Dag 0/1 Baarlo New York

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "11-12-07-13 Dag 0/1 Baarlo New York"

Transcriptie

1 Dag 0/1 Baarlo New York Om 17:45 uur is Ruud in Baarlo om mij op te halen (na eerst weer eens pech met de auto te hebben gehad want die wilde niet starten). Hij zet me dan bij het station af en brengt zijn auto naar huis. Kwart over zes is hij ook bij het station. We kopen een kaartje en om half zeven vertrekt de trein naar Schiphol (via Nijmegen-Arnhem-Utrecht). Precies om negen uur zijn we op Schiphol en kunnen meteen de Shuttlebus in die ons naar hotel Ibis brengt. Het hotel is hetzefde waar ik ook al eens overnachtte op weg naar Litouwen. We checken in, zoeken het restaurant op maar besluiten dan om naar de vlakbij gelegen Macdonalds te gaan. Kwart over tien zijn we weer terug. Ruud gaat meteen bellen met Klári en ik typ dit verslagje. Morgen moeten we om half zeven op. Tot zover (ik ga nu een lekker biertje drinken in de bar). Om kwart over zes gaat de wekker. We wassen ons en nemen dan om zeven uur de Shuttlebus naar Schiphol. We leveren de bagage in, ik rook nog een sigaretje en dan naar de douane. Weer van die idiote vragen en als ik door het poortje ga gaat het uiteraard weer mis. Het apparaat geeft aan dat er iets is bij mijn enkel. Dus ik wordt gefouilleerd maar het blijkt loos alarm. Rond 9 uur kunnen we boarden. Half tien vertrekt dan het vliegtuig naar New York. Rond half twaalf (plaatselijke tijd) landen we op Newark, een vlucht dus van acht uur. Uiteraard weer door verschillende controles: vinger-en handafdrukken, foto van je gezicht zonder bril en vragen. Dan de bagage ophalen en zoeken naar de monorail die ons een stukje verder naar NY-City brengt. Uiteindelijk komen we dan via de snikhete en bomvolle metro vlak bij ons hotel uit. Dat wordt dan nog ff zoeken want de huisnummering in NY is wel erg vreemd maar uiteindelijk zijn we rond drie uur bij ons hotel: Washington Jefferson. We krijgen een grotere kamer als geboekt en het hotel ligt een blok verwijderd van Times Square. Ruud gaat ff ( ) Skypen met Klári en ik ga op zoek naar een winkeltje om enkele blikjes bier te kopen. We drinken die dan op en besluiten dan om de omgeving eens te gaan verkennen. Allereerst gaat het naar Broadway. Een drukte van belang en lichtreclames, véél lichtreclames. Dan met de metro naar Central Park Station. Hierna lopen we een heel eind over de drukke straten en gaan uiteindelijk wat eten in een klein restaurant in de buurt van het hotel: Georgio s Country Grill. Heel lekker maar ook aan de prijzige kant. Goed acht uur zijn we terug in ons hotel. Ik zoek de foto s uit en Ruud valt meteen als in blok in slaap. Ik rook beneden nog even een sigaret en ga dan ook naar bed. Het is dan 9 uur hier in New York dus 3 uur s nachts in Nederland.

2 Dag 2 New York Vannacht om 4 uur allebei wakker door een luid getik van de airco. Ruud staat op, frunnikt er wat aan maar nee hoor: het tikken blijft. Later kom ik er achter dat dat luide tikken veroorzaakt wordt door condensdruppels van de airco boven ons die buiten op de achterkant van onze airco vallen. Om 7 uur staan we dan toch allebei op. Uiteraard het eerste sigaretje buiten: er vallen wat druppels maar toch is het behoorlijk warm. De site wordt ge-updated en om half elf gaan we ontbijten bij Cosmic Dinner: eieren met spek en een Coke (drinken, niet de drug). Dan koopt Ruud nog een Simkaart om te kunnen bellen en gaan we met de metro naar Ground Zero oftewel 9/11 Memorial. Ook daar veel security-formaliteiten. Na de bezichtiging lopen we naar Battery Park. Van daaruit heb je uitzicht over de Hudson en het Vrijheidsbeeld. Dan verder naar Wall Street en tenslotte naar Pier 17. Uitzicht over de Brooklyn Bridge en lekker zonnen bij een temperatuur van 25 graden. We lopen dan weer naar de metro en stappen bij Times Square uit. Na ons verlopen te hebben komen we dan toch bij ons hotel. We hebben dan toch een 10 km gelopen en nemen daarom een lekker Stella Artois-biertje bij The House Of Brews naast ons hotel. We zien daar nog het einde van de WK-voetbalfinale U20 tussen Frankrijk en Urugay (gewonnen door Frankrijk na strafschoppen). Weer terug in het hotel zoek ik de foto s uit en maak dit verslag. Ruud telefoneert met Klári. Rond half acht gaan we wat eten bij MacDonalds en lopen dan naar Rockefeller Center: 65 verdiepingen hoog met bovenop het Observation Deck Top Of The Rock. Van hieruit heb je een geweldig uitzicht over Manhattan, vooral s nachts. Helaas is het vanavond wat bewolkt dus je kunt niet alles zien. Maar prachtig is het in ieder geval wel! (De lift doet er trouwens precies 40 seconden over). Rond elf uur zijn we terug. Ik zoek weer de foto s uit en maak het verslag over deze dag af. Ruud ligt dan met kleren en al aan op bed al te slapen en is niet wakker te krijgen. Het is 12 uur als ik ook naar bed ga. Tot morgen.

3 Dag 3 New York Vanmorgen toch weer als eerste op. Lekkere douche, buiten sigaretje (nu al erg warm) en dan rond tienen samen naar de Subway voor een broodje gezond. Dan pakken we de metro naar de 14ts Street voor een wandeling van ruim 2 km over de zogenaamde High Line. Dit is een oude spoorweg door dit gedeelte van Manhattan die al jaren niet meer gebruikt werd en toen omgebouwd werd tot een wandelroute. Erg mooi gedaan. Na deze wandelroute gaan we met de metro naar China Town. Echt Chinees dus want de Engelse taal kom je niet tegen en overal langs de weg kraampjes met vooral groenten en fruit. Daaraan vast ligt Little Italy. Weer heel anders: verzorgder en erg veel terrasjes en eetgelegenheden. We beginnen onze benen dan echt weer te voelen en het is vandaag trouwens behoorlijk warm: 32 graden. We nemen daarom de metro terug naar ons hotel. Ruud gaat Skypen met Klári en ik ga een lekker biertje drinken bij de buren: The House Of Brews. Daar lees ik tevens alle bezienswaardigheden in NY, gegeven door onze reisorganisator, door. Terug in het hotel bekijk ik de foto s, upload ze en maak dit verslag. Rond half acht gaan we eten. Na lang zoeken dan toch een restaurantje gevonden waar ze steak met frites serveren. Dan gaan we met de metro naar Brooklyn. Ondertussen is het al donker geworden en heb je van de Brooklyn-kant een prachtig gezicht op de skyline van Manhattan. Uiteraard worden hiervan veel foto s genomen. We lopen dan via de Brooklyn-brug terug naar Manhattan en nemen dan weer de metro naar ons hotel. We duiken nog even het café in voor een biertje en gaan dan naar de kamer. Zoals altijd zoek ik de foto s uit en maak het verslag van vandaag af. Morgen de laatste dag in NY.

4 Dag 4 New York Rond acht uur zijn we allebei weer klaarwakker. Dus douchen en wat puzzelen en liggen op bed. Om tien uur op weg naar een Subway die ik zeker weett te liggen (dus niet). Maar goed: na een half uur ronddolen er toch een gevonden. Snel een broodje gezond naar binnen en even terug naar het hotel. Om half een vertrekt de boot voor een rondvaart van 2,5 uur langs Manhattan. Half twaalf lopen we dus aan naar Pier 83. Ik heb diverse kortingskaartjes meegenomen (gepakt bij de lobby van het hotel) waardoor we toch weer mooi 8 $ korting krijgen op de prijs van 37 $. Het is vandaag warm, erg warm: 35 graden en dat voelt in een drukke stad met al dat verkeer toch ff anders aan dan in Nederland. De boottocht brengt wat verkoeling. Mooie tocht (al is het tweede stuk wat minder). Als we weer aan land zijn lopen we even naar het hotel om te checken waar we het goedkoopst fietsen kunnen huren. Dat blijkt vlak bij Central Park te zijn, dus weer een flink stuk lopen. Uiteraard krijg ik er weer een waarvan het zadel niet al te vast zit en de eerste versnelling het niet doet. Dat merk ik als we Central Park binnen rijden, want het gaat meteen bergop en bij Ruud gaat dat wat gemakkelijker dan bij mij. Kan natuurlijk aan de leeftijd liggen maar ik krijg hem toch zover dat we van fiets ruilen. Het wordt een rit van ca. 15 km door een prachtig heuvelachtig park met meren, groen, grasvelden, sportvelden, bankjes, joggers, muziekpodia en nog veel meer. Na dit rondje zijn we allebei kletsnat van het zweet. We brengen de fietsen al zigzaggend door het drukke verkeer van 6th Avenue weer terug en lopen dan naar het hotel. Ruud gaat wat drinken kopen en ik? Ik ga 2 lekkere ijskoude biertjes drinken in de bar naast het hotel. Weer terug wordt wat jullie net gelezen hebben getypt en zo meteen gaan we kijken of we nog wat lekkers te eten kunnen krijgen. Het is nu kwart voor negen. Buiten is het al bijna donker en nog steeds 32 graden. We gaan dus maar naar MacDonalds: frietje met Coke (kan ook lekker zijn). Daarna lopen we toch nog even naar Times Square op Broadway. Het is er druk en warm. We keren daarom om en pakken een laatste biertje in New York. Morgen met de trein naar Washington.

5 Dag 5 New York - Washington Tegen achten op. Het is nu al erg warm. We pakken in, gaan nog even een broodje gezond bij De Subway halen en lopen dan naar Penn Station voor de Amtrak-trein naar Washington DC. Die vertrekt om half twaalf en doet er drie en een half uur over (met een snelheid van soms boven de 200 km per uur). Om drie uur zijn we daar. We nemen dan de metro (opvallend hoe alles veel ruimer en mooier is dan in NY) richting het hotel. We moeten echter nog dik 10 minuten bergop lopen naar The Normandy Hotel. We hebben een mooi ingerichte kamer aan de voorkant. Maar we hebben ook erge dorst!. Er is geen bar in het hotel maar men verwijst ons naar een hotel in de buurt. Daar drinken we een Budweiser en op aanwijzingen van de bardame lopen we daarna naar een supermarkt in de buurt en slaan daar wat te drinken in. Want ja. We hebben een eigen koelkast op de kamer! Heel opvallend t.o.v. New York: het is ontzettend rustig op straat! Tegen half achten lopen naar downtown Washington. Een heel eind! We komen uiteindelijk bij Het Witte Huis, maar om de een of andere reden is alles afgezet en wordt je teruggestuurd door de politie. Toch van veraf maar een paar foto s gemaakt, ook van het Washington Monument en het Financial Treasury. Ondertussen is het al helemaal donker en gaan we op zoek naar de metro, nemen dus de verkeerde, maken dus een omweg, komen uiteindelijk 2 km ten noorden van ons hotel uit, dus weer lopend terug naar het zuiden, dan het hotel in en met pijn in de benen op het bed neervallen. Tot morgen.

6 Dag 6 Washington Vanmorgen wat later op. We voelen ons allebei erg moe van gisteren. Als ik beneden kom zijn ze buiten net een interview op aan het nemen voor een documentaire. Dus.misschien ooit nog eens te zien op NBC? Rond half elf lopen we dan downtown, gaan even wat eten bij de Subway en nemen dan de metro naar Union Station. Het is trouwens bloedheet: 36 graden in de schaduw. Vanaf het metrostation lopen we dan het Capitool. Een geweldig imposant gebouw met in rechte lijn daar tegenover (op ca 2 km het Washington Monument). We hebben medelijden met de tientallen politieagenten die daar in de brandende zon wacht houden. En je wordt meteen teruggefloten als je ook maar één stap verkeerd doet! Vanaf het Capitool lopen we via The Mall naar het Air & Space Museum. Alles te zien vanaf het begin tot nu wat betreft lucht-en ruimtevaart. (Je ziet ook veel groepen met kinderen en begeleiders van de zgn. Summer Camps. In het museum staan drie van die kleintjes zich te verdringen voor een vitrine en roepen steeds tegen elkaar: Oh, so cool. How beautiful etc. Ik dus nieuwsgierig en buig me voorover om te zien wat er dan wel niet in die vitrine ligt. Het resultaat? Een papier met daarop de tekst: Object temporarily removed ). Vervolgens lopen we naar het Natural History Museum. Ruud blijft vooralsnog buiten om met Klári te bellen. Op de benedenverdieping zie je vooral het ontstaan van mens en dier. Ik bekijk 2 korte documentaires over het leven in de zee en over het ontstaan en evolutie van mens en dier. Na een goed uur ga ik naar buiten om te zien waar Ruud blijft. Bellen dus met Klári. Na beëindiging van het gesprek is het ongeveer half vier en erg warm. We besluiten om terug te gaan naar het hotel. Dat gaat te voet, met de metro en weer te voet. Eenmaal aangekomen wacht ons een koel pilsje. Rond kwart voor acht lopen we downtown richting Dupont Circle (buiten hoorde ik toevallig dat daar momenteel de goede eethuizen van Washington zitten). We stappen binnen bij Bistro Bistro (orgineel hè) en bestellen steak met wijnsaus en Franse frites. En het is een overvloedige en lekkere maaltijd! Met volle maag en $85,00 armer lopen we goed negen uur weer terug naar het hotel. Nog even tv kijken en dan naar bed. Morgen weer een drukke dag.

7 Dag 7 Washington Om negen uur op. Douchen en de onvermijdelijke sigaret buiten. Nu al zeer warm. Kwart over tien downtown na eerst een shuttlebus geregeld te hebben voor morgenvroeg als we naar Denver vliegen. Bij Dupont Circle eerst een broodje gezond eten bij de Subway en dan met de metro naar Metro Center. Van daaruit lopen we naar het Museum of American History en wandelen daar 2 uur rond. Vervolgens naar het World War II Memorial en dan langs de Reflecting Pool (het Washington Monument wordt daarin weerspiegeld) naar het Lincoln Memorial. En steeds maar weer als we schaduw tegenkomen even uitpuffen. Zo n wandeling maak je niet voor de lol Uiteindelijk weer helemaal teug naar het White House, een lekker roomijs bij Farragut Square en dan met de metro weer terug naar Dupont Circle. Van daaruit is het nog 1 km bergop naar ons hotel. Goed half vier komen we moe en bezweet aan. Ruud gaat Skypen met Klári en ik neem een koude douche en een nog kouder Heineken. Op het nachtkastje ligt een briefje van het hotel: vertrek morgen vroeg per Shuttlebus naar Dulles Airport om uur. Dat wordt dus weer een vroege. Om half acht gaan we dan toch weer eten, downtown in de buurt van Dupont Circle en wel bij The Burger Joint. Ik hou weliswaar niet zo van Hamburgers, maar alla, je moet je zoon af en toe ook tevreden houden. Deze tent heeft trouwens Stella Artois van de tap (dus dat vergoed al veel) en nog iets speciaals: Je bestelt je eten en krijgt dan een pager mee die afgaat als je eten klaar is. Werkt fantastisch!. Om kwart over negen zijn we weer terug, pakken de koffers in, ik maak dit verslag van vandaag af en zeg: tot morgen in Denver!

8 Dag 8 Washington - Denver Vanmorgen allebei om kwart voor zes op want de Shuttelbus vertrekt om 06:20 uur. Wij wachten het wordt half zeven, 20 voor zeven en dan krijgen we te horen dat er bij de firma geen reservering bekend staat! Dus via het hotel een taxi besteld. Die is er binnen een minuut. De prijs was oorspronkelijks $39,- maar nu $69,- Het hotel betaalt echter het verschil. Rond kwart voor acht zijn we op Washington Dulles Airport. Een hypermodern vliegveld. Om kwart voor tien vertrekken we en zijn om kwart over elf in Denver (met tijdsverschil van 2 uur. In Nederland is het dan dus kwart over zeven s avonds. Met de Hertz-bus gaan we dan naar het afhaalpunt voor onze huurauto. Staat me daar een rij wachtenden! Na drie kwartier zijn we dan aan de beurt en krijgen we onze auto: een hele mooie Chevrolet Malibu met alles erop en eraan, ook navigatie. Ruud rijdt dan naar ons hotel: Doubletree Hilton. Een heel mooi ingericht hotel met een ruime kamer. We rijden dan nog even naar de Walmart voor een koelbox, drank en nog wat andere dingen. Weer terug bekijken we wat we morgen eventueel kunnen gaan doen. Tegen achten gaan we met de auto naar Downtown Denver: 16th Mall Street. Dit is een ongeveer 2 km lange winkelstraat met uiteraard winkels en vele restaurantjes. Geen verkeer, behalve de gratis Shuttlebussen die constant deze 2 km op en neer rijden en waar je om de 100 meter kunt opstappen. We eten in een bistro: Rialto Cafe. Erg lekker. Daarna terug naar het hotel. Rond half elf zijn we daar. Dit verslag afmaken en dan naar bed. Was weer een lange dag: 20 uur.

9 Dag 9 Denver Om acht uur op. Buiten een strakblauwe lucht en een heerlijke temperatuur: 24 graden (wat een verschil met NY en Washington!). Rond tien uur stappen we in de auto voor een rondtour van ca. 200 km. Allereerst rijden we naar Lookout Mountain. Daar is uiteraard een mooi uitzicht maar ook de begraafplaats van William Buffalo Bill Cody en een museum ter ere van hem. Ook eten we daar een erg lekkere BLT. Dan verder omhoog (2500 meter) naar het dorpje Nederland. Uiteraard alleen voor de foto. Dan een hele lange, best steile, weg bergaf naar Boulder. Door de groene stad stroomt een bergriviertje en de inwoners maken daar druk gebruik van (lekker op een rubber band liggen en dan stroomafwaarts). Dan weer terug naar Denver. Rond half acht rijden we met de auto naar het een paar km verderop gelegen Denny s Restaurant. Lekkere steak met grote frites, maïs, 2 broodjes en Coke voor 20$. Rond negen uur terug en dan nog een drankje in de bar van het hotel. Morgen gaat de reis naar de chique wintersportplaats Aspen (ca. 350 km)

10 Dag 10 Denver - Aspen Om kwart over negen vertrekken we uit Denver. De eerste 50 km zijn dezelfde als die we gisteren ook al hadden gereden. De route loopt via de Interstate 70 West langs Vail en Glenwood Springs. Het is een prachtige route door de Rocky Mountains met lange hellingen en afdalingen. We zitten soms op meer dan 3000 meter hoogte. Onderweg pakken we nog even een broodje gezond bij de Subway en stoppen we op enkele Viewing Area om wat foto s te maken. Rond twee uur zijn we in het mondaine ski-oord Aspen ( m) bij ons hotel: Hotel Limelight. Hele grote kamer met aller d r op en d r aan. Tevens zwembad, bar, gratis ontbijt etc. (Prijs per nacht: $335,00, al zullen wij dat niet betaald hebben!) Tegenover het hotel een park met uitzicht op de ski-hellingen. Erg mooi allemaal. Tegen half zes lopen Ruud en ik naar het centrum, ongeveer 50 meter van het hotel. Veel terrasjes, peperdure winkels en restaurants. Maar gelukkig ook een Macdrek, us daar gaan we dan maar naar binnen. Goed uur zijn we weer terug. Wat we vanavond gaan doen weten we nog niet. Wel is er live-muziek in het hotel.

11 Dag 11 Aspen - Moab Gisteravond dus vroeg naar bed gegaan: uur. Vanmorgen om half acht op. Heel lekker (gratis) ontbijt in het hotel op het overdekte terras met uitzicht op de skihellingen. Prachtig! Om kwart voor tien vertrokken. Einddoel is Moab. We rijden eerst terug naar Glenwood Springs, draaien daar de Interstate West 70 op en dan naar Grand Junction. Eigenlijk moeten we volgens het reisboekje rechtdoor maar wij pakken eerst een prachtige rondrit door het Colorado National Park mee. (Tevens kopen we voor $80,00 de Nationale Pas voor alle parken in de USA. Deze is geldig t/m juli 2014, dus wie nog naar Amerika wil vanaf augustus dit jaar kan deze voor een zacht prijsje van ons overnemen!) Ruud rijdt meestal de snelwegen en in de stad. Vandaag rij ik de aparte routes. Weer terug op de Interstate 70 gaat het dan richting Moab maar ook nu weer nemen we een andere weg (veel mooier!) door enkele Canyons van de Rocky Mountains langs de Colorado-river en het Arches National Park (waar we overigens morgen wel in gaan). Om kwart voor vijf zijn we bij ons hotel: River Canyon Lodge. Hier blijven we 2 nachten. We zijn vandaag precies 7 uur onderweg geweest en hebben 400 km afgelegd. Vandaag was het trouwens 104 graden Fahrenheit=precies 40 graden.

12 Dag 12 Moab Vandaag Nationale Parken Dag. Om kwart over zeven op, lekkere douche, nieuws op de laptop bekijken, Words In A Pic tot level 100 afmaken en dan naar Denny s voor een lekker ontbijt: eieren met spek, tosti, aardappeltjes met schil en Cola. Dan naar Arches National Park. Geweldig mooi! Veel Viewpoints met klinkende namen: Sheep Rock, Tower of Babel, Double Arch, Garden of Eden, Balanced Rock, Broken Arch etc. Bekijk de foto s maar om een indruk van al dit moois te krijgen. Het tweede park heet Canyonlands National Park. Minder Viewpoints maar wel enkele spectaculaire zoals Upheaval Dome (een enorme krater), Green River Overlook en Grand View Point Overlook. Het is de hele dag klimmen en dalen met de auto en ook lopen we enkele (korte) trails naar de Viewpoints. En het is weer behoorlijk warm: tegen de 40 graden. Tegen vijf uur zijn we terug in het hotel. Zeven uur onderweg geweest en 250 km afgelegd. s Avonds gaan we eten bij Denny s in de buurt van het hotel. Om elf uur liggen we in bed. Morgen om zeven uur op: naar Bryce Canyon.

13 Dag 13 Moab Bryce Canyon Het is kwart over zeven als we op zijn. Douchen, inladen, uitchecken en dan op weg naar Bryce Canyon: 450 km. Tegen 10 uur stoppen we langs de Interstate 70 om te tanken (Phillips), te eten (Denny s) en te bellen (Klári). De route is tamelijk saai, op Red Canyon na. Rond drie uur zijn we in ons hotel: Bryce View Lodge. We laden alles uit en een uur later zitten we weer in de auto voor een rondrit van 60 km door het vlakbij gelegen Bryce Canyon National Park. Weer vele Viewpoints ( o.a. Rainbow Point, Bryce Point en Inspiration Point). Rond zeven uur zijn we hiervan terug. De foto s worden bekeken en ge-upload en goed acht uur gaan we eten bij het net buiten Bryce Canyon gelegen Family Steakhouse. Het is daar bijzonder druk maar ook voortreffelijk eten voor een goede prijs. Half tien zijn we terug. Ik maak dit verslag en Ruud ligt op bed. Morgen een korte rit naar Zion (ook in een Nationaal Park). Afstand 140 km.

14 Dag 14 Bryce Canyon Zion (Springdale) Rond acht uur op. FF Words In A Pic spelen (Nu op level 135). Dan alles inladen en op weg naar Springdale. Het laatste stuk gaat al door Zion National Park. Erg mooi. Bij het hotel aangekomen (Driftwood Lodge) blijkt dat we te vroeg zijn: de kamer is nog niet klaar. We rijden dan een stukje terug en eten een Hamburger met kip en frites en uiteraard voor mij een Cola en voor Ruud een Ice-tea. We pakken dan de lokale Shuttlebus naar de ingang van het park en stappen daar over op de Shuttle-bus die het hele park rondrijdt. We gaan eerst helemaal naar het noorden en lopen daar de Riverside Walk. Dan weer met de bus naar het zuiden en halverwege lopen we de trail Emerald Pools. Dan gaat het weer terug naar de uitgang en via de lokale bus naar het hotel. Erg mooi gelegen en eindelijk hebben we eens een kamer op de begane grond met tegenover ons een grasveld met zwembad en op de achtergrond de rode rotsen van de Rocky Mountains en achter ons de Green River.. Tegen half negen gaan we een eettent zoeken. Dat wordt Wildcat Willie s. Een saloonachtige tent. Ik bestel steak met dressing en krijg liefst 3 bieflappen van de beste kwaliteit. Met een halve liter Budweiser. Kosten incl. fooi: 28 dollar (ongeveer 21 euro). En lekker! Om kwart voor tien zijn we weer terug bij onze lodge. Ik kom nog even aan de praat met de buren (ook Nederlanders) en geef hun nog wat tips om naar toe te gaan in Las Vegas (hun bestemming voor morgen). Buiten is het nog altijd 39 graden. Morgen naar Page (Lake Powell).

15 Dag 15 Zion (Springdale) Lake Powell (Page) Om half acht op. Ruud zit buiten al te Skypen met Klári, die erg blij is met de bos rode rozen van Ruud t.g.v. haar slagen. We pakken alles weer in en krijgen een goed ontbijt op het terras. Om half tien vertrekken we en zijn tegen half een bij Lake Powell. We hebben uitzicht op de haven. Heel blauw stuwmeer maar voor de rest behoorlijk kaal (en bloedheet). Ook de tijd weer 1 uur terugzetten want we zijn nu in Arizona. Het verschil met Nederland is nu 9 uur. Helaas ook geen wifi op de kamer (althans zeer slecht bereik) dus dat wordt vanavond dus alles in een keer uploaden in de lobby. Eigenlijk willen we een boottocht maken over Lake Powell maar dat blijkt bij navraag zo duur te zijn dat we daar toch maar van afzien. Rond half vier stappen we daarom in de auto en rijden naar Page. Vlak voor Page ligt de stuwdam met het Carl Hayden Visitor Center. We nemen hier een kijkje en maken uiteraard foto s van de stuwdam. Ook is er een kwis over je kennis van de Colorado-rivier en het stuwmeer. Ik zou geen (bijna ex) onderwijzer zijn als ik die kwis niet zou winnen van Ruud (sic). Daarna gaan we naar enkele winkels in Page en tenslotte eten bij Denny s. Ontzettend lekker en dat voor 34 $ met 2 pesonen. Rond zeven uur zijn we weer terug. Ruud gaat uiteraard weer Skypen met Klári en ik maak zoals gewoonlijk dit verslag af en upload de foto s. Hoera, het lukt zelfs vanuit onze kamer! Vandaag vroeg naar bed want morgen ook vroeg op: om zes uur. Het einddoel is de Grand Canyon (sowieso al 320 km), maar we maken een behoorlijke omweg naar de beroemde Monument Valley. Bekend uit films en commercials en we willen persé door dit gebied.

16 Dag 16 Lake Powell (Page) Grand Canyon Opstaan om zes uur? Wordt dus kwart voor zeven en we vertrekken pas om kwart over acht. Reis van in totaal 530 km. Onderweg nog even wat gegeten bij MacDonalds. Eerst dus naar Monument Valley in Arizona. Kosten 10$ om binnen te komen (de Nationale Pas geldt hier niet). En dan: hotsend en klotsend naar beneden en naar boven over een onverharde weg met kuilen en stenen. Soms slippend naar boven. Maar wel een prachtige omgeving met de bekende beelden van de tv of film. Dan weer een heel stuk dezelfde weg terug (moet je maar geen omweg nemen) richting Grand Canyon. Onderweg onweer en in het park zelf een stortbui. Om vijf uur komen we aan: Canyon Plaza Resort (achter het hotel waar we 4 jaar geleden verbleven). Een mooie suite (zitkamer, koelkast, magnetron, 2 spelcomputers en 2 tv s) maar internet? Ho maar, terwijl ze toch free high-speed internet access beloven Om half acht gaan we eten bij het steakhouse Yippee-A-Yo! Dezelfde tent waar we 4 jaar geleden ook waren. En nog steeds even druk! Maar wel lekker. Om half tien zijn we terug. Nog altijd geen internet, dus maar in de lobby proberen. Morgen vroeg op: half vijf als we de zonsopgang in de Grand Canyon willen zien Kijken of dat nu wel lukt.

17 Dag 17 Grand Canyon Las Vegas Een van de 2 wekkers gaat af, maar niet te horen. Het is dus kwart over vijf en niet half vijf. Tot ons geluk is het buiten zwaar bewolkt, dus een zonsopgang hadden we toch niet kunnen zien. Toch rijden we om zes uur het park in en maken enkele foto s en een filmpje. Dan richting Las Vegas: ongeveer 480 km. Onderweg ff ontbijten bij Denny s en rond half een komen we dan aan bij het hotel/casino waar we 4 jaar geleden ook overnachtten: Tuscany Suites & Casino. Jammer genoeg nu geen Smoking-Room maar uiteraard wel weer een suite. Hotel ligt op 10 minuten lopen van De Strip. Gelukkig nu wel een goede internetverbinding (à $14 per dag) en Ruud dus meteen Skypen met Klári. Tegen 4 uur lopen we naar de Strip. We willen persé een foto van het welkomstbord van Las Vegas. Blijkt toch verder te zijn dan we dachten. Kopen dus een kaartje voor de Deuce (shuttle-bus), maar die stopt pas veel verder dan waar wij willen en dus kunnen we weer zo n 2 km teruglopen. Ondertussen is het heel hard gaan waaien vanuit de woestijn. We komen ook langs het vliegveld en de landende vligtuigen scheren rakelings over je hoofd. Uiteindelijk zijn we dan toch bij het beroemde welkomstbord. Daarna weer met de Deuce tot aan Ceasars Palace. Even wat eten bij Denny s en dan met de bus naar Fremont Street. Een geheel overkoepelde straat in het oude Las Vegas met daarin 12,5 miljoen leds verwerkt waarop geregeld lichtshows (o.a. Queen en The Doors) worden gegeven. Vanavond is er heel veel te doen: liefst 3 live bands, diverse straatkunstenaars, bardanseressen en vele vreemde types. Goed tien uur weer met de Deuce terug naar de Strip. Ruud rent alvast vooruit naar het hotel (Klári wacht). Ik doe het wat rustiger aan en ben om kwart over elf op de kamer. Doodmoe, dat wel.

18 Dag 18 Las Vegas Vandaag onze laatste echte vakantiedag. Ongeveer half negen op. De benen voelen nog steeds heel moe aan. De foto s en het verslag van gisteren opladen en bekijken wat er zo alles te doen is op De Strip. Rond 11 uur lopen we aan. We eten eerst een broodje gezond bij de Subway. Dan naar The Venetian. Hier worden wat foto s en filmpjes gemaakt. We lopen ook nog even Treasure Island binnen. Het is buiten toch wel warm en we nemen daarom de bus terug naar het Belaggio en van daaruit lopend naar het hotel. Ruud gaat zwemmen en ik schrijf dit verhaal. Om half zeven lopen we voor de laatste keer naar de Strip. Daar eten we wat bij MacDonalds en lopen dan naar Treasure Island voor de buitenshow met Piraten en Sirenes. We staan gelukkig vlak voor het schip en filmen en fotograferen veel. Na afloop nog even kort bij The Mirage voor de vuurspuwende vulkaan en tenslotte nog bij het Bellagio de fonteinenshow. Dan terug naar het hotel. Het is dan goed 10 uur. Morgen weer om half zeven op: wagen terugbrengen naar Hertz en dan per vliegtuig naar Houston en vervolgens door naar Amsterdam.

19 30/ Dag 19/20 Las Vegas Houston - Amsterdam Gelukkig. We worden gewekt door de servicedienst. Om 7 uur naar het vliegveld van Las Vegas en om kwart voor tien vertrekken we naar Houston (goed 3 uur vliegen). Gelukkig duurt de overstap daar ook niet lang: een uur later zijn we op weg naar Amsterdam. De vlucht verloopt tot nu toe voorspoedig. Tja, even rekening houden met de tijd (weer 9 uur later in Nederland dan in Las Vegas). Om acht uur landen we op Schiphol. Dan de trein naar Eindhoven. Maar: Ruud vergeet met zijn pas in te checken, gaat de trein uit, die vertrekt, ik zit alleen met alle koffers, Ruud komt terugrennen, klopt op het raam en schreeuwt dat ik bij het volgende station eruit moet, doe ik dus en bij de Amsterdam Arena kunnen we beiden weer verder. Via Eindhoven komen we dan om 12 uur aan in Venlo. Ruud gaat de auto halen en ik zit op de trappen van het NS en denk: Zat ik hier 3 weken geleden ook? Nee, het lijkt pas een paar dagen geleden. Na een kwartier komt Ruud en brengt mij naar huis. Het huis staat er nog, de auto ook en het onkruid des te meer. We checken of we allemaal onze eigen spullen hebben en nemen afscheid van elkaar. We vonden het beiden weer erg mooi! Ik ga maar snel het gras maaien en het hoge onkruid wieden (morgen de groene container) en kan het dan toch niet laten om ff hallo te zeggen bij Café Centraal. Lekker gekletst met Bert en 2 uurtjes later toch maar naar huis. USA 2013 zit er op. Het was weer heel mooi. Ruud: bedankt! P.S. Hopelijk hebben jullie genoten van de foto's en verslagen. Mocht je nog een pas willen voor de Nationale Parken? Je weet ons te vinden.voor iedereen die een dergelijke reis wil plannen: bel ons maar. We hebben alle relevante informatie voorhanden en willen jullie graag eventuele tips geven. Enne: We zijn niet neergestort boven de Atlantische Oceaan zoals de route aangeeft ( De batterij van Ruud zijn GPS-horloge was op)

Een Zinnig Woord. L. Beheydt

Een Zinnig Woord. L. Beheydt Een Zinnig Woord L. Beheydt In... zomer is het hier erg warm. Ik ga naar... stad. Jan speelt met... jongens van zijn klas. Joep is een vriend... mijn broer. An houdt... lekker eten. Dat boek is... mij.

Nadere informatie

USA 2007. Reisverslag van een Fall Foliage reis met een camper van Road Bear RV. Albert en Monique Tijmes

USA 2007. Reisverslag van een Fall Foliage reis met een camper van Road Bear RV. Albert en Monique Tijmes USA 2007 Reisverslag van een Fall Foliage reis met een camper van Road Bear RV Albert en Monique Tijmes Van Amsterdam naar Newark Door Albert & Monique Oktober 2, 2007 18 Reacties (Niet In Verslag) Hallo

Nadere informatie

Verslag Zuid-Spanje & Portugal

Verslag Zuid-Spanje & Portugal Verslag Zuid-Spanje & Portugal 2010 Zaterdag 30 oktober. Weeze Malaga. 15 km gereden. Om half één in de middag verzamelen we ons, zodat we na de laatste check om 1 uur kunnen vertrekken naar Weeze. Ger

Nadere informatie

Nationale Parken van Amerika @ www.ontdek-amerika.nl. Last Update : July 31, 2011

Nationale Parken van Amerika @ www.ontdek-amerika.nl. Last Update : July 31, 2011 Reisverslag 2007 Inleiding Elke keer als we een vakantie gaan plannen is de grote vraag: welk gebied gaan we bezoeken! Ons hart ligt in zuid Utah en noord Arizona; we raken echt nooit uitgekeken op de

Nadere informatie

This is India! Zaterdag 5 juli 2003. Van Rotterdam via Schiphol en Frankfurt naar Delhi. Zondag 6 juli 2003. Delhi.

This is India! Zaterdag 5 juli 2003. Van Rotterdam via Schiphol en Frankfurt naar Delhi. Zondag 6 juli 2003. Delhi. This is India! Na drie jaar ga ik voor een tweede reis naar India. Nu niet naar het zuiden, maar naar het zuidelijke noorden van het land: Delhi (tevens de stadsstaat Delhi), Uttar Pradesh (Agra) en Rajasthan.

Nadere informatie

Reisverhalen Amerika @ www.ontdek-amerika.nl Last Update : Januari 27, 2007

Reisverhalen Amerika @ www.ontdek-amerika.nl Last Update : Januari 27, 2007 Inleiding We hadden een luxe probleem. Eigenlijk, diep in ons hart, wilden we gewoon weer terug naar ons favoriete stukje Amerika: de Grand Circle. Maar we wilden ook wel eens iets anders proberen, er

Nadere informatie

Reis door het westen van de USA

Reis door het westen van de USA Reis door het westen van de USA Bevat de Text zoals in 2007 geplaatst op Weblog Nederveen - Over de periode 27 juli 2007 t/m 6 oktober 2007 - de opmerkelijke gebeurtenissen / zaken - en een samenvatting

Nadere informatie

USA '96, `BEST OF THE WEST' ( Bas de Wit)

USA '96, `BEST OF THE WEST' ( Bas de Wit) USA '96, `BEST OF THE WEST' ( Bas de Wit) Van zaterdag 15 juni tot vrijdag 7 juli zijn Bas de Wit en Sonja van Vooren een kleine drie weken door het westen van de Verenigde Staten gereisd. Het was een

Nadere informatie

USA 2008 De 11-statentocht

USA 2008 De 11-statentocht USA 2008 De 11-statentocht The Deep South - 25 juli t/m 10 augustus Vrijdag 25 juli, vertrek Atlanta Montgomery. (Georgia, Alabama). 264 km gereden. De wekker is vroeg vanochtend, dat moet ook want om

Nadere informatie

Maine Amerika oktober 2009

Maine Amerika oktober 2009 Maine Amerika oktober 2009 Wat er aan vooraf ging Het moest dit keer een koel land worden, want de trombosekous van Ingrid gaat niet echt samen met hitte en stof. Het wordt Maine, met 1,2 miljoen inwoners

Nadere informatie

Slaapeloze nachten heb ik nog niet. Het is wel zo dat ik s'nachts wakker wordt en me vanalles te binnen schiet over wat ik nog moet hebben of doen.

Slaapeloze nachten heb ik nog niet. Het is wel zo dat ik s'nachts wakker wordt en me vanalles te binnen schiet over wat ik nog moet hebben of doen. 1 weekje Nog maar 1 week. Nu wordt het serieus. Gister hebben we de auto "proef-gepakt". Alle spullen die we nu niet meer nodig hebben hier zijn al in de auto gebleven. We hebben gemerkt dat we erg veel

Nadere informatie

Rondreis door Thailand 2005. Deel 111

Rondreis door Thailand 2005. Deel 111 Rondreis door Thailand 2005. Deel 111 Vrijdag, 22 april 2005. Om 07.30 uur a.m. verlaten we Chiang Mai, om met vier minibussen verder te reizen naar Pai, een rit door de bergen. Weer zijn de wegen goed

Nadere informatie

99 TIPS Voor het lopen van :

99 TIPS Voor het lopen van : 99 TIPS Voor het lopen van : Een Marathon Eelco de Boer 2007 Eelco de boer. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, openbaar gemaakt of doorgestuurd/doorverkocht zonder toestemming van de schrijver.

Nadere informatie

Hobbelend door Zuid-Amerika. Hanke van den Putte Oscar Buse

Hobbelend door Zuid-Amerika. Hanke van den Putte Oscar Buse Hobbelend door Zuid-Amerika Hanke van den Putte Oscar Buse 4 februari 2002 Eerste druk: februari 2003 Oplage: 20 exemplaren c www.all-stars.nl/za Inleiding Dit boekje beschrijft onze belevenissen tijdens

Nadere informatie

Rondreis door Thailand 2005. Deel 111

Rondreis door Thailand 2005. Deel 111 Rondreis door Thailand 2005. Deel 111 Vrijdag, 22 april 2005. Om 07.30 uur a.m. verlaten we Chiang Mai, om met vier minibusjes verder te reizen naar Pai, een rit door de bergen. Weer zijn de wegen goed

Nadere informatie

Dinsdag 11/12/2001 (Robert) Amsterdam Bangkok Donderdag 13 december 2001 (Helma) Bangkok Woensdag 12/12/2001 (Robert) Bangkok

Dinsdag 11/12/2001 (Robert) Amsterdam Bangkok Donderdag 13 december 2001 (Helma) Bangkok Woensdag 12/12/2001 (Robert) Bangkok Dinsdag 11/12/2001 (Robert) Amsterdam Bangkok Eindelijk is het zover; vakantie naar Cambodja en Vietnam. Al om 07.00 opgestaan. Alles klaargezet en ingepakt. Kwart voor negen kwam de taxibus van de firma

Nadere informatie

Africa 2003. Ballotagecommissie: - Yvonne Pols - Tanneke van Lindert - Bert Lippens - Manon van Erp. Verslaggeving door Danny Pols

Africa 2003. Ballotagecommissie: - Yvonne Pols - Tanneke van Lindert - Bert Lippens - Manon van Erp. Verslaggeving door Danny Pols Africa 2003 Ballotagecommissie: - Yvonne Pols - Tanneke van Lindert - Bert Lippens - Manon van Erp Verslaggeving door Danny Pols Afrika 2003 Wat hebben we het slecht met z n allen. Eerst moet je 1,5 week

Nadere informatie

Reisverslag IJsland 2001

Reisverslag IJsland 2001 Christus Koninggroep Haga Sikon Reisverslag IJsland 2001 Arno Eric Robbert Ester Satheesan Monique Pieter Marin Hier volgt een uitgebreid reisverslag met foto s. De teksten in dit lettertype is het reisprogramma

Nadere informatie

Argentinië/Antarctica

Argentinië/Antarctica Argentinië/Antarctica (Brazilië, Chili en Paraguay) 6 oktober tot 9 november 2011 Voorwoord Dit is een reisverslag met onze balangrijkste belevenissen maar het is niet volledig. Het geeft wel een goed

Nadere informatie

Verslag van Wendy en Rory (België) die in Mhofu verbleven van 25 mei t/m 12 juni 2014. Onder de foto s kun je het uitgebreide verslag lezen!

Verslag van Wendy en Rory (België) die in Mhofu verbleven van 25 mei t/m 12 juni 2014. Onder de foto s kun je het uitgebreide verslag lezen! Verslag van Wendy en Rory (België) die in Mhofu verbleven van 25 mei t/m 12 juni 2014. Onder de foto s kun je het uitgebreide verslag lezen! Vertrek vanuit Belgie Laurika en haar dochter

Nadere informatie

Vakantie China provincie Yunnan dec. 2013

Vakantie China provincie Yunnan dec. 2013 Vakantie China provincie Yunnan dec. 2013 We gaan op reis met Pieter die in Kunming woont, na een week zullen Hans, Baas en nog een Pieter zich in Pu Er bij ons voegen en gaan we samen verder. Het is de

Nadere informatie

Camino del Norte 3 mei 2 juni 2012 Van Irun naar Santiago de Compostela Wandeltocht door Jan Aartsen

Camino del Norte 3 mei 2 juni 2012 Van Irun naar Santiago de Compostela Wandeltocht door Jan Aartsen Camino del Norte 3 mei 2 juni 2012 Van Irun naar Santiago de Compostela Wandeltocht door Jan Aartsen 1 Voorwoord. Dit jaar willen we, Jef en ik, de Camino del Norte gaan doen, ook wel in het Spaans genoemd

Nadere informatie

Vrijdag 5 oktober, dag 1: Schiphol Johannesburg Na maanden van uitkijken en voorbereiden is het dan vandaag eindelijk zover, we gaan naar Afrika. Eerst nog de laatste spullen bij elkaar gezocht en dan

Nadere informatie

RONDREIS MAROKKO 2002. Door koningssteden en oases

RONDREIS MAROKKO 2002. Door koningssteden en oases RONDREIS MAROKKO 2002 Door koningssteden en oases Marokko is al eeuwenlang een schakel tussen Europa, Afrika en het Midden-Oosten. Overal in dit land tref je sporen aan van zeer uiteenlopende culturen.

Nadere informatie

GROTDUIKVAKANTIE. MEXICO 10 t/m 25 Februari 2009.

GROTDUIKVAKANTIE. MEXICO 10 t/m 25 Februari 2009. GROTDUIKVAKANTIE. MEXICO 10 t/m 25 Februari 2009. De gemaakte duiken: Nr Datum Locatie Bud DT MDD Gem D 1 11-02-09 Carwash André 72 18,8 10,40 2 11-02-09 Carwash André 65 20,2 10,80 3 12-02-09 Naharon

Nadere informatie

Woensdag 8 april Prairielane Farms (gemaakt op 9 april)

Woensdag 8 april Prairielane Farms (gemaakt op 9 april) Woensdag 8 april Prairielane Farms (gemaakt op 9 april) Gisteravond rond 19:00 uur (Nederland is + 7 uren) plaatselijke tijd op de plaats van bestemming aangekomen, reistijd ongeveer 21 uren van deur tot

Nadere informatie

Madrid, het weerzien.

Madrid, het weerzien. Vrijdag 30 april 2004 De plannen zijn al geruime tijd geleden gemaakt wat komt door het vertrek van onze jongste dochter, Tessa, naar Madrid. Hoe meer de datum van het vertrek nadert hoe meer ik die ook

Nadere informatie

Samovar (heetwaterketel)

Samovar (heetwaterketel) Samovar (heetwaterketel) De sfeer in de trein is leuk, ontspannen. Sommigen leggen een kaartje, anderen hebben de lichtjes gedooft en slapen. Wie weet wat voor reis de mensen al achter de rug hebben vraag

Nadere informatie

Tsjechië. 28 april t/m 7 mei 2011

Tsjechië. 28 april t/m 7 mei 2011 Tsjechië 28 april t/m 7 mei 2011 Donderdag 28 april Heel - Soest (Duitsland) 200 km We gaan deze meivakantie naar Tsjechië. Voor ons de eerste keer dat we daar naar toe gaan, dus we zijn erg benieuwd.

Nadere informatie

ook vaak een gesprekje aan te gaan. Als oudste zus is er Nancy van vijfentwintig jaar, spreekt goed Engels en studeert economie. Zij zal later vaak

ook vaak een gesprekje aan te gaan. Als oudste zus is er Nancy van vijfentwintig jaar, spreekt goed Engels en studeert economie. Zij zal later vaak Caïro for one week. Vrijdag: Er is geen raamstoel meer vrij. zegt de in het blauw geklede baliemedewerkster. Ik neem genoegen met een plek ergens in het midden. Het toestel vertrekt s avonds om acht uur

Nadere informatie