"Dank de HERE! Want Hij is goed en Zijn goedheid en trouw zijn eeuwig!" Ik zal dit land weer net zo gelukkig en welvarend maken als vroeger.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download ""Dank de HERE! Want Hij is goed en Zijn goedheid en trouw zijn eeuwig!" Ik zal dit land weer net zo gelukkig en welvarend maken als vroeger."

Transcriptie

1 23 Augustus Jer. 33:10,11 VREUGDE ZAL TERUGKEREN. De HERE verklaart dat de blijde stemmen van bruidegommen en bruiden en de vrolijke liederen van hen die de HERE dankoffers brengen, weer zullen worden gehoord in dit eens verwoeste land. De mensen zullen zingen: "Dank de HERE! Want Hij is goed en Zijn goedheid en trouw zijn eeuwig!" Jer. 33:12,13 Ik zal dit land weer net zo gelukkig en welvarend maken als vroeger. WELVAART ZAL TERUGKEREN. De HERE van de hemelse legers zegt: In dit land dat totaal verwoest is en waar alle steden door mens en dier zijn verlaten, zullen in de velden weer herders met hun kudden te zien zijn. Zij zullen weer met hun kudden gezien worden in de bergdorpen en steden ten oosten van de Filistijnse laagvlakte, in alle steden van de Negev, in het land van Benjamin, in de omgeving van Jeruzalem en in alle steden van Juda. God gebiedt Jeremia om Zijn beloften over het herstel op te schrijven, zodat alle mensen zullen weten dat de uiteindelijke vrijlating van het volk van Israël niet het gevolg is van toeval of veranderende politieke omstandigheden. Jeremia gebruikt dezelfde profetische poëzie die hij zo vaak gebruikt om duidelijk te maken dat het volk hersteld zal worden door de God van Israël en niemand anders. Jer. 30:1-3 Jer. 30:4-11 HERSTEL BELOOFD. Dit is een volgende boodschap van de HERE aan Jeremia: De HERE God van Israël zegt: Schrijf alles wat Ik tegen u heb gezegd op in een boek. Er komt namelijk een tijd, waarin Ik mijn volk weer welvaart zal geven. Ik zal Israël en Juda terugbrengen naar het land dat Ik hun voorouders gaf; zij zullen het bezitten en er opnieuw in wonen. BALLINGSCHAP ZAL EINDIGEN. De HERE droeg Jeremia op het volgende over Juda en Israël op te schrijven: "Waar zullen wij vrede vinden?" roepen zij. "Er is alleen angst en beven. Brengen mannen kinderen ter wereld? Waarom staan zij daar dan zo, lijkbleek en met de handen op hun buik, als vrouwen die op het punt staan te bevallen?" Ach, is er in de hele geschiedenis ooit een tijd van angst geweest, zoals die nu in aantocht is? Het is een tijd van grote nood voor de mensen van mijn volk. Maar toch zal God hen redden! Want op die dag, zegt de HERE van de hemelse legers, zal Ik het juk op hun nek breken en hen uit de boeien bevrijden. Buitenlanders zullen dan niet langer hun meesters zijn! Dan zullen zij alleen de HERE, hun God, dienen en David, hun koning, die Ik voor hen zal laten opstaan, Wees dus niet bang, mijn dienaar Jakob. Wees niet angstig, Israël, want Ik zal u terugbrengen vanuit verre landen en uw kinderen vanuit hun ballingschap. Zij zullen vrede en veiligheid hebben in hun eigen land

2 en niemand zal hen bang maken. Want Ik ben met u en zal u redden, Ik zal de volken waarheen Ik u heb gestuurd volledig vernietigen, maar u zal Ik niet uitroeien; Ik zal u straffen; nee, ongestraft zult u er niet vanaf komen. Jer. 30:12-15 BALLINGSCHAP DOOR ZONDE. Uw zonde is namelijk ongeneeslijk, een vreselijke wond. Er is niemand die u kan helpen of uw wond kan verbinden. Geen medicijn is er tegen opgewassen. Al uw bondgenoten hebben u verlaten en geven niets meer om u; want Ik heb u wreed verwond, alsof Ik uw vijand was. Meedogenloos, of Ik een onverzoenlijke tegenstander was; uw zonden zijn ontelbaar, uw schuld is enorm. Waarom beklaagt u zich nu over uw zonde als over een wond die niet meer te genezen is? Ik heb u zo vaak moeten straffen wegens de enorme omvang van uw schuld. Jer. 30:16,17 GENEZING KOMT ERAAN. Maar op die dag zullen allen die u vernietigen, vernietigd worden en al uw vijanden zullen slaven worden. Zij die u beroven, zullen zelf beroofd worden; zij die u aanvallen, zullen zelf worden aangevallen. Dan zal Ik u uw gezondheid teruggeven en uw wonden genezen. Nu wordt u nog 'Verstotene' genoemd en Jeruzalem heet 'Sion, de plaats die niemand wil'. Jer. 30:18-24 ALLES ZAL NORMAAL ZIJN. Maar, zegt de HERE, als Ik u vanuit de gevangenschap naar uw vaderland terugbreng en u weer welvaart geef, zal Jeruzalem op haar puinhopen worden herbouwd. Het paleis zal weer worden opgebouwd, waar het vroeger heeft gestaan. De steden zullen vol vreugde en dankbaarheid zijn. Ik zal mijn volk laten groeien en bloeien tot het weer groot en aanzienlijk is. De kinderen van mijn volk zullen net als vroeger weer in welvaart leven. Zij zullen onder mijn ogen samenkomen en Ik zal iedereen straffen, die probeert hun schade te berokkenen. Ook zullen zij weer een eigen leider hebben, iemand die te midden van hen zal opstaan. Ik zal hem uitnodigen dichtbij Mij te komen en dat zal hij ook doen. Wie zal zich echter uit zichzelf van harte aan Mij toevertrouwen en in mijn nabijheid durven komen?

3 Dan zult u weer mijn volk zijn en Ik zal uw God zijn. Kijk, plotseling brult de allesvernietigende wervelwind van de HERE; hij zal losbarsten boven de hoofden van de goddelozen. De HERE zal Zijn brandende toorn pas laten bedaren wanneer Hij alle plannen, waartoe Hij had besloten, heeft uitgevoerd. Later zult u begrijpen wat Ik u nu vertel. Jer. 31:1-14 VREUGDE OVER HERSTEL. In die tijd, zegt de HERE, zullen alle stammen van Israël Mij erkennen als de HERE; zij zullen zich als mijn volk gedragen. Ik zal voor hen zorgen, zoals Ik zorgde voor hen die uit Egypte kwamen, aan wie Ik mijn genade toonde in de woestijn, toen Israël wanhopig behoefte had aan rust. Want lang voor die tijd heeft de HERE tegen Israël gezegd: Mijn volk, Ik heb van u gehouden met een eeuwigdurende liefde; liefdevol heb Ik u naar Mij toegetrokken. Ik zal uw volk herstellen, maagd van Israël. U zult opnieuw gelukkig zijn en weer dansen op het ritme van de tamboerijnen. U zult weer wijngaarden planten op de berghellingen van Samaria en met voldoening de opbrengst van uw eigen tuinen eten. Er zal een dag komen dat de wachters op de heuvels van Israël zullen roepen: "Sta op, laten we naar Sion gaan, naar de HERE, onze God." Want de HERE zegt: Zing blij over alles wat Ik voor Israël zal doen; jubel, prijs de HERE en zeg: "Voor het grootste van alle volken!" Schreeuw het van de daken: "De HERE heeft Zijn volk, de restanten van Israël, gered." Want Ik zal hen terugbrengen vanuit het noorden en uit de verste hoeken van de aarde, zonder iemand te vergeten. Lammen en blinden zullen terugkomen; jonge moeders met hun kleine kinderen; vrouwen die op het punt staan te bevallen. Het zal een grote menigte zijn, die terugkeert. Vreugdetranen zullen hen langs de wangen lopen en zij zullen tot Mij bidden wanneer Ik hen naar huis leid. Zij zullen langs rustige beken trekken, zonder te struikelen. Want Ik ben een vader voor Israël en Efraïm is mijn oudste zoon. Luister naar deze boodschap van de HERE, volken van de wereld, en laat iedereen in verre landen het horen: De HERE, Die Zijn volk uiteenjoeg, haalt het weer bij elkaar en zal erop letten als een herder die zijn kudde bewaakt. Hij zal de Israëlieten weer vrijmaken en verlossen uit de macht die hun te sterk was!

4 Zij zullen thuiskomen en vrolijke liederen zingen op de heuvels van Sion, verheugd over de goedheid van de HERE; de goede oogsten, de tarwe, de wijn en de olie, de pasgeboren kalveren en lammetjes. Hun leven zal zijn als een tuin met genoeg water en al hun problemen zullen voorbij zijn. De jonge meisjes zullen dansen van blijdschap en ook de mannen, oud en jong, zullen delen in de feestvreugde. Want Ik zal hun rouw veranderen in vreugde, Ik zal hen troosten en blij maken, want de gevangenschap met al zijn ellende zal achter de rug zijn. Ik zal de priesters plezier doen met een overvloed van offers, die in de tempel bij hen worden gebracht; Ik zal mijn volk verzadigen met mijn overvloed, God geeft een bijzonder hoopvol woord aan de vertwijfelde ballingen in het deportatiekamp te Rama. Jer. 31:15-17 BEMOEDIGING. De HERE sprak opnieuw tegen mij en zei: In Rama wordt bitter gejammerd; Rachel huilt om haar kinderen en wil zich niet laten troosten, want er is er niet één meer over. Maar de HERE zegt: Huil niet langer, Ik heb uw gebeden gehoord en u zult ze terugzien; zij zullen bij u terugkomen uit het verre land van de vijand. Uw toekomst ziet er hoopvol uit, want uw kinderen zullen terugkeren naar hun eigen land. zegt de HERE, Jer. 31:18-25 Ik heb Israëls klachten gehoord: "U hebt mij hard gestraft, maar dat was nodig. Want ik was een koppig kalf, dat moest wennen aan het juk. Keer mijn hart naar U toe, opdat ik weer tot U zal terugkeren, want U alleen bent de HERE, mijn God. Ik ben van U afgedwaald, maar kreeg daar al snel berouw over. Ik kan mijzelf wel slaan om mijn domheid. Ik schaam mij diep voor wat ik in mijn jeugd heb misdaan." De HERE antwoordt: Israël is nog steeds mijn zoon, mijn liefste kind. Ik moest hem vaak straffen, maar Ik houd nog steeds van hem. Ik verlang naar hem en zal genadig voor hem zijn.

5 Als u in ballingschap wordt weggevoerd, zet dan tekens langs de weg, die in de richting van Israël wijzen. Markeer uw weg goed. Want u zult weer terugkeren naar uw steden, Israël. Hoe lang zult u nog aarzelen, afvallige dochter? Want de HERE zal iets nieuws en onbekends laten gebeuren; Israël zal uit zichzelf de HERE zoeken! De HERE van de hemelse legers, de God van Israël, zegt: Als Ik hen weer terugbreng, zal men in Juda en haar steden zeggen: "De HERE zegene u, centrum van rechtvaardigheid, heilige heuvel!" Stedelingen, boeren en herders zullen voor altijd in vrede en blijdschap samenleven. Ik zal de vermoeiden rust en de bedroefden blijdschap geven. Het lijkt erop dat Jeremia deze woorden in een droom heeft ontvangen, omdat hij nu aangeeft dat hij ontwaakt uit een plezierige slaap. Jer. 31:26 JEREMIA ONTWAAKT. Toen werd ik, Jeremia, wakker. Wat genoot ik van zo'n slaap! CHRONOLOGIE EN COMMENTAAR The Daily Bible, Copyright 1984 Harvest House Publishers, Eugene, Oregon Met toestemming gebruikt. Nadruk en reproductie is in geen enkele vorm toegestaan. BIJBELTEKSTEN HET BOEK, Copyright 1979, 1988, 2007 van Biblica, Inc. Gebruikt met toestemming van Biblica, Inc. Alle rechten wereldwijd voorbehouden.

Ik heb u altijd duidelijk verteld wat zou gaan gebeuren, zodat u het allemaal goed kon begrijpen.

Ik heb u altijd duidelijk verteld wat zou gaan gebeuren, zodat u het allemaal goed kon begrijpen. 16 Juli Jes. 48:16-19 ISRAEL MOET NU LUISTEREN. Kom dichterbij en luister goed. Ik heb u altijd duidelijk verteld wat zou gaan gebeuren, zodat u het allemaal goed kon begrijpen. En nu heeft de HERE God

Nadere informatie

Looft den HEERE der heirscharen, want de HEERE is goed, want Zijn goedertierenheid is in eeuwigheid!

Looft den HEERE der heirscharen, want de HEERE is goed, want Zijn goedertierenheid is in eeuwigheid! 23 Augustus Jer. 33:10,11 VREUGDE ZAL TERUGKEREN. Alzo zegt de HEERE: 'In deze plaats (waarvan gij zegt: Zij is woest, dat er geen mens en geen beest in is ), in de steden van Juda, en op de straten van

Nadere informatie

1 Maleachi was een profeet. Hij moest een boodschap van de Heer doorgeven aan Israël. Hier volgen de woorden van Maleachi.

1 Maleachi was een profeet. Hij moest een boodschap van de Heer doorgeven aan Israël. Hier volgen de woorden van Maleachi. Maleachi 1 1 Maleachi was een profeet. Hij moest een boodschap van de Heer doorgeven aan Israël. Hier volgen de woorden van Maleachi. De liefde van de Heer 2-3 De Heer zegt: Ik houd van jullie, Israëlieten!

Nadere informatie

27 Juli. zegt de HERE,

27 Juli. zegt de HERE, 27 Juli Jer. 5:14-17 TEGENSTANDER ZAL VERSLINDEN. Daarom zegt de HERE, de God van de hemelse legers: "Om dit soort gepraat zal Ik de woorden van de profeten veranderen in een laaiend vuur en deze mensen

Nadere informatie

1. Bij een nieuw begin

1. Bij een nieuw begin Inhoudsopgave Bij een nieuw begin 13 Een bijeenkomst beginnen 37 Bij het begin van de dag 59 Bij een goed gesprek 85 Bij verdriet 119 Bij vreugde 147 Bij twijfel 183 Bij zorgen 215 Bij ziekte 245 Om troost

Nadere informatie

30 September. Israëls herstel na de straf. Psa. 107

30 September. Israëls herstel na de straf. Psa. 107 30 September Psa. 107 Israëls herstel na de straf. Prijs de HERE! Hij is een goede God. Want Zijn goedheid en liefde blijven eeuwig bestaan. Laat ieder die door de HERE is bevrijd, dit blijven zeggen.

Nadere informatie

4 Heer, u hebt aan de mensen uw regels gegeven. Zo weet ik wat ik moet doen. 5 Ik wil leven volgens uw wetten, en dat volhouden, elke dag weer.

4 Heer, u hebt aan de mensen uw regels gegeven. Zo weet ik wat ik moet doen. 5 Ik wil leven volgens uw wetten, en dat volhouden, elke dag weer. Psalmen Psalm 119 Heer, ik wil leven volgens uw wetten 1 Gelukkig zijn mensen die altijd het goede doen, die leven volgens de wet van de Heer. 2 Gelukkig zijn mensen die altijd denken aan de woorden van

Nadere informatie

23 April. Dringende behoefte aan Gods redding. Gebed om Gods aanwezigheid, zelfs op hoge leeftijd. Psa. 70

23 April. Dringende behoefte aan Gods redding. Gebed om Gods aanwezigheid, zelfs op hoge leeftijd. Psa. 70 23 April Psa. 70 Dringende behoefte aan Gods redding. Een lied van David voor de koordirigent. Bij het gedenkoffer. O God, kom mij snel bevrijden! Help mij toch, HERE! Laat de mensen die mij willen ombrengen,

Nadere informatie

Een psalm van Asaf. Een lied voor de koordirigent. Te zingen op de wijs van: 'Verderf niet'.

Een psalm van Asaf. Een lied voor de koordirigent. Te zingen op de wijs van: 'Verderf niet'. 1 Mei Psa. 75 Lof voor de grote Rechter van de aarde. Een psalm van Asaf. Een lied voor de koordirigent. Te zingen op de wijs van: 'Verderf niet'. Wij loven en prijzen Uw naam, o God, want Uw naam is onder

Nadere informatie

Gods heil voor Israël

Gods heil voor Israël Noordhorn Gods heil voor Israël 12 februari 2018 2017-2019 Jesaja 18 sep Gods Woord klinkt vanuit Jeruzalem 1-2 9 okt Het lied van de wijngaard 3-6 30 okt Immanuël : God met ons! 7-12 20 nov Gods visie

Nadere informatie

Hoop in onzekere tijden. Daniël: Gebed & Antwoord

Hoop in onzekere tijden. Daniël: Gebed & Antwoord Hoop in onzekere tijden Daniël: Gebed & Antwoord Relatie met God God Aanbidden Zijn relatie met God Zijn Rol/Relatie in de wereld Hoe werd die band met God duidelijk? Daniël 2: 28 Maar er is een God in

Nadere informatie

29 April Psalmen van Vreugde en Lofzang

29 April Psalmen van Vreugde en Lofzang 29 April Psalmen van Vreugde en Lofzang In de volgende groep van 36 psalmen vinden we een grenzeloos prijzen van de Heer van de schepping en de vele wonderen die Hij heeft verricht. Zij bevatten een diepe

Nadere informatie

31 Juli. JEREMIA VOELT DRUK. Toen zei Jeremia: RAMPSPOED UITGELEGD. Toen zei de HERE: JEREMIA KLAAGT. Toen zei Jeremia: Jer. 15:10,11. Jer.

31 Juli. JEREMIA VOELT DRUK. Toen zei Jeremia: RAMPSPOED UITGELEGD. Toen zei de HERE: JEREMIA KLAAGT. Toen zei Jeremia: Jer. 15:10,11. Jer. 31 Juli Hoe kan God zo wreed zijn en hun smeekbede afwijzen? Zijn antwoord is dat zij gestraft worden voor hun gezamenlijke zonden als volk. En het oordeel over het volk heeft zich door de jaren heen opgehoopt,

Nadere informatie

Filippenzen 1. Begin van de brief

Filippenzen 1. Begin van de brief Filippenzen 1 Begin van de brief Paulus groet de christenen in Filippi 1 Dit is een brief van Paulus, aan alle mensen in de stad Filippi die dankzij Jezus Christus bij God horen. De brief is ook voor de

Nadere informatie

28 Juli. Jer. 7:1-11. Jer. 7: Jer. 7: Jer. 7: Jer. 7: Jer. 7:30-34

28 Juli. Jer. 7:1-11. Jer. 7: Jer. 7: Jer. 7: Jer. 7: Jer. 7:30-34 28 Juli Jer. 7:1-11 Jer. 7:12-15 Jer. 7:16-20 Jer. 7:21-26 Jer. 7:27-29 Jer. 7:30-34 GEVEINSDE GODSDIENST VEROORDEELD. Opnieuw sprak de HERE tegen Jeremia: "Ga naar de ingang van de tempel en zeg tegen

Nadere informatie

JEREMIA, DE MAN VAN TRANEN

JEREMIA, DE MAN VAN TRANEN Bijbel voor Kinderen presenteert JEREMIA, DE MAN VAN TRANEN Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: Jonathan Hay Aangepast door: Mary-Anne S. Vertaald door: Erna van Barneveld Geproduceerd door:

Nadere informatie

2 U geeft mij moed, God! Ik wil muziek maken en zingen, met heel mijn hart.

2 U geeft mij moed, God! Ik wil muziek maken en zingen, met heel mijn hart. 108 1 Een lied van David. God geeft mij moed 2 U geeft mij moed, God! Ik wil muziek maken en zingen, met heel mijn hart. 3 Ik wil mijn harp laten klinken, ik wil de zon wakker maken met mijn lied. 4 Heer,

Nadere informatie

God, laat ons uw liefde zien en maak ons gelukkig.

God, laat ons uw liefde zien en maak ons gelukkig. zondag 1 januari NIEUWJAARSDAG God, laat ons uw liefde zien en maak ons gelukkig. Psalm 67:2 God, laat ons uw liefde zien en maak ons gelukkig. Wees bij ons en bescherm ons. Dan zal iedereen zien dat u

Nadere informatie

20 April. Gebed om verlossing uit de handen van vijanden. Gebed om redding van vijanden. Psa. 13. Een psalm van David voor de koordirigent. Psa.

20 April. Gebed om verlossing uit de handen van vijanden. Gebed om redding van vijanden. Psa. 13. Een psalm van David voor de koordirigent. Psa. 20 April Psa. 13 Gebed om verlossing uit de handen van vijanden. Een psalm van David voor de koordirigent. HERE, bent U mij helemaal vergeten? Wanneer komt U mij weer tegemoet? Moet ik nog lang naar U

Nadere informatie

1 Joël, de zoon van Petuel, was een profeet. De Heer sprak tegen hem. Nu volgt wat Joël van de Heer moest zeggen.

1 Joël, de zoon van Petuel, was een profeet. De Heer sprak tegen hem. Nu volgt wat Joël van de Heer moest zeggen. Joël 1 1 Joël, de zoon van Petuel, was een profeet. De Heer sprak tegen hem. Nu volgt wat Joël van de Heer moest zeggen. De Heer straft zijn volk Sprinkhanen hebben alles opgegeten 2-4 Leiders en inwoners

Nadere informatie

Verbonden met Israël!? Verbonden met Israël!?

Verbonden met Israël!? Verbonden met Israël!? Gezonde balans Alles draait om Israel Israel: wat is dat? 1 Israël In de bijbelse betekenis duidt Israël l niet een gebied maar Gods volk aan. Genesis 12: 6-7 En Abram trok het land door tot de plek bij

Nadere informatie

Ik verblijd mij in degenen, die tot mij zeggen: Wij zullen in het huis des HEEREN gaan. Onze voeten zijn staande in uw poorten, o Jeruzalem!

Ik verblijd mij in degenen, die tot mij zeggen: Wij zullen in het huis des HEEREN gaan. Onze voeten zijn staande in uw poorten, o Jeruzalem! 4 Mei Psa. 122 Lof voor Jeruzalem en het huis van de Heer. Ik verblijd mij in degenen, die tot mij zeggen: Wij zullen in het huis des HEEREN gaan. Onze voeten zijn staande in uw poorten, o Jeruzalem! Jeruzalem

Nadere informatie

10 September. Bildad. GOD IS RECHTVAARDIG. Toen zei de Suhiet Bildad tegen Job: BEROEP OP GELEERDHEID. ZEKERHEID WORDT IN GOD GEVONDEN.

10 September. Bildad. GOD IS RECHTVAARDIG. Toen zei de Suhiet Bildad tegen Job: BEROEP OP GELEERDHEID. ZEKERHEID WORDT IN GOD GEVONDEN. 10 September Job 8:1-7 Bildad GOD IS RECHTVAARDIG. Toen zei de Suhiet Bildad tegen Job: "Hoe lang ga je zo nog door, Job, en blaas je woorden uit als een stormwind? Wil je zeggen dat God onrechtvaardig

Nadere informatie

1 Tessalonicenzen 1. Begin van de brief

1 Tessalonicenzen 1. Begin van de brief 1 Tessalonicenzen 1 Begin van de brief Paulus groet de christenen in Tessalonica 1 Dit is een brief van Paulus, Silvanus en Timoteüs, aan de christenen in de stad Tessalonica. Jullie horen bij God, de

Nadere informatie

Schrijf op wat je gelooft dat God wil met jouw leven. vandaag deze week maand jaar. Wat wil jij met je leven doen?

Schrijf op wat je gelooft dat God wil met jouw leven. vandaag deze week maand jaar. Wat wil jij met je leven doen? Schrijf op wat je gelooft dat God wil met jouw leven vandaag deze week maand jaar Wat wil jij met je leven doen? Schrijf op welke stappen wil jij gaan zetten deze week maand jaar Verhaal van de kip en

Nadere informatie

vrijdag 1 januari NIEUWJAARSDAG De Heer zal jullie gelukkig maken en jullie beschermen. Numeri 6:24

vrijdag 1 januari NIEUWJAARSDAG De Heer zal jullie gelukkig maken en jullie beschermen. Numeri 6:24 vrijdag 1 januari NIEUWJAARSDAG De Heer zal jullie gelukkig maken en jullie beschermen. Numeri 6:24 De Heer zei tegen Mozes: Zeg tegen Aäron en zijn zonen dat ze de Israëlieten met deze woorden moeten

Nadere informatie

Advent 2017 God komt naar ons toe

Advent 2017 God komt naar ons toe Advent 2017 God komt naar ons toe Lucas 1 en Mattheüs 1 17 december 2017 1 Lucas 1 : Zacharias en Elisabet 5 Toen Herodes koning van Judea was, leefde er een priester die Zacharias hee'e en tot de priesterafdeling

Nadere informatie

23 december AA Kramer orgel: Jannes Munneke schriftlezing: Nora Rodenhuis

23 december AA Kramer orgel: Jannes Munneke schriftlezing: Nora Rodenhuis 23 december 2018 10.00 AA Kramer orgel: Jannes Munneke schriftlezing: Nora Rodenhuis Welkom, mededelingen Aansteken kaarsen + tekst Votum en zegengroet GK ps80: 1, 10 Wet LB 885 (GK06 gz 160) Groot is

Nadere informatie

8 april uur AO Reitsema orgel: Peter Sneep schriftlezing: Alida Larooy

8 april uur AO Reitsema orgel: Peter Sneep schriftlezing: Alida Larooy 8 april 2018 10.00 uur AO Reitsema orgel: Peter Sneep schriftlezing: Alida Larooy Votum / zegengroet / amen NPB 122:1 (Wat was ik blij ) LB 310:1a,2v,3m,4v,5a (Eén is de Heer, de God der goden) Lezen Matteüs

Nadere informatie

de zon schijnt altijd

de zon schijnt altijd de zon schijnt altijd GEDICHTEN Klara Hobrink Inhoud 1 Achter de wolken 2 Zit men in een diep dal 3 Wat gebeurt er om ons heen? 4 U geeft antwoord 5 Loof de Heer 6 De blijdschap 7 Hem danken 8 Ken je de

Nadere informatie

Was het verstandig om tijdens de belegering van Jeruzalem een akker te kopen en wie gaf aan Jeremia opdracht om een akker te kopen?

Was het verstandig om tijdens de belegering van Jeruzalem een akker te kopen en wie gaf aan Jeremia opdracht om een akker te kopen? De reden waarom Jeremia een akker koopt. Was het verstandig om tijdens de belegering van Jeruzalem een akker te kopen en wie gaf aan Jeremia opdracht om een akker te kopen? Jeremia 32:6-7 6 Jeremia zei:

Nadere informatie

Tevredenheid 1. Tevreden over wat je hebt gedaan 8 2. Tevreden in alle omstandigheden Tevreden met weinig Tevreden met wat je hebt 14

Tevredenheid 1. Tevreden over wat je hebt gedaan 8 2. Tevreden in alle omstandigheden Tevreden met weinig Tevreden met wat je hebt 14 Inhoud Tevredenheid 1. Tevreden over wat je hebt gedaan 8 2. Tevreden in alle omstandigheden 10 3. Tevreden met weinig 12 4. Tevreden met wat je hebt 14 Angst 5. Angst voor mensen 16 6. Angst voor God

Nadere informatie

Liturgie 24 maart Geert Jan van Dijk (TEAR) / Evert ten Ham

Liturgie 24 maart Geert Jan van Dijk (TEAR) / Evert ten Ham Liturgie 24 maart 2019 Geert Jan van Dijk (TEAR) / Evert ten Ham Mededelingen en welkom Votum en groet Zingen Hemelhoog 44 Uit de diepte roep ik U Uit de diepten roep ik u HEER, mijn God. Ik heb u nodig,

Nadere informatie

14 God ging steeds voor hen uit, overdag in een wolk, s nachts in licht en vuur.

14 God ging steeds voor hen uit, overdag in een wolk, s nachts in licht en vuur. Psalmen Psalm 78 1 Een lied van Asaf. De lessen van het verleden Luister allemaal naar mijn woorden. Luister goed, want ik wil jullie iets leren. 2 Wijze woorden wil ik spreken, wijze woorden over het

Nadere informatie

1 februari uur AA Kramer

1 februari uur AA Kramer 1 februari 10.00 uur AA Kramer Orde van dienst: Welkom Votum en zegengroet GK 122 Wet Psalm 51: 5, 7 Voor de kinderen: Blijdschap. Meezingen: Het beste voor het laatst bewaard. Lezen: Johannes 2: 1-12

Nadere informatie

8 December. Over de Joodse ervaring. "Ik ben vriendelijk voor wie Ik wil; en Ik ontferm Mij over wie Ik wil."

8 December. Over de Joodse ervaring. Ik ben vriendelijk voor wie Ik wil; en Ik ontferm Mij over wie Ik wil. 8 December Rom. 9:1-5 Rom. 9:6-13 Rom. 9:14-18 Over de Joodse ervaring ZORGEN OM JOODS ERFGOED. Er is één ding dat mij veel verdriet doet. Het is een onophoudelijke pijn in mijn hart. Christus weet dat

Nadere informatie

Bijbel voor Kinderen presenteert SAMUËL, DIENAAR VAN GOD

Bijbel voor Kinderen presenteert SAMUËL, DIENAAR VAN GOD Bijbel voor Kinderen presenteert SAMUËL, DIENAAR VAN GOD Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: Janie Forest Aangepast door: Lyn Doerksen Vertaald door: Importantia Publishing Geproduceerd door:

Nadere informatie

EEN MAN DOOR GOD GESTUURD

EEN MAN DOOR GOD GESTUURD Bijbel voor Kinderen presenteert EEN MAN DOOR GOD GESTUURD Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: Byron Unger en Lazarus Aangepast door: E. Frischbutter en Sarah S. Vertaald door: Arnold Krul

Nadere informatie

EEN FAVORIETE ZOON WORDT EEN SLAAF

EEN FAVORIETE ZOON WORDT EEN SLAAF Bijbel voor Kinderen presenteert EEN FAVORIETE ZOON WORDT EEN SLAAF Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: Byron Unger en Lazarus Aangepast door: M. Kerr en Sarah S. Vertaald door: Arnold Krul

Nadere informatie

KONING DAVID (DEEL 2)

KONING DAVID (DEEL 2) Bijbel voor Kinderen presenteert KONING DAVID (DEEL 2) Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: Lazarus Aangepast door: Ruth Klassen Vertaald door: Importantia Publishing Geproduceerd door: Bible

Nadere informatie

Lezen : Matteüs 27 : GKB 212 Psalm 51 : 1 en 2 Wees mijn brood en beker Samen eten wij Heer, U bent mijn leven LvK 416

Lezen : Matteüs 27 : GKB 212 Psalm 51 : 1 en 2 Wees mijn brood en beker Samen eten wij Heer, U bent mijn leven LvK 416 Lezen : Matteüs 27 : 27-50 GKB 212 Psalm 51 : 1 en 2 Wees mijn brood en beker Samen eten wij Heer, U bent mijn leven LvK 416 Welkom en mededelingen Votum en groet Onze hulp is in de naam van de Heer, die

Nadere informatie

Een psalm van Asaf. Een lied voor de koordirigent. Te begeleiden met snaarinstrumenten.

Een psalm van Asaf. Een lied voor de koordirigent. Te begeleiden met snaarinstrumenten. 28 April Psa. 76 Gods toorn over kwaad moet enorm gevreesd worden. Een psalm van Asaf. Een lied voor de koordirigent. Te begeleiden met snaarinstrumenten. Iedereen in Juda kent God. Heel Israël eert en

Nadere informatie

Bijbel voor Kinderen presenteert KONING DAVID (DEEL 2)

Bijbel voor Kinderen presenteert KONING DAVID (DEEL 2) Bijbel voor Kinderen presenteert KONING DAVID (DEEL 2) Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: Lazarus Aangepast door: Ruth Klassen Vertaald door: Importantia Publishing Geproduceerd door: Bible

Nadere informatie

GOD EERT JOZEF, DE SLAAF

GOD EERT JOZEF, DE SLAAF Bijbel voor Kinderen presenteert GOD EERT JOZEF, DE SLAAF Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: M. Maillot en Lazarus Aangepast door: M. Maillot en Sarah S. Vertaald door: Arnold Krul Geproduceerd

Nadere informatie

Zondag 18 maart 2018

Zondag 18 maart 2018 Welkom en mededelingen In memoriam Reinier Beltman Lied 91a: 1, 2 1 Wie in de schaduw Gods mag wonen hoeft niet te vrezen voor de dood. Zoek je bij Hem een onderkomen dan wordt zijn vrede jou tot brood.

Nadere informatie

Twee adventskaarsen worden aangestoken onder het zingen van Intochtspsalm: lied 439: 1 en 2 ( Verwacht de komst des Heren )

Twee adventskaarsen worden aangestoken onder het zingen van Intochtspsalm: lied 439: 1 en 2 ( Verwacht de komst des Heren ) Orde van dienst voor 9 december2018 in de Witte Kerk te Lochem Voorganger: ds. Jan Willem Drost Organist: Gerrit te Rietstap Piano: Hester Boll Ouderling van dienst: Dian Pruijsers Lector: Marieke van

Nadere informatie

12 Juli Jesaja's Profetieën over Herstel en de Messias

12 Juli Jesaja's Profetieën over Herstel en de Messias 12 Juli Jesaja's Profetieën over Herstel en de Messias Jesaja is een van vele profeten die zich hebben uitgesproken tegen Juda's zonden en de gevangenneming door buitenlandse naties voorspeld hebben. De

Nadere informatie

Wie riep Jeremia tot profeet?

Wie riep Jeremia tot profeet? Jeremia. Wie riep Jeremia tot profeet? Jeremia 1:4-5 4 Het woord van de HEERE kwam tot mij: 5 Voordat Ik u in de moederschoot vormde, heb Ik u gekend; voordat u uit de baarmoeder naar buiten kwam, heb

Nadere informatie

O mijn opstandige kinderen, kom weer bij Mij terug, dan zal Ik u genezen van uw zonden.

O mijn opstandige kinderen, kom weer bij Mij terug, dan zal Ik u genezen van uw zonden. 26 Juli Jer 3:6-11 Jer 3:12-22a JUDA NEGEERT WAARSCHUWING. De volgende boodschap van de HERE kreeg ik tijdens de regering van koning Josia: "Hebt u gezien hoe ontrouw Israël is? Als een prostituée die

Nadere informatie

24 December. Christus superieur aan het priesterschap. "U bent voor altijd priester zoals Melchizédek", staat er.

24 December. Christus superieur aan het priesterschap. U bent voor altijd priester zoals Melchizédek, staat er. 24 December Heb. 6:13-20 Heb. 7:1-3 Heb. 7:4-10 Heb. 7:11-19 Christus superieur aan het priesterschap OFFERGAVE VAN CHRISTUS. Toen God aan Abraham een belofte deed, zwoer Hij bij Zijn eigen naam, omdat

Nadere informatie

Lezen : Jacobus 4. PvN 84 Gezang 160 Opwekking 733 Gezang 161 Opwekking 614 Opwekking 430 Opwekking 544 Gezang 165 Gezang 10

Lezen : Jacobus 4. PvN 84 Gezang 160 Opwekking 733 Gezang 161 Opwekking 614 Opwekking 430 Opwekking 544 Gezang 165 Gezang 10 Welkom Lezen : Jacobus 4 PvN 84 Gezang 160 Opwekking 733 Gezang 161 Opwekking 614 Opwekking 430 Opwekking 544 Gezang 165 Gezang 10 Votum en groet Onze hulp is in de naam van de Heer, die hemel en aarde

Nadere informatie

Liturgie morgendienst Zondag 11 augustus Gezang 329 vers 1 Liedboek voor de kerken

Liturgie morgendienst Zondag 11 augustus Gezang 329 vers 1 Liedboek voor de kerken Gezang 329 vers 1 Grote God, Gij hebt het zwijgen met uw eigen, met uw lieve stem verstoord. Maak de weg tot U begaanbaar, wees verstaanbaar; spreek Heer, uw gemeente hoort Gezang 329 vers 2 Heer, uw boodschap

Nadere informatie

Familie naar Psalm 133 Tekst & muziek: Marcel Zimmer 2012 Celmar Music

Familie naar Psalm 133 Tekst & muziek: Marcel Zimmer 2012 Celmar Music Familie naar Psalm 133 2012 Celmar Music Hoe mooi en hoe heerlijk als wij als familie, als broers en als zussen om elkaar geven, en open en eerlijk met elkaar omgaan, de vrede bewaren en eensgezind leven.

Nadere informatie

Oasemoment 'Blijde boodschap' Emmaüsparochie - donderdag 20 december 2018

Oasemoment 'Blijde boodschap' Emmaüsparochie - donderdag 20 december 2018 Oasemoment 'Blijde boodschap' Emmaüsparochie - donderdag 20 december 2018 Bijbeltekst We lezen uit de profeet Sefanja. Juich van vreugde, inwoners van Sion! Laat horen dat jullie blij zijn, mensen van

Nadere informatie

Zingen, uit het Nieuwe Liedboek, 145: 1,5,6 O Heer, mijn God, Gij koning van 't heelal

Zingen, uit het Nieuwe Liedboek, 145: 1,5,6 O Heer, mijn God, Gij koning van 't heelal De morgendienst in de Hoeksteen op 16 december 2018 Lied voor de dienst, van ds. Jaap Zijlstra (melodie van Gezang 429, Liedboek voor de kerken, Wie maar de goede God laat zorgen) Dit is mijn troost, ik

Nadere informatie

6 Mei Psalmen die Diverse Gevoelens Uitdrukken

6 Mei Psalmen die Diverse Gevoelens Uitdrukken 6 Mei Psalmen die Diverse Gevoelens Uitdrukken De volgende 16 psalmen bevatten een verscheidenheid aan sentimenten, die vanuit het hart van een gelovige aan zijn God worden uitgedrukt. In deze groep psalmen

Nadere informatie

Menze Fernandus van Houten

Menze Fernandus van Houten Liturgieboekje bij het afscheid van Menze Fernandus van Houten * Groningen, 10 februari 1931 Tolbert, 21 februari 2016 in een samenkomst op donderdag 25 februari 2016, om 11.00u in de Gereformeerde Kerk

Nadere informatie

Voorganger: Ds. W. Gugler Ouderling: Jan Grift Muziek: Double DJ Music Koster: D. Bruggeman Beamer: Coen Robbertsen

Voorganger: Ds. W. Gugler Ouderling: Jan Grift Muziek: Double DJ Music Koster: D. Bruggeman Beamer: Coen Robbertsen Voorganger: Ds. W. Gugler Ouderling: Jan Grift Muziek: Double DJ Music Koster: D. Bruggeman Beamer: Coen Robbertsen Welkom Opwekking 623 met wierook van aanbidding. met de wolk van mijn Geest. met het

Nadere informatie

GOD EERT JOZEF, DE SLAAF

GOD EERT JOZEF, DE SLAAF Bijbel voor Kinderen presenteert GOD EERT JOZEF, DE SLAAF Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: M. Maillot en Lazarus Aangepast door: M. Maillot en Sarah S. Vertaald door: Arnold Krul Geproduceerd

Nadere informatie

Voor David, de liefde van mijn leven

Voor David, de liefde van mijn leven Voor David, de liefde van mijn leven Ik ben gewoon gaan zitten en luisterde naar zijn stem. En in de liefdevolle woorden herkende ik Hem. Mijn God, mijn Goede Herder, U wil ik volgen, Heer. Leid mij op

Nadere informatie

Welkom en Afkondigingen >

Welkom en Afkondigingen > Welkom en Afkondigingen > Zingen: 146c: 1, 7 > > Stil gebed > Groet & Onze hulp> Gebed om ontferming > Zingen 152:2,4,9,10 > > > > Gebed > Lezen: Jesaja 40:1-11 > 1. Troost, troost mijn volk, zegt jullie

Nadere informatie

De angst van een stervend mens die zich afvraagt of God hem hoort.

De angst van een stervend mens die zich afvraagt of God hem hoort. 24 April Psa. 88 De angst van een stervend mens die zich afvraagt of God hem hoort. Een psalm van de Korachieten voor de koordirigent. Te zingen bij ziekte en droefheid. Het leerzame gedicht werd gemaakt

Nadere informatie

Om Jeremia zelfs nog meer zekerheid over Zijn plan te geven, geeft God nu een tastbare demonstratie van Zijn plannen.

Om Jeremia zelfs nog meer zekerheid over Zijn plan te geven, geeft God nu een tastbare demonstratie van Zijn plannen. 30 Juli Om Jeremia zelfs nog meer zekerheid over Zijn plan te geven, geeft God nu een tastbare demonstratie van Zijn plannen. Jer. 13:1-11 LINNEN RIEM EEN TEKEN. De HERE zei tegen mij: "Koop een linnen

Nadere informatie

15 Juli. EGYPTENAREN ZULLEN GOD KENNEN. De HERE zegt: MENSEN DIE AFGODEN VEREREN ZULLEN GOD KENNEN. Jes. 45:14. Jes. 45:15-25

15 Juli. EGYPTENAREN ZULLEN GOD KENNEN. De HERE zegt: MENSEN DIE AFGODEN VEREREN ZULLEN GOD KENNEN. Jes. 45:14. Jes. 45:15-25 15 Juli Jes. 45:14 EGYPTENAREN ZULLEN GOD KENNEN. De HERE zegt: De Egyptenaren, Ethiopiërs en Arabieren zullen aan u onderworpen zijn. Zij zullen met hun handelswaar bij u komen en het zal van u zijn.

Nadere informatie

SAMUËL, DIENAAR VAN GOD

SAMUËL, DIENAAR VAN GOD Bijbel voor Kinderen presenteert SAMUËL, DIENAAR VAN GOD Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: Janie Forest Aangepast door: Lyn Doerksen Vertaald door: Importantia Publishing Geproduceerd door:

Nadere informatie

- GK gezang 174 = LB 221 (zo vriendelijk en veilig als het licht)

- GK gezang 174 = LB 221 (zo vriendelijk en veilig als het licht) 5 februari 2017 17.00 uur A Kruizinga orgel: Piet Noort - gezongen votum / zegengroet / gezongen amen - GK psalm 63: 2. 3 (Uw liefde is het hoogste goed) - L: 2 Koningen 20: 1-11 - GK psalm 116: 1. 2.

Nadere informatie

EZECHIËL: MAN VAN VISIOENEN

EZECHIËL: MAN VAN VISIOENEN Bijbel voor Kinderen presenteert EZECHIËL: MAN VAN VISIOENEN Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: Lazarus Aangepast door: Ruth Klassen Vertaald door: Importantia Publishing Geproduceerd door:

Nadere informatie

Een herder kijkt verder kerstmusical

Een herder kijkt verder kerstmusical Kerstmorgen 25 december 2014 in Finsterwolde Een herder kijkt verder kerstmusical organist: dhr. W. Eelsing voorganger: Ds. W. Jöhlinger ORGELSPEL MEDEDELINGEN VAN DE KERKENRAAD STIL GEBED (tegelijk met

Nadere informatie

Welkom op het kerstfeest van groep 3 en 4

Welkom op het kerstfeest van groep 3 en 4 Welkom op het kerstfeest van groep 3 en 4 Komt allen tezamen, jubelend van vreugde: Komt nu, o komt nu naar Bethlehem! Ziet nu de Vorst der eng len hier geboren. Komt, laten wij aanbidden, komt, laten

Nadere informatie

Ik ben gewoon gaan zitten en luisterde naar zijn stem. En in de liefdevolle woorden herkende ik Hem.

Ik ben gewoon gaan zitten en luisterde naar zijn stem. En in de liefdevolle woorden herkende ik Hem. Ik ben gewoon gaan zitten en luisterde naar zijn stem. En in de liefdevolle woorden herkende ik Hem. Mijn God, mijn Goede Herder, U wil ik volgen, Heer. Leid mij op uw weg, iedere dag weer. Leid mij door

Nadere informatie

Liturgie 19 maart 2017

Liturgie 19 maart 2017 Liturgie 19 maart 2017 Votum en Groet Zingen Psalm 42: 1, 3 Evenals een moede hinde naar het klare water smacht, schreeuwt mijn ziel om God te vinden, die ik ademloos verwacht. Ja, ik zoek zijn aangezicht,

Nadere informatie

Datum Voorganger Kerkgebouw 14 juni 2015, uur ds. Rein den Hertog Maranathakerk

Datum Voorganger Kerkgebouw 14 juni 2015, uur ds. Rein den Hertog Maranathakerk Maranathakerk Liturgie 14 juni 2015 middag RdH Verdiepingsdienst Datum Voorganger Kerkgebouw 14 juni 2015, 16.30 uur ds. Rein den Hertog Maranathakerk Muzikale begeleiding: Tehilla Bijzonderheden: Heilig

Nadere informatie

Liturgie voor de Biddag. Wat vraag jij?

Liturgie voor de Biddag. Wat vraag jij? Liturgie voor de Biddag Wat vraag jij? Hervormde Gemeente Kerkwijk-Delwijnen-Nederhemert woensdag 13 maart 2019 Welkom! Samen met alle kinderen van de school, vaders en moeders, meesters en juffen en gemeenteleden

Nadere informatie

Waarom is het laatste hoofdstuk van het boek van Amos zo belangrijk voor de eindtijd?

Waarom is het laatste hoofdstuk van het boek van Amos zo belangrijk voor de eindtijd? De profeet Amos en de eindtijd. Waarom is het laatste hoofdstuk van het boek van Amos zo belangrijk voor de eindtijd? Wij hebben in het boek Amos de uiteenzetting gezien van de onveranderlijke wegen die

Nadere informatie

Voor de dienst op Eerste Kerstdag 2016 in de Hervormde kerk te Woudenberg. Aanvang uur.

Voor de dienst op Eerste Kerstdag 2016 in de Hervormde kerk te Woudenberg. Aanvang uur. L I T U R G I E Voor de dienst op Eerste Kerstdag 2016 in de Hervormde kerk te Woudenberg. Aanvang 10.45 uur. Voorganger: ds. A.D.J. Wessels Orgel : Steven Luitjes Trompet : Guido Grünbauer Orgelspel Binnenkomst

Nadere informatie

JV-avond Niet langer blind

JV-avond Niet langer blind Ogen zullen niet langer blind zijn, oren luisteren weer aandachtig; de onbezonnen geest verwerft kennis en inzicht, de tong van stotteraars spreekt vloeiend en vlot. Jesaja 32:4-5 JV-avond 22-03 Niet langer

Nadere informatie

Het wonder van het kruis. De omwisseling aan het kruis

Het wonder van het kruis. De omwisseling aan het kruis Het wonder van het kruis De omwisseling aan het kruis Het wonder van het kruis / De Omwisseling Vergeving Verlossing / Reiniging Genezing Bevrijding Verzoening Nieuw leven Getsemane Diezelfde avond ging

Nadere informatie

Orde van dienst voor zondag 16 augustus 2015, negende zondag van de zomer

Orde van dienst voor zondag 16 augustus 2015, negende zondag van de zomer Orde van dienst voor zondag 16 augustus 2015, negende zondag van de zomer Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 9.30 uur Organist: Wim Pardoen Voorganger: ds. Kees Benard = = = = = = = =

Nadere informatie

Zingen: OTH 45 - als een hert dat verlangt naar water. Zingen: Opwekking 468 - wij willen dat Jezus wordt verhoogd

Zingen: OTH 45 - als een hert dat verlangt naar water. Zingen: Opwekking 468 - wij willen dat Jezus wordt verhoogd Welkom Zingen: OTH 204 - kom tot de Vader Votum en groet Zingen: OTH187 - maak mij rein voor u Gebed Gezongen geloofsbelijdenis: Opwekking 426 Ja, ik geloof in Jezus Schriftlezing: Psalm 27 Zingen: OTH

Nadere informatie

Liturgie voor de Biddag. Wat vraag jij?

Liturgie voor de Biddag. Wat vraag jij? Liturgie voor de Biddag Wat vraag jij? Hervormde Gemeente Bruchem woensdag 13 maart 2019 Welkom! Samen met alle kinderen van de school, vaders en moeders, meesters en juffen en gemeenteleden gaan we deze

Nadere informatie

Votum en groet We belijden dat onze hulp en verwachting van God komt.

Votum en groet We belijden dat onze hulp en verwachting van God komt. Inleidend orgelspel Welkom en afkondigingen Door ouderling van dienst Stil gebed Votum en groet We belijden dat onze hulp en verwachting van God komt. De volgende liederen zingen we staande (indien mogelijk)

Nadere informatie

Gemeente van de Heer,

Gemeente van de Heer, Tekst voor de prediking is Ezechiël 1:10 Hun gezichten leken van voren op het gezicht van een mens en van rechts op de muil van een leeuw, van links op de kop van een stier en van achteren op de bek van

Nadere informatie

De profetische aspecten uit het boek Jozua. Wanneer speelt de geschiedenis, die beschreven wordt, in het boek Jozua zich af?

De profetische aspecten uit het boek Jozua. Wanneer speelt de geschiedenis, die beschreven wordt, in het boek Jozua zich af? De profetische aspecten uit het boek Jozua. Wanneer speelt de geschiedenis, die beschreven wordt, in het boek Jozua zich af? Welke immens wonderlijke gebeurtenissen had Gods volk ervaren op het moment

Nadere informatie

Bijbel voor Kinderen presenteert HET ONTSTAAN VAN DE EERSTE GEMEENTE

Bijbel voor Kinderen presenteert HET ONTSTAAN VAN DE EERSTE GEMEENTE Bijbel voor Kinderen presenteert HET ONTSTAAN VAN DE EERSTE GEMEENTE Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: Janie Forest Aangepast door: Ruth Klassen Vertaald door: Importantia Publishing Geproduceerd

Nadere informatie

Ds. Arjan van Groos ( ) Tekst: Zacharia 2, Middagdienst. Broeders en zusters,

Ds. Arjan van Groos ( ) Tekst: Zacharia 2, Middagdienst. Broeders en zusters, Ds. Arjan van Groos (1962-2014) Tekst: Zacharia 2, 14-17 Middagdienst Broeders en zusters, 1. Votum 2. Zegengroet 3. Zingen : Psalm 116 : 1, 3 en 7 4. Gebed voor de opening van het Woord 5. Schriftlezing

Nadere informatie

31 maart :00 / 10:30

31 maart :00 / 10:30 31 maart 2019 9:00 / 10:30 Voorganger: ds. Werner Gugler Ouderling: Michiel Nieboer / Aalt Bos Organist: W.J. Schaap Lector: Evert Lubbersen / Marlies de Vroom Koster: H. Hoorn / Niels Kuyt Psalm 62 Votum

Nadere informatie

Liturgie 23 juni bevestiging ambtsdragers

Liturgie 23 juni bevestiging ambtsdragers Liturgie 23 juni 2019 bevestiging ambtsdragers Votum en groet Zingen Hemelhoog 475 God maakt vrij In de naam van de Vader, in de naam van de Zoon, in de naam van de Geest voor Uw troon, zijn wij hier gekomen

Nadere informatie

Liturgie 22 januari Avondmaal

Liturgie 22 januari Avondmaal Liturgie 22 januari 2017 Avondmaal Votum en Groet Zingen Hemelhoog 209 Zie hoe Jezus lijdt voor mij Zie hoe Jezus lijdt voor mij, aan het kruis de dood nabij. Die voor mij het oordeel draagt; Hij die tot

Nadere informatie

1 Habakuk was een profeet. God liet hem in een droom weten wat er zou gebeuren.

1 Habakuk was een profeet. God liet hem in een droom weten wat er zou gebeuren. Habakuk 1 1 Habakuk was een profeet. God liet hem in een droom weten wat er zou gebeuren. Habakuk stelt vragen aan God Habakuk begrijpt niet wat God doet 2 Habakuk zei: Heer, hoe lang moet ik nog om hulp

Nadere informatie

Boek1. Les 1. Dit is het verhaal van Maria. Dit is het verhaal van de engel. Dit is het verhaal van Jezus.

Boek1. Les 1. Dit is het verhaal van Maria. Dit is het verhaal van de engel. Dit is het verhaal van Jezus. Boek1. Les 1. Dit is het verhaal van Maria. Dit is het verhaal van de engel. Dit is het verhaal van Jezus. De engel zei: God zal jou een kind geven. God zal jou Zijn Kind geven. God zal jou Jezus geven.

Nadere informatie

Jakob, een voorbeeld van bekering Lezen: Hosea 12:1-15

Jakob, een voorbeeld van bekering Lezen: Hosea 12:1-15 22-09 - Jakob, een voorbeeld van bekering Lezen: Hosea 12:1-15 Jakob, een voorbeeld van bekering? Dat is toch niet te begrijpen? Je kent de hele geschiedenis van Jakob wel. Wat heeft hij er een puinhoop

Nadere informatie

Binnenkomst in stilte in de donkere kerk. We zingen:

Binnenkomst in stilte in de donkere kerk. We zingen: Jaargang 8, nummer 19 Voorganger: ds. Piet Jan Rebel Koor o.l.v. Tanja van Dijk Piano: Myrre van Dijk, David van Dijk Zaterdag 20 april 2019 Paaswake Een nacht vol hoop Binnenkomst in stilte in de donkere

Nadere informatie

Hartelijk welkom in de kerk! Thema 2 Blij met beleving!

Hartelijk welkom in de kerk! Thema 2 Blij met beleving! Hartelijk welkom in de kerk! Thema 2 Blij met beleving! Mededelingen Wilt u aub uw mobiele telefoons uitzetten i.v.m. storing van de beeldopnames? Lied van de week Lied Thuis in Gods huis Couplet 1 en

Nadere informatie

MET NEHEMIA HET OUDE JAAR UIT EN HET NIEUWE JAAR IN

MET NEHEMIA HET OUDE JAAR UIT EN HET NIEUWE JAAR IN BIJBELLEESROOSTER VOOR GEZINNEN met kinderen in de basisschoolleeftijd STILSTAAN BIJ OUD & NIEUW MET NEHEMIA HET OUDE JAAR UIT EN HET NIEUWE JAAR IN 28 december: Terugkijken Lees Nehemia 1:1-7 Stel je

Nadere informatie

Wie worden als getuigen genoemd om aan te tonen hoe triest het volk Juda bezig is?

Wie worden als getuigen genoemd om aan te tonen hoe triest het volk Juda bezig is? De schuld van het volk vastgesteld. Wie worden als getuigen genoemd om aan te tonen hoe triest het volk Juda bezig is? Jesaja 1:2 2 Luister, hemel, neem ter ore, aarde! Want de HEERE spreekt: Ik heb kinderen

Nadere informatie

Zingen Adventsproject Lied met de kinderen God zal met ons zijn God zal met ons zijn, God is Immanuel. God zal met ons zijn, de God van Israël.

Zingen Adventsproject Lied met de kinderen God zal met ons zijn God zal met ons zijn, God is Immanuel. God zal met ons zijn, de God van Israël. Liturgie zondag 16 december 2018 Morgendiensten Andreaskerk Putten Voorganger ds. Reinoud Koning Organist Rik Nijs / Jan W. van den Brink Lector Thea Bos / Desiree van Meerveld Koster Harry Hoorn Techniek

Nadere informatie

Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel

Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel Naam: Met wie ben je gekomen: _ Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel Naam: Met wie ben je gekomen: _ De kerkenraad komt binnen en de afkondigingen worden

Nadere informatie

Bijbel voor Kinderen presenteert VEERTIG JAREN LANG

Bijbel voor Kinderen presenteert VEERTIG JAREN LANG Bijbel voor Kinderen presenteert VEERTIG JAREN LANG Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: Janie Forest Aangepast door: Lyn Doerksen Vertaald door: Importantia Publishing Geproduceerd door:

Nadere informatie

L

L 1 2 3 4 5 6 7 8 Voorganger: God, hier zijn wij, mensen van heinde en verre, verlangend naar uw nabijheid en kracht. Daarom roepen wij: Allen 9 Voorganger: Wij, levend in een wereld getekend door vervreemding

Nadere informatie