Personeelsmagazine. Schakel. In dit nummer: De Longest en de Nearest. Moeder, Ik Wil Bij De Revue. Met de PV in de wolken.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Personeelsmagazine. Schakel. In dit nummer: De Longest en de Nearest. Moeder, Ik Wil Bij De Revue. Met de PV in de wolken."

Transcriptie

1 Personeelsmagazine Schakel HET MAGAZINE VOOR MEDEWERKERS VAN ENECO september 2014 In dit nummer: Met de PV in de wolken De Longest en de Nearest Moeder, Ik Wil Bij De Revue

2 COLOFON PV-Schakel is een uitgave van de personeels-vereniging ENECO en verschijnt viermaal per jaar. 4 Redactie Bestuur Personeelsvereniging Eindredactie Jan Broere Productie Caty Kroon tekst & reclame Vormgeving Twin Creations Centraal secretariaat Margo Koomans Postbus AB Dordrecht Tel.: (Interne post) en bezoekadres: Personeelsvereniging Halmaheiraplein GH Dordrecht De personeelsvereniging is ook op de digitale snelweg te vinden. Surf naar of kijk op de pc op je bureau op intranet KOPIJ INHOUD Kopij voor de volgende Schakel uiterlijk vóór 1 november 2014 inleveren. Voor deze editie kunt u uw kopij sturen naar het secretariaat van de personeelsvereniging. Kijk in het colofon voor de adresgegevens. 4 New York is ongekende ervaring 7 Zangles van Maurits Draijer 8 Jaarlijkse sportdag op het strand 9 Brei workshop 10 De longest en de nearest 11 Rondje Breda 12 Workshop mozaïk 13 Kunstwerken van chocolade 14 Fotosessie in Woudrichem was weer top

3 22 Goed idee Word lid van de PV Naam: 26 Adres: Woonplaats: Postcode: Personeelsnummer: Bedrijfsonderdeel: Joulz Eneco Stedin Ingangsdatum: Ik meld mij aan bij de personeelsvereniging van Eneco. Door invulling en ondertekening van dit formulier machtig ik de personeelsvereniging tot maandelijkse inhouding van de contributie op mijn salaris. (3,50 euro) Daagse van Nijmegen 17 Workshop: Vogelkroon voor op balkon of tuintafel 18 Wintersport 20 Sportief voorjaar 22 Moeder, Ik Wil Bij De Revue 24 Anti slipcursus 26 Met de PV in de wolken 28 Christmas shopping in Londen 30 De Sinterswingshow Datum: Handtekening: Dit formulier verzenden naar PV-Eneco Externe post: Secretariaat PV-Eneco, Postbus 62, 3300AB Dordrecht.

4 4 PERSONEELSMAGAZINE DE SCHAKEL Terugblik NEW YO is ongeken Voor het eerst een reisje buiten Europa en zo n lange vlucht. Het is spannend want we moeten vroeg op en vliegen over Engeland en Ierland, over de Atlantische oceaan onder Groenland (-86 gr) en via Canada naar Amerika. Via de navigatie in de stoel voor me volg ik alle vluchtgegevens.

5 PERSONEELSMAGAZINE DE SCHAKEL 5 RK de ervaring

6 6 PERSONEELSMAGAZINE DE SCHAKEL Een grote dikke pluim voor het bestuur/ organisatie Het is fascinerend. Na 8 1/2 uur landen we op Newark. De klok gaat 6 uur terug en hebben vandaag nog even te gaan, niet naar bed maar wel even de frisse lucht in. Spulletjes installeren een hapje eten en dan toch een beetje bijtijds naar bed. Aan de overkant van het hotel is de bushalte, hier vandaan vertrekt een bus naar het busstation in Manhattan. Wat een stad, je komt ogen te kort.het is helder weer en besluiten als eerste een bezoek te brengen aan het Empire State Building, wat een gebouw. We zijn een van de 3,5 miljoen bezoekers die jaarlijks op de 86-ste verdieping van het uitzicht genieten. Het is heel bijzonder. Op de terugweg lopen we binnen bij Macy s, het grootste warenhuis ter wereld. Na een drankje en hapje op naar Times Square, wat een bruisende plaats, overal mensen, overal reclame en een heel speciale sfeer. Nu eens niet met oud en nieuw op TV maar we staan er zelf. Het is zo hectisch dat we dit ook nog een keer in de avond gaan bekijken. Na deze eerste dag zitten we vol indrukken en we willen nog zo veel. Het is bijkomen in het hotel en koffie bij Starbucks wat op deze dagen ons stamcafé is, lekkere koffie en WiFi. We varen op de Hudson en genieten van de Skyline het kijken naar het 23 m hoge vrijheidsbeeld, de bruggen, de helikopter rondvluchten en ook de rustige stukken New York. Een bezoek brengen aan de plek waar het op 11 september 2001 allemaal gebeurde, het instorten van het World Trade Center en nu de gedenkplaats het Ground Zero Memorial, het is om stil van te worden, wat moet dat hier verschrikkelijk zijn geweest. We gaan verder naar Wall Street en komen aan bij de Brooklyn Bridge. Terug via Columbus Circle en Central Park. We lopen over Fifth Avenue, staan stil bij Rockefeller Center s avonds nog een keer naar Times Square, eten een echte lekkere hamburger, maken in Harlem een Gospeldienst mee enz. enz. Alles bij elkaar een fantastische belevenis. Een grote dikke pluim voor het bestuur/organisatie. Ik liep op mijn tandvlees, maar ben heel blij dit gezien te hebben. Als ik mijn ogen dichtdoe komen nog steeds de beelden van New York, maar geniet ook wel weer van ons eigen landje. Toch wat rustiger. Een vermoeide reiziger

7 PERSONEELSMAGAZINE DE SCHAKEL 7 Agenda Zangles van Maurits Draijer Vind je het leuk om te zingen dan is dit een uitgelezen kans om kennis te maken met de zanglessen van Maurits Draijer van Zangstudio Voorburg. Hij verzorgt de zangles in Eneco World. We gaan oefenen op dinsdag tussen uur en uur. Vanaf oktober worden er acht lessen gehouden en in december is er een uitvoering. De kosten voor deze acht zanglessen, inclusief de uitvoering in december zijn 45 euro per persoon. Als je geïnteresseerd bent, dan kun je je aanmelden tot 1 oktober met het inschrijfformulier achterin dit blad of via de site.

8 8 PERSONEELSMAGAZINE DE SCHAKEL Terugblik JAARLIJKSE SPORT DAG op het strand De uitslag en foto s van de Stranddag zijn vanaf 25 september te zien op onze site:

9 PERSONEELSMAGAZINE DE SCHAKEL 9 Agenda Brei workshop Op vrijdagmiddag 21 november houden we van uur tot en met ongeveer uur een breiworkshop voor beginners en gevorderden. Je gaat op een speciale manier je breiwerk opzetten en gaat een zogeheten moebius sjaal breien. Je kunt zowel dun als dik garen gebruiken, het is een col die oneindig is en er zit een slag in. Het is ontzettend leuk om te doen en niet al te moeilijk. Wat heb je nodig: een rondbreinaald van 100 cm lengte. Rondbreinaalden zijn ter plaatse te koop evenals de garens. Uiteraard zijn alle garens te kust en te keur voor deze sjaal op voorraad. De workshop wordt gehouden in De Schapekop in het schattige plaatsje Nieuwpoort aan de Lek. De kosten zijn 5 euro per persoon. Dit is inclusief koffie/ thee met wat lekkers, maar exclusief de materialen die u denkt nodig te hebben. De garens dienen op de workshop te worden gekocht. Aanmelden kan tot 15 oktober met het inschrijfformulier achterin dit blad of via de site.

10 10 PERSONEELSMAGAZINE DE SCHAKEL Terugblik De Longest en de Nearest Een grote groep golfleden trof elkaar op maandag 16 juni op de Golfbaan Almkreek. Na een korte uitleg van Dick van der Stigchel kon de eerste flight om uur van start. Er waren een paar kleine prijzen te winnen; het ging dit keer om de Longest en de Nearest en natuurlijk om de gezelligheid. Voor sommigen was het een eerste kennismaking met de Golfbaan in Almkerk. De prijzen vielen bij de dames bij Lenie Helderop en Karin Bakker, bij de heren bij Dick van der Stigchel en Richard Verbeek.

11 PERSONEELSMAGAZINE DE SCHAKEL 11 Agenda Een Rondje Breda op zaterdag 17 mei RONDJE BREDA Huib Bazuin vraagt aan mij: Waarom ga jij eigenlijk niet mee? Ik zeg: Ik ben geen lid, Huib! Dan wordt je toch snel even lid, zegt Huib en zo gezegd, zo gedaan. We verzamelen om uur bij Hotel Golden Tulip/ ZevenBergse Hoeve in Zevenbergen met vijftien andere motorliefhebbers. Eerst een lekker bakkie en om uur beklimmen we ons stalen ros. Na Ed van Dam geholpen te hebben met het starten van een eigenwijze motor, gingen we op weg; rond Breda via Ter Heijden, Oosterhout, Dorst, om een uur later van een lekkere sandwich of uitsmijter te genieten bij Eetcafé den Brooy in Gilze. Omdat de rit een wijde cirkel rond Breda maakte, zijn we ook nog door België gereden, via Meerle en Meer, om weer anderhalf uur later via Zundert bij de derde stop aan te komen: café-restaurant In den Molen bij Zevenbergen. Hier hebben we ter afsluiting nog even in het zonnetje gezeten met een glas fris. Zo was het na een hele relaxte rit, met de zon op onze helmen, weer tijd om op huis aan te gaan. Nadat we nog even de file op de A16 hebben bestookt met wat ge-zigzag, kregen we ruim baan en is een ieder zijn eigen gangetje gegaan. Een héle leuke dag, met prachtig weer, in goed gezelschap en fijn zo de collega s eens anders mee te maken! Richard Meijer

12 12 PERSONEELSMAGAZINE DE SCHAKEL Agenda Workshop Wegens enorm succes wordt dit de derde mozaïekworkshop. Mozaïeken is een heerlijk ontspannende bezigheid en geeft (ook zonder enige kunstzinnige aanleg) al snel leuke resultaten. Er zijn diverse mozaïek-methodes, waarvan in deze workshops gewerkt wordt met wandtegels. We maken gebruik van kapotgeslagen wandtegels, die je naar eigen keuze kunt opvrolijken met bijvoorbeeld oud servies (zie voorbeeld) of andere materialen. Heb je zelf thuis nog een oud bord, tegel, kopje, schaaltje of andere materialen die je wilt verwerken in je schaal, neem deze dan gerust mee. Aan het einde van de workshop is het stuk af, mocht dit niet het geval zijn dan krijg je alle materialen en lijm mee naar huis om het verder af te maken. Het voegen moet thuis gebeuren omdat de lijm zeker 12 uur moet drogen. De beschrijving, uitleg en het voegsel krijg je mee. Er zijn diverse kleuren beschikbaar, je kunt hieronder aangeven met welke kleuren jij deze schaal wilt maken. Er zal zoveel mogelijk rekening gehouden worden met jouw kleurkeuze. Op de avond zelf zijn er ook nog andere materialen beschikbaar, zo kun je naar eigen fantasie een mooi ontwerp maken. De workshop wordt gegeven op woensdag 15 oktober 2014 aan de Energieweg 20 in Delft, tijdstip van uur. Parkeren is geen probleem, parkeren is gratis. De kosten van de workshop zijn 20 euro, inclusief alle materialen (ook de schaal). Inschrijven kan tot 1 oktober met het inschrijfformulier achterin dit blad of via de site.

13 PERSONEELSMAGAZINE DE SCHAKEL 13 Terugblik Kunstwerken van chocolade Op zaterdagmorgen 24 mei gaf meester-patissier Frits van Noppen een korte introductie en demonstratie aan zijn leerlingen van de personeelsvereniging en liet zien waar ze aan het eind van de workshop mee naar huis konden gaan. Het werd die ochtend hard werken maar tot ieders tevredenheid konden zo wel jong als oud met de gemaakte kunstwerken (!) naar huis.de mooiste marsepeinen rozen en chocolade schilderijen werden gemaakt en de slagtroomtruffels hebben bij sommigen thuis niet gehaald. De vraag was direct of er volgend jaar weer een chocolade workshop georganiseerd kan worden.

14 14 PERSONEELSMAGAZINE DE SCHAKEL Agenda FOTO- SESSIE! in Woudrichem was weer top! Op verzoek van een groot aantal leden van de personeelsvereniging hebben we ook dit jaar weer een fotosessie gehouden in het schilderachtige plaatsje Woudrichem. Na de laatste fotosessie, kregen we veel vragen of we de fotosessie niet ieder jaar in het programma kunnen opnemen.

15 PERSONEELSMAGAZINE DE SCHAKEL 15 Het blijft immers leuk en steeds weer anders om op de foto te gaan met het hele gezin, een foto te hebben van je zoon of dochter of een te gekke foto van je huisdier. Een hoop enthousiaste reactie kregen we, met ook de vraag of we dit niet ieder jaar in het programma kunnen opnemen; foto s van het hele gezin of van je dochter of zoon of een te gekke foto van je huisdier. Ideaal om cadeau te geven, maar ook leuk voor jezelf. Om een indruk te geven hoe leuk de foto s zijn geworden tonen we een aantal voorbeelden en misschien is het leuk om ook eens mee te doen aan het einde van het jaar voor een mooi kerstgeschenk.

16 16 PERSONEELSMAGAZINE DE SCHAKEL Terugblik van4 DAAGSE NIJMEGEN Lange dagen, korte nachten De 98ste editie van de 4-daagse van Nijmegen telde dit jaar bijna deelnemers. Ook dit jaar liepen weer een groot aantal leden van de personeelsvereniging mee. Op maandagmiddag kwamen de wandelaars binnendruppelen in ons onderkomen voor vijf dagen in Elst. Iedereen zocht zijn plekje in de sporthal en maakte zijn bed vast op voor de komende korte nachten. De verzorgingsploegen maakten de wagens klaar voor de verzorging onderweg en daarna de kantine voor de ochtend- en de avondmaaltijden. 's Nachts om uur ging het dan toch echt beginnen. De eerste dag was een prima dag om te lopen: niet te warm, maar de vooruitzichten waren anders, er werden zomerse temperaturen verwacht. Dat betekende voor de verzorging dat er veel soep gemaakt moest worden en vooral ook het tijdig aanvullen van meer water. Gelukkig hebben alle wandelaars, mede dankzij de uitstekende verzorging, op één na de eindstreep gehaald. En nu op naar de 99e editie om dan de 100e Nijmeegse 4-daagse te lopen.

17 PERSONEELSMAGAZINE DE SCHAKEL 17 Agenda Workshop VOGELKROON voor op balkon of tuintafel Hoe leuk is het om tijdens de wintermaanden de vogeltjes op uw balkon of in de tuin van eten te voorzien? We gaan een vogelkroon maken. De bijgeplaatste afbeelding krijgt natuurlijk in november wel wat meer kleur en sfeer en we gebruiken in die periode ook wat andere materialen. Wat gaan we gebruiken Strokrans IJzerdraad Pinda s Terracotta potjes Klimop Vetbol Mos Appeltjes De kosten voor deze workshop zijn 12,50 euro per persoon. De workshop wordt gehouden op zaterdag 8 november van uur tot uur in het Joulz gebouw in Rotterdam en van uur tot uur in het clubgebouw in Dordrecht. Aanmelden kan tot 15 oktober met het inschrijfformulier achterin dit blad of via de site,

18 18 PERSONEELSMAGAZINE DE SCHAKEL Agenda WINTER Van zondag 11 januari 2015 tot en met vrijdag 16 januari 2015 of Van zondag 18 januari 2015 tot en met vrijdag 23 januari 2015 Ook het komende jaar gaan we weer richting Oostenrijk om u de kans te bieden te wandelen, langlaufen of te skiën. Zowel de heen als de terugreis worden overdag gereden per luxe touringcar.ons doel is opnieuw het fantastische hotel Haller in Mittelberg (Klein-Walsertal).

19 PERSONEELSMAGAZINE DE SCHAKEL 19 SPORT Het vertrek uit Nederland is op zondag, s morgens om uur. Onderweg wordt regelmatig gestopt. In het hotel aangekomen (ca uur) staat het diner voor u klaar. De laatste dag vrijdag is het vertrek om uur, direct na het ontbijt. Deze 6-daagse reis kost u op basis van een tweepersoonskamer met half pension 385 euro per persoon. Inschrijven kan tot en met 15 oktober via de site of met het inschrijfformulier achterin het blad. Wilt u aangeven in de kolom Opmerkingen naar welke datum uw voorkeur uitgaat? Bij teveel aanmeldingen voor een van de groepen kan hiervan worden afgeweken.

20 Agenda 20 PERSONEELSMAGAZINE DE SCHAKEL Sportief voorjaar met golf, mountainbike of wandelen

21 PERSONEELSMAGAZINE DE SCHAKEL 21 De personeelsvereniging heeft een vijfdaagse sportieve trip georganiseerd. Het verblijf is in het luxueuze hotel Haller in Kleinwalsertal, een Oostenrijkse enclave die door Duits gebied wordt omsloten. Programma We vertrekken s morgens vroeg op zondag 7 juni 2015 en s avonds rond uur gebruiken we het diner in het hotel. Voor de volgende dagen bieden we u de volgende mogelijkheden: golfen (18 holes) op een van de mooiste golfbanen van Duitsland n.l. Golfresort Sonnenalp in Ofterschwang. mountainbiken onder leiding van een gids. bergwandeling onder leiding van een gids. We bieden deze reis aan voor het bedrag van 350 euro per persoon op basis van een tweepersoonskamer, vervoer en halfpension. Golf ( 18 holes) kosten 55 euro pp. Halve dag mountain bike, kosten 10 euro pp. Bergwandeling, kosten 10 euro pp. In de kolom opmerkingen op het inschrijfformulier achterin dit blad (of via de site) kunt u aangeven waar de belangstelling naar uitgaat. Tevens zal ter plaatse worden besproken of er belangstelling is om een excursie te maken naar een bezienswaardigheid in de omgeving. Afhankelijk van het aantal aanmeldingen voor de sportactiviteiten zal worden bepaald op welk tijdstip golf/fiets of wandeling zal plaatsvinden. Natuurlijk kunt u ook mee als u of uw partner niet aan een van de bovenstaande activiteiten wilt deelnemen. Inschrijven kan tot 15 oktober 2014 via de site of het inschrijfformulier achterin dit blad.

22 22 PERSONEELSMAGAZINE DE SCHAKEL Agenda Na het succes van de televisieserie Moeder, Ik Wil Bij De Revue, presenteert Joop van den Ende Theaterproducties een eigen musicalbewerking van dit populaire verhaal. Een oer-hollandse musical met humor op de planken en drama achter de schermen die de hoogtijdagen van grootse revue laten herleven.

23 PERSONEELSMAGA ZINE DE SCHAKEL Moeder, Ik Wil Bij De Revue speelt zich af in de jaren 50 in Nederland. Het vertelt het verhaal van John en Riet Hoogendoorn, een beroemd duo dat niet zonder en met elkaar kan leven, met een eigen revue gezelschap. Bob, zoon van een kolenboer, komt door een toeval bij de revue en op dat moment verandert alles. Uiteraard wordt het bekende verhaal van de tv-serie verteld, wat een fantastisch startpunt is, maar met toevoegingen (diepere verhaallijnen) en theatrale mogelijkheden in het theater krijgt de musical haar eigen bestaansrecht. Het is geen 1-op-1 kopie. Ga mee met de PV naar Moeder, Ik Wil Bij De Revue op zondag 16 november in het Beatrix Theater in Utrecht. Aanvang van de voorstelling is om uur. De prijs is 65 euro per persoon (max. 2 personen), inclusief ontvangst en pauzearrangement. Bij de prijs is tevens vervoer per luxe touringcar inbegrepen vanaf een aantal opstapplaatsen. Inschrijven kan tot 1 oktober met het formulier achterin dit blad of via de site. WEES ER SNEL BIJ WANT HET AANTAL PLAATSEN IS BEPERKT! 23

24 24 PERSONEELSMAGAZINE DE SCHAKEL Agenda Aanbieding ANTI SLIPCURSUS Wat houdt het in? U leert veilig uitwijkmanoeuvres uit te voeren tijdens een noodstopsituatie. U doet ervaring op met onderstuur (voorwielslip) en overstuur (achterwielslip). U leert in een te snel genomen bocht weer de controle over uw auto te krijgen. U wordt begeleid door de beste instructeurs van Nederland.

25 PERSONEELSMAGAZINE DE SCHAKEL 25 De training wordt gehouden in Rosmalen op maandagmiddag 24 november van uur tot uur. De prijs bedraagt 50 euro per persoon, inclusief drankjes. Theorietraining Waarneming versus het ontstaan van een ongeval Verkeersinzicht en voertuigkennis Gevaarherkenning Praktijktraining Algemene voertuigbeheersing Veelzijdige oefeningen met bijzondere aandacht voor het (preventieve) belang van een goede stuurhouding en goed ontwikkelde kijktechniek. Bij alle trainingen maakt u gebruik van de voertuigen die door het Safety Experience Center beschikbaar worden gesteld, dit betreft handgeschakelde voertuigen (inclusief verzekering). Rem- en uitwijkoefeningen Cursisten ervaren wat er met een voertuig gebeurt in rem- en uitwijksituaties en leren zo optimaal mogelijk gebruik te maken van de remcapaciteit van het voertuig. Zij leren de auto te corrigeren en de controle over het voertuig te behouden of te hernemen. Over- en onderstuurtraining Een confrontatie met over- en onderstuursituaties. De cursisten leren de risico s goed in te schatten en leren technieken aan om controleverlies te voorkomen. Aanmelden kan tot 15 oktober 2014 via het inschrijfformulier achterin dit blad of via de website.

26 26 PERSONEELSMAGAZINE DE SCHAKEL Agenda Met de PV in de

27 PERSONEELSMAGAZINE DE SCHAKEL 27 Heb je ook de wens om vanuit een rieten mand de wereld eens anders vanaf een andere positie te zien? De PV nodigt je uit om deze wens in vervulling te laten gaan. Je drijft een uur lang vrijwel geruisloos over het landschap en geniet van het weidse platteland. We hebben donderdag 9 april 2015 als optie staan, want het weer hebben we niet in de hand. Het tijdstip van vertrek zal ongeveer om uur zijn en de vertrekplaats, afhankelijk van de windrichting, is voorlopig gepland in de omgeving van Dordrecht. U wordt geacht te helpen bij het gereedmaken van de ballon en natuurlijk wordt u vanaf de plek van de landing weer teruggebracht naar de opstaplocatie. We bieden u deze ballonvaart aan voor de prijs van 100 euro per persoon. Aanmelden kan tot 15 oktober 2014 met het inschrijfformulier achterin dit blad of via de site.

28 28 PERSONEELSMAGAZINE DE SCHAKEL Agenda Christmas Shopping in Londen Londen: een klassieker onder de stedenreizen! Velen hebben deze Engelse metropool al jaren op het verlanglijstje staan. Voor anderen is het iedere keer weer een geweldige ervaring: het enorme parlementsgebouw met daarnaast de klokkentoren Big Ben, in de verte de wereldberoemde Tower, de Tower Bridge en The London Eye en nog weer verder de enorme glazen kantoortorens van de Docklands. Alleen al het stadsbeeld is buitengewoon imposant en dan nog in de wetenschap, dat achter elke gevel weer iets bijzonders te zien is.

29 PERSONEELSMAGAZINE DE SCHAKEL 29 Programma 3-daagse trip met de personeelsvereniging Vrijdag 19 december 2014 In de vroege morgen vertrekken we vanuit Dordrecht via België naar het Franse Calais, waar via de Eurotunnel de oversteek naar Folkestone wordt gemaakt. Eenmaal in Londen aangekomen, zal de chauffeur u afzetten bij het bekende warenhuis Harrods, waar werkelijk van alles te koop wordt aangeboden. In de kersttijd heerst er één en al sfeer in deze omgeving. In de namiddag gaan we door naar het hotel. Bij aankomst krijgt u de kamersleutels uitgereikt en heeft u de avond ter vrije besteding. Uw kamer is altijd voorzien van bad of douche, toilet, telefoon en satelliet-tv. Hilton London Kensington Hotel (4*) Gelegen in de populaire wijk Kensington, circa 1 km te voet naar Kensington Gardens/Hyde Park.Metrostation Shepherd s Bush, directe lijn naar Oxford Circus. Zaterdag 20 december 2014 Na een uitgebreid ontbijt kunt u het centrum van Londen bekijken tijdens een sightseeing tour naar onder meer de City of Westminster met het Parlementsgebouw, de Westminster Abbey, Downingstreet 10, the changing of the Horseguards en Buckingham Palace. Vervolgens rijden we naar de omgeving van Trafalgar Square en The National Art Gallery, waar wij u van een vrije middag laten genieten. Er is erg veel te zien, veel te shoppen, u kunt musicals bezoeken en een gezellige pub of eettent opzoeken. Een geheel nieuwe attractie sinds 2013 in Londen is The Shard, het hoogste gebouw in de stad. In de avond keert u terug naar het hotel voor de overnachting. Zondag 21 december 2014 Na het ontbijt gaan we wederom naar het centrum van de stad. U kunt indien gewenst een bezoek brengen aan de beroemde Tower Bridge, een boottocht op de Theems maken of rondkuieren op Covent Garden Market of Camden Market. Pas in de late morgen zullen winkels hun deuren weer openen. Aan het begin van de middag reizen we terug naar Folkestone voor de oversteek naar het vaste continent en houden we een vrije stop onderweg. In de late avond keert u terug in Dordrecht met een enorme hoeveelheid mooie ervaringen op zak. De prijs voor dit 3-daagse stedenarrangement naar Londen is 180 euro per persoon op basis van een 2-persoonskamer. Bij dit arrangement is inbegrepen: 2 overnachtingen op tweepersoons kamers 2 maal Engels ontbijt alle lokale toeristenbelastingen sightseeing met ervaren chauffeur stadsplattegrond van Londen (per kamer) oversteek via de Eurotunnel van Calais naar Folkestone v.v. vervoer met comfortabele touringcar die is voorzien van koffiebar, koelkast, toilet, airconditioning, navigatie en CDen DVD-installatie. Aanmelden kan tot 15 oktober met het inschrijfformulier achterin dit blad of via de site.

30 30 PERSONEELSMAGAZINE DE SCHAKEL Agenda De Sinter- SwingShow Op zaterdagmiddag 29 november verwachten we Sint-Nicolaas met zijn Pieten in het hoofdgebouw van Eneco aan de Marten-meesweg 5 in Rotterdam. In dit spetterende Sinterklaasfeest gaan de kinderen van 3 jaar tot en met 8 jaar, samen met de Swing Pieten van Sinterklaas de kinderen voorbereiden op zijn komst. Er wordt gedanst, gezongen en er wordt een speciaal welkomstlied ingestudeerd. Zo is er een echte Sinterklaasquiz, waarbij uiteraard in de jury niemand minder dan Sint-Nicolaas zit. Want hoeveel weten de kinderen eigenlijk van Sinterklaas. Wie weet er hoe oud de Sint nu echt is? Hoe komen die Pieten toch zo lenig en wat eet Sinterklaas het liefst op zijn brood? Tijdens de show wordt de Sint daarbij geholpen door zijn allerbeste vriendin Maud die bekend werd door het programma Idols en te zien was in Doornroosje de Musical. Als Sinterklaas eindelijk zijn opwachting maakt, wordt hij natuurlijk luidkeels toegezongen door de hele zaal. De ontvangst is tussen uur en uur op het hoofdkantoor van Eneco, Marten Meesweg 5, Rotterdam. Het programma begint om uur en we zullen om uur afscheid nemen van de Sint en zijn Pieten. De ouders kunnen gerust een middagje gaan winkelen! Inschrijven kan tot 15 oktober met het inschrijfformulier op de volgende pagina of via de site.

31 INSCHRIJFFORMULIER Activiteit Kosten p.p. Personeelsnummer Namen deelnemers (incl. voorletters) M / V / K Geboortedatum Totaal aantal deelnemers Adres Postcode Woonplaats Telefoonnummer bedrijf Prive adres Telefoonnummer privé Opmerkingen Rekening Nr. Handtekening INSCHRIJFFORMULIER De SinterSwingShow Naam Personeelsnr. Adres Postcode Woonplaats Telefoonnr. Voornaam kind: Achternaam: Leeftijd: Jongen/meisje: Dit formulier volledig ingevuld insturen vóór 15 oktober Secretariaat Personeelsvereninging Eneco, Postbus 62, 3300 AB Dordrecht.

32 VERSTUREN IN GEFRANKEERDE ENVELOP NAAR POSTBUS AB DORDRECHT Centraal secretariaat Personeelsvereniging ENECO t.a.v. Margo Koomans VERSTUREN IN GEFRANKEERDE ENVELOP NAAR POSTBUS AB DORDRECHT Centraal secretariaat Personeelsvereniging ENECO t.a.v. Margo Koomans

Van de Voorzitter. Mevr. D. Troost Tel: 420101 Voorzitter bovengenoemde verenging. Van de redactie.

Van de Voorzitter. Mevr. D. Troost Tel: 420101 Voorzitter bovengenoemde verenging. Van de redactie. Van de Voorzitter. De zomer is weer ten einde, een mooie zomer: tenminste wat het weer betreft. Een lange winter staat ons weer te wachten. De dagen worden steeds korter, dus eerder het licht aan. Voor

Nadere informatie

NC V. Veel NCRV-reisinspiratie. e i s m a g a z i n e. van de Nederlandse Christelijke Reis-Vereniging. 87 e jaargang - augustus 2010

NC V. Veel NCRV-reisinspiratie. e i s m a g a z i n e. van de Nederlandse Christelijke Reis-Vereniging. 87 e jaargang - augustus 2010 NC V R uitgave e i s m a g a z i n e van de Nederlandse Christelijke Reis-Vereniging 87 e jaargang - augustus 2010 Veel NCRV-reisinspiratie winterreizen Inhoud Brief aan de lezers 3 Kampeernieuws 4 Herfst-

Nadere informatie

Reizen & Projecten. Schooljaar 2014-2015. 4 havo & 5 vwo

Reizen & Projecten. Schooljaar 2014-2015. 4 havo & 5 vwo Reizen & Projecten Schooljaar 2014-2015 4 havo & 5 vwo VOORWOORD Net als voorgaande jaren worden er ook dit schooljaar weer REIZEN EN PROJECTEN (R&P) georganiseerd voor de leerlingen van 4 HAVO en 5 VWO.

Nadere informatie

Gaat u mee? UIT met het UITbureau

Gaat u mee? UIT met het UITbureau Gaat u mee? UIT met het UITbureau Dagarrangementen, theater en vakanties programma juli t/m december 2013 meer dan zorg 13-099_Cadeaubon_v5.indd 2 07-05-13 11:34 De gezichten achter het UITbureau UIT met

Nadere informatie

Een Zinnig Woord. L. Beheydt

Een Zinnig Woord. L. Beheydt Een Zinnig Woord L. Beheydt In... zomer is het hier erg warm. Ik ga naar... stad. Jan speelt met... jongens van zijn klas. Joep is een vriend... mijn broer. An houdt... lekker eten. Dat boek is... mij.

Nadere informatie

Nieuwsbrief Open dag 5 oktober 2014

Nieuwsbrief Open dag 5 oktober 2014 Like, & Deel de manege waarland facebookpagina. https://www.facebook.com/manege.waarland? Nieuwboerweg 10, 1738 BB Waarland Tel (0226) 422 590 E-mail info@manegewaarland.com www.manegewaarland.com Nieuwsbrief

Nadere informatie

Wat was 2014 een super jaar! NAJAAR. Extra dik jubelnummer!

Wat was 2014 een super jaar! NAJAAR. Extra dik jubelnummer! Chapter: 9289 JAARGANG 20 NAJAAR Extra dik jubelnummer! AMERSFOORT - HOLLAND Wat was een super jaar! FOTOEN HET 20 JARIG SURPRISEWEEKEND ROCK CITY CHARITY LOH RITEN BOOK REVIEW RCC-NAJAAR 1 ook zorgeloos

Nadere informatie

nummer 123 herfst 2013 TSC Contact Kijkje over de grens Bram oefent in geduld Ties zwemt met DeeDee www.stsn.nl

nummer 123 herfst 2013 TSC Contact Kijkje over de grens Bram oefent in geduld Ties zwemt met DeeDee www.stsn.nl nummer 123 herfst 2013 TSC Contact Kijkje over de grens Bram oefent in geduld Ties zwemt met DeeDee www.stsn.nl in dit nummer 4 Hoe is het nu met... Bram 7 DeeDee laat Ties lachen 10 Je wilde niet stoppen,

Nadere informatie

VAN DE LOCATIEDIRECTEUR

VAN DE LOCATIEDIRECTEUR INFORMATIE VAN HET ANDREAS COLLEGE, LOCATIE PIETER GROEN 45 e Jaargang, no. 02 Volgende nummer: Vrijdag 31 oktober 2014 Vrijdag 28 november 2014 VAN DE LOCATIEDIRECTEUR Het schooljaar is inmiddels al een

Nadere informatie

50-plus. Oskam Reizen,

50-plus. Oskam Reizen, 50-plus Oskam Reizen December 2014 t.m. mei 2015 Opstapplaatsen van Vijftig plus. Nieuw Vennep, Westerdreef bij de Westerkim. Hoofddorp, - Burg van Stamplein, bij bushalte D. vd Broek winkel - Brievenbus,

Nadere informatie

Mercedes-Benz. Klassieker Vrienden

Mercedes-Benz. Klassieker Vrienden Mercedes Benz Klassieker Vrienden Mercedes-Benz Klassieker Vrienden MBKV - Journaal JANUARI 2015 nr: 5 Traditioneel genieten Beste MBKV-deelnemers(sters), De MBKV is op 28 januari 2007 opgericht en we

Nadere informatie

Laat u horen, luister mee

Laat u horen, luister mee van het Huis Nebo voor bewoners, cliënten en naasten jaargang 28 maart 2015 - mei 2015 Vandaag heeft waarde Thema Laat u horen, luister mee Terugblik feestdagen Vertrouwenspersoon Bartheke Het Egypte van

Nadere informatie

Nieuws van de afdeling

Nieuws van de afdeling Nieuws van de afdeling KBO Waspik Postbus 54, 5165 ZH Waspik Telefoon 0416-311629 Rabobank NL55RABO 0156521466 uitgave: maart 2015 Artikelen in dit Afdelingsnieuws 01 Uitnodiging voor de Algemene vergadering

Nadere informatie

EENDRACHT. De Eendracht is weer thuis! In dit nummer: De zee vormt karakters. de geschiedenis van de Eendracht. Maritime Experience Day

EENDRACHT. De Eendracht is weer thuis! In dit nummer: De zee vormt karakters. de geschiedenis van de Eendracht. Maritime Experience Day EENDRACHT m a g a z i n e In dit nummer: De zee vormt karakters de geschiedenis van de Eendracht Maritime Experience Day De Eendracht is weer thuis! Nummer 228 - voorjaar 2010 Doelstelling: De stichting

Nadere informatie

CLUB NEDERLAND. foto gemaakt tijdens de ALV van 22 januari 2006

CLUB NEDERLAND. foto gemaakt tijdens de ALV van 22 januari 2006 BMW CLUB NEDERLAND foto gemaakt tijdens de ALV van 22 januari 2006 JAARGANG NR. 7 Januari 2006 IN DIT NUMMER 1. Bestuur info 2. Notulen ALV 22 januari 2006 3. Jaarverslag 2005 zoals voorgelezen tijdens

Nadere informatie

PHA congres in Barcelona Ineens ben je zelf patiënt Succesvolle verwendag 30+ PH postzegels

PHA congres in Barcelona Ineens ben je zelf patiënt Succesvolle verwendag 30+ PH postzegels 10e jaargang / nummer 4 / december 2012 Papillon PHA congres in Barcelona Ineens ben je zelf patiënt Succesvolle verwendag 30+ Dit is een uitgave van Stichting PHA Nederland PH postzegels 010015-Papillon

Nadere informatie

woonprikkels Magazine voor huurders van ZOwonen Juni 2013

woonprikkels Magazine voor huurders van ZOwonen Juni 2013 Magazine voor huurders van ZOwonen Juni 2013 woonprikkels In deze uitgave o.a. Werelds wonen in de Rosa Toren Verhuurconsulente Anita Daamen aan het woord Buurten en ZO Bewoners Spoorkolonie tijdelijk

Nadere informatie

Voorwoord Welkom in de eerste en meest complete gids van Traject Reizen voor een onbezorgde vakantie voor iedereen met psychische beperkingen.

Voorwoord Welkom in de eerste en meest complete gids van Traject Reizen voor een onbezorgde vakantie voor iedereen met psychische beperkingen. Voorwoord Welkom in de eerste en meest complete gids van Traject Reizen voor een onbezorgde vakantie voor iedereen met psychische beperkingen. Voor wie? Traject Reizen biedt een gevarieerd aanbod vakanties,

Nadere informatie

CRCA DUITSLAND WEEKEND CRCA RITTEN BACK TO BASIC WEEKEND CRCA AGENDA 2015

CRCA DUITSLAND WEEKEND CRCA RITTEN BACK TO BASIC WEEKEND CRCA AGENDA 2015 JAARGANG 20 NUMMER 4-2014 CRCA DUITSLAND WEEKEND CRCA RITTEN BACK TO BASIC WEEKEND CRCA AGENDA 2015 DIVERSE INZENDINGEN HOG Coast Riders Chapter Alkmaar Winter 2014 1 2 Winter 2014 HOG Coast Riders Chapter

Nadere informatie

Clubmagazine. Jaargang 15-2011. Clubmagazine Berkendonk, Jaargang 15 (2011) Hans Talboom (Hansie) Rosas, foto C.Talboom.

Clubmagazine. Jaargang 15-2011. Clubmagazine Berkendonk, Jaargang 15 (2011) Hans Talboom (Hansie) Rosas, foto C.Talboom. Clubmagazine Hans Talboom (Hansie) Rosas, foto C.Talboom. Timmy, Berkendonk, foto S.Bijlsma Jaargang 15-2011 Pagina 1 Mark en Marc vol in plané Pagina 2 Redactie 4 Activiteiten kalender seizoen 2011 6

Nadere informatie

JAARGANG 9 NUMMER 30 ZOMER 2015. In stijl

JAARGANG 9 NUMMER 30 ZOMER 2015. In stijl JAARGANG 9 NUMMER 30 ZOMER 2015 In stijl DE DALTONSISTERS Stralen op de Koningin Wilhelminaschool LEIDERSCHAPSTIJLEN Open-deur-beleid heeft geen zin als je zelf gesloten blijft DOOR HET OOG VAN EEN OUDER

Nadere informatie

DE LUIDKLOK. contactblad van KBO Asten/Ommel

DE LUIDKLOK. contactblad van KBO Asten/Ommel DE LUIDKLOK contactblad van KBO Asten/Ommel 2 mei 2015 De Luidklok mei 2015 jaargang 9 nr. 5 Inhoud Redactie 4 Beste mensen 5 KBO-mededelingen Onze overledene 6 KBO-activiteiten KBO-ontmoetingspunt 6 Ouderenbridge

Nadere informatie

EENDRACHT EENDRAmagazine Nummer 227 - najaar 2009

EENDRACHT EENDRAmagazine Nummer 227 - najaar 2009 EENDRACHT magazine Nummer 227 - najaar 2009 Doelstelling: De stichting streeft naar het maximaal inzetten van de Eendracht voor jongeren om actief alle aspecten van het zeezeilen te beleven Hoofdsponsor:

Nadere informatie

SynVol BLAD VOOR CLIËNTEN VAN SYNDION JAARGANG 2 - NR 3 - VOORJAAR 2013. Themanummer over Rechten

SynVol BLAD VOOR CLIËNTEN VAN SYNDION JAARGANG 2 - NR 3 - VOORJAAR 2013. Themanummer over Rechten SynVol BLAD VOOR CLIËNTEN VAN SYNDION JAARGANG 2 - NR 3 - VOORJAAR 2013 Themanummer over Rechten 1 In dit nummer 4 Met de bus, wat mag het kosten? 8 Meerkant in de steigers 10 Rechten van cliënten 16 Een

Nadere informatie

HOT ROAD REVIEW. Kiek de Vreught: de kracht van wandelen 4. Hardlopers willen luxe. Ren de Kerststrandloop. www.hagueroadrunners.

HOT ROAD REVIEW. Kiek de Vreught: de kracht van wandelen 4. Hardlopers willen luxe. Ren de Kerststrandloop. www.hagueroadrunners. Jaargang 29 - december 2013 Officieel cluborgaan van The Hague Road Runners Kiek de Vreught: de kracht van wandelen 4 Hardlopers willen luxe Ren de Kerststrandloop www.hagueroadrunners.nl 6 17 2 INHOUD

Nadere informatie

Nieuws van de afdeling

Nieuws van de afdeling Nieuws van de afdeling KBO Waspik 1973-2013 foto 35 jarig KBO feest Postbus 54, 5165 ZH Waspik Telefoon 0416-311629 Rabobank 1565.21.466 uitgave: december 2013 Artikelen in dit afdelingsnieuws - Een zalig

Nadere informatie

Beste Polar vrienden. Het jaar 2013 is al bijna weer verstreken en als Polarclub hebben we een uitstekend vakantie jaar gehad.

Beste Polar vrienden. Het jaar 2013 is al bijna weer verstreken en als Polarclub hebben we een uitstekend vakantie jaar gehad. Bestuur per 11 november 2010. POLARCIRKEL December 2013 nummer 115 Voorzitter/ Henk van Wijhe Penningmeester: Leeuweriklaan 31 2289 EE RIJSWIJK (ZH) hvwijhe@ziggo.nl 070 399 67 94 ING bank 4441285 t.n.v.

Nadere informatie

Het Nije Magazine. Kanker heb je samen

Het Nije Magazine. Kanker heb je samen 5 JAAR DE NIJE STICHTING Het Nije Magazine 5 jaar de Nije Stichting Kanker heb je samen Terugkijken op vijf jaar de Nije Stichting met o.a. activiteiten als de Nije Beweegt, de Nije Live en interviews

Nadere informatie

FSA& Beyond. FSA Lustrum. www.fsa.nl INHOUDSOPGAVE APRIL 2006, TIENDE JAARGANG, NUMMER 3

FSA& Beyond. FSA Lustrum. www.fsa.nl INHOUDSOPGAVE APRIL 2006, TIENDE JAARGANG, NUMMER 3 www.fsa.nl APRIL 2006, TIENDE JAARGANG, NUMMER 3 FSA Lustrum AMSTERDAM, WILLEM ALBERTS Er zullen weinig leden van de FSA zijn die ontgaan is dat de FSA dit jaar haar 10-jarig bestaan viert. Het tweede

Nadere informatie

Planning Meander 2015

Planning Meander 2015 16 de jaargang no.3 december 2014 Kerstnummer Colofon De Meander verschijnt zes keer per jaar en wordt verspreid onder cliënten, vrijwilligers en medewerkers van de Swinhove Groep: locaties Swinhove, De

Nadere informatie