STARTENDE CURSUSSEN september 11

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "STARTENDE CURSUSSEN september 11"

Transcriptie

1 STARTENDE CURSUSSEN september 11 MET DE BESCHRIJVING VAN DE INHOUD EN DE BIJDRAGE. PC Multimedia 1 (vervolgcursus Internet) Vrijdagnamiddag 02 september tot uur. 16 lessen/60,00 euro materiaal/ 40,00 euro Beschikbare plaatsen: 14. In de cursus multimedia 1 komen foto s centraal te staan. We starten met het maken van mapjes en het ordenen van de mapjes in de windows verkenner. We leren foto s maken met ons digitaal toestel en ook foto s inscannen. Eenmaal de foto s op de computer staan leren we ze eenvoudig bewerken met het programma Picasa (gratis te downloaden van internet). We maken collages, filmpjes en online webalbums. Een toffe cursus voor wie interesse heeft in het maken en eenvoudig bewerken van foto s. Deze cursus is bestemd voor cursisten die een basiskennis van de computer hebben. PC Initiatie PC - Internet 2 NIEUW! Woensdagvoormiddag 07 september tot uur stipt. 16 lessen/60,00 euro materiaal/30,00 euro Beschikbare plaatsen: 10 VOLZET! Donderdagvoormiddag 08 september tot uur stipt. 16 lessen/ 60,00 euro materiaal/ 10,00 euro. Beschikbare plaatsen: 14 In de cursus initiatie leer je met de computer werken vanaf nul. We starten met het aanleggen van de computer, leren werken met de muis en het toetsenbord. Daarna gebruiken we een aantal programma s zoals paint om te tekenen, microsoft office word om te typen en microsoft office Excel om te leren rekenen. Om de ps op orde te houden leren we mapjes aanmaken om de gemaakte documenten zorgvuldig in te bewaren. Ook het maken van snelkoppelingen, veranderen van een bureaubladachtergrond, werken met verschillende stations zoals, cd usb-stick komen aan bod. Deze cursus is bestemd voor starters. In de cursus internet 2 breien we een vervolg aan de cursus internet 1. Maak kennis met de wondere wereld van het communiceren via internet. Onder meer: facebook, webbloggen, twitter komen aan bod. Het opruimen van de pc, het doorsturen van foto s, het zal allemaal veel vlotter verlopen na het volgen van deze cursus. Deze cursus is bestemd voor personen die Internet 1 gevolgd hebben.

2 PC Photoshop 2 Spaanse taal starters 1 NIEUW! Vrijdagvoormiddag 02 september 11 van 9.00 tot uur stipt. 16 lessen/ 60,00 euro Exclusief cursusmateriaal/ 10,00 euro. Beschikbare plaatsen: 14 Doordat er enkele vrijdagen niet passen binnen de kalender, worden enkele lessen tijdens de vakantie gepland. Cursisten worden tijdig verwittigd. Dinsdagnamiddag 06 september tot uur 35 lessen/ 120,00 euro (tot en met 2012) 15 lessen in lessen in Beschikbare plaatsen: maximum 15! In de cursus photoshop 2 breien we een vervolg aan de cursus photoshop 1. We starten met een uitgebreide herhaling van het eerste deel. Daarna zien we vormen en uitgebreide selectietechnieken. Het werken met filters en alfakanalen zorgt voor een sublieme verschijning op jouw afbeelding. De creatieve geesten onder jullie worden gestimuleerd voor het opmerkelijke resultaat in een foto. Deze cursus is bestemd voor cursisten die eerder de cursus photoshop 1 gevolgd hebben. Stap voor stap wordt de Spaanse taal vanaf nul aangeleerd. De lesgever houdt rekening met het tempo van de ganse groep. Cursisten die reeds enige kennis bezitten van de Spaanse taal voegen zich naar de groep starters, en ervaren de leerstof als unieke herhalingstest. Deze cursus richt zich tot geïnteresseerde starters Spaanse taal. Spaanse taal Gevorderden Donderdagnamiddag 22 september tot uur. 12 lessen / 48,00 euro Nog enkele beschikbare plaatsen vrij. Met het oefen- en handboek Eso si worden alle instrumenten aangereikt om in een Spaanstalige streek uw plan te trekken. De gebruikswaarde van de taal in het dagelijks leven staat centraal. alle vaardigheden komen evenwichtig aan bod en ieder hoofdstuk bevat een aparte rubriek met extra informatie over Spanje en Spaanssprekend Amerika. In iedere les kan elke cursist zijn verhaal doen in het Engels; het tempo is matig en aangepast aan de groep 55plussers. Deze cursus richt zich tot personen met een redelijke kennis van het Spaans.

3 Engelse taal 1 Engelse taal 2 Engelse Conversatie Half - gevorderden Franse taal 2 Dinsdag 13 september tot uur 10 lessen/30,00 euro Beschikbare plaatsen: 12 Dinsdag 13 september tot uur stipt. 10 lessen/30,00 euro Beschikbare plaatsen: 12 Donderdagvoormiddag 06 oktober tot uur. 11 lessen/44,00 euro Beschikbare plaatsen: 12 Donderdagvoormiddag 06 september tot uur. 25 lessen/ 60,00 euro 11 lessen in lessen in Beschikbare plaatsen: 15 Vervolg cursus Engelse taal 1. Aansluiten kan mits minieme kennis Engelse taal. Overal ter wereld kunt u met de Engelse taal terecht. De lessen bevatten uiteenlopende, nuttige woordenschat en grammatica. Verschillende gespreksthema s die je dagdagelijks nodig hebt komen aan bod (reizen, huis, familie, restaurant, enz ) De vier vaardigheden begrijpend luisteren, lezen, spreken en schrijven worden uitgebreid geoefend, via songs, krantenknipsels, videomateriaal, internet, Hope to see you soon! Vervolg cursus half - gevorderden. Het vervolg van deze cursus kenmerkt zich door extra aandacht voor eenvoudige conversatie. De cursisten worden aangemoedigd eigen materiaal mee te brengen naar de les met als doel ideeën uit te wisselen in een ontspannen sfeer. Er wordt vlot ingespeeld op de actualiteit en persoonlijke meningen, vanuit de optiek om ons beter verstaanbaar te maken (How was your holliday? Where did you go?) Grammaticaal werken we aan de verfijning van zinsconstructies. Be there or be square! Aansluiten bij de groep kan mits een matige kennis van de Engelse taal. De sfeer is informeel. De sessies geven een kans aan elke deelnemer de Engelse tongval meester te worden bij het voorlezen van een tekst om er daarna een discussie met alle deelnemers over te houden. Moeilijke woorden worden verklaard. Cursisten brengen zelf teksten mee om over te praten. Artikels uit tijdschriften, of een belangrijk item uit het dagelijks BBC nieuws; zijn uitgangspunten van deze boeiende lessen. Wekelijks wordt de Engelse woordenschat en gebruik van werkwoorden bijgeschaafd. De suggesties van de cursisten worden zeker besproken. Deze cursus is toegankelijk voor personen met een redelijke kennis van de Engelse taal. Vervolg cursus Franse taal module 1. Aansluiten bij de groep kan mits kennis van de basisvervoegingen en basiswoordenschat.

4 Aerobic I. s. m. Vlabus. Natuurlijk en eenvoudig bewegen I. s. m. Vlabus. Tai Chi Yoga 1 Startdatum Maandagmorgen 12 september tot 9.45 uur. 13 lessen/32,50 euro Startdatum Maandagmorgen 12 september uur. 13 lessen/26,00 euro Startdatum Dinsdagmorgen 13 september uur. 12 lessen aan 5,00 euro/60,00 euro (vorige cursisten: 56,00 euro) Woensdagvoormiddag 14 september tot uur. 13 lessen/52,00 euro De lessen zijn gevarieerd en gewijd aan het intensief bezig zijn met je lichaam. Werken aan uw conditie, spierversterkende oefeningen, de spieren van de 3 B s; billen, bips en buik worden natuurlijk niet overgeslagen. Sterk aanbevolen voor iedereen, vanzelfsprekend ook voor ouderen die hun figuur en conditie wensen te corrigeren of te behouden. Een testles is mogelijk op aanvraag. De vorige cursus was een succes voor hoogbejaarde personen! Op hogere leeftijd komt men vaak zijn lichaam tegen als een probleem van kwaaltjes, bewegingsmoeilijkheden, evenwichtsproblemen en zich ook psychisch onwel voelen. Daarin berusten is een slechte keuze. In deze sessie gaat het zeker niet om intensieve oefeningen, maar om zachte lenigheid- en rekoefeningen op een rustige manier, zonder belasting van spieren en gewrichten. Een gratis testles is mogelijk op aanvraag. Ook jongere personen die geconfronteerd worden met lichaamsmoeilijkheden zijn welkom! Een testles is mogelijk op aanvraag. Op iedere hoek van de straat, op een pleintje, overal in China doen mensen aan tai chi omdat ze overtuigd zijn van de weldaad van deze oefeningen. Tai chi is een opeenvolging van vloeiende bewegingen die rustig, traag en continu worden uitgevoerd en geschikt zijn voor alle leeftijden. Voordelen met betrekking tot de gezondheid: de ademhaling verloopt trager en natuurlijker. U krijgt controle over uw bewegingen en uw evenwicht regelmatig. U ontwikkelt het gewaarworden waarbij hersenen en het lichaam in een actieve aandacht verkeren en reageren. Een testles is mogelijk op aanvraag. Ouderen die een tiental jaren terug yogalessen volgden in Beukenhove en door omstandigheden thuisgebonden zijn, oefenen nog altijd de yogatechnieken die zij hebben geleerd om tot rust te komen en zich fysisch als psychisch goed te voelen. In de yoga oefeningen gaat u net zover als u zich goed voelt. Van je adem hangt je leven af. Spanning, stress en ademhalen hangen nauw samen. Deze cursus is volzet!

5 Yoga 2 Woensdagvoormiddag 14 september tot uur. 13 lessen/52,00 euro(verzekering inbegrepen) Aanleren yogaoefeningen en ademtechnieken. (zie Yoga 1) Deze cursus richt zich tot starters en half gevorderden. Kalligrafie 1 (gevorderden) Kalligrafie 2 (half - gevorderden) Maandag 17 oktober uur (lunch om uur) 4 workshops/ 44,00 euro Maandag 10 oktober uur (lunch om uur) 4 workshops/44,00 euro Kalligrafie is nog veel meer dan schoonschrift. Voor kalligrafie heb je geen speciale uitrusting nodig; de nodige pennen en het juiste papier zijn belangrijk. De groep gevorderden maken echte kunstwerkjes met mooie teksten in Humanistisch schrift op perkament of papyrus; omgeven met mooie kleuren en versiersels. Kalligrafie wordt gebruikt voor decoratief werk, publicaties, gedichten, boeken, invitaties enz. Toegankelijk voor gevorderden. Het humanistisch schrift. (zie boven) Vervolg vorige cursus. Toegankelijk voor starters en half - gevorderden! Textielvormgeving Breien Dinsdagnamiddag 13 september tot uur. 6 workshops/42,00 euro Vrijdagnamiddag 09 september tot uur. 8 lessen/32,00 euro Nieuwe breiboeken ter beschikking. Textielvormgeving is een zeer afwisselende cursus. In deze cursus komen alle bekende technieken aan de orde: schilderen op zijde, vilten, papier scheppen, bedrukken van textiel (tamponneren, sjabloneren, batikken) appliceren, enz. Vooreerst wordt de techniek aangeleerd, u vertrekt vanuit een opdracht en bedenkt wat u in beeld wenst te brengen; een sjaal, een schilderij, een sierstuk, enz. Toegankelijk voor starters als gevorderden! Trendy breien voor de komende winter. De kleuren voor deze winter zijn zwart, grijs, camel, bruin en opvallend ook rood. Blader in de nieuwe breiboeken die ter inzage liggen en geniet van de modetrends. Iedereen kan zich inschrijven zowel starters als gevorderden! Maximum 10 cursisten!

6 Maken van fantasiejuwelen Vrijdagnamiddag 18 november tot uur. 4 lessen/16,00 euro Allerlei soorten parels worden te koop aangeboden; ook draad en sluitingen zijn voorzien. Probeer vooraf de kleur(en) van uw fantasiejuweel te bepalen; bv. aan de hand van uw kledij. Na iedere les gaat u naar huis met een prachtig juweeltje. Iedereen kan zich inschrijven! Maximum 10 cursisten! BETALINGSMODALITEITEN DE INSCHRIJVINGEN VOOR ALLE CURSUSSEN STARTEN VANAF 01 AUGUSTUS TOT 1 WEEK VOOR DE AANVANG VAN DE MODULE, VOOR ZOVER ER NOG PLAATSEN BESCHIKBAAR ZIJN. TWIJFELT U VOOR DEELNAME? U KUNT OP AANVRAAG EEN TESTLES VOLGEN. DE PC CURSUSSEN VOLGEN MEESTAL OP EEN VORIGE CURSUS; VB. INTERNET 2 VOLGT OP INTERNET 1. CURSISTEN VAN DE CURSUS INTERNET 1 SCHUIVEN OP NAAR INTERNET 2, GEWOONLIJK REST NOG VOLDOENDE PLAATS VOOR ANDERE GEINTERESSEERDEN. BIJ HET INSCHRIJVEN VOOR EEN CURSUS IS HET NOODZAKELIJK OM DE BIJDRAGE TE VEREFFENEN, PAS DAN BENT U DEFINITIEF GEREGISTREERD. U ONTVANGT EEN BEWIJS VAN BETALING MET ALLE NODIGE INFORMATIE VAN DE BETREFFENDE CURSUS. VOOR SOMMIGE CURSUSSEN HEBT U EEN HANDBOEK NODIG, DE PRIJS SCHOMMELT VAN 10,00 TOT 40,00 EURO, TE VEREFFENEN AAN DE LESGEVER. INFO, INSCHRIJVING EN VEREFFENING: IEDERE WERKDAG VAN 9.30 TOT EN VAN TOT UUR. (UITGEZONDERD WOENSDAG- EN VRIJDAGNAMIDDAG) VRAGEN NAAR JUDITH VANDAELE (centrumleider Beukenhove) OF VERONIQUE DESPLENTER (verantwoordelijke Kenhoft). Op deze dagen kunt u ook bijkomende informatie inwinnen op het nummer: Inschrijven per mail is niet geldig.

Vormings- aanbod Najaar 2014

Vormings- aanbod Najaar 2014 Vormings- aanbod Najaar 2014 Brechtse dienstencentra Gasthuisstraat 11 2960 Brecht 03 330 11 20 CE 2217 hetsluisken@ocmwbrecht.be LDC De Lindeboom Kerklei 18 A 2960 Sint-Job-in-'t-Goor 03 667 14 00 CE

Nadere informatie

HOBBY & VORMING VOORJAAR 2015

HOBBY & VORMING VOORJAAR 2015 2 0 1 4 2 0 1 5 Hobby & Vorming CC DE STEIGER MENEN HOBBY & VORMING VOORJAAR 2015 woord vooraf..., In het kader van de tentoonstelling Spiegelingen die loopt van 31 januari tot 21 februari organiseren

Nadere informatie

Voorwoord. ABZ presenteert u hierbij het nieuwe cursusprogramma 2014-2015.

Voorwoord. ABZ presenteert u hierbij het nieuwe cursusprogramma 2014-2015. Cursusprogramma 2014-2015 Voorwoord Altijd op vakantie naar Frankrijk, maar u beheerst de taal niet? Of altijd gedacht dat u meer creativiteit in u hebt, dan er uit komt? Bij ABZ bieden we diverse educatieve

Nadere informatie

Beste lezer. Secretariaat en directie. welkom

Beste lezer. Secretariaat en directie. welkom Beste lezer Op de vooravond van ons 90-jarig bestaan vult onze wandelgang zich met geroezemoes en mijmeringen over hoe het was in LBC zonder Smartboard of leerplatform. Er komen herinneringen boven over

Nadere informatie

CURSUSAANBOD 2014-2015

CURSUSAANBOD 2014-2015 CURSUSAANBOD 2014-2015 0 Het Activiteitencentrum, een plek waar mensen samen komen. Gevestigd in de oude huishoudschool, is het Activiteitencentrum een plek waar van alles gebeurt. Er worden o.a. cursussen

Nadere informatie

Het Bestuur van Stichting Buurthuis De Ezel

Het Bestuur van Stichting Buurthuis De Ezel BESTE WIJKBEWONERS Dit is het programmaboekje van Buurthuis De Ezel. Zoals ieder jaar proberen wij cursussen en activiteiten te organiseren waar u als wijkbewoner om vraagt. Kijkt u rustig of er iets bij

Nadere informatie

Lokaal dienstencentrum De Vlaschaard

Lokaal dienstencentrum De Vlaschaard Lokaal dienstencentrum De Vlaschaard Welkom! Juli 2014 Inhoudstafel Welkom... 3 Missie/visie... 4 Personeel... 5 Tijdschrift Wijs... 6 Activiteiten... 7 Algemene info... 8 Vast aanbod... 9 Activiteiten

Nadere informatie

Inschrijvingsbrochure computerlessen najaar 2015

Inschrijvingsbrochure computerlessen najaar 2015 E-mail : secretariaat.senior@gmail.com Inschrijvingsbrochure computerlessen najaar 2015 Doelgroep esplaats : 50-plussers en senioren : asteel Wissekerke, oningin Astridplein 17, 9150 Bazel INSCHRIJVINGEN

Nadere informatie

Lokaal Dienstencentrum De Vlaschaard

Lokaal Dienstencentrum De Vlaschaard Lokaal Dienstencentrum De Vlaschaard Ons aanbod Welkom!... 3 Missie - Visie... 4 Het tijdschrift «WIJS»... 5 Wie is wie in De Vlaschaard?... 6 Vrijwilligers... 7 Thuiszorg en dienstverlening... 8 Thuiszittersactiviteiten...

Nadere informatie

www.vuwestland.nl Cursusaanbod 2014-2015

www.vuwestland.nl Cursusaanbod 2014-2015 www.vuwestland.nl Cursusaanbod 2014-2015 INLOOPAVOND Donderdag 4 september 18.30 tot 21.00 uur Informatie en inschrijven voor cursussen. Kennismaken met docenten. Op zaterdag 6 september van 10.00-12.00

Nadere informatie

Computercursussen en workshops. programma najaar 2014

Computercursussen en workshops. programma najaar 2014 Computercursussen en workshops programma najaar 2014 Inhoudsopgave Cursussen en workshops... 3 Computer en internet Computer, internet en e-mail voor absolute beginners...4 Vervolgcursus Computer, internet

Nadere informatie

Inschrijvingsbrochure computerlessen voorjaar 2015

Inschrijvingsbrochure computerlessen voorjaar 2015 GEMEENTEIJE ADVIESRAAD VOOR SENIOREN Secretariaat senior@ : Astridplein 17, 9150 Bazel 03 740 04 08 secretariaat.senior@gmail.com 0478 602 494 Website : www.senica.be Voorzitter : evien Foubert 03 744

Nadere informatie

Inhouden computercursussen in Lokale Dienstencentra Kortrijk 14-15

Inhouden computercursussen in Lokale Dienstencentra Kortrijk 14-15 Inhouden computercursussen in Lokale Dienstencentra Kortrijk 14-15 Picasa 5 lessen 2 Fotoalbums 5 lessen 2 Windows 8 op tablet 5 lessen 2 Werken met de ipad 10 lessen 3 Android: tablets en smartphones

Nadere informatie

welzijnopreceptgouda.nl

welzijnopreceptgouda.nl welzijnopreceptgouda.nl Soms zit het even niet mee of is het lastig om zelf weer een goede draai aan het leven te geven. Mogelijk kamp je met allerlei lichamelijke en/of psychische klachten. Je wilt er

Nadere informatie

cc @Actief Computer Centrum

cc @Actief Computer Centrum computercursussen cc @Actief Computer Centrum Programma vanaf januari 2010 o.a. Beginnerscursus, Internet, Word, Excel Trajectcursus, Photoshop, Webdesign Opleiding Europees computerrijbewijs Elke middag

Nadere informatie

Informatie over de workshops. Locatie: ABC-wijkcentrum Ekeren, Moretuslei 64, 2180 Ekeren

Informatie over de workshops. Locatie: ABC-wijkcentrum Ekeren, Moretuslei 64, 2180 Ekeren Informatie over de workshops Locatie: ABC-wijkcentrum Ekeren, Moretuslei 64, 2180 Ekeren De workshops worden gegeven voor wie al goed met de computer kan werken, en dat ook regelmatig doet. U kan dus vlot

Nadere informatie

VORMINGSAANBOD VOOR VOLWASSENEN 2014-2015 HERK-DE-STAD OUWEN AN JEZELF

VORMINGSAANBOD VOOR VOLWASSENEN 2014-2015 HERK-DE-STAD OUWEN AN JEZELF VORMINGSAANBOD VOOR VOLWASSENEN 2014-2015 HERK-DE-STAD OUWEN AN JEZELF 2 INHOUDSTAFEL Inhoud 2 Voorwoord 3 CVO VSPW Hasselt / Campus Sint-Martinus 4-9 CVO STEP Hasselt / Campus Herckerhof 10-13 Dienstencentrum

Nadere informatie

Activiteitenprogramma en cursusaanbod Bibliotheek Westland en Volksuniversiteit De Spin

Activiteitenprogramma en cursusaanbod Bibliotheek Westland en Volksuniversiteit De Spin Activiteitenprogramma en cursusaanbod Bibliotheek Westland en Volksuniversiteit De Spin Lezingen Voorstellingen Workshops Cursussen Films Literatuur Cultuur Mediawijsheid Creatief Talen Yoga september

Nadere informatie

Lokaal dienstencentrum De Waterspiegel

Lokaal dienstencentrum De Waterspiegel Lokaal dienstencentrum De Waterspiegel Welkom! Versie september 2013 Inhoudstafel Welkom... 3 Missie/visie...4 Personeel...5 Tijdschrift Wijs... 6 Activiteiten... 7 Algemene info...8 Vast aanbod...8 Surplussersactiviteiten...16

Nadere informatie

Brochure. OBS Pieter van Thuyl. Groep 3 en 4

Brochure. OBS Pieter van Thuyl. Groep 3 en 4 Brochure OBS Pieter van Thuyl Groep 3 en 4 Welkomstwoord: In deze brochure kunt u ( bijna ) alles lezen over het geen er speelt in groep 3 en 4 op de Pieter van Thuyl. Contact met ouders: U kunt de leerkrachten

Nadere informatie

Mevrouw N. de Oude is een oud-cursist van de SWOL. Zij heeft het volgende stukje geschreven in het boekje van de ANBO.

Mevrouw N. de Oude is een oud-cursist van de SWOL. Zij heeft het volgende stukje geschreven in het boekje van de ANBO. Computercursussen 2013-2014 Mevrouw N. de Oude is een oud-cursist van de SWOL. Zij heeft het volgende stukje geschreven in het boekje van de ANBO. Mijn computer Het was hartje zomer, toen er een nichtje

Nadere informatie

zomerprogramma inclusief Cursuswijzer 2010-2011 Cursussen en activiteiten voor 55-plussers

zomerprogramma inclusief Cursuswijzer 2010-2011 Cursussen en activiteiten voor 55-plussers Cursuswijzer 2010-2011 inclusief zomerprogramma 2010 Cursussen en activiteiten voor 55-plussers Inhoudsopgave Voorwoord 3 Diensten RIGOM 3 Zomerprogramma RIGOM juli 2010 4 Meer bewegen voor ouderen 6 Fitness

Nadere informatie

Heliomare dagbesteding locatie Aalsmeer Programma 2006-2007

Heliomare dagbesteding locatie Aalsmeer Programma 2006-2007 Inhoudsopgave Arbeidsmatige activiteiten Atelier Steengoed 3 Computer werkplaats 4 Interne dienstverleningsgroep 6 Internetcafé 8 Klein industrieel werk 9 Werkproject Pantar 10 Sport en ontspanning Bridge

Nadere informatie

CONTACTBLAD VERENIGING SANTPOORTS BELANG

CONTACTBLAD VERENIGING SANTPOORTS BELANG CONTACTBLAD VERENIGING SANTPOORTS BELANG 36 e jaargang nr. 1 - mei 2015 Bestuur Voorzitter: Liefke Sinnema tel. 06 140 436 91 voorzitter@santpoortsbelang.nl Vicevoorzitter: Helen Smit-Rosier tel. 06 205

Nadere informatie

Cursussen & Overige activiteiten

Cursussen & Overige activiteiten Cursussen & Overige activiteiten 2008 2009 Twello Stichting Samenwerkende Peuterspeelzalen Voorst Pagina 2 Inhoud Excelsior pagina 6 Stichting Samenwerkende Peuterspeelzalen Gemeente Voorst pagina 8 Gemeentelijk

Nadere informatie

OUDERBLIK. Een rugzak vol ideeën voor ouders en school SOCIALE MEDIA, OUDERS EN SCHOOL

OUDERBLIK. Een rugzak vol ideeën voor ouders en school SOCIALE MEDIA, OUDERS EN SCHOOL OUDERBLIK Een rugzak vol ideeën voor ouders en school SOCIALE MEDIA, OUDERS EN SCHOOL 2013 Sociale media, school en ouders Inhoudsopgave Sociale media, school en ouders... 2 Sociale watte?... 3 1. Leren

Nadere informatie

Schoolwijzer. Wereldwijzer Schoolwijzer 2011-2015

Schoolwijzer. Wereldwijzer Schoolwijzer 2011-2015 27 Schoolwijzer 2011-2015 Voorwoord Beste ouder(s)/ verzorger(s), Graag willen wij, OBS De Wereldwijzer, ons presenteren aan u. Wij doen dat met deze schoolwijzer. Hierin vindt u algemene informatie over

Nadere informatie

Inleiding en Inhoudsopgave

Inleiding en Inhoudsopgave september 2015 Inleiding en Inhoudsopgave Inleiding SeniorCompAS is een in 1997 opgerichte stichting, die senioren vertrouwd wil maken met de computer. Steeds meer dringt de digitale wereld zich aan ons

Nadere informatie

cursusboekje 2014-2015

cursusboekje 2014-2015 Mechelen Lier Willebroek Boom Heist-op-den-Berg website: www.cbe-openschool.be cursusboekje 2014-2015 Nederlands opfrissen Inhoud Inhoud 2 CBE Open School vzw 4 Info en inschrijven 6 Nederlands moedertaal

Nadere informatie

Open School magazine. Vooruitgaan in het leven. Dat is Open School. gratis cursussen voor volwassenen. Regio Leuven-Hageland

Open School magazine. Vooruitgaan in het leven. Dat is Open School. gratis cursussen voor volwassenen. Regio Leuven-Hageland centrum voor basiseducatie Cursusnbod 2014-2015 Open School magazine Regio Leuven-Hageland Vooruitgn in het leven. Dat is Open School. gratis cursussen voor volwassenen Van: Rita Onderwerp: Ik heb van

Nadere informatie