Welkom in het gemeentehuis van Zwijndrecht, bij de nieuwjaarsreceptie voor de hele gemeenschap.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Welkom in het gemeentehuis van Zwijndrecht, bij de nieuwjaarsreceptie voor de hele gemeenschap."

Transcriptie

1 Nieuwjaarstoespraak van Burgemeester D.J. Schrijer Maandag 9 januari 2017 in het gemeentehuis van Zwijndrecht Allereerst de beste wensen voor iedereen hier aanwezig. Welkom in het gemeentehuis van Zwijndrecht, bij de nieuwjaarsreceptie voor de hele gemeenschap. Goed om te zien dat zoveel betrokken burgers, ondernemers, mensen die actief zijn bij sportverenigingen, het welzijnswerk en de zorg, onderwijs, politie, brandweer, kerken, hier aanwezig zijn. Vier jaar geleden, zo is mij verteld (ik was daar niet bij), was de laatste nieuwjaarsreceptie op deze plek en die kon wel wat nieuwe energie gebruiken. Wij zijn op pad gegaan om die energie op te halen in de samenleving. In 'het Loket', bij het mooie, nieuwe bedrijf Eblo, op de Geer en bij het fraai opgeknapte voormalige theater, nu het Spektakel, dat door Gran Bras wordt gerund. Nu is het weer tijd om de nieuwjaarsreceptie in het gemeentehuis te houden. Het huis van de gemeenschap wat mij betreft. Natuurlijk met de ondernemers. En in de toekomst kan het ook met andere organisaties waarmee we samen de Zwijndrechtse gemeenschap vormen. Ik vestig zo de nadruk op die gemeenschap, omdat juist gemeenschappelijkheid zo onder druk staat in deze tijd. Ik zie veel mensen in verwarring, in onzekerheid, met onbehagen. Een aantal spraakmakende verkiezingen en stemmingen in binnen- en buitenland getuigt daarvan. Zekerheden zijn weggevallen, al was het maar de zekerheid dat onze kinderen het beter krijgen dan wijzelf. Ja, de economie gaat goed, maar niet voor iedereen. Vraag maar aan de mensen in Zwijndrecht die vorig jaar hun baan verloren bij gerenommeerde bedrijven, of dat nu bij Heerema of V & D was. Mensen voelen zich soms alleen staan. Soms ook alleen gelaten door de overheid, die immers steeds vaker zegt dat mensen problemen zelf op moeten lossen. Maar wat als je het niet op eigen kracht kunt? Daar heeft de landelijke overheid onvoldoende antwoord op. Gelukkig is het antwoord op plaatselijk niveau beter.

2 Juist in een gemeente/gemeenschap als Zwijndrecht zie ik namelijk ook een heel andere beweging. Juist hier in Zwijndrecht zie ik ook wat mensen voor elkaar kunnen en willen betekenen. Juist hier in Zwijndrecht zie ik wat het betekent om hart voor elkaar te hebben. Een warm hart voor elkaar, dat motto wil ik graag aan deze bijeenkomst geven. U ziet dat hart ook terug in de aankleding van het gemeentehuis. Alhoewel een aantal van onze buren voor volgend jaar wel graag ietsjes warmere kleuren willen van de verlichting. Elkaar een warm hart toedragen, of met dat prachtige Nederlandse woord: Barmhartigheid. Barmhartigheid is niet zozeer een gevoel van mededogen met de ander, barmhartigheid betekent ook dat je je gevoel in daden omzet, dat je de ander echt helpt. Ik zie gelukkig veel barmhartigheid in Zwijndrecht. Ik noem slechts een paar voorbeelden, zonder iemand te kort te willen doen want er zijn veel mensen die elkaar helpen. De kledingbank in de oude Dolfijnschool aan de Sumatralaan, gedraaid door vrijwilligers uit Zwijndrecht, Heerjansdam en Hendrik-Ido-Ambacht. Chique aan het Maasplein. Ook hier gebruikte kleding, maar dan vooral de duurdere merken kleding, sieraden en tassen. Ook hier vrijwilligers, en inmiddels ook erkend als leerbedrijf. Een deel van de opbrengsten gaat naar Stichting Scholenplan Gambia. De verschillende initiatieven, naast de Voedselbank, op het gebied van voedselhulp. En we zouden het al weer bijna vergeten zijn: de inzet van een grote groep vrijwilligers voor de opvang van vluchtelingen in de Hobbemastraat om hun tijdelijke verblijf zo aangenaam mogelijk te maken. En dan noem ik nog niet eens de Seniorenbus, of het Thomashuis. De laatste woonplek van onze moedige Tante Mien, ook een bewoonster met een groot hart. Vorig jaar beloofde ik met haar naar De Kuip te gaan en dat hebben we gedaan. Op 20 maart 2016, de start van de comeback van Feyenoord, die nog steeds gaande is. Helaas is Tante Mien ons in oktober jongstleden ontvallen.

3 Het afgelopen jaar hebben we als gemeentebestuur de samenleving volop opgezocht. Met werkbezoeken aan bedrijven en aan verschillende wijken in onze gemeente. Terugkijkend op het afgelopen jaar wil ik een aantal zaken noemen. De financiën van de gemeenten zijn op orde. Maar Aaike Kamsteeg plaatst daar als wethouder Financiën wel de kanttekening bij dat we een hoge schuld hebben en ons geen luxeuitgaven kunnen veroorloven. Het Multifunctioneel Centrum Hart van Meerdervoort aan de Karel Doormanlaan zou ik geen luxe-uitgave willen noemen. Dit is nu al letterlijk en figuurlijk het hart van de wijk Kort Ambacht. En dat blijkt uit het aantal bezoekers. Kwamen er in het oude gebouw 50 mensen per week, nu zijn dat er 500 per week. Over wijken gesproken. Wij zijn met wethouder Jolanda de Witte blij dat we nu in elke wijk van Zwijndrecht en in Heerjansdam Vivera wijkteams hebben. Teams met professionals die alle inwoners van Zwijndrecht informatie, advies en ondersteuning geven over wonen, zorg, welzijn en inkomensondersteuning. We zijn ook blij met de extra activiteiten voor jong en oud. In het Develpark werd het WATTAN-festival voor en door jongeren georganiseerd; ook is daar een voetbalkooi voor jongeren geopend. Er is een cultureel platform opgericht en hier in de expositieruimte van het gemeentehuis hadden we mooie exposities. Het betaald parkeren in Winkelcentrum Walburg was echt een onderwerp waar winkeliers en klanten niet over uitgepraat raakten in Winkeliers, inwoners en gemeenteraad zijn heel blij dat het betaald parkeren is afgeschaft. Het is weer druk in het winkelcentrum. En dat zien de ondernemers terug in hun omzet. Die is tussen de 15-25% is gestegen t.o.v. de vergelijkbare periode in Dat zijn cijfers waar een wethouder als Robert Kreukniet van smult. Zoals wij allemaal blij zijn met de komst van allerlei nieuwe bedrijven naar Zwijndrecht (groot en klein). Ook ondernemers merken dat het in Zwijndrecht niet alleen prettig wonen is, maar ook heel goed ondernemen. Ook bedrijven maken deel uit van onze gemeenschap.

4 Binnen het bestuur hebben we afscheid moeten nemen van wethouder Henk Mirck en hebben we een goede opvolger mogen begroeten met Jacqueline van Dongen. Voor haar voelde Zwijndrecht eigenlijk als thuiskomen, na drie jaar in het Hoge Noorden (Den Helder). Groen en duurzaamheid zit bij haar in de genen. Als burgemeester ben ik ook erg tevreden over de daling van het aantal woninginbraken. Een zorgpunt blijft wel het aantal diefstallen uit auto's, schuurtjes en de fietsdiefstallen. Gemeenten en politie kunnen deze vormen van criminaliteit niet alleen terugdringen. Daarom ben ik blij met inzet van inwoners die hun bijdrage willen leveren aan de veiligheid en leefbaarheid, die actief zijn in de wijkpreventieteam, aangesloten zijn bij een van de buurtwhatsappgroepen of lid zijn van Burgernet. De politie is met veel mensen hier aanwezig. Ik vind dat wij ons gelukkig mogen prijzen met een mooi en goed functionerend politiewijkteam. Er is de laatste jaren veel veranderd voor de politiemensen in Nederland. Ook hier zijn een aantal nieuwe gezichten. De inzet en betrokkenheid voor Zwijndrecht, ondanks alle veranderingen, waardeer ik bijzonder! De noodkreet naar aanleiding van Oudejaarsnacht snap ik. De aanpak van het afsteken van illegaal knalvuurwerk wordt bemoeilijkt door de verkoop van knalvuurwerk aan particulieren. De oproep om te stoppen met de verkoop van consumenten knalvuurwerk ondersteun ik. Ik sprak eerder over een warm hart voor elkaar hebben. Daarvoor is het nodig dat we ook als mensen met uiteenlopende achtergrond met elkaar in gesprek komen, wit zwart, jong oud, rijk - arm. Om elkaars denk- en leefwereld beter te begrijpen. Leer elkaar kennen en de vooroordelen worden minder of verdwijnen. De onderlinge verbondenheid wordt bevorderd. Een initiatief dat dit bevordert is het Nationale gesprek. Het is een initiatief van een groepje ervaren mediators, waar inmiddels meerdere burgmeester aan meedoen. Als burgemeester wil ik hier dit jaar mee starten in Zwijndrecht.

5 Omdat ik geloof in verbondenheid van mensen. Omdat ik geloof dat het antwoord op onbehagen en onzekerheid niet ligt in de luiken sluiten en het gezicht van de ander afwenden. Omdat ik geloof dat juist in een plaats als Zwijndrecht ruimte is voor die gemeenschappelijkheid. En daarom krijgt iedere bezoeker hier ook een attentie mee in de vorm van een hart. Ik wens u allen een Gelukkig nieuwjaar, met warm hart voor elkaar.

Nieuwjaarstoespraak burgemeester Mirjam van t Veld Maandag 4 januari, uur. Raadhuis Amstelveen

Nieuwjaarstoespraak burgemeester Mirjam van t Veld Maandag 4 januari, uur. Raadhuis Amstelveen Nieuwjaarstoespraak burgemeester Mirjam van t Veld Maandag 4 januari, 19.30 uur. Raadhuis Amstelveen Dames en heren, Fijn om u hier vanavond te zien! Afgelopen jaar heb ik voor het eerst alle seizoenen

Nadere informatie

Nieuwjaarstoespraak 2017 Burgemeester Visser. Beste inwoners van Twenterand, jong en oud, dames en heren,

Nieuwjaarstoespraak 2017 Burgemeester Visser. Beste inwoners van Twenterand, jong en oud, dames en heren, Nieuwjaarstoespraak 2017 Burgemeester Visser Beste inwoners van Twenterand, jong en oud, dames en heren, Van harte welkom in de vernieuwde Zandstuve, hier in Den Ham. Zoals u inmiddels weet, is het voor

Nadere informatie

Nieuwjaarstoespraak burgemeester Peter Snijders, uitgesproken donderdag 2 januari 2014 theater De Voorvegter in Hardenberg.

Nieuwjaarstoespraak burgemeester Peter Snijders, uitgesproken donderdag 2 januari 2014 theater De Voorvegter in Hardenberg. Nieuwjaarstoespraak burgemeester Peter Snijders, uitgesproken donderdag 2 januari 2014 theater De Voorvegter in Hardenberg. Beste aanwezigen, sporters, Namens het gemeentebestuur van Hardenberg van harte

Nadere informatie

Zondagopenstelling winkels Zwijndrecht

Zondagopenstelling winkels Zwijndrecht Zondagopenstelling winkels Zwijndrecht Mening bewoners en ondernemers Sinds 1 juli 2013 is de nieuwe Winkeltijdenwet in werking. Dit betekent dat gemeenten de mogelijkheid hebben om vrijstelling te verlenen

Nadere informatie

Toespraak nieuwjaarsreceptie burgemeester Ada Grootenboer- Dubbelman, gemeente Goeree-Overflakkee

Toespraak nieuwjaarsreceptie burgemeester Ada Grootenboer- Dubbelman, gemeente Goeree-Overflakkee Toespraak nieuwjaarsreceptie burgemeester Ada Grootenboer- Dubbelman, gemeente Goeree-Overflakkee Samenwerking in de samenleving Dames en heren, Graag heet ik u, mede namens het college van burgemeester

Nadere informatie

Velen van u heb ik al kort mogen begroeten tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente

Velen van u heb ik al kort mogen begroeten tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente 1 Nieuwjaarstoespraak Soester Zakenkring Dames en heren, Velen van u heb ik al kort mogen begroeten tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Soest. En ook vanavond hoop ik met diegene die ik nog niet

Nadere informatie

Nieuwjaarstoespraak extern 3 januari 2017

Nieuwjaarstoespraak extern 3 januari 2017 1 Nieuwjaarstoespraak extern 3 januari 2017 Goedemiddag dames en heren, allereerst wil ik u - mede namens Provinciale Staten en het college van Gedeputeerde Staten - graag het beste wensen voor het komende

Nadere informatie

PvdA Duiven - Samen Vooruit!

PvdA Duiven - Samen Vooruit! v 1 PvdA Duiven - Samen Vooruit! Voor u ligt het verkiezingsprogramma van de PvdA Duiven voor de verkiezingen van 21 maart 2018. Voor ons is dit de basis om verder te werken aan concrete plannen om samen

Nadere informatie

PvdA Duiven - Samen Vooruit!

PvdA Duiven - Samen Vooruit! VERKIEZINGSPROGRAMMA PVDA DUIVEN 2018 PvdA Duiven - Samen Vooruit! Voor u ligt het verkiezingsprogramma van de PvdA Duiven voor de verkiezingen van 21 maart 2018. Voor ons is dit de basis om verder te

Nadere informatie

Samenwerken aan een toekomstbestendig Noord-Beveland

Samenwerken aan een toekomstbestendig Noord-Beveland Samenwerken aan een toekomstbestendig Noord-Beveland Dit is de laatste keer deze raadsperiode dat we onze beschouwingen uit mogen spreken over de politieke gang van zaken en de daarmee samenhangende begroting.

Nadere informatie

Verslag van de bijeenkomst Mannen Emancipatie in het Turks Museum d.d. 30 november 2013

Verslag van de bijeenkomst Mannen Emancipatie in het Turks Museum d.d. 30 november 2013 Verslag van de bijeenkomst Mannen Emancipatie in het Turks Museum d.d. 30 november 2013 Aanwezig ca. 100 personen. Sprekers: Vz. Turks Museum Rustem Akarsu, Vz. Platform Allochtone Ouderen de heer R. Ramnath,

Nadere informatie

Samen investeren! Samenvatting bestuursakkoord Gemeente Emmen. betrokken leefbaar duurzaam bereikbaar sociaal ondernemend

Samen investeren! Samenvatting bestuursakkoord Gemeente Emmen. betrokken leefbaar duurzaam bereikbaar sociaal ondernemend Samen investeren! Samenvatting bestuursakkoord 2018-2022 Gemeente Emmen betrokken leefbaar duurzaam bereikbaar sociaal ondernemend S S Samen investeren! De partijen Wakker Emmen, PvdA en CDA gaan opnieuw

Nadere informatie

Verslag bijeenkomst zorg & ondersteuning 22 maart 2017

Verslag bijeenkomst zorg & ondersteuning 22 maart 2017 Verslag bijeenkomst zorg & ondersteuning 22 maart 2017 In Zaanstad kan iedereen meedenken én praten over (goede) zorg en ondersteuning. Dit jaar heeft de gemeente haar werkwijze vernieuwd. Om zo beter

Nadere informatie

Verkiezingsprogramma in gewone taal. Middelburg

Verkiezingsprogramma in gewone taal. Middelburg Verkiezingsprogramma 2018 in gewone taal Middelburg Gemeenteraadsverkiezingen 2018 Op 21 maart 2018 zijn er in bijna heel Nederland verkiezingen. Deze verkiezingen gaan over het bestuur van de gemeenten.

Nadere informatie

JAARVERSLAG. Stichting Kledingbank Amersfoort JAARVERSLAG STICHTING KLEDINGBANK AMERFOORT 2015

JAARVERSLAG. Stichting Kledingbank Amersfoort JAARVERSLAG STICHTING KLEDINGBANK AMERFOORT 2015 JAARVERSLAG 2015 Stichting Kledingbank Amersfoort Adres Argonweg 10, 3812 RB Amersfoort Internet www.kledingbank-amersfoort.nl E-mail info@kledingbank-amersfoort.nl Bankrekeningnummer NL95 RABO 0118 6286

Nadere informatie

NissewaardPanel over opvang vluchtelingen, maart 2016

NissewaardPanel over opvang vluchtelingen, maart 2016 NissewaardPanel overopvang vluchtelingen, NissewaardPanel over opvang vluchtelingen, Deze nieuwsbrief beschrijft in het kort de resultaten van een peiling over de opvang van vluchtelingen in Nissewaard.

Nadere informatie

ZORG & WELZIJN. Visiedocument Voor ouderen van nu en morgen

ZORG & WELZIJN. Visiedocument Voor ouderen van nu en morgen ZORG & WELZIJN Met de nieuwe WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) wil de gemeente Rotterdam dat Rotterdammers zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen en deelnemen aan de samenleving. Bewoners worden

Nadere informatie

Sociaal makelaar De vraag is leidend Organiserend vermogen. Sociaal Team Klanttevredenheid Omslag in denken en doen Expertise Sport en Bewegen

Sociaal makelaar De vraag is leidend Organiserend vermogen. Sociaal Team Klanttevredenheid Omslag in denken en doen Expertise Sport en Bewegen Jaarverslag 2017 Sociaal makelaar De vraag is leidend Effecten Organiserend vermogen Sociaal Team Klanttevredenheid Omslag in denken en doen Expertise Sport en Bewegen Samenwerking Burgerinitiatief Integratie

Nadere informatie

Dames en heren, jongelui,

Dames en heren, jongelui, Dames en heren, jongelui, Namens de gemeenteraad en het college heet ik u van harte welkom bij onze nieuwjaarsreceptie. Heel mooi dat u allemaal gekomen bent om elkaar een goed 2016 te wensen. Ook wij,

Nadere informatie

7 speerpunten voor aanpak van winkelcriminaliteit

7 speerpunten voor aanpak van winkelcriminaliteit 7 speerpunten voor aanpak van winkelcriminaliteit ChristenUnie [NAAM GEMEENTE] Ruimte voor eigen tekst Foto Lijsttrekker Contactgegevens fractie Website datum Veilig Winkels 7 speerpunten voor aanpak van

Nadere informatie

Nieuwjaarstoespraak burgemeester Hans Martijn Ostendorp, 3 januari Heel hartelijk welkom, hier in uw gemeentehuis.

Nieuwjaarstoespraak burgemeester Hans Martijn Ostendorp, 3 januari Heel hartelijk welkom, hier in uw gemeentehuis. Nieuwjaarstoespraak burgemeester Hans Martijn Ostendorp, 3 januari 2017 Dames en heren, Heel hartelijk welkom, hier in uw gemeentehuis. Een heel warm woord van welkom voor u allen, en daarnaast een bijzonder

Nadere informatie

Burgerpeiling 2013 in Coevorden

Burgerpeiling 2013 in Coevorden Burgerpeiling 2013 in Coevorden Algemeen Beoordeling gemeente Oordeel wat gemeente voor haar inwoners doet 36,4 48,7 14,8 Veiligheid 39,3 46,1 14,6 Woon- en leefklimaat 39,0 41,2 19,8 Relatie tussen burger

Nadere informatie

samen werken aan een lokale voedselstrategie

samen werken aan een lokale voedselstrategie samen werken aan een lokale voedselstrategie Waarom een voedselstrategie? Voedsel neemt een centrale plaats in binnen onze samenleving. Steeds meer mensen willen na jaren van vervreemding opnieuw bewust

Nadere informatie

in Boschveld staat een huis Ontmoeten, werken en ontwikkelen in copernikkel

in Boschveld staat een huis Ontmoeten, werken en ontwikkelen in copernikkel in Boschveld staat een huis Ontmoeten, werken en ontwikkelen in copernikkel in Boschveld staat een huis de naam Copernikkel dankt zijn naam aan wijkbewoners. Zij zorgden ervoor dat iedereen weet waar de

Nadere informatie

Wij verzoeken u vriendelijk om bijgaande brief onder de aandacht te brengen b de fracties van de politieke partijen binnen uw gemeente.

Wij verzoeken u vriendelijk om bijgaande brief onder de aandacht te brengen b de fracties van de politieke partijen binnen uw gemeente. Geachte heer, mevrouw, Wij verzoeken u vriendelijk om bijgaande brief onder de aandacht te brengen b de fracties van de politieke partijen binnen uw gemeente. Wilt u zo vriendelijk zijn om ons een ontvangst-

Nadere informatie

Jaarverslag 2014 ACTIVEREN - VINDEN - VERBINDEN. Volwassenenwerk. Kinderwerk. Buurtwerk. Informatie en advies. Ondersteuning en bemiddeling

Jaarverslag 2014 ACTIVEREN - VINDEN - VERBINDEN. Volwassenenwerk. Kinderwerk. Buurtwerk. Informatie en advies. Ondersteuning en bemiddeling Jaarverslag 2014 ACTIVEREN - VINDEN - VERBINDEN Volwassenenwerk Kinderwerk Buurtwerk Informatie en advies Ondersteuning en bemiddeling Jeugd- en jongerenwerk VOORWOORD 2014 was voor vele inwoners een spannend

Nadere informatie

VERKIEZINGS PROGRAMMA KAMPEN

VERKIEZINGS PROGRAMMA KAMPEN VERKIEZINGS PROGRAMMA 2018-2022 KAMPEN Mijn naam is Nieke Jansen. Ik zit in de gemeenteraad voor GroenLinks. Dat is een politieke partij. In deze folder leg ik uit wat de gemeenteraad is. Ik vertel ook

Nadere informatie

All you need is. Rijkevoort. Lijst 8

All you need is. Rijkevoort. Lijst 8 All you need is Lijst 8 Van Belangengroep naar LOF De molen van heeft altijd in het logo van de Belangengroep gestaan. Herkenbaar en beeldbepalend naast de Kerk. Dat is onze molen Luctor et Emergo en daar

Nadere informatie

In de bijlagen leest u meer over de kanttekeningen die Detailhandel Nederland plaatst bij het onderzoek.

In de bijlagen leest u meer over de kanttekeningen die Detailhandel Nederland plaatst bij het onderzoek. Gemeente Heerlen T.a.v. de gemeenteraad Postbus 1 6400 AA Heerlen Heerlen, 21 november 2013 Betreft: aanpassing parkeertarieven Geachte leden van de Raad, Vanavond, 21 november zal in de raadsvergadering

Nadere informatie

Trendsportal Slimme mobiliteit voor morgen

Trendsportal Slimme mobiliteit voor morgen Trendsportal Slimme mobiliteit voor morgen Geachte partijprogrammamakers voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2018, U werkt momenteel aan het verkiezingsprogramma van uw partij voor de gemeenteraadsverkiezingen

Nadere informatie

Samen zijn we Vlissingen

Samen zijn we Vlissingen Samen zijn we Vlissingen Akkoord op hoofdlijnen. In vier jaar uitwerken. Wat we belangrijk vinden is communicatie, inspraak, samen, integrale aanpak. Interbestuurlijk programma Samen aan de slag voor het

Nadere informatie

Een innovatieve samenwerking tussen Stichting Eerstelijnszorg Appingedam en gemeente Appingedam.

Een innovatieve samenwerking tussen Stichting Eerstelijnszorg Appingedam en gemeente Appingedam. Een innovatieve samenwerking tussen Stichting Eerstelijnszorg Appingedam en gemeente Appingedam. Het is zover, de Damster Zorgbalie is gerealiseerd! Het bieden van tijdige, juiste en prettige ondersteuning

Nadere informatie

Prettig. leven voor jong en oud!

Prettig. leven voor jong en oud! Prettig leven voor jong en oud! Vivera staat voor prettig leven in je eigen wijk voor jong en oud Ondersteuning dichtbij Zwijndrecht wil een stad zijn waar jonge en oude mensen prettig kunnen leven, ook

Nadere informatie

Beuningen Advisering Ruimtelijke Kwaliteit. Beuningen! Jaarverslag Zorg voor een mooi. Beuningen

Beuningen Advisering Ruimtelijke Kwaliteit. Beuningen! Jaarverslag Zorg voor een mooi. Beuningen Jaarverslag Advisering Ruimtelijke Kwaliteit Zorg voor een mooi! Wilt u meer weten? Contactpersoon Lucas Reijmer Functie adviseur ruimtelijke kwaliteit Telefoon 026 442 17 42 Email l.reijmer@geldersgenootschap.nl

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting BarmHartBox

Jaarverslag Stichting BarmHartBox Jaarverslag 2012 Stichting BarmHartBox [Geef de naam van het bedrijf op] Inhoud 1. Inleiding... 2 2. Missie, visie en kernwaarden... 2 3. Activiteiten... 3 4. Werkplaats Den Haag... 4 5. Toekomst BHB...

Nadere informatie

Aanmelden? Klik hier:

Aanmelden? Klik hier: Wijkwijzer - jaargang 10, nummer 7 Donderdag, 19 juli 2018 1 Oefenen met computer en internet Tijdens de zomervakantie organiseert de Bibliotheek Walburg de cursus Klik & Tik. Tijdens 6 gratis bijeenkomsten

Nadere informatie

Informatieavond reclamebelasting

Informatieavond reclamebelasting Informatieavond reclamebelasting 9 april 2015 2-7-2015 1 Indeling van de avond Openingswoord door wethouder Ricky van den Aker Update over vrij parkeren Toelichting nieuwe reclamebelasting Enkele vragen

Nadere informatie

[welkom] Dames en Heren, welkom bij de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Oostzaan.

[welkom] Dames en Heren, welkom bij de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Oostzaan. Nieuwjaarspeech Rob Meerhof januari 2016 [welkom] Dames en Heren, welkom bij de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Oostzaan. Wat fijn dat u hier allemaal bent! En samen met ons het glas wil heffen op het

Nadere informatie

Toon uw daadkracht 1 Algemene beschouwingen VVD begroting 2018

Toon uw daadkracht 1 Algemene beschouwingen VVD begroting 2018 1 De VVD Oostzaan is trots op haar inwoners en op het dorp. Een dorp met vele mogelijkheden. Oostzaan is een groene buffer tussen Zaanstad, Purmerend en Amsterdam. Oostzaan heeft een rijk verenigingsleven

Nadere informatie

NU WIJ, DE LOKALE PARTIJ!

NU WIJ, DE LOKALE PARTIJ! 1 NU WIJ, DE LOKALE PARTIJ! WaterlandNatuurlijk, lokaal onderscheidend van de landelijke partijen door onafhankelijke politiek. De inwoners van Waterland zijn heel goed in staat om zelf te kiezen waar

Nadere informatie

dwijzer week 44 Zwolle Veiligheidscheck winkels Binnenstad

dwijzer week 44 Zwolle Veiligheidscheck winkels Binnenstad dwijzer week 44 Zwolle Veiligheidscheck winkels Binnenstad Lang zult u wonen-markt in Zwolle Vraagt u zich ook wel eens af hoe u comfortabel en veilig kunt wonen? En hoe u dat ook op hogere leeftijd kunt

Nadere informatie

Kent u de sport- en cultuurregeling?

Kent u de sport- en cultuurregeling? Kent u de sport- en cultuurregeling? Conclusies en aanbevelingen Rekenkamercommissie Teylingen Onderzoek naar sport- en cultuurregeling Datum: 10 mei 2016 Pictogrammen: www.sclera.be 1 Inleiding De rekenkamercommissie

Nadere informatie

Samenvatting verkiezingsprogramma

Samenvatting verkiezingsprogramma Westerveld Samen leven samen doen Samenvatting verkiezingsprogramma 2018-2022 De kracht van de samenleving Ik zal eerlijk zeggen dat ik vereerd ben het CDA te mogen vertegenwoordigen bij de aanstaande

Nadere informatie

Welkom. Wmo beleidsplan 2015 2018 Drechtsteden. Papendrecht

Welkom. Wmo beleidsplan 2015 2018 Drechtsteden. Papendrecht Welkom Wmo beleidsplan 2015 2018 Drechtsteden Papendrecht Bevorderen van sociale samenhang, mantelzorg, vrijwilligerswerk en veiligheid en leefbaarheid in de gemeente, alsmede het van voorkomen en bestrijden

Nadere informatie

Wethouder Gerry van der Donk heet alle aanwezigen (ongeveer 80) van harte welkom. Zij vervangt wethouder Sander van Alfen.

Wethouder Gerry van der Donk heet alle aanwezigen (ongeveer 80) van harte welkom. Zij vervangt wethouder Sander van Alfen. Verslag bewonersavond 9 maart Opening wethouder van der Donk Wethouder Gerry van der Donk heet alle aanwezigen (ongeveer 80) van harte welkom. Zij vervangt wethouder Sander van Alfen. Van der Donk licht

Nadere informatie

Want doen we nu echt zoveel samen?

Want doen we nu echt zoveel samen? Dames en heren, Welkom in het DOEK en welkom in 2014. Dit welkom spreek ik uit namens de organisatoren van deze Ommer Nieuwjaarsreceptie; de Ondernemersvereniging Ommen, de Handelsvereniging Ommen, Koninklijke

Nadere informatie

Gemeente Rijswijk algemeen

Gemeente Rijswijk algemeen Rijswijk bedrijven wegwijzer Alles wat u als ondernemer wilt weten Van harte gefeliciteerd met de vestiging van uw bedrijf in Rijswijk en welkom als ondernemer in Rijswijk! Om u zo goed mogelijk op weg

Nadere informatie

Op weg naar een dementievriendelijke wijk. Iedereen kan een steentje bijdragen. Jasper Kimenai Alzheimer Nederland

Op weg naar een dementievriendelijke wijk. Iedereen kan een steentje bijdragen. Jasper Kimenai Alzheimer Nederland Op weg naar een dementievriendelijke wijk Iedereen kan een steentje bijdragen Jasper Kimenai Alzheimer Nederland Programma 1. Wensen en behoeften 2. Dementievriendelijk Nederland 3. Programma dementievrienden

Nadere informatie

Cliëntervaringsonderzoek Vivera wijkteam 2017 ERVARINGEN EN WAARDERING KLANTEN

Cliëntervaringsonderzoek Vivera wijkteam 2017 ERVARINGEN EN WAARDERING KLANTEN Cliëntervaringsonderzoek Vivera wijkteam ERVARINGEN EN WAARDERING KLANTEN Inhoud November 2015 is het Vivera wijkteam begonnen in de gemeente Zwijndrecht. De gemeente wil graag weten hoe cliënten de ondersteuning

Nadere informatie

Als burgemeester van Ermelo heet ik u allen van harte welkom.

Als burgemeester van Ermelo heet ik u allen van harte welkom. Geachte aanwezigen, Als burgemeester van Ermelo heet ik u allen van harte welkom. We zijn vanmiddag met een heel gemêleerd gezelschap: Zo is aanwezig Luuk Buddingh, voormalig conrector van College Groevenbeek

Nadere informatie

c A r i n t r E g g E L A n D h u i s DE ELshOf A L M E LO

c A r i n t r E g g E L A n D h u i s DE ELshOf A L M E LO carintreggeland huis De Elshof ALMELO Een warme sfeer met een lokale knipoog Van harte welkom! Wilt u graag wonen in een mooie en comfortabele studio? Vindt u een gezellige en veilige woonomgeving belangrijk?

Nadere informatie

Welzijn voor iedereen. Meerjarenperspectief Basis Infrastructuur Welzijn, , Welcom

Welzijn voor iedereen. Meerjarenperspectief Basis Infrastructuur Welzijn, , Welcom Welzijn voor iedereen Meerjarenperspectief Basis Infrastructuur Welzijn, 2019-2023, Welcom Welzijn voor iedereen 1 Fijn dat je belangstelling hebt voor ons Meerjarenperspectief, ons beleidsplan voor de

Nadere informatie

Wat doet de yup met Lombok? - Komst van de yup zet eensgezindheid in volkswijk onder druk.

Wat doet de yup met Lombok? - Komst van de yup zet eensgezindheid in volkswijk onder druk. Bijdrage Has Bakker 13 april 2017 Geachte voorzitter, leden van de raad, het college, Utrechters, Wat doet de yup met Lombok? - Komst van de yup zet eensgezindheid in volkswijk onder druk. Een ronkende

Nadere informatie

[Geef de naam van het bedrijf op] Jaarverslag Stichting BarmHartBox

[Geef de naam van het bedrijf op] Jaarverslag Stichting BarmHartBox Jaarverslag 2015 Stichting BarmHartBox Inhoud 1. Inleiding... 2 2. Missie, visie en kernwaarden... 3 3. Activiteiten... 4 Project Eid Al Adha 2015... 4 4. Werkplaats Den Haag... 9 5. Toekomst BHB... 9

Nadere informatie

Wij zoeken een ondernemende en mensgerichte burgemeester!

Wij zoeken een ondernemende en mensgerichte burgemeester! Wij zoeken een ondernemende en mensgerichte burgemeester! Noordeinde Oosterwolde Oldebroek Oldebroek; hechte en betrokken gemeenschappen. t Loo Wezep Hattemerbroek Oldebroek als gemeente De gemeente Oldebroek

Nadere informatie

Dag van de Mantelzorg zet mantelzorgers in 't zonnetje. Empowermentcursus voor vrouwen met vluchtelingstatus

Dag van de Mantelzorg zet mantelzorgers in 't zonnetje. Empowermentcursus voor vrouwen met vluchtelingstatus Nieuwsbrief niet goed leesbaar? Klik dan hier Inhoudsopgave So Solidez verhaalt over betrokken inwoners Positieve beoordeling door HKZ-auditor Dag van de Mantelzorg zet mantelzorgers in 't zonnetje Empowermentcursus

Nadere informatie

Participatieverslag Nieuw & Anders

Participatieverslag Nieuw & Anders Participatieverslag Nieuw & Anders Op 26 en 31 maart vonden twee bijeenkomsten plaats met de titel Nieuw & Anders plaats. Twee bijeenkomsten die druk bezocht werden door vrijwilligers, verenigingen en

Nadere informatie

Beste leden van Provinciale Staten van Overijssel, beste partners, beste hoofden van de eenheden,

Beste leden van Provinciale Staten van Overijssel, beste partners, beste hoofden van de eenheden, Openingswoord Commissaris van de Koningin drs. Ank Bijleveld- Schouten bij de start van het Statenjaar 2012-2013 op vrijdag 7 september 2012 op Kasteel Het Nijenhuis. Beste leden van Provinciale Staten

Nadere informatie

De SP fractie bezocht tijdens de 'Buurt OpStand' tour van december 2013 tot februari 2014 veel buurt en

De SP fractie bezocht tijdens de 'Buurt OpStand' tour van december 2013 tot februari 2014 veel buurt en BUURT OpStand BUURT OpStand De SP fractie bezocht tijdens de 'Buurt OpStand' tour van december 2013 tot februari 2014 veel buurt en bewonersinitiatieven in de stad. In de gesprekken wilden we er achterkomen

Nadere informatie

Meer aandacht voor onze inwoners

Meer aandacht voor onze inwoners Verkiezingsprogramma 2018-2022 Rucphen Meer aandacht voor onze inwoners D66 krijgt het voor elkaar Inhoud 2 Hoofdstukken 1 Bestuur en dienstverlening 3 2. Wonen 5 3 Leven 7 4. Werk en Inkomen 13 3 Bestuur

Nadere informatie

Zelf doen wat kan en ondersteuning waar moet.

Zelf doen wat kan en ondersteuning waar moet. Zelf doen wat kan en ondersteuning waar moet. Op 1 januari 2015 wordt de Wet maatschappelijke ondersteuning 2015 (Wmo 2015) van kracht. De zes Drechtsteden zijn dan verantwoordelijk voor de ondersteuning

Nadere informatie

ANALYSE RESULTATEN ENQUÊTE OVER CENTRUMPLANNEN april 2015

ANALYSE RESULTATEN ENQUÊTE OVER CENTRUMPLANNEN april 2015 ANALYSE RESULTATEN ENQUÊTE OVER CENTRUMPLANNEN april 2015 Inleiding Op 18 december 2014 heeft het college van burgemeester en wethouders conceptvisies over deelaspecten van het centrum aan raads- en burgerleden

Nadere informatie

Allereerst wil ik u een gezegend, gezond en gelukkig Nieuwjaar toewensen! En uiteraard hoop en wens ik dat het uw ondernemingen goed gaat.

Allereerst wil ik u een gezegend, gezond en gelukkig Nieuwjaar toewensen! En uiteraard hoop en wens ik dat het uw ondernemingen goed gaat. Toespraak bij het Nieuwjaarsontbijt van de Building Society, door Commissaris van de Koningin, drs. Ank Bijleveld-Schouten, op 10 januari 2012 te Delden. Dames en heren, Allereerst wil ik u een gezegend,

Nadere informatie

MAATSCHAPPELIJKE OPVANG EN BESCHERMD WONEN IN DE REGIO OOST-VELUWE

MAATSCHAPPELIJKE OPVANG EN BESCHERMD WONEN IN DE REGIO OOST-VELUWE MAATSCHAPPELIJKE OPVANG EN BESCHERMD WONEN IN DE REGIO OOST-VELUWE ONZE AGENDA VOOR 2016-2020 NA INSPRAAK Sommige mensen hebben zo weinig grip op hun dagelijks leven, dat ze niet zelfstandig kunnen wonen.

Nadere informatie

NAW-gegevens Stichting Een Heerlijk Thuis Walraven van Halllaan NJ Gouda

NAW-gegevens Stichting Een Heerlijk Thuis Walraven van Halllaan NJ Gouda JAARVERSLAG 2018 NAW-gegevens Stichting Een Heerlijk Thuis Walraven van Halllaan 8 2806 NJ Gouda http://www.eenheerlijkthuis.nl contact@eenheerlijkthuis.nl 06-24893958 Organisatiegegevens Stichting Een

Nadere informatie

CONCEPT - Gemeente Overbetuwe Omgerekende resultaten Najaar 2008 Najaar 2010 Het PON februari 2011

CONCEPT - Gemeente Overbetuwe Omgerekende resultaten Najaar 2008 Najaar 2010 Het PON februari 2011 CONCEPT - Gemeente Overbetuwe Najaar 2008 Gem. DE BURGER ALS KIEZER KIEZER: Als kiezer heb ik invloed op wat er in de gemeente gebeurt 5,8 360 5,9 411 5,8 KIEZER: Ik voel mij vertegenwoordigd door de gemeenteraad

Nadere informatie

Datum 29 mei 2018 Zaaknummer Portefeuille Economie, innovatie en financiën J.H.M. Goijaarts

Datum 29 mei 2018 Zaaknummer Portefeuille Economie, innovatie en financiën J.H.M. Goijaarts Raadsvoorstel Datum 29 mei 2018 Zaaknummer 194891568 Portefeuille Economie, innovatie en financiën J.H.M. Goijaarts Onderwerp : Algemeenbelangbesluit Wet markt en overheid Samenvatting Op grond van de

Nadere informatie

Innovatiechallenge Leefbare Wijken en Buurten Werkatelier III - verslag team 4

Innovatiechallenge Leefbare Wijken en Buurten Werkatelier III - verslag team 4 Innovatiechallenge Leefbare Wijken en Buurten Werkatelier III - verslag team 4 7 februari 2019 N.E.C. Stadion in Nijmegen Het derde werkatelier van de Innovatiechallenge Leefbare Wijken en Buurten is geen

Nadere informatie

Het Nationale Gesprek

Het Nationale Gesprek Uitgegeven door initiatiefgroep HNG Een goed gesprek verbindt Het Nationale Gesprek In januari 016 zijn in Gouda en Wassenaar de eerste gesprekken gevoerd. Ze werden gewaardeerd door de burgers die meededen.

Nadere informatie

Wijk- en buurtmonitor 2018 Muntel/Vliert

Wijk- en buurtmonitor 2018 Muntel/Vliert Wijk- en buurtmonitor 2018 Muntel/Vliert Ten noorden van de Binnenstad ligt de wijk Muntel/Vliert. Deze wijk bestaat uit drie verschillende buurten: de Muntel, de Vliert en Orthenpoort. De wijk telt bijna

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Kerntaak gekoppeld aan het werkprogramma van het college

gemeente Eindhoven Kerntaak gekoppeld aan het werkprogramma van het college gemeente Eindhoven Raadsnummer Inboeknummer 13R5271 13bst00404 Beslisdatum B&W 12 maart 2013 Dossiernummer 13.11.551 RaadsvoorstelVerbindende kracht - Samen voor elkaar: de ontwikkeling van samenkracht

Nadere informatie

U begrijpt dat ik met veel plezier dit onderdeel van mijn burgemeesterstaken vervul (en dat is dus niet alleen omdat ik van gebak houd).

U begrijpt dat ik met veel plezier dit onderdeel van mijn burgemeesterstaken vervul (en dat is dus niet alleen omdat ik van gebak houd). Nieuwjaarsreceptie gemeente De Ronde Venen Woensdag 9 januari 2013 De kermis in Vinkeveen. De uitvoering van een concert van een kerkkoor in Waverveen. De groenteboer in Mijdrecht. Of aan het water waar

Nadere informatie

Kadernota 2015 Raad 2 juli 2015. Voorzitter, collega-raadsleden, college, dames en heren,

Kadernota 2015 Raad 2 juli 2015. Voorzitter, collega-raadsleden, college, dames en heren, Kadernota 2015 Raad 2 juli 2015 Voorzitter, collega-raadsleden, college, dames en heren, Wanneer we kijken naar de wereld om ons heen, dan beseffen we hoe rijk gezegend we zijn met de omgeving waarin we

Nadere informatie

Samenvatting Omgevingsvisie Weststellingwerf

Samenvatting Omgevingsvisie Weststellingwerf Samenvatting Omgevingsvisie Weststellingwerf Inleiding Weststellingwerf heeft het afgelopen jaar hard gewerkt aan een omgevingsvisie. De omgevingsvisie gaat over de toekomst van onze gemeente en is daarom

Nadere informatie

Onze maatschappelijke impact in Barendrecht, Ridderkerk, Rhoon en Heerjansdam

Onze maatschappelijke impact in Barendrecht, Ridderkerk, Rhoon en Heerjansdam Onze maatschappelijke impact in Barendrecht, Ridderkerk, Rhoon en Heerjansdam 1 Stimuleren 2 lokale economie Leefomgeving versterken Hoe we de lokale economie versterken Hoe we inzetten op een vitale regio

Nadere informatie

Samenvatting Leefbaarheid in kaart voor sociale wijkteams Land van Cuijk

Samenvatting Leefbaarheid in kaart voor sociale wijkteams Land van Cuijk Samenvatting Leefbaarheid in kaart voor sociale wijkteams Land van Cuijk Onderzoek naar de wensen, behoeften en bijdragen van inwoners uit Padbroek, Cuijk Alex de Veld, Daniëlle Damoiseaux MSc., dr. Martha

Nadere informatie

Nieuwjaarstoespraak Dames en heren,

Nieuwjaarstoespraak Dames en heren, Nieuwjaarstoespraak 2017 Dames en heren, Al vele jaren is het in de gemeente Nunspeet een goede gewoonte om elkaar bij de start van het nieuwe jaar te ontmoeten en elkaar het goede te wensen in het nieuwe

Nadere informatie

Iedereen moet kunnen meedoen

Iedereen moet kunnen meedoen Nieuwe wet voor maatschappelijke ondersteuning in uw gemeente Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Inhoud 2 Voorwoord 5 Wat is de Wmo? 5 Waarom is de Wmo belangrijk? 9 Negen taken voor uw

Nadere informatie

Op weg naar een dementievriendelijke samenleving. Jasper Kimenai, Alzheimer Nederland

Op weg naar een dementievriendelijke samenleving. Jasper Kimenai, Alzheimer Nederland Op weg naar een dementievriendelijke samenleving Jasper Kimenai, Alzheimer Nederland Programma 1. Wensen en behoeften 2. Dementievriendelijk Nederland 3. Voorbeelden 4. Tips 5. Acties 6. Hoe gaan we verder?

Nadere informatie

Gemeente Eersel Resultaten Najaar Najaar 2012 Najaar 2014 Het PON februari 2015

Gemeente Eersel Resultaten Najaar Najaar 2012 Najaar 2014 Het PON februari 2015 Gemeente Eersel Resultaten ajaar - ajaar ajaar Het PO februari 5 ajaar ajaar ajaar < 5. inwoners 3 en 5,5 5, 563 5 635 395. 96.55 86 99 5, 93 88 93 785 878 5,5 - - 7, 8,6 8, 9 99 3 8,8 8,8 8,6 8,6 8, 8,

Nadere informatie

Nieuwjaarstoespraak burgemeester Haan, maandag 2 januari Allereerst wil ik u allen natuurlijk een geweldig en gezond 2017 toewensen, ook

Nieuwjaarstoespraak burgemeester Haan, maandag 2 januari Allereerst wil ik u allen natuurlijk een geweldig en gezond 2017 toewensen, ook Nieuwjaarstoespraak burgemeester Haan, maandag 2 januari 2017 Dames en heren, [Leigh van der Velden bedankt!] Allereerst wil ik u allen natuurlijk een geweldig en gezond 2017 toewensen, ook namens mijn

Nadere informatie

PLEIDOOI DOORONTWIKKELING HUIS VAN EEMNES TEN BEHOEVE VAN BEHOUD, VERSTERKEN EN VERBETERING VAN VOORZIENINGEN EN LEEFBAARHEID VOOR DE GEMEENSCHAP VAN

PLEIDOOI DOORONTWIKKELING HUIS VAN EEMNES TEN BEHOEVE VAN BEHOUD, VERSTERKEN EN VERBETERING VAN VOORZIENINGEN EN LEEFBAARHEID VOOR DE GEMEENSCHAP VAN Eemnes, 28 maart 2018. Onderwerp: Pleidooi Stichting Huis van Eemnes/St. De Hilt & Bibliotheek Gooi en meer in het kader van de noodzakelijke doorontwikkeling van het Huis van Eemnes als gemeenschapshuis

Nadere informatie

Eerst even: de bedoeling Transformatie-opgave:

Eerst even: de bedoeling Transformatie-opgave: 8 november 2017 Lectoraat Welzijn Nieuwe Stijl Eerst even: de bedoeling Transformatie-opgave: verbinding met inwoners en met hun sociale netwerken; integrale benadering van inwoners met hun vraag; ontwikkeling

Nadere informatie

Nieuwjaarstoespraak 2016 van CdK Ank Bijleveld-Schouten, Commissaris van de Koning in Overijssel.

Nieuwjaarstoespraak 2016 van CdK Ank Bijleveld-Schouten, Commissaris van de Koning in Overijssel. Nieuwjaarstoespraak 2016 van CdK Ank Bijleveld-Schouten, Commissaris van de Koning in Overijssel. Dames en heren, Allereerst natuurlijk alle goeds voor het nieuwe jaar gewenst! Fijn dat u er allemaal bent

Nadere informatie

Goed onderwijs Goed klimaat Goed wonen

Goed onderwijs Goed klimaat Goed wonen Kansen voor Zaanstad in Klare Taal Verkiezingsprogramma 2018 D66 Zaanstad Goed onderwijs Goed klimaat Goed wonen D66 krijgt het voor elkaar Inhoud 2 Voorwoord 3 Inleiding 4 Een goed klimaat 5 Goede scholen

Nadere informatie

Praktische opdracht Aardrijkskunde Oog in Al

Praktische opdracht Aardrijkskunde Oog in Al Praktische opdracht Aardrijkskunde Oog in Al Praktische-opdracht door een scholier 2986 woorden 28 januari 2003 3,4 14 keer beoordeeld Vak Aardrijkskunde Korte inleiding: Oog in Al heeft die naam gekregen

Nadere informatie

Convenant Raalte Armoedevrij

Convenant Raalte Armoedevrij Convenant Raalte Armoedevrij Een gemeente-breed verbond tegen armoede en sociale uitsluiting. In de gemeente Raalte zijn huishoudens die vaak jarenlang leven van een inkomen rond het sociaal minimum. Ook

Nadere informatie

Stichting Wel.kom - Holding Stichting Wel.kom - Venlo/Beesel Stichting Wel.kom - Roermond

Stichting Wel.kom - Holding Stichting Wel.kom - Venlo/Beesel Stichting Wel.kom - Roermond Stichting Wel.kom - Holding Stichting Wel.kom - Venlo/Beesel Stichting Wel.kom - Roermond Inhoudsopgave Welkomstwoord Missie en visie Organisatiestructuur Dienstverlening en aanbod Informatie voor vrijwilligers

Nadere informatie

toespraken door wethouder Joost Eerdmans bij de Dag Herdenken Geweldslachtoffers, op 23 september 2017

toespraken door wethouder Joost Eerdmans bij de Dag Herdenken Geweldslachtoffers, op 23 september 2017 toespraken door wethouder Joost Eerdmans bij de Dag Herdenken Geweldslachtoffers, op 23 september 2017 Het gesproken woord geldt (mogelijk zijn de toespraken in de praktijk anders uitgesproken). 1) WELKOMSTWOORD

Nadere informatie

In dit verslag blikken wij als Stichting Open Arms terug op het jaar 2012 en kijken wij vooruit naar het jaar 2013.

In dit verslag blikken wij als Stichting Open Arms terug op het jaar 2012 en kijken wij vooruit naar het jaar 2013. In dit verslag blikken wij als Stichting Open Arms terug op het jaar 2012 en kijken wij vooruit naar het jaar 2013. Het jaar 2012 stond in het teken van het wisselen van de wacht. Grethe Kruizinga vond

Nadere informatie

19-11- 15. Waarom? 1. Dementie in Nederland. Programma. 1. Wensen en behoeften. 1. Wensen en behoeften. Een dementievriendelijke gemeenschap

19-11- 15. Waarom? 1. Dementie in Nederland. Programma. 1. Wensen en behoeften. 1. Wensen en behoeften. Een dementievriendelijke gemeenschap Een dementievriendelijke gemeenschap Iedereen kan een steentje bijdragen Jasper Kimenai Alzheimer Nederland Wies Arts Pgraad/ Stichting Zet Programma 2. Dementievriendelijk 3. Programma dementievrienden

Nadere informatie

Klantreis Terugval dakloosheid. Disgover

Klantreis Terugval dakloosheid. Disgover Klantreis Terugval dakloosheid Disgover PERSONA S Persona - Mark Netwerk/milieu Eigenwijs Sociaal Beïnvloedbaar Kort lontje Mark is 52 jaar, heeft geen contact meer met zijn familie. Door een slechte jeugd

Nadere informatie

Hartelijk Welkom! Gemeentehuis Capelle aan den IJssel 26 november 2013

Hartelijk Welkom! Gemeentehuis Capelle aan den IJssel 26 november 2013 Hartelijk Welkom! Gemeentehuis Capelle aan den IJssel 26 november 2013 Agenda 20.00 uur Opening door wethouder (introductie zonatlas) Jouke van Winden 20.20 uur Introductie Energie Collectief Capelle (ECC)

Nadere informatie

Strategisch Communicatieplan Meedoen in Alblasserdam Augustus 2013

Strategisch Communicatieplan Meedoen in Alblasserdam Augustus 2013 Strategisch Communicatieplan Meedoen in Alblasserdam Augustus 2013 Wendy Hermans Monique Speelman Karin Stevens Inhoudsopgave 1 Meedoen in Alblasserdam... 3 1.1 Inleiding... 3 1.2 Ontwikkelingen... 3 1.3

Nadere informatie

DE TOEKOMST VAN KATWIJK. Verslag Meet-up #4. Burgt Rijnsburg. detoekomstvankatwijk.nl

DE TOEKOMST VAN KATWIJK. Verslag Meet-up #4. Burgt Rijnsburg. detoekomstvankatwijk.nl Verslag Meet-up #4 19-februari 2019 @de Burgt Rijnsburg detoekomstvankatwijk.nl Meet-up #4 Dit was alweer de vierde meet-up van de Toekomst van Katwijk! Deze keer waren alle inwoners, ondernemers en organisaties

Nadere informatie

De economie zit in de lift, maar wat merkt Stadskanaal hiervan?

De economie zit in de lift, maar wat merkt Stadskanaal hiervan? Inleiding Voorzitter Voorjaarsnota 2017 De economie zit in de lift, maar wat merkt Stadskanaal hiervan? Het scenario ziet er voor de gemeente Stadskanaal een stuk minder rooskleurig uit. De transitie jaren

Nadere informatie

Mensen met dementie helpen is een kunst. Arie Pinxteren (links op de foto) is voorzitter van de afdeling Zeeland.

Mensen met dementie helpen is een kunst. Arie Pinxteren (links op de foto) is voorzitter van de afdeling Zeeland. Arie Pinxteren (links op de foto) is voorzitter van de afdeling Zeeland Ik ben vrijwilliger bij Alzheimer Nederland voor mijn vader. Hij heeft dementie en daarom weet ik als geen ander hoe belangrijk het

Nadere informatie

Monitor Recreatie & Toerisme 4-meting maart 2014

Monitor Recreatie & Toerisme 4-meting maart 2014 Monitor Recreatie & Toerisme 4-meting 2013 maart 2014 Inleiding Het aanjaagprogramma Recreatie & Toerisme is in november 2009 van start gegaan. Om het effect van de werkzaamheden te meten wordt jaarlijks

Nadere informatie

Wijkplan Veenendaal-West. Arnout Bakker Willemieke Koudijs Simone de Vreede

Wijkplan Veenendaal-West. Arnout Bakker Willemieke Koudijs Simone de Vreede Wijkplan Veenendaal-West Arnout Bakker Willemieke Koudijs Simone de Vreede Februari 2016 1 Inhoudsopgave Inleiding 3 Analyse wijksterren 3 SPEERPUNTEN 4 Jeugd 4 Wijkteam 5 Vrijwilligers 5 AANDACHTSPUNTEN

Nadere informatie

Gemeente Heerde MijnBurgemeester. Nieuwe burgemeester Heerde

Gemeente Heerde MijnBurgemeester. Nieuwe burgemeester Heerde Gemeente Heerde MijnBurgemeester Nieuwe burgemeester Heerde De gemeente Heerde is op zoek naar een nieuwe burgemeester. Als onderdeel van deze zoektocht heeft de gemeente ook haar inwoners gevraagd naar

Nadere informatie