Art for Education Jaarverslag 2013

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Art for Education Jaarverslag 2013"

Transcriptie

1 Art for Education Jaarverslag 2013 Inhoud Voorwoord Nepal De Kinderen Algemeen Resultaten Het management Het team Kantoor Extra activiteiten Planning Professionalisering inleefreizen Registratie NGO Meer kinderen Ondersteuning en begeleiding verder professionaliseren België Activiteiten Eigen events Petizaar Samenwerkingen Markten Management Werknemer Vrijwilligers Organisatieverbeteringen Planning Petizaar Fiesta Europa Projectcoordinator Management en organisatorisch Financieel Overzicht inkomsten Overzicht uitgaven... 16

2 3.4 Uitleg bij de cijfers Planning Dank Aan... 18

3 Voorwoord 2013 was een jaar vol veranderingen voor Art for Education. Zowel in België als in Nepal deden er zich grote veranderingen voor. Zo gingen we van 1 naar 4 vaste werknemers, verdubbelde het aantal kinderen dat we steunen en werden de begeleiding en het management in Nepal geprofessionaliseerd. In de rest van dit verslag zal u een opsomming en meer uitleg krijgen over alle facetten van onze werking in België en Nepal. We houden het bondig, zodat de meest essentiële info voor iedereen makkelijk terug te vinden is. Wij wensen u veel leesplezier. En mocht u nog vragen hebben, mag u ons natuurlijk steeds contacteren voor meer uitleg. 1 Nepal 1.1 De Kinderen Algemeen We starten 2013 met steun aan 23 kinderen. Bij de overgang naar het nieuwe schooljaar breiden we onze steun uit naar 30 nieuwe kinderen. De 23 kinderen waar we mee startten in 2013 zijn allemaal kinderen die gered zijn uit tehuizen waar ze niet correct behandeld werden. De nieuwe kinderen kunnen we naar hun achtergrond verdelen in twee groepen: - kinderen uit kindertehuizen - kinderen uit zeer arme gezinnen, waarbij de ouders en kinderen werken en leven op de afvalbergen van Kathmandu. Zij gaan nu naar school in Tinpiple, aan de rand van Kathmandu.

4 1.1.2 Resultaten Voorbeelden van studenten die zelfstandig zijn geworden in de loop van het jaar: - Een studente heeft een eigen schoonheidssalon opgestart met de hulp van Art for Education. - Een studente maakte haar opleiding als spa therapeute af en werkt nu voltijds voor een plaatselijk bedrijf. Ze is opnieuw gestart met hogere studies, maar deze keer helemaal op zichzelf. Ze betaalt zelf haar studies en alle extra kosten met haar eigen inkomen. - Een andere student geeft les op de school waar hij vroeger zelf naartoe ging. Voorbeelden van studenten die hoger onderwijs volgen: - Een van onze studenten (v) volgt de richting Toerisme. Ze droomt er van een culturele gidse te worden. - Een student begon zijn bacheloropleiding Business aan de universiteit van Kathmandu. - En tot slot studeert er dit jaar nog een student af als bachelor in het hotel management. Nieuwe kinderen op school: Alle nieuwe kinderen die naar school zijn beginnen gaan in Tinpiple deden het heel goed in hun eerste jaar op school. Allen scoorden hoge punten en eindigden op de eerste, tweede of derde plaats. Sommige kinderen zullen een jaar overslaan omdat hun resultaten zo goed waren. 1.2 Het management Het team Het team in Nepal bestond aan het begin van het 2013 alleen uit Anu en is in de loop van het jaar uitgebreid met Kundan en Manoj. Ieder van hen heeft een groep studenten te begeleiden en daarnaast de verantwoordelijkheid over specifieke taken. Anu en Kundan begeleiden beiden een groep van schoolgaande kinderen (tot 16 jaar). Manoj begeleidt de studenten tijdens hun hogere opleidingen tot aan hun zelfstandigheid. Vlnr: Manoj,Anu en Kundan

5 Anu Zij begeleidt en volgt de kinderen van de lagere school op. Iedere drie maanden schrijft ze en nieuwsbrief over haar groep kinderen. Ze zorgt voor de betalingen van de schoolrekeningen. Ze woont in het Art for Education huis en ontvangt de vrijwilligers die naar Nepal komen. Ze helpt bij het management op kantoor. Manoj Hij begeleidt en ondersteunt de kinderen die hoger onderwijs volgen. Ook hij schrijft iedere drie maanden een nieuwsbrief over al zijn studenten. Hij schrijft de maandelijkse nieuwsbrief over de werking van Art for Education in Nepal. Hij zorgt voor de betalingen van de schoolrekeningen, extra opleidingen, trainingen, Hij is verantwoordelijk voor het management van het kantoor en roept wekelijkse interne vergaderingen bijeen. Kundan Hij begeleidt en volgt een groep kinderen van de lagere school op. Iedere drie maanden schrijft hij en nieuwsbrief over zijn groep kinderen. Hij zorgt voor de betalingen van de schoolrekeningen. Hij organiseert de inleefreizen voor vrijwilligers die naar Nepal komen en ondersteunt hen bij hun bezoek aan Nepal. Ook Kundan helpt bij het management op kantoor Kantoor We hebben dit jaar ons kantoor uitgebreid van één ruimte, naar een volledige woning in Kathmandu. Deze combineert de volgende functies: kantoor, ontmoetinsruimte voor de studenten, verblijf voor jongens, verblijf voor meisjes en een kamer voor de vrijwilligers.

6 1.3 Extra activiteiten Activiteiten in 2013: 1. Nieuwjaarspicknick Op 14 april organiseerden we een picknick ter gelegenheid van he nieuwe jaar. In de Nepalese telling is dit Alle kinderen van Art for Education waren aanwezig. Het werd een prachtige dag vol ontspanning (voetbal,,badminton, kaartspelen ). 2. Health camp Op 27 september werd er een health camp (medische check up) georganiseerd in een van de schooltjes vlakbij de stortplaats in Kathmandu. Door de vervuilde omgeving zijn vele kinderen vaak ziek. Er kwamen drie dokters alle kinderen onderzoeken. De opkomst van kinderen uit de buurt was enorm. 3. Dashain en Tihar Dit is één van de grootste festivalperioden van Nepal. Dashain en Tihar werd met alle Art for Education kinderen gevierd. Vele scholen zijn dan een maand lang gesloten. Er werd gegeten, gedronken, gedanst, gespeeld en met iedereen samen gevierd. Met Dashain worden er door de ouderen tika s uitgedeeld aan de jongeren. Met Tihar doen meisjes dit bij hun broers.

7 4. Belgisch eten In augustus waren er enkele vrijwilligers op bezoek in Art for Education. Ze maakten Belgisch eten gereed en alle kinderen mochten proeven. Niet iedereen vond het lekker, maar de meesten wel. Het werd een gezellige dag. 5. Kledij verdeling In de maand december warden er in de buurt van de stortplaats zakken kledij uitgedeeld. Deze kleren zijn in België verzameld en naar Nepal vervoerd. Het was een erg koude winter, waarin vele kinderen warme kleren wel konden gebruiken. 6. Film kijken Deze activiteit werd georganiseerd door enkele Vlaamse vrijwilligers in augustus. Met alle kinderen gingen we naar de cinema om een Bollywood film te zien. 7. Bezoek aan White Gumba. We bezochten het op twee na grootste klooster met de kinderen uit het dorp Tinpiple. 8. Kerstmis Op 25 december vierden we Kerstmis met alle kinderen in het huis van Beth. Iedereen kreeg cadeautjes, at momo s, speelde spelletjes en was gelukkig.

8 9. Bijles op zaterdag Elke zaterdag wordt er bijles gegeven door oud-studenten aan de kinderen en jongeren die moeilijkheden hebben met bepaalde vakken. 10. Voetballen Elke zaterdag gaan de jongens van Art for Education voetballen in het centrale park van Kathmandu, genaamd Tudhikhel. 11. Bezoek aan ICAN (International computer association Nepal) Fair. Met enkele oudere studenten bezochten we dit centrum. Hier werden nieuwe elektronica en technologieën getoond. 1.4 Planning Professionalisering inleefreizen In 2014 willen we de inleefreizen verder uitwerken en professionaliseren. Bij het uitbreiden en professionaliseren gaan we er wel over waken dat onze visie bewaard blijft! Het zijn reizen op maat waarbij de inleving centraal staat en niet het werk. We zijn geen bedrijf en bieden deze reizen aan als een kennismaking met onze werking en als een bewustmakingsprogramma. De kosten zijn laag en dienen om het programma op een correcte manier te kunnen aanbieden, niet om winstgevend bedrijf mee op te bouwen. Onze lokale verantwoordelijke voor de inleefreizen, Kundan, zal ook in 2014 werken aan verbeteringen aan het programma, vb; bezoeken aan families in afgelegen dorpen, uitbreiding programma workshops, etc.

9 1.4.2 Registratie NGO In 2014 zal Art for Education in Nepal geregistreerd worden als een lokale NGO. De leden en het bestuur van de organisatie zullen bestaan uit alle studenten en ex-studenten boven de 16 jaar. Op deze manier geven de we de organisatie terug aan de kinderen en zorgen we dat exstudenten over onze lokale organisatie waken en betrokken blijven bij de begeleiding van nieuwe kinderen. Op deze manier kan de lokale NGO ook rechtsreeks fondsen aantrekken voor het ondersteunen van nieuwe kinderen Meer kinderen Sinds de start van het nieuwe schooljaar in april 2013 steunen we een eerste groep kinderen die samen met hun ouders op de afvalbergen aan de rand van Kathmandu werkten. De kinderen gaan nu naar school en doen het enorm goed. Spijtig genoeg zien we dat er nog heel veel kinderen dagelijks op de afvalbergen aan het werk zijn en geen onderwijs volgen omdat de ouders daartoe niet de nodige financiële middelen hebben. In april 2014 zullen we onze begeleiding en steun in dit dorp, Tinpiple, uitbreiden met 18 nieuwe kinderen. We hopen later deze groep natuurlijk nog uit te breiden. Geen enkel kind verdient het om op te groeien op een afvalberg Ondersteuning en begeleiding verder professionaliseren Onze lokale werknemers zullen ook in 2014 verder opgeleid en begeleid worden om zich verder te professionaliseren als begeleiders van onze kinderen. 2 België 2.1 Activiteiten Eigen events We proberen onze eigen activiteiten steeds te voorzien van 3 componenten, namelijk iets inhoudelijks overbrengen, verankering in buurt/stad en financieel voordeel. De activiteiten die in 2013 plaatsvonden zijn: Free Podium (2 voorrondes, finale en 1 ste nieuwe voorronde); opstart van de jamsessies; Paasbrunch; Art Contest (beeldende kunstenwedstrijd); Artistiek Wijkfeest; Taartenslag (puur financieel); Kerstevent;

10 Eindejaarsactie wijnverkoop. Nu al deze activiteiten achter de rug zijn, is het tijd om een evaluatie te maken. Sommige activiteiten zijn succesvol geweest, anderen moeten nog groeien of zijn overbodig. We moeten ons afvragen of er geen overload aan events aanwezig is. Telkens worden er vrijwilligers gezocht en gevonden, maar met een activiteitenbalans van één op de maand wordt dit steeds moeilijker. Daarom besluiten we het in 2014 anders aan te pakken. De geplande activiteiten zoals de Free Podia en de Art Contest zullen nog doorgaan, maar worden stilletjes aan afgebouwd. We zullen ons vooral toespitsen op één groot event, namelijk het Artistiek Wijkfeest. We kiezen dit omdat de eerste editie reeds een succes was en aan de drie vooropgestelde doelen/componenten hier het meest wordt voldaan. Zowel qua inhoud overbrengen als het verankeren in de buurt kunnen hier goed uitgewerkt worden. Daarnaast is het financiële plaatje voor deze eerste editie ook zeer goed meegevallen Petizaar De start van de verhuur van onze zalen in het Ontmoetingcentrum Petizaar begon met de nodige papierhandel. Brandinspectie, milieu inspectie, Het duurde allemaal een tijdje voor alles in orde was. In april 2013 zijn dan de eerste huurcontracten getekend. We begonnen met drie zalen, maar zijn nu afgeslankt tot twee. We willen onze naam en zaal bekend maken in de buurt en bredere omgeving, maar dit loopt niet van een leien dakje. Publiciteit plaatsen op gevels en oprit blijkt niet meteen te mogen. Aanvragen moeten worden ingediend bij Stad Antwerpen. Ondertussen verloopt de verhuur vrij goed en gaat het in stijgende lijn. We hebben ons aangesloten bij Zaalzoeker, een stadsdienst die mensen die op zoek zijn naar een locatie aan een plek helpt. Sindsdien krijgen we veel aanvragen binnen. We hebben sinds het begin van het schooljaar twee vaste huurders: een dansschool en een toneelgroep. Zij hebben een langer lopend contract bij ons. Sinds december is er een derde vaste huurder bijgekomen. De losse verhuurmomenten zijn zeker nog niet op hun hoogtepunt. De zalen zijn regelmatig nog leeg. Vooral de daguren worden minder snel ingevuld. TOEKOMST Momenteel zijn we in onderhandeling met stad Antwerpen, onder meer rond meer zichtbaarheid naar buiten toe (publiciteit op straat). De eerste plannen zijn uitgetekend en er staan grote veranderingen op til. De toneelzaal zal uitgebreid worden en de bar daar zal worden afgesloten. De garage wordt omgetoverd tot een café met vaste toog en winkel.

11 Een lichtkoepel zal het garage-gevoel doen verdwijnen. De inkom zal in doorzichtig glas gemaakt worden zodat er een open gevoel gecreëerd wordt en het ontmoetingscentrum van buiten goed zichtbaar zal zijn. Er zullen meer toiletten komen voor de bezoekers. We gaan inzetten op veel meer verhuur en inkomsten van drank (vaste toog). Om dit verder uit te bouwen en op te volgen, bekijken we nog enkele verschillende opties Samenwerkingen We wilden van in het begin vaste samenwerkingen met bedrijven of andere organisaties aangaan, om onze werkingskosten te kunnen drukken. Sinds maart 2013 zijn Noton (piano s), Springkasteel Antwerpen en Luc Boonen (zonnewering) peter van Art for Education geworden. Zij gingen met ons deze financiële samenwerking aan in ruil voor publiciteit. Ook de dansschool Andiamo steunt onze werking, maar dan door het sponseren van één bepaalde jongere in Nepal. Later volgden nog Klimzaal Blok ( vriend ) en sinds november juwelier Peter Van Haver. Deze laatste heeft een partnerschap met ons afgesloten en is daarmee onze grootste sponsor. Voor meer details over de cijfers zie bij

12 3 Financieel. In het kader van onze toekomstvisie naar activiteiten toe, willen we ons vanaf 2014 meer toeleggen op samenwerkingen met anderen. Zo is daar het Kinderwinterfestijn dat we samen met dansschool Andiamo en Springkasteel Antwerpen organiseerden (januari 2014). Zulke samenwerkingen gaan in de toekomst meer gebeuren. Deze samenwerking zijn een win-win voor iedereen. Ook kleinere samenwerkingen (waarmee we bedoelen: niet met vaste partners) proberen we op poot te zetten. Zo hadden we in 2013 de volgende activiteiten die financieel iets opbrachten: pianoconcert van een conservatoriumstudent, 10 km werd gelopen en gesponsord door een sympathisant, foto s werden ten voordele van Art for Education verkocht door een jonge fotograaf, een quiz werd georganiseerd door een sympathisant, een amateurfotograaf organiseerde een expositie, Markten We hebben dit jaar op enkele zomer- en rommelmarkten gestaan in Vlaanderen. Dit met onze Nepalese spullen: vilt, (kinder)kledij, papierwaren, vlaggetjes. Vooral Sfinks festival was een groot succes. Volgend jaar zijn we zeker opnieuw van plan hier te staan. We zamelden een tijd ook (degelijke) rommel in die we dan op rommelmarkten verkochten ten voordele van de werking. Dit bracht echter zo veel werk met zich mee en bracht relatief weinig op, dat we besluiten dit volgend jaar niet meer te doen. De rommel die we nog over hadden is gedoneerd aan de Kringloopwinkel. 2.2 Management Werknemer Karen Defossé trad op 7 januari in dienst als halftijdse projectcoördinator. Haar takenpakket bestaat uit: Opvolgen peter-meterschapsprogramma Communicatie en opvolging werking Nepal Opzetten en coördineren van eigen activiteiten Samenwerkingen opzetten met partners en bedrijven Vrijwilligers rekruteren en opvolgen Petizaar: opvolging

13 Administratie werking België Uitwerken en promoten inleefreizen Vrijwilligers Coördinerende vrijwilligers Voor enkele grote activiteiten hebben we coördinerende vrijwilligers die, zoals het woord het zegt, de activiteit coördineren. Zo was er Elena voor het Artistiek Wijkfeest, Lorelien voor de Art Contest, Els voor de paasbrunch, Bedoeling is deze manier van werken in de toekomst verder uit te breiden. Ondersteunende vrijwilligers Verder zijn er heel wat helpende handen, vrijwilligers die de activiteiten hier in België hebben ondersteund in Met het Artistiek Wijkfeest konden we rekenen op 60 paar vrijwillige handen. Zij spelen een belangrijke rol in het opzetten van evenementen. Zonder hen zouden de activiteiten niet kunnen blijven bestaan Organisatieverbeteringen Dit jaar werkten we aan een betere communicatie naar meters en peters toe. Driemaandelijkse nieuwsbrieven, opgesteld in Nepal, worden nauwgezet verstuurd. Sinds dit jaar hebben we ook maandelijkse algemene nieuwsbrieven uit Nepal die naar onze hele mailinglist wordt verstuurd. Dit zorgt voor meer transparantie over de werking in Nepal naar onze sympathisanten toe. Dit jaar probeerden we voor de verschillende grote activiteiten (Artistiek Wijkfeest, brunch, Art Contest) een verantwoordelijke/coördinator vrijwilliger in te schakelen die de leiding op zich nam om het event in goede banen te leiden. Zo willen we de werkdruk verspreiden en dit zorgde ook voor andere invalshoeken van waaruit activiteiten in een nieuw kleedje werden gestoken. In 2014 willen we hier nog veel meer in investeren en werk van maken. Via de bank hebben we de toestemming gekregen om met mandaten te werken voor onder andere het peter-meterschapsprogramma. Dit houdt in dat nieuwe meters/peters een papier kunnen ondertekenen waardoor wij de toestemming hebben maandelijks een bedrag van hun rekening af te houden. Dit is hetzelfde als een doorlopende opdracht, maar dan geregeld door ons. Dit is een handig middel om mensen sneller over de schreef te trekken om meter of peter te worden. Men moet minder zélf regelen.

14 2.3 Planning Petizaar Doel: ons echt vestigen als sociaal en cultureel Ontmoetingscentrum voor kleine vzw s in Antwerpen. Momenteel zijn we in onderhandeling met stad Antwerpen, onder meer rond meer zichtbaarheid naar buiten toe (publiciteit op straat). De eerste plannen zijn uitgetekend en er staan grote veranderingen op til. De toneelzaal zal uitgebreid worden en de bar daar zal worden afgesloten. De garage wordt omgetoverd tot een café met vaste toog en winkel. Een lichtkoepel zal het garage-gevoel doen verdwijnen. De inkom zal in doorzichtig glas gemaakt worden zodat er een open gevoel gecreëerd wordt en het ontmoetingscentrum van buiten goed zichtbaar zal zijn. Er zullen meer toiletten komen voor de bezoekers. We gaan inzetten op een veel mee verhuur en inkomsten van drank (vaste toog). Deze veranderingen staan in het najaar 2014 op het programma, maar de plannen worden binnenkort reeds uitgewerkt. Het actief aanschrijven van verenigingen die mogelijks op zoek zijn naar een zaal zal één van de eerste zaken zijn die we zullen doen nadat de werken voltooid zijn Fiesta Europa Vanaf maart 2014 worden we partner van Fiësta Europa, een organisatie die culinaire markten over verschillende steden in Vlaanderen organiseert. Daar zullen wij vanaf dan het hele seizoen (van maart tot en met september) met een stand staan die instaat voor kinderanimatie. Daarnaast zal er actief promotie gevoerd worden rond het peter-meterschapsprogramma en de inleefreizen. Er zullen ook enkele producten verkocht worden. Doelstellingen zijn: promotie voeren, inkomen verwerven, het bereiken van nieuwe mensen, relaties aangaan met nieuwe partners, Projectcoordinator In 2014 zullen de taken van de projectcoördinator meer gericht zijn op professionalisering en evolutie van de organisatie. Dit houdt vooral in dat er meer gewerkt gaat worden rond het inhoudelijke aspect, zoals het opvolgen van het team in Nepal en de begeleiding van de kinderen daar. Zo staat er een bezoek aan de werking in Nepal op het programma.

15 In 2014 zal de communicatie en promotie naar buiten toe verbeterd worden. Dit onder meer door de afwerking van onze nieuwe website. Hierop wordt een beveiligde blog ontwikkeld, enkel toegankelijk voor de meters en peters en de kinderen in Nepal. Hier zullen dan informatie en foto s kunnen worden gedeeld, die niet zichtbaar zijn voor de rest van de surfers. Verder zal de website een handige tool worden om de laatste nieuwsjes van de werking te kunnen volgen alsook om meer informatie over alle activiteiten makkelijk terug te vinden. We werken hiervoor samen met een vrijwilliger. De inleefreizen zullen sterk worden uitgewerkt (in samenwerking met Kundan in Nepal) en gepromoot over heel Vlaanderen. Dit laatste zal voor een groot deel gebeuren door de verantwoordelijke voor de markten. De projectcoördinator zal eveneens instaan voor de inhoudelijke ontwikkeling, promotie en de verdere opvolging van de inleefreizen. Verder zal er nog meer ingezet worden op samenwerkingen met andere organisaties. Zowel voor de financiële ondersteuning als het grotere publiek dat we zo kunnen bereiken Management en organisatorisch We willen zo transparant mogelijk werken en informatie vrijgeven naar buiten toe. Zo zal het jaarverslag op de website verschijnen, toegankelijk voor iedereen. Op regelmatige basis zullen er vrijwilligersavonden plaatsvinden waarop geïnteresseerden kunnen langskomen en op de hoogte blijven van de laatste veranderingen, activiteiten enzovoort. We gaan vooral werken op onze eigen events en samenwerkingen met andere organisaties. Daarnaast willen we het aantal meters/peters serieus laten stijgen alsook de vriendschappen, peterschappen en partnerschappen met bedrijven. Volgend jaar zullen de statuten ge-update worden naar de huidige situatie.

16 3 Financieel 3.1 Overzicht inkomsten Inkomsten Art for Education vzw 2013 Petizaar - Verhuur 5869,5 Verkoop Winkel 1387,74 Verkoop Markt 1586,76 Fundraising acties (wijn en taarten) 2445,42 Eigen kunstevents 7617,41 Bedrijfsvrienden 90,75 Bedrijfspeters 2587,56 Bedrijfspartners 605 Donaties 16644,79 Peter-meterbijdragen kinderen 10894,69 Subsidies 112 Recuperaties BV 20,97 Financiële Opbrengsten 560,14 Totaal 50422, Overzicht uitgaven Uitgaven Art for Education vzw 2013 Aankoop producten winkel 1937,55 Kosten Petizaar 89 Nepal Management 5172,64 Nepal kinderen 13517,4 Installatiekosten Nepal 1033,43 Onkosten vrijwilligers Nepal 340,34 Fundraisingkosten 1100,04 Algemene Onkosten 536,18 Onkosten Activiteiten België 3851,93 Promotiekosten 270,47 Personeelskosten 15717,78 Afschrijvingen 1021,69 Financiële kosten 3184,48 Totaal 47772,93

17 3.4 Uitleg bij de cijfers Omdat Art for Education verantwoordelijk is voor vele kinderen, gezinnen en werknemers en we geen subsidies krijgen, besteden we veel aandacht aan het opbouwen van een eigen inkomen en stabiliteit van de organisatie. De structuur in België is opgebouwd zodat we ons op drie domeinen focussen: Inhoud (bewustmaking), Promotie (bereiken nieuwe mensen), Inkomsten (stabiel inkomen opbouwen). I. Kosten kinderen. De rechtstreeks kosten van de kinderen worden voor het grootste deel betaald door de meters en peters. Nieuwe meters en peters worden voornamelijk aangetrokken door: - promotie te voeren op de markten (in samenwerking met Fiesta Europa) - promotie op eigen events Uit de cijfers kan opgemaakt worden dat we in 2013 een totaal van ,4 euro spendeerden aan de rechtstreekse kosten van de kinderen en het inkomen uit het meterpeterschapsprogramma 10894,69 bedroeg. Dit betekent dus dat 80,6 % van de kosten voor de kinderen door de meters en peters gedragen worden, de rest wordt betaald met inkomsten uit onze andere activiteiten. II. Eigen stabiel inkomen opbouwen. Om steeds nieuwe mensen te bereiken zijn we vanaf dit jaar een partnership aangegaan met Fiesta Europa. Deze investering in tijd en geld, moet er dus voor zorgen dat we een vaste manier hebben om nieuwe mensen te bereiken met onze promotiecampagnes over; onze werking, het peter/meterschap, de inleefreizen, vrijwilligers voor België, etc. Door de verkoop van producten op deze markten, moet deze manier van promotie voeren na verloop van tijd zelfredzaam worden en zelfs een kleine bijdrage leveren aan het inkomen van de vzw. Om een stabiel inkomen op te bouwen breiden we Petizaar verder uit. Door de vaste verhuur op te bouwen en het centrum uit te breiden (o.a. met een café) moeten we het maandelijkse inkomen weten te verhogen. Zo kunnen we de werkingskosten (loon begeleiders en verantwoordelijke noordwerking) garanderen naar de toekomst. Een bijkomend voordeel van de dubbele projectwerking ( Petizaar en markten) is dat we nu een interessant aanbod hebben naar bedrijven om in ons te investeren (peter/partnership). Zij krijgen nu zowel in het ontmoetingscentrum als op de markten veel zichtbaarheid en bereiken veel personen. Beide projecten, Fiesta Europa markten en Petizaar, moeten daarom gezien worden als twee afzonderlijke projecten binnen de werking van Art for Education met een eigen kostenplaatje en inkomen. Enkel door te investeren in beide projecten, kunnen we er voor zorgen dat deze niet enkel zelfredzaam worden, maar ook winstgevend en de dragers van de volledige organisatie worden.

18 3.4 Planning 2014 In 2014 werken we in België voornamelijk aan de stabilisering van de organisatie. Door de investeringen (in tijd en financieel) in het ontmoetingscentrum Petizaar en de Fiesta Europa markten, willen we een stabiel inkomen opbouwen voor de volledige werkingsstructuur in Nepal en België. Op deze manier kunnen de werknemers in Nepal en de projectcoördinator in België zich volledig focussen op het begeleiden van de kinderen en het inhoudelijke werk. 4 Dank Aan We willen graag volgende mensen bedanken voor hun (soms al jarenlange) steun. Meters en peters: Marc Van Treeck, Els Claessens, Raymond De Loose, Steffie Defossé, Silke Claessens, Dimitri Defossé, Ellen Van Hoof, Omèr De Cauwer, Nathalie Bellemans, Albert Conings, Annik Wynen, Sabine Heinze, Kim Defossé, Myriam Rommelaere, Geert Braems, Katrien Mampaey, Tom Verlinden, Koen Braems, Katrien Geebelen, Leen Mampaey, Dirk Vervoort, Elisabeth Zawadzka, Tessa Sluyts, Eva Bossaer, Johan Declerck, Marleen Strubbe, Loes Verbanck, Silke Debruyne, Wim Braems, Sander Van Treeck, Philip De Smet, Karen d Huyvetter, Stefaan Gysels, Dirk Van de Voorde, Gilles Fiers, Birgit Blumnetritt, Birgit Schulte, Annette Berger, Roel Van Acker, Jochem Bruyninckx, Dirk Reynaerts en Lu Demaere. Partner: Juwelen P.J. Van Haver, Van Peltstraat 1, 2018 Antwerpen Peter: Dansschool Andiamo (www.dansandiamo.be) Noton Piano s (www.depianostemmer.be) Springkasteel Antwerpen (www.springkasteelantwerpen.be) Luc Boonen zonnewering (www.lucboonen.be) Vriend: Klimzaal Blok (www.klimzaalblok.be) Coördinatoren-vrijwilligers: Els Claessens, Lorelien Van Treeck, Elena Van Eupen En last but not least een dikke merci aan alle vrijwilligers die soms véle uren hebben komen helpen op onze events, aan de bar, aan de kassa, in de keuken, achter de schermen, BEDANKT!!

19

Stichting Paraplu Nepal Januari 2014

Stichting Paraplu Nepal Januari 2014 Beleidsplan 2014 Stichting Paraplu Nepal Januari 2014 Beleidsplan 2014 1. Introductie... 2 2. Doelstelling... 2 3. Projecten... 3 4. Bestuursorganisatie... 4 5. (Financieel) beleid... 4 6. Doelgroep...

Nadere informatie

Inhoud nieuwsbrief: 1: Kerstmaaltijd 2: Samen eten 3: Muziek en dans. 4. Kerstkaartjes lezen 5. Merry Christmas taart! 6. Spelletjes spelen!

Inhoud nieuwsbrief: 1: Kerstmaaltijd 2: Samen eten 3: Muziek en dans. 4. Kerstkaartjes lezen 5. Merry Christmas taart! 6. Spelletjes spelen! Nieuwsbrief 7 Stichting Jammajammi ~ Samen werken aan een toekomst voor de kinderen van weeshuis Sunrise in Nepal ~ Inhoud nieuwsbrief: - Nieuws van de Sunrise kinderen - De nieuwe Jammajammi website -

Nadere informatie

Wellness Foundation for Children (WFC) India s Orphans vzw. Paalstraat 68, bus 3 2900 Schoten

Wellness Foundation for Children (WFC) India s Orphans vzw. Paalstraat 68, bus 3 2900 Schoten Wellness Foundation for Children (WFC) India s Orphans vzw Paalstraat 68, bus 3 2900 Schoten INLEIDING December 2010 Beste lezer en sponsor, De tijd vliegt voorbij. Men zegt: De tijd gaat snel, gebruikt

Nadere informatie

Moeder- en kindcentrum

Moeder- en kindcentrum Moeder- en kindcentrum Jaarverslag 2012 'Een Duurzame Toekomst 2011-2014' Februari 2013 Moeder- en Kindcentrum Bij-1 Schimmelweg 1 2524 VT Den Haag 070 785 58 20 06 19 45 43 47 info@bij-1.nl Stichting

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF MAART 2015

NIEUWSBRIEF MAART 2015 NIEUWSBRIEF MAART 2015 Beste nieuwsbrief lezers, Afgelopen december ben ik naar Ecuador geweest en heb ik de stichting bezocht!! In deze nieuwsbrief staan veel foto s zien die ik gemaakt heb tijdens mijn

Nadere informatie

Help! Ik organiseer...

Help! Ik organiseer... Organisatiegids - Subsidiewijzer versie 2015 Help! Ik organiseer... Gemeente Elsene Diensten en schepen Nederlandstalige Aangelegenheden en Wijkleven Schepen Maite Morren Vooraf Onder de noemer RE:SACE

Nadere informatie

Jaaroverzicht Sanam Gurung beste leerling van de school in 2006!

Jaaroverzicht Sanam Gurung beste leerling van de school in 2006! Jaaroverzicht 2006 Sanam Gurung beste leerling van de school in 2006! www.kiranfonds.nl E-mail: info@kiranfonds.nl Bankrek. 10.90.78.780 Tel. 053 5729953 Wat doet het Kiran Fonds? Het Kiran Fonds is opgericht

Nadere informatie

Wat is Sankar Project Vlaanderen?

Wat is Sankar Project Vlaanderen? Wat is Sankar Project Vlaanderen? Sankar Project Vlaanderen is een vereniging die projecten rond onderwijs en duurzame ontwikkeling in Nepal op poten zet en ondersteunt. Via acties en sensibilisering in

Nadere informatie

JMA jaarkader. 2014-2015 concept

JMA jaarkader. 2014-2015 concept JMA jaarkader 2014-2015 concept INHOUDSOPGAVE Voorwoord...1 Hoofdstuk 1 - Doelen voor 2014-2015...3 Van ABP naar hernieuwde samenwerking Milieudefensie...3 Positioneringstraject...3 Criteria partnerships...3

Nadere informatie

Jaarverslag. stichting ROKI. Jaarverslag St. ROKI 2015

Jaarverslag. stichting ROKI. Jaarverslag St. ROKI 2015 Jaarverslag 2015 stichting ROKI Inhoudsopgave Inleiding... 3 Stichting ROKI... 3 Visie van de stichting... 3 Bestuur... 3 Het jaar 2015... 4 Voorlichting... 4 www.roki.nl... 4 Public Relations... 4 Activiteiten:...

Nadere informatie

UP TO DATE YES, WE DID IT!!!! Iedereen mag trots zijn op wat we met z n allen bereikt hebben! Ga er maar eens lekker voor zitten en geniet!

UP TO DATE YES, WE DID IT!!!! Iedereen mag trots zijn op wat we met z n allen bereikt hebben! Ga er maar eens lekker voor zitten en geniet! 0 NUMMER 37 Nieuwsbrief UP TO DATE In deze editie: Pagina 1: Voorwoord Belangrijke data Pagina 2: Waar we vandaan komen Pagina 3: Waar we vandaan komen Pagina 4: Waar we vandaan komen Pagina 5: Waar we

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief: Agenda:

In deze nieuwsbrief: Agenda: In deze nieuwsbrief: Agenda: - Vrijdag 26 februari informatie leesproject klaar voor de start voor ouders van groep 3. - 2 en 3 maart rapportgesprekken - Scouting Livingstone - Open dag - Interne Begeleiding

Nadere informatie

In 2012 heeft Stichting Chimding in samenwerking met organisaties in Nepal en in Nederland weer diverse activiteiten ontplooid.

In 2012 heeft Stichting Chimding in samenwerking met organisaties in Nepal en in Nederland weer diverse activiteiten ontplooid. Jaarverslag 2012 1 Jaarverslag 2012 In 2012 heeft Stichting Chimding in samenwerking met organisaties in Nepal en in Nederland weer diverse activiteiten ontplooid. Samenwerkingsprojecten in Nepal OLE-Nepal

Nadere informatie

Jaarverslag. stichting ROKI. Jaarverslag St. ROKI 2014

Jaarverslag. stichting ROKI. Jaarverslag St. ROKI 2014 Jaarverslag 2014 stichting ROKI Inhoudsopgave Inleiding... 3 Stichting ROKI... 3 Visie van de stichting... 3 Bestuur... 3 Het jaar 2014... 4 Voorlichting... 4 www.roki.nl... 4 Public Relations... 4 Activiteiten:...

Nadere informatie

Beleidsplan. Stichting Bachi Amaa

Beleidsplan. Stichting Bachi Amaa Beleidsplan Stichting Bachi Amaa 2014-2018 1. Inleiding Voor u ligt het beleidsplan van Stichting Bachi Amaa voor 2014 tot en met 2018. In het beleidsplan wordt het beleid, de missie, de doelstelling en

Nadere informatie

Studenten combineren voor tal van redenen hun studies met een job.

Studenten combineren voor tal van redenen hun studies met een job. Werk en studies : een prima huwelijk Hoofdstuk 2 Studenten combineren voor tal van redenen hun studies met een job. Het maakt niet uit of die beslissing een vrije keuze is of gebeurt om financiële redenen,

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2014 SUNRISE DUTCH EDUCATION FUND

Nieuwsbrief 2014 SUNRISE DUTCH EDUCATION FUND NIEUWSBRIEF SUNRISE DUTCH EDUCATION FUND Al weer een jaar voorbij! Graag brengen wij u op de hoogte van de voortgang van de leerlingen en de activiteiten van het afgelopen jaar middels deze nieuwsbrief.

Nadere informatie

NIEUWS UIT DE NOORD ZUIDADVIESRAAD

NIEUWS UIT DE NOORD ZUIDADVIESRAAD NIEUWS UIT DE NOORD ZUIDADVIESRAAD Intro Met deze nieuwsbrief willen we de leden van de Noord - Zuidadviesraad en geïnteresseerden informeren over de werking van de Noord Zuidadviesraad van Zwevegem en

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Stichting Hart van Hoop Beleidsplan 2016-2018 Samen Zijn Verbindt Ons A. Visie en Missie Stichting Hart van Hoop staat voor hoop en verbinding met elkaar. Wij hebben een passie voor mensen en willen dit

Nadere informatie

De vzw Kids for Uganda is een Belgische organisatie voor ontwikkelingshulp en ontwikkelingssamenwerking.

De vzw Kids for Uganda is een Belgische organisatie voor ontwikkelingshulp en ontwikkelingssamenwerking. Wat is de vzw Kids for Uganda? De vzw Kids for Uganda is een Belgische organisatie voor ontwikkelingshulp en ontwikkelingssamenwerking. De Oegandese kinderen werden als doelgroep uitgekozen, omdat het

Nadere informatie

Beleidsplan TOV Auteur: Wendy Verkerk Klein

Beleidsplan TOV Auteur: Wendy Verkerk Klein Beleidsplan TOV 2017 Auteur: Wendy Verkerk Klein Voorwoord Voor u ligt het nieuwe beleidsplan voor 2017 van stichting jij bent TOV! TOV eten en TOV boeken zijn onlosmakelijk verbonden met de stichting.

Nadere informatie

Projecten. Studiebeurzen

Projecten. Studiebeurzen Jaarverslag 2015 1 Inhoudsopgave Introductie... 3 Projecten... 4 Studiebeurzen... 4 Bouwen aan een toekomst... 5 Colour the world Festival 2015... 5 Colour the world Festival 2016... 5 Finding new DiDi...

Nadere informatie

Stichting Maumu Youth Sports and Development (MY S&D) Activiteitenverslag

Stichting Maumu Youth Sports and Development (MY S&D) Activiteitenverslag Stichting Maumu Youth Sports and Development (MY S&D) Activiteitenverslag 2015 Het tweede jaar Dank Allereerst past een woord van grote dank voor de financiële steun die MY S&D mocht ontvangen in 2015

Nadere informatie

Stichting Present de Bevelanden

Stichting Present de Bevelanden Jaarplan 2017 Stichting Present de Bevelanden MISSIE Stichting Present de Bevelanden wil de makelaar zijn die groepen mensen die best eens een keer wat voor een ander willen doen, verbindt aan hen die

Nadere informatie

JAARVERSLAG. Stichting Hart op Weg. Drukker: G. van der Schoot en A. Verhoof

JAARVERSLAG. Stichting Hart op Weg. Drukker: G. van der Schoot en A. Verhoof JAARVERSLAG Uitgever: Stichting Hart op Weg Drukker: Fotograaf: Vormgeving: Tekstschrijver: G. van der Schoot en A. Verhoof A. Verhoof A. Verhoof Titel: Jaarverslag Naam: Stichting Hart op Weg Jaar: 2015

Nadere informatie

Aanvraagformulier projecttoelage jeugdinitiatieven

Aanvraagformulier projecttoelage jeugdinitiatieven Aanvraagformulier projecttoelage jeugdinitiatieven Heb je vragen of hulp nodig bij het invullen van dit formulier: mail of bel gerust naar jeugddienst.berchem@stad.antwerpen.be of 03 239 14 86 Gegevens

Nadere informatie

EVA vzw. Ethisch Vegetarisch Alternatief

EVA vzw. Ethisch Vegetarisch Alternatief EVA vzw Ethisch Vegetarisch Alternatief EVA (Ethisch Vegetarisch Alternatief) vzw werd in juli 2000 opgericht met als doel het grote publiek evenals de horeca en voedingsindustrie, dokters en diëtisten,

Nadere informatie

Koninklijke Artsenvereniging Antwerpen

Koninklijke Artsenvereniging Antwerpen Koninklijke Artsenvereniging Antwerpen Partnership Samenwerkingsvoorstellen ARTSENHUIS Het Collegium Medicum Antverpiense werd op 28 april 1620 opgericht bij keuze van de Stadsmagistraat en is een van

Nadere informatie

klanten via internet Zoeken Ik doe een gok

klanten via internet Zoeken Ik doe een gok klanten via internet Zoeken Ik doe een gok klanten gezocht open klanten gezocht KLANTEN ZOEKEN VIA INTERNET Wist u dat 8 op 10 Belgen dagelijks het internet gebruikt? En dat de helft daarvan het medium

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Thalente

Jaarverslag Stichting Thalente Jaarverslag Stichting Thalente 2014 Inhoudsopgave 1. Voorwoord 3 2. Thalente 2.1 Missie Thalente 4 2.2 Dichtbij de projecten 4 2.3 Werkwijze 4 2.4 ANBI 5 3. De Projecten 5 3.1 Lopende projecten 5 4. Vrijwilligers

Nadere informatie

Partnerdossier. Het enige echte Uustakkers festival

Partnerdossier. Het enige echte Uustakkers festival Partnerdossier Het enige echte Uustakkers festival BruudruusterRock 6 augustus 2016 www.bruudruusterrock.be Een organisatie van Jeugdclub Maegher Goet Oostakker Inhoudstafel Woord vooraf...3 Partnervoorstel

Nadere informatie

PLOEG IN DE KIJKER W 2234 VT LICHTERVELDE. Aan het woord, huidig voorzitter Patrick Verplancke en penningmeester Magda Vandecaveye.

PLOEG IN DE KIJKER W 2234 VT LICHTERVELDE. Aan het woord, huidig voorzitter Patrick Verplancke en penningmeester Magda Vandecaveye. Ploeg in de kijker PLOEG IN DE KIJKER W 2234 VT LICHTERVELDE Deze aflevering gaat over V.T. Lichtervelde. De club waar volgend seizoen veel te gebeuren staat. Op 12 september vieren ze het 60-jarig bestaan

Nadere informatie

Aanvraagformulier voor de subsidiëring van gemeenschapsvormende culturele evenementen

Aanvraagformulier voor de subsidiëring van gemeenschapsvormende culturele evenementen 1/5 Aanvraagformulier voor de subsidiëring van gemeenschapsvormende culturele evenementen 1. Algemeen 1.1. De gegevens van de aanvrager (= de persoon die het formulier invult) Adres: Gemeente: Telefoon:

Nadere informatie

Informatie voor ouders, pleegouders en hulpverleners

Informatie voor ouders, pleegouders en hulpverleners Informatie voor ouders, pleegouders en hulpverleners Als ouders een tijdje niet zelf voor hun kinderen kunnen zorgen Het kan dat ouders door omstandigheden in moeilijkheden verkeren, of dreigen te komen,

Nadere informatie

Stilstaan bij armoede

Stilstaan bij armoede Naam: Klas: Kan jij de vicieuze cirkel van armoede aanvullen? 1 De rijke en de arme tafel Schrijf in de ballonnen hoe jij je voelde tijdens het tafelmoment? Waar wil jij werk van maken in de toekomst?...

Nadere informatie

4 15,00 60,00 Drinken en eten tijdens vertellen in tipis school. 4 15,00 60,00 Drinken en eten tijdens vertellen in tipis bibliotheek

4 15,00 60,00 Drinken en eten tijdens vertellen in tipis school. 4 15,00 60,00 Drinken en eten tijdens vertellen in tipis bibliotheek Eenmalige uitgaven Kunst van het Woord project Aantal per eenheid excl. Website 1 1.500,00 1.815,00 Vzw oprichting Kunst vh Woord 1 400,00 484,00 Pc (tweedehands mac) 1 650,00 786,50 Printer 1 80,00 96,80

Nadere informatie

online! Telenet Foundation ondersteunt momenteel zo n 105 projecten in België. We bereikten al meer dan 111.000 mensen. Iedereen

online! Telenet Foundation ondersteunt momenteel zo n 105 projecten in België. We bereikten al meer dan 111.000 mensen. Iedereen Iedereen online! Telenet Foundation ondersteunt momenteel zo n 105 projecten in België. We bereikten al meer dan 111.000 mensen. 96 Telenet Jaarverslag 2012 Duurzaamheid Telenet Foundation Telenet Foundation

Nadere informatie

Jaarverslag 2013/2014. Stichting Simbólica Projecten

Jaarverslag 2013/2014. Stichting Simbólica Projecten Jaarverslag 2013/2014 Stichting Simbólica Projecten 1 maart 2013 28 februari 2014 Inhoud Algemeen 3 Beleid 4 Uitgevoerde projecten 6 Financieel overzicht 7 2 Algemeen Dit jaarverslag bestaat uit drie delen

Nadere informatie

Als iemand een herinnering wordt, dan is die herinnering van onschatbare waarde..

Als iemand een herinnering wordt, dan is die herinnering van onschatbare waarde.. Een nieuw seizoen, een nieuwe nieuwsbrief Voordat we overgaan tot de orde van de dag van het inloophuis, willen wij stil staan bij het overlijden van een bijzonder fijn mens: Frans Versluis. Frans Versluis

Nadere informatie

Jaarverslag 2014: bekendheid Stichting Marjoleinveldkruiden

Jaarverslag 2014: bekendheid Stichting Marjoleinveldkruiden 1/3 Jaarverslag 214: bekendheid Stichting Marjoleinveldkruiden Marjoleinveldkruiden is een aandachtsboerderij waar gewerkt wordt door een klein aantal mensen, die vanwege hun lichamelijke en/of verstandelijke

Nadere informatie

ALGEMENE REGELING BETREFT OPLEIDINGEN:

ALGEMENE REGELING BETREFT OPLEIDINGEN: ISO-9001:2000 GECERTIFICEERD BEDRIJF Reg.No.013QS DNV Certification B.V., BELGIË ALGEMENE REGELING BETREFT OPLEIDINGEN: Iedereen, zowel U, uw klant en wij hebben er baat bij dat een monteur goed zijn werk

Nadere informatie

Phoenix Vrijwilligers positie beschrijving

Phoenix Vrijwilligers positie beschrijving Phoenix Vrijwilligers positie beschrijving Achtergrond Club is steeds op zoek naar vrijwilligers Ondersteuning van het bestuur Betrokkenheid van allen binnen de club verhogen Samenhorigheid verhogen Efficientie

Nadere informatie

Culture market. 29 > 30.08.2014 Nederlandse versie

Culture market. 29 > 30.08.2014 Nederlandse versie Culture market 29 > 30.08.2014 Nederlandse versie INHOUD 19.02.2014 presentatie inhoud deelneming organisatie BRUSSELS CREATIVE FORUM : een project voor Brussel presentatie CULTUREEL BORRELEN IN BRUSSEL

Nadere informatie

Verslag OR 12/09/2016

Verslag OR 12/09/2016 Verslag OR 12/09/2016 Aanwezig: Els U Meester Pascal Els VL Els M Elke Jurgen - Ellen Kim Sylvia - Robin - Meester Bart - Juf Lara Verontschuldigd: Igor Verslag: Elke Agendapunten: 1) Goedkeuring vorig

Nadere informatie

Zet je in als vrijwilliger voor Plan België. Foto: Plan / Denis Closon

Zet je in als vrijwilliger voor Plan België. Foto: Plan / Denis Closon Foto: Plan / Denis Closon Zet je in als vrijwilliger voor Plan België Foto: Plan / Daniel Silva het Plan Zet je in als vrijwilliger voor Plan België en verander de toekomst van kinderen en hun gemeenschap

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER FONDS VOOR TALENTONTWIKKELING. 1. Titel project:.

AANVRAAGFORMULIER FONDS VOOR TALENTONTWIKKELING. 1. Titel project:. Datum: AANVRAAGFORMULIER FONDS VOOR TALENTONTWIKKELING 1. Titel project:. 2. Gegevens aanvrager Naam van persoon/feitelijke vereniging/vzw: Adres:.. Telefoon: Fax :. E-mail:.... Ondernemingsnummer (BTW-statuut

Nadere informatie

Jaarverslag 2014 19-1-2015

Jaarverslag 2014 19-1-2015 Jaarverslag 2014 19-1-2015 Voorwoord... 3 Het bestuur... 3 Het ontstaan van Stichting Estafetteloop... 4 De Stichting Estafetteloop... 4 De 100 van Spijkenisse... 5 Hoe werkt het... 5 Het goede doel...

Nadere informatie

Projectkosten ophalen met fondsenwerving

Projectkosten ophalen met fondsenwerving Projectkosten ophalen met fondsenwerving Het is soms ook best duur om vrijwilligerswerk te doen in het buitenland, of stage te lopen over de grens. Voor Local Dreamers, en voor onze Ecuadoriaanse partnerorganisaties,

Nadere informatie

Overzicht van de Airbnb Community in België

Overzicht van de Airbnb Community in België Overzicht van de Airbnb Community in België Augustus 2016 - Augustus 2017 De gebruikte data zijn afkomstig van de reserveringsgegevens tussen 1 augustus 2016 en 1 augustus 2017 en de data die is verzameld

Nadere informatie

Stichting Koepeltjesfestival. Beleidsplan 2012 2020

Stichting Koepeltjesfestival. Beleidsplan 2012 2020 Stichting Koepeltjesfestival Beleidsplan 2012 2020 Inhoudsopgave 1.Inleiding 2.Doelstelling en ambities Koepeltjesfestival 3. Het bestuur 4. Financiën 1.Inleiding. Het begon vorig jaar als projectonderdeel

Nadere informatie

BELEIDSPLAN STICHTING HAPPYNEZZ

BELEIDSPLAN STICHTING HAPPYNEZZ Vakantieweek voor meervoudig gehandicapten Regio West Brabant BELEIDSPLAN STICHTING HAPPYNEZZ 2016-2021 Datum 28-02-2016 Stichting Happynezz Parallelweg 101 4621 JV Bergen op Zoom e-mail: secretaris@happynezz-wb.nl

Nadere informatie

Jeroen Driessen Maatschappelijke stage TG3C

Jeroen Driessen Maatschappelijke stage TG3C Pagina 3 Inleiding. Pagina 4-5-6 De voorbereiding. Pagina 7 De motorische demodagen. Pagina 8 na de demodagen. Pagina 9 Wat heb ik er van geleerd Pagina 10-11-12 logboekkaarten Voor school moeten we een

Nadere informatie

WijnweekendGent zaterdag 15 en zondag 16 oktober Garage CIAC Brusselsesteenweg 506, 9050 Ledeberg SPONSORDOSSIER

WijnweekendGent zaterdag 15 en zondag 16 oktober Garage CIAC Brusselsesteenweg 506, 9050 Ledeberg SPONSORDOSSIER WijnweekendGent 2016 zaterdag 15 en zondag 16 oktober Garage CIAC Brusselsesteenweg 506, 9050 Ledeberg SPONSORDOSSIER WijnweekendGent 2016 De 6 Gentse Rotaryclubs en de 4 Gentse Rotaractclubs organiseren

Nadere informatie

sponsordossier ithaka 25

sponsordossier ithaka 25 ithaka sponsordossier ithaka 25 bedankt voor het doornemen van dit dossier. hieronder stellen wij ithaka, het beeldende kunstenfestival van LOKO - de leuvense studentenkoepel, voor & bieden we u de kans

Nadere informatie

Hoe organiseer ik een actie voor de Mucovereniging?

Hoe organiseer ik een actie voor de Mucovereniging? Hoe organiseer ik een actie voor de Mucovereniging? Heeft u altijd al eens iets willen doen voor de Mucovereniging, maar u weet niet goed wat? Dan helpen wij u daar graag mee verder! In deze informatiegids

Nadere informatie

Sponsordossier Vakantiekampen

Sponsordossier Vakantiekampen Sponsordossier contact Rodekruisvakanties vzw Sofie Vehent Motstraat 40 2800 Mechelen 015/44 35 11 rodekruisvakanties@rodekruis.be Armoede Wie arm is, heeft het financieel moeilijker dan anderen en leeft

Nadere informatie

HeartHolidays HeartCare HeartSupport HeartSponsor STICHTING HEARTBEAT WENST IEDEREEN EEN BIJZONDER GELUKKIG EN GEZOND 2008! Verder in dit nummer:

HeartHolidays HeartCare HeartSupport HeartSponsor STICHTING HEARTBEAT WENST IEDEREEN EEN BIJZONDER GELUKKIG EN GEZOND 2008! Verder in dit nummer: Pagina 1 Verder in dit nummer: HeartVilla 2 HeartDays - Team Hartrijden.nl 2 HeartSafe Tiel 3 HeartEvent 3 Steun Medel 4 Kerstkaart Cruit 4 Doneer per telefoon 4 Dam tot dam Loop en Fietstocht 5 Heartbeat

Nadere informatie

12 REDENEN NOG TE STARTEN MET NETWERK

12 REDENEN NOG TE STARTEN MET NETWERK 12 REDENEN OM VANDAAG NOG TE STARTEN MET NETWERK MARKETING LETSPLAYBUSINESS.BE Enkele jaren geleden maakte mijn vrouw kennis met netwerk marketing. Ze leerde de Aloé Vera producten van Forever Living Products

Nadere informatie

Nieuwsbrief 21: 20 juli 2017

Nieuwsbrief 21: 20 juli 2017 Nieuwsbrief 21: 20 juli 2017 Inhoud Water afscheid groepen 8 Pauzeplan vijf-gelijke-dagen-model Lunchen op school Tussendoortje voor de ochtend Van de overblijfadministratie Schoonmaakavond Kalender nieuwe

Nadere informatie

Beleidsplan 2014 Stichting Fonds Welkomhuis

Beleidsplan 2014 Stichting Fonds Welkomhuis Beleidsplan 2014 Stichting Fonds Welkomhuis Beldhuismolenweg 8a 7562 PC Deurningen Telefoon: 088 45 46 700 E-mail: info@welkomhuis-twente.nl Website: www.welkomhuis-twente.nl Beleidsplan 2014 Pagina 1

Nadere informatie

Stichting Engelen Zonder Paradijs Jaarverslag 2014

Stichting Engelen Zonder Paradijs Jaarverslag 2014 Jaarverslag 2014 Stichting Engelen Zonder Paradijs Havikstraat 73,7481 AH Haaksbergen info@ezopa.org Banknr. NL54INGB0004413712 Kvk-numer: 08203920] RSIN: 821126416 Inhoudsopgave Beleid blz. 2 Jaarverslag

Nadere informatie

PRESENTATIE PRESENTATIE DE BLOESEMRING. SMB ORGANISATION Site Stayen (Blok C) Tiensesteenweg 168 bus 201 B-3800 Sint-Truiden

PRESENTATIE PRESENTATIE DE BLOESEMRING. SMB ORGANISATION Site Stayen (Blok C) Tiensesteenweg 168 bus 201 B-3800 Sint-Truiden PRESENTATIE PRESENTATIE DE BLOESEMRING SMB ORGANISATION Site Stayen (Blok C) Tiensesteenweg 168 bus 201 B-3800 Sint-Truiden INTRODUCTIE Enkele relevante gegevens uit het verleden Wij rekenen jaarlijks

Nadere informatie

Stichting GHANA Medical Support. Ghames Foundation. Nieuwsbrief juli 2013. Geachte vrienden, sponsors en sympathisanten,

Stichting GHANA Medical Support. Ghames Foundation. Nieuwsbrief juli 2013. Geachte vrienden, sponsors en sympathisanten, Holland address: c/o J.W. de Rijke Wieldijk 5 3218 LL Heenvliet Telefoon +31 181 661451 of +31 10 2831105 Email: jan.derijke@nl.rmi-global.com ABN AMRO bank 50.07.96.009 ING bank 68.20.43.486 Stichting

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2015 PURE! Foundation

JAARVERSLAG 2015 PURE! Foundation JAARVERSLAG 2015 PURE! Foundation Voorwoord Voor u ligt het jaarverslag van PURE! Foundation 2015. Terugkijkend op het afgelopen jaar hebben we met het bestuur een belangrijke basis gelegd voor de toekomst

Nadere informatie

Services en diensten Verkoop recreatiewoning

Services en diensten Verkoop recreatiewoning Services en diensten Verkoop recreatiewoning Uw recreatiewoning plaatsen Uw recreatiewoning plaatsen en verkopen via Vakantiehuiswinkel is: Eenvoudig Snel Geen kosten en zonder enige vorm van verplichting.

Nadere informatie

Projectplan. Voorwoord

Projectplan. Voorwoord Projectplan Voorwoord De Fontys Sporthogeschool in Eindhoven heeft in het derde leerjaar het leer arrangement OSB C opgenomen. Het leerarrangement komt voort uit de beroepskenmerkende situatie het organiseren,

Nadere informatie

Steun ons in de strijd tegen energiestofwisselingsziekten bij kinderen!

Steun ons in de strijd tegen energiestofwisselingsziekten bij kinderen! Jaarverslag 2013 In 2013 was de Pyreneeën Challenge het belangrijkste evenement dat Stichting Ride4Kids organiseerde. Hieraan hebben 141 deelnemers meegedaan en 60 vrijwilligers meegewerkt ter ondersteuning.

Nadere informatie

Moeder- en kindcentrum Bij-1 Jaarverslag 2013 'Een Duurzame Toekomst 2011-2014'

Moeder- en kindcentrum Bij-1 Jaarverslag 2013 'Een Duurzame Toekomst 2011-2014' Moeder- en kindcentrum Bij-1 Jaarverslag 2013 'Een Duurzame Toekomst 2011-2014' Juni 2014 Moeder- en Kindcentrum Bij-1 Schimmelweg 1 2524 VT Den Haag 070 785 58 20 06 19 45 43 47 Stichting Bij-1 info@bij-1.nl

Nadere informatie

Je bent pas meter of peter geworden van een SOS kind. wat nu?

Je bent pas meter of peter geworden van een SOS kind. wat nu? Je bent pas meter of peter geworden van een SOS kind. wat nu? Proficiat & bedankt! Je bent pas meter of peter geworden van een SOS kind. Fantastisch dat je je zo wil engageren om samen met ons kwetsbare

Nadere informatie

Jaarverslag 2011. Stichting Vrienden van Umthombo

Jaarverslag 2011. Stichting Vrienden van Umthombo Jaarverslag 2011 Stichting Vrienden van Umthombo Inhoudsopgave Jaarverslag 2011... 1 Stichting Vrienden van Umthombo... 1 Inhoudsopgave... 2 Inleiding... 3 Huidig beleid... 4 Missie... 4 Doelstelling...

Nadere informatie

Halfjaarlijks verslag voor afdeling Neerpelt-Overpelt Water en Sanitatie in Nepal

Halfjaarlijks verslag voor afdeling Neerpelt-Overpelt Water en Sanitatie in Nepal Halfjaarlijks verslag voor afdeling Neerpelt-Overpelt Water en Sanitatie in Nepal januari - Juni 2016 Het project Amper 24% van de gezinnen heeft een toilet in 18 wijken van de dorpen Raikawar en Shankarpur,

Nadere informatie

Stichting Follow Kosovo

Stichting Follow Kosovo Jaarverslag Stichting Follow Kosovo Over het jaar 2015 Rekeningnummer: NL91INGB0006109479 RSIN Nummer: 851912515 KvK Nummer: 55929575 http://www.followkosovo.nl followkosovo@live.nl bestuurfollowkosovo@gmail.com

Nadere informatie

Jaarverslag 2012 www.durlstonefoundation.org

Jaarverslag 2012 www.durlstonefoundation.org Jaarverslag 2012 www.durlstonefoundation.org De stichting Durlstone Foundation Zimbabwe heeft als doel: 1) kinderen uit kansarme gezinnen tenminste negen jaar basisonderwijs te geven in een veilige en

Nadere informatie

Inhoud. Voorwoord van de voorzitter

Inhoud. Voorwoord van de voorzitter 1 Inhoud Voorwoord van de voorzitter Stichting Emetofobie in het kort Wie zijn we? Hoe zijn we ontstaan? Wat willen we bereiken? Wat doen we? Hoe betalen we het? Waarom geen CBF-keurmerk? Beleid en resultaten

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Vrienden van Nadirkonyen

Jaarverslag Stichting Vrienden van Nadirkonyen 2011 Jaarverslag Stichting Vrienden van Nadirkonyen Stichting Vrienden van Nadirkonyen Jaarverslag Stichting Vrienden van Nadirkonyen 2011 Stichting Vrienden van Nadirkonyen Ringbaan West 116 5041 LS Tilburg

Nadere informatie

Sponsorprospectus. 3 de Editie. Event : 20 sept. 2014. Kerkplein Tiegem. Van 17u30 tot 2u00 Vuurwerk om 23u00. Tiegem Rockt vzw in oprichting

Sponsorprospectus. 3 de Editie. Event : 20 sept. 2014. Kerkplein Tiegem. Van 17u30 tot 2u00 Vuurwerk om 23u00. Tiegem Rockt vzw in oprichting Sponsorprospectus 3 de Editie Event : 20 sept. 2014 Van 17u30 tot 2u00 Vuurwerk om 23u00 Kerkplein Tiegem Een organisatie van Tiegem Rockt vzw in oprichting Welkomswoord 1 juli 2014 Geachte mevrouw, meneer,

Nadere informatie

Stichting Boemerang De Ploeg 44 7335 LD Apeldoorn 055-5338765 06-11872847 info@boemerang.org NL98RABO0103140913 K.v.K. Apeldoorn: 41042672

Stichting Boemerang De Ploeg 44 7335 LD Apeldoorn 055-5338765 06-11872847 info@boemerang.org NL98RABO0103140913 K.v.K. Apeldoorn: 41042672 Stichting Boemerang De Ploeg 44 7335 LD Apeldoorn 055-5338765 06-11872847 info@boemerang.org NL98RABO0103140913 K.v.K. Apeldoorn: 41042672 Beleidsplan Stichting Boemerang 2014 2015 Voorwoord. Voor u ligt

Nadere informatie

25 april 2015: aardbeving verwoest Nepal

25 april 2015: aardbeving verwoest Nepal 25 april 2015: aardbeving verwoest Nepal Land Inwoners: 30.430.267 (België: 10.449.361) Oppervlakte: 147.181 km² (België: 30 528 km²) BNP/capita: $ 2 400 (België: $41 700) Bevolking Levensverwachting bij

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER FONDS VOOR TALENTONTWIKKELING

AANVRAAGFORMULIER FONDS VOOR TALENTONTWIKKELING Datum: AANVRAAGFORMULIER FONDS VOOR TALENTONTWIKKELING 1. TITEL PROJECT. 2. GEGEVENS AANVRAGER Naam van persoon/feitelijke vereniging/vzw: Adres:.. Telefoon: Fax :. E-mail:.... Ondernemingsnummer (BTW-statuut

Nadere informatie

Doet je buurt bruisen.

Doet je buurt bruisen. Doet je buurt bruisen. Gratis tool Organiseer op www.planidoo.be Samen. Sneller. Beter. 1 Een event in je straat, dorp, gemeente of stad? Gratis tool Ben je een vat vol wervelende ideeën voor toffe activiteiten

Nadere informatie

Vrijwillige Terugkeer. Brussel,

Vrijwillige Terugkeer. Brussel, Vrijwillige Terugkeer Brussel, 27.05.2017 Fedasil Federaal Agentschap voor de opvang van asielzoekers. Opgericht door de programmawet van 19 juli 2001. Operationeel sinds mei 2002. Onder voogdij van staatssecretaris

Nadere informatie

LIONSCLUB ZUIDERKEMPEN HEIST OP DEN BERG- WESTERLO OPVOLGING SOCIAAL PROJECT LIONSJAAR 2012-2013

LIONSCLUB ZUIDERKEMPEN HEIST OP DEN BERG- WESTERLO OPVOLGING SOCIAAL PROJECT LIONSJAAR 2012-2013 LIONSCLUB ZUIDERKEMPEN HEIST OP DEN BERG- WESTERLO OPVOLGING SOCIAAL PROJECT LIONSJAAR 2012-2013 Naam sociaal project : Website organisatie : G-Voetbal bij KSK HEIST vzw http://www.kskheist.be Volledig

Nadere informatie

Tevredenheid bij bezoekers van infokantoren

Tevredenheid bij bezoekers van infokantoren Tevredenheid bij bezoekers van infokantoren Regionale infokantoren algemene resultaten Onderzoek uitgevoerd door Guidea in samenwerking met Toerisme Vlaanderen 1 Doelstellingen en Methodologie 3 1 Achtergrond

Nadere informatie

Jaarverslag 2014 FHL Nederland

Jaarverslag 2014 FHL Nederland Jaarverslag 2014 FHL Nederland 1-3-2015 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 2 2. Bijeenkomsten... 3 2.1 Centra... 3 2.2 Workshops... 3 2.3 Retraite... 3 2.4 Boeken, audio en video... 3 3 Organisatie... 4 3.1

Nadere informatie

Stichting ASAP. Projectvoorstel. Sponsoring studenten particuliere middelbare agrarische school, Burkina Faso

Stichting ASAP. Projectvoorstel. Sponsoring studenten particuliere middelbare agrarische school, Burkina Faso Stichting ASAP Projectvoorstel Sponsoring studenten particuliere middelbare agrarische school, Burkina Faso Februari 2012 Inhoud 1. Aanvrager... 2 2. Wie is stichting ASAP... 2 3. Doelstelling en werkwijze

Nadere informatie

Heraanleg van de Maciebergstraat, Meulemanstraat en Voldersstraat

Heraanleg van de Maciebergstraat, Meulemanstraat en Voldersstraat Heraanleg van de Maciebergstraat, Meulemanstraat en Voldersstraat Oostkamp, 10 maart 2016 Beste bewoner De heraanleg van de Meuleman- en Voldersstraat staat al lang op het programma. Echter tot op vandaag

Nadere informatie

Royal Antwerp Hockey Club. Sponsordossier Galabal 2014

Royal Antwerp Hockey Club. Sponsordossier Galabal 2014 Royal Antwerp Hockey Club Sponsordossier Galabal 2014 I N T R O D U C T I E Geachte Heer, Mevrouw, Op vrijdag 14 maart 2014 bundelen enkele leden van Royal Antwerp Hockey Club hun krachten om een spetterend

Nadere informatie

Hoe lang werk iji al in De Lelie? Eind november 1989. Al 21 jaar werk ik in De Lelie.

Hoe lang werk iji al in De Lelie? Eind november 1989. Al 21 jaar werk ik in De Lelie. DE REDACTIE: JESSIKA VAN LOOY HEIDI KELDERMAN INGE VAN BORTEL LINDA STOCK- MANS HEDWIG VAN GEENHOVEN DE ROZE HUISKRANT Krantje 18 Maart 2011 INTERVIEW MET BRUNO ILIAENS INE VERCAEMER WAT STAAT ER IN ONS

Nadere informatie

EEN KORTE HISTORIE VAN 10 JAAR MEDORA

EEN KORTE HISTORIE VAN 10 JAAR MEDORA 10 JAAR MEDORA EEN KORTE HISTORIE VAN 10 JAAR MEDORA Sinds de oprichting in november 2007 heeft de stichting op verschillende terreinen nieuwe activiteiten ontplooid. Daarmee maakte de stichting een groeiproces

Nadere informatie

Stappenplan crowdfunding

Stappenplan crowdfunding Stappenplan crowdfunding Voordat je het crowdfundingsproject online zet, is het handig om over bepaalde aspecten na te denken. Denk bijvoorbeeld aan de presentatie van het project, het doelbedrag en de

Nadere informatie

JAARVERSLAG Stichting Sport Develops You Foundation. Eerlijkheid door Sport. Jaarverslag 2015

JAARVERSLAG Stichting Sport Develops You Foundation. Eerlijkheid door Sport. Jaarverslag 2015 JAARVERSLAG 2015 Stichting Sport Develops You Foundation Eerlijkheid door Sport 1 Inhoudsopgave: Voorkant: 1 Inhoudsopgave: 2 Voorwoord: 3 Missie, Visie & Werkwijze: 4 Programma s 5 Resultaten 6 Evaluatie

Nadere informatie

Inhoud. Verslag schoolraad 10/05/2011. Verslag vorige vergadering. Inschrijvingen / LTP (Les Tijden Pakket)

Inhoud. Verslag schoolraad 10/05/2011. Verslag vorige vergadering. Inschrijvingen / LTP (Les Tijden Pakket) Inhoud Verslag schoolraad 10/05/2011... 1 Verslag vorige vergadering... 1 Inschrijvingen / LTP (Les Tijden Pakket)... 1 Enquête... 2 Leerlingenraad (Llnraard)... 2 Doorlichting... 3 Scholengemeenschap

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2014. Transforming Culture Transforming Lives. Stichting Kalai Manram Dom H v/d Laanstraat 28 1064 DC Amsterdam

JAARVERSLAG 2014. Transforming Culture Transforming Lives. Stichting Kalai Manram Dom H v/d Laanstraat 28 1064 DC Amsterdam JAARVERSLAG 2014 Transforming Culture Transforming Lives Stichting Kalai Manram Dom H v/d Laanstraat 28 1064 DC Amsterdam KvK nr: 41189663 ING 635567 Utrecht Triodos bank 78.67.74.738 Utrecht kalaimanram@hotmail.com

Nadere informatie

JAARVERSLAG STICHTING GEEFEROM

JAARVERSLAG STICHTING GEEFEROM JAARVERSLAG STICHTING GEEFEROM 2013 Arnhem, juni 2014 Voorwoord Voor u ligt het eerste jaarverslag van Stichting Geeferom 2013. Een Stichting opgericht vanuit een visie dat vele kleine beetjes een mooiere,

Nadere informatie

Realisatie 2013. 1. Inkomsten 2. Uitgaven

Realisatie 2013. 1. Inkomsten 2. Uitgaven Realisatie 2013 Stichting Heliconia Eerste Jan van der Heijdenstraat 117-II 1072 TN Amsterdam Girorekening 5121901 info@stichtingheliconia.nl www.stichtingheliconia.nl 1. Inkomsten 2. Uitgaven 1.1 Donateurs

Nadere informatie

SWKV GEEFT WEESKINDEREN EEN TOEKOMST

SWKV GEEFT WEESKINDEREN EEN TOEKOMST JAARVERSLAG 2015 Het afgelopen jaar mochten wij ons gelukkig prijzen een zelfde resultaat te hebben geboekt als in 2014. Bijdragen van PKN De Fontein, PKN De Bron beide uit Groningen en enkele genereuze

Nadere informatie

Speeltuin De Rivierenwijk Jaarverslag 2014

Speeltuin De Rivierenwijk Jaarverslag 2014 Speeltuin De Rivierenwijk Jaarverslag 2014 Inhoud Voorwoord...3 In de speeltuin...4 Activiteiten...5 Leden- en Bezoekersaantallen...6 Het speeltuingebouw...6 Bestuur en vrijwilligers...7 Contact met de

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting WAUW

Beleidsplan Stichting WAUW Beleidsplan Stichting WAUW Voorwoord In dit beleidsplan geven wij u graag een beeld van de activiteiten van Stichting Wauw. Dit beleidsplan is geschreven voor alle betrokkenen bij de stichting. Stichting

Nadere informatie

Welkom bij het affiliatie marketing systeem van Handelen in Voetbal. U heeft een unieke kans om inkomsten te genereren door deze unieke service aan

Welkom bij het affiliatie marketing systeem van Handelen in Voetbal. U heeft een unieke kans om inkomsten te genereren door deze unieke service aan Welkom bij het affiliatie marketing systeem van Handelen in Voetbal. U heeft een unieke kans om inkomsten te genereren door deze unieke service aan te bieden op uw website of elders. U kunt zelfs maandelijkse

Nadere informatie

Nepal Een druk jaar voor Help in Action in Nepal

Nepal Een druk jaar voor Help in Action in Nepal Nepal 2015 Een druk jaar voor Help in Action in Nepal Zoals gewoonlijk waren wij in de periode maart/ april in Nepal voor onze normale bezigheden. In die periode legden we bezoeken af, maakten we foto

Nadere informatie