Video Intercom Systeem

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Video Intercom Systeem"

Transcriptie

1 Video Intercom Systeem AC-563 buiten unit INSTALLATIE HANDLEIDING

2 2 Functies RVS torqbouten met veiligheidsnok nachtzicht LED verlichting kleuren CCD camera luidspreker beldrukknop naamlabel vensters microfoon Meegeleverde artikelen Buiten unit AC-563 wordt standaard geleverd inclusief opbouwmontage doos en de connectors voor aansluiting van alle kabels die naar monitor units gaan. De eveneens standaard meegeleverde voeding levert 14,5 VDC spanning voor alle functies van de AC-563. De voeding levert géén spanning voor een elektrische deuropener. Een elektrische deuropener krijgt een eigen bijpassende voeding welke geschakeld wordt door het potentiaalvrije contact op de AC-563 (zie verder in deze handleiding)

3 3 Voorbereiding voor de montage Plaats de buiten unit zo dat cameralens op 160cm hoogte komt. Bij een te hoog geplaatste buiten unit zal het gezicht van een minder lange bezoeker niet (geheel) gezien worden. Tevens is vaak de bovenste helft van het beeld op de monitor niet benut omdat de camera voor een groot deel over bezoekers heen kijkt. Bovenste helft op het beeldscherm is niet benut 175cm 160cm TE HOOG GOED Cameralens kijkhoek De cameralens heeft een ruime kijkhoek van 92. De afbeelding hier rechts laat een hoek zien van 92. De kijkhoek is een vast gegeven en is zowel verticaal als horizontaal gelijk. 92 Stelschroefje voor instelling camerarichting Camera richting instelling De as van de camera van de VC-563 is aan de achterzijde gefixeerd met een stelschroefje. Draai het stelschroefje iets los. Verwijder het schroefje niet. De richting van de gehele camera kan nu traploos naar alle richtingen gericht worden. Het bereik van de richtbaarheid is +/- 30. Draai het schroefje weer vast om de nieuw ingestelde richting te fixeren.

4 4 Connectors & beldrukknoppen De 4-polige connectors aan de achterzijde corresponderen met de beldrukknoppen aan de voorzijde zoals onderstaand is afgebeeld. Alle binnen units VM-370, VM-320, VM-337, VM-372 en audio extension units AX-360/AX-361 kunnen gecombineerd in één systeem worden aangesloten. Dit betekent dat iedere bewoner zijn eigen keuze kan maken. Indien bijvoorbeeld één van de bewoners een monitor met fotogeheugen prefereert dan kan voor dat appartement een VM-372 geplaatst worden. Indien een andere bewoner een audio only intercom voldoende vindt dan kan in dat appartement een AX-360/AX-361 geplaatst worden. Deze aansluiting maakt dan geen gebruik van het videogedeelte van het systeem, maar heeft wel de functionaliteiten van spraak-intercom en deuropener bediening. Maximum per appartement Per individueel appartement kunnen maximaal 4 monitor units + 2 audio extension worden aangesloten. In zo n opstelling klinkt op alle aangesloten units het oproepgeluid, en gaat op alle monitor units het beeld aan als op de beldrukknop van dat appartement gedrukt wordt.

5 5 Aansluitingen Sluit iedere monitor unit aan op de AC-563 met een eigen afgeschermde 4-aderige signaalkabel. Verbindt de aders van de signaal kabel met de aders van de wired-connectors d.m.v. de meegeleverde zwakstroomverbinders. Verbindt van alle kabels de blank koperen drainwires met elkaar. 4 aderige wiredconnector Zwakstroomverbinders Drainwire 4-aderige signaalkabel met drainwire De meegeleverde 4-aderige signaalkabel heeft geen witte ader. Verbindt daarom de witte ader van de 4-polige wired-connector met de groene ader van de signaalkabel voor het transport van het videosignaal. 4-aderige wired-connector ader functies = audio = = power gnd = = power dc+ = = video = 4-aderige signaalkabel

6 6 Voeding Monteer de voeding d.m.v. het meegeleverde stukje DIN-rail, of klik deze op een bestaande DINrail in een groepenkast. Sluit de voeding pas aan op netspanning nadat alle verbindingen van het systeem gemaakt zijn. Voeding voor AC-563 (standaard meegeleverd) 220 VAC Drainwire (aardedraad) Sluit de zwakstroomuitgang van de voeding aan op de witte 2-polige socket aan de achterzijde van de AC-563. Zorg ervoor dat de rode draad niet met zwart verwisseld wordt. Let er tevens op dat de connector slechts op één manier in de 2- polige socket van de AC-563 past. Forceer hier geen omgekeerde aansluiting. Verwisseling van de polariteit van de voeding kan de AC-563 beschadigen! Belangrijke aanwijzing: Verwijder altijd jumper J3 aan de achterzijde van iedere monitor unit! Indien jumper J3 niet verwijderd wordt dan wordt monitor geactiveerd bij het indrukken van iedere beldrukknop op de AC-563.

7 7 Elektrische deuropener Buiten unit AC-563 biedt een potentiaalvrij contact voor de schakeling van een externe voeding die een elektrische deuropener van spanning voorziet als het potentiaalvrij contact geactiveerd wordt. Soms hebben de aders v/d wiredconnector voor schakeling van de voeding van een deuropener rode strepen en kruisen. Negeer deze markeringen omdat de schakeldraden geen polariteit hebben. Voeding passend bij elektrische deuropener (niet meegeleverd) Wiredconnector Elektrische deuropener (niet meegeleverd) Sluit 1 draad v/d voeding voor de deuropener rechtstreeks aan op de elektrische deuropener (zwart in het schema), en sluit de 2e draad van de voeding aan op de deuropener via de 2 schakeldraden van het potentiaalvrije contact (rood en het schema). Gelijkspanning (DC) of wisselspanning (AC)? Een deuropener die op wisselspanning werkt maakt een zoemend geluid als deze geactiveerd is, terwijl een opener die op gelijkspanning werkt 100% stil is. In de praktijk wordt een zoemend geluid als een voordeel ervaren omdat dit een signaal is dat de deur geopend kan worden. Ter informatie: Elektrische deuropeners zijn geen fijngevoelige componenten. In uitzonderlijke gevallen kan het voorkomen dat bij het beëindigen van de spanning een terugslag van spanning ontstaat. Het is daarom beter om de voeding van de VC-563 niet tevens te gebruiken als voeding voor een deuropener. Hiermee wordt voorkomen dat de VC-563 beschadigd raakt indien zo n spanningsterugslag toevallig zou plaatsvinden.

8 8 Volume afstelling In situaties waar een galmende akoestiek aanwezig is, of waar geluid snel weerkaatst wordt kan het voorkomen dat het systeem gaat rondzingen. Rondzingen is het fenomeen dat geluid uit de luidspreker wordt opgevangen door de microfoon, dan wordt doorgegeven aan de luidspreker, vervolgens door de luidspreker weer wordt doorgegeven aan de microfoon, waarna ten slotte een circuit tot stand komt dat niet meer stopt. Het effect van rondzingen is dat de buiten unit een constantie fluittoon laat horen. Indien rondzingen geactiveerd wordt dan kan dit geëlimineerd worden door het volume van de luidspreker van de buiten unit iets zachter in te stellen. Gebruik hiervoor de volume-potentiometer welke aan de achterzijde met een schroevendraaier bediend kan worden. Naamlabels aanbrengen Druk het plastic afdekplaatje van een naamplaatvenster aan één zijde (rechts of links) met de vinger ongeveer 2mm in. Schuif het gehele afdekplaatje nu enkele millimeters naar de zijde waar het plaatje met de vinger is ingedrukt (op de afbeelding hiernaast is dat naar rechts). Het plaatje kantelt nu aan de linkerzijde uit de behuizing en kan vervolgens in z n geheel uit de behuizing genomen worden. Beschrijf het label met de gewenste tekst, of plaats een nieuw label met bedrukte/geprinte tekst. Plaats het label weer in het afdekplaatje en schuif het geheel weer terug in de buiten unit, in omgekeerde volgorde van de wijze waarop deze verwijderd is.

9 9 Storingsvrij installeren Alleen al door het gebruik van de door VDI Systems geleverde afgeschermde bedrading is het videosignaal reeds goed beschermd tegen storingen. Echter. in sommige gevallen, afhankelijk van de locatie, is zoveel elektromagnetische interferentie (EMI) aanwezig dat het raadzaam is om de opgevangen storingen ook af te voeren. Omdat het moeilijk is om van te voren vast te stellen of op een specifieke locatie veel storing aanwezig is adviseert VDI Systems om de afscherming van de bedrading op voorhand te aarden. Aarden van het systeem: Het systeem kan geaard worden door alle drainwires met elkaar te verbinden en deze aan te sluiten op een aarde contact. Verbindt zowel de drainwires van alle kabels die bij de AC-563 samenkomen, als de drainwires van de signaalkabel en de voedingskabel die bij achter bij een monitor unit samen komen met elkaar. Als alle drainwires met elkaar verbonden zijn dan kan de verbinding met een aardecontact op iedere plek gemaakt worden waar dit het gemakkelijkst bereikt kan worden. Indien bij de buiten unit bijvoorbeeld geen aarde contact aanwezig is dan kan verbinding met aarde ook gemaakt worden in één van de appartementen. Omdat de drainwire overal wordt doorverbonden is het systeem op deze wijze toch totaal geaard. Let op: Maak in een systeem slechts één verbinding met een aardecontact. Als een verbinding met aarde op 2 plaatsen gemaakt zou worden dan zou door een verschil in aardpotentiaal van beide aardecontacten een stroom kunnen ontstaat op de drainwires. Deze stroom zou dan vervolgens storing kunnen afgeven op de draad die het videosignaal transporteert waardoor de kwaliteit van het videobeeld op monitor units beïnvloed kan worden.

10 10 Copyright De inhoud van in deze handleiding is auteursrechtelijk beschermd (Artikel 1 v/d Auteurswet van 23 september 1912). Onder de inhoud wordt verstaan alle tekst, tekeningen en afbeeldingen zowel in samenhang met elkaar als los van elkaar. Overtreding van de wet op het auteursrecht is een misdrijf. Zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming vooraf van VDI Systems is het niet toegestaan om deze handleiding of de inhoud van deze handleiding; geheel of gedeeltelijk in enige vorm of op enigerlei wijze te reproduceren of over te dragen door plaatsing op een website toegankelijk te maken door plaatsing op een intranet toegankelijk te maken via internet te verspreiden op USB-stick, DVD, CD-rom of op andere wijze te verspreiden te gebruiken voor cursussen Alle rechten voorbehouden. Copyright VDI Systems VDI Systems, Deltaplein 515, 2554 GH Den Haag, The Netherlands - - Tel +31 (0)

Video Intercom Systeem

Video Intercom Systeem Video Intercom Systeem VM-320 VM-670 VM-372M1 VM-670M1 / VM-670M4 AX-361 MONITOR UNITS INSTALLATIE HANDLEIDING 2 Aansluitmogelijkheden Monitor units; VM-320, VM-670, VM-372M1, VM-670M4, en audio intercom

Nadere informatie

HANDLEIDING NIVEAU 3 DEEL 1 - HARDWARE

HANDLEIDING NIVEAU 3 DEEL 1 - HARDWARE NR. 1 IN DOMOTICA TECHNISCHE HANDLEIDING (NIVEAU 3) DEEL 1 - HARDWARE BESCHRIJFT DE MICROS, 'COMPACT' en PROJECT SYSTEMEN HWNL46.doc 19/02/02 127 pages TELETASK België - Alle rechten zijn voorbehouden

Nadere informatie

@COM Business Manager v1.3. Versie 7.1.35-04. pagina 1

@COM Business Manager v1.3. Versie 7.1.35-04. pagina 1 Snom gebruikershandleiding @COM Business Manager v1.3 Versie 7.1.35-04 pagina 1 Copyright Uit deze handleiding mag niets worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotokopie, microfilm

Nadere informatie

DL-reeks Lcd-scherm Gebruikershandleiding

DL-reeks Lcd-scherm Gebruikershandleiding DL-reeks Lcd-scherm Gebruikershandleiding Copyright Copyright 2013 BenQ Corporation. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze documentatie mag zonder de voorafgaande schriftelijke toestemming van BenQ

Nadere informatie

Installatie instructies Programmeerhandleiding

Installatie instructies Programmeerhandleiding VISTA-25NL Installatie instructies en Programmeerhandleiding V25NL 09/2000 Versie 2000/09-3 - 2- Fabrikant : Ademco International, New York U.S.A. Eerste opmaak : maart 2000 Versie-beheer : 2000/09-3 This

Nadere informatie

APS M1P-EU Micro-Omvormers Installatie- en Gebruikers Handleiding

APS M1P-EU Micro-Omvormers Installatie- en Gebruikers Handleiding APS M1P-EU Micro-Omvormers Installatie- en Gebruikers Handleiding Versie: 1.6 (Nederlands) ALTENERGY POWER SYSTEM, INC. All rights reserved Pag. 1 Niets uit dit document mag worden gekopieerd zonder schriftelijke

Nadere informatie

FP72E LCD Kleurenmonitor 17,0" LCD Beeldscherm Gebruikershandleiding

FP72E LCD Kleurenmonitor 17,0 LCD Beeldscherm Gebruikershandleiding FP72E LCD Kleurenmonitor 17,0" LCD Beeldscherm Gebruikershandleiding i Copyright Copyright 2006 BenQ Corporation. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze documentatie mag zonder de voorafgaande schriftelijke

Nadere informatie

GEBRUIKSHANDLEIDING. Lees voor gebruik deze gebruikshandleiding.

GEBRUIKSHANDLEIDING. Lees voor gebruik deze gebruikshandleiding. GEBRUIKSHANDLEIDING Lees voor gebruik deze gebruikshandleiding. 2 3 Inhoudsopgave Veiligheidsinstructies Lees voor gebruik deze gebruikshandleiding. Inleiding 4 Inhoud verpakking 5 Bevestigen van de Doorsafe

Nadere informatie

HKTS 9/16. Home Theater Speaker System. Handleiding Nederlands

HKTS 9/16. Home Theater Speaker System. Handleiding Nederlands HKTS 9/16 Home Theater Speaker System Handleiding Nederlands HKTS 9/16 Home Theater Systeem Handleiding Inhoud Inleiding....3 Eigenschappen en Functies...3 HKTS200SUB Subwoofer Aansluitingen op de Achterzijde....4

Nadere informatie

Draadloos/Bedraad Netwerk IP Camera. Gebruikershandleiding Z1201 & W1201. versie 3.8

Draadloos/Bedraad Netwerk IP Camera. Gebruikershandleiding Z1201 & W1201. versie 3.8 Draadloos/Bedraad Netwerk IP Camera Gebruikershandleiding Z1201 & W1201 versie 3.8 Inhoudopgave: 1) VEILIGHEIDSINSTRUCTIES... 4 2) PRODUCTSPECIFICATIES... 5 3) VERPAKKINGSINHOUD... 7 4) INSTALLATIE...

Nadere informatie

Draadloos/Bedraad Netwerk IP Camera. Gebruikershandleiding versie 1.8

Draadloos/Bedraad Netwerk IP Camera. Gebruikershandleiding versie 1.8 Draadloos/Bedraad Netwerk IP Camera Gebruikershandleiding versie 1.8 Inhoudopgave: 1) VEILIGHEIDSINSTRUCTIES... 4 2) PRODUCTSPECIFICATIES... 5 3) VERPAKKINGSINHOUD... 7 4) INSTALLATIE... 8 Installatie

Nadere informatie

BDS Geïntegreerd home theater systeem Handleiding NEDERLANDS

BDS Geïntegreerd home theater systeem Handleiding NEDERLANDS Geïntegreerd home theater systeem Handleiding NEDERLANDS Inhoud INLEIDING 3 CONTROLEER DE NETSPANNING VÓÓR U BEGINT 3 UITPAKKEN 3 EEN GOEDE PLAATS BEPALEN 3 SCHOONMAKEN 3 VERPLAATSEN 3 ONDERDELEN VAN HET

Nadere informatie

Digitaal schoolbord. Tips & Tricks

Digitaal schoolbord. Tips & Tricks Digitaal schoolbord Tips & Tricks Digitaal schoolbord - Inhoudsopgave HD Bord software installeren binnen Deklas.Nu... 4 HD Bord software installeren op een stand-alone systeem... 5 - Installatie vanaf

Nadere informatie

KX-VC300/KX-VC600. Bedieningshandleiding. HD Visuele Communicatie Unit. Modelnr.

KX-VC300/KX-VC600. Bedieningshandleiding. HD Visuele Communicatie Unit. Modelnr. Modelnr. Bedieningshandleiding HD Visuele Communicatie Unit KX-VC300/KX-VC600 Hartelijk dank voor de aanschaf van dit Panasonic product. Lees eerst deze handleiding voordat u dit product in gebruik neemt

Nadere informatie

LaCie 324i LCD Monitor. Inhoudsopgave Gebruikershandleiding pagina 1

LaCie 324i LCD Monitor. Inhoudsopgave Gebruikershandleiding pagina 1 Inhoudsopgave Gebruikershandleiding pagina 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 8 1.1. Kenmerken... 9 1.2. Specificaties LaCie 324i... 10 1.3. Inhoud van de verpakking... 11 1.4. Over de borgschroef van de

Nadere informatie

Domotica panel PC WMK-PPC1x5. Installatiehandleiding

Domotica panel PC WMK-PPC1x5. Installatiehandleiding Domotica panel PC WMK-PPC1x5 Installatiehandleiding 07-2014 Inhoud van de verpakking Inbouwdoos Panel PC Power supply met 220V kabel 2 Geachte heer/mevrouw, NL Gefeliciteerd met de aanschaf van de WMK-PPC155,

Nadere informatie

Deze handleiding kan ook gebruikt worden om versie 2008 op te bouwen. De verschillen zijn miniem.

Deze handleiding kan ook gebruikt worden om versie 2008 op te bouwen. De verschillen zijn miniem. INHOUDSTAFEL INLEIDING... 3 1 VOORBEREIDING... 4 1.1 Batterijen opladen... 4 1.1.1 Met de interne lader... 4 1.1.2 Met een externe lader... 5 1.2 Accu s verwisselen... 5 1.3 Terrein opstellen... 6 2 ONDERDELEN...

Nadere informatie

Een rapport over het installeren van groepenkasten speciaal gemaakt en verspreid door 123groepenkast.nl

Een rapport over het installeren van groepenkasten speciaal gemaakt en verspreid door 123groepenkast.nl 15 dingen die je moet weten over het installeren van een groepenkast Een rapport over het installeren van groepenkasten speciaal gemaakt en verspreid door 123groepenkast.nl Luc Lageweg V 3.0 15 dingen

Nadere informatie

Domotica panel PC WMK-PPC1710. Installatiehandleiding

Domotica panel PC WMK-PPC1710. Installatiehandleiding Domotica panel PC WMK-PPC1710 Installatiehandleiding 11-2014 Inhoud van de verpakking Inbouwdoos Panel PC (kan afzonderlijk geleverd zijn) 12V power supply 230V aansluitkabel 2 Geachte heer/mevrouw, NL

Nadere informatie

myreader Gebruikersgids

myreader Gebruikersgids myreader Gebruikersgids Copyright 2007 van HumanWare Limited, Christchurch, Nieuw Zeeland. Alle rechten voorbehouden. Geen enkel deel van deze publicatie mag in enige vorm of met enig middel worden gereproduceerd

Nadere informatie

Acoustic Chorus AC-60

Acoustic Chorus AC-60 Acoustic Chorus AC-60 Dank u en gefeliciteerd met uw keuze van de Roland AC-60 Acoustic Chorus. Voordat u het apparaat gaat gebruiken, lees eerst de hoofdstukken getiteld: Belangrijke Veiligheidsinstructies

Nadere informatie

Handleiding BordWijs Multi-Touch Schermen

Handleiding BordWijs Multi-Touch Schermen Handleiding BordWijs Multi-Touch Schermen BordWijs 2010 Inhoudsopgave Belangrijke veiligheidsinstructies 3 BordWijs Monitor 4 Aanzicht zijpaneel 4 Aanzicht voorkant 5 Aanzicht DVD module 6 Aanzicht PC

Nadere informatie

34199_Control_2_4G_Dutch 02/08/07 14:06 Side 1 JBL ON AIR CONTROL 2.4G. Nederlands HANDLEIDING

34199_Control_2_4G_Dutch 02/08/07 14:06 Side 1 JBL ON AIR CONTROL 2.4G. Nederlands HANDLEIDING 34199_Control_2_4G_Dutch 02/08/07 14:06 Side 1 JBL ON AIR CONTROL 2.4G HANDLEIDING Nederlands 34199_Control_2_4G_Dutch 02/08/07 14:06 Side 2 INTERFERENTIE VERKLARING VAN DE FEDERAL COMMUNICATIONS COMMISSION

Nadere informatie

Door het oog van de Camera (Bijlage)

Door het oog van de Camera (Bijlage) Door het oog van de Camera (Bijlage) Installatiehandleiding monitoringscamera Inhoud Technische informatie over de door GBN gebruikte apperatuur Camera installeren Camera aansluiten op telvisie Camera

Nadere informatie

AAN DE SLAG MET ANNA. Handleiding versie 2.3

AAN DE SLAG MET ANNA. Handleiding versie 2.3 AAN DE SLAG MET ANNA. Handleiding versie 2.3 Copyright 2014, Plugwise. Alle rechten voorbehouden. 2 Hallo Anna. Vroeger had je thermostaten. Nu is er Anna. Anna werkt voor jou en doet wat ze moet doen:

Nadere informatie

HUSQVARNA AUTOMOWER 305 GEBRUIKSAANWIJZING

HUSQVARNA AUTOMOWER 305 GEBRUIKSAANWIJZING HUSQVARNA AUTOMOWER 305 GEBRUIKSAANWIJZING INHOUDSOPGAVE 1. Introductie en veiligheid... 5 1.1 Inleiding... 5 1.2 Symbolen op het product... 6 1.3 Symbolen in de gebruiksaanwijzing... 7 1.4 Veiligheidsinstructies...

Nadere informatie

Basis gebruiksaanwijzing Verdeler + regeltechniek. Uitleg en Garantiebepalingen

Basis gebruiksaanwijzing Verdeler + regeltechniek. Uitleg en Garantiebepalingen Basis gebruiksaanwijzing Verdeler + regeltechniek Uitleg en Garantiebepalingen Versie CONCEPT Rudi d.d. 17-9-2014 Verdeler nr. Order nr. Installatiedatum INHOUDSOPGAVE Vloerverwarming, wat nu?! 6 Uitleg

Nadere informatie

Beschrijvings SW Gebruikers Handleiding (V4.1)

Beschrijvings SW Gebruikers Handleiding (V4.1) Beschrijvings SW Gebruikers Handleiding (V4.1) voor Microsoft Windows 2011. 5 PenAndFree Co.,Ltd Inhoud 1. Leren werken met Tablet functies ---- 3 1.1 Controleren of de tablet functies zijn geactiveerd.

Nadere informatie

Internet Splitterpakket Handleiding

Internet Splitterpakket Handleiding Internet pakket Handleiding Inleiding Internet pakket Je hebt een Internet pakket ontvangen, samen met het Start Installatiepakket. In het Internet pakket vind je de splitter. De splitter heb je nodig

Nadere informatie

INSTALLATIE. 2. Mike houder. 3. Montage 1. INHOUD

INSTALLATIE. 2. Mike houder. 3. Montage 1. INHOUD MAGNUM EUROPE AVERA B.V. THE NETHERLANDS WWW.AVERA.NL Versie Maart 2005 1 GARANTIE Magnum International garandeert een goede werking van dit product gedurende een periode van één jaar na de aankoopdatum.

Nadere informatie