8 september Hallo allemaal,

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "8 september 2002. Hallo allemaal,"

Transcriptie

1 Hallo allemaal, Na een voor ons toch drukke maar vooral leuke tijd in Nederland hebben we hier de draad weer opgepakt. De reis vanuit Nederland is afgezien van vertraging goed verlopen. Het hotel de dag voor vertrek (Holiday Inn in Leiden) is uitstekend bevallen, zeker voor het geringe bedrag dat wij voor de kamer hebben betaald. Het hotel is met kinderen een echte aanrader vanwege het zwembad en de binnenspeelplaats. Het inleveren van de auto op schiphol ging voorspoedig, en het vliegtuig vertrok netjes op tijd. Helaas bleek eenmaal boven Houston het vliegveld gesloten te zijn vanwege noodweer. Dit was nogal een tegenvaller, vooral omdat je denkt binnen het half uur aan de grond te staan en eindelijk het vliegtuig uit te mogen. Vanwege brandstoftekort moesten we uitwijken naar Dallas om te tanken. Uiteindelijk zijn we met ruim 4 uur vertraging in Houston geland. Gelukkig heeft de immigratiedienst mij weer voor een half jaar in de VS toegelaten, dus kunnen we weer even vooruit. Met de jetlag is het erg meegevallen, wij hebben zelf niet heel veel last gehad en Niels en Anne hebben alleen de eerste nacht wat onrustig geslapen. Misschien scheelt het een hoop dat ze overdag geen enkele keer meer in slaap zijn gevallen, iets waar ze vorige keer wel last van hadden! De eerste week zijn Niels en Anne thuisgebleven en de week daarop zijn ze weer bij Childrens Courtyard begonnen. Vanwege de vakantie zijn er nu allerlei summercamp activiteiten. Niels gaat 3 hele dagen en Anne 3 halve dagen. Anne is op aanraden van haar leidster gelijk doorgeschoven naar pre-kindergarten, dus ze is bij haar klasgenootjes van voor de vakantie gebleven. Ze is dus weer één van de jongsten en begint komend schooljaar al met het aanleren van letters en cijfers. Dit lijkt allemaal erg snel, maar in Amerika beginnen ze eerder met dit soort zaken aan te leren, en Anne vindt het prachtig. Daarnaast heeft ze nu als leraar "mister Kain", waar ze nogal gek op is. Niels zit nu in een ander gebouw bij de "grote" (school)kinderen. Minstens 1 keer in de week maken ze een uitstapje (zwembad of museum) en de rest doen ze leuke thema's. Hij vindt het leuk om bij Shannon (onze babysit) in de klas te zitten maar moet wel weer aan het Engels wennen. Gelukkig heeft hij hier een paar weken de tijd voordat half augustus het echte schooljaar begint. Zelf ga ik bij de uitstapjes mee als begeleider, volgende week gaan we naar het Childrens Museum, Anne kan dan die dag ook mee met Niels zijn klas.

2 2 De eerste week weer thuis vielen we gelijk midden in de feestelijkheden want 4 juli wordt independence day (onafhankelijkheidsdag) gevierd. S'Morgens zijn we naar de parade van The Woodlands geweest, tijdens deze grote optocht met praalwagens krijgt iedereen die wat binnen de gemeenschap doet (brandweer, politie maar ook sportverenigingen en scholen) de kans om zich te presenteren en te laten zien hoe trots ze zijn Amerikaan te zijn. Vooral na de aanslag van 11 september leeft dit erg sterk. Dus veel nationale kleuren en veel vlaggetjes gezwaai. Vanwege de vele gratis vlaggetjes deden Niels en Anne vrolijk mee, maar het leukste vonden ze het snoep dat werd uitgedeeld! Niels was wel behoorlijk onder de indruk van een groepje mariniers. Toen deze langsliepen zei hij: "hé, daar zijn de thunderbirds!" S'Avonds zijn we naar het grote vuurwerk geweest in het centrum van de woodlands. Hier gaan enorm veel mensen naar toe, de meesten uitgerust met klapstoeltjes en koelbox. Ze blijven dan bijvoorkeur zitten naast hun auto op het parkeerterrein (hoef je tenminste niet te lopen), of nog beter in de achterbak van hun pickup truck. Wij zijn echter alleen met stoeltjes voor Niels en Anne en een plaid voor ons zelf erheen gegaan, en hebben een goede plek uitgezocht (dit was overigens niet op het parkeerterrein)., en hebben genoten van het overweldigende vuurwerk.

3 3 Omdat het overdag toch wel wat warm is om allemaal buitenaktiviteiten te ondernemen (afgezien van bezoeken aan het zwembad en het strand) zijn we op een zondagmiddag naar het circus in het compaq center geweest. Dit was een enorme show met optredens in 3 ringen tegelijkertijd. Er was zoveel te zien, Niels en Anne waren behoorlijk overdonderd en wij waren ook erg onder de indruk. Voor dat we naar het circus gingen zijn we nog naar IKEA geweest om Niels zijn verjaardagsgeld uit te laten geven aan een reusachtige slang. Sinds Niels geld voor zijn verjaardag heeft gekregen is hij gek op geld, hij koestert zijn portemonnee met zijn dollars, en af en toe neemt hij uitgebreid de tijd om zijn geld te bestuderen en te tellen! Een dagje strand is ook altijd wel lekker met warm weer, daarom zijn we op een andere zondag weer eens in Galveston in het state park geweest. Het water was zalig warm en er was nauwelijks stroming, dus konden we lekker zwemmen, golven springen en gewoon zitten. Omdat het zo warm was op het strand zaten heel veel mensen gewoon in de branding met elkaar te praten. Het strand op een mooie zondag hier is niet te vergelijken met Nederland. In tegenstelling tot de ellenlange files en overvolle stranden is het hier lekker rustig op het stand! Het is ons zo goed bevallen dat we over enkele weken een lang weekend naar Port Aransas gaan, waar een een huisje aan het strand hebben geboekt. Zoals al gemeld is de zomer warm. De meeste Texanen klagen over het weer, maar wij vinden het prima uit te houden. In Nederland zijn de huizen en meeste auto's niet ingericht op temperaturen van 35 graden, maar vanwege de overal aanwezige airco is het goed uit te houden. Daarnaast ga ik enkele keren per week met Niels en Anne naar één van de vele zwembaden hier in de Woodlands. Anne durft inmiddels onder water en Niels heeft zichzelf al zwemmen geleerd en kan gewoon in het diepe zonder hulpmiddelen zwemmen. Helaas is de dagelijkse opening van de zwembaden half augustus alweer voorbij omdat dan de scholen hier alweer beginnen. Een week voordat de scholen hier weer beginnen ben ik met Niels naar de kennismakingsmiddag op Buckalew Elementary geweest. Op deze middag hadden we de kans

4 4 om de school te bekijken, de lerares te ontmoeten en Niels zijn klasgenootjes. Niels was erg blij dat zijn vriendje Shawn bij hem in de klas zat. Zijn klas heeft 20 leerlingen en de lerares schijnt één van de besten te zijn, dus hij heeft veel geluk. Hij gaat vanaf volgende naar school van 8.05 uur tot uur, dus nog geen 3 uur per dag. Toch schijnen ze nog heel wat te gaan leren, en ook huiswerk mee te krijgen voor thuis. Aan goede materialen is ook geen gebrek. Dat doen ze heel handig hier, aan het begin van het schooljaar koop je voor 43 dollars een pakket met schoolspullen, dit lever je vervolgens in de klas in zodat de klas voor het hele jaar voldoende spullen heeft. Maar goed, als het meezit gaat Niels dit jaar leren tellen tot 100, leren optellen, aftrekken en beginnend lezen. Daarnaast wordt natuurlijk ook aandacht besteed aan de zaken die je als Amerikaantje en Texaantje hier hoort de weten, zoals volksliederen en trouw zweren aan de vlag. Voor de liefhebber(s): meer informatie over Niels zijn school op

5 5 Om de schoolvakantie waardig af te sluiten zijn we een lang weekend op Port Aransas (Eiland voor Corpus Christi) geweest. Hier hadden we een appartementje aan het strand met een terrasje met uitzicht op de duinen. We hoefden alleen maar even een duinenrij over te steken en we zaten op het strand. Hier hebben we lekker een paar dagen op het strand gezeten en in zee gezwommen. Het water was weer heerlijk warm, er waren goeie golven voor golfjespringen en de pelikanen vlogen over ons hoofd. Ook was het leuk om vanaf de boot de dolfijnen uit het water te zien springen! Ook zijn we in het Texas State Aqarium in Corpus Christi geweest. Dit was erg de moeite waard en tot onze grote verassing kwamen wij hier Niels zijn vriendje (ja, Shawn weer) met ouders tegen, die hetzelfde idee als ons hadden gehad. Over toeval gesproken op ruim 4 uur rijden van huis. Ook konden we nu een keer s'avonds lekker buitenzitten, met een lekker zeewindje en (heel belangrijk) zonder alle insecten (vooral muggen) die ons s'avonds in the Woodlands komen belagen. Jammer was wel dat we nu net Alex misliepen die met zijn schip net in Houston was aangekomen en ons wilde trakteren op haringen. Helaas belde hij wat laat, namelijk toen we al bijna in Corpus Christi zaten! De haringen zullen tot de volgende keer moeten wachten. René 40 jaar En jawel hoor ook voor René is de grote vier - nul bereikt. Het werd een verjaardag in kleine kring en gepast gevierd. Niels en anne waren samen met Marjolein al een week in de weer om kadoos in te pakken. Ze hadden speciaal voor mij een taart gebakken. Het uitblazen van de kaarsjes was niet gemakkelijk. Tijdens het diep inademen, met vereende krachten, kwamen de vlammen al onze kant op en gingen al uit (of was het toch de airco die aanging?) Verder was het net als voor de meeste amerikanen een gewone werkdag. Het werk is de laatste tijd niet zo geweldig. De projectdirekteur waar ik aan rapporteer, was de laatste tijd zwaar onder druk gezet en heeft er het bijltje bij neergelegd. Met als neveneffekt dat ik blijkbaar al mijn projekten kwijt raak en hij nu mijn werk gaat doen. Als toetje wordt de nieuwe projektdirekteur mijn oude chef die mij in het verleden, met de laatste reorganisatie, aan de kant heeft gezet. Als ex-pat heb je hier weinig grip op. Alles was zo'n beetje vanuit Leiden bekokstoofd. De toekomstperspektieven zijn op het moment op zijn zachts gezegd ietwat beperkt. Voorlopig genieten we lekker van de zomer. Af en toe een zwembadje op blazen, barbequen in de tuin terwijl de kolibrietjes (humming birds) je om de oren vliegen en er zomaar opeens een slangetje in de azaleas achter je ligt. Gelukkig geen giftig beest.

6 6 De zomer loopt nu op zijn einde en het lijkt wel of inderdaad net na labour day de temperaturen iets naar beneden gaan. Reden genoeg om afgelopen weekeinde uit kamperen te gaan. We zijn naar een state park bij lake Livingston gegaan. Een uurtje rijden ten noorden van hier. Met onze cooler vol met ijs, klapstoeltjes, extra eettent met gaas tegen de muggen leken we op al op echte amerikanen. Helaas ging 's nachts de temperatuur toch niet naar beneden en bleef het rond de 30 graden. Nu zijn we tegenwoordig wel wat gewend, maar dit was toch wat teveel. Thuis is het niet erg om buiten wat te zweten. Je kan altijd douchen en binnen in de airco gaan zitten. In het park was de enige airco die in je auto. We hebben er nog even aan gedacht om net als in de nissan reclame om dan maar wat rondjes in het park te gaan rijden. Omdat Anne wel redelijk sliep hebben we dit plan maar laten varen. We proberen het nog wel eens in het najaar. Dat was het voor nu, tot de volgende keer! René, Marjolein, Niels en Anne

Reisverslag Helgoland

Reisverslag Helgoland Reisverslag Helgoland Op donderdagochtend om 4 uur ben ik met een goede vriend vertrokken naar Bremerhaven in Duitsland waar we om half tien de boot moesten hebben naar Helgoland. Doordat we door de Duitse

Nadere informatie

Veertien leesteksten. Leesvaardigheid A1. Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek. Ad Appel

Veertien leesteksten. Leesvaardigheid A1. Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek. Ad Appel Veertien leesteksten Leesvaardigheid A1 Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek Ad Appel Uitgave: Appel, Aerdenhout 2011-2016 Verkoopprijs: 1,95 Ad Appel Te bestellen via www.adappelshop.nl

Nadere informatie

Bijzondere vakantie op Cyprus Ans van den Helm

Bijzondere vakantie op Cyprus Ans van den Helm Bijzondere vakantie op Cyprus Ans van den Helm In 2011 gingen mijn man en ik 10 dagen op vakantie naar Cyprus. Toen we geland waren, stond er een taxi klaar, om ons naar ons vakantieverblijf, te brengen.

Nadere informatie

Dagje naar zee. Yosei

Dagje naar zee. Yosei Zandvoort We gingen met school een schoolreisje doen. We gingen naar Zandvoort met de bus. Het was een uur rijden. Kwart over tien eindelijk we zijn er. Toen ging ik met mijn groepje opdrachten doen. Het

Nadere informatie

September 2008 Door: Charlotte Storm van s Gravesande. Bijbehorende foto's: zie onderaan de tekst. Hallo mede dierenvrienden,

September 2008 Door: Charlotte Storm van s Gravesande. Bijbehorende foto's: zie onderaan de tekst. Hallo mede dierenvrienden, September 2008 Door: Charlotte Storm van s Gravesande Bijbehorende foto's: zie onderaan de tekst Hallo mede dierenvrienden, Na mijn indrukwekkende reis naar India, is mij gevraagd om een kort verhaaltje

Nadere informatie

gedragsregel in verhaal: lekker luieren

gedragsregel in verhaal: lekker luieren gedragsregel in verhaal: lekker luieren De zomerstage van dit jaar zit erop voor de zwemmers en natuurlijk ook voor Henk Haai. Ze hebben allemaal keihard getraind en hebben mooie prestaties neergezet op

Nadere informatie

Netje is een meid! Vrolijke meid, uit een vissersdorp!

Netje is een meid! Vrolijke meid, uit een vissersdorp! Netje is een meid! Vrolijke meid, uit een vissersdorp! Haring! Verse haring! Wie maakt me los! Ik heb verse haring! Ha... ja, nou heb ik jullie aandacht, hè? Sorry, ik ben uitverkocht. Vandaag geen haring

Nadere informatie

Soms ben ik eens boos, en soms wel eens verdrietig, af en toe eens bang, en heel vaak ook wel blij.

Soms ben ik eens boos, en soms wel eens verdrietig, af en toe eens bang, en heel vaak ook wel blij. Lied: Ik ben ik (bij thema 1: ik ben mezelf) (nr. 1 en 2 op de CD) : Weet ik wie ik ben? Ja, ik weet wie ik ben. Weet ik wie ik ben? Ja, ik weet wie ik ben. Ik heb een mooie naam, van achter en vooraan.

Nadere informatie

Wat is verantwoordelijkheid en waarom is het belangrijk?

Wat is verantwoordelijkheid en waarom is het belangrijk? Wat is verantwoordelijkheid en waarom is het belangrijk? Verantwoordelijkheid. Ja, ook heel belangrijk voor school!!! Het lijkt veel op zelfstandigheid, maar toch is het net iets anders. Verantwoordelijkheid

Nadere informatie

Afval Anne en de Sorteerbrigade

Afval Anne en de Sorteerbrigade Afval Anne en de Sorteerbrigade Verhaal ontwikkeld voor educatieproject Afval groep 3 School en Cultuur Veenendaal 2014 Geschreven door: Sanne Heymann Tekeningen door: Sjoerd Kreijns Dit is Afval Anne.

Nadere informatie

SV Baarn D1 pakt eerste prijs in Parijs!

SV Baarn D1 pakt eerste prijs in Parijs! SV Baarn D1 pakt eerste prijs in Parijs! De D1 van SV Baarn is met Pinksteren vier dagen naar Parijs geweest. Dit was een onvergetelijke ervaring voor de spelers uit het team. De ploeg van Jacco Engelsman,

Nadere informatie

Iris marrink Klas 3A.

Iris marrink Klas 3A. Iris marrink Klas 3A. 1 Inhoud. 1- Voorpagina 2- Inhoud, inleiding & mijn mening 3- Dag 1 4- Dag 2 5- Dag 3 6- Dag 4 7- Dag 5 Inleiding. Ik kreeg als opdracht om een dagverslag te maken over Polen. 15

Nadere informatie

NOORWEGEN. Vertrek: s ochtends moesten we gewoon naar school tot 12 uur. we werden 09-05-2012 13-05-2012

NOORWEGEN. Vertrek: s ochtends moesten we gewoon naar school tot 12 uur. we werden 09-05-2012 13-05-2012 NOORWEGEN 09-05-2012 13-05-2012 Vertrek: s ochtends moesten we gewoon naar school tot 12 uur. we werden door onze ouders naar Schiphol gebracht. Ik zat bij Ilonka in de auto. Op Schiphol gaf meester Hendrie

Nadere informatie

Naam: TIJD EN SEIZOENEN

Naam: TIJD EN SEIZOENEN Naam: TIJD EN SEIZOENEN Tijd is belangrijk. Je moet op veel plaatsen op tijd komen. Op tijd op school, op tijd thuis, op tijd voor de bus of de trein. Om te zien hoe laat het is, kijk je op je horloge.

Nadere informatie

Wat is PDD-nos? VOORBEELDPAGINA S. Wat heb je dan? PDD-nos is net als Tourette een neurologische stoornis. Een stoornis in je hersenen.

Wat is PDD-nos? VOORBEELDPAGINA S. Wat heb je dan? PDD-nos is net als Tourette een neurologische stoornis. Een stoornis in je hersenen. Wat is PDD-nos? 4 PDD-nos is net als Tourette een neurologische stoornis. Een stoornis in je hersenen. Eigenlijk vind ik stoornis een heel naar woord. Want zo lijkt het net of er iets niet goed aan me

Nadere informatie

Zondag, 18 oktober 2015.

Zondag, 18 oktober 2015. Zondag, 18 oktober 2015. Nadat we gisteren eerst nog de familiedag hadden gevierd, heel gezellig, met haast iedereen, Heeft Ria mij weggebracht naar het station van Hengelo. Vincent, Angelique, Bobbie

Nadere informatie

Schoolkrant. Juli 2015

Schoolkrant. Juli 2015 Schoolkrant Juli 2015 Inleiding Shakira Naar de middelbare school! Interview juf Sanne over het kamp van groep 7/8. Interview juf Femke over bruiloft 25 jaar jubileum Over ons Spelletjes Shakira Geschreven

Nadere informatie

crossen over de uitgestrekte velden. De velden zijn daar heel erg groot, dat kun je je bijna niet voorstellen.

crossen over de uitgestrekte velden. De velden zijn daar heel erg groot, dat kun je je bijna niet voorstellen. Canada 2014 Ik vloog op 28 juni 2014 naar Toronto, Canada. Ik moest om 3:oo uur Nederlandse tijd opstaan om op tijd op het vliegveld te zijn. Gelukkig had ik van te voren afgesproken met andere Nederlanders

Nadere informatie

Niet in slaap vallen hoor!

Niet in slaap vallen hoor! Niet in slaap vallen hoor! Marcus 13: 33-37: Dierenversie Geïllustreerd door: 30 november 2014 Maria Koninginkerk Baarn 2 De oude leeuw heeft vakantieplannen. Dat vertelde hij vanmorgen aan alle dieren:

Nadere informatie

Mr Dim Turkije Zuid-Egeïsche kust Göcek

Mr Dim Turkije Zuid-Egeïsche kust Göcek Mr Dim Turkije Zuid-Egeïsche kust Göcek 1. Algemene informatie Eliza was here - Mr Dim - /turkije/_zuid-egeische_kust/gocek_/mr_dim.htm 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Mr Dim - (Turkije Zuid-Egeïsche

Nadere informatie

Kinderfolder ALS JE EEN GELEIDEHOND TEGENKOMT

Kinderfolder ALS JE EEN GELEIDEHOND TEGENKOMT Kinderfolder ALS JE EEN GELEIDEHOND TEGENKOMT ROOS Roos (27) is zeer slechtziend. Ze heeft een geleidehond, Noah, een leuke, zwarte labrador. Roos legt uit hoe je het beste met geleidehond en zijn baas

Nadere informatie

Doetinchem, 12 september 2010. Beste kinderen van De Meene en De Boomgaard,

Doetinchem, 12 september 2010. Beste kinderen van De Meene en De Boomgaard, Doetinchem, 12 september 2010 Beste kinderen van De Meene en De Boomgaard, Hoe is het met jullie? Hebben jullie een fijne vakantie gehad? Ik zeker wel! Ik was op vakantie in Nicaragua. Je-weet-wel, dat

Nadere informatie

Weekje weg: shoppen, interview/fotoshoot en veel praten

Weekje weg: shoppen, interview/fotoshoot en veel praten Weekje weg: shoppen, interview/fotoshoot en veel praten Naar mijn vriendin 19 maart ging ik in de middag naar Den-Haag met de trein. Ik zag hier wel erg tegenop met 6 maanden zwangerschap zo,n lange reis

Nadere informatie

Lionsclub Nederland, heel erg bedankt voor weer zo n fantastische ervaring! Esmée Otterloo.

Lionsclub Nederland, heel erg bedankt voor weer zo n fantastische ervaring! Esmée Otterloo. En ook dit jaar hoorde ik weer op mijn verjaardag naar welk land ik op uitwisseling zou gaan. Na een fantastisch avontuur in Canada (2010), zag ik er ook weer erg naar uit om naar Turkije te gaan :) Op

Nadere informatie

Een week varen met de morgenster. Suzanne van Tilborg.

Een week varen met de morgenster. Suzanne van Tilborg. Een week varen met de morgenster. Suzanne van Tilborg. Ik begon deze week met het gevoel ik heb er zin in en ik zie wel wat we allemaal gaat gebeuren, ik laat het wel op me afkomen. Na de eerste dag voor

Nadere informatie

Nieuwsbrief 14, september 2010

Nieuwsbrief 14, september 2010 Stichting WoonMere Nieuwsbrief 14, september 2010 Redactie: Mariska Elfrink Hallo allemaal, Eindelijk is het dan gebeurt: we zijn verhuist naar ons eigen appartement! Inmiddels wonen we hier alweer een

Nadere informatie

MundoRado reis naar Maleme, Kreta.

MundoRado reis naar Maleme, Kreta. MundoRado reis naar Maleme, Kreta. Op maandag 9 juni was het zover. We gingen op vakantie naar het mooie eiland Kreta en om precies te zijn, naar Maleme. Om 12.00 uur moesten wij ons verzamelen op Schiphol

Nadere informatie

Nieuw jaar, nieuwe blog. En ja inderdaad ik heb al in 2 maanden niks meer geschreven.. sorry daarvoor. Inmiddels hebben al een paar mensen me gevraagd

Nieuw jaar, nieuwe blog. En ja inderdaad ik heb al in 2 maanden niks meer geschreven.. sorry daarvoor. Inmiddels hebben al een paar mensen me gevraagd (Fotos onderaan de pagina) Nieuw jaar, nieuwe blog. En ja inderdaad ik heb al in 2 maanden niks meer geschreven.. sorry daarvoor. Inmiddels hebben al een paar mensen me gevraagd wanneer ik weer eens wat

Nadere informatie

November 2010. Nieuwsbrief 1

November 2010. Nieuwsbrief 1 Nieuwsbrief 1 Finse, Noorwegen Hallo! Welkom bij mijn eerste echte nieuwsbrief. Mijn intentie is om ongeveer elke 2 a 3 maanden een nieuwsbrief te maken met mijn belevenissen. Ik kreeg dit idee van mijn

Nadere informatie

Verteld door Schulp en Tuffer

Verteld door Schulp en Tuffer Verteld door Schulp en Tuffer Het allereerste kerstfeest Het allereerste kerstfeest Verteld door Schulp en Tuffer Vertaald en bewerkt door Maria en Koos Stenger Getekend door Etienne Morel en Doug Calder

Nadere informatie

Kampverhaaltjes van de kinderen van Maltezer Jongerenkamp 2012 te Hummelo

Kampverhaaltjes van de kinderen van Maltezer Jongerenkamp 2012 te Hummelo Kampverhaaltjes van de kinderen van Maltezer Jongerenkamp 2012 te Hummelo Sophie, geschreven na Maltezerkamp op onze Facebook groep: Het was mijn eerste keer dat ik op MK ging, Ik heb spijt dat ik vorig

Nadere informatie

London. klas 2B kompas. Dagboek: Gemaakt door Stacey Wilbrink

London. klas 2B kompas. Dagboek: Gemaakt door Stacey Wilbrink London klas 2B kompas Dagboek: Gemaakt door Stacey Wilbrink Dag 1 Klas 2b van het kompas moesten allemaal verzamelen op het station Breda. Daar werden de kinderen uitgezwaaid door hun ouders. De kinderen

Nadere informatie

Lions youth exchange, Camp Origin Fegen, Sweden.

Lions youth exchange, Camp Origin Fegen, Sweden. Lions youth exchange, Camp Origin Fegen, Sweden. Week 1 Op een zonnige zondagochtend was het eindelijk zover, vandaag zou ik naar Kopenhagen vliegen en vervolgens met de trein doorreizen naar het zuiden

Nadere informatie

Maar gelukkig is er nog de Zing-Piet. Die zorgt ervoor dat alle Pieten alle Sinterklaasliedjes goed kunnen zingen. Dus ook:

Maar gelukkig is er nog de Zing-Piet. Die zorgt ervoor dat alle Pieten alle Sinterklaasliedjes goed kunnen zingen. Dus ook: Weten jullie hoe Sinterklaas van Spanje naar Nederland komt? Ja? Met de fiets? Nee! Met de stoomboot, natuurlijk! Het is een heel gedoe voordat Sinterklaas en zijn Pieten kunnen vertrekken. Je wil niet

Nadere informatie

Jaarverslag 2013-2014

Jaarverslag 2013-2014 NOVA Voorzitter Anthony Matthijsen 24-9-2014 Inhoud Voorwoord... 2 Inleiding... 3 Mijn taken... 3 Externe contacten... 4 Vergaderingen... 4 Administratie... 4 Commissies... 5 Eerstejaarsfeest... 5 De club...

Nadere informatie

Alieke Bruins Waddengoud. Met tekeningen van Samme Reijnders. theaterlezen

Alieke Bruins Waddengoud. Met tekeningen van Samme Reijnders. theaterlezen Alieke Bruins Waddengoud Met tekeningen van Samme Reijnders theaterlezen Wij spelen mee in dit boek Guusje Hoi, ik ben Guusje. Ik ben 9 jaar. In de vakantie, en soms ook in het weekend, ga ik met mijn

Nadere informatie

Finca Son Sama Spanje Mallorca Llucmajor

Finca Son Sama Spanje Mallorca Llucmajor Finca Son Sama Spanje Mallorca Llucmajor 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Finca Son Sama - (Spanje Mallorca Llucmajor) - 3 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden Zwembad: Ja Airco:

Nadere informatie

Teksten bewerkt uit het gezinsboek Ons Dagelijks Brood veertigdagentijd van pastoor M. Hagen door EBP voor www.kinderenbiddenvoorkinderen.

Teksten bewerkt uit het gezinsboek Ons Dagelijks Brood veertigdagentijd van pastoor M. Hagen door EBP voor www.kinderenbiddenvoorkinderen. Bidden Teksten bewerkt uit het gezinsboek Ons Dagelijks Brood veertigdagentijd van pastoor M. Hagen door EBP voor www.kinderenbiddenvoorkinderen.nl en kinderactiviteiten www.lambertuskerk-rotterdam.nl

Nadere informatie

Mannenweek Biddinghuizen

Mannenweek Biddinghuizen Mannenweek Biddinghuizen Tendens Vakanties 29 juli tm 5 augustus 2016 Vlnr op de foto; Piet, Ron, Rene, Robert,Wim, Thomas, Ludolf en Johan. Vrijdag 29 juli, Ron en Thomas zijn samen met Theo bij Tendens

Nadere informatie

Antwoordenmodel. Herhalingsoefeningen De Sprong, Thema 1. Oefening 1. studiejaar 2007/2008 studiejaar 2008/2009. 255 euro per maand 272 euro per maand

Antwoordenmodel. Herhalingsoefeningen De Sprong, Thema 1. Oefening 1. studiejaar 2007/2008 studiejaar 2008/2009. 255 euro per maand 272 euro per maand Antwoordenmodel Herhalingsoefeningen De Sprong, Thema 1 Oefening 1 1. studiejaar 2007/2008 studiejaar 2008/2009 255 euro per maand 272 euro per maand 182.000 studenten 200.000 studenten 5.800 Nederlandse

Nadere informatie

Ervaringen uit huisje 2

Ervaringen uit huisje 2 Ervaringen uit huisje 2 Martin, Annemiek, Hein, Koen Jonker Rene, Saskia, Jeroen, Maayke, Fenna Bibo & Anne de Boer. Rene Bibo Dat ik bij de bus stop uit de bus stapte en een sneeuwbal van JV in me nek

Nadere informatie

Ik ben Sim-kaart. Mobiel bellen groep 7-8. De Simkaart is een meisje, tikkeltje ondeugend en een echte kletsgraag. Aangeboden door

Ik ben Sim-kaart. Mobiel bellen groep 7-8. De Simkaart is een meisje, tikkeltje ondeugend en een echte kletsgraag. Aangeboden door De Simkaart is een meisje, tikkeltje ondeugend en een echte kletsgraag Hoi! Blijf even aan de lijn. Ik zit namelijk op de andere. Wacht even. Hoi, ik kom zo even terug want ik moet even iets zeggen over

Nadere informatie

O, antwoordde ik. Verder zei ik niets. Ik ging vlug de keuken weer uit en zonder eten naar school.

O, antwoordde ik. Verder zei ik niets. Ik ging vlug de keuken weer uit en zonder eten naar school. Voorwoord Susan schrijft elke dag in haar dagboek. Dat dagboek is geen echt boek. En ook geen schrift. Susans dagboek zit in haar tablet, een tablet van school. In een map die Moeilijke Vragen heet. Susan

Nadere informatie

Wie heeft die rare knopen erin gelegd? vraagt hij. Ik, geeft Bibi eerlijk toe. Vorige week waaide het nogal hard. Dus toen heb ik de rubberboot en

Wie heeft die rare knopen erin gelegd? vraagt hij. Ik, geeft Bibi eerlijk toe. Vorige week waaide het nogal hard. Dus toen heb ik de rubberboot en Het plan van Bart Dobber, niet doen! Bibi staat op het dek van het schip en kijkt naar haar hond die een kat achterna zit op de kade. Haar broer Bart ligt op de loopplank en peutert aan het touw van de

Nadere informatie

Namibië. 25 augustus 2015

Namibië. 25 augustus 2015 Namibië 25 augustus 2015 Verslag Namibië 27-6 tm 9-7- 2015 27-6 Vertrek vanaf Frankfurt om 20.10 uur. 28-6 Na een vlucht van 10 uur zijn wij aangekomen op Windhoek. Wat was het koud s,morgens vroeg om

Nadere informatie

Ik ben Sim-kaart. Mobiel bellen groep 5-6. De Simkaart is een meisje, tikkeltje ondeugend en een echte kletsgraag. Aangeboden door

Ik ben Sim-kaart. Mobiel bellen groep 5-6. De Simkaart is een meisje, tikkeltje ondeugend en een echte kletsgraag. Aangeboden door De Simkaart is een meisje, tikkeltje ondeugend en een echte kletsgraag Hoi! Blijf even aan de lijn. Ik zit namelijk op de andere. Wacht even. Hoi, ik kom zo even terug, want ik moet even iets zeggen over

Nadere informatie

Neus correctie 2012. Aanleiding. Intake gesprek. Stap 1: Wat gaan we doen

Neus correctie 2012. Aanleiding. Intake gesprek. Stap 1: Wat gaan we doen Neus correctie 2012 Aanleiding Al een tijdje heb ik last van mijn neus. Als kind van een jaar of 5 kreeg ik een schep tegen mijn neus, wat er waarschijnlijk voor heeft gezorgd dat mijn neus brak. Als kind

Nadere informatie

René op vakantie. 10-17 mei 2013 P U T T E N

René op vakantie. 10-17 mei 2013 P U T T E N René op vakantie 10-17 mei 2013 P U T T E N Begeleider Theo Vrijdag 10 mei Vertrek naar Landal Tegen 12 uur rijdt de Tendens bus de Ranonkelweg in en René straalt als hij mij ziet. Na de lunch nemen we

Nadere informatie

Hoofdstuk 2. Contact maken, inlichtingen verstrekken en onderhandelen

Hoofdstuk 2. Contact maken, inlichtingen verstrekken en onderhandelen Hoofdstuk 2 Contact maken, inlichtingen verstrekken en onderhandelen 48 Gangbare uitdrukkingen bij contact maken en onderhandelen De meeste zinnen die in dit overzicht staan, zijn formeel. U kunt deze

Nadere informatie

Hotel Alahuar Spanje Alicante Vall de Laguar

Hotel Alahuar Spanje Alicante Vall de Laguar Hotel Alahuar Spanje Alicante Vall de Laguar 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Hotel Alahuar - (Spanje Alicante Vall de Laguar) - 4 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden Zwembad:

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F

N I E U W S B R I E F N I E U W S B R I E F IJsseldijk 59 8196 KB Welsum Telefoon: 0570-561821 Website: www.obsdijkzicht.nl E-mail: obsdijkzicht@de-mare-scholen.nl DIJKoverZICHT 2015/2016 Nummer 01: 01 september 2015 Wat staat

Nadere informatie

sarie, mijn vriend kaspar en ik

sarie, mijn vriend kaspar en ik sarie, mijn vriend kaspar en ik Leen Verheyen sarie, mijn vriend kaspar en ik is een theatertekst voor kinderen vanaf 4 jaar en ging in première op 12 september 2009 bij HETPALEIS in Antwerpen 1 ik: het

Nadere informatie

De brug van Adri. Rollen: Verteller Martje Adri Wim

De brug van Adri. Rollen: Verteller Martje Adri Wim De brug van Adri Rollen: Verteller Martje Adri Wim Daar loopt een meisje. Ze heet Martje. Ze kijkt boos en loopt langzaam. Ze weet niet waarheen. Martje kent Wim. Hij woont in dezelfde straat, maar Wim

Nadere informatie

Een meneer heeft veel ballonnen. Hij roept: Kinderen, kom erbij! Mijn ballonnen die zijn gratis. Wie wil een ballon van mij?

Een meneer heeft veel ballonnen. Hij roept: Kinderen, kom erbij! Mijn ballonnen die zijn gratis. Wie wil een ballon van mij? Een meneer heeft veel ballonnen. Hij roept: Kinderen, kom erbij! Mijn ballonnen die zijn gratis. Wie wil een ballon van mij? Wat een mooie luchtballonnen! Geel, oranje, groen en blauw. Kies maar uit Daan,

Nadere informatie

Klein Kontakt. Jarigen. in april zijn:

Klein Kontakt. Jarigen. in april zijn: A Klein Kontakt Het is alweer eind maart wanneer dit Kontakt uitkomt, het voorjaar lijkt begonnen, veel kinderen hebben kweekbakjes met groentes in de vensterbank staan, die straks de tuin in gaan. Over

Nadere informatie

Dag 2: Goed aangekomen & dag 2

Dag 2: Goed aangekomen & dag 2 Dag 2: Goed aangekomen & dag 2 Hallo allemaal, Eerst even een bedankje voor de post, sms'jes die wij gekregen hebben en aan allen die ons uitgeleide hebben gedaan. En natuurlijk aan Maaya voor de koffie,

Nadere informatie

Op reis naar Bethlehem

Op reis naar Bethlehem Op reis naar Bethlehem Rollen: Verteller Jozef Maria Engel Twee omroepers Kind 1 Kind 2 Kind 3 Receptionist 1 Receptionist 2 Receptionist 3 Kind 4 Kind 5 Herder 1 Herder 2 Herder 3 Herder 4 Drie wijzen

Nadere informatie

Het is herfst in de poppenkast. door Nellie de Kok

Het is herfst in de poppenkast. door Nellie de Kok Het is herfst in de poppenkast door Nellie de Kok 1 Het is herfst in de poppenkast door Nellie de Kok Samenvatting Jan en Katrijn gaan naar het bos om spullen te zoeken voor de herfsttafel. Als Jan in

Nadere informatie

Vakantie Kreta mei 2016

Vakantie Kreta mei 2016 Vakantie Kreta mei 2016 Afgelopen meivakantie zijn we naar Kreta gegaan. Het bijzondere aan deze vakantie was dat we niet in een resort of een huisje verbleven maar dat we op pad gingen met een camper.

Nadere informatie

Finca Las Longueras Spanje Gran Canaria Valle de Agaete

Finca Las Longueras Spanje Gran Canaria Valle de Agaete Finca Las Longueras Spanje Gran Canaria Valle de Agaete 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Finca Las Longueras - (Spanje Gran Canaria Valle de Agaete) - 4 sterren 1.2. Faciliteiten

Nadere informatie

Mijn ouders zijn gescheiden en nu? Een folder voor jongeren met gescheiden ouders over de OTS en de gezinsvoogd

Mijn ouders zijn gescheiden en nu? Een folder voor jongeren met gescheiden ouders over de OTS en de gezinsvoogd Mijn ouders zijn gescheiden en nu? Een folder voor jongeren met gescheiden ouders over de OTS en de gezinsvoogd 1 Joppe (13): Mijn ouders vertelden alle twee verschillende verhalen over waarom ze gingen

Nadere informatie

Van 11 tot 18 mei waren mijn vrouw en ik op Kreta. Zij was hier 27 jaar geleden als eens geweest, maar voor mij was het de eerste keer.!

Van 11 tot 18 mei waren mijn vrouw en ik op Kreta. Zij was hier 27 jaar geleden als eens geweest, maar voor mij was het de eerste keer.! Reisverslag Kreta 2012 Van 11 tot 18 mei waren mijn vrouw en ik op Kreta. Zij was hier 27 jaar geleden als eens geweest, maar voor mij was het de eerste keer. We hadden een hotel geboekt in Ano Vouves,

Nadere informatie

Fajã dos Padres Portugal Madeira Quinta Grande

Fajã dos Padres Portugal Madeira Quinta Grande Fajã dos Padres Portugal Madeira Quinta Grande 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Fajã dos Padres - (Portugal Madeira Quinta Grande) - 3 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden Zwembad:

Nadere informatie

FLIPPEN. Naam: Ruben van Dijk Datum van inlevering: 28/11/06 Klas: M1C Tutorgroep: 2

FLIPPEN. Naam: Ruben van Dijk Datum van inlevering: 28/11/06 Klas: M1C Tutorgroep: 2 FLIPPEN Naam: Ruben van Dijk Datum van inlevering: 28/11/06 Klas: M1C Tutorgroep: 2 Verantwoording: Opleiding: Media Vormgeven School: Media college Amsterdam Jaar: 1 Projectomschrijving: Het maken van

Nadere informatie

Finale weekend club competitie

Finale weekend club competitie Finale weekend club competitie Ploegentijdrit Zaterdag stond als allereerst de ploegentijdrit op programma. Jawel hoor we moesten als eerste van start. We waren maar met 5 in plaats van 6 man. Start ging

Nadere informatie

Germa de Vos. Kletsboek. Een vrolijk voorleesboek

Germa de Vos. Kletsboek. Een vrolijk voorleesboek Germa de Vos Kletsboek Een vrolijk voorleesboek 1 Het huis van de tien kinderen 1., daar kun je haast niet lopen. Overal zitten kleintjes hun vetertjes te knopen. 2., daar is het altijd feest, omdat er

Nadere informatie

Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen, jongens en meisjes,

Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen, jongens en meisjes, Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen, jongens en meisjes, Hé Joyce, ga je mee? Emma rent achter Joyce aan als ze van het schoolplein lopen. Joyce, wij gaan vanmiddag op bezoek bij mijn oom,

Nadere informatie

Lotza's Studios Griekenland Santorini Finikia

Lotza's Studios Griekenland Santorini Finikia Lotza's Studios Griekenland Santorini Finikia 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Lotza's Studios - (Griekenland Santorini Finikia) - 3 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden Zwembad:

Nadere informatie

Dierenvrienden? door Nellie de Kok. Samenvatting

Dierenvrienden? door Nellie de Kok. Samenvatting Dierenvrienden? door Nellie de Kok Samenvatting De hond is de baas in het huis, totdat er een kat bijkomt. Ze proberen allebei om bij de bazin in een goed blaadje te komen. De kat krijgt het voor elkaar

Nadere informatie

Namens het gehele team van SBO Wending wensen wij u een fijne vakantie!

Namens het gehele team van SBO Wending wensen wij u een fijne vakantie! Geachte ouders en verzorgers, Nieuwsbrief 7 schooljaar 2014-2015 Laatste nieuwsbrief schooljaar 2014-2015 Volgende week is de laatste schoolweek van het schooljaar. Voor de schoolverlaters is het de afsluiting

Nadere informatie

Tornado. Maartje gaat voor het eerst logeren. s Nachts belandt ze met haar vriendinnetje Eva in een tornado en beleven ze een heel spannend avontuur.

Tornado. Maartje gaat voor het eerst logeren. s Nachts belandt ze met haar vriendinnetje Eva in een tornado en beleven ze een heel spannend avontuur. Tornado Maartje gaat voor het eerst logeren. s Nachts belandt ze met haar vriendinnetje Eva in een tornado en beleven ze een heel spannend avontuur. Geschreven in januari 2012 (Geïllustreerd t.b.v. het

Nadere informatie

Even meekijken bij Letterplein: de Postduif. schoolkrant. voor mensen vol goede moed, goede zin en grootse plannen.

Even meekijken bij Letterplein: de Postduif. schoolkrant. voor mensen vol goede moed, goede zin en grootse plannen. Even meekijken bij Letterplein: de Postduif schoolkrant voor mensen vol goede moed, goede zin en grootse plannen. Ontmoet Rean! Of kunnen we beter zeggen, Meet Rean, want Rean vertrok kort geleden met

Nadere informatie

Olten, december 2014,

Olten, december 2014, Olten, december 2014, Hoho! Hoi allemaal! Omdat papa en mama denken, dat ik degene in ons gezinnetje ben die het liefste praat, mag ik jullie alweer voor de tweede keer onze kerstbrief presenteren! Het

Nadere informatie

Dubai on a budget, Yes you can! De tips van Reisblog Reischick

Dubai on a budget, Yes you can! De tips van Reisblog Reischick Dubai on a budget De afgelopen weken heb ik veel taglijstjes ingevuld, zodat jullie mij een beetje leren kennen als blogster en wat ik heel leuk vind, deze taglijsten zijn ook veel meer gelezen dan dat

Nadere informatie

dichtbij of ver van hier Mijn geheime plek

dichtbij of ver van hier Mijn geheime plek Mijn geheime plek Een stil plekje, voor mij alleen. Mijn plekje, daar ga ik vaak heen. Want dat plekje, is heel speciaal voor mij. En op dat plekje, voel ik me vrij. In elk seizoen van het jaar, Vind je

Nadere informatie

Schoolkamp 2015, Jacco

Schoolkamp 2015, Jacco Schoolkamp 2015, Jacco We gingen om 10:30 weg met de bus, eigenlijk moesten we met de fiets maar het stormde hard. Met de bus reden we naar Basal, daar werd verteld wat ze deden en we gingen stenen zoeken.

Nadere informatie

Het zal nog even duren maar ooit zullen de Albizia s zo gaan bloeien:

Het zal nog even duren maar ooit zullen de Albizia s zo gaan bloeien: De tijd vliegt De dagen zijn alweer een stuk korter. De nachten worden alweer koud. Begin september is het maar net 3 graden s nachts. Toch begint september met een aantal prachtige dagen. En de dag dat

Nadere informatie

Weer naar school. De directeur stapt het toneel op. Goedemorgen allemaal, zegt hij. * In België heet een mentor klastitularis.

Weer naar school. De directeur stapt het toneel op. Goedemorgen allemaal, zegt hij. * In België heet een mentor klastitularis. Weer naar school Kim en Pieter lopen het schoolplein op. Het is de eerste schooldag na de zomervakantie. Ik ben benieuwd wie onze mentor * is, zegt Pieter. Kim knikt. Ik hoop een man, zegt ze. Pieter kijkt

Nadere informatie

1. Joris. Voor haar huis remt Roos. Ik ben er. De gordijnen beneden zijn weer dicht.

1. Joris. Voor haar huis remt Roos. Ik ben er. De gordijnen beneden zijn weer dicht. 1. Joris Hé Roos, fiets eens niet zo hard. Roos schrikt op en kijkt naast zich. Recht in het vrolijke gezicht van Joris. Joris zit in haar klas. Ben je voor mij op de vlucht?, vraagt hij. Wat een onzin.

Nadere informatie

September de maand van weerbaarheid

September de maand van weerbaarheid September de maand van weerbaarheid Het thema van deze maand is weerbaarheid. Het komt steeds vaker voor in het nieuws, kinderen die gepest worden. Vaak sta je als ouder machteloos. Hieronder volgt een

Nadere informatie

Koningspaard Polle en de magische kamers van paleis Kasagrande

Koningspaard Polle en de magische kamers van paleis Kasagrande Koningspaard Polle en de magische kamers van paleis Kasagrande Eerste druk 2015 R.R. Koning Foto/Afbeelding cover: Antoinette Martens Illustaties door: Antoinette Martens ISBN: 978-94-022-2192-3 Productie

Nadere informatie

Noorwegen. Gemaakt door Emma Scheepstra

Noorwegen. Gemaakt door Emma Scheepstra Noorwegen Gemaakt door Emma Scheepstra 1 Inhoudsopgave Dag 1: Aankomst... 3 Dag 2: Naar school en het zwembad... 4 Dag 3: Naar school en naar een klimbos... 5 Dag 4: Naar het zwembad en naar de stad...

Nadere informatie

16-23 oktober 2015 Met in de hoofdrol: Alex, Sanne, Gideon, Wieneke en Mattias

16-23 oktober 2015 Met in de hoofdrol: Alex, Sanne, Gideon, Wieneke en Mattias Reisverslag Portugal 16-23 oktober 2015 Met in de hoofdrol: Alex, Sanne, Gideon, Wieneke en Mattias Vrijdag 16 oktober De vakantie kon eindelijk beginnen! Al om half drie `s nachts verzamelde iedereen

Nadere informatie

Voorbereiding post 2. Met de mens mee Groep 1-2-3

Voorbereiding post 2. Met de mens mee Groep 1-2-3 Voorbereiding post 2 Met de mens mee Groep 1-2-3 Welkom bij IVN Valkenswaard-Waalre Dit is de digitale voorbereiding op post 2: Met de mens mee, voor groep 1, 2 en 3. Inhoud: Algemeen Verhaal Spel Werkvel

Nadere informatie

Reisverslag Pisa 2012

Reisverslag Pisa 2012 Reisverslag Pisa 2012 Door: Anne Marte Gardenier, vw5c DAG 1: om 10.40 kwamen we aan in het regenachtige Pisa. Het was gelijk weer erg gezellig met mijn italiaan. Het klikte ook goed met haar ouders. Daarna

Nadere informatie

rijm By fightgirl91 Submitted: October 17, 2005 Updated: October 17, 2005

rijm By fightgirl91 Submitted: October 17, 2005 Updated: October 17, 2005 rijm By fightgirl91 Submitted: October 17, 2005 Updated: October 17, 2005 Provided by Fanart Central. http://www.fanart-central.net/stories/user/fightgirl91/21803/rijm Chapter 1 - rijm 2 1 - rijm Gepaard

Nadere informatie

Water Egypte. In elk land hebben mensen hun eigen gewoontes. Dat merk je als je veel reist. Ik zal een voorbeeld geven.

Water Egypte. In elk land hebben mensen hun eigen gewoontes. Dat merk je als je veel reist. Ik zal een voorbeeld geven. Water Egypte In elk land hebben mensen hun eigen gewoontes. Dat merk je als je veel reist. Ik zal een voorbeeld geven. Ik ga naar een restaurant in Nederland. Daar bestel ik een glas water. De ober vraagt

Nadere informatie

Marleen loopt met de tijd Mee. Tekeningen en tekst: Dick de Jong

Marleen loopt met de tijd Mee. Tekeningen en tekst: Dick de Jong Marleen loopt met de tijd Mee Tekeningen en tekst: Dick de Jong Marleen zit in haar geheime hoekje op zolder. Buiten is het warm. Haar vriendjes en vriendinnetjes zijn naar het zwembad. Mama ligt in de

Nadere informatie

Reisverslag van onze Vakantie in NOORWEGEN. Bergen Noorwegen

Reisverslag van onze Vakantie in NOORWEGEN. Bergen Noorwegen Reisverslag van onze Vakantie in NOORWEGEN Bergen Noorwegen *Hoe wij bij Elk Trek zijn terecht gekomen dat is niet zo gek. Internet natuurlijk!!!!. Over Elk Trek niets dan goeds, prima begeleiding ze staan

Nadere informatie

02-01-2006-28-04-2014 (8 jaar)

02-01-2006-28-04-2014 (8 jaar) BELLA (II) 02-01-2006-28-04-2014 (8 jaar) In 2007 kwam je voor het eerst lessen op onze hondenschool. Je had als pup eerder getraind op een andere school maar moest daar stoppen vanwege ED operaties aan

Nadere informatie

Ik ben maar een eenvoudige ezel, maar ik wil je graag een mooi verhaal vertellen

Ik ben maar een eenvoudige ezel, maar ik wil je graag een mooi verhaal vertellen De ezel van Bethlehem Naar een verhaal van Jacques Elan Bewerkt door Koos Stenger Ik ben maar een eenvoudige ezel, maar ik wil je graag een mooi verhaal vertellen over iets wat er met me gebeurd is. Het

Nadere informatie

Groepskrant van groep 3B en 4B. Dieren ter land, ter zee en in de lucht!

Groepskrant van groep 3B en 4B. Dieren ter land, ter zee en in de lucht! f Groepskrant van groep 3B en 4B Dieren ter land, ter zee en in de lucht! juni 2015 Hallo beste ouder(s) en verzorger(s), Hier is dan onze groepskrant van dit jaar. We hebben voor jullie een impressie

Nadere informatie

Interview met de Nederlandse studenten in de werkgroepen.

Interview met de Nederlandse studenten in de werkgroepen. Wie zijn wij: Daag! Mijn naam is Jorrit en ik ben 23 jaar jong. Ik ben geboren en getogen in Leeuwarden. Ik zit nu in het 2e jaar van de lerarenopleiding Economie. Bij deze wil ik jullie veel plezier en

Nadere informatie

Dag 1 Katjapia naar Gecko Camp op de spreets mans hoogte pas 307 km ca 4,5 uur rijtijd

Dag 1 Katjapia naar Gecko Camp op de spreets mans hoogte pas 307 km ca 4,5 uur rijtijd Beschrijving trip highlights Namibië ca 9 dagen. Dag 1 Katjapia naar Gecko Camp op de spreets mans hoogte pas 307 km ca 4,5 uur rijtijd Vanaf Katjapia via Okahandja en Windhoek richting de zandduinen.

Nadere informatie

Gert van der Heiden Maria het Lam Anna Sterrenburg Wytske Benschop

Gert van der Heiden Maria het Lam Anna Sterrenburg Wytske Benschop Gert van der Heiden Maria het Lam Anna Sterrenburg Wytske Benschop Inhoudsopgave: Zo gaat het eruit zien! Wat zijn de mogelijkheden? Waarom hoef je geen pak aan? Een nieuwe uitvinding! Een bewoonster

Nadere informatie

Het Rijksmuseum We gingen naar het rijksmuseum over de gouden eeuw. We vonden de nachtwacht heel erg mooi want hij is heel bijzonder omdat het van

Het Rijksmuseum We gingen naar het rijksmuseum over de gouden eeuw. We vonden de nachtwacht heel erg mooi want hij is heel bijzonder omdat het van Het Rijksmuseum We gingen naar het rijksmuseum over de gouden eeuw. We vonden de nachtwacht heel erg mooi want hij is heel bijzonder omdat het van donker naar licht is geverfd en dat vind ik heel speciaal

Nadere informatie

Nieuwsbrief 33 18 mei 2015

Nieuwsbrief 33 18 mei 2015 Nieuwsbrief 33 18 mei 2015 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, We hopen, dat u samen met uw kinderen heeft genoten van de meivakantie. Deze week start de

Nadere informatie

Buiten worden we opgewacht door Hazel de eigenaresse van ons appartement. We gaan met drie ruime auto s naar Lagos. Het is bijna een uurtje rijden.

Buiten worden we opgewacht door Hazel de eigenaresse van ons appartement. We gaan met drie ruime auto s naar Lagos. Het is bijna een uurtje rijden. Verslag SRG vakantie Lagos Donderdag om 14:00 uur verzamelen we met z n allen op Eindhoven Airport. Iedereen is mooi op tijd en kunnen we door naar de incheck. Dit gaat allemaal erg voorspoedig en ook

Nadere informatie