Voorspoedig eerste kwartaal 2007 Bedrijfsresultaat uit gewone bedrijfsvoering + 18%

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Voorspoedig eerste kwartaal 2007 Bedrijfsresultaat uit gewone bedrijfsvoering + 18%"

Transcriptie

1 Europalaan 2, Utrecht Corporate Communicatie Postbus 2066 Telefoon: +31(0) GB Utrecht Fax: +31(0) Persbericht Utrecht, 27 april Voorspoedig eerste Bedrijfsresultaat uit gewone bedrijfsvoering + 18% Kernpunten eerste De omzet van OPG steeg met 6% ten opzichte van het eerste van. In lijn met de bij de jaarcijfers uitgesproken vooruitzichten werd bij OPG Direct & Institutioneel een forse omzetgroei gerealiseerd. Daarnaast ontwikkelde de omzet bij Apotheken Nederland zich positiever dan wij hadden verwacht. Het bedrijfsresultaat steeg met 4% tot 36,1 miljoen, onder invloed van een toename bij Apotheken Nederland en OPG Direct & Institutioneel. Wanneer we de opbrengsten met een niet-operationeel karakter buiten beschouwing laten, nam het bedrijfsresultaat toe met 18%. Geschoond voor opbrengsten met een niet-operationeel karakter steeg het nettoresultaat met 31%, vooral onder invloed van de toename van het bedrijfsresultaat en de verlaging van het tarief vennootschapsbelasting van 29,6% naar 25,5% in Nederland. In het eerste zijn zes nieuwe Mediq Apotheken geopend waarmee het totaal per ultimo maart uitkomt op 13. De verdere uitrol naar 100 Mediq Apotheken aan het eind van dit jaar ligt op koers. Om deze doelstelling te halen zal, geheel volgens planning, het uitroltempo in de loop van het tweede worden versneld. Netto-omzet 601,3 568,7 6% Bedrijfsresultaat 36,1 34,8 4% Nettoresultaat 25,8 35,2-27% Operationele marge 6,0% 6,1% Marc van Gelder, bestuursvoorzitter: Wij zijn sterk begonnen. Ik ben met name erg verheugd over de autonome toename van het bedrijfsresultaat, nadat deze ook in 2005 en al een forse stijging had laten zien. Met de uitrol van onze Mediq formule liggen wij goed op schema. Zo hebben wij onder andere duidelijke voortgang geboekt bij het ontwikkelen van programma s op het gebied van farmaceutische patientenzorg rond ziektebeelden als diabetes.

2 2 Vanuit onze filosofie dat de klant centraal staat en deze klant in toenemende mate persoonlijke en professionele begeleiding verwacht, verbeteren wij hiermee de kwaliteit van onze dienstverlening. Het eerste geeft ons, zowel in financieel als operationeel opzicht, een goede basis voor het realiseren van onze doelstellingen voor. Aansluiting resultaat Zoals te zien is in onderstaande opstelling ontwikkelde het nettoresultaat geschoond voor opbrengsten met een niet-operationeel karakter zich over het afgelopen aanmerkelijk positiever dan de gerapporteerde cijfers. De belangrijkste oorzaak daarvan was de bijdrage van 11,4 miljoen die in het eerste van werd geleverd door de juridische herstructurering (nadere informatie over de juridische herstructurering is te vinden op pagina 29 van het Jaarverslag ). Bedrijfsresultaat 36,1 34,8 4% Af: Boekwinst op desinvesteringen - 1,2 Resultaat Anzag 1,0 3,9 Gecorrigeerd bedrijfsresultaat 35,1 29,7 18% Nettoresultaat 25,8 35,2-27% Af: Bovenstaande correcties na vennootschapsbelasting 0,8 4,7 Juridische herstructurering - 11,4 Gecorrigeerd nettoresultaat 25,0 19,1 31% Financiële gang van zaken per segment Apotheken Netto-omzet 477,5 465,1 3% Bedrijfsresultaat 20,0 18,5 8%

3 3 Apotheken Nederland Omzet groothandels 226,6 219,4 3% Omzet apotheken 156,2 143,2 9% Eliminaties -96,1-88,5 Netto-omzet 286,7 274,1 5% Bedrijfsresultaat 17,9 16,1 11% Operationele marge 6,2% 5,9% De regel Eliminaties betreft groothandelsomzet gerealiseerd bij de apotheken van OPG Groep De netto-omzet bij Apotheken Nederland ontwikkelde zich aanmerkelijk positiever dan in, en overtrof eveneens de verwachtingen. De omzet van onze apotheken steeg met 9%, waarvan 5% autonoom werd gerealiseerd. Deze hoger dan verwachte autonome groei werd vooral veroorzaakt door een hoger volume. De groothandelsomzet nam met 3% toe, vooral ten gevolge van de toegenomen afzet bij onze eigen apotheken. Ons marktaandeel op de groothandelsmarkt bedroeg aan het eind van het eerste 26% en is daarmee vrijwel gelijk gebleven ten opzichte van het eerste van en het jaareinde. Het bedrijfsresultaat steeg bij zowel de apotheek- als bij de groothandelsactiviteiten. De belangrijkste oorzaken waren een verdere optimalisering van ons apotheekassortiment en efficiencyverbetering bij onze groothandel. De organisatorische integratie van de groothandels- en apotheekactiviteiten in Nederland ligt op koers. Aan het eind van het eerste bedroeg het aantal apotheken 222 (waarvan 211 geconsolideerd) ten opzichte van 214 een jaar geleden (waarvan 203 geconsolideerd) en 220 per ultimo (waarvan 209 geconsolideerd). In het eerste zijn zes nieuwe Mediq Apotheken geopend waarmee het totaal per ultimo maart uitkomt op 13. De verdere uitrol naar 100 Mediq Apotheken aan het eind van dit jaar ligt op koers. Om deze doelstelling te halen zal, geheel volgens planning, het uitroltempo in de loop van het tweede worden versneld. Het aantal apotheken dat zich met huisartsen in een gezondheidscentrum heeft gevestigd is in het eerste met één toegenomen tot 46. Onlangs is het overleg opgestart tussen de Nederlandse overheid, leveranciers van geneesmiddelen, de koepelorganisatie van ziektenkostenverzekeraars en de beroepsorganisatie van apothekers aangezien het huidige convenant aan het eind van dit jaar afloopt. Daarbij wordt tevens gesproken over de te hanteren vergoedingensystematiek. De uitkomsten van de NZa-onderzoeken naar praktijkkosten en inkoopvoordelen, die in maart zijn gepubliceerd, vormen de grondslag van deze besprekingen. Wij verwachten pas na de zomer meer duidelijkheid te hebben over de apotheekvergoedingen vanaf 2008.

4 4 Apotheken Internationaal Omzet groothandels Polen 121,9 126,0-3% Omzet groothandel België 57,9 55,7 4% Omzet apotheken Polen 28,3 27,4 3% Eliminaties - 17,0-17,9 Netto-omzet 191,1 191,2 0% Bedrijfsresultaat 2,1 2,5-16% Operationele marge 1,1% 1,3% De regel Eliminaties betreft groothandelsomzet gerealiseerd bij onze apotheken in Polen De groothandelsomzet in Polen stond met een van 3% (3% in lokale valuta) evenals vorig jaar onder druk door verdere terugschaling van de pre-wholesaleactiviteiten doordat farmaceutische groothandels in toenemende mate rechtstreeks bij producenten inkopen. Deze ontwikkeling werd ten dele gecompenseerd door hogere groothandelsomzetten. De omzet van onze Poolse apotheekketen is gestegen met 3% (in lokale valuta 4%). Deze groei werd gerealiseerd door acquisities, voornamelijk in het eerste van. Het aantal apotheken in Polen bedroeg aan het eind van dit 188, ten opzichte van 173 een jaar geleden en 178 per ultimo. Autonoom was sprake van een lichte omzet, mede ingegeven door groei van het totaal aantal apotheken in Polen en prijsdruk als gevolg van aanpassingen op de prijslijst per 1 juli. De omzetontwikkeling in België was beter dan vorig jaar en hoger dan het gemiddelde op de Belgische markt. De lichte van het bedrijfsresultaat werd vooral veroorzaakt door margedruk en de beperkt lagere groothandelsomzet ten gevolge van de terugschaling van de prewholesaleactiviteiten in Polen. OPG Direct & Institutioneel Omzet Direct 69,4 50,8 37% Omzet Institutioneel 66,3 60,1 10% Eliminaties - 2,1-1,3 Netto-omzet 133,6 109,6 22% Bedrijfsresultaat 14,1 12,2 16% Operationele marge 10,5% 11,1%

5 5 Van de omzetstijging bij Direct van 37% werd 14,4 miljoen, ofwel 29%, gerealiseerd uit de acquisities van Dia Real in oktober en DiabetesDirect in februari. De resterende omzetstijging van 8% werd gerealiseerd door een toename op alle deelmarkten voor de levering van medische middelen en biotechnologische geneesmiddelen in thuissituaties. De toename van de omzet bij Institutioneel vloeide voort uit betere prestaties op alle deelmarkten. Daarnaast is door de acquisitie van de resterende 50% van Absorin Schweiz eind, over het afgelopen circa 0,9 miljoen toegevoegd aan de omzet. Het bedrijfsresultaat steeg met 1,9 miljoen waarvan 0,8 miljoen uit acquisities. De marge daalde vooral onder invloed van amortisatie op geactiveerde klantrelaties (effect - 0,5 miljoen). Met ingang van hebben wij bij acquisities in het segment OPG Direct & Institutioneel de post klantrelatie namelijk als immaterieel vast actief geïdentificeerd. We hebben de daaraan gerelateerde amortisatie voor het eerst in het vierde van geboekt. Hiernaast realiseert het onlangs verworven Dia Real een lagere marge dan het segmentgemiddelde. Door verandering in overheidsregelgeving (aanpassing vergoedingenlijst) is het resultaat bij Medeco Hongarije tot slot aanmerkelijk verminderd. Wij verwachten door registratie van nieuwe producten en een andere prijszetting deze negatieve ontwikkeling om te kunnen buigen. Overig Netto-omzet 0,5 0,6-17% Bedrijfsresultaat 2,0 4,1-51% Het resultaat op ons 6%-aandelenbelang in Anzag, grotendeels in de vorm van dividend, bedroeg 1,0 miljoen en was daarmee 2,9 miljoen lager dan in de vergelijkbare periode vorig jaar, toen sprake was van een forse koersstijging. Deze van het bedrijfssresultaat is deels gecompenseerd door eenmalig lagere personeelskosten. Onlangs hebben wij de laboratoriumactiviteiten van RegiLabs verkocht aan het Britse Isotron. Het effect van deze transactie op het resultaat van OPG is verwaarloosbaar. Vooruitzichten De ontwikkelingen in het eerste ondersteunen de eerder uitgesproken vooruitzichten voor heel. Voor verwachten wij een beperkte groei van zowel de omzet als de operationele marge. Daarnaast verwachten wij voor géén opbrengsten uit juridische herstructurering (in 13,0 miljoen). De omzet ontwikkelde zich met een toename van 6% in het eerste licht voorspoediger dan verwacht, vooral ten gevolge van een hogere omzet gerealiseerd bij onze eigen apotheken in Nederland. Het is nog te vroeg om hier voor het hele jaar conclusies aan te verbinden.

6 6 Aandelensplitsing Nadat de Algemene Vergadering van Aandeelhouders van 4 april goedkeuring heeft verleend is de aandelensplitsing, in de verhouding van 4 nieuwe aandelen voor 1 bestaand aandeel, per 17 april geëffectueerd. In bijlage 1 wordt een beeld gegeven van de effecten van deze splitsing op het aantal uitstaande aandelen en enkele kengetallen per aandeel. Inkoop aandelen Bij de publicatie van de jaarcijfers heeft OPG aangekondigd aandelen A in te kopen om verwatering als gevolg van de conversie van aandelen B teniet te doen. Deze inkoop van aandelen A heeft inmiddels plaatsgevonden. Tevens zijn aandelen A ingekocht voor het aandelenplan, dat onderdeel vormt van de managementbeloning. Per saldo is het totaal aantal uitstaande aandelen slechts toegenomen met stuks (9.474 stuks vóór conversie). Conference call Vandaag om 9.00 uur (Central European Time) zal er een conference call plaatsvinden voor analisten en journalisten. Inbelnummer: +31(0) Het halfjaarbericht zal op 27 juli om 8.00 uur (CET) worden gepubliceerd. Voor nadere informatie: Catrien van Buttingha Wichers, hoofd Corporate Communicatie Telefoon: +31(0) , fax: +31(0) c.v.buttingha@groep.opg.nl OPG Groep is een retail- en distributieonderneming voor geneesmiddelen en medische middelen. Daarbij maakt OPG gebruik van drie kanalen: het voeren van apotheken en een groothandel (apotheken), het aanbieden van medische middelen voor de thuiszorg en daaraan gerelateerde diensten (direct) en de marketing en distributie van geneesmiddelen en medische hulpmiddelen aan ziekenhuizen en verpleeghuizen (institutioneel). De consument staat centraal: de klant vraagt en OPG levert, via welk kanaal dan ook. OPG is marktleider op de Nederlandse markt en daarnaast ook actief in Polen, België, Duitsland, Noorwegen, Hongarije en Zwitserland. OPG heeft circa medewerkers in dienst. OPG is opgericht in 1899 en staat sinds 1992 genoteerd aan Euronext Amsterdam.

7 7 Bijlage 1 Effecten 4:1 splitsing per 17 april Aantal aandelen en handelsgegevens Jaarverslag Na splitsing, pro forma per jaareinde Aantal aandelen A, jaareinde Aantal aandelen B, herleid naar volgestort, jaareinde* Aantal uitstaande aandelen, herleid naar volgestort, jaareinde Hoogste koers Euronext Amsterdam 90,30 22,58 Laagste koers Euronext Amsterdam 60,20 15,05 Slotkoers Euronext Amsterdam 89,00 22,25 Marktkapitalisatie, jaareinde (x 1.000) Gemiddelde dagomzet Euronext Amsterdam (in stuks) Jaarverslag Rendement per aandeel Na splitsing, pro forma per jaareinde x Nominaal gemiddeld aantal aandelen herleid naar volledig volgestort x n per aandeel A Nettoresultaat 6,84 1,71 Dividend 2,00 0,50 Eigen vermogen 33,87 8,47 Koers-winstverhouding ultimo boekjaar 13,0 13,0 x Nominaal gemiddeld aantal aandelen ingeval volledig geconverteerd x n per aandeel nominaal Nettoresultaat na verwateringseffect 6,57 1,64 Aantal aandelen 16 april 17 april Aantal aandelen A Aantal aandelen B, herleid naar volgestort Aantal uitstaande aandelen, herleid naar volgestort Aantal aandelen B, emissiejaar Aantal aandelen B, emissiejaar Totaal aantal aandelen B

8 8 De aandelen B zijn niet gesplitst waarmee zowel de aandelen A (na splitsing) als de aandelen B een nominale waarde van 0,25 vertegenwoordigen. Bij conversie van een aandeel B worden na de splitsing 4 aandelen A uitgegeven (1 aandeel vóór splitsing). Het aantal B aandelen herleid naar volgestort wordt om deze reden in bovenstaande tabellen met een factor 4 vermenigvuldigd weergegeven. Voor nadere details omtrent de gevolgen van de splitsing voor bijvoorbeeld het nominale kapitaal en stemrecht, zie aandeelhoudersinformatie aangepast voor gevolgen splitsing op www,opggroep.nl.

Nettoresultaat eerste kwartaal 2009: 14,3 miljoen

Nettoresultaat eerste kwartaal 2009: 14,3 miljoen Datum 28 april Persbericht Nettoresultaat eerste kwartaal : 14,3 miljoen Financiële kernpunten De omzet steeg met 0,5% (5,9% bij constante wisselkoersen). De forse toename bij Direct & Institutioneel werd

Nadere informatie

Verdere groei Mediq D&I in buitenland Q2: 12% groei bedrijfsresultaat (EBITA) uit gewone bedrijfsvoering

Verdere groei Mediq D&I in buitenland Q2: 12% groei bedrijfsresultaat (EBITA) uit gewone bedrijfsvoering Datum 28 juli Persbericht Verdere groei Mediq D&I in buitenland : 12% groei bedrijfsresultaat (EBITA) uit gewone bedrijfsvoering Financiële kernpunten Netto-omzet EBITA* Nettoresultaat Overige ontwikkelingen

Nadere informatie

Persbericht Q4: Resultaat in lijn met verwachtingen Aanhoudende groei Direct & Institutioneel

Persbericht Q4: Resultaat in lijn met verwachtingen Aanhoudende groei Direct & Institutioneel Persbericht : Resultaat in lijn met verwachtingen Aanhoudende groei Direct & Institutioneel Financiële kernpunten Netto-omzet EBITA uit gewone bedrijfsvoering Nettoresultaat Kasstroom Operationele kernpunten

Nadere informatie

Persbericht Mediq Q3: Hogere groei Direct & Institutioneel Lager resultaat apotheken

Persbericht Mediq Q3: Hogere groei Direct & Institutioneel Lager resultaat apotheken Datum 26 oktober Persbericht Mediq : Hogere groei Direct & Institutioneel Lager resultaat apotheken Financiële kernpunten Netto-omzet EBITA uit gewone bedrijfsvoering* Nettoresultaat per aandeel uit gewone

Nadere informatie

Sterke groei Mediq Direct & Institutioneel Winstverwachting gerealiseerd

Sterke groei Mediq Direct & Institutioneel Winstverwachting gerealiseerd Datum 18 februari 2010 Persbericht Sterke groei Mediq Direct & Institutioneel Winstverwachting gerealiseerd Financiële kernpunten Netto-omzet : daalde met 10% door verkoop Belgische activiteiten (- 9%)

Nadere informatie

Persbericht Q4: Internationale buy & build -strategie leidt tot hoger resultaat Outlook 2011 gerealiseerd

Persbericht Q4: Internationale buy & build -strategie leidt tot hoger resultaat Outlook 2011 gerealiseerd Datum 16 februari 2012 Persbericht : Internationale buy & build -strategie leidt tot hoger resultaat Outlook gerealiseerd Financiële kernpunten Netto-omzet EBITA uit gewone bedrijfsvoering* Nettoresultaat

Nadere informatie

Persbericht Q3: Verdere groei verkoop medische hulpmiddelen; afname omzet uit geneesmiddelen

Persbericht Q3: Verdere groei verkoop medische hulpmiddelen; afname omzet uit geneesmiddelen Datum 5 oktober Persbericht : Verdere groei verkoop medische hulpmiddelen; afname omzet uit geneesmiddelen Financiële kernpunten Netto-omzet EBITA uit gewone bedrijfsvoering Nettoresultaat Kasstroom Vooruitzichten

Nadere informatie

Toename omzet met 9% Voortgaande resultaatgroei

Toename omzet met 9% Voortgaande resultaatgroei Europalaan 2 Corporate Communicatie Postbus 2066 Telefoon: +31(0)30 2821609 3500 GB Utrecht Fax: +31(0)30 2821660 Persbericht Utrecht, 11 februari 2008 Toename omzet met 9% Voortgaande resultaatgroei Kernpunten

Nadere informatie

Resultaten 2e kwartaal 2008: OPG stelt winstverwachting bij

Resultaten 2e kwartaal 2008: OPG stelt winstverwachting bij Europalaan 2, Utrecht Corporate Communicatie Postbus 2066 Telefoon: +31(0)30 2821609 3500 GB Utrecht Fax: +31(0)30 2821660 Persbericht Utrecht, 25 juli Resultaten 2e : OPG stelt winstverwachting bij Bedrijfsresultaat

Nadere informatie

HUNTER DOUGLAS RESULTATEN EERSTE HALFJAAR 2015

HUNTER DOUGLAS RESULTATEN EERSTE HALFJAAR 2015 Voor publicatie: 5 augustus 2015 08.00 uur HUNTER DOUGLAS RESULTATEN EERSTE HALFJAAR 2015 Rotterdam, 5 augustus 2015 - Hunter Douglas, wereldmarktleider in raambekleding (Luxaflex ) en een vooraanstaand

Nadere informatie

Prinses Margriet aanwezig bij officiële opening hoofdkantoor Mediq

Prinses Margriet aanwezig bij officiële opening hoofdkantoor Mediq Persbericht Prinses Margriet aanwezig bij officiële opening hoofdkantoor Mediq Utrecht, 3 september 2010 Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet heeft vandaag het symposium Jongeren en Diabetes bijgewoond

Nadere informatie

Nettowinst gestegen met 53%, sterke prestaties in met name Duitsland en Nederland

Nettowinst gestegen met 53%, sterke prestaties in met name Duitsland en Nederland Nettowinst gestegen met 53%, sterke prestaties in met name Duitsland en Nederland Kernpunten tweede kwartaal 2005 Stijging met 52% van de verwaterde winst per gewoon aandeel (WPA) in Q2 tot 0,47 (Q2 2004:

Nadere informatie

Persbericht Aantal pagina s: 4

Persbericht Aantal pagina s: 4 Persbericht Aantal pagina s: 4 Brunel: sterke groei omzet en winst Kernpunten verslagjaar 2004 Omzet 313 miljoen; 27% groei EBIT 11,0 miljoen; toename van 8,1 miljoen Nettowinst 7,3 miljoen; toename van

Nadere informatie

Fagron zet sterke omzetgroei van eerste halfjaar door in derde kwartaal Fagron realiseert organische omzetgroei van 10,1%

Fagron zet sterke omzetgroei van eerste halfjaar door in derde kwartaal Fagron realiseert organische omzetgroei van 10,1% Gereglementeerde informatie Nazareth (België)/Rotterdam (Nederland) 1, 11 oktober 2018 Fagron zet sterke omzetgroei van eerste halfjaar door in derde kwartaal 2018 Fagron realiseert organische omzetgroei

Nadere informatie

Netto-omzet 63.789 1.099 Kostprijs van de omzet (61.047) (640) Bruto-omzetresultaat 2.741 458 EBITDA 1.666 22. Bedrijfsresultaat 1.

Netto-omzet 63.789 1.099 Kostprijs van de omzet (61.047) (640) Bruto-omzetresultaat 2.741 458 EBITDA 1.666 22. Bedrijfsresultaat 1. Persbericht Willemstad, Curaçao, 5 mei 2011 AamigoO Group NV maakt voorlopige jaarcijfers 2010 bekend Omzet Source+ NV 128,7 miljoen Brutomarge Source+ NV 5,6 miljoen Source+ slechts halfjaar meegenomen

Nadere informatie

Persbericht ONTWIKKELINGEN EERSTE KWARTAAL 2010

Persbericht ONTWIKKELINGEN EERSTE KWARTAAL 2010 Persbericht HAL ONTWIKKELINGEN EERSTE KWARTAAL 2010 Nettovermogenswaarde De nettovermogenswaarde, waarbij de beursgenoteerde investeringen en de liquiditeitenportefeuille tegen marktwaarde zijn opgenomen

Nadere informatie

HUNTER DOUGLAS N.V., Piekstraat 2, 3071 EL Rotterdam, Nederland, Tel. 010 4869911, Telefax 010-4850355 HUNTER DOUGLAS RESULTATEN 2011

HUNTER DOUGLAS N.V., Piekstraat 2, 3071 EL Rotterdam, Nederland, Tel. 010 4869911, Telefax 010-4850355 HUNTER DOUGLAS RESULTATEN 2011 Voor publicatie: 14 maart 2012 08.00 uur HUNTER DOUGLAS RESULTATEN 2011 Rotterdam, 14 maart 2012 - Hunter Douglas, wereldmarktleider in raambekleding (Luxaflex ) en een vooraanstaand producent van bouwproducten,

Nadere informatie

Fagron zet sterke omzetgroei door in eerste kwartaal Fagron realiseerde omzetgroei van 13,1%

Fagron zet sterke omzetgroei door in eerste kwartaal Fagron realiseerde omzetgroei van 13,1% Persbericht Gereglementeerde informatie Nazareth (België)/Rotterdam (Nederland), 12 april 2019 07u00 CET Fagron zet sterke omzet door in eerste kwartaal 2019 Fagron realiseerde omzet van 13,1% Kernpunten

Nadere informatie

Mutatie ( miljoen) Mutatie 2009* in %

Mutatie ( miljoen) Mutatie 2009* in % Tweede kwartaal/eerste halfjaar 2010 26 augustus 2010 Halfjaarbericht Hoofdpunten Omzet met 10,8% gestegen naar 7,1 miljard (stijging van 4,4% tegen constante wisselkoersen) Bedrijfsresultaat met 17,6%

Nadere informatie

Fagron: Omzetstijging gedragen door belangrijkste regio s Europa, Zuid-Amerika en Noord-Amerika

Fagron: Omzetstijging gedragen door belangrijkste regio s Europa, Zuid-Amerika en Noord-Amerika Gereglementeerde informatie Nazareth (België)/Rotterdam (Nederland) 1, 12 oktober 2017 Fagron: Omzetstijging gedragen door belangrijkste regio s Europa, Zuid-Amerika en Noord-Amerika Kernpunten Omzet stijgt

Nadere informatie

HALFJAARBERICHT 2007

HALFJAARBERICHT 2007 HALFJAARBERICHT 2007 Winst Batenburg fors hoger De nettowinst van Batenburg Beheer in het eerste halfjaar van 2007 is met 91% gestegen ten opzichte van het eerste halfjaar van 2006. De omzet komt in dezelfde

Nadere informatie

Randstad resultaten eerste kwartaal 2006: 29% omzetgroei, nettowinst gestegen met 74%

Randstad resultaten eerste kwartaal 2006: 29% omzetgroei, nettowinst gestegen met 74% Randstad resultaten eerste kwartaal 2006: 29% omzetgroei, nettowinst gestegen met 74% Kernpunten eerste kwartaal 2006 Verwaterde nettowinst per gewoon aandeel* in Q1 met 83% gestegen tot 0,44 (vóór aan

Nadere informatie

PERSBERICHT. Uden, 31 oktober 2003 BETER BED VERWACHT POSITIEF NETTORESULTAAT OVER 2003

PERSBERICHT. Uden, 31 oktober 2003 BETER BED VERWACHT POSITIEF NETTORESULTAAT OVER 2003 PERSBERICHT Uden, 31 oktober 2003 BETER BED VERWACHT POSITIEF NETTORESULTAAT OVER 2003 Beter Bed Holding N.V. heeft in het derde kwartaal een nettoresultaat gerealiseerd van EUR - 0,5 miljoen. De resultaatontwikkeling

Nadere informatie

HAL. Persbericht NETTO WINST OVER 2006: 496,8 MILJOEN NETTO VERMOGENSWAARDE STIJGT MET 929 MILJOEN

HAL. Persbericht NETTO WINST OVER 2006: 496,8 MILJOEN NETTO VERMOGENSWAARDE STIJGT MET 929 MILJOEN Persbericht HAL NETTO WINST OVER 2006: 496,8 MILJOEN NETTO VERMOGENSWAARDE STIJGT MET 929 MILJOEN Inleiding De nettowinst van HAL Holding N.V. over 2006 bedroeg 496,8 miljoen, overeenkomend met 7,80 per

Nadere informatie

Persbericht Aantal pagina s: 9

Persbericht Aantal pagina s: 9 Persbericht Aantal pagina s: 9 Brunel verdubbelt winst in eerste halfjaar Highlights eerste halfjaar 2005 Omzet Brunel International stijgt met 32% naar 184 miljoen Absolute bruto marge groeit met 25%

Nadere informatie

Kengetallen vierde kwartaalcijfers (in miljoen ) Q Q Mutatie Omzet 101,9 93,4 +9,0% EBIT 15,7 9,6 +63,2% Nettowinst 11,9 6,9 +71,1%

Kengetallen vierde kwartaalcijfers (in miljoen ) Q Q Mutatie Omzet 101,9 93,4 +9,0% EBIT 15,7 9,6 +63,2% Nettowinst 11,9 6,9 +71,1% PERSBERICHT Uden, 12 maart 2010 Beter Bed: groei omzet en winst zet door Stijging omzet in geheel 2009 met 0,8% naar 361,5 miljoen ondanks krimpende markt. Nettowinst over geheel 2009 bedroeg 23,9 miljoen,

Nadere informatie

Persbericht BERICHT OVER HET EERSTE HALFJAAR 2005

Persbericht BERICHT OVER HET EERSTE HALFJAAR 2005 Persbericht HAL BERICHT OVER HET EERSTE HALFJAAR 2005 De nettowinst van HAL Holding N.V. bedroeg over de eerste zes maanden van 2005 ¼PLOMRHQ¼SHUDDQGHHOYHUJHOHNHQPHW¼PLOMRHQ¼SHUDDQGHHO over dezelfde periode

Nadere informatie

Persbericht BERICHT OVER HET EERSTE HALFJAAR 2006

Persbericht BERICHT OVER HET EERSTE HALFJAAR 2006 Persbericht HAL BERICHT OVER HET EERSTE HALFJAAR 2006 De nettowinst voor aandeelhouders van HAL Holding N.V. bedroeg over de eerste zes maanden van 2006 300,7 miljoen ( 4,72 per aandeel) vergeleken met

Nadere informatie

HUNTER DOUGLAS RESULTATEN EERSTE HALFJAAR 2016

HUNTER DOUGLAS RESULTATEN EERSTE HALFJAAR 2016 Voor publicatie: 3 augustus 2016 08.00 uur HUNTER DOUGLAS RESULTATEN EERSTE HALFJAAR 2016 Rotterdam, 3 augustus 2016 - Hunter Douglas, wereldmarktleider in raambekleding (Luxaflex ) en een vooraanstaand

Nadere informatie

ONTWIKKELINGEN VOOR ONZE VERMOGENSVERSCHAFFERS

ONTWIKKELINGEN VOOR ONZE VERMOGENSVERSCHAFFERS JAARVERSLAG 2014 JAARVERSLAG 2014 FORWARD-LOOKING STATEMENT In dit jaarverslag worden bepaalde toekomstverwachtingen weergegeven met betrekking tot de financiële situatie en de resultaten van USG People

Nadere informatie

Aanhoudend sterke groei; omzet gestegen met 24%, nettowinst met 33%

Aanhoudend sterke groei; omzet gestegen met 24%, nettowinst met 33% Aanhoudend sterke groei; omzet gestegen met 24%, nettowinst met 33% Aanhoudend sterke groei; omzet gestegen met 24%, nettowinst met 33% Kernpunten tweede kwartaal 2006 Verwaterde winst per gewoon aandeel*

Nadere informatie

ONTWIKKELINGEN VOOR ONZE VERMOGENSVERSCHAFFERS

ONTWIKKELINGEN VOOR ONZE VERMOGENSVERSCHAFFERS JAARVERSLAG 2015 FORWARD-LOOKING STATEMENT In dit jaarverslag worden bepaalde toekomstverwachtingen weergegeven met betrekking tot de financiële situatie en de resultaten van USG People N.V. alsook een

Nadere informatie

Conference call 27 augustus 2014

Conference call 27 augustus 2014 Conference call 27 augustus 2014 Kernpunten H1 2014 Algemeen HOLDING Forse omzettoename door acquisities en autonome groei. Goede bijdrage CT Agro ondanks devaluatie lokale valuta. Principe overeenstemming

Nadere informatie

BEDRIJFSRESULTAAT BETER BED HOLDING IN LIJN MET VERWACHTINGEN

BEDRIJFSRESULTAAT BETER BED HOLDING IN LIJN MET VERWACHTINGEN PERSBERICHT Uden, 9 maart 2001 BEDRIJFSRESULTAAT BETER BED HOLDING IN LIJN MET VERWACHTINGEN Beter Bed Holding heeft over het jaar 2000 een bedrijfsresultaat geboekt van EUR 21,2 miljoen, ongeveer gelijk

Nadere informatie

HUNTER DOUGLAS N.V., Piekstraat 2, 3071 EL Rotterdam, Nederland, Tel. 010 4869911, Telefax 010-4850355 HUNTER DOUGLAS RESULTATEN Q1 2012

HUNTER DOUGLAS N.V., Piekstraat 2, 3071 EL Rotterdam, Nederland, Tel. 010 4869911, Telefax 010-4850355 HUNTER DOUGLAS RESULTATEN Q1 2012 Voor publicatie: 10 mei 2012 08.00 uur HUNTER DOUGLAS RESULTATEN Q1 2012 Rotterdam, 10 mei 2012 - Hunter Douglas, wereldmarktleider op het gebied van raambekleding (Luxaflex ) en een vooraanstaand producent

Nadere informatie

PERSBERICHT JAARCIJFERS 2014

PERSBERICHT JAARCIJFERS 2014 BETER BED HOLDING N.V. PERSBERICHT JAARCIJFERS 2014 Uden, 13 maart 2015 Inhoudsopgave 1. Persbericht jaarcijfers 2014.. 3 2. Geconsolideerde balans. 8 3. Geconsolideerde winst-en-verliesrekening.. 9 4.

Nadere informatie

HUNTER DOUGLAS N.V., Piekstraat 2, 3071 EL Rotterdam, Nederland, Tel. 010 4869911, Telefax 010-4850355 HUNTER DOUGLAS RESULTATEN Q1 2014

HUNTER DOUGLAS N.V., Piekstraat 2, 3071 EL Rotterdam, Nederland, Tel. 010 4869911, Telefax 010-4850355 HUNTER DOUGLAS RESULTATEN Q1 2014 Voor publicatie: 13 mei 2014 08.00 uur HUNTER DOUGLAS RESULTATEN Q1 2014 Rotterdam, 13 mei 2014 - Hunter Douglas, wereldmarktleider in raambekleding (Luxaflex ) en een vooraanstaand producent van bouwproducten,

Nadere informatie

OMZET Nederland 32.194 29.544 Duitsland 12.896 9.885 45.090 39.429

OMZET Nederland 32.194 29.544 Duitsland 12.896 9.885 45.090 39.429 Verkorte geconsolideerde winst- en verliesrekening over het eerste halfjaar (geen accountantscontrole toegepast) (x ( 1.000) 1e halfjaar 2010 1e halfjaar 2009 OMZET Nederland 32.194 29.544 Duitsland 12.896

Nadere informatie

Nettoresultaat Aalberts Industries stijgt met 34%

Nettoresultaat Aalberts Industries stijgt met 34% Nettoresultaat Aalberts Industries stijgt met 34% Highlights 1 e halfjaar Netto-omzet stijgt met 40% naar ruim EUR 697 miljoen Bedrijfsresultaat (EBITA) stijgt met 42% naar ruim EUR 80 miljoen Autonome

Nadere informatie

HUNTER DOUGLAS N.V., Piekstraat 2, 3071 EL Rotterdam, Nederland, Tel. 010 4869911, Telefax 010-4850355. Voor publicatie: 8 november 2005 08.

HUNTER DOUGLAS N.V., Piekstraat 2, 3071 EL Rotterdam, Nederland, Tel. 010 4869911, Telefax 010-4850355. Voor publicatie: 8 november 2005 08. Voor publicatie: 8 november 2005 08.00 uur HUNTER DOUGLAS RESULTATEN EERSTE NEGEN MAANDEN 2005: 7,5% HOGERE OMZET EN 22,6% HOGERE WINST DERDE KWARTAAL 2005: 12,7% HOGERE OMZET, 79,4% HOGERE WINST Rotterdam,

Nadere informatie

voor meer informatie: 21 februari 2008 mr. M.G.F.M.V. Janssen VOORTGAANDE OMZET- EN WINSTGROEI KAS BANK

voor meer informatie: 21 februari 2008 mr. M.G.F.M.V. Janssen VOORTGAANDE OMZET- EN WINSTGROEI KAS BANK PERSBERICHT voor meer informatie: 21 februari 2008 mr. M.G.F.M.V. Janssen Secretaris Raad van Bestuur T : +31 20 557 52 30 I : www.kasbank.com VOORTGAANDE OMZET- EN WINSTGROEI KAS BANK stijging inclusief

Nadere informatie

Meer winst voor Super de Boer

Meer winst voor Super de Boer Halfjaarcijfers 2008 Super de Boer (week 1-24) Meer winst voor Super de Boer Amersfoort, 27 augustus 2008 Jan Brouwer, Directievoorzitter Super de Boer N.V.: Super de Boer laat in het eerste halfjaar van

Nadere informatie

Zaandam Ahold heeft vandaag haar resultaten over het eerste kwartaal van 2015 bekendgemaakt.

Zaandam Ahold heeft vandaag haar resultaten over het eerste kwartaal van 2015 bekendgemaakt. 27 mei 2015 Persbericht Eerste kwartaal 2015 Zaandam Ahold heeft vandaag haar resultaten over het eerste kwartaal van 2015 bekendgemaakt. Omzet K1: 11,3 miljard, een stijging van 14,9% gedreven door valuta-effecten

Nadere informatie

HUNTER DOUGLAS N.V., Piekstraat 2, 3071 EL Rotterdam, Nederland, Tel , Telefax HUNTER DOUGLAS RESULTATEN NEGEN MAANDEN 2013

HUNTER DOUGLAS N.V., Piekstraat 2, 3071 EL Rotterdam, Nederland, Tel , Telefax HUNTER DOUGLAS RESULTATEN NEGEN MAANDEN 2013 Voor publicatie: 6 november 2013 08.00 uur HUNTER DOUGLAS RESULTATEN NEGEN MAANDEN 2013 Rotterdam, 6 november 2013 - Hunter Douglas, wereldmarktleider in raambekleding (Luxaflex ) en een vooraanstaand

Nadere informatie

Persbericht. Resultaten derde kwartaal 2018 Ordina N.V. Omzet stijgt; aantal eigen medewerkers neemt toe. Hoofdpunten Q Hoofdpunten YTD 2018

Persbericht. Resultaten derde kwartaal 2018 Ordina N.V. Omzet stijgt; aantal eigen medewerkers neemt toe. Hoofdpunten Q Hoofdpunten YTD 2018 Persbericht Resultaten derde kwartaal 2018 Ordina N.V. Omzet stijgt; aantal eigen medewerkers neemt toe Nieuwegein, 1 november 2018 Hoofdpunten Q3 2018 Nettoresultaat stijgt naar EUR 0,8 miljoen (Q3 2017:

Nadere informatie

Kerncijfers 14/15 14/15 13/14 ( miljoen) tegen omreken. Omzet 68,2 66,3 66,0 Bedrijfsresultaat 5,3 5,1 5,4 Nettoresultaat 3,4 3,3 3,5

Kerncijfers 14/15 14/15 13/14 ( miljoen) tegen omreken. Omzet 68,2 66,3 66,0 Bedrijfsresultaat 5,3 5,1 5,4 Nettoresultaat 3,4 3,3 3,5 PERSBERICHT HOLLAND COLOURS FINANCIEEL RESULTAAT 2014/2015 HOGERE OMZET - STABIEL NETTORESULTAAT Kerncijfers 14/15 14/15 13/14 ( miljoen) tegen omreken koers 13/14 Omzet 68,2 66,3 66,0 Bedrijfsresultaat

Nadere informatie

HUNTER DOUGLAS N.V., Piekstraat 2, 3071 EL Rotterdam, Nederland, Tel , Telefax HUNTER DOUGLAS RESULTATEN EERSTE HALFJAAR 2011

HUNTER DOUGLAS N.V., Piekstraat 2, 3071 EL Rotterdam, Nederland, Tel , Telefax HUNTER DOUGLAS RESULTATEN EERSTE HALFJAAR 2011 Voor publicatie: 11 augustus 2011 08.00 uur HUNTER DOUGLAS RESULTATEN EERSTE HALFJAAR 2011 Rotterdam, 11 augustus 2011 - Hunter Douglas, wereldmarktleider in raambekleding (Luxaflex ) en een vooraanstaand

Nadere informatie

PERSBERICHT JAARCIJFERS 2012

PERSBERICHT JAARCIJFERS 2012 BETER BED HOLDING N.V. PERSBERICHT JAARCIJFERS 2012 Uden, 8 maart 2013 Inhoudsopgave 1. Persbericht jaarcijfers 2012.. 3 2. Geconsolideerde balans. 9 3. Geconsolideerde winst-en-verliesrekening.. 10 4.

Nadere informatie

Persbericht NETTOWINST 2011 VAN 493 MILJOEN (+14%) NETTO VERMOGENSWAARDE STIJGT MET 157 MILJOEN (+3%) IN 2011

Persbericht NETTOWINST 2011 VAN 493 MILJOEN (+14%) NETTO VERMOGENSWAARDE STIJGT MET 157 MILJOEN (+3%) IN 2011 Persbericht HAL NETTOWINST 2011 VAN 493 MILJOEN (+14%) NETTO VERMOGENSWAARDE STIJGT MET 157 MILJOEN (+3%) IN 2011 De nettowinst over 2011 bedroeg 493 miljoen, overeenkomend met 7,42 per aandeel, vergeleken

Nadere informatie

Resultaten Randstad tweede kwartaal: winst per aandeel (vóór afschrijvingen goodwill) verdrievoudigd tot 0,31, autonome* omzetgroei 11%

Resultaten Randstad tweede kwartaal: winst per aandeel (vóór afschrijvingen goodwill) verdrievoudigd tot 0,31, autonome* omzetgroei 11% Resultaten Randstad tweede kwartaal: winst per aandeel (vóór afschrijvingen goodwill) verdrievoudigd tot 0,31, autonome* omzetgroei 11% Kernpunten tweede kwartaal 2004 Autonome groeistrategie levert resultaat

Nadere informatie

Belangrijke ontwikkelingen 2006

Belangrijke ontwikkelingen 2006 Jaarverslag 2006 Profiel OPG Groep is een internationale retail- en distributieonderneming voor geneesmiddelen en medische middelen. Bij alles wat wij ondernemen staat de eindgebruiker centraal. Als professionele

Nadere informatie

halfjaarbericht 2004

halfjaarbericht 2004 halfjaarbericht 2004 Aan de aandeel- en certificaathouders van N.V. Holdingmaatschappij De Telegraaf 142 van 4.497 in 2003 naar 4.355 in 2004. Per 11 juli 2004 was er sprake van een geringe toename ten

Nadere informatie

Miko: Halfjaarresultaten Omzet + 12,4 % * EBIT + 4,4 % * EBITDA + 8,7 % * Nettowinst 3,3 %

Miko: Halfjaarresultaten Omzet + 12,4 % * EBIT + 4,4 % * EBITDA + 8,7 % * Nettowinst 3,3 % Miko: Halfjaarresultaten 2017 Omzet + 12,4 % * EBIT + 4,4 % * EBITDA + 8,7 % * Nettowinst 3,3 % Turnhout, 19 september 2017 Miko, de op Euronext Brussel genoteerde koffieservice en kunststofverpakkingsspecialist,

Nadere informatie

De Vries Robbé Groep NV: stijging bedrijfsopbrengsten in 2005 door acquisities

De Vries Robbé Groep NV: stijging bedrijfsopbrengsten in 2005 door acquisities PERSBERICHT PERSBERICHT PERSBERICHT PERSBERICHT PERSBERICHT Schiedam, 19 april 2006. De Vries Robbé Groep NV: stijging bedrijfsopbrengsten in 2005 door acquisities Highlights 2005 De bedrijfsopbrengsten

Nadere informatie

Persbericht NETTOWINST OVER 2008 VAN 383 MILJOEN NETTO VERMOGENSWAARDE DAALT MET 809 MILJOEN (19%)

Persbericht NETTOWINST OVER 2008 VAN 383 MILJOEN NETTO VERMOGENSWAARDE DAALT MET 809 MILJOEN (19%) Persbericht HAL NETTOWINST OVER 2008 VAN 383 MILJOEN NETTO VERMOGENSWAARDE DAALT MET 809 MILJOEN (19%) De nettowinst over 2008 bedroeg 383,1 miljoen, overeenkomend met 6,03 per aandeel, vergeleken met

Nadere informatie

persbericht 27 maart 2012

persbericht 27 maart 2012 persbericht 27 maart 2012 HEMA rapporteert positieve resultaten 2011 HEMA heeft in het boekjaar 2011 (31 januari 2011 29 januari 2012) goede resultaten behaald, in een markt met wederom afnemende non food

Nadere informatie

Analisten conference call

Analisten conference call Analisten conference call 31 augustus 2012 Financiële kernpunten H1 2012 Geconsolideerde omzet: stijging met 6,7% naar 110,5 miljoen (H1 2011: 103,6 miljoen) Autonome omzetgroei 6,4% Omzet in het groene

Nadere informatie

EASE2PAY N.V. publiceert vandaag de jaarcijfers over 2018

EASE2PAY N.V. publiceert vandaag de jaarcijfers over 2018 Persbericht Te verspreiden op 8 april 2019 Continental Time 18.00h. EASE2PAY N.V. publiceert vandaag de jaarcijfers over 2018 Ease2pay, de disruptieve betaaldienst die betalen goedkoper wil maken, is stevig

Nadere informatie

KONINKLIJKE REESINK N.V. REALISEERT AANZIENLIJKE STIJGING RESULTAAT

KONINKLIJKE REESINK N.V. REALISEERT AANZIENLIJKE STIJGING RESULTAAT PERSBERICHT van KONINKLIJKE REESINK N.V. Datum: 9 september 2011 De handelsondernemingen van de Reesink-groep leveren uit voorraad een breed scala producten. Daarbij gaat het om, walserijproducten (Reesink

Nadere informatie

SNS Securities Small & Midcap Seminar Amsterdam

SNS Securities Small & Midcap Seminar Amsterdam SNS Securities Small & Midcap Seminar Amsterdam 15 november 2012 Organisatieoverzicht Groene segment Industriële segment DEELNEMING Kamps de Wild Reesink Staal THR (36%) Reesink Technische Handel Nederlandse

Nadere informatie

PERSBERICHT Gereglementeerde informatie

PERSBERICHT Gereglementeerde informatie PERSBERICHT Gereglementeerde informatie DGB Group N.V. publiceert jaarverslag 2017; positieve EBITDA in tweede halfjaar 2017 Hardenberg, 30 april 2018 gepubliceerd 21:15 CET- DGB Group N.V. (DGB Group)

Nadere informatie

HALFJAARBERICHT 2008 TMG

HALFJAARBERICHT 2008 TMG HALFJAARBERICHT 2008 TMG 15 augustus 2008 1 van 6 Het bedrijfsresultaat van TMG is exclusief bijzondere lasten en amortisatie bij een fractioneel lagere omzet gedaald van 31,8 miljoen naar 26,2 miljoen.

Nadere informatie

Algemene vergadering van aandeelhouders ROTTERDAM,23 APRIL 2008

Algemene vergadering van aandeelhouders ROTTERDAM,23 APRIL 2008 Algemene vergadering van aandeelhouders Nyloplast NV ROTTERDAM,23 APRIL 2008 Agenda Algemene Vergadering van Aandeelhouders 1. Opening 2. Toelichting op jaarverslag 2007 3. Jaarrekening 2007: vaststelling

Nadere informatie

Vereniging AEGON en AEGON N.V. kondigen niet-verwaterende vermogensherstructurering aan

Vereniging AEGON en AEGON N.V. kondigen niet-verwaterende vermogensherstructurering aan Persbericht Vereniging AEGON en AEGON N.V. kondigen niet-verwaterende vermogensherstructurering aan VERENIGING AEGON S FINANCIËLE POSITIE ZAL SUBSTANTIEEL VERSTERKT WORDEN AEGON N.V. S ( AEGON ) EIGEN

Nadere informatie

Jaarcijfers februari Eelco Blok CEO KPN Steven van Schilfgaarde CFO a.i. KPN

Jaarcijfers februari Eelco Blok CEO KPN Steven van Schilfgaarde CFO a.i. KPN Jaarcijfers 2013 4 februari 2014 Eelco Blok CEO KPN Steven van Schilfgaarde CFO a.i. KPN Hoofdpunten 2013 Wederom veel geïnvesteerd in netwerken, producten en klanten Operationele prestaties verbeterd

Nadere informatie

Persbericht NETTOWINST HAL HOLDING N.V. OVER 2004

Persbericht NETTOWINST HAL HOLDING N.V. OVER 2004 Persbericht HAL NETTOWINST OVER 2004 ¼0,/-2(1¼0,/-2(1 De nettowinst van HAL Holding N.V. over 2004 bedroeg ¼PLOMRHQ overeenkomend met ¼SHUDDQGHHOYHUJHOHNHQPHW¼PLOMRHQ¼4 per aandeel) over 2003. De nettowinst

Nadere informatie

Persbericht NETTOWINST OVER 2013 VAN 473 MILJOEN (2012: 409 MILJOEN) NETTO VERMOGENSWAARDE STIJGT MET 143 MILJOEN

Persbericht NETTOWINST OVER 2013 VAN 473 MILJOEN (2012: 409 MILJOEN) NETTO VERMOGENSWAARDE STIJGT MET 143 MILJOEN Persbericht HAL NETTOWINST OVER 2013 VAN 473 MILJOEN (2012: 409 MILJOEN) NETTO VERMOGENSWAARDE STIJGT MET 143 MILJOEN De nettowinst van HAL Holding N.V. over 2013 bedroeg 473 miljoen, overeenkomend met

Nadere informatie

Resultaten Miko Omzet + 7,5 % - EBIT + 12,8 % - EBITDA + 14,9 % Nettowinst + 10,9 % - Dividend + 9,4 %

Resultaten Miko Omzet + 7,5 % - EBIT + 12,8 % - EBITDA + 14,9 % Nettowinst + 10,9 % - Dividend + 9,4 % Persmededeling (onder embargo tot 27 maart 2014 17.40 uur). Resultaten Miko 2013 Omzet + 7,5 % - EBIT + 12,8 % - EBITDA + 14,9 % Nettowinst + 10,9 % - Dividend + 9,4 % Turnhout, 27 maart 2014 Miko, de

Nadere informatie

Economische toelichtingen

Economische toelichtingen 89 Economische toelichtingen GROEP KERNCIJFERS (in miljoen euro tenzij anders vermeld) TOELICHTING 213 214 2 216 217 Omzet* 9.819,3 8.828, 1.441,9 11.8,9 12.277,2 Inkomsten (metaal niet inbegrepen) 2.363,4

Nadere informatie

#kpnjaarcijfers2011. Eelco Blok CEO KPN Eric Hageman CFO KPN a.i.

#kpnjaarcijfers2011. Eelco Blok CEO KPN Eric Hageman CFO KPN a.i. #kpnjaarcijfers2011 Eelco Blok CEO KPN Eric Hageman CFO KPN a.i. #hoofdpunten Turbulent 2011 Financiële doelen grotendeels gehaald Strategie neergezet voor komende jaren Internationaal gaat heel goed Nederland

Nadere informatie

Value8 groeit verder in eerste jaarhelft 2015

Value8 groeit verder in eerste jaarhelft 2015 PERSBERICHT Bussum 31 augustus 2015 Omzet stijgt ruim 93% / verwachting verdere waardegroei 2e halfjaar Value8 groeit verder in eerste jaarhelft 2015 Value8 heeft in de eerste helft van het jaar haar groei

Nadere informatie

Halfjaarbericht 2003 OPG Groep N.V.

Halfjaarbericht 2003 OPG Groep N.V. HONDERDVIJFDE BOEKJAAR Halfjaarbericht 2003 OPG Groep N.V. Samenvatting Goed eerste halfjaar OPG 2003 2002 STIJGING/ X 1.000.000 EERSTE HALFJAAR EERSTE HALFJAAR DALING Netto-omzet 1.061,0 1.045,4 + 1%

Nadere informatie

Persbericht. Netto omzet van EUR 545 miljoen en nettoresultaat van EUR 69,2 miljoen. Business area Aviation lijdt een operationeel verlies o o

Persbericht. Netto omzet van EUR 545 miljoen en nettoresultaat van EUR 69,2 miljoen. Business area Aviation lijdt een operationeel verlies o o Halfjaarresultaten 2010 Schiphol, 30 augustus 2010 Persbericht Hoofdpunten Netto omzet van EUR 545 miljoen en nettoresultaat van EUR 69,2 miljoen. Business area Aviation lijdt een operationeel verlies

Nadere informatie

Halfjaarbericht 2015/2016 HOLLAND COLOURS

Halfjaarbericht 2015/2016 HOLLAND COLOURS Halfjaarbericht 2015/2016 HOLLAND COLOURS Gelijkblijvend resultaat bij hogere omzet Omzet 37,1 miljoen (eerste halfjaar 2014/2015: 33,1 miljoen) Positief valuta-effect op omzet van 3,2 miljoen 2% autonome

Nadere informatie

Halfjaarbericht Interim report 2003. Retail

Halfjaarbericht Interim report 2003. Retail Halfjaarbericht Interim report 2003 Retail Profiel VastNed Groep De VastNed Groep bestaat uit twee gespecialiseerde onroerendgoedbeleggingsmaatschappijen met veranderlijk kapitaal: VastNed Retail N.V.

Nadere informatie

Jaarcijfers Amsterdam 25 februari, 2002

Jaarcijfers Amsterdam 25 februari, 2002 Jaarcijfers 2001 Amsterdam 25 februari, 2002 Agenda Samenvatting resultaten Markt Accell Group in 2001 Aandeel Accell Group Financieel Producten Samenvatting resultaten (x EUR miljoen) 1999 2000 2001 Omzet

Nadere informatie

Algemene vergadering van aandeelhouders AMSTERDAM, 13 MEI 2009

Algemene vergadering van aandeelhouders AMSTERDAM, 13 MEI 2009 Algemene vergadering van aandeelhouders AMSTERDAM, 13 MEI 2009 Agenda Algemene Vergadering van Aandeelhouders 1. Opening 2. Toelichting op jaarverslag 2008 door de Directie 3. Jaarrekening 2008: vaststelling

Nadere informatie

BETER BED HOLDING N.V. PERSBERICHT HALFJAARCIJFERS 2011

BETER BED HOLDING N.V. PERSBERICHT HALFJAARCIJFERS 2011 BETER BED HOLDING N.V. PERSBERICHT HALFJAARCIJFERS 2011 Uden, 26 augustus 2011 Inhoudsopgave 1. Halfjaarbericht 3 2. Geconsolideerde balans. 7 3. Geconsolideerde winst-en-verliesrekening.. 8 4. Geconsolideerd

Nadere informatie

Winstgevendheid in 2014 sterk verbeterd; groei versnelt

Winstgevendheid in 2014 sterk verbeterd; groei versnelt Winstgevendheid in 2014 sterk verbeterd; groei versnelt Resultaten vierde kwartaal 2014 Almere, 27 februari 2015 Kernpunten vierde kwartaal 2014 Omzet stijgt met 4,3% naar 605,1 miljoen (4 e kwartaal 2013:

Nadere informatie

HAL. Persbericht NETTO WINST OVER 2005: 311,6 MILJOEN NETTOVERMOGENSWAARDE STIJGT MET 979 MILJOEN

HAL. Persbericht NETTO WINST OVER 2005: 311,6 MILJOEN NETTOVERMOGENSWAARDE STIJGT MET 979 MILJOEN Persbericht HAL NETTO WINST OVER 2005: 311,6 MILJOEN NETTOVERMOGENSWAARDE STIJGT MET 979 MILJOEN De nettowinst van HAL Holding N.V. over 2005 bedroeg 311,6 miljoen, overeenkomend met 4,89 per aandeel,

Nadere informatie

Persbericht NETTOWINST OVER 2009 VAN 347 MILJOEN NETTO VERMOGENSWAARDE STIJGT MET MILJOEN (45%)

Persbericht NETTOWINST OVER 2009 VAN 347 MILJOEN NETTO VERMOGENSWAARDE STIJGT MET MILJOEN (45%) Persbericht HAL NETTOWINST OVER 2009 VAN 347 MILJOEN NETTO VERMOGENSWAARDE STIJGT MET 1.497 MILJOEN (45%) De nettowinst over 2009 bedroeg 347,2 miljoen, overeenkomend met 5,46 per aandeel, vergeleken met

Nadere informatie

Persbericht NETTOWINST OVER 2010 VAN 432 MILJOEN (+24%) NETTO VERMOGENSWAARDE STIJGT MET 1.205 MILJOEN (+26%)

Persbericht NETTOWINST OVER 2010 VAN 432 MILJOEN (+24%) NETTO VERMOGENSWAARDE STIJGT MET 1.205 MILJOEN (+26%) Persbericht HAL NETTOWINST OVER 2010 VAN 432 MILJOEN (+24%) NETTO VERMOGENSWAARDE STIJGT MET 1.205 MILJOEN (+26%) De nettowinst over 2010 bedroeg 432,1 miljoen, overeenkomend met 6,69 per aandeel, vergeleken

Nadere informatie

Definitieve jaarcijfers 2010

Definitieve jaarcijfers 2010 PERSBERICHT Definitieve jaarcijfers 2010 Hoofdpunten De definitieve cijfers zijn gelijk aan de voorlopige cijfers over 2010 De nettowinst bedraagt EUR 4,7 miljoen bij opbrengsten van EUR 143 miljoen. De

Nadere informatie

Inhoud. 3 Kerncijfers 1e halfjaar Verslag van de directie 6 Geconsolideerde tussentijdse financiële overzichten

Inhoud. 3 Kerncijfers 1e halfjaar Verslag van de directie 6 Geconsolideerde tussentijdse financiële overzichten Inhoud 3 Kerncijfers 1e halfjaar 2009 4 Verslag van de directie 6 Geconsolideerde tussentijdse financiële overzichten Dit rapport bevat gereguleerde informatie zoals bedoeld in de artikelen 1.1 en 5.25

Nadere informatie

Kerncijfers en kengetallen

Kerncijfers en kengetallen Kerncijfers en kengetallen In miljoenen euro's tenzij anders aangegeven 2018 2017 Resultaat Netto-omzet 158,8 137,3 Brutowinst 43,3 36,4 Idem in % van de netto-omzet 27,3% 26,5% EBITDA 10,1 6,4 1 Idem

Nadere informatie

Resultaten Miko per 30 juni 2012. Omzet + 5,1 % - Nettowinst + 2,1 % - EBIT + 1,4 %

Resultaten Miko per 30 juni 2012. Omzet + 5,1 % - Nettowinst + 2,1 % - EBIT + 1,4 % Resultaten Miko per 30 juni 2012 Omzet + 5,1 % - Nettowinst + 2,1 % - EBIT + 1,4 % Turnhout, 31 augustus 2012 Miko, de op Euronext Brussel genoteerde koffieservice- en kunststofverpakkingsspecialist, kende

Nadere informatie

PERSBERICHT HOLLAND COLOURS

PERSBERICHT HOLLAND COLOURS PERSBERICHT HOLLAND COLOURS FRACTIONELE OMZETSTIJGING, NEGATIEVE VALUTA-EFFECTEN, STERK HOGER NETTO RESULTAAT. Omzet 66,0 miljoen (2012/2013: 65,9 miljoen) Bedrijfsresultaat 5,4 miljoen (2012/2013: 4,9

Nadere informatie

BAM: nettoresultaat eerste kwartaal 5 miljoen onder moeilijke omstandigheden

BAM: nettoresultaat eerste kwartaal 5 miljoen onder moeilijke omstandigheden Runnenburg 9, 3981 AZ Bunnik / Postbus 20, 3980 CA Bunnik Telefoon (030) 659 89 88 Postbank 2903344 / ABN AMRO bank s-gravenhage 43.00.08.97 Datum 10 mei Aantal bladen 6 BAM: nettoresultaat eerste kwartaal

Nadere informatie

Acquisitie van een woonzorgcentrum in Aarschot (België) Openbaarmaking conform artikel 15 van de wet van 2 mei 2007. Notering van nieuwe aandelen

Acquisitie van een woonzorgcentrum in Aarschot (België) Openbaarmaking conform artikel 15 van de wet van 2 mei 2007. Notering van nieuwe aandelen AEDIFICA Naamloze vennootschap Openbare gereglementeerde vastgoedvennootschap naar Belgisch recht Maatschappelijke zetel: Louizalaan 331-333, 1050 Brussel Ondernemingsnummer: 0877.248.501 (RPR Brussel)

Nadere informatie

PERSBERICHT. Maandag 17 september 2018, 8u15 Gereglementeerde informatie. Persbericht 17 september 2018

PERSBERICHT. Maandag 17 september 2018, 8u15 Gereglementeerde informatie. Persbericht 17 september 2018 PERSBERICHT Maandag 17 september 2018, 8u15 Gereglementeerde informatie 1 WDP realiseert acquisitie van bijkomende site te Zellik via kapitaalverhoging van 5 miljoen euro Uitgifte van 44.860 nieuwe aandelen

Nadere informatie

Persbericht. Jaarcijfers

Persbericht. Jaarcijfers Persbericht Jaarcijfers 2016 Profiel Beter Bed Holding is een Europese retailorganisatie die haar klanten op betaalbare wijze elke dag opnieuw zo comfortabel en gezond mogelijk wil laten slapen. Dit doet

Nadere informatie

ONTWIKKELING FINANCIËLE RESULTATEN

ONTWIKKELING FINANCIËLE RESULTATEN JAARVERSLAG 2015 FORWARD-LOOKING STATEMENT In dit jaarverslag worden bepaalde toekomstverwachtingen weergegeven met betrekking tot de financiële situatie en de resultaten van USG People N.V. alsook een

Nadere informatie

Persbericht. CSM: TRADING UPDATE Q3 2009 Diemen, 28 oktober 2009

Persbericht. CSM: TRADING UPDATE Q3 2009 Diemen, 28 oktober 2009 CSM nv Corporate Communications Postbus 349 1000 AH Amsterdam Nienoord 13 1112 XE Diemen T +31 (0)20 590 62 16 F +31 (0)20 590 62 17 E communications@csm.nl Persbericht CSM: TRADING UPDATE Q3 2009 Diemen,

Nadere informatie

geconsolideerde winst- en verliesrekening

geconsolideerde winst- en verliesrekening geconsolideerde winst- en verliesrekening Periode Periode 1/1-30/6 2006 Periode Bedragen in duizenden euro s. 1/1-30/6 2007 (pro forma) 1/1-16/7 2006 Voortgezette bedrijfsactiviteiten Opbrengsten 365.119

Nadere informatie

Fagron persbericht Trading update eerste kwartaal 2018

Fagron persbericht Trading update eerste kwartaal 2018 Gereglementeerde informatie Nazareth (België)/Rotterdam (Nederland), 12 april 2018 Kernpunten Organische omzetgroei in Europa, Zuid-Amerika en in Noord-Amerika Europa: Structurele oplossing voor beperkte

Nadere informatie

Verkorte jaarrekening

Verkorte jaarrekening Geconsolideerde winst- en verliesrekening voor het jaar eindigend op 31 december 2012 x miljoen Doorlopende activiteiten Beëindigde Vóór Bijzondere activiteiten bijzondere posten posten Netto-omzet 9.131-9.131-9.131

Nadere informatie

PERSBERICHT van KONINKLIJKE REESINK N.V. Datum: 7 april 2011. Fors hogere winst en dividenduitkering Koninklijke Reesink N.V.

PERSBERICHT van KONINKLIJKE REESINK N.V. Datum: 7 april 2011. Fors hogere winst en dividenduitkering Koninklijke Reesink N.V. De handelsondernemingen van de Reesink-groep leveren uit voorraad een breed scala producten. Daarbij gaat het om, walserijproducten (Reesink Staal B.V. en Nederlandse Staal Unie B.V.), kabeldraagsystemen

Nadere informatie

Algemene vergadering van aandeelhouders. Hydratec Industries NV. Amersfoort 20 mei 2010

Algemene vergadering van aandeelhouders. Hydratec Industries NV. Amersfoort 20 mei 2010 Algemene vergadering van aandeelhouders Hydratec Industries NV Amersfoort 20 mei 2010 Agenda 1. Opening door de Voorzitter 2. Toelichting Directie 2009 3. Goedkeuring Jaarrekening 2009 besluit 4. Vaststelling

Nadere informatie

Corbion Interim Management Statement Q1 2014

Corbion Interim Management Statement Q1 2014 Corbion nv Nienoord 13 1112 XE Diemen PO Box 349 1000 AH Amsterdam The Netherlands T +31 (0)20 590 6911 Press@corbion.com www.corbion.com www.meetcorbion.com DATUM 25 april 2014 Corbion Interim Management

Nadere informatie

BinckBank N.V. trading update eerste kwartaal Voortgang van proces van openbaar bod van Saxo Bank conform verwachting

BinckBank N.V. trading update eerste kwartaal Voortgang van proces van openbaar bod van Saxo Bank conform verwachting PERSBERICHT Amsterdam, 23 april 2019 BinckBank N.V. trading update eerste kwartaal 2019 Voortgang van proces van openbaar bod van Saxo Bank conform verwachting Nettowinst per aandeel 19Q1 0,05 (18Q4: 0,12;

Nadere informatie