Grote goesting in gratis concerten, theater, dans, film, beeldende kunst en een party?

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Grote goesting in gratis concerten, theater, dans, film, beeldende kunst en een party?"

Transcriptie

1 Grote goesting in gratis concerten, theater, dans, film, beeldende kunst en een party? met o.a. ROGER BERNAT (SP) / UNSANE (NY) + AREND PINOY + KORTRIJKSE SKATERS / RAPHAEL ZARKA (FR) / BLADES ON VINYL / MIET WARLOP / TAKASHI MURAKAMI (JP) / TINA C FROM TENNESSEE (GB) / KAIKAI KIKI (JP) / PASSERELLE / MESSIEURS DELMOTTE / HONG KONG DONG / RONSE HARD CREW / LYENN /

2 Zin in een zotte nacht? KORTRIJK CONGE! Kortrijk Congé is een cadeau van Kortrijkse kunst- en cultuurhuizen aan de bevolking van de Golden River City (en de rest van de wereld). Van zonsondergang tot zonsopgang wordt u overdonderd met een 10-tal projecten die speciaal voor die ene nacht (9 op 10/07) en die ene plek (Albertpark) gemaakt worden. BUDA kunstencentrum, De Kreun, vzw Wit.h en diverse diensten van Stad Kortrijk blazen u van uw sokken en dagen u uit om de klok rond te maken. Vooráf slapen is de boodschap. We gáán ervoor van 20:00 tot 08:00, inclusief Ochtendglorenconcert en Een Groot Ontbijt. Kortrijk Congé is voor het eerst helemaal gratis en concentreert zich dit jaar rond het Koning Albertpark. In tegenstelling tot vorige jaren, kan het publiek dit jaar àlles meemaken. Er zijn minder projecten, maar met meer slagkracht en ademruimte. Reserveren hoeft énkel voor de voorstelling Publiek Domein van Roger Bernat en voor Het Groot Gratis Ontbijt. Dat kan bij kunstencentrum BUDA op 056/ en Wees zeer, zeer welkom voor een erg bijzondere nacht HET GROOTSTE GEZELSCHAPSSPEL TER WERELD! STUNTENDE SKATEBOARDS OP NOISE! ROLSCHAATSENDE DISCODIVA S! OPBLAASBAAR FEESTTERREIN! POLITIEKE COUNTRY DRAG-QUEEN! MONSTERFILMS IN OPENLUCHTCINEMA! INVENTIEVE INTERACTIES! GAGA CONCERT VAN KAMA-KIDS! LOVEBOAT PARTYKITSCH! HEMELSE STEMMEN BIJ HET OCHTENDGLOREN! GROOT GRATIS ONTBIJT! DAUWDUIK! ORG.: kunstencentrum BUDA / DE KREUN / vzw WIT.H / STAD KORTRIJK (o.a. Jeugd, Sport, Evenementen)

3 HET PROGRAMMA ROGER BERNAT (Spanje): Publiek Domein THEATER 20:15 Budabeach (Ijzerkaai) duur: 60 > wie wil deelnemen (gratis,) moet vooraf inschrijven op 056/ > om gewoon te kijken hoef je niet in te schrijven Publiek Domein is misschien wel het grootste gezelschapsspel ter wereld. Het is een voorstelling zonder acteurs. Theatermaker Roger Bernat verzamelt een groep mensen, de toeschouwers, op Budabeach. Jullie worden uitgenodigd om deel te nemen aan het spel. Je wandelt over het plein terwijl je via een koptelefoon een hele reeks vragen krijgt, van 'Bent u in Kortrijk geboren?' tot 'Slaapt u altijd aan dezelfde kant van het bed?' Antwoorden doe je via eenvoudige instructies, b.v. door een stap vooruit te zetten of twee passen naar links. Zo vormen zich kleine groepjes en ontstaat er een ongebruikelijke choreografie die onderliggende sociale patronen blootleggen. Indrukwekkend. Fascinerend om naar te kijken en nog véél fascinerender om mee te maken. De van oorsprong Belgische Roger Bernat studeerde architectuur en theater en is één van de leidende figuren van de Spaanse podiumkunsten. Met Publiek Domein breekt hij het theater open en betrekt hij het publiek op een subtiele manier bij het gebeuren. Publiek Domein werd al gepresenteerd in Madrid, Berlijn, Zagreb, Brussel, Mexico, Seoul, Montreal, Lissabon, Helsinki en Tokyo, en komt nu voor het eerst naar Vlaanderen.

4 UNSANE (New York) + AREND PINOY + KORTRIJKSE SKATERS CONCERT + SKATEPERFORMANCE 21:30 (45, live) + 23:45 (15 ) Skatebowl (Ijzerkaai) Wat hebben een New Yorkse noiseband, een Gentse choreograaf en een handvol Kortrijkse skaters gemeen? KORTRIJK CONGE! Want trouw aan de uitgangspunten van dit éénnachtfestival naaien we met graagte lokaal aan internationaal en amateur aan professioneel. Een week lang werkt choreograaf/danser Arend Pinoy met Kortrijks beste skaters aan een spectaculaire skatevoorstelling op muziek van de New Yorkse metalmannen van Unsane. Gestart in 1988, trok Unsane de sporen voor talrijke noise rockgroepen die volgden. Al jaren verpulveren zij wereldwijd hun publiek, om eindelijk in Kortrijk neer te strijken. Wie op youtube hun videoclip van scrape zag, begrijpt waarom ze nu éénmalig live met skaters aan het werk gaan. RAPHAEL ZARKA (FR): Topographie anecdotée du skateboard DOCUMENTAIRE 21:30 > 24:00 onder de brug bij de Skatebowl (Ijzerkaai) In/aan de rand van de skatebowl tonen we (tot middernacht) overigens de skate-documentaire Topographie anecdotée du skateboard van de Franse kunstenaar Raphaël Zarka, niet toevallig zelf skater én hevige fan van Unsane.

5 BLADES ON VINYL ROLSCHAATSACT 22:15 tot 22:30 van Skatebowl naar Albertpark Tien rolschaatsende meiden die het publiek begeleiden van de skatebowl naar het Albertpark. We hadden het niet beter kunnen dromen. Ook dat is Kortrijk Congé: hoe zotter, hoe vlotter! Laat u dus letterlijk op sleeptouw nemen door 10 dansantglijdende vrouwen die onderhand het hele land rondtoeren met een korte, maar stoere disco-act met een hoek af. Benieuwd hoe dat klinkt en voelt, zo net na de oerkreten van Unsane MIET WARLOP INSTALLATIE Doorlopend Albertpark Het Koning Albertpark wordt voor één nacht een gigantische omgevingsinstallatie van bewegende, opblaasbare vormen, ontworpen of bewerkt door Miet Warlop. De site overdag een erepark ter nagedachtenis van de gesneuvelden uit nodigt voor één keer uit tot interactie, ritueel en spel. Simpele, felgekleurde sculpturen lijken hun vorm gepikt te hebben van speelgoed, maar hun grootte maakt het publiek tot dwergjes. Het lijkt wel of de installatie het publiek van Kortrijk Congé omarmt of beschermt... Om het met de laatste woorden van de inscriptie op het monument van het Albertpark te zeggen: Leve België! Theatermaakster en visueel kunstenaar Miet Warlop werkt tegenwoordig vanuit Brussel en Berlijn, maar is een graag geziene gast bij kunstencentrum BUDA. Ze maakte ze er o.a. de voorstelling Springville, die vorig jaar geselecteerd werd als één van de meest belangwekkende voorstellingen van het jaar Haar performances, video s en beeldende installaties krijgen weerklank in binnen- en buitenland. Vaak worden mensen en materialen er getransformeerd tot geanimeerde objecten en vreemde wezens. Vrouwenbenen worden tafelpoten en een kartonnen doos een personage. Maar altijd weer dompelt ze de toeschouwer onder in een uniek universum. Ook nu weer!

6 MESSIEURS DELMOTTE & CO INTERVENTIES Op onregelmatige tijdstippen Albertpark De Luikse kunstenaar Eric Delmotte ( 1967), bekend om zijn beeldende acrobatieën en performances, bezoekt Kortrijk Congé als Messieurs Delmotte, een meervoudig personage. Zijn performances en video s getuigen dan ook van de vele verschillende Eric Delmottes. Zijn acties zijn soms hevige dadaïstische nonsens, dan weer groteske pathetiek, maar altijd authentiek. Voor Kortrijk Congé gaat hij bij de buitengewone werkplek Wit.h op zoek naar nog twee extra-ordinaire kunstenaars. Samen zullen ze op onregelmatige tijdstippen en plekken opduiken om af te rekenen met de voorspelbaarheid van het alledaagse. Verwacht je aan een stevige portie tragi-komische, licht anarchistische grappen en grollen... TAKASHI MURAKAMI / KAIKAI KIKI (Japan): Planting the seeds FILM tussen 22:30 en 23:00 Albertpark diverse schermen 10 De Japanse kunstenaar Takashi Murakami grossiert zowel in klassieke media (schilderkunst) als in digitale of commerciële media. In 2001 richtte hij zijn bedrijf KaiKai Kiki op en in 2008 werd hij door Time, als enige visuele kunstenaar, genoemd in de lijst van de 100 meest invloedrijke personen. Murakami sloopt de grenzen tussen hoge en lage kunst en is de grondlegger van de superflat stijl, gekenmerkt door grote, egale kleurvlakken en anime-figuren. Op Kortrijk Congé presenteren we zijn eerste neo-popart suikerbom : Planting the seeds. KaiKai & Kiki zijn twee wezentjes die in hun moedership naar de aarde reizen. Ze planten er met veel zorg zaden die zullen uitgroeien tot een heus feest: KORTRIJK CONGE!

7 TINA C FROM TENNESSEE (Londen) STAND up-concert 23:00 tot 23:45 Albertpark Sinds ze het publiek op het slotfeest van het kunstenfestival NEXT volledig wist in te pakken, klonk maar één vraag: Please, Tina, come back!. Welaan: de redelijk fantastische TINA C FROM TENNESSEE komt terug voor Kortrijk Congé! We brengen de dragqueen per loveboat uit Londen over en kieperen Tina en haar stel spectaculaire benen eruit ter hoogte van het Albertpark. Verwacht je aan een explosieve cocktail (Bloody Mary? Sex on the Beach?) van zang (van Prince tot country), hilarische bindteksten en scherpe politieke analyses. En wedden dat ze tussendoor ook jouw persoonlijke zieleroerselen healt? Om het met The Independent te zeggen: Don t miss her!! MIIKE TAKASHI (JP): The Great Yokai War FILM - Tokyo, Duur: 124. Japans gesproken, Engels ondertiteld 23:30 tot 01:34 omgeving Skatebowl De Japanse filmmaker Miike Takashi is een grootmeester in het maken van films die ver over the top gaan. The Great Yoaki War is allicht één van de meest geschifte films geschikt voor een publiek van 7 tot 77. Met veel plezier mixt hij elementen uit epische fantasiefilms, Disneyprenten en avonturenfilms tot er een hilarisch soort monsterfilm overblijft. Japanse folklore, bizarre wezens, enge robots, dansende paraplu s, magische zwaarden, een vrouw met een slangennek en een pak boze machines overspoelen Tokyo. In een tijd waar miljoenen dollars worden besteed aan computer-gegenereerde, meestal lieflijke filmwezentjes, is The Great Yoaki War met veel make-up, goedkope poppen en gedateerde stop-motion effecten een hilarische verademing

8 HONG KONG DONG MUZIEK 00:00 tot 00:45 Albertpark Letterlijk grootgeworden in het absurde Kamagurka-nest, beslissen zoon Boris en dochter Sarah Zeebroek op erg jonge leeftijd om samen muziek te maken. Al snel blijken ze even geschift én getalenteerd als hun vader. Versterkt met drummer Lennert Jacobs en gitarist Geoffrey Burton (naar onze bescheiden mening toch één van de allerbeste gitaristen van dit apenland, o.a. ex- Arno), houdt Hong Kong Dong zich ergens op tussen Talking Heads, Prince, Zappa en Soulwax. Om maar te zeggen: in geen tijd slagen ze erin een unieke mix te brouwen die je zonder twijfel meesleurt in de wacko maalstroom die deze Kortrijk Congé toch is... Hevig, wijds en somtijds psychedelisch. Zo hebben we het graag!

9 RONSE HARD CREW: Boat Party, The Next Rave! PARTY 01:00 tot 04:30 - Albertpark Wie vorig jaar tijdens Kortrijk Congé op Budabeach was, wéét wat Ronse Hard Crew met een feestje bedoelt. Verwacht je opnieuw aan een hete cocktail van kolkende golven en opzwepende muziek. Dit jaar wel in een strak wit pak. Denk crazy dancing en love boat. Denk opblaasbare interventies! Of denk niet, en kom gewoon af! Wij garanderen een nacht lang verrassingen! Verkleed je als neptunus, octopussy, haai, zeepaard, -hond, -leeuw, -koe, -meermin, -egel, -ster, -man, - wier of alge. Of gewoon in t wit en move mee aan 140 beats per minuut... Naar goede gewoonte wordt er ook dit jaar een Kortrijk Congé-lied gemaakt. Na o.a. Gèsman, Luc Dufourmont en Wim Willaert gaat nu Ronse Hard Crew de uitdaging aan om een anthem te schrijven voor deze zotste nacht van het jaar... Zij worden bij het spelen van dat nummer op de party live ondersteund door dansers van de Kortrijkse dansorganisaties Passerelle en Polydans. LYENN: Ochtendglorenconcert 04:50 tot 06:00 Open Zwembad Eén van de verrassingen dit jaar wordt zonder twijfel het Ochtendglorenconcert van Lyenn, zowat het best bewaarde geheim van de Belgische muziekscene. Alleen al zijn vocale veelzijdigheid gaat aan alle instantvergelijkingen voorbij. (Knack) Of om het muziekblad Oor te citeren n.a.v. Lyenn s hemelse debuut-cd The Jollity of my Boon Companion: Lyenn is een groots muzikant die instinctief tot geweldige resultaten komt. Wat we voorgeschoteld krijgen varieert van Jeff Buckley in een moeilijke bui en Tom Waits als geheelonthouder tot Dave Eugene Edwards die ontdekt dat de Bijbel één grote leugen blijkt te zijn. Dat levert prachtige groeibriljanten op. Kunst met een hoofdletter K. Wie zijn wij om dat tegen te spreken? Tel daarbij: een bijzondere plek op het moment dat de eerste likjes licht over de horizon tuimelen, en je weet: dit wordt een kippenvelmoment en een Ochtendglorenconcert zoals je er nog maar weinig beleefd hebt...

10 DE BUURTBEWONERS: Het Groot Gratis Ontbijt FOOD 06:00 tot 07:00 Openluchtzwembad Abdijkaai > gratis, maar wel voor donderdag 7/07/11 inschrijven op Mooie tradities zijn er om in ere te houden. Zo werd Kortrijk Congé al van bij de 1 ste editie (2006) afgesloten met Een Groot Ontbijt. Dit jaar wordt dat voor het eerst GRATIS aangeboden en klaargemaakt door bewoners uit de buurt van het Albertpark. Want ook dat was een traditie: vroeger bakten mensen de dag voor de kermesse blijkbaar een rozijnenbrood voor hun buren. Kwestie van hen een fijn feest te wensen. Welaan: onder impuls van de gebiedswerking in Pius X en Overleie staan een tiental buren voor dag en dauw op om je te verwennen met een resem ochtendlijk lekkers. Zelfgebakken brood(jes), krakende croissants, geurende koffie en wie weet zelfs spek met eieren of vers geperst fruitsap. Om nog te zwijgen over mogelijke invloeden uit andere windstreken Kortom: geen moeite te veel om de doordouwers van de nacht en de vroege vogels van een stevig, uitgebreid én gezond ontbijt te voorzien. Artiesten, medewerkers en publiek vinden elkaar rond de ontbijttafel in het Open Zwembad Abdijkaai. Gelieve wel vóór 7/07 op door te geven of je komt en met hoeveel. Smakelijk! Dauwduik SPORT 06:30 tot 08:00 Openluchtzwembad Abdijkaai Kortrijk Congé 2011 sluit af met een verfrissende Dauwduik! In samenwerking met de Sportdienst van de Stad Kortrijk wordt het openluchtzwembad (Abdijkaai) van 06:30 tot 08:00 open gesteld om baantjes te trekken of gewoon wat waterpret te hebben. Breng dus alvast je zwemkledij mee. Wij zorgen voor de nodige redders. In elk geval ben je nadien geheel opgefrist voor Alweer Een Heerlijke Dag!

11 PRAKTISCH Kortrijk Congé is dit jaar helemaal gratis. Er moet enkel vooraf ingeschreven worden voor de voorstelling Publiek Domein van Roger Bernat (20:15 Budabeach) en Het Groot Gratis Ontbijt. Dat kan telefonisch bij kunstencentrum BUDA op 056/ of per mail op Kortrijk Congé start op Budabeach, gaat dan naar Skatebowl om dan voor het grootste deel door te gaan op Albertpark en te eindigen in het Open Zwembad Abdijkaai. Wij raden iedereen aan met de fiets te komen. Wie met de wagen komt, parkeert het best op de broelparking. Kortrijk Congé wordt dit jaar georganiseerd kunstencentrum BUDA, De Kreun en vzw Wit.h in nauwe samenwerking met Stad Kortrijk (o.a. Dienst Cultuur, Team Jeugd, Dienst Sport, Cel Evenementen, gebiedswerkingen van Pius X en Overleie), AGB Buda, Passerelle, Polydans, Waterwegen En Zeekanalen en 150 jaar Kanaal Bossuit-Kortrijk. CONTACTPERSOON PERS: Jolle Desloover, Kunstencentrum BUDA, Broelkaai 1 B, 8500 Kortrijk. 056/

Een Zinnig Woord. L. Beheydt

Een Zinnig Woord. L. Beheydt Een Zinnig Woord L. Beheydt In... zomer is het hier erg warm. Ik ga naar... stad. Jan speelt met... jongens van zijn klas. Joep is een vriend... mijn broer. An houdt... lekker eten. Dat boek is... mij.

Nadere informatie

Persoonsgegevens. Magda Naam geïnterviewde. Naam interviewer. Flora Pseudoniem geïnterviewde. Flora Datum interview 21-11- 2012 Plaats interview

Persoonsgegevens. Magda Naam geïnterviewde. Naam interviewer. Flora Pseudoniem geïnterviewde. Flora Datum interview 21-11- 2012 Plaats interview Persoonsgegevens Naam interviewer Magda Naam geïnterviewde Flora Pseudoniem geïnterviewde Flora Datum interview 21-11- 2012 Plaats interview Zaandam Kogerveld, in het huis van de geïnterviewde. Begintijd

Nadere informatie

Lilia Mestre & Guy Cassiers

Lilia Mestre & Guy Cassiers Etcetera stuurde 4 artiesten op een Blind Date met een (hen) onbekende collega. Enkel gewapend met een opnameapparaat en een handvol drinkgeld, worstelden de twee koppels zich doorheen een dik uur conversatie.

Nadere informatie

Maartje Voorbeeld 10.03.2014

Maartje Voorbeeld 10.03.2014 Maartje Voorbeeld 10.03.2014 Maartje Voorbeeld / 10.03.2014 / Inzetbaarheidsscan 2 Ben jij duurzaam inzetbaar? Blijf van waarde in de wereld van werk Iedereen wil graag gezond, productief en met plezier

Nadere informatie

do 28 t/m zo 31 augustus Festivalmagazine www.spoffin.nl Om te bewaren! 10 interviews met Spoffin-artiesten uit binnen- en buitenland

do 28 t/m zo 31 augustus Festivalmagazine www.spoffin.nl Om te bewaren! 10 interviews met Spoffin-artiesten uit binnen- en buitenland Om te bewaren! IN DEZE BIJLAgE 10 interviews met Spoffin-artiesten uit binnen- en buitenland PROgRAMMA 240 voorstellingen 45 producties uit 15 Europese landen ETEN & DRINKEN do 28 t/m zo 31 augustus 2014

Nadere informatie

INTERVIEW MET DE PRINS VAN ORANJE EN PRINSES MÁXIMA IN DE AANLOOP NAAR DE TROONSWISSELING OP 30 APRIL 2013.

INTERVIEW MET DE PRINS VAN ORANJE EN PRINSES MÁXIMA IN DE AANLOOP NAAR DE TROONSWISSELING OP 30 APRIL 2013. INTERVIEW MET DE PRINS VAN ORANJE EN PRINSES MÁXIMA IN DE AANLOOP NAAR DE TROONSWISSELING OP 30 APRIL 2013. Koninklijke Hoogheden, we zijn hier in uw toekomstig werkpaleis. Over twee weken bent u Koning

Nadere informatie

opdrachten leerlingen

opdrachten leerlingen HAVO - VWO opdrachten leerlingen lespakket voor een culturele maatschappelijke stage / CKV Het was leuk dat wij zoveel dingen mochten doen en echt zelf verantwoordelijkheid hadden. De openingsavond kwam

Nadere informatie

New Economy Marketing Report Voor Netwerk Marketers- Hoe Je Eerste 10.000,00 Per Maand Te Verdienen.

New Economy Marketing Report Voor Netwerk Marketers- Hoe Je Eerste 10.000,00 Per Maand Te Verdienen. Neem De Tijd Om Dit Rapport Nu Te Printen New Economy Marketing Report Voor Netwerk Marketers- Hoe Je Eerste 10.000,00 Per Maand Te Verdienen. Door: Franka Peels Voor De Eerste Keer Ooit Onthuld. Na Jaren

Nadere informatie

Basiswoordenlijst de 2000 meest gebruikte woorden

Basiswoordenlijst de 2000 meest gebruikte woorden Basiswoordenlijst de 2000 meest gebruikte woorden (naar het Basiswoordenboek Nederlands van P. de Kleijn en E. Nieuwborg & www.dikverhaar.nl) A aan aanbieden aandacht aandeel (het) aandoen aangezien aankijken

Nadere informatie

Jouw marketingplan in acht stappen

Jouw marketingplan in acht stappen Jouw marketingplan in acht stappen Werkboek voor ondernemers in de multifunctionele landbouw 1 INHOUD Inleiding... 3 Wat is marketing en waarom een marketingplan?... 4 Stap 1. Formuleren van doelstellingen...

Nadere informatie

25 Ideeën om de Waardering op je Werk. te vergroten

25 Ideeën om de Waardering op je Werk. te vergroten 25 Ideeën om de Waardering op je Werk te vergroten Januari 2014 Dorien Ketel / Sinds 1979 Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze publicatie mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd

Nadere informatie

Creatie & innovatie. Stadskrant. innovation festival. aan het woord Interieur gaat vreemd. jaar van de armoede Wablieft?

Creatie & innovatie. Stadskrant. innovation festival. aan het woord Interieur gaat vreemd. jaar van de armoede Wablieft? A a l b e k e B e l l e g e m B i s s e g e m H e u l e K o o i g e m Kor trijk M a r k e R o l l e g e m Stadskrant Kortrijk oktober 2010 wordt maandelijks gratis verspreid met 7 bladzijden UiT in Kortrijk

Nadere informatie

cursusboek Go Social social media workshop aangeboden door ActiZ, brancheorganisatie voor zorgondernemers

cursusboek Go Social social media workshop aangeboden door ActiZ, brancheorganisatie voor zorgondernemers cursusboek Go Social social media workshop aangeboden door ActiZ, brancheorganisatie voor zorgondernemers, 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1: social media anno nu... 4 1.1 Hoeveel mensen maken er gebruik

Nadere informatie

THEATER INNOVATIE 10.0

THEATER INNOVATIE 10.0 THEATER INNOVATIE 10.0 PORTFOLIO 2013-2014 THEATER INNOVATIE 10.0 Inhoud Onbekend raakt bemind 5 Wat is thinx? 7 Een horizonbatterij van LED licht 9 Best of the Fest 11 100FEMMES 13 Expositie nalatenschap

Nadere informatie

het Zeemanshuis zekiye yilmaz Jong Haventalent Hotspot Onze Inspiratie Modellen De must-have tassen van Denise Roobol Kenniscentrum In de haven werken

het Zeemanshuis zekiye yilmaz Jong Haventalent Hotspot Onze Inspiratie Modellen De must-have tassen van Denise Roobol Kenniscentrum In de haven werken zekiye yilmaz Jong Haventalent Waarom in de haven werken 2013 meer dan leuk is In de haven werken 10 tips om jouw kansen te vergroten Verrassende Hotspot het Zeemanshuis Kenniscentrum Dona Daria over gelijke

Nadere informatie

spiegel koppeling Seks en zo -

spiegel koppeling Seks en zo - spiegel koppeling Seks en zo - In dit boek vind je alle informatie over je lichaam, van binnen en van buiten. Ook krijg je antwoord op vragen over verliefdheid, kussen, vrijen, baby's en abortus. En over

Nadere informatie

Gratis website maken. Auteur Rob Dennissen. www.maakjegratiswebsite.nl

Gratis website maken. Auteur Rob Dennissen. www.maakjegratiswebsite.nl Gratis website maken Auteur Rob Dennissen www.maakjegratiswebsite.nl Voorwoord Allereerst wil ik je bedanken en feliciteren met de aanschaf van dit E-book gratis website maken. Je hebt namelijk vertrouwen

Nadere informatie

DE 45 SECONDEN PRESENTATIE DIE UW LEVEN ZAL VERANDEREN

DE 45 SECONDEN PRESENTATIE DIE UW LEVEN ZAL VERANDEREN DE 45 SECONDEN PRESENTATIE DIE UW LEVEN ZAL VERANDEREN Don Failla 1 VOORWOORD De '45 Seconden" Presentatie is alles wat men hoeft te weten om een grote organisatie op te bouwen. En als iemand deze presentatie

Nadere informatie

H e t G e h e i m v a n S u c c e s o p I n t e r n e t

H e t G e h e i m v a n S u c c e s o p I n t e r n e t H e t G e h e i m v a n S u c c e s o p I n t e r n e t Hoe je kleine bedragen kunt veranderen in een maandelijks inkomen door de juiste kennis toe te passen. I n t r o d u c t i e Wat je straks gaat lezen

Nadere informatie

Zie je jezelf al zitten?

Zie je jezelf al zitten? 28 stad & esch & diever & meppel 29 Bij ons ben je in een omgeving waar leren en ontdekken als vanzelf gaat. Een omgeving die je de ruimte biedt die je nodig hebt. En wat je nodig hebt, is niet elk moment

Nadere informatie

Wie zit er nou op mij te wachten?

Wie zit er nou op mij te wachten? Dit is e-book is een geschenk van Happiness School aan Busy Mama Bees die willen leren hoe ze door Ondernemen & Marketing de wereld kunnen veranderen Dit boekje is opgedragen aan jou: slimme, bijzondere

Nadere informatie

ZATERDAG 6 SEPTEMBER UUTMARKT HOLTEN

ZATERDAG 6 SEPTEMBER UUTMARKT HOLTEN 2014 INFO 2014 / 2015 Deze mooie dame op grote hoogte kun je tegenkomen tijdens de Uutmarkt op de Smidsbelt. Met haar act Under her skirt laat Victorine Pasman je de wereld ontdekken onder deze enorme

Nadere informatie

Inspiratielijst. NokNok

Inspiratielijst. NokNok Inspiratielijst NokNok 2012 1 Colofon De Inspiratielijst NokNok is een project van het Vlaams Instituut voor Gezondheidspromotie en Ziektepreventie met de financiële steun van de Vlaamse overheid. Deze

Nadere informatie

het aanmoedigen was. Verderop in dit mooie boekje dus veel meer daarover.

het aanmoedigen was. Verderop in dit mooie boekje dus veel meer daarover. We zijn los! //ALIES Al volleyballend en al Swammerend. Want je hebt hem in je handen, de eerste Swammer van het seizoen 2012/2013. Terwijl ons land zich in deez crisistijd weer geregeerd weet, redactielid

Nadere informatie

Ik wil meer klanten! Hallo! Leuk dat je dit ebook gaat behandelen.

Ik wil meer klanten! Hallo! Leuk dat je dit ebook gaat behandelen. 1 2 Ik wil meer klanten! Hallo! Leuk dat je dit ebook gaat behandelen. Mijn naam is Michael. In het ebook "Ik wil meer klanten" behandel ik een aantal technieken en tactieken om jou te helpen precies die

Nadere informatie

Jong geleerd 2.0. YouTube. in samenwerking met

Jong geleerd 2.0. YouTube. in samenwerking met Jong geleerd 2.0 YouTube in samenwerking met YouTube: YouTube is een blijvende favoriet onder jongeren. Leuk om online filmpjes te kijken en te delen met vrienden. Maar YouTube is ook een springplank voor

Nadere informatie

BIJSLUITER LEVEN MET HIV-MEDICATIE

BIJSLUITER LEVEN MET HIV-MEDICATIE BIJSLUITER LEVEN MET HIV-MEDICATIE LOTGENOTEN Roland (59) Toch ongelofelijk hé, wat die pillen doen pag.4 An (38) Met de therapietrouw gaat het denk ik wel lukken pag.7 Pieter (28) Door de medicatie voel

Nadere informatie

Skilling up for power down

Skilling up for power down Skilling up for power down Lessenreeks: meer veerkracht met minder energie DEEL 9: Actie! 1. Situering Dit is de afsluitende sessie van de reeks. Als je met je groep alle (of de meeste van) voorgaande

Nadere informatie

in Merelbeke NR10 2012 Benny DG

in Merelbeke NR10 2012 Benny DG in Merelbeke MET AGENDA VAN november NR10 2012 Benny DG Taaldriedaagse 04 Bereid je al voor op de taaldriedaagse van de bib! Test je kennis tijdens het Groot Dictee of de Taalquiz of geniet van ons literair

Nadere informatie

Jij en het Coornhert: een succesformule!

Jij en het Coornhert: een succesformule! Jij en het Coornhert: een succesformule! Informatie over 1 atheneum en 1 gymnasium 2015-2016 Inhoudsopgave Beste achtste-groeper,... 3 Sterk vwo... 5 Verbreding voor alle vwo ers... 7 Effectieve regie...

Nadere informatie