Een gesprek over een goed ontbijt. Een Product voor iedereen

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Een gesprek over een goed ontbijt. Een Product voor iedereen"

Transcriptie

1 Een gesprek over een goed ontbijt Een Product voor iedereen

2 Een gesprek over een goed ontbijt kan overal plaatsvinden: Met familie Met kennissen Met vreemden Tijdens Welzijns Evaluatie Tijdens andere afspraken Als je inactieve klanten en distributeurs belt Als je Welzijns Evaluatie referenties belt Als je over de zakelijke mogelijkheid praat

3 7. Bij vetmeten/enquêteren 2 Ik kreeg een niet compleet ingevulde vragenlijst terug. Arnoud: - Dank u wel. Ik zie dat u niet de hele vragenlijst hebt ingevuld. Betekend dit dat u niet geïnteresseerd bent in goede voeding of een gratis welzijnsevaluatie? - Arnoud: - Dat is geen probleem. Kunt u wel 1 vraag beantwoorden voor een statistisch onderzoek: hoe ziet uw ontbijt eruit? 8. Bij vetmeten/enquêteren 3 Er was een compleet ingevulde vragenlijst ingeleverd met negatieve antwoorden. Arnoud: - Dank u wel. Ik zie dat u niet geïnteresseerd bent in onze welzijnsevaluatie. Dat is prima. Kunt u wel 1 vraag beantwoorden voor een statistisch onderzoek: hoe ziet uw ontbijt eruit? 9. In gesprek met een buurman. Je hebt elkaar een tijdje niet gezien. - Arnoud, hoe gaat het met jou? Doe je nog steeds Herbalife? Werkt het nog steeds? Arnoud: - Ja, zeer zeker! Heb je nog niet gehoord over ons nieuwe gezonde ontbijtprogramma? -Nee Arnoud: - Echt waar? Ik zal het je uitleggen. Hoe ziet jouw ontbijt eruit?

4 Een gesprek beginnen (voorbeeld situaties) 1. Bij de tandarts. Jaarlijkse controle. Je hebt elkaar een jaar niet gezien. Tandarts: - Arnoud, hoi! Je ziet er goed uit, jonger en jonger elke keer dat ik je zie! Arnoud: - Dat is geen wonder. Mag ik je een vraag stellen: hoe ziet jouw ontbijt eruit? 2. Op de ouderavond Arnoud: - Emily, hoi, hoe gaat het met jou? Ik wilde je net vertellen dat we een bedrijf hebben op gestart. Emily: - Oh, super! En wat is dat precies? Arnoud: - Ik zal het je uitleggen. Ik zal je een voorbeeld geven: hoe ziet jouw ontbijt eruit? 3. Op de ouderavond Julia staat te roken. Arnoud: - Julia, ben je een stevige roker? Julia: - Een pakje per dag. Arnoud: - Echt waar? En hoe lang al? Julia: - Ongeveer al 7 jaar Arnoud: - Ik rookte ook, maar ik ben gestopt. Ik kon stoppen met roken, omdat ik mijn eetgewoontes heb aangepast. Trouwens, hoe ziet jouw ontbijt eruit?

5 4. In de lift Arnoud: - Hoi, David. En wanneer ga jij wat afvallen? David: - Diëten werken niet bij mij. Ik eet met mijn ogen alles wat ik zie stop ik in mijn mond. Arnoud: - Het zijn niet je ogen. Ik zal het uitleggen. Hoe ziet jouw ontbijt eruit? 5. Bij uitnodiging Grand Opening Arnoud: - Hoi, mijn naam is Arnoud. We zijn bezig met het starten van een bedrijf en we willen je uitnodigen. - Wat is het precies? Arnoud: - Ik zal het even uitleggen, maar vertel me eerst eens hoe ziet jouw ontbijt eruit? 6. Bij vetmeten/enquêteren Arnoud: - Hoi, mijn naam is Arnoud. Zou u deze vragenlijst willen invullen? - Nee, dank u wel. Arnoud: - Dat is geen probleem. Kunt u wel 1 vraag beantwoorden voor een statistisch onderzoek: hoe ziet uw ontbijt eruit?

6 10. In gesprek met een oude klant - Poeders en pillen zijn zo uit de tijd; ik ben begonnen met een nieuw dieet en ik ben laatste maand 3 kg kwijt geraakt. Arnoud: - Gefeliciteerd! En welk dieet is dat? - Arnoud: - Dat klinkt veel belovend. Vertel me eens, hoe ziet jouw ontbijt eruit? 11. In gesprek met iemand die negatief doet - Ik kan poeders en pillen niet uitstaan ik heb er meer dan genoeg van. Arnoud: - Helemaal mee eens. Ik ben er zelf ook sceptisch over. Vertel eens, hoe ziet jouw ontbijt eruit? 12. Aan het einde van het schoolfeest. In gesprek met een moeder die te zwaar is en cake eet. De variëteit aan cakejes is erg groot. Arnoud: - Dat ziet er goed uit. - Ja, dit is de lekkerste. Ik kan het je van harte aanbevelen. Arnoud: - Ja, dat is een echte dikmaker hè. - Ach, ik heb niets te verliezen. Welk dieet ik ook probeerde, ze werkten toch niet. Arnoud: - Helemaal mee eens, diëten is niet makkelijk. Vertel me eens, hoe ziet jouw ontbijt eruit?

7 13. In een winkel. Er staan 3 jonge mensen achter de toonbank. Arnoud: - Hé, jongens. We zijn bezig om een nieuw bedrijf op te zetten, weten jullie nog mensen die wat willen bijverdienen. - Klinkt goed en wat is het precies? Arnoud: - Ik zal het uitleggen; waar hebben jullie ontbeten thuis of op het werk? - Arnoud: - We werken met voeding en ik zal je een voorbeeld geven over wat we doen. Vertel me eens hoe ziet jullie ontbijt eruit? 14. Op de speelplaats. In gesprek met andere vader. Hij blijkt werkeloos te zijn en op zoek naar werk. Arnoud: - Super. We zijn juist op zoek naar mensen. - En wat houd het werk in? Arnoud:- Ik zal het uitleggen. We werken met voeding en ik zal je een voorbeeld geven over wat we doen. Vertel me eens hoe ziet jouw ontbijt eruit?

8 15. Een toevallig gesprek - Herbalife? Nooit! Arnoud: - Okee. Mag ik je wel een vraag stellen; hoe ziet jouw ontbijt eruit? 16. Een telefoongesprek met inactieve klanten en distributeurs Arnoud: - Jane, hoi, je spreekt met Arnoud. - Arnoud: - Ik bel je om je te vertellen dat het bedrijf een nieuw gezond ontbijtprogramma heeft gelanceerd en dat wil ik graag met je delen. Jane: - Oh, echt? En wat is het precies? Arnoud: - Ik zal het je uitleggen. Hoe ziet jouw ontbijt eruit?

9 Sleutelvragen om een gesprek te beginnen: (volg het script en probeer geen vragen over te slaan) Vertel eens, hoe ziet jouw ontbijt eruit? Wat drink je s ochtends? Wat gebeurd er daarna? Heb je honger en ben je moe rond uur? Heb je dan zin in een kop koffie en een snack? Wat drink je gedurende de dag? Wat neem je als lunch? Ben je moe en slaperig na de lunch? Dan heb je weer koffie nodig, hè? Hoe haal je het tot het avondeten? Wat neem je als tussendoortjes? Wat neem je als avondeten? Gebeurd het wel eens dat goed hebt gegeten s avonds, maar dat je toch blijft knabbelen? Voelt het alsof je trek niet te controleren is en dat je alles verslind wat je tegen komt?

10 Ben je wel eens moe gedurende de dag? Wanneer precies? Heb je wel eens hoofdpijn gedurende de dag? Spijsverteringsproblemen? Hoe slaap je s nachts? Hoe lang heb je al overgewicht? (Als dat er is) Wat nemen je man en kinderen als ontbijt? Wat eten zij op een dag? Wat drinken zij? Hoe voelen zij zich? Let op! De bedoeling van deze vragen is om mensen hun voedingsgewoonten en watergebruik tijdens de dag te begrijpen. Je moet hun type ontbijt uitvinden, welke voedingsgerelateerde klachten ze ervaren en hoe ze zich voelen. Gebruik de vragen om hen te helpen zichzelf te begrijpen. Ja, dat is precies wat er met mij aan de hand is. Als de situatie niet het gesprek toelaat als hier beneden, maak dan een andere afspraak om door te gaan onder betere omstandigheden. Bijvoorbeeld,

11 1. Uitnodiging voor de Nutrition Club Weet je, Jane, veel problemen die jij beschrijft zijn gerelateerd aan je ontbijt. Hoe laat ontbijt je meestal? - Rond 9.00 uur meestal. Super! Ontbijt morgen niet thuis, maar kom naar onze club. Ik zal je alles vertellen over goede voeding en je mag ontbijten in de club. Ik trakteer. Dus morgen verwacht ik je om 9.00 uur. Mag ik je telefoonnummer voor de zekerheid en hier is mijn kaartje. 2. Nodig mensen bij je thuis uit (als het buren zijn) [Deze afspraak kan op elk tijdstip van de dag plaats vinden]: Weet je, Jane, veel problemen die jij beschrijft zijn gerelateerd aan je ontbijt. Hoe laat ontbijt je meestal? - Rond 9.00 uur meestal. Super! Ontbijt morgen niet thuis, maar kom bij mij langs. Ik zal je alles vertellen over goede voeding en je krijgt van mij ontbijt. Ik trakteer. Dus morgen verwacht ik je om 9.00 uur. Mag ik je telefoonnummer voor de zekerheid en hier is mijn kaartje.

12 3. Plan een afspraak bij haar thuis [Deze afspraak kan plaats vinden op elk tijdstip van de dag]: Weet je, Jane, veel problemen die jij beschrijft zijn gerelateerd aan je ontbijt. Woon je hier ver vandaan? - Super! Ik kan op een geschikt tijdstip langskomen en je alles vertellen over goede voeding; natuurlijk maak ik een ontbijt voor je. Ja, ja, een goed ontbijt zo bij je thuis. Jane, kun je voor of na 12 uur? En hoe laat? Oké, morgen om uur. Ontbijt om uur is een origineel idee. Mag ik je telefoonnummer voor de zekerheid en hier is mijn kaartje.

13 Plan voor de afspraak (Hetzelfde voor zowel binnen als buiten de club) Algemene aanbevelingen Serveer tijdens de afspraak aloë, Thermojetics kruidendrank en Formule 1 Als de afspraak s avonds is, serveer de Thermo dan niet te sterk Het is aan te bevelen om een kleine blender te hebben en om klaar te zijn om onder elke omstandigheid een shake te maken Nodig alle familieleden (of collega s) uit voor het gesprek, stel vragen en laat iedereen de producten proeven (inclusief jijzelf) Schijf alles over hun voedingsgewoonten op Gebruik ter illustratie de 3 grafieken over ontbijten en laat het achter bij de klant Plan voor de afspraak Geef iedereen aloë. Vertel over aloë Vraag tijdens het drinken van de aloë de vragen van blz. 9 & 10. ( Als je de vragen hebt gesteld tijdens het maken van de afspraak, vraag ze dan opnieuw.) En schrijf alle informatie op. Geef iedereen Thermojetics Kruidendrank. Vertel over de kruidendrank. Zeg tijdens het drinken van de kruidendrank: Wat je me vertelt is begrijpelijk en ik zou zelfs zeggen logisch: als je de dag begint met koolhydraten, brengt je jezelf in een vicieuze cirkel zonder makkelijke uitweg. Dat verklaart je voedingspatroon tijdens de dag.

14 (Als de persoon de gewoonte heeft om het ontbijt over te slaan, is de eerste zin: Als je het ontbijt overslaat, is je voedingspatroon gedurende de dag verstoord en je brengt jezelf in een vicieuze cirkel zonder makkelijke uitweg.) Wist je dat er recentelijk een sterk verband is gevonden tussen een slecht ontbijt en vele gezondheidsproblemen? Zoals je wellicht weet, bestaat ons lichaam uit 100 triljoen cellen die 114 verschillende voedingsstoffen nodig hebben gedurende de dag. Wat je gisteren hebt gegeten bestaat uit 2 grote groepen van elementen. De eerste groep voorziet in energie (proteïne, vetten, koolhydraten). De tweede groep voorziet in bouwmaterialen (aminozuren, vitaminen, mineralen, microvoedingsstoffen, etc.). Je gebruikte gisteren energie toen je wakker was en je lichaam gebruikte s nachts de bouwmaterialen om zichzelf te regenereren. Daarnaast heeft je lichaam 1 liter water gebruikt tijdens de nacht door het ademen, zweten en het ochtendbezoek aan het toilet. Dus je lichaam wordt s ochtends leeg wakker en namens 100 triljoen cellen smeekt het je: Hé, geef me mijn voedingsstoffen, energie en water terug die ik de afgelopen 24 uur heb gebruikt. Je hebt misschien geen honger of dorst s ochtends, maar dat is slechts een kwestie van tijd. En laten we nu eens kijken wat je jouw lichaam geeft s ochtends: een boterham met jam en koffie met suiker. Dat zijn enkelvoudige koolhydraten die eenmaal verteerd meteen omgezet worden in suiker. Je lichaam wordt wakker in de ochtend en vraagt je om vitale voedingsstoffen en water en jij geeft in plaats daarvan suiker.

15 En laten we nu eens kijken hoe jouw lichaam gevoed wordt. Het antwoord is: niets! Met als resultaat, de bloedsuikerspiegel daalt en je krijgt honger, wat er voor zorgt dat je zoekt naar enkelvoudige suikers (chocolade, gezoete koffie, broodjes, snoep, koekjes, donuts, frisdrank, sapjes, etc.) om je honger te stillen en je bloedsuikerspiegel te verhogen Ga verder bij de tekst hierboven). Door het verhogen van de bloed suikerspiegel, zet je de alvleesklier aan tot overproductie van insuline. Insuline verwijderd de extra suikers uit het bloed en veranderd het in vet. Met als resultaat, de bloed suikerspiegel zakt, vaak onder het niveau van toen je opstond. Nu ben je hongerig en slap, omdat de hersenen suiker tekort komen. Dit is de reden van snacktrek. Om de honger te stillen, heb je opnieuw enkelvoudige suikers nodig (chocolade, gezoete koffie, broodjes, snoep, koekjes, donuts, frisdrank, sapjes, etc.) wat er weer voor zorgt dat je bloedsuikerspiegel omhoog gaat en je bevrijd bent van honger en slapheid. Elke suiker injectie wordt gevolgd door een insuline schommeling. Deze cyclus herhaald zichzelf meerdere keren per dag en je ontwikkeld een suikerafhankelijkheid. Het overschot aan koolhydraten zorgt voor een voortdurende overbelasting van de pancreas. Dit is een van de meest voorkomende redenen voor het ontwikkelen van diabetes. Daarnaast, zorgt een overschot aan suikers voor schade aan de bloedvaten. Een teveel aan suiker wordt keer op keer omgezet in extra vet. Wanneer de persoon de gewoonte heeft om het ontbijt over te slaan.

16 Alles wat net is genoemd, is de grootste reden voor overgewicht, hoge bloeddruk en diabetes. En het begint allemaal met een slecht ontbijt. Nu zou je wel eens willen weten hoe een goed ontbijt eruit moet zien, toch? Het zou moeten voldoen aan 4 hoofdcriteria: 1. Herstellen van de gebruikte energie van de afgelopen 24 uur 2. Herstellen van de bouwmaterialen die s nachts gebruikt zijn 3. Aanvullen van de watervoorraad 4. Handhaven van de bloedsuikerspiegel binnen de normale waarden en insuline schommeling voorkomen Waar kun je zo een ontbijt krijgen? (Als de vraag niet gesteld is, stel je hem zelf: Je wilt vast wel weten waar je zo een ontbijt kunt krijgen, toch? )

17 Bij mij! Ons bedrijf heeft een nieuw gezond ontbijt programma ontwikkeld die vele van de bovenstaande problemen helpt oplossen: 1. Het geeft het lichaam aan alle vitale voedingsstoffen en water Basis programma voor een goed ontbijt 2. Het geeft energie uit eiwitten en niet uit koolhydraten 3. Het verhoogt de bloedsuikerspiegel niet Ochtend Overdag Daarnaast, helpt dit programma om: de darmen te reinigen de opname van voedingsstoffen te verbeteren de waterbalans te handhaven gedurende de dag Ons programma bestaan uit 2 delen: 1. 3-gangen ontbijt: Aloe vera drank, Thermojetics kruidendrank, Formule 1 shake 2. Thermojetics kruidendrank 1,5 l gedurende de dag Bereidt een shake voor iedereen. Vertel over de shake. Vertel over je eigen resultaten en die van je klanten. Sluit de koop. Aloe drank Thermojetics kruidendrank Formule 1 Voedings shake Als de persoon niet genoeg geld heeft voor het programma: Bied dan F1, F2 en Vezels & kruiden nodig hem uit voor de club Nodig hem uit voor een HOM Geef iedere klant de 3 gekleurde grafieken kaart over ontbijten. Als een klant na een aantal dagen al resultaat heeft, geef hem dan 5-10 extra kleuren kopietjes zodat hij zijn vrienden kan vertellen over een goed ontbijt. + Thermojetics kruidendrank

18 Het verkopen van een ontbijt programma of Nutrition Club ticket In de club: Als het gesprek met een gast plaats vind in de club of met een persoon die dichtbij woont of werkt en die clublid zou kunnen worden, bied hem dan aan lid te worden en een lidmaatschapskaart te kopen. Als het gesprek is met iemand die niet op de club kan komen, verkoop dan een ontbijt programma en nodig hem uit voor de wekelijkse of maandelijkse clubbijeenkomsten. Buiten de club: Bel je namenlijst en vertel hen over het ontbijtprogramma. Bel ex-klanten en vertel hen over het nieuwe ontbijtprogramma. Praat aan het einde van een Total Plan afspraak over het nieuwe ontbijtprogramma.. Alle twijfels en tegenwerpingen zoals: Ik hoef geen gewicht te verliezen Ik wil geen Herbalife Ik heb vele diëten geprobeerd, maar ze werken gewoonweg niet voor mij Ik ben net begonnen met een ander dieet Ik geloof niet in pillen en poeders Ik heb geen geld Etc. zijn zonder betekenis zodra je stopt met discussiëren en de magische vraag stelt: Oké. En wat heb jij normaal als ontbijt?

19 Doelen voor een supervisor Bouw een klantenbasis van 50 klanten Ga wekelijks naar de HOM en nodig iedereen uit Uit 50 klanten zullen er geïnteresseerd zijn in de business en zullen naar de HOM komen Van deze mensen zullen er 7-8 distributeur worden en 2 worden er supervisor Vergeet niet de klanten te vervangen die distributeur zijn geworden (of stoppen) om zo een klantenbasis te houden van 50 klanten Op deze manier, worden retailing en recruiting een proces. Recruteren begint te lonen en je nodigt mensen uit in de business die de producten al gebruiken en klaar zijn om goede voeding c.q. een goed ontbijt te promoten bij andere mensen. Aan het diagram hieronder kun je zien dat door alle werkmethoden te gebruiken (traditionele methoden, Total plan, sampling, Nutrition clubs) je een klantenbasis bouwt en mensen uitnodigt voor de HOM. Lead generation is universeel voor beide doelen. Sommige mensen zullen naar je club komen, anderen zullen programma's kopen en je zult sommigen direct uitnodigen voor de HOM. Het is belangrijk om wekelijks 3-4 gasten op de HOM te hebben. (Vergeet niet om IBP s mee te hebben naar iedere HOM) Als je het werk wil plannen, heb je dagelijks 4-5 uur nodig voor je lead generation campagne (praten met mensen, vragenlijsten, bellen, sampling, etc.). Zorg verder voor 2-3 afspraken om producten te verkopen en met nieuwe distributeurs om hun klantenbasis en organisatie uit te bouwen. Om genoeg tijd te hebben dit te doen is het te adviseren in je eigen buurt te werken.

20 Hoe ziet jouw ontbijt eruit? Een Product voor iedereen Wekelijkse bedrijfspresentatie HOM OCHTEND Nutrition Club MIDDAG Universele lead generation campagne AVOND Verkoop Organisatie bouwen CLUB Het programma verkopen

UNIVERSELE BENADERING VAN DE BUSINESS

UNIVERSELE BENADERING VAN DE BUSINESS UNIVERSELE BENADERING VAN DE BUSINESS Universele Benadering van de Business Er komt een dag dat dit product in ieder huishouden te vinden zal zijn. Universele Benadering van de Business Om in ieder huishouden

Nadere informatie

Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Het is de brandstof om je motor op te starten aan het begin van een nieuwe dag!

Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Het is de brandstof om je motor op te starten aan het begin van een nieuwe dag! Het Ontbijt 1 Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag Het is de brandstof om je motor op te starten aan het begin van een nieuwe dag! 2 Ontbijtgewoonten Veel mensen maken bij het ontbijt al

Nadere informatie

Tips voor een goede spreekbeurt

Tips voor een goede spreekbeurt Diabetes?! Een spreekbeurt die je alles vertelt over diabetes: Wat is het? Hoe ontstaat het? En vooral ook: Wat betekent het voor jou, je broer, zus, vader of moeder. Tips voor een goede spreekbeurt Vertel

Nadere informatie

Gepersonaliseerde gewichtsbeheersing voor gezond resultaat. Gebruik ShapeWorks TM om in vorm te komen!

Gepersonaliseerde gewichtsbeheersing voor gezond resultaat. Gebruik ShapeWorks TM om in vorm te komen! Gepersonaliseerde gewichtsbeheersing voor gezond resultaat. Gebruik ShapeWorks TM om in vorm te komen! 20 Wat is ShapeWorks? Gepersonaliseerde gewichtsbeheersing die voor ú werkt! U moet zich voorstellen

Nadere informatie

Programma s Herbalife afvallen

Programma s Herbalife afvallen 1 Programma s Herbalife afvallen Er zijn twee simpele redenen waarom de Herbalife gewichtmanagements-producten zichzelf zo goed verkopen u behaalt er FANTASTISCHE RESULTATEN MEE en ze zijn zo MAKKELIJK

Nadere informatie

Doe de Sugar Addiction test!

Doe de Sugar Addiction test! Doe de Sugar Addiction test! Geniet je van af en toe suiker of ben je de hele dag bezig met hoeveel koekjes er nog in de trommel zitten? Weet je tot op de gram hoeveel snoep er nog in huis is en waar het

Nadere informatie

Pre-diabetes, wat is het en wat kan ik er zelf aan doen? In deze folder krijgt u hier meer informatie over.

Pre-diabetes, wat is het en wat kan ik er zelf aan doen? In deze folder krijgt u hier meer informatie over. Pre-diabetes Pre-diabetes, wat is het en wat kan ik er zelf aan doen? In deze folder krijgt u hier meer informatie over. Wat is pre-diabetes Pre-diabetes is het stadium vóór diabetes (suikerziekte). Het

Nadere informatie

Doe de Sugar Addiction test!

Doe de Sugar Addiction test! Doe de Sugar Addiction test! Geniet je van af en toe suiker of ben je de hele dag bezig met hoeveel koekjes er nog in de trommel zitten? Weet je tot op de gram hoeveel snoep er nog in huis is en waar het

Nadere informatie

LESBRIEF. Laat uw leerlingen 10 minuten lezen in 7Days. Uw leerlingen mogen zelf weten welke artikelen ze deze 10 minuten lezen.

LESBRIEF. Laat uw leerlingen 10 minuten lezen in 7Days. Uw leerlingen mogen zelf weten welke artikelen ze deze 10 minuten lezen. Vrijdag 27 maart 2015 Artikelen: Alle artikelen - 7Days week Inhoud: - De leerlingen leren artikelen analyseren. - De leerlingen leren hoe een interview eruit ziet. - De leerlingen leren zelf interviewen.

Nadere informatie

WAT HEBBEN WE GEMETEN? Inner Scan Body Composition

WAT HEBBEN WE GEMETEN? Inner Scan Body Composition HERBALIFE FITCHECK WAT HEBBEN WE GEMETEN? Inner Scan Body Composition % LICHAAMSVET Wie wil je worden? Waar ben je nu? % LICHAAMSVET Vrouw 20-39 Leeftijd 40-59 60-79 Man 20-39 Leeftijd 40-59 60-79 Te laag

Nadere informatie

Onafhankelijk Herbalife Member ONTBIJT CHECK

Onafhankelijk Herbalife Member ONTBIJT CHECK Onafhankelijk Herbalife Member ONTBIJT CHECK ERVAAR DE KRACHT VAN EEN IDEAAL ONTBIJT ONTBIJT IS DE BELANGRIJKSTE MAALTIJD VAN JE DAG! WAAROM s Nachts gebruikt je lichaam bouwstoffen voor herstel Door ademen,

Nadere informatie

Sugar Addiction Test

Sugar Addiction Test Sugar Addiction Test Hoe is het gesteld met jouw suikerverslaving? Ontdek het met deze test. SUGARCHALLENGE Is een initiatief van Food & Lifestylecoach Carola van Bemmelen Doe de Sugar Addiction test Ben

Nadere informatie

Pre-diabetes. Vasculair Preventie Centrum

Pre-diabetes. Vasculair Preventie Centrum Pre-diabetes Vasculair Preventie Centrum Wat is pre-diabetes? Pre-diabetes is het stadium vóór diabetes (suikerziekte). Het glucosegehalte in uw bloed (bloedsuiker) is, vooral s ochtends voordat u gegeten

Nadere informatie

WAT HEBBEN WE GEMETEN? Inner Scan Body Composition

WAT HEBBEN WE GEMETEN? Inner Scan Body Composition HERBALIFE FITCHECK WAT HEBBEN WE GEMETEN? Inner Scan Body Composition BMI Body Mass Index = gewicht in kg lengte x lengte in m BMI < 18,5 ondergewicht 18,5 24,9 normaal 25 29,9 overgewicht 30 34,9 zwaar

Nadere informatie

Pre-diabetes, wat is het en wat kan ik er zelf aan doen? In deze folder krijgt u hier meer informatie over.

Pre-diabetes, wat is het en wat kan ik er zelf aan doen? In deze folder krijgt u hier meer informatie over. Pre-diabetes Pre-diabetes, wat is het en wat kan ik er zelf aan doen? In deze folder krijgt u hier meer informatie over. Wat is pre-diabetes Pre-diabetes is het stadium vóór diabetes (suikerziekte). Het

Nadere informatie

Een gezonde lunch. Een gezonde lunch. Ontbijt en energie

Een gezonde lunch. Een gezonde lunch. Ontbijt en energie Een gezonde lunch Een gezonde lunch Ga met folders van het Voorlichtingsbureau voor de Voeding een gezonde lunch voor jezelf maken. Zoek daarvoor eerst uit wat er precies in een gezonde lunch moet zitten.

Nadere informatie

Tips voor een goede spreekbeurt

Tips voor een goede spreekbeurt Diabetes?! Een spreekbeurt die je alles vertelt over diabetes: Wat is het? Hoe ontstaat het? En vooral ook: Wat betekent het voor jou, je broer, zus, vader of moeder. Tips voor een goede spreekbeurt Vertel

Nadere informatie

Met het hele gezin gezond het nieuwe jaar in

Met het hele gezin gezond het nieuwe jaar in Met het hele gezin gezond het nieuwe jaar in LINDA AMMERLAAN KINDERVOEDINGSCOACH Inleiding Wie ben ik? Als moeder van 2 kinderen weet ik hoe lastig het is om in deze tijd je kinderen gezond te laten opgroeien.

Nadere informatie

KlasseLunch. Over gezond eten 1. Werkbladen KlasseLunch 2008:

KlasseLunch. Over gezond eten 1. Werkbladen KlasseLunch 2008: Werkbladen 2008: Over gezond eten 1 WAAROM IS GEZOND ETEN BELANGRIJK? Je bent nu in de groei. Je lichaam is nog lang niet klaar. Goed en gezond eten is daarom erg belangrijk. Want alleen dan krijg je voldoende

Nadere informatie

P Doe de risicotest P Laat uw bloedsuikerwaarde meten P Lees wat u zelf kunt doen

P Doe de risicotest P Laat uw bloedsuikerwaarde meten P Lees wat u zelf kunt doen Diabetes en uw apotheek Als bij u diabetes is vastgesteld, dan kunt u natuurlijk terecht bij uw apotheek. Het apotheekteam zorgt ervoor dat u: Op tijd het juiste medicijn krijgt. Medicijnen krijgt die

Nadere informatie

Diabetes type 2. Het belang van gezonde voeding

Diabetes type 2. Het belang van gezonde voeding Diabetes type 2 Het belang van gezonde voeding Gezond eten is voor iedereen belangrijk, maar voor mensen met diabetes type 2 zijn er extra aandachtspunten. Onze voedingsadviezen helpen je. Wat gebeurt

Nadere informatie

Thema Kinderen en school. Demet TV. Lesbrief 9. De kinderopvang

Thema Kinderen en school. Demet TV. Lesbrief 9. De kinderopvang Thema Kinderen en school. Demet TV Lesbrief 9. De kinderopvang zoekt opvang voor haar kind. belt naar een kinderdagverblijf. Is er plaats? Is de peuterspeelzaal misschien een oplossing? Gaat inschrijven

Nadere informatie

Diabetes: zo zit dat. Iedere dag krijgen 200 Nederlanders diabetes. Wat is het? Hoe herkent u het? Is het te genezen?

Diabetes: zo zit dat. Iedere dag krijgen 200 Nederlanders diabetes. Wat is het? Hoe herkent u het? Is het te genezen? Diabetes: zo zit dat Veelgestelde vragen en antwoorden Iedere dag krijgen 200 Nederlanders diabetes Wat is het? Hoe herkent u het? Is het te genezen? Wat is diabetes? Diabetes type 1, diabetes type 2 de

Nadere informatie

Eetgewoonten van schoolkinderen Vragenlijst voor kinderen

Eetgewoonten van schoolkinderen Vragenlijst voor kinderen september 2003 Eetgewoonten van schoolkinderen Vragenlijst voor kinderen 630101 Hoe vul je de vragenlijst in? Beste leerling, Deze vragenlijst gaat over voeding. We willen graag weten hoe je daarover denkt.

Nadere informatie

Social media? Graag! Gebruik #enerjoy Bioritme & voeding

Social media? Graag! Gebruik #enerjoy Bioritme & voeding Social media? Graag! Gebruik #enerjoy Bioritme & voeding Gezond eten op het werk info@ener-joy.nl www.ener-joy.nl 033-887 8840 1 Over Marjolein van Kleef Diëtist & organisatieadviseur bij Enerjoy Gezond

Nadere informatie

Diabetes: zo zit dat Veelgestelde vragen en antwoorden

Diabetes: zo zit dat Veelgestelde vragen en antwoorden Diabetes: zo zit dat Veelgestelde vragen en antwoorden 1 op de 3 Neder landers krijgt diabetes -> Wat is het? -> Hoe herken je het? -> Is het te genezen? Wat is diabetes? Diabetes heet ook wel suikerziekte,

Nadere informatie

Eet smakelijk René de Groot 15-06-2014

Eet smakelijk René de Groot 15-06-2014 Eet smakelijk René de Groot 15-06-2014 Inhoudsopgave: Kennis testen Waar is voeding eigenlijk goed voor? Waarmee moeten we dan ontbijten? Bloedsuiker spiegel Calorieën?? Schijf van 5 Hoeveel calorieën

Nadere informatie

Het koken en eten mag je zelf doen, maar ik begeleid je daarbij. Stap voor stap.

Het koken en eten mag je zelf doen, maar ik begeleid je daarbij. Stap voor stap. Het koken en eten mag je zelf doen, maar ik begeleid je daarbij. Stap voor stap. EET PALEO 3 Inhoudsopgave Inleiding 6 Mijn Paleo verhaal 8 De 7 stappen in het kort 12 Stap 1 Richt je op de praktijk 14

Nadere informatie

Gezond eten in de nacht

Gezond eten in de nacht Gezond eten in de nacht Marjolein van Kleef 28 oktober 2016 Over Marjolein van Kleef Voedingsdeskundige ploegendienst Organisatieadviseur Bedrijfsdiëtist Voorlichter Trainer Enerjoy Enerjoy motiveert medewerkers

Nadere informatie

SLIM DOE JE ZO! VET VERLIEZEN Door: Eiwitrijkerecepten.nl

SLIM DOE JE ZO! VET VERLIEZEN Door: Eiwitrijkerecepten.nl SLIM VET VERLIEZEN DOE JE ZO! 1.0 Door: Eiwitrijkerecepten.nl Inleiding De meeste mensen die willen afvallen houden het meestal niet lang vol. Gewicht verliezen gaat gemakkelijker als je gemotiveerd bent

Nadere informatie

Diabetes type 2 Het belang van gezonde voeding

Diabetes type 2 Het belang van gezonde voeding Diabetes type 2 Het belang van gezonde voeding Gezond eten is voor iedereen belangrijk, maar voor mensen met diabetes type 2 zijn er extra aandachtspunten. Onze voedingsadviezen helpen je. Wat gebeurt

Nadere informatie

0-3 maanden zwanger. Zwanger. Deel 1

0-3 maanden zwanger. Zwanger. Deel 1 Zwanger Ik was voor het eerst zwanger. Ik voelde het meteen. Het kon gewoon niet anders. Het waren nog maar een paar cellen in mijn buik. Toch voelde ik het. Deel 1 0-3 maanden zwanger Veel te vroeg kocht

Nadere informatie

Les 3. Familie, vrienden en buurtgenoten

Les 3. Familie, vrienden en buurtgenoten www.edusom.nl Opstartlessen Les 3. Familie, vrienden en buurtgenoten Wat leert u in deze les? Een gesprek voeren over familie, vrienden en buurtgenoten. Antwoord geven op vragen. Veel succes! Deze les

Nadere informatie

taalkaart 1 Ik ga op reis en Ik ga op reis en Wat ga je doen? Je leert wat een reisverhaal is. Je schrijft er zelf een.

taalkaart 1 Ik ga op reis en Ik ga op reis en Wat ga je doen? Je leert wat een reisverhaal is. Je schrijft er zelf een. Ik ga op reis en Wat ga je doen? Je leert wat een reisverhaal is. Je schrijft er zelf een. Op verkenning tk taalkaart Ik ga op reis en Lees het verhaal van Aymen. 8 augustus 007 - In het vliegtuig Wat

Nadere informatie

Het voedingsdagboek, hoe werkt het...

Het voedingsdagboek, hoe werkt het... Het voedingsdagboek, hoe werkt het... Met een voedingsdagboek krijg je een beeld wat je dagelijks aan voeding binnen krijgt. Vaak ben je er zelf niet van bewust wat je precies eet en dringt op één dag.

Nadere informatie

Maak vrijblijvend kennis met intelligente voeding van HERBALIFE. Voeding voor een beter leven 23

Maak vrijblijvend kennis met intelligente voeding van HERBALIFE. Voeding voor een beter leven 23 Maak vrijblijvend kennis met intelligente voeding van HERBALIFE Voeding voor een beter leven 23 Herbalife feiten Al meer dan 30 jaar succes, wereldwijd marktleider in gezonde voeding/voedingssupplementen

Nadere informatie

Altijd al gedacht dat zware botten een verklaring voor overgewicht zijn?

Altijd al gedacht dat zware botten een verklaring voor overgewicht zijn? 1 Altijd al gedacht dat zware botten een verklaring voor overgewicht zijn? De 20 fabels en feiten over afslanken Be-Slank Copyright 2011 Be-Slank.nl Alle rechten voorbehouden. 2 Feiten en Fabels: Frisdrank

Nadere informatie

Voedingsadvies bij Diabetes Mellitus. Bij gebruik van GLP-1-analoog

Voedingsadvies bij Diabetes Mellitus. Bij gebruik van GLP-1-analoog Voedingsadvies bij Diabetes Mellitus Bij gebruik van GLP-1-analoog Aangezien u lijdt aan Diabetes mellitus, type 2 (oftewel ouderdomsdiabetes) én overgewicht hebt, heeft de arts u een behandeling met zogenaamd

Nadere informatie

Teksten bewerkt uit het gezinsboek Ons Dagelijks Brood veertigdagentijd van pastoor M. Hagen door EBP voor www.kinderenbiddenvoorkinderen.

Teksten bewerkt uit het gezinsboek Ons Dagelijks Brood veertigdagentijd van pastoor M. Hagen door EBP voor www.kinderenbiddenvoorkinderen. Bidden Teksten bewerkt uit het gezinsboek Ons Dagelijks Brood veertigdagentijd van pastoor M. Hagen door EBP voor www.kinderenbiddenvoorkinderen.nl en kinderactiviteiten www.lambertuskerk-rotterdam.nl

Nadere informatie

DE BASIS VOOR EEN VITAAL LEVEN

DE BASIS VOOR EEN VITAAL LEVEN DE BASIS VOOR EEN VITAAL LEVEN ALOE INSPIRED 2016 EEN GEZONDE BASIS. DE DRUKTE VAN HET DAGELIJKS LEVEN MAAKT DAT WE OP HET GEBIED VAN VOEDING SOMS VOOR DE MAKKELIJKSTE WEG GAAN. DE KEUZE VALT DAN SNELLER

Nadere informatie

Werkboek Het is mijn leven

Werkboek Het is mijn leven Werkboek Het is mijn leven Het is mijn leven Een werkboek voor jongeren die zelf willen kiezen in hun leven. Vul dit werkboek in met mensen die je vertrouwt, bespreek het met mensen die om je geven. Er

Nadere informatie

Het droogbed boek Werkboek bij de droogbedtraining in het ziekenhuis.

Het droogbed boek Werkboek bij de droogbedtraining in het ziekenhuis. Het droogbed boek Werkboek bij de droogbedtraining in het ziekenhuis. Dit werkboek is bedoeld als ondersteuning bij het trainingsprogramma. De droogbedtraining is speciaal ontwikkeld voor kinderen en jongeren

Nadere informatie

janneke Schuppert diëtistengroep eetid, Alkmaar j.schuppert@eetid.nl

janneke Schuppert diëtistengroep eetid, Alkmaar j.schuppert@eetid.nl Casus CVRM 17 januari en 12 februari 2012 janneke Schuppert diëtistengroep eetid, Alkmaar j.schuppert@eetid.nl Dhr. B. Bikkel: 50 jaar; BMI 30,7 Monteur en sinds 2 jaar getrouwd Houdt niet van dokteren

Nadere informatie

Casus CVRM 17 januari en 12 februari 2012. janneke Schuppert. j.schuppert@eetid.nl

Casus CVRM 17 januari en 12 februari 2012. janneke Schuppert. j.schuppert@eetid.nl Casus CVRM 17 januari en 12 februari 2012 janneke Schuppert diëtistengroep eetid, Alkmaar j.schuppert@eetid.nl Dhr. B. Bikkel: 50 jaar; BMI 30,7 Monteur en sinds 2 jaar getrouwd Houdt niet van dokteren

Nadere informatie

Onze cliënten aan het woord

Onze cliënten aan het woord Onze cliënten aan het woord Instrument om ervaringen van cliënten in kaart te brengen Naam cliënt : Naam invuller vragenlijst : Woning cliënt : Datum : 1 Toelichting Inleiding Naam instelling wil graag

Nadere informatie

Intakeformulier VoedingGezond

Intakeformulier VoedingGezond Intakeformulier VoedingGezond Persoonsgegevens Naam: Adres: Postcode: Woonplaats: Tel.nr.: Mobiel: E-mailadres: Geboortedatum: Man / vrouw Datum: / /_20 Bent u doorverwezen? Ja / Nee Zo ja: Welke arts?

Nadere informatie

Traintechniek VOEDING VOOR MINIOREN. Coordinator Traintechniek Sylvia de Kort

Traintechniek VOEDING VOOR MINIOREN. Coordinator Traintechniek Sylvia de Kort Traintechniek VOEDING VOOR MINIOREN Coordinator Traintechniek Sylvia de Kort februari 2016 Zwemmen en voeding Je vindt sporten leuk, met name het zwemmen. Je besteed daar veel tijd aan, niet alleen tijdens

Nadere informatie

Spreekopdrachten thema 3 Kinderen

Spreekopdrachten thema 3 Kinderen Spreekopdrachten thema 3 Kinderen Opdracht 1 bij 3.2 Jullie zijn bij het consultatiebureau. Cursist A: je bent arts bij het consultatiebureau. Cursist B: je bent met je baby van twee maanden bij het consultatiebureau.

Nadere informatie

Reality Reeks - Verwerkingsopdrachten. Hey Russel! Een bijzondere vriendschap

Reality Reeks - Verwerkingsopdrachten. Hey Russel! Een bijzondere vriendschap Reality Reeks - Verwerkingsopdrachten Hey Russel! Een bijzondere vriendschap Lees blz. 5 tot en met 8. Jim vindt Rudsel een rare naam. Jim zegt dit ook tegen Rudsel. Vind jij het ook een rare naam? Is

Nadere informatie

Gezond leven betekent dat je; - voldoende beweegt - gezond eet

Gezond leven betekent dat je; - voldoende beweegt - gezond eet Gezond leven betekent dat je; - voldoende beweegt - gezond eet Waarom eet je eigenlijk? Je krijgt er energie van! Energie heb je nodig alle processen in je lichaam b.v. voor lopen, computeren Maar ook

Nadere informatie

Zwanger? Een goed moment om te stoppen met roken

Zwanger? Een goed moment om te stoppen met roken Zwanger? Een goed moment om te stoppen met roken Je bent in verwachting! Een nieuwe periode in je leven begint. Je wilt het beste voor je kindje. Stoppen met roken hoort daarbij. Het is goed voor je eigen

Nadere informatie

Thema In en om het huis.

Thema In en om het huis. http://www.edusom.nl Thema In en om het huis. Les 22. Een huis zoeken Wat leert u in deze les? Praten over uw huis Informatie over het vinden van een nieuwe woning Praten over wat afgelopen is Veel succes!

Nadere informatie

Lespakket over verantwoorde voeding voor mens, dier en milieu. Lerarenhandleiding Groep 7 & 8

Lespakket over verantwoorde voeding voor mens, dier en milieu. Lerarenhandleiding Groep 7 & 8 Lespakket over verantwoorde voeding voor mens, dier en milieu. Lerarenhandleiding Groep 7 & 8 kunnen de definitie van voeding benoemen. weten wat de vier hoofdbestanddelen van voeding zijn en wat de functie

Nadere informatie

Theorieboek. leeftijd, dezelfde hobby, of ze houden van hetzelfde. Een vriend heeft iets voor je over,

Theorieboek. leeftijd, dezelfde hobby, of ze houden van hetzelfde. Een vriend heeft iets voor je over, 3F Wat is vriendschap? 1 Iedereen heeft vrienden, iedereen vindt het hebben van vrienden van groot belang. Maar als we proberen uit te leggen wat vriendschap precies is staan we al snel met de mond vol

Nadere informatie

Gezond & veilig werken in de ploegendienst. - Kan dat wel?-

Gezond & veilig werken in de ploegendienst. - Kan dat wel?- Gezond & veilig werken in de ploegendienst - Kan dat wel?- Over mij Marjolein van Kleef Voedingsdeskundige ploegendienst Organisatieadviseur Bedrijfsdiëtist Voorlichter Trainer Enerjoy Enerjoy motiveert

Nadere informatie

Inleiding IN DIT BOEK LEES JE WAAROM STEUN, RESPECT EN VERTROUWEN BIJ VRIENDSCHAP HOREN.

Inleiding IN DIT BOEK LEES JE WAAROM STEUN, RESPECT EN VERTROUWEN BIJ VRIENDSCHAP HOREN. Inleiding Met wie heb je de meeste lol? En wie bel je als je een probleem hebt? Vaak zijn dat je. Sommige mensen hebben veel, andere mensen hebben er maar een paar. Vriendschap is belangrijk in ons leven.

Nadere informatie

5. Overtuigingen. Gelijk of geluk? Carola van Bemmelen Food & Lifestylecoaching. Jouw leven op dit moment weerspiegelt exact jouw overtuigingen

5. Overtuigingen. Gelijk of geluk? Carola van Bemmelen Food & Lifestylecoaching. Jouw leven op dit moment weerspiegelt exact jouw overtuigingen 5. Overtuigingen Jouw leven op dit moment weerspiegelt exact jouw overtuigingen Een overtuiging is een gedachte die je hebt aangenomen als waarheid doordat ie herhaaldelijk is bevestigd. Het is niet meer

Nadere informatie

Overgewicht Wat is een gezond gewicht en hoe bereik ik dat?

Overgewicht Wat is een gezond gewicht en hoe bereik ik dat? Overgewicht Wat is een gezond gewicht en hoe bereik ik dat? Overgewicht Een gezond gewicht en een gezond lijf gaan hand in hand. Als je te veel weegt, heb je overgewicht. Dat is niet goed voor je gezondheid.

Nadere informatie

Koningspaard Polle en de magische kamers van paleis Kasagrande

Koningspaard Polle en de magische kamers van paleis Kasagrande Koningspaard Polle en de magische kamers van paleis Kasagrande Eerste druk 2015 R.R. Koning Foto/Afbeelding cover: Antoinette Martens Illustaties door: Antoinette Martens ISBN: 978-94-022-2192-3 Productie

Nadere informatie

- Waarschuwing- dit is een pittige les!

- Waarschuwing- dit is een pittige les! - Waarschuwing- dit is een pittige les! Herken je de volgende situatie: Je vraagt aan je partner (heb je deze niet denk dan even terug aan de tijd dat je deze wel had) of hij de vuilniszak wilt buiten

Nadere informatie

28-9-2014. Inhoud. Voeding en leefstijl bij en na kanker. 1. Voeding van vroeger tot nu. 1. Voeding van vroeger tot nu. 2.

28-9-2014. Inhoud. Voeding en leefstijl bij en na kanker. 1. Voeding van vroeger tot nu. 1. Voeding van vroeger tot nu. 2. Voeding en leefstijl bij en na kanker Malu van Geel Inhoud 1. Voeding van vroeger tot nu 2. Voeding en kanker 3. Aanbevelingen 4. Veel gestelde vragen 1. Voeding van vroeger tot nu 1 Hippocrates Laat voeding

Nadere informatie

Ze moet wel twee keer zo veel eten als Anne, en altijd weer die pillen vooraf.

Ze moet wel twee keer zo veel eten als Anne, en altijd weer die pillen vooraf. 1. Susan Susan ligt op een bed in haar tuinhuisje. De twee deuren van het huisje staan wijd open, zodat er frisse lucht naar binnen komt. Vanuit haar bed kan Susan precies tussen de struiken door de achterdeur

Nadere informatie

Zo verleid je de vrouw van je dromen! UITGELEKT Pagina 1

Zo verleid je de vrouw van je dromen! UITGELEKT Pagina 1 Zo verleid je de vrouw van je dromen! UITGELEKT Pagina 1 Hoofdstuk 5: Hoe Je De Kans Op Success Verruïneerd De Vijf Dodelijke Misvattingen Eén van de manieren om je kansen op succes gegarandeerd te verruïneren

Nadere informatie

Die nacht draait Cees zich naar me toe. In het donker voel ik heel zachtjes zijn lippen op mijn wang.

Die nacht draait Cees zich naar me toe. In het donker voel ik heel zachtjes zijn lippen op mijn wang. Vanavond ga ik mijn man vertellen dat ik bij hem wegga. Na het eten vertel ik het hem. Ik heb veel tijd besteed aan het maken van deze laatste maaltijd. Met vlaflip toe. Ik hoop dat de klap niet te hard

Nadere informatie

Dieetadviezen bij een ontstoken alvleesklier

Dieetadviezen bij een ontstoken alvleesklier VOEDING & DIEET Dieetadviezen bij een ontstoken alvleesklier ADVIES Dieetadviezen bij een ontstoken alvleesklier Als u klachten hebt die worden veroorzaakt door een, kunt u met een aantal leefregels en

Nadere informatie

Wil jij minderen met social media?

Wil jij minderen met social media? Wil jij minderen met social media? Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2016 Hulpboekje social media 1 Hoe sociaal zijn social media eigenlijk? Je vindt dat je teveel tijd doorbrengt op social media.

Nadere informatie

Deze brochure is gebaseerd op de NDF Voedingsrichtlijn Diabetes. Lekker. en gezond eten met diabetes

Deze brochure is gebaseerd op de NDF Voedingsrichtlijn Diabetes. Lekker. en gezond eten met diabetes Deze brochure is gebaseerd op de NDF Voedingsrichtlijn Diabetes Lekker en gezond eten met diabetes 3 Gezond eten heeft zin Met diabetes heb je extra veel plezier van gezond eten: je zit lekkerder in je

Nadere informatie

U leert in deze les "toestemming vragen". Toestemming vragen is vragen of u iets mag doen.

U leert in deze les toestemming vragen. Toestemming vragen is vragen of u iets mag doen. TOESTEMMING VRAGEN les 1 spreken inleiding en doel U leert in deze les "toestemming vragen". Toestemming vragen is vragen of u iets mag doen. Bij toestemming vragen is het belangrijk dat je het op een

Nadere informatie

Monica is jarig. Iemand vertelt over haar sollicitatiegesprek. Monica en Arend praten over opleiding, werken en een eigen bedrijf.

Monica is jarig. Iemand vertelt over haar sollicitatiegesprek. Monica en Arend praten over opleiding, werken en een eigen bedrijf. Les 1 Werk en inkomen (1) Monica is jarig. Iemand vertelt over haar sollicitatiegesprek. Monica en Arend praten over opleiding, werken en een eigen bedrijf. Evert en Monica -2 Rijbewijs Monica is jarig.

Nadere informatie

Tijdschrift Kindermishandeling April 2013 Onderwijsspecial deel 2. 8 tips voor een goed gesprek met je leerling

Tijdschrift Kindermishandeling April 2013 Onderwijsspecial deel 2. 8 tips voor een goed gesprek met je leerling 8 tips voor een goed gesprek met je leerling Edith Geurts voor Tijdschrift Kindermishandeling Het kan zijn dat je als leerkracht vermoedt dat een kind thuis in de knel zit. Bijvoorbeeld doordat je signalen

Nadere informatie

EEN GEZONDE LEVENSSTIJL AANNEMEN

EEN GEZONDE LEVENSSTIJL AANNEMEN EEN GEZONDE LEVENSSTIJL AANNEMEN Eet gezond en gevarieerd Vermijd overgewicht Beweeg voldoende Stop met roken en beperk alcoholgebruik www.diabetescoach.be EEN GEZONDE LEVENSSTIJL AANNEMEN Een gezonde

Nadere informatie

Wie zijn jouw vrienden? Opdracht:

Wie zijn jouw vrienden? Opdracht: Wie zijn jouw vrienden? Opdracht: 1. Maak een spinnenweb van jouw belangrijkste vrienden. 2. Schrijf er telkens bij waar je die vriend hebt leren kennen. 3. Schrijf de meest positieve eigenschap als vriend

Nadere informatie

Stichting wijkgezondheidscentra huizen. stageverslag. Diëtiste in beroep

Stichting wijkgezondheidscentra huizen. stageverslag. Diëtiste in beroep Stichting wijkgezondheidscentra huizen stageverslag Diëtiste in beroep Maaike Oelen 11060360 VD 1F.2 4-6-2012 Inhoud Inleiding... 2 1. De meeloopdagen... 2 1.1 Donderdag 24 november;... 2 1.2 Vrijdag 25

Nadere informatie

HET NEDERLAND SLANK PROGRAMMA

HET NEDERLAND SLANK PROGRAMMA HET NEDERLAND SLANK PROGRAMMA Een Permanente Oplossing Jouw Reis Naar Een Nieuw, Slank En Gezond Leven Gaat Nu Beginnen! Gefeliciteerd! Jij hebt ervoor gekozen om verstandig en toch lekker te gaan eten!

Nadere informatie

Thema Gezondheid. Lesbrief 5. De tandarts

Thema Gezondheid. Lesbrief 5. De tandarts Thema Gezondheid Lesbrief 5. De tandarts Inleiding Deze les gaat over praten bij de tandarts. De man (meneer Onuso / Bashir) komt voor controle bij de tandarts. De tandarts kijkt of alle tanden en kiezen

Nadere informatie

Bewegen en Gezondheid

Bewegen en Gezondheid Bewegen en Gezondheid Fit zijn en fit blijven Iedereen wil gezond en fit zijn. Om fit te blijven kun je bijvoorbeeld sporten, niet roken, voldoende rust nemen en gezond eten. Al die zaken horen bij een

Nadere informatie

Het verkoop-adviesgesprek. Waar gaat deze kaart over? Wat wordt er van je verwacht? Verkopen

Het verkoop-adviesgesprek. Waar gaat deze kaart over? Wat wordt er van je verwacht? Verkopen Waar gaat deze kaart over? Deze kaart gaat over verkopen aan en adviseren van gasten in horecabedrijven. Oftewel: het verkoopadviesgeprek. Wat wordt er van je verwacht? Na het bestuderen van deze kaart

Nadere informatie

Hoe Je Snel en Gemakkelijk Kunt Afkicken Van Suiker

Hoe Je Snel en Gemakkelijk Kunt Afkicken Van Suiker Geheimen & Gevaren Van Suiker Hoe Je Snel en Gemakkelijk Kunt Afkicken Van Suiker 1 Geheimen en Gevaren Van Suiker Door Jack Boekhorst - OptimaleGezondheid.com E-mail: klantenservice@optimalegezondheid.com

Nadere informatie

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2015 WIL JE MINDER GAMEN?

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2015 WIL JE MINDER GAMEN? Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2015 WIL JE MINDER GAMEN? Je vindt dat je teveel tijd doorbrengt met het spelen van games. Je beseft dat je hierdoor in de problemen kunt raken: je huiswerk lijdt

Nadere informatie

Zonder dieet lekkerder in je vel!

Zonder dieet lekkerder in je vel! Zonder dieet lekkerder in je vel! Vijf vragen en vijf stappen om te ontdekken hoe je jouw eetpatroon kunt veranderen en succesvol kunt afvallen. Overgewicht neemt ernstige vormen aan, veel volwassenen

Nadere informatie

Energie en voeding. Stempelpost 9 (22,5 km) - Gooi je tank vol! Brood - koolhydraten, vetten. werkblad 3 - pagina 1

Energie en voeding. Stempelpost 9 (22,5 km) - Gooi je tank vol! Brood - koolhydraten, vetten. werkblad 3 - pagina 1 Energie en voeding werkblad 3 - pagina 1 Stempelpost 9 (22,5 km) - Gooi je tank vol! In de vorige les heb je gezien dat je lichaam energie nodigt heeft om goed te kunnen functioneren. Vergelijk het maar

Nadere informatie

Er zijn verschillende meetmethodes waarmee u kunt vaststellen of u een gezond gewicht hebt:

Er zijn verschillende meetmethodes waarmee u kunt vaststellen of u een gezond gewicht hebt: Een gezond gewicht Een gezond gewicht Hebt u een gezond gewicht? Energiebalans Bewegen Hoe behoudt u een gezond gewicht? Tips voor het behouden van een gezond gewicht Tips voor het bereiken van een gezond

Nadere informatie

Pasen met peuters en kleuters. Jojo is weg

Pasen met peuters en kleuters. Jojo is weg Pasen met peuters en kleuters Beertje Jojo is weg Thema Maria is verdrietig, haar beste Vriend is er niet meer. Wat is Maria blij als ze Jezus weer ziet. Hij is opgestaan uit de dood! Wat heb je nodig?

Nadere informatie

KlasseLunch. Over gezond eten 1. Docentenhandleiding KlasseLunch 2008:

KlasseLunch. Over gezond eten 1. Docentenhandleiding KlasseLunch 2008: Over gezond eten 1 WAAROM IS GEZOND ETEN BELANGRIJK? Je bent nu in de groei. Je lichaam is nog lang niet klaar. Goed en gezond eten is daarom erg belangrijk. Want alleen dan krijg je voldoende voedingsstoffen

Nadere informatie

Adam en Eva eten van de boom

Adam en Eva eten van de boom Adam en Eva eten van de boom God maakt een prachtig paradijs. Hij zegt: Het is heel goed. Maar God heeft ook een vijand, En weet jij wel wat hij doet? Het mooie wat God heeft gemaakt, maakt hij juist graag

Nadere informatie

De bruiloft van Simson

De bruiloft van Simson De bruiloft van Simson Weet je nog waar de vertelling de vorige keer over ging? Over Simson, de nazireeër. Wat is een nazireeër? Een nazireeër is een bijzondere knecht van God. Een nazireeër mag zijn haar

Nadere informatie

Deze brochure is gebaseerd op de NDF Voedingsrichtlijn Diabetes. Lekker. en gezond eten met diabetes

Deze brochure is gebaseerd op de NDF Voedingsrichtlijn Diabetes. Lekker. en gezond eten met diabetes Deze brochure is gebaseerd op de NDF Voedingsrichtlijn Diabetes Lekker en gezond eten met diabetes 3 Gezond eten heeft zin Met diabetes heb je extra veel plezier van gezond eten: je zit lekkerder in je

Nadere informatie

JUST BE YOU.NL. Het mooiste wat je kunt worden is jezelf! 23 tips voor direct meer zelfvertrouwen. Marian Palsgraaf - www.justbeyou.

JUST BE YOU.NL. Het mooiste wat je kunt worden is jezelf! 23 tips voor direct meer zelfvertrouwen. Marian Palsgraaf - www.justbeyou. JUST BE YOU.NL Het mooiste wat je kunt worden is jezelf! 23 tips voor direct meer zelfvertrouwen Marian Palsgraaf - www.justbeyou.nl Het mooiste wat je kunt worden is jezelf. Mijn passie is mensen te helpen

Nadere informatie

BE HAPPY. 90-dagen Goed Gevoel conditionering programma

BE HAPPY. 90-dagen Goed Gevoel conditionering programma BE HAPPY 90-dagen Goed Gevoel conditionering programma Alle rechten voorbehouden. Geen deel van dit boek mag worden gereproduceerd op welke wijze dan ook, zonder voorafgaande toestemming van de uitgever.

Nadere informatie

Moeten mensen er echt mee leren leven of... zou het ook aan onze voeding kunnen liggen?

Moeten mensen er echt mee leren leven of... zou het ook aan onze voeding kunnen liggen? Darmklachten zijn een steeds vaker voorkomend probleem. Ondanks de toename van het aantal klachten is er nog steeds geen passende oplossing gevonden voor het probleem. In mijn praktijk Detoxenzo kloppen

Nadere informatie

Mijn Eetdagboek. Naam: Achternaam: Leeftijd: Lengte: BMR: Gewicht: Middelomtrek: Vetmassa: Vetvrije massa:

Mijn Eetdagboek. Naam: Achternaam: Leeftijd: Lengte: BMR: Gewicht: Middelomtrek: Vetmassa: Vetvrije massa: Mijn Eetdagboek Naam: Achternaam: Leef: Lengte: BMR: Gewicht: Middelomtrek: Vetmassa: Vetvrije massa: Hoe vul ik mijn eetdagboek in? Schrijf alles op wat u gegeten en gedronken hebt. Probeer dit zo exact

Nadere informatie

6555 BW Wat kun je doen als je te snel boos bent.indd 12

6555 BW Wat kun je doen als je te snel boos bent.indd 12 Hoofdstuk twee Een geheimpje over boosheid Iedereen wordt wel eens boos. Het is zelfs zo n gewoon gevoel dat we een heleboel woorden hebben om het te beschrijven. Hier zijn een paar woorden die allemaal

Nadere informatie

Hart- en vaatziekten. voor Nederlanders. Zorg goed voor uw hart

Hart- en vaatziekten. voor Nederlanders. Zorg goed voor uw hart Hart- en vaatziekten voor Nederlanders Zorg goed voor uw hart Zorg goed voor uw hart Deze folder gaat over gezondheid en hart- en vaatziekten. Eerst vertellen we wat hart- en vaatziekten zijn. Daarna vertellen

Nadere informatie

U in het middelpunt Die migraine hè Levenservaring verzilveren

U in het middelpunt Die migraine hè Levenservaring verzilveren Welzijn op recept Welkom bij SWOA. Uw huisarts heeft u met ons in contact gebracht. De dokter kan u op dit moment geen passende behandeling (meer) bieden. Toch voelt u zich niet lekker, of heeft u pijn.

Nadere informatie

Tips voor een. Suikervrije start

Tips voor een. Suikervrije start Tips voor een Suikervrije start Inleiding Mensen worden zich tegenwoordig steeds bewuster van de kwaliteit van het eten dat ze in hun mond stoppen. Een goede ontwikkeling wat mij betreft. In de huidige

Nadere informatie

Reflectiegesprekken met kinderen

Reflectiegesprekken met kinderen Reflectiegesprekken met kinderen Hierbij een samenvatting van allerlei soorten vragen die je kunt stellen bij het voeren van (reflectie)gesprekken met kinderen. 1. Van gesloten vragen naar open vragen

Nadere informatie

Tijdens deze challenge eet je volgens een vast, uitgebalanceerd schema en combineer je Clean Meals

Tijdens deze challenge eet je volgens een vast, uitgebalanceerd schema en combineer je Clean Meals Clean Meals 21 DAGEn CHALLENGE 3 WEKEN SUPER GEZOND ETEN, GEEN HONGER EN TOCH VET VERBRANDEN. Tijdens deze challenge eet je volgens een vast, uitgebalanceerd schema en combineer je Clean Meals met andere

Nadere informatie

Mindful Eten Cyclus. Héb ik eigenlijk wel honger?

Mindful Eten Cyclus. Héb ik eigenlijk wel honger? Héb ik eigenlijk wel honger? De sociale en emotionele verbindingen met eten, voedsel en diëten zijn in de moderne maatschappij altijd en overal aanwezig. Bij sommige mensen is de relatie die ze hebben

Nadere informatie