Amsterdam 12 mei Het vervangen van een schroefas, in woord en beeld Alle gebruikte foto s en meer worden als bijlage 2 opgeslagen.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Amsterdam 12 mei Het vervangen van een schroefas, in woord en beeld Alle gebruikte foto s en meer worden als bijlage 2 opgeslagen."

Transcriptie

1 Amsterdam 12 mei Het vervangen van een schroefas, in woord en beeld Alle gebruikte foto s en meer worden als bijlage 2 opgeslagen. Voorbereiding Een memo gericht aan de verantwoordelijke afdeling collectie beheer. Amsterdam 15 september Bestek wisselen schroef SS Christiaan Brunings Indien er besloten wordt tijdens de komende dokbeurt een vervangende schroef te monteren, hetgeen zeker wenselijk, dient er rekening gehouden te worden met bijkomende kosten. 1. Schip op de helling, demontage tussenas, 750 mm lang, 134 mm diameter, vrij tussen flensen, geen ondersteuning. Hierna wordt de schroefas vrijgemaakt, pakkingbus bij schotdoorvoer en cederval patent schroefaskoker buitenboord. Schroefas wordt naar binnen getrokken, oude schroef afgenomen, nieuwe schroef, geplaatst, as naar achteren op conus pasgemaakt, cederval patent controle, pakkingbus schoon en nieuwe pakking. Tussenas montage. Karwei geklaard. 2. Zelfde als onder 1, echter conus behoeft machinale bewerking, hiertoe moet de as naar de werkplaats. In dit geval moet het schijnlicht verwijderd worden, en tweede tussen as gedemonteerd worden, de as is 4400 mm, wordt door een aslager gesteund. 3. Zelfde als onder 1, echter de schroefas is ter plaatse van cederval afdichting en/of schotdoorvoering belopen en zal afgedraaid moeten worden, misschien opgelast moeten worden. Werkzaamheden als onder 1 & 2 plus machinale bewerking. 4. Zelfde als onder 1, doch cederval afdichting is op. Laatste controle is van voor 1968, patent pakking is te repareren met voorhanden delen.

2 5. Zelfde als onder 1, doch cederval pakking is op, er zijn geen vervangende delen voorhanden, er zal een nieuw alternatief gevonden moeten worden. 6. Alle alternatieven tezamen Transport kan veel manuren vergen. Gunstig indien vaste prijs wordt afgesproken, alles is goed bereikbaar, het schijnlicht van de machinisten hutten moet eraf. Hoop genoeg info verstrekt te hebben. Diverse malen was er al aangedrongen op het vervangen van de schroef, en tijdens de dokbeurt februari 2006 werd de schroef geïnspecteerd, het maakt een slechte indruk. ijzeren schroef 2006

3 Alhoewel van een afstand Ziet de schroef er nog best uit, maar

4 Van dichtbij schroef met rafels schroef met rafels 1, ook de opsluit moer op de as en de ashals baren zorgen,

5 schroef met rafels met tegenlicht. Dit is de situatie vastgelegd tijdens de dokking van februari 2006, de treurige toestand waarin de schroef verkeert is zichtbaar, doch doet de werkelijkheid geen eer aan, de werkelijkheid is dat de naam schroef Ongepast genoemd kan worden. Interessant zijn de close ups van de opsluitmoer met opgelastte borgbeugel en ook de schroefaskoker afdichting, alwaar de trosbeschermer door afwezigheid schittert. Hebben de foto s effect gesorteerd, wie weet, maar in voorjaar 2006 wordt een wilde Aktie ontketend, en hals over kop besloten dat de schroef vervangen dient te worden, er is een potje met geld gevonden, er wordt een nieuwe schroef besteld, en de SS Christiaan Brunings wordt op een zonnige dag in juni naar de Oranje werf gesleept. Er wordt gewoon begonnen, laat het maar aan de werf over. Als een schip eenmaal op de werf afgemeerd is dan rinkelt de kassa, extra werk waar geen afspraken over gemaakt zijn maken de marge.

6 Inderdaad, schroefas werk is voor de werf een regelmatig terugkerend karwei, maar je kan natuurlijk wel een helpende hand uitsteken, met de verwachting dat het later in de afrekening zichtbaar is. De machinist is ook bekend met schroefas werk. Indien men er vanuit gaat dat, hopelijk, de schroefas 100% gaaf is, demonteert men allereerst de korte tussenas demontage tussenas de lengte van de tussenas is zodanig dat de schroefas zover naar binnen getrokken kan worden dat de schroef zijdelings uit het schroefraam getakeld kan worden. Op de huid van het achterschip zijn hiertoe hijsogen aangebracht, vertrouwd men dit niet dan wordt er een strop om de bolder op dek aangebracht. Dit is in ons geval de situatie.

7 Wil men de schroefas naar binnen trekken, dan zal men de schroefaskoker afdichting op het achterschot moeten losmaken, en de olie in de schroefaskoker loopt dan op het vlak, of de bilge. Werk voor de Bilge Boot, de bilge boot het vlak moet nu gereinigd worden, vlak schoonmaken zodra de schroefas naar binnen is getrokken kan de schroef naar de werkplaats worden getransporteerd, en de conus van de as worden geïnspecteerd, extra aandacht wordt besteed aan de spie baan en de spie, heeft de spie ruimte gekregen dan is de konus niet meer pas in de schroef. Let wel! Het is de wrijving van de conus dat de verbinding schroef-as vormt. De spie is alleen voor noodgevallen.!!

8 De schroefnaaf van binnen, de spiebaan is uitgeslagen, de spie heeft ruimte in de spiebaan, de conus op de as heeft geen wrijving meer met de conus in de schroefnaaf, oude schroefnaaf nu wordt gemeten of de conus oude schroefas nog geschikt is voor de conus in de naaf van de nieuwe schroef.

9 schroef passen op oude as,conus wordt afgekeurd! Dit betekent dat de hoofdas eruit moet, de verbinding as tussen tussenas en stuw as. De hoofdas, deze as gaat door het machine kamer schot, via het zogenaamde machine kamer schot afdichting Hoofdas terzijde geschoven, loopvlak is beschermd.

10 machine kamer schot afdichting Het huidige stuwblok heeft als bouwjaar 1952, daarvoor was de inrichting anders, geen hoofd as, de stuw as verbond de tussenas met de krukas en was voorzien van 7 stuwkragen, dus geen kantellende witmetaal blokjes op een enkele kraag.

11 stuw as, schotafdichting, stuwblok, tornwiel, schaar. In oude tijden, op de ADM of NDSM, had men een speciale ploeg voor het schroef en roer werk, dat was dus in de tijd dat een vaste schroef heel normaal was en een roer nog op een hak stond, speciale mensen, piekalateurs verzorgde dan het transport van de as, maar dat was in oude tijden, met lange schroefastunnels, hier werkte bemanning en werfmensen broederlijk samen, eerst maar de uitsteeksels van de hoofdmachine afhalen, de schroefas moet immers via de machine kamer, door het schijnlicht, het schip uit.

12 weg vrij voor de schroefas de schroefas wordt via de SB hut A.S. naar de machine kamer gepiekeld schroefas op weg naar machine kamer

13 en dan naar buiten waar de kraan overneemt. De as wordt naar de werkplaats getransporteerd voor inspectie, maar daar de conus in de schroef al op maat gedraaid is lijkt er weinig kans dat de as nog genoeg vlees heeft om een conus op maat te draaien. De foto hieronder toont de zwaar aangevreten conus op de as, de oude schroef hing nog enkel op de spie. Er was water tussen de schroef en de as gekomen. Van een passing was geen sprake meer. Als de conus afgedraaid wordt schuift de schroef te ver naar voren, enige oplossing in zo een geval is een nieuwe as. En hier zijn vooraf geen afspraken gemaakt, dus is men overgeleverd aan de calculatie van de werf ,-

14 conus op de as nieuwe as op de bank Links de as met flens, rechts de toekomstige conus, en schroefdraad.

15 1 De linker foto toont de nieuw bronzen loopbussen, deze worden t.p.v. de schotdoorvoering voor, en de achtersteven achter, op de nieuwe schroefas gekrompen, de rechter foto toont, links, het lager voor de schot doorvoering, en rechts het lager in de achtersteven. De schroefas is nu bijna klaar, de conus wordt pas gemaakt in de nieuwe schroef. Blauwen van de conus tijdens pasmaken De spiebaan, duidelijk aanwezig.

16 nieuwe spie in schroef Dan rest nog het pasmaken van de flens, op de flens van de tussenas, de gaten worden overgenomen, ruw geboord en dan gehoond. Honen van gaten voor pasbouten tussenas

17 Voordat de schroefas weer terug aan boord gaat, lijkt het zinnig om de schroefas afdichting in de achtersteven, en het waterdichte achterschot goed op orde te brengen, zowel in het achterschot, als in de achtersteven worden lagerbussen gemonteerd, lager achterschot lager achtersteven

18 Olieafdichting schroefzijde Aan de schroefzijde bestaat de olieafdichting uit 4 bronzen ringen, zie figuur en foto. De grote ringen A en B hebben vier oren die met vier bronzen tapeinden met verzonken bronzen moeren zijn bevestigd aan de moer van de schroefaskoker. Ook de flens van de achterste draagbus is met dezelfde tapeinden bevestigd. De binnendiameter van A en B is zo groot, dat de schroefas niet wordt geraak. De naden tussen de moer op de schroefaskoker en de flens van de draagbus en tussen deze flens en ring B zijn met pakkingen afgedicht. In ring B is een cirkelvormige uitsparing aangebracht voor rubberen afdichtingsring voor de afdichting tussen de ringen A en B. In de ringen A en B is aan de aszijde een ruimte uitgespaard voor de ringen a en b. Deze ringen sluiten vrij nauw om de schroef, maar axiale beweging is wel mogelijk. Twee spieën, in uitsparingen in a en b en in de schroefas, zorgen dat a en b meedraaien met de schroefas. De uitsparing voor de spieën in a en b zijn zo gemaakt, dat enige axiale beweging van a en b mogelijk is. Een rubberen afdichtingsring tussen ring a en de schroefas geeft een water- en oliedichte afdichting tussen die ring en de schroefas. De ringen a en b worden door 12 veren uit elkaar en tegen de binnenzijden van A en B gedrukt. De binnenzijden van A en B zijn gevoerd met witmetaal. Aan de binnenzijde van A is een gedelte van deze voering, het dichtst bij de schroefas, iets verschraald. Dat blijkt tot een betere afdichting te leiden. De zijde van b die tegen de binnenzijde van B wordt gedrukt heeft oliegroeven over de gehele breedte. De olie uit de schroefaskoker komt via de oliegroeven van de draagbus en de ruimte tussen ring B en de schroefas in de oliegroeven van b. Zo wordt de wrijving tussen B en b door smering beperkt. Doordat de oliegroeven over de gehele breedte van de zijkant van b doorlopen, komt de olie ook in de ruimte rond a en b. De schroefaskoker wordt met olie gevuld gehouden door een olietankje dat meer dan een meter boven het oppervlak van het buitenwater is aangebracht. Daardoor is de druk van de olie in de schroefaskoker wat hoger dan die van het buitenwater. In de zijde van a die tegen de binnenzijde van A wordt gedrukt zijn eveneens oliegroeven aangebracht. Deze lopen echter niet over de gehele breedte van de zijkant van a, maar slechts vanaf de buitenrand tot minder dan halverwege. Het gedeelte van de zijkant a dat het dichtst bij de schroefas ligt, is geheel vlak. Daardoor wordt een water- en oliedichte afsluiting verkregen tussen A en a.

19 Zoals geldt voor veel onderdelen van de Christiaan Brunings, is ook hier de uitvoering in 2006 niet meer geheel gelijk aan de uitvoering zoals die in 1934 waarschijnlijk was. Volgens de tekening werd oorspronkelijk de afdichting tussen A en a verkregen door middel van een lederen schijf of ring die was ingelaten in een groef aan de binnenzijde van A. De spieën bestonden uit twee delen: een spie in een uitsparing in de voering van de schroefas en een opvulstukje tussen de spie en de ringen a en b. Bij de werfbeurt in juli 2006 is in de bovenkant van ring A, tussen de beide bovenste oren, een ontluchtingsopening gemaakt, die kan worden afgesloten met een boutje. Deze ontluchtingsopening dient om bij het vullen van de schroefaskoker met olie, te zorgen, dat de olie gemakkelijk in de ruimte rond a en b kan stromen. Zodra deze ruimte met olie is gevuld, wordt de ontluchtingsopening met het boutje afgesloten. De afdichting in de werkplaats

20

21

22

23 Alles voor de inbouw lijkt nu gereed, de nieuwe schroefas gaat dezelfde weg heen als de oude as eruit. de nieuwe schroefas gaat naar binnen. Voordat de schroefas door het achterschot gaat wordt eerst de loopbus over de as geschoven. loopbus binnen 1

24 deze wordt in de schot doorvoering gemonteerd schotdoorvoering A.S.

25 Onderhand wordt buiten de loopbus in de achtersteven gemonteerd, een strop om de bolder op het A.S. wordt benut om de takels op te hangen ophang punt voor de takels

26 loopbus in achtersteven, Loopbus, loopbus in achtersteven de buitenploeg is klaar voor de schroefas,

27 schroefas komt naar buiten, dan eerst de afdichting schroefas afdichting, dan de schroef

28 Schroefmontage schroef over de spie Schroefmontage, de schroefasafdichting Schroefmontage, de schroef de conus & de spie. De schroefasafdichting monteren, de schroefaskoker met olie vullen en op lekkage controleren.

29 sluitstuk, een nieuwe moer. Deze moer wordt geborgd. Rest de trosbeschermer te monteren.

Grote inspectie Compound Machine S.S. Christiaan Brunings.

Grote inspectie Compound Machine S.S. Christiaan Brunings. Amsterdam 06-11-14 Grote inspectie Compound Machine S.S. Christiaan Brunings. Na ruim 15 jaar, zonder noemenswaardig onderhoud, uitgezonderd het controleren van afstellingen, corrigeren van spelingen en

Nadere informatie

Vervanging schroefas afdichting Albin 25, een DHZ klusje?

Vervanging schroefas afdichting Albin 25, een DHZ klusje? Vervanging schroefas afdichting Albin 25, een DHZ klusje? Standaard is de Albin 25 vanuit de werf afgeleverd met een watergesmeerde schroefas en een olie gevulde seal afdichting. We kunnen wel aannemen

Nadere informatie

ZONNEBOILER INSTALLATIE - INSTRUCTIE. voor een collector gemonteerd op panlatten.

ZONNEBOILER INSTALLATIE - INSTRUCTIE. voor een collector gemonteerd op panlatten. ZONNEBOILER INSTALLATIE - INSTRUCTIE. voor een gemonteerd op panlatten. Leverancier van alternatieve oplossingen voor water, warmte comfort en stroom Tel: 058-288 47 39 / Fax 058-288 92 98 PLAATSING VAN

Nadere informatie

PAMLOCK trekvaste verbinding

PAMLOCK trekvaste verbinding Pagina 1 van 1 versie 01-12-2004 PAMLOCK trekvaste verbinding Kogelvergrendeling in borgkamer Conformator Borgring STANDARD rubberring Lasril De PAMLOCK trekvaste verbinding STD-Pk is ontworpen voor twee

Nadere informatie

Olie kanalen in een Fiat 500 motorblok uit 69

Olie kanalen in een Fiat 500 motorblok uit 69 Olie kanalen in een Fiat 500 motorblok uit 69 Bij het reviseren van een 110F motor blok zijn we flink wat problemen tegen gekomen, die te maken hadden met de olie voorziening van deze Fiat 500 uit 69.

Nadere informatie

EINDMONTAGE VAN DE SCHOKDEMPERS

EINDMONTAGE VAN DE SCHOKDEMPERS EINDMONTAGE VAN DE SCHOKDEMPERS DE TWEEDE ACHTERSTE SCHOKDEMPER VOLTOOIT HET SCHOK- DEMPERPAAR AAN DE ACHTERKANT. NA HET IN ELKAAR ZETTEN VAN DE LOSSE ONDERDELEN VOLGT DE EINDMONTAGE AAN DE ACHTERSTE OPHANGING.

Nadere informatie

MONTAGE HANDLEIDING. MAXXGRIP Beadlock systeem; Hét beste beadlocksysteem voor Autosport, Off-Road, en zelfs geschikt voor op de openbare weg!

MONTAGE HANDLEIDING. MAXXGRIP Beadlock systeem; Hét beste beadlocksysteem voor Autosport, Off-Road, en zelfs geschikt voor op de openbare weg! MONTAGE HANDLEIDING MAXXGRIP Beadlock systeem; Hét beste beadlocksysteem voor Autosport, Off-Road, en zelfs geschikt voor op de openbare weg! De onderdelen van het MAXXGRIP beadlock systeem; START HIER:

Nadere informatie

Technische Inspectie werktuigbouwkunde Zr.Ms.Hydra

Technische Inspectie werktuigbouwkunde Zr.Ms.Hydra Koninklijke Marine Technische Inspectie werktuigbouwkunde Zr.Ms.Hydra Betreft: Survey Hydra Uw referentie: W15004 UKC/Schip: 3725 Datum: 03-02-2015 Opdrachtgever: B.Weijsenborn Tel. nr.: 51254 Marinebedrijf

Nadere informatie

Reparatie. Reparatie. 1.1 Vervangen van schakelkabels bij eendelige asring

Reparatie. Reparatie. 1.1 Vervangen van schakelkabels bij eendelige asring . Vervangen van schakelkabels (0,9mm specialerohloff kabel). Vervangen van schakelkabels bij eendelige asring Bij vervanging van versleten of geknapte schakelkabels moeten twee mogelijke asringversies

Nadere informatie

O-ringen zijn uitermate geschikt als afdichting van niet-bewegende machineonderdelen.

O-ringen zijn uitermate geschikt als afdichting van niet-bewegende machineonderdelen. DICHTOMATIK Inbouwruimten en tips met betrekking tot de constructie De inbouwruimten (groeven) voor O-ringen dienen zoveel mogelijk rechthoekig te worden gemaakt. De afmetingen voor de vereiste groef -

Nadere informatie

VOORVLEUGEL VAN DE RACECARROSSERIE

VOORVLEUGEL VAN DE RACECARROSSERIE VOORVLEUGEL VAN DE RACECARROSSERIE DEZE MONTAGESESSIE HOUDT ZICH BEZIG MET DE MONTAGE VAN DE VOORVLEUGEL VOOR JE RACINGCARROSSERIE. MET BEHULP VAN EEN VEL EMBLEMEN VERLEEN JE DEZE DE ORIGINELE RED BULL

Nadere informatie

Werk instructie de- en montage PA1 tandwielkast.

Werk instructie de- en montage PA1 tandwielkast. Werk instructie de- en montage PA1 tandwielkast. Verwijder de olie uit de tandwielkast. Demonteer de pomp door de twee M6 zeskant boutjes te verwijderen. Als de twee M6 bouten verwijderd zijn kan de pomp

Nadere informatie

Anodes op kunststof en houten schepen

Anodes op kunststof en houten schepen BAARS ANODE Anodes op kunststof en houten schepen Inhoud: 1. Algemeen 2. Enkelschroefsvaartuig 3. Dubbelschroefvaartuig 4. Enkelschroefvaartuig met uitstekende schroefas 5. Saildrive, hekdrive of buitenboordmotor

Nadere informatie

Vervangen keerringen en reparatie schroefas Yanmar saildrive SD20

Vervangen keerringen en reparatie schroefas Yanmar saildrive SD20 Vervangen keerringen en reparatie schroefas Yanmar saildrive SD20 De saildrive zoals die tegenwoordig veel wordt toegepast blijkt reuze solide en betrouwbaar. Uiterlijk lijkt het op het staartstuk van

Nadere informatie

Verslag van het vervangen van het saildrive rubber van een First 31.7.

Verslag van het vervangen van het saildrive rubber van een First 31.7. Na 10 jaar vond ik het tijd om het rubber van de saildrive te vervangen. Officieel geldt daar een termijn voor van 7 jaar maar dat leek mij wel heel erg kort. Figuur 1 aangetast rubber In Figuur 1 is te

Nadere informatie

Demontage van het fusee Klik met muis of spatiebalk voor volgende dia

Demontage van het fusee Klik met muis of spatiebalk voor volgende dia Demontage van het fusee Klik met muis of spatiebalk voor volgende dia Om het lager te vervangen moet eerst het fuseehuis worden gedemonteerd (hier zit het lager met flens in) Als 1 e moet de centrale naafmoer

Nadere informatie

Brandkraan vervangen Werkproces. Oasen 2012

Brandkraan vervangen Werkproces. Oasen 2012 Werkproces Oasen 2012 De standpijp kan niet meer recht op de brandkraan geplaatst worden, waardoor hij niet goed bedienbaar meer is voor de brandweer. De oorzaak hiervan is dat het vele verkeer dat over

Nadere informatie

Koelwater. Voeding water, stoom, condens, koelwater nodig om de afgewerkte stoom na de werktuigen te transformeren tot water.

Koelwater. Voeding water, stoom, condens, koelwater nodig om de afgewerkte stoom na de werktuigen te transformeren tot water. Rondgang machinekamer 4 Koelwater. Voeding water, stoom, condens, koelwater nodig om de afgewerkte stoom na de werktuigen te transformeren tot water. Klw Afsl 1&2 Kwl = Koelwater Asl = Afsluiter. Een afsluiter

Nadere informatie

Montage instructie Mechanisch codeslot. Montage instructie Mechanisch codeslot met krukbediening Type KNSV 5150 SCP

Montage instructie Mechanisch codeslot. Montage instructie Mechanisch codeslot met krukbediening Type KNSV 5150 SCP Mechanisch codeslot met krukbediening Type KNSV 5150 SCP Mechanisch codeslot Situatie : Op bestaand DIN slot Mechanisch codeslot met krukbediening Type KNSV 5150 SCP Mechanisch codeslot Situatie : Met

Nadere informatie

Revisie stuurbekrachtings pomp (63-82)

Revisie stuurbekrachtings pomp (63-82) Revisie stuurbekrachtings pomp (63-82) Dutch Corvette Supplies Het reviseren van de pomp is, met behulp van het goede gereedschap eventueel zelf te doen. De hieronder beschreven revisie heeft betrekking

Nadere informatie

DRUK AFDICHTINGEN. Functionaliteit: voor buis en kabel. Tel: Fax: Website:

DRUK AFDICHTINGEN. Functionaliteit: voor buis en kabel. Tel: Fax: Website: Functionaliteit: voor buis en kabel Druk afdichting enkellaags blindplug Druk afdichting dubbellaags blindplug Druk afdichting enkellaags gesloten uitvoering Druk afdichting enkellaags openklapbare uitvoering

Nadere informatie

Montage handleiding Meskantafsluiters

Montage handleiding Meskantafsluiters Montage handleiding Meskantafsluiters MONTAGEKLARE ACCESSOIRES Montagekit Een groot assortiment accessoires beschikbaar in montagekit voor DN 300. Magneetklep Snelle montage van magneetklep Standmelding

Nadere informatie

UNIVERSAL S T A N D A R D-Ve verbinding

UNIVERSAL S T A N D A R D-Ve verbinding Pagina 1 van 7 versie 02-10-2006 UNIVERSAL S T A N D A R D-Ve verbinding 1. SCHOONMAKEN Maak de binnenkant van de mof zorgvuldig schoon. Let vooral op de kamer waar de ring in ligt (verwijder alle grond,

Nadere informatie

Oliekeerringen vervangen antwoorden

Oliekeerringen vervangen antwoorden Oliekeerringen vervangen antwoorden Doel Je kunt een lekkende of defecte oliekeerring vervangen. Oriëntatie In- en uitgaande assen van tandwielkasten of overbrengingen worden bijna altijd afgedicht door

Nadere informatie

kettingen moeten ook gelijktijdig ingehieuwd kunnen worden kettingen moeten ook gelijktijdig kunnen worden gestoken.

kettingen moeten ook gelijktijdig ingehieuwd kunnen worden kettingen moeten ook gelijktijdig kunnen worden gestoken. ANKERLIER BRUNINGS ANKERLIER. Een zeer belangrijk hulpwerktuig. Een anker waarborgt de veiligheid van het schip, als noodrem, als anker bij averij, als hulp bij afmeren en ontmeren. Bij letgo anker moet

Nadere informatie

LAATSTE VERRICHTINGEN AAN DE CARROSSERIE

LAATSTE VERRICHTINGEN AAN DE CARROSSERIE LAATSTE VERRICHTINGEN AAN DE CARROSSERIE TIJDENS DEZE MONTAGESESSIE MAAK JE DE SHOWROOMCARROSSERIE VAN JE RED BULL RACING RB7 AF. DAARNA GA JE VERDER MET DE MONTAGE VAN DE TWEE MEDIUM-ACHTERBANDEN. 1 2

Nadere informatie

Installatiehandleiding plaatsen van twee zonnecollectoren op een schuindak

Installatiehandleiding plaatsen van twee zonnecollectoren op een schuindak Installatiehandleiding plaatsen van twee zonnecollectoren op een schuindak 1) Neem de arbo-voorschriften in acht, plaats bij voorkeur een in hoogte verstelbare steiger met valbeveiliging op de werkruimte.

Nadere informatie

KETTING IMPORT MIJ B.V.

KETTING IMPORT MIJ B.V. Klembussen T Klembussen welke wij u leveren zijn allen geproduceerd uit het materiaal GG25 gegoten ijzer. Taperlock Klembussen worden geleverd met 2 stelschroeven. Dit wordt als set in een net kartonnen

Nadere informatie

Handleiding revisie verdamper Koltec VG392 / Necam Mega

Handleiding revisie verdamper Koltec VG392 / Necam Mega Handleiding revisie verdamper Koltec VG392 / Necam Mega 1. Demontage Met de demontage van de verdamper beginnen we met de voorzijde. Draai eerst de 2 korte boutjes die naast de uitgang van de verdamper

Nadere informatie

BIA Systeemwanden montage handleiding

BIA Systeemwanden montage handleiding BIA Systeemwanden montage handleiding 1 Montage handleiding Vloeraansluiting Allereerst dienen de montagelatten te worden aangebracht op de gewenste plaats waar de Spanell systeemwand moet komen. Dit kan

Nadere informatie

HANDELING Nr. H : Werkzaamheden aan de voorremmen. VERVANGING VAN EEN REMTROMMEL

HANDELING Nr. H : Werkzaamheden aan de voorremmen. VERVANGING VAN EEN REMTROMMEL HANDELING Nr. H78.451-1: Werkzaamheden aan de voorremmen. 1 VERVANGING VAN EEN REMTROMMEL NB: Met ingang van februari 1967, zijn de remtrommels van een ander materiaal gemaakt. Het is noodzakelijk om twee

Nadere informatie

MACROPORT TERRASOVERKAPPING MONTAGE HANDLEIDING (NL)

MACROPORT TERRASOVERKAPPING MONTAGE HANDLEIDING (NL) MACROPORT TERRASOVERKAPPING MONTAGE HANDLEIDING (NL) BENODIGD GEREEDSCHAP **optioneel ONDERDELEN Afbeelding betreft de 3,0 m brede uitvoering. De componentaantallen variëren per maatuitvoering (zie het

Nadere informatie

MONTAGE HANDLEIDING : Sectionaalpoort Laag Systeem

MONTAGE HANDLEIDING : Sectionaalpoort Laag Systeem B.V.B.A. GARAGEPOORTEN AUTOMATISATIES Rue de l Atelier 31 Tel : 02/356.13.69 Website : www.destrijker.be 1480 TUBIZE Fax. 02/361.10.14 E-mail : info@destrijker.be BTW : BE 0413.948.587 MONTAGE HANDLEIDING

Nadere informatie

Montageplan, vrijstaande carport.

Montageplan, vrijstaande carport. Montageplan, vrijstaande carport. - Laat de beschermfolie, tijdens de montage, zo veel mogelijk rond de profielen en platen. De folie enkel verwijderen op de plaatsen waar u werkt. Dit voorkomt beschadigingen

Nadere informatie

Bovendien is het bestaande lummelbeslag door 18 jaar gebruik behoorlijk ingesleten.

Bovendien is het bestaande lummelbeslag door 18 jaar gebruik behoorlijk ingesleten. Montage DCN-lummelbeslag op een D34 vds Omdat de lummelbout van mijn D34 (november 1992) bij het reven elke keer weer krommer kwam te staan heb ik besloten om, voordat de bout zou breken, het RVS lummelbeslag

Nadere informatie

Nieuwe schroefas voor de Jellianne

Nieuwe schroefas voor de Jellianne Nieuwe schroefas voor de Jellianne In 1993 is door één van de vorige eigenaren de hele voortstuwingsinstallatie van de Jellianne vernieuwd. De oude installatie bestond uit een: Albin AD-21 22 pk Maximum

Nadere informatie

ACHTERVLEUGEL VAN DE RACECARROSSERIE

ACHTERVLEUGEL VAN DE RACECARROSSERIE ACHTERVLEUGEL VAN DE RACECARROSSERIE TIJDENS DEZE MONTAGESESSIE MONTEER JE DE ACHTERVLEUGEL VOOR DE RACECARROSSERIE VAN JE RB7. HIJ IS BIJZONDER STEVIG EN KAN DE BELASTINGEN VAN EEN RC-CAR MOEITELOOS AAN.

Nadere informatie

Assemblage en montage van. Solidare Verso. Verandazonwering (onder gemonteerd)

Assemblage en montage van. Solidare Verso. Verandazonwering (onder gemonteerd) Assemblage en montage van Solidare Verso Verandazonwering (onder gemonteerd) Solidare Verso verandazonwering NL 11-05-2017 * * A T T E N T I E * * AVZ kan niet aansprakelijk worden gesteld voor eventuele

Nadere informatie

Demontage en montage van een servicecompactlager

Demontage en montage van een servicecompactlager Demontage en montage van een servicecompactlager Pagina 1 / 6 De demontage en montage van de wielnaaf kan per autofabrikant verschillen. Wij adviseren het vervangen van de servicecompactlager alleen door

Nadere informatie

K75 Cross-Bonding (op een nieuw traject)

K75 Cross-Bonding (op een nieuw traject) Montagevoorschrift K75 Cross-Bonding (op een nieuw traject) Enkeladerige schermonderbrekingsmof U 0 / U (U max ) = 6 / 10 (12) kv Geleiderdoorsnede 95-630 mm ² Lovink Enertech b.v. 005398/Rev. 0/11-2010

Nadere informatie

HANDELING Nr. H : Werkzaamheden aan de distributie. VERVANGING VAN DE STOTERBUSSEN UITBOUWEN.

HANDELING Nr. H : Werkzaamheden aan de distributie. VERVANGING VAN DE STOTERBUSSEN UITBOUWEN. 1 VERVANGING VAN DE STOTERBUSSEN UITBOUWEN. 1. Tap de radiateur af, verwijder vervolgens de motorkap en laat het cilinderblok leeglopen via de aftapplug (1). Om het koelsysteem volledig af te tappen, moet

Nadere informatie

AMSTERDAM De Sentinel stuurmachine

AMSTERDAM De Sentinel stuurmachine AMSTERDAM 04-12-2914 De Sentinel stuurmachine Het volgende is een beschrijving van de Sentinel stuurmachine, een product van Alley & MacLellan. De figuren zijn ontleend aan Lichtenbelt (1919). Deze figuren

Nadere informatie

Voor de montage van de Bear County schutting Garden Design WPC

Voor de montage van de Bear County schutting Garden Design WPC MONTAGEHANDLEIDING BELANGRIJKE INFORMATIE Voor de montage van de Bear County schutting Garden Design WPC Lees de hele handleiding aandachtig. Als de hierin vermelde instructies niet worden opgevolgd, is

Nadere informatie

Dakspoiler met remlicht

Dakspoiler met remlicht Instructienr. Versie Ond. nr. 9499948 1.0 Dakspoiler met remlicht M8400560 Pagina 1 / 10 Uitrusting A0000162 A0000163 A0000161 A0000180 A0000214 A0000177 M0000232 M8901662 Pagina 2 / 10 INLEIDING Lees

Nadere informatie

Vervangen van de UJ s in de cardan-assen.

Vervangen van de UJ s in de cardan-assen. Vervangen van de UJ s in de cardan-assen. Toen ik tijdens de vorige klus (conversie lichte vracht) onder de auto lag merkte ik dat er speling zat op de achterste kruisje van de achterste cardan-as. Daarna

Nadere informatie

Installation instructions, accessories. Stuurwiel, leer. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden , ,

Installation instructions, accessories. Stuurwiel, leer. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden , , Installation instructions, accessories Instructienr. 30756608 Versie 1.2 Ond. nr. 30756607, 30756606, 31316446 Stuurwiel, leer IMG-339612 Volvo Car Corporation Stuurwiel, leer- 30756608 - V1.2 Pagina 1

Nadere informatie

Installatiehandleiding Regenzuil (Orso design)

Installatiehandleiding Regenzuil (Orso design) Installatiehandleiding Regenzuil (Orso design) 1. De plaats De plaats waar de regenzuil komt te staan dient een vlakke en stevige ondergrond te hebben, bij voorkeur verharding die er al jaren ligt. Als

Nadere informatie

Aanpassingset met onderdelen voor aandrijving Model 44905, of GreensPro 1200 greensrol

Aanpassingset met onderdelen voor aandrijving Model 44905, of GreensPro 1200 greensrol Form No. 338-643 Rev A Aanpassingset met onderdelen voor aandrijving Model 44905, 44906 of 44907 GreensPro 00 greensrol Modelnr.: 7-5899 Modelnr.: 7-5907 Installatie-instructies WAARSCHUWING CALIFORNIË

Nadere informatie

Montage instructie Geluidwerend in de wand schuivend

Montage instructie Geluidwerend in de wand schuivend Geluidwerend in de wand schuivend pagina 1/18 Inhoudsopgave Pagina 2 Benodigdheden 3 Inhoud van de verpakkingen 4 Hoofdbestanddelen Varidoors schuifdeur systeem 5 Sparing controleren 6 Montage Benodigdheden

Nadere informatie

7a Voorbeeld van een reparatie: Hieronder de volgorde waarin bij WRI-TECH bv een reparatie plaatsvindt;

7a Voorbeeld van een reparatie: Hieronder de volgorde waarin bij WRI-TECH bv een reparatie plaatsvindt; Voorbeeld van een reparatie: Hieronder de volgorde waarin bij WRI-TECH bv een reparatie plaatsvindt; Pomp komt binnen in werkplaats; Hier wordt in eerste instantie de pomp ontvangen en ingeschreven; Het

Nadere informatie

Handleiding: Montage tristand pannendak Auteur: Carolien Hoppenbrouwers Datum: februari 2013 Benodigdheden: - Rolmaat / lang meetlint - Potlood - Schroefmachine met kruiskop, Torx T40, Imbus 3 & 5 - Spaanplaatschroeven

Nadere informatie

Happy, Victoire 34, bouwjaar 1975, winter ,

Happy, Victoire 34, bouwjaar 1975, winter , Happy, Victoire 34, bouwjaar 1975, winter 2015 2016, op winterstandplaats jachtwerf Ad Spek Leidschendam Steun voor het buitenlager van de schroefas. Bij inspectie van het onderwaterschip bleek de lagersteun

Nadere informatie

Motorset GreensPro 1200 rol voor greens

Motorset GreensPro 1200 rol voor greens Motorset GreensPro 00 rol voor greens Modelnr.: 36-689 Form No. 344-755 Rev A Installatie-instructies WAARSCHUWING CALIFORNIË Proposition 65 Waarschuwing Dit product bevat een chemische stof of chemische

Nadere informatie

De groomerborstel verwijderen. De aandrijfkast van de groomer verwijderen. Adapterset voor aandrijfas voor universele groomer. Procedure.

De groomerborstel verwijderen. De aandrijfkast van de groomer verwijderen. Adapterset voor aandrijfas voor universele groomer. Procedure. Adapterset voor aandrijfas voor universele groomer Modelnr.: 133-9230 Form No. 3412-245 Rev A Installatie-instructies 1 De groomerborstel verwijderen 2 De aandrijfkast van de groomer verwijderen 1. Als

Nadere informatie

INSTALLATIE INSTRUCTIES VOOR VLINDERKLEPPEN

INSTALLATIE INSTRUCTIES VOOR VLINDERKLEPPEN OI BV-B10/12 / 04 05 09 pag 1/7 Deze installatie instructies zijn van toepassing op vlinderkleppen van Belven NV Wafer & Lug type - met nominale diameter DN 32-DN 1200 - NPS 1 1/4 tot NPS 48 1. Veiligheid

Nadere informatie

Montage instructie Enkeldeurs in de wand schuivend Comfort / Souplesse

Montage instructie Enkeldeurs in de wand schuivend Comfort / Souplesse Montage instructie Enkeldeurs in de wand schuivend Comfort / Souplesse pagina 1/18 Inhoudsopgave Pagina 2 Benodigdheden 3 Inhoud van de verpakkingen 4 Hoofdbestanddelen Varidoors schuifdeur systeem 5 Sparing

Nadere informatie

1. Verwijder de wielnaaf /remtrommel

1. Verwijder de wielnaaf /remtrommel HANDELING Nr H78.413-1: Werkzaamheden aan de voorwiellagerhuizen 1 'VERVANGING VAN EEN WIELLAGER UITBOUWEN. 1. Verwijder de wielnaaf /remtrommel Zie hand. H78.451-1. 2. Demontage van de wielnaaf/remtrommel

Nadere informatie

Productoverzicht. Draaigrendels. Artikel nieuw Artikel uitgebreid. Aandrukdraaigrendel. Draaigrendel kleine uitvoering K0518

Productoverzicht. Draaigrendels. Artikel nieuw Artikel uitgebreid. Aandrukdraaigrendel. Draaigrendel kleine uitvoering K0518 s 265 266 Productoverzicht s kleine uitvoering K0518 andrukdraaigrendel met verstelbare nokhoogte K0531 afsluitbaar kleine uitvoering K0520 Pagina 268 Stofkap K0533 Pagina 277 K0522 Pagina 269 Openingsgreep

Nadere informatie

Demontage Monroe LA5-160 rekenmachine

Demontage Monroe LA5-160 rekenmachine Demontage Monroe LA5-160 rekenmachine volledig Volledig uit elkaar te halen een late jaren 1920 / begin 1930 Monroe LA5-160 elektromechanische rekenmachine om uit te vinden hoe het werkt en hoe het werd

Nadere informatie

En van donker blauw, via blank naar een mooie handreling met drie vernislagen.

En van donker blauw, via blank naar een mooie handreling met drie vernislagen. Renovatie Albin 21 23-10-2009 de Cirrus gaat uit het water, het vaarseizoen 2009 is voor ons voorbij. Na een paar uurtjes, met wat hulp van vrienden, stond de Albin 21 op de trailer en kon vervoerd worden.

Nadere informatie

Steiger Installatie Handleiding. 1. Installeren van de kubussen P.2. 2. Installeren van de korte pen P.2. 3. Installeren van de lange pen P.

Steiger Installatie Handleiding. 1. Installeren van de kubussen P.2. 2. Installeren van de korte pen P.2. 3. Installeren van de lange pen P. Steiger Installatie Handleiding....................................... Installeren van de kubussen P.2...................................... 2. Installeren van de korte pen P.2......................................

Nadere informatie

GPS repeater. Inleiding

GPS repeater. Inleiding NASA GPS repeater Inleiding De Clipper GPS repeater wordt geleverd met 10 meter kabel, een 9 pins RS 232 connector en een 12 Volt voedingkabel. Het apparaat neemt gegevens over zoals verzonden door een

Nadere informatie

Opbouwbeschrijving Brighton

Opbouwbeschrijving Brighton Opbouwbeschrijving Brighton 1: Vóór u begint 1. Ondergrond Deze moet vlak zijn, bijvoorbeeld bestraat of een houten raamwerk met daarop een beplating (bijv. OSB). Zorg er voor dat de ondergrond de vloer

Nadere informatie

Frontborstelset Greensmaster 800/1000/2000/Flex 18/21/Flex 1800/2100/eFlex 1800/2100 maaier Modelnr.: Installatie-instructies

Frontborstelset Greensmaster 800/1000/2000/Flex 18/21/Flex 1800/2100/eFlex 1800/2100 maaier Modelnr.: Installatie-instructies Form No. 3370-292 Rev B Frontborstelset Greensmaster 800/1000/2000/Flex 18/21/Flex 1800/2100/eFlex 1800/2100 maaier Modelnr.: 04266 Installatie-instructies Installatie Losse onderdelen Gebruik onderstaande

Nadere informatie

- Schuifdeurkozijn in de wand - Zonder bovenlicht - Met geïntegreerde borstels

- Schuifdeurkozijn in de wand - Zonder bovenlicht - Met geïntegreerde borstels - Schuifdeurkozijn in de wand - Zonder bovenlicht - Met geïntegreerde borstels A D 6 C Posn. Onderdeel Aantal 1 Zelfborende schroeven 4,8 x 19mm. 24 2.1 M5 x 20mm schroef 12 B 2.2 Plaatclip M5 6 4.1 Gipsschroef

Nadere informatie

MONTAGE VAN DE VOORVLEUGEL

MONTAGE VAN DE VOORVLEUGEL MONTAGE VAN DE VOORVLEUGEL TIJDENS DEZE MONTAGESESSIE VOEG JE DE BOUWONDERDELEN VOOR DE ONDERKANT VAN DE NEUS VAN DE RACECARROSSERIE SAMEN. VERVOLGENS MONTEER JE DEZE PROVISORISCH AAN JE RB7. 1 Gereedschap

Nadere informatie

Montage van de zijspan carrosserie.

Montage van de zijspan carrosserie. F. Montage van de zijspan carrosserie. Opmerking: indien de bovenschaal nog gespoten/geschilderd moet worden, is het meestal handiger om dit eerst te (laten) doen voordat er verdere montagewerkzaamheden

Nadere informatie

Installation instructions, accessories. Achterste slipplaat. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden

Installation instructions, accessories. Achterste slipplaat. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden Instructienr. Versie Ond. nr. 9172706 1.2 8670931 Achterste slipplaat R8600909 Pagina 1 / 7 Uitrusting A0000162 A0000163 A0000161 R8600923 Pagina 2 / 7 IMG-213320 Pagina 3 / 7 INLEIDING Lees de hele instructie

Nadere informatie

Toepassing Identificatie Montage Instelling Onderhoud Reserveonderdelen... 50

Toepassing Identificatie Montage Instelling Onderhoud Reserveonderdelen... 50 Inhoud Pagina Toepassing....................................................................................... 47 Identificatie......................................................................................

Nadere informatie

Bijlage 16: Handleiding

Bijlage 16: Handleiding Bijlage 16: Handleiding Hier volgt een zeer gedetailleerde handleiding van hoe de lasercutte Mendel geassembleerd kan worden. Eerst zal er begonnen worden met enkele kleinere tussenassemblees. In de handleiding

Nadere informatie

Installatiehandleiding Regenzuil

Installatiehandleiding Regenzuil Installatiehandleiding Regenzuil 1. De plaats De plaats waar de regenzuil komt te staan dient een vlakke en stevige ondergrond te hebben, bij voorkeur verharding die er al jaren ligt. Als dit niet het

Nadere informatie

As-naaf verbindingen

As-naaf verbindingen Hoofdstuk 16 1 16 As-naaf verbindingen INDUSTRIAL TECHNOLOGY 2 Hoofdstuk 16 Legaal Drukwerken en andere geschriften van Aandrijvingen Gallon NV worden met de meeste zorg opgemaakt. Aandrijvingen Gallon

Nadere informatie

TERRASOVERKAPPING Montage Handleiding (NL)

TERRASOVERKAPPING Montage Handleiding (NL) TERRASOVERKAPPING Montage Handleiding (NL) BENODIGD GEREEDSCHAP ONDERDELEN Afbeelding betreft de 3,0m brede uitvoering. De componentaantallen variëren per maatuitvoering (zie het overzicht op de volgende

Nadere informatie

Installation instructions, accessories. Parkeerhulp, achter. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden

Installation instructions, accessories. Parkeerhulp, achter. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden Installation instructions, accessories Instructienr. 30765380 Versie 1.3 Ond. nr. 31269617, 31285040, 31285042, 31269618, 31339902, 31339903 Parkeerhulp, achter Volvo Car Corporation Parkeerhulp, achter-

Nadere informatie

Imitatie Hout montage instructies (met schaarsteunen)

Imitatie Hout montage instructies (met schaarsteunen) Imitatie Hout montage instructies (met schaarsteunen) Deze jaloezieën zijn op maat gemaakt volgens uw specificaties. Wij hopen dat u tevreden bent en er jarenlang van kunt genieten. WAARSCHUWING Jonge

Nadere informatie

bathroom design douchecabines badwand www.bruynzeelhomeproducts.nl

bathroom design douchecabines badwand www.bruynzeelhomeproducts.nl douchecabines EPOS badwand www.bruynzeelhomeproducts.nl bathroom design Lees vooraf aan de installatie eerst de handleiding in zijn geheel door. Gebruik electrisch gereedschap uitsluitend voor het boren

Nadere informatie

Montage-instructie. Rolpoort. RV55 - RV77 - Vision Door

Montage-instructie. Rolpoort. RV55 - RV77 - Vision Door Montage-instructie Rolpoort RV55 - RV77 - Vision Door Inhoud verpakking 1 1. pantser 2. kap met as 3. geleiders 4. ophangveren 5. afdekdopjes 6. bediening a. elektrisch: schakelaar + stekker b. afstandbediend:

Nadere informatie

Installation instructions, accessories. Afneembare trekhaak. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Pagina 1 / 15 D

Installation instructions, accessories. Afneembare trekhaak. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Pagina 1 / 15 D Installation instructions, accessories Instructienr. 9172295 Versie 1.2 Ond. nr. 30664104, 30664110 Afneembare trekhaak EU D8901067 Volvo Car Corporation Afneembare trekhaak- 9172295 - V1.2 Pagina 1 /

Nadere informatie

Uw eigen broedhok bouwt u zo

Uw eigen broedhok bouwt u zo 1 Zelf aan de slag Uw eigen broedhok bouwt u zo Dit hebt u nodig: spijkertjes schroeven 3,5 x 30 mm schroeven 3,5 x 10 mm 2 scharnieren 7 x 7 cm 2 eierkist-sluitingen 1 drukschakelaar met maakcontact elektriciteitsdraad

Nadere informatie

M O N T A G E - I N S T R U C T I E S D E U R E N

M O N T A G E - I N S T R U C T I E S D E U R E N MONTAGE-INSTRUCTIES DEUREN Inhoudsopgave Inleiding. Inleiding. Voorbereiding voor montage. Waterpas zetten. Vlakke deuren en paneeldeuren Deuren monteren Deuren stellen Paneeldeurrand verstellen Paneeldeuren

Nadere informatie

Installation instructions, accessories. Stuurwiel. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden

Installation instructions, accessories. Stuurwiel. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden Installation instructions, accessories Instructienr. Versie 30756984 1.3 Ond. nr. 31401809, 31401808, 31401804, 31401803, 31369837, 31369836, 31369841, 31369835, 31369834, 31369833, 30756617, 30756616,

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING ZUMOVAL MINIMAX & MINIMATIC

GEBRUIKSAANWIJZING ZUMOVAL MINIMAX & MINIMATIC GEBRUIKSAANWIJZING ZUMOVAL MINIMAX & MINIMATIC GEBRUIKSAANWIJZING ZUMOVAL MINIMAX/MINIMATIC INHOUDSOPGAVE GEBRUIKSAANWIJZING ZUMOVAL MINIMAX/MINIMATIC... 1 INHOUDSOPGAVE... 1 1. ALGEMENE INFORMATIE...

Nadere informatie

Keystone Figuur 85/86 Terugslagkleppen Handleiding voor installatie en onderhoud

Keystone Figuur 85/86 Terugslagkleppen Handleiding voor installatie en onderhoud Lees deze instructies zorgvuldig 1.2 Opslag Wanneer de afsluiters gedurende langere tijd voor installatie moeten worden opgeslagen, moet dit gebeuren in de originele verpakking. Opslag moet binnen plaatsvinden,

Nadere informatie

Opsteller B.Nieuwenhuis Advies nummer: W15011

Opsteller B.Nieuwenhuis Advies nummer: W15011 + Ministerie van Defensie Vullen smeerolie systeem schroefas duikvaartuigen Uw referentie: Commandant Zeestrijdkrachten Marinebedrijf ProductUnit KBW Schip: 3725 Hydra Opsteller B.Nieuwenhuis Advies nummer:

Nadere informatie

bathroom design douchecabines LITHO kwartrond

bathroom design douchecabines LITHO kwartrond douchecabines LITHO kwartrond www.bruynzeelhomeproducts.nl bathroom design LET OP: de Litho kwartrond wordt geleverd in 2 aparte dozen. Doos 1/2 bevat het linkerscherm en alle losse onderdelen. Doos 2/2

Nadere informatie

Handleiding Hijscilinder

Handleiding Hijscilinder Handleiding Hijscilinder Pagina 1 Inhoudsopgave INLEIDING...3 BEDIENEN...4 STORINGEN...8 BIJLAGEN... 12 Pagina 2 Inleiding In deze handleiding wordt het gebruik van de hijscilinder stap voor stap beschreven.

Nadere informatie

Periodiek onderhoud. Olie aftappen. Oliefilters

Periodiek onderhoud. Olie aftappen. Oliefilters Periodiek onderhoud Periodiek onderhoud is het behoud van je machines. Het eerste gereedschap dat je daarbij nodig hebt is niet meer dan het instructieboekje en een goede draaiurenregistratie. Naast het

Nadere informatie

DE EINDMONTAGE VAN DE VERSNELLINGSBAK

DE EINDMONTAGE VAN DE VERSNELLINGSBAK DE EINDMONTAGE VAN DE VERSNELLINGSBAK NA DE UITGEBREIDE DEMONTAGEWERKZAAMHEDEN UIT DE LAATSTE PAAR NUMMERS WIJD JE JE IN DEZE MONTAGESESSIE AAN HET IN ELKAAR ZETTEN VAN DE NIEUWE VERSNELLINGSBAK Gereedschap

Nadere informatie

Montage instructie Enkeldeurs in de wand schuivend

Montage instructie Enkeldeurs in de wand schuivend Montage instructie Enkeldeurs in de wand schuivend pagina 1/18 Inhoudsopgave Pagina 2 Benodigdheden 3 Inhoud van de verpakkingen 4 Hoofdbestanddelen Varidoors schuifdeur systeem 5 Sparing controleren 6

Nadere informatie

Handleiding Spanningsregelaar Type Auto-Lite

Handleiding Spanningsregelaar Type Auto-Lite Handleiding Spanningsregelaar Type Auto-Lite Versie 1.1 NL INLEIDING Deze handleiding beschrijft de inbouw van de SixVolt elektronische spanningsregelaar in de originele Auto-Lite behuizing en de aansluiting

Nadere informatie

Werken met. De Clippeleir Machines 5-25. 5.3 Aankoppelen. Zorg bij het aankoppelen dat zich niemand tussen de tractor en de houtversnipperaar bevindt.

Werken met. De Clippeleir Machines 5-25. 5.3 Aankoppelen. Zorg bij het aankoppelen dat zich niemand tussen de tractor en de houtversnipperaar bevindt. 5.3 Aankoppelen Let op! Zorg bij het aankoppelen dat zich niemand tussen de tractor en de houtversnipperaar bevindt. De houtversnipperaar wordt in de driepuntshefinrichting van de tractor gehangen. Het

Nadere informatie

Instructies voor Montage & Onderhoud

Instructies voor Montage & Onderhoud Instructies voor Montage & Onderhoud Deze montage- & onderhoudsinstructies zijn van toepassing op: Dakventilatoren type : KDV Dakopstanden type : SD / FS / SSD / SFS / GFS A. Montage 1. Controle materialen

Nadere informatie

Montage-instructie Eura(-R)

Montage-instructie Eura(-R) ExcelAir Montage voorschrift Eura 1 19-02-2017 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Inhoudsopgave... 2 1. Uitpakken... 3 2. Verticaal transport... 4 2.1 Verticaal transport van de Eura... 4 2.2 Verticaal transport

Nadere informatie

Handleiding: montage tristand steeldak/damwand Auteur: Carolien Hoppenbrouwers Datum: Maart 2013 Benodigdheden: - Rolmaat / lang meetlint - Potlood - Schroefmachine met kruiskop, Torx T40, Imbus 5 - Poptang

Nadere informatie

MONTAGE HANDLEIDING : Sectionaalpoort Normaal Systeem Residentieel

MONTAGE HANDLEIDING : Sectionaalpoort Normaal Systeem Residentieel B.V.B.A. GARAGEPOORTEN AUTOMATISATIES Rue de l Atelier 31 Tel : 02/356.13.69 Website : www.destrijker.be 1480 TUBIZE Fax. 02/361.10.14 E-mail : info@destrijker.be BTW : BE 0413.948.587 MONTAGE HANDLEIDING

Nadere informatie

INHOUD. www.contimac.be 2

INHOUD. www.contimac.be 2 INHOUD 1. Gebruik... 3 2. Gebruik en onderhoud... 3 3. Technische kenmerken... 5 4. Smering... 5 5. Accessoires... 5 6. Geleverde delen... 5 7. Onderdelenlijst en -tekening... 6 CE Certifikaat van overeenstemming...

Nadere informatie

- Schuifdeurkozijn in de wand - Zonder bovenlicht - Met opliggende klikborstel

- Schuifdeurkozijn in de wand - Zonder bovenlicht - Met opliggende klikborstel B - Schuifdeurkozijn in de wand - Zonder bovenlicht - Met opliggende klikborstel G SCE 6.1 E 10.1 10.2 D F 8 Posn. Onderdeel SCE SoftClose Systeem 1 Klemkopparker C 2.1 Schroef M5x16 2.2 Plaatclip M5 6.1

Nadere informatie

Installation instructions, accessories. Dakbox. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Instructienr. Versie Ond. nr

Installation instructions, accessories. Dakbox. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Instructienr. Versie Ond. nr Instructienr. Versie Ond. nr. 30664082 1.0 Dakbox M8901893 Pagina 1 / 10 Uitrusting A0000162 A0000161 M8901899 Pagina 2 / 10 M8901898 Pagina 3 / 10 M8901892 Pagina 4 / 10 INLEIDING Lees de hele instructie

Nadere informatie

Montagehandleiding V100 Energy Ball. V100 Energy Ball. Doc: HE 10 60 005 NL V 1.0 03-01-2008. 2008 Home Energy www.homeenergy.nl

Montagehandleiding V100 Energy Ball. V100 Energy Ball. Doc: HE 10 60 005 NL V 1.0 03-01-2008. 2008 Home Energy www.homeenergy.nl V100 Energy Ball Doc: HE 10 60 005 NL V 1.0 0-01-2008 2008 Home Energy www.homeenergy.nl Pagina 1 van 9 Doc: HE 10 60 005 NL V 1.0 0-01-2008 Inhoudsopgave: Inleiding Pagina Inventarislijst Pagina 4 Stap

Nadere informatie