PLANONTWIKKELING MULTIFUNCTIONELE ACCOMMODATIE TE MARGRATEN

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "PLANONTWIKKELING MULTIFUNCTIONELE ACCOMMODATIE TE MARGRATEN"

Transcriptie

1 PLANONTWIKKELING MULTIFUNCTIONELE ACCOMMODATIE TE MARGRATEN Betreft : Geluidonderzoek in kader van milieuzonering Kenmerk : / Datum : 15 september 2009 Eerste blad van : 8 bladen (en 4 bijlagen: A-D) Aanleiding Door gemeente Margraten wordt een multifunctionele accommodatie (MFA) ontwikkeld. Het bestemmingsplan voor de ontwikkeling van dit bouwplan wordt door Croonen Adviseurs opgesteld. Hierin zal aandacht besteed moeten worden aan de mogelijke geluidhinder die ondervonden kan worden vanwege het nieuwe gebouw, en de hierin te huisvesten functies, naar de omgeving. Het bouwplan omvat verschillende functies. Op grond hiervan, zal onderzocht moeten worden op welke manier woningen buiten het plangebied, beschermd zijn tegen eventuele geluidoverlast vanwege de verschillende functies binnen het plangebied. Situatie Huidige situatie De MFA zal worden gerealiseerd tussen de President Kennedystraat, Bernhardlaan en de Irenestraat te Margraten. De op de huidige locatie aanwezige sportvelden (RKVV Margraten) en sporthal (gymzaal Margraten) blijven behouden. Deze sportvelden en sporthal maken deel uit van het plangebied. In de directe omgeving is bestaande bebouwing gelegen aan de President Kennedystraat, Bernhardlaan, Irenestraat, Beatrixlaan, Concordiastraat en de Shomonstraat. Toekomstige situatie De multifunctionele accommodatie (MFA) zal worden gerealiseerd ten noorden van de sportvelden te Margraten. De nieuwbouw zal bestaan uit een compact gebouw over meerdere (3) niveaus en omvat diverse functies, waaronder sport en onderwijs. Er zijn nog geen definitieve tekeningen en indeling gereed; enkel schema s met de functieindeling.

2 PROJECT BLAD 2 In bijlage D is in figuur D1 de huidige situatie met daarin de ligging van het plangebied weergegeven en in figuur D2 is de verbeelding uit het bestemmingsplan van de Multifunctionele Accommodatie Margraten (MFA) weergegeven. Toetsingskader Bestemmingsplan Milieuzonering zorgt voor voldoende afstand tussen milieubelastende activiteiten (zoals bedrijven) en milieugevoelige functies (zoals woningen) in ruimtelijke plannen. Het doel hiervan is om reeds in ruimtelijke plannen milieuhinder bij woningen te voorkomen, en tegelijkertijd aan bedrijven voldoende milieuruimte te bieden voor het uitoefenen van hun bedrijfsactiviteiten. Regels voor milieuzonering zijn opgenomen in de VNG publicatie Bedrijven en Milieuzonering editie Hierin wordt, onderscheiden naar omgevingstypen waarvoor een bepaalde mate van milieuhinder aanvaardbaar wordt geacht, een richtafstand tot woningen per bedrijfstype aangegeven. Voor buitenplanse vrijstelling is een stappenplan opgenomen in bijlage 5.3 (zie bijlage B). Wet milieubeheer De meeste nieuwe functies waarvoor in het MFA ruimte gereserveerd is, alsmede de (binnen het bestemmingsplan) reeds aanwezige bedrijven, vallen onder het besluit Algemene regels inrichtingen milieubeheer, algemeen bekend als het Activiteitenbesluit. Dit Besluit stelt onder andere eisen aan geluidniveaus ter plaatse van gevels van woningen ten gevolge van (muziek)activiteiten in de bedrijven (zie bijlage B). Bij het Besluit ligt de verplichting tot voldoen in principe bij degene die de melding heeft ingediend cq gaat indienen. Omdat er in onderhavige situatie sprake is van nieuwe bedrijvigheid nabij bestaande woonbebouwing, dient bij de ontwikkeling van het MFA inzicht verkregen te worden in de mogelijke milieuhinder veroorzaakt door bedrijven cq bedrijfsfuncties die binnen het MFA bestemmingsplantechnisch mogelijk worden. Bestaande en toekomstige situatie Algemeen In de VNG publicatie Bedrijven en Milieuzonering worden richtafstanden tot woningen per bedrijfstype en omgevingstypen aangegeven. In bijlage 1 van de brochure zijn de richtafstanden gegeven voor omgevingstype rustige woonwijk, een woonwijk volgens het principe van functiescheiding (weinig verkeer en praktisch geen bedrijven en/of winkelcentra; woonvlekken zijn vrijwel geheel gescheiden van de werk-, winkelverkeersgebieden). Voor de eerste beschouwing van de mogelijke milieuhinder is uitgegaan van karakterisering van het plangebied als rustige woonwijk. Op basis van de functiemenging in dan wel nabij het plangebied, waar naast de functie wonen ook andere (sociale) functies aanwezig zijn, is het ook te rechtvaardigen om uit te gaan van omgevingstype gemengd gebied, een gebied met een matige tot sterke functiemenging. Direct naast woningen komen andere functies voor zoals winkels,

3 PROJECT BLAD 3 horeca en kleine bedrijven. Hierdoor kunnen de richtafstanden, zonder dat dit ten koste gaat van het woon- en leefklimaat, met één afstandsstap worden verlaagd. Bedrijven Voor de bedrijven gelegen in het plangebied is gebruik gemaakt de VNG-publicatie Bedrijven en Milieuzonering. In tabel 1 is een overzicht opgenomen van de richtafstand en de werkelijke afstand tussen de bedrijven en de nieuwe te bouwen woningen. Tabel 1. (Richt)afstanden bedrijven conform VNG-publicatie Bedrijven cq inrichtingen buiten en in plangebied MFA te Margraten Bedrijf (bestaand) SBI-code/nr Richtafstanden Rustig Gemengd Afstand tot woningen 1 Sporthal de Hoven 931 / A 50 meter 30 meter 50 meter Gymzaal Margraten / A 50 meter 30 meter 15 meter RKVV Margraten / G 50 meter 30 meter 15 meter Scouting Jean D Arc meter 10 meter 30 meter Bedrijf cq functie (nieuw) SBI-code/nr Richtafstanden Rustig Gemengd Afstand tot woningen 1 Basisschool 852, meter 10 meter 25 meter Peuterspeelzaal meter 10 meter Bibliotheek 9251/ meter 0 meter Sporthal meter 30 meter Gemeenschapshuis Oos Heim div 30 meter 10 meter Harmonie meter 0 meter RTV Mergelland (omroep) 921/ meter 10 meter Toneelgezelschap Margraten meter 10 meter De richtafstanden gelden voor gebiedstype rustige woonwijk en gemengd gebied 1 : Maatgevende afstand tot woningen. 2 : Voor de inrichtingen die behouden blijven (RKVV Margraten en Gymzaal Margraten) veranderen de activiteiten niet en wordt, ondanks dat niet voldaan wordt aan de richtafstand/milieucirkels conform de VNG-publicatie, gezien het feit dat het een niet te wijzigen bestaande situatie betreft, geen nader (geluid)onderzoek uitgevoerd. Verdere analyse Van de nieuwe te vestigen functies cq bedrijven binnen het plangebied wordt uitgegaan van de VNG-publicatie Bedrijven en milieuzonering en het Activiteitenbesluit. In een rekenmodel (zie bijlage C) is de toekomstige situatie ingevoerd. Geluidniveaus in de omgeving als gevolg van de toekomstige functies zijn beoordeeld in relatie tot de gestelde grenswaarden.

4 PROJECT BLAD 4 Uitgangspunten onderzoek Insteek: Er vinden alleen in de dag- en avondperiode (07:00-23:00 uur) akoestisch relevante activiteiten in de nieuwe bebouwing binnen het plangebied plaats. Incidenteel zullen er activiteiten na 23:00 uur plaatsvinden. Hiervoor is in hoofdstuk 4 van de APV van de gemeente een regeling opgenomen. Onversterkte muziek is conform artikel 2.18 lid f van het Activiteitenbesluit buiten beschouwing gelaten. Alle parkeerbewegingen op, van en naar de parkeerplaatsen (in het oosten en westen van het plangebied en aan de President Kennedystraat) zijn beschouwd. De verkeersaantrekkende werking is beschouwd, voor zover mogelijk gerelateerd aan het aantal beschikbare parkeerplaatsen. Uitgangspunten geluidniveau in gebouwen Ten behoeve van de geluidbelasting als gevolg van mechanisch versterkte muziek zijn de volgende initiële aannamen gedaan: Relevante muziekpresentatie zal plaatsvinden in de bebouwing op het bouwvlak met de bestemming Maatschappelijk. Er is gerekend met een popspectrum van 95 db(a) voor bebouwing op het bouwvlak 1. Opbouw nieuwe bebouwing: o Dak: platdak licht beton o Gevel: 50% van oppervlak glas; overige 50% spouwmuur Voor de gehele bebouwing zijn vier dakinstallaties (airco en/of luchtbehandeling) meegenomen die in dag- en avondperiode continue in werking zijn. Uitgangspunten parkeren/verkeersbewegingen Ten behoeve van de geluidbelasting als gevolg van parkeerbewegingen, zowel op eigen terrein als voor wat betreft de verkeersaantrekkende werking, zijn de volgende initiële aannamen gedaan: Drie parkeerterreinen 2 : o Noordoost (Beatrixlaan/Irenestraat): 65 parkeerplaatsen o Noordwest (nabij Kennedystraat): 50 parkeerplaatsen o West (aan Kennedystraat): 35 parkeerplaatsen Per 2 uur worden alle parkeerplaatsen bezet door nieuwe bezoekers, zowel in de dagals de avondperiode. De laatste groep bezoekers vertrekt na 23:00 uur. 1 Het bouwvlak heeft een maximale goot-/bouwhoogte van 10 meter en een maximum bouwpercentage van 90%. 2 Aantal parkeerplaatsen op basis van het schetsontwerp. Dit aantal is meer dan het aantal benodigde parkeerplaatsen op basis van de CROW-publicatie ASVV 2004.

5 PROJECT BLAD 5 o Dag: aantal aan/afvoerbewegingen = 6x aantal parkeerplaatsen Noordoost: 390 parkeerbewegingen Noordwest: 300 parkeerbewegingen West: 210 parkeerbewegingen o Avond: aantal aan/afvoerbewegingen = 1½x aantal parkeerplaatsen Noordoost: 100 parkeerbewegingen Noordwest: 75 parkeerbewegingen West: 55 parkeerbewegingen o Nacht: aantal aan/afvoerbewegingen = ½x aantal parkeerplaatsen Noordoost: 30 parkeerbewegingen Noordwest: 25 parkeerbewegingen West: 15 parkeerbewegingen Bevindingen Op basis van de beschreven aannamen en uitgevoerde berekeningen kunnen de volgende conclusies getrokken worden: Activiteiten op eigen terrein Geluidbelasting t.g.v. uitstraling gebouwen (muziekgeluid): Het langtijdgemiddeld beoordelingsniveau ter plaatse van woningen aan de President Kennedystraat bedraagt in de dag- en avondperiode maximaal 62 db(a) inclusief straftoeslag muziekgeluid 3. Het langtijdgemiddeld beoordelingsniveau ter plaatse van woningen aan de Beatrixlaan/Irenestraat bedraagt in de dag- en avondperiode maximaal 66 db(a) inclusief straftoeslag muziekgeluid. Geluidbelasting t.g.v. uitstraling gebouwen (installaties): Het langtijdgemiddeld beoordelingsniveau ter plaatse van woningen aan de President Kennedystraat bedraagt in de dag- en avondperiode maximaal 43 db(a) inclusief straftoeslag muziekgeluid. Het langtijdgemiddeld beoordelingsniveau ter plaatse van woningen aan de Beatrixlaan/Irenestraat bedraagt in de dag- en avondperiode maximaal 47 db(a) inclusief straftoeslag muziekgeluid. 3 Conform de Handleiding Meten en Rekenen Industrielawaai dient voor geluiden met een bijzonder karakter een zogenaamde toeslag (K x ) op de berekende waarden toegepast te worden. Voor activiteiten die gepaard gaan met muziekgeluid en waarvan ter plaatse van woningen een duidelijk muziekkarakter wordt waargenomen, bedraagt deze toeslag 10 db(a). Binnen deze beschouwing is deze toeslag veiligheidshalve standaard toegepast op alle aan muziekgeluid gerelateerd activiteiten (uitstraling van gebouwen door muziekgeluid en installaties). Zodoende is uitgegaan van een zogenaamde worst-case benadering.

6 PROJECT BLAD 6 Geluidbelasting t.g.v. parkeerbewegingen: Het langtijdgemiddeld beoordelingsniveau ter plaatse van woningen aan de President Kennedystraat bedraagt maximaal 43 db(a) in de dagperiode, 42 db(a) in de avondperiode en 33 db(a) in de nachtperiode. Het langtijdgemiddeld beoordelingsniveau ter plaatse van woningen aan de Beatrixlaan/Irenestraat bedraagt maximaal 42 db(a) in de dagperiode, 41 db(a) in de avondperiode en 33 db(a) in de nachtperiode. Cumulatie Het langtijdgemiddeld beoordelingsniveau ter plaatse van woningen aan de President Kennedystraat bedraagt inclusief toeslag muziekgeluid maximaal 62 db(a) in de dagperiode, 62 db(a) in de avondperiode en 33 db(a) in de nachtperiode. Het langtijdgemiddeld beoordelingsniveau ter plaatse van woningen aan de Beatrixlaan/Irenestraat bedraagt inclusief toeslag muziekgeluid maximaal 66 db(a) in de dagperiode, 66 db(a) in de avondperiode en 32 db(a) in de nachtperiode. De geluidbelasting als gevolg van alle activiteiten op het terrein van MFA, op basis van de beschreven aannamen, overschrijdt in de dag- en avondperiode de gehanteerde grenswaarden. Activiteiten buiten eigen terrein Geluidbelasting t.g.v. indirecte hinder: Het langtijdgemiddeld beoordelingsniveau ter plaatse van woningen aan de President Kennedystraat bedraagt maximaal 47 db(a) in de dagperiode, 46 db(a) in de avondperiode en 38 db(a) in de nachtperiode. Het langtijdgemiddeld beoordelingsniveau ter plaatse van woningen aan de Beatrixlaan/Irenestraat bedraagt maximaal 48 db(a) in de dagperiode, 47 db(a) in de avondperiode en 39 db(a) in de nachtperiode. De geluidbelasting ten gevolge van indirecte hinder op de gevels van de woningen overschrijdt de gehanteerde grenswaarde in de avondperiode. In de dag- en nachtperiode vindt geen overschrijding plaats. Randvoorwaarden nadere uitwerking bouwplan Algemeen Op basis van de bevindingen van het onderzoek worden ten aanzien van de verdere uitwerking van het plangebied en de daarop te realiseren gebouwen randvoorwaarden gesteld. Per onderdeel (uitstraling gebouwen, parkeerbewegingen op eigen terrein en indirecte hinder) zijn de randvoorwaarden beschouwd.

7 PROJECT BLAD 7 Randvoorwaarden uitstraling gebouwen Muziekpresentatie in de beoogde bebouwing is mogelijk. Voorwaarden hieraan zijn: 1. Uitgaande van de aangenomen omschreven bouwkundige uitvoering is een muziekgeluidniveau mogelijk van maximaal 70 db(a), of 2. De geluidisolatie van de bouwschil verbeteren met circa 25 db(a) ten opzichte van de aangenomen omschreven bouwkundige uitvoering en/of 3. De ruimten binnen de beoogde bebouwing waarin muziekpresentatie plaats zal vinden akoestisch optimaal situeren ten opzichte van de woningen in de omgeving (inpandig en/of afgeschermd en/of op een zo groot mogelijke afstand). 4. Het toepassen van geluidgedempte dakinstallaties (LBH-kasten en airco s). 5. Ramen en deuren van ruimten waarin muziekpresentatie plaatsvindt gesloten houden. 6. Toelaatbare geluidniveaus zijn mede afhankelijk van aantal bezoekers en de daaraan gerelateerde aantal parkeerbewegingen op eigen terrein. Ad. 1 Dit is in eerste instantie vanuit het oogpunt van het beoogde gebruik (van een gedeelte) van het MFA niet toereikend voor de gewenste muziekpresentatie. Ad. 2 Dit kan door het verminderen van het (percentage) glasoppervlak en/of het verbeteren van de geluidisolatie en/of het verlagen van het totale geveloppervlak in cq van de relevante gevels (van de ruimten waarin muziekpresentatie plaats kan vinden). In de initiële berekeningen is uitgegaan van muziekpresentatie binnen het gehele bestemmingsvlak Maatschappelijk. Randvoorwaarden parkeren/voertuigbewegingen Indien de geluidemissie vanuit het gebouw (muziek en installaties) dusdanig beperkt is dat deze geen bijdrage levert op de geluidniveaus ter plaatse van de woningen, kan de maximale geluidruimte als gevolg van voertuigbewegingen bepaald worden. Voor het berekenen van het hieraan gekoppeld maximaal mogelijk aantal voertuigbewegingen, zijn de voertuigbewegingen afzonderlijk van de overige activiteiten beschouwd. Deze zijn onder te verdelen in voertuigbewegingen op het eigen parkeerterrein (directe hinder) en op de openbare weg (indirecte hinder). Voor de directe hinder zijn de gehanteerde grenswaarden 45 db(a), 40 db(a) en 35 db(a) in respectievelijk de dag-, avond- en nachtperiode. Het aantal bewegingen is per periode gemaximaliseerd tot dat de gehanteerde grenswaarde is bereikt. Voor de indirecte hinder zijn de gehanteerde grenswaarden 50 db(a), 45 db(a) en 40 db(a) in respectievelijk de dag-, avond- en nachtperiode. Het aantal bewegingen is per periode gemaximaliseerd tot dat de gehanteerde grenswaarde is bereikt. In tabel 2 staan de resultaten weergegeven.

8 PROJECT BLAD 8 Tabel 2. Maximaal aantal voertuigbewegingen per parkeerterrein en wegvak Maximaal toelaatbaar aantal bewegingen* Gehanteerde dagperiode avondperiode nachtperiode grenswaarde Parkeerterrein Noordoost aan de Beatrixlaan/Irenestraat 800 (700) 90 (70) 55 (45) 45/40/35 Indirecte hinder Irenestraat /45/40 Parkeerterrein Noordwest nabij de President Kennedystraat /40/35 Indirecte hinder President Kennedystraat /45/40 * Eén beweging is één parkeerbeweging (aankomen, parkeren en vertrekken) op eigen terrein, of één rijbeweging (aankomen of vertrekken) over de betreffende weg. Eén parkeerbeweging komt overeen met twee (2) rijbewegingen op de openbare weg (aankomst + vertrek). Voor wat betreft de Irenestraat is de indirecte hinder akoestisch gezien maatgevend. Cursief zijn de maximale aantallen weergegeven waarmee nog voldaan wordt aan de grenswaarden, de zogenaamde worst-case benadering. De in tabel 2 vermelde aantallen maximaal toelaatbare aantallen voertuigbewegingen vormen geen belemmering voor de beoogde exploitatie van het MFA. Tevens zijn deze in overeenstemming met de gehanteerde verkeersgegevens in het Rapport akoestisch onderzoek MultiFunctionele Accommodatie Margraten d.d. 24 maart 2009 van Croonen Adviseurs, waarin gebruik is gemaakt van rapport Een verkeersstructuur met toekomst van DHV B.V. d.d. mei Conclusies In het kader van het bestemmingsplan voor een multifunctionele accommodatie (MFA) te Margraten is onderzoek uitgevoerd naar de mogelijke geluidhinder vanwege het nieuwe gebouw en de hierin te huisvesten functies. Op basis van het geluidonderzoek blijkt dat de realisatie van het MFA Margraten planologisch mogelijk is, mits voldaan wordt aan de hieraan gestelde randvoorwaarden. In het kader van de toekomstige procedures ten behoeve van het ontwerp en de realisatie daarvan (aanvraag om bouwvergunning en aanvraag milieuvergunning of melding in het kader van het Activiteitenbesluit) dienen deze nader uitgewerkt te worden. Algemeen geldt dat bij nadere uitwerking van de plannen (indeling, daadwerkelijke representatieve muziekgeluidniveaus en aantallen voertuigbewegingen) overleg met de akoestisch adviseur wenselijk is. ir. J.W.F. Schuddeboom ing. D. van der Moere

9 BIJLAGEN

10 Begrippenlijst Bijlage A A. Begrippenlijst Korte uiteenzetting van enkele akoestische begrippen: db(a) etmaalwaarde gevoelige gebouwen gevel decibel: de eenheid voor het geluidniveau, gemeten met een correctie, overeenkomend met de van de toonhoogte afhankelijk gevoeligheid van het menselijke oor; hoogste waarde van de volgende drie equivalent geluidniveaus: a. de waarde van het langtijdgemiddeld beoordelingsniveau over de dagperiode: L dag (=L Ar,LT ); dag: uur; b. met 5 db(a) verhoogde waarde van het langtijdgemiddeld beoordelingsniveau over de avondperiode: L avond (=L Ar,LT ); avond: uur; c. met 10 db(a) verhoogde waarde van het langtijdgemiddeld beoordelingsniveau over de nachtperiode: L nacht (=L Ar,LT ); nacht: uur. woningen en gebouwen die op grond van artikel 1 van de Wet geluidhinder worden aangemerkt als andere geluidsgevoelige gebouwen, met uitzondering van die gebouwen behorende bij de betreffende inrichting; bouwkundige constructie die een ruimte in een woning of gebouw scheidt van de buitenlucht, daaronder begrepen het dak; immissiemeting het meten van het geluidniveau ter plaatse van de ontvanger/ontvangpositie; L Aeq,T L Ar,LT woning equivalent geluidniveau in db(a); energetisch gemiddelde van de fluctuerende niveaus van het ter plaatse, in de loop van een bepaalde periode optreden geluid; beoordelingsgrootheid gebaseerd op het equivalent geluidniveau L Aeq,T waarbij tevens rekening gehouden wordt met de afzonderlijke bijdragen tijdens de verschillende bedrijfstoestanden van de inrichting, alsmede met het karakter van het geluid (impulsachtig, tonaal, muziek) en variaties van het immissieniveau als gevolg van verschillende weersomstandigheden (meteocorrectie); een gebouw dat voor bewoning gebruikt wordt of daarin voorziet.

11 Toetsingskader Bijlage B B. Toetsingskader Milieuzonering Regels voor milieuzonering zijn opgenomen in de VNG-publicatie Bedrijven en Milieuzonering editie Voor buitenplanse vrijstelling is een stappenplan opgenomen in bijlage B5.3. Bedrijven en Milieuzonering - stappenplan bijlage 5.3 Stap 1 Indien de richtafstand 4 (zie de lijsten in bijlage 1) voor het aspect geluid niet wordt overschreden, kan verdere toetsing van het aspect geluid in beginsel achterwege blijven; buitenplanse inpassing is mogelijk. NB: voor de afstand tot gemengd gebied mag rekening gehouden worden met de vermindering van één afstandstap, zie paragraaf 2.1 onderdeel omgevingstypen (bijvoorbeeld: richtafstand tot gemengd gebied voor categorie 3.2 is 50 meter in plaats van 100 meter). Stap 2 Indien stap 1 niet toereikend is: - Bij een geluidbelasting op woningen of andere geluidgevoelige bestemmingen in gebiedstype rustige woonwijk van maximaal: 45 db(a) langtijdgemiddeld beoordelingsniveau; 65 db(a) maximaal (piekgeluiden); 50 db(a) ten gevolge van verkeersaantrekkende werking en; - Bij een geluidbelasting op woningen of andere geluidgevoelige bestemmingen in gebiedstype gemengd gebied van maximaal: 50 db(a) langtijdgemiddeld beoordelingsniveau; 70 db(a) maximaal (piekgeluiden); 50 db(a) ten gevolge van verkeersaantrekkende werking; is buitenplanse vrijstelling mogelijk. Stap 3 Indien stap 2 niet toereikend is: - Bij een geluidbelasting op woningen en andere geluidgevoelige bestemmingen in gebiedstype rustige woonwijk van maximaal: 50 db(a) langtijdgemiddeld beoordelingsniveau; 70 db(a) maximaal (piekgeluiden); 50 db(a) ten gevolge van verkeersaantrekkende werking en; - Bij een geluidbelasting op woningen en andere geluidgevoelige bestemmingen in gebiedstype gemengd gebied van maximaal: 55 db(a) langtijdgemiddeld beoordelingsniveau; 70 db(a) maximaal (piekgeluiden) exclusief piekgeluiden door aan- en afrijdend verkeer; 65 db(a) ten gevolge van verkeersaantrekkende werking; is buitenplanse vrijstelling mogelijk. Het bevoegd gezag dient echter te motiveren waarom het deze geluidbelasting in de concrete situatie acceptabel acht, waarbij tevens de cumulatie met eventueel reeds aanwezige geluidbelasting moet worden betrokken. Het bevoegd gezag kan daarbij gebruik maken van gemeentelijke geluidbeleid, indien de te verwachten geluidbelasting voldoet aan de in dat gemeentelijk geluidbeleid vastgestelde grenswaarden voor het betreffende gebied. 4 De richtafstandenlijst vermelden de richtafstanden die bij voorkeur worden aangehouden tussen bedrijven en de omgevingstypen rustige woonwijk en rustig buitengebied. Bij het omgevingstype gemengd gebied kunnen de afstanden uit de richtafstandentabel met één afstandstap worden verminderd.

12 Toetsingskader Bijlage B Activiteitenbesluit Artikel Voor het langtijdgemiddelde beoordelingsniveau (L Ar,LT ) en het maximaal geluidsniveau (L Amax ), veroorzaakt door de in de inrichting aanwezige installaties en toestellen, alsmede door de in de inrichting verrichte werkzaamheden en activiteiten en laad- en losactiviteiten ten behoeve van en in de onmiddellijke nabijheid van de inrichting, geldt dat: a. de niveaus op de in tabel 2.17a genoemde plaatsen en tijdstippen niet meer bedragen dan de in die tabel aangegeven waarden; Tabel 2. Geluidvoorschriften uit Activiteitenbesluit Tabel 2.17a uit het Activiteitenbesluit 07:00-19:00 19:00-23:00 23:00-07:00 uur L Ar,LT op gevels van gevoelige gebouwen 50 db(a) 45 db(a) 40 db(a) L Ar,LT in in- of aanpandige gevoelige gebouwen 35 db(a) 30 db(a) 25 db(a) L Amax op gevels van gevoelige gebouwen 70 db(a) 65 db(a) 60 db(a) L Amax in in- of aanpandige gevoelige gebouwen 55 db(a) 50 db(a) 45 db(a) b. de in de periode tussen en uur in tabel 2.17a opgenomen maximale geluidsniveaus (L Amax ) niet van toepassing zijn op laad- en losactiviteiten; c. de in tabel 2.17a aangegeven waarden binnen in- of aanpandige gevoelige gebouwen niet gelden indien de gebruiker van deze gevoelige gebouwen geen toestemming geeft voor het in redelijkheid uitvoeren of doen uitvoeren van geluidsmetingen; d. de in tabel 2.17a aangegeven waarden op de gevel ook gelden bij gevoelige terreinen op de grens van het terrein; e. de waarden in in- en aanpandige gevoelige gebouwen, voor zover het woningen betreft gelden in geluidsgevoelige ruimten en verblijfsruimten; en f. de in tabel 2.17a aangegeven waarden niet gelden op gevoelige objecten die zijn gelegen op een gezoneerd industrieterrein. Artikel Bij het bepalen van de geluidsniveaus, bedoeld in artikel 2.17 [ ] blijft buiten beschouwing: a. het stemgeluid van personen op een onverwarmd en onoverdekt terrein, dat onderdeel is van de inrichting, tenzij dit terrein kan worden aangemerkt als een binnenterrein; b-e. [niet relevant] f. het ten gehore brengen van onversterkte muziek tenzij en voor zover daarvoor bij gemeentelijke verordening regels zijn gesteld. 2. Bij het bepalen van de geluidsniveaus, bedoeld in artikel 2.17 wordt voor muziekgeluid geen bedrijfsduurcorrectie toegepast. 3. Bij het bepalen van het maximaal geluidsniveau (L Amax ), bedoeld in artikel 2.17 blijft buiten beschouwing het geluid als gevolg van: a-b. [niet relevant] 4. [niet relevant] 5. Bij gemeentelijke verordening kunnen ten behoeve van het voorkomen van geluidhinder regels worden gesteld met betrekking tot het ten gehore brengen van onversterkte muziek.

13 Toelichting rekenmodel Bijlage C C. Toelichting rekenmodel Representatieve bedrijfssituatie - uitgangspunten De multifunctionele accommodatie (MFA) te Margraten bestaat uit o.a. sport en onderwijs gedeelten. Muziekgeluid Muziekpresentatie kan plaatsvinden in de bebouwing op het bestemmingsvlak Maatschappelijk. Er is gerekend met een popspectrum van 95 db(a) in een gebouw met de maximale bouwhoogte (10 meter) en het maximale bebouwingspercentage (90%) op dit bestemmingsvlak. Parkeerbewegingen Bezoekers komen lopend, met eigen vervoer (auto, scooter of de fiets) danwel per (touring)bus. Er zijn parkeermogelijkheden aanwezig aan de President Kennedystraat en aan de Beatrixlaan Bouwkundige uitvoering Uitgegaan is van een gebouw dat is opgebouwd uit spouwmuren (400 kg/m 2 ) met 50% dubbel glas ( mm) en een dakvlak van licht beton. Installaties Er zijn 4 airco s en/of luchtbehandelingsinstallaties met een bronvermogen van 80 db(a) gemodelleerd in het rekenmodel. Deze zijn gesitueerd op de hoeken van de bebouwing. Rekenmodel Van de situatie aangaande de multifunctionele accommodatie (MFA) te Margraten is een rekenmodel (Geonoise v.5.43) opgesteld. Hierin is de gebouwde omgeving geschematiseerd. Het gehele terrein van het plangebied van MFA en de bebouwing zijn ingevoerd. Afmetingen volgden uit de ontvangende tekeningen. Bronsterkten De geluidniveaus zijn berekend met behulp van een rekenmodel. Hierin zijn de relevante geluidbronnen ingevoerd. De immissierelevante bronsterkten van de bouwdelen zijn bepaald met behulp van methode II.7 van de Handleiding meten en rekenen industrielawaai, uitgave Hierin is uitgegaan van een geluidniveau van 95 db(a) popmuziek. De oppervlakte van de geveldelen is vastgesteld op basis van de Verbeelding uit het Bestemmingsplan. L W ; i = L + 10log S R C p i i d met L W;i = immissierelevante bronsterkte van een bouwdeel [db(a)] L p = muziekgeluidniveau in de zaal [db(a)] S i = (gevel)oppervlakte bouwdeel [m] R i = isolatie bouwdeel [db] C d = correctieterm voor diffusiteit van het veld in de ruimte [-] Vervolgens is de overdracht van deze geluidbronnen naar de omgeving berekend conform methode II.8 van genoemde handleiding. Rekenresultaten In figuren zijn voor toekomstige situatie de contouren als gevolg van de multifunctionele accommodatie (MFA) te Margraten, op basis van Uitgangspunten geluidniveau in gebouwen zoals beschreven op blad 4, op een hoogte van 5 meter boven maaiveld weergegeven.

14 Toelichting rekenmodel Bijlage C Figuur C1. Ligging contouren ten gevolge van 95 db(a) popmuziek in gehele gebouw (in groene gebied bedraagt de geluidbelasting 45 db(a) etmaalwaarde; in gele gebied db(a)). Figuur C2. Ligging contouren ten gevolge van de installaties (in groene gebied bedraagt de geluidbelasting 45 db(a) etmaalwaarde; in gele gebied db(a)).

15 Toelichting rekenmodel Bijlage C Figuur C3. Ligging contouren ten gevolge van de parkeerbewegingen (in groene gebied bedraagt de geluidbelasting 45 db(a) etmaalwaarde; in gele gebied db(a)). Figuur C4. Ligging contouren ten gevolge van indirecte hinder (in groene gebied bedraagt de geluidbelasting 45 db(a) etmaalwaarde; in gele gebied db(a)).

16 Figuren Bijlage D D. Figuren Figuur D1 Omgeving multifunctionele accommodatie(mfa) te Margraten (rood; plangebied) Figuur D2. Bestemmingsplan Multifunctionele Accommodatie Margraten - (Analoge) verbeelding; bron: Croonen Adviseur

JANSEN RAADGEVEND INGENIEURSBUREAU

JANSEN RAADGEVEND INGENIEURSBUREAU JANSEN RAADGEVEND INGENIEURSBUREAU INDUSTRIËLE LAWAAIBEHEERSING / PLANOLOGISCHE AKOESTIEK / BOUW- EN ZAALAKOESTIEK / BOUWFYSICA / VERGUNNINGEN Postbus 5047 www.jri.nl T: +31 (0)73 6133141 5201 GA s-hertogenbosch

Nadere informatie

JANSEN RAADGEVEND INGENIEURSBUREAU

JANSEN RAADGEVEND INGENIEURSBUREAU JANSEN RAADGEVEND INGENIEURSBUREAU INDUSTRIËLE LAWAAIBEHEERSING / PLANOLOGISCHE AKOESTIEK / BOUW- EN ZAALAKOESTIEK / BOUWFYSICA / VERGUNNINGEN Postbus 5047 Stationsweg 2 Tel: 073-6133141 www.jri.nl 5201

Nadere informatie

Akoestisch onderzoek Industrielawaai Bestemmingsplan Voorofsche Zoom te Boskoop

Akoestisch onderzoek Industrielawaai Bestemmingsplan Voorofsche Zoom te Boskoop Akoestisch onderzoek Industrielawaai Bestemmingsplan Voorofsche Zoom te Boskoop Behandeld door: R. Bloemberg Omgevingsdienst Midden-Holland Postbus 45 2800 AA Gouda Opdrachtgever: Gemeente Alphen aan den

Nadere informatie

PLANONTWIKKELING WASWEG s-hertogenbosch

PLANONTWIKKELING WASWEG s-hertogenbosch PLANONTWIKKELING WASWEG s-hertogenbosch Betreft : Geluidonderzoek in kader van milieuzonering Kenmerk : 812.060/47.570/MZ3 Datum : 2 februari 2010 Eerste blad van : 6 bladen (en 5 bijlagen: A-E) Aanleiding

Nadere informatie

Akoestisch onderzoek tennisvereniging de Munnik. Uitwerkingsplan de Plantage te Leiderdorp

Akoestisch onderzoek tennisvereniging de Munnik. Uitwerkingsplan de Plantage te Leiderdorp Datum 18 dember 2014 Kenmerk 2014031928 Akoestisch onderzoek tennisvereniging de Munnik Uitwerkingsplan de Plantage te Leiderdorp Akoestisch onderzoek tennisvereniging de Munnik Uitwerkingsplan de Plantage

Nadere informatie

datum 10 augustus 2018 project Bestemmingsplan Herveld, Tuyn van Limes vestiging Arnhem betreft Onderzoek bedrijven en milieuzonering uw kenmerk -

datum 10 augustus 2018 project Bestemmingsplan Herveld, Tuyn van Limes vestiging Arnhem betreft Onderzoek bedrijven en milieuzonering uw kenmerk - datum 10 augustus 2018 project Bestemmingsplan Herveld, Tuyn van Limes vestiging Arnhem betreft Onderzoek bedrijven en milieuzonering uw kenmerk - versie 001 ons kenmerk M.2016.0750.01.N001 auteur 2e lezer/secr.

Nadere informatie

Daniël Hake Datum advies 6 mei 2013, v4.2 Guido Distelbrink, Adviseur milieukwaliteit (geluid)

Daniël Hake Datum advies 6 mei 2013, v4.2 Guido Distelbrink, Adviseur milieukwaliteit (geluid) Intern advies geluid Project Intratuin Sassenheim Gemeente Teylingen Aan Daniël Hake Datum advies 6 mei 2013, v4.2 Van Guido Distelbrink, Adviseur milieukwaliteit (geluid) Adviesvraag De adviesvraag luidt:

Nadere informatie

De VNG-publicatie omschrijft voor de beoordeling van geluidhinder het volgende stappenplan:

De VNG-publicatie omschrijft voor de beoordeling van geluidhinder het volgende stappenplan: Memo Datum Documentnummer Uw kenmerk Onderwerp 16 juni 2016 M166156.001.002/JGO Z/021906005 Memo Oude Rijksweg Noord 2020a te Susteren (Geluidsonderzoek) Opdrachtgever, Cortenraad Beheer BV, wenst om op

Nadere informatie

Akoestisch onderzoek Roosendaalsebaan naast nr. 5 Te Schijf

Akoestisch onderzoek Roosendaalsebaan naast nr. 5 Te Schijf Akoestisch onderzoek Roosendaalsebaan naast nr. 5 Te Schijf Akoestisch onderzoek Roosendaalsebaan naast nr. 5 Te Schijf Projectnummer : BP.1803.R01 Revisie : 0 Rapportdatum : 23 februari 2018 Auteur :

Nadere informatie

Project : Basisschool De Twister te Horst (211x09475) Opdrachtgever : BRO. Projectnr : M Kenmerk : M Datum : 10 oktober 2017

Project : Basisschool De Twister te Horst (211x09475) Opdrachtgever : BRO. Projectnr : M Kenmerk : M Datum : 10 oktober 2017 Project : Basisschool De Twister te Horst (211x09475) Opdrachtgever : BRO Projectnr : M17 420 Kenmerk : M17 420.801 Datum : 10 oktober 2017 Onderwerp : Quick scan bedrijven en milieuzonering 1. Inleiding

Nadere informatie

PLANONTWIKKELING WASWEG s-hertogenbosch

PLANONTWIKKELING WASWEG s-hertogenbosch PLANONTWIKKELING WASWEG s-hertogenbosch Betreft : Geluidonderzoek in kader van milieuzonering Kenmerk : 812.060/50.200/MZ1 Datum : 23 maart 2011 Eerste blad van : 8 bladen (en 4 bijlagen: A-D) Aanleiding

Nadere informatie

In figuur 1 is een overzichtplattegrond van het bezoekerscentrum weergegeven.

In figuur 1 is een overzichtplattegrond van het bezoekerscentrum weergegeven. Notitie Datum: 17 oktober 2014 Project: Akoestisch onderzoek Bezoekerscentrum Fort aan de Buurststeeg Uw kenmerk: - Locatie: Renswoude Ons kenmerk: V030581aa.00002.eg Betreft: resultaten berekening naar

Nadere informatie

Paardenmarkt - Herontwikkeling voormalig artilleriedepot te Delft

Paardenmarkt - Herontwikkeling voormalig artilleriedepot te Delft Paardenmarkt - Herontwikkeling voormalig artilleriedepot te Delft Akoestisch onderzoek geluidemissie restaurant Opdrachtgever Trojaanse Markt b.v. Contactpersoon Kenmerk R046141aa.00007.eg Versie 02_002

Nadere informatie

Geluidbelasting ten gevolge van omliggende bedrijven. Project ''Churchilllaan te Rijswijk''. Datum 6 oktober 2011 Referentie

Geluidbelasting ten gevolge van omliggende bedrijven. Project ''Churchilllaan te Rijswijk''. Datum 6 oktober 2011 Referentie Geluidbelasting ten gevolge van omliggende bedrijven. Project ''Churchilllaan te Rijswijk''. Datum 6 oktober 2011 Referentie 20111307-17 Referentie 20111307-17 Rapporttitel Geluidbelasting ten gevolge

Nadere informatie

Woonzorgcentrum Prinses Irenestraat

Woonzorgcentrum Prinses Irenestraat Akoestisch onderzoek industrielawaai Woonzorgcentrum Prinses Irenestraat Gemeente Overbetuwe Datum: 1 februari 2017 Projectnummer: 110426 SAB Postbus 479 6800 AL Arnhem tel: 026-357 69 11 fax: 026-357

Nadere informatie

45 db(a) langtijdgemiddeld beoordelingsniveau;

45 db(a) langtijdgemiddeld beoordelingsniveau; Afdeling Expertise Contact M. Groen T 088 5450 381 mgroen@odmh.nl MEMO Postbus 45 2800 AA Gouda T 088 545 00 00 www.odmh.nl Aan Helen van den Heuvel CC Lilian Fassotte, gemeente Zuidplas Van Maarten Groen

Nadere informatie

Referentienummer Datum Kenmerk rsd.431.N001, revisie 2 3 april 2009 R. Cornelis/JBr

Referentienummer Datum Kenmerk rsd.431.N001, revisie 2 3 april 2009 R. Cornelis/JBr Notitie Referentienummer Datum Kenmerk 263723.rsd.431.N001, revisie 2 3 april 2009 R. Cornelis/JBr Betreft Akoestisch onderzoek Boomkwekerij P. Versmissen te Eersel Inleiding De opdrachtgever is voornemens

Nadere informatie

LBP SIGHT. Project Herontwikkeling Kruyderlaan 27 en 29 Locatie Nieuwegein Betreft: Beoordeling bedrijfslawaai

LBP SIGHT. Project Herontwikkeling Kruyderlaan 27 en 29 Locatie Nieuwegein Betreft: Beoordeling bedrijfslawaai 45 LBP SIGHT Notitie Datum 3 maart 2014 Uw kenmerk: - Ons kenmerk: V074131aa.00005.md Versie: Ol_OOl Project Herontwikkeling Kruyderlaan 27 en 29 Locatie Nieuwegein Betreft: Beoordeling bedrijfslawaai

Nadere informatie

Akoestisch onderzoek Geluid in de omgeving ten gevolge van sportactiviteiten op sportpark Kleine Vink te Nieuwerkerk aan den IJssel

Akoestisch onderzoek Geluid in de omgeving ten gevolge van sportactiviteiten op sportpark Kleine Vink te Nieuwerkerk aan den IJssel BIJLAGE 3 Akoestisch onderzoek Geluid in de omgeving ten gevolge van sportactiviteiten op sportpark Kleine Vink te Nieuwerkerk aan den IJssel Behandeld door: Gemeente: T.J.M. van Diepen Milieudienst Midden-Holland

Nadere informatie

MAATMERKVOORSCHRIFT WET MILIEUBEHEER

MAATMERKVOORSCHRIFT WET MILIEUBEHEER Gemeente Emmen, dienst Publiek, afdeling Vergunningen. MAATMERKVOORSCHRIFT WET MILIEUBEHEER betreffende Europaweg 17a te Nieuw Schoonebeek I. Besluit algemene regels voor inrichtingen milieubeheer Melding

Nadere informatie

Ford automuseum te Hillegom; actualisering 2009 te Hillegom

Ford automuseum te Hillegom; actualisering 2009 te Hillegom Ford automuseum te Hillegom; actualisering 2009 te Hillegom Actualisering 2009 Opdrachtgever : Gemeente Hillegom Kenmerk : R067526adA0.ac Datum : 11 september 2009 Auteur : dhr. ir. A.H.M. Crone Inhoudsopgave

Nadere informatie

AKOESTISCH ONDERZOEK INDUSTRIELAWAAI. Dakinstallaties Kloosterhof te Weurt Kapittelweg/Mariënweerd/Jonkerstraat te Weurt

AKOESTISCH ONDERZOEK INDUSTRIELAWAAI. Dakinstallaties Kloosterhof te Weurt Kapittelweg/Mariënweerd/Jonkerstraat te Weurt AKOESTISCH ONDERZOEK INDUSTRIELAWAAI Dakinstallaties Kloosterhof te Weurt Kapittelweg/Mariënweerd/Jonkerstraat te Weurt Opdrachtgever: Contactpersoon: Van Kessel Jansen BV de heer R. Hogenboom Documentnummer:

Nadere informatie

Akoestisch onderzoek evenementen Landgoed kasteel de Berckt te Baarlo ten behoeve van een ruimtelijke onderbouwing

Akoestisch onderzoek evenementen Landgoed kasteel de Berckt te Baarlo ten behoeve van een ruimtelijke onderbouwing Akoestisch onderzoek evenementen Landgoed kasteel de Berckt te Baarlo ten behoeve van een ruimtelijke onderbouwing Datum 14 mei 2012 Referentie 20120487-04 Referentie 20120487-04 Rapporttitel Akoestisch

Nadere informatie

Akoestisch onderzoek Kastanjelaan 4a te Staphorst

Akoestisch onderzoek Kastanjelaan 4a te Staphorst Akoestisch onderzoek Kastanjelaan 4a te Staphorst Opdrachtgever B+O Landschap en Stedenbouw B.V. De heer M. Klarus Postbus 264 7940 AG Meppel Opgesteld door Remco Bloemberg 13 oktober 2014 Projectnummer:

Nadere informatie

Akoestisch onderzoek milieuzonering. Meidoornlaan 50 te Oosterhout

Akoestisch onderzoek milieuzonering. Meidoornlaan 50 te Oosterhout Akoestisch onderzoek milieuzonering Meidoornlaan 50 te Oosterhout Akoestisch onderzoek milieuzonering Meidoornlaan 50 te Oosterhout Opdrachtgever : Heezen Verhuur B.V. Boven zijde 7 5626 EB EINDHOVEN Projectnummer

Nadere informatie

Milieu I Management I Advies Postbus ZG Cadier en Keer Tel Fax

Milieu I Management I Advies Postbus ZG Cadier en Keer Tel Fax Opdrachtgever: Aeres Milieu Contactpersoon: de heer G. Reuver Uitgevoerd door: Contactpersoon: WINDMILL Milieu I Management I Advies Postbus 5 6267 ZG Cadier en Keer Tel. 043 407 09 71 Fax. 043 407 09

Nadere informatie

memo Aan : De heer G. Veldhoen Park Weldam BN Hoevelaken Van : Lex Groenewold CC : Geluidaspecten BP Park Weldam Geachte heer Veldhoen,

memo Aan : De heer G. Veldhoen Park Weldam BN Hoevelaken Van : Lex Groenewold CC : Geluidaspecten BP Park Weldam Geachte heer Veldhoen, Aan : De heer G. Veldhoen Park Weldam 16 3871 BN Hoevelaken Van : Lex Groenewold CC : Datum : Betreft : 4 juni 2013 v3 Geluidaspecten BP Park Weldam Geachte heer Veldhoen, Voor de realisatie van een viertal

Nadere informatie

Akoestisch onderzoek inrichtingslawaai

Akoestisch onderzoek inrichtingslawaai Bijlage 1 Akoestisch onderzoek inrichtingslawaai Rho adviseurs voor leefruimte 053100.19264.00 Hendrik-Ido-Ambacht Scholencluster Kruiswiel Akoestisch onderzoek inrichtingslawaai Rho Adviseurs bv Niets

Nadere informatie

Akoestisch onderzoek. Onderwerp Gemaal 2e Bloksweg te Waddinxveen Datum 30 mei 2016 Geluidwaarnemer Maarten Groen Kenmerk

Akoestisch onderzoek. Onderwerp Gemaal 2e Bloksweg te Waddinxveen Datum 30 mei 2016 Geluidwaarnemer Maarten Groen Kenmerk Afdeling Expertise Contact Maarten Groen T 088 5450 381 mgroen@odmh.nl Akoestisch onderzoek Postbus 45 2800 AA Gouda T 088 545 00 00 www.odmh.nl Onderwerp Gemaal 2e Bloksweg te Waddinxveen Datum 30 mei

Nadere informatie

Bestemmingsplan Het Nieuwe Diep 2012 Akoestisch onderzoek bedrijven en milieuzonering. Datum 28 maart 2014 Referentie

Bestemmingsplan Het Nieuwe Diep 2012 Akoestisch onderzoek bedrijven en milieuzonering. Datum 28 maart 2014 Referentie Gatwickstraat 11 1043 GL AMSTERDAM Postbus 94204 1090 GE AMSTERDAM T +31 (0)20-6967181 F +31 (0)20-6634962 E Amsterdam@chri.nl www.chri.nl K.v.K 58792562 IBAN NL71 RABO 0112 075584 Bestemmingsplan Het

Nadere informatie

Datum Referentie Uw referentie Behandeld door 29 januari 2013 20111675-13 - E. Philippens/LSC

Datum Referentie Uw referentie Behandeld door 29 januari 2013 20111675-13 - E. Philippens/LSC Notitie 20111675-13 Nieuwbouwplan Wijbosscheweg te Wijbosch; Basisschool De Regenboog Datum Referentie Uw referentie Behandeld door 29 januari 2013 20111675-13 - E. Philippens/LSC 1 Inleiding In opdracht

Nadere informatie

Hondenpension aan de Molenstraat 7 te Kuitaart

Hondenpension aan de Molenstraat 7 te Kuitaart Hondenpension aan de Molenstraat 7 te Kuitaart Akoestisch onderzoek in het kader van een aanvraag om milieuvergunning Definitief Opdrachtgever: De heer T. Bertram Molenstraat 7 4584 RV Kuitaart Grontmij

Nadere informatie

Milieu I Management I Advies Postbus 5 6267 ZG Cadier en Keer Tel. 043 407 09 71 Fax. 043 407 09 72. Datum: 7 juni 2011. Rapportnummer: P2011.

Milieu I Management I Advies Postbus 5 6267 ZG Cadier en Keer Tel. 043 407 09 71 Fax. 043 407 09 72. Datum: 7 juni 2011. Rapportnummer: P2011. Opdrachtgever: Kragten Contactpersoon: de heer P. van Zandvoort Uitgevoerd door: Contactpersoon: WINDMILL Milieu I Management I Advies Postbus 5 6267 ZG Cadier en Keer Tel. 043 407 09 71 Fax. 043 407 09

Nadere informatie

Buro Waalbrug T.a.v. de heer Langbroek Schoenaker SZ BEUNINGEN. Boxmeer, 25 april 2014

Buro Waalbrug T.a.v. de heer Langbroek Schoenaker SZ BEUNINGEN. Boxmeer, 25 april 2014 Buro Waalbrug T.a.v. de heer Langbroek Schoenaker 10 6641 SZ BEUNINGEN Boxmeer, 25 april 2014 Betreft: Notitie bedrijven en milieuzonering Locatie: Jonkerstraat 30 Weurt Project: BEU.BWB.MZN 14033195 Geachte

Nadere informatie

Akoestisch onderzoek Industrielawaai. 1 woning aan Den Heikop Elsendorp

Akoestisch onderzoek Industrielawaai. 1 woning aan Den Heikop Elsendorp Akoestisch onderzoek Industrielawaai 1 woning aan Den Heikop Elsendorp projectnummer: 1109/076/RV-03, versie 0 INHOUDSOPGAVE SAMENVATTING 4 1 INLEIDING 5 2 OPZET VAN HET ONDERZOEK 6 3 UITGANGSPUNTEN 7

Nadere informatie

pagina 1 van 8 Activiteitenbesluit milieubeheer, Afdeling 8 (Tekst geldend op: ) Afdeling 8. Geluidhinder Artikel 16b Deze afdeling is van toepassing op degene die een inrichting type A of een inrichting

Nadere informatie

Milieuhygiënische toetsing herinrichting sportvelden Jekerdal te Maastricht ten behoeve van de ruimtelijke onderbouwing

Milieuhygiënische toetsing herinrichting sportvelden Jekerdal te Maastricht ten behoeve van de ruimtelijke onderbouwing Milieuhygiënische toetsing herinrichting sportvelden Jekerdal te Maastricht ten behoeve van de ruimtelijke onderbouwing Datum 12 december 2011 Referentie 20101867-06 Referentie 20101867-06 Rapporttitel

Nadere informatie

memo Aanleiding Onderzoek Deen Supermarkten Akoestische berekening Parkeerterrein Obdam Datum:

memo Aanleiding Onderzoek Deen Supermarkten Akoestische berekening Parkeerterrein Obdam Datum: memo Postbus 81. 9062 ZJ Oenkerk Tel: 058-2562525 E-mail: oenkerk@rho.nl Aan: T.a.v.: Onderwerp: Deen Supermarkten Dhr. V. Entius Akoestische berekening Parkeerterrein Obdam Datum: 26-11-2015 Referte:

Nadere informatie

Notitie 20111675-14 Nieuwbouwplan Wijbosscheweg te Wijbosch; Facilitair dienstencentrum St. Verenigde Zorgcentra Schijndel

Notitie 20111675-14 Nieuwbouwplan Wijbosscheweg te Wijbosch; Facilitair dienstencentrum St. Verenigde Zorgcentra Schijndel Notitie 20111675-14 Nieuwbouwplan Wijbosscheweg te Wijbosch; Facilitair dienstencentrum St. Verenigde Zorgcentra Schijndel Datum Referentie Behandeld door 20 februari 2013 20111675-14 S. Achten/AAE 1 Inleiding

Nadere informatie

Memo. Inleiding. Afbeelding 1. Kantoor Oranjewoud met voorgenomen uitbreiding (rood) en globale inrichtingsgrens (blauw) blad 1 van 6

Memo. Inleiding. Afbeelding 1. Kantoor Oranjewoud met voorgenomen uitbreiding (rood) en globale inrichtingsgrens (blauw) blad 1 van 6 Memo nummer 2012.01 aan Gemeente Heerenveen van Ingenieursbureau Oranjewoud B.V. M.J. Reinders datum 9 maart 2012 project Akoestische gevolgen uitbreiding parkeerplaats Ingenieursbureau Oranjewoud B.V.

Nadere informatie

Akoestisch onderzoek Brede School Westkapelseweg te Zoutelande

Akoestisch onderzoek Brede School Westkapelseweg te Zoutelande Akoestisch onderzoek Brede School Westkapelseweg te Zoutelande Akoestisch onderzoek Brede School Westkapelseweg te Zoutelande Projectnummer : BP.1204.R01 Revisie : 0 Rapportdatum : 30 maart 2012 Auteur

Nadere informatie

Geluidbelasting op woning. nabij tennisbanen, Warnerstraat te Gaanderen

Geluidbelasting op woning. nabij tennisbanen, Warnerstraat te Gaanderen Geluidbelasting op woning nabij tennisbanen, Warnerstraat te Gaanderen versie 20 maart 2008 datum 1 december 2009 opdrachtgever CiBa Vastgoed bv Postbus 20 7010 AA Gaanderen auteur Ad Postma INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

Bij de totstandkoming van de voorliggende notitie is gebruik gemaakt van de bouwkundige tekeningen van de architect d.d

Bij de totstandkoming van de voorliggende notitie is gebruik gemaakt van de bouwkundige tekeningen van de architect d.d Project Gran Partita, Amersfoort Onderwerp Akoestisch advies VO Projectnummer Datum 816153ab 10.08.2017 Opdrachtgever Plané Vastgoedontwikkeling Opbergcode N816153abA2 Architect Klunder architecten Adviseur

Nadere informatie

Notitie Munselstraat 104; akoestisch onderzoek. 1 Inleiding

Notitie Munselstraat 104; akoestisch onderzoek. 1 Inleiding Notitie 02786-19421-02 Munselstraat 104; akoestisch onderzoek Science Park Eindhoven 5634 5692 EN SON Postbus 26 5690 AA SON T +31 (0)40-3031100 E eindhoven.ch@dpa.nl www.dpa.nl/cauberg-huygen K.v.K 58792562

Nadere informatie

JANSEN RAADGEVEND INGENIEURSBUREAU

JANSEN RAADGEVEND INGENIEURSBUREAU JANSEN RAADGEVEND INGENIEURSBUREAU INDUSTRIËLE LAWAAIBEHEERSING / PLANOLOGISCHE AKOESTIEK / BOUW- EN ZAALAKOESTIEK / BOUWFYSICA / VERGUNNINGEN Postbus 5047 www.jri.nl T: +31 (0)73 6133141 5201 GA s-hertogenbosch

Nadere informatie

D01 Omgevingsonderzoek milieubelastende activiteiten 20120363 Hoek Oude Haarenseweg J. Lenartzstraat oktober 2012 te Oisterwijk blad 1

D01 Omgevingsonderzoek milieubelastende activiteiten 20120363 Hoek Oude Haarenseweg J. Lenartzstraat oktober 2012 te Oisterwijk blad 1 AGEL adviseurs D01 Omgevingsonderzoek milieubelastende activiteiten 20120363 Hoek Oude Haarenseweg J. Lenartzstraat oktober 2012 te Oisterwijk blad 1 INHOUD blz. 1 INLEIDING 2 1.1 Inleiding 2 1.2 Leeswijzer

Nadere informatie

Bestemmingsplan Centrum-Oss - 2013. Bijlage 6: Akoestisch onderzoek woningen Bram van den Berghstraat november 2012

Bestemmingsplan Centrum-Oss - 2013. Bijlage 6: Akoestisch onderzoek woningen Bram van den Berghstraat november 2012 Bestemmingsplan Centrum-Oss - 2013 Bijlage 6: Akoestisch onderzoek woningen Bram van den Berghstraat november 2012 Bestemmingsplan Centrum-Oss 2013 Bijlage 6: Akoestisch onderzoek woningen Bram van den

Nadere informatie

Milieu I Management I Advies Postbus ZG Cadier en Keer Tel

Milieu I Management I Advies Postbus ZG Cadier en Keer   Tel Opdrachtgever: Aeres milieu Contactpersoon: Dhr. G. Reuver Uitgevoerd door: WINDMILL Milieu I Management I Advies Postbus 5 6267 ZG Cadier en Keer www.adviesburowindmill.com info@wmma.nl Tel. 043 407 09

Nadere informatie

notitie Hindercontouren rondom het Integraal Kind Centrum, Gemert-Noord

notitie Hindercontouren rondom het Integraal Kind Centrum, Gemert-Noord notitie aan: van: Gemeente Gemert-Bakel Johan van der Burg, MSc c.c.: datum: 28 juni 2012 betreft: project: Hindercontouren rondom het Integraal Kind Centrum, Gemert-Noord 110792 INLEIDING Op de hoek van

Nadere informatie

Men is voornemens een aantal bedrijfswoningen en bedrijfshallen te projecten net ten zuiden van het bestaande bedrijventerrein Overrijke.

Men is voornemens een aantal bedrijfswoningen en bedrijfshallen te projecten net ten zuiden van het bestaande bedrijventerrein Overrijke. Notitie Project : Bedrijfswoningen van Noord Werknr./Ordernr : 11692-1 Orderomschrijving : Akoestisch onderzoek industrielawaai Datum : 25-04-2013 Onze referentie Opgemaakt door : 11692-Memo-02 : Dhr.

Nadere informatie

Notitie bedrijven en milieuzonering Oranjebastion Oranjebastion, Koninginnedijk te Grave Datum: 7 oktober 2014

Notitie bedrijven en milieuzonering Oranjebastion Oranjebastion, Koninginnedijk te Grave Datum: 7 oktober 2014 Betreft: Notitie bedrijven en milieuzonering Oranjebastion Locatie: Oranjebastion, Koninginnedijk te Grave Datum: 7 oktober 2014 Auteur: C. Rodoe Projectnummer: 14021229 Projectcode: GRA.CGM.MIL Inleiding

Nadere informatie

Geluid: RO en activiteitenbesluit

Geluid: RO en activiteitenbesluit Geluid: RO en activiteitenbesluit Nico Haselager 11 juni 2013 Inhoudsopgave Inleiding Activiteitenbesluit en geluid Ruimtelijke ordening en geluid Twee Casus 2 Activiteitenbesluit en geluid 3 Activiteitenbesluit

Nadere informatie

Laarseweg 24-1, 8171 PR Vaassen (T) KvK Notitie

Laarseweg 24-1, 8171 PR Vaassen (T) KvK Notitie Laarseweg 24-1, 8171 PR Vaassen (T) 0578-76 90 60 KvK 082 04 400 www.sainadvies.nl info@sainadvies.nl Notitie Project: Kerkhofweg 23, Emst (IL) Betreft: Geluidsbelasting t.g.v. Oranjeweg 43 Kenmerk: 2017-3037-0b2272/1679

Nadere informatie

Akoestisch onderzoek van Limburg Stirum korpsen, Zeuven Heuvels 20 te Wezep

Akoestisch onderzoek van Limburg Stirum korpsen, Zeuven Heuvels 20 te Wezep Akoestisch onderzoek van Limburg Stirum korpsen, Zeuven Heuvels 20 te Wezep 1 Aanleiding De Omgevingsdienst Noord-Veluwe doet op verzoek van de gemeente Oldebroek een geluidonderzoek naar de mogelijkheid

Nadere informatie

Bijlagerapport Geluidhinderonderzoek. Capaciteitsonderzoek Sportpark Zuidhorn

Bijlagerapport Geluidhinderonderzoek. Capaciteitsonderzoek Sportpark Zuidhorn Bijlagerapport Geluidhinderonderzoek definitief revisie 0.0 15 februari 2016 Revisie 0.0 15 februari 2016 Auteurs M.J. (Maarten) Reinders Opdrachtgever Postbus 3 9800 AA Zuidhorn datum vrijgave beschrijving

Nadere informatie

ARDEA acoustics & consult v.o.f. Jupiterlaan BE LEIDEN telefoon : fax :

ARDEA acoustics & consult v.o.f. Jupiterlaan BE LEIDEN telefoon : fax : acoustics & consult ARDEA acoustics & consult v.o.f. Jupiterlaan 14 2314 BE LEIDEN telefoon : 071 572 5845 fax : 071 572 5847 email : info@ardea.nl notitie Eerste bevindingen akoestisch onderzoek project

Nadere informatie

BEDRIJVEN EN MILIEUZONERING VELMOLEN OOST FASE 3 TE UDEN GEMEENTE UDEN

BEDRIJVEN EN MILIEUZONERING VELMOLEN OOST FASE 3 TE UDEN GEMEENTE UDEN BEDRIJVEN EN MILIEUZONERING VELMOLEN OOST FASE 3 TE UDEN GEMEENTE UDEN Bedrijven en milieuzonering Velmolen Oost fase 3 te Uden in de gemeente Uden Opdrachtgever Tonnaer adviseurs in omgevingsrecht Vonderweg

Nadere informatie

Akoestisch onderzoek industrielawaai Boutenslaan ong. Eindhoven

Akoestisch onderzoek industrielawaai Boutenslaan ong. Eindhoven Akoestisch onderzoek industrielawaai Boutenslaan ong. Eindhoven Akoestisch onderzoek industrielawaai in opdracht van E Pluribus Unum mevrouw E. van der Meeren Postbus 4537 5601 EM Eindhoven betreffende

Nadere informatie

Activiteitenbesluit: Geluid

Activiteitenbesluit: Geluid Activiteitenbesluit: Geluid Januari 2008 De geluidsvoorschriften in het Besluit algemene regels voor inrichtingen milieubeheer, ofwel het Activiteitenbesluit, komen grotendeels overeen met de geluidsvoorschriften

Nadere informatie

Memo. In afbeelding 1 is de herontwikkelingslocatie globaal aangegeven. EGD-190613-RM000888

Memo. In afbeelding 1 is de herontwikkelingslocatie globaal aangegeven. EGD-190613-RM000888 Aan E. Douma Van P. van der Sande & T. Breugel Projectnummer RM000888 Kenmerk EGD-190613 Onderwerp impact inpassing herontw. prov. weg 24 vwbt lucht en geluid Datum 1 oktober 2013 Inleiding In onderhavige

Nadere informatie

AKOESTISCH ONDERZOEK. Jeugdland Almere Haven

AKOESTISCH ONDERZOEK. Jeugdland Almere Haven AKOESTISCH ONDERZOEK Jeugdland Almere Haven Auteur: Opdrachtgever: A.J.M. Theunissen Omgevingsdienst Flevoland & Gooi en Vechtstreek Postbus 2341 8203 AH LELYSTAD Gemeente Almere E. Weijnen - DSO/College

Nadere informatie

Notitie Agrarisch bedrijf Van der Burg aan het Rietveld 124 te Woerden Akoestisch onderzoek nieuwe toegangsweg

Notitie Agrarisch bedrijf Van der Burg aan het Rietveld 124 te Woerden Akoestisch onderzoek nieuwe toegangsweg Europalaan 18-18a 5232 BC s-hertogenbosch Postbus 638 5201 AP s-hertogenbosch T +31 (0)73-7517900 F +31 (0)73-7517901 E denbosch@chri.nl www.chri.nl Notitie 20131867-01 Agrarisch bedrijf Van der Burg aan

Nadere informatie

Akoestisch woon- en leefklimaat locatie Nijverheidsweg 6 te Soest

Akoestisch woon- en leefklimaat locatie Nijverheidsweg 6 te Soest Gemeente Soest Afdeling Afdeling Ruimte T.a.v. mevrouw S.G.T. Koekoek Postbus 2000 3760 CA SOEST Amerikalaan 14 6199 AE MAASTRICHT - AIRPORT Postbus 480 6200 AL MAASTRICHT T +31 (0)43-3467878 F +31 (0)43-3476347

Nadere informatie

1. Inleiding. 2. Planomschrijving. Notitie

1. Inleiding. 2. Planomschrijving. Notitie Notitie Project Hotel op Rapenburg 48/Pieterskerkhof 4 Betreft gegevens ten behoeve van ruimtelijke onderbouwing Ons kenmerk F.2013.1154.01.N001 Versie 002 Datum 12 december 2013 Verwerkt door MHA BRA

Nadere informatie

Akoestisch onderzoek Bestemmingsplan Bornsche Maten, derde fase (A)

Akoestisch onderzoek Bestemmingsplan Bornsche Maten, derde fase (A) Akoestisch onderzoek Bestemmingsplan Bornsche Maten, derde fase (A) Inhoud Inleiding... 1 Wegverkeerslawaai / Bornsche Beeklaan... 1 Beoordelingskader... 1 Uitgangspunten... 1 Rekenresultaten... 3 Toetsing

Nadere informatie

Bedrijven en milieuzonering Horeca paviljoen, Mercuriusplein Berlicum

Bedrijven en milieuzonering Horeca paviljoen, Mercuriusplein Berlicum Bedrijven en milieuzonering Horeca paviljoen, Mercuriusplein Berlicum Rapportnummer: P16.570.01-02 Opdrachtgever: Contactpersoon: Aeres Milieu De heer T. Thijssen Onderzoek: Rapportnummer: Bedrijven en

Nadere informatie

Adviseurs voor bouw, industrie, verkeer, milieu en software. Rapport B.2006.0407.19.R002v2 Stadskantoor Deventer

Adviseurs voor bouw, industrie, verkeer, milieu en software. Rapport B.2006.0407.19.R002v2 Stadskantoor Deventer Rapport B.2006.0407.19.R002v2 Akoestisch onderzoek t.b.v. ruimtelijke onderbouwing en Wabo-toets Status: DEFINITIEF (versie 2) Van Pallandtstraat 9-11 Casuariestraat 5 Lavendelheide 2 Geerweg 11 info@dgmr.nl

Nadere informatie

Beschikking maatwerkvoorschriften

Beschikking maatwerkvoorschriften Wet milieubeheer Beschikking maatwerkvoorschriften Inrichtingdrijver : Kuehne + Nagel Logistics B.V. Activiteiten van de inrichting : 2e fase maatwerk Locatie : Lippestraat 15 te Zwolle Datum beschikking

Nadere informatie

NOTITIE BEDRIJVEN EN MILIEUZONERING BOSSCHEBAAN 37 TE HEESCH GEMEENTE BERNHEZE

NOTITIE BEDRIJVEN EN MILIEUZONERING BOSSCHEBAAN 37 TE HEESCH GEMEENTE BERNHEZE NOTITIE BEDRIJVEN EN MILIEUZONERING BOSSCHEBAAN 37 TE HEESCH GEMEENTE BERNHEZE Notitie bedrijven en milieuzonering Bosschebaan 37 te Heesch in de gemeente Bernheze Opdrachtgever RO Connect Graafsebaan

Nadere informatie

Datum: 21 april 2011 Kenmerk: M-JHS /002 Versie: 2

Datum: 21 april 2011 Kenmerk: M-JHS /002 Versie: 2 Aan: Timmerfabriek Groothuis Bedrijven & milieuzonering Van: Aveco de Bondt afdeling Ruimte & Milieu 1 INLEIDING De heer Groothuis is voornemens om de gelijknamige timmerfabriek aan de Demmersdwarsweg

Nadere informatie

Zaaknummer: Vergunninghouder: S. van Dusschoten Projectomschrijving het oprichten van een hondenschool. Overwegingen ruimtelijke ordening

Zaaknummer: Vergunninghouder: S. van Dusschoten Projectomschrijving het oprichten van een hondenschool. Overwegingen ruimtelijke ordening Zaaknummer: 701520 Vergunninghouder: S. van Dusschoten Projectomschrijving het oprichten van een hondenschool Overwegingen ruimtelijke ordening Activiteit strijd gebruik gronden of bouwwerken (art. 2.1

Nadere informatie

Rapport: 154314 01. Versie Datum Omschrijving 1 9 juli 2015 Akoestisch onderzoek paardenhouderij Van der Sluis

Rapport: 154314 01. Versie Datum Omschrijving 1 9 juli 2015 Akoestisch onderzoek paardenhouderij Van der Sluis Rapport: 154314 01 Akoestisch onderzoek paardenhouderij Van der Sluis in de Wijk, gemeente Meppel Verantwoording Auteur(s) : Ing. U.K. Jonker Paraaf auteur(s) : Aantal pagina s : 10 (excl. figuren en bijlagen)

Nadere informatie

RAPPORTAGE AKOESTISCH ONDERZOEK. Nieuwbouw woning Heesterseweg 39 te Geffen Geluidsbelasting NAS Geffen

RAPPORTAGE AKOESTISCH ONDERZOEK. Nieuwbouw woning Heesterseweg 39 te Geffen Geluidsbelasting NAS Geffen RAPPORTAGE AKOESTISCH ONDERZOEK Nieuwbouw woning Heesterseweg 39 te Geffen Geluidsbelasting NAS Geffen Colofon Project : Nieuwbouw woning Heesterseweg 39 Onderdeel : Akoestisch onderzoek Opgesteld door

Nadere informatie

Datum 12 december 2011 Referentie

Datum 12 december 2011 Referentie Akoestisch onderzoek naar de geluidbelasting op de omgeving als gevolg van de voetbalvelden Jekerdal te Maastricht in het kader van de melding Activiteitenbesluit Datum 12 december 2011 Referentie 20101867-07

Nadere informatie

Geprojecteerde nieuwbouw van woningen naast en boven het Hulstkampgebouw in Rotterdam

Geprojecteerde nieuwbouw van woningen naast en boven het Hulstkampgebouw in Rotterdam Geprojecteerde nieuwbouw van woningen naast en boven het Hulstkampgebouw in Rotterdam Akoestisch onderzoek geluidemissie zalen Hulstkampgebouw Rotterdam Opdrachtgever Hulstkamp Property BV Kenmerk R026835aa.00005.eg

Nadere informatie

Oude Tempel Soesterberg Milieukundige onderzoeken luchtkwaliteit en bedrijven en milieuzonering

Oude Tempel Soesterberg Milieukundige onderzoeken luchtkwaliteit en bedrijven en milieuzonering Notitie Project: Oude Tempel Soesterberg Onderwerp: Milieukundige onderzoeken luchtkwaliteit en bedrijven en milieuzonering Referentie: 16M8024 Datum: 18 juli 2016 Auteur: Mevrouw ing. N.J.W. Pirovano

Nadere informatie

Akoestisch onderzoek Bestemmingsplan Multizorgcentrum De Drie Kronen te Uden

Akoestisch onderzoek Bestemmingsplan Multizorgcentrum De Drie Kronen te Uden Akoestisch onderzoek Bestemmingsplan Multizorgcentrum De Drie Kronen te Uden Colofon Onderzoek Projectleider Opdrachtgever : Akoestisch onderzoek bestemmingsplan Multizorgcentrum De Drie Kronen te Uden

Nadere informatie

Dhr. mr. M.A. Koopman. Milieu I Management I Advies Postbus ZG Cadier en Keer Tel Fax

Dhr. mr. M.A. Koopman. Milieu I Management I Advies Postbus ZG Cadier en Keer Tel Fax Opdrachtgever: Pouderoyen Contactpersoon: Mevr. mr. B.P.E. van de Hoek Dhr. mr. M.A. Koopman Uitgevoerd door: WINDMILL Milieu I Management I Advies Postbus 5 6267 ZG Cadier en Keer Tel. 043 407 09 71 Fax.

Nadere informatie

Oplegnotitie Toelichting op de aanpak van milieuzonering met behulp van de 'standaard Staat van Bedrijfsactiviteiten'

Oplegnotitie Toelichting op de aanpak van milieuzonering met behulp van de 'standaard Staat van Bedrijfsactiviteiten' Oplegnotitie Toelichting op de aanpak van milieuzonering met behulp van de 'standaard Staat van Bedrijfsactiviteiten' Op de volgende pagina s is een toelichting gegeven op de standaard Staat van Bedrijfsactiviteiten.

Nadere informatie

150/20 kv-transformatorstation De Weel. Akoestisch onderzoek

150/20 kv-transformatorstation De Weel. Akoestisch onderzoek 150/20 kv-transformatorstation De Weel Akoestisch onderzoek Rapportnummer F 20469-2-RA-002 d.d. 20 december 2013 150/20 kv-transformatorstation De Weel Akoestisch onderzoek o p d r a c h t g e v e r Reddyn

Nadere informatie

BESTEMMINGSPLAN VOORZIENINGEN LAAR- PARKSTRAAT NISTELRODE

BESTEMMINGSPLAN VOORZIENINGEN LAAR- PARKSTRAAT NISTELRODE BESTEMMINGSPLAN VOORZIENINGEN LAAR- PARKSTRAAT NISTELRODE Betreft : Geluidonderzoek in kader van milieuzonering Kenmerk : 812.620/48.870/RO1_v2 Datum : 23 december 2010 Eerste blad van : 11 bladen (en

Nadere informatie

Notitie Situatie Geluidnorm

Notitie Situatie Geluidnorm Notitie Datum: 31 januari 2014 Project: Herontwikkeling Kruyderlaan 27 en 29 Uw kenmerk: - Locatie: Nieuwegein Ons kenmerk: V074131aa.00005.md Betreft: Beoordeling bedrijfslawaai Versie: 01_001 In opdracht

Nadere informatie

ONDERZOEK MILIEUZONERING

ONDERZOEK MILIEUZONERING ONDERZOEK MILIEUZONERING Zeelberg 41A te Valkenswaard Opdrachtgever: Contactpersoon: Milon bv de heer W. van der Velden Documentnummer: 20150242/C01/RK Datum: 25 februari 2015 Opdrachtnemer: Auteur: Projectleider:

Nadere informatie

1562 AW K R O M M E N I E B O U W B E D R I J F C. N E L I S D E H E E R M. M U L D E R 1967 DD H E E M S K E R K

1562 AW K R O M M E N I E B O U W B E D R I J F C. N E L I S D E H E E R M. M U L D E R 1967 DD H E E M S K E R K D A T U M : 25 A P R I L 2016 K E N M E R K : 2016 100 / V 1.0 A S R A A D V I E S E R E P R I J S S T R A A T 2 1562 AW K R O M M E N I E T E L E F O O N : ( 0 7 5 ) 628 33 94 F AX: ( 0 8 4 ) 831 78 21

Nadere informatie

Onderzoek geluidsuitstraling skatebaan aan De Drift in Borger

Onderzoek geluidsuitstraling skatebaan aan De Drift in Borger Onderzoek geluidsuitstraling skatebaan aan De Drift in Borger Opdrachtgever Uitgevoerd door Behandeld door BügelHajema Adviseurs B.V. Vaart Noordzijde 48-50 9401 GN Assen contactpersoon de heer A. Fransen

Nadere informatie

Rapport R02. Kromme Akker-Zuid in Voorthuizen Onderzoek milieuzonering.

Rapport R02. Kromme Akker-Zuid in Voorthuizen Onderzoek milieuzonering. Rapport 21720538.R02 Kromme Akker-Zuid in Voorthuizen Onderzoek milieuzonering www.spawnp.nl Rapport 21720538.R02 Kromme Akker-Zuid in Voorthuizen Onderzoek milieuzonering Datum: 17 januari 2018 Opdrachtgever:

Nadere informatie

Dutch HealthTec Academy te Utrecht

Dutch HealthTec Academy te Utrecht Dutch HealthTec Academy te Utrecht Akoestisch onderzoek industrielawaai Opdrachtgever : Kroon Group Kenmerk : R037339abA5.ac Datum : 8 maart 2010 Auteur : dhr. ir. A.H.M. Crone dhr. ir. D.A. van Valkenburg

Nadere informatie

MILIEUZONERING NOTA MILIEUZONERING RHEDEN 2015

MILIEUZONERING NOTA MILIEUZONERING RHEDEN 2015 NOTA MILIEUZONERING RHEDEN 2015 MILIEUZONERING Vastgesteld: 28 mei 2015 Inhoudsopgave 1 Inleiding 1 1.1 Verankering milieuzonering in bestemmingsplan 1 1.2 Leeswijzer 1 2 Milieuzonering in de gemeente

Nadere informatie

In deze notitie in opdracht van Bardeaux B.V. zijn de akoestische gevolgen van te realiseren terrassen berekend.

In deze notitie in opdracht van Bardeaux B.V. zijn de akoestische gevolgen van te realiseren terrassen berekend. Notitie kenmerk : 1324.N01v2 auteur : Jaap van Kooten onderwerp : Restaurant Nieuwe Rijn 27 in Leiden betreft : Akoestische berekeningen stemgeluid terras datum : 17 januari 2014 Van Kooten Akoestisch

Nadere informatie

JANSEN RAADGEVEND INGENIEURSBUREAU

JANSEN RAADGEVEND INGENIEURSBUREAU JANSEN RAADGEVEND INGENIEURSBUREAU INDUSTRIËLE LAWAAIBEHEERSING / PLANOLOGISCHE AKOESTIEK / BOUW- EN ZAALAKOESTIEK / BOUWFYSICA / VERGUNNINGEN Postbus 5047 Stationsweg 2 Tel: 073-6133141 www.jri.nl 5201

Nadere informatie

Project. Akoestisch rapport Ruimtelijke Onderbouwing deel geluid. 15 appartementen Dintelstraat DONGEN. Opdrachtgever

Project. Akoestisch rapport Ruimtelijke Onderbouwing deel geluid. 15 appartementen Dintelstraat DONGEN. Opdrachtgever Project Akoestisch rapport Ruimtelijke Onderbouwing deel geluid 15 appartementen Dintelstraat DONGEN Opdrachtgever Vieya Postbus 134 5100 AC DONGEN telefoon (0162) 31 39 95 fax (0162) 31 39 72 Architect

Nadere informatie

BOUWFYSISCH ADVIESBURO Z RN

BOUWFYSISCH ADVIESBURO Z RN BOUWFYSISCH ADVIESBURO Z RN akoestisch onderzoek café restaurant 't Leeuwtje S. Capelweg, Noorden versie 1.1 Inhoudsopgave Inleiding 2 Normstelling 2 Bedrijfsactiviteiten en Representatieve bedrijfssituatie

Nadere informatie

Notitie 20091672-04 Akoestisch onderzoek Kuppens aan de Meemortel 59 te Budel Datum Referentie Behandeld door 10 mei 2010 20091672-04 E. Philippens/LSC 1 Inleiding Door Cauberg-Huygen R.I. BV is een akoestisch

Nadere informatie

Muziek- en Showband Juliana Bernhard te Amersfoort

Muziek- en Showband Juliana Bernhard te Amersfoort Muziek- en Showband Juliana Bernhard te Amersfoort Akoestisch onderzoek in verband met voorgenomen woningbouw in nabijheid van de oefenruimtes Opdrachtgever Gemeente Amersfoort, Sector SOB, Afdeling Planontwikkeling

Nadere informatie

Akoestisch onderzoek ten behoeve van de geprojecteerde school aan de Lindonk te Zevenbergen

Akoestisch onderzoek ten behoeve van de geprojecteerde school aan de Lindonk te Zevenbergen Akoestisch onderzoek ten behoeve van de geprojecteerde school aan de Lindonk te Zevenbergen Akoestisch onderzoek ten behoeve van de geprojecteerde school aan de Lindonk te Zevenbergen Opdrachtgever: Gemeente

Nadere informatie

Datum: 4 februari 2015

Datum: 4 februari 2015 Opdrachtgever: Plan ROS Contactpersoon: De heer S. Peters Uitgevoerd door: Contactpersoon: WINDMILL Milieu I Management I Advies Postbus 5 6267 ZG Cadier en Keer Tel. 043 407 09 71 Fax. 043 407 09 72 ing.

Nadere informatie

Milieu I Management I Advies Postbus ZG Cadier en Keer Tel Fax Datum: 12 maart Rapportnummer: P2011.

Milieu I Management I Advies Postbus ZG Cadier en Keer Tel Fax Datum: 12 maart Rapportnummer: P2011. Opdrachtgever: Kragten Contactpersoon: de heer P. Hamaekers Uitgevoerd door: Contactpersoon: WINDMILL Milieu I Management I Advies Postbus 5 6267 ZG Cadier en Keer Tel. 043 407 09 71 Fax. 043 407 09 72

Nadere informatie

Geluidsbelasting zuidoostzijde Casteren GELUIDSBELASTING TEN GEVOLGE VAN DIERENPENSION EX-KUUS

Geluidsbelasting zuidoostzijde Casteren GELUIDSBELASTING TEN GEVOLGE VAN DIERENPENSION EX-KUUS Geluidsbelasting zuidoostzijde Casteren GELUIDSBELASTING TEN GEVOLGE VAN DIERENPENSION EX-KUUS Geluidsbelasting zuidoostzijde Casteren GELUIDSBELASTING TEN GEVOLGE VAN DIERENPENSION EX-KUUS In opdracht

Nadere informatie

Akoestisch onderzoek. parkeren bij bouwplan. Spoorstraat Winterswijk

Akoestisch onderzoek. parkeren bij bouwplan. Spoorstraat Winterswijk Akoestisch onderzoek parkeren bij bouwplan Spoorstraat Winterswijk Versie 16 december 2010 opdrachtnummer 10-257 datum 16 december 2010 opdrachtgever WAM&Van Duren Bouw Postbus 191 7100 AD WINTERSWIJK

Nadere informatie