Wat is MD in de regio?

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Wat is MD in de regio?"

Transcriptie

1 MD in de regio

2 Wat is MD in de regio? MD in de regio is een uniek Management Development programma voor bedrijven die geen eigen intern MD programma kunnen opzetten. MD in de regio combineert hard en zacht, (persoonlijk) leiderschap met kennis over onderwerpen als innovatie, visie en strategie en marketing en sales. Bij MD in de regio is er sprake van een geïntegreerd programma. Geen losse workshops maar een eenjarig programma met een doorgaande leerlijn, afgestemd op de behoefte van de organisatie én de deelnemers. De prijs kwaliteit verhouding van MD in de regio is optimaal. Door veel zelfwerkzaamheid en innovatieve en creatieve werkmethodes blijven de kosten laag. De inhoudelijke kwaliteit van MD in de regio wordt geboden door een groot en divers netwerk van professionals in verschillende disciplines. De professionals in dit kwalitatief hoogstaande netwerk hebben hun sporen verdiend in het bedrijfsleven, overheden en non-profit organisaties. Dit netwerk vormt het kloppend hart van de inhoudelijke ondersteuning van alle MD in de regio trajecten.

3 Voor wie is MD in de regio? MD in de regio is opgezet voor bedrijven die bijvoorbeeld met elkaar verbonden zijn door dezelfde regio of omdat ze een gelijksoortige bedrijfsvoering hebben, werkzaam zijn in dezelfde branche of op hetzelfde vakgebied. Gedacht wordt aan bedrijven voor wie het te kostbaar om een eigen intern Management Development (MD) -programma in te richten. Kunnen middenbedrijven zijn of bedrijven die om een andere redenen kiezen om Management Development liever buiten het eigen bedrijf en in directe interactie met andere bedrijven vorm te geven. Het MD in de regio -traject is bedoelt voor directeuren en leidinggevenden in het hogere kader. Het Management Development (MD) programma helpt hen, via een intensief traject, inzicht te krijgen in zichzelf, de eigen kracht en valkuilen en de manier van aansturen. Door zelfreflectie en feedback van collega deelnemers en trainers, worden de leidinggevende kwaliteiten versterkt en de eigen effectiviteit vergroot. Hierdoor wordt tegelijkertijd de kracht van uw organisatie versterkt. Tevens wordt naast de zachte kant ((persoonlijk) leiderschap) ook in de traject aandacht besteed aan de harde kant te denken valt aan Innovatie, Risk Management, project management etc

4 De voordelen van MD in de regio Hieronder kort een overzicht van inzichten en kennis die de deelnemers en de deelnemende organisaties opdoen. Inzicht in eigen talenten en leiderschap. Kennis en achtergronden van o.a. innovatie, leiderschapstijlen, marketing en sales projectmanagement etc. Kennis van andere organisaties in uw regio, branche of vakgebied. Mogelijkheid tot netwerken. Sterke koppeling van theorie en praktijk. Combinatie van harde en softe managementvaardigheden. Een uniek traject voor een aantrekkelijke prijs.

5 Het programma, " de uitgangspunten (1) Eén contactpersoon. Gedurende het gehele traject is er één trainer/coach die het contact onderhoudt met de deelnemende organisaties en de deelnemers. Deze trainer/coach is de coördinator van het traject. Zij/hij is aanwezig bij het gehele proces, de workshops en de intervisie bijeenkomsten en indien gewenst de coachingssessies. Deze contactpersoon bewaakt de rode draad in het proces en volgt de ontwikkeling van de deelnemers. De workshops worden door twee trainers gegeven, de coördinator van de groep en een inhoudsdeskundige trainer. Verbinding praktijk en theorie. In MD in de regio verbinden we de praktijk aan de theorie door het programma zodanig in te richten dat kortdurende inhoudelijke programmaonderdelen worden gekoppeld aan (lopende) projecten of programma s in de organisaties en vervolgens weer worden geëvalueerd in de intervisiegroepen, waarin wordt besproken hoe de geleerde theorie in de eigen praktijk werkt en geïntegreerd kan worden.

6 Het programma, " de uitgangspunten (2) Leercontract. Iedere deelnemer maakt samen met de eigen organisatie, en de trekker van het MD traject een leercontract. Hierin staan de individuele leerpunten. Op regelmatige basis wordt met de trekker van het MD programma gecheckt of het leercontract nog actueel is en de leerpunten zoals benoemd worden behaald. Zo wordt het MD programma geen vrijblijvende exercitie maar een blijvende verankerde ontwikkeling. Niets is ons te gek. Wij proberen op creatieve wijze te zoeken naar interventies en leerontwikkelingsmethodes die de praktijk en theorie met elkaar borgen. Interventies met veel effect, maar die weinig kosten met zich mee brengen, hieronder twee voorbeelden: Wisselend dirigentschap: waarin een deelnemer een dag het werk overneemt van een andere deelnemer Sparringpartner uit de eigen organisatie (bijvoorbeeld de HR - verantwoordelijke) met wie de deelnemer in het gehele traject regelmatig van gedachten wisselt over organisatiespecifieke onderwerpen

7 Het programma, " de uitgangspunten (3) Maatwerk. Het definitieve MD-programma wordt in nauwe samenwerking opgezet met de HRmanagers van de participerende bedrijven onder begeleiding van de coördinator van de regio. De keuze van de onderwerpen van de workshops is dus afhankelijk van de wensen van de deelnemers en de deelnemende organisaties. Op deze manier kan er een maatwerkprogramma worden ontwikkeld voor de deelnemende bedrijven. Het neveneffect van deze opzet is dat het ook kansen biedt tot samenwerking op andere terreinen. Naast leren en ontwikkelen is dit MD traject ook bedoeld om elkaar te leren kennen en met elkaar te netwerken." Onderwerpen die naast persoonlijke- en leiderschapsontwikkeling binnen het MD Programma aan bod kunnen komen zijn bijvoorbeeld: Projectmanagement Budgettering Risk management Planning en controle Kwaliteitsmanagement Innovatie MVO HRM Strategie Hieronder ziet u een schematisch overzicht van hoe een dergelijk programma eruit kan komen te zien:

8 Het programma" Mogelijke flow Individueel Intake gesprek, Insights Discovery rapport, bepalen leerdoelen Startbijeenkomst 1 e kennismaking met trainers en deelnemers Workshop 1 Leiding geven Coaching Workshop 2 Projectmanagement Workshop 3 MarkeBng en Sales Workshop 4 InnovaBe Workshop 5 MVO On the job, bijvoorbeeld project in eigen organisabe, stage in andere organisabe etc intervisie intervisie intervisie intervisie intervisie CreaBeve intervenbes Eindbijeenkomst presentabe van de deelnemers Sept 2011 Okt 2011 Nov 2011 Jan 2012 Mrt 2012 Mei 2012 Juni 2012 Juli 2012

9 Uitleg 1 e opzet (1) Individuele intake: Het MD programma start met een individueel ontwikkelingstraject. Alle deelnemers krijgen een Insights Discovery rapport (zie bijlage) en op basis van dit rapport en hun individuele leerpunten wordt in een twee uur durend gesprek een zogenaamd leercontract opgesteld. Startbijeenkomst: In de eerste bijeenkomst ontmoeten de deelnemers elkaar en ontmoeten zij de trainers. Er worden intervisiegroepen gevormd. De intervisiegroepen wisselen onderling elkaars leerdoelen uit zodat ze elkaar kunnen coachen en feedback kunnen geven op elkaar leerdoelstelling gedurende het gehele proces. Tevens zal er ook via de website MD in de regio of via een zogenaamde community op internet (Bv een Ning-site) ruimte worden geboden om ervaringen met elkaar te delen. Workshops, projecten en intervisie: Het MD programma zoals hiervoor weergegeven bestaat uit 1 tweedaagse leiderschapsworkshop en 4 eendaagse workshops omtrent een onderwerp. Zowel de tweedaagse als de eendaagse workshops hebben een avondprogramma (de workshop bestaan uit 5 respectievelijk 3 dagdelen). De bedoeling is dat de deelnemers binnen hun organisatie een project adopteren waar ze het geleerde kunnen vormgeven. In de intervisiegroepen wordt dan met elkaar besproken wat er goed ging en tegen welke punten de deelnemer aanloopt. Zo wordt de praktijk en de theorie aan elkaar verbonden en wordt elk traject voor de deelnemer en de deelnemende organisaties maatwerk.

10 Uitleg 1e opzet (2) Creatieve interventies: zoals ook besproken in de uitgangspunten zullen wij proberen op creatieve wijze te zoeken naar interventie en leerontwikkelingsmethodes die de praktijk en theorie met elkaar te borgen die veel effect hebben maar weinig kosten met zich mee brengen. Coaching: indien de deelnemer en/of de organisatie behoefte hebben aan coaching of mentoring kunnen wij dat in het kader van dit traject separaat aanbieden. Het kan gaan over persoonlijke leiderschapsvraagstukken, maar ook over meer inhoudelijke vraagstukken bijvoorbeeld ondersteuning bij het maken van een projectplan, businessplan, innovatietraject, scenarioplanning etc. Eindbijeenkomst: In de eindbijeenkomst presenteren de deelnemers aan elkaar en aan een aantal mensen in hun eigen organisatie hun ervaringen opgedaan tijdens het MD programma. Tevens ronden we het MD in de regio -traject af, vieren de successen en maken we afspraken om geleerde blijvend te borgen.

11 Kosten? We trainen de workshop met twee trainers waarvan 1 wisselende die onderwerp deskundig is en 1 trainer bij alle workshops aanwezig is en zo dus het proces, de rode draad en de ontwikkeling van de deelnemers volgt. Op basis van de huidige opzet en het minimaal aantal deelnemers van bedragen de kosten 4495 euro per persoon. Nogmaals wellicht ter overvloeden dit is slechts een indicatie op basis van het concept programma.

12 Meer informatie Wanneer en waar? Eind september / begin oktober 2011 start MD in de Regio met een nieuwe groep in de regio s: Noord-Holland / Randstad Den Haag en omstreken Contact, informatie & aanmelden Regio Noord-Holland / Randstad Sandra Schotsman (06) Regio Den Haag en omstreken Marc van Seters (06)

www.ludenstraining.nl

www.ludenstraining.nl MANAGEMENT DEVELOPMENT Het is belangrijk om als organisatie de jonge (potentiële) leidinggevenden te koesteren. Ten slotte zijn het de leiders van de toekomst. Een MD- traject is een effectieve manier

Nadere informatie

ImPuls. Talentontwikkeling bij PostNL voor jonge starters. Anouk Hogenboom Nicole Wehmeijer

ImPuls. Talentontwikkeling bij PostNL voor jonge starters. Anouk Hogenboom Nicole Wehmeijer ImPuls Talentontwikkeling bij PostNL voor jonge starters Anouk Hogenboom Nicole Wehmeijer Versie 1 Horizon Training & Ontwikkeling Leusden, 088-5560204 Datum: 15 maart 2012 Inhoudsopgave 1. PostNL: dichtbij,

Nadere informatie

InterCoachCompact 2014

InterCoachCompact 2014 InterCoachCompact 2014 ubr intercoach InterCoach is het expertisecentrum voor collegacoaching binnen de overheid. We leiden collega s op tot coach. Alle collega s van rijksoverheid, provincies en gemeenten

Nadere informatie

RVDB DEVELOPMENT PROGRAM. Hét HR Programma speciaal voor HR professionals

RVDB DEVELOPMENT PROGRAM. Hét HR Programma speciaal voor HR professionals FOCUS ON THE FUTURE Je bent een HR professional met veel ambitie en je wilt succesvol(ler) zijn. Je hebt een visie op HR, al meerdere jaren ervaring en nog veel potentieel. Je bent gericht op de nieuwste

Nadere informatie

Samenwerken aan Succes!

Samenwerken aan Succes! Samenwerken aan Succes! Discussiestuk voor samenwerking tussen: Agrifirm Feed en VMR Training en Coaching BV Ede, 7 maart 2013 Inhoud Wat is de uitgangssituatie?... 3 Agrifirm Feed en VMR Training en Coaching:

Nadere informatie

Masterclass Persoonlijk Leiderschap & Management

Masterclass Persoonlijk Leiderschap & Management Masterclass Persoonlijk Leiderschap & Management Masterclass Persoonlijk Leiderschap & Management Voor managers, bedrijfsleiders en aspirant-ondernemers die hun persoonlijke effectiviteit willen vergroten!

Nadere informatie

Masterclass Persoonlijk Leiderschap & Management

Masterclass Persoonlijk Leiderschap & Management Masterclass Persoonlijk Leiderschap & Management Masterclass Persoonlijk Leiderschap & Management Voor managers, bedrijfsleiders en aspirant-ondernemers die hun persoonlijke effectiviteit willen vergroten!

Nadere informatie

Training: Sitemanagement

Training: Sitemanagement Training: Sitemanagement Persoonlijke Performance in Managementvaardigheden voor sitemanagers in de procesindustrie Training: Sitemanagement Persoonlijke Performance in Managementvaardigheden voor sitemanagers

Nadere informatie

Leidinggeven aan beweging Training

Leidinggeven aan beweging Training Helpt managers met de ontwikkeling van medewerkers Leidinggeven aan beweging Training INFORMATIE VOOR HR EN ORGANISATIE Inleiding Er verandert veel bij gemeenten. Dat heeft invloed op het werk van ambtenaren.

Nadere informatie

een ander perspectief!

een ander perspectief! Omdat het onderwijs gebaat is bij een ander perspectief! Onderwijs wordt georganiseerd door mensen uit het onderwijs. Dat is de praktijk die we kennen. Een praktijk die er voor heeft gezorgd dat de kwaliteit

Nadere informatie

Jong Talent. om de nabije toekomst van onze maatschappij en - meer specifiek - uw organisatie vorm te geven.

Jong Talent. om de nabije toekomst van onze maatschappij en - meer specifiek - uw organisatie vorm te geven. Jong Talent Jong Talent Ze zijn er gelukkig volop. Jonge mensen die geloven in de publieke zaak en zich daarvoor willen inzetten. Startende hbo ers en academici die bewust kiezen voor een carrière bij

Nadere informatie

Studiegids 2014-2015 Leraar Plus Traject & Onderwijskundig Meesterschap Traject. Een samenwerking tussen de ORION-scholen en KPC Groep

Studiegids 2014-2015 Leraar Plus Traject & Onderwijskundig Meesterschap Traject. Een samenwerking tussen de ORION-scholen en KPC Groep Studiegids 2014-2015 Leraar Plus Traject & Onderwijskundig Meesterschap Traject Een samenwerking tussen de ORION-scholen en KPC Groep KPC Groep 1 VOORWOORD 3 2 ACHTERGROND EN UITGANGSPUNTEN LERAAR PLUS

Nadere informatie

Management development. Het ontwikkelen van toekomstig leiders

Management development. Het ontwikkelen van toekomstig leiders Management development Het ontwikkelen van toekomstig leiders Management development Weet u wie de aanstormende leiderschapstalenten in uw organisatie zijn? En koestert u deze talenten wel genoeg? Uw jonge

Nadere informatie

Informatie over : Vitaliteitssubsidie - 5.000,- ESF subsidie Duurzame inzetbaarheid Gratis tool + ondersteuning: Huis van Werkvermogen Gratis tool +

Informatie over : Vitaliteitssubsidie - 5.000,- ESF subsidie Duurzame inzetbaarheid Gratis tool + ondersteuning: Huis van Werkvermogen Gratis tool + Informatie over : Vitaliteitssubsidie - 5.000,- ESF subsidie Duurzame inzetbaarheid Gratis tool + ondersteuning: Huis van Werkvermogen Gratis tool + ondersteuning: Vitaliteitsportal Aanbieders producten

Nadere informatie

Geef kleur aan je loopbaan!

Geef kleur aan je loopbaan! West-Brabant WEST-BRABANT Klaar om je talent met de regio te delen? W EST-BRABANT Geef kleur aan je loopbaan! WEST-BRABANT WEST-BRABANT WEST-BRABANT W EST-BRABANT Maak kennis met de Professionals op www.smartwestbrabant.tk

Nadere informatie

Coaching van zelfsturende teams: Ontwikkelprogramma. voor interne coaches

Coaching van zelfsturende teams: Ontwikkelprogramma. voor interne coaches Coaching van zelfsturende teams: Ontwikkelprogramma voor interne coaches Yvette Paludanus en Alyanna Bijlsma December 2014 1 Inleiding De zorg is in transitie. Er is een wens en noodzaak om de cliënt en

Nadere informatie

SOLLICITANTEN - INFORMATIE DEEL 1

SOLLICITANTEN - INFORMATIE DEEL 1 SOLLICITANTEN - INFORMATIE DEEL 1 Holland Training Nederland BV Mezenlaantje 7 1861 ME Bergen Telefoon: (072) 58 15 241 Internet: www.holland-training.com E-mail: info@holland-training.com Algemeen Gregor

Nadere informatie

Leiderschapstrainingen

Leiderschapstrainingen Leiderschapstrainingen De zorgsector maakt vele veranderingen door: naast veranderingen vanuit de overheid (financiering en andere wetswijzigingen) speelt ook de veranderende zorgvraag een rol. Zorginstellingen

Nadere informatie

Master in. Leadership MAAK HET VERSCHIL IN 2015 VERBIND HART EN HARD START: FEB 2015 KLANTWAARDERING:

Master in. Leadership MAAK HET VERSCHIL IN 2015 VERBIND HART EN HARD START: FEB 2015 KLANTWAARDERING: Master in Leadership MAAK HET VERSCHIL IN 2015 VERBIND HART EN HARD START: FEB 2015 KLANTWAARDERING: Master in Leadership Weet jij wat jouw hart sneller doet kloppen? Collega s die precies doen wat jij

Nadere informatie

Brochure Leergang Voor kwaliteit en resultaat in stad en wijk Open inschrijving januari juni 2005

Brochure Leergang Voor kwaliteit en resultaat in stad en wijk Open inschrijving januari juni 2005 Brochure Leergang Voor kwaliteit en resultaat in stad en wijk Open inschrijving januari juni 2005 blooming (Rienk van Wingerden en Peter van Zutphen) samen met H/Kwadraat (Hans Hoogvorst) en Kars Advies

Nadere informatie

Leiderschap in je community GETALENTEERDE MAAR KANSARME JONGEREN LEREN EEN SOCIAAL PROJECT OPZETTEN

Leiderschap in je community GETALENTEERDE MAAR KANSARME JONGEREN LEREN EEN SOCIAAL PROJECT OPZETTEN Leiderschap in je community GETALENTEERDE MAAR KANSARME JONGEREN LEREN EEN SOCIAAL PROJECT OPZETTEN 2012 2014 Wie? Che Amigo is een dynamische stichting die zich sinds 2007 inzet voor beter onderwijs en

Nadere informatie

Training: Effectieve Projectbeheersing. Praktische inzichten en toepasbare methodieken binnen de procesindustrie.

Training: Effectieve Projectbeheersing. Praktische inzichten en toepasbare methodieken binnen de procesindustrie. Training: Effectieve Projectbeheersing Praktische inzichten en toepasbare methodieken binnen de procesindustrie. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag zonder schriftelijke toestemming van

Nadere informatie

LOOPBAANADVIES 7 COACHING 11 TRAININGEN & WORKSHOPS 13 SOLLICITATIETRAINING INDIVIDUEEL 15 SOLLICITATIETRAINING GROEPSVERBAND 17

LOOPBAANADVIES 7 COACHING 11 TRAININGEN & WORKSHOPS 13 SOLLICITATIETRAINING INDIVIDUEEL 15 SOLLICITATIETRAINING GROEPSVERBAND 17 2 Mensen terugbrengen naar de arbeidsmarkt of ze begeleiden naar een ander beroep. Dat is de missie van WerkCompleet. We beschikken over alle competenties en kwaliteiten die voor dit inspirerende werk

Nadere informatie

We onderscheiden de onderstaande vormen in het keuzeproces tussen uitbesteden of zelf ontwikkelen en geven van een training:

We onderscheiden de onderstaande vormen in het keuzeproces tussen uitbesteden of zelf ontwikkelen en geven van een training: Trainen... Zelf organiseren of uitbesteden Uitbesteden of zelf doen, het zelf ontwikkelen en geven van een training versus het inschrijven op een externe training. Twee uitersten waar tussenin ook nog

Nadere informatie

HBO bedrijfskunde leergang Facility Management

HBO bedrijfskunde leergang Facility Management FM Academy HBO bedrijfskunde leergang Facility Management De FM Academy biedt u een functiegerichte opleiding met specifieke aandacht voor Facility Management. In deze leergang doen de deelnemers zelf

Nadere informatie

MANAGEMENT DEVELOPMENT PROGRAMMA. ziekenhuisapothekers. Nederlandse Vereniging van Ziekenhuisapothekers

MANAGEMENT DEVELOPMENT PROGRAMMA. ziekenhuisapothekers. Nederlandse Vereniging van Ziekenhuisapothekers MANAGEMENT DEVELOPMENT PROGRAMMA ziekenhuisapothekers Nederlandse Vereniging van Ziekenhuisapothekers Academie voor Medisch Specialisten maart 2010 Management Development programma voor ziekenhuisapothekers

Nadere informatie

Kaders introductie en begeleiding van nieuw personeel KS FECTIO. Concept maart 2011

Kaders introductie en begeleiding van nieuw personeel KS FECTIO. Concept maart 2011 Kaders introductie en begeleiding van nieuw personeel KS FECTIO 2010 Concept maart 2011 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding 2. Introductie van nieuw personeel 3. Begeleiding van nieuw personeel 3.1 leidinggevenden

Nadere informatie

I nhoudsopgave van het CAP productenboek

I nhoudsopgave van het CAP productenboek I nhoudsopgave van het CAP productenboek Hoofdstuk 1 Organisatieontw ikkeling 1.1 Werkconferentie 2 1.2 Leerimpulsen 3 1.3 Trajecten rond werkprocessen 5 1.4 Individuele coaching 8 Hoofdstuk 2 Leiderschapsontw

Nadere informatie

KNOWLEDGE INTO ACTION CREËER EEN LUISTERAAR EN BRENG HEM IN BEWEGING

KNOWLEDGE INTO ACTION CREËER EEN LUISTERAAR EN BRENG HEM IN BEWEGING KNOWLEDGE INTO ACTION CREËER EEN LUISTERAAR EN BRENG HEM IN BEWEGING info@exellior.com September 2014 Copyrights KNOWLEDGE INTO ACTION 2 GEFELICITEERD! U heeft besloten meer te willen weten over de ontwikkeling

Nadere informatie

FRANCHISE - INFORMATIE DEEL 1

FRANCHISE - INFORMATIE DEEL 1 FRANCHISE - INFORMATIE DEEL 1 Holland Training Nederland BV Heer Janszdorp 1 4493 EA Kamperland Telefoon: (076) 52 44 930 Internet: www.holland-training.com E-mail: info@holland-training.com Algemeen Bart

Nadere informatie