Een gesprek over een goed ontbijt. Een Product voor iedereen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Een gesprek over een goed ontbijt. Een Product voor iedereen"

Transcriptie

1 Een gesprek over een goed ontbijt Een Product voor iedereen

2 Een gesprek over een goed ontbijt kan overal plaatsvinden: Met familie Met kennissen Met vreemden Tijdens Welzijns Evaluatie Tijdens andere afspraken Als je inactieve klanten en distributeurs belt Als je Welzijns Evaluatie referenties belt Als je over de zakelijke mogelijkheid praat

3 7. Bij vetmeten/enquêteren 2 Ik kreeg een niet compleet ingevulde vragenlijst terug. Arnoud: - Dank u wel. Ik zie dat u niet de hele vragenlijst hebt ingevuld. Betekend dit dat u niet geïnteresseerd bent in goede voeding of een gratis welzijnsevaluatie? - Arnoud: - Dat is geen probleem. Kunt u wel 1 vraag beantwoorden voor een statistisch onderzoek: hoe ziet uw ontbijt eruit? 8. Bij vetmeten/enquêteren 3 Er was een compleet ingevulde vragenlijst ingeleverd met negatieve antwoorden. Arnoud: - Dank u wel. Ik zie dat u niet geïnteresseerd bent in onze welzijnsevaluatie. Dat is prima. Kunt u wel 1 vraag beantwoorden voor een statistisch onderzoek: hoe ziet uw ontbijt eruit? 9. In gesprek met een buurman. Je hebt elkaar een tijdje niet gezien. - Arnoud, hoe gaat het met jou? Doe je nog steeds Herbalife? Werkt het nog steeds? Arnoud: - Ja, zeer zeker! Heb je nog niet gehoord over ons nieuwe gezonde ontbijtprogramma? -Nee Arnoud: - Echt waar? Ik zal het je uitleggen. Hoe ziet jouw ontbijt eruit?

4 Een gesprek beginnen (voorbeeld situaties) 1. Bij de tandarts. Jaarlijkse controle. Je hebt elkaar een jaar niet gezien. Tandarts: - Arnoud, hoi! Je ziet er goed uit, jonger en jonger elke keer dat ik je zie! Arnoud: - Dat is geen wonder. Mag ik je een vraag stellen: hoe ziet jouw ontbijt eruit? 2. Op de ouderavond Arnoud: - Emily, hoi, hoe gaat het met jou? Ik wilde je net vertellen dat we een bedrijf hebben op gestart. Emily: - Oh, super! En wat is dat precies? Arnoud: - Ik zal het je uitleggen. Ik zal je een voorbeeld geven: hoe ziet jouw ontbijt eruit? 3. Op de ouderavond Julia staat te roken. Arnoud: - Julia, ben je een stevige roker? Julia: - Een pakje per dag. Arnoud: - Echt waar? En hoe lang al? Julia: - Ongeveer al 7 jaar Arnoud: - Ik rookte ook, maar ik ben gestopt. Ik kon stoppen met roken, omdat ik mijn eetgewoontes heb aangepast. Trouwens, hoe ziet jouw ontbijt eruit?

5 4. In de lift Arnoud: - Hoi, David. En wanneer ga jij wat afvallen? David: - Diëten werken niet bij mij. Ik eet met mijn ogen alles wat ik zie stop ik in mijn mond. Arnoud: - Het zijn niet je ogen. Ik zal het uitleggen. Hoe ziet jouw ontbijt eruit? 5. Bij uitnodiging Grand Opening Arnoud: - Hoi, mijn naam is Arnoud. We zijn bezig met het starten van een bedrijf en we willen je uitnodigen. - Wat is het precies? Arnoud: - Ik zal het even uitleggen, maar vertel me eerst eens hoe ziet jouw ontbijt eruit? 6. Bij vetmeten/enquêteren Arnoud: - Hoi, mijn naam is Arnoud. Zou u deze vragenlijst willen invullen? - Nee, dank u wel. Arnoud: - Dat is geen probleem. Kunt u wel 1 vraag beantwoorden voor een statistisch onderzoek: hoe ziet uw ontbijt eruit?

6 10. In gesprek met een oude klant - Poeders en pillen zijn zo uit de tijd; ik ben begonnen met een nieuw dieet en ik ben laatste maand 3 kg kwijt geraakt. Arnoud: - Gefeliciteerd! En welk dieet is dat? - Arnoud: - Dat klinkt veel belovend. Vertel me eens, hoe ziet jouw ontbijt eruit? 11. In gesprek met iemand die negatief doet - Ik kan poeders en pillen niet uitstaan ik heb er meer dan genoeg van. Arnoud: - Helemaal mee eens. Ik ben er zelf ook sceptisch over. Vertel eens, hoe ziet jouw ontbijt eruit? 12. Aan het einde van het schoolfeest. In gesprek met een moeder die te zwaar is en cake eet. De variëteit aan cakejes is erg groot. Arnoud: - Dat ziet er goed uit. - Ja, dit is de lekkerste. Ik kan het je van harte aanbevelen. Arnoud: - Ja, dat is een echte dikmaker hè. - Ach, ik heb niets te verliezen. Welk dieet ik ook probeerde, ze werkten toch niet. Arnoud: - Helemaal mee eens, diëten is niet makkelijk. Vertel me eens, hoe ziet jouw ontbijt eruit?

7 13. In een winkel. Er staan 3 jonge mensen achter de toonbank. Arnoud: - Hé, jongens. We zijn bezig om een nieuw bedrijf op te zetten, weten jullie nog mensen die wat willen bijverdienen. - Klinkt goed en wat is het precies? Arnoud: - Ik zal het uitleggen; waar hebben jullie ontbeten thuis of op het werk? - Arnoud: - We werken met voeding en ik zal je een voorbeeld geven over wat we doen. Vertel me eens hoe ziet jullie ontbijt eruit? 14. Op de speelplaats. In gesprek met andere vader. Hij blijkt werkeloos te zijn en op zoek naar werk. Arnoud: - Super. We zijn juist op zoek naar mensen. - En wat houd het werk in? Arnoud:- Ik zal het uitleggen. We werken met voeding en ik zal je een voorbeeld geven over wat we doen. Vertel me eens hoe ziet jouw ontbijt eruit?

8 15. Een toevallig gesprek - Herbalife? Nooit! Arnoud: - Okee. Mag ik je wel een vraag stellen; hoe ziet jouw ontbijt eruit? 16. Een telefoongesprek met inactieve klanten en distributeurs Arnoud: - Jane, hoi, je spreekt met Arnoud. - Arnoud: - Ik bel je om je te vertellen dat het bedrijf een nieuw gezond ontbijtprogramma heeft gelanceerd en dat wil ik graag met je delen. Jane: - Oh, echt? En wat is het precies? Arnoud: - Ik zal het je uitleggen. Hoe ziet jouw ontbijt eruit?

9 Sleutelvragen om een gesprek te beginnen: (volg het script en probeer geen vragen over te slaan) Vertel eens, hoe ziet jouw ontbijt eruit? Wat drink je s ochtends? Wat gebeurd er daarna? Heb je honger en ben je moe rond uur? Heb je dan zin in een kop koffie en een snack? Wat drink je gedurende de dag? Wat neem je als lunch? Ben je moe en slaperig na de lunch? Dan heb je weer koffie nodig, hè? Hoe haal je het tot het avondeten? Wat neem je als tussendoortjes? Wat neem je als avondeten? Gebeurd het wel eens dat goed hebt gegeten s avonds, maar dat je toch blijft knabbelen? Voelt het alsof je trek niet te controleren is en dat je alles verslind wat je tegen komt?

10 Ben je wel eens moe gedurende de dag? Wanneer precies? Heb je wel eens hoofdpijn gedurende de dag? Spijsverteringsproblemen? Hoe slaap je s nachts? Hoe lang heb je al overgewicht? (Als dat er is) Wat nemen je man en kinderen als ontbijt? Wat eten zij op een dag? Wat drinken zij? Hoe voelen zij zich? Let op! De bedoeling van deze vragen is om mensen hun voedingsgewoonten en watergebruik tijdens de dag te begrijpen. Je moet hun type ontbijt uitvinden, welke voedingsgerelateerde klachten ze ervaren en hoe ze zich voelen. Gebruik de vragen om hen te helpen zichzelf te begrijpen. Ja, dat is precies wat er met mij aan de hand is. Als de situatie niet het gesprek toelaat als hier beneden, maak dan een andere afspraak om door te gaan onder betere omstandigheden. Bijvoorbeeld,

11 1. Uitnodiging voor de Nutrition Club Weet je, Jane, veel problemen die jij beschrijft zijn gerelateerd aan je ontbijt. Hoe laat ontbijt je meestal? - Rond 9.00 uur meestal. Super! Ontbijt morgen niet thuis, maar kom naar onze club. Ik zal je alles vertellen over goede voeding en je mag ontbijten in de club. Ik trakteer. Dus morgen verwacht ik je om 9.00 uur. Mag ik je telefoonnummer voor de zekerheid en hier is mijn kaartje. 2. Nodig mensen bij je thuis uit (als het buren zijn) [Deze afspraak kan op elk tijdstip van de dag plaats vinden]: Weet je, Jane, veel problemen die jij beschrijft zijn gerelateerd aan je ontbijt. Hoe laat ontbijt je meestal? - Rond 9.00 uur meestal. Super! Ontbijt morgen niet thuis, maar kom bij mij langs. Ik zal je alles vertellen over goede voeding en je krijgt van mij ontbijt. Ik trakteer. Dus morgen verwacht ik je om 9.00 uur. Mag ik je telefoonnummer voor de zekerheid en hier is mijn kaartje.

12 3. Plan een afspraak bij haar thuis [Deze afspraak kan plaats vinden op elk tijdstip van de dag]: Weet je, Jane, veel problemen die jij beschrijft zijn gerelateerd aan je ontbijt. Woon je hier ver vandaan? - Super! Ik kan op een geschikt tijdstip langskomen en je alles vertellen over goede voeding; natuurlijk maak ik een ontbijt voor je. Ja, ja, een goed ontbijt zo bij je thuis. Jane, kun je voor of na 12 uur? En hoe laat? Oké, morgen om uur. Ontbijt om uur is een origineel idee. Mag ik je telefoonnummer voor de zekerheid en hier is mijn kaartje.

13 Plan voor de afspraak (Hetzelfde voor zowel binnen als buiten de club) Algemene aanbevelingen Serveer tijdens de afspraak aloë, Thermojetics kruidendrank en Formule 1 Als de afspraak s avonds is, serveer de Thermo dan niet te sterk Het is aan te bevelen om een kleine blender te hebben en om klaar te zijn om onder elke omstandigheid een shake te maken Nodig alle familieleden (of collega s) uit voor het gesprek, stel vragen en laat iedereen de producten proeven (inclusief jijzelf) Schijf alles over hun voedingsgewoonten op Gebruik ter illustratie de 3 grafieken over ontbijten en laat het achter bij de klant Plan voor de afspraak Geef iedereen aloë. Vertel over aloë Vraag tijdens het drinken van de aloë de vragen van blz. 9 & 10. ( Als je de vragen hebt gesteld tijdens het maken van de afspraak, vraag ze dan opnieuw.) En schrijf alle informatie op. Geef iedereen Thermojetics Kruidendrank. Vertel over de kruidendrank. Zeg tijdens het drinken van de kruidendrank: Wat je me vertelt is begrijpelijk en ik zou zelfs zeggen logisch: als je de dag begint met koolhydraten, brengt je jezelf in een vicieuze cirkel zonder makkelijke uitweg. Dat verklaart je voedingspatroon tijdens de dag.

14 (Als de persoon de gewoonte heeft om het ontbijt over te slaan, is de eerste zin: Als je het ontbijt overslaat, is je voedingspatroon gedurende de dag verstoord en je brengt jezelf in een vicieuze cirkel zonder makkelijke uitweg.) Wist je dat er recentelijk een sterk verband is gevonden tussen een slecht ontbijt en vele gezondheidsproblemen? Zoals je wellicht weet, bestaat ons lichaam uit 100 triljoen cellen die 114 verschillende voedingsstoffen nodig hebben gedurende de dag. Wat je gisteren hebt gegeten bestaat uit 2 grote groepen van elementen. De eerste groep voorziet in energie (proteïne, vetten, koolhydraten). De tweede groep voorziet in bouwmaterialen (aminozuren, vitaminen, mineralen, microvoedingsstoffen, etc.). Je gebruikte gisteren energie toen je wakker was en je lichaam gebruikte s nachts de bouwmaterialen om zichzelf te regenereren. Daarnaast heeft je lichaam 1 liter water gebruikt tijdens de nacht door het ademen, zweten en het ochtendbezoek aan het toilet. Dus je lichaam wordt s ochtends leeg wakker en namens 100 triljoen cellen smeekt het je: Hé, geef me mijn voedingsstoffen, energie en water terug die ik de afgelopen 24 uur heb gebruikt. Je hebt misschien geen honger of dorst s ochtends, maar dat is slechts een kwestie van tijd. En laten we nu eens kijken wat je jouw lichaam geeft s ochtends: een boterham met jam en koffie met suiker. Dat zijn enkelvoudige koolhydraten die eenmaal verteerd meteen omgezet worden in suiker. Je lichaam wordt wakker in de ochtend en vraagt je om vitale voedingsstoffen en water en jij geeft in plaats daarvan suiker.

15 En laten we nu eens kijken hoe jouw lichaam gevoed wordt. Het antwoord is: niets! Met als resultaat, de bloedsuikerspiegel daalt en je krijgt honger, wat er voor zorgt dat je zoekt naar enkelvoudige suikers (chocolade, gezoete koffie, broodjes, snoep, koekjes, donuts, frisdrank, sapjes, etc.) om je honger te stillen en je bloedsuikerspiegel te verhogen Ga verder bij de tekst hierboven). Door het verhogen van de bloed suikerspiegel, zet je de alvleesklier aan tot overproductie van insuline. Insuline verwijderd de extra suikers uit het bloed en veranderd het in vet. Met als resultaat, de bloed suikerspiegel zakt, vaak onder het niveau van toen je opstond. Nu ben je hongerig en slap, omdat de hersenen suiker tekort komen. Dit is de reden van snacktrek. Om de honger te stillen, heb je opnieuw enkelvoudige suikers nodig (chocolade, gezoete koffie, broodjes, snoep, koekjes, donuts, frisdrank, sapjes, etc.) wat er weer voor zorgt dat je bloedsuikerspiegel omhoog gaat en je bevrijd bent van honger en slapheid. Elke suiker injectie wordt gevolgd door een insuline schommeling. Deze cyclus herhaald zichzelf meerdere keren per dag en je ontwikkeld een suikerafhankelijkheid. Het overschot aan koolhydraten zorgt voor een voortdurende overbelasting van de pancreas. Dit is een van de meest voorkomende redenen voor het ontwikkelen van diabetes. Daarnaast, zorgt een overschot aan suikers voor schade aan de bloedvaten. Een teveel aan suiker wordt keer op keer omgezet in extra vet. Wanneer de persoon de gewoonte heeft om het ontbijt over te slaan.

16 Alles wat net is genoemd, is de grootste reden voor overgewicht, hoge bloeddruk en diabetes. En het begint allemaal met een slecht ontbijt. Nu zou je wel eens willen weten hoe een goed ontbijt eruit moet zien, toch? Het zou moeten voldoen aan 4 hoofdcriteria: 1. Herstellen van de gebruikte energie van de afgelopen 24 uur 2. Herstellen van de bouwmaterialen die s nachts gebruikt zijn 3. Aanvullen van de watervoorraad 4. Handhaven van de bloedsuikerspiegel binnen de normale waarden en insuline schommeling voorkomen Waar kun je zo een ontbijt krijgen? (Als de vraag niet gesteld is, stel je hem zelf: Je wilt vast wel weten waar je zo een ontbijt kunt krijgen, toch? )

17 Bij mij! Ons bedrijf heeft een nieuw gezond ontbijt programma ontwikkeld die vele van de bovenstaande problemen helpt oplossen: 1. Het geeft het lichaam aan alle vitale voedingsstoffen en water Basis programma voor een goed ontbijt 2. Het geeft energie uit eiwitten en niet uit koolhydraten 3. Het verhoogt de bloedsuikerspiegel niet Ochtend Overdag Daarnaast, helpt dit programma om: de darmen te reinigen de opname van voedingsstoffen te verbeteren de waterbalans te handhaven gedurende de dag Ons programma bestaan uit 2 delen: 1. 3-gangen ontbijt: Aloe vera drank, Thermojetics kruidendrank, Formule 1 shake 2. Thermojetics kruidendrank 1,5 l gedurende de dag Bereidt een shake voor iedereen. Vertel over de shake. Vertel over je eigen resultaten en die van je klanten. Sluit de koop. Aloe drank Thermojetics kruidendrank Formule 1 Voedings shake Als de persoon niet genoeg geld heeft voor het programma: Bied dan F1, F2 en Vezels & kruiden nodig hem uit voor de club Nodig hem uit voor een HOM Geef iedere klant de 3 gekleurde grafieken kaart over ontbijten. Als een klant na een aantal dagen al resultaat heeft, geef hem dan 5-10 extra kleuren kopietjes zodat hij zijn vrienden kan vertellen over een goed ontbijt. + Thermojetics kruidendrank

18 Het verkopen van een ontbijt programma of Nutrition Club ticket In de club: Als het gesprek met een gast plaats vind in de club of met een persoon die dichtbij woont of werkt en die clublid zou kunnen worden, bied hem dan aan lid te worden en een lidmaatschapskaart te kopen. Als het gesprek is met iemand die niet op de club kan komen, verkoop dan een ontbijt programma en nodig hem uit voor de wekelijkse of maandelijkse clubbijeenkomsten. Buiten de club: Bel je namenlijst en vertel hen over het ontbijtprogramma. Bel ex-klanten en vertel hen over het nieuwe ontbijtprogramma. Praat aan het einde van een Total Plan afspraak over het nieuwe ontbijtprogramma.. Alle twijfels en tegenwerpingen zoals: Ik hoef geen gewicht te verliezen Ik wil geen Herbalife Ik heb vele diëten geprobeerd, maar ze werken gewoonweg niet voor mij Ik ben net begonnen met een ander dieet Ik geloof niet in pillen en poeders Ik heb geen geld Etc. zijn zonder betekenis zodra je stopt met discussiëren en de magische vraag stelt: Oké. En wat heb jij normaal als ontbijt?

19 Doelen voor een supervisor Bouw een klantenbasis van 50 klanten Ga wekelijks naar de HOM en nodig iedereen uit Uit 50 klanten zullen er geïnteresseerd zijn in de business en zullen naar de HOM komen Van deze mensen zullen er 7-8 distributeur worden en 2 worden er supervisor Vergeet niet de klanten te vervangen die distributeur zijn geworden (of stoppen) om zo een klantenbasis te houden van 50 klanten Op deze manier, worden retailing en recruiting een proces. Recruteren begint te lonen en je nodigt mensen uit in de business die de producten al gebruiken en klaar zijn om goede voeding c.q. een goed ontbijt te promoten bij andere mensen. Aan het diagram hieronder kun je zien dat door alle werkmethoden te gebruiken (traditionele methoden, Total plan, sampling, Nutrition clubs) je een klantenbasis bouwt en mensen uitnodigt voor de HOM. Lead generation is universeel voor beide doelen. Sommige mensen zullen naar je club komen, anderen zullen programma's kopen en je zult sommigen direct uitnodigen voor de HOM. Het is belangrijk om wekelijks 3-4 gasten op de HOM te hebben. (Vergeet niet om IBP s mee te hebben naar iedere HOM) Als je het werk wil plannen, heb je dagelijks 4-5 uur nodig voor je lead generation campagne (praten met mensen, vragenlijsten, bellen, sampling, etc.). Zorg verder voor 2-3 afspraken om producten te verkopen en met nieuwe distributeurs om hun klantenbasis en organisatie uit te bouwen. Om genoeg tijd te hebben dit te doen is het te adviseren in je eigen buurt te werken.

20 Hoe ziet jouw ontbijt eruit? Een Product voor iedereen Wekelijkse bedrijfspresentatie HOM OCHTEND Nutrition Club MIDDAG Universele lead generation campagne AVOND Verkoop Organisatie bouwen CLUB Het programma verkopen

UNIVERSELE BENADERING VAN DE BUSINESS

UNIVERSELE BENADERING VAN DE BUSINESS UNIVERSELE BENADERING VAN DE BUSINESS Universele Benadering van de Business Er komt een dag dat dit product in ieder huishouden te vinden zal zijn. Universele Benadering van de Business Om in ieder huishouden

Nadere informatie

Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Het is de brandstof om je motor op te starten aan het begin van een nieuwe dag!

Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Het is de brandstof om je motor op te starten aan het begin van een nieuwe dag! Het Ontbijt 1 Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag Het is de brandstof om je motor op te starten aan het begin van een nieuwe dag! 2 Ontbijtgewoonten Veel mensen maken bij het ontbijt al

Nadere informatie

Programma s Herbalife afvallen

Programma s Herbalife afvallen 1 Programma s Herbalife afvallen Er zijn twee simpele redenen waarom de Herbalife gewichtmanagements-producten zichzelf zo goed verkopen u behaalt er FANTASTISCHE RESULTATEN MEE en ze zijn zo MAKKELIJK

Nadere informatie

Pre-diabetes, wat is het en wat kan ik er zelf aan doen? In deze folder krijgt u hier meer informatie over.

Pre-diabetes, wat is het en wat kan ik er zelf aan doen? In deze folder krijgt u hier meer informatie over. Pre-diabetes Pre-diabetes, wat is het en wat kan ik er zelf aan doen? In deze folder krijgt u hier meer informatie over. Wat is pre-diabetes Pre-diabetes is het stadium vóór diabetes (suikerziekte). Het

Nadere informatie

Gepersonaliseerde gewichtsbeheersing voor gezond resultaat. Gebruik ShapeWorks TM om in vorm te komen!

Gepersonaliseerde gewichtsbeheersing voor gezond resultaat. Gebruik ShapeWorks TM om in vorm te komen! Gepersonaliseerde gewichtsbeheersing voor gezond resultaat. Gebruik ShapeWorks TM om in vorm te komen! 20 Wat is ShapeWorks? Gepersonaliseerde gewichtsbeheersing die voor ú werkt! U moet zich voorstellen

Nadere informatie

Tips voor een goede spreekbeurt

Tips voor een goede spreekbeurt Diabetes?! Een spreekbeurt die je alles vertelt over diabetes: Wat is het? Hoe ontstaat het? En vooral ook: Wat betekent het voor jou, je broer, zus, vader of moeder. Tips voor een goede spreekbeurt Vertel

Nadere informatie

WAT HEBBEN WE GEMETEN? Inner Scan Body Composition

WAT HEBBEN WE GEMETEN? Inner Scan Body Composition HERBALIFE FITCHECK WAT HEBBEN WE GEMETEN? Inner Scan Body Composition % LICHAAMSVET Wie wil je worden? Waar ben je nu? % LICHAAMSVET Vrouw 20-39 Leeftijd 40-59 60-79 Man 20-39 Leeftijd 40-59 60-79 Te laag

Nadere informatie

Pre-diabetes. Vasculair Preventie Centrum

Pre-diabetes. Vasculair Preventie Centrum Pre-diabetes Vasculair Preventie Centrum Wat is pre-diabetes? Pre-diabetes is het stadium vóór diabetes (suikerziekte). Het glucosegehalte in uw bloed (bloedsuiker) is, vooral s ochtends voordat u gegeten

Nadere informatie

Doe de Sugar Addiction test!

Doe de Sugar Addiction test! Doe de Sugar Addiction test! Geniet je van af en toe suiker of ben je de hele dag bezig met hoeveel koekjes er nog in de trommel zitten? Weet je tot op de gram hoeveel snoep er nog in huis is en waar het

Nadere informatie

Doe de Sugar Addiction test!

Doe de Sugar Addiction test! Doe de Sugar Addiction test! Geniet je van af en toe suiker of ben je de hele dag bezig met hoeveel koekjes er nog in de trommel zitten? Weet je tot op de gram hoeveel snoep er nog in huis is en waar het

Nadere informatie

Tips voor een goede spreekbeurt

Tips voor een goede spreekbeurt Diabetes?! Een spreekbeurt die je alles vertelt over diabetes: Wat is het? Hoe ontstaat het? En vooral ook: Wat betekent het voor jou, je broer, zus, vader of moeder. Tips voor een goede spreekbeurt Vertel

Nadere informatie

KlasseLunch. Over gezond eten 1. Werkbladen KlasseLunch 2008:

KlasseLunch. Over gezond eten 1. Werkbladen KlasseLunch 2008: Werkbladen 2008: Over gezond eten 1 WAAROM IS GEZOND ETEN BELANGRIJK? Je bent nu in de groei. Je lichaam is nog lang niet klaar. Goed en gezond eten is daarom erg belangrijk. Want alleen dan krijg je voldoende

Nadere informatie

Eet smakelijk René de Groot 15-06-2014

Eet smakelijk René de Groot 15-06-2014 Eet smakelijk René de Groot 15-06-2014 Inhoudsopgave: Kennis testen Waar is voeding eigenlijk goed voor? Waarmee moeten we dan ontbijten? Bloedsuiker spiegel Calorieën?? Schijf van 5 Hoeveel calorieën

Nadere informatie

Diabetes: zo zit dat. Iedere dag krijgen 200 Nederlanders diabetes. Wat is het? Hoe herkent u het? Is het te genezen?

Diabetes: zo zit dat. Iedere dag krijgen 200 Nederlanders diabetes. Wat is het? Hoe herkent u het? Is het te genezen? Diabetes: zo zit dat Veelgestelde vragen en antwoorden Iedere dag krijgen 200 Nederlanders diabetes Wat is het? Hoe herkent u het? Is het te genezen? Wat is diabetes? Diabetes type 1, diabetes type 2 de

Nadere informatie

7 Gezondheids Hacks Handige Tips Die Je Meteen Kan Toepassen

7 Gezondheids Hacks Handige Tips Die Je Meteen Kan Toepassen 7 Gezondheids Hacks Handige Tips Die Je Meteen Kan Toepassen 7 Gezondheids Hacks Ik zal eerlijk met je zijn. Afvallen is één van de moeilijkste dingen die je kan doen als mens. Waarom? Omdat ons lichaam

Nadere informatie

Altijd al gedacht dat zware botten een verklaring voor overgewicht zijn?

Altijd al gedacht dat zware botten een verklaring voor overgewicht zijn? 1 Altijd al gedacht dat zware botten een verklaring voor overgewicht zijn? De 20 fabels en feiten over afslanken Be-Slank Copyright 2011 Be-Slank.nl Alle rechten voorbehouden. 2 Feiten en Fabels: Frisdrank

Nadere informatie

Social media? Graag! Gebruik #enerjoy Bioritme & voeding

Social media? Graag! Gebruik #enerjoy Bioritme & voeding Social media? Graag! Gebruik #enerjoy Bioritme & voeding Gezond eten op het werk info@ener-joy.nl www.ener-joy.nl 033-887 8840 1 Over Marjolein van Kleef Diëtist & organisatieadviseur bij Enerjoy Gezond

Nadere informatie

LESBRIEF. Laat uw leerlingen 10 minuten lezen in 7Days. Uw leerlingen mogen zelf weten welke artikelen ze deze 10 minuten lezen.

LESBRIEF. Laat uw leerlingen 10 minuten lezen in 7Days. Uw leerlingen mogen zelf weten welke artikelen ze deze 10 minuten lezen. Vrijdag 27 maart 2015 Artikelen: Alle artikelen - 7Days week Inhoud: - De leerlingen leren artikelen analyseren. - De leerlingen leren hoe een interview eruit ziet. - De leerlingen leren zelf interviewen.

Nadere informatie

Traintechniek VOEDING VOOR MINIOREN. Coordinator Traintechniek Sylvia de Kort

Traintechniek VOEDING VOOR MINIOREN. Coordinator Traintechniek Sylvia de Kort Traintechniek VOEDING VOOR MINIOREN Coordinator Traintechniek Sylvia de Kort februari 2016 Zwemmen en voeding Je vindt sporten leuk, met name het zwemmen. Je besteed daar veel tijd aan, niet alleen tijdens

Nadere informatie

Voedingsadvies bij Diabetes Mellitus. Bij gebruik van GLP-1-analoog

Voedingsadvies bij Diabetes Mellitus. Bij gebruik van GLP-1-analoog Voedingsadvies bij Diabetes Mellitus Bij gebruik van GLP-1-analoog Aangezien u lijdt aan Diabetes mellitus, type 2 (oftewel ouderdomsdiabetes) én overgewicht hebt, heeft de arts u een behandeling met zogenaamd

Nadere informatie

Sugar Addiction Test

Sugar Addiction Test Sugar Addiction Test Hoe is het gesteld met jouw suikerverslaving? Ontdek het met deze test. SUGARCHALLENGE Is een initiatief van Food & Lifestylecoach Carola van Bemmelen Doe de Sugar Addiction test Ben

Nadere informatie

Gezond leven betekent dat je; - voldoende beweegt - gezond eet

Gezond leven betekent dat je; - voldoende beweegt - gezond eet Gezond leven betekent dat je; - voldoende beweegt - gezond eet Waarom eet je eigenlijk? Je krijgt er energie van! Energie heb je nodig alle processen in je lichaam b.v. voor lopen, computeren Maar ook

Nadere informatie

Intakeformulier VoedingGezond

Intakeformulier VoedingGezond Intakeformulier VoedingGezond Persoonsgegevens Naam: Adres: Postcode: Woonplaats: Tel.nr.: Mobiel: E-mailadres: Geboortedatum: Man / vrouw Datum: / /_20 Bent u doorverwezen? Ja / Nee Zo ja: Welke arts?

Nadere informatie

P Doe de risicotest P Laat uw bloedsuikerwaarde meten P Lees wat u zelf kunt doen

P Doe de risicotest P Laat uw bloedsuikerwaarde meten P Lees wat u zelf kunt doen Diabetes en uw apotheek Als bij u diabetes is vastgesteld, dan kunt u natuurlijk terecht bij uw apotheek. Het apotheekteam zorgt ervoor dat u: Op tijd het juiste medicijn krijgt. Medicijnen krijgt die

Nadere informatie

- Waarschuwing- dit is een pittige les!

- Waarschuwing- dit is een pittige les! - Waarschuwing- dit is een pittige les! Herken je de volgende situatie: Je vraagt aan je partner (heb je deze niet denk dan even terug aan de tijd dat je deze wel had) of hij de vuilniszak wilt buiten

Nadere informatie

Een gezonde lunch. Een gezonde lunch. Ontbijt en energie

Een gezonde lunch. Een gezonde lunch. Ontbijt en energie Een gezonde lunch Een gezonde lunch Ga met folders van het Voorlichtingsbureau voor de Voeding een gezonde lunch voor jezelf maken. Zoek daarvoor eerst uit wat er precies in een gezonde lunch moet zitten.

Nadere informatie

Zwanger? Een goed moment om te stoppen met roken

Zwanger? Een goed moment om te stoppen met roken Zwanger? Een goed moment om te stoppen met roken Je bent in verwachting! Een nieuwe periode in je leven begint. Je wilt het beste voor je kindje. Stoppen met roken hoort daarbij. Het is goed voor je eigen

Nadere informatie

EEN GEZONDE LEVENSSTIJL AANNEMEN

EEN GEZONDE LEVENSSTIJL AANNEMEN EEN GEZONDE LEVENSSTIJL AANNEMEN Eet gezond en gevarieerd Vermijd overgewicht Beweeg voldoende Stop met roken en beperk alcoholgebruik www.diabetescoach.be EEN GEZONDE LEVENSSTIJL AANNEMEN Een gezonde

Nadere informatie

Eetgewoonten van schoolkinderen Vragenlijst voor kinderen

Eetgewoonten van schoolkinderen Vragenlijst voor kinderen september 2003 Eetgewoonten van schoolkinderen Vragenlijst voor kinderen 630101 Hoe vul je de vragenlijst in? Beste leerling, Deze vragenlijst gaat over voeding. We willen graag weten hoe je daarover denkt.

Nadere informatie

Het voedingsdagboek, hoe werkt het...

Het voedingsdagboek, hoe werkt het... Het voedingsdagboek, hoe werkt het... Met een voedingsdagboek krijg je een beeld wat je dagelijks aan voeding binnen krijgt. Vaak ben je er zelf niet van bewust wat je precies eet en dringt op één dag.

Nadere informatie

Deze brochure is gebaseerd op de NDF Voedingsrichtlijn Diabetes. Lekker. en gezond eten met diabetes

Deze brochure is gebaseerd op de NDF Voedingsrichtlijn Diabetes. Lekker. en gezond eten met diabetes Deze brochure is gebaseerd op de NDF Voedingsrichtlijn Diabetes Lekker en gezond eten met diabetes 3 Gezond eten heeft zin Met diabetes heb je extra veel plezier van gezond eten: je zit lekkerder in je

Nadere informatie

Er zijn verschillende meetmethodes waarmee u kunt vaststellen of u een gezond gewicht hebt:

Er zijn verschillende meetmethodes waarmee u kunt vaststellen of u een gezond gewicht hebt: Een gezond gewicht Een gezond gewicht Hebt u een gezond gewicht? Energiebalans Bewegen Hoe behoudt u een gezond gewicht? Tips voor het behouden van een gezond gewicht Tips voor het bereiken van een gezond

Nadere informatie

Gezond & veilig werken in de ploegendienst. - Kan dat wel?-

Gezond & veilig werken in de ploegendienst. - Kan dat wel?- Gezond & veilig werken in de ploegendienst - Kan dat wel?- Over mij Marjolein van Kleef Voedingsdeskundige ploegendienst Organisatieadviseur Bedrijfsdiëtist Voorlichter Trainer Enerjoy Enerjoy motiveert

Nadere informatie

Overmatig drinken en plassen is een vaak voorkomend symptoom bij de. hond. Het kan veroorzaakt worden door verschillende ziekten in het

Overmatig drinken en plassen is een vaak voorkomend symptoom bij de. hond. Het kan veroorzaakt worden door verschillende ziekten in het SUIKERZIEKTE Overmatig drinken en plassen is een vaak voorkomend symptoom bij de hond. Het kan veroorzaakt worden door verschillende ziekten in het lichaam. U kunt hierbij denken aan slecht functionerende

Nadere informatie

BELANGRIJKE PUNTEN OM EEN OPTIMAAL RESULTAAT TE VERKRIJGEN

BELANGRIJKE PUNTEN OM EEN OPTIMAAL RESULTAAT TE VERKRIJGEN BELANGRIJKE PUNTEN OM EEN OPTIMAAL RESULTAAT TE VERKRIJGEN Het slagen van uw programma hangt volledig af van het correct gebruik van de producten. De basis van alle programma s is steeds Het Gezond Ontbijt.

Nadere informatie

janneke Schuppert diëtistengroep eetid, Alkmaar j.schuppert@eetid.nl

janneke Schuppert diëtistengroep eetid, Alkmaar j.schuppert@eetid.nl Casus CVRM 17 januari en 12 februari 2012 janneke Schuppert diëtistengroep eetid, Alkmaar j.schuppert@eetid.nl Dhr. B. Bikkel: 50 jaar; BMI 30,7 Monteur en sinds 2 jaar getrouwd Houdt niet van dokteren

Nadere informatie

Casus CVRM 17 januari en 12 februari 2012. janneke Schuppert. j.schuppert@eetid.nl

Casus CVRM 17 januari en 12 februari 2012. janneke Schuppert. j.schuppert@eetid.nl Casus CVRM 17 januari en 12 februari 2012 janneke Schuppert diëtistengroep eetid, Alkmaar j.schuppert@eetid.nl Dhr. B. Bikkel: 50 jaar; BMI 30,7 Monteur en sinds 2 jaar getrouwd Houdt niet van dokteren

Nadere informatie

Met het hele gezin gezond het nieuwe jaar in

Met het hele gezin gezond het nieuwe jaar in Met het hele gezin gezond het nieuwe jaar in LINDA AMMERLAAN KINDERVOEDINGSCOACH Inleiding Wie ben ik? Als moeder van 2 kinderen weet ik hoe lastig het is om in deze tijd je kinderen gezond te laten opgroeien.

Nadere informatie

Tijdens deze challenge eet je volgens een vast, uitgebalanceerd schema en combineer je Clean Meals

Tijdens deze challenge eet je volgens een vast, uitgebalanceerd schema en combineer je Clean Meals Clean Meals 21 DAGEn CHALLENGE 3 WEKEN SUPER GEZOND ETEN, GEEN HONGER EN TOCH VET VERBRANDEN. Tijdens deze challenge eet je volgens een vast, uitgebalanceerd schema en combineer je Clean Meals met andere

Nadere informatie

Hoe Je Snel en Gemakkelijk Kunt Afkicken Van Suiker

Hoe Je Snel en Gemakkelijk Kunt Afkicken Van Suiker Geheimen & Gevaren Van Suiker Hoe Je Snel en Gemakkelijk Kunt Afkicken Van Suiker 1 Geheimen en Gevaren Van Suiker Door Jack Boekhorst - OptimaleGezondheid.com E-mail: klantenservice@optimalegezondheid.com

Nadere informatie

Lespakket over verantwoorde voeding voor mens, dier en milieu. Lerarenhandleiding Groep 7 & 8

Lespakket over verantwoorde voeding voor mens, dier en milieu. Lerarenhandleiding Groep 7 & 8 Lespakket over verantwoorde voeding voor mens, dier en milieu. Lerarenhandleiding Groep 7 & 8 kunnen de definitie van voeding benoemen. weten wat de vier hoofdbestanddelen van voeding zijn en wat de functie

Nadere informatie

Het koken en eten mag je zelf doen, maar ik begeleid je daarbij. Stap voor stap.

Het koken en eten mag je zelf doen, maar ik begeleid je daarbij. Stap voor stap. Het koken en eten mag je zelf doen, maar ik begeleid je daarbij. Stap voor stap. EET PALEO 3 Inhoudsopgave Inleiding 6 Mijn Paleo verhaal 8 De 7 stappen in het kort 12 Stap 1 Richt je op de praktijk 14

Nadere informatie

Mindful Eten Cyclus. Héb ik eigenlijk wel honger?

Mindful Eten Cyclus. Héb ik eigenlijk wel honger? Héb ik eigenlijk wel honger? De sociale en emotionele verbindingen met eten, voedsel en diëten zijn in de moderne maatschappij altijd en overal aanwezig. Bij sommige mensen is de relatie die ze hebben

Nadere informatie

Ontslag uit het ziekenhuis. Cardiologie

Ontslag uit het ziekenhuis. Cardiologie Ontslag uit het ziekenhuis Cardiologie U bent pas ontslagen van de afdeling Cardiologie. Graag geven wij u extra informatie om thuis op uw gemak door te lezen. Ontslagpapieren In deze folder is aangekruist

Nadere informatie

Gezond eten moet dat?

Gezond eten moet dat? 51 K e n n I s m a k e n Gezond eten moet dat? Uit allerlei studies en enquêtes in verband met gezondheid en voeding blijkt dat het aantal zwaarlijvige jongeren toeneemt. Kinderen eten te vaak frieten,

Nadere informatie

Diabetes mellitus. Victoza en voeding

Diabetes mellitus. Victoza en voeding Diabetes mellitus Victoza en voeding In het kort Wat is diabetes? Diabetes mellitus wordt in de volksmond ook wel suikerziekte genoemd. Bij Diabetes mellitus is er geen of onvoldoende insuline beschikbaar

Nadere informatie

28-9-2014. Inhoud. Voeding en leefstijl bij en na kanker. 1. Voeding van vroeger tot nu. 1. Voeding van vroeger tot nu. 2.

28-9-2014. Inhoud. Voeding en leefstijl bij en na kanker. 1. Voeding van vroeger tot nu. 1. Voeding van vroeger tot nu. 2. Voeding en leefstijl bij en na kanker Malu van Geel Inhoud 1. Voeding van vroeger tot nu 2. Voeding en kanker 3. Aanbevelingen 4. Veel gestelde vragen 1. Voeding van vroeger tot nu 1 Hippocrates Laat voeding

Nadere informatie

Energie in balans: weet wat je eet, fit tot de meet.

Energie in balans: weet wat je eet, fit tot de meet. Energie in balans: weet wat je eet, fit tot de meet. Met de juiste balans in actie! Niet suf zijn, altijd bruisen van energie! Het kan! Met een gezonde voeding, voldoende bewegen en een juist evenwicht

Nadere informatie

Bewegen en Gezondheid

Bewegen en Gezondheid Bewegen en Gezondheid Fit zijn en fit blijven Iedereen wil gezond en fit zijn. Om fit te blijven kun je bijvoorbeeld sporten, niet roken, voldoende rust nemen en gezond eten. Al die zaken horen bij een

Nadere informatie

taalkaart 1 Ik ga op reis en Ik ga op reis en Wat ga je doen? Je leert wat een reisverhaal is. Je schrijft er zelf een.

taalkaart 1 Ik ga op reis en Ik ga op reis en Wat ga je doen? Je leert wat een reisverhaal is. Je schrijft er zelf een. Ik ga op reis en Wat ga je doen? Je leert wat een reisverhaal is. Je schrijft er zelf een. Op verkenning tk taalkaart Ik ga op reis en Lees het verhaal van Aymen. 8 augustus 007 - In het vliegtuig Wat

Nadere informatie

"Als je weet wat je eet kan je bewuster keuzes gaan maken en een gezondere lifestyle ontwikkelen."

Als je weet wat je eet kan je bewuster keuzes gaan maken en een gezondere lifestyle ontwikkelen. Dagelijkse voeding Als je wat meer op je voeding wilt gaan letten, dan sta je vast stil bij wat je allemaal op een dag eet. En je vraagt je vast af wat heb je nu direct nodig en wat niet? Wat voor effect

Nadere informatie

Het droogbed boek Werkboek bij de droogbedtraining in het ziekenhuis.

Het droogbed boek Werkboek bij de droogbedtraining in het ziekenhuis. Het droogbed boek Werkboek bij de droogbedtraining in het ziekenhuis. Dit werkboek is bedoeld als ondersteuning bij het trainingsprogramma. De droogbedtraining is speciaal ontwikkeld voor kinderen en jongeren

Nadere informatie

HET NEDERLAND SLANK PROGRAMMA

HET NEDERLAND SLANK PROGRAMMA HET NEDERLAND SLANK PROGRAMMA Een Permanente Oplossing Jouw Reis Naar Een Nieuw, Slank En Gezond Leven Gaat Nu Beginnen! Gefeliciteerd! Jij hebt ervoor gekozen om verstandig en toch lekker te gaan eten!

Nadere informatie

Voedingsschema. Believe in. 12 sep t/m 18 sep FUNCTIONEEL FIT

Voedingsschema. Believe in. 12 sep t/m 18 sep FUNCTIONEEL FIT Voedingsschema FUNCTIONEEL FIT 12 sep t/m 18 sep Believe in GEZONDE LEVENSSTIJL Je bent nu in je bezit van een gezond voedingsschema. Dit voedingsschema helpt jou om de dagelijkse structuur en planning

Nadere informatie

Rick de Leeuw. Hou me stevig vast

Rick de Leeuw. Hou me stevig vast Rick de Leeuw Hou me stevig vast Ik zit op de trap En luister naar de radio Er klinkt een mooi en triestig lied Ik neurie zachtjes mee Ik wil muziek als het sneeuwt Ook al sneeuwt het nu even niet Ik neem

Nadere informatie

Refaja Ziekenhuis Stadskanaal. Zwangerschapsdiabetes. Begeleiding in het Refaja ziekenhuis

Refaja Ziekenhuis Stadskanaal. Zwangerschapsdiabetes. Begeleiding in het Refaja ziekenhuis Refaja Ziekenhuis Stadskanaal Zwangerschapsdiabetes Begeleiding in het Refaja ziekenhuis ZWANGERSCHAPDIABETES BEGELEIDING IN HET REFAJA ZIEKENHUIS INLEIDING Deze folder is voor u bedoeld als u tijdens

Nadere informatie

Health Products. Slank Shake gebruikers handleiding

Health Products. Slank Shake gebruikers handleiding Health Products Slank Shake gebruikers handleiding WERKING. Insuline & Glucagon Aankomen of afvallen heeft te maken met het hormoon insuline en glucagon. Door het eten van verkeerde koolhydraten(snelle

Nadere informatie

Gezond gewicht. Vraag je Alphega apotheek om meer informatie en advies. Jouw gezondheid is onze zorg

Gezond gewicht. Vraag je Alphega apotheek om meer informatie en advies. Jouw gezondheid is onze zorg Gezond gewicht Vraag je Alphega apotheek om meer informatie en advies Jouw gezondheid is onze zorg Inhoud Overgewicht 3 Oorzaken 4 Gezond gewicht 4 Tailleomvang 5 Voorkomen van overgewicht 6 Wat kun je

Nadere informatie

Sportvoeding. Antwoord op veel gestelde vragen over voeding. Sadia Rodjan Danique Stoop

Sportvoeding. Antwoord op veel gestelde vragen over voeding. Sadia Rodjan Danique Stoop Sportvoeding Antwoord op veel gestelde vragen over voeding Sadia Rodjan Danique Stoop Alles over eten Wanneer eet ik gezond? Gezond eten wordt vaak gezien als het eten van voldoende groente en fruit. Maar

Nadere informatie

10-02-2013 LEZING. Carola Engbers

10-02-2013 LEZING. Carola Engbers 10-02-2013 LEZING Met Voeding in je kracht Mesologie Orthomoleculaire Geneeskunde PNI DE KLACHT Reguliere Geneeskunde Grondige medische kennis als basis voor de integratie van de andere vakken. Chinese

Nadere informatie

Diabetes en zwangerschap

Diabetes en zwangerschap Verloskunde/Gynaecologie Diabetes en zwangerschap Bij diabetes (suikerziekte) is er te veel suiker (glucose) in uw bloed: de bloedsuikerspiegel is te hoog. Diabetes kan al bestaan voordat u zwanger bent,

Nadere informatie

Refaja Ziekenhuis Stadskanaal. Zwangerschapsdiabetes. Begeleiding in het Refaja ziekenhuis

Refaja Ziekenhuis Stadskanaal. Zwangerschapsdiabetes. Begeleiding in het Refaja ziekenhuis Zwangerschapsdiabetes Begeleiding in het Refaja ziekenhuis ZWANGERSCHAPSDIABETES BEGELEIDING IN HET REFAJA ZIEKENHUIS INLEIDING waar het ziekenhuis, omdat tijdens heeft ontwikkeld. Zwangerschapsdiabetes

Nadere informatie

diabetes en zwangerschap

diabetes en zwangerschap diabetes en zwangerschap Inhoud Inleiding 3 1 Wat is diabetes? 3 2 Vormen van diabetes 3 3 Onderzoek 4 4 Behandeling 5 5 Zwangerschap 5 6 Wat betekent diabetes voor uw baby? 6 7 De bevalling 7 8 Na de

Nadere informatie

Health Products. Slank Shake gebruikers handleiding

Health Products. Slank Shake gebruikers handleiding Health Products Slank Shake gebruikers handleiding WERKING. Insuline & Glucagon Aankomen en afvallen gaan beide terug op de hormonen insuline en glucagon. Door het eten van verkeerde koolhydraten (snelle

Nadere informatie

Naam: VOEDINGSSTOFFEN Gezond eten en drinken

Naam: VOEDINGSSTOFFEN Gezond eten en drinken Naam: VOEDINGSSTOFFEN Gezond eten en drinken Wat zijn voedingsstoffen Voedingsstoffen zijn stoffen die je nodig hebt om te lopen, te denken enz. Er zijn 6 soorten voedingsstoffen. 1. eiwitten (vlees, peulvruchten.

Nadere informatie

Voedingsschema. Believe in. 5 sep t/m 11 sep FUNCTIONEEL FIT

Voedingsschema. Believe in. 5 sep t/m 11 sep FUNCTIONEEL FIT Voedingsschema FUNCTIONEEL FIT 5 sep t/m 11 sep Believe in GEZONDE LEVENSSTIJL Je bent nu in je bezit van een gezond voedingsschema. Dit voedingsschema helpt jou om de dagelijkse structuur en planning

Nadere informatie

Principes Basisvoedingsschema

Principes Basisvoedingsschema Principes Basisvoedingsschema Spelregels gezond eetpatroon (volgens de richtlijnen van het voedingscentrum) 1. Breng variatie aan in je maaltijd. 2. Eet niet te veel, maar beweeg voldoende. 3. Eet veel

Nadere informatie

Energie en voeding. Stempelpost 9 (22,5 km) - Gooi je tank vol! Brood - koolhydraten, vetten. werkblad 3 - pagina 1

Energie en voeding. Stempelpost 9 (22,5 km) - Gooi je tank vol! Brood - koolhydraten, vetten. werkblad 3 - pagina 1 Energie en voeding werkblad 3 - pagina 1 Stempelpost 9 (22,5 km) - Gooi je tank vol! In de vorige les heb je gezien dat je lichaam energie nodigt heeft om goed te kunnen functioneren. Vergelijk het maar

Nadere informatie

5. Overtuigingen. Gelijk of geluk? Carola van Bemmelen Food & Lifestylecoaching. Jouw leven op dit moment weerspiegelt exact jouw overtuigingen

5. Overtuigingen. Gelijk of geluk? Carola van Bemmelen Food & Lifestylecoaching. Jouw leven op dit moment weerspiegelt exact jouw overtuigingen 5. Overtuigingen Jouw leven op dit moment weerspiegelt exact jouw overtuigingen Een overtuiging is een gedachte die je hebt aangenomen als waarheid doordat ie herhaaldelijk is bevestigd. Het is niet meer

Nadere informatie

WAT ETEN WE VANDAAG? 1 Waarom moet je eten?

WAT ETEN WE VANDAAG? 1 Waarom moet je eten? WAT ETEN WE VANDAAG? 1 Waarom moet je eten? Alles wat je eet en drinkt noemen we voedingsmiddelen. Voorbeelden hiervan zijn: brood, boter, groenten en vlees. In voedingsmiddelen zitten voedingsstoffen:

Nadere informatie

JUNKFOOD HET OPTIMALEGEZONDHEIDS TRAININGSPROGRAMMA! WEEK 1, JUNKFOOD. Het OptimaleGezondheids trainingsprogramma!

JUNKFOOD HET OPTIMALEGEZONDHEIDS TRAININGSPROGRAMMA! WEEK 1, JUNKFOOD. Het OptimaleGezondheids trainingsprogramma! HET OPTIMALEGEZONDHEIDS TRAININGSPROGRAMMA! WEEK 1, JUNKFOOD 101 JUNKFOOD Het OptimaleGezondheids trainingsprogramma! Week 1, Junkfood Snel, pijnloos en effectief! klantenservice@optimalegezondheid.com

Nadere informatie

Diabetes Mellitus Type 1. Informatie over diabetes voor kinderen van de basisschool

Diabetes Mellitus Type 1. Informatie over diabetes voor kinderen van de basisschool Diabetes Mellitus Type 1 Informatie over diabetes voor kinderen van de basisschool 1 Hallo! Dit boekje is geschreven voor kinderen op de basisschool die diabetes hebben en voor hun ouders. Hierin vind

Nadere informatie

Moeten mensen er echt mee leren leven of... zou het ook aan onze voeding kunnen liggen?

Moeten mensen er echt mee leren leven of... zou het ook aan onze voeding kunnen liggen? Darmklachten zijn een steeds vaker voorkomend probleem. Ondanks de toename van het aantal klachten is er nog steeds geen passende oplossing gevonden voor het probleem. In mijn praktijk Detoxenzo kloppen

Nadere informatie

Zonder dieet lekkerder in je vel!

Zonder dieet lekkerder in je vel! Zonder dieet lekkerder in je vel! Vijf vragen en vijf stappen om te ontdekken hoe je jouw eetpatroon kunt veranderen en succesvol kunt afvallen. Overgewicht neemt ernstige vormen aan, veel volwassenen

Nadere informatie

Theorieboek. leeftijd, dezelfde hobby, of ze houden van hetzelfde. Een vriend heeft iets voor je over,

Theorieboek. leeftijd, dezelfde hobby, of ze houden van hetzelfde. Een vriend heeft iets voor je over, 3F Wat is vriendschap? 1 Iedereen heeft vrienden, iedereen vindt het hebben van vrienden van groot belang. Maar als we proberen uit te leggen wat vriendschap precies is staan we al snel met de mond vol

Nadere informatie

Wat is diabetes mellitus?

Wat is diabetes mellitus? Hoofdstuk 1 Wat is diabetes mellitus? 1.1 Inleiding Uw arts heeft u verteld dat u diabetes mellitus (suikerziekte) heeft. Ongetwijfeld heeft u veel vragen, zoals: hoe kom ik aan diabetes, wat is er aan

Nadere informatie

Start 2016 goed met de 21 dagen Clean Meals Challenge. Met dagelijkse online coaching van celebribytrainer Guy van der Reijden.

Start 2016 goed met de 21 dagen Clean Meals Challenge. Met dagelijkse online coaching van celebribytrainer Guy van der Reijden. Start 2016 goed met de 21 dagen Clean Meals Challenge. Clean Meals 21 DAGEn CHALLENGE Doe mee en start op: Maandag 11 januari OF Maandag 18 januari Met dagelijkse online coaching van celebribytrainer Guy

Nadere informatie

Wetenswaardigheden over eten en drinken.

Wetenswaardigheden over eten en drinken. Wetenswaardigheden over eten en drinken. Presentatie Start to Run 28 maart 2009 Het meest besproken onderwerp: Afvallen (na de feestdagen, voor de vakantie). het weer (bij gebrek aan onderwerpen) BMI=gewicht

Nadere informatie

regio Gooi en Vechtstreek Niet uitgeslapen? Jongeren en slapeloosheid www.cjggooienvechtstreek.nl

regio Gooi en Vechtstreek Niet uitgeslapen? Jongeren en slapeloosheid www.cjggooienvechtstreek.nl regio Gooi en Vechtstreek Niet uitgeslapen? Jongeren en slapeloosheid www.cjggooienvechtstreek.nl n Niet uitgeslapen? Jongeren en slapeloosheid We slapen gemiddeld zo n zeven tot acht uur per nacht. Dat

Nadere informatie

Diabetes en zwangerschap

Diabetes en zwangerschap Diabetes en zwangerschap Inhoudsopgave In het kort Wat is diabetes? Vormen van diabetes Diabetes type 1 Diabetes type 2 Zwangerschapsdiabetes Onderzoek Glucosedagcurve Glucosetolerantietest HbA1C Behandeling

Nadere informatie

Werkboek Het is mijn leven

Werkboek Het is mijn leven Werkboek Het is mijn leven Het is mijn leven Een werkboek voor jongeren die zelf willen kiezen in hun leven. Vul dit werkboek in met mensen die je vertrouwt, bespreek het met mensen die om je geven. Er

Nadere informatie

Leefstijladviezen voor hoofdpijnpatiënten

Leefstijladviezen voor hoofdpijnpatiënten Leefstijladviezen voor hoofdpijnpatiënten Afdeling neurologie Locatie Eindhoven De eerste gedachte bij de behandeling van hoofdpijn en of migraine is vaak het gebruik van medicatie. Echter voeding, stress

Nadere informatie

Veilig Thuis. Werkboekje voor kinderen en ouders bij een tijdelijk huisverbod

Veilig Thuis. Werkboekje voor kinderen en ouders bij een tijdelijk huisverbod Veilig Thuis Werkboekje voor kinderen en ouders bij een tijdelijk huisverbod Een stukje uitleg Dat je samen met papa/mama, of een andere persoon in dit boekje gaat werken is niet zo maar. Dat komt omdat

Nadere informatie

Vitamines zitten in kleine hoeveelheden in je eten en drinken. Je hebt het halve alfabet aan vitamines: A, B, C, D, E, K.

Vitamines zitten in kleine hoeveelheden in je eten en drinken. Je hebt het halve alfabet aan vitamines: A, B, C, D, E, K. Testlab Er zitten heel veel voedingsstoffen in gezonde producten. Dat hebben jullie in de film gezien. Nou ja gezien? Voedingsstoffen zijn niet zichbaar in producten, maar we kunnen ze wel aantonen. Daar

Nadere informatie

DIEET PRO WEEKMENU + ADVIEZEN EN TIPS VOOR EEN NÒG SNELLER EN EFFECTIEVER RESULTAAT

DIEET PRO WEEKMENU + ADVIEZEN EN TIPS VOOR EEN NÒG SNELLER EN EFFECTIEVER RESULTAAT WEEKMENU + ADVIEZEN EN TIPS VOOR EEN NÒG SNELLER EN EFFECTIEVER RESULTAAT WAAROM EIWITTEN OM AF TE SLANKEN? Koolhydraten en de oorzaak van obesitas Koolhydraten zijn een energiebron voor het lichaam. Als

Nadere informatie

Les 33. Zwangerschap

Les 33. Zwangerschap http://www.edusom.nl Thema Gezondheid Les 33. Zwangerschap Wat leert u in deze les? Informatie begrijpen over zwanger zijn. Zeggen dat u zwanger bent of dat u zich niet lekker voelt. Woorden die hetzelfde

Nadere informatie

Volg ons op Facebook

Volg ons op Facebook Afslankhandleiding Bedankt voor het downloaden van dit E- Book, ik vind het echt super tof om je te helpen jou ideale gewicht te bereiken en je te helpen bij het bereiken van een gezonde- en gelukkige

Nadere informatie

DE 30 DAGEN UITDAGING van SUNRIDER 2016

DE 30 DAGEN UITDAGING van SUNRIDER 2016 DE 30 DAGEN UITDAGING van SUNRIDER 2016 SUNRIDER HELPT DE LEVENS EN GEZONDHEID VAN MENSEN TE VERBETEREN OVER DE HELE WERELD. Koosjer, halal, geen genetische manipulatie. Voel je in 30 dagen vitaler en

Nadere informatie

De Top 10 Dieet Mythen

De Top 10 Dieet Mythen - 1 - De Top 10 Dieet Mythen Een dieet volhouden is nooit makkelijk, zeker niet met de overvloed aan dieet mythen. Het is het vaak moeilijk een onderscheid te maken tussen effectieve afval technieken/strategieën

Nadere informatie

Met Diabetes op de Kinderafdeling van het IJsselland Ziekenhuis. Kinderafdeling IJsselland Ziekenhuis

Met Diabetes op de Kinderafdeling van het IJsselland Ziekenhuis. Kinderafdeling IJsselland Ziekenhuis Met Diabetes op de Kinderafdeling van het IJsselland Ziekenhuis Kinderafdeling IJsselland Ziekenhuis Inhoudsopgave Pagina 1. Behandeling 2 2. Eten en koolhydraten tellen 4 3. Naar huis en dan? 6 4. De

Nadere informatie

DIEET BIJ CF-GERELATEERDE DIABETES. In deze folder vindt u informatie over het Dieet bij CF-gerelateerde Diabetes

DIEET BIJ CF-GERELATEERDE DIABETES. In deze folder vindt u informatie over het Dieet bij CF-gerelateerde Diabetes DIEET BIJ CF-GERELATEERDE DIABETES In deze folder vindt u informatie over het Dieet bij CF-gerelateerde Diabetes Inhoud 1. Inleiding 3 2. Diabetes bij CF 4 3. Behandeling 4 3.1. Doel van de behandeling

Nadere informatie

Heb je na het lezen van het boekje nog vragen? Stel die vragen dan aan je ouders, de kinderarts of de kinderdiabetesverpleegkundige.

Heb je na het lezen van het boekje nog vragen? Stel die vragen dan aan je ouders, de kinderarts of de kinderdiabetesverpleegkundige. Wat moet je doen bij een hypo of hyper? Deze folder is geschreven voor kinderen met diabetes en hun ouders/ verzorgers. Als je diabetes hebt, dan zijn er een aantal belangrijke regels waar je naar moet

Nadere informatie

Ontdek jouw aanpak Gezond eten met de Schijf van Vijf

Ontdek jouw aanpak Gezond eten met de Schijf van Vijf Ontdek jouw aanpak Gezond eten met de Schijf van Vijf Iedereen vult zijn eigen Schijf van Vijf Je lijf gaat je hele leven mee, daar wil je dus zo goed mogelijk voor zorgen. Maar hoe doe je dat? Als je

Nadere informatie

Aan tafel. Peuters, kleuters en lagere schoolkinderen

Aan tafel. Peuters, kleuters en lagere schoolkinderen Aan tafel! Aan tafel Als ouder heb je een grote invloed op de eetgewoonten van je kind. Kinderen leren in de eerste plaats eten wat ze hun ouders zien eten en doen jouw eetgedrag na. En dat start al bij

Nadere informatie

VOEDINGS- EN DIEETVOORLICHTING. Diabetes Mellitus. Zeker als u ons nodig heeft

VOEDINGS- EN DIEETVOORLICHTING. Diabetes Mellitus. Zeker als u ons nodig heeft VOEDINGS- EN DIEETVOORLICHTING Diabetes Mellitus Zeker als u ons nodig heeft THUISZORG De Friese Wouden JEUGDGEZONDHEIDSZORG KRAAMZORG VOEDINGS- EN DIEETVOORLICHTING Diabetes Mellitus In deze folder vindt

Nadere informatie

Gezonde Mama s & Co: Toolkit voor de verschillende type eters

Gezonde Mama s & Co: Toolkit voor de verschillende type eters Gezonde Mama s & Co: Toolkit voor de verschillende type eters Kun jij de verleiding niet weerstaan als je versgebakken cake ruikt? Ga je eten als je verdrietig, boos, of gespannen bent? Lukt het je niet

Nadere informatie

Toelichting PowerPoint groep 1 & 2

Toelichting PowerPoint groep 1 & 2 Toelichting PowerPoint groep 1 & 2 Nr. Dia Tekst 1 Welkom Vandaag gaan we het hebben over tanden en kiezen. We praten over de tandarts, over ons melkgebit, over hoe een gaatje eruit ziet én hoe we een

Nadere informatie

PET-CT scan bij mensen met diabetes

PET-CT scan bij mensen met diabetes PET-CT scan bij mensen met diabetes PET-CT scan bij mensen met diabetes U krijgt op de afdeling nucleaire geneeskunde een PET-CT scan. In deze informatie leest u waarom, waar en hoe het onderzoek gaat

Nadere informatie