Dag 0/1 Baarlo New York

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "11-12-07-13 Dag 0/1 Baarlo New York"

Transcriptie

1 Dag 0/1 Baarlo New York Om 17:45 uur is Ruud in Baarlo om mij op te halen (na eerst weer eens pech met de auto te hebben gehad want die wilde niet starten). Hij zet me dan bij het station af en brengt zijn auto naar huis. Kwart over zes is hij ook bij het station. We kopen een kaartje en om half zeven vertrekt de trein naar Schiphol (via Nijmegen-Arnhem-Utrecht). Precies om negen uur zijn we op Schiphol en kunnen meteen de Shuttlebus in die ons naar hotel Ibis brengt. Het hotel is hetzefde waar ik ook al eens overnachtte op weg naar Litouwen. We checken in, zoeken het restaurant op maar besluiten dan om naar de vlakbij gelegen Macdonalds te gaan. Kwart over tien zijn we weer terug. Ruud gaat meteen bellen met Klári en ik typ dit verslagje. Morgen moeten we om half zeven op. Tot zover (ik ga nu een lekker biertje drinken in de bar). Om kwart over zes gaat de wekker. We wassen ons en nemen dan om zeven uur de Shuttlebus naar Schiphol. We leveren de bagage in, ik rook nog een sigaretje en dan naar de douane. Weer van die idiote vragen en als ik door het poortje ga gaat het uiteraard weer mis. Het apparaat geeft aan dat er iets is bij mijn enkel. Dus ik wordt gefouilleerd maar het blijkt loos alarm. Rond 9 uur kunnen we boarden. Half tien vertrekt dan het vliegtuig naar New York. Rond half twaalf (plaatselijke tijd) landen we op Newark, een vlucht dus van acht uur. Uiteraard weer door verschillende controles: vinger-en handafdrukken, foto van je gezicht zonder bril en vragen. Dan de bagage ophalen en zoeken naar de monorail die ons een stukje verder naar NY-City brengt. Uiteindelijk komen we dan via de snikhete en bomvolle metro vlak bij ons hotel uit. Dat wordt dan nog ff zoeken want de huisnummering in NY is wel erg vreemd maar uiteindelijk zijn we rond drie uur bij ons hotel: Washington Jefferson. We krijgen een grotere kamer als geboekt en het hotel ligt een blok verwijderd van Times Square. Ruud gaat ff ( ) Skypen met Klári en ik ga op zoek naar een winkeltje om enkele blikjes bier te kopen. We drinken die dan op en besluiten dan om de omgeving eens te gaan verkennen. Allereerst gaat het naar Broadway. Een drukte van belang en lichtreclames, véél lichtreclames. Dan met de metro naar Central Park Station. Hierna lopen we een heel eind over de drukke straten en gaan uiteindelijk wat eten in een klein restaurant in de buurt van het hotel: Georgio s Country Grill. Heel lekker maar ook aan de prijzige kant. Goed acht uur zijn we terug in ons hotel. Ik zoek de foto s uit en Ruud valt meteen als in blok in slaap. Ik rook beneden nog even een sigaret en ga dan ook naar bed. Het is dan 9 uur hier in New York dus 3 uur s nachts in Nederland.

2 Dag 2 New York Vannacht om 4 uur allebei wakker door een luid getik van de airco. Ruud staat op, frunnikt er wat aan maar nee hoor: het tikken blijft. Later kom ik er achter dat dat luide tikken veroorzaakt wordt door condensdruppels van de airco boven ons die buiten op de achterkant van onze airco vallen. Om 7 uur staan we dan toch allebei op. Uiteraard het eerste sigaretje buiten: er vallen wat druppels maar toch is het behoorlijk warm. De site wordt ge-updated en om half elf gaan we ontbijten bij Cosmic Dinner: eieren met spek en een Coke (drinken, niet de drug). Dan koopt Ruud nog een Simkaart om te kunnen bellen en gaan we met de metro naar Ground Zero oftewel 9/11 Memorial. Ook daar veel security-formaliteiten. Na de bezichtiging lopen we naar Battery Park. Van daaruit heb je uitzicht over de Hudson en het Vrijheidsbeeld. Dan verder naar Wall Street en tenslotte naar Pier 17. Uitzicht over de Brooklyn Bridge en lekker zonnen bij een temperatuur van 25 graden. We lopen dan weer naar de metro en stappen bij Times Square uit. Na ons verlopen te hebben komen we dan toch bij ons hotel. We hebben dan toch een 10 km gelopen en nemen daarom een lekker Stella Artois-biertje bij The House Of Brews naast ons hotel. We zien daar nog het einde van de WK-voetbalfinale U20 tussen Frankrijk en Urugay (gewonnen door Frankrijk na strafschoppen). Weer terug in het hotel zoek ik de foto s uit en maak dit verslag. Ruud telefoneert met Klári. Rond half acht gaan we wat eten bij MacDonalds en lopen dan naar Rockefeller Center: 65 verdiepingen hoog met bovenop het Observation Deck Top Of The Rock. Van hieruit heb je een geweldig uitzicht over Manhattan, vooral s nachts. Helaas is het vanavond wat bewolkt dus je kunt niet alles zien. Maar prachtig is het in ieder geval wel! (De lift doet er trouwens precies 40 seconden over). Rond elf uur zijn we terug. Ik zoek weer de foto s uit en maak het verslag over deze dag af. Ruud ligt dan met kleren en al aan op bed al te slapen en is niet wakker te krijgen. Het is 12 uur als ik ook naar bed ga. Tot morgen.

3 Dag 3 New York Vanmorgen toch weer als eerste op. Lekkere douche, buiten sigaretje (nu al erg warm) en dan rond tienen samen naar de Subway voor een broodje gezond. Dan pakken we de metro naar de 14ts Street voor een wandeling van ruim 2 km over de zogenaamde High Line. Dit is een oude spoorweg door dit gedeelte van Manhattan die al jaren niet meer gebruikt werd en toen omgebouwd werd tot een wandelroute. Erg mooi gedaan. Na deze wandelroute gaan we met de metro naar China Town. Echt Chinees dus want de Engelse taal kom je niet tegen en overal langs de weg kraampjes met vooral groenten en fruit. Daaraan vast ligt Little Italy. Weer heel anders: verzorgder en erg veel terrasjes en eetgelegenheden. We beginnen onze benen dan echt weer te voelen en het is vandaag trouwens behoorlijk warm: 32 graden. We nemen daarom de metro terug naar ons hotel. Ruud gaat Skypen met Klári en ik ga een lekker biertje drinken bij de buren: The House Of Brews. Daar lees ik tevens alle bezienswaardigheden in NY, gegeven door onze reisorganisator, door. Terug in het hotel bekijk ik de foto s, upload ze en maak dit verslag. Rond half acht gaan we eten. Na lang zoeken dan toch een restaurantje gevonden waar ze steak met frites serveren. Dan gaan we met de metro naar Brooklyn. Ondertussen is het al donker geworden en heb je van de Brooklyn-kant een prachtig gezicht op de skyline van Manhattan. Uiteraard worden hiervan veel foto s genomen. We lopen dan via de Brooklyn-brug terug naar Manhattan en nemen dan weer de metro naar ons hotel. We duiken nog even het café in voor een biertje en gaan dan naar de kamer. Zoals altijd zoek ik de foto s uit en maak het verslag van vandaag af. Morgen de laatste dag in NY.

4 Dag 4 New York Rond acht uur zijn we allebei weer klaarwakker. Dus douchen en wat puzzelen en liggen op bed. Om tien uur op weg naar een Subway die ik zeker weett te liggen (dus niet). Maar goed: na een half uur ronddolen er toch een gevonden. Snel een broodje gezond naar binnen en even terug naar het hotel. Om half een vertrekt de boot voor een rondvaart van 2,5 uur langs Manhattan. Half twaalf lopen we dus aan naar Pier 83. Ik heb diverse kortingskaartjes meegenomen (gepakt bij de lobby van het hotel) waardoor we toch weer mooi 8 $ korting krijgen op de prijs van 37 $. Het is vandaag warm, erg warm: 35 graden en dat voelt in een drukke stad met al dat verkeer toch ff anders aan dan in Nederland. De boottocht brengt wat verkoeling. Mooie tocht (al is het tweede stuk wat minder). Als we weer aan land zijn lopen we even naar het hotel om te checken waar we het goedkoopst fietsen kunnen huren. Dat blijkt vlak bij Central Park te zijn, dus weer een flink stuk lopen. Uiteraard krijg ik er weer een waarvan het zadel niet al te vast zit en de eerste versnelling het niet doet. Dat merk ik als we Central Park binnen rijden, want het gaat meteen bergop en bij Ruud gaat dat wat gemakkelijker dan bij mij. Kan natuurlijk aan de leeftijd liggen maar ik krijg hem toch zover dat we van fiets ruilen. Het wordt een rit van ca. 15 km door een prachtig heuvelachtig park met meren, groen, grasvelden, sportvelden, bankjes, joggers, muziekpodia en nog veel meer. Na dit rondje zijn we allebei kletsnat van het zweet. We brengen de fietsen al zigzaggend door het drukke verkeer van 6th Avenue weer terug en lopen dan naar het hotel. Ruud gaat wat drinken kopen en ik? Ik ga 2 lekkere ijskoude biertjes drinken in de bar naast het hotel. Weer terug wordt wat jullie net gelezen hebben getypt en zo meteen gaan we kijken of we nog wat lekkers te eten kunnen krijgen. Het is nu kwart voor negen. Buiten is het al bijna donker en nog steeds 32 graden. We gaan dus maar naar MacDonalds: frietje met Coke (kan ook lekker zijn). Daarna lopen we toch nog even naar Times Square op Broadway. Het is er druk en warm. We keren daarom om en pakken een laatste biertje in New York. Morgen met de trein naar Washington.

5 Dag 5 New York - Washington Tegen achten op. Het is nu al erg warm. We pakken in, gaan nog even een broodje gezond bij De Subway halen en lopen dan naar Penn Station voor de Amtrak-trein naar Washington DC. Die vertrekt om half twaalf en doet er drie en een half uur over (met een snelheid van soms boven de 200 km per uur). Om drie uur zijn we daar. We nemen dan de metro (opvallend hoe alles veel ruimer en mooier is dan in NY) richting het hotel. We moeten echter nog dik 10 minuten bergop lopen naar The Normandy Hotel. We hebben een mooi ingerichte kamer aan de voorkant. Maar we hebben ook erge dorst!. Er is geen bar in het hotel maar men verwijst ons naar een hotel in de buurt. Daar drinken we een Budweiser en op aanwijzingen van de bardame lopen we daarna naar een supermarkt in de buurt en slaan daar wat te drinken in. Want ja. We hebben een eigen koelkast op de kamer! Heel opvallend t.o.v. New York: het is ontzettend rustig op straat! Tegen half achten lopen naar downtown Washington. Een heel eind! We komen uiteindelijk bij Het Witte Huis, maar om de een of andere reden is alles afgezet en wordt je teruggestuurd door de politie. Toch van veraf maar een paar foto s gemaakt, ook van het Washington Monument en het Financial Treasury. Ondertussen is het al helemaal donker en gaan we op zoek naar de metro, nemen dus de verkeerde, maken dus een omweg, komen uiteindelijk 2 km ten noorden van ons hotel uit, dus weer lopend terug naar het zuiden, dan het hotel in en met pijn in de benen op het bed neervallen. Tot morgen.

6 Dag 6 Washington Vanmorgen wat later op. We voelen ons allebei erg moe van gisteren. Als ik beneden kom zijn ze buiten net een interview op aan het nemen voor een documentaire. Dus.misschien ooit nog eens te zien op NBC? Rond half elf lopen we dan downtown, gaan even wat eten bij de Subway en nemen dan de metro naar Union Station. Het is trouwens bloedheet: 36 graden in de schaduw. Vanaf het metrostation lopen we dan het Capitool. Een geweldig imposant gebouw met in rechte lijn daar tegenover (op ca 2 km het Washington Monument). We hebben medelijden met de tientallen politieagenten die daar in de brandende zon wacht houden. En je wordt meteen teruggefloten als je ook maar één stap verkeerd doet! Vanaf het Capitool lopen we via The Mall naar het Air & Space Museum. Alles te zien vanaf het begin tot nu wat betreft lucht-en ruimtevaart. (Je ziet ook veel groepen met kinderen en begeleiders van de zgn. Summer Camps. In het museum staan drie van die kleintjes zich te verdringen voor een vitrine en roepen steeds tegen elkaar: Oh, so cool. How beautiful etc. Ik dus nieuwsgierig en buig me voorover om te zien wat er dan wel niet in die vitrine ligt. Het resultaat? Een papier met daarop de tekst: Object temporarily removed ). Vervolgens lopen we naar het Natural History Museum. Ruud blijft vooralsnog buiten om met Klári te bellen. Op de benedenverdieping zie je vooral het ontstaan van mens en dier. Ik bekijk 2 korte documentaires over het leven in de zee en over het ontstaan en evolutie van mens en dier. Na een goed uur ga ik naar buiten om te zien waar Ruud blijft. Bellen dus met Klári. Na beëindiging van het gesprek is het ongeveer half vier en erg warm. We besluiten om terug te gaan naar het hotel. Dat gaat te voet, met de metro en weer te voet. Eenmaal aangekomen wacht ons een koel pilsje. Rond kwart voor acht lopen we downtown richting Dupont Circle (buiten hoorde ik toevallig dat daar momenteel de goede eethuizen van Washington zitten). We stappen binnen bij Bistro Bistro (orgineel hè) en bestellen steak met wijnsaus en Franse frites. En het is een overvloedige en lekkere maaltijd! Met volle maag en $85,00 armer lopen we goed negen uur weer terug naar het hotel. Nog even tv kijken en dan naar bed. Morgen weer een drukke dag.

7 Dag 7 Washington Om negen uur op. Douchen en de onvermijdelijke sigaret buiten. Nu al zeer warm. Kwart over tien downtown na eerst een shuttlebus geregeld te hebben voor morgenvroeg als we naar Denver vliegen. Bij Dupont Circle eerst een broodje gezond eten bij de Subway en dan met de metro naar Metro Center. Van daaruit lopen we naar het Museum of American History en wandelen daar 2 uur rond. Vervolgens naar het World War II Memorial en dan langs de Reflecting Pool (het Washington Monument wordt daarin weerspiegeld) naar het Lincoln Memorial. En steeds maar weer als we schaduw tegenkomen even uitpuffen. Zo n wandeling maak je niet voor de lol Uiteindelijk weer helemaal teug naar het White House, een lekker roomijs bij Farragut Square en dan met de metro weer terug naar Dupont Circle. Van daaruit is het nog 1 km bergop naar ons hotel. Goed half vier komen we moe en bezweet aan. Ruud gaat Skypen met Klári en ik neem een koude douche en een nog kouder Heineken. Op het nachtkastje ligt een briefje van het hotel: vertrek morgen vroeg per Shuttlebus naar Dulles Airport om uur. Dat wordt dus weer een vroege. Om half acht gaan we dan toch weer eten, downtown in de buurt van Dupont Circle en wel bij The Burger Joint. Ik hou weliswaar niet zo van Hamburgers, maar alla, je moet je zoon af en toe ook tevreden houden. Deze tent heeft trouwens Stella Artois van de tap (dus dat vergoed al veel) en nog iets speciaals: Je bestelt je eten en krijgt dan een pager mee die afgaat als je eten klaar is. Werkt fantastisch!. Om kwart over negen zijn we weer terug, pakken de koffers in, ik maak dit verslag van vandaag af en zeg: tot morgen in Denver!

8 Dag 8 Washington - Denver Vanmorgen allebei om kwart voor zes op want de Shuttelbus vertrekt om 06:20 uur. Wij wachten het wordt half zeven, 20 voor zeven en dan krijgen we te horen dat er bij de firma geen reservering bekend staat! Dus via het hotel een taxi besteld. Die is er binnen een minuut. De prijs was oorspronkelijks $39,- maar nu $69,- Het hotel betaalt echter het verschil. Rond kwart voor acht zijn we op Washington Dulles Airport. Een hypermodern vliegveld. Om kwart voor tien vertrekken we en zijn om kwart over elf in Denver (met tijdsverschil van 2 uur. In Nederland is het dan dus kwart over zeven s avonds. Met de Hertz-bus gaan we dan naar het afhaalpunt voor onze huurauto. Staat me daar een rij wachtenden! Na drie kwartier zijn we dan aan de beurt en krijgen we onze auto: een hele mooie Chevrolet Malibu met alles erop en eraan, ook navigatie. Ruud rijdt dan naar ons hotel: Doubletree Hilton. Een heel mooi ingericht hotel met een ruime kamer. We rijden dan nog even naar de Walmart voor een koelbox, drank en nog wat andere dingen. Weer terug bekijken we wat we morgen eventueel kunnen gaan doen. Tegen achten gaan we met de auto naar Downtown Denver: 16th Mall Street. Dit is een ongeveer 2 km lange winkelstraat met uiteraard winkels en vele restaurantjes. Geen verkeer, behalve de gratis Shuttlebussen die constant deze 2 km op en neer rijden en waar je om de 100 meter kunt opstappen. We eten in een bistro: Rialto Cafe. Erg lekker. Daarna terug naar het hotel. Rond half elf zijn we daar. Dit verslag afmaken en dan naar bed. Was weer een lange dag: 20 uur.

9 Dag 9 Denver Om acht uur op. Buiten een strakblauwe lucht en een heerlijke temperatuur: 24 graden (wat een verschil met NY en Washington!). Rond tien uur stappen we in de auto voor een rondtour van ca. 200 km. Allereerst rijden we naar Lookout Mountain. Daar is uiteraard een mooi uitzicht maar ook de begraafplaats van William Buffalo Bill Cody en een museum ter ere van hem. Ook eten we daar een erg lekkere BLT. Dan verder omhoog (2500 meter) naar het dorpje Nederland. Uiteraard alleen voor de foto. Dan een hele lange, best steile, weg bergaf naar Boulder. Door de groene stad stroomt een bergriviertje en de inwoners maken daar druk gebruik van (lekker op een rubber band liggen en dan stroomafwaarts). Dan weer terug naar Denver. Rond half acht rijden we met de auto naar het een paar km verderop gelegen Denny s Restaurant. Lekkere steak met grote frites, maïs, 2 broodjes en Coke voor 20$. Rond negen uur terug en dan nog een drankje in de bar van het hotel. Morgen gaat de reis naar de chique wintersportplaats Aspen (ca. 350 km)

10 Dag 10 Denver - Aspen Om kwart over negen vertrekken we uit Denver. De eerste 50 km zijn dezelfde als die we gisteren ook al hadden gereden. De route loopt via de Interstate 70 West langs Vail en Glenwood Springs. Het is een prachtige route door de Rocky Mountains met lange hellingen en afdalingen. We zitten soms op meer dan 3000 meter hoogte. Onderweg pakken we nog even een broodje gezond bij de Subway en stoppen we op enkele Viewing Area om wat foto s te maken. Rond twee uur zijn we in het mondaine ski-oord Aspen ( m) bij ons hotel: Hotel Limelight. Hele grote kamer met aller d r op en d r aan. Tevens zwembad, bar, gratis ontbijt etc. (Prijs per nacht: $335,00, al zullen wij dat niet betaald hebben!) Tegenover het hotel een park met uitzicht op de ski-hellingen. Erg mooi allemaal. Tegen half zes lopen Ruud en ik naar het centrum, ongeveer 50 meter van het hotel. Veel terrasjes, peperdure winkels en restaurants. Maar gelukkig ook een Macdrek, us daar gaan we dan maar naar binnen. Goed uur zijn we weer terug. Wat we vanavond gaan doen weten we nog niet. Wel is er live-muziek in het hotel.

11 Dag 11 Aspen - Moab Gisteravond dus vroeg naar bed gegaan: uur. Vanmorgen om half acht op. Heel lekker (gratis) ontbijt in het hotel op het overdekte terras met uitzicht op de skihellingen. Prachtig! Om kwart voor tien vertrokken. Einddoel is Moab. We rijden eerst terug naar Glenwood Springs, draaien daar de Interstate West 70 op en dan naar Grand Junction. Eigenlijk moeten we volgens het reisboekje rechtdoor maar wij pakken eerst een prachtige rondrit door het Colorado National Park mee. (Tevens kopen we voor $80,00 de Nationale Pas voor alle parken in de USA. Deze is geldig t/m juli 2014, dus wie nog naar Amerika wil vanaf augustus dit jaar kan deze voor een zacht prijsje van ons overnemen!) Ruud rijdt meestal de snelwegen en in de stad. Vandaag rij ik de aparte routes. Weer terug op de Interstate 70 gaat het dan richting Moab maar ook nu weer nemen we een andere weg (veel mooier!) door enkele Canyons van de Rocky Mountains langs de Colorado-river en het Arches National Park (waar we overigens morgen wel in gaan). Om kwart voor vijf zijn we bij ons hotel: River Canyon Lodge. Hier blijven we 2 nachten. We zijn vandaag precies 7 uur onderweg geweest en hebben 400 km afgelegd. Vandaag was het trouwens 104 graden Fahrenheit=precies 40 graden.

12 Dag 12 Moab Vandaag Nationale Parken Dag. Om kwart over zeven op, lekkere douche, nieuws op de laptop bekijken, Words In A Pic tot level 100 afmaken en dan naar Denny s voor een lekker ontbijt: eieren met spek, tosti, aardappeltjes met schil en Cola. Dan naar Arches National Park. Geweldig mooi! Veel Viewpoints met klinkende namen: Sheep Rock, Tower of Babel, Double Arch, Garden of Eden, Balanced Rock, Broken Arch etc. Bekijk de foto s maar om een indruk van al dit moois te krijgen. Het tweede park heet Canyonlands National Park. Minder Viewpoints maar wel enkele spectaculaire zoals Upheaval Dome (een enorme krater), Green River Overlook en Grand View Point Overlook. Het is de hele dag klimmen en dalen met de auto en ook lopen we enkele (korte) trails naar de Viewpoints. En het is weer behoorlijk warm: tegen de 40 graden. Tegen vijf uur zijn we terug in het hotel. Zeven uur onderweg geweest en 250 km afgelegd. s Avonds gaan we eten bij Denny s in de buurt van het hotel. Om elf uur liggen we in bed. Morgen om zeven uur op: naar Bryce Canyon.

13 Dag 13 Moab Bryce Canyon Het is kwart over zeven als we op zijn. Douchen, inladen, uitchecken en dan op weg naar Bryce Canyon: 450 km. Tegen 10 uur stoppen we langs de Interstate 70 om te tanken (Phillips), te eten (Denny s) en te bellen (Klári). De route is tamelijk saai, op Red Canyon na. Rond drie uur zijn we in ons hotel: Bryce View Lodge. We laden alles uit en een uur later zitten we weer in de auto voor een rondrit van 60 km door het vlakbij gelegen Bryce Canyon National Park. Weer vele Viewpoints ( o.a. Rainbow Point, Bryce Point en Inspiration Point). Rond zeven uur zijn we hiervan terug. De foto s worden bekeken en ge-upload en goed acht uur gaan we eten bij het net buiten Bryce Canyon gelegen Family Steakhouse. Het is daar bijzonder druk maar ook voortreffelijk eten voor een goede prijs. Half tien zijn we terug. Ik maak dit verslag en Ruud ligt op bed. Morgen een korte rit naar Zion (ook in een Nationaal Park). Afstand 140 km.

14 Dag 14 Bryce Canyon Zion (Springdale) Rond acht uur op. FF Words In A Pic spelen (Nu op level 135). Dan alles inladen en op weg naar Springdale. Het laatste stuk gaat al door Zion National Park. Erg mooi. Bij het hotel aangekomen (Driftwood Lodge) blijkt dat we te vroeg zijn: de kamer is nog niet klaar. We rijden dan een stukje terug en eten een Hamburger met kip en frites en uiteraard voor mij een Cola en voor Ruud een Ice-tea. We pakken dan de lokale Shuttlebus naar de ingang van het park en stappen daar over op de Shuttle-bus die het hele park rondrijdt. We gaan eerst helemaal naar het noorden en lopen daar de Riverside Walk. Dan weer met de bus naar het zuiden en halverwege lopen we de trail Emerald Pools. Dan gaat het weer terug naar de uitgang en via de lokale bus naar het hotel. Erg mooi gelegen en eindelijk hebben we eens een kamer op de begane grond met tegenover ons een grasveld met zwembad en op de achtergrond de rode rotsen van de Rocky Mountains en achter ons de Green River.. Tegen half negen gaan we een eettent zoeken. Dat wordt Wildcat Willie s. Een saloonachtige tent. Ik bestel steak met dressing en krijg liefst 3 bieflappen van de beste kwaliteit. Met een halve liter Budweiser. Kosten incl. fooi: 28 dollar (ongeveer 21 euro). En lekker! Om kwart voor tien zijn we weer terug bij onze lodge. Ik kom nog even aan de praat met de buren (ook Nederlanders) en geef hun nog wat tips om naar toe te gaan in Las Vegas (hun bestemming voor morgen). Buiten is het nog altijd 39 graden. Morgen naar Page (Lake Powell).

15 Dag 15 Zion (Springdale) Lake Powell (Page) Om half acht op. Ruud zit buiten al te Skypen met Klári, die erg blij is met de bos rode rozen van Ruud t.g.v. haar slagen. We pakken alles weer in en krijgen een goed ontbijt op het terras. Om half tien vertrekken we en zijn tegen half een bij Lake Powell. We hebben uitzicht op de haven. Heel blauw stuwmeer maar voor de rest behoorlijk kaal (en bloedheet). Ook de tijd weer 1 uur terugzetten want we zijn nu in Arizona. Het verschil met Nederland is nu 9 uur. Helaas ook geen wifi op de kamer (althans zeer slecht bereik) dus dat wordt vanavond dus alles in een keer uploaden in de lobby. Eigenlijk willen we een boottocht maken over Lake Powell maar dat blijkt bij navraag zo duur te zijn dat we daar toch maar van afzien. Rond half vier stappen we daarom in de auto en rijden naar Page. Vlak voor Page ligt de stuwdam met het Carl Hayden Visitor Center. We nemen hier een kijkje en maken uiteraard foto s van de stuwdam. Ook is er een kwis over je kennis van de Colorado-rivier en het stuwmeer. Ik zou geen (bijna ex) onderwijzer zijn als ik die kwis niet zou winnen van Ruud (sic). Daarna gaan we naar enkele winkels in Page en tenslotte eten bij Denny s. Ontzettend lekker en dat voor 34 $ met 2 pesonen. Rond zeven uur zijn we weer terug. Ruud gaat uiteraard weer Skypen met Klári en ik maak zoals gewoonlijk dit verslag af en upload de foto s. Hoera, het lukt zelfs vanuit onze kamer! Vandaag vroeg naar bed want morgen ook vroeg op: om zes uur. Het einddoel is de Grand Canyon (sowieso al 320 km), maar we maken een behoorlijke omweg naar de beroemde Monument Valley. Bekend uit films en commercials en we willen persé door dit gebied.

16 Dag 16 Lake Powell (Page) Grand Canyon Opstaan om zes uur? Wordt dus kwart voor zeven en we vertrekken pas om kwart over acht. Reis van in totaal 530 km. Onderweg nog even wat gegeten bij MacDonalds. Eerst dus naar Monument Valley in Arizona. Kosten 10$ om binnen te komen (de Nationale Pas geldt hier niet). En dan: hotsend en klotsend naar beneden en naar boven over een onverharde weg met kuilen en stenen. Soms slippend naar boven. Maar wel een prachtige omgeving met de bekende beelden van de tv of film. Dan weer een heel stuk dezelfde weg terug (moet je maar geen omweg nemen) richting Grand Canyon. Onderweg onweer en in het park zelf een stortbui. Om vijf uur komen we aan: Canyon Plaza Resort (achter het hotel waar we 4 jaar geleden verbleven). Een mooie suite (zitkamer, koelkast, magnetron, 2 spelcomputers en 2 tv s) maar internet? Ho maar, terwijl ze toch free high-speed internet access beloven Om half acht gaan we eten bij het steakhouse Yippee-A-Yo! Dezelfde tent waar we 4 jaar geleden ook waren. En nog steeds even druk! Maar wel lekker. Om half tien zijn we terug. Nog altijd geen internet, dus maar in de lobby proberen. Morgen vroeg op: half vijf als we de zonsopgang in de Grand Canyon willen zien Kijken of dat nu wel lukt.

17 Dag 17 Grand Canyon Las Vegas Een van de 2 wekkers gaat af, maar niet te horen. Het is dus kwart over vijf en niet half vijf. Tot ons geluk is het buiten zwaar bewolkt, dus een zonsopgang hadden we toch niet kunnen zien. Toch rijden we om zes uur het park in en maken enkele foto s en een filmpje. Dan richting Las Vegas: ongeveer 480 km. Onderweg ff ontbijten bij Denny s en rond half een komen we dan aan bij het hotel/casino waar we 4 jaar geleden ook overnachtten: Tuscany Suites & Casino. Jammer genoeg nu geen Smoking-Room maar uiteraard wel weer een suite. Hotel ligt op 10 minuten lopen van De Strip. Gelukkig nu wel een goede internetverbinding (à $14 per dag) en Ruud dus meteen Skypen met Klári. Tegen 4 uur lopen we naar de Strip. We willen persé een foto van het welkomstbord van Las Vegas. Blijkt toch verder te zijn dan we dachten. Kopen dus een kaartje voor de Deuce (shuttle-bus), maar die stopt pas veel verder dan waar wij willen en dus kunnen we weer zo n 2 km teruglopen. Ondertussen is het heel hard gaan waaien vanuit de woestijn. We komen ook langs het vliegveld en de landende vligtuigen scheren rakelings over je hoofd. Uiteindelijk zijn we dan toch bij het beroemde welkomstbord. Daarna weer met de Deuce tot aan Ceasars Palace. Even wat eten bij Denny s en dan met de bus naar Fremont Street. Een geheel overkoepelde straat in het oude Las Vegas met daarin 12,5 miljoen leds verwerkt waarop geregeld lichtshows (o.a. Queen en The Doors) worden gegeven. Vanavond is er heel veel te doen: liefst 3 live bands, diverse straatkunstenaars, bardanseressen en vele vreemde types. Goed tien uur weer met de Deuce terug naar de Strip. Ruud rent alvast vooruit naar het hotel (Klári wacht). Ik doe het wat rustiger aan en ben om kwart over elf op de kamer. Doodmoe, dat wel.

18 Dag 18 Las Vegas Vandaag onze laatste echte vakantiedag. Ongeveer half negen op. De benen voelen nog steeds heel moe aan. De foto s en het verslag van gisteren opladen en bekijken wat er zo alles te doen is op De Strip. Rond 11 uur lopen we aan. We eten eerst een broodje gezond bij de Subway. Dan naar The Venetian. Hier worden wat foto s en filmpjes gemaakt. We lopen ook nog even Treasure Island binnen. Het is buiten toch wel warm en we nemen daarom de bus terug naar het Belaggio en van daaruit lopend naar het hotel. Ruud gaat zwemmen en ik schrijf dit verhaal. Om half zeven lopen we voor de laatste keer naar de Strip. Daar eten we wat bij MacDonalds en lopen dan naar Treasure Island voor de buitenshow met Piraten en Sirenes. We staan gelukkig vlak voor het schip en filmen en fotograferen veel. Na afloop nog even kort bij The Mirage voor de vuurspuwende vulkaan en tenslotte nog bij het Bellagio de fonteinenshow. Dan terug naar het hotel. Het is dan goed 10 uur. Morgen weer om half zeven op: wagen terugbrengen naar Hertz en dan per vliegtuig naar Houston en vervolgens door naar Amsterdam.

19 30/ Dag 19/20 Las Vegas Houston - Amsterdam Gelukkig. We worden gewekt door de servicedienst. Om 7 uur naar het vliegveld van Las Vegas en om kwart voor tien vertrekken we naar Houston (goed 3 uur vliegen). Gelukkig duurt de overstap daar ook niet lang: een uur later zijn we op weg naar Amsterdam. De vlucht verloopt tot nu toe voorspoedig. Tja, even rekening houden met de tijd (weer 9 uur later in Nederland dan in Las Vegas). Om acht uur landen we op Schiphol. Dan de trein naar Eindhoven. Maar: Ruud vergeet met zijn pas in te checken, gaat de trein uit, die vertrekt, ik zit alleen met alle koffers, Ruud komt terugrennen, klopt op het raam en schreeuwt dat ik bij het volgende station eruit moet, doe ik dus en bij de Amsterdam Arena kunnen we beiden weer verder. Via Eindhoven komen we dan om 12 uur aan in Venlo. Ruud gaat de auto halen en ik zit op de trappen van het NS en denk: Zat ik hier 3 weken geleden ook? Nee, het lijkt pas een paar dagen geleden. Na een kwartier komt Ruud en brengt mij naar huis. Het huis staat er nog, de auto ook en het onkruid des te meer. We checken of we allemaal onze eigen spullen hebben en nemen afscheid van elkaar. We vonden het beiden weer erg mooi! Ik ga maar snel het gras maaien en het hoge onkruid wieden (morgen de groene container) en kan het dan toch niet laten om ff hallo te zeggen bij Café Centraal. Lekker gekletst met Bert en 2 uurtjes later toch maar naar huis. USA 2013 zit er op. Het was weer heel mooi. Ruud: bedankt! P.S. Hopelijk hebben jullie genoten van de foto's en verslagen. Mocht je nog een pas willen voor de Nationale Parken? Je weet ons te vinden.voor iedereen die een dergelijke reis wil plannen: bel ons maar. We hebben alle relevante informatie voorhanden en willen jullie graag eventuele tips geven. Enne: We zijn niet neergestort boven de Atlantische Oceaan zoals de route aangeeft ( De batterij van Ruud zijn GPS-horloge was op)

Om 05:00 uur staan we op en tegen zessen komt de taxi. We gaan naar Vertrekhal 3, aan de balie van Continental checken we in en geven de koffer af.

Om 05:00 uur staan we op en tegen zessen komt de taxi. We gaan naar Vertrekhal 3, aan de balie van Continental checken we in en geven de koffer af. New York 6 11 mei 2011 Vrijdag 6 mei Om 05:00 uur staan we op en tegen zessen komt de taxi. We gaan naar Vertrekhal 3, aan de balie van Continental checken we in en geven de koffer af. We vertrekken op

Nadere informatie

New York. Summer Class New York 2013. Info New York Transport Hotels Excursies. Nele Degryse Product Manager Noord-Amerika

New York. Summer Class New York 2013. Info New York Transport Hotels Excursies. Nele Degryse Product Manager Noord-Amerika New York Summer Class New York 2013 Info New York Transport Hotels Excursies Nele Degryse Product Manager Noord-Amerika New York Beste reisperiode 1. Prijzen - Goedkoopste periode: jan februari / maart

Nadere informatie

Iris marrink Klas 3A.

Iris marrink Klas 3A. Iris marrink Klas 3A. 1 Inhoud. 1- Voorpagina 2- Inhoud, inleiding & mijn mening 3- Dag 1 4- Dag 2 5- Dag 3 6- Dag 4 7- Dag 5 Inleiding. Ik kreeg als opdracht om een dagverslag te maken over Polen. 15

Nadere informatie

Luciano en Hans. Christiaan en Richard. Jena en Arianne. Bianca en Gerrit. Danielle en Jan. Jules en Martin

Luciano en Hans. Christiaan en Richard. Jena en Arianne. Bianca en Gerrit. Danielle en Jan. Jules en Martin Luciano en Hans Christiaan en Richard Jena en Arianne Bianca en Gerrit Danielle en Jan Jules en Martin Het was vroeg.6 uur verzamelen op station Utrecht Centraal. Vandaar gingen we via Rotterdam naar Brussel.

Nadere informatie

de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop.

de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop. Woordenlijst bij hoofdstuk 4 de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop. alleen zonder andere mensen Hij is niet getrouwd. Hij woont helemaal a, zonder familie.

Nadere informatie

Fiets vakantie Gran Canaria oktober 2013.

Fiets vakantie Gran Canaria oktober 2013. Fiets vakantie Gran Canaria oktober 2013. In de zomer van 2013 is het plan geboren om met de racefiets een weekje te fietsen op Gran Canaria. 11 oktober is na wat voorbereiding de vertrek datum gevonden.

Nadere informatie

ROUTEBESCHRIJVING CAMPERTOCHT DOOR USA, 20-04 t/m 11-05-2008 DAG BESTEMMING BIJZONDERHEDEN ROUTE + AFSTAND ALTERNA- TIEVEN

ROUTEBESCHRIJVING CAMPERTOCHT DOOR USA, 20-04 t/m 11-05-2008 DAG BESTEMMING BIJZONDERHEDEN ROUTE + AFSTAND ALTERNA- TIEVEN 20/4 21/4 22/4 Vlucht naar LA met KLM in Boeing 747-400 Ophalen camper, rijden naar libu Beach RV Park Universal Studios, KOA Pomona Vertrek 20-04 om 13:30 uur. Vlucht KL601 (stoelen 24A, 24B, 25A en 25B).

Nadere informatie

Amerika reis 2012. Campers ophalen, goed controleren op beschadiging, aftanken, water en de koelkast vullen.

Amerika reis 2012. Campers ophalen, goed controleren op beschadiging, aftanken, water en de koelkast vullen. Amerika reis 2012 27 April Vertrek van Schiphol met Flight 59 om 10.10 AM naar George Bush Intercontinental, Houston aankomst 1:50 PM Vertrek van George Bush Intercontinental, Houston om 5:25 PM naar Las

Nadere informatie

Downtown / Hudson River / Little Italy / China Town / Soho / Greenwich Village

Downtown / Hudson River / Little Italy / China Town / Soho / Greenwich Village Citytrip New York van DO 31/03 tot MA 04/04/2016 GEEN SINGLETOESLAG! OOK VOOR NIET-LEDEN! We bezoeken New York tijdens de paasvakantie gedurende 5 dagen met vertrek op donderdag 31 maart. Deze citytrip

Nadere informatie

New York City. De stad heeft naast oneindig veel winkels en uitgaansgelegenheden talloze culturele bezienswaardigheden.

New York City. De stad heeft naast oneindig veel winkels en uitgaansgelegenheden talloze culturele bezienswaardigheden. NEW YORK CITY New York City New York is de nummer één stedentrip ter wereld. Jong of oud, voor iedereen is er altijd wel iets te beleven in the city that never sleeps. De stad heeft naast oneindig veel

Nadere informatie

VANAF 799 Een citytrip in de stad die nooit slaapt BIG APPLE! Times square, Soho, Llittle Italy, Chinatown,vrijheidsbeeld, Wall street, Broadway..

VANAF 799 Een citytrip in de stad die nooit slaapt BIG APPLE! Times square, Soho, Llittle Italy, Chinatown,vrijheidsbeeld, Wall street, Broadway.. New-York VANAF 799 Een citytrip in de stad die nooit slaapt BIG APPLE! Times square, Soho, Llittle Italy, Chinatown,vrijheidsbeeld, Wall street, Broadway.. CENTRAL PARC EN LENNON MEMORIAL SOHO EN LITTLE

Nadere informatie

René op vakantie. 10-17 mei 2013 P U T T E N

René op vakantie. 10-17 mei 2013 P U T T E N René op vakantie 10-17 mei 2013 P U T T E N Begeleider Theo Vrijdag 10 mei Vertrek naar Landal Tegen 12 uur rijdt de Tendens bus de Ranonkelweg in en René straalt als hij mij ziet. Na de lunch nemen we

Nadere informatie

Casa los Quemados Spanje La Palma Los Quemados

Casa los Quemados Spanje La Palma Los Quemados Casa los Quemados Spanje La Palma Los Quemados 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Casa los Quemados - (Spanje La Palma Los Quemados) - 3 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden Zwembad:

Nadere informatie

Washington en New York

Washington en New York Tailor Made Travel Presenteert Washington en New York Van 30 mei 7 juni 2016 De hoogtepunten van 2 wereldsteden in één 9-daagse combitrip met Nederlandstalige begeleiding. Dag 1 maandag 30 mei 2016 Brussel

Nadere informatie

De muziekreis naar Valkenburg.

De muziekreis naar Valkenburg. De muziekreis naar Valkenburg. 24 maart 2014 Vandaag gaan we met het Buitenhof naar Valkenburg voor de muziekreis. De begeleiders Marij en Henk gaan al vroeg op pad om iedereen op te halen. Marij haalt

Nadere informatie

Namibië. 25 augustus 2015

Namibië. 25 augustus 2015 Namibië 25 augustus 2015 Verslag Namibië 27-6 tm 9-7- 2015 27-6 Vertrek vanaf Frankfurt om 20.10 uur. 28-6 Na een vlucht van 10 uur zijn wij aangekomen op Windhoek. Wat was het koud s,morgens vroeg om

Nadere informatie

Dubai on a budget, Yes you can! De tips van Reisblog Reischick

Dubai on a budget, Yes you can! De tips van Reisblog Reischick Dubai on a budget De afgelopen weken heb ik veel taglijstjes ingevuld, zodat jullie mij een beetje leren kennen als blogster en wat ik heel leuk vind, deze taglijsten zijn ook veel meer gelezen dan dat

Nadere informatie

Londen 2015 7 Sept 10 Sept

Londen 2015 7 Sept 10 Sept Londen 2015 7 Sept 10 Sept Hotel Gegevens 144-152 Walworth Rd, London SE17 1JL, Verenigd Koninkrijk +44 20 7703 8000 What do you need? -geldig paspoort of identiteitsbewijs -tas of koffer -niet te veel

Nadere informatie

NOORWEGEN. Vertrek: s ochtends moesten we gewoon naar school tot 12 uur. we werden 09-05-2012 13-05-2012

NOORWEGEN. Vertrek: s ochtends moesten we gewoon naar school tot 12 uur. we werden 09-05-2012 13-05-2012 NOORWEGEN 09-05-2012 13-05-2012 Vertrek: s ochtends moesten we gewoon naar school tot 12 uur. we werden door onze ouders naar Schiphol gebracht. Ik zat bij Ilonka in de auto. Op Schiphol gaf meester Hendrie

Nadere informatie

Californië. 11 februari - 22 februari

Californië. 11 februari - 22 februari Californië 11 februari - 22 februari 12-daagse rondreis Californië Californië is een van de belangrijkste landbouwgebieden van Amerika. Door het gunstige klimaat worden hier veel verschillende gewassen

Nadere informatie

Schoolkamp 2015, Jacco

Schoolkamp 2015, Jacco Schoolkamp 2015, Jacco We gingen om 10:30 weg met de bus, eigenlijk moesten we met de fiets maar het stormde hard. Met de bus reden we naar Basal, daar werd verteld wat ze deden en we gingen stenen zoeken.

Nadere informatie

Toets Geletterdheid en Begrijpend Lezen

Toets Geletterdheid en Begrijpend Lezen 1. Print deze tekst 2. Download het geluidsbestand en luister Je gaat een toets Geletterdheid en Begrijpend Lezen maken. Dit is een leestoets. De toets heeft vijf delen. Deel A, B, C, D en E. Deze toets

Nadere informatie

Washington en New York

Washington en New York Tailor Made Travel Presenteert Washington en New York Van 30 mei 7 juni 2016 De hoogtepunten van 2 wereldsteden in één 9-daagse combitrip met Nederlandstalige begeleiding. Dag 1 maandag 30 mei 2016 Brussel

Nadere informatie

11- daagse studierondreis door Amerika

11- daagse studierondreis door Amerika 11- daagse studierondreis door Amerika Van San Francisco via Death Valley, Grand Canyon naar Las Vegas 8-18 februari 2014 Met onderweg bezoek aan o.a.: World Ag Expo, grote landbouwbeurs in Tulare Boerderijen

Nadere informatie

Scandinavië en Baltische staten

Scandinavië en Baltische staten Scandinavië en Baltische staten 1 / 19 2 / 19 3 / 19 4 / 19 5 / 19 6 / 19 7 / 19 8 / 19 9 / 19 10 / 19 11 / 19 12 / 19 13 / 19 14 / 19 15 / 19 16 / 19 Hele gezellig avond gehad en na nog een lekker ontbijtje

Nadere informatie

CENTRAL PARC EN LENNON MEMORIAL

CENTRAL PARC EN LENNON MEMORIAL New-York VANAF 699 Een citytrip naar de stad die nooit slaapt BIG APPLE! Times square, Soho, Little Italy, Chinatown, Statue of Liberty, Wall street, Broadway,... CENTRAL PARC EN LENNON MEMORIAL SOHO EN

Nadere informatie

GRAN CANARIA. Playa Del Ingles. Hotel Greenfield. Jaap Erkelens. Ronald Erkelens. Caroline de Ligt

GRAN CANARIA. Playa Del Ingles. Hotel Greenfield. Jaap Erkelens. Ronald Erkelens. Caroline de Ligt GRAN CANARIA Playa Del Ingles Hotel Greenfield Jaap Erkelens Ronald Erkelens Caroline de Ligt 5 t/m 12 juni 2015 Vrijdag 5 juni 2015 Om 13.00 uur hebben we afgesproken op Schiphol. Renata, de dochter van

Nadere informatie

begeide citytrip New York

begeide citytrip New York Tailor Made Travel presenteert: begeide citytrip New York Van 26 tot 31 augustus 2017 Dag 1 zat 26 aug2017 Brussel Newark Afspraak op de luchthaven van Zaventem om 08u00 Vlucht met SN Brussels Airlines

Nadere informatie

Hoe lang duurt geluk?

Hoe lang duurt geluk? Hoe lang duurt geluk? Op dit moment ben ik gelukkig. Na veel pech ben ik dan eindelijk een vrolijke schrijver. Mijn roman is goed gelukt. En ik verdien er veel geld mee. En ik heb ook nog eens een mooie,

Nadere informatie

Bijzondere vakantie op Cyprus Ans van den Helm

Bijzondere vakantie op Cyprus Ans van den Helm Bijzondere vakantie op Cyprus Ans van den Helm In 2011 gingen mijn man en ik 10 dagen op vakantie naar Cyprus. Toen we geland waren, stond er een taxi klaar, om ons naar ons vakantieverblijf, te brengen.

Nadere informatie

Discover the city that never sleeps with

Discover the city that never sleeps with NEW YORK CITY TRIP DELUXE 5 DAGEN 3 NACHTEN Discover the city that never sleeps with PROGRAMMA Dag 1 : België - New York / New York City Sightseeing tour Yeah, America, here we come! We vertrekken s morgens

Nadere informatie

begeide citytrip New York

begeide citytrip New York Tailor Made Travel presenteert: begeide citytrip New York Van 26 tot 31 augustus 2017 Dag 1 zat 26 aug2017 Brussel JFK Afspraak op de luchthaven van Zaventem om 8u Vlucht met SN Brussels Airlines vanuit

Nadere informatie

Discover the city that never sleeps with

Discover the city that never sleeps with NEW YORK CITY TRIP DELUXE 5 DAGEN 3 NACHTEN Discover the city that never sleeps with PROGRAMMA Dag 1 : België - New York / New York City Sightseeing tour Yeah, America, here we come! We vertrekken s morgens

Nadere informatie

Veertien leesteksten. Leesvaardigheid A1. Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek. Ad Appel

Veertien leesteksten. Leesvaardigheid A1. Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek. Ad Appel Veertien leesteksten Leesvaardigheid A1 Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek Ad Appel Uitgave: Appel, Aerdenhout 2011-2016 Verkoopprijs: 1,95 Ad Appel Te bestellen via www.adappelshop.nl

Nadere informatie

Hacienda Encanto del Rio Hotel Spanje Ibiza San Carlos

Hacienda Encanto del Rio Hotel Spanje Ibiza San Carlos Hacienda Encanto del Rio Hotel Spanje Ibiza San Carlos 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Hacienda Encanto del Rio Hotel - (Spanje Ibiza San Carlos) - 4 sterren 1.2. Faciliteiten

Nadere informatie

Outback Australië. Je kunt een auto huren of kopen. Dat kan op veel plaatsen.

Outback Australië. Je kunt een auto huren of kopen. Dat kan op veel plaatsen. Outback Australië Voor mij is Australië een heel bijzondere plek. Waarom? Dat zal ik uitleggen. Het begon al toen ik voor het eerst in Australië kwam. Ik stapte uit het vliegtuig. Meteen merkte ik dat

Nadere informatie

Fajã dos Padres Portugal Madeira Quinta Grande

Fajã dos Padres Portugal Madeira Quinta Grande Fajã dos Padres Portugal Madeira Quinta Grande 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Fajã dos Padres - (Portugal Madeira Quinta Grande) - 3 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden Zwembad:

Nadere informatie

CARRABELLA NAAR MANATEE SPRINGS S.P., 2 FEBRUARI

CARRABELLA NAAR MANATEE SPRINGS S.P., 2 FEBRUARI CARRABELLA NAAR MANATEE SPRINGS S.P., 2 FEBRUARI CARRABELLA NAAR MANATEE SPRINGS S.P., 2 FEBRUARI De rit van Carrabella naar Manatee Springs State Park is erg mooi. Veel naaldbossen, grotendeels nieuw

Nadere informatie

New York en Washington

New York en Washington Tailor Made Travel Presenteert New York en Washington Van 1 tot 9 juni 2018 Dag 1 vrijdag 1 juni 2018 Brussel New York Uw reisleider Wilfried Geraerts wacht u op vanaf 07u30 op aan de check-in balie van

Nadere informatie

MundoRado reis naar Maleme, Kreta.

MundoRado reis naar Maleme, Kreta. MundoRado reis naar Maleme, Kreta. Op maandag 9 juni was het zover. We gingen op vakantie naar het mooie eiland Kreta en om precies te zijn, naar Maleme. Om 12.00 uur moesten wij ons verzamelen op Schiphol

Nadere informatie

London. klas 2B kompas. Dagboek: Gemaakt door Stacey Wilbrink

London. klas 2B kompas. Dagboek: Gemaakt door Stacey Wilbrink London klas 2B kompas Dagboek: Gemaakt door Stacey Wilbrink Dag 1 Klas 2b van het kompas moesten allemaal verzamelen op het station Breda. Daar werden de kinderen uitgezwaaid door hun ouders. De kinderen

Nadere informatie

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 MEMORY WOORDEN 1.1 TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 ik jij hij zij wij jullie zij de baby het kind ja nee de naam TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 2 MEMORY WOORDEN 1.2 TaalCompleet A1 Memory Woorden

Nadere informatie

16 Daagse Reis, Beklimming Kilimanjaro met Safari verlenging

16 Daagse Reis, Beklimming Kilimanjaro met Safari verlenging 16 Daagse Reis, Beklimming Kilimanjaro met Safari verlenging We beklimmen de Kilimanjaro via de Marangu Route, dit is de oudste route en ook de enige route waar u verblijft in hutten. Er zijn verschillende

Nadere informatie

Elke middag loopt Fogg van zijn huis naar de Club. Om een spelletje kaart te spelen. Er wordt altijd om geld gespeeld. En als Fogg wint, geeft hij

Elke middag loopt Fogg van zijn huis naar de Club. Om een spelletje kaart te spelen. Er wordt altijd om geld gespeeld. En als Fogg wint, geeft hij Rijk Phileas Fogg is een vreemde man. Hij is erg rijk. Maar niemand weet hoe hij aan zijn geld komt. Een baan heeft hij namelijk niet. Toch woont hij in een groot huis, midden in Londen. In zijn eentje.

Nadere informatie

Beklimming van de Kilimanjaro 2017/2018

Beklimming van de Kilimanjaro 2017/2018 1 Beklimming van de Kilimanjaro 2017/2018 Dag 1 Aankomst op Kilimanjaro International Airport. Wij halen jullie op van het vliegveld en brengen jullie naar Arusha Villa. Hier ontvangen we jullie met een

Nadere informatie

Verslag over New York en Niagara door Wim Meijvogel

Verslag over New York en Niagara door Wim Meijvogel Verslag over New York en Niagara door Wim Meijvogel 26 april tot en met 5 mei, met dank aan Moeder Catharina Fonds, LSBS en stichting Blindenhulp Dag 1 Ik heb er erg zin in vakantie. Mijn droomwens is

Nadere informatie

KLTV. Washington en New York

KLTV. Washington en New York KLTV Presenteert Washington en New York Van 30 september tot 8 oktober 2017 De hoogtepunten van 2 wereldsteden in één 9-daagse combitrip met Nederlandstalige begeleiding. Dag 1 Zaterdag 30 september Brussel

Nadere informatie

Pantheon Villas & Suites Griekenland Kreta Bali

Pantheon Villas & Suites Griekenland Kreta Bali Pantheon Villas & Suites Griekenland Kreta Bali 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Pantheon Villas & Suites - (Griekenland Kreta Bali) - 4 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden

Nadere informatie

Discover the city that never sleeps with

Discover the city that never sleeps with CITY TRIP DELUXE 5 DAGEN 3 NACHTEN Discover the city that never sleeps with PROGRAMMA Dag 1 : België - New York / New York City Sightseeing tour Yeah, America, here we come! We vertrekken s morgens met

Nadere informatie

Parador de Cruz de Tejeda Spanje Gran Canaria Tejeda

Parador de Cruz de Tejeda Spanje Gran Canaria Tejeda Parador de Cruz de Tejeda Spanje Gran Canaria Tejeda 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Parador de Cruz de Tejeda - (Spanje Gran Canaria Tejeda) - 4 sterren 1.2. Faciliteiten en

Nadere informatie

Dag 13(11-07-'09 67km)

Dag 13(11-07-'09 67km) Dag 13(11-07-'09 67km). Een pittoresk hofje in bergen Omdat de laatste camping geen succes was zijn we vertrokken naar Bratland Camping in Hankeland 24km verderop. Hier hebben we de wagen weer opgezet

Nadere informatie

November 2010. Nieuwsbrief 1

November 2010. Nieuwsbrief 1 Nieuwsbrief 1 Finse, Noorwegen Hallo! Welkom bij mijn eerste echte nieuwsbrief. Mijn intentie is om ongeveer elke 2 a 3 maanden een nieuwsbrief te maken met mijn belevenissen. Ik kreeg dit idee van mijn

Nadere informatie

Tornado. Maartje gaat voor het eerst logeren. s Nachts belandt ze met haar vriendinnetje Eva in een tornado en beleven ze een heel spannend avontuur.

Tornado. Maartje gaat voor het eerst logeren. s Nachts belandt ze met haar vriendinnetje Eva in een tornado en beleven ze een heel spannend avontuur. Tornado Maartje gaat voor het eerst logeren. s Nachts belandt ze met haar vriendinnetje Eva in een tornado en beleven ze een heel spannend avontuur. Geschreven in januari 2012 (Geïllustreerd t.b.v. het

Nadere informatie

Caleton del Golfo Spanje Lanzarote El Golfo

Caleton del Golfo Spanje Lanzarote El Golfo Caleton del Golfo Spanje Lanzarote El Golfo 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Caleton del Golfo - (Spanje Lanzarote El Golfo) - 4 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden Zwembad:

Nadere informatie

Tours, maandag 19 mei 2008

Tours, maandag 19 mei 2008 Tours, maandag 19 mei 2008 Nadat ik thuis afscheid genomen had, heeft L.J. me vanmorgen naar Schiphol gebracht. Daar, op het treinstation, eerst de NS- High-Speed balie opgezocht. Daar krijg ik alle service,

Nadere informatie

De beklimming van de Kilimanjaro

De beklimming van de Kilimanjaro De beklimming van de Kilimanjaro Jullie hebben mij gemist begin november tijdens de karatetraining om de reden dat ik helemaal in Tanzania was om de Kilimanjaro te beklimmen met 3 vrienden. Deze berg is

Nadere informatie

Relais Parco Cavalonga Hotel Italië Sicilië Ragusa

Relais Parco Cavalonga Hotel Italië Sicilië Ragusa Relais Parco Cavalonga Hotel Italië Sicilië Ragusa 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Relais Parco Cavalonga Hotel - (Italië Sicilië Ragusa) - 4 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden

Nadere informatie

Wat leuk dat jullie met ons op vakantie willen gaan! Wij hebben jullie wensen doorgenomen om te kijken we voor jullie kunnen betekenen deze zomer.

Wat leuk dat jullie met ons op vakantie willen gaan! Wij hebben jullie wensen doorgenomen om te kijken we voor jullie kunnen betekenen deze zomer. Lies Smit Rugstreeppad 67 2441JD Nieuwveen t.a.v. jongeren vakantie Sevilla Albufeira Amsterdam, 23 november 2016 Beste Lies, Sonja, Angela en Diana, Wat leuk dat jullie met ons op vakantie willen gaan!

Nadere informatie

Toets Geletterdheid en Begrijpend Lezen

Toets Geletterdheid en Begrijpend Lezen 1. Print deze tekst 2. Download het geluidsbestand en luister Je gaat een toets Geletterdheid en Begrijpend Lezen maken. Dit is een leestoets. De toets heeft vijf delen. Deel A, B, C, D en E. Deze toets

Nadere informatie

S T U D I E R E I S Z U I D - A F R I K A

S T U D I E R E I S Z U I D - A F R I K A S T U D I E R E I S Z U I D - A F R I K A 2014 Als ik gebeld word dat ik mee mag op studiereis naar Zuid-Afrika spring ik een gat in de lucht, wat een unieke kans is dit! Op 5 februari is het eindelijk

Nadere informatie

Centerparcs De Peel 30-08 tot 06-09-2013. Gonnie Maickle Bert

Centerparcs De Peel 30-08 tot 06-09-2013. Gonnie Maickle Bert Centerparcs De Peel 30-08 tot 06-09-2013 Gonnie Maickle Bert 1 Vrijdag 30-08 Eindelijk komt dan de bus van Tendens, Maickle stond al aan de poort te wachten hoi Bert. Even kennis maken en dan snel de koffers

Nadere informatie

Limburg, Horst: 27 t/m 30 mei

Limburg, Horst: 27 t/m 30 mei Limburg, Horst: 27 t/m 30 mei Dag 1: Vrijdag 27-05-2-16 Het is zover: Vandaag vertrekken we voor een weekend hossen, zingen, lachen, luidkeels zingen en genieten we gaan naar Funpop!!! Bert en Laureen

Nadere informatie

New York Pennsylvania Hotel **

New York Pennsylvania Hotel ** New York Pennsylvania Hotel ** 822 786 Vanaf p.p. 4 dagen Logies Alleen Vertrek 10/06/2013 36 p.p. Inbegrepen : 3 nachten op basis van logies alleen, vluchten met Delta Airlines in T-klasse, prijs obv

Nadere informatie

Ahrtal. Rotweinwanderweg - Ahrtalweg - Ahrsteig. 11 t/m 14 mei 2015

Ahrtal. Rotweinwanderweg - Ahrtalweg - Ahrsteig. 11 t/m 14 mei 2015 Ahrtal Rotweinwanderweg - Ahrtalweg - Ahrsteig 11 t/m 14 mei 2015 Maandag 11 maart Heel - Heppingen (Ahr) 137 km Heppingen - Dernau Laagste punt: 90 m Hoogste punt: 228 m Totale stijging: 650 m Totale

Nadere informatie

Italië week 2 vanaf

Italië week 2 vanaf !1 Italië week 2 vanaf 25-06-2015 Donderdag 25 Juni Het was het laatste nachtje op camping San Procolo. Wij trekken verder met de camper. We zien elkaar nog even in Porto San Giorgio op de markt. We drinken

Nadere informatie

Le tour du Mont Ventoux 2014

Le tour du Mont Ventoux 2014 Le tour du Mont Ventoux 2014 Geen berg zo hoog of... deel 2 waar gaan we heen? 16 december 2013 Fietstocht Mont Ventoux, Pagina 1 Waar ben ik aan begonnen...? Nou, om eerlijk te zijn weet ik dat wel. Maar

Nadere informatie

MENTS. New York. Door de ogen van Lady Liberty

MENTS. New York. Door de ogen van Lady Liberty M & MORE MENTS New York Door de ogen van Lady Liberty Groepsreis van 19 tot 24 augustus Nederlandstalige begeleiding vanuit Brussel Aanvullende Nederlandstalige gidsen ter plaatse M & MENTS MORE PROGRAMMA

Nadere informatie

Week mountainbiken in Gerlos te Oostenrijk.

Week mountainbiken in Gerlos te Oostenrijk. Week mountainbiken in Gerlos te Oostenrijk. Zaterdag morgen 15 juni 2013 om 5 uur gaat het trainings weekje mountainbiken in Oostenrijk beginnen. Onze verblijfplaats in Oostenrijk is het appartement van

Nadere informatie

Toets Geletterdheid en Begrijpend Lezen

Toets Geletterdheid en Begrijpend Lezen 1. Print deze tekst 2. Download het geluidsbestand en luister Je gaat een toets Geletterdheid en Begrijpend Lezen maken. Dit is een leestoets. De toets heeft vijf delen. Deel A, B, C, D en E. Deze toets

Nadere informatie

Wat gaan we doen? Kies uit: bijzondere dagelijks gratis aanstaande praktisch. 1 Dick en Anna gaan vrijdag trouwen. Dat is over twee dagen.

Wat gaan we doen? Kies uit: bijzondere dagelijks gratis aanstaande praktisch. 1 Dick en Anna gaan vrijdag trouwen. Dat is over twee dagen. 103 103 HOOFDSTUK 7 Wat gaan we doen? WOORDEN 1 Kies uit: bijzondere dagelijks gratis aanstaande praktisch 1 Dick en Anna gaan vrijdag trouwen. Dat is over twee dagen. 2 Op 22 november zijn we 25 jaar

Nadere informatie

Toets Geletterdheid en Begrijpend Lezen

Toets Geletterdheid en Begrijpend Lezen 1. Print deze tekst 2. Download het geluidsbestand en luister Je gaat een toets Geletterdheid en Begrijpend Lezen maken. Dit is een leestoets. De toets heeft vijf delen. Deel A, B, C, D en E. Deze toets

Nadere informatie

Whistler vanuit de kabelbaan

Whistler vanuit de kabelbaan Hallo Allemaal, Wij zijn al weer drie weken thuis. Onze reis naar Canada en de VS was geslaagd. In de 46 dagen hebben wij maar vier dagen regen gehad en dan was het meestal buien. Canada is een mooi land

Nadere informatie

Bad Marienberg. 21 t/m 25 april 2011

Bad Marienberg. 21 t/m 25 april 2011 Bad Marienberg 21 t/m 25 april 2011 Donderdag 21 april Heel - Bad Marienberg 195 km Aankomend weekend is het Pasen en dat betekent dat Wim 4 dagen vrij is. We hebben besloten om richting het Westerwald

Nadere informatie

Ahrdal. 24 t/m 27 maart 2011

Ahrdal. 24 t/m 27 maart 2011 Ahrdal 24 t/m 27 maart 2011 Donderdag 24 maart Heel - Ahrweiler 140 km Het weerbericht voor de komende dagen geeft prachtig weer op dus pakken wij de camper in en gaan richting Duitsland. Het is alweer

Nadere informatie

Groetjes Lisa. Groetjes Vicky

Groetjes Lisa. Groetjes Vicky Vandaag moesten we leraren tegen 8 spelen. Dat waren een heleboel opdrachten en die moesten binnen 2 uur uitvoeren. Maar het is ons gelukt en dat vond ik het leukste van de dag. Ik ben benieuwd wat we

Nadere informatie

Mr Dim Turkije Zuid-Egeïsche kust Göcek

Mr Dim Turkije Zuid-Egeïsche kust Göcek Mr Dim Turkije Zuid-Egeïsche kust Göcek 1. Algemene informatie Eliza was here - Mr Dim - /turkije/_zuid-egeische_kust/gocek_/mr_dim.htm 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Mr Dim - (Turkije Zuid-Egeïsche

Nadere informatie

Verslag Comenius uitwisseling mavo Turkije 31 mei t/m 6 juni 2014

Verslag Comenius uitwisseling mavo Turkije 31 mei t/m 6 juni 2014 Verslag Comenius uitwisseling mavo Turkije 31 mei t/m 6 juni 2014 Zaterdag, 31 mei Na een aangename vlucht kwamen wij in Istanbul St. Gokcan aan en werden na een lange wachttijd bij de pascontrole van

Nadere informatie

1. Joris. Voor haar huis remt Roos. Ik ben er. De gordijnen beneden zijn weer dicht.

1. Joris. Voor haar huis remt Roos. Ik ben er. De gordijnen beneden zijn weer dicht. 1. Joris Hé Roos, fiets eens niet zo hard. Roos schrikt op en kijkt naast zich. Recht in het vrolijke gezicht van Joris. Joris zit in haar klas. Ben je voor mij op de vlucht?, vraagt hij. Wat een onzin.

Nadere informatie

Winter 2013. Zuid-Frankrijk. 5 t/m 16 februari

Winter 2013. Zuid-Frankrijk. 5 t/m 16 februari Winter 2013 Zuid-Frankrijk 5 t/m 16 februari Dinsdag 5 februari 2013 563 km Om negen uur vertrokken. Eerst naar Geldern omdat onze camperdealer een verkeerd aangesloten kabel van de koelkast nog goed moest

Nadere informatie

Finca Son Sama Spanje Mallorca Llucmajor

Finca Son Sama Spanje Mallorca Llucmajor Finca Son Sama Spanje Mallorca Llucmajor 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Finca Son Sama - (Spanje Mallorca Llucmajor) - 3 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden Zwembad: Ja Airco:

Nadere informatie

16-23 oktober 2015 Met in de hoofdrol: Alex, Sanne, Gideon, Wieneke en Mattias

16-23 oktober 2015 Met in de hoofdrol: Alex, Sanne, Gideon, Wieneke en Mattias Reisverslag Portugal 16-23 oktober 2015 Met in de hoofdrol: Alex, Sanne, Gideon, Wieneke en Mattias Vrijdag 16 oktober De vakantie kon eindelijk beginnen! Al om half drie `s nachts verzamelde iedereen

Nadere informatie

Lions youth exchange, Camp Origin Fegen, Sweden.

Lions youth exchange, Camp Origin Fegen, Sweden. Lions youth exchange, Camp Origin Fegen, Sweden. Week 1 Op een zonnige zondagochtend was het eindelijk zover, vandaag zou ik naar Kopenhagen vliegen en vervolgens met de trein doorreizen naar het zuiden

Nadere informatie

Une Belle Histoire Nou, daar sta je dan. Met je goede gedrag, langs de snelweg in Belgie met een lekke achterband. Maar wacht, ik ga veel te snel. Vrijdagochtend zouden we met 14 Goodfellas vertrekken

Nadere informatie

September 2008 Door: Charlotte Storm van s Gravesande. Bijbehorende foto's: zie onderaan de tekst. Hallo mede dierenvrienden,

September 2008 Door: Charlotte Storm van s Gravesande. Bijbehorende foto's: zie onderaan de tekst. Hallo mede dierenvrienden, September 2008 Door: Charlotte Storm van s Gravesande Bijbehorende foto's: zie onderaan de tekst Hallo mede dierenvrienden, Na mijn indrukwekkende reis naar India, is mij gevraagd om een kort verhaaltje

Nadere informatie

Programmaboekje. Talenreis Engeland t/m 14 oktober. Dit boekje is van:

Programmaboekje. Talenreis Engeland t/m 14 oktober. Dit boekje is van: Programmaboekje Talenreis Engeland 2016 11 t/m 14 oktober Dit boekje is van: Beste leerlingen, Voor jullie ligt het programmaboekje van de Talenreis. Dit boekje met het gehele programma van activiteiten

Nadere informatie

Geniet van de dag om de stad te bezoeken met name US Mint, Denver Art Museum of Colorado History Museum.

Geniet van de dag om de stad te bezoeken met name US Mint, Denver Art Museum of Colorado History Museum. De USA a la carte specialist Product informatie WONDROUS NATIONAL PARKS & SILVERTON TRAIN vanaf 2756 20 dagen/18 nachten Vertrek alle dagen van 1 mei tot 30 september 2016 Fly and Drive ROUTE DAG 1: BRUSSEL

Nadere informatie

Lotza's Studios Griekenland Santorini Finikia

Lotza's Studios Griekenland Santorini Finikia Lotza's Studios Griekenland Santorini Finikia 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Lotza's Studios - (Griekenland Santorini Finikia) - 3 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden Zwembad:

Nadere informatie

Dinsdag 8 april 2014

Dinsdag 8 april 2014 Maandag 7 april Wow de eerste dag in Rome, wat een dag. 's Morgens even ontbijten (één croissantje) en toen vanaf ongeveer half 10 op pad. We zijn in de binnenstad geweest en bij iedere kerk verbaasden

Nadere informatie

BIJLAGEN LESPAKKET 1.2

BIJLAGEN LESPAKKET 1.2 BIJLAGEN LESPAKKET 1.2 BIJLAGE 1 A4 BLADEN THEMA S BIJLAGE 2 DOMINO EMOTIES BIJLAGE 3 MATCHING OEFENING GEVOELENS BIJLAGE 4 VRAGENLIJST FILM BIJLAGE 5 VRAGENSTROOKJES HOEKENWERK BIJLAGE 6 ANTWOORDENBLAD

Nadere informatie

Cressa Ghitonia Hotel & SPA Griekenland Kreta Sfaka

Cressa Ghitonia Hotel & SPA Griekenland Kreta Sfaka Cressa Ghitonia Hotel & SPA Griekenland Kreta Sfaka 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Cressa Ghitonia Hotel & SPA - (Griekenland Kreta Sfaka) - 4 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden

Nadere informatie

Stufe 1. Kreuzen Sie die richtige(n) Lösung(en) an. 1. Waar kom je a) van. b) vandaan. c) vandaag. 2. u Duitse? a) Bent b) Ben c) Zijn

Stufe 1. Kreuzen Sie die richtige(n) Lösung(en) an. 1. Waar kom je a) van. b) vandaan. c) vandaag. 2. u Duitse? a) Bent b) Ben c) Zijn Stufe 1 i1 Kreuzen Sie die richtige(n) Lösung(en) an. 1. Waar kom je a) van. b) vandaan. c) vandaag. 2. u Duitse? a) Bent b) Ben c) Zijn 3. heet jij? a) Wie b) Wat c) Hoe 4. Hoe gaat het met? a) jou b)

Nadere informatie

Logeren bij mijn vriendin

Logeren bij mijn vriendin Logeren bij mijn vriendin [social_share] Zaterdag ochtend ging ik al heel vroeg uit bed om 07:00 om precies te zijn. Ik had afgesproken met mijn beste vriendin in Rotterdam, voor de eerste keer zijn we

Nadere informatie

Vanwege de warmte heb ik deze nacht nauwelijks geslapen. En ook vandaag wordt het 37 C en morgen zelfs 40 C. Deze avond bevind ik mij in een stad en

Vanwege de warmte heb ik deze nacht nauwelijks geslapen. En ook vandaag wordt het 37 C en morgen zelfs 40 C. Deze avond bevind ik mij in een stad en Vanwege de warmte heb ik deze nacht nauwelijks geslapen. En ook vandaag wordt het 37 C en morgen zelfs 40 C. Deze avond bevind ik mij in een stad en ben zinnens om daar een hotelkamer te nemen met airco

Nadere informatie

REGELS. Onderstreep de pluralisvorm in de zin.

REGELS. Onderstreep de pluralisvorm in de zin. 61 61 REGELS 1 Onderstreep de pluralisvorm in de zin. 1 Ik woon met mijn gezin in een rijtjeshuis met vier slaapkamers. 2 De vijf appartementen in deze flat zijn heel klein. 3 Hij heeft een groot huis

Nadere informatie

Agapitos Villas & Guesthouses Griekenland Pilion Agios Ioannis

Agapitos Villas & Guesthouses Griekenland Pilion Agios Ioannis Agapitos Villas & Guesthouses Griekenland Pilion Agios Ioannis 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Agapitos Villas & Guesthouses - (Griekenland Pilion Agios Ioannis) - 4 sterren

Nadere informatie

Dag 2: Goed aangekomen & dag 2

Dag 2: Goed aangekomen & dag 2 Dag 2: Goed aangekomen & dag 2 Hallo allemaal, Eerst even een bedankje voor de post, sms'jes die wij gekregen hebben en aan allen die ons uitgeleide hebben gedaan. En natuurlijk aan Maaya voor de koffie,

Nadere informatie

Vlucht AVI AVI. Ineke Kraijo Veerle Hildebrandt. Kraijo - Hildebrandt Vlucht De Vier Windstreken. De Vier Windstreken AVI

Vlucht AVI AVI. Ineke Kraijo Veerle Hildebrandt. Kraijo - Hildebrandt Vlucht De Vier Windstreken. De Vier Windstreken AVI AVI E4* Alcoholisme, ruzie, bang zijn Midden in de nacht rinkelt de telefoon. Anna weet wat dat betekent. Ze moet vluchten, alweer. Ze rent de donkere nacht in. De volgende dag valt Anna in de klas in

Nadere informatie

Water Egypte. In elk land hebben mensen hun eigen gewoontes. Dat merk je als je veel reist. Ik zal een voorbeeld geven.

Water Egypte. In elk land hebben mensen hun eigen gewoontes. Dat merk je als je veel reist. Ik zal een voorbeeld geven. Water Egypte In elk land hebben mensen hun eigen gewoontes. Dat merk je als je veel reist. Ik zal een voorbeeld geven. Ik ga naar een restaurant in Nederland. Daar bestel ik een glas water. De ober vraagt

Nadere informatie

Micha kijkt Ruben aan. Hij trekt een gek gezicht. Micha houdt niet van puzzelen, want de puzzels die oma maakt, zijn altijd heel erg moeilijk.

Micha kijkt Ruben aan. Hij trekt een gek gezicht. Micha houdt niet van puzzelen, want de puzzels die oma maakt, zijn altijd heel erg moeilijk. 1. Puzzelen Wie er het eerst is! Micha staat bij het schoolhek. Hij krijgt een harde klap op zijn schouder van Ruben, zijn grote broer. Oké. Micha is wel in voor een wedstrijdje. Hij begint meteen te rennen,

Nadere informatie

12 ½ jaar getrouwd en daarom naar Disneyland resort Parijs.

12 ½ jaar getrouwd en daarom naar Disneyland resort Parijs. 12 ½ jaar getrouwd en daarom naar Disneyland resort Parijs. Zoals altijd maken wij weinig foto s, we genieten zo van alles om ons heen dat het vastleggen van die mooie momenten vergeten wordt. Het lukt

Nadere informatie