7. Voed jezelf met vrijheid

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "7. Voed jezelf met vrijheid"

Transcriptie

1 Het is nog niet eenvoudig om echt zelfvoorzienend te worden in de stad, maar je kunt een eind komen. En iedere stap in die richting maakt je minder afhankelijk. Bovendien kun je jouw bevindingen delen met de wereld, waardoor iedereen vooruit komt. En als je wil, en de ontwikkelingen in de gaten houdt, dan zullen de komende jaren bijzonder interessant worden. Met wat wilskracht, gegoogle en creativiteit kun je ver komen. Daag jezelf uit en ga aan de slag. 7. Voed jezelf met vrijheid Je hebt geen baan nodig om rond te komen. Je hebt geld nodig. Een baan is slechts een middel. En hoe minder je nodig hebt, des te makkelijker het wordt om het geld samen te brengen. Hoe makkelijker het wordt, des te meer vrijheid je hebt om je tijd in te delen zoals je zelf wilt. En vrijheid is verslavend. Zodra je merkt dat je minder nodig hebt om rond te komen, en dus ook minder kunt gaan werken, ontdek je hoe fijn het is om meer tijd te hebben voor jezelf. Meer tijd om te leren, om te ontdekken, om je relaties te verbeteren, om nieuwe dingen te doen. Om lekker te lezen, bij te komen, tijd door te brengen met je kinderen, werk van betekenis te doen. Vrijheid houdt je gemotiveerd om je economische voetafdruk kleiner te maken. Het houdt je scherp en geïnspireerd om je leven compact en flexibel te houden. Blijf bezig, blijf verbeteren. De techniek gaat snel vooruit, en dat stelt je in staat om steeds onafhankelijker te worden. Zo heeft de smartphone heeft veel dure gadgets overbodig gemaakt (camera, radio, ipod, wekker, encyclopedie, kompas, navigatie etc.) en heeft de LED lamp energieverbruik voor verlichting bijna verwaarloosbaar gemaakt. Het gaat snel, en de mogelijkheden worden groter. Maak er gebruik van, houd de droom vast en ga aan de slag. Je hoeft niet gevangen te zitten in je baan. Je kunt iedere dag onafhankelijker worden. Stel de juiste doelen, dan krijg je de juiste resultaten. Het gaat niet vanzelf, en het gaat vaak niet snel. Maar het gaat, en dat is waar het om draait.

2 Marketingvoedsel is duur. Poedertjes, shakes, kant- en- klaar maaltijden, snoep, chocolade. Allemaal duur. Niet gemaakt om jou te voeden, vooral gemaakt om geld te verdienen. En dat lukt goed. Als je je levenskwaliteit wilt verhogen en tegelijkertijd onafhankelijker wilt worden, kies dan voor voedsel dat nauwelijks bewerkt is. En kook zelf. Simpel, lekker, gezond en een stuk goedkoper. 5. Bespaar vanwege je spaarrekening Een spaarrekening bespaart geld. Wanneer je weet dat je onverwachte kosten zelf kunt opvangen, hoef je deze niet te verzekeren of af te dekken. Je kunt kiezen voor een goedkopere zorgverzekering. Je hoeft geen peperdure verzekering te nemen op je smartphone. En wie geld achter de hand heeft hoeft niet te lenen. Die ontvangt rente in plaats van rente te betalen. Verder geeft een goedgevulde spaarrekening je een vrij, rustig en onafhankelijk gevoel. Want stel je voor dat je werkgever je morgen op straat zet, en jij hebt een buffer opgebouwd van zes maanden, dan voel je je een stuk rustiger! Sterker nog, door je inspanningen om je economische voetafdruk te verkleinen brengt je spaargeld je nóg verder. Bovendien vult je rekening zich sneller als je minder uitgeeft. Het is een opwaartse spiraal. En weet je, geld uitgeven aan je spaarrekening kan op den duur nét zo fijn voelen als geld uitgeven aan nieuwe kleding. 6. Werk aan je zelfvoorzienendheid Precies, het is weer tijd voor de sokken van geitenwol. Maar dit keer on steroids. Zelfvoorzienend leven wordt namelijk steeds makkelijker. Niet dankzij moeder natuur, maar dankzij de razendsnelle technologische vooruitgang. Wij wekken tegenwoordig 80% van onze elektriciteit op. Op een dak van 4 bij 4 meter. En met wat creativiteit zouden we in de toekomst mogelijk ook warm water kunnen opwekken. Op websites als Instructables vind je talloze DIY s waarmee je geweldige productieve mini boerderijtjes maakt in je eigen tuin. Er komt steeds meer kennis beschikbaar, en de technieken worden steeds effectiever. Wees niet verbaasd als je binnen tien jaar voor weinig geld zelf drinkwater kunt produceren uit je regenton, eenvoudig 100% van je eigen energie kunt opwekken en een groot deel van je eigen groente kunt verbouwen in een hippe LED hydroponic garden.

3 2. Word een chronische minimalist Chronisch, als in altijd. Niet alleen op die regenachtige zaterdagmiddag. Maar steeds als er iets nieuws in je leven dreigt te belanden. Steeds als nieuwe maandelijkse kosten zich aandienen. Steeds als er spullen zich proberen te nestelen in je huis. Met minder spullen heb je minder kosten. Minder gedoe, minder stress, minder werk. Dus? Dus gooi alles dat niet essentieel is uit je leven. Ga de zolder op en zet alles op Marktplaats. Geef de rest weg of breng het naar de Kringloopwinkel. Op deze manier kun je veel geld terughalen uit overbodige spullen, maak je je leven lekker luchtig en simpel, en maak je andere mensen blij. 3. Train je geluk Geluk komt voort uit dankbaarheid, mindfulness en tevredenheid. Leer te genieten van kleine dingen. Van het moment, van de dingen die goed zijn in je leven. Natuurlijk word je soms blij van fijne spullen (en op die spullen moet je waarschijnlijk niet bezuinigen). Toch kun je jezelf trainen vooral voldoening te halen uit het leven zelf: Leer tevreden te zijn met kleine dingen. Voel je dankbaar. Richt je op ervaringen in plaats van op spullen. Wees tevreden met wat je nu hebt. Ontevredenheid maakt ongelukkig, zelfs als het nergens voor nodig is. Gelukkig zijn is veel simpeler dan het lijkt. Vooral als je geluk direct benadert, in plaats van via dure spullen. Lees ons gratis eboek Geluk in een Eierdop voor meer tips. 4. Leef écht gezond (niet marketing-gezond) Gezond leven is goedkoop. Mits je écht gezond leeft. En dat wil zeggen: veel groente, fruit, peulvruchten, noten, zaden, volkoren producten (zilvervliesrijst, volkorenbrood, quinoa etc.), wat gevogelte, wat vis, wat tofu, weinig rood vlees. Eet kleine porties. Eet niet te veel. Geniet van iedere hap, eet rustig en bewust. Dan eet je gezond en super goedkoop.

4 Een kleine economische voetafdruk houdt je financiën compact en flexibel. En er is meer mogelijk dan je denkt. Het begint allemaal met de juiste intentie, iets waar de meeste mensen niet eens over nadenken. Wat zou er gebeuren als je jezelf een inspirerend doel zou stellen? Rondkomen van X euro per maand, en tegelijkertijd de kwaliteit van mijn leven verhogen. Daag jezelf uit. Kies een inspirerend maandbedrag en ga aan de slag. Hoe zou je jouw economische voetafdruk kunnen verkleinen? Word zuiniger op een slimme manier. Dat wil zeggen, op een manier die je comfort niet onacceptabel verlaagt zodat je het vol kunt houden. Train jezelf om aannames om te kegelen. Denk niet die kosten moet ik nu eenmaal maken. Er is altijd meer mogelijk dan je denkt. Zoek uit hoe je je hoogste lasten (woonlasten) kunt verlagen. Wat dacht je van kleiner wonen, je huis af en toe verhuren via airbnb of je hypotheek versneld aflossen? Pas je stijl aan op je doel, in plaats van andersom. Je kunt een hele hippe inrichting samenstellen met spullen uit de Kringloop. Zo n interieur kan smaakvoller zijn dan een duur design interieur, en kost slechts een fractie daarvan. Reken af met schulden. Maak een duidelijk overzicht van je inkomsten en uitgaven. Dit is je uitgangspunt. Vanaf nu is het de bedoeling dat je stap voor stap gaat afslanken. Deel jaarkosten door 12 om uit te vinden wat iets je per maand kost. Vermenigvuldig eenmalige uitgaven met het aantal maanden dat het product mee gaat, om uit te zoeken wat dit je per maand kost. Een rondje in je eigen boot kan je makkelijk 300 per middag kosten als je weinig vaart. Is het je dat waard? Gebruik onze Bespaar checklist. Weg met de televisie! Hoppa, scheelt weer een paar tientjes per maand. Bovendien verhoogt het de kwaliteit van je leven. Afhankelijk van je doel kun je drastische of minder drastische maatregelen nemen. Hoe kleiner je economische voetafdruk, des te flexibeler, onafhankelijker en vrijer je bent.

5 Zo word je minder afhankelijk van je baan (en salaris) Wat mogelijk is en wat gebruikelijk is zijn twee verschillende dingen. Het is mogelijk om minder afhankelijk te worden van je inkomen. Het is niet gebruikelijk. En dat maakt het extra leuk. Wij hebben leuke tips voor minder afhankelijkheid! Maak jezelf rijker én vrijer Real freedom is having nothing. I was freer when I didn t have a cent. Mike Tyson Rijkdom is relatief. Je kunt het meten in absolute hoeveelheden, hoe vaak je op vakantie kunt en hoeveel jachten je kunt kopen. Je kunt het ook anders bekijken. Je kunt kijken naar de kwaliteit van je leven. Hoeveel vrije tijd je hebt, hoe gelukkig je kunt zijn, hoe gezond. Hoe hoog de kwaliteit van je relaties is, hoeveel voldoening je uit je leven haalt. De eerste, absolute vorm van rijkdom is de vorm waar we allemaal achteraan hobbelen. Meer spullen. Mooiere spullen. Indruk maken op mensen. De tweede vorm van rijkdom is de vorm waar mensen met een speciaal soort sokken (geitenwol, voornamelijk) van oudsher over preken. Minder geld, meer kwaliteit. Een beter leven, met meer betekenis. En nu is er iets moois gebeurd. Dankzij de technologische vooruitgang is er een hybride ontstaan. Een vorm van rijkdom die luxe combineert met betekenis. Die je voor minder geld meer kwaliteit biedt op alle fronten. Duurzame technieken, de toename van beschikbare kennis op het internet, de de- materialisatie van tientallen luxeartikelen in één betaalbare smartphone en de creativiteit van miljoenen mensen. Gecombineerd met wat wilskracht is het tegenwoordig makkelijker dan ooit om minder afhankelijk te worden van je baan, en zo meer vrijheid te creëren om je leven vorm te geven op die manier die jij wilt. Hieronder vind je 9 tips om je op weg te helpen. 1. Verklein je economische voetafdruk Het is allemaal heel simpel. Hoe minder geld je nodig hebt, des te minder afhankelijk je bent. Als je maandelijks minimaal euro nodig hebt om je lifestyle te bekostigen, dan heb je een goedbetaalde fulltime baan nodig om rond te komen. Als je kunt rondkomen van euro, dan is een part- time baan vaak al voldoende.

Zó maak je sparen makkelijker! Goed omgaan met Geld, 2017

Zó maak je sparen makkelijker! Goed omgaan met Geld, 2017 Zó maak je sparen makkelijker! Goed omgaan met Geld, 2017 Sparen is soms best moeilijk. Weet je waarom dat zo is? Omdat we meer met het NU bezig zijn dan met onze toekomst. En daarom lijkt het vaak dat

Nadere informatie

Voel je vrij en liefdevol 7 oefeningen

Voel je vrij en liefdevol 7 oefeningen Voel je vrij en liefdevol 7 oefeningen Soms voel je je gevangen door het leven. Vastgezet door de drukte, en beklemd in je eigen hoofd. Je voelt je niet vrij en je voelt geen liefde. Met deze tips breng

Nadere informatie

Maak je eigen jaarbegroting

Maak je eigen jaarbegroting Maak je eigen jaarbegroting Inleiding Een begroting maken. Het woord begroting wordt normaal gesproken alleen gebruikt bij bedrijven en de overheid. Maar het is tijd om ook jouw budget dezelfde aandacht

Nadere informatie

Plezier in je werk. Informatiekit om uw medewerkers te helpen bij het voorkomen van werkstress

Plezier in je werk. Informatiekit om uw medewerkers te helpen bij het voorkomen van werkstress Plezier in je werk Informatiekit om uw medewerkers te helpen bij het voorkomen van werkstress 1 Inhoud Inleiding 3 A Minder vatbaar zijn voor stress? Heb plezier in je werk! 4 - Uitdaging - Evenwicht -

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 Zet de geldmachine aan

Hoofdstuk 1 Zet de geldmachine aan Hoofdstuk 1 Zet de geldmachine aan De praktijk Mijn verzekeraar stopte met het uitkeren van geld, terwijl ik helemaal niet in staat was om te werken. Stel dat je partner overlijdt en je daardoor mentaal

Nadere informatie

Hele fijne feestdagen en een gezond en vrolijk 2017! Raymond Gruijs. BM Groep ARBO West Baanzinnig

Hele fijne feestdagen en een gezond en vrolijk 2017! Raymond Gruijs. BM Groep ARBO West Baanzinnig De tijd vliegt voorbij en voor je weet zijn we al weer een jaar verder. Ik zeg wel eens: mensen overschatten wat je in een jaar kunt doen, maar onderschatten wat je in 3 jaar kan realiseren. Laten we naar

Nadere informatie

Haalt mensen uit hun hoofd en brengt ze naar hun hart! 7 Tips tegen stress

Haalt mensen uit hun hoofd en brengt ze naar hun hart! 7 Tips tegen stress Haalt mensen uit hun hoofd en brengt ze naar hun hart! 7 Tips tegen stress www.yourpassion.nl info@yourpassion.nl 0165-769010 06-81934470 Inleiding Iedereen ervaart stress anders. De ene persoon krijgt

Nadere informatie

Betaalbaar bio in 6 stappen

Betaalbaar bio in 6 stappen Betaalbaar bio in 6 stappen Biologisch eten duur? Veel mensen denken dat biologisch eten niet in hun budget past. Ik heb dat ook heel lang gedacht. Tot ik ontdekte dat je door anders boodschappen te doen

Nadere informatie

Voor wie is dit E-book bedoeld?

Voor wie is dit E-book bedoeld? Voor wie is dit E-book bedoeld? Heb je het gevoel dat je vastzit, maar je weet niet wat je moet veranderen om je weer goed te voelen? Verlang jij naar een baan waar je energie van krijgt in plaats van

Nadere informatie

3 Hartentips Waardevol en makkelijk toepasbaar voor meer

3 Hartentips Waardevol en makkelijk toepasbaar voor meer 3 Hartentips Waardevol en makkelijk toepasbaar voor meer verbinding met je hart contact met jezelf zelfwaardering Hee! Wat goed dat je begonnen bent aan het lezen van mijn ebook. Dat betekent dat de wil

Nadere informatie

Slim omgaan met geld

Slim omgaan met geld Slim omgaan met geld Deel 1 Oorzaken en financieel overzicht. Dit werkboek is van: Datum: 1 Copyright - Drukke Moeders Marijke Minten Welkom Drukke Moeders Online Cursus Financiën Werkboek Dit is een werkboek

Nadere informatie

Maak je eigen jaarbegroting

Maak je eigen jaarbegroting Maak je eigen jaarbegroting Inleiding Een begroting maken. Het woord begroting wordt normaal gesproken alleen gebruikt bij bedrijven en de overheid. Maar het is tijd om ook jouw budget dezelfde aandacht

Nadere informatie

Ontdek de 14 geheime sleutels tot geluk.

Ontdek de 14 geheime sleutels tot geluk. Ontdek de 14 geheime sleutels tot geluk. Met onderstaande 14 sleutels tot geluk kun je het volgende doen: Doorlezen en denken wat moet ik hier nu weer mee!! Er een notitie van maken en dit gebruiken als

Nadere informatie

geweldig efficiënte tips voor werk en thuis! Marieke Anthonisse 2011 www.efficiencyfactor.nl https://twitter.com/trainencoachen

geweldig efficiënte tips voor werk en thuis! Marieke Anthonisse 2011 www.efficiencyfactor.nl https://twitter.com/trainencoachen 27 geweldig efficiënte tips voor werk en thuis! Inhoudsopgave Time Management 3 Email Management 3 Werkplekorganisatie 3 Gewoontevorming 4 Teambuilding 4 Gezinnen met kinderen 5 Administratie en Financiën

Nadere informatie

Dag 7: Welke acties neem je die passen bij je nieuwe geld-bewustzijn?

Dag 7: Welke acties neem je die passen bij je nieuwe geld-bewustzijn? Dag 7: Welke acties neem je die passen bij je nieuwe geld-bewustzijn? Laatste dag. Kom je ook bij de Geld is Liefde Community? (En alle redenen om lid te worden.) Wat is de mindset van waaruit je moeiteloos

Nadere informatie

Hoofdstuk 1. Introductie

Hoofdstuk 1. Introductie Hoofdstuk 1 Introductie Wat kan dit boek voor jou betekenen? Als je dit boek leest, sta je op het punt een enorm succes te maken van je bedrijf. Dat vind ik geweldig cool. Welkom! Mijn naam is Marielle

Nadere informatie

Inhoud. Mijn leven. ik regel mijn geldzaken

Inhoud. Mijn leven. ik regel mijn geldzaken Inhoud Inleiding...3 Hoofdstuk 1 Bewaren...5 Hoofdstuk 2 Administratie...7 Hoofdstuk 3 Inkomsten... 8 Hoofdstuk 4 Uitgaven... 10 Hoofdstuk 5 Sparen... 12 Hoofdstuk 6 Verzekeringen...15 Hoofdstuk 7 Begroting...

Nadere informatie

Uitdaging Workshop 3 Een keuze maken Kun jij goed kiezen?

Uitdaging Workshop 3 Een keuze maken Kun jij goed kiezen? Uitdaging Workshop 3 Een keuze maken Kun jij goed kiezen? Je gaat een nieuw mobieltje kopen. A Je gaat 20 mobieltjes bekijken voor je een keuze maakt. B Je gaat naar de winkel en je koopt er een. C Je

Nadere informatie

Geld affirmaties. Ik leef in een wereld vol overvloed. Geld en overvloed zijn slechts gevolgen. Overvloed zit in mij.

Geld affirmaties. Ik leef in een wereld vol overvloed. Geld en overvloed zijn slechts gevolgen. Overvloed zit in mij. Geld affirmaties Ik leef in een wereld vol overvloed. Geld en overvloed zijn slechts gevolgen. Overvloed zit in mij. De acties die voor overvloed zorgen komen vanzelf op de meest geïnspireerde manieren.

Nadere informatie

KIEZEN OF DELEN? Opdrachtenblad Niveau:

KIEZEN OF DELEN? Opdrachtenblad Niveau: Opdrachten Opdracht 1 Wat vind je van de aankoop van Melanie? Snap je waarom Melanie een nieuwe tablet heeft gekocht? Melanie heeft het geld voor de tablet geleend. Zou jij geld aan Melanie uitlenen als

Nadere informatie

sochicken - broeden op een leuker leven.

sochicken - broeden op een leuker leven. Steeds leuker worksheet 1 Je leven steeds leuker maken - in kleine stappen Ben je klaar om jezelf een kickstart te geven? Om je leven in een opwaartse spiraal te brengen in kleine, praktische stappen?

Nadere informatie

Prediker 5:9 Hoe ga ik met geld om?

Prediker 5:9 Hoe ga ik met geld om? Prediker 5:9 Hoe ga ik met geld om? Voor preeklezers: ik hoor graag als mijn preek ergens gelezen wordt. Neem dan even contact met mij op: hmveurink@gmail.com. Dan stuur ik ook de bijbehorende powerpoint

Nadere informatie

Inhoud. Mijn leven. ik regel mijn geldzaken

Inhoud. Mijn leven. ik regel mijn geldzaken Inhoud Inleiding...3 Hoofdstuk 1 Bewaren...5 Hoofdstuk 2 Administratie...7 Hoofdstuk 3 Inkomsten... 8 Hoofdstuk 4 Uitgaven... 10 Hoofdstuk 5 Sparen... 12 Hoofdstuk 6 Verzekeringen...15 Hoofdstuk 7 Begroting...

Nadere informatie

Stap voor stap ontdekken hoe jij het allerbeste uit jezelf kan halen. / created by: Mariëlla /

Stap voor stap ontdekken hoe jij het allerbeste uit jezelf kan halen.  / created by: Mariëlla / Stap voor stap ontdekken hoe jij het allerbeste uit jezelf kan halen Start each day with a gratefull heart 1 Inleiding Stap 1 Face your FEARS Stap 2 De Confrontatie en Acceptatie Stap 3 Zoek naar je innerlijke

Nadere informatie

Verantwoordelijkheid ontwikkelen. Informatiekit om uw medewerkers te helpen bij het voorkomen van werkstress

Verantwoordelijkheid ontwikkelen. Informatiekit om uw medewerkers te helpen bij het voorkomen van werkstress Verantwoordelijkheid ontwikkelen Informatiekit om uw medewerkers te helpen bij het voorkomen van werkstress 1 Inhoud Inleiding 3 A Verantwoordelijkheid nemen voor jezelf 4 - Goede afspraken maken - Stel

Nadere informatie

RITUEEL. schrijven. Word de persoon die je altijd al had willen zijn.

RITUEEL. schrijven. Word de persoon die je altijd al had willen zijn. RITUEEL schrijven d a g b o e k Word de persoon die je altijd al had willen zijn. Welkom De persoon worden die je altijd al had willen zijn. Daarom schrijf ik. Door ritueel te schrijven kom je in verbinding

Nadere informatie

50 TIPS VOOR RUST IN JE GELD

50 TIPS VOOR RUST IN JE GELD Auteur: Sandra Klein Lenderink Financiële Planning, vermogensplanning en vermogensbegeleiding 1 WEET WAT JOUW PERSOONLIJKE WAARDEN ZIJN IN HET LEVEN. ALLEEN DAN KUN JE GELD EN LEVEN OP EEN UNIEKE MANIER

Nadere informatie

KIES VOOR JEZELF. Meer tijd voor jezelf in 3 praktische en snelle stappen! Dafne van Benschop Coaching

KIES VOOR JEZELF. Meer tijd voor jezelf in 3 praktische en snelle stappen! Dafne van Benschop Coaching KIES VOOR JEZELF Meer tijd voor jezelf in 3 praktische en snelle stappen! Dafne van Benschop Coaching 1 WIE IS DAFNE? Een paar jaar geleden had ik een goede baan bij een vijfsterrenhotel in Amsterdam,

Nadere informatie

DÉ EENVOUDIG LEVEN CHECKLIST

DÉ EENVOUDIG LEVEN CHECKLIST 25 TIPS VOOR EEN EENVOUDIGER LEVEN MET MINDER STRESS 1 SCHRIJF JOUW PERSOONLIJKE MISSIE De nummer #1 reden dat mensen worstelen met stress is een gebrek aan richting. Zodra je jouw persoonlijke missie

Nadere informatie

Je kunt je schooljaar als juf/meester niet starten zonder.

Je kunt je schooljaar als juf/meester niet starten zonder. Je kunt je schooljaar als juf/meester niet starten zonder. Op een kalme manier ben ik mijzelf rustig aan het voorbereiden voor een nieuw schooljaar. Maar ik besef mij ook dat mijn huis vol staat met materialen

Nadere informatie

Begin je dag goed Tijd besparen in de ochtend - 7 tips voor een kalme start

Begin je dag goed Tijd besparen in de ochtend - 7 tips voor een kalme start Begin je dag goed Tijd besparen in de ochtend - 7 tips voor een kalme start Tijd besparen in de ochtend - zodat je kalm, ongehaast en tevreden aan je dag kunt beginnen. Begin je dag met meer voldoening

Nadere informatie

Weet jij wat je uitgeeft en wat er binnen komt? Samen slimmer met geld

Weet jij wat je uitgeeft en wat er binnen komt? Samen slimmer met geld Weet jij wat je uitgeeft en wat er binnen komt? Samen slimmer met geld Dit Samen slimmer met geld dagboek is van: Waarom een Samen slimmer waar je gebruik van maakt niet, zoals 4. Kijk of je kunt besparen

Nadere informatie

Ontdek jouw aanpak Gezond eten met de Schijf van Vijf

Ontdek jouw aanpak Gezond eten met de Schijf van Vijf Ontdek jouw aanpak Gezond eten met de Schijf van Vijf Iedereen vult zijn eigen Schijf van Vijf Je lijf gaat je hele leven mee, daar wil je dus zo goed mogelijk voor zorgen. Maar hoe doe je dat? Als je

Nadere informatie

Met je ouders over geld praten...

Met je ouders over geld praten... Met je ouders over geld praten... Spiekbrief met handige tips! Praten over geld is niet makkelijk, en met je ouders al helemaal niet. Toch is het wel belangrijk om op een gegeven moment te weten hoe zij

Nadere informatie

Wie wil geen vervuld leven? 7 Een comfortabel leven 11 Een gezond leven 17 Een leven in geluk en liefde 23 Liefde beoefenen 29 Oefen je binnenwereld

Wie wil geen vervuld leven? 7 Een comfortabel leven 11 Een gezond leven 17 Een leven in geluk en liefde 23 Liefde beoefenen 29 Oefen je binnenwereld Wie wil geen vervuld leven? 7 Een comfortabel leven 11 Een gezond leven 17 Een leven in geluk en liefde 23 Liefde beoefenen 29 Oefen je binnenwereld meer liefde 39 Oefen je met de buitenwereld meer evenwicht

Nadere informatie

Prediker 5:9 - Hoe ga ik met geld om?

Prediker 5:9 - Hoe ga ik met geld om? Prediker 5:9 - Hoe ga ik met geld om? Voor preeklezers: ik hoor graag als mijn preek ergens gelezen wordt. Neem dan even contact met mij op: hmveurink@gmail.com. Dan stuur ik ook de bijbehorende powerpoint

Nadere informatie

om innerlijke rijkdom en vrijheid te creëren

om innerlijke rijkdom en vrijheid te creëren tips 11 om innerlijke rijkdom en vrijheid te creëren Mandy Israel Fantastisch dat je dit ebook hebt aangevraagd! Ontbreekt er wat in je leven? Voel je je niet voldaan? Wil jij RIJK zijn? Rijkdom gaat voor

Nadere informatie

Spiritueel dagboek. Met teksten en inzichten van MORYA zoals opgetekend door Geert Crevits

Spiritueel dagboek. Met teksten en inzichten van MORYA zoals opgetekend door Geert Crevits Spiritueel dagboek Met teksten en inzichten van MORYA zoals opgetekend door Geert Crevits Voorwoord: Een spiritueel dagboek 5 Waarom een spiritueel dagboek? 7 Om bewuster te leven en te handelen Aandachtspunten

Nadere informatie

Samenvatting Economie hoofdstuk 1

Samenvatting Economie hoofdstuk 1 Samenvatting Economie hoofdstuk 1 Samenvatting door een scholier 967 woorden 6 november 2016 7,3 6 keer beoordeeld Vak Economie Paragraaf 1: Wat voor inkomen heb je? Inkomsten die je ontvangt kunnen verschillen

Nadere informatie

INHOUD. 3 Inleiding 4 Kiezen voor het leven DRIE GOUDEN TIPS OM VOLUIT TE LEVEN

INHOUD. 3 Inleiding 4 Kiezen voor het leven DRIE GOUDEN TIPS OM VOLUIT TE LEVEN INHOUD 3 Inleiding 4 Kiezen voor het leven DRIE GOUDEN TIPS OM VOLUIT TE LEVEN 7 Verdriet uit je hart en verdriet om je zorgen 11 De belangrijkste relatie is die met jezelf 14 In dankbaarheid ligt geluk

Nadere informatie

De eerste stappen naar een gezond gewicht

De eerste stappen naar een gezond gewicht De eerste stappen naar een gezond gewicht Sylvia van Willigen Online Gewichtsconsulente en Life Coach Als je dit leest, heb je de eerste stap al gezet. Gefeliciteerd! Nu gaan we verder elke week een stapje.

Nadere informatie

Training Extra Eindsprint & Doelen Training

Training Extra Eindsprint & Doelen Training Training Extra Eindsprint & Doelen Training 2017 is al weer bijna afgelopen. Wow, wat is dat snel gegaan he? Ik deel in deze extra training wat inzichten met je om dit jaar nog een eindsprint te kunnen

Nadere informatie

Dé 14 fundamentele stappen naar geluk

Dé 14 fundamentele stappen naar geluk Dé 14 fundamentele stappen naar geluk Van de Amerikaanse psycholoog Michael W. Fordyce 1. Wees actief en ondernemend. Gelukkige mensen halen meer uit het leven omdat ze er meer in stoppen. Blijf niet op

Nadere informatie

18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid

18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid 18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid Goed, gezond en gemotiveerd aan het werk tot je pensioen? Dat bereik je door kansen te pakken op het werk. Leer aan de hand van onderstaande punten hoe je

Nadere informatie

Voor een blijvend fit en slank lichaam. Trainer Hormoonfactor- voeding en lifestyle coach

Voor een blijvend fit en slank lichaam. Trainer Hormoonfactor- voeding en lifestyle coach Voor een blijvend fit en slank lichaam klacht oorsprong oplossing online 10 weken lang elke week een weekmenu en alles wat je moet weten over hormonen en je gezondheid. Trainer Hormoonfactor- voeding en

Nadere informatie

6 Tips. Om beter inzicht te krijgen In je personeelskosten. L1NDA BV

6 Tips. Om beter inzicht te krijgen In je personeelskosten. L1NDA BV 6 Tips Om beter inzicht te krijgen In je personeelskosten INTRODUCTIE De maandelijkse loonsom is meestal de grootste kostenpost van een bedrijf. Tegelijkertijd is het een van de lastigste posten om grip

Nadere informatie

Een boek vol kunst, creativiteit, inspiratie. Met unieke schilderijen, teksten en illustraties geeft kunstenaar WILMA VEEN op kleurrijke wijze

Een boek vol kunst, creativiteit, inspiratie. Met unieke schilderijen, teksten en illustraties geeft kunstenaar WILMA VEEN op kleurrijke wijze Een boek vol kunst, creativiteit, inspiratie. Met unieke schilderijen, teksten en illustraties geeft kunstenaar WILMA VEEN op kleurrijke wijze uitdrukking aan alles wat het LEVEN GELUKKIG maakt... en dat

Nadere informatie

Geldtips van de Geld Universiteit. Een gratis e book gevuld met handige tips om goed met geld om te gaan.

Geldtips van de Geld Universiteit. Een gratis e book gevuld met handige tips om goed met geld om te gaan. Geldtips van de Een gratis e book gevuld met handige tips om goed met geld om te gaan. 1 Aankopen 1. Vermijd impulsaankopen, vaak heb je later spijt als het saldo van je bankrekening te laag is geworden

Nadere informatie

Succesvol in Balans, Voltastraat 29-5, 6902 PT Zevenaar Tel: ,

Succesvol in Balans, Voltastraat 29-5, 6902 PT Zevenaar Tel: , Een leven vol geluk en balans Stress, piekeren... het vreet energie Neem je geluk NU in eigen hand Balans lijkt lastiger dan ooit Ø 69% van de vrouwen heeft moeite om alle ballen in de lucht te houden

Nadere informatie

CUSTOMER JOURNEY. Gebruik van de tool Template Voorbeeld

CUSTOMER JOURNEY. Gebruik van de tool Template Voorbeeld CUSTOMER JOURNEY Gebruik van de tool Template Voorbeeld Customer Journey De Customer Journey helpt je om te begrijpen hoe je klanten de interactie met je bedrijf of een specifiek product of dienst ervaren.

Nadere informatie

Leiderschap over geld

Leiderschap over geld Leiderschap over geld Wat is leiderschap over geld? Is dat weten hoeveel je uitgeeft en niet over je inkomsten heen gaat? Is dit zoveel bezuinigen dat je overhoudt en later alsnog kan uitgeven? Is dit

Nadere informatie

Zo ervaar je meer voldoening

Zo ervaar je meer voldoening Zo ervaar je meer voldoening Alles lijkt perfect, en toch mis je iets. Je leven is fijn, maar je haalt er geen voldoening uit. Met deze tips haal je meer voldoening uit je leven. The best way to find yourself

Nadere informatie

Prediker 2:24-25 Hoe word ik gelukkig?

Prediker 2:24-25 Hoe word ik gelukkig? Prediker 2:24-25 Hoe word ik gelukkig? Voor preeklezers: ik hoor graag als mijn preek ergens gelezen wordt. Neem dan even contact met mij op: hmveurink@gmail.com. Dan stuur ik ook de bijbehorende powerpoint

Nadere informatie

Theorieboek. leeftijd, dezelfde hobby, of ze houden van hetzelfde. Een vriend heeft iets voor je over,

Theorieboek. leeftijd, dezelfde hobby, of ze houden van hetzelfde. Een vriend heeft iets voor je over, 3F Wat is vriendschap? 1 Iedereen heeft vrienden, iedereen vindt het hebben van vrienden van groot belang. Maar als we proberen uit te leggen wat vriendschap precies is staan we al snel met de mond vol

Nadere informatie

SLANK WORDEN SLANK BLIJVEN. eenvoudig snel efficiënt

SLANK WORDEN SLANK BLIJVEN. eenvoudig snel efficiënt SLANK WORDEN SLANK BLIJVEN eenvoudig snel efficiënt DIËTEN IS TRAINEN OM DIK TE WORDEN 1Als een beer in een winterslaap is en dus niets meer eet gedurende een lange tijd, doet de natuur iets slims. Het

Nadere informatie

Prediker 2:24-25 - Hoe word ik gelukkig?

Prediker 2:24-25 - Hoe word ik gelukkig? Prediker 2:24-25 - Hoe word ik gelukkig? Voor preeklezers: ik hoor graag als mijn preek ergens gelezen wordt. Neem dan even contact met mij op: hmveurink@gmail.com. Dan stuur ik ook de bijbehorende powerpoint

Nadere informatie

C. 3 Wat wil ik Wat is je ambitie/drive; jouw motivatie en interesse

C. 3 Wat wil ik Wat is je ambitie/drive; jouw motivatie en interesse C. 3 Wat wil ik Wat is je ambitie/drive; jouw motivatie en interesse en ook: wil ik werken, of door naar een (passende) hbo-opleiding? Optie 1: Een vraag die ieder mens zich vroeg of laat stelt: wat wil

Nadere informatie

[PILOT] Aan de slag met de Hoofdzaken Ster

[PILOT] Aan de slag met de Hoofdzaken Ster [PILOT] Aan de slag met de Hoofdzaken Ster! Hoofdzaken Ster Copyright EffectenSter BV 2014 Hoofdzaken Ster SOCIALE VAARDIGHEDEN VERSLAVING DOELEN EN MOTIVATIE 10 9 8 10 9 8 7 6 4 3 2 1 7 6 4 3 2 1 10 9

Nadere informatie

OP KAMERS Opdrachtenblad Categorie:

OP KAMERS Opdrachtenblad Categorie: Opdrachten Opdracht 1 Jasmina raadt Wesley aan om wat vaker bij zijn ouders te gaan eten. Welke tips kun je nog meer bedenken om geld te besparen op het moment dat je wat krapper zit? Wesley woont op kamers.

Nadere informatie

Mijn vraag aan jou. Daar gaan we deze week mee aan de slag! Ik heb een week BOMVOL met waardevolle content zodat jij die shift kan gaan maken!

Mijn vraag aan jou. Daar gaan we deze week mee aan de slag! Ik heb een week BOMVOL met waardevolle content zodat jij die shift kan gaan maken! WELKOM!!!!! Wat gaan we doen deze week? Hoe haal je het aller meeste uit deze week? Hoe kun je de content het beste tot je nemen? Tot wanneer kun je alles terug kijken? Mijn missie Een wereld creëren met

Nadere informatie

sochicken helpt je broeden op een leuker leven. Met talloze praktische tips en dagelijkse inspiratie, www.sochicken.nl

sochicken helpt je broeden op een leuker leven. Met talloze praktische tips en dagelijkse inspiratie, www.sochicken.nl 47 manieren om meer mindful te leven Mindfulness is zo simpel. En tóch zo ingewikkeld. Want hoe blijf je in het moment? Hoe laat je tijdelijk je gedachten los en ervaar je het leven zoals het is? Wij hebben

Nadere informatie

Ik ben Bianca van Dalen, Ik help vrouwen met weinig budget overzicht te krijgen in hun financiën. Ik laat ze zien welke mogelijkheden er zijn met hun

Ik ben Bianca van Dalen, Ik help vrouwen met weinig budget overzicht te krijgen in hun financiën. Ik laat ze zien welke mogelijkheden er zijn met hun Ik ben Bianca van Dalen, Ik help vrouwen met weinig budget overzicht te krijgen in hun financiën. Ik laat ze zien welke mogelijkheden er zijn met hun budget zodat ze tijd en geld overhouden. Zo ervaren

Nadere informatie

Thema 1 Pizzeria. Deel 1 Consumptie

Thema 1 Pizzeria. Deel 1 Consumptie 1 Thema 1 Pizzeria Deel 1 Consumptie 1. Ieder mens probeert zo veel mogelijk wensen te vervullen. Iedereen begint daarbij met de belangrijkste behoeften: eten, drinken, kleding en een dak boven je hoofd.

Nadere informatie

Deel je verhaal en blijf vernieuwen

Deel je verhaal en blijf vernieuwen Visualiseer je droomprestatie Ga experimenteren Zet door en houd vol Deel je verhaal en blijf vernieuwen Kom samen in beweging Inspiratiebronnen Over de auteur Het was tijdens een van mijn vele trainingsrondjes

Nadere informatie

16 tips om te leven in het hier en nu

16 tips om te leven in het hier en nu 16 tips om te leven in het hier en nu Leven in het hier en nu. Hoe vaak hoor je dit wel niet? En waarom is het zo verdomd lastig om je aandacht bij dit moment te houden? Dit moment is tenslotte het enige

Nadere informatie

OM JEZELF SCHAALBAAR TE MAKEN ALS ONDERNEMER

OM JEZELF SCHAALBAAR TE MAKEN ALS ONDERNEMER - C H E C K L I S T - OM JEZELF SCHAALBAAR TE MAKEN ALS ONDERNEMER W E N D Y V A N H A R D E V E L D It s Time to Get Inspired! Als ondernemer die een service aanbiedt is het lastig om jezelf schaalbaar

Nadere informatie

Dit doe je zelf tegen stress. Informatiekit om uw medewerkers te helpen bij het voorkomen van werkstress

Dit doe je zelf tegen stress. Informatiekit om uw medewerkers te helpen bij het voorkomen van werkstress Dit doe je zelf tegen stress Informatiekit om uw medewerkers te helpen bij het voorkomen van werkstress 1 Inhoud Inleiding 3 A Pak stress op tijd aan 4 - Herken eerst wanneer stress ongezond wordt - Tips

Nadere informatie

Work 1

Work 1 www.hetbewustewerken.nl Mindful @ Work 1 Intro Waarom is bewust worden bij verandering zo belangrijk? Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand

Nadere informatie

Ben jij klaar voor de volgende stap?

Ben jij klaar voor de volgende stap? Ben jij klaar voor de volgende stap? De juiste beslissing maken over jouw toekomst (en eventueel de toekomst van jouw paard), is een belangrijk proces. Deze richtlijnen zullen jou helpen de juiste keuze

Nadere informatie

Gewichtstoename bij behandeling van kanker

Gewichtstoename bij behandeling van kanker Gewichtstoename bij behandeling van kanker Naar het ziekenhuis? Lees eerst de informatie op www.asz.nl/brmo. Inleiding U bent tijdens uw behandelingen tegen kanker ongewenst in gewicht aangekomen. In deze

Nadere informatie

Een nieuwe bank. Lesvoorbereiding Crisis graad 2. Verwondering

Een nieuwe bank. Lesvoorbereiding Crisis graad 2. Verwondering Een nieuwe bank Lesvoorbereiding Crisis graad 2 Voorzie speelgoed - geld, echte kleine muntstukken of print het blad met de centen. Op elk blad staan 100 centen in rijen van 10. Zo kan je gemakkelijk het

Nadere informatie

VOEDING OP DE BUURDERIJ

VOEDING OP DE BUURDERIJ VOEDING OP DE BUURDERIJ De voeding op de Buurderij voldoet aan de richtlijnen Gezonde Voeding van het Voedingscentrum. Per 1 januari 2018 is er gemiddeld 6,60 beschikbaar per bewoner per dag voor het eten.

Nadere informatie

Wij zijn Kai & Charis van de Super Student en wij geven studenten zin in de toekomst.

Wij zijn Kai & Charis van de Super Student en wij geven studenten zin in de toekomst. Hallo, Wij zijn Kai & Charis van de Super Student en wij geven studenten zin in de toekomst. Dat is namelijk helemaal niet zo makkelijk. Veel studenten weten nog niet precies wat ze willen en hoe ze dat

Nadere informatie

Gezond met geld. Zo doe je dat. Uitkomen met je inkomen in duidelijke stappen

Gezond met geld. Zo doe je dat. Uitkomen met je inkomen in duidelijke stappen Gezond met geld Zo doe je dat Uitkomen met je inkomen in duidelijke stappen Gezond met geld Zo doe je dat Tineke Post Uitgeverij Gelderland Voorwoord Crisis in Europa crisis in Nederland. Bezuinigen, bezuinigen.

Nadere informatie

Kwaliteitscheck. Heeft de adviseur jou van tevoren uitgelegd welke stappen je moet doorlopen om een hypotheek af te sluiten?

Kwaliteitscheck. Heeft de adviseur jou van tevoren uitgelegd welke stappen je moet doorlopen om een hypotheek af te sluiten? Kwaliteitscheck 1.)Verloop en tijdsduur Voordat je een hypotheek afsluit, moet de adviseur met jou een aantal stappen doorlopen. Hij moet jou van tevoren uitleggen welke stappen dat zijn. De stappen die

Nadere informatie

Inhoud. Mijn leven. ik ga verhuizen

Inhoud. Mijn leven. ik ga verhuizen Inhoud Inleiding...3 Hoofdstuk 1 Plannen... 4 Hoofdstuk 2 Meubels enzo... 6 Hoofdstuk 3 Geld... 8 Hoofdstuk 4 Winkelen... 10 Hoofdstuk 5 Adreswijziging... 12 Hoofdstuk 6 De sleutel!... 14 Hoofdstuk 7 Voorbereiden...

Nadere informatie

25 Geheimen om KILO'S A F T E V A L L E N!

25 Geheimen om KILO'S A F T E V A L L E N! 25 Geheimen om KILO'S A F T E V A L L E N! welkom! Wat enorm goed dat je bezig bent met je gezondheid! Een goede gezondheid kent veel voordelen. Je hebt meer energie, zit beter in je vel en je hebt minder

Nadere informatie

Theorie Ondernemend werken Hoofdstuk 3 Samenwerken en Netwerken

Theorie Ondernemend werken Hoofdstuk 3 Samenwerken en Netwerken Theorie Ondernemend werken Hoofdstuk 3 Samenwerken en Netwerken Samenvatting 2 3.1 Netwerken 3 3.2 Samenwerken 6 3.3 Liftpitch 7 Ruimte voor notities 8 1 SAMENVATTING 3.1 Netwerken Wat is netwerken? Waarom

Nadere informatie

Master Your Own Life Jouw weg naar Succes & Geluk Werkboek Les 4: Je wordt wat je denkt

Master Your Own Life Jouw weg naar Succes & Geluk Werkboek Les 4: Je wordt wat je denkt Master Your Own Life Jouw weg naar Succes & Geluk Werkboek Les 4: Je wordt wat je denkt Leroy Seijdel Company Les 4: je wordt wat je denkt Als je niet leeft zoals je denkt, ga je denken zoals je leeft

Nadere informatie

Ontdek-je-zelf toolkit. Plané Training & Coaching Persoonlijke- en Loopbaanontwikkeling

Ontdek-je-zelf toolkit. Plané Training & Coaching Persoonlijke- en Loopbaanontwikkeling Ontdek-je-zelf toolkit Ontdekken wat voor werk echt bij je past dat is nog zo gemakkelijk niet! Om je op weg te helpen, geef ik je 4 tools waarmee je je eerste stappen kunt zetten om te ontdekken waar

Nadere informatie

Je dromen waarmaken. het kan echt!

Je dromen waarmaken. het kan echt! Je dromen waarmaken het kan echt! Waarschuwing: het lezen van dit e-book kan onverwachts groots succes en een enorm geluksgevoel teweeg brengen Doelen stellen - de eerste stap van droom naar succes Ben

Nadere informatie

Kosmos Uitgevers, Utrecht / Antwerpen

Kosmos Uitgevers, Utrecht / Antwerpen Kosmos Uitgevers, Utrecht / Antwerpen 2019 Inger Strietman / Kosmos Uitgevers, Utrecht / Antwerpen Concept en grafisch ontwerp Autobahn Foto auteur Goffe Struiksma Stockbeeld istock by Getty Images, Noun

Nadere informatie

V O L G E R S F A C E B O O K / D E D R E S S C O A C H W W W. G L A N C Y. N L

V O L G E R S F A C E B O O K / D E D R E S S C O A C H W W W. G L A N C Y. N L SIMPEL STAPPENPLAN VAN JE PASSIE JE WERK MAKEN 3.278 VOLGERS FACEBOOK/DEDRESSCOACH WWW.GLANCY.NL Mijn reis: van passie naar ondernemer Gefeliciteerd! Je hebt een eerste stap gezet. Wat fantastisch dat

Nadere informatie

Gezonde Mama s & Co: Toolkit voor de verschillende type eters

Gezonde Mama s & Co: Toolkit voor de verschillende type eters Gezonde Mama s & Co: Toolkit voor de verschillende type eters Kun jij de verleiding niet weerstaan als je versgebakken cake ruikt? Ga je eten als je verdrietig, boos, of gespannen bent? Lukt het je niet

Nadere informatie

4 Praktische tips. voor meer gezondheid en geluk. Voel je beter en ervaar minder stress BEWUST ACHTERHOEK.

4 Praktische tips. voor meer gezondheid en geluk. Voel je beter en ervaar minder stress BEWUST ACHTERHOEK. 4 Praktische tips voor meer gezondheid en geluk Voel je beter en ervaar minder stress 1 Hoe is het met jouw gezondheid? En nog een belangrijke vraag: ben je tevreden en misschien zelfs gelukkig? Iedereen

Nadere informatie

Werkt jouw geld hard voor jou?

Werkt jouw geld hard voor jou? Werkt jouw geld hard voor jou? In de Nederlandse samenleving heerst vaak een taboe op geld. Het lijkt alsof veel mensen het niet belangrijk vinden zich hierin te verdiepen. Een belachelijk idee als je

Nadere informatie

Thema 1 Pizzeria ANTWOORDEN

Thema 1 Pizzeria ANTWOORDEN 1 Thema 1 Pizzeria ANTWOORDEN Deel 1 Consumptie 1. Ieder mens probeert zo veel mogelijk wensen te vervullen. Iedereen begint daarbij met de belangrijkste behoeften: eten, drinken, kleding en een dak boven

Nadere informatie

VOEDING OP DE BUURDERIJ

VOEDING OP DE BUURDERIJ VOEDING OP DE BUURDERIJ De voeding op de Buurderij voldoet aan de richtlijnen Gezonde Voeding van het Voedingscentrum. Per 1 januari 2018 is er gemiddeld 6,60 beschikbaar per bewoner per dag voor het eten.

Nadere informatie

ALLES-IN-HUIS VOOR NUL OP DE METER ALLES-IN-HUIS. Zonnepanelen. Nieuw dak. Warmtepomp. Isolerend glas. Nieuwe gevel. WTW-installatie.

ALLES-IN-HUIS VOOR NUL OP DE METER ALLES-IN-HUIS. Zonnepanelen. Nieuw dak. Warmtepomp. Isolerend glas. Nieuwe gevel. WTW-installatie. ALLES-IN-HUIS Zonnepanelen Warmtepomp WTW-installatie Niewe kozijnen Nieuw dak Isolerend glas Nieuwe gevel Nieuwe deuren ALLES-IN-HUIS VOOR NUL OP DE METER ALLES-IN-HUIS VOOR NUL OP DE METER Je woning

Nadere informatie

Werkstuk Levensbeschouwing Boeddhisme

Werkstuk Levensbeschouwing Boeddhisme Werkstuk Levensbeschouwing Boeddhisme Werkstuk door een scholier 1997 woorden 8 april 2001 5,1 112 keer beoordeeld Vak Levensbeschouwing 1) Geef een korte omschrijving wat het boeddhisme volgens jou voor

Nadere informatie

Inleiding regeerakkoord Vertrouwen in de toekomst

Inleiding regeerakkoord Vertrouwen in de toekomst Inleiding regeerakkoord 2017-2021 Vertrouwen in de toekomst Inleiding Mensen in Nederland hebben veel vrijheid. Nederlanders vormen een sterke groep. Iedereen kan proberen om verder te komen in zijn leven.

Nadere informatie

Docentenvel opdracht 15 (Jouw mondiale voetafdruk)

Docentenvel opdracht 15 (Jouw mondiale voetafdruk) Docentenvel opdracht 15 (Jouw mondiale voetafdruk) Als voorbereiding op de opdracht kunt u alvast onderstaande vragen bekijken. De leerlingen gaan deze tijdens de opdracht beantwoorden om er zo achter

Nadere informatie

Loop geen onnodig risico. Consumenteninformatie van de Autoriteit Financiële Markten. Verstandig Lenen

Loop geen onnodig risico. Consumenteninformatie van de Autoriteit Financiële Markten. Verstandig Lenen Loop geen onnodig risico Consumenteninformatie van de Autoriteit Financiële Markten Verstandig Lenen Voor wie is deze folder? Je kent vast wel die reclames over geld lenen. Snel extra geld, dat klinkt

Nadere informatie

Maak uw eigen Miljoenennota

Maak uw eigen Miljoenennota Maak uw eigen Miljoenennota Er is weer economische groei, de huizenmarkt trekt aan, en volgens de rijksbegroting gepresenteerd op Prinsjesdag gaat bijna iedereen er volgend jaar financieel op vooruit.

Nadere informatie

Hoe vind ik mijn droombaan?

Hoe vind ik mijn droombaan? Hoe vind ik mijn droombaan? Denk eens aan een collega of vriend van je die in jou ogen een droombaan heeft. Hij is niet alleen goed in zijn werk, maar geniet er ook elke dag met volle teugen van. Anderen

Nadere informatie

In dit e-book geef ik je een aantal tips en oefeningen die je heel gemakkelijk kunt toepassen in jouw dagelijks leven. Probeer ze maar snel uit!

In dit e-book geef ik je een aantal tips en oefeningen die je heel gemakkelijk kunt toepassen in jouw dagelijks leven. Probeer ze maar snel uit! In dit e-book geef ik je een aantal tips en oefeningen die je heel gemakkelijk kunt toepassen in jouw dagelijks leven. Probeer ze maar snel uit! Hartelijke groeten, Petra Melkert Ergotherapeut en mindfulnesstrainer

Nadere informatie

Zou jij niet domweg gelukkig willen zijn?

Zou jij niet domweg gelukkig willen zijn? Zou jij niet domweg gelukkig willen zijn? Ja, natuurlijk, maar hoe doe je dat dan? Domweg gelukkig zijn Ken je dat gevoel? Het gevoel dat je domweg gelukkig wilt zijn? Dat er te veel in je leven is waardoor

Nadere informatie

Dé checklist die je stap voor stap door jouw huizenjacht loodst

Dé checklist die je stap voor stap door jouw huizenjacht loodst In 7 stappen ALLES OVER HET KOPEN VAN JE EERSTE HUIS Dé checklist die je stap voor stap door jouw huizenjacht loodst Gefeliciteerd! Je gaat je eerste huis kopen. Misschien verhuis je naar een andere stad

Nadere informatie