven lênden we op Schiphol. Door de douane stelt hier niets voor, alleen even wachten op de koffers. Roy & Helma br'3ngen ons naar huis. (yoooh huis) einde vakantie (yoooh werk)

39 SCH IJTSCHEMA Toestand SPUH~ koek medlum~-h'i:-"",,*--- stevig... : I, ':' -, : '. ': ',, (, ' : ', ':',, :', -: ' ' '; ',, : ', : ', ':',, r - -: ' '1<'1..,.. "" "'- """ " " '*'" """,, ~""""-----'j!f - ~,-~, -:- ':- ~'..:---.;ji : I: I,, ",,.. :. " /.'/.'~";.. '~'.",.,..,,... '.., '.,,. '. '.,.,,::',,:':.,.. I ' I bikkel.. ~.. """ ":.. ~ " " ":.. ": "" '...:.. ":.. ": " "e"":"" c" " ":".. :.. ":"" "e' ". "" ": "" :"":.. " Dagen -- Gerby -7>(- Mike Lee -* Or H. Oetker... Edzie

USA 2008 De 11-statentocht

USA 2008 De 11-statentocht USA 2008 De 11-statentocht The Deep South - 25 juli t/m 10 augustus Vrijdag 25 juli, vertrek Atlanta Montgomery. (Georgia, Alabama). 264 km gereden. De wekker is vroeg vanochtend, dat moet ook want om

Nadere informatie

Een Zinnig Woord. L. Beheydt

Een Zinnig Woord. L. Beheydt Een Zinnig Woord L. Beheydt In... zomer is het hier erg warm. Ik ga naar... stad. Jan speelt met... jongens van zijn klas. Joep is een vriend... mijn broer. An houdt... lekker eten. Dat boek is... mij.

Nadere informatie

USA 2007. Reisverslag van een Fall Foliage reis met een camper van Road Bear RV. Albert en Monique Tijmes

USA 2007. Reisverslag van een Fall Foliage reis met een camper van Road Bear RV. Albert en Monique Tijmes USA 2007 Reisverslag van een Fall Foliage reis met een camper van Road Bear RV Albert en Monique Tijmes Van Amsterdam naar Newark Door Albert & Monique Oktober 2, 2007 18 Reacties (Niet In Verslag) Hallo

Nadere informatie

Dinsdag 11/12/2001 (Robert) Amsterdam Bangkok Donderdag 13 december 2001 (Helma) Bangkok Woensdag 12/12/2001 (Robert) Bangkok

Dinsdag 11/12/2001 (Robert) Amsterdam Bangkok Donderdag 13 december 2001 (Helma) Bangkok Woensdag 12/12/2001 (Robert) Bangkok Dinsdag 11/12/2001 (Robert) Amsterdam Bangkok Eindelijk is het zover; vakantie naar Cambodja en Vietnam. Al om 07.00 opgestaan. Alles klaargezet en ingepakt. Kwart voor negen kwam de taxibus van de firma

Nadere informatie

Reis door het westen van de USA

Reis door het westen van de USA Reis door het westen van de USA Bevat de Text zoals in 2007 geplaatst op Weblog Nederveen - Over de periode 27 juli 2007 t/m 6 oktober 2007 - de opmerkelijke gebeurtenissen / zaken - en een samenvatting

Nadere informatie

Woensdag 8 april Prairielane Farms (gemaakt op 9 april)

Woensdag 8 april Prairielane Farms (gemaakt op 9 april) Woensdag 8 april Prairielane Farms (gemaakt op 9 april) Gisteravond rond 19:00 uur (Nederland is + 7 uren) plaatselijke tijd op de plaats van bestemming aangekomen, reistijd ongeveer 21 uren van deur tot

Nadere informatie

This is India! Zaterdag 5 juli 2003. Van Rotterdam via Schiphol en Frankfurt naar Delhi. Zondag 6 juli 2003. Delhi.

This is India! Zaterdag 5 juli 2003. Van Rotterdam via Schiphol en Frankfurt naar Delhi. Zondag 6 juli 2003. Delhi. This is India! Na drie jaar ga ik voor een tweede reis naar India. Nu niet naar het zuiden, maar naar het zuidelijke noorden van het land: Delhi (tevens de stadsstaat Delhi), Uttar Pradesh (Agra) en Rajasthan.

Nadere informatie

ook vaak een gesprekje aan te gaan. Als oudste zus is er Nancy van vijfentwintig jaar, spreekt goed Engels en studeert economie. Zij zal later vaak

ook vaak een gesprekje aan te gaan. Als oudste zus is er Nancy van vijfentwintig jaar, spreekt goed Engels en studeert economie. Zij zal later vaak Caïro for one week. Vrijdag: Er is geen raamstoel meer vrij. zegt de in het blauw geklede baliemedewerkster. Ik neem genoegen met een plek ergens in het midden. Het toestel vertrekt s avonds om acht uur

Nadere informatie

Vrijdag 5 oktober, dag 1: Schiphol Johannesburg Na maanden van uitkijken en voorbereiden is het dan vandaag eindelijk zover, we gaan naar Afrika. Eerst nog de laatste spullen bij elkaar gezocht en dan

Nadere informatie

Het laatste bericht. Hallo allemaal,

Het laatste bericht. Hallo allemaal, Het laatste bericht Hallo allemaal, De missie is volbracht. We zijn weer thuis en gaan binnenkort weer aan het werk. Eerst alles opruimen en de post doornemen. Gelukkig is het aangenaam buiten en kunnen

Nadere informatie

Verslag Zuid-Spanje & Portugal

Verslag Zuid-Spanje & Portugal Verslag Zuid-Spanje & Portugal 2010 Zaterdag 30 oktober. Weeze Malaga. 15 km gereden. Om half één in de middag verzamelen we ons, zodat we na de laatste check om 1 uur kunnen vertrekken naar Weeze. Ger

Nadere informatie

Maine Amerika oktober 2009

Maine Amerika oktober 2009 Maine Amerika oktober 2009 Wat er aan vooraf ging Het moest dit keer een koel land worden, want de trombosekous van Ingrid gaat niet echt samen met hitte en stof. Het wordt Maine, met 1,2 miljoen inwoners

Nadere informatie

Slaapeloze nachten heb ik nog niet. Het is wel zo dat ik s'nachts wakker wordt en me vanalles te binnen schiet over wat ik nog moet hebben of doen.

Slaapeloze nachten heb ik nog niet. Het is wel zo dat ik s'nachts wakker wordt en me vanalles te binnen schiet over wat ik nog moet hebben of doen. 1 weekje Nog maar 1 week. Nu wordt het serieus. Gister hebben we de auto "proef-gepakt". Alle spullen die we nu niet meer nodig hebben hier zijn al in de auto gebleven. We hebben gemerkt dat we erg veel

Nadere informatie

Basiswoordenlijst de 2000 meest gebruikte woorden

Basiswoordenlijst de 2000 meest gebruikte woorden Basiswoordenlijst de 2000 meest gebruikte woorden (naar het Basiswoordenboek Nederlands van P. de Kleijn en E. Nieuwborg & www.dikverhaar.nl) A aan aanbieden aandacht aandeel (het) aandoen aangezien aankijken

Nadere informatie

Rondreis door Thailand 2005. Deel 111

Rondreis door Thailand 2005. Deel 111 Rondreis door Thailand 2005. Deel 111 Vrijdag, 22 april 2005. Om 07.30 uur a.m. verlaten we Chiang Mai, om met vier minibussen verder te reizen naar Pai, een rit door de bergen. Weer zijn de wegen goed

Nadere informatie

Rondreis door Thailand 2005. Deel 111

Rondreis door Thailand 2005. Deel 111 Rondreis door Thailand 2005. Deel 111 Vrijdag, 22 april 2005. Om 07.30 uur a.m. verlaten we Chiang Mai, om met vier minibusjes verder te reizen naar Pai, een rit door de bergen. Weer zijn de wegen goed

Nadere informatie

Antarctica. Reisverslag Vakantie 2014 José, Dick, Bart & Robert

Antarctica. Reisverslag Vakantie 2014 José, Dick, Bart & Robert Antarctica Reisverslag Vakantie 2014 José, Dick, Bart & Robert Difficulties are just things to overcome, after all Ernest Shackleton 2 Vrijdag 3 januari 2014 (Robert) Het is eindelijk zover. We gaan naar

Nadere informatie

Reisverslag naar Kroatië 2011 Met de Sportsman m/v DEKSELS

Reisverslag naar Kroatië 2011 Met de Sportsman m/v DEKSELS Reisverslag naar Kroatië 2011 Met de Sportsman m/v DEKSELS Voorbereidingen; De week voor we echt vakantie hebben, weten we nog niet waar we heen zullen gaan. ( Zoals ieder jaar! ) We worden lekker gemaakt

Nadere informatie

Reisverslag IJsland 2001

Reisverslag IJsland 2001 Christus Koninggroep Haga Sikon Reisverslag IJsland 2001 Arno Eric Robbert Ester Satheesan Monique Pieter Marin Hier volgt een uitgebreid reisverslag met foto s. De teksten in dit lettertype is het reisprogramma

Nadere informatie

Reisverhalen Amerika @ www.ontdek-amerika.nl Last Update : Januari 27, 2007

Reisverhalen Amerika @ www.ontdek-amerika.nl Last Update : Januari 27, 2007 Inleiding We hadden een luxe probleem. Eigenlijk, diep in ons hart, wilden we gewoon weer terug naar ons favoriete stukje Amerika: de Grand Circle. Maar we wilden ook wel eens iets anders proberen, er

Nadere informatie

verschillen: die & deze // dit & dat...

verschillen: die & deze // dit & dat... verschillen: die & deze // dit & dat... ROC van Amsterdam educatie ROC van Amsterdam verschillen: die & deze // dit & dat... mooi lelijk snel langzaam groot klein winter zomer aan uit kort lang zoet zuur

Nadere informatie

99 TIPS Voor het lopen van :

99 TIPS Voor het lopen van : 99 TIPS Voor het lopen van : Een Marathon Eelco de Boer 2007 Eelco de boer. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, openbaar gemaakt of doorgestuurd/doorverkocht zonder toestemming van de schrijver.

Nadere informatie

RONDREIS MAROKKO 2002. Door koningssteden en oases

RONDREIS MAROKKO 2002. Door koningssteden en oases RONDREIS MAROKKO 2002 Door koningssteden en oases Marokko is al eeuwenlang een schakel tussen Europa, Afrika en het Midden-Oosten. Overal in dit land tref je sporen aan van zeer uiteenlopende culturen.

Nadere informatie

Noord Kaap & the long way to Karesuando.

Noord Kaap & the long way to Karesuando. Noord Kaap & the long way to Karesuando. Opgetekend door: Arthur van der Lee http://members.upc.nl/a.vanderlee3/index.html Beste Lezer, U staat op het punt om mijn reisverslag per ligfiets naar de Noord

Nadere informatie

Ronies Rondreis. dorthailand. RonaldStoute

Ronies Rondreis. dorthailand. RonaldStoute Ronies Rondreis dorthailand RonaldStoute Donderdag 23 april: Het begint Nog even en het was zo ver, ik kon dit koude kikkerlandje gaan inruilen voor het tropisch warme Thailand. Pappa Johan woont er al

Nadere informatie

Africa 2003. Ballotagecommissie: - Yvonne Pols - Tanneke van Lindert - Bert Lippens - Manon van Erp. Verslaggeving door Danny Pols

Africa 2003. Ballotagecommissie: - Yvonne Pols - Tanneke van Lindert - Bert Lippens - Manon van Erp. Verslaggeving door Danny Pols Africa 2003 Ballotagecommissie: - Yvonne Pols - Tanneke van Lindert - Bert Lippens - Manon van Erp Verslaggeving door Danny Pols Afrika 2003 Wat hebben we het slecht met z n allen. Eerst moet je 1,5 week

Nadere informatie

Dutchie. De geweldige ervaringen van de Exchange Students! Outbounds 2013-2014 Rotary Youth Exchange Rotex Nederland

Dutchie. De geweldige ervaringen van de Exchange Students! Outbounds 2013-2014 Rotary Youth Exchange Rotex Nederland Dutchie De geweldige ervaringen van de Exchange Students! Outbounds 2013-2014 Rotary Youth Exchange Rotex Nederland Inhoudsopgave Dutchie... 1 Voorwoord... 1 Chili... 2 Willemijn Dijk... 2 Sophie Haafkes...

Nadere informatie

USA '96, `BEST OF THE WEST' ( Bas de Wit)

USA '96, `BEST OF THE WEST' ( Bas de Wit) USA '96, `BEST OF THE WEST' ( Bas de Wit) Van zaterdag 15 juni tot vrijdag 7 juli zijn Bas de Wit en Sonja van Vooren een kleine drie weken door het westen van de Verenigde Staten gereisd. Het was een

Nadere informatie

Het enige wat ik van India en Nepal onthoud, is wat ik ervan heb opgeschreven. De rest vervaagt. Een reisverslag

Het enige wat ik van India en Nepal onthoud, is wat ik ervan heb opgeschreven. De rest vervaagt. Een reisverslag Het enige wat ik van India en Nepal onthoud, is wat ik ervan heb opgeschreven. De rest vervaagt. Een reisverslag Bertus Ververs 1 2 Het enige wat ik van India en Nepal onthoud, is wat ik ervan heb opgeschreven.

Nadere informatie

http://inactievoorkenia.waarbenjij.nu/?page=message&id=4142015

http://inactievoorkenia.waarbenjij.nu/?page=message&id=4142015 http://inactievoorkenia.waarbenjij.nu/?page=message&id=4142015 Welkom! Welkom op inactievoorkenia.waarbenjij.nu, In dit dagboek kun je vanaf nu de reisverlagen, foto's en video's van inactievoorkenia lezen

Nadere informatie