READY FOR THE DIGITAL REVOLUTION?

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "READY FOR THE DIGITAL REVOLUTION?"

Transcriptie

1 20:15 LM READY FOR THE DIGITAL REVOLUTION?

2 WAAROM LES MILLS DIGITAL? - LES MILLS BLIJFT INNOVEREN, GAAT MET HAAR TIJD MEE EN HEEFT MAATSCHAPPELIJK VERANTWOORD ONDERNEMEN (EEN SCHONER MILIEU) HOOG IN HET VAANDEL STAAN. - DAARNAAST WIL LES MILLS DE BESCHIKBAARHEID VAN DE MATERIALEN ONDER DE INSTRUCTEURS VERGROTEN, ZODAT IEDERE INSTRUCTEUR IN BEZIT IS VAN ZIJN EIGEN VOLLEDIGE RELEASE EN ZICH OPTIMAAL KAN VOORBEREIDEN. - HIERMEE KOMEN WE TEGEMOET AAN DE TOENEMENDE VRAAG VANUIT LICENTIEHOUDERS EN INSTRUCTEURS NAAR EEN EFFICIËNTERE MANIER VAN AANLEVEREN VAN DE PROGRAM KITS. VEEL INSTRUCTEURS EN FITNESSCLUBS GEVEN AL JAREN DE VOORKEUR AAN DIGITALE CHOREO S EN MUZIEK.

3 HET LES MILLS KWALITEITSSYSTEEM De continue bijscholing van instructeurs is een zeer belangrijke pijler van het Les Mills systeem en is cruciaal om de kwaliteit van de lessen te garanderen. HUIDIGE SITUATIE POSTER 3x CHOREO Elke club ontvangt op de kwartaalworkshop een program kit met CD/DVD en relaunch posters. Deze program kit dient op de kwartaalworkshops afgehaald te worden door een instructeur van de club. NIEUWE SITUATIE Iedere instructeur is verplicht om, voor het behoud van het Internationaal Certificaat, minimaal drie kwartaalworkshops per jaar bij te wonen. De instructeur ontvangt na deelname aan de kwartaalworkshop op de locatie per programma waarvoor hij/zij gecertificeerd is, een DVD en uitgeprinte choreografie. CHOREO POSTER 3x Elke actieve instructeur ontvangt na deelname aan de kwartaalworkshop per programma waarvoor hij/zij gecertificeerd is, via een persoonlijke link digitale muziekbestanden, videobestanden en choreografie. Elke club ontvangt de digitale muziekbestanden. Iedere instructeur is verplicht om, voor het behoud van het Internationaal Certificaat, minimaal drie kwartaalworkshops per jaar bij te wonen. De relaunch posters blijven nog wel in geprinte vorm beschikbaar. Ook in de nieuwe situatie blijven de kwartaalworkshops dezelfde belangrijke rol vervullen. Het leveren van een volledige (digitale) program kit aan alle instructeurs die zich hebben ingeschreven voor de kwartaalworkshops, biedt instructeurs nog meer mogelijkheden om zich optimaal voor te bereiden op de nieuwe les.

4

5 VOORDELEN CLUBS Digital draagt bij aan world class lessen in je club, omdat iedere instructeur zich nu nog beter kan voorbereiden met zijn eigen volledige kit. De verantwoordelijkheid voor het beschikken over de choreo en de muziek komt nog meer te liggen bij de instructeur zelf, waardoor de club hier minder omkijken naar heeft. De club hoeft geen instructeur meer aan te wijzen die verantwoordelijk is voor het ophalen van de program kit op de kwartaalworkshops. Elke instructeur beschikt zelf over de muziek van zijn/haar Les Mills programma s. De muziek kan simpelweg via de smartphone van de instructeur worden afgespeeld op de geluidsinstallatie van de groepsfitness studio. Een CD kon nog weleens beschadigd raken. Dat is nu verleden tijd! De club hoeft geen plaats meer vrij te houden voor het bewaren van de program kits van oude releases. Clubs die al meer dan 10 jaar Les Mills programma s aanbieden, hebben inmiddels een uitgebreide bibliotheek aan kits verzameld die veel ruimte in beslag neemt. Oude releases kunnen heel gemakkelijk worden opgeslagen en bewaard. VOORDELEN INSTRUCTEURS Je ontvangt voortaan na deelname aan de kwartaalworkshop zowel de digitale muziekbestanden als de digitale videobestanden en choreografie. Digital biedt je veel flexibiliteit, of je nu in je auto naar de video met aanwijzingen luistert via je smartphone, je choreo leert in het vliegtuig, of met je tablet je nieuwe les leert voor de spiegel van je groepsfitness zaal. De muziek kan simpelweg via jouw smartphone worden afgespeeld op de geluidsinstallatie van de club. Een CD kon nog weleens beschadigd raken. Met Les Mills digital kun je eenvoudiger een bibliotheek opbouwen van je oude releases. Het mixen van releases wordt een stuk simpeler. Je kunt vooraf een afspeellijst maken. Hierdoor hoef je bij het mixen van releases tijdens de les geen CD meer te wisselen. Het meenemen van de program kit van de kwartaalworkshops naar de club is verleden tijd.

6 PACKAGE DEAL

7 Volgens het les Mills systeem dienen instructeurs drie van de vier kwartaalworkshops te volgen. Om ervoor te zorgen dat alle instructeurs ook het vierde (niet verplichte ) kwartaal in het bezit komen van hun eigen digitale bestanden, bieden wij iedere club de unieke mogelijkheid aan om gebruik te maken van een package deal welke door middel van een overeenkomst voor alle actieve instructeurs kan worden afgesloten. INHOUD PACKAGE DEAL: 3X KWARTAAL (REGULIER) + 4X DIGITALE KIT TARIEF PACKAGE DEAL: 3X KWARTAAL (INCLUSIEF DIGITALE KIT) EN 1X DIGITALE KIT GRATIS

8 HOE WERKT DE PACKAGE DEAL? De package deal kan worden afgesloten voor iedere actieve instructeur en bestaat uit 3x deelname aan een reguliere kwartaalopleiding (inclusief digitale kit) en de 4 de digitale kit gratis. De package deal wordt per programma afgesloten en heeft een minimale duur van 1 jaar. Na deze periode wordt de overeenkomst automatisch weer verlengd voor 1 jaar, met een opzegtermijn van 3 maanden. Wanneer een instructeur met een package deal een keer niet in de gelegenheid is om naar de kwartaalworkshop te gaan, ontvangt hij/zij toch de digitale kit. Omdat het een overeenkomst van een jaar betreft, waarbij je niet altijd van te voren weet aan welke kwartaalopleiding je niet deel zal nemen, worden de totale kosten van drie kwartaalopleidingen gedeeld door vier en op kwartaalbasis gefactureerd. Dit is dan als volgt opgebouwd: 3 x 43,95 / 4 = 32,96 (excl. BTW) per programma, per kwartaal per instructeur (zie ook onderstaand reken voorbeeld). In dit voorbeeld gaat de instructeur naar de 1 e, 2 e en 4 e kwartaalopleiding en ontvangt hij in het 3 e kwartaal de digitale kit gratis. Deze berekening is gebaseerd op het huidige tarief voor een reguliere masterclass, onder voorbehoud van eventuele prijswijzigingen in de toekomst. Inhoud Q1 Q2 Q3 Q4 Totaal Masterclass + Digital Kit Masterclass + Digital Kit Digital Kit (gratis) Masterclass + Digital Kit Tarief 43,95 43,95 0,00 43,95 131,85 Facturatie 32,96 32,96 32,96 32,96 131,85 De package deal geldt enkel voor de reguliere kwartaalworkshops. Voor specifieke events zoals het ONE event of het Megakwartaal zal een extra bijdrage worden gevraagd. Natuurlijk is het ook mogelijk om deel te nemen aan een vierde kwartaalopleiding. In dat geval kan de club de instructeurs aanmelden voor een meerprijs van 20,- (excl. BTW) per programma, per instructeur. PACKAGE DEAL AFSLUITEN Het registratieportaal (INSCHRIJVINGEN.LESMILLS.NL) biedt vanaf maart 2015 de mogelijkheid om je instructeur direct te registreren voor de package deal. Deze kan op z n vroegst ingaan vanaf augustus ONLINE AKKOORD De club gaat online akkoord met de bijbehorende voorwaarden en de facturatie op kwartaalbasis.

9 NEXT STEPS Q1 EN Q2/2015 Q1 EN Q2/2015 Q2/2015 Q3/2015 VERZAMELEN ADRESSEN INSTRUCTEURS De club geeft bij Les Mills aan op welk adres zijn instructeur de link naar het download portaal moet ontvangen. Dit moeten unieke adressen zijn. Zonder correct adres is het helaas niet mogelijk om de digitale bestanden te ontvangen. REGISTRATIE OP INSCHRIJVINGEN.LESMILLS.NL Vanaf februari 2015 zal op het online registratieportaal van Les Mills een overzicht worden getoond van alle actieve Les Mills instructeurs die bij Les Mills geregistreerd staan. Hier worden tevens de programma s per instructeur en het bij ons geregistreerde adres getoond. Vanuit dit overzicht kunnen wijzigingen gemakkelijk door worden gegeven. Vanaf maart 2015 is het tevens mogelijk om de instructeurs aan te melden voor de package deal op het online registratieportaal. Iedere instructeur moet nog steeds via het registratieportaal worden ingeschreven voor de kwartaalworkshops, ongeacht of er wel of geen package deal is afgesloten. Onder andere vanwege de overgang naar digital en de facturatie is het heel belangrijk om met een up-to-date systeem te werken. We verzoeken je dan ook vriendelijk om eventuele wijzigingen zo snel mogelijk aan ons door te geven. OPLEIDINGEN OVER NAAR DIGITAL Vanaf kwartaal 2/2015 gaan we voor de opleidingen over naar digital. Dit betekent dat de instructeurs die vanaf mei 2015 een Module Training volgen, voortaan digitale materialen ontvangen. Ook hiervoor is het noodzakelijk dat bij iedere instructeur die aangemeld wordt voor een Module Training een correct (uniek) adres wordt doorgegeven. CLUBS EN INSTRUCTEURS OVER NAAR DIGITAL Vanaf kwartaal 3/2015 gaan alle Les Mills clubs en instructeurs over op digital. Dit betekent concreet dat tijdens de kwartaalworkshops van augustus geen program kits meer zullen worden uitgedeeld en alle instructeurs die zich hebben geregistreerd voor een kwartaalworkshop (of waarvoor een package deal is afgesloten) in de week na de kwartaalopleiding een zullen ontvangen met inloggegevens voor het download portaal. Alle clubs ontvangen een waarmee zij de digitale muziekbestanden kunnen downloaden. Vanaf kwartaal 3/2015 zal enkel nog gewerkt worden met digital. Hier kunnen ook geen uitzonderingen op worden gemaakt, omdat Les Mills International vanaf eind 2015 stopt met het produceren van CD s en DVD s.

10 VRAGEN & ANTWOORDEN HOE WERKT DAT PRECIES MET DIE DIGITALE KIT VOOR DE INSTRUCTEUR? 1. In de week na de kwartaalopleiding ontvangt de instructeur een melding per mail dat de nieuwe release klaarstaat om te downloaden via een speciaal portaal. 2. Op het portaal staan 3 bestanden (masterclass video bestanden, education video bestanden en een ZIP-bestand met de choreografie en de muziek). De video bestanden zijn zowel in mobiele kwaliteit als in desktop kwaliteit te downloaden. 3. De bestanden kunnen tot 180 dagen na de melding worden gedownload op een laptop of computer. Vervolgens kunnen ze op een andere mobiel apparaat worden gezet (bijvoorbeeld via itunes). Uiteraard zullen wij je vooraf voorzien van een uitgebreide uitleg en FAQ hieromtrent. LET OP: de bestanden zijn slechts 1x te downloaden in verband met de copy rights. Advies: maak altijd een back-up op je computer!

11 WAAROM KRIJG IK ALS CLUB STRAKS DE DIGITA- LE CD EN MIJN INSTRUC- TEURS EEN VOLLEDIGE DIGITALE KIT? Elke instructeur krijgt met digital zowel de digitale muziek bestanden als de digitale videobestanden en choreografie, zodat iedere instructeur zich nog beter kan voorbereiden en zelf zijn / haar eigen muziek mee kan nemen, in plaats van dat er maar één CD beschikbaar is in de club. De digitale CD voor de club kan gezien worden als een reserve exemplaar, waarmee de club een eigen muziek bibliotheek kan opbouwen en beheren. WAAROM DALEN DE KOSTEN NIET NU JULLIE OVERGAAN OP DIGITALE MATERIALEN? DE KOSTEN VOOR EEN CD/ DVD BESTAAN VOOR HET OVERGROTE DEEL UIT DE RECHTEN DIE LES MILLS INTERNATIONAL AAN PLA- TENMAATSCHAPPIJEN MOET BETALEN (deze zijn voor digitale releases zelfs nog hoger) en het produceren van de beste video masterclasses. Uiteraard dalen de kosten in het distributieproces, maar dit is slechts een zeer klein percentage van de totale kosten. Daartegenover staat dat iedere instructeur bij registratie voor een masterclass nu in plaats van enkel een DVD, een volledige digitale kit ontvangt voor hetzelfde tarief. Dit is bijna een verdubbeling van de waarde. Daarnaast biedt een digitale kit nog veel andere voordelen ten opzichte van een hardcopy CD of DVD. Enkele voordelen zijn: Nieuwe releases zijn sneller beschikbaar Meer flexibiliteit bij het aanleren van de nieuwe choreografie Sneller kunnen inspelen op verbeteringen en aanpassingen van kwaliteit en content vanuit Les Mills International

12

13 INDIEN MIJN INSTRUCTEURS ONVERHOOPT EEN KEER NIET NAAR DE KWARTAALWORKSHOP KUNNEN GAAN, HOE KUNNEN ZIJ DAN TOCH AAN HUN KIT KOMEN? Er zijn in dit geval 2 mogelijkheden: 1. De club heeft voor deze instructeur de package deal afgesloten en ontvangt sowieso 4x per jaar de digitale kit. 2. Eventueel is het mogelijk om eenmalig een extra digitale kit te bestellen voor 29,95* euro (excl. BTW) (Het is niet mogelijk enkel een losse digitale DVD bij te bestellen). HOE KAN IK MIJN INSTRUCTEURS AANMELDEN VOOR DE KWARTAALOPLEIDING ALS IK GEEN GEBRUIK WIL MAKEN VAN DE PACKAGE DEAL? Aanmelden voor de kwartaalopleidingen gaat altijd via het inschrijfportaal, ongeacht of er wel of geen package deal is afgesloten. Zonder package deal kan voor het bedrag van 43,95* (excl. BTW) per masterclass aan de kwartaalworkshop worden deelgenomen. Dit bedrag is inclusief een digitale kit. *Eventuele prijswijzigingen in de toekomst voorbehouden.

14 HOE KUNNEN DIGITALE BESTANDEN AFGESPEELD WORDEN? Na het downloaden van de digitale audio lesbestanden zijn er, afhankelijk van het geluidssysteem in de groepsleszaal, 2 mogelijkheden om deze af te spelen. VIA EEN USB-STICK INDIEN DE CD-SPELER OVER EEN USB-INGANG VOOR MUZIEK BESCHIKT, KUN JE DE MUZIEK OP EEN USB- STICK PLAATSEN. DAARNA KAN JE DE USB-STICK IN DE CD-SPELER PLAATSEN EN DE LES AFSPELEN. LINKS ZIE JE EEN VOORBEELD VAN EEN CD-SPELER WAAROP OOK EEN USB-STICK AANGE- SLOTEN KAN WORDEN.

15 VIA EEN SMARTPHONE OF TABLET AANGESLOTEN OP HET GELUIDSSYSTEEM PLAATS DE DIGITALE BESTANDEN OP JE SMART- PHONE OF TABLET. SLUIT JE SMARTPHONE OF TABLET AAN OP HET GELUIDSSYSTEEM. DIT KAN VIA DE HIERONDER AFGEBEEL- DE AUDIO KABEL. GA VOOR MEER INFORMATIE, HANDIGE LINKS EN FILMPJES MET UITLEG NAAR

16 digital.lesmills.nl

READY FOR THE DIGITAL REVOLUTION?

READY FOR THE DIGITAL REVOLUTION? 20:15 LM READY FOR THE DIGITAL REVOLUTION? WAAROM LES MILLS DIGITAL? - LES MILLS BLIJFT INNOVEREN, GAAT MET HAAR TIJD MEE EN HEEFT MAATSCHAPPELIJK VERANTWOORD ONDERNEMEN (EEN SCHONER MILIEU) HOOG IN HET

Nadere informatie

Handleiding Vodafone Cloud

Handleiding Vodafone Cloud Handleiding Vodafone Cloud Hoe installeer ik Vodafone Cloud op mijn mobiel? 1. Download de app op je toestel via de Appstore. Gebruik de zoekterm Vodafone Cloud. 2. Zodra de app geïnstalleerd is klik je

Nadere informatie

LES MILLS RELEASES APP QUICK GUIDE. Release App Guide 1

LES MILLS RELEASES APP QUICK GUIDE. Release App Guide 1 LES MILLS RELEASES APP QUICK GUIDE. Release App Guide 1 DOWNLOADEN Ga naar de App Store (iphone/ipad) of Google Play Store (andere smartphones/tablets) en vind de app door te zoeken naar Les Mills Releases.

Nadere informatie

(Ben ik hier bij de videoclub?)

(Ben ik hier bij de videoclub?) (Ben ik hier bij de videoclub?) Henk Westerhof, februari 2013 Werken met het project Back-up maken Archiveren Illustraties: Windows 7 Magix (Pinnacle) Een project bevat: video, meer video, foto s, livegeluid,

Nadere informatie

Nieuwe cursussen. Ons aanbod in dit voorjaar 2016:

Nieuwe cursussen. Ons aanbod in dit voorjaar 2016: Eigen Herd is officieel erkend als leercentrum van Seniorweb voor het geven van computercursussen. Op www.seniorweb.nl/lessen/leercentra vindt u meer informatie over deze leercentra voor senioren. Onze

Nadere informatie

21-4-2015. Online Werkplek document

21-4-2015. Online Werkplek document 21-4-2015 Online Werkplek document 1 Inhoudsopgave 2 Beschrijving... 3 3 Hoe werkt het?... 3 4 Wat krijg ik bij een online werkplek?... 5 5 Hoe werkt het met opslag?... 5 6 Waar staat mijn data?... 6 7

Nadere informatie

Talk2Fans App Handleiding

Talk2Fans App Handleiding 2016 Talk2Fans App Inhoud 1. Inleiding... 2 2. Downloaden Talk2Fans app... 2 2.1 Android... 2 2.2 IOS... 3 3. Nieuwe registratie... 5 4. Eerste keer aanmelden... 6 5. Hoofdfuncties binnen de app... 8 5.1

Nadere informatie

Handleiding AmbraSoft voor beheerders Eerste gebruik op de school Bestellen accounts aanmaken voor leerkrachten en leerlingen

Handleiding AmbraSoft voor beheerders Eerste gebruik op de school Bestellen accounts aanmaken voor leerkrachten en leerlingen Handleiding AmbraSoft voor beheerders Eerste gebruik op de school Bestellen accounts aanmaken voor leerkrachten en leerlingen Inhoudsopgave 1 Bestellen... 3 1.1 De schoolgegevens invullen... 3 1.2 AmbraSoftbeheerder...

Nadere informatie

Algemene voorwaarden. Algemene voorwaarden Awerso Webdiensten, per 1 december 2011 - Pagina 1

Algemene voorwaarden. Algemene voorwaarden Awerso Webdiensten, per 1 december 2011 - Pagina 1 Algemene voorwaarden 1. Definities In de algemene voorwaarden worden onderstaande definities met diens betekenis gebruikt, tenzij anders aangegeven. 1. Awerso Webdiensten: handelsnaam van Awerso, ingeschreven

Nadere informatie

7. Muziek-cd s branden met Windows Media Player 10

7. Muziek-cd s branden met Windows Media Player 10 205 7. Muziek-cd s branden met Windows Media Player 10 De laatste jaren wordt de computer steeds vaker gebruikt voor het verzamelen van geluidsbestanden. Ook het downloaden van muziekbestanden vanaf internet

Nadere informatie

Verschillen met PowerPoint 2007

Verschillen met PowerPoint 2007 1 Verschillen met PowerPoint 2007 In dit bestand krijg je een overzicht van de verschillen met versie 2007 van PowerPoint. Zie je in het boek iets wat op jouw computer niet kan, kijk dan hier om te zien

Nadere informatie

Jen Kegels, Eveline De Wilde, Inge Platteaux, Tamara Van Marcke. Hardware. De computer in een oogopslag. 1 / 11 Cursusontwikkeling

Jen Kegels, Eveline De Wilde, Inge Platteaux, Tamara Van Marcke. Hardware. De computer in een oogopslag. 1 / 11 Cursusontwikkeling Hardware De computer in een oogopslag 1 / 11 Cursusontwikkeling Opslag Er worden verschillende apparaten gebruikt om gegevens op te slaan. Dit zijn de meest voorkomende apparaten. Harde schijf; CD / DVD;

Nadere informatie

Foto s overzetten op pc

Foto s overzetten op pc Foto s overzetten op pc VIVES lerarenopleiding campus TORHOUT Sint-Jozefstraat 1 Studenten Liesbet Steyaert & Lauwra Lietaert 8820 TORHOUT Bachelorproef www.vives.be Academiejaar 2018-2019 Begeleiding:

Nadere informatie

Hoe werkt u met dit boek?

Hoe werkt u met dit boek? 10 Hoe werkt u met dit boek? Dit boek is geschreven volgens de Visual Steps -methode. De werkwijze is eenvoudig: u legt het boek naast uw Mac en voert alle opdrachten stap voor stap direct op uw Mac uit.

Nadere informatie

LET OP: inloggegevens heb je in het bezit, mocht je deze kwijt zijn, stuur dan een mail naar

LET OP: inloggegevens heb je in het bezit, mocht je deze kwijt zijn, stuur dan een mail naar Mijn VP-App voor docenten en instructeurs: handig en overzichtelijk Voor alle docenten en instructeurs, die lesgeven voor de BOGO, is Mijn VP-App met lesinformatie beschikbaar. Nooit meer zoeken naar data,

Nadere informatie

1. Inloggen... 3. 1.1. Inloggen via de website of mobiele app... 3. 1.2 Inloggegevens wijzigen of opvragen... 3

1. Inloggen... 3. 1.1. Inloggen via de website of mobiele app... 3. 1.2 Inloggegevens wijzigen of opvragen... 3 Inhoud 1. Inloggen... 3 1.1. Inloggen via de website of mobiele app... 3 1.2 Inloggegevens wijzigen of opvragen... 3 1.3 Inloggen met pincode op mobiele app... 4 2. Berichtenservice... 5 3. Bedrijfsmonitor...

Nadere informatie

Een desktopcomputer kan uit de volgende onderdelen zijn opgebouwd:

Een desktopcomputer kan uit de volgende onderdelen zijn opgebouwd: Soorten Personal Computers De drie meest voorkomende computers zijn: * Desktop * Laptop * Tablet Een desktopcomputer kan uit de volgende onderdelen zijn opgebouwd: Systeemkast Beeldscherm Toetsenbord Printer

Nadere informatie

Geen verrassingen meer... BUSINESS EDITION. NoWorries!

Geen verrassingen meer... BUSINESS EDITION. NoWorries! Geen verrassingen meer... BUSINESS EDITION NoWorries! S Y S T E E M B E H E E R IK MAAK MIJ GEEN ZORGEN MEER OVER ONZE IT SINDS NoWorries! HET BEHEER VERZORGT Wat is systeembeheer eigenlijk... Volgens

Nadere informatie

Werken in de Cloud. Prijzen.xls. Geschikt voor. Werken in de cloud

Werken in de Cloud. Prijzen.xls. Geschikt voor. Werken in de cloud Pag. 1 Downloads.xls Facturatie.xls Voorraad.xls Prijzen.xls Prijzen.xls Werknemers.xls Klantgegevens.xls Prijzen.xls Voorraad.xls xls Werknemers.xls Voorraad.xls Werknemers.xls Downloads.xls Werknemers.xls

Nadere informatie

Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - versie voor OS X (Mac)

Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - versie voor OS X (Mac) Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - versie voor OS X (Mac) Stichting Bibliotheek.nl, versie 3.1 september 2014 Inhoudsopgave Inleiding 3 1. Het aanmaken van een webaccount 4

Nadere informatie

itunes is een gebruiksvriendelijk programma voor het afspelen, opbouwen en beheren van uw muziekcollectie.

itunes is een gebruiksvriendelijk programma voor het afspelen, opbouwen en beheren van uw muziekcollectie. 123 3. Werken met muziek itunes is een gebruiksvriendelijk programma voor het afspelen, opbouwen en beheren van uw muziekcollectie. In itunes kunt u bijvoorbeeld de tracks van een muziek-cd kopiëren en

Nadere informatie

Eenvoudig overstappen naar Windows 7 (ik heb Windows Vista)

Eenvoudig overstappen naar Windows 7 (ik heb Windows Vista) Eenvoudig overstappen naar Windows 7 (ik heb Windows Vista) Werk je met Windows Vista? Je kunt eenvoudig een upgrade naar Windows 7 uitvoeren. Bij een upgrade blijven de bestaande gegevens en programma

Nadere informatie

WELKOM BIJ GROHE SMART!

WELKOM BIJ GROHE SMART! GROHE SMART WELKOM BIJ GROHE SMART! Wees smart en neem deel aan het grootste loyaliteits- en cadeauprogramma binnen de sanitairbranche. GROHE SMART is specifiek aangepast aan uw behoeften op het gebied

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 8 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 9 Hoe werkt u met dit boek? 10 De website bij het boek

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 8 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 9 Hoe werkt u met dit boek? 10 De website bij het boek Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Nieuwsbrief... 8 Introductie Visual Steps... 8 Wat heeft u nodig?... 9 Hoe werkt u met dit boek?... 10 De website bij het boek... 11 Toets uw kennis... 11 Voor docenten...

Nadere informatie

INSTALLATIEHANDLEIDING. Microsoft Office 365 ProPlus

INSTALLATIEHANDLEIDING. Microsoft Office 365 ProPlus INSTALLATIEHANDLEIDING Microsoft Office 365 ProPlus Klik op de downloadlink die zowel in je e-mail als productkluis vermeld staan. Je komt dan uit op een registratiepagina waar je een @surfspot.nu of een

Nadere informatie

De lesstof kan indien gewenst verder worden uitgebreid met praktijksituaties.

De lesstof kan indien gewenst verder worden uitgebreid met praktijksituaties. Apple ipad basis Gewenste vooropleiding: geen In acht lessen van anderhalf uur leert u o.a.: * bediening van de ipad * verbinding maken met Wi-Fi * surfen en mailen * apps voor allerlei toepassingen gebruiken

Nadere informatie

Opslag van video en audio (backup)

Opslag van video en audio (backup) Opslag van video en audio (backup) Wie maakt goede en veilige backup's van overgezet video- en audiomateriaal? U hebt oud video of audiomateriaal laten digitaliseren. U doet dit of hebt dat gedaan vanuit

Nadere informatie

2. Back-uppen. In dit hoofdstuk leert u het volgende:

2. Back-uppen. In dit hoofdstuk leert u het volgende: 45 2. Back-uppen Wie werkt op de computer, zal vroeg of laat ook belangrijke gegevens op de vaste schijf opslaan. U kunt dan denken aan financiële gegevens of belangrijke documenten, maar ook aan video

Nadere informatie

Nederlandse handleiding Guard 3.1

Nederlandse handleiding Guard 3.1 Met de Sociale Controle raakt u nooit meer iets kwijt Nederlandse handleiding Guard 3.1 www.sociale-controle.nl 1 Welkom bij Sociale Controle Bedankt voor uw keuze voor Sociale Controle. In deze handleiding

Nadere informatie

Cursussen en Workshops. voor computer, laptop, tablet en smartphone

Cursussen en Workshops. voor computer, laptop, tablet en smartphone Cursussen en Workshops voor computer, laptop, tablet en smartphone Aanbod winter/voorjaar 2018 Cursussen en Workshops voor computer, laptop, tablet en smartphone Aanbod winter/voorjaar 2018 Wil je handiger

Nadere informatie

Goede middag. Zo als belooft gaan we het hebben over de Smart TV. Maar laten we eerst eens onderzoeken welke plaats de Smart TV inneemt.

Goede middag. Zo als belooft gaan we het hebben over de Smart TV. Maar laten we eerst eens onderzoeken welke plaats de Smart TV inneemt. Goede middag. Zo als belooft gaan we het hebben over de Smart TV. Maar laten we eerst eens onderzoeken welke plaats de Smart TV inneemt. Zelf had ik mij al een voorstelling gemaakt van een SmartTV. Dat

Nadere informatie

Van oude naar nieuwe PC 1

Van oude naar nieuwe PC 1 Van oude naar nieuwe PC Dick Grooters Raadhuisstraat 296 5683 GM Best tel: 0499-392579 e-mail: d.grooters@home.nl Van oude naar nieuwe PC 1 Wat gaan we meenemen naar de nieuwe PC?...1 Voorbereidingen...2

Nadere informatie

Handleiding Digitaal Doorstroomdossier

Handleiding Digitaal Doorstroomdossier Handleiding Digitaal Doorstroomdossier Inleiding Beste VO contactpersoon, Voor u ligt de handleiding DDD voor het VMBO. Het gebruik van het DDD wijst zoveel mogelijk voor zich. Toch willen we het DDD ondersteunen

Nadere informatie

Cursussen en Workshops. voor computer, laptop, tablet en smartphone

Cursussen en Workshops. voor computer, laptop, tablet en smartphone Cursussen en Workshops voor computer, laptop, tablet en smartphone Aanbod voorjaar 2018 Cursussen en Workshops voor computer, laptop, tablet en smartphone Aanbod voorjaar 2018 Wil je handiger worden met

Nadere informatie

7. Muziek-cd s branden

7. Muziek-cd s branden 205 7. Muziek-cd s branden De laatste jaren wordt de computer steeds vaker gebruikt voor het werken met geluidsbestanden. Ook het verzamelen van muziekbestanden vanaf internet is heel populair. Het branden

Nadere informatie

3 lesmethode gitaarles

3 lesmethode gitaarles Gitaarles Ben je opzoek naar een gitaarles dat geschikt is voor jou? Wil je ook graag gitaar leren spelen? Of ben je gewoon opzoek naar meer informatie over gitaar spelen? Wil je graag weten hoe je gitaar

Nadere informatie

LAAT ONS EEN MAKE OVER VAN UW WEBSITE MAKEN EEN SLIMME SNELLE VEILIGE MULTI SCREENWEBSITE BOUWEN DIE PRESTEERT DIE U WEBSITE HOGER PLAATST IN DE

LAAT ONS EEN MAKE OVER VAN UW WEBSITE MAKEN EEN SLIMME SNELLE VEILIGE MULTI SCREENWEBSITE BOUWEN DIE PRESTEERT DIE U WEBSITE HOGER PLAATST IN DE LAAT ONS EEN MAKE OVER VAN UW WEBSITE MAKEN EEN SLIMME SNELLE VEILIGE MULTI SCREENWEBSITE BOUWEN DIE PRESTEERT DIE U WEBSITE HOGER PLAATST IN DE GOOGLE ZOEKMACHINES WIJ LEVEREN Complete Website Bouw en

Nadere informatie

Compustam voor Windows van oude laptop- pc naar nieuwe laptop- pc

Compustam voor Windows van oude laptop- pc naar nieuwe laptop- pc Compustam voor Windows van oude laptop- pc naar nieuwe laptop- pc Heeft U een nieuwe laptop of pc gekocht/gekregen en wilt U Compustam overzetten van Uw oude laptop-pc naar Uw nieuwe laptop -pc Ik ga in

Nadere informatie

UPPLEVA. Een slimme keuze, voor tv, geluid én meubel. nieuw. UPPLEVA, een slimme keuze tv, geluid én meubel 1

UPPLEVA. Een slimme keuze, voor tv, geluid én meubel. nieuw. UPPLEVA, een slimme keuze tv, geluid én meubel 1 2015 UPPLEVA Een slimme keuze, voor tv, geluid én meubel UPPLEVA tv, geluidsinstallatie en 3D-bril 5 jaar gratis garantie; kwaliteit voor elke dag. BESTÅ/UPPLEVA combinatie met 55 tv/2.1 geluidssysteem

Nadere informatie

Taal en digitaal Cursusprogramma

Taal en digitaal Cursusprogramma Taal en digitaal Cursusprogramma Juli - december 2016 Een leven lang blijven leren Steeds meer informatie wordt digitaal aangeboden. Goede digitale basisvaardigheden zijn een voorwaarde voor informatievaardigheid.

Nadere informatie

Handleiding digikundig.nl

Handleiding digikundig.nl Handleiding digikundig.nl titel Handleiding digikundig eerste druk Maart 2012 auteur zetwerk Fred Beumer Digitaal Leerplein website: www.digitaalleerplein.nl E-mail: info@digitaalleerplein.nl Inleiding

Nadere informatie

Grote bestanden versturen

Grote bestanden versturen Grote bestanden versturen Foto s bijvoorbeeld De foto s die je op het laatste familie feestje hebt genomen met je digitale camera, zou je graag naar de rest van je familie toesturen. Normaal gesproken

Nadere informatie

Cursussen en Workshops. voor computer, laptop, tablet en smartphone

Cursussen en Workshops. voor computer, laptop, tablet en smartphone Cursussen en Workshops voor computer, laptop, tablet en smartphone Najaar 2019 Cursussen en Workshops voor computer, laptop, tablet en smartphone Najaar 2019 Wil je handiger worden met je laptop, tablet

Nadere informatie

WC053 - Foldable Hi-Def 1.3M Trackcam USB 2.0

WC053 - Foldable Hi-Def 1.3M Trackcam USB 2.0 WC053 - Foldable Hi-Def 1.3M Trackcam USB 2.0 Inleiding Stel de Sweex Foldable Hi-Def 1.3M Trackcam USB 2.0 niet bloot aan extreme temperaturen. Plaats het apparaat niet in direct zonlicht of in de dichte

Nadere informatie

2. Uw muziek beheren in de bibliotheek

2. Uw muziek beheren in de bibliotheek 29 2. Uw muziek beheren in de bibliotheek U heeft nu een aantal nummers in uw itunes-bibliotheek staan. In de bibliotheek kunt u allerlei informatie over deze nummers opslaan. Deze informatie kunt u handmatig

Nadere informatie

Handleiding Postersite EHBO Santpoort.

Handleiding Postersite EHBO Santpoort. Handleiding Postersite EHBO Santpoort. Inhoud: 1. Account aanmaken 2. Inloggen 3. Account gegevens wijzigen 4. Aan en afmelden evenementen 5. Overige tabbladen 6. Problemen 1. Account aanmaken Wanneer

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 13 Nieuwsbrief 13 Introductie Visual Steps 14 Wat heeft u nodig 14 Uw voorkennis 16 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 13 Nieuwsbrief 13 Introductie Visual Steps 14 Wat heeft u nodig 14 Uw voorkennis 16 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 13 Nieuwsbrief... 13 Introductie Visual Steps... 14 Wat heeft u nodig... 14 Uw voorkennis... 16 Hoe werkt u met dit boek?... 16 De website bij het boek... 17 Aanvullende begeleidende

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Deel 1 Windows Media Player 11

Inhoudsopgave. Deel 1 Windows Media Player 11 Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Introductie Visual Steps... 8 Nieuwsbrief... 8 Wat heeft u nodig?... 9 Hoe werkt u met dit boek?... 10 De volgorde van lezen... 11 De cd-rom bij dit boek... 11 Toets uw kennis...

Nadere informatie

Handleiding Dashboard. Pensioenfonds Vervoer

Handleiding Dashboard. Pensioenfonds Vervoer Handleiding Dashboard Pensioenfonds Vervoer Zo kijk je naar je pensioen! Kijk af en toe naar je pensioen. Hoeveel pensioen kun je verwachten? En is het genoeg? Bekijk het gevolg van verschillende keuzes.

Nadere informatie

Kenmerken Nomadesk Software

Kenmerken Nomadesk Software Kenmerken Nomadesk Software DATABEVEILIGING Versleutelde lokale schijf Nomadesk creëert een veilige virtuele omgeving, een Vault, op uw lokale harde schijf. Alle mappen en bestanden opgeslagen op de Vault

Nadere informatie

Aanvullend bestand Mooie presentaties en spreekbeurten maken in PowerPoint

Aanvullend bestand Mooie presentaties en spreekbeurten maken in PowerPoint 1 Aanvullend bestand Mooie presentaties en spreekbeurten maken in PowerPoint In dit bestand vind je verschillen met Mooie presentaties en spreekbeurten maken in PowerPoint en PowerPoint 2016. Als je Windows

Nadere informatie

Handleiding Back-up Online Windows Versie april 2014

Handleiding Back-up Online Windows Versie april 2014 Handleiding Back-up Online Windows Versie april 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 Hoofdstuk 2. Installatie 4 2.1 Installatie procedure vanuit de installatie-email 4 2.2 Installatie procedure

Nadere informatie

Leren omgaan met... Computers, internet en nieuwe media

Leren omgaan met... Computers, internet en nieuwe media Leren omgaan met... Computers, internet en nieuwe media Vooraf Leren omgaan met internet, de computer, de ipad of andere tablet? Met nieuwe of sociale media? Dat kan in de bibliotheek! Ook dit jaar zijn

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 11 Nieuwsbrief 11 Introductie Visual Steps 12 Wat heeft u nodig? 13 Hoe werkt u met dit boek? 14 Website 15 Toets uw kennis

Inhoudsopgave Voorwoord 11 Nieuwsbrief 11 Introductie Visual Steps 12 Wat heeft u nodig? 13 Hoe werkt u met dit boek? 14 Website 15 Toets uw kennis Inhoudsopgave Voorwoord... 11 Nieuwsbrief... 11 Introductie Visual Steps... 12 Wat heeft u nodig?... 13 Hoe werkt u met dit boek?... 14 Website... 15 Toets uw kennis... 15 Voor docenten... 15 De schermafbeeldingen...

Nadere informatie

Begeleidershandleiding Voedingscentrum Meer dan lekker in de super

Begeleidershandleiding Voedingscentrum Meer dan lekker in de super Begeleidershandleiding Voedingscentrum Meer dan lekker in de super Helpdesk online module: Spring Instituut Tel: 0318-493133 Mail: info@springinstituut.nl 1 Inhoud Hoofdstuk 1 Algemene informatie... 3

Nadere informatie

2. Uw digitale fotocamera en de computer

2. Uw digitale fotocamera en de computer 67 2. Uw digitale fotocamera en de computer Fotograferen met een digitale fotocamera is vandaag de dag erg populair. Het voordeel van een digitale camera is dat u de foto s direct kunt bekijken op uw camera.

Nadere informatie

DE BIBLIOTHEEK BIJ JE THUIS. Verlengen, reserveren.via internet

DE BIBLIOTHEEK BIJ JE THUIS. Verlengen, reserveren.via internet DE BIBLIOTHEEK BIJ JE THUIS Verlengen, reserveren.via internet Ga naar www.geraardsbergen.be Vrije tijd, Bibliotheek 1. CATALOGUS RAADPLEGEN Selecteer Catalogus om te weten te komen of we een werk hebben.

Nadere informatie

Handleiding website SVNL voor evenementenverkeersregelaars

Handleiding website SVNL voor evenementenverkeersregelaars Handleiding website SVNL voor evenementenverkeersregelaars Met deze handleiding maken wij u graag wegwijs op de website van Stichting Verkeersregelaars Nederland (SVNL). U vindt hier stap voor stap uitleg

Nadere informatie

Algemeen. Als u nog geen mijngrossier.nl account heeft kunt u deze aanvragen via www.mijngrossier.nl/aanmelden.

Algemeen. Als u nog geen mijngrossier.nl account heeft kunt u deze aanvragen via www.mijngrossier.nl/aanmelden. F.A.Q. Algemeen Hoe kan ik een TopMec abonnement aanvragen? Voor het aanvragen van een TopMec jaarabonnement is een mijngrossier.nl account nodig. Heeft u al een mijngrossier.nl account en wilt een TopMec

Nadere informatie

E-books lenen bij uw bibliotheek met uw bibliotheekabonnement

E-books lenen bij uw bibliotheek met uw bibliotheekabonnement E-books lenen bij uw bibliotheek met uw bibliotheekabonnement Stap 1 Aanmaken webaccount Ga naar http://www.bibliotheek.nl/ebooks en klik op Aanmaken webaccount Het onderstaande scherm verschijnt: Vul

Nadere informatie

Nederlandse handleiding Follow 3.0

Nederlandse handleiding Follow 3.0 Met de Follow 3.0 raakt u nooit meer iets kwijt Nederlandse handleiding Follow 3.0 www.sociale-controle.nl 1 Welkom bij Sociale Controle Bedankt voor uw keuze voor Sociale Controle. In deze handleiding

Nadere informatie

Werkblad H1 Hard en Software

Werkblad H1 Hard en Software Werkblad H1 Hard en Software Leeling: Klas: Docent: Marno Brink 41B Meneer Van Waarden Voorwoord: In dit document gaan we begginen met Hard en Software. We gaan het hebben over verschillende dingen die

Nadere informatie

FerdiWeb Back-up. Installatie FerdiWeb Back-up

FerdiWeb Back-up. Installatie FerdiWeb Back-up FerdiWeb Back-up Na aanmelding krijgt u van ons een e-mail met daarin een link naar het back-up programma, die u dient te installeren op de computer waarvan u een back-up wilt maken. Het wachtwoord wordt

Nadere informatie

Handleiding Multiscreen TV

Handleiding Multiscreen TV Handleiding Multiscreen TV Met Multiscreen TV kunt u televisiekijken op uw tablet, smartphone, laptop en pc. INHOUDSOPGAVE Multiscreen TV gebruikersnaam en wachtwoord ophalen... 2 Multiscreen TV installeren

Nadere informatie

Cursussen digitale vaardigheden. januari - juni 2016

Cursussen digitale vaardigheden. januari - juni 2016 Cursussen digitale vaardigheden januari - juni 2016 Een leven lang leren Steeds meer informatie wordt digitaal aangeboden. Goede digitale basisvaardigheden zijn een voorwaarde voor informatievaardigheid.

Nadere informatie

Eenvoudig overstappen naar Windows 7 (ik heb Windows XP)

Eenvoudig overstappen naar Windows 7 (ik heb Windows XP) Eenvoudig overstappen naar Windows 7 (ik heb Windows XP) Werk je met Windows XP? Hoewel Windows 7 dan geen upgrade-installatie ondersteunt, kun je toch eenvoudig van Windows XP naar Windows 7 overstappen

Nadere informatie

Foto s kopiëren van de camera

Foto s kopiëren van de camera 1 Foto s kopiëren van de camera Er zijn twee manieren om foto s vanaf een digitale fotocamera op uw computer te zetten: met behulp van een kabeltje tussen de camera en de computer of vanaf de geheugenkaart

Nadere informatie

Office 365 voor leerlingen

Office 365 voor leerlingen Office 365 voor leerlingen Inleiding Elke leerling van onze school heeft de beschikking over een Office 365 account. Vanaf nu kun je op elke computer ter wereld gebruik maken van Office 365, zolang deze

Nadere informatie

Foto presentaties en toepassingen 1

Foto presentaties en toepassingen 1 Foto presentaties en toepassingen 1 Foto in documenten Power Point presentatie met foto's en (video) Windows media player Windows live foto gallery/ live movie maker K-Media (Nero) Pinnacle DVD video 1

Nadere informatie

Online digitaal. bladerpdf. Gratis. bladerpdf. Ontwerp uw brochure, boek of folder bij diezijngoed.eu en krijg een gratis bladerpdf!

Online digitaal. bladerpdf. Gratis. bladerpdf. Ontwerp uw brochure, boek of folder bij diezijngoed.eu en krijg een gratis bladerpdf! Online digitaal bladerpdf Gratis bladerpdf Ontwerp uw brochure, boek of folder bij diezijngoed.eu en krijg een gratis bladerpdf! Geschikt voor: Online bladerpdf (bladersysteem) Is uw boek of brochure eindelijk

Nadere informatie

COOKIE- & PRIVACYVERKLARING

COOKIE- & PRIVACYVERKLARING COOKIE- & PRIVACYVERKLARING Computerhulp@Home is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring. Contactgegevens http://www.computerhulpathome.be Kruisbooglaan

Nadere informatie

Hoe kan je zelf een eigen filmpje maken en er muziek aan toevoegen?

Hoe kan je zelf een eigen filmpje maken en er muziek aan toevoegen? Voor wie kopiëren wil: U vindt deze cursus goed en wenst er kopieën van te maken. Bedenk dan ook eens: dat de auteurs met de opbrengst ervan hun kosten moeten dekken; dat kopiëren zonder toestemming niet

Nadere informatie

2. Starten met MediaMonkey

2. Starten met MediaMonkey 25 2. Starten met MediaMonkey MediaMonkey is een gebruikersvriendelijk programma voor het opbouwen en beheren van uw muziekcollectie. Met MediaMonkey kunt u geluidsbestanden en muziek-cd s beluisteren.

Nadere informatie

YouTubefilmpjes en televisieprogramma s downloaden met GemistDownloader. Auteur: Bert Feenstra Geschikt voor Windows XP t/m 7

YouTubefilmpjes en televisieprogramma s downloaden met GemistDownloader. Auteur: Bert Feenstra Geschikt voor Windows XP t/m 7 YouTubefilmpjes en televisieprogramma s downloaden met GemistDownloader Auteur: Bert Feenstra Geschikt voor Windows XP t/m 7 Voorwoord Veel gemiste programma s zijn achteraf nog te bekijken op internet.

Nadere informatie

Quick Start RitMeter Kilometerregistratie

Quick Start RitMeter Kilometerregistratie Quick Start RitMeter Kilometerregistratie Kilometerregistratie op je Android telefoon SIMOSO 2013 Quick Start RitMeter Kilometerregistratie Kilometerregistratie op je Android telefoon RitMeter, de eenvoudigste

Nadere informatie

In Zuid-oost Drenthe diverse cursussen en workshops gegeven. Er zijn ook inloopmiddagen.

In Zuid-oost Drenthe diverse cursussen en workshops gegeven. Er zijn ook inloopmiddagen. In Zuid-oost Drenthe diverse cursussen en workshops gegeven. Er zijn ook inloopmiddagen. CURSUSSEN Windows 10 Basis incl. Intern&Email 9 lessen prijs 75 Cursussen najaar gestart. Nieuwe cursussen starten

Nadere informatie

OZO Handleiding 1. Voor gebruikers/deelnemers

OZO Handleiding 1. Voor gebruikers/deelnemers OZO Handleiding 1 Voor gebruikers/deelnemers Inleiding Deze handleiding legt u uit hoe u als gebruiker/deelnemer op overzichtelijke wijze de weg kunt vinden binnen de OZO website. Wilt u uitleg over de

Nadere informatie

In dit hoofdstuk krijgt u tips over de volgende onderwerpen:

In dit hoofdstuk krijgt u tips over de volgende onderwerpen: 203 6. Entertainment Voor het afspelen van muziek kunt u een aantal instellingen opgeven. Zo geeft u met de instelling volumebegrenzing aan dat geluid niet harder dan een bepaald niveau mag worden afgespeeld.

Nadere informatie

Handleiding. Rijlesagenda.nl. Voor leerlingen. Rijlesagenda 1.3 Documentversie 1.4

Handleiding. Rijlesagenda.nl. Voor leerlingen. Rijlesagenda 1.3 Documentversie 1.4 Handleiding Voor leerlingen Rijlesagenda 1.3 Documentversie 1.4 Rijlesagenda.nl Inhoudsopgave Gebruikmaken van Rijlesagenda.nl...3 Rijlessen inplannen...4 Rittenoverzicht...5 Opties & Instellingen...6

Nadere informatie

Macrium Reflect Free. Mirror Back-up:

Macrium Reflect Free. Mirror Back-up: Macrium Reflect Free. Mirror Back-up: Een ideaal programma voor een reserve kopie van uw werkende computer is Macrium Reflect Free. Op dit moment nog versie 6 maar op korte termijn verschijnt hiervan de

Nadere informatie

Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - versie voor Windows

Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - versie voor Windows Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - versie voor Windows Stichting Bibliotheek.nl, versie 3.1 september 2014 Inhoudsopgave Inleiding 3 1. Het aanmaken van een webaccount 4 2.

Nadere informatie

Taal en digitaal Cursusprogramma

Taal en digitaal Cursusprogramma Taal en digitaal Cursusprogramma januari - juli 2017 Een leven lang blijven leren Steeds meer informatie wordt digitaal aangeboden. Goede digitale basisvaardigheden zijn een voorwaarde voor informatievaardigheid.

Nadere informatie

OFFICE 365. Start Handleiding Medewerkers

OFFICE 365. Start Handleiding Medewerkers OFFICE 365 Start Handleiding Medewerkers Meer info: Naast deze handleiding is er zeer veel informatie reeds voorhanden op het internet of door op het vraagteken te klikken in de Office 365 omgeving. Ook

Nadere informatie

Frostwire handleiding. Inleiding. Voor- en nadelen van Frostwire. Installatie van Frostwire

Frostwire handleiding. Inleiding. Voor- en nadelen van Frostwire. Installatie van Frostwire Frostwire handleiding Welkom bij de handleiding van Frostwire, een programma om te downloaden via Peer 2 Peer (P2P). Wat komt er aan bod in deze handleiding? Inleiding Voor- en nadelen van Frostwire Installatie

Nadere informatie

Cursussen en Workshops. voor computer, laptop, tablet en smartphone

Cursussen en Workshops. voor computer, laptop, tablet en smartphone Cursussen en Workshops voor computer, laptop, tablet en smartphone Aanbod najaar 2018 Cursussen en Workshops voor computer, laptop, tablet en smartphone Aanbod najaar 2018 Wil je handiger worden met de

Nadere informatie

Handleiding installatie QV soft certificaat.

Handleiding installatie QV soft certificaat. 1. Installatie Certificaat 1.1. Open de mail met als onderwerp Registrant Invitation die u heeft gekregen van Trustlink (do-not-reply) en klik op de link. 1.2 Vul uw email adres in op de website. 1.3 Beantwoord

Nadere informatie

Privacyverklaring Princenhaags museum

Privacyverklaring Princenhaags museum Privacyverklaring Princenhaags museum Vanaf 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (privacywet) van toepassing voor alle organisaties die gegevens van personen in een bestand bewaren.

Nadere informatie

PRO CAMERASYSTEEM HANDLEIDING BSM-DVRPNL V2.1

PRO CAMERASYSTEEM HANDLEIDING BSM-DVRPNL V2.1 PRO CAMERASYSTEEM HANDLEIDING BSM-DVRPNL V2.1 INHOUD Inleiding Benodigdheden Pagina 3 Aansluiten Stap 1: aansluiten van de recorder Pagina 4 Stap 2: aansluiten van de monitor Pagina 4 Stap 3A: bekabelde

Nadere informatie

Pak een beschrijfbare CD. Je kunt twee types CD gebruiken.

Pak een beschrijfbare CD. Je kunt twee types CD gebruiken. Een cd branden Methoden: CD's branden op een PC Brand een CD met itunes (Mac en PC) Brand een gegevens-cd op een PC Brand een gegevens-cd op een Mac Heb je ooit een CD willen branden maar wist je niet

Nadere informatie

SiC. SiC. Sharing is caring

SiC. SiC. Sharing is caring Si Iedereen kent wel eens het gevoel dat je je dood verveelt, maar heb je ooit ervaren hoe het voelt om eenzaam te zijn? Het blijkt dat oudere mensen steeds vaker kampen met eenzaamheid. Dit is vaak het

Nadere informatie

WE PROUDLY PRESENT: FLEX

WE PROUDLY PRESENT: FLEX WE PROUDLY PRESENT: FLEX NEW@ MODEL CHOOSE YOUR OPTIONS! INHOUD WELKOM BIJ! 02 UITLEG FLEX MODEL 04 OPLEIDINGEN 05 MEMBERSHIPS 07 PERSONAL TRAINING CONVENTIE 10 NATIONAL TRAINERS 11 PERSONAL TRAINING MATERIALEN

Nadere informatie

Spelregelbewijs club dashboard:

Spelregelbewijs club dashboard: Spelregelbewijs club dashboard: handleiding voor clubs 25/03/2014, door Rob Moorman en Johnny Heyne Inhoudsopgave Inleiding... 2 Workflow... 2 Stap 1... 2 Stap 2... 2 Stap 3... 2 Stap 4... 2 Stap 5...

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 5 Nieuwsbrief 5 Introductie Visual Steps 6 Wat heeft u nodig? 7 Uw voorkennis 7 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 5 Nieuwsbrief 5 Introductie Visual Steps 6 Wat heeft u nodig? 7 Uw voorkennis 7 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 5 Nieuwsbrief... 5 Introductie Visual Steps... 6 Wat heeft u nodig?... 7 Uw voorkennis... 7 Hoe werkt u met dit boek?... 7 Website bij het boek... 8 Toets uw kennis... 8 Voor

Nadere informatie

Toyota Touch & Go/Plus Multimediasysteem Quick Guide

Toyota Touch & Go/Plus Multimediasysteem Quick Guide Toyota Touch & Go/Plus Multimediasysteem Quick Guide 1 Registreren 3 Koppelen telefoon 4 Muziek versturen met Bluetooth 5 Muziek afspelen 5 Bellen 6 Navigatie 7 POI's zoeken 8 USB navigatiebestemming 9

Nadere informatie

AAN DE SLAG MET DJCONTROL MP3 LE EN DJUCED 18

AAN DE SLAG MET DJCONTROL MP3 LE EN DJUCED 18 N DE SLG MET DJCONTROL MP3 LE EN DJUCED 18 Installatie Plaats de cd. Voer het installatieprogramma uit. Volg de instructies. Meer informatie, zoals forum, tutorials en video's, is beschikbaar op www.herculesdjmixroom.com

Nadere informatie