Koffie Normaal: Groot: (Alle koffie is ook verkrijgbaar in Decafé)

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Koffie Normaal: Groot: (Alle koffie is ook verkrijgbaar in Decafé)"

Transcriptie

1 koffiekaart

2 Koffie Normaal: Groot: (Alle koffie is ook verkrijgbaar in Decafé) Coffee Traditional (Een traditioneel kopje koffie) Espresso (Klein kopje sterke koffie) Cappuccino (Koffie met geschuimde melk en kaneel) Cafe Latte (Espresso met warme melk) Choca Mocha (Koffie, melk en chocolade siroop) Choca Cappa (Cappuccino met chocolade siroop) Hazelnut Heaven 2.50 (Koffie met hazelnoot en slagroom) Macadamia Madness 2.50 (Koffie met macadamia noten en slagroom) Hot Chocolate 2.00 (Warme chocolade melk, met of zonder slagroom) Caramel Crazy 2.25 (Koffie met caramel siroop) Vanille Venim 2.25 (Koffie met vanille siroop) Irish Image 3.00 (Koffie met whiskey en slagroom) French Fantasy 3.00 (Koffie met Grand marnier en slagroom) Cafe Likeur 3.00 (Koffie met Contreau of Amaretto) Blends: Normaal Goud Dessert Superieur Sambia Latin Dance (voor uitleg blends, zie koffie historie) IJs Koffie Iced Coffee 3.00 (Koffie met crushed ijs en slagroom) Iced Vanille Venim 3.00 (Koffie met crushed ijs en een bolletje vanille ijs) Extra Verse slagroom 0.50 Extra siroop 0.50 Extra likeur 1.00 Decafé 0.40

3 Koffie historie: De koffiestruik komt oorspronkelijk uit Afrika, om precies te zijn uit Kaffa, een regio in Ethiopië. Uit Arabische legendes blijkt dat de eerste verhalen over koffie dateren van 800 jaar voor Christus. In de zeventiende eeuw is koffie vanuit Arabië via Turkije in Europa geïntroduceerd. Dankzij de internationale koffiehandel werd koffie een eeuw later een wijdverbreide genot drank. Paus In de zeventiende eeuw handelt Venetië op grote schaal in exotische producten uit Aziatische en Arabische landen. Omstreeks 1640 gaat dan ook daar de eerste koffieshop open. Daarna gaat het snel: Oxford, Londen, Marseille en andere wereldsteden volgen. In de komende honderd jaar openen ruim tweehonderd koffieshops hun deuren. Ook in Nederland verrijzen de koffiehuizen als paddestoelen uit de grond. Met name in Amsterdam staan in 1700 rond de beurs en op de Dam circa 32 koffiehuizen die goed zaken doen. Het zijn ontmoetingsplaatsen voor kooplieden, studenten en ambtenaren. Met de komst van Italianen naar Nederland nemen de etablissementen in grandeur toe. In deze periode bestaan er twee manieren om koffie te bereiden: Kokend water gieten op de met een vijzel gemalen koffie Het water samen met het koffiemaalsel koken Filter De koffiedrab wordt dus niet nog gefilterd. Pas in 1908 is het de Duitse huisvrouw Melita die een papieren filter in een metalen houder ontwikkelt. De koffie heeft echter nog niet de krachtige smaak van vandaag de dag. Bovendien gaat het zetten van de koffie zeer traag. De Italiaan Pavoni ontwikkelt de espressomachine, die aan de traagheid een einde maakt. Dat wil niet zeggen dat hiermee alle problemen opgelost zijn. Omdat ze met druk werken, verkregen door verhitting van water, verschroeit de koffie en dus treedt smaakverlies op. Francesco Illy vervangt in 1935 de stoom door gecomprimeerde lucht. De weg naar de automatische espressomachine ligt hiermee open. Italiaans sfeertje In de jaren zestig veroveren espressobars de grote steden in Nederland. Zuid-Europese serveersters zorgen voor een Italiaans sfeertje. Deze nieuwe formule slaat aan. Geleidelijk aan schaffen ook restaurants een espressomachine aan. Tegenwoordig is circa 30 procent van de geserveerde kopjes koffie in de horeca espresso. De verwachting is dat dit percentage groeit.

4 Driehonderd dertig kopjes koffie per struik - Struik levert 5,5 kilogram bessen per jaar. Dat is 2,5 kilogram ruwe bonen. - Ter vergelijking: één kopje koffie wordt met ca. 25 bonen gezet. - Een struik levert dus jaarlijks genoeg koffie om 330 kopjes te zetten Blends: Normaal - Dit is onze standaard blend, hij is zacht van smaak en heeft een zachte aroma. Komt van Arabica Bonen. Goud Dessert - Heeft een geurig aroma, een frisse maar milde smaak, en een rinse afdronk. Komt van Arabica Bonen Superieur - Bestaat uit een volle aroma en een pittige smaak, deze blijven dan ook lang gehandhaafd. Komt van Arabica en Robusta bonen Samba - Deze heeft volle milde smaak, een rijk aroma en een volle karakter. Komt van Arabica en Robusta bonen. Latin Dance - Heeft een heerlijke aroma, verfijnde smaak en een frisse en milde Afdonk. Komt van Arabica Bonen.

5 Tea for One (Bij de sandwiches kun je kiezen uit alle soorten) Cup of Tea 1.50 (Thee in meerdere smaken) Tea and biscuits 3.00 (Kopje thee en een schaaltje thee koekjes) Tea and scones 4.00 (Thee met twee scones) Tea and sandwiches 4.00 (Thee met twee sandwiches) Tea and cake 3.50 (Thee met een stukje echt Engelse cake) Tea for Two (Wordt altijd geserveerd in een pot thee) Thee smaken: Engelse Melange Ceylon Melange Darjeeling Breakfast Citronelle Rooibos Earl Gray Jasmijn (Voor uitleg thee smaken, zie thee historie) Cream Tea 6.00 (Thee, scones, jam en verse slagroom) Light Tea 5.00 (Thee, scones en koekjes) Full Tea 7.50 (Thee, sandwiches, scones, jam, koekjes en cake) Fresh Tea 6.00 (Thee en sandwiches) Extra (Sandwiches zijn verkrijgbaar in wit of bruin brood) Tuna sandwich 3.50 (Wit brood met tonijn) Cheese and tomato sandwich 3.00 (Wit brood met tomaat en kaas) Egg and mayo sandwich 4.00 (Wit brood met ei, mayonaise en tuinkers) Ham and cucumber sandwich 3.50 (Wit brood met ham en komkommer) Tea Biscuits 1.50 (Assortiment traditionele Engelse thee koekjes) Tea Cake 2.00 (Kleine zoete traditionele Engelse thee cakejes) Scones 3.00 (Zoet deeg met rozijnen, geserveerd met boter en jam)

6 Thee historie: De oorsprong van thee ligt in het Oude China. Volgens Chinese verhalen heeft de Keizer Shen Nung ongeveer 5000 jaar geleden thee uitgevonden. Op een dag zat hij onder een boom een kom water te drinken. Er woei echt een blaadje van een wilde thee struik in de kom. Over de ontdekking van thee doen verschillende verhalen de ronde. In China gaan de eerste verhalen waarin thee wordt genoemd terug tot ongeveer 2700 jaar voor Christus, de tijd waarin keizer Shen Nung over China heerste. Bij een van zijn reizen door het Chinese rijk heeft de keizer voor het eerst thee ontdekt. Toen hij water aan het koken was, vielen er enkele blaadjes van een overhangende tak in zijn (thee)pot. De inhoud begon onmiddellijk heerlijk te geuren. Hij vertelde anderen over het geurende water en stond zo aan de wieg van de theecultuur. Rondtrekkende boeddhistische monniken, die thee in China hadden leren kennen en waarderen, verspreiden het gebruik vervolgens ook buiten China. Zo ontstond, eerst in China en later over de gehele wereld, een groeiende vraag naar thee. Pas in 1610 brengt een Nederlands zeilschip de eerste lading thee naar Europa. De lange reis soms bijna een jaar maakte thee erg kostbaar. Een drank die alleen de allerrijksten zich konden veroorloven. Halverwege de 18e eeuw werd thee goedkoper, waardoor ook thee voor het gewone volk betaalbaar werd. Het oeroude woord in China voor thee was cha (Mandarijnse dialect) en te (chinees dialect van Amoy). In sommige landen gebruikt men nu de term cha, chai of iets wat daar op lijkt. In andere landen is het tea, tee of thee geworden. De taalkundigen zeggen dat het heeft te maken met de route die thee heeft afgelegd. Perzië, Turkije en Rusland kregen thee via karavanen over land aangevoerd. Portugezen, Nederlanders en ook Engelsen voerden de thee over zee aan. In de Chinese provincie die zij als uitvalshaven gebruikten, werd gesproken over 'te', niet over cha. De 'te' - in Engelse literatuur als tay omschreven - werd uitgesproken zoals wij 'thee' uitspreken Thee smaken: Engelse Melange - De bekendste naturel thee, heeft een sterke en volle smaak. Ceylon Melange - Is een wat mildere thee en heeft een geurige aroma Darjeeling - Is een indiansche thee, afkomstig uit de Himalaya gebergte en staat bekend om zijn onmiskenbare smaak van rijp fruit(amandel en perzik) Breakfast - Is afkomstig uit Ceylon en Assam, heeft een sterk maar niet bittere smaak. Lekker bij het ontbijt.(tip: druppeltje melk erbij) Citronelle - Word op smaak gebracht mer Citroengras. Heeft een citroen aroma maar is niet zuur.(tip: lekker bij pittige gerechten) Rooibos - Is afkomstig uit Zuid-Afrika. Bevat veel vitamine C en heeft een sterk en licht gesuikerde smaak. Earl Gray - De bekendste geparfumeerde thee, is een Chinese thee. Is een thee met een volle smaak. Jasmijn - Is een Chinese thee. Is de voorganger van geparfumeerde thee. Is 1 van de grote klassiekers.

7 Bagel Naturel/Fish Bagel naturel 0.75 (Bagel zonder vulling) Bagel Tuna 3.00 (Bagel met tonijn) Bagel Samon 3.50 (Bagel met zalm) Bagel cheese Bagel creamcheese 2.50 (Bagel met roomkaas) Bagel creamcheese, onion and chives 3.00 (Bagel met roomkaas, ui en bieslook) Bagel mozzarella 3.50 (Bagel met mozzarella) Bagel mozzarella, tomato and pine nut mix 4.00 (Bagel met mozzarella, tomaat en pijnboompitten) Bagel old cheese 2.50 (Bagel met oude kaas) Bagel goatcheese 3.00 (Bagel met geitenkaas) Bagel goatcheese bacon and pine nut mix 4.00 (Bagel met geitenkaas, spek en pijnboompitten) Bagel creamcheese, honey and walnut 4.00 (Bagel roomkaas, honing en walnoten) Bagel special Bagel toscani 5.00 (Bagel met zon gedroogde tomaten, olijf olie, tapenade, bieslook en kaas) Bagel Carpaccio 5.00 (Bagel met carpaccio) Bagel Breakfast 4.00 (Bagel met gesmolten kaas, tomaat en ham) Bagel Caeser 4.50 (Bagel met Caeser salad) Bagel Sweet Bagel jam 1.50 (Bagel met boter en jam) Bagel Banana 2.50 (Bagel met Banaan, siroop en kaneel) Bagel chocolate 2.50 (Bagel met gesmolten boter en chocolade flokken)

8 Bagel Historie Toen Bagel nog Beygl heette Kraków - Polen, Voor het eerst verschijnt de naam 'Beygl' in een lokale gemeentelijke verordening. In de Joodse gemeenschap is de beygl een geschenk voor zwangere vrouwen. New York - USA, Duizenden Oost-Europese joodse immigranten vestigen zich in Manhattan en introduceren de beygl in New York. Al snel groeit z'n populariteit. Wallstreet Bagel is zo Newyorks als Central Park en Wall Street. De laatste jaren echter is het unieke broodje een zegetocht door Amerika begonnen. Nu zijn bagels overal te krijgen - het is een massaproduct geworden. Maar puristen (en ook gewone liefhebbers) houden vol dat de beste bagels nog steeds alleen maar in de Big Apple worden gemaakt. Ontbijt Zonder bagel (spreek uit: beegel) is een ontbijt in New York niet compleet. Op iedere straathoek is wel een delicatessenzaak te vinden, of gewoon, een ontbijtrestaurant, waar bagels zijn te krijgen. De echte Newyorker nuttigt zijn bagel meestal dik besmeerd met cream cheese. Op zondag is een bagel met lox (gerookte zalm) een traktatie. Smaak De voornaamste ingrediënten van de bagel zijn meel, gist, moutstroop, een beetje bruine suiker en wat zout. Het geheim van de bagel, en het cruciale verschil met alle andere broodsoorten, is dat hij een paar minuten in kokend water wordt gedompeld voor hij de oven ingaat en z'n goudbruine, licht glimmende jas krijgt. Aan dit proces dankt de bagel zijn speciale smaak. Fans van de Newyorkse bagel beweren dat hun bagel de enige echte is, omdat hij zijn speciale smaak dankt aan het Newyorkse water dat bij de bereiding wordt gebruikt. Gezond Een bagel moet je leren eten. Je moet wennen aan de smaak en de texture, de beet. Een goede test om een echte bagel te herkennen biedt ook de spijsvertering. Ligt de bagel na anderhalf, twee uur nog altijd dwars in de maag, dan heb je een echte bagel gegeten. De bagel vult met de allure van een spoorbiels. Hij voldoet tegelijkertijd aan alle eisen van gezond eten. Geen vet, geen cholesterol, maar wel zo'n 230 calorieën. Dat dit mooie plaatje vaak ongedaan wordt gemaakt door een forse lading cream cheese op de bagel te smeren, is voor de liefhebber bijzaak.

9 Verse sappen Fruity Large Orange Oasis (Vers geperste sinaasappel) Strawberry Star ( Sinasappel aardbei) Banana Boem (Sinasappel banaan) Mango Magic (Sinasappel Mango) Raspberry Race (Sinasappel Frambozen) Tutti Frutti (Sinasappel aardbei banaan Mango) Healthy Carrot Carma (Verse wortel sap) Apple Art (Wortel Appel) Cucumber Crazy (Wortel Komkommer)

Welkom bij Kruim! De directe vertaling komt uit de kookwereld en staat voor het laatste ingrediënt dat je toevoegt om een gerecht compleet te maken!

Welkom bij Kruim! De directe vertaling komt uit de kookwereld en staat voor het laatste ingrediënt dat je toevoegt om een gerecht compleet te maken! Welkom bij Kruim! De directe vertaling komt uit de kookwereld en staat voor het laatste ingrediënt dat je toevoegt om een gerecht compleet te maken! Met zorg hebben wij deze menukaart voor je samengesteld!

Nadere informatie

Coffee / Tea TO GO. La Mano Maestra. Koude en warme variaties. Koffie. Thee. Zuivel. Frisdranken. Smoothies

Coffee / Tea TO GO. La Mano Maestra. Koude en warme variaties. Koffie. Thee. Zuivel. Frisdranken. Smoothies Wist u dat wij in 2012 Nederlands beste koffie maakten (AD)? Vanaf onze opening in 1998 tot op de dag van vandaag dat u deze kaart voor u heeft, houden wij vast aan deze kwaliteit. Koffie Op basis van

Nadere informatie

wennen? Je kunt koffie op vele manieren drinken, zeker als je de eerste keer je koffie bitter vind. Je kunt

wennen? Je kunt koffie op vele manieren drinken, zeker als je de eerste keer je koffie bitter vind. Je kunt hoofdstuk KOFFIE Koffie Al een keer koffie gedronken? En was het lekker? Kun je voorstellen dat mensen zoveel koffie kunnen drinken terwijl jij het de eerste keer niet zo lekker vond. Is het dan niet zo lekker

Nadere informatie

espresso lunch aperitief

espresso lunch aperitief espresso lunch aperitief KoffiefAbriekgoudA.nl Nieuwe Markt 64 2801 gr Gouda 0182-551969 BARSERVICE [om je snel van dienst te kunnen zijn, graag aan de bar bestellen] Florio (100% Arabica) van Cafés Richard

Nadere informatie

Verslag van de NGS workshop koffie en gedistilleerd, gehouden op 13 december 2010 in Restaurant Le Marron te Malden. Door Paul Op ten Berg.

Verslag van de NGS workshop koffie en gedistilleerd, gehouden op 13 december 2010 in Restaurant Le Marron te Malden. Door Paul Op ten Berg. Verslag van de NGS workshop koffie en gedistilleerd, gehouden op 13 december 2010 in Restaurant Le Marron te Malden. Door Paul Op ten Berg. Het vakgebied van een sommelier bestond vroeger behalve uit wijn

Nadere informatie

30 dagen PALEO. challenge. CrossFit 075 Paleo Challenge werkboek

30 dagen PALEO. challenge. CrossFit 075 Paleo Challenge werkboek 30 dagen PALEO challenge Wat is Paleo voeding?! 3 Samenvatting! 4 Proteïne! 4 Koolhydraten: Groenten! 4 Koolhydraten: Fruit! 4 Vetten! 4 Resultaten Paleo voeding! 5 Paleo voor top prestaties! 5 Maar..!

Nadere informatie

KOFFIE. Een informatiepakket voor een werkstuk of spreekbeurt

KOFFIE. Een informatiepakket voor een werkstuk of spreekbeurt KOFFIE Een informatiepakket voor een werkstuk of spreekbeurt COLOFON Tekst: Henk van Kaathoven Illustraties: CMO en zijn licentiegevers, Flickr, Wikipedia, Fairtrade, UNDP, Richard Nijenhuis, Max Havelaar.

Nadere informatie

natuurlijk Cerro Azul

natuurlijk Cerro Azul natuurlijk Cerro Azul Cerro Azul Food is een groothandel in fairtrade producten. Onze producten worden geproduceerd met respect voor mens en milieu, en zo veel mogelijk biologisch gecertificeerd. ESPRESSO

Nadere informatie

Ik leer steeds meer bij tijdens mijn opleiding. Zo had ik een jaar geleden nooit gedacht dat ik in de bediening zou kunnen en mogen werken.

Ik leer steeds meer bij tijdens mijn opleiding. Zo had ik een jaar geleden nooit gedacht dat ik in de bediening zou kunnen en mogen werken. Menukaart Koken en werken in de bediening, is echt wat ik graag doe. Wanneer ik bij Prins Heerlijk aan het werk ben, volg ik mijn hart. Daarom zou ik aan de gasten willen zeggen: follow your heart and

Nadere informatie

In samenwerking met Futuris Zorg & Werk.

In samenwerking met Futuris Zorg & Werk. In samenwerking met Futuris Zorg & Werk. Puur Ontbijt & Lunch verzorgt in samenwerking met medewerkers van Futuris Zorg & Werk ontbijt- en lunchgerechten aan de Torenallee. Op onze kaart vind je allerlei

Nadere informatie

Lesbrief Vergeten Groenten. Romeinse wortels en Tijger tomaten

Lesbrief Vergeten Groenten. Romeinse wortels en Tijger tomaten Lesbrief Vergeten Groenten Romeinse wortels en Tijger tomaten Romeinse wortels en Tijger tomaten Lesbrief Vergeten Groenten Inhoudsopgave Tijdsbalk met alle belangrijke momenten Overzicht van alle opdrachten

Nadere informatie

Aurile productcatalogus nr. 2 2 0 1 4 / 1 5

Aurile productcatalogus nr. 2 2 0 1 4 / 1 5 Aurile productcatalogus nr. 2 2 0 1 4 / 1 5 Een korte geschiedenis van thee China is het land van herkomst hier is de gewoonte van het drinken van thee ontstaan. Er bestaat een onbeperkt aantal legendes

Nadere informatie

Koffiebar in beeld. Profiel van de Koffiebar. Jaargang: 2009. De Koffiebar in beeld is een gratis publicatie van Van Spronsen & Partners horeca-advies

Koffiebar in beeld. Profiel van de Koffiebar. Jaargang: 2009. De Koffiebar in beeld is een gratis publicatie van Van Spronsen & Partners horeca-advies De Jaargang: 2009 Koffiebar in beeld Profiel van de Koffiebar De Koffiebar in beeld is een gratis publicatie van Van Spronsen & Partners horeca-advies Inhoudsopgave 2 5 6 7 8 10 11 12 13 14 Brancheontwikkeling

Nadere informatie

1. Drop in Nederland 2. Het belangrijkste in drop Van zoethout tot blokdrop

1. Drop in Nederland 2. Het belangrijkste in drop Van zoethout tot blokdrop 1. Drop in Nederland "Mam, mag ik een snoepje?" Dat vraag je vast wel eens. Misschien mag je kiezen uit een zuurtje, een lolly, een stukje chocolade of een dropje. Drop is in Nederland het meest gegeten

Nadere informatie

eindejaars Wij maken uw kerstpakket weer persoonlijk! het verrassende magazine Barbecook Amica: op en top gezelligheid! Mmmm lekkere Zoku ijsjes!

eindejaars Wij maken uw kerstpakket weer persoonlijk! het verrassende magazine Barbecook Amica: op en top gezelligheid! Mmmm lekkere Zoku ijsjes! eindejaars magazine inhoudsopgave het verrassende magazine Lekker sushi recept Mooie traditionele kerstpakketten Barbecook Amica: op en top gezelligheid! Mmmm lekkere Zoku ijsjes! Voorproefje? Wilhelmina

Nadere informatie

HOOFDSTUK 5.12: Week 12: Behoud van welzijn op lange termijn

HOOFDSTUK 5.12: Week 12: Behoud van welzijn op lange termijn TIPS VOOR EEN ACTIEVE LEVENSSTIJL Door Dr. Luigi Gratton, M.D., M.P.H. Hieronder vindt u een paar simpele strategieën om te genieten van een gezonde, actieve levensstijl in de buitenlucht. 1. DRINK GENOEG

Nadere informatie

Nicolien Sauerbreij. Geen vlees, wel lekker. wintergroente op je bord. 4 verrassende recepten zonder vlees. Olympisch snowboard kampioene

Nicolien Sauerbreij. Geen vlees, wel lekker. wintergroente op je bord. 4 verrassende recepten zonder vlees. Olympisch snowboard kampioene een uitgave van EkoPlaza 2012-2013 Olympisch snowboard kampioene Nicolien Sauerbreij Ik eet altijd gezond, waar ik ook ben Geen vlees, wel lekker 4 verrassende recepten zonder vlees groente op je bord

Nadere informatie

Lekker slank. met Proslank. Hoe je eenvoudig je streefgewicht kunt bereiken én behouden

Lekker slank. met Proslank. Hoe je eenvoudig je streefgewicht kunt bereiken én behouden Lekker slank met Proslank Hoe je eenvoudig je streefgewicht kunt bereiken én behouden Inlogcodes Schrijf hier je persoonlijke inlogcode van www.proslank.nl, deze heb je nodig bij het bestellen via de webshop.

Nadere informatie

Daarom werkt duurzame koffie en thee voor iedereen beter. Ook voor u.

Daarom werkt duurzame koffie en thee voor iedereen beter. Ook voor u. Omdat duurzame codes de koffie- en theeboeren helpen met betere bedrijfsvoering, meer opbrengsten, betere sociale voorzieningen of een premie. Omdat de landbouwmethodes beter zijn voor het milieu. Omdat

Nadere informatie

Energie- en eiwitverrijkt voedingsadvies

Energie- en eiwitverrijkt voedingsadvies Energie- en eiwitverrijkt voedingsadvies Inleiding Uw arts of diëtist heeft u energie- en eiwitverrijkte voeding voorgeschreven. In deze folder leest u wat dit betekent. Ook geven we u richtlijnen voor

Nadere informatie

Blijf ook eens lunchen op het werk!

Blijf ook eens lunchen op het werk! De lunch Één van de belangrijkste eetmomenten van de dag. Voor u ligt ons gevarieerde lunch om naar hartenlust te combineren voor een goede lunch op het werk. Of u nu trek heeft in een specialiteiten broodje

Nadere informatie

Het lekkerste koffiehuis van Nederland ZOMER. ITALIAANS 3 gangen menu. cocktail. zomerse koffie. limon frizz ELKE VRIJDAGAVOND. 14,95 p.p.

Het lekkerste koffiehuis van Nederland ZOMER. ITALIAANS 3 gangen menu. cocktail. zomerse koffie. limon frizz ELKE VRIJDAGAVOND. 14,95 p.p. ZOMER ELKE VRIJDAGAVOND ITALIAANS 3 gangen menu 14,95 p.p. 6,95 limon frizz cocktail Limoncello + Prosecco Shakerato zomerse koffie 3,75 Het lekkerste koffiehuis van Nederland Universal Caffè Onze koffieleverancier

Nadere informatie

Lerarenhandleiding groep 6 Lesprogramma over eten en smaak voor het basisonderwijs

Lerarenhandleiding groep 6 Lesprogramma over eten en smaak voor het basisonderwijs Lerarenhandleiding groep 6 Lesprogramma over eten en smaak voor het basisonderwijs Inhoudsopgave Les 1: Speurneuzen 6 Les 2: Waar komt ons eten vandaan? 9 Kopieerblad 1 20 Les 3: Lekker uit de Schijf van

Nadere informatie

boordevol recepten Goedenacht Verrassende informatie en bruikbare tips over nachtarbeid

boordevol recepten Goedenacht Verrassende informatie en bruikbare tips over nachtarbeid boordevol recepten Goedenacht Verrassende informatie en bruikbare tips over nachtarbeid Voorwoord Dit boekje wordt u aangeboden door de Stichting Arbeidsmarkt Ziekenhuizen (StAZ). Het bevat informatie,

Nadere informatie

Compleet nieuwe winkel voor banket & Brood Haasnoot

Compleet nieuwe winkel voor banket & Brood Haasnoot Speciaal 21-05 - 2012 Speciale eenmalige uitgave krant Deze krant is een speciale uitgave in verband met de oplevering van de compleet vernieuwde winkel van Banket & Brood. U vind in deze krant een groot

Nadere informatie

Goed eten ter preventie van kanker

Goed eten ter preventie van kanker Beweeg elke dag minimaal 30 minuten WCRF's voedingsrichtlijn De aanbevelingen om kanker te voorkomen zijn door het Wereld Kanker Onderzoek Fonds in drie richtlijnen samengevat. Richtlijnen ter preventie

Nadere informatie

Beste klanten en vrienden, Tereza Havrlandova Lifefood founder

Beste klanten en vrienden, Tereza Havrlandova Lifefood founder PRODUCTEN CATALOGUS Ons doel is het maken en aanbieden van gezonde EN voedzame producten die simpelweg geweldig smaken TEREZA Life is not about denial it is Abundance Enjoy every moment Made with Love

Nadere informatie

Vrolijk Pasen. 2 e pak HALVE PRIJS. Diervriendelijke (Paas)eieren. Met recepten van Mathijs Vrieze

Vrolijk Pasen. 2 e pak HALVE PRIJS. Diervriendelijke (Paas)eieren. Met recepten van Mathijs Vrieze Aanbiedingen zijn geldig van 11 t/m 24 april 2011. Vrolijk Pasen Met recepten van Mathijs Vrieze Ekoland Afbakbroodjes Roomboter croissants, bruine pistoletjes of wit stokbrood 2-6 stuks 1.19 1.99 2 e

Nadere informatie

hellas ΠΕΜΠΤΗ 26/05/1994

hellas ΠΕΜΠΤΗ 26/05/1994 voor de menukaart van delphi kijkt u op pagina 6... Wijnadvies van Jannis lees verder op pagina 2... Mezedakia koude & warme griekse hapjes, kijkt u verder op pagina 2... hellas Grieks restaurant Delphi

Nadere informatie

Een Zinnig Woord. L. Beheydt

Een Zinnig Woord. L. Beheydt Een Zinnig Woord L. Beheydt In... zomer is het hier erg warm. Ik ga naar... stad. Jan speelt met... jongens van zijn klas. Joep is een vriend... mijn broer. An houdt... lekker eten. Dat boek is... mij.

Nadere informatie