Jouw hulp, op jouw moment, op jouw plek

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Jouw hulp, op jouw moment, op jouw plek"

Transcriptie

1 Jouw hulp, op jouw moment, op jouw plek

2

3 Innovatieve en effectieve online hulp Visueel, interactief en veelzijdig Jouw Omgeving helpt zorgorganisaties om te voldoen aan de eisen die de overheid en de maatschappij aan hen stelt: meer betrokkenheid en participatie van de cliënt betere samenwerking binnen de keten grotere transparantie van processen en procedures Met Jouw Omgeving lopen de werkprocessen efficiënter en soepeler tegen aanzienlijk lagere kosten. Jouw Omgeving is een vernieuwend platform voor online hulp waarin cliënt, behandelaar én hun omgeving samenwerken op een visuele, interactieve en gebruiksvriendelijke manier. Jouw Omgeving biedt inzicht in de voortgang van de behandeling en vergroot daarmee de betrokkenheid en verantwoordelijkheid van zowel de cliënt als zijn omgeving. Speciaal ontwikkeld voor instellingen die effectieve zorg willen bieden op een eigentijdse manier: Jouw hulp, op jouw moment, op jouw plek.

4 Jouw Omgeving is een veilige en afgeschermde online plek die speciaal is ontwikkeld voor mensen die therapie, begeleiding of een behandeling volgen. Naast hun afspraken met hulpverleners kunnen zij op elk gewenst moment inloggen op Jouw Omgeving. Cliënten hebben een persoonlijk profiel met eigen foto, achtergrond en kleuren. Via een helder keuzemenu kan doorgeklikt worden naar bijvoorbeeld: berichtenservice, dagboek, vragenlijsten, werkdoelen & leerpunten, beloningenkaart, chatfunctie of rapportage. De enige mensen die toegang hebben tot Jouw Omgeving zijn de cliënt zelf, de betrokken hulpverlener(s) en soms ook de ouders, of andere mensen die belangrijk zijn voor het behandelproces. Jongeren haken in no-time af als het een saai invulwerkje wordt Arianne Kooijmans Programmamanager e-health bij GGZ-instelling Yulius Lees meer ervaringen op

5 Jouw Omgeving is interessant voor behandelaars omdat het een compleet nieuwe dimensie toevoegt aan therapie, begeleiding of behandeling. Gebruikers kunnen altijd terecht op het platform en kunnen dus tussen de afspraken door hun ervaringen en gedachten delen of vragen stellen. De behandelaar kan daardoor beter inspelen op de vorderingen van de cliënt, waardoor er sneller een positieve ontwikkeling op gang komt. Bovendien hebben cliënten zelf op Jouw Omgeving hun eigen leerdoelen veel beter in beeld. In combinatie met het beloningssysteem is het leuk om nieuw gedrag te oefenen en vorderingen bij te houden. Omdat Jouw Omgeving is ontwikkeld in samenspraak met cliënten zelf, sluit het online platform goed aan bij hun leefwereld. Beloningen Extra motiverend werken met behulp van gamification principes Berichten- en chatverkeer Veilig contact tussen cliënt, ouder en hulpverlener Overzicht Doordat alle onderdelen van een hulptraject geordend worden in de vorm van doelen, werkpunten en acties blijft alles overzichtelijk voor de cliënt. Doordat daarnaast betrokkenen (waaronder hulpverleners van diverse organisaties) toegang hebben, blijft overzichtelijk wie wat gedaan heeft, hoe de zorg van de ene organisatie samenhangt met de zorg van de andere organisatie, en is duidelijk welke vorderingen gemaakt zijn.

6 Jouw Omgeving is vernieuwend omdat de digitale mogelijkheden helpen om cliënten écht centraal te stellen: één gezin en één plan. Omdat cliënten altijd kunnen inloggen hebben zij veel meer invloed op hun eigen behandeling. De wisselwerking wordt immers groter: door de extra contactmomenten komen behandelaars meer te weten over hun cliënten en andersom krijgen de cliënten door de online rapportages meer inzicht in hun eigen ontwikkeling. Ze zijn door het online platform vaker en bewuster bezig met hun leerproces. Jouw Omgeving heeft dus een groot effect en beïnvloedt zelfs de behandelwijze. Personen Overzicht van alle bij de behandeling betrokken personen: vader, moeder, behandelaar, gedragswetenschapper, etcetera. Ook binnen de keten Sociale netwerkkaart Breng het netwerk rondom de jongere in kaart met behulp van dit interactieve hulpmiddel Transparantie over geboden zorg en de rol van het sociale netwerk Het platform heeft een notificatiefunctionaliteit Op deze manier blijven betrokken collega-hulpverleners, maar ook familie of vrienden op de hoogte die het mogelijk maakt om alle betrokken personen dagelijks of wekelijks op de hoogte te stellen van van de vorderingen die een cliënt maakt. Doordat vorderingen binnen het hulptraject. deze notificaties heel concreet zijn, kunnen betrokkenen gemakkelijker een compliment maken of anderszins een rol vervullen.

7 Jouw Omgeving helpt mij beter maatwerk te bieden Miriam van der Veen Online behandelaar bij GGZ-instelling Accare We zien dat jongeren ons via het platform meer deelgenoot maken van wat hen bezighoudt. Omgekeerd voelen zij zich meer deelgenoot van het hele behandelproces. Martine Slingenberg Gedragswetenschapper bij LVB-instelling Ambiq Het platform biedt efficiëntievoordelen, omdat er een overzichtelijk en gebruiksvriendelijk systeem achter zit voor rapportages, behandelplannen en evaluaties Attie de Graaf Directeur van LVB-instelling Reik E-health gaat bijdragen aan een betere bereikbaarheid, beschikbaarheid én betaalbaarheid van de zorg Bertine Lahuis Bestuurder van GGZ-instelling Karakter De extra contactmomenten via het platform maken mijn beeld completer, vooral omdat onze jongeren online vaker hun gedachten delen Tamara Bouius Gedragswetenschapper bij LVB-instelling Reik Lees meer ervaringen op

8 Geprotocolleerde programma s: het E-KJP* pakket * Het Expertisenetwerk Kinder- en Jeugdpsychiatrie Jouw Omgeving kiest er samen met haar ontwikkelpartners voor de meest effectieve, evidence-based protocollen te digitaliseren, bijvoorbeeld: Dappere Kat, Doepressie, Smaakk!, Surfen op emoties en de BPTG Oudertraining voor ouders van kinderen met gedragsproblemen. Daarbij worden de interactieve mogelijkheden optimaal benut. Het papieren werkboek inscannen is niet toereikend. Samen met experts (o.a. auteurs van de protocollen) kiezen we de beste interactieve mogelijkheden. We zoeken per programma naar een stijl met illustraties die past bij de doelgroep. We vermijden klassieke vragenlijsten en bedenken visuele manieren om problemen en oplossingen te verhelderen. Aantrekkelijke programma s bevorderen de therapietrouw en het zelfvertrouwen van de gebruiker, ook bij degene die minder tekstueel ingesteld is, bijvoorbeeld door dyslexie. Online hulp visueel en interactief gemaakt Diverse schermen uit onze behandelprogramma s Blended: face-to-face én online Jouw Omgeving is uitstekend geschikt om blended te werken. Zo kunnen in de spreekkamer dingen besproken worden, vervolgens opdrachten of bestanden klaargezet worden binnen de omgeving waarmee de cliënt thuis aan de slag kan (eventueel samen met andere mensen uit zijn sociale netwerk die toegang hebben).

9 Flexibel werken Jouw Omgeving ondersteunt naast geprotocolleerde behandelprogramma s ook op maat gemaakte behandelingen met behulp van het flexibele werkplan. Een belangrijk onderdeel hiervan is de bibliotheek, die fungeert als centrale vindplaats voor snel inzetbare hulpmiddelen. De bibliotheek bevat een breed scala aan informatie met het kwaliteitsstempel van de zorginstelling, zoals diverse interactieve instrumenten, PDF en Word documenten, filmpjes en websites met relevante informatie. Daarnaast kunnen behandelaars bij de eigen bieb-beheerders suggesties doen voor items die zij graag centraal willen toevoegen: zo profiteert iedereen van de gedeelde kennis, terwijl een wildgroei van hulpmiddelen wordt tegengegaan. Hierdoor is het mogelijk voor behandelaars om zelf opdrachten of volledige cursussen samen te stellen, die goed ingezet kunnen worden voor zowel trajectmatige hulp als kortdurende contacten. De bibliotheek een breed scala aan hulpmiddelen die doorzocht en gefilterd kunnen worden. Interactieve hulmiddelen als het GGG-schema, Stoplicht, Thermometer, Sociale netwerkkaart, Thermometer. Daarnaast direct inzetbare filmpjes, websites en documeten.

10 Interesse? Kom naar een demomiddag! Tijdens deze middag gaan we uitgebreid in op de inzet & mogelijkheden van Jouw Omgeving in de dagelijkse online behandelpraktijk en de rol die het behandelplatform speelt in de communicatie tussen cliënt, behandelaar en zijn omgeving. De volgende sessies vinden plaats op 14 oktober en 11 november om uur bij ons op kantoor in Utrecht. Om u aan te melden stuurt u eenvoudig een mail naar demo@jouwomgeving.nl. U kunt natuurlijk ook direct contact met ons opnemen. Collega s Birk Frankvoort en Jasmijn Roelvink staan voor u klaar via / info@jouwomgeving.nl Ervaringen van collega s Wilt u weten wat de ervaringen zijn van cliënten, ouders, collega-zorgprofessionals als behandelaars en managers? Neem een kijkje op Internet is een basisbehoefte voor de jongeren die wij behandelen. Het is hún terrein waar wij aansluiting vinden en precies daarom heeft het effect Attie de Graaf Directeur van LVB-instelling Reik Laat maar komen, die eigen regie en verantwoordelijkheid. Jouw Omgeving kan ze daar echt bij helpen, omdat het helemaal aansluit bij hun leefwereld Martine Slingenberg Gedragswetenschapper bij LVB-instelling Ambiq Ontwikkelpartners Samen met onze ontwikkelpartners hebben we duurzame afspraken voor de doorontwikkeling van ons platform. Op deze manier blijven we nieuwe interessante behandelinhoud ontwikkelen welke vervolgens gedeeld kan worden tussen de aangesloten instellingen. Zo profiteren zij van elkaars inzet. Onze ontwikkelpartners zijn o.a. Reik, Ambiq, Accare, De Bascule, De Jutters, Yulius, Triversum, Karakter en Curium. Daarnaast maken De Lichtenvoorde, Lijn5 en ASVZ gebruik van ons platform in de dagelijkse behandelpraktijk.

11

12 Jouw Omgeving is een vernieuwend platform voor online hulp. Het is veelzijdig, visueel en interactief, waardoor behandelaren, cliënten en hun omgeving plezierig samenwerken. Speciaal ontwikkeld voor instellingen die effectieve zorg willen bieden op een eigentijdse manier: Jouw hulp, op jouw moment, op jouw plek. Meer op > Jouw Omgeving Goeman Borgesiuslaan ET Utrecht

Jouw Omgeving - Nieuwe gesprekken

Jouw Omgeving - Nieuwe gesprekken Jouw Omgeving - Nieuwe gesprekken Jouw Omgeving - Nieuwe gesprekken Jouw Omgeving - Nieuwe gesprekken Jouw Omgeving - Nieuwe gesprekken Jouw Omgeving - Nieuwe gesprekken creatieve en flexibele inzet

Nadere informatie

Overzicht hulpmiddelen Jouw Omgeving

Overzicht hulpmiddelen Jouw Omgeving dinsdag 7 oktober 2014 Overzicht hulpmiddelen Jouw Omgeving Dit document bevat een overzicht van alle hulpmiddelen zoals deze zijn opgenomen in de bibliotheek van Jouw Omgeving en welke worden ontsloten

Nadere informatie

PROGRAMMA. Wat is blended behandelen? Meerwaarde en valkuilen Welke programma s zijn er? Methodiek Oefenen

PROGRAMMA. Wat is blended behandelen? Meerwaarde en valkuilen Welke programma s zijn er? Methodiek Oefenen PROGRAMMA Wat is blended behandelen? Meerwaarde en valkuilen Welke programma s zijn er? Methodiek Oefenen WAT IS BLENDED BEHANDELEN? Blended hulpverlening is: een combinatie van face-to-face en online

Nadere informatie

Jouw Omgeving: Gebruikers en betrokkenen aan het woord

Jouw Omgeving: Gebruikers en betrokkenen aan het woord Jouw Omgeving: Gebruikers en betrokkenen aan het woord 1 Dichter bij de praktijk met Jouw Omgeving Tamara Bouius werkt als gedragswetenschapper bij LVB-expertisecentrum Reik 2 Onze voorbeeldfunctie is

Nadere informatie

E-health modules voor de Basis-GGZ. Optimale zorgzwaarte met Karify

E-health modules voor de Basis-GGZ. Optimale zorgzwaarte met Karify E-health modules voor de Basis-GGZ Optimale zorgzwaarte met Karify E-health voor een hogere kwaliteit van de zorg De GGZ in Nederland krijgt een ander gezicht. Niet alleen veranderen de budgetten, de wetgeving

Nadere informatie

E-health modules voor de SGGZ. Alle cliënten online met Karify

E-health modules voor de SGGZ. Alle cliënten online met Karify E-health modules voor de SGGZ Alle cliënten online met Karify Nieuwe eisen aan de zorg De zorg in Nederland verandert in een hoog tempo. Bestuurders, politici en verzekeraars stellen nieuwe eisen op het

Nadere informatie

E-health modules voor POH-GGZ. Ondersteun uw cliënt met Karify

E-health modules voor POH-GGZ. Ondersteun uw cliënt met Karify E-health modules voor POH-GGZ Ondersteun uw cliënt met Karify Waarom e-health? De zorg in Nederland verandert, en de GGZ dus ook. Op het gebied van budgetten, wetgeving en nieuwe eisen van verzekeraars

Nadere informatie

Positieve Psychologie en ehealth Een losse flirt of een gelukkig huwelijk?

Positieve Psychologie en ehealth Een losse flirt of een gelukkig huwelijk? PRAKTIJK Positieve Psychologie en ehealth Een losse flirt of een gelukkig huwelijk? Tot nu toe houdt de opkomst van ehealth gelijke tred met de opkomst van positieve psychologie. Eind vorige eeuw deden

Nadere informatie

Spiegelbijeenkomsten Dwang en Drang

Spiegelbijeenkomsten Dwang en Drang Spiegelbijeenkomsten Dwang en Drang Pilot EKJP 2013 Ber van der Stegen Daniëlle Blom Klik om de Inleiding stijl te bewerken Spiegelbijeenkomst (methode M. Mul) Een kringgesprek met cliënten 12+ of ouders

Nadere informatie

Een nieuwe generatie e-health in ontwikkeling

Een nieuwe generatie e-health in ontwikkeling Een nieuwe generatie e-health in ontwikkeling vragenlijsten psycho-educatie oefeningen dagboeken berichten modules TelePsy ontwikkelt en beheert een internetapplicatie ten behoeve van het meten, monitoren

Nadere informatie

Waarom Online Schuldhulpverlening?

Waarom Online Schuldhulpverlening? De kracht van Online Schuldhulpverlening Kerckebosch 10 December 2015 Waarom Online Schuldhulpverlening? Huidige schuldhulpverlening Face-to-Face Niet alle mensen willen of kunnen hier bij aansluiten Zeker

Nadere informatie

Visie op een sociaal intranet Thema: de functionaliteiten

Visie op een sociaal intranet Thema: de functionaliteiten Visie op een sociaal intranet Thema: de functionaliteiten Welke functionaliteiten heeft een sociaal intranet nodig? In een van onze andere whitepapers sloten we af met de opmerking dat een sociaal intranet

Nadere informatie

E-portal Ontwikkel jezelf!

E-portal Ontwikkel jezelf! Initiatief van sociale partners in de sport (WOS, FNV Sport,CNV en De Unie), NOC*NSF en Randstad. De E-portal is speciaal ontwikkeld voor medewerkers werkzaam bij een sportorganisatie en ondersteunt hen

Nadere informatie

OOK ONLINE OP ÉÉN LIJN

OOK ONLINE OP ÉÉN LIJN OOK ONLINE OP ÉÉN LIJN HOE JOUW OMGEVING DE 10 PRINCIPES VAN WRAPAROUND CARE ONDERSTEUNT JOUW OMGEVING WRAPAROUND CARE Najaar 2016 Jouw Omgeving B.V. Maliebaan 79 3581 CG Utrecht info@jouwomgeving.nl www.jouwomgeving.nl

Nadere informatie

NEEM EEN KIJKJE IN DE TOEKOMST. van. ehealth

NEEM EEN KIJKJE IN DE TOEKOMST. van. ehealth NEEM EEN KIJKJE IN DE TOEKOMST van ehealth Wat is Vitaly? Het uiteindelijke doel van het Vitaly ehealth platform is het betrekken van de gebruikers bij het verbeteren van de gezondheidszorg. Het vormt

Nadere informatie

CLICK FOR SUPPORT DAVID FRATERS

CLICK FOR SUPPORT DAVID FRATERS CLICK FOR SUPPORT DAVID FRATERS Inhoud Europese noden Projectverloop De Click for Support richtlijnen: Overwegingen vooraf Technische aspecten Interactieve elementen en tools Jongeren bereiken Verhogen

Nadere informatie

Aan de slag met MijnZorgnet.nl!

Aan de slag met MijnZorgnet.nl! Aan de slag met MijnZorgnet.nl! Vanaf vandaag kunt u gratis gebruik maken van MijnZorgnet.nl. Op deze nieuwe en beveiligde website kunt u gemakkelijk contact leggen met patiënten, mantelzorgers en zorgverleners.

Nadere informatie

Keurmerkrapportage. rapportage Keurmerk Basis GGZ 2016 o.b.v. de zelfevaluatie

Keurmerkrapportage. rapportage Keurmerk Basis GGZ 2016 o.b.v. de zelfevaluatie Keurmerkrapportage rapportage Keurmerk Basis GGZ 2016 o.b.v. de zelfevaluatie Praktijk Thomassen 18 januari 2016 1 Inleiding Per 1 januari 2016 is Praktijk Thomassen opnieuw geregistreerd als keurmerkdrager.

Nadere informatie

Bijeenkomst 9 maart 2016 MEER RENDEMENT MET E-MENTAL HEALTH

Bijeenkomst 9 maart 2016 MEER RENDEMENT MET E-MENTAL HEALTH Bijeenkomst 9 maart 2016 MEER RENDEMENT MET E-MENTAL HEALTH Er wordt te weinig rendement behaald met de inzet van online behandelplatformen in de GGZ. Meer rendement met e-mental health M&I/Partners organiseerde

Nadere informatie

Op weg naar het meten van de zorgbeleving van morgen

Op weg naar het meten van de zorgbeleving van morgen 28 Zicht op zorg die bijdraagt aan de kwaliteit van leven van de patiënt Op weg naar het meten van de zorgbeleving van morgen Tekst: Marjon Woudstra en Marije Smelt Beeld: Qualizorg Een belangrijke behoefte

Nadere informatie

OPEN INSCHRIJVING UTRECHT

OPEN INSCHRIJVING UTRECHT OPEN INSCHRIJVING UTRECHT KORTE OPLOSSINGSGERICHTE THERAPIE (OPLOSSINGSGERICHT WERKEN) 1 KORTE OPLOSSINGSGERICHTE THERAPIE WAT IS DE KORTE OPLOSSINGSGERICHTE THERAPIE? De Solution-Focussed Therapy is ontwikkeld

Nadere informatie

JOEP. Handleiding - hulpverlener

JOEP. Handleiding - hulpverlener JOEP. Handleiding - hulpverlener Versie 1.0 Oktober 2016 Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotokopie, of op welke andere wijze dan ook, zonder

Nadere informatie

PASSIE VOOR ONLINE LEREN. www.profijt.nu

PASSIE VOOR ONLINE LEREN. www.profijt.nu PASSIE VOOR ONLINE LEREN www.profijt.nu WAT IS PROFIJT? Het Praktijkonderwijs heeft behoefte aan een systeem waarin alle dagelijkse processen op een logische wijze en in één platform worden vastgelegd.

Nadere informatie

Green Shipping. Hoe kan het Nieuwe Leren hier een bijdrage aan leveren?

Green Shipping. Hoe kan het Nieuwe Leren hier een bijdrage aan leveren? Green Shipping Hoe kan het Nieuwe Leren hier een bijdrage aan leveren? & Welkom! Introductie De automobielsector als benchmark Tools, functionaliteiten en voordelen: Virtual Classroom Training - VCT Video-based

Nadere informatie

Procademy & De Kindertelefoon

Procademy & De Kindertelefoon procademy Foto: De Kindertelefoon / Lionne Hietberg Zonder procademy was het ons niet gelukt om ons nieuwe ICT systeem zo soepel te installeren. Merel Luichies Beleidsmedewerker Kwaliteit bij Stichting

Nadere informatie

Stagiair(e) industrieel ontwerp gezocht. met een passie voor het ontwerpen van gebruiksvriendelijke producten voor de zorg.

Stagiair(e) industrieel ontwerp gezocht. met een passie voor het ontwerpen van gebruiksvriendelijke producten voor de zorg. Stagiair(e) industrieel ontwerp gezocht met een passie voor het ontwerpen van gebruiksvriendelijke producten voor de zorg. januari 2016 Panton Panton, ontwerpers voor de zorg, zet zich in voor het verbeteren

Nadere informatie

Vernieuw je HR-cyclus

Vernieuw je HR-cyclus Vernieuw je HR-cyclus De klassieke HR-cyclus is toe aan vernieuwing Doel HR-cyclus Zoveel mogelijk uit je mensen halen om de doelen van de organisatie te realiseren 93% is ontevreden* HR-cyclus staat los

Nadere informatie

Unica Schutte ICT is onze transparante leermeester. Zorggroep Raalte blijft up-to-date in continu veranderend werkgebied

Unica Schutte ICT is onze transparante leermeester. Zorggroep Raalte blijft up-to-date in continu veranderend werkgebied Unica Schutte ICT is onze transparante leermeester Zorggroep Raalte blijft up-to-date in continu veranderend werkgebied Zorggroep Raalte is een serviceorganisatie op het gebied van wonen, zorg en welzijn.

Nadere informatie

Evaluatie twee pilots egpo Den Haag

Evaluatie twee pilots egpo Den Haag Evaluatie twee pilots egpo Den Haag 19 juni 2013 Rolien de Jong MSc 1. Evaluatie vragen 1. Werkt egpo om professionals onderling op de hoogte te houden van informatie met betrekking tot gezamenlijke patiënten?

Nadere informatie

Hoe denkt de vrijgevestigde Friese psycholoog en orthopedagoog hierover?

Hoe denkt de vrijgevestigde Friese psycholoog en orthopedagoog hierover? E-health Hoe denkt de vrijgevestigde Friese psycholoog en orthopedagoog hierover? Een genuanceerde benadering ROS Friesland heeft geïnventariseerd hoe psychologen en orthopedagogen denken over het gebruik

Nadere informatie

Beoordelingsrapport Owise app

Beoordelingsrapport Owise app Beoordelingsrapport Owise app Met OWise heb je alle gegevens over je leven met borstkanker bij elkaar via een mobiele app of website. Jij voert ze in en OWise geeft je inzicht en overzicht terug. OWise

Nadere informatie

Introductie Methoden Bevindingen

Introductie Methoden Bevindingen 2 Introductie De introductie van e-health in de gezondheidszorg neemt een vlucht, maar de baten worden onvoldoende benut. In de politieke en maatschappelijke discussie over de houdbaarheid van de gezondheidszorg

Nadere informatie

Online Plusonderwijs. www.plannex.nl

Online Plusonderwijs. www.plannex.nl Online Plusonderwijs www.plannex.nl Ontstaan vanuit behoefte plusonderwijs: - structuur en registratie pluswerk - flexibele werkomgeving Achtergrond Productief BV: www.productief.nl Materialen ter verbreding

Nadere informatie

Update branche RI&E Waterschappen

Update branche RI&E Waterschappen Update branche RI&E Waterschappen 30 november 2015 IT&Care Contact Annabel Eigenhuis Accountmanager a.eigenhuis@itandcare.nl 040 260 1228 Mirella de Vries Product Owner en Informatieanalist m.de.vries@itandcare.nl

Nadere informatie

Innovatieve oplossingen in de zorg

Innovatieve oplossingen in de zorg Innovatieve oplossingen in de zorg Zoekt u E-Health oplossingen die op korte termijn inzetbaar zijn binnen het primaire zorgproces? Of die uw medewerkers ontlasten in de dagelijks registratieverplichtingen?

Nadere informatie

Behandelaren. Instructie Het Nieuwe ECD

Behandelaren. Instructie Het Nieuwe ECD Behandelaren Instructie Het Nieuwe ECD Inhoud Training - Welkom & uitleg training - Spelregels Het Nieuwe ECD - Processen binnen Het Nieuwe ECD - Uitleg ONS - Inloggen & cliënt opzoeken - Algemene en Medische

Nadere informatie

Vision without action is Daydreaming. Action without vision is a Nightmare Japanse spreuk. Ellen Loykens & Marieke Boelhouwer

Vision without action is Daydreaming. Action without vision is a Nightmare Japanse spreuk. Ellen Loykens & Marieke Boelhouwer Vision without action is Daydreaming. Action without vision is a Nightmare Japanse spreuk Ellen Loykens & Marieke Boelhouwer 1. Introductie Verder 2. Doel, doelgroep en uitvoerders Verder 3. Organisatie

Nadere informatie

Aan de slag met IVZO.net

Aan de slag met IVZO.net Aan de slag met IVZO.net Inhoud Wat is IVZO.net?...1 Account aanmaken... 1 Stap 1: voor de eerste keer aanmelden... 1 Stap 2: profiel invullen... 3 Mijn dashboard... 3 Taakondersteuning voor uw thema...

Nadere informatie

Het hele verhaal in Gebarentaal

Het hele verhaal in Gebarentaal Het hele verhaal in Gebarentaal Nederlandse gebarentaal voor iedereen Werkboek niveau 2 Iris Wijnen en Tom Uittenbogert Broek in Waterland, 2015 Het hele verhaal in Gebarentaal Werkboek niveau 2 Auteurs:

Nadere informatie

Implementeren van een zorginnovatie. Heel gewoon.

Implementeren van een zorginnovatie. Heel gewoon. Implementeren van een zorginnovatie. Heel gewoon. zorgvannu.nl Innoveren in de zorg, dat is heel erg zorg van nu. Het kan zelfs zo zijn dat wat je collega innovatief vindt, jij als dagelijkse routine ziet,

Nadere informatie

Een kijkje bij de buren Zelforganiseren in de zorg Congres BDKO

Een kijkje bij de buren Zelforganiseren in de zorg Congres BDKO Een kijkje bij de buren Zelforganiseren in de zorg Congres BDKO Drs. Eveline Castelijns MBA 12 april 2016 Inhoudsopgave 1 2 3 Zelforganisatie in de zorg Werkende principes Vragen 1 Zelforganiseren in de

Nadere informatie

NIEUWE ORGANISATIE SPRINT. verbinding > actie > resultaat

NIEUWE ORGANISATIE SPRINT. verbinding > actie > resultaat NIEUWE ORGANISATIE SPRINT verbinding > actie > resultaat INHOUD Nieuwe organisatie opstarten Aanpak 5 Nieuwe organisatie sprint 6 Cases Prijslijst 5 NIEUWE ORGANISATIE OPEN uitdaging HOE GAAN JULLIE SAMEN

Nadere informatie

ROM Doorbraakprojecten. Gerdien Franx

ROM Doorbraakprojecten. Gerdien Franx ROM Doorbraakprojecten November 2014 Mei 2016 Gerdien Franx Projectleider, Trimbos-instituut The Choluteca bridge, Honduras Donald Berwick: Tijd voor continue vernieuwing Patiënt en hulpverlener gericht

Nadere informatie

Stagiair(e) grafisch- en interactieontwerp gezocht

Stagiair(e) grafisch- en interactieontwerp gezocht Stagiair(e) grafisch- en interactieontwerp gezocht met een passie voor visuele communicatie en het ontwerpen van gebruiksvriendelijke interfaces voor de zorg. september 2017 Panton Panton, ontwerpers voor

Nadere informatie

Leiderschap trainingen. Persoonlijke Effectiviteit trainingen. Coachend Leidinggeven. Leiderschap van Nu. Leiderschap van Nu - Advanced

Leiderschap trainingen. Persoonlijke Effectiviteit trainingen. Coachend Leidinggeven. Leiderschap van Nu. Leiderschap van Nu - Advanced Leiderschap trainingen Coachend Leidinggeven Leiderschap van Nu Leiderschap van Nu - Advanced Persoonlijke Effectiviteit trainingen Optimaal Omgaan met Tijd en Werkdruk Vergroot je Assertiviteit en Zelfvertrouwen

Nadere informatie

Kaderbrief 2018: Sterker in dialoog

Kaderbrief 2018: Sterker in dialoog Kaderbrief 2018: Sterker in dialoog Deze kaderbrief geeft richting aan onze (team)plannen voor 2018. Zo zorgen we ervoor dat ontwikkelingen binnen Cello elkaar versterken én dat we invulling blijven geven

Nadere informatie

Uw online leerplatform. Slimmer leren

Uw online leerplatform. Slimmer leren Uw online leerplatform Slimmer leren Leer slimmer Blijf vitaal bent een succesvolle organisatie. U past U zich aan nieuwe omstandigheden aan. U wilt dat uw medewerkers inspelen op die veranderingen. Daarom

Nadere informatie

HEA OPLEIDING. Assist acties 1

HEA OPLEIDING. Assist acties 1 HEA OPLEIDING Assist acties 1 E-learning platform Wat is e-learning? Is interactief leren via de computer Je volgt de lessen wanneer het je uitkomt Je kan het op je eigen tempo doen Je vindt er de cursus

Nadere informatie

PETZ. Predictors voor gebruik van e-health door ouderen en professionals in de zorg

PETZ. Predictors voor gebruik van e-health door ouderen en professionals in de zorg PETZ Predictors voor gebruik van e-health door ouderen en professionals in de zorg PETZ Predictors voor gebruik van e-health door ouderen en professionals in de zorg Sonja Barends Projectleider Kenniscentrum

Nadere informatie

Crisiscommunicatie in het sociaal domein

Crisiscommunicatie in het sociaal domein Crisiscommunicatie in het sociaal domein 24 februari 2015 Martijn van der Wind Partners bij mediacrisis Maakt moeilijke zaken begrijpelijk Passie voor veiligheid en maatschappij Schrijftrainingen Mediatrainingen

Nadere informatie

Digivaardigheid. Het meest onderschatte probleem bij de implementatie van innovatie en

Digivaardigheid. Het meest onderschatte probleem bij de implementatie van innovatie en Digivaardigheid Het meest onderschatte probleem bij de implementatie van innovatie en ehealth! @Suusnijmegen Suzanne Verheijden Programmamanager Innovatie Trainer Out of the box denken Auteur 10.000 in

Nadere informatie

De alles-in-1 Zorgapp

De alles-in-1 Zorgapp De alles-in-1 Zorgapp Tevreden cliënten en medewerkers Impact van zorgapps op de zorgverlening Meerwaarde van zorgapps in het zorgproces De rol van de zorgverlener verandert in rap tempo door nieuwe technologie

Nadere informatie

2-10-2013. ehealth & Sociale media: op naar fysiotherapie2.0 4 oktober 2013, Saskia Timmer

2-10-2013. ehealth & Sociale media: op naar fysiotherapie2.0 4 oktober 2013, Saskia Timmer ehealth & Sociale media: op naar fysiotherapie2.0 4 oktober 2013, Saskia Timmer Ik 2 1 Introductie Passie voor de zorg van Morgen ehealth & Sociale media in de praktijk 3 Agenda 1. Introductie 2. Inleiding:

Nadere informatie

professionals in ontwikkeling

professionals in ontwikkeling www.ambiq.nl professionals in ontwikkeling [ samen werken aan innovatie ] Door onze krachten te bundelen kunnen we de kwaliteit van de zorg verder ontwikkelen, versterken we onze strategische positie en

Nadere informatie

Inleiding. Meer informatie Digitaal Leerplein -

Inleiding. Meer informatie Digitaal Leerplein - Inleiding Deze catalogus bevat een overzicht van alle programma s uit het Digikundig Sollicitatie-pakket. Het Digikundig sollicitatie-pakket is de e-learningportal van Digitaal Leerplein; hét startpunt

Nadere informatie

HELDER Nedap healthcare Deze PDF is gegenereerd op

HELDER Nedap healthcare Deze PDF is gegenereerd op HELDER Nedap healthcare Deze PDF is gegenereerd op 05-02-2019 Table of Contents : uitleg voor zorgorganisaties... 3 Wat is?... 5 : koppeling activeren en inrichten in het ECD... 7 : gegevens delen vanuit

Nadere informatie

MEER ZELFZORG MET NIEUW VOORLICHTINGSPLATFORM

MEER ZELFZORG MET NIEUW VOORLICHTINGSPLATFORM MEER ZELFZORG MET NIEUW VOORLICHTINGSPLATFORM IMPLEMENTATIE IMIP DUBBELE DIAGNOSE http://www.e-comvideo.com/ggz-imip/ Versie 1.0 Jean-Paul Fonteijn jp.fonteijn@e-comvideo.com 06-30196905 INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

Handleiding Mediaweb juni 2018

Handleiding Mediaweb juni 2018 Handleiding Mediaweb juni 2018 Inhoudsopgave Over Mediaweb... 2 Inloggen Mediaweb... 2 Mijn Media... 3 Artikelen filteren... 4 Filtermogelijkheden... 5 Acties uitvoeren voor meerdere artikelen... 7 Beheer...

Nadere informatie

Familiegroepsplan in Oldenzaal. Terugblik na een jaar transformatie

Familiegroepsplan in Oldenzaal. Terugblik na een jaar transformatie Familiegroepsplan in Oldenzaal Terugblik na een jaar transformatie Familiegroepsplan in Oldenzaal Als één van de weinige gemeenten heeft de gemeente Oldenzaal het familiegroepsplan structureel ingebed

Nadere informatie

WERKINSTRUCTIE QDNA PREM Fysiotherapie

WERKINSTRUCTIE QDNA PREM Fysiotherapie WERKINSTRUCTIE QDNA PREM Fysiotherapie 1 QDNA Portal en App Versie. 1.0 Niets uit deze uitgave mag worden vermenigvuldigd, verhuurd of verkocht zonder uitdrukkelijke toestemming van de auteur. De auteur

Nadere informatie

Catharina Stichting visie op zelfsturing

Catharina Stichting visie op zelfsturing Catharina Stichting visie op zelfsturing Verhalende versie Binnen Catharina Stichting werken we steeds nadrukkelijker op basis van zelfsturing. Een belangrijk uitgangspunt daarbij is dat we werken vanuit

Nadere informatie

In opdracht van Pameijer Rotterdam

In opdracht van Pameijer Rotterdam Online ondersteuning in het dagelijks functioneren van cliënten met chronisch psychiatrische problematiek of een verstandelijke beperking: een haalbaarheidsstudie in de dagelijkse praktijk. In opdracht

Nadere informatie

E-health depressiepreventie Lekker in je Vel. Maria Naus & Lieke-Peters-Greijn Indigo Brabant

E-health depressiepreventie Lekker in je Vel. Maria Naus & Lieke-Peters-Greijn Indigo Brabant E-health depressiepreventie Lekker in je Vel Maria Naus & Lieke-Peters-Greijn Indigo Brabant STUDIEDAG DEPRESSIEPREVENTIE BIJ ADOLESCENTEN / 27-11-2015 Programma in hoofdlijnen Welkom Doel van de workshop

Nadere informatie

DEXIS Arbeid, en waar dat toe leidt. www.dexisarbeid.nl

DEXIS Arbeid, en waar dat toe leidt. www.dexisarbeid.nl DEXIS Arbeid, en waar dat toe leidt Stel dat iedere medewerker het naar zijn of haar zin heeft op het werk, het gevoel heeft zijn of haar talenten te kunnen inzetten, de sfeer in het team klopt, collega

Nadere informatie

HANDLEIDING VEILIG THUIS CLUSTERBEHEER

HANDLEIDING VEILIG THUIS CLUSTERBEHEER HANDLEIDING VEILIG THUIS CLUSTERBEHEER INLEIDING Voor de Veilig Thuis organisaties is in opdracht van de VNG blended learning trainingsmateriaal ontwikkeld door VanMontfoort en Augeo over de thema s Kindermishandeling

Nadere informatie

Iedereen is anders dus waarom één behandeling?

Iedereen is anders dus waarom één behandeling? Iedereen is anders dus waarom één behandeling? Gepersonaliseerde behandeling van middelengebruik voor mensen met een lichte verstandelijke beperking Dr. Evelien Poelen Esmée Schijven, MSc Lotte Gosens,

Nadere informatie

Voordelen voor u: Functie Basis Plus Online Werken Leren QL-ICT Online of QL-ICT Online Plus Online Online

Voordelen voor u: Functie Basis Plus Online Werken Leren QL-ICT Online of QL-ICT Online Plus Online Online QL-ICT Online QL-ICT Online maakt leren flexibel toegankelijk en leuker tegelijk Ruben Biemans, De Triangel, Nijverdal Het onderwijs staat aan het begin van een nieuw tijdperk. QL-ICT speelt hierop in

Nadere informatie

Digitale revalidatie. Contactdag TSSZ 12 april Chiel Jansen en Manon Blaauwgeers

Digitale revalidatie. Contactdag TSSZ 12 april Chiel Jansen en Manon Blaauwgeers Digitale revalidatie Contactdag TSSZ 12 april 2018 Chiel Jansen en Manon Blaauwgeers ehealth gaat de komende jaren een steeds belangrijkere plaats innemen binnen de gezondheidszorg Inhoud Wat is ehealth

Nadere informatie

Begeleiden van studenten via een veilig online platform (Pluform.com) CHALLENGE DAY 2016

Begeleiden van studenten via een veilig online platform (Pluform.com) CHALLENGE DAY 2016 Begeleiden van studenten via een veilig online platform (Pluform.com) CHALLENGE DAY 2016 1 PROGRAMMA Introductie Ontstaan van Pluform.com Gebruiker aan het woord De drie pijlers onder Pluform.com Demo

Nadere informatie

Neethling Brain Instruments NBI. Mo Deckers

Neethling Brain Instruments NBI. Mo Deckers Neethling Brain Instruments NBI Mo Deckers www.threecee.be Wat is het? Neethling Brain Instruments is een geheel van vragenlijsten en hulpmiddelen die toelaten om de voorkeuren van jouw brein in kaart

Nadere informatie

Tooling voor de HR-cyclus

Tooling voor de HR-cyclus Tooling voor de HR-cyclus De complete requirements checklist Tooling voor de HR-cyclus De complete requirements checklist Als je op zoek bent naar tooling voor de HR-cyclus, wil je graag een goede keuze

Nadere informatie

Voortraject... 2 Wat kan ik bij de aanmelding verwachten?... 3 Wat kan ik bij de intake verwachten?... 4 Behandeling... 7 Afsluiting en nazorg

Voortraject... 2 Wat kan ik bij de aanmelding verwachten?... 3 Wat kan ik bij de intake verwachten?... 4 Behandeling... 7 Afsluiting en nazorg Inhoudsopgave Inleiding... 2 Voortraject... 2 Wat kan ik bij de aanmelding verwachten?... 3 Wat kan ik bij de intake verwachten?... 4 Behandeling... 7 Afsluiting en nazorg... 8 Overige informatie... 10

Nadere informatie

LIMBURG POSITIEF GEZONDHEID

LIMBURG POSITIEF GEZONDHEID positieve gezondheid Je gezond voelen Fitheid Klachten en pijn Slapen Eten Conditie Bewegen Zorgen voor jezelf Je grenzen kennen Kennis van gezondheid Omgaan met tijd Omgaan met geld Kunnen werken Hulp

Nadere informatie

ALTIJD EN OVERAL. Quli is een online zorgplatform dat helpt beter voor jezelf te zorgen en zoveel mogelijk zelf te blijven doen. WWW.QULI.

ALTIJD EN OVERAL. Quli is een online zorgplatform dat helpt beter voor jezelf te zorgen en zoveel mogelijk zelf te blijven doen. WWW.QULI. ALTIJD EN OVERAL ALTIJD EN OVERAL Quli is een online zorgplatform dat helpt beter voor jezelf te zorgen en zoveel mogelijk zelf te blijven doen. WWW.QULI.NL Quli staat voor Quality for life en dat betekent

Nadere informatie

In contact met vrienden (...)

In contact met vrienden (...) In contact met vrienden (...) Beeldbellen Communiceren via de app Compaan CRDL Familie-linq Go Talk Now Luca app Project Network Seniorentelefoons Voor face to face contact met elkaar op afstand. Gratis

Nadere informatie

Hét centrale startportaal voor het onderwijs!

Hét centrale startportaal voor het onderwijs! Hét centrale startportaal voor het onderwijs! Mijn Omgeving Online (kortweg MOO) is een complete, persoonlijke digitale leer- en werkomgeving met sociale functionaliteiten. Door de modulaire opbouw kan

Nadere informatie

Workshop E-Health en Vaardigheidstrainingsgroep

Workshop E-Health en Vaardigheidstrainingsgroep Inleiding Workshop E-Health en Mieke Bruins & Ward van Alphen 1 Inleiding Indeling Workshop: Inleiding E-Health (Ward van Alphen) SMAAKK! in actie (Mieke Bruins) Inleiding DT/vaardigheidstrainingsgroep

Nadere informatie

Blackboard en MyMedia

Blackboard en MyMedia My Media De module My Media geeft via de My Media link toegang tot de bestanden waarover je via het media platform de beschikking hebt om in Blackboard te gebruiken. Bijvoorbeeld: Module toevoegen Als

Nadere informatie

Een service van Beweging 3.0. Voor een prettige en effectieve samenwerking tussen formele en informele helpers. Deze brochure is een uitgave van

Een service van Beweging 3.0. Voor een prettige en effectieve samenwerking tussen formele en informele helpers. Deze brochure is een uitgave van Een service van Beweging 3.0 Voor een prettige en effectieve samenwerking tussen formele en informele helpers Deze brochure is een uitgave van Samzo staat voor samen zorgen Mantelzorgers, familie en vrienden

Nadere informatie

Samenwerkingsverband Effectieve Jeugdzorg Nederland

Samenwerkingsverband Effectieve Jeugdzorg Nederland Samenwerkingsverband Effectieve Jeugdzorg Nederland Werken aan effectiviteit Effectieve jeugdzorg Werken aan de effectiviteit van de jeugd zorg. Dat is de ambitie die veel instellingen in de jeugdzorgketen

Nadere informatie

Smart Industry. KvK Ondernemerspanel onderzoek

Smart Industry. KvK Ondernemerspanel onderzoek KvK Ondernemerspanel onderzoek Smart Industry Algemene gegevens: Start- en einddatum onderzoek: 02-07-2014 tot 22-07-2014 Aantal deelnemende ondernemers: 484 (doelgroep mkb-topsectoren) In dit document

Nadere informatie

Your story, delivered

Your story, delivered Your story, delivered Wat is een webinar? Een webinar is een live online presentatie die vanaf elke locatie door duizenden deelnemers tegelijkertijd kan worden gevolgd. U betrekt uw deelnemers met interactieve

Nadere informatie

LMG. Informatie voor gemeenten en collectieven. Local Media Group

LMG. Informatie voor gemeenten en collectieven. Local Media Group LMG Local Media Group Informatie voor gemeenten en collectieven In deze brochure wordt kort uitgelegd wat LMG (Local Media Group) uw gemeente, collectief, ondernemersvereniging of winkelgebied te bieden

Nadere informatie

GRATIS PROEFVERSIE ABONNEMENTEN SPOTTER EXPLORER INVENTOR. Het op:male pakket voor regelma:ge professionele gebruikers.

GRATIS PROEFVERSIE ABONNEMENTEN SPOTTER EXPLORER INVENTOR. Het op:male pakket voor regelma:ge professionele gebruikers. Tarieven GRATIS PROEFVERSIE Ben jij een nieuwe gebruiker? Je wilt uitproberen wat Sprockler jou kan brengen! Je wilt bekijken of het aan je verwachtingen voldoet en of het gebruiksvriendelijk is! Of je

Nadere informatie

SAMEN-WERKEN MET DE MENSEN OM JOU HEEN

SAMEN-WERKEN MET DE MENSEN OM JOU HEEN cursus SAMEN-WERKEN MET DE MENSEN OM JOU HEEN Samen-Werk-Boek.. www.zozijn.nl/zozijnschool Inhoudsopgave Samen-werken met de mensen om jou heen.... 3 Wat gaan we doen in deze cursus?... 4 Jezelf voorstellen...

Nadere informatie

Professionalize Your Recruitment Strategy

Professionalize Your Recruitment Strategy 2016 Professionalize Your Recruitment Strategy Try not to become a man of success, but rather to become a man of value. ALBERT EINSTEIN Onze kracht ligt in het professionaliseren en optimaliseren van uw

Nadere informatie

NOTITIE.

NOTITIE. aan Tamara Pultrum, Petra Tjalma en Krijnie Schotel organisatie ForCA van I.L. Bongers, M.C.P. Peeters & Ch. van Nieuwenhuizen organisatie GGzE datum 30 juni 2016 onderwerp ForCA QuickScan Jongerenparticipatie;

Nadere informatie

Cliënten leren zelfstandig wonen met (computer)programma Mpower. Kennisplein 18 november 2013

Cliënten leren zelfstandig wonen met (computer)programma Mpower. Kennisplein 18 november 2013 Cliënten leren zelfstandig wonen met (computer)programma Mpower Kennisplein 18 november 2013 Ad & Ellen presenteren... 1. Wat is Mpower? 2. Waarom Mpower? 3. De Pilot 4. De toekomst van Mpower 5. De succesfactor

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Mijn cliëntportaal

Gebruikershandleiding Mijn cliëntportaal Gebruikershandleiding Mijn cliëntportaal www.arienszorgpalet.nl Versie 1 april 2016 1 Inhoudsopgave Inleiding 3 Inloggen Mijn cliëntportaal 4 Voorbeeld Mijn cliëntportaal 6 Mijn afspraken 7 Mijn dossier

Nadere informatie

Visie op TripiO 2014-2017

Visie op TripiO 2014-2017 Visie op TripiO 2014-2017 Met de transitie worden verantwoordelijkheden en bevoegdheden van de geïndiceerde jeugdzorg naar de gemeentes overgeheveld. Naast de taken die gemeenten al hebben op het terrein

Nadere informatie

Werk erk met me de BETERapp BETERapp

Werk erk met me de BETERapp BETERapp Werken met de BETERapp Een hulpverlener vertelt: Waarom ik de BETERapp gebruik? Ik wil er zijn voor mijn cliënten en ze begeleiden in hun veranderingsproces. Veranderen is een continue proces, dat doe

Nadere informatie

Ga meteen aan de slag! PLUSpakket. handleiding. Oplossingen voor ondernemende kappers die kiezen. 2012 www.wiewathaar.nl

Ga meteen aan de slag! PLUSpakket. handleiding. Oplossingen voor ondernemende kappers die kiezen. 2012 www.wiewathaar.nl Ga meteen aan de slag! PLUSpakket handleiding Oplossingen voor ondernemende kappers die kiezen 2012 www.wiewathaar.nl Review website? 27% Nederlanders vindt reviewsites als WieWatHaar.nl erg nuttig* Steeds

Nadere informatie

Strategieplan Happie. Happie met elkaar!

Strategieplan Happie. Happie met elkaar! Strategieplan Happie Happie met elkaar! Tilburg 30-10-2012 Inhoud Inleiding...3 Visie...3 Missie...5 Tijdsgeest en timing...5 Zorg voor onze bezoekers...5 Journalistieke relevantie...6 Taal en content...6

Nadere informatie

Reflectie op besluitvorming en handelen

Reflectie op besluitvorming en handelen Reflectie op besluitvorming en handelen Methodiek Omschrijving: De kwaliteit van besluitvorming heeft een invloed op de kwaliteit van de hulpverlening en het gevoel van effectiviteit. Dit is een belangrijk

Nadere informatie

Regiebehandelaren. Instructie Het Nieuwe ECD

Regiebehandelaren. Instructie Het Nieuwe ECD Regiebehandelaren Instructie Het Nieuwe ECD Inhoud Training - Welkom & uitleg training - Spelregels Het Nieuwe ECD - Processen binnen Het Nieuwe ECD - Uitleg ONS - Inloggen & cliënt opzoeken - Medisch

Nadere informatie

Online behandeling vanuit je vertrouwde omgeving aan je problemen werken

Online behandeling vanuit je vertrouwde omgeving aan je problemen werken Online behandeling vanuit je vertrouwde omgeving aan je problemen werken Ik kan nu op mijn eigen manier en in mijn eigen tijd werken aan mijn problemen Inleiding Het gemak van internet is niet meer weg

Nadere informatie

De laatste update van 2015 Nieuwe module: Tender Start Formulier, eenvoudig decentrale inkoopverzoeken stroomlijnen & vastleggen

De laatste update van 2015 Nieuwe module: Tender Start Formulier, eenvoudig decentrale inkoopverzoeken stroomlijnen & vastleggen De laatste update van 2015 Nieuwe module: Tender Start Formulier, eenvoudig decentrale inkoopverzoeken stroomlijnen & vastleggen De laatste update van 2015 is een bijzondere. We voegen een nieuwe module

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. e-kracht is ontwikkeld door:

Gebruikershandleiding. e-kracht is ontwikkeld door: Gebruikershandleiding e-kracht is ontwikkeld door: Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Het e-kracht account...4 2.1 Contacten toevoegen... 6 2.2 Een dagboek bijhouden... 7 2.3 Links beheren... 8 2.4 Een fotoalbum

Nadere informatie