het investeringsdomein is niet meer sectorgebonden, maar beslaat in potentie het geheel van de sectoren van de MSCI Europe index.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "het investeringsdomein is niet meer sectorgebonden, maar beslaat in potentie het geheel van de sectoren van de MSCI Europe index."

Transcriptie

1 BRIEF AAN DE AANDEELHOUDER VAN HET GBF 'AMUNDI ETF MSCI EUROPE IT UCITS ETF' Parijs, 2 januari 2014 Mevrouw, Mijnheer, Hierbij delen we u, als aandeelhouder van het Gemeenschappelijk Beleggingsfonds 'AMUNDI ETF MSCI EUROPE IT UCITS ETF - (FR ), (het 'fonds') mede dat Amundi (de 'Beheersmaatschappij') heeft besloten om met ingang van 3 februari 2014 over te gaan tot een aanzienlijke wijziging in de beheersdoelstelling van het fonds. 1. Omschrijving van de wijziging van uw fonds De 'MSCI Europe IT' index wordt vervangen door de nieuwe 'MSCI Europe Minimum Volatility' strategie-index. Deze verandering brengt eveneens een wijziging in de naam van het fonds met zich mee. Het fonds zal voortaan de naam 'AMUNDI ETF MSCI EUROPE MINIMUM VOLATILITY UCITS ETF' dragen. Deze verandering van index heeft een aantal gevolgen: (i) (ii) (iii) de geografische reikwijdte blijft gelijk; het investeringsdomein is niet meer sectorgebonden, maar beslaat in potentie het geheel van de sectoren van de MSCI Europe index. de strategie richt zich op het selecteren van waarden op basis van de toepassing van een systematische kwantitatieve optimalisatiematrix op de portefeuille (Barra Optimizer model), die zich richt op: - de historische volatiliteit van de index; - de verplichting tot diversifiëren van de risico's met als doel het verkrijgen van een portefeuille die qua structuur die van de MSCI Europe index benadert; - de correlatie tussen de verschillende elementen van de MSCI Europe index. Hoofdvestiging: 90, boulevard Pasteur - Parijs - Frankrijk Postadres 90, boulevard Pasteur - CS Paris Cedex 15 - Frankrijk Tel: +33 (0) amundi.com Naamloze vennootschap met een kapitaal van euro Bedrijfsregisternummer Parijs Portefeuille-Beheersmaatschappij goedgekeurd door de Franse Autoriteit Financiële markten (AMFautorité des Marchés Financiers) n GP

2 Deze wijziging heeft eveneens gevolgen voor het risicoprofiel van uw fonds. De verplichting ten aanzien van de volatiliteit impliceert een potentieel minder risicovolle strategie, en is dien ten gevolge potentieel minder winstgevend. De volatiliteit van een portefeuille is een maatgever voor het risiconiveau, en bestaat uit het kwantificeren van de omvang van de waardevariaties van de portefeuille binnen een gegeven periode. Een hogere volatiliteit houdt in dat de investering in de portefeuille zal worden beschouwd als risicovol. Dit betekent enerzijds hogere winstverwachtingen en anderzijds grotere risico's als het gaat om verliezen. Een lage volatiliteit wil echter niet zeggen dat de investering zonder risico is. Valt u als investeerder onder het Franse belastingrecht, en bent u in het bezit van aandelen in het kader van uw Franse Aandelenspaarplan ( PEA), dan maken we u erop attent dat het fonds beleenbaar blijft voor het PEA. De wijzigingen zullen geen invloed hebben op de hieraan verbonden fiscale voordelen. De lijst van aandelenfondsen van het gamma AMUNDI ETF die beleenbaar zijn voor het PEA is beschikbaar op amundietf.com. Deze operatie is goedgekeurd door de Autoriteit Financiële Markten op 21 november 2013, en vereist geen enkele handeling uwerzijds indien u de voorwaarden accepteert. Hieronder worden de belangrijkste ontwikkelingen van uw fonds beschreven. 2. Indicatie van de wijziging van uw fonds - Risicoprofiel - Wijziging rendementprofiel / risicoprofiel: JA - Verhoging rendementprofiel / risicoprofiel: NEE Verhoging kosten: NEE Het fonds had tot doel om zo nauwkeurig mogelijk de 'MSCI Europe IT' index te traceren, zowel voor wat betreft stijgingen als dalingen. Naar aanleiding van de wijziging zal het doel van het fonds zijn het zo nauwkeurig mogelijk traceren van de MSCI Europe Minimum Volatility strategieindex, zowel voor wat betreft stijgingen als dalingen, nettodividenden opnieuw geïnvesteerd en uitgedrukt in euro. De MSCI Europe Minimum Volatility strategie-index is een aandelenindex die de prestaties meet van een portefeuille met aandelen uit het aandelendomein van de MSCI Europe index, geselecteerd om een absolute volatiliteit van de portefeuille te verkrijgen die zo laag mogelijk ligt, waarbij de verplichtingen ten aanzien van de diversificatie van de vooraf bepaalde risico's worden nageleefd (bijvoorbeeld de minimale en maximale waardenotering van aandelen, de sectoren en/of landen in verhouding tot MSCI Europe index). De wijziging in het index-systeem en de index-methodologie zal de volgende veranderingen meebrengen voor het risicoprofiel: Het fonds wordt niet langer blootgesteld aan het risico van een specifieke sector in het domein van de IT. De vooruitzichten van het fonds zijn voortaan niet meer gerelateerd aan de prestaties van deze sector. De vaste kosten die gefactureerd worden aan de ICBE worden verlaagd tot 0,23% incl. belastingen per jaar van het netto-actief (tegenover het huidige 0,25%).

3 Raadpleeg de tabel in de bijlage van deze brief indien u nadere informatie wenst omtrent de wijzigingen die zijn aangebracht in het fonds. Indien u de wijzigingen voor u niet passend vindt, dan heeft u de mogelijkheid om over te gaan tot de terugkoop van uw aandelen. Op de aankopen en verkopen op de secundaire markt is geen inschrijvings- of terugkoopcommissie van toepassing. Het plaatsen van een beursorder brengt echter vooraf door uw tussenpersoon geheven kosten met zich mee waarop de Beheersmaatschappij geen enkele invloed heeft. Voor het onderzoeken van de beste bemiddeling voor deze investering nodigen we u uit om contact op te met uw gebruikelijke financiële adviseur. Hij zal u helpen de juiste keuze te maken die past bij het beheer van uw portefeuille. Hoogachtend, AMUNDI Valérie Baudson Hoofd ETF en Indexbeleggingen Wereld

4 BIJLAGE Voor Na Naam fonds AMUNDI ETF MSCI EUROPE IT UCITS ETF AMUNDI ETF MSCI EUROPE MINIMUM VOLATILITY UCITS ETF Referentie-indicator De referentie-indicator van het fonds is de MSCI Europe IT Index, uitgedrukt in Amerikaanse dollar en tegengewaardeerd in euro, nettodividenden opnieuw geïnvesteerd (net return). De aandelen die binnenkomen in de MSCI Europe IT Index zijn afkomstig van het domein van de Europese vennootschappen uit de sector van de informatietechnologie. Kijk voor meer informatie omtrent de samenstelling en de werkingsregels van de index op de MSCI-website: msci.com De Referentie-indicator van het Fonds is de MSCI Europe Minimum Volatility strategie-index, uitgedrukt in euro, nettodividenden opnieuw geïnvesteerd (net return). De MSCI Europe Minimum Volatility strategie-index is een aandelenindex, berekend en gepubliceerd door de internationale indexprovider MSCI Inc. ('MSCI'). De MSCI Europe Minimum Volatility strategie-index meet de prestaties van de portefeuille met aandelen uit het aandelendomein van de MSCI Europe index, geselecteerd om een absolute volatiliteit van de portefeuille te verkrijgen die zo laag mogelijk ligt, waarbij de verplichtingen ten aanzien van de diversificatie van de vooraf bepaalde risico's worden nageleefd (bijvoorbeeld de minimale en maximale waardenotering van aandelen, de sectoren en/of landen in verhouding tot MSCI Europe index). De volatiliteit van een portefeuille is een maatgever voor het risiconiveau, en bestaat uit het kwantificeren van de omvang van de waardevariaties van de portefeuille - zowel qua stijging als qua daling - binnen een gegeven periode. Een hogere volatiliteit van de portefeuille houdt in dat de investering in de portefeuille zal worden beschouwd als risicovol. Dit betekent eveneens dat er enerzijds hogere winstverwachtingen zijn en anderzijds grotere risico's zijn als het gaat om verliezen. Een lage volatiliteit wil echter niet zeggen dat de investering zonder risico is.

5 De MSCI Europe Minimum Volatility strategie-index bestaat uit waarden van de MSCI Europe index, en wel de belangrijkste aandelen van de markt van 16 Europese landen die ongeveer 85% +/- 5% van de beurskapitalisatie omvatten, aangepast aan de fluctuatie van de Europese markten. Deze aandelen zijn geselecteerd op grond van de techniek van systematische kwantitatieve optimalisatie in twee stappen zoals hieronder beschreven. De opbouw van de MSCI Europe Minimum Volatility strategie-index geschiedt in 2 stappen: 1. Bepaling van het geheel van verplichtingen tot diversificatie van risico's, waaronder vooral de minimale en maximale waardenotering voor elk aandeel, voor elke sector en voor elk land, teneinde een portefeuillestructuur te verkrijgen die de MSCI Europe index benadert; 2. Selectie en waardenotering van de aandelen van de portefeuille uitgevoerd door de toepassing van de systematische kwantitatieve optimalisatiematrix (gebruik van het model Barra Optimizer), die zich richt op: - de historische absolute volatiliteit van de aandelen, - de verplichtingen tot diversificatie van de risico's en, - de index voor de correlatie met de elementen van de MSCI Europe index. De methode voor de constructie van de MSCI Europe Minimum Volatility strategie-index en gedetailleerde informatie omtrent het domein van de verplichtingen omtrent de risico's zijn beschikbaar op de website van de MSCI: msci.com.

6 - Code Bloomberg - Code Reuters - NDRUIT -.dmieu0it00nus - MAEUVOE -.dmieu0000yneu Beheersdoelstelling Met de onderschrijving van AMUNDI ETF MSCI EUROPE IT UCITS ETF investeert u in een ICBE-index die beoogt zo getrouw mogelijk de prestaties van de MSCI Europe IT index te traceren, of het nu om een positieve of negatieve evolutie gaat. De maximale tracking error tussen de evolutie van de liquidatiewaarde van het fonds en de evolutie van de MSCI Europe IT index is 2%. Met de onderschrijving van AMUNDI ETF MSCI EUROPE MINIMUM VOLATILITY UCITS ETF investeert u in een ICBE-strategieindex die beoogt zo getrouw mogelijk de prestaties van de MSCI Europe Minimum Volatility strategie-index te traceren, of het nu om een positieve of negatieve evolutie gaat. De maximale tracking error tussen de evolutie van de liquidatiewaarde van het fonds en de evolutie van de MSCI Europe Minimum Volatility strategie-index is 2%. Rendementprofiel / risicoprofiel (beknopte indicator) 7 Het risiconiveau van het fonds is met name een afspiegeling van de risico's van de aandelenmarkt waarop het fonds wordt geïnvesteerd. 6 Het risiconiveau van het fonds is met name een afspiegeling van de risico's van de aandelenmarkt waarop het fonds wordt geïnvesteerd. Rendementprofiel / risicoprofiel (rubriek) - Risicosector: Het Fonds is blootgesteld aan een gedefinieerde sector die een geringe diversifiëring kent ten opzichte van een klassieke index. De investeerder stelt zich derhalve bloot aan de evoluties en kenmerken van deze sector. Het fonds is niet blootgesteld aan de risico's van specifieke sector. Vaste kosten 0,25% van het netto-actief 0,23% van het netto-actief

AMUNDI ETF REAL ESTATE REIT IEIF UCITS ETF

AMUNDI ETF REAL ESTATE REIT IEIF UCITS ETF Parijs, 15 januari 2014 Mevrouw, Mijnheer, U bent in het bezit van een aandelenportefeuille van het GBF AMUNDI ETF REAL ESTATE REIT IEIF UCITS ETF - (FR0010791160), we willen u daarvoor hartelijk danken.

Nadere informatie

Brief aan de aandeelhouder MUTATIE

Brief aan de aandeelhouder MUTATIE Brief aan de aandeelhouder MUTATIE Mevrouw, Mijnheer, Hierbij delen we u, als aandeelhouder van aandelen van het Gemeenschappelijk Beleggingsfonds AMUNDI ETF GREEN TECH LIVING PLANET - (FR0010949479),

Nadere informatie

AMUNDI ETF S&P 500 EUR HEDGED DAILY UCITS ETF

AMUNDI ETF S&P 500 EUR HEDGED DAILY UCITS ETF Parijs, 15 februari2017 Mevrouw, Mijnheer, U bent houder van deelbewijzen in het Gemeenschappelijk Beleggingsfonds (GBF) AMUNDI ETF S&P 500 EUR HEDGED DAILY UCITS ETF (FR0011133644) waar wij u hartelijk

Nadere informatie

Wij informeren u dat Amundi Asset Management (de beheermaatschappij ) besloten heeft vanaf 1 maart 2017 de referentie-index te wijzigen.

Wij informeren u dat Amundi Asset Management (de beheermaatschappij ) besloten heeft vanaf 1 maart 2017 de referentie-index te wijzigen. Parijs, 23 januari 2017 Mevrouw, Mijnheer, U bent houder van deelbewijzen in het Gemeenschappelijk Beleggingsfonds (GBF) AMUNDI ETF EURO CORPORATES UCITS ETF (AMUNDI ETF EURO CORPORATES UCITS ETF - EUR

Nadere informatie

Wij informeren u dat Amundi Asset Management (de beheermaatschappij ) besloten heeft vanaf 1 maart 2017 de referentie-index te wijzigen.

Wij informeren u dat Amundi Asset Management (de beheermaatschappij ) besloten heeft vanaf 1 maart 2017 de referentie-index te wijzigen. Parijs, 23 januari 2017 Mevrouw, Mijnheer, U bent houder van deelbewijzen in het Gemeenschappelijk Beleggingsfonds (GBF) AMUNDI ETF EURO CORPORATE FINANCIALS IBOXX UCITS ETF (FR0011020957) waar wij u hartelijk

Nadere informatie

Wij informeren u dat Amundi Asset Management (de beheermaatschappij ) besloten heeft vanaf 1 maart 2017 de referentie-index te wijzigen.

Wij informeren u dat Amundi Asset Management (de beheermaatschappij ) besloten heeft vanaf 1 maart 2017 de referentie-index te wijzigen. Parijs, 23 januari 2017 Mevrouw, Mijnheer, U bent houder van deelbewijzen in het Gemeenschappelijk Beleggingsfonds (GBF) AMUNDI ETF EURO CORPORATE EX FINANCIALS IBOXX UCITS ETF (FR0011020940) waar wij

Nadere informatie

AMUNDI ETF MSCI GERMANY UCITS ETF

AMUNDI ETF MSCI GERMANY UCITS ETF Parijs, 27 april 2018 Geachte heer, geachte mevrouw, U bezit deelnemingsrechten van het gemeenschappelijk beleggingsfonds (GBF) AMUNDI ETF MSCI GERMANY UCITS ETF (AMUNDI ETF MSCI GERMANY UCITS ETF- EUR

Nadere informatie

GBF METROPOLE Sélection A (ISIN: FR0007078811) Deze ICBE wordt beheerd door METROPOLE GESTION

GBF METROPOLE Sélection A (ISIN: FR0007078811) Deze ICBE wordt beheerd door METROPOLE GESTION Essentiële beleggersinformatie Dit document verschaft u essentiële beleggersinformatie aangaande dit fonds. Het is geen marketingmateriaal. De verstrekte informatie is bij wet voorgeschreven en is bedoeld

Nadere informatie

aandelen aandelen aandelen aandelen

aandelen aandelen aandelen aandelen ICBE conform de Europese normen SPDR MSCI Europe Consumer Staples SM ETF VEREENVOUDIGD PROSPECTUS 17 juni 2010 STS (Code Euronext) ISIN-code: FR0000001745 Classificatie: Internationale DEEL A - STATUTAIRE

Nadere informatie

Hoge toppen scheren met uw beleggingen

Hoge toppen scheren met uw beleggingen Hoge toppen scheren met uw beleggingen September 2013 Amundi Uitsluitend bestemd voor Belgische beleggers Amundi is een gemeenschappelijk beleggingsfonds (GBF) naar Frans recht (fonds commun de placement).

Nadere informatie

DIT DOCUMENT IS BELANGRIJK EN VEREIST UW ONMIDDELLIJKE AANDACHT.

DIT DOCUMENT IS BELANGRIJK EN VEREIST UW ONMIDDELLIJKE AANDACHT. DIT DOCUMENT IS BELANGRIJK EN VEREIST UW ONMIDDELLIJKE AANDACHT. Indien u niet zeker weet wat u moet doen, raadpleeg dan onmiddellijk uw broker, bankmanager, juridisch adviseur, accountant, relatiebeheerder

Nadere informatie

EDMOND DE ROTHSCHILD EUROPE FLEXIBLE (EdR Europe Flexible)

EDMOND DE ROTHSCHILD EUROPE FLEXIBLE (EdR Europe Flexible) ESSENTIËLE BELEGGERSINFORMATIE Dit document verschaft u essentiële beleggersinformatie aangaande deze ICBE. Het is geen marketingmateriaal. De verstrekte informatie is bij wet voorgeschreven en is bedoeld

Nadere informatie

aandelen aandelen aandelen aandelen

aandelen aandelen aandelen aandelen SPDR AEX Index ETF VEREENVOUDIGD PROSPECTUS 17 juni 2010 DEEL A - STATUTAIRE BEPALINGEN ICBE conform de Europese normen AEXT (Code Euronext) ISIN-code: FR000001893 Classificatie: Aandelen uit de landen

Nadere informatie

Primavera Force Talents 1

Primavera Force Talents 1 Primavera Force Talents - jaarverslag 31.12.2014-1 / 5 Jaarverslag 31.12.2014 Primavera Force Talents 1 Inhoudsopgave 1. Omschrijving... 2 2. Beleggingsbeleid van Primavera Force Talents 1... 2 3. Samenstelling

Nadere informatie

EDMOND DE ROTHSCHILD ASIA LEADERS (EdR Asia Leaders)

EDMOND DE ROTHSCHILD ASIA LEADERS (EdR Asia Leaders) ESSENTIËLE BELEGGERSINFORMATIE Dit document verschaft u essentiële beleggersinformatie aangaande deze ICBE. Het is geen marketingmateriaal. De verstrekte informatie is bij wet voorgeschreven en is bedoeld

Nadere informatie

EDMOND DE ROTHSCHILD GLOBAL VALUE (EdR Global Value ) ICBE naar Frans recht

EDMOND DE ROTHSCHILD GLOBAL VALUE (EdR Global Value ) ICBE naar Frans recht (EdR Global Value ) ICBE naar Frans recht ESSENTIËLE BELEGGERSINFORMATIE Dit document verschaft u essentiële beleggersinformatie aangaande deze ICBE. Het is geen marketingmateriaal. De verstrekte informatie

Nadere informatie

EDMOND DE ROTHSCHILD LATIN AMERICA (EdR Latin America) ICBE naar Frans recht

EDMOND DE ROTHSCHILD LATIN AMERICA (EdR Latin America) ICBE naar Frans recht (EdR Latin America) ICBE naar Frans recht ESSENTIËLE BELEGGERSINFORMATIE Dit document verschaft u essentiële beleggersinformatie aangaande deze ICBE. Het is geen marketingmateriaal. De verstrekte informatie

Nadere informatie

Jaarverslag Millesimo Carmignac

Jaarverslag Millesimo Carmignac Millesimo Carmignac - Jaarverslag 31.12.2013-1 / 5 Jaarverslag 31.12.2013 Millesimo Carmignac Inhoudsopgave 1. Omschrijving... 2 2. Beleggingsbeleid van Millesimo Carmignac... 2 3. Samenstelling van Millesimo

Nadere informatie

Primavera Optimal Active 1

Primavera Optimal Active 1 Primavera Optimal Active 1 - Jaarverslag 31.12.2012-1 / 6 Jaarverslag 31.12.2012 Primavera Optimal Active 1 Inhoudsopgave 1. Omschrijving...2 2. Beleggingsbeleid van de Primaver Optimal Active 1...2 3.

Nadere informatie

EDMOND DE ROTHSCHILD INDIA (EdR India) ICBE naar Frans recht

EDMOND DE ROTHSCHILD INDIA (EdR India) ICBE naar Frans recht (EdR India) ICBE naar Frans recht ESSENTIËLE BELEGGERSINFORMATIE Dit document verschaft u essentiële beleggersinformatie aangaande deze ICBE. Het is geen marketingmateriaal. De verstrekte informatie is

Nadere informatie

EDMOND DE ROTHSCHILD EUROPE SYNERGY (EdR Europe Synergy) ICBE naar Frans recht

EDMOND DE ROTHSCHILD EUROPE SYNERGY (EdR Europe Synergy) ICBE naar Frans recht (EdR Europe Synergy) ICBE naar Frans recht ESSENTIËLE BELEGGERSINFORMATIE Dit document verschaft u essentiële beleggersinformatie aangaande deze ICBE. Het is geen marketingmateriaal. De verstrekte informatie

Nadere informatie

Millesimo Tocqueville Dividend 1

Millesimo Tocqueville Dividend 1 Millesimo Tocqueville Dividend 1 - Halfjaarverslag 30.06.2011-1 / 5 Halfjaarverslag 30.06.2011 Millesimo Tocqueville Dividend 1 Inhoudsopgave 1. Omschrijving...2 2. Beleggingsbeleid van Millesimo Tocqueville

Nadere informatie

Millesimo Carmignac. Halfjaarverslag Inhoudsopgave. 1. Omschrijving Beleggingsbeleid van Millesimo Carmignac...

Millesimo Carmignac. Halfjaarverslag Inhoudsopgave. 1. Omschrijving Beleggingsbeleid van Millesimo Carmignac... - Halfjaarverslag 30.06.2018-1 / 6 Halfjaarverslag 30.06.2018 Inhoudsopgave 1. Omschrijving... 2 2. Beleggingsbeleid van... 2 3. Samenstelling van in bedragen en in percentages op 30 juni 2018... 3 4.

Nadere informatie

DISCRETIONAIR BEHEER ONZE BEHEERSMANDATEN MET BELEGGINGSFONDSEN

DISCRETIONAIR BEHEER ONZE BEHEERSMANDATEN MET BELEGGINGSFONDSEN DISCRETIONAIR BEHEER ONZE BEHEERSMANDATEN MET BELEGGINGSFONDSEN ONZE BEHEERSMANDATEN MET BELEGGINGSFONDSEN Banque de Luxembourg biedt u haar expertise aan op het gebied van vermogensbeheer. Door ons een

Nadere informatie

EDMOND DE ROTHSCHILD US VALUE & YIELD (EdR US Value & Yield)

EDMOND DE ROTHSCHILD US VALUE & YIELD (EdR US Value & Yield) ESSENTIËLE BELEGGERSINFORMATIE Dit document verschaft u essentiële beleggersinformatie aangaande deze ICBE. Het is geen marketingmateriaal. De verstrekte informatie is bij wet voorgeschreven en is bedoeld

Nadere informatie

Jaarverslag Millesimo Carmignac. 1. Omschrijving Beleggingsbeleid van Millesimo Carmignac... 2

Jaarverslag Millesimo Carmignac. 1. Omschrijving Beleggingsbeleid van Millesimo Carmignac... 2 - jaarverslag 31.12.2017-1 / 6 Jaarverslag 31.12.2017 Inhoudsopgave 1. Omschrijving... 2 2. Beleggingsbeleid van... 2 3. Samenstelling van in bedragen en in percentages op 31 december 2017... 3 4. Beheerders...

Nadere informatie

SAINT-HONORE EUROPE SYNERGIE GEMEENSCHAPPELIJK BELEGGINGSFONDS CONFORM DE EUROPESE NORMEN VEREENVOUDIGD PROSPECTUS

SAINT-HONORE EUROPE SYNERGIE GEMEENSCHAPPELIJK BELEGGINGSFONDS CONFORM DE EUROPESE NORMEN VEREENVOUDIGD PROSPECTUS SAINT-HONORE EUROPE SYNERGIE GEMEENSCHAPPELIJK BELEGGINGSFONDS CONFORM DE EUROPESE NORMEN VEREENVOUDIGD PROSPECTUS EmA 28 januari 2010 ICBE conform de Europese normen VEREENVOUDIGD PROSPECTUS DEEL A STATUTAIR

Nadere informatie

Millesimo Tocqueville Dividend 1

Millesimo Tocqueville Dividend 1 Millesimo Tocqueville Dividend 1 - Jaarverslag 31.12.2013-1 / 5 Jaarverslag 31.12.2013 Millesimo Tocqueville Dividend 1 Inhoudsopgave 1. Omschrijving... 2 2. Beleggingsbeleid van Millesimo Tocqueville

Nadere informatie

Essentiële beleggersinformatie

Essentiële beleggersinformatie Dit document verschaft u essentiële beleggersinformatie aangaande dit fonds. Het is geen marketingmateriaal. De verstrekte informatie is bij wet voorgeschreven en is bedoeld om u meer inzicht te geven

Nadere informatie

EDMOND DE ROTHSCHILD EMERGING CONVERTIBLES (EdR Emerging Convertibles) ICBE naar Frans recht

EDMOND DE ROTHSCHILD EMERGING CONVERTIBLES (EdR Emerging Convertibles) ICBE naar Frans recht ESSENTIËLE BELEGGERSINFORMATIE Dit document verschaft u essentiële beleggersinformatie aangaande deze ICBE. Het is geen marketingmateriaal. De verstrekte informatie is bij wet voorgeschreven en is bedoeld

Nadere informatie

Essentiële beleggersinformatie

Essentiële beleggersinformatie Dit document verschaft u essentiële beleggersinformatie aangaande dit fonds. Het is geen marketingmateriaal. De verstrekte informatie is bij wet voorgeschreven en is bedoeld om u meer inzicht te geven

Nadere informatie

AXA Life Protected Millesimo RS

AXA Life Protected Millesimo RS AXA Life Protected Millesimo RS - Jaarverslag 31.12.2013-1 / 5 Jaarverslag 31.12.2013 AXA Life Protected Millesimo RS Inhoudsopgave 1. Omschrijving... 2 2. Beleggingsbeleid van ALP Millesimo RS 1... 2

Nadere informatie

WETTELIJK VERPLICHTE INFORMATIE

WETTELIJK VERPLICHTE INFORMATIE DELTA LLOYD INDEXFONDS AANDELEN WERELD VERKORT PROSPECTUS INTERNATIONALE AANDELEN ICBE IN OVEREENSTEMMING MET DE EU- NORMEN KORTE PRESENTATIE WETTELIJK VERPLICHTE INFORMATIE ISIN-CODE FR0010752915 NAAM

Nadere informatie

EasyETF STOXX EUROPE 600

EasyETF STOXX EUROPE 600 EasyETF STOXX EUROPE 600 VEREENVOUDIGD PROSPECTUS SAMENVATTING VEREENVOUDIGD PROSPECTUS van EasyETF STOXX EUROPE 600 GEDETAILLEERDE NOTA van EasyETF STOXX EUROPE 600 REGLEMENT VAN HET FONDS van EasyETF

Nadere informatie

AXA Life Protected Millesimo

AXA Life Protected Millesimo AXA Life Protected Millesimo - jaarverslag 31.12.2010-1 / 5 Jaarverslag 31.12.2010 AXA Life Protected Millesimo Inhoudsopgave 1. Omschrijving...2 2. Beleggingsbeleid van ALP Millesimo 1...2 3. Samenstelling

Nadere informatie

AXA Life Protected Millesimo US

AXA Life Protected Millesimo US AXA Life Protected Millesimo US - Jaarverslag 31.12.2012-1 / 5 Jaarverslag 31.12.2012 AXA Life Protected Millesimo US Inhoudsopgave 1. Omschrijving...2 2. Beleggingsbeleid van ALP Millesimo US 1...2 3.

Nadere informatie

PODIUM 8. ProBeleggen Symposium VOC Fonds Rob Stuiver

PODIUM 8. ProBeleggen Symposium VOC Fonds Rob Stuiver PODIUM 8 ProBeleggen Symposium 2018 VOC Fonds Rob Stuiver Ondernemend beleggen: VOC Fonds Rob Stuiver Amsterdam, 8 juni 2018 Uw spreker van vanmiddag Rob Stuiver Fund Manager VOC Fonds Blogger VOCbeleggen.nl

Nadere informatie

ESSENTIËLE BELEGGERSINFORMATIE

ESSENTIËLE BELEGGERSINFORMATIE ESSENTIËLE BELEGGERSINFORMATIE Dit document verschaft u essentiële beleggersinformatie aangaande deze ICBE. Het is geen marketingmateriaal. De verstrekte informatie is bij wet voorgeschreven en is bedoeld

Nadere informatie

AXA Life Protected Primavera OIT

AXA Life Protected Primavera OIT AXA Life Protected Primavera OIT - Jaarverslag 31.12.2013-1 / 5 Jaarverslag 31.12.2013 AXA Life Protected Primavera OIT Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 1. Omschrijving... 2 2. Beleggingsbeleid van ALP

Nadere informatie

ESSENTIËLE-INFORMATIEDOCUMENT

ESSENTIËLE-INFORMATIEDOCUMENT ESSENTIËLE-INFORMATIEDOCUMENT DOELSTELLING Dit document geeft u belangrijke informatie over dit beleggingsproduct. Dit is geen marketingmateriaal. Deze informatie wordt u verstrekt op grond van een wettelijke

Nadere informatie

Millesimo Click 1. Halfjaarverslag Inhoudsopgave

Millesimo Click 1. Halfjaarverslag Inhoudsopgave Millesimo Click 1 - Halfjaarverslag 30.06.2011-1 / 6 Halfjaarverslag 30.06.2011 Millesimo Click 1 Inhoudsopgave 1. Omschrijving...2 2. Beleggingsbeleid van Millesimo Click 1...2 3. Samenstelling van Millesimo

Nadere informatie

WETTELIJK VERPLICHTE INFORMATIE

WETTELIJK VERPLICHTE INFORMATIE DELTA LLOYD INDEXFONDS ONROEREND GOED VERKORT PROSPECTUS INTERNATIONALE AANDELEN ICBE IN OVEREENSTEMMING MET DE EU- NORMEN KORTE PRESENTATIE WETTELIJK VERPLICHTE INFORMATIE ISIN-CODE FR0010752907 NAAM

Nadere informatie

DISCRETIONAIR BEHEER ONZE BEHEERSMANDATEN MET EFFECTEN

DISCRETIONAIR BEHEER ONZE BEHEERSMANDATEN MET EFFECTEN DISCRETIONAIR BEHEER ONZE BEHEERSMANDATEN MET EFFECTEN ONZE BEHEERSMANDATEN MET EFFECTEN Banque de Luxembourg biedt u haar expertise aan op het gebied van vermogensbeheer. Door ons een discretionair beheersmandaat

Nadere informatie

EDMOND DE ROTHSCHILD COMMOSPHERE (EdR Commosphere)

EDMOND DE ROTHSCHILD COMMOSPHERE (EdR Commosphere) ESSENTIËLE BELEGGERSINFORMATIE Dit document verschaft u essentiële beleggersinformatie aangaande dit fonds. Het is geen marketingmateriaal. De verstrekte informatie is bij wet voorgeschreven en is bedoeld

Nadere informatie

EASYETF EURO STOXX 50 VEREENVOUDIGD PROSPECTUS

EASYETF EURO STOXX 50 VEREENVOUDIGD PROSPECTUS EASYETF EURO STOXX 50 VEREENVOUDIGD PROSPECTUS GBF CONFORM DE EUROPESE NORMEN TER BESCHIKKING GESTELD VAN HET PUBLIEK TER GELEGENHEID VAN DE TOELATING OP DE MARKT VAN EURONEXT PARIS SA VAN MAXIMAAL TWEEHONDERD

Nadere informatie

Millesimo BlackRock 1

Millesimo BlackRock 1 Millesimo BlackRock - Jaarverslag 31.12.2013-1 / 5 Jaarverslag 31.12.2013 Millesimo BlackRock 1 Inhoudsopgave 1. Omschrijving... 2 2. Beleggingsbeleid van de Millesimo BlackRock 1.... 2 3. Samenstelling

Nadere informatie

EDMOND DE ROTHSCHILD CHINA (EdR China) ICBE naar Frans recht

EDMOND DE ROTHSCHILD CHINA (EdR China) ICBE naar Frans recht (EdR China) ICBE naar Frans recht ESSENTIËLE BELEGGERSINFORMATIE Dit document verschaft u essentiële beleggersinformatie aangaande deze ICBE. Het is geen marketingmateriaal. De verstrekte informatie is

Nadere informatie

Millesimo Richelieu 1

Millesimo Richelieu 1 - jaarverslag 31.12.2016-1 / 5 Jaarverslag 31.12.2016 Inhoudsopgave 1. Omschrijving... 2 2. Beleggingsbeleid van... 2 3. Samenstelling van in bedragen en in percentages op 31 december 2016.... 3 4. Beheerders...

Nadere informatie

AG Protect + Risk Control Europe 90 / 2. Lancering : 14 september tot en met 30 oktober 2015* *Behoudens vervroegde afsluiting

AG Protect + Risk Control Europe 90 / 2. Lancering : 14 september tot en met 30 oktober 2015* *Behoudens vervroegde afsluiting AG Protect + Risk Control Europe 90 / 2 Lancering : 14 september tot en met 30 oktober 2015* *Behoudens vervroegde afsluiting 1 21/08/2015 Waarom AG Protect + Risk Control Europe 90 / 2? Volgende reeks

Nadere informatie

EDMOND DE ROTHSCHILD SELECTIVE JAPAN (EdR Selective Japan)

EDMOND DE ROTHSCHILD SELECTIVE JAPAN (EdR Selective Japan) ESSENTIËLE BELEGGERSINFORMATIE Dit document verschaft u essentiële beleggersinformatie aangaande deze ICBE. Het is geen marketingmateriaal. De verstrekte informatie is bij wet voorgeschreven en is bedoeld

Nadere informatie

Fund Life Opportunity Index

Fund Life Opportunity Index - Jaarverslag 31.12.2018-1 / 5 Jaarverslag 31.12.2018 Inhoudsopgave 1. Omschrijving... 2 2. Beleggingsbeleid van... 2 3. Samenstelling van AXA Life Opportunity Index in bedragen en in percentages op 31

Nadere informatie

Securex Life Select One. Halfjaarlijks verslag op 30/06/2015

Securex Life Select One. Halfjaarlijks verslag op 30/06/2015 Securex Life Select One Halfjaarlijks verslag op 30/06/2015 Verzekeringsprod uct Samenstelling van het fonds Nettoinventariswaarde van het fonds Levensverzekering met een rendement dat gekoppeld is aan

Nadere informatie

Financiële infofiche levensverzekering voor tak 23

Financiële infofiche levensverzekering voor tak 23 Financiële infofiche levensverzekering voor tak 23 Securex Life Select One 1 Type levensverzekering Nettopremie Waarborgen Levensverzekering met een rendement dat gekoppeld is aan het tak 23 beleggingsfonds

Nadere informatie

Millesimo Tocqueville Dividend 1

Millesimo Tocqueville Dividend 1 - jaarverslag 31.12.2014-1 / 5 Jaarverslag 31.12.2014 Inhoudsopgave 1. Omschrijving... 2 2. Beleggingsbeleid van... 2 3. Samenstelling van in bedragen en in percentages op 31 december 2014... 3 4. Beheerders...

Nadere informatie

Fund Life Opportunity Index 2

Fund Life Opportunity Index 2 - jaarverslag 31.12.2017-1 / 5 Jaarverslag 31.12.2017 Inhoudsopgave 1. Omschrijving... 2 2. Beleggingsbeleid van... 2 3. Samenstelling van AXA Life Opportunity Index 2 in bedragen en in percentages op

Nadere informatie

EDMOND DE ROTHSCHILD GLOBAL EMERGING (EdR Global Emerging)

EDMOND DE ROTHSCHILD GLOBAL EMERGING (EdR Global Emerging) ESSENTIËLE BELEGGERSINFORMATIE Dit document verschaft u essentiële beleggersinformatie aangaande deze ICBE. Het is geen marketingmateriaal. De verstrekte informatie is bij wet voorgeschreven en is bedoeld

Nadere informatie

Informatie over de beleggingen en het beheer:

Informatie over de beleggingen en het beheer: HOOFDSTUK II VEREENVOUDIGD PROSPECTUS: VEREENVOUDIGD PROSPECTUS Conform de Europese normen EasyETF GLOBAL TITANS 50 DEEL A - STATUTAIR GEDEELTE Beknopte presentatie: ISIN-code: FR0000973596 EasyETF Global

Nadere informatie

Aan de aandeelhouders van ishares MSCI South Africa UCITS ETF

Aan de aandeelhouders van ishares MSCI South Africa UCITS ETF DIT DOCUMENT IS BELANGRIJK EN VEREIST UW ONMIDDELLIJKE AANDACHT. Indien u niet zeker weet wat u moet doen, raadpleeg dan onmiddellijk uw effectenmakelaar (broker), bankmanager, juridisch adviseur, accountant,

Nadere informatie

De datum van inwerkingtreding is voorzien voor 15 november I. Vergelijking tussen het geabsorbeerde en het absorberende subfonds

De datum van inwerkingtreding is voorzien voor 15 november I. Vergelijking tussen het geabsorbeerde en het absorberende subfonds Amundi Funds Société d Investissement à Capital Variable naar luxemburgse recht Statutaire zetel: 5, Allée Scheffer L-2520 Luxembourg R.C.S. de Luxembourg B-68.806 Geachte aandeelhouder, Luxemburg, 10

Nadere informatie

BELEGGINGSPROFIEL. Naam cliënt: Cliëntnummer: Rekening nummer: Datum: Referentie:

BELEGGINGSPROFIEL. Naam cliënt: Cliëntnummer: Rekening nummer: Datum: Referentie: BELEGGINGSPROFIEL Naam cliënt: Cliëntnummer: Rekening nummer: Datum: Referentie: Beleggingsadvies impliceert in de eerste plaats dat wij een voldoende inzicht krijgen in uw risico-profiel, uw kennis en

Nadere informatie

DIT DOCUMENT IS BELANGRIJK EN VEREIST UW ONMIDDELLIJKE AANDACHT.

DIT DOCUMENT IS BELANGRIJK EN VEREIST UW ONMIDDELLIJKE AANDACHT. DIT DOCUMENT IS BELANGRIJK EN VEREIST UW ONMIDDELLIJKE AANDACHT. Indien u niet zeker weet wat u moet doen, raadpleeg dan onmiddellijk uw effectenmakelaar (broker), bankmanager, juridisch adviseur, accountant,

Nadere informatie

DORVAL MANAGEURS EUROPE

DORVAL MANAGEURS EUROPE DORVAL MANAGEURS EUROPE PROSPECTUS GBF conform de Europese normen Pagina 1 DORVAL MANAGEURS EUROPE I. ALGEMENE KENMERKEN Vorm van de icbe Naam: Dorval Manageurs Europe Rechtsvorm en lidstaat waar de icbe

Nadere informatie

AXA Active Protection Trendshare 1

AXA Active Protection Trendshare 1 AXA Active Protection Trendshare 1 - Halfjaarverslag 30.06.2018-1 / 6 Halfjaarverslag 30.06.2018 AXA Active Protection Trendshare 1 Inhoudsopgave 1. Omschrijving... 2 2. Beleggingsbeleid van fund trendshare

Nadere informatie

Rapportage 2e kwartaal 2016

Rapportage 2e kwartaal 2016 De heer A. de Vries en/of Mevrouw C. de Vries-Janssen Kerkstraat 43a 1000 AB Amsterdam a_devries33@upcmail.nl Rapportage 2e kwartaal 2016 1 april 2016 t/m 30 juni 2016 Vermogensontwikkeling Rendementsontwikkeling

Nadere informatie

Beleggersprofiel - Vragenlijst voor de klant(en) :

Beleggersprofiel - Vragenlijst voor de klant(en) : Beleggersprofiel - Vragenlijst voor de klant(en) : Naam persoon 1 :.Voornaam :.. Naam persoon 2 :.Voornaam :.. Adres :. Heeft u een partner? : ja / neen Aantal kinderen ten laste + hun leeftijd :. Voor

Nadere informatie

AXA Life Protected Millesimo ML

AXA Life Protected Millesimo ML AXA Life Protected Millesimo ML - Jaarverslag 31.12.2013-1 / 5 Jaarverslag 31.12.2013 AXA Life Protected Millesimo ML Inhoudsopgave 1. Omschrijving... 2 2. Beleggingsbeleid van ALP Millesimo ML 1... 2

Nadere informatie

I. Vergelijking tussen het geabsorbeerde en het absorberende subfonds. 1. Belangrijkste kenmerken van het geabsorbeerde en het absorberende subfonds

I. Vergelijking tussen het geabsorbeerde en het absorberende subfonds. 1. Belangrijkste kenmerken van het geabsorbeerde en het absorberende subfonds Funds Société d investissement à capital variable naar luxemburgse recht Statutaire zetel: 5, Allée Scheffer L-2520 Luxembourg R.C.S. de Luxembourg B-68.806 Geachte aandeelhouder, Luxemburg, 8 september

Nadere informatie

Jaarverslag Millesimo Click Samenstelling van de Millesimo Click 2 in bedragen en in percentages op 31 december

Jaarverslag Millesimo Click Samenstelling van de Millesimo Click 2 in bedragen en in percentages op 31 december - Jaarverslag 31.12.2018-1 / 6 Jaarverslag 31.12.2018 Inhoudsopgave 1. Omschrijving... 2 2. Beleggingsbeleid van... 2 3. Samenstelling van de in bedragen en in percentages op 31 december 2018.... 4 4.

Nadere informatie

DB Private Solutions Trackers Funds Evenwichtige en flexibele fondsenportefeuilles

DB Private Solutions Trackers Funds Evenwichtige en flexibele fondsenportefeuilles DB Private Solutions Trackers Funds Evenwichtige en flexibele fondsenportefeuilles Investeer in uw leven Onze oplossing: professionals die aan uw zijde staan Het belang van diversificatie binnen een portefeuille

Nadere informatie

Aan de aandeelhouders van ishares MSCI Canada - B UCITS ETF

Aan de aandeelhouders van ishares MSCI Canada - B UCITS ETF DIT DOCUMENT IS BELANGRIJK EN VEREIST UW ONMIDDELLIJKE AANDACHT. Indien u niet zeker weet wat u moet doen, raadpleeg dan onmiddellijk uw broker, bankmanager, juridisch adviseur, accountant, relatiebeheerder

Nadere informatie

Word rijker dan je denkt. Later kan je het geluk noemen.

Word rijker dan je denkt. Later kan je het geluk noemen. Word rijker dan je denkt. Later kan je het geluk noemen. Onze troeven en service VERZEKERINGSBELEGGEN Krachtlijnen VEILIGHEID RENDEMENT ALTIJD BESCHIKBAAR SUCCESSIE OPLOSSING VOOR ALLE BELEGGINGSPROFIELEN

Nadere informatie

SRI Richtlijnen Carmignac Portfolio Grande Europe

SRI Richtlijnen Carmignac Portfolio Grande Europe SRI Richtlijnen Carmignac Portfolio Grande Europe 1 ESG vormt een integraal onderdeel van ons beleggingsproces SCREENING VALIDEREN Uitsluitingslijst van Carmignac Verruimde uitsluitingslijst van CGE (tabak,

Nadere informatie

AXA Life Protected Millesimo US

AXA Life Protected Millesimo US AXA Life Protected Millesimo US - Halfjaarverslag 30.06.2011-1 / 5 Halfjaarverslag 30.06.2011 AXA Life Protected Millesimo US Inhoudsopgave 1. Omschrijving...2 2. Beleggingsbeleid van ALP Millesimo US

Nadere informatie

Inhoudstafel. Beheersreglement van de interne beleggingsfondsen Allianz Invest V873 NL Ed. 09/12 2

Inhoudstafel. Beheersreglement van de interne beleggingsfondsen Allianz Invest V873 NL Ed. 09/12 2 Inhoudstafel HOOFDSTUK I - BEHEERSREGLEMENT VAN DE INTERNE BELEGGINGSFONDSEN... 3 1. AI Europe... 3 2. AI Court Terme... 3 3. AI Patrimoine... 4 4. AI Emergents... 5 HOOFDSTUK II - GEMEENSCHAPPELIJKE BEPALINGEN

Nadere informatie

Woordenlijst Active Return: Verschil tussen het rendement van het fonds en van de referte-index. Alpha: Indicator die de bijdrage van de beheerder tegenover de referte-index aangeeft, rekening houdend

Nadere informatie

Legg Mason Global Funds FCP (Luxemburg) Gemeenschappelijk beleggingsfonds met Verschillende Compartimenten naar Luxemburgs recht

Legg Mason Global Funds FCP (Luxemburg) Gemeenschappelijk beleggingsfonds met Verschillende Compartimenten naar Luxemburgs recht VERGOEDINGEN, PROVISIE EN KOSTEN Legg Mason Global Funds FCP (Luxemburg) Gemeenschappelijk beleggingsfonds met Verschillende Compartimenten naar Luxemburgs recht A) Van de reeks CitiEquity 1. Legg Mason

Nadere informatie

KEYPLAN. Een goed plan om uw geld vooruit te helpen

KEYPLAN. Een goed plan om uw geld vooruit te helpen KEYPLAN Een goed plan om uw geld vooruit te helpen Inhoud Inleiding 3 De 2 gouden beleggingsregels 5 Fondsen, een uitstekende beleggingsbron 6 KEYPLAN, de ideale oplossing om met beleggen te beginnen 7

Nadere informatie

uw beheersmandaat Vertrouw uw portefeuille toe aan een specialist! www.fortuneo.be

uw beheersmandaat Vertrouw uw portefeuille toe aan een specialist! www.fortuneo.be uw beheersmandaat Vertrouw uw portefeuille toe aan een specialist! www.fortuneo.be Fortuneo Portfolio Management: Discretionair beheer FORTUNEO PORTFOLIO MANAGEMENT De voordelen van het discretionair beheer

Nadere informatie

EDMOND DE ROTHSCHILD GOLDSPHERE (EdR Goldsphere) ICBE naar Frans recht

EDMOND DE ROTHSCHILD GOLDSPHERE (EdR Goldsphere) ICBE naar Frans recht (EdR Goldsphere) ICBE naar Frans recht ESSENTIËLE BELEGGERSINFORMATIE Dit document verschaft u essentiële beleggersinformatie aangaande deze ICBE. Het is geen marketingmateriaal. De verstrekte informatie

Nadere informatie

Rapportage 2e kwartaal 2017

Rapportage 2e kwartaal 2017 De heer A. Stier Kerkstraat 1 1000 AA Amsterdam a_stier@gmail.com Rapportage 2e kwartaal 2017 1 april 2017 t/m 30 juni 2017 Vermogensontwikkeling Rendementsontwikkeling Datum Waarde Waarde 31 december

Nadere informatie

Financiële infofiche Levensverzekeringen voor tak 23. Top Profit 1. Type levensverzekering

Financiële infofiche Levensverzekeringen voor tak 23. Top Profit 1. Type levensverzekering Financiële infofiche Levensverzekeringen voor tak 23 Top Profit 1 Type levensverzekering Individuele levensverzekering waarvan het rendement gekoppeld is aan beleggingsfondsen (tak 23). Waarborgen Waarborgen

Nadere informatie

15/09/2011 ; 17/09/2012 ; 16/09/2013 ; 15/09/2014 ; 15/09/2015

15/09/2011 ; 17/09/2012 ; 16/09/2013 ; 15/09/2014 ; 15/09/2015 ING Structured Note Note gelinkt aan aandelen ING 5Y EUR Fix Coupon Airbag Note 09/2015 terugbetaling kapitaal gelinkt aan een Europese aandelenindex Productfiche 23 augustus 2010 Omschrijving Deze Note

Nadere informatie

DIT DOCUMENT IS BELANGRIJK EN VEREIST UW ONMIDDELLIJKE AANDACHT.

DIT DOCUMENT IS BELANGRIJK EN VEREIST UW ONMIDDELLIJKE AANDACHT. DIT DOCUMENT IS BELANGRIJK EN VEREIST UW ONMIDDELLIJKE AANDACHT. Indien u niet zeker weet wat u moet doen, raadpleeg dan onmiddellijk uw effectenmakelaar (broker), bankmanager, juridisch adviseur, accountant,

Nadere informatie

Verder zien. Meer weten. 1 EEN SOLIDE LANGETERMIJN BELEGGING Dankzij de gebundelde expertise van topbeleggers 2 De beste beleggers voor de beste resultaten Toegang tot de meest exclusieve fondsen ter wereld

Nadere informatie

Vermogensfondsen Bijeenkomst 25 november 2015

Vermogensfondsen Bijeenkomst 25 november 2015 Vermogensfondsen Bijeenkomst 25 november 2015 Providence Capital NV is geregistreerd als beleggingsonderneming bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM) en legt zich onder meer toe op het verrichten van

Nadere informatie

ESSENTIËLE BELEGGERSINFORMATIE

ESSENTIËLE BELEGGERSINFORMATIE ESSENTIËLE BELEGGERSINFORMATIE Dit document verschaft u essentiële beleggersinformatie aangaande deze ICBE. Het is geen marketingmateriaal. De verstrekte informatie is bij wet voorgeschreven en is bedoeld

Nadere informatie

Beleggen met het oog op de toekomst

Beleggen met het oog op de toekomst GAMMA METROPOLITAN- RENTASTRO (Growth 1, Stability 2, and Balanced 3 ) Beleggen met het oog op de toekomst 1 pensioenspaarfonds naar Belgisch recht Metropolitan-Rentastro Growth 2 commerciële benaming

Nadere informatie

AXA WORLD FUNDS Een Luxemburgse Beleggingsvennootschap met Veranderlijk Kapitaal

AXA WORLD FUNDS Een Luxemburgse Beleggingsvennootschap met Veranderlijk Kapitaal AXA WORLD FUNDS Een Luxemburgse Beleggingsvennootschap met Veranderlijk Kapitaal Maatschappelijke zetel: 49, avenue J. F. Kennedy L-1855 Luxemburg Handelsregister: Luxemburg, B-63.116 KENNISGEVING AAN

Nadere informatie

Gestructureerde obligatie

Gestructureerde obligatie Gestructureerde obligatie Een obligatie met een eigen karakter Inhoud Inleiding 5 Aard van de belegging 7 Voordelen en nadelen 7 Prestatiemechanismen 8 Met of zonder kapitaalbescherming 8 Op basis van

Nadere informatie

Primavera Optimal Active 1

Primavera Optimal Active 1 1 - jaarverslag 31.12.2014-1 / 5 Jaarverslag 31.12.2014 1 Inhoudsopgave 1. Omschrijving... 2 2. Beleggingsbeleid van de 1.... 2 3. Samenstelling van de 1 in bedragen en in percentages op 31 december 2014....

Nadere informatie

DIT DOCUMENT IS BELANGRIJK EN VEREIST UW ONMIDDELLIJKE AANDACHT.

DIT DOCUMENT IS BELANGRIJK EN VEREIST UW ONMIDDELLIJKE AANDACHT. DIT DOCUMENT IS BELANGRIJK EN VEREIST UW ONMIDDELLIJKE AANDACHT. Indien u niet zeker weet wat u moet doen, raadpleeg dan onmiddellijk uw effectenmakelaar (broker), bankmanager, juridisch adviseur, accountant,

Nadere informatie

Jaarvergadering 2018

Jaarvergadering 2018 Jaarvergadering 2018 Agenda 1. Opening 2. Verslag beheerder over 2017 3. Organisatiestructuur 4. Vaststelling jaarrekening 2017 5. Decharge beheerder 6. Rondvraag 7. Sluiting Verslag beheerder 2017 Meesman

Nadere informatie

Gestructureerde obligatie

Gestructureerde obligatie Gestructureerde obligatie Introductie Een gestructureerde obligatie, ook wel Structured Note genoemd, heeft dezelfde hoofdkenmerken als een obligatie: een emittent, een bepaalde looptijd, een munteenheid,

Nadere informatie

HALFJAARVERSLAG JUNI 2015

HALFJAARVERSLAG JUNI 2015 Generali Belgium HALFJAARVERSLAG JUNI 2015 US Equities generali.com INHOUD 1 Inleiding... 3 2 Beleggingsbeleid... 4 2.1 Globale aanpak 4 2.2 De activa 4 3 Evolutie van de portefeuille... 5 3.1 Waardering

Nadere informatie

Benut de ineffi ciënties van de markten!

Benut de ineffi ciënties van de markten! Top Protect Alpha Strategy 04/2016 1 Fortis AG Benut de ineffi ciënties van de markten! Top Protect Alpha Strategy 04/2016 1 Benut de ineffi ciënties van de markten! Een kwalitatieve belegging toegankelijk

Nadere informatie

AXA WORLD FUNDS (de Bevek ) Een Luxemburgse Beleggingsvennootschap met Veranderlijk Kapitaal

AXA WORLD FUNDS (de Bevek ) Een Luxemburgse Beleggingsvennootschap met Veranderlijk Kapitaal AXA WORLD FUNDS (de Bevek ) Een Luxemburgse Beleggingsvennootschap met Veranderlijk Kapitaal Maatschappelijke zetel: 49, avenue J. F. Kennedy L-1855 Luxemburg Handelsregister: Luxemburg, B-63.116 10 november

Nadere informatie

Verder zien. Meer weten.

Verder zien. Meer weten. Verder zien. Meer weten. 1 EEN SOLIDE LANGETERMIJN BELEGGING Dankzij de gebundelde expertise van topbeleggers 2 De beste beleggers voor de beste resultaten Toegang tot de meest exclusieve fondsen ter wereld

Nadere informatie

HALFJAARVERSLAG 2015 VAN HET GEMEENSCHAPPELIJK BELEGGINGSFONDS NAAR FRANS RECHT CARMIGNAC INVESTISSEMENT LATITUDE

HALFJAARVERSLAG 2015 VAN HET GEMEENSCHAPPELIJK BELEGGINGSFONDS NAAR FRANS RECHT CARMIGNAC INVESTISSEMENT LATITUDE HALFJAARVERSLAG 2015 VAN HET GEMEENSCHAPPELIJK BELEGGINGSFONDS NAAR FRANS RECHT CARMIGNAC INVESTISSEMENT LATITUDE (Verrichtingen van het op 30 juni 2015 afgesloten boekjaar) 24, place Vendôme 75001 Paris

Nadere informatie

Fund Life Opportunity Selection 5 Dynamic

Fund Life Opportunity Selection 5 Dynamic Fund Life Opportunity Selection 5 - jaarverslag 31.12.2017-1 / 6 Jaarverslag 31.12.2017 Fund Life Opportunity Selection 5 Inhoudsopgave 1. Omschrijving... 2 2. Beleggingsbeleid van Fund Life Opportunity

Nadere informatie

I. Algemene voorwaarden van de grensoverschrijdende fusie

I. Algemene voorwaarden van de grensoverschrijdende fusie Amundi Funds Société d investissement à capital variable naar Luxemburgs recht Statutaire zetel: 5, Allée Scheffer L-2520 Luxembourg R.C.S. de Luxembourg B-68.806 Geachte aandeelhouder, Luxemburg, 26 februari

Nadere informatie