Een gesprek over een goed ontbijt. Een Product voor iedereen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Een gesprek over een goed ontbijt. Een Product voor iedereen"

Transcriptie

1 Een gesprek over een goed ontbijt Een Product voor iedereen

2 Een gesprek over een goed ontbijt kan overal plaatsvinden: Met familie Met kennissen Met vreemden Tijdens Welzijns Evaluatie Tijdens andere afspraken Als je inactieve klanten en distributeurs belt Als je Welzijns Evaluatie referenties belt Als je over de zakelijke mogelijkheid praat

3 7. Bij vetmeten/enquêteren 2 Ik kreeg een niet compleet ingevulde vragenlijst terug. Arnoud: - Dank u wel. Ik zie dat u niet de hele vragenlijst hebt ingevuld. Betekend dit dat u niet geïnteresseerd bent in goede voeding of een gratis welzijnsevaluatie? - Arnoud: - Dat is geen probleem. Kunt u wel 1 vraag beantwoorden voor een statistisch onderzoek: hoe ziet uw ontbijt eruit? 8. Bij vetmeten/enquêteren 3 Er was een compleet ingevulde vragenlijst ingeleverd met negatieve antwoorden. Arnoud: - Dank u wel. Ik zie dat u niet geïnteresseerd bent in onze welzijnsevaluatie. Dat is prima. Kunt u wel 1 vraag beantwoorden voor een statistisch onderzoek: hoe ziet uw ontbijt eruit? 9. In gesprek met een buurman. Je hebt elkaar een tijdje niet gezien. - Arnoud, hoe gaat het met jou? Doe je nog steeds Herbalife? Werkt het nog steeds? Arnoud: - Ja, zeer zeker! Heb je nog niet gehoord over ons nieuwe gezonde ontbijtprogramma? -Nee Arnoud: - Echt waar? Ik zal het je uitleggen. Hoe ziet jouw ontbijt eruit?

4 Een gesprek beginnen (voorbeeld situaties) 1. Bij de tandarts. Jaarlijkse controle. Je hebt elkaar een jaar niet gezien. Tandarts: - Arnoud, hoi! Je ziet er goed uit, jonger en jonger elke keer dat ik je zie! Arnoud: - Dat is geen wonder. Mag ik je een vraag stellen: hoe ziet jouw ontbijt eruit? 2. Op de ouderavond Arnoud: - Emily, hoi, hoe gaat het met jou? Ik wilde je net vertellen dat we een bedrijf hebben op gestart. Emily: - Oh, super! En wat is dat precies? Arnoud: - Ik zal het je uitleggen. Ik zal je een voorbeeld geven: hoe ziet jouw ontbijt eruit? 3. Op de ouderavond Julia staat te roken. Arnoud: - Julia, ben je een stevige roker? Julia: - Een pakje per dag. Arnoud: - Echt waar? En hoe lang al? Julia: - Ongeveer al 7 jaar Arnoud: - Ik rookte ook, maar ik ben gestopt. Ik kon stoppen met roken, omdat ik mijn eetgewoontes heb aangepast. Trouwens, hoe ziet jouw ontbijt eruit?

5 4. In de lift Arnoud: - Hoi, David. En wanneer ga jij wat afvallen? David: - Diëten werken niet bij mij. Ik eet met mijn ogen alles wat ik zie stop ik in mijn mond. Arnoud: - Het zijn niet je ogen. Ik zal het uitleggen. Hoe ziet jouw ontbijt eruit? 5. Bij uitnodiging Grand Opening Arnoud: - Hoi, mijn naam is Arnoud. We zijn bezig met het starten van een bedrijf en we willen je uitnodigen. - Wat is het precies? Arnoud: - Ik zal het even uitleggen, maar vertel me eerst eens hoe ziet jouw ontbijt eruit? 6. Bij vetmeten/enquêteren Arnoud: - Hoi, mijn naam is Arnoud. Zou u deze vragenlijst willen invullen? - Nee, dank u wel. Arnoud: - Dat is geen probleem. Kunt u wel 1 vraag beantwoorden voor een statistisch onderzoek: hoe ziet uw ontbijt eruit?

6 10. In gesprek met een oude klant - Poeders en pillen zijn zo uit de tijd; ik ben begonnen met een nieuw dieet en ik ben laatste maand 3 kg kwijt geraakt. Arnoud: - Gefeliciteerd! En welk dieet is dat? - Arnoud: - Dat klinkt veel belovend. Vertel me eens, hoe ziet jouw ontbijt eruit? 11. In gesprek met iemand die negatief doet - Ik kan poeders en pillen niet uitstaan ik heb er meer dan genoeg van. Arnoud: - Helemaal mee eens. Ik ben er zelf ook sceptisch over. Vertel eens, hoe ziet jouw ontbijt eruit? 12. Aan het einde van het schoolfeest. In gesprek met een moeder die te zwaar is en cake eet. De variëteit aan cakejes is erg groot. Arnoud: - Dat ziet er goed uit. - Ja, dit is de lekkerste. Ik kan het je van harte aanbevelen. Arnoud: - Ja, dat is een echte dikmaker hè. - Ach, ik heb niets te verliezen. Welk dieet ik ook probeerde, ze werkten toch niet. Arnoud: - Helemaal mee eens, diëten is niet makkelijk. Vertel me eens, hoe ziet jouw ontbijt eruit?

7 13. In een winkel. Er staan 3 jonge mensen achter de toonbank. Arnoud: - Hé, jongens. We zijn bezig om een nieuw bedrijf op te zetten, weten jullie nog mensen die wat willen bijverdienen. - Klinkt goed en wat is het precies? Arnoud: - Ik zal het uitleggen; waar hebben jullie ontbeten thuis of op het werk? - Arnoud: - We werken met voeding en ik zal je een voorbeeld geven over wat we doen. Vertel me eens hoe ziet jullie ontbijt eruit? 14. Op de speelplaats. In gesprek met andere vader. Hij blijkt werkeloos te zijn en op zoek naar werk. Arnoud: - Super. We zijn juist op zoek naar mensen. - En wat houd het werk in? Arnoud:- Ik zal het uitleggen. We werken met voeding en ik zal je een voorbeeld geven over wat we doen. Vertel me eens hoe ziet jouw ontbijt eruit?

8 15. Een toevallig gesprek - Herbalife? Nooit! Arnoud: - Okee. Mag ik je wel een vraag stellen; hoe ziet jouw ontbijt eruit? 16. Een telefoongesprek met inactieve klanten en distributeurs Arnoud: - Jane, hoi, je spreekt met Arnoud. - Arnoud: - Ik bel je om je te vertellen dat het bedrijf een nieuw gezond ontbijtprogramma heeft gelanceerd en dat wil ik graag met je delen. Jane: - Oh, echt? En wat is het precies? Arnoud: - Ik zal het je uitleggen. Hoe ziet jouw ontbijt eruit?

9 Sleutelvragen om een gesprek te beginnen: (volg het script en probeer geen vragen over te slaan) Vertel eens, hoe ziet jouw ontbijt eruit? Wat drink je s ochtends? Wat gebeurd er daarna? Heb je honger en ben je moe rond uur? Heb je dan zin in een kop koffie en een snack? Wat drink je gedurende de dag? Wat neem je als lunch? Ben je moe en slaperig na de lunch? Dan heb je weer koffie nodig, hè? Hoe haal je het tot het avondeten? Wat neem je als tussendoortjes? Wat neem je als avondeten? Gebeurd het wel eens dat goed hebt gegeten s avonds, maar dat je toch blijft knabbelen? Voelt het alsof je trek niet te controleren is en dat je alles verslind wat je tegen komt?

10 Ben je wel eens moe gedurende de dag? Wanneer precies? Heb je wel eens hoofdpijn gedurende de dag? Spijsverteringsproblemen? Hoe slaap je s nachts? Hoe lang heb je al overgewicht? (Als dat er is) Wat nemen je man en kinderen als ontbijt? Wat eten zij op een dag? Wat drinken zij? Hoe voelen zij zich? Let op! De bedoeling van deze vragen is om mensen hun voedingsgewoonten en watergebruik tijdens de dag te begrijpen. Je moet hun type ontbijt uitvinden, welke voedingsgerelateerde klachten ze ervaren en hoe ze zich voelen. Gebruik de vragen om hen te helpen zichzelf te begrijpen. Ja, dat is precies wat er met mij aan de hand is. Als de situatie niet het gesprek toelaat als hier beneden, maak dan een andere afspraak om door te gaan onder betere omstandigheden. Bijvoorbeeld,

11 1. Uitnodiging voor de Nutrition Club Weet je, Jane, veel problemen die jij beschrijft zijn gerelateerd aan je ontbijt. Hoe laat ontbijt je meestal? - Rond 9.00 uur meestal. Super! Ontbijt morgen niet thuis, maar kom naar onze club. Ik zal je alles vertellen over goede voeding en je mag ontbijten in de club. Ik trakteer. Dus morgen verwacht ik je om 9.00 uur. Mag ik je telefoonnummer voor de zekerheid en hier is mijn kaartje. 2. Nodig mensen bij je thuis uit (als het buren zijn) [Deze afspraak kan op elk tijdstip van de dag plaats vinden]: Weet je, Jane, veel problemen die jij beschrijft zijn gerelateerd aan je ontbijt. Hoe laat ontbijt je meestal? - Rond 9.00 uur meestal. Super! Ontbijt morgen niet thuis, maar kom bij mij langs. Ik zal je alles vertellen over goede voeding en je krijgt van mij ontbijt. Ik trakteer. Dus morgen verwacht ik je om 9.00 uur. Mag ik je telefoonnummer voor de zekerheid en hier is mijn kaartje.

12 3. Plan een afspraak bij haar thuis [Deze afspraak kan plaats vinden op elk tijdstip van de dag]: Weet je, Jane, veel problemen die jij beschrijft zijn gerelateerd aan je ontbijt. Woon je hier ver vandaan? - Super! Ik kan op een geschikt tijdstip langskomen en je alles vertellen over goede voeding; natuurlijk maak ik een ontbijt voor je. Ja, ja, een goed ontbijt zo bij je thuis. Jane, kun je voor of na 12 uur? En hoe laat? Oké, morgen om uur. Ontbijt om uur is een origineel idee. Mag ik je telefoonnummer voor de zekerheid en hier is mijn kaartje.

13 Plan voor de afspraak (Hetzelfde voor zowel binnen als buiten de club) Algemene aanbevelingen Serveer tijdens de afspraak aloë, Thermojetics kruidendrank en Formule 1 Als de afspraak s avonds is, serveer de Thermo dan niet te sterk Het is aan te bevelen om een kleine blender te hebben en om klaar te zijn om onder elke omstandigheid een shake te maken Nodig alle familieleden (of collega s) uit voor het gesprek, stel vragen en laat iedereen de producten proeven (inclusief jijzelf) Schijf alles over hun voedingsgewoonten op Gebruik ter illustratie de 3 grafieken over ontbijten en laat het achter bij de klant Plan voor de afspraak Geef iedereen aloë. Vertel over aloë Vraag tijdens het drinken van de aloë de vragen van blz. 9 & 10. ( Als je de vragen hebt gesteld tijdens het maken van de afspraak, vraag ze dan opnieuw.) En schrijf alle informatie op. Geef iedereen Thermojetics Kruidendrank. Vertel over de kruidendrank. Zeg tijdens het drinken van de kruidendrank: Wat je me vertelt is begrijpelijk en ik zou zelfs zeggen logisch: als je de dag begint met koolhydraten, brengt je jezelf in een vicieuze cirkel zonder makkelijke uitweg. Dat verklaart je voedingspatroon tijdens de dag.

14 (Als de persoon de gewoonte heeft om het ontbijt over te slaan, is de eerste zin: Als je het ontbijt overslaat, is je voedingspatroon gedurende de dag verstoord en je brengt jezelf in een vicieuze cirkel zonder makkelijke uitweg.) Wist je dat er recentelijk een sterk verband is gevonden tussen een slecht ontbijt en vele gezondheidsproblemen? Zoals je wellicht weet, bestaat ons lichaam uit 100 triljoen cellen die 114 verschillende voedingsstoffen nodig hebben gedurende de dag. Wat je gisteren hebt gegeten bestaat uit 2 grote groepen van elementen. De eerste groep voorziet in energie (proteïne, vetten, koolhydraten). De tweede groep voorziet in bouwmaterialen (aminozuren, vitaminen, mineralen, microvoedingsstoffen, etc.). Je gebruikte gisteren energie toen je wakker was en je lichaam gebruikte s nachts de bouwmaterialen om zichzelf te regenereren. Daarnaast heeft je lichaam 1 liter water gebruikt tijdens de nacht door het ademen, zweten en het ochtendbezoek aan het toilet. Dus je lichaam wordt s ochtends leeg wakker en namens 100 triljoen cellen smeekt het je: Hé, geef me mijn voedingsstoffen, energie en water terug die ik de afgelopen 24 uur heb gebruikt. Je hebt misschien geen honger of dorst s ochtends, maar dat is slechts een kwestie van tijd. En laten we nu eens kijken wat je jouw lichaam geeft s ochtends: een boterham met jam en koffie met suiker. Dat zijn enkelvoudige koolhydraten die eenmaal verteerd meteen omgezet worden in suiker. Je lichaam wordt wakker in de ochtend en vraagt je om vitale voedingsstoffen en water en jij geeft in plaats daarvan suiker.

15 En laten we nu eens kijken hoe jouw lichaam gevoed wordt. Het antwoord is: niets! Met als resultaat, de bloedsuikerspiegel daalt en je krijgt honger, wat er voor zorgt dat je zoekt naar enkelvoudige suikers (chocolade, gezoete koffie, broodjes, snoep, koekjes, donuts, frisdrank, sapjes, etc.) om je honger te stillen en je bloedsuikerspiegel te verhogen Ga verder bij de tekst hierboven). Door het verhogen van de bloed suikerspiegel, zet je de alvleesklier aan tot overproductie van insuline. Insuline verwijderd de extra suikers uit het bloed en veranderd het in vet. Met als resultaat, de bloed suikerspiegel zakt, vaak onder het niveau van toen je opstond. Nu ben je hongerig en slap, omdat de hersenen suiker tekort komen. Dit is de reden van snacktrek. Om de honger te stillen, heb je opnieuw enkelvoudige suikers nodig (chocolade, gezoete koffie, broodjes, snoep, koekjes, donuts, frisdrank, sapjes, etc.) wat er weer voor zorgt dat je bloedsuikerspiegel omhoog gaat en je bevrijd bent van honger en slapheid. Elke suiker injectie wordt gevolgd door een insuline schommeling. Deze cyclus herhaald zichzelf meerdere keren per dag en je ontwikkeld een suikerafhankelijkheid. Het overschot aan koolhydraten zorgt voor een voortdurende overbelasting van de pancreas. Dit is een van de meest voorkomende redenen voor het ontwikkelen van diabetes. Daarnaast, zorgt een overschot aan suikers voor schade aan de bloedvaten. Een teveel aan suiker wordt keer op keer omgezet in extra vet. Wanneer de persoon de gewoonte heeft om het ontbijt over te slaan.

16 Alles wat net is genoemd, is de grootste reden voor overgewicht, hoge bloeddruk en diabetes. En het begint allemaal met een slecht ontbijt. Nu zou je wel eens willen weten hoe een goed ontbijt eruit moet zien, toch? Het zou moeten voldoen aan 4 hoofdcriteria: 1. Herstellen van de gebruikte energie van de afgelopen 24 uur 2. Herstellen van de bouwmaterialen die s nachts gebruikt zijn 3. Aanvullen van de watervoorraad 4. Handhaven van de bloedsuikerspiegel binnen de normale waarden en insuline schommeling voorkomen Waar kun je zo een ontbijt krijgen? (Als de vraag niet gesteld is, stel je hem zelf: Je wilt vast wel weten waar je zo een ontbijt kunt krijgen, toch? )

17 Bij mij! Ons bedrijf heeft een nieuw gezond ontbijt programma ontwikkeld die vele van de bovenstaande problemen helpt oplossen: 1. Het geeft het lichaam aan alle vitale voedingsstoffen en water Basis programma voor een goed ontbijt 2. Het geeft energie uit eiwitten en niet uit koolhydraten 3. Het verhoogt de bloedsuikerspiegel niet Ochtend Overdag Daarnaast, helpt dit programma om: de darmen te reinigen de opname van voedingsstoffen te verbeteren de waterbalans te handhaven gedurende de dag Ons programma bestaan uit 2 delen: 1. 3-gangen ontbijt: Aloe vera drank, Thermojetics kruidendrank, Formule 1 shake 2. Thermojetics kruidendrank 1,5 l gedurende de dag Bereidt een shake voor iedereen. Vertel over de shake. Vertel over je eigen resultaten en die van je klanten. Sluit de koop. Aloe drank Thermojetics kruidendrank Formule 1 Voedings shake Als de persoon niet genoeg geld heeft voor het programma: Bied dan F1, F2 en Vezels & kruiden nodig hem uit voor de club Nodig hem uit voor een HOM Geef iedere klant de 3 gekleurde grafieken kaart over ontbijten. Als een klant na een aantal dagen al resultaat heeft, geef hem dan 5-10 extra kleuren kopietjes zodat hij zijn vrienden kan vertellen over een goed ontbijt. + Thermojetics kruidendrank

18 Het verkopen van een ontbijt programma of Nutrition Club ticket In de club: Als het gesprek met een gast plaats vind in de club of met een persoon die dichtbij woont of werkt en die clublid zou kunnen worden, bied hem dan aan lid te worden en een lidmaatschapskaart te kopen. Als het gesprek is met iemand die niet op de club kan komen, verkoop dan een ontbijt programma en nodig hem uit voor de wekelijkse of maandelijkse clubbijeenkomsten. Buiten de club: Bel je namenlijst en vertel hen over het ontbijtprogramma. Bel ex-klanten en vertel hen over het nieuwe ontbijtprogramma. Praat aan het einde van een Total Plan afspraak over het nieuwe ontbijtprogramma.. Alle twijfels en tegenwerpingen zoals: Ik hoef geen gewicht te verliezen Ik wil geen Herbalife Ik heb vele diëten geprobeerd, maar ze werken gewoonweg niet voor mij Ik ben net begonnen met een ander dieet Ik geloof niet in pillen en poeders Ik heb geen geld Etc. zijn zonder betekenis zodra je stopt met discussiëren en de magische vraag stelt: Oké. En wat heb jij normaal als ontbijt?

19 Doelen voor een supervisor Bouw een klantenbasis van 50 klanten Ga wekelijks naar de HOM en nodig iedereen uit Uit 50 klanten zullen er geïnteresseerd zijn in de business en zullen naar de HOM komen Van deze mensen zullen er 7-8 distributeur worden en 2 worden er supervisor Vergeet niet de klanten te vervangen die distributeur zijn geworden (of stoppen) om zo een klantenbasis te houden van 50 klanten Op deze manier, worden retailing en recruiting een proces. Recruteren begint te lonen en je nodigt mensen uit in de business die de producten al gebruiken en klaar zijn om goede voeding c.q. een goed ontbijt te promoten bij andere mensen. Aan het diagram hieronder kun je zien dat door alle werkmethoden te gebruiken (traditionele methoden, Total plan, sampling, Nutrition clubs) je een klantenbasis bouwt en mensen uitnodigt voor de HOM. Lead generation is universeel voor beide doelen. Sommige mensen zullen naar je club komen, anderen zullen programma's kopen en je zult sommigen direct uitnodigen voor de HOM. Het is belangrijk om wekelijks 3-4 gasten op de HOM te hebben. (Vergeet niet om IBP s mee te hebben naar iedere HOM) Als je het werk wil plannen, heb je dagelijks 4-5 uur nodig voor je lead generation campagne (praten met mensen, vragenlijsten, bellen, sampling, etc.). Zorg verder voor 2-3 afspraken om producten te verkopen en met nieuwe distributeurs om hun klantenbasis en organisatie uit te bouwen. Om genoeg tijd te hebben dit te doen is het te adviseren in je eigen buurt te werken.

20 Hoe ziet jouw ontbijt eruit? Een Product voor iedereen Wekelijkse bedrijfspresentatie HOM OCHTEND Nutrition Club MIDDAG Universele lead generation campagne AVOND Verkoop Organisatie bouwen CLUB Het programma verkopen

De Superverbrander Methode

De Superverbrander Methode De Superverbrander Methode Kettlebell Workout Editie > Verminder buikvet > Train strakkere buikspieren > Ontwikkel een afgelijnder lichaam Jesse van der Velde Antwerpen, 2010 Inhoud De Superverbrander

Nadere informatie

99 TIPS Voor het lopen van :

99 TIPS Voor het lopen van : 99 TIPS Voor het lopen van : Een Marathon Eelco de Boer 2007 Eelco de boer. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, openbaar gemaakt of doorgestuurd/doorverkocht zonder toestemming van de schrijver.

Nadere informatie

Gezonde Lifestyle Voedingsspecial

Gezonde Lifestyle Voedingsspecial Gezonde Lifestyle Voedingsspecial Versie 2.3 Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd of openbaar worden gemaakt zonder toestemming van de schrijver. Tegen overtreders

Nadere informatie

Gezonde Lifestyle Voedingsspecial

Gezonde Lifestyle Voedingsspecial Gezonde Lifestyle Voedingsspecial Versie 2.0 Alle informatie in dit ebook heeft uitsluitend ten doel te informeren. De informatie is niet bedoeld om diagnoses te stellen of welk gezondheidsprobleem dan

Nadere informatie

P Doe de risicotest P Laat uw bloedsuikerwaarde meten P Lees wat u zelf kunt doen

P Doe de risicotest P Laat uw bloedsuikerwaarde meten P Lees wat u zelf kunt doen Diabetes en uw apotheek Als bij u diabetes is vastgesteld, dan kunt u natuurlijk terecht bij uw apotheek. Het apotheekteam zorgt ervoor dat u: Op tijd het juiste medicijn krijgt. Medicijnen krijgt die

Nadere informatie

Inhoud INKIJK EXEMPLAAR. Gezondheidsboodschappen Jouw GGD Check klas 2 en 4, 2014-2015

Inhoud INKIJK EXEMPLAAR. Gezondheidsboodschappen Jouw GGD Check klas 2 en 4, 2014-2015 INKIJK EXEMPLAAR Gezondheidsboodschappen Jouw GGD Check klas 2 en 4, 2014-2015 Na het invullen van de vragenlijst kan de leerling meteen online een persoonlijk gezondheidsadvies bekijken. In dit gezondheidsadvies

Nadere informatie

WIL JE MINDER BLOWEN?

WIL JE MINDER BLOWEN? WIL JE MINDER BLOWEN? Uitgave van Stichting Be Aware Maart 2015 Ik wil minderen. Je vindt dat je teveel wiet/hasj of cannabis rookt. Je beseft dat je hierdoor minder goed functioneert: je huiswerk lijdt

Nadere informatie

3-DAY TRY-OUT Handleiding

3-DAY TRY-OUT Handleiding 3-DAY TRY-OUT Handleiding Wat te doen (flow)? Zaaien Afspraak maken met prospect Eerste afspraak (duurt in totaal tussen de 30 en 45 minuten) Feliciteren via Facebook Begeleiding (elke dag) Vervolgafspraak

Nadere informatie

Routines = Minder tijdverspilling + Meer energie+ Minder stress

Routines = Minder tijdverspilling + Meer energie+ Minder stress 2011 Mini Stress Cursus 101 Deel 3 Routines = Minder tijdverspilling + Meer energie+ Minder stress O p t i m a l e G e z o n d h e i d. c o m 1 Routines = Minder Tijdverspilling + Meer energie + Minder

Nadere informatie

Informatieboekje over de Kindertelefoon. Wat ik moet weten voor een spreekbeurt

Informatieboekje over de Kindertelefoon. Wat ik moet weten voor een spreekbeurt Informatieboekje over de Kindertelefoon Wat ik moet weten voor een spreekbeurt Landelijk Bureau Kindertelefoon Juli 2014 1 Inhoud 1 Wat is de Kindertelefoon?... 3 2 Wat doet de Kindertelefoon voor je?...

Nadere informatie

Diabetes in ons gezin Een boek met ervaringsverhalen door en voor gezinnen met pubers met diabetes mellitus type 1

Diabetes in ons gezin Een boek met ervaringsverhalen door en voor gezinnen met pubers met diabetes mellitus type 1 Diabetes in ons gezin Een boek met ervaringsverhalen door en voor gezinnen met pubers met diabetes mellitus type 1 1 2 Diabetes in ons gezin Een boek met ervaringsverhalen door en voor gezinnen met pubers

Nadere informatie

Ebook In 6 stappen naar een succesvolle praktijk

Ebook In 6 stappen naar een succesvolle praktijk Ebook In 6 stappen naar een succesvolle praktijk 2014 Rose Jansen Create Beste ambitieuze therapeut, Hoe zorg je als therapeut voor een succesvolle, welvarende praktijk? Ik kan je 1 ding vertellen: gewoon

Nadere informatie

Masturbatie verslaving

Masturbatie verslaving Cola verslaving Hoe is het nu in godsnaam mogelijk dat je verslaafd geraakt aan een frisdrank zoals Coca Cola? Een vraag die vele mensen zich zullen stellen. Ok, als het nu 1885 had geweest of begin de

Nadere informatie

Voorwoord. Dit is immers het tijdperk van online zakendoen en jouw bedrijf en je website zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Voorwoord. Dit is immers het tijdperk van online zakendoen en jouw bedrijf en je website zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Voorwoord Vaak als ik vakvrouwen met een eigen bedrijf en een eigen website spreek zeggen ze: Oh ja, webanalyse, daar wil ik ook nog eens wat mee! Als we vervolgens verder praten, blijkt dat ze vaak een

Nadere informatie

Goede voeding de beste levensverzekering!!!

Goede voeding de beste levensverzekering!!! Goede voeding de beste levensverzekering!!! Voorwoord. 3 Hoofdstuk 1 De werking van ons oerlichaam De jagers en verzamelaars. 4 Welk effect heeft dat nu nog voor ons. 5 Wat is de oplossing. 6 Hoofdstuk

Nadere informatie

Novo Nordisk B.V. Postbus 443 2400 AK Alphen aan den Rijn T +31 (0)172 44 96 00 informatie@novonordisk.com www.novonordisk.nl www.changingdiabetes.

Novo Nordisk B.V. Postbus 443 2400 AK Alphen aan den Rijn T +31 (0)172 44 96 00 informatie@novonordisk.com www.novonordisk.nl www.changingdiabetes. 05092-919335 Novo Nordisk B.V. Postbus 443 2400 AK Alphen aan den Rijn T +31 (0)172 44 96 00 informatie@novonordisk.com www.novonordisk.nl www.changingdiabetes.nl TOT SLOT HERHALEN WE NOG DE BELANGRIJKSTE

Nadere informatie

GEHEIM VAN ACQUISITIE

GEHEIM VAN ACQUISITIE GEHEIM VAN ACQUISITIE Tips voor meer klanten, meer omzet Martin Eelderink Plusmore Plusmore verbetert verkoopresultaat voor bedrijven. Met andere woorden meer klanten, meer omzet, meer marge en meer lange

Nadere informatie

WERKBOEK Loopbaanbegeleiding

WERKBOEK Loopbaanbegeleiding WERKBOEK Loopbaanbegeleiding DOELEN STRATEGIEËN JE CV STERKTES EN ZWAKTES VAARDIGHEDEN SOLLICITATIE BRIEF SOLLICITATIE GESPREK LEREN OMGAAN MET STRESS KOM OP VOOR JEZELF LEREN OMGAAN MET CONFLICTEN 1 Inleiding

Nadere informatie

HOOFDSTUK 5.12: Week 12: Behoud van welzijn op lange termijn

HOOFDSTUK 5.12: Week 12: Behoud van welzijn op lange termijn TIPS VOOR EEN ACTIEVE LEVENSSTIJL Door Dr. Luigi Gratton, M.D., M.P.H. Hieronder vindt u een paar simpele strategieën om te genieten van een gezonde, actieve levensstijl in de buitenlucht. 1. DRINK GENOEG

Nadere informatie

Gezond afvallen met. Laat je gewicht niet zwaar meer wegen Keer op keer hetzelfde gewicht kwijt raken, of het VET in één keer.

Gezond afvallen met. Laat je gewicht niet zwaar meer wegen Keer op keer hetzelfde gewicht kwijt raken, of het VET in één keer. Gezond afvallen met Laat je gewicht niet zwaar meer wegen Keer op keer hetzelfde gewicht kwijt raken, of het VET in één keer. Het is geen geheim: afvallen is niet leuk. Sterker nog, als na een grote strijd

Nadere informatie

Training Communicatie Juice Plus+

Training Communicatie Juice Plus+ Training Communicatie Juice Plus+ 2008 Versie April 2008 2 Inhoudsopgave: Pag. 3 Inleiding Pag. 3 Hoofdstuk 1 De start Pag. 4 Pag. 4 Pag. 4 Pag. 5 Pag. 5 Pag. 5 Pag. 5 Pag. 6 Pag. 6 Pag. 7 Pag. 8 1.1.

Nadere informatie

Interview Met Joris Schaping auteur Hoge Bloeddruk Stoppen Methode

Interview Met Joris Schaping auteur Hoge Bloeddruk Stoppen Methode Interview Met Joris Schaping auteur Hoge Bloeddruk Stoppen Methode O p t i m a l e G e z o n d h e i d. c o m Hoge Bloeddruk Direct Verlagen Interview Door: Jack Boekhorst - Initiatiefnemer / Coach OptimaleGezondheid.com

Nadere informatie

Ik word ouder. Cursus over ouder worden voor mensen met een beperking. www.kennispleingehandicaptensector.nl

Ik word ouder. Cursus over ouder worden voor mensen met een beperking. www.kennispleingehandicaptensector.nl Ik word ouder Cursus over ouder worden voor mensen met een beperking www.kennispleingehandicaptensector.nl Voorwoord Mensen met een beperking worden steeds ouder. Dat heeft gevolgen voor alle leefgebieden.

Nadere informatie

VOEL JE FIT IN DRIE DAGEN!

VOEL JE FIT IN DRIE DAGEN! 1! VOEL JE FIT IN DRIE DAGEN! Wil jij anderen laten weten dat jij aan deze driedaagse uitdaging gaat beginnen? Laat het ze weten! Ze kunnen je steunen en wellicht meedoen! Je hoeft alleen maar te dubbelklikken

Nadere informatie

Hoeveel drink ik eigenlijk?

Hoeveel drink ik eigenlijk? Hoeveel drink ik eigenlijk? 2 >> Inhoud In deze brochure 3 Hoeveel is teveel? 4 Stap 1 Meet en weet hoeveel u drinkt 8 Stap 2 Bekijk uw score 11 Stap 3 Beslis of u wilt minderen 16 Stap 4 Maak een plan

Nadere informatie

Voorwoord. Beste BeweegKuurder!

Voorwoord. Beste BeweegKuurder! Voorwoord Beste BeweegKuurder! Als directeur van het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (NISB) ben ik trots op u. U heeft namelijk dit logboek in uw handen en dat betekent dat u de BeweegKuur gaat

Nadere informatie

het blijft je vader of moeder opgroeien met een ouder getroffen door een beroerte

het blijft je vader of moeder opgroeien met een ouder getroffen door een beroerte het blijft je vader of moeder opgroeien met een ouder getroffen door een beroerte CVA Cerebro Vasculair Accident (CVA) is de medische term voor een ongeluk in de vaten van de hersenen. In het dagelijks

Nadere informatie

Zorgwijzer diabetes type 1 voor kinderen en jongeren tot 18 jaar

Zorgwijzer diabetes type 1 voor kinderen en jongeren tot 18 jaar Zorgwijzer diabetes type 1 voor kinderen en jongeren tot 18 jaar Wat is diabetes? Wie doet wat? Diabeteszorg Goede zorg Diabetesvereniging Nederland 2011 Diabetesvereniging Nederland, Nederlandse Diabetes

Nadere informatie

Les 33. Zwangerschap

Les 33. Zwangerschap http://www.edusom.nl Thema Gezondheid Les 33. Zwangerschap Wat leert u in deze les? Informatie begrijpen over zwanger zijn. Zeggen dat u zwanger bent of dat u zich niet lekker voelt. Woorden die hetzelfde

Nadere informatie

Gratis Rapport. Print dit rapport uit om het goed en grondig door te lezen.

Gratis Rapport. Print dit rapport uit om het goed en grondig door te lezen. Gratis Rapport Hoe Je Zonder Ervaring Je Networkmarketing Business Gigantisch Kan Laten Groeien..Online!Hoe Je Zonder Ervaring Je Business Gigantisch Kan Laten Groeien...Online! Hoe je een eindeloze stroom

Nadere informatie