Personeelsmagazine. Schakel. In dit nummer: De Longest en de Nearest. Moeder, Ik Wil Bij De Revue. Met de PV in de wolken.

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Personeelsmagazine. Schakel. In dit nummer: De Longest en de Nearest. Moeder, Ik Wil Bij De Revue. Met de PV in de wolken."

Transcriptie

1 Personeelsmagazine Schakel HET MAGAZINE VOOR MEDEWERKERS VAN ENECO september 2014 In dit nummer: Met de PV in de wolken De Longest en de Nearest Moeder, Ik Wil Bij De Revue

2 COLOFON PV-Schakel is een uitgave van de personeels-vereniging ENECO en verschijnt viermaal per jaar. 4 Redactie Bestuur Personeelsvereniging Eindredactie Jan Broere Productie Caty Kroon tekst & reclame Vormgeving Twin Creations Centraal secretariaat Margo Koomans Postbus AB Dordrecht Tel.: (Interne post) en bezoekadres: Personeelsvereniging Halmaheiraplein GH Dordrecht De personeelsvereniging is ook op de digitale snelweg te vinden. Surf naar of kijk op de pc op je bureau op intranet KOPIJ INHOUD Kopij voor de volgende Schakel uiterlijk vóór 1 november 2014 inleveren. Voor deze editie kunt u uw kopij sturen naar het secretariaat van de personeelsvereniging. Kijk in het colofon voor de adresgegevens. 4 New York is ongekende ervaring 7 Zangles van Maurits Draijer 8 Jaarlijkse sportdag op het strand 9 Brei workshop 10 De longest en de nearest 11 Rondje Breda 12 Workshop mozaïk 13 Kunstwerken van chocolade 14 Fotosessie in Woudrichem was weer top

3 22 Goed idee Word lid van de PV Naam: 26 Adres: Woonplaats: Postcode: Personeelsnummer: Bedrijfsonderdeel: Joulz Eneco Stedin Ingangsdatum: Ik meld mij aan bij de personeelsvereniging van Eneco. Door invulling en ondertekening van dit formulier machtig ik de personeelsvereniging tot maandelijkse inhouding van de contributie op mijn salaris. (3,50 euro) Daagse van Nijmegen 17 Workshop: Vogelkroon voor op balkon of tuintafel 18 Wintersport 20 Sportief voorjaar 22 Moeder, Ik Wil Bij De Revue 24 Anti slipcursus 26 Met de PV in de wolken 28 Christmas shopping in Londen 30 De Sinterswingshow Datum: Handtekening: Dit formulier verzenden naar PV-Eneco Externe post: Secretariaat PV-Eneco, Postbus 62, 3300AB Dordrecht.

4 4 PERSONEELSMAGAZINE DE SCHAKEL Terugblik NEW YO is ongeken Voor het eerst een reisje buiten Europa en zo n lange vlucht. Het is spannend want we moeten vroeg op en vliegen over Engeland en Ierland, over de Atlantische oceaan onder Groenland (-86 gr) en via Canada naar Amerika. Via de navigatie in de stoel voor me volg ik alle vluchtgegevens.

5 PERSONEELSMAGAZINE DE SCHAKEL 5 RK de ervaring

6 6 PERSONEELSMAGAZINE DE SCHAKEL Een grote dikke pluim voor het bestuur/ organisatie Het is fascinerend. Na 8 1/2 uur landen we op Newark. De klok gaat 6 uur terug en hebben vandaag nog even te gaan, niet naar bed maar wel even de frisse lucht in. Spulletjes installeren een hapje eten en dan toch een beetje bijtijds naar bed. Aan de overkant van het hotel is de bushalte, hier vandaan vertrekt een bus naar het busstation in Manhattan. Wat een stad, je komt ogen te kort.het is helder weer en besluiten als eerste een bezoek te brengen aan het Empire State Building, wat een gebouw. We zijn een van de 3,5 miljoen bezoekers die jaarlijks op de 86-ste verdieping van het uitzicht genieten. Het is heel bijzonder. Op de terugweg lopen we binnen bij Macy s, het grootste warenhuis ter wereld. Na een drankje en hapje op naar Times Square, wat een bruisende plaats, overal mensen, overal reclame en een heel speciale sfeer. Nu eens niet met oud en nieuw op TV maar we staan er zelf. Het is zo hectisch dat we dit ook nog een keer in de avond gaan bekijken. Na deze eerste dag zitten we vol indrukken en we willen nog zo veel. Het is bijkomen in het hotel en koffie bij Starbucks wat op deze dagen ons stamcafé is, lekkere koffie en WiFi. We varen op de Hudson en genieten van de Skyline het kijken naar het 23 m hoge vrijheidsbeeld, de bruggen, de helikopter rondvluchten en ook de rustige stukken New York. Een bezoek brengen aan de plek waar het op 11 september 2001 allemaal gebeurde, het instorten van het World Trade Center en nu de gedenkplaats het Ground Zero Memorial, het is om stil van te worden, wat moet dat hier verschrikkelijk zijn geweest. We gaan verder naar Wall Street en komen aan bij de Brooklyn Bridge. Terug via Columbus Circle en Central Park. We lopen over Fifth Avenue, staan stil bij Rockefeller Center s avonds nog een keer naar Times Square, eten een echte lekkere hamburger, maken in Harlem een Gospeldienst mee enz. enz. Alles bij elkaar een fantastische belevenis. Een grote dikke pluim voor het bestuur/organisatie. Ik liep op mijn tandvlees, maar ben heel blij dit gezien te hebben. Als ik mijn ogen dichtdoe komen nog steeds de beelden van New York, maar geniet ook wel weer van ons eigen landje. Toch wat rustiger. Een vermoeide reiziger

7 PERSONEELSMAGAZINE DE SCHAKEL 7 Agenda Zangles van Maurits Draijer Vind je het leuk om te zingen dan is dit een uitgelezen kans om kennis te maken met de zanglessen van Maurits Draijer van Zangstudio Voorburg. Hij verzorgt de zangles in Eneco World. We gaan oefenen op dinsdag tussen uur en uur. Vanaf oktober worden er acht lessen gehouden en in december is er een uitvoering. De kosten voor deze acht zanglessen, inclusief de uitvoering in december zijn 45 euro per persoon. Als je geïnteresseerd bent, dan kun je je aanmelden tot 1 oktober met het inschrijfformulier achterin dit blad of via de site.

8 8 PERSONEELSMAGAZINE DE SCHAKEL Terugblik JAARLIJKSE SPORT DAG op het strand De uitslag en foto s van de Stranddag zijn vanaf 25 september te zien op onze site:

9 PERSONEELSMAGAZINE DE SCHAKEL 9 Agenda Brei workshop Op vrijdagmiddag 21 november houden we van uur tot en met ongeveer uur een breiworkshop voor beginners en gevorderden. Je gaat op een speciale manier je breiwerk opzetten en gaat een zogeheten moebius sjaal breien. Je kunt zowel dun als dik garen gebruiken, het is een col die oneindig is en er zit een slag in. Het is ontzettend leuk om te doen en niet al te moeilijk. Wat heb je nodig: een rondbreinaald van 100 cm lengte. Rondbreinaalden zijn ter plaatse te koop evenals de garens. Uiteraard zijn alle garens te kust en te keur voor deze sjaal op voorraad. De workshop wordt gehouden in De Schapekop in het schattige plaatsje Nieuwpoort aan de Lek. De kosten zijn 5 euro per persoon. Dit is inclusief koffie/ thee met wat lekkers, maar exclusief de materialen die u denkt nodig te hebben. De garens dienen op de workshop te worden gekocht. Aanmelden kan tot 15 oktober met het inschrijfformulier achterin dit blad of via de site.

10 10 PERSONEELSMAGAZINE DE SCHAKEL Terugblik De Longest en de Nearest Een grote groep golfleden trof elkaar op maandag 16 juni op de Golfbaan Almkreek. Na een korte uitleg van Dick van der Stigchel kon de eerste flight om uur van start. Er waren een paar kleine prijzen te winnen; het ging dit keer om de Longest en de Nearest en natuurlijk om de gezelligheid. Voor sommigen was het een eerste kennismaking met de Golfbaan in Almkerk. De prijzen vielen bij de dames bij Lenie Helderop en Karin Bakker, bij de heren bij Dick van der Stigchel en Richard Verbeek.

11 PERSONEELSMAGAZINE DE SCHAKEL 11 Agenda Een Rondje Breda op zaterdag 17 mei RONDJE BREDA Huib Bazuin vraagt aan mij: Waarom ga jij eigenlijk niet mee? Ik zeg: Ik ben geen lid, Huib! Dan wordt je toch snel even lid, zegt Huib en zo gezegd, zo gedaan. We verzamelen om uur bij Hotel Golden Tulip/ ZevenBergse Hoeve in Zevenbergen met vijftien andere motorliefhebbers. Eerst een lekker bakkie en om uur beklimmen we ons stalen ros. Na Ed van Dam geholpen te hebben met het starten van een eigenwijze motor, gingen we op weg; rond Breda via Ter Heijden, Oosterhout, Dorst, om een uur later van een lekkere sandwich of uitsmijter te genieten bij Eetcafé den Brooy in Gilze. Omdat de rit een wijde cirkel rond Breda maakte, zijn we ook nog door België gereden, via Meerle en Meer, om weer anderhalf uur later via Zundert bij de derde stop aan te komen: café-restaurant In den Molen bij Zevenbergen. Hier hebben we ter afsluiting nog even in het zonnetje gezeten met een glas fris. Zo was het na een hele relaxte rit, met de zon op onze helmen, weer tijd om op huis aan te gaan. Nadat we nog even de file op de A16 hebben bestookt met wat ge-zigzag, kregen we ruim baan en is een ieder zijn eigen gangetje gegaan. Een héle leuke dag, met prachtig weer, in goed gezelschap en fijn zo de collega s eens anders mee te maken! Richard Meijer

12 12 PERSONEELSMAGAZINE DE SCHAKEL Agenda Workshop Wegens enorm succes wordt dit de derde mozaïekworkshop. Mozaïeken is een heerlijk ontspannende bezigheid en geeft (ook zonder enige kunstzinnige aanleg) al snel leuke resultaten. Er zijn diverse mozaïek-methodes, waarvan in deze workshops gewerkt wordt met wandtegels. We maken gebruik van kapotgeslagen wandtegels, die je naar eigen keuze kunt opvrolijken met bijvoorbeeld oud servies (zie voorbeeld) of andere materialen. Heb je zelf thuis nog een oud bord, tegel, kopje, schaaltje of andere materialen die je wilt verwerken in je schaal, neem deze dan gerust mee. Aan het einde van de workshop is het stuk af, mocht dit niet het geval zijn dan krijg je alle materialen en lijm mee naar huis om het verder af te maken. Het voegen moet thuis gebeuren omdat de lijm zeker 12 uur moet drogen. De beschrijving, uitleg en het voegsel krijg je mee. Er zijn diverse kleuren beschikbaar, je kunt hieronder aangeven met welke kleuren jij deze schaal wilt maken. Er zal zoveel mogelijk rekening gehouden worden met jouw kleurkeuze. Op de avond zelf zijn er ook nog andere materialen beschikbaar, zo kun je naar eigen fantasie een mooi ontwerp maken. De workshop wordt gegeven op woensdag 15 oktober 2014 aan de Energieweg 20 in Delft, tijdstip van uur. Parkeren is geen probleem, parkeren is gratis. De kosten van de workshop zijn 20 euro, inclusief alle materialen (ook de schaal). Inschrijven kan tot 1 oktober met het inschrijfformulier achterin dit blad of via de site.

13 PERSONEELSMAGAZINE DE SCHAKEL 13 Terugblik Kunstwerken van chocolade Op zaterdagmorgen 24 mei gaf meester-patissier Frits van Noppen een korte introductie en demonstratie aan zijn leerlingen van de personeelsvereniging en liet zien waar ze aan het eind van de workshop mee naar huis konden gaan. Het werd die ochtend hard werken maar tot ieders tevredenheid konden zo wel jong als oud met de gemaakte kunstwerken (!) naar huis.de mooiste marsepeinen rozen en chocolade schilderijen werden gemaakt en de slagtroomtruffels hebben bij sommigen thuis niet gehaald. De vraag was direct of er volgend jaar weer een chocolade workshop georganiseerd kan worden.

14 14 PERSONEELSMAGAZINE DE SCHAKEL Agenda FOTO- SESSIE! in Woudrichem was weer top! Op verzoek van een groot aantal leden van de personeelsvereniging hebben we ook dit jaar weer een fotosessie gehouden in het schilderachtige plaatsje Woudrichem. Na de laatste fotosessie, kregen we veel vragen of we de fotosessie niet ieder jaar in het programma kunnen opnemen.

15 PERSONEELSMAGAZINE DE SCHAKEL 15 Het blijft immers leuk en steeds weer anders om op de foto te gaan met het hele gezin, een foto te hebben van je zoon of dochter of een te gekke foto van je huisdier. Een hoop enthousiaste reactie kregen we, met ook de vraag of we dit niet ieder jaar in het programma kunnen opnemen; foto s van het hele gezin of van je dochter of zoon of een te gekke foto van je huisdier. Ideaal om cadeau te geven, maar ook leuk voor jezelf. Om een indruk te geven hoe leuk de foto s zijn geworden tonen we een aantal voorbeelden en misschien is het leuk om ook eens mee te doen aan het einde van het jaar voor een mooi kerstgeschenk.

16 16 PERSONEELSMAGAZINE DE SCHAKEL Terugblik van4 DAAGSE NIJMEGEN Lange dagen, korte nachten De 98ste editie van de 4-daagse van Nijmegen telde dit jaar bijna deelnemers. Ook dit jaar liepen weer een groot aantal leden van de personeelsvereniging mee. Op maandagmiddag kwamen de wandelaars binnendruppelen in ons onderkomen voor vijf dagen in Elst. Iedereen zocht zijn plekje in de sporthal en maakte zijn bed vast op voor de komende korte nachten. De verzorgingsploegen maakten de wagens klaar voor de verzorging onderweg en daarna de kantine voor de ochtend- en de avondmaaltijden. 's Nachts om uur ging het dan toch echt beginnen. De eerste dag was een prima dag om te lopen: niet te warm, maar de vooruitzichten waren anders, er werden zomerse temperaturen verwacht. Dat betekende voor de verzorging dat er veel soep gemaakt moest worden en vooral ook het tijdig aanvullen van meer water. Gelukkig hebben alle wandelaars, mede dankzij de uitstekende verzorging, op één na de eindstreep gehaald. En nu op naar de 99e editie om dan de 100e Nijmeegse 4-daagse te lopen.

17 PERSONEELSMAGAZINE DE SCHAKEL 17 Agenda Workshop VOGELKROON voor op balkon of tuintafel Hoe leuk is het om tijdens de wintermaanden de vogeltjes op uw balkon of in de tuin van eten te voorzien? We gaan een vogelkroon maken. De bijgeplaatste afbeelding krijgt natuurlijk in november wel wat meer kleur en sfeer en we gebruiken in die periode ook wat andere materialen. Wat gaan we gebruiken Strokrans IJzerdraad Pinda s Terracotta potjes Klimop Vetbol Mos Appeltjes De kosten voor deze workshop zijn 12,50 euro per persoon. De workshop wordt gehouden op zaterdag 8 november van uur tot uur in het Joulz gebouw in Rotterdam en van uur tot uur in het clubgebouw in Dordrecht. Aanmelden kan tot 15 oktober met het inschrijfformulier achterin dit blad of via de site,

18 18 PERSONEELSMAGAZINE DE SCHAKEL Agenda WINTER Van zondag 11 januari 2015 tot en met vrijdag 16 januari 2015 of Van zondag 18 januari 2015 tot en met vrijdag 23 januari 2015 Ook het komende jaar gaan we weer richting Oostenrijk om u de kans te bieden te wandelen, langlaufen of te skiën. Zowel de heen als de terugreis worden overdag gereden per luxe touringcar.ons doel is opnieuw het fantastische hotel Haller in Mittelberg (Klein-Walsertal).

19 PERSONEELSMAGAZINE DE SCHAKEL 19 SPORT Het vertrek uit Nederland is op zondag, s morgens om uur. Onderweg wordt regelmatig gestopt. In het hotel aangekomen (ca uur) staat het diner voor u klaar. De laatste dag vrijdag is het vertrek om uur, direct na het ontbijt. Deze 6-daagse reis kost u op basis van een tweepersoonskamer met half pension 385 euro per persoon. Inschrijven kan tot en met 15 oktober via de site of met het inschrijfformulier achterin het blad. Wilt u aangeven in de kolom Opmerkingen naar welke datum uw voorkeur uitgaat? Bij teveel aanmeldingen voor een van de groepen kan hiervan worden afgeweken.

20 Agenda 20 PERSONEELSMAGAZINE DE SCHAKEL Sportief voorjaar met golf, mountainbike of wandelen

21 PERSONEELSMAGAZINE DE SCHAKEL 21 De personeelsvereniging heeft een vijfdaagse sportieve trip georganiseerd. Het verblijf is in het luxueuze hotel Haller in Kleinwalsertal, een Oostenrijkse enclave die door Duits gebied wordt omsloten. Programma We vertrekken s morgens vroeg op zondag 7 juni 2015 en s avonds rond uur gebruiken we het diner in het hotel. Voor de volgende dagen bieden we u de volgende mogelijkheden: golfen (18 holes) op een van de mooiste golfbanen van Duitsland n.l. Golfresort Sonnenalp in Ofterschwang. mountainbiken onder leiding van een gids. bergwandeling onder leiding van een gids. We bieden deze reis aan voor het bedrag van 350 euro per persoon op basis van een tweepersoonskamer, vervoer en halfpension. Golf ( 18 holes) kosten 55 euro pp. Halve dag mountain bike, kosten 10 euro pp. Bergwandeling, kosten 10 euro pp. In de kolom opmerkingen op het inschrijfformulier achterin dit blad (of via de site) kunt u aangeven waar de belangstelling naar uitgaat. Tevens zal ter plaatse worden besproken of er belangstelling is om een excursie te maken naar een bezienswaardigheid in de omgeving. Afhankelijk van het aantal aanmeldingen voor de sportactiviteiten zal worden bepaald op welk tijdstip golf/fiets of wandeling zal plaatsvinden. Natuurlijk kunt u ook mee als u of uw partner niet aan een van de bovenstaande activiteiten wilt deelnemen. Inschrijven kan tot 15 oktober 2014 via de site of het inschrijfformulier achterin dit blad.

22 22 PERSONEELSMAGAZINE DE SCHAKEL Agenda Na het succes van de televisieserie Moeder, Ik Wil Bij De Revue, presenteert Joop van den Ende Theaterproducties een eigen musicalbewerking van dit populaire verhaal. Een oer-hollandse musical met humor op de planken en drama achter de schermen die de hoogtijdagen van grootse revue laten herleven.

23 PERSONEELSMAGA ZINE DE SCHAKEL Moeder, Ik Wil Bij De Revue speelt zich af in de jaren 50 in Nederland. Het vertelt het verhaal van John en Riet Hoogendoorn, een beroemd duo dat niet zonder en met elkaar kan leven, met een eigen revue gezelschap. Bob, zoon van een kolenboer, komt door een toeval bij de revue en op dat moment verandert alles. Uiteraard wordt het bekende verhaal van de tv-serie verteld, wat een fantastisch startpunt is, maar met toevoegingen (diepere verhaallijnen) en theatrale mogelijkheden in het theater krijgt de musical haar eigen bestaansrecht. Het is geen 1-op-1 kopie. Ga mee met de PV naar Moeder, Ik Wil Bij De Revue op zondag 16 november in het Beatrix Theater in Utrecht. Aanvang van de voorstelling is om uur. De prijs is 65 euro per persoon (max. 2 personen), inclusief ontvangst en pauzearrangement. Bij de prijs is tevens vervoer per luxe touringcar inbegrepen vanaf een aantal opstapplaatsen. Inschrijven kan tot 1 oktober met het formulier achterin dit blad of via de site. WEES ER SNEL BIJ WANT HET AANTAL PLAATSEN IS BEPERKT! 23

24 24 PERSONEELSMAGAZINE DE SCHAKEL Agenda Aanbieding ANTI SLIPCURSUS Wat houdt het in? U leert veilig uitwijkmanoeuvres uit te voeren tijdens een noodstopsituatie. U doet ervaring op met onderstuur (voorwielslip) en overstuur (achterwielslip). U leert in een te snel genomen bocht weer de controle over uw auto te krijgen. U wordt begeleid door de beste instructeurs van Nederland.

25 PERSONEELSMAGAZINE DE SCHAKEL 25 De training wordt gehouden in Rosmalen op maandagmiddag 24 november van uur tot uur. De prijs bedraagt 50 euro per persoon, inclusief drankjes. Theorietraining Waarneming versus het ontstaan van een ongeval Verkeersinzicht en voertuigkennis Gevaarherkenning Praktijktraining Algemene voertuigbeheersing Veelzijdige oefeningen met bijzondere aandacht voor het (preventieve) belang van een goede stuurhouding en goed ontwikkelde kijktechniek. Bij alle trainingen maakt u gebruik van de voertuigen die door het Safety Experience Center beschikbaar worden gesteld, dit betreft handgeschakelde voertuigen (inclusief verzekering). Rem- en uitwijkoefeningen Cursisten ervaren wat er met een voertuig gebeurt in rem- en uitwijksituaties en leren zo optimaal mogelijk gebruik te maken van de remcapaciteit van het voertuig. Zij leren de auto te corrigeren en de controle over het voertuig te behouden of te hernemen. Over- en onderstuurtraining Een confrontatie met over- en onderstuursituaties. De cursisten leren de risico s goed in te schatten en leren technieken aan om controleverlies te voorkomen. Aanmelden kan tot 15 oktober 2014 via het inschrijfformulier achterin dit blad of via de website.

26 26 PERSONEELSMAGAZINE DE SCHAKEL Agenda Met de PV in de

27 PERSONEELSMAGAZINE DE SCHAKEL 27 Heb je ook de wens om vanuit een rieten mand de wereld eens anders vanaf een andere positie te zien? De PV nodigt je uit om deze wens in vervulling te laten gaan. Je drijft een uur lang vrijwel geruisloos over het landschap en geniet van het weidse platteland. We hebben donderdag 9 april 2015 als optie staan, want het weer hebben we niet in de hand. Het tijdstip van vertrek zal ongeveer om uur zijn en de vertrekplaats, afhankelijk van de windrichting, is voorlopig gepland in de omgeving van Dordrecht. U wordt geacht te helpen bij het gereedmaken van de ballon en natuurlijk wordt u vanaf de plek van de landing weer teruggebracht naar de opstaplocatie. We bieden u deze ballonvaart aan voor de prijs van 100 euro per persoon. Aanmelden kan tot 15 oktober 2014 met het inschrijfformulier achterin dit blad of via de site.

28 28 PERSONEELSMAGAZINE DE SCHAKEL Agenda Christmas Shopping in Londen Londen: een klassieker onder de stedenreizen! Velen hebben deze Engelse metropool al jaren op het verlanglijstje staan. Voor anderen is het iedere keer weer een geweldige ervaring: het enorme parlementsgebouw met daarnaast de klokkentoren Big Ben, in de verte de wereldberoemde Tower, de Tower Bridge en The London Eye en nog weer verder de enorme glazen kantoortorens van de Docklands. Alleen al het stadsbeeld is buitengewoon imposant en dan nog in de wetenschap, dat achter elke gevel weer iets bijzonders te zien is.

29 PERSONEELSMAGAZINE DE SCHAKEL 29 Programma 3-daagse trip met de personeelsvereniging Vrijdag 19 december 2014 In de vroege morgen vertrekken we vanuit Dordrecht via België naar het Franse Calais, waar via de Eurotunnel de oversteek naar Folkestone wordt gemaakt. Eenmaal in Londen aangekomen, zal de chauffeur u afzetten bij het bekende warenhuis Harrods, waar werkelijk van alles te koop wordt aangeboden. In de kersttijd heerst er één en al sfeer in deze omgeving. In de namiddag gaan we door naar het hotel. Bij aankomst krijgt u de kamersleutels uitgereikt en heeft u de avond ter vrije besteding. Uw kamer is altijd voorzien van bad of douche, toilet, telefoon en satelliet-tv. Hilton London Kensington Hotel (4*) Gelegen in de populaire wijk Kensington, circa 1 km te voet naar Kensington Gardens/Hyde Park.Metrostation Shepherd s Bush, directe lijn naar Oxford Circus. Zaterdag 20 december 2014 Na een uitgebreid ontbijt kunt u het centrum van Londen bekijken tijdens een sightseeing tour naar onder meer de City of Westminster met het Parlementsgebouw, de Westminster Abbey, Downingstreet 10, the changing of the Horseguards en Buckingham Palace. Vervolgens rijden we naar de omgeving van Trafalgar Square en The National Art Gallery, waar wij u van een vrije middag laten genieten. Er is erg veel te zien, veel te shoppen, u kunt musicals bezoeken en een gezellige pub of eettent opzoeken. Een geheel nieuwe attractie sinds 2013 in Londen is The Shard, het hoogste gebouw in de stad. In de avond keert u terug naar het hotel voor de overnachting. Zondag 21 december 2014 Na het ontbijt gaan we wederom naar het centrum van de stad. U kunt indien gewenst een bezoek brengen aan de beroemde Tower Bridge, een boottocht op de Theems maken of rondkuieren op Covent Garden Market of Camden Market. Pas in de late morgen zullen winkels hun deuren weer openen. Aan het begin van de middag reizen we terug naar Folkestone voor de oversteek naar het vaste continent en houden we een vrije stop onderweg. In de late avond keert u terug in Dordrecht met een enorme hoeveelheid mooie ervaringen op zak. De prijs voor dit 3-daagse stedenarrangement naar Londen is 180 euro per persoon op basis van een 2-persoonskamer. Bij dit arrangement is inbegrepen: 2 overnachtingen op tweepersoons kamers 2 maal Engels ontbijt alle lokale toeristenbelastingen sightseeing met ervaren chauffeur stadsplattegrond van Londen (per kamer) oversteek via de Eurotunnel van Calais naar Folkestone v.v. vervoer met comfortabele touringcar die is voorzien van koffiebar, koelkast, toilet, airconditioning, navigatie en CDen DVD-installatie. Aanmelden kan tot 15 oktober met het inschrijfformulier achterin dit blad of via de site.

30 30 PERSONEELSMAGAZINE DE SCHAKEL Agenda De Sinter- SwingShow Op zaterdagmiddag 29 november verwachten we Sint-Nicolaas met zijn Pieten in het hoofdgebouw van Eneco aan de Marten-meesweg 5 in Rotterdam. In dit spetterende Sinterklaasfeest gaan de kinderen van 3 jaar tot en met 8 jaar, samen met de Swing Pieten van Sinterklaas de kinderen voorbereiden op zijn komst. Er wordt gedanst, gezongen en er wordt een speciaal welkomstlied ingestudeerd. Zo is er een echte Sinterklaasquiz, waarbij uiteraard in de jury niemand minder dan Sint-Nicolaas zit. Want hoeveel weten de kinderen eigenlijk van Sinterklaas. Wie weet er hoe oud de Sint nu echt is? Hoe komen die Pieten toch zo lenig en wat eet Sinterklaas het liefst op zijn brood? Tijdens de show wordt de Sint daarbij geholpen door zijn allerbeste vriendin Maud die bekend werd door het programma Idols en te zien was in Doornroosje de Musical. Als Sinterklaas eindelijk zijn opwachting maakt, wordt hij natuurlijk luidkeels toegezongen door de hele zaal. De ontvangst is tussen uur en uur op het hoofdkantoor van Eneco, Marten Meesweg 5, Rotterdam. Het programma begint om uur en we zullen om uur afscheid nemen van de Sint en zijn Pieten. De ouders kunnen gerust een middagje gaan winkelen! Inschrijven kan tot 15 oktober met het inschrijfformulier op de volgende pagina of via de site.

31 INSCHRIJFFORMULIER Activiteit Kosten p.p. Personeelsnummer Namen deelnemers (incl. voorletters) M / V / K Geboortedatum Totaal aantal deelnemers Adres Postcode Woonplaats Telefoonnummer bedrijf Prive adres Telefoonnummer privé Opmerkingen Rekening Nr. Handtekening INSCHRIJFFORMULIER De SinterSwingShow Naam Personeelsnr. Adres Postcode Woonplaats Telefoonnr. Voornaam kind: Achternaam: Leeftijd: Jongen/meisje: Dit formulier volledig ingevuld insturen vóór 15 oktober Secretariaat Personeelsvereninging Eneco, Postbus 62, 3300 AB Dordrecht.

32 VERSTUREN IN GEFRANKEERDE ENVELOP NAAR POSTBUS AB DORDRECHT Centraal secretariaat Personeelsvereniging ENECO t.a.v. Margo Koomans VERSTUREN IN GEFRANKEERDE ENVELOP NAAR POSTBUS AB DORDRECHT Centraal secretariaat Personeelsvereniging ENECO t.a.v. Margo Koomans

Wilt u bij betaling in termijnen de data zelf goed in de gaten houden en op tijd betalen, dit voorkomt een hoop administratieve handelingen.

Wilt u bij betaling in termijnen de data zelf goed in de gaten houden en op tijd betalen, dit voorkomt een hoop administratieve handelingen. Aan de ouder(s) of verzorger(s) van leerlingen uit het derde leerjaar Krommenie, 21 januari 2016 Betreft: meerdaagse schoolreis Londen, 19 t/m 23 september 2016 Kenmerk: FdK/jb/16-024 Geachte mevrouw,

Nadere informatie

Programmaboekje. Talenreis Engeland t/m 14 oktober. Dit boekje is van:

Programmaboekje. Talenreis Engeland t/m 14 oktober. Dit boekje is van: Programmaboekje Talenreis Engeland 2016 11 t/m 14 oktober Dit boekje is van: Beste leerlingen, Voor jullie ligt het programmaboekje van de Talenreis. Dit boekje met het gehele programma van activiteiten

Nadere informatie

informatieavond reizen Sint-Joriscollege voor leerlingen uit mavo 4, havo 4 en vwo 5

informatieavond reizen Sint-Joriscollege voor leerlingen uit mavo 4, havo 4 en vwo 5 informatieavond reizen Sint-Joriscollege voor leerlingen uit mavo 4, havo 4 en vwo 5 Indeling van de avond korte inleiding informatie over: reis naar Londen 440 euro reis naar Andalusië 500 euro reis naar

Nadere informatie

Londen 2015 7 Sept 10 Sept

Londen 2015 7 Sept 10 Sept Londen 2015 7 Sept 10 Sept Hotel Gegevens 144-152 Walworth Rd, London SE17 1JL, Verenigd Koninkrijk +44 20 7703 8000 What do you need? -geldig paspoort of identiteitsbewijs -tas of koffer -niet te veel

Nadere informatie

Luciano en Hans. Christiaan en Richard. Jena en Arianne. Bianca en Gerrit. Danielle en Jan. Jules en Martin

Luciano en Hans. Christiaan en Richard. Jena en Arianne. Bianca en Gerrit. Danielle en Jan. Jules en Martin Luciano en Hans Christiaan en Richard Jena en Arianne Bianca en Gerrit Danielle en Jan Jules en Martin Het was vroeg.6 uur verzamelen op station Utrecht Centraal. Vandaar gingen we via Rotterdam naar Brussel.

Nadere informatie

Programmaboekje. Talenreis Engeland t/m 20 oktober. Dit boekje is van:

Programmaboekje. Talenreis Engeland t/m 20 oktober. Dit boekje is van: Programmaboekje Talenreis Engeland 2017 17 t/m 20 oktober Dit boekje is van: Beste leerlingen, Belangrijke telefoonnummers Voor jullie ligt het programmaboekje van de Talenreis. Dit boekje met het gehele

Nadere informatie

Met de Fotografie op reis naar Londen.

Met de Fotografie op reis naar Londen. Met de Fotografie op reis naar Londen. PROGRAMMA LONDEN 06:30 uur # Bagage inladen. Aan parking bij de Magdalena Zaal in de Magdalenastraat te Brugge. Je kan hier gratis uw wagen parkeren. 11:00 uur (Eng)#

Nadere informatie

Hoe ziet de reis eruit:

Hoe ziet de reis eruit: Bij voldoende belangstelling organiseren wij voor de echte berggeiten wederom een fietsreis naar de Franse Pyreneeën. vertrek: vrijdag 18 september 2015 terugkomst: zaterdag 26 september 2015 Hoe ziet

Nadere informatie

New York. Summer Class New York 2013. Info New York Transport Hotels Excursies. Nele Degryse Product Manager Noord-Amerika

New York. Summer Class New York 2013. Info New York Transport Hotels Excursies. Nele Degryse Product Manager Noord-Amerika New York Summer Class New York 2013 Info New York Transport Hotels Excursies Nele Degryse Product Manager Noord-Amerika New York Beste reisperiode 1. Prijzen - Goedkoopste periode: jan februari / maart

Nadere informatie

Bezoek München met l/o in Hilton City

Bezoek München met l/o in Hilton City PERSONEELSVERENIGING GEMEENTE HEERLEN www.personeelsvereniging.heerlen.nl Bezoek München met l/o in Hilton City Woensdag 28 mei tot en met zondag 1 juni 2014 Arrangement: Bestemming: Ledenprijs: 5-daagse

Nadere informatie

Downtown / Hudson River / Little Italy / China Town / Soho / Greenwich Village

Downtown / Hudson River / Little Italy / China Town / Soho / Greenwich Village Citytrip New York van DO 31/03 tot MA 04/04/2016 GEEN SINGLETOESLAG! OOK VOOR NIET-LEDEN! We bezoeken New York tijdens de paasvakantie gedurende 5 dagen met vertrek op donderdag 31 maart. Deze citytrip

Nadere informatie

Met meer dan 20 jaar ervaring verzorgen wij arrangementen en evenementen voor groepen vanaf 10 personen. Passend bij verschillende doelgroepen bieden

Met meer dan 20 jaar ervaring verzorgen wij arrangementen en evenementen voor groepen vanaf 10 personen. Passend bij verschillende doelgroepen bieden Na het succes van de televisieserie Moeder, Ik Wil Bij De Revue, presenteert Joop van den Ende Theaterproducties een eigen musicalbewerking van dit ongekend populaire verhaal. Een oer-hollandse musical

Nadere informatie

Magazine. de Schakel. Workshop. Stedentrip. Luxe hapjes maken. Valencia

Magazine. de Schakel. Workshop. Stedentrip. Luxe hapjes maken. Valencia Magazine SEPTEMBER 2017 de Schakel Workshop Luxe hapjes maken Stedentrip Valencia Inhoudsopgave 3 Bestuurlijke nieuwtjes Agenda 4 Wintersport 2018 5 Kerstbiedermeier maken 7 Boltaart versieren 8 Valencia

Nadere informatie

VANAF 799 Een citytrip in de stad die nooit slaapt BIG APPLE! Times square, Soho, Llittle Italy, Chinatown,vrijheidsbeeld, Wall street, Broadway..

VANAF 799 Een citytrip in de stad die nooit slaapt BIG APPLE! Times square, Soho, Llittle Italy, Chinatown,vrijheidsbeeld, Wall street, Broadway.. New-York VANAF 799 Een citytrip in de stad die nooit slaapt BIG APPLE! Times square, Soho, Llittle Italy, Chinatown,vrijheidsbeeld, Wall street, Broadway.. CENTRAL PARC EN LENNON MEMORIAL SOHO EN LITTLE

Nadere informatie

Ruimte voor jezelf. Coaching met paarden op Château Montchoix 16 tot en met 23 juni 2014. Vakantie met aandacht voor persoonlijke ontwikkeling

Ruimte voor jezelf. Coaching met paarden op Château Montchoix 16 tot en met 23 juni 2014. Vakantie met aandacht voor persoonlijke ontwikkeling Château Montchoix & Caballo Consultancy Ruimte voor jezelf Vakantie met aandacht voor persoonlijke ontwikkeling Coaching in Frankrijk Een kasteel, bossen, paarden, zon. Ruimte en tijd voor jezelf, voor

Nadere informatie

Programmaboekje Talenreis Engeland 2015 12 t/m 16 oktober

Programmaboekje Talenreis Engeland 2015 12 t/m 16 oktober Programmaboekje Talenreis Engeland 2015 12 t/m 16 oktober Dit boekje is van: 1 Beste leerlingen, Voor jullie ligt het programmaboekje van de Talenreis (Engeland). Dit boekje met het gehele programma van

Nadere informatie

Discover the city that never sleeps with

Discover the city that never sleeps with CITY TRIP DELUXE 5 DAGEN 3 NACHTEN Discover the city that never sleeps with PROGRAMMA Dag 1 : België - New York / New York City Sightseeing tour Yeah, America, here we come! We vertrekken s morgens met

Nadere informatie

Discover the city that never sleeps with

Discover the city that never sleeps with NEW YORK CITY TRIP DELUXE 5 DAGEN 3 NACHTEN Discover the city that never sleeps with PROGRAMMA Dag 1 : België - New York / New York City Sightseeing tour Yeah, America, here we come! We vertrekken s morgens

Nadere informatie

Vertrek: Terug: vrijdag 30 september rond 2100 uur in Naaldwijk. Begeleiders:

Vertrek: Terug: vrijdag 30 september rond 2100 uur in Naaldwijk. Begeleiders: Londen Vertrek: Heen: maandag 26 september: 6.15 uur op het ISW: Professor Holwerdalaan 54/56, Naaldwijk verzamelen. Vertrek 6.45 uur. Wees op tijd en zorg dat je ID/ paspoort in je handbagage zit; dus

Nadere informatie

Discover the city that never sleeps with

Discover the city that never sleeps with NEW YORK CITY TRIP DELUXE 5 DAGEN 3 NACHTEN Discover the city that never sleeps with PROGRAMMA Dag 1 : België - New York / New York City Sightseeing tour Yeah, America, here we come! We vertrekken s morgens

Nadere informatie

LANG WEEKEND 15-18 AUGUSTUS 2014 HEALEY

LANG WEEKEND 15-18 AUGUSTUS 2014 HEALEY LANG WEEKEND 15-18 AUGUSTUS 2014 HEALEY & GOLF Zijn de Healey en golf uw passie? Wij willen deze twee combineren in de eerste Healey golfreis. In vier dagen tijd spelen wij op drie prachtige golfbanen

Nadere informatie

MENTS. New York. Door de ogen van Lady Liberty

MENTS. New York. Door de ogen van Lady Liberty M & MORE MENTS New York Door de ogen van Lady Liberty Groepsreis van 19 tot 24 augustus Nederlandstalige begeleiding vanuit Brussel Aanvullende Nederlandstalige gidsen ter plaatse M & MENTS MORE PROGRAMMA

Nadere informatie

Londen 2015. 22 juni t/m 25 juni

Londen 2015. 22 juni t/m 25 juni Londen 2015 22 juni t/m 25 juni Algemene reisleider: De heer D. Brugman Begeleiders: mw. Zwarteveen, dhr. Vreeken, mw. Delcour, mw. de Vries, mw. Bakker, dhr. Hofstede, dhr. Geerdink, mw. Wiersma, dhr.

Nadere informatie

VIENNA CITY MARATHON 7-12 april 2016

VIENNA CITY MARATHON 7-12 april 2016 VIENNA CITY MARATHON 7-12 april 2016 INLEIDING Op 10 april 2016 is het dan eindelijk zover! De Vienna City Marathon 2016 gaat van start. Dit jaar verwacht de organisatie meer dan 40.000 deelnemers uit

Nadere informatie

Iris marrink Klas 3A.

Iris marrink Klas 3A. Iris marrink Klas 3A. 1 Inhoud. 1- Voorpagina 2- Inhoud, inleiding & mijn mening 3- Dag 1 4- Dag 2 5- Dag 3 6- Dag 4 7- Dag 5 Inleiding. Ik kreeg als opdracht om een dagverslag te maken over Polen. 15

Nadere informatie

CENTRAL PARC EN LENNON MEMORIAL

CENTRAL PARC EN LENNON MEMORIAL New-York VANAF 699 Een citytrip naar de stad die nooit slaapt BIG APPLE! Times square, Soho, Little Italy, Chinatown, Statue of Liberty, Wall street, Broadway,... CENTRAL PARC EN LENNON MEMORIAL SOHO EN

Nadere informatie

HET MUSIATER & VTC TRAVEL SOLUTIONS

HET MUSIATER & VTC TRAVEL SOLUTIONS HET MUSIATER & VTC TRAVEL SOLUTIONS PRESENTEREN 5 dagen New York Anders vrijdag 28 okt dinsdag 1 november 2016 Geen standaard reisje New York, maar dat kan je wel overlaten aan de creatievelingen van Het

Nadere informatie

EEN WEEK OM TOT JEZELF TE KOMEN AAN DE VOET VAN DE SPAANSE PYRENEEËN. Thema: In vertrouwen Zijn

EEN WEEK OM TOT JEZELF TE KOMEN AAN DE VOET VAN DE SPAANSE PYRENEEËN. Thema: In vertrouwen Zijn EEN WEEK OM TOT JEZELF TE KOMEN AAN DE VOET VAN DE SPAANSE PYRENEEËN Thema: In vertrouwen Zijn Yoga, meditatie, beeldend werken, stilte, de schoonheid van de natuur, samen zijn of alleen, in rust en met

Nadere informatie

Londen 2015. 22 juni t/m 25 juni

Londen 2015. 22 juni t/m 25 juni Londen 2015 22 juni t/m 25 juni Algemeen coördinator: De heer D. Brugman Begeleiders: mw. Erdogan, mw. Ringersma, mw. Hobbelt, mw. Dellbrügge, dhr. van Staaveren, dhr. Ceben, dhr. ten Katen, dhr. van Rooijen,

Nadere informatie

Mindfulness training 7 dagen op 2 juni -9 juni 2012 in Andalusië in Spanje, wat een heerlijk idee!

Mindfulness training 7 dagen op 2 juni -9 juni 2012 in Andalusië in Spanje, wat een heerlijk idee! Mindfulness training 7 dagen op 2 juni -9 juni 2012 in Andalusië in Spanje, wat een heerlijk idee!.uitzicht vanuit de tuin naar de zee Praktisch mindfulness leren en toepassen, én ontspanning én een vakantie,

Nadere informatie

Overzicht van de diverse reizen - Cultuurreizen naar diverse steden (Berlijn, Londen en Parijs) - Een snowboardreis naar Oostenrijk.

Overzicht van de diverse reizen - Cultuurreizen naar diverse steden (Berlijn, Londen en Parijs) - Een snowboardreis naar Oostenrijk. Overzicht van de diverse reizen Sg Twickel locatie Woolderesweg juli 2014 Het TWICKEL College heeft de afgelopen schooljaren een totaalprogramma kunnen aanbieden voor de leerlingen in Havo-4 en Atheneum-5

Nadere informatie

Spreekopdrachten thema 4 Wonen

Spreekopdrachten thema 4 Wonen Spreekopdrachten thema 4 Wonen Opdracht 1 bij 4.1 ** Uitleg voor de docent: Op de volgende pagina vind je een blad met plaatjes. Knip de plaatjes uit en doe ze in een envelop. Geef elk tweetal een envelop.

Nadere informatie

DE VIJFDAAGSE SCHAAKWEEK

DE VIJFDAAGSE SCHAAKWEEK Stichting PPL en schaakvereniging Bloemendaal kondigen u aan: DE VIJFDAAGSE SCHAAKWEEK NAAR POLEN Schaakweek naar Polen, 2009 1 Van woensdag 3 juni t/m zondag 7 juni gaan we, samen met de hulporganisatie

Nadere informatie

Met de Fotografie op reis naar Rotterdam.

Met de Fotografie op reis naar Rotterdam. Met de Fotografie op reis naar Rotterdam. PROGRAMMA ROTTERDAM ZATERDAG 19 MAART: 07:00 uur Bagage inladen. Aan parking bij de Magdalena Zaal in de Magdalenastraat te Brugge. Je kan hier gratis uw wagen

Nadere informatie

Sneeuw & IJsrijden Oostenrijk 2018

Sneeuw & IJsrijden Oostenrijk 2018 Sneeuw en IJsrijden Een unieke rijvaardigheidstraining in Oostenrijk. Volledig verzorgde reis inclusief voor groepen van 16 personen. Sneeuw & IJsrijden Oostenrijk 2018 Over Adventure King Buiten is onze

Nadere informatie

Zeddam in het mooie Montferland, de parel van de Achterhoek

Zeddam in het mooie Montferland, de parel van de Achterhoek Zeddam in het mooie Montferland, de parel van de Achterhoek Voor u ligt de nieuwe folder van ons hotel voor 2016. Hotel Eureka ligt in het Montferland, een bosrijke omgeving met volop fiets- en wandelmogelijkheden,

Nadere informatie

Ontdek de wereld...met Pelikaan Reizen!

Ontdek de wereld...met Pelikaan Reizen! Ontdek de wereld..met Pelikaan Reizen! 5-daagse techniek- en cultuurreis Per luxe touringcar naar Allgau Zuid-Duitsland 16 t/m 20 september 2015 Hoofdkantoor Zevenbergen De koffie staat altijd klaar! Inhoud

Nadere informatie

Whiskyreis Schotland

Whiskyreis Schotland Slijterij Bij Bert Whiskyreis Schotland 01 03 oktober 2017 The Travel Club Teun van Wel 1 Pagina Bij Bert gaat op whiskyreis, en u mag mee! Dit najaar gaat het gebeuren, op whiskyreis met slijterij Bij

Nadere informatie

Waar staan wij voor?

Waar staan wij voor? Almere, juni 2015 De Stichting Vrienden van Archipel bestaat alweer bijna een jaar. In 2014 zijn we begonnen met het werven van donateurs en sponsors en gelukkig kunnen wij u melden dat we op de goede

Nadere informatie

SkiSafari Dolomiti 2017

SkiSafari Dolomiti 2017 10-daagse skireis naar de Italiaanse Dolomieten Onbezorgd tochten maken op de fantastische pistes van de Dolomieten. Elke dag ski je op nieuwe pistes en geniet je van de magnifieke uitzichten. Skiën doe

Nadere informatie

Londen. Kerstsfeer in. vanaf 199

Londen. Kerstsfeer in. vanaf 199 Kerstsfeer in Londen vanaf 199 Citytrip VAN 3 DAGEN i Londen met shopping én de echte kerstsfeer! Een ontdekking van deze stad vol kontrasten en schoonheid. Het prachtige Windsor, Big Ben, Houses of Parliament,

Nadere informatie

Londen. Kerstsfeer in. vanaf 199

Londen. Kerstsfeer in. vanaf 199 Kerstsfeer in Londen vanaf 199 Citytrip VAN 3 DAGEN i Londen met shopping én de echte kerstsfeer! Een ontdekking van deze stad vol kontrasten en schoonheid. Het prachtige Windsor, Big Ben, Houses of Parliament,

Nadere informatie

Programma BMW Arctic Driving Zweden 2010

Programma BMW Arctic Driving Zweden 2010 Programma BMW Arctic Driving Zweden 2010 Aankomst dag (1): 09:20 Vertrek vanaf Amsterdam Schiphol naar Oslo. KL1143 Vertrek Schiphol: 10:20. Aankomst Oslo: 12:10. 11:40 Aankomst Oslo. Transfer van Oslo

Nadere informatie

REGELS. Onderstreep de pluralisvorm in de zin.

REGELS. Onderstreep de pluralisvorm in de zin. 61 61 REGELS 1 Onderstreep de pluralisvorm in de zin. 1 Ik woon met mijn gezin in een rijtjeshuis met vier slaapkamers. 2 De vijf appartementen in deze flat zijn heel klein. 3 Hij heeft een groot huis

Nadere informatie

Cultuur: Dinsdag London Musea (gratis!) en Show of Concert bovendien is het Reformatie thema natuurlijk ook cultuur!

Cultuur: Dinsdag London Musea (gratis!) en Show of Concert bovendien is het Reformatie thema natuurlijk ook cultuur! Kerkreis 2015 De voorbereidingscommissie heeft een programma samen gesteld voor de kerkreis 2 tot 9 mei 2015. Na kerkreizen over Luther en Calvijn is nu de beurt aan de Engelse reformatie, maar ook aan

Nadere informatie

REIZEN: ouder(s)/verzorger(s) van 3 e jaars leerlingen van het Munnikenheide College. Etten-Leur/Rucphen, november 2017 buitenschoolse reizen

REIZEN: ouder(s)/verzorger(s) van 3 e jaars leerlingen van het Munnikenheide College. Etten-Leur/Rucphen, november 2017 buitenschoolse reizen Aan ouder(s)/verzorger(s) van 3 e jaars leerlingen van het Munnikenheide College Datum Betreft Bijlage(n) Etten-Leur/Rucphen, november 2017 buitenschoolse reizen 2018 1 Beste leerlingen en geachte ouder(s)/verzorger(s),

Nadere informatie

Tenerife: heerlijk voor een yoga vakantie. Datum

Tenerife: heerlijk voor een yoga vakantie. Datum Heerlijk, helemaal ontspannen! En eindelijk kennismaken met yoga en mindfulness Ik wil graag ECHT mijn batterij opladen, zonder man of kinderen! Zalig om even te unpluggen en met helemaal niemand rekening

Nadere informatie

PERSONEELSVERENIGING GEMEENTE HEERLEN ZONNIGE ZOMERREIS

PERSONEELSVERENIGING GEMEENTE HEERLEN  ZONNIGE ZOMERREIS PERSONEELSVERENIGING GEMEENTE HEERLEN www.pv-gemeente-heerlen.nl ZONNIGE ZOMERREIS 10-daagse busreis van 2 juli t/m 11 juli of 14-daagse busreis van 2 juli t/m 15 juli (beiden gaan door) Tegen ongelofelijke

Nadere informatie

New York City. De stad heeft naast oneindig veel winkels en uitgaansgelegenheden talloze culturele bezienswaardigheden.

New York City. De stad heeft naast oneindig veel winkels en uitgaansgelegenheden talloze culturele bezienswaardigheden. NEW YORK CITY New York City New York is de nummer één stedentrip ter wereld. Jong of oud, voor iedereen is er altijd wel iets te beleven in the city that never sleeps. De stad heeft naast oneindig veel

Nadere informatie

Californië. 11 februari - 22 februari

Californië. 11 februari - 22 februari Californië 11 februari - 22 februari 12-daagse rondreis Californië Californië is een van de belangrijkste landbouwgebieden van Amerika. Door het gunstige klimaat worden hier veel verschillende gewassen

Nadere informatie

m m ra g ro p n e t h c a n 4 / n e g a d

m m ra g ro p n e t h c a n 4 / n e g a d Welkom in Fam. Willemsen 5 dagen / 4 nachten programma 2014 Comfortabel genieten van uw welverdiende vakantie! Ons nieuwe all-in vakantiehotel Bilstein ligt in het centrum van het schilderachtige bergstadje

Nadere informatie

Verslag Comenius uitwisseling mavo Turkije 31 mei t/m 6 juni 2014

Verslag Comenius uitwisseling mavo Turkije 31 mei t/m 6 juni 2014 Verslag Comenius uitwisseling mavo Turkije 31 mei t/m 6 juni 2014 Zaterdag, 31 mei Na een aangename vlucht kwamen wij in Istanbul St. Gokcan aan en werden na een lange wachttijd bij de pascontrole van

Nadere informatie

Magazine Ballonvaart Workshop Wedstrijd

Magazine Ballonvaart Workshop Wedstrijd Magazine DECEMBER 2016 de Schakel Ballonvaart met De Schakel in de wolken Workshop chocolade en nog eens chocolade Wedstrijd fotospektakel met De Schakel Inhoudsopgave 4 Van de bestuurstafel Agenda 5 In

Nadere informatie

Spreekopdrachten thema 6 Werk zoeken

Spreekopdrachten thema 6 Werk zoeken Spreekopdrachten thema 6 Werk zoeken Opdracht 1 bij 6.1 * Beantwoord de vragen. 1. Waar zoek je vacatures? In de krant, op internet of ergens anders? 2. Ga je naar het UWV WERKbedrijf? 3. Ga je naar een

Nadere informatie

SANTA SUSANNA - FLORIDA PARK HOTEL - 31 MEI T/M 13 JUNI 2010!!

SANTA SUSANNA - FLORIDA PARK HOTEL - 31 MEI T/M 13 JUNI 2010!! Inhoudsopgave INTRODUCTIE... 3 LOCATIE... 3 HOTELS... 3 EVENEMENTEN... 4 REIS... 4 REISKOSTEN & BETALING... 5 MEER INFORMATIE... 6 AANMELDINGSFORMULIER... 7 Introductie THE NIGHTRIDERS gaan op uitnodiging

Nadere informatie

11- daagse studierondreis door Amerika

11- daagse studierondreis door Amerika 11- daagse studierondreis door Amerika Van San Francisco via Death Valley, Grand Canyon naar Las Vegas 8-18 februari 2014 Met onderweg bezoek aan o.a.: World Ag Expo, grote landbouwbeurs in Tulare Boerderijen

Nadere informatie

London. klas 2B kompas. Dagboek: Gemaakt door Stacey Wilbrink

London. klas 2B kompas. Dagboek: Gemaakt door Stacey Wilbrink London klas 2B kompas Dagboek: Gemaakt door Stacey Wilbrink Dag 1 Klas 2b van het kompas moesten allemaal verzamelen op het station Breda. Daar werden de kinderen uitgezwaaid door hun ouders. De kinderen

Nadere informatie

Rally Le Mans woensdag 15 juni - zondag 19 juni 2016

Rally Le Mans woensdag 15 juni - zondag 19 juni 2016 Rally Le Mans woensdag 15 juni - zondag 19 juni 2016 VIJF DAGEN ULTIEM AUTO AVONTUUR RONDOM DE 24 UUR VAN LE MANS. Rally Le Mans Vijf dagen ultiem autoavontuur rondom de 24 uur van Le Mans. Op woensdagmiddag

Nadere informatie

LEVI WINTERSAFARI S 2015-2016 Kom zoals je bent, wij zorgen voor de rest!

LEVI WINTERSAFARI S 2015-2016 Kom zoals je bent, wij zorgen voor de rest! LEVI WINTERSAFARI S 2015-2016 Kom zoals je bent, wij zorgen voor de rest! 1. SNEEUWSCOOTERSAFARI NAAR DE WILDERNIS (15:00-17:00) elke dag Ervaar de kraakheldere winterdag tijdens een rit per sneeuwscooter

Nadere informatie

MPS Prins Willem Alexander. Bootvakantie 2015 11 oktober t/m 16 oktober

MPS Prins Willem Alexander. Bootvakantie 2015 11 oktober t/m 16 oktober Bootvakantie 2015 11 oktober t/m 16 oktober Voorwoord Namens Stichting On Toer heten we iedereen welkom aan boord van de Mps Prins Willem Alexander. Wij vinden het leuk dat jullie keuze op onze bootvakantie

Nadere informatie

Met de Fotografie op reis naar Londen.

Met de Fotografie op reis naar Londen. Met de Fotografie op reis naar Londen. PROGRAMMA LONDEN 06:30 uur # Bagage inladen. Aan parking bij de Magdalena Zaal in de Magdalenastraat te Brugge. Je kan hier gratis uw wagen parkeren. 11:00 uur (Eng)#

Nadere informatie

Personeelsmagazine. Schakel. In dit nummer: Cruisen over de Rijn. Stedentrip naar Madrid. Sinterklaasfeest in Energiehuis.

Personeelsmagazine. Schakel. In dit nummer: Cruisen over de Rijn. Stedentrip naar Madrid. Sinterklaasfeest in Energiehuis. Personeelsmagazine Schakel HET MAGAZINE VOOR MEDEWERKERS VAN ENECO september 2015 In dit nummer: Sinterklaasfeest in Energiehuis Cruisen over de Rijn Stedentrip naar Madrid COLOFON 6 PV-Schakel is een

Nadere informatie

woensdag 14 juni - zondag 18 juni

woensdag 14 juni - zondag 18 juni woensdag 14 juni - zondag 18 juni 201716 woensdag 14 juni - zondag 18 juni 2017 Vijf dagen ultiem auto-avontuur rondom de 24 uur van Le Mans. GT Rally presenteert, in samenwerking met Lex Classics, Rally

Nadere informatie

PERSONEELSVERENIGING GEMEENTE HEERLEN www.pv-gemeente-heerlen.nl

PERSONEELSVERENIGING GEMEENTE HEERLEN www.pv-gemeente-heerlen.nl PERSONEELSVERENIGING GEMEENTE HEERLEN www.pv-gemeente-heerlen.nl 4 Daagse reis Edinburgh donderdag 13 t/m zondag 16 september 2012 We hebben 48 tickets met vroeg boekkorting. Op = Op weg = pech Vroeg boekkorting

Nadere informatie

LONDEN. Excursie Londen 4 HAVO en 5 VWO 20 t/m 24 april 2015. Bonhoeffer College Van der Waalslaan. Cultuur Geschiedenis Sport Land en Volk Religie

LONDEN. Excursie Londen 4 HAVO en 5 VWO 20 t/m 24 april 2015. Bonhoeffer College Van der Waalslaan. Cultuur Geschiedenis Sport Land en Volk Religie LONDEN Cultuur Geschiedenis Sport Land en Volk Religie Excursie Londen 4 HAVO en 5 VWO 20 t/m 24 april 2015 Bonhoeffer College Van der Waalslaan Londen werkweek aankondiging: Meer dan 200 jaar geleden

Nadere informatie

Washington en New York

Washington en New York Tailor Made Travel Presenteert Washington en New York Van 30 mei 7 juni 2016 De hoogtepunten van 2 wereldsteden in één 9-daagse combitrip met Nederlandstalige begeleiding. Dag 1 maandag 30 mei 2016 Brussel

Nadere informatie

begeide citytrip New York

begeide citytrip New York Tailor Made Travel presenteert: begeide citytrip New York Van 26 tot 31 augustus 2017 Dag 1 zat 26 aug2017 Brussel JFK Afspraak op de luchthaven van Zaventem om 8u Vlucht met SN Brussels Airlines vanuit

Nadere informatie

Begeleiders. Dhr. P. Schuiling Dhr. H. v. Vulpen Mevr. S. de Roos Mevr. E. Haeringen

Begeleiders. Dhr. P. Schuiling Dhr. H. v. Vulpen Mevr. S. de Roos Mevr. E. Haeringen London 2015 Begeleiders Dhr. P. Schuiling Dhr. H. v. Vulpen Mevr. S. de Roos Mevr. E. Haeringen Voorbereidingen Geldig paspoort of identiteitsbewijs (niet EU-ingezetenen ook een visum!) Enige Britse ponden

Nadere informatie

Stanislas College SCR REIZENWEEK 2016

Stanislas College SCR REIZENWEEK 2016 Stanislas College SCR REIZENWEEK 2016 Inleiding Eén van de hoogtepunten van je schoolcarrière is ongetwijfeld de reizenweek in het derde leerjaar. In het schooljaar 2015-2016 vindt deze reizenweek plaats

Nadere informatie

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN PRIMAVERA VIERDAAGSE MALLORCA PAGUERA SPANJE In navolging van de bekende Vierdaagse van Nijmegen wordt er nu ook op het bekende toeristeneiland Mallorca een wandelvierdaagse

Nadere informatie

SOLDEN IN LONDEN Een city trip van 2 dagen / 1 nacht

SOLDEN IN LONDEN Een city trip van 2 dagen / 1 nacht SOLDEN IN Londen 99 SOLDEN IN LONDEN Een city trip van 2 dagen / 1 nacht La City de Londres Picadilly circus Uw hotel in Londen of gelijkwaardig Hôtel Sheraton Heathrow 4* The Shard Sheraton Heathrow

Nadere informatie

SCHOOLREIS LEERJAAR 3. Van woensdag 4 juli tot en met vrijdag 6 juli 2018

SCHOOLREIS LEERJAAR 3. Van woensdag 4 juli tot en met vrijdag 6 juli 2018 SCHOOLREIS LEERJAAR 3 Van woensdag 4 juli tot en met vrijdag 6 juli 2018 TERSCHELLING Woensdag 8.00 uur verzamelen op school. Vertrek met de bus naar Harlingen. Bij aankomst op Terschelling fietsen we

Nadere informatie

Om 05:00 uur staan we op en tegen zessen komt de taxi. We gaan naar Vertrekhal 3, aan de balie van Continental checken we in en geven de koffer af.

Om 05:00 uur staan we op en tegen zessen komt de taxi. We gaan naar Vertrekhal 3, aan de balie van Continental checken we in en geven de koffer af. New York 6 11 mei 2011 Vrijdag 6 mei Om 05:00 uur staan we op en tegen zessen komt de taxi. We gaan naar Vertrekhal 3, aan de balie van Continental checken we in en geven de koffer af. We vertrekken op

Nadere informatie

In het weekend maak je een spectaculaire safari waarin je oog in oog komt te staan met de big five.

In het weekend maak je een spectaculaire safari waarin je oog in oog komt te staan met de big five. Oeganda Kerst 2016 Jij steekt samen met je team je handen uit de mouwen om van een dorpsschooltje in Nkokonjeru een nieuwe frisse school te maken. Samen met ouders en leraren knap je de boel op. Aan de

Nadere informatie

Hoewel de programma s inhoudelijk op diverse programma onderdelen verschillen, zijn de belangrijkste onderdelen wel gelijk, nl:

Hoewel de programma s inhoudelijk op diverse programma onderdelen verschillen, zijn de belangrijkste onderdelen wel gelijk, nl: Beste ouders/verzorgers 3 e klas, Het schooljaar vordert rap, en inmiddels is het tijd om het leukste onderdeel van de schoolcarrière van uw kind aan te mogen kondigen de buitenland reis! Dit jaar zullen

Nadere informatie

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN DRIEDAAGSE VAASSAN MARSSI FINLAND

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN DRIEDAAGSE VAASSAN MARSSI FINLAND JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN DRIEDAAGSE VAASSAN MARSSI FINLAND In het land van de middernachtzon en de 1001 meren wordt al sinds 1988 een wandeldriedaagse georganiseerd. Vanaf 1998 is deze tocht onderdeel

Nadere informatie

PRAKTISCHE INFORMATIE

PRAKTISCHE INFORMATIE PROGRAMMA FANS PRAKTISCHE INFORMATIE REISDOCUMENTEN: Internationaal paspoort geldig tem eind augustus 2014. Visum (verzorgd door ASL travel, info volgt). TIJDZONE: In Moskou is het drie uur later dan in

Nadere informatie

begeide citytrip New York

begeide citytrip New York Tailor Made Travel presenteert: begeide citytrip New York Van 26 tot 31 augustus 2017 Dag 1 zat 26 aug2017 Brussel Newark Afspraak op de luchthaven van Zaventem om 08u00 Vlucht met SN Brussels Airlines

Nadere informatie

Wintersport Pontresina. 24 februari t/m 3 maart

Wintersport Pontresina. 24 februari t/m 3 maart Wintersport 2001 Pontresina 24 februari t/m 3 maart zaterdag 24 februari 2001 985 km Om kwart over zes weggereden. De weg is besneeuwd en plaatselijk glad. Even over de grens begint het al gauw weer te

Nadere informatie

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN PRIMAVERA VIERDAAGSE MALLORCA PAGUERA, SPANJE

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN PRIMAVERA VIERDAAGSE MALLORCA PAGUERA, SPANJE JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN PRIMAVERA VIERDAAGSE MALLORCA PAGUERA, SPANJE In navolging van de bekende Vierdaagse van Nijmegen wordt er nu ook op het bekende toeristeneiland Mallorca een wandelvierdaagse

Nadere informatie

Nieuwjaar 2017 /2018 vieren op de zee in een luxe cruise van : 13 dagen 4 dagen New York en 9 dagen cruise in vol pension naar De Bahamas

Nieuwjaar 2017 /2018 vieren op de zee in een luxe cruise van : 13 dagen 4 dagen New York en 9 dagen cruise in vol pension naar De Bahamas Nieuwjaar 2017 /2018 vieren op de zee in een luxe cruise van : 13 dagen 4 dagen New York en 9 dagen cruise in vol pension naar De Bahamas Opgemaakt en georganiseert door Eddy Boeckmans Maximum : 25 personen

Nadere informatie

SECRETARIAAT IVAN DE LEU MGR WAFFELAERTLAAN BLANKENBERGE REKENINGNUMMER BE NIEUWSBRIEF

SECRETARIAAT IVAN DE LEU MGR WAFFELAERTLAAN BLANKENBERGE REKENINGNUMMER BE NIEUWSBRIEF SECRETARIAAT IVAN DE LEU MGR WAFFELAERTLAAN 53 8370 BLANKENBERGE 050 42 84 97 REKENINGNUMMER BE34 4727 0645 2190 REDACTIE NIC OTTEVAERE ERIC DE VILLE IVAN DE LEU LAY OUT FRANKY MAELSTAF NIEUWSBRIEF HET

Nadere informatie

Meerdaagse Tour vanuit Chang Mai Een Actief Thais Bergdorp-Belevenis

Meerdaagse Tour vanuit Chang Mai Een Actief Thais Bergdorp-Belevenis Vertrek vanuit Chang Mai: woensdag en zondag met de dagtrein 3 dagen Vertrek vanuit Bangkok: dinsdag en zaterdag met de nachttrein Dag 1 U wordt opgehaald van Ban Bin treinstation per lokale open taxi.

Nadere informatie

Berlijn: een bijzondere ervaring

Berlijn: een bijzondere ervaring Berlijn: een bijzondere ervaring Een bezoek aan de stad Berlijn en omgeving is meer dan de moeite waard. De stad heeft vele bezienswaardigheden, is erg gezellig en bovendien kom je op plaatsen waar je

Nadere informatie

Parador de Cruz de Tejeda Spanje Gran Canaria Tejeda

Parador de Cruz de Tejeda Spanje Gran Canaria Tejeda Parador de Cruz de Tejeda Spanje Gran Canaria Tejeda 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Parador de Cruz de Tejeda - (Spanje Gran Canaria Tejeda) - 4 sterren 1.2. Faciliteiten en

Nadere informatie

14 daagse rondreis U.S.A Washington-New York-Orlando + 4 daagse cruise naar Bahamas ( cruise in vol pension )

14 daagse rondreis U.S.A Washington-New York-Orlando + 4 daagse cruise naar Bahamas ( cruise in vol pension ) 14 daagse rondreis U.S.A. 2017 Washington-New York-Orlando + 4 daagse cruise naar Bahamas ( cruise in vol pension ) Vertrek donderdag : 2 november 2017 Rondreis wordt aangeboden in : kamer + ontbijt WASHINGTON

Nadere informatie

Busreis Karinthie 15 t/m 25 mei 2017

Busreis Karinthie 15 t/m 25 mei 2017 Busreis Karinthie 15 t/m 25 mei 2017 Maandag Heenreis Nadat u een kopje koffie hebt gedronken in Zeddam beginnen we aan onze reis. Deze eerste dag rijden we naar Zuid Duitsland waar we de eerste nacht

Nadere informatie

Nieuwsbrief 10 11 januari 2016

Nieuwsbrief 10 11 januari 2016 Nieuwsbrief 10 11 januari 2016 Inhoud: Engels Tweede ronde projecten & workshops Hoe speel je een spelletje? Nieuws uit groep ½ Welkom in de klas Agenda Advertenties: Mindful ouderschap Voetbal talent

Nadere informatie

VOLG HET NEDERLANDS ELFTAL TIJDENS HET EK EN GA MEE MET DE ORANJE KARAVAAN MET VERBLIJF OP DE HOLLAND CAMPING

VOLG HET NEDERLANDS ELFTAL TIJDENS HET EK EN GA MEE MET DE ORANJE KARAVAAN MET VERBLIJF OP DE HOLLAND CAMPING EUROCULT LITO VOLG HET NEDERLANDS ELFTAL TIJDENS HET EK EN GA MEE MET DE ORANJE KARAVAAN MET VERBLIJF OP DE HOLLAND CAMPING Postbus 13050 3507 LB Utrecht Wittevrouwenstraat 36 3512 CV Utrecht Tel: 030

Nadere informatie

PRAKTISCHE INFORMATIE

PRAKTISCHE INFORMATIE PROGRAMMA VIP PRAKTISCHE INFORMATIE REISDOCUMENTEN: Internationaal paspoort geldig tem eind augustus 2014. Visum (verzorgd door ASL travel, info volgt). TIJDZONE: In Moskou is het drie uur later dan in

Nadere informatie

woensdag 6 september - zaterdag 9 september 20171

woensdag 6 september - zaterdag 9 september 20171 woensdag 6 september - zaterdag 9 september 20171 woensdag 6 september - zaterdag 9 september 2017 Vier dagen ultiem auto-avontuur rondom Goodwood Revival. GT Rally presenteert, in samenwerking met Louwman

Nadere informatie

Vakantie Valkenburg Andre-Menie-Sander-Ruddy-Minie-Jan-Herwig. Reisbegeleiders: Reina en Lea

Vakantie Valkenburg Andre-Menie-Sander-Ruddy-Minie-Jan-Herwig. Reisbegeleiders: Reina en Lea Vakantie Valkenburg 2013 Andre-Menie-Sander-Ruddy-Minie-Jan-Herwig Reisbegeleiders: Reina en Lea Maandag 24 juni 2013 Na gezellig afscheid genomen te hebben, reden we van Arnhem naar Veenendaal om daar

Nadere informatie

Veertien leesteksten. Leesvaardigheid A1. Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek. Ad Appel

Veertien leesteksten. Leesvaardigheid A1. Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek. Ad Appel Veertien leesteksten Leesvaardigheid A1 Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek Ad Appel Uitgave: Appel, Aerdenhout 2011-2016 Verkoopprijs: 1,95 Ad Appel Te bestellen via www.adappelshop.nl

Nadere informatie

Antwoordenmodel. Herhalingsoefeningen De Sprong, Thema 1. Oefening 1. studiejaar 2007/2008 studiejaar 2008/2009. 255 euro per maand 272 euro per maand

Antwoordenmodel. Herhalingsoefeningen De Sprong, Thema 1. Oefening 1. studiejaar 2007/2008 studiejaar 2008/2009. 255 euro per maand 272 euro per maand Antwoordenmodel Herhalingsoefeningen De Sprong, Thema 1 Oefening 1 1. studiejaar 2007/2008 studiejaar 2008/2009 255 euro per maand 272 euro per maand 182.000 studenten 200.000 studenten 5.800 Nederlandse

Nadere informatie

Deel D Spreken - Thema 11 Milieu

Deel D Spreken - Thema 11 Milieu Deel D Spreken - Thema 11 Milieu Stel een vraag. Je buren gaan op vakantie. Jij gaat voor hun poezen zorgen. Je weet niet wat de poezen moeten eten en hoe vaak ze moeten eten. Wat vraag je aan je buren?

Nadere informatie

2015 Studiereis New York

2015 Studiereis New York Van 14 t/m 18 april 2015 bracht de Stichting Hoogbouw een studiebezoek aan New York. In deze nieuwsbrief het reisverslag van deze bijzondere, leerzame en gezellige reis naar the Big Apple. Op dinsdag 14

Nadere informatie

Station Sågen biedt een volledig verzorgde midweek (maandag t/m zaterdag) aan in de wildernis van Dalarna, Midden-Zweden.

Station Sågen biedt een volledig verzorgde midweek (maandag t/m zaterdag) aan in de wildernis van Dalarna, Midden-Zweden. Actieve outdoor herfstvakantie in Zweden Station Sågen heet je welkom voor een actieve outdoor herfstweek in Zweden. De frisse herfstlucht, prachtige natuur en leuke activiteiten bieden een afwisselende

Nadere informatie

Italië week 2 vanaf

Italië week 2 vanaf !1 Italië week 2 vanaf 25-06-2015 Donderdag 25 Juni Het was het laatste nachtje op camping San Procolo. Wij trekken verder met de camper. We zien elkaar nog even in Porto San Giorgio op de markt. We drinken

Nadere informatie

16-20 jaar - Malta Summer camp Freestyle EC

16-20 jaar - Malta Summer camp Freestyle EC EASY LANGUAGES 16-20 jaar - Malta Summer camp Freestyle EC Waarom dit programma? Zomercursus jongeren van 16 tot 20 jaar Vanaf 1 week 20 lessen Engels per week Compleet programma met sporten en excursies

Nadere informatie

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Skiën -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Survival --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie