Inhoud. Interviews. Enquête. Resulaten enquête. Conclusie interview. Aanbevelingen. Bijlage en visualisering

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Inhoud. Interviews. Enquête. Resulaten enquête. Conclusie interview. Aanbevelingen. Bijlage en visualisering"

Transcriptie

1 Inhoud Interviews Enquête Resulaten enquête Conclusie interview Aanbevelingen Bijlage en visualisering

2 Interviews Naam: Perry van Pruissen Leeftijd: 45 Beroep: Supply Chain Manager bij Banner Pharmacaps Hoe vaak koopt u nieuwe meubels? Toen ik en mijn vrouw voor het eerst samen gingen wonen deden wij onze eerste aankoop wat betreft meubels. Zo n acht jaar later toen wij gingen verhuizen naar een groter huis hebben wij extra meubels bij moeten kopen en aantal vervangen. Tussen deze periode door zijn er nog wel een aantal meubels vervangen door nieuwe. Hoe vaak wij daadwerkelijk meubels aanschaffen is dus moeilijk te zeggen, ik schat dat wij eens in de drie jaar nieuwe meubels kopen. Oriënteert u zich op het internet als u op zoek gaat naar nieuwe meubels? Voordat wij daadwerkelijk meubels aan gaan schaffen wordt er eerst onderzoek gedaan op het internet. Natuurlijk is het ook al weleens voorgekomen dat wij spontaan terecht kwamen bij een mooie meubel en deze aanschaften zonder dat we onderzoek hebben gedaan. Hoe gaat u te werk wanneer u meubels op het internet zoekt? Allereerst gaan wij zoeken naar de desbetreffende soort meubel via een zoekmachine. Vrijwel altijd maak ik gebruik van Google wanneer ik naar iets zoek op het internet. Indien ik vergelijkingssites zie staan, ga ik hierop verder zoeken. In andere gevallen kijk ik vooral naar de afbeeldingen en ga verder met de meubels die me aanspreken. Maakt u gebruik van sociale media? Heeft dit invloed op uw keuze? Ik maak zeker gebruik van sociale media. Vooral Facebook gebruik in mijn vrije tijd en daarnaast maak ik ook gebruik van LinkedIn. LinkedIn gebruik ik echter meer voor zakelijke doeleinden. Het gebruik van sociale media heeft geen invloed op de keuze die ik maak met betrekking tot de aanschaf van een meubel. In welke mate is de tekst die bij het product staat doorslaggevend voor de aankoop? Zoals eerder vermeld kijk ik in eerste instantie vooral naar het plaatje. Wanneer er een meubel mij interesse wekt, zal ik de productspecificaties door gaan nemen. Deze tekst zal uiteindelijk wel de doorslag geven wat betreft mijn keuze voor een meubel. Welke websites bezoekt u wanneer u gebruik maakt van het internet in uw vrije tijd? Wanneer ik in mijn vrije tijd gebruik maak van het internet bekijk ik vooral nieuwssites. Daarnaast maak ik ook veel gebruik van Facebook en bezoek ik sites die in relatie staan tot mijn hobby muziek. Dit zijn sites zoals Soundcloud, Mixcloud en Beatport.

3 Naam: Luc Stijns Leeftijd: 34 Beroep: Docent Engels Hoe vaak koopt u nieuwe meubels? Tot nu toe heb ik nog maar een keer echt meubels aangeschaft voor mijn huis. Wel is het in de loop der jaren voorgekomen dat er een aantal meubels zijn vervangen. Ik schat dat ik ongeveer eens in de drie jaar een nieuwe meubel koop. Oriënteert u zich op het internet als u op zoek gaat naar nieuwe meubels? Voordat ik naar de fysieke winkel ga voor een nieuwe meubel doe ik eerst research op het internet. Dit is echter wel vooral voor de grotere meubels die in relatie staan tot grotere bedragen. Wanneer ik op zoek ga naar kleinere meubels die gepaard gaan met minder kosten, kan het ook voorkomen dat ik in de winkel zelf op zoek ga naar een meubel die mij aanspreekt. Hoe gaat u te werk wanneer u meubels op het internet zoekt? Ik maak dan gebruik van de zoekmachine Google en zoek op het soort meubel dat ik wil aanschaffen. Op de websites zelf kijk ik vooral eerst naar de afbeeldingen, het gaat er tenslotte om hoe de meubel eruit ziet. Wanneer een meubel mij aanspreekt, ga ik me verder verdiepen in de bijbehorende specificaties. Maakt u gebruik van sociale media? Heeft dit invloed op uw keuze? Ik maak gebruik van sociale media. Vooral van Facebook maak ik gebruik. Daarnaast gebruik ik ook Instagram in mijn vrije tijd. LinkedIn gebruik ik ook, maar dat is eerder meer zakelijk gericht. In welke mate is de tekst die bij het product staat doorslaggevend voor de aankoop? Zoals ik eerder al zei zal ik eerst kijken naar de afbeelding die op de website staat. Vervolgens zal ik de tekst gaan lezen, waarin de specificaties van de meubel worden benoemd. De tekst zal uiteindelijk de doorslag geven of ik naar de fysieke winkel ga om te bekijken hoe de meubel er werkelijk uit ziet. Welke websites bezoekt u wanneer u gebruik maakt van het internet in uw vrije tijd? In mijn vrije tijd maak ik vooral gebruik van sociale media. Verder bezoek ik regelmatig nieuwssites en dan vooral degene met nieuws over voetbal. Tenslotte bezoek ik ook weleens sites met betrekking tot auto s.

4 Naam: Lotte van Berkel Leeftijd: 36 Beroep: Eigenaar bij Lotsofstyle Hoe vaak koopt u nieuwe meubels? Vanwege mijn eigen zaak die zich richt op de binnenhuisinrichting, kom ik veelal in contact met meubels en de trends daarin. Hierdoor kom ik zelf ook veelal in de verleiding om nieuwe meubels te kopen. Ik schat dat ik eens per half jaar weleens een nieuwe meubel koop. Dit zijn echter wel de meubels die niet zoveel kosten. Met duurdere meubels zoals een bank kan ik wel een aantal jaren door. Oriënteert u zich op het internet als u op zoek gaat naar nieuwe meubels? Vanwege mijn baan houd ik vooral veel sites in de gaten waarop veelal de trends te vinden zijn binnen de meubelwereld. Hierdoor oriënteer ik me automatisch veel op meubels. Hoe gaat u te werk wanneer u meubels op het internet zoekt? Zoals eerder gezegd oriënteer ik me meubels vanwege mijn baan. Wanneer ik een meubel heb gevonden die mij aanspreekt, ga ik zoeken via Google en kijk naar de meubelzaken die mij aanspreken. Op de websites van deze meubelzaken kijk eerst naar de afbeeldingen en daarna de bijbehorende tekst. Maakt u gebruik van sociale media? Heeft dit invloed op uw keuze? Ik maak gebruik van meerdere sociale platformen en doe dit voor zowel zakelijke doeleinden als voor vermaak. De platformen die ik gebruik kunnen namelijk nuttig zijn voor beide doeleinden. Ik maak gebruik van Instagram, LinkedIn en Facebook. Facebook gebruik ik het meest van de drie. In welke mate is de tekst die bij het product staat doorslaggevend voor de aankoop? Zoals eerder gezegd richt ik me vooral op de afbeeldingen. Meubels gaan tenslotte veelal om het zicht. Wanneer het uiterlijk van de meubel me bevalt ga ik me richten op de bijbehorende tekst. Deze tekst zal uiteindelijk wel de doorslag geven tot mijn keuze. Welke websites bezoekt u wanneer u gebruik maakt van het internet in uw vrije tijd? Ik bezoek veelal sites die in relatie staan tot trends rondom lifestyle. Hier valt te denken aan sites met woontrends. Een aantal voorbeelden zijn VTWonen, Droomhome en Woontrendz. Verder bezoek ik sociale media sites en nieuwssites.

5 Naam: Michael Theuns Leeftijd: 30 Beroep: Loodgieter Hoe vaak koopt u nieuwe meubels? Dat doet mijn vriendin vooral. We kopen nooit zo vaak allemaal nieuwe meubels tegelijk, soms gaat er wat weg en soms komt er wat bij. Een nieuwe bank kopen we niet zo vaak, misschien eens in de 5-10 jaar. Een bank is natuurlijk een grote uitgave. We hebben onlangs nog een nieuwe hoekbank gekocht. Die hebben wij zien staan bij een winkel waar een kennis ook een bank had gekocht. Zodoende hebben wij besloten daar tot aankoop over te gaan. Oriënteert u zich op het internet als u op zoek gaat naar nieuwe meubels? Over het algemeen niet echt, het is soms wel handig om op het internet te kijken naar modellen die je mooi vindt, maar een bank kopen op het internet zou ik niet doen. Je wil toch liever even kijken hoe de bank er in het echt uitziet en hoe hij zit. Sommige websites als Leen Bakker hebben wel een duidelijk online assortiment waar je kan zien wat ze verkopen, maar ik ga toch liever even langs om rustig te kijken. Het is natuurlijk ook gewoon gezellig. Hoe gaat u te werk wanneer u meubels op het internet zoekt? Als ik meubels zoek op internet kijken we vaak een beetje rond via Google, en zoeken we bijvoorbeeld op witte hoekbank met patroon. Via afbeeldingen kijken we dan naar banken die wel zouden kunnen lijken op waar we naar op zoek zijn. Als we niet vinden wat we in ons hoofd hebben, dan gaan we liever gewoon naar een winkel. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat we een hoekbank zien waar we nog niet aan hadden gedacht maar wat we wel erg mooi vinden. Maakt u gebruik van sociale media? Heeft dit invloed op uw keuze? Nee, ik maak eigenlijk geen gebruik van sociale media. Ik heb vroeger wel Hyves gehad. Mijn vriendin gebruikt welk Twitter en Facebook, maar ik denk niet dat dat veel effect heeft op de aankoop van meubelen voor ons. In welke mate is de tekst die bij het product staat doorslaggevend voor de aankoop? Het is natuurlijk belangrijk dat de afbeeldingen duidelijk zijn en dat de maten en details van de producten goed vermeld zijn. Je wil bij bijvoorbeeld een hoekbank natuurlijk weten of hij past in de woonkamer en hoe de stof is. Veel verkooptekst erbij is niet zo belangrijk. Welke websites bezoekt u wanneer u gebruik maakt van het internet in uw vrije tijd? Ik kijk veel op nieuwssites en af en toe op websites die te maken hebben met mijn beroep. Ook kijk ik wel eens naar films via het internet, en zit ik op YouTube.

6 Naam: Hans van den Broeck Leeftijd: 41 Beroep: Senior Product Manager Hoe vaak koopt u nieuwe meubels? Wij kopen best vaak nieuwe meubels, mijn vrouw vindt dat belangrijk. Zij werkt ook in een meubelwinkel in de Hoekse Waard, vandaar dat ze er veel mee bezig is. Af en toe komen er weer nieuwe dingen bij om te zorgen dat het huis er gezellig en up to date uitziet. Eigenlijk komt er elke maand wel weer wat bij. De grotere meubels doen we uiteraard langer mee, zo hebben we dezelfde hoekbank al 2 jaar. Oriënteert u zich op het internet als u op zoek gaat naar nieuwe meubels? Uiteraard kijk ik samen met mijn vrouw op het internet naar wat er te vinden is. Ze heeft zelf ook heel veel kennis van wat er speelt in de meubelwereld en weet dus ook vaak precies waar ze naar op zoek is. We kijken vooral op internet om een beetje inspiratie op te doen, maar in de winkels gaan we pas echt goed op zoek. Hoe gaat u te werk wanneer u meubels op het internet zoekt? We kijken naar de nieuwste trends op woongebied en websites als Eigen Huis en Tuin en VTWonen helpen daarbij. Zo kijken we wat er mooi en bijtijds uit ziet. Verder gebruiken we het internet niet zo veel voor meubels. Maakt u gebruik van sociale media? Heeft dit invloed op uw keuze? Ik gebruik Twitter, en daar zit ik dan ook vooral op voor mijn vakgebied. Aan Facebook doe ik niet. Ik denk niet dat meubels op social media zin hebben voor de verkoop, want het gebruik van social media lijkt me niet het moment dat je inspeelt op de zoektocht naar meubelen. Dit heeft dus geen invloed. In welke mate is de tekst die bij het product staat doorslaggevend voor de aankoop? Meubels op internet moeten natuurlijk duidelijk worden beschreven en het is belangrijk hoe het product kwalitatief er voor staat. De teksten die je vaak ziet bij meubels zijn pure verkooppraatjes; Het is leuk om te lezen maar geeft niet de indruk dat ik juist daarom tot kopen over zou gaan. Welke websites bezoekt u wanneer u gebruik maakt van het internet in uw vrije tijd? Ik zit veel op Telegraaf.nl, en kijk op RTLXL en Uitzending Gemist op de ipad. Mijn vrouw kijkt veel naar woontrends op internet, zoals VTwonen. Wat ik ook een leuke site vind is GeenStijl, vaak staan er wel scherpe blogs op.

7 Enquête Wat is uw geslacht? - Man - Vrouw Wat is uw leeftijd? Wat is van uw huishouden het maandelijkse netto inkomen (bestaande uit salaris(sen), eventuele uitkeringen, toeslagen etc.)( deze informatie zal niet openbaar worden gemaakt en dient alleen ten gunste van het onderzoek) (ordinaal) Wat is de samenstelling van uw huishouden? 1. Samenwonend met kinderen 2. Samenwonden zonder kinderen 3. Alleenstaand met kinderen 4. Alleenstaand zonder kinderen 5. Hoe vaak koopt u nieuwe meubelen 1. Meer dan eens per jaar 2. Eens per jaar 3. Eens per 2 jaar 4. Eens per 3 jaar of minder 6.Wanneer u nieuwe meubelen koopt, koopt u deze dan in de winkel of online? - In de winkel - Online - Beiden - Anders 7. Wanneer u naar meubels zoekt, welke bronnen gebruikt u dan om informatie te vinden? (meerdere antwoorden mogelijk) - Websites - Zoekmachines ( Google, Bing, Yahoo) - Blogs - Social Media - Online advertenties - Reclame folders - In de winkel zelf - Via kennissen, familie of vrienden

8 8. Op welke social media platformen bent u actief? - Facebook - Intagram - Twitter - Pinterest - Google+

9 Resultaten Enquête Om de juiste respondenten te vinden zijn we naar de Woonboulevard gegaan om mensen te enquêteren; we hebben onder andere klanten van Pronto Wonen gevraagd mee te doen aan de enquête. Valid Hoe vaak koopt u nieuwe set meubelen? Frequenc y Valid Cumulative Eens per jaar 4 16,0 16,0 16,0 Eens per 2 jaar 3 12,0 12,0 28,0 Eens per 3 jaar 4 16,0 16,0 44,0 Minder dan eens per 3 jaar 14 56,0 56,0 100,0 Total ,0 100,0 Opvallend is dat meer dan de helft van alle ondervraagde minder dan eens per 3 jaar meubelen koopt. Met meubelen bedoelen we bij deze vraag specifiek grote meubelen als banken en kasten. Aankoop en beslissingsproces respondenten Bij deze vraag is specifiek toegelicht dat meubelen in deze context zowel grote als kleine aankopen betreffen. Hier ziet men dat nog steeds een proportioneel van de klanten graag meubelen in de winkel koopt. Dit kan te maken hebben met het feit dat men bij dit soort aankopen het product graag wil bekijken en mogelijk testen. Hier valt te zien weinig mensen gebruik maken van blogs hoewel blogs in meerdere branches onverminderd populair blijken. De meningen van andere gebruikers telt tegenwoordig mee. Wellicht dat het in deze branche niet van toepassing is omdat smaak een grote factor speelt. Deze laten blijken dat men zich vaak vooraf orienteerd maar zich in de winkel laat inspireren, dit is naar voren gekomen tijdens gesprekken met de respondenten. Daarnaast is de reclamefolder in deze branche nog populair. Printed media heeft

10 in vele branches plaats gemaakt voor digitale informatie, een manier om de doelgroep goed te bereiken kan via printed media. Wanneer men kijkt naar de antwoorden van de respondenten betreffende online advertenties kan gesteld worden dat deze niet zo effectief zijn. Hier valt te zien weinig mensen gebruik maken van blogs hoewel blogs in meerdere branches onverminderd populair blijken. De meningen van andere gebruikers telt tegenwoordig mee. Wellicht dat het in deze branche niet van toepassing is omdat smaak een grote factor speelt. Social Media gebruik Als advies aan de hand van deze gegevens valt te stellen dat er mogelijk kansen zijn de doelgroep te bereiken via Google+. Vaak heet Google+ een hoge involvment als het gaat om bedrijfspagina s. Niet alleen kan de doelgroep bereikt worden via Google+, ook kan Google+ SEO technisch een voordeel opleveren. Een sterke Google+ pagina luidt dan ook het advies.

11 Conclusie interview De ondervraagden kopen gemiddeld eens in de enkele jaren, ongeveer 3, nieuwe (grote) meubels. Kleinere meubels worden wel vaker gekocht en eventueel verkocht. Het zoeken naar meubels wordt vaak gedaan via Google, waarbij de mensen dan in de orientatiefase zitten. Er worden praktisch geen aankopen gedaan via internet. Social media heeft een kleine invloed op de aantrekking van de klant, omdat de klant de producten toch vaak liever in het echt ziet. Dit heeft te maken met de sterke smaakgebondenheid van de producten. Afbeeldingen zijn belangrijk wanneer meubels worden aangeprezen via het internet. Het is belangrijk voor de klant om te kunnen zien hoe het product er precies uit ziet, en hoe de kwaliteit ervan is (stoffen, grootte enz.). De doelgroep wordt het best aangesproken door duidelijke informatie met een niet opdringerige inhoud. Dankzij de orientatiefase waar vrijwel de gehele groep zich in bevindt via het internet kan dit potentiele klanten afschrikken. Facebook wordt door bijna de gehele doelgroep gebruikt. Tevens zijn kanalen als Twitter ook interessant om aandacht op te wekken. LinkedIn is onder de doelgroep ook populair maar is hiervoor niet geschikt. De websites die in de vrije tijd worden bekeken zijn vaak nieuwssites en websites gerelateerd aan hobby s. Omdat dit zo verschillend is kan hier geen conclusie van worden gemaakt.

12 Advies Aan hand van de interviews Probeer op internet niet te graag te willen verkopen en probeer vooral de aandacht van de klant te trekken en te zorgen dat deze meer informatie verlangt. Zorgt dat er goede informatie beschikbaar is en dat de producten in het echt bekeken kunnen worden. Maak goede afbeeldingen en verspreid die ook zoveel mogelijk (goede SEO zorgt voor zichtbaarheid bij Google Afbeeldingen). Facebook is een goed advertentiekanaal, net als nieuwssites. Ook zijn websites rondom lifestyle en woongenot een goed medium. Aan hand van de enquête Kijk nog eens kritisch naar de reclame folder en probeer deze te intergreren met de nieuwsbrief. Een overzicht van het assortiment en de aanbiedingen zijn mogelijk een goede manier men te mobileseren de website te bezoeken of naar de winkel te komen. Verder blijkt dat op het gebied van social media er mogelijk kansen zijn de doelgroep te bereiken via Google+. Vaak heet Google+ een hoge involvment als het gaat om bedrijfspagina s. Niet alleen kan de doelgroep bereikt worden via Google+, ook kan Google+ SEO technisch een voordeel opleveren. Een sterke Google+ pagina is dan ook het advies.

13 Bijlage & Visualisering Valid Zoekmachines Frequen cy Valid Cumulative Ja 19 76,0 76,0 76,0 Nee 6 24,0 24,0 100,0 Total ,0 100,0 Valid Blogs Frequen cy Valid Cumulative Ja 9 36,0 36,0 36,0 Nee 16 64,0 64,0 100,0 Total ,0 100,0 Valid Website Frequency Valid Cumulative Ja 17 68,0 68,0 68,0 Nee 8 32,0 32,0 100,0 Total ,0 100,0 Valid Onlineadvertentie Frequen cy Valid Cumulative Ja 9 36,0 36,0 36,0 Nee 16 64,0 64,0 100,0 Total ,0 100,0 Vali d Socialmedia Freque ncy Perce nt Valid Cumulati ve Ja 16 64,0 64,0 64,0 Nee 9 36,0 36,0 100,0 Tot al ,0 100,0

14 Reclamefolder Frequency Valid Cumulative Valid Ja 13 52,0 52,0 52,0 Nee 12 48,0 48,0 100,0 Total ,0 100,0 Winkel Frequen Valid Cumulative cy Ja 16 64,0 72,7 72,7 Valid Nee 6 24,0 27,3 100,0 Total 22 88,0 100,0 Missin Syste 3 12,0 g m Total ,0

15

16

17 Consultancy Case Les week 9 Wij doen een onderzoek voor een meubelzaak in Waspik (De Statiewonen). Zij willen weten hoe ze mensen tussen de 30 en 45 jaar die vaak voor de tweede keer meubels gaan aanschaffen moeten bereiken. Hun huidige klantengroep is namelijk veelal 45+ en zij denken door het inzetten van online marketing dat ze een net iets jongere doelgroep beter kunnen bereiken. Het assortiment van de winkel bestaat uit een totaaloplossing van wooninrichting en zit in een hoger prijssassortiment. Wij zijn benieuwd hoe deze doelgroep op het internet zoekt naar mogelijkheden voor het aanschaffen van meubilair. Taak Analyseer het zoekgedrag van mannen en vrouwen van tussen de met een modaal inkomen Specificeer 5 doelstellingen waaraan het moet voldoen: 1- Welke zoekwoorden gebruikt deze doelgroep? 2- Welke zoekmachines en social media kanalen worden er door deze doelgroep gebruikt? 3- Hoeveel leest deze groep van een tekst 4- Hoe wil deze groep aangesproken worden 5- Wat vindt deze groep online nog meer interessant. Omschrijving Modaal vanwege het hoge prijssegment van het assortiment. Leest de doelgroep vaak hele teksten of zijn korte krachtige kopjes effectiever? Via welke websites valt er eventueel te adverteren voor ons bedrijf.

GROTE WOONONDERZOEK. Hoe woonwinkelt Nederland in 2015? WHITEPAPER

GROTE WOONONDERZOEK. Hoe woonwinkelt Nederland in 2015? WHITEPAPER GROTE WOONONDERZOEK Hoe woonwinkelt Nederland in 2015? 01 WHKMP S GROTE WOONONDERZOEK van inspiratie tot aankoop DirectResearch heeft meer dan 750 respondenten ondervraagd in opdracht van wehkamp Toen

Nadere informatie

ZeelandNet.nl Bezoekersprofiel

ZeelandNet.nl Bezoekersprofiel ZeelandNet.nl Bezoekersprofiel 22 mei 2014 Walter Bil Marketing Services 1 Korte samenvatting 2 Bezoekers van ZeelandNet.nl komen uit Zeeland en zijn voornamelijk mannen van gemiddeld 58 jaar die klant

Nadere informatie

Waar liggen je kansen online?

Waar liggen je kansen online? Waar liggen je kansen online? Onderzoek het, kijk naar je doelgroep De essentie van een goede online strategie is het aanbieden en creëren van relevante informatie en die informatie op het juiste moment

Nadere informatie

PERSONAL CARE WHITEPAPER JONGERE VROUWEN STAAN MEER OPEN VOOR HET PROBEREN VAN NIEUWE PRODUCTEN 55% VAN NEDERLANDERS

PERSONAL CARE WHITEPAPER JONGERE VROUWEN STAAN MEER OPEN VOOR HET PROBEREN VAN NIEUWE PRODUCTEN 55% VAN NEDERLANDERS WHITEPAPER PERSONAL CARE 55% VAN NEDERLANDERS STAAT OPEN VOOR EEN NIEUWE AANBIEDER OP HET GEBIED VAN PERSOONLIJKE VERZORGING JONGERE VROUWEN STAAN MEER OPEN VOOR HET PROBEREN VAN NIEUWE PRODUCTEN Vrouwen

Nadere informatie

WHITEPAPER HOME DECO VROUWEN TOT 35 ZIJN VOORLOPERS OP HET GEBIED 66% VAN NEDERLANDERS STAAT OPEN

WHITEPAPER HOME DECO VROUWEN TOT 35 ZIJN VOORLOPERS OP HET GEBIED 66% VAN NEDERLANDERS STAAT OPEN WHITEPAPER HOME DECO 66% VAN NEDERLANDERS STAAT OPEN VOOR VROUWEN TOT 35 ZIJN VOORLOPERS OP HET GEBIED VAN Nederlanders houden zich graag bezig met het inrichten van hun huis. Vrouwen hebben meer interesse

Nadere informatie

WHITEPAPER FOOD VROUWEN TOT 35 JAAR ZIJN VOORLOPERS OP HET GEBIED VAN VOEDING

WHITEPAPER FOOD VROUWEN TOT 35 JAAR ZIJN VOORLOPERS OP HET GEBIED VAN VOEDING WHITEPAPER FOOD 70% VAN DE NEDERLANDERS STAAT OPEN VOOR NIEUWE AANBIEDERS VAN VOEDINGSMIDDELEN VROUWEN TOT 35 JAAR ZIJN VOORLOPERS OP HET GEBIED VAN VOEDING Vrouwen hebben een grotere interesse in voeding,

Nadere informatie

ESSAY. Hoe kan Oxford House efficiënter online communiceren naar zijn potentiele opdrachtgevers? Essay. Lexington Baly 1592180

ESSAY. Hoe kan Oxford House efficiënter online communiceren naar zijn potentiele opdrachtgevers? Essay. Lexington Baly 1592180 ESSAY Hoe kan Oxford House efficiënter online communiceren naar zijn potentiele opdrachtgevers? Essay Lexington Baly 1592180 Seminar: Dream Discover Do Essay Docent: Rob van den Idsert Effectief gebruik

Nadere informatie

Online Marketing. Door: Annika Woud ONLINE MARKETING

Online Marketing. Door: Annika Woud ONLINE MARKETING Online Marketing Door: Annika Woud 1 Inhoudsopgaven 1 Wat is online marketing? 2 Hoe pas je online marketing toe op een website? Hoe pas je het toe? SEO Domeinnaam HTML Google Analytics Advertenties op

Nadere informatie

MINI-WHITEPAPER Personeel werven de mogelijkheden

MINI-WHITEPAPER Personeel werven de mogelijkheden MINI-WHITEPAPER Personeel werven de mogelijkheden Als uw bedrijf groeit of als één van uw werknemers het bedrijf verlaat, heeft u nieuw personeel nodig. U heeft echter zelf niet de tijd en/of de kennis

Nadere informatie

WHITEPAPER HEALTH 51% VAN NEDERLANDERS STAAT OPEN VOOR NIEUWE AANBIEDERS VAN GEZONDHEIDS PRODUCTEN

WHITEPAPER HEALTH 51% VAN NEDERLANDERS STAAT OPEN VOOR NIEUWE AANBIEDERS VAN GEZONDHEIDS PRODUCTEN WHITEPAPER HEALTH NEDERLANDERS ZIJN GEEN VOORLOPERS OP HET GEBIED VAN GEZONDHEIDS- PRODUCTEN 51% VAN NEDERLANDERS STAAT OPEN VOOR NIEUWE AANBIEDERS VAN GEZONDHEIDS PRODUCTEN Vrouwen zijn meer geïnteresseerd

Nadere informatie

WAT JE MINIMAAL MOET WETEN OVER ONLINE MARKETING

WAT JE MINIMAAL MOET WETEN OVER ONLINE MARKETING WAT JE MINIMAAL MOET WETEN OVER ONLINE MARKETING INHOUD 1. Over SEO 2. Over Bloggen 3. Over Social Media 4. Over Email marketing 5. Over Google Adwords 6. Over Adverteren op Social Media 7. Over Affiliate

Nadere informatie

LIVE PERFORMANCE. Bijlage Onderzoek Social Media. Sander van de Rijt PTTM22

LIVE PERFORMANCE. Bijlage Onderzoek Social Media. Sander van de Rijt PTTM22 LIVE PERFORMANCE Bijlage Onderzoek Social Media Sander van de Rijt PTTM22 Inhoudsopgave Social Media onderzoek Heesakkers & Daniels bestrating 3 Wat is social media? 3 Voor- en nadelen social media 3 Voordelen

Nadere informatie

17 omzetverhogende marketing tips

17 omzetverhogende marketing tips 17 omzetverhogende marketing tips 1. Creëer je eigen youtube kanaal en gebruik het om je producten aan te kondigen, een aanbieding te doen of tips te geven. Kijk maar als voorbeeld naar het succes van

Nadere informatie

De digitale customer journey

De digitale customer journey De digitale customer journey 1 Inhoudsopgave Search Informatie zoeken voor aankoop p.3 Belangrijkste informatiebron p.4 Gezochte informatie tijdens oriëntatieproces p.5 Shop Voorkeur voor manier van aankoop

Nadere informatie

DE AUTOKOPER 2008-2013 Studie naar trends onder autokopers. AutoTrack.nl - Afdeling marketing E: marketing@autotrack.

DE AUTOKOPER 2008-2013 Studie naar trends onder autokopers. AutoTrack.nl - Afdeling marketing E: marketing@autotrack. DE AUTOKOPER 2008-2013 Studie naar trends onder autokopers AutoTrack.nl - Afdeling marketing E: marketing@autotrack.nl T: 020-5175175 Inhoud De achtergrond Resultaten autokoper Conclusies onderzoek Discussie

Nadere informatie

WHITEPAPER FASHION 22% VAN NEDERLANDERS IS VOORLOPER OP HET GEBIED VAN KLEDING 75% VAN NEDERLANDERS STAAT OPEN VOOR NIEUWE AANBIEDERS VAN KLEDING

WHITEPAPER FASHION 22% VAN NEDERLANDERS IS VOORLOPER OP HET GEBIED VAN KLEDING 75% VAN NEDERLANDERS STAAT OPEN VOOR NIEUWE AANBIEDERS VAN KLEDING WHITEPAPER FASHION 75% VAN NEDERLANDERS STAAT OPEN VOOR NIEUWE AANBIEDERS VAN KLEDING 22% VAN NEDERLANDERS IS VOORLOPER OP HET GEBIED VAN KLEDING Vooral vrouwen zijn geïnteresseerd in kleding. Zij zoeken

Nadere informatie

BLOGGIN. De relatie tussen MKB-moderetailers en modebloggers - succes ligt op de loer

BLOGGIN. De relatie tussen MKB-moderetailers en modebloggers - succes ligt op de loer BLOGGIN De relatie tussen MKB-moderetailers en modebloggers - succes ligt op de loer IN VIER STAPPEN NAAR SUCCES De komst van social media en de daarbijhorende blogs heeft het marketingcommunicatielandschap

Nadere informatie

Inhoud. De achtergrond Resultaten autokoper Conclusies onderzoek Bijlage

Inhoud. De achtergrond Resultaten autokoper Conclusies onderzoek Bijlage Inhoud De achtergrond Resultaten autokoper Conclusies onderzoek Bijlage 2 Autokoper 2008 Onderzoek AutoTrack.nl & Newcom onder n = 1.000 Consumenten hebben vertrouwen in de markt Internet en merkdealers

Nadere informatie

Hoger in Google. De 5 beste tips

Hoger in Google. De 5 beste tips Hoger in Google De 5 beste tips Linkruil en over optimalisatie van keywords, twee voorbeelden van achterhaalde SEO technieken die je zelfs een penalty van Google kunnen opleveren. Wat werkt anno 2016 wél

Nadere informatie

Case 4 - Consultancy

Case 4 - Consultancy Case 4 - Consultancy 27 april 2015 Dennis Langeveld Bert van Loo Lorianne Hooijmans Consultancy opdracht; Halalmakla Ontvangen opdracht Mijn groep werkt voor Halalmakla, een onderneming die is gespecialiseerd

Nadere informatie

9 mei 2017 Marlies Vringer, Senior Marketeer

9 mei 2017 Marlies Vringer, Senior Marketeer 9 mei 2017 Marlies Vringer, Senior Marketeer Definitie Social Selling Social selling is het op strategische wijze benutten van social media, door verkoop en marketing, voor het verkrijgen van klantinzicht,

Nadere informatie

Kortingscode gebruik onder online shoppers in Nederland

Kortingscode gebruik onder online shoppers in Nederland Kortingscode gebruik onder online shoppers in Nederland 5 jaar geleden deed de kortingscode haar intrede in Nederland. Met een kortingscode (ook bekend als actiecode) kan extra korting worden verkregen

Nadere informatie

Topline results Groupon: virtueel Paard van Troje? SRM

Topline results Groupon: virtueel Paard van Troje? SRM Topline results Groupon: virtueel Paard van Troje? SRM Arno van Welzen woensdag 26 oktober 2011 SRM-1103_AvW 10789 Topline results Groupon: virtueel Paard van Troje? Het onderzoek is uitgevoerd middels

Nadere informatie

Uitslag enquête Verbetering digitale aanbod Nieuws in de klas

Uitslag enquête Verbetering digitale aanbod Nieuws in de klas Uitslag enquête Verbetering digitale aanbod Nieuws in de klas Auteur: Michelle Knijff, projectleider onderwijs, Nieuws in de klas Datum: juni 2015 Inhoud Uitslag enquête Verbetering digitale aanbod Nieuws

Nadere informatie

Slimmer Acquisitie van Passie naar Winst in 1 jaar. 28 tips. GRATIS bezoekers naar je site zonder Google? www.slimmeracquisitie.nl

Slimmer Acquisitie van Passie naar Winst in 1 jaar. 28 tips. GRATIS bezoekers naar je site zonder Google? www.slimmeracquisitie.nl 28 tips GRATIS bezoekers naar je site zonder Google? Hieronder geef ik je een aantal van mijn slimmer acquisitie praktijken die goed werken. De tips hebben niets te maken met SEO, oftewel beter gevonden

Nadere informatie

Jouw bedrijf in 3 stappen bovenin Google Whitepaper online vindbaarheid versie augustus 2012

Jouw bedrijf in 3 stappen bovenin Google Whitepaper online vindbaarheid versie augustus 2012 Jouw bedrijf in 3 stappen bovenin Google Whitepaper online vindbaarheid versie augustus 2012 Whitepaper Online vindbaarheid Allebedrijvenin augustus 2012 Pagina 1 Een woord vooraf Je hebt een prachtige

Nadere informatie

Succesvol dankzij internet

Succesvol dankzij internet Succesvol dankzij internet Gratis workshop voor Ondernemend Roombeek Enschede 24-4-2012 Jorik Heins Deze presentatie komt online beschikbaar op www.marketingman.nl/presentatie Vanavond Wat is een goede

Nadere informatie

10 X meer opvallen met uw reclameactie

10 X meer opvallen met uw reclameactie 10 X meer opvallen met uw reclameactie Inhoud Tip 1. Wees er op tijd bij. (Of wees eigenlijk een beetje te vroeg ) 3 Tip 2. Zorg voor stopping power 3 Tip 3. Houd het simpel en rustig 4 Tip 4. Personaliseer

Nadere informatie

Wat is het en wat kun je ermee. Gerard Drent Drasco Webdiensten

Wat is het en wat kun je ermee. Gerard Drent Drasco Webdiensten Wat is het en wat kun je ermee Gerard Drent Drasco Webdiensten Wie ben ik? Gerard Drent Eigenaar van Drasco Webdiensten Maak websites voor het MKB en kleine ondernemers Ondersteuning Social Media Organiseer

Nadere informatie

WHITEPAPER AUTOMOTIVE

WHITEPAPER AUTOMOTIVE WHITEPAPER AUTOMOTIVE 42% VAN NEDERLANDSE MANNEN IS GEÏNTERESSEERD IN AUTO S NEDERLANDERS ORIËNTEREN ZICH OP AUTO S VIA VERSCHILLENDE KANALEN Nederlanders houden zich graag bezig met de aanschaf van een

Nadere informatie

Zorg investeert in social media, maar durf ontbreekt. #gezondcommuniceren2014 - onderzoek social media bij zorg- en welzijnsorganisaties in Nederland

Zorg investeert in social media, maar durf ontbreekt. #gezondcommuniceren2014 - onderzoek social media bij zorg- en welzijnsorganisaties in Nederland Zorg investeert in social media, maar durf ontbreekt #gezondcommuniceren2014 - onderzoek social media bij zorg- en welzijnsorganisaties in Nederland Room8 Transmissie Gorinchem, 12 februari 2014 Voorzichtige

Nadere informatie

18 december 2012. Social Media Onderzoek. MKB Nederland

18 december 2012. Social Media Onderzoek. MKB Nederland 18 december 2012 Social Media Onderzoek MKB Nederland 1. Inleiding Er wordt al jaren veel gesproken en geschreven over social media. Niet alleen in kranten en tijdschriften, maar ook op tv en het internet.

Nadere informatie

Meer winst uit WordPress. (en online marketing)

Meer winst uit WordPress. (en online marketing) Meer winst uit WordPress (en online marketing) Introductie Martijn Duker 26 jaar Online marketing Pronamic Waarom WordPress? 1. Eenvoudig in beheer 2. Open source community 3. Talloze uitbreidingsmogelijkheden

Nadere informatie

OPDRACHT CREATIEVE MARKETING

OPDRACHT CREATIEVE MARKETING OPDRACHT CREATIEVE MARKETING Datum: 10-01-2013 Vak: Creatieve Marketing Docent: Pascale Korteweg Projectgroep: Yu-Ki Studio s Namen: Bob Jacobs Richard Deurwaarder Riemer Jonkers Marissa Engels Marloes

Nadere informatie

Workshop. Zoekgedrag anno 2012: Wat is de impact op de Search strategie? Copyright 2012, iprospect, Inc. All rights reserved.

Workshop. Zoekgedrag anno 2012: Wat is de impact op de Search strategie? Copyright 2012, iprospect, Inc. All rights reserved. Workshop Zoekgedrag anno 2012: Wat is de impact op de Search strategie? EVEN VOORSTELLEN E: Joost.Verest@iProspect.com T: +31 (0) 6 27 02 32 89 AGENDA 1. Toen & Nu 2. Gebruik van de zoekmachine 3. Search

Nadere informatie

Social Media whitepaper

Social Media whitepaper Social Media Social Media whitepaper 1. Inleiding 3 2. Social Media Platforms 4 3. Contentstrategie 6 4. Planning 7 5. Adverteren 8 6. Tools 9 7. Hulp nodig? 10 2 Inleiding Dit document is met grote zorgvuldigheid

Nadere informatie

Our Mobile Planet: Nederland

Our Mobile Planet: Nederland Our Mobile Planet: Nederland Inzicht in de mobiele consument Mei 2012 Overzicht Smartphones zijn een onlosmakelijk onderdeel van ons dagelijks leven geworden. De marktpenetratie van smartphones is gestegen

Nadere informatie

WHITEPAPER FINANCE 50% VAN DE NEDERLANDERS STAAT OPEN VOOR EEN NIEUWE AANBIEDER VAN FINANCIËLE PRODUCTEN EN VERZEKERINGEN

WHITEPAPER FINANCE 50% VAN DE NEDERLANDERS STAAT OPEN VOOR EEN NIEUWE AANBIEDER VAN FINANCIËLE PRODUCTEN EN VERZEKERINGEN WHITEPAPER FINANCE 50% VAN DE NEDERLANDERS STAAT OPEN VOOR EEN NIEUWE AANBIEDER VAN FINANCIËLE PRODUCTEN EN VERZEKERINGEN NEDERLANDERS ZIJN ERG AFWACH- TEND ALS HET GAAT OM FINANCIËLE PRODUCTEN EN DIENSTEN

Nadere informatie

Samenvatting voor POPAI leden. CBHS Consumenten Elektronica België November 2007

Samenvatting voor POPAI leden. CBHS Consumenten Elektronica België November 2007 Samenvatting voor POPAI leden CBHS Consumenten Elektronica België November 2007 Doelstelling onderzoek Inzicht in de specifieke shopperprofielen van de elektronicazaak. Inzicht krijgen in de parameters

Nadere informatie

Hyves handleiding voor de Groenteman

Hyves handleiding voor de Groenteman Hyves handleiding voor de Groenteman In deze speciale Hyves handleiding voor de groenteman leest u informatie over wat dit sociale medium precies inhoudt en hoe u als groente en/of fruitspecialist Hyves

Nadere informatie

Online marketing succesvol inzetten: content strategie

Online marketing succesvol inzetten: content strategie WHITEPAPER Content strategie & lead nurturing Online marketing succesvol inzetten: content strategie De opzet van de online marketing aanpak is voor veel marketing managers een lastig te visualiseren geheel.

Nadere informatie

Maurice Jongmans is Adviseur Social Media en Zoekmachineoptimalisatie bij Webtechniek in Delft.

Maurice Jongmans is Adviseur Social Media en Zoekmachineoptimalisatie bij Webtechniek in Delft. Maurice Jongmans is Adviseur Social Media en Zoekmachineoptimalisatie bij Webtechniek in Delft. Webtechniek is gespecialiseerd in technische oplossingen voor internet en applicaties. Sinds 2000 is het

Nadere informatie

MrWork Social Media Recruitment Onderzoek

MrWork Social Media Recruitment Onderzoek MrWork Social Media Recruitment Onderzoek 2016 SOCIAL MEDIA RECRUITMENT Van de respondenten is 29% man en 71% vrouw. Hun functies zijn... Het MrWork Social Media Recruitment onderzoek is een jaarlijks

Nadere informatie

77 De. facts & figures. het bereik van ons portfolio staat

77 De. facts & figures. het bereik van ons portfolio staat Hot Pink Media blijft zich als online blogger/influencers netwerk met een bereik van 8,6 miljoen per maand continue ontwikkelen. Met de lancering van het mannenlabel & ons travel channel verbreed Hot Pink

Nadere informatie

Succesvol dankzij internet

Succesvol dankzij internet Succesvol dankzij internet Praktische tips voor ondernemers Enschede 7-11-2012 Jorik Heins Deze presentatie komt online beschikbaar op www.marketingman.nl/presentatie Vanavond Wat is een goede website?

Nadere informatie

JAARPLANNER Maak van je huis jouw droomhuis!

JAARPLANNER Maak van je huis jouw droomhuis! JAARPLANNER 2018 Maak van je huis jouw droomhuis! MISSIE DOELGROEP PROFIEL MISSIE WONEN.nl helpt mensen om van hun huis hun droomhuis te maken! Dat doen we op de volgende manier: - Prikkelen met nieuws.

Nadere informatie

Samenvatting. Trendonderzoek Dialoogmedia. Een periodiek onderzoek naar kanaalvoorkeuren van de consument. Editie 2010

Samenvatting. Trendonderzoek Dialoogmedia. Een periodiek onderzoek naar kanaalvoorkeuren van de consument. Editie 2010 Een periodiek onderzoek naar kanaalvoorkeuren van de consument Samenvatting Dit onderzoek is uitgevoerd door Synovate BV 1. Een uiteenlopende range aan directe kanalen maakt het bedrijven of organisaties

Nadere informatie

Video, Social Media en. Internet Marketing

Video, Social Media en. Internet Marketing WHITE PAPER: Hoe bedrijven gebruik maken van nieuwe internet marketing platformen zoals Video, Social Media en Internet Marketing om prospects/leads te werven en deze om te zetten naar klanten Introductie:

Nadere informatie

A. Kies een restaurant bij jou in de buurt en noteer om welk restaurant het gaat. Vul de segmentatiecriteria in voor dit restaurant.

A. Kies een restaurant bij jou in de buurt en noteer om welk restaurant het gaat. Vul de segmentatiecriteria in voor dit restaurant. Opdracht 1 A. Kies een restaurant bij jou in de buurt en noteer om welk restaurant het gaat. Vul de segmentatiecriteria in voor dit restaurant. Het galgenwiel. Demografisch: Mannen en vrouwen tussen de

Nadere informatie

De applicatie in het kort

De applicatie in het kort een concept van De applicatie in het kort Onder het concept inspirors.com vallen op dit moment de websites inspiriors.com/en, inspiriors.com/be en inspiriors.com/be-nl. De websites bieden op diverse manieren

Nadere informatie

Social media keuzes. Meetup Business Boost, 17 juni 2014 Door Lieke Muller en Linda Krijns

Social media keuzes. Meetup Business Boost, 17 juni 2014 Door Lieke Muller en Linda Krijns Social media keuzes Meetup Business Boost, 17 juni 2014 Door Lieke Muller en Linda Krijns Wie zijn wij? Lieke Muller Linda Krijns Online marketingbureau Liber Media helpt kleine ondernemers met opzetten

Nadere informatie

NEXT WEB 2010. Een onderzoek onder het algemeen Nederlands publiek, Leeftijd: 18 en ouder. 1.060 respondenten, April 2010

NEXT WEB 2010. Een onderzoek onder het algemeen Nederlands publiek, Leeftijd: 18 en ouder. 1.060 respondenten, April 2010 NEXT WEB 2010 Een onderzoek onder het algemeen Nederlands publiek, Leeftijd: 18 en ouder 1.060 respondenten, April 2010 2 Gemiddeld is men 16 uur/week online Mannen zijn meer online dan vrouwen [18 uur

Nadere informatie

Deze cookieverklaring is van toepassing op System CSl ( en tot stand gekomen doormiddel van ACM.

Deze cookieverklaring is van toepassing op System CSl (  en tot stand gekomen doormiddel van ACM. Cookiebeleid Inleiding We zijn verplicht om je te informeren over en jouw toestemming te vragen voor het gebruik van cookies op onze website. Via cookies verzamelen System CSL en derde partijen informatie

Nadere informatie

Contact opnemen: www.pithmedia.nl info@pithmedia.nl. 50 tips voor uw webwinkel!

Contact opnemen: www.pithmedia.nl info@pithmedia.nl. 50 tips voor uw webwinkel! Contact opnemen: www.pithmedia.nl info@pithmedia.nl 50 tips voor uw webwinkel! Inhoudsopgave 1. Webshop / layout... 4 2. Goede menu structuur... 4 3. USP s zichtbaar... 4 4. Een perfecte homepage?... 4

Nadere informatie

Wat maakt uw website vindbaar?

Wat maakt uw website vindbaar? Wat maakt uw website vindbaar? Mainport Art Productions 2010 Dit document mag -uitsluitend in ongewijzigde vormonbeperkt worden verspreid en vermenigvuldigd. Wat maakt uw website vindbaar? Vaak krijgen

Nadere informatie

Social Media Plan in 10 Stappen. In 10 simpele stappen jouw. Social Media voor elkaar. made with

Social Media Plan in 10 Stappen. In 10 simpele stappen jouw. Social Media voor elkaar. made with Social Media Plan in 10 Stappen In 10 simpele stappen jouw Social Media voor elkaar made with Inhoud 1. Bedankt! 2. Iets over mijzelf 3. 10 stappenplan 4. Social Media in 10 stappen 5. Veel succes Bedankt!

Nadere informatie

Acquisitie met LinkedIn. Acquisitie met LinkedIn

Acquisitie met LinkedIn. Acquisitie met LinkedIn Acquisitie met LinkedIn Acquisitie met LinkedIn Acquisitie met LinkedIn 1. Introductie 2. Wat is acquisitie 3. Wat betekent acquisitie voor jou 4. Social Media facts 5. Acquisitie en LinkedIn 6. Tips Voorstellen

Nadere informatie

Doelgroep onderzoek Martijn van Heezik

Doelgroep onderzoek Martijn van Heezik Doelgroep onderzoek Martijn van Heezik In dit onderzoek ga ik er achter komen wie mijn doelgroep is. Waarom zij patches kopen. Hoe ze deze zouden kopen. Wat belangrijk is voor hun bij het kopen van een

Nadere informatie

Online marketing. De weg naar online succes. Presentatie door: Eelke Kuipers

Online marketing. De weg naar online succes. Presentatie door: Eelke Kuipers Online marketing De weg naar online succes Presentatie door: Eelke Kuipers Inhoud Wat is online marketing? Internet strategie Marketing middelen - Zoekmachine marketing - Social media - E-mailmarketing

Nadere informatie

1. Kansen op de arbeidsmarkt

1. Kansen op de arbeidsmarkt Studiewijzer 3 Verken de mogelijkheden II Wat vind jij belangrijk bij het maken van een keuze? Moet de studie vooral leuk zijn of kijk je ook naar wat je er later mee kan worden en of je kans maakt op

Nadere informatie

Social media monitoring: weet wat er speelt!

Social media monitoring: weet wat er speelt! Social media monitoring: weet wat er speelt! Als organisatie aanwezig zijn op social media is één ding, maar ook daadwerkelijk interactie aangaan met de doelgroep, dat is een tweede. Interactie met uw

Nadere informatie

De Nederlandse ipad gebruiker. Oktober 2010

De Nederlandse ipad gebruiker. Oktober 2010 De Nederlandse ipad gebruiker Achtergrond N = 5.719 (N.B. Dat is bijna een tiende van alle ipad bezitters in Nederland per sep. 2010 = ± 60.000). Sanoma Digital heeft via de NU.nl ipad app een enquête

Nadere informatie

Whitepaper community management

Whitepaper community management Whitepaper community management De kracht van een sterk merk In deze whitepaper leer je Wat community management is Waarom je community management moet meenemen in je strategie Hoe je je eerste community

Nadere informatie

Praktische Social Media Tips 8 december 2011

Praktische Social Media Tips 8 december 2011 Praktische Social Media Tips 8 december 2011 Leon Tindemans Wie ben ik? Time To Market Leon Tindemans Oktober 2010 Herwijnen @TTMCommunicatie in/ttmcommunicatie user/ttmcommunicatie 1 Diverse klanten Al

Nadere informatie

Bazoon PREMIUM. Inbound Marketing. Bazoon SERVICES

Bazoon PREMIUM. Inbound Marketing. Bazoon SERVICES Bazoon PREMIUM Inbound Marketing Bazoon SERVICES Inbound Marketing meer traffic, meer leads, meer klanten Bedrijven zoeken naar meer efficiency en effectiviteit in marketing. Er is een verschuiving waar

Nadere informatie

MARKTONDERZOEK. Content By Creative ArtWorks BV. Pagina 6 van 18

MARKTONDERZOEK. Content By Creative ArtWorks BV. Pagina 6 van 18 MARKTONDERZOEK De markt waarin The Webstarter zich bevindt is de markt van webdevelopment & webdesign. Veel bedrijven hebben al een website, maar je hebt altijd starters, bedrijven die toe zijn aan een

Nadere informatie

Resultaten Wie zoekt Wie op het internet onderzoek April 2016 www.mijnonlineidentiteit.nl

Resultaten Wie zoekt Wie op het internet onderzoek April 2016 www.mijnonlineidentiteit.nl Resultaten Wie zoekt Wie op het internet onderzoek April 2016 www.mijnonlineidentiteit.nl Enkele resultaten uit het onderzoek 98% heeft wel eens informatie over anderen op het internet gezocht We zoeken

Nadere informatie

STADSPANEL DEN HAAG SOCIAL MEDIA

STADSPANEL DEN HAAG SOCIAL MEDIA STADSPANEL DEN HAAG SOCIAL MEDIA Publicatiedatum 15 december2011 Stadspanel Den Haag wordt gevormd door een groep inwoners van Den Haag, momenteel ruim 3500, die met enige regelmaat wordt gevraagd om hun

Nadere informatie

HOE BEREIK JE DE DECISIONMAKERS IN DE HUIS EN INTERIEUR- AANKOPEN 5 praktische tips op basis van research naar doelgroepen in de huis- en

HOE BEREIK JE DE DECISIONMAKERS IN DE HUIS EN INTERIEUR- AANKOPEN 5 praktische tips op basis van research naar doelgroepen in de huis- en HOE BEREIK JE DE DECISIONMAKERS IN DE HUIS EN INTERIEUR- AANKOPEN 5 praktische tips op basis van research naar doelgroepen in de huis- en interieurbranche INLEIDING De huis- en interieurbranche profiteert

Nadere informatie

Ontdek hoe je een Wordpress thema vindt dat echt bij jou past!

Ontdek hoe je een Wordpress thema vindt dat echt bij jou past! Ontdek hoe je een Wordpress thema vindt dat echt bij jou past! www.speciaalgeselecteerd.nl jouw gids voor Wordpress thema s Door: Stephanie van Nellestijn Datum: 1-1-2016 E-mail: stephanie@innonet.nl Wordpress

Nadere informatie

HOE WORD JE HET EERSTE ZOEKRESULTAAT?

HOE WORD JE HET EERSTE ZOEKRESULTAAT? HOE WORD JE HET EERSTE ZOEKRESULTAAT? WEBDESIGN DIGITALE MARKETING OPLEIDING & ADVIES GRAFISCH ONTWERP Inleiding Wat is zoekmachine optimalisatie? SEO, search engine optimization ook wel zoekmachine optimalisatie

Nadere informatie

Stap voor stap: Op weg naar een unieke customer journey. Vertrouwd digitaal ondernemen

Stap voor stap: Op weg naar een unieke customer journey. Vertrouwd digitaal ondernemen Stap voor stap: Op weg naar een unieke customer journey. Vertrouwd digitaal ondernemen ? De communicatie met je klant begint al lang voor het moment dat je klant een product koopt. Het moment dat een toekomstige

Nadere informatie

Trendonderzoek Dialoogmedia

Trendonderzoek Dialoogmedia Een periodiek onderzoek naar kanaalvoorkeuren van de consument 1. Organisaties hebben de mogelijkheid om via een breed scala van kanalen een rechtstreekse dialoog met de consument aan te gaan en te onderhouden.

Nadere informatie

Wat is Inbound Marketing?

Wat is Inbound Marketing? 1-7 Inbound Marketing Wat is Inbound Marketing? Inbound Marketing is een marketing strategie die ervoor zorgt dat uw potentiële klanten u vinden op het internet, op het moment dat zij u nodig hebben. Om

Nadere informatie

ONLINE MARKETING ANGELCOACHING

ONLINE MARKETING ANGELCOACHING ONLINE MARKETING ANGELCOACHING MARCA VAN DEN BROEK Met mijn bedrijf AngelCoaching zet ik me in voor succesvol ondernemen als kunstenaar//creatief. WAAR GAAT HET OM? Zichtbaarheid Onderscheidend (en authentiek)

Nadere informatie

Creat4u. www.icreat4u.nl COMPLETE WEBSITE. voor ondernemers. 47,50,- per maand zonder opstartkosten. ONZE VOORDELEN! EEN ALL-IN WEBSITE

Creat4u. www.icreat4u.nl COMPLETE WEBSITE. voor ondernemers. 47,50,- per maand zonder opstartkosten. ONZE VOORDELEN! EEN ALL-IN WEBSITE COMPLETE WEBSITE voor ondernemers 47,50,- per maand zonder opstartkosten. Een complete website voor uw onderneming en die ook nog goed vindbaar is, dat is wat we willen! Maar hoe? EEN ALL-IN WEBSITE ONZE

Nadere informatie

VALENTIJNSDAG HOE KAN IK MIJN VERKOPEN STIMULEREN IN ÉÉN DAG? MET DATA VAN FACEBOOK.

VALENTIJNSDAG HOE KAN IK MIJN VERKOPEN STIMULEREN IN ÉÉN DAG? MET DATA VAN FACEBOOK. VALENTIJNSDAG HOE KAN IK MIJN VERKOPEN STIMULEREN IN ÉÉN DAG? MET DATA VAN FACEBOOK. Social Media inzichten Elk jaar, op 14 februari, hebben we de eerste grote consumenten dag van het jaar. Valentijnsdag

Nadere informatie

LEM-IMPROMAR-FS-2017-V3.1

LEM-IMPROMAR-FS-2017-V3.1 1. Inleiding 1.1 Wat is er met marketing gebeurd? Distributiestructuur en rolverdeling: Traditionele ketenstructuur Fabrikant Nieuwe samenwerkingsstructuur Gebruiker Marketing 1.0 massa media Verkoper

Nadere informatie

De Bladenbox in 2012 en verder.. Onderzoeksrapport

De Bladenbox in 2012 en verder.. Onderzoeksrapport De Bladenbox in 2012 en verder.. Onderzoeksrapport Samenvatting Onderzoeksvraag en methodebeschrijving Uit de situatieanalyses is naar voren gekomen dat er een verandering plaats vindt in het leefgedrag

Nadere informatie

Presenteert de workshop Social Media

Presenteert de workshop Social Media Presenteert de workshop Social Media Juice BV Canadabaan 18 5388 RT NISTELRODE 0412-611453 info@juicebv.nl www.facebook.com/juicebv www.twitter.com/juicebv Wat doen wij? Onze klanten 1 Onze klanten Onze

Nadere informatie

TEVREDEN MARKETING VOOR AL UW MARKETING DOELEINDEN!

TEVREDEN MARKETING VOOR AL UW MARKETING DOELEINDEN! TEVREDEN MARKETING VOOR AL UW MARKETING DOELEINDEN! WWW.TEVREDENMARKETING.NL Email: info@tevredenmarketing.nl - Tel: 020-261 9445 U kunt bij ons terecht voor o.a. de volgende diensten 1 Google Adwords

Nadere informatie

Hoe help jij jouw doelgroep om de keuze te maken voor jou?

Hoe help jij jouw doelgroep om de keuze te maken voor jou? Hoe help jij jouw doelgroep om de keuze te maken voor jou? INHOUD! Introductie! Begrijp je doelgroep! Onderscheiden ten opzichte van de concurrentie! Jouw verhaal INTRODUCTIE Storen of helpen? INTRODUCTIE

Nadere informatie

Online Marketeer Kennistest

Online Marketeer Kennistest Online Marketeer Kennistest 1 U heeft 60 minuten voor deze kennistest Gebruik van hulpmiddelen zoals uw mobiele telefoon is verboden Niet alle vragen zijn even relevant, het geeft daarom niet als u niet

Nadere informatie

Deelnemers... 8. Marketing & organisatie... 11. Online marketing in de praktijk... 15. Kennis & belang van online marketing... 26

Deelnemers... 8. Marketing & organisatie... 11. Online marketing in de praktijk... 15. Kennis & belang van online marketing... 26 Deelnemers... 8 Sectoren... 8 Functies... 9 Grootte van de zorginstellingen... 0 Marketing & organisatie... Medewerkers... Budgetten voor online marketing... 2 Online marketing in de praktijk... 5 Toepassing

Nadere informatie

Pedl. Campagne Plan. Arnoud Ching Wai Hirad Luc

Pedl. Campagne Plan. Arnoud Ching Wai Hirad Luc Pedl Campagne Plan Arnoud Ching Wai Hirad Luc Ivo INHOUDSOPGAVE inleiding 1 2 ons concept wie we zijn 3 4 kanalen analyse 5 6 strategieën doelstellingen 7 1 INLEIDING Onvoldoende beweging Onvoldoende lichamelijke

Nadere informatie

1) Vermelding op de website en

1) Vermelding op de website   en Gratis communicatie in Dordrecht 1) Vermelding op de website www.synode400.nl, www.centrumdordrecht.nl en www.vvvdordrecht.nl Indien u uw activiteit (expositie/voorstelling/concert/etc.) wilt vermelden

Nadere informatie

Surf Plank. Doe jij offline? Doen wij online. made with. 20/03/2018 Surf Plank (0/9)

Surf Plank. Doe jij offline? Doen wij online. made with. 20/03/2018 Surf Plank (0/9) Surf Plank Doe jij offline? Doen wij online. made with http://beacon.by/magazine/pdf/surf-plank/surf-plank?type=print 1/13 Inhoud 1. Wat doe jij? 2. Wat doen wij? 3. Hoe werken wij? 4. Wat kost dat? 5.

Nadere informatie

Kinderschoenen Monitor 2013. Over Gigagaaf. Gigagaaf.nl is een website die zich. focust op het aanbieden van kinderschoenen met de hoogste kwaliteit.

Kinderschoenen Monitor 2013. Over Gigagaaf. Gigagaaf.nl is een website die zich. focust op het aanbieden van kinderschoenen met de hoogste kwaliteit. Kinderschoenen Monitor 2013 Over Gigagaaf Gigagaaf.nl is een website die zich focust op het aanbieden van kinderschoenen met de hoogste kwaliteit. De website bestaat sinds 2006 en is in die tijd uitgegroeid

Nadere informatie

YouTube handleiding voor de Groenteman

YouTube handleiding voor de Groenteman YouTube handleiding voor de Groenteman In deze speciale YouTube handleiding voor de groenteman leest u informatie over wat dit sociale medium precies inhoudt en hoe u als groente en/of fruitspecialist

Nadere informatie

Training Social Media optimaal gebruiken

Training Social Media optimaal gebruiken Training Social Media optimaal gebruiken Wat levert deze training voor u op? U heeft de zaak al aardig voor elkaar en als ondernemer bent u op zoek naar een manier om meer omzet te genereren. Door social

Nadere informatie

Media aandacht naar aanleiding van artikel profielsites Lectoraat elearning zomer 2007

Media aandacht naar aanleiding van artikel profielsites Lectoraat elearning zomer 2007 Media aandacht naar aanleiding van artikel profielsites Lectoraat elearning zomer 2007 http://youngmarketing.web-log.nl/youngmarketing/2007/06/profielsites_ve.html 15 juni 2007 Profielsites versterken

Nadere informatie

Meer succes met je website

Meer succes met je website Meer succes met je website Hoeveel geld heb jij geïnvesteerd in je website? Misschien wel honderden of duizenden euro s in de hoop nieuwe klanten te krijgen. Toch levert je website (bijna) niets op Herkenbaar?

Nadere informatie

Webdesign en Online Marketing www.webcare4all.nl

Webdesign en Online Marketing www.webcare4all.nl Webdesign en Online Marketing www.webcare4all.nl Hoger in Google komen Een hoge positie in Google op een relevant zoekwoord zorgt voor een constante stroom aan potentiële klanten. Zo n hoge positie krijg

Nadere informatie

KOOPSTRATEGIEËN 5 KLANTTYPEN

KOOPSTRATEGIEËN 5 KLANTTYPEN DE FIETSER AANVULLENDE ONDERZOEKSRESULTATEN KOOPSTRATEGIEËN 5 KLANTTYPEN VOORWOORD NIELS HANSEN BRANCHEMANAGER BOVAG FIETSBEDRIJVEN Als ondernemers wilt u belangrijke feiten op een rijtje hebben. Cijfers

Nadere informatie

MEDIABRANDS RETAIL BUYING STUDY

MEDIABRANDS RETAIL BUYING STUDY MEDIABRANDS RETAIL BUYING STUDY LEGT KOOPGEDRAG EN DE ROL VAN MEDIA BLOOT IN DE NIEUWE OMNI CHANNEL REALITEIT ORIËNTATIE EN KOOPGEDRAG WAS NOG NOOIT ZO COMPLEX Retail zit in een turbulente periode. Winkelketens

Nadere informatie

Van lead naar klant. Alles wat u moet weten over leads

Van lead naar klant. Alles wat u moet weten over leads Van lead naar klant Alles wat u moet weten over leads Leads Voor de meeste websites is hét doel: leads. Ofwel, mensen of bedrijven die interesse hebben in uw product of dienst., potentiële klanten dus.

Nadere informatie

De Woonconsument Relevante informatie voor uw marketingbeleid

De Woonconsument Relevante informatie voor uw marketingbeleid De Woonconsument Relevante informatie voor uw marketingbeleid T.b.v. Bouwkennis en USP 1 Inhoud presentatie 1 Achtergrond WoonOmnibus 2 Kerncijfers Woonconsument 3 Oriëntatie van de woonconsument 4 Rol

Nadere informatie

Uitwerking Case Social media-kanalen

Uitwerking Case Social media-kanalen Uitwerking Case Social media-kanalen Naam: Lorianne Hooijmans & Dennis Langeveld Docent: Isolde Sprenkels Groep: B13 1. Facebook Facebook kent de meeste gebruikers op social media. De gebruikers gebruiken

Nadere informatie