CERTIFIED SUGARCHALLENGE COACH

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "CERTIFIED SUGARCHALLENGE COACH"

Transcriptie

1 Het geheim van een gezonde bloedsuikerspiegel Een koekje bij de koffie, bruine boterhammen met kaas en hagelslag, een groot bord aardappelen met groente en vlees, appelmoes, ontbijtkoek en een groot glas jus d orange. Zo maar een paar dingen die ik jarenlang dagelijks at en dronk. En met mij waarschijnlijk heel veel Nederlanders. Jarenlang hebben we gedacht dat dit een gezond en verantwoord voedingspatroon was. Recente onderzoeken en de ervaringen van de afgelopen decennia wijzen nu inmiddels toch in een andere richting. Ruim 40% van de Nederlanders is te dik en ongezond Nog nooit is het aantal mensen met overgewicht, diabetes, hart- en vaatziekten en andere chronische aandoeningen zo hoog geweest. Als we zo doorgaan is over een paar jaar meer dan de helft van de Nederlandse bevolking te dik en/ of chronisch ziek. Met alle gevolgen van dien. Geen probleem zul je nu misschien denken: Gewoon wat minder eten en meer bewegen en dan lost het zich vanzelf wel weer op. Toch? Helaas is dat niet helemaal het geval. Minder eten en meer bewegen alleen is een goede start, maar brengt je lichaam niet per definitie terug in balans. Je geeft het alleen wat minder brandstof en verbruikt wat meer energie waardoor je in eerste instantie wellicht gewicht verliest, maar zodra je lichaam de truc doorheeft zal er niet veel meer gebeuren. In de meeste gevallen komt het gewicht er daarna gewoon weer bij. Gelukkig is er een oplossing Een oplossing die gezonde bloedsuikerspiegel heet. Een gezonde bloedsuikerspiegel zorgt voor een optimaal werkende stofwisseling en een goede aanmaak van die hormonen die nodig zijn voor een optimale (vet)verbranding en levering van energie aan je lichaam. Hierdoor kan het lichaam heel snel weer de balans gaan herstellen waardoor je jouw gezonde gewicht bereikt en heel veel gezondheidsproblemen verdwijnen als sneeuw voor de zon.

2 Suikervrij leven en eten Tienduizenden mensen hebben inmiddels ontdekt dat een suikervrije leefstijl hen op weg helpt in de richting van een gezonde bloedsuikerspiegel. Toch is er voor het bereiken en behouden van een gezonde bloedsuikerspiegel meer nodig dan suikervrij eten alleen. Het gaat naast de juiste verhouding van de verschillende voedingsstoffen ook om factoren als stress, beweging en het halen van voldoening uit de dingen die je doet. Van dieetproducten en dieet eten naar voeding Persoonlijk geloof ik niet in diëten. Ik geloof in lekker (en liefst ook veel ) eten. In terug naar voeding zoals de natuur het heeft bedoeld en weg van de pakjes, bakjes en zakjes. Toch is dit voor veel mensen een enorme uitdaging. Daarom heb ik de 100% Suikervrij boeken geschreven en daarbij ter ondersteuning de Sugarchallenge programma s ontwikkeld. Tienduizenden mensen zijn hiermee inmiddels enthousiast aan de slag gegaan. Daarnaast ontvang ik ook heel veel verzoeken om persoonlijke begeleiding. Om zoveel mogelijk mensen te kunnen helpen op een manier die voor hen past, hebben we collega s nodig. Daarom is er vanaf nu de opleiding tot Certified Sugarchallenge Coach. Een speciale opleiding voor iedereen die zich graag wil specialiseren als leefstijl professional op het gebied van een gezonde bloedsuikerspiegel en suikervrije leefstijl. Als Certified Sugarchallenge Coach ben je straks net als ik een wegwijzer die mensen helpt om zonder dieet, maar met heerlijk eten en een gezonde leefstijl hun bloedsuikerspiegel in balans te brengen en hun gezondheid terug te vinden én te behouden! Namens het Sugarchallenge team verwelkom ik je graag als collega! Carola

3 Als Certified Sugarchallenge coach: - Ben je expert op het gebied van een gezonde bloedsuikerspiegel en kun je o jouw cliënten volgens de verschillende fasen van het Sugarchallenge programma vakkundig en professioneel ondersteunen bij het bereiken (en behouden) van een gezonde bloedsuikerspiegel, gezond gewicht en meer energie; o zelfstandig een persoonlijk, suikervrij voedingsmenu en leefstijl advies samenstellen; o jouw cliënten helpen bij het afkicken van hun suikerverslaving en andere ongezonde eetgewoontes; o benoemen welke factoren bij jouw cliënt de bloedsuikerspiegel uit balans brengen en weet je hoe jouw cliënt deze balans weer kan herstellen; o basistips geven over gezond sporten en bewegen; o jouw cliënten inzicht geven in en helpen bij het veranderen van patronen en gedragingen door middel van professionele coaching; - Ontvang je van ons kennis en tools om een succesvolle praktijk op te bouwen. Uiteraard dien je het nog steeds zelf te doen, maar we streven er in ieder geval naar om ervoor te zorgen dat je na afloop van de opleiding met een kant- en- klaar bedrijf- in- je- rugzak naar huis gaat, je hoeft het dan zoals gezegd alleen nog maar te doen. - Ontvang je van ons de mogelijkheid tot blijvende ondersteuning na de opleiding op het gebied van coaching en praktijkvoering. - Kun je na het afleggen van een succesvol examen als affiliate de Sugarchallenge programma s en producten voeren en verkopen. Coaching en begeleiding vanuit de praktijk Van alle Sugarchallenge coaches verwachten wij dat ze werken vanuit hun eigen praktijkervaring. Een voorwaarde voor deelname is dan ook dat je zelf het totale Sugarchallenge traject hebt doorlopen (Voorbereidingsprogramma, Basisprogramma en Vervolgprogramma en/ of het Sugarchallenge Large programma). Ervaring is belangrijk. Evenals het zo goed mogelijk voorleven van de door jou gegeven adviezen. Alleen dan kun je jouw cliënten optimaal begeleiden en weet je wat cliënten meemaken in bepaalde fasen van het programma.

4 De story behind the story Een goede coaching en begeleiding van jouw cliënten is de sleutel tot jouw succes. Immers: tevreden cliënten zijn de beste leveranciers van nieuwe cliënten. Daarom besteden we tijdens de opleiding heel veel aandacht aan het goed leren coachen van cliënten. Tijdens de coachmodules leer je een door de trainer ontwikkelde en beproefde coachmethodiek waarbij je niet alleen vrij snel ziet wat de story behind the story is, maar ook in een mum van tijd diep door kunt dringen in de belemmerende patronen van jouw cliënt. Hierdoor kun je jouw cliënt echt in beweging gaan zetten (en houden ). Je ontvangt tijdens de coachmodules: Praktische, toepasbare theorie over hoe mensen functioneren Praktijkvoorbeelden en oefeningen die je helpen om te leren zien wat jouw cliënt stuurt en wat hem of haar helpt om in beweging te komen en te blijven Praktisch toepasbare coaching methoden en technieken waarmee je ook (uiteraard) zelfstandig gaat oefenen Tips en tricks bij het coachen (onze geheime trucjes om mensen te helpen die in de praktijk zeer succesvol bleken te zijn) Inhoud en opzet van de opleiding De opleiding bestaat in totaal uit 10 dagen (5 keer een tweedaags trainingsweekend van een zondag en een maandag). Iedereen met een goede basiskennis van voeding en gezondheid kan aan deze opleiding meedoen. Let op: heb je deze kennis nog niet, dan is het mogelijk om deel te nemen aan de Basiscursus Voeding en Gezondheid. Meer informatie over deze cursus vind je op de Sugarchallenge-website. Tijdens de opleiding komen in ieder geval de volgende zaken aan bod: Kennis rondom het thema bloedsuikerspiegelmanagement, suiker en je gezondheid, suikerverslaving en de verschillende belangrijke hormonen, organen en lichaamssystemen in relatie tot een gezonde bloedsuikerspiegel. De verschillende factoren voor een gezonde bloedsuikerspiegel en hoe je herkent welke uit balans zijn (en hoe je ze weer in balans kunt brengen). Hoe stel je een voedingsprogramma samen voor een cliënt en hoe bouw je een bloedsuikervriendelijke maaltijd op. Welke voeding adviseer je wel en welke voeding adviseer je niet en waarom.

5 Coaching theorie, methoden en technieken: hieraan wordt in de opleiding veel aandacht besteed zodat je na afloop van de opleiding heel gericht en effectief jouw cliënten kunt begeleiden. Sporten en de bloedsuikerspiegel: wat gebeurt er in je lichaam als je gaat sporten, wat kun je wel doen en wat beter niet, hoe zit het met voeding rondom sporten, hoe bouw je een bloedsuikervriendelijk trainingsschema op en welke basisadviezen kun je geven aan je cliënten ten aanzien van sporten? Hoe zet je een succesvolle praktijk op: hoe neem je een anamnese af, het voeren van kennismakingsgesprekken, tariefstelling, indeling van de begeleiding van cliënten, gebruik van een website, promotie en reclame en allerhande overige zaken die komen kijken bij praktijkvoering en het maken van een startplan. Examens: na afloop van de opleiding wordt er een theorie en een praktijk examen afgenomen. Bij een voldoende voor het examen en indien voldaan is aan een aanwezigheidspercentage van minimaal 80%, de huiswerk opgaven en de betalingsverplichting, ontvang je jouw diploma. Mogelijkheid tot het volgen van aanvullende modules na de opleiding (deze zijn nog in ontwikkeling) Docenten/ trainers - Voeding, gezondheid en bloedsuikerspiegelmanagement: o Carola van Bemmelen, Food & Lifestylecoach en auteur van de 100% Suikervrij boeken over het afkicken van suikerverslaving en bereiken en behouden van een gezonde bloedsuikerspiegel. o Astrid Becks- te Winkel: Colonhydrotherapeut en Detox coach bij Time Out. - Coaching: Danny Vermeeren: Oprichter van Transformation & Ko BV, Hoofdtrainer en Mastercoach, verantwoordelijk voor de mentale ondersteuning tijdens de verschillende Sugarchallenge programma s - Sportmodule: Ronald Smit, allround personal trainer bij Pure Results. Mede ontwikkelaar van het Sugarchallenge Fitness programma en specialist in het begeleiden van sporters op hormonaal gebied. Ronald wordt ondersteund door Fleur van der Eijk en Jurre Mallee, beide personal trainers bij Boost Your Body. - Praktijkvoering en opbouw: Gertie Tuller, voedingsdeskundige en orthomoleculair gewichtsconsulent bij Jouw Leefstijl. Gertie heeft in drie jaar tijd een zeer succesvolle praktijk als voedingsdeskundige opgebouwd.

6 Investering De totale investering in de opleiding bedraagt 1.775,- incl. BTW. Daarnaast kun je ervoor kiezen om in drie termijnen te betalen van 625,- incl. BTW. Examen is bij dit bedrag inbegrepen, evenals een uitgebreide manual en koffie, thee en water tijdens de trainingsdagen. Investering voor een herexamen bedraagt 70,- per onderdeel. Wanneer gaan we van start? Opleidingsgroep 1: Najaar 2014 De opleiding wordt gehouden in de omgeving van Amersfoort. Er wordt les gegeven in 5 lesblokken op zondag en maandag van uur op de volgende datums: 2 en 3 november en 8 december en 11 januari en 2 februari en 16 maart 2015 Opleidingsgroep 2: Voorjaar 2015 De opleiding wordt gehouden in de omgeving van Amersfoort. Er wordt les gegeven in 5 lesblokken op zondag en maandag van uur op de volgende datums (let op: deze datums zijn nog onder voorbehoud): 8 en 9 februari en 9 maart en 20 april en 18 mei en 15 juni 2015 Herexamen voor beide groepen wordt gehouden op zondag 28 juni 2015

Opleiding Certified Sugarchallenge Coach

Opleiding Certified Sugarchallenge Coach Het geheim van een gezonde bloedsuikerspiegel Een koekje bij de koffie, bruine boterhammen met kaas en hagelslag, een groot bord aardappelen met groente en vlees, appelmoes, ontbijtkoek en een groot glas

Nadere informatie

Doe de Sugar Addiction test!

Doe de Sugar Addiction test! Doe de Sugar Addiction test! Geniet je van af en toe suiker of ben je de hele dag bezig met hoeveel koekjes er nog in de trommel zitten? Weet je tot op de gram hoeveel snoep er nog in huis is en waar het

Nadere informatie

Sugar Addiction Test

Sugar Addiction Test Sugar Addiction Test Hoe is het gesteld met jouw suikerverslaving? Ontdek het met deze test. SUGARCHALLENGE Is een initiatief van Food & Lifestylecoach Carola van Bemmelen Doe de Sugar Addiction test Ben

Nadere informatie

De gezonde oplossing voor een Slank, Fit en Gelukkig leven!

De gezonde oplossing voor een Slank, Fit en Gelukkig leven! De gezonde oplossing voor een Slank, Fit en Gelukkig leven! De gezonde oplossing voor een Slank, Fit en Gelukkig leven! Na het volgen van dit programma ben je slanker, fitter en beschik je zelf over de

Nadere informatie

Doe de Sugar Addiction test!

Doe de Sugar Addiction test! Doe de Sugar Addiction test! Geniet je van af en toe suiker of ben je de hele dag bezig met hoeveel koekjes er nog in de trommel zitten? Weet je tot op de gram hoeveel snoep er nog in huis is en waar het

Nadere informatie

3.3 Eén handje is één handje Koffie: let op je nachtrust Om met een grote boog omheen te gaan De grootste dikmaker 58

3.3 Eén handje is één handje Koffie: let op je nachtrust Om met een grote boog omheen te gaan De grootste dikmaker 58 3.3 Eén handje is één handje 52 3.4 Koffie: let op je nachtrust 53 4 Om met een grote boog omheen te gaan 56 4.1 De grootste dikmaker 58 4.2 Intolerantie 60 4.3 Nog even voor de duidelijkheid 63 5 Geen

Nadere informatie

De Allround Personal Trainer opleiding

De Allround Personal Trainer opleiding Bijlestaal 64 1721 PW Broek op Langedijk T 0226-342699 E info@tredus.nl www.tredus.nl De Allround Personal Trainer opleiding De allround Personal Trainer is een uniek totaal product waarbij vanaf het begin

Nadere informatie

"Ook een reis van 1000 mijlen begint met een eerste stap" - chinees spreekwoord

Ook een reis van 1000 mijlen begint met een eerste stap - chinees spreekwoord "Ook een reis van 1000 mijlen begint met een eerste stap" - chinees spreekwoord 5 maanden vitaalcoaching Inspirerend en informerend Praktisch en concreet Uitgaan van mogelijkheden Energie gevend Leren

Nadere informatie

Voor een blijvend fit en slank lichaam. Trainer Hormoonfactor- voeding en lifestyle coach

Voor een blijvend fit en slank lichaam. Trainer Hormoonfactor- voeding en lifestyle coach Voor een blijvend fit en slank lichaam klacht oorsprong oplossing online 10 weken lang elke week een weekmenu en alles wat je moet weten over hormonen en je gezondheid. Trainer Hormoonfactor- voeding en

Nadere informatie

WAT HEBBEN WE GEMETEN? Inner Scan Body Composition

WAT HEBBEN WE GEMETEN? Inner Scan Body Composition HERBALIFE FITCHECK WAT HEBBEN WE GEMETEN? Inner Scan Body Composition % LICHAAMSVET Wie wil je worden? Waar ben je nu? % LICHAAMSVET Vrouw 20-39 Leeftijd 40-59 60-79 Man 20-39 Leeftijd 40-59 60-79 Te laag

Nadere informatie

Pre-diabetes, wat is het en wat kan ik er zelf aan doen? In deze folder krijgt u hier meer informatie over.

Pre-diabetes, wat is het en wat kan ik er zelf aan doen? In deze folder krijgt u hier meer informatie over. Pre-diabetes Pre-diabetes, wat is het en wat kan ik er zelf aan doen? In deze folder krijgt u hier meer informatie over. Wat is pre-diabetes Pre-diabetes is het stadium vóór diabetes (suikerziekte). Het

Nadere informatie

Dit is versie 1.1 van dit trainingsschema. Door: Jesse van der Velde Personal Trainer & Fitness Expert www.jessevandervelde.com

Dit is versie 1.1 van dit trainingsschema. Door: Jesse van der Velde Personal Trainer & Fitness Expert www.jessevandervelde.com Dit is versie 1.1 van dit trainingsschema. Door: Jesse van der Velde Personal Trainer & Fitness Expert www.jessevandervelde.com Surf naar http://www.strakkebuikspieren.nl/gratis/ voor de nieuwste versie.

Nadere informatie

Gezond eten. Tips voor een gezonde

Gezond eten. Tips voor een gezonde Gezond eten Tips voor een gezonde leefstijl Gezond eten door kleine veranderingen Inleiding In dit boekje lees je meer over hoe je met kleine veranderingen gezonder kunt eten. Tips die weinig moeite

Nadere informatie

Eet maar gewoon, dan doe je gek genoeg

Eet maar gewoon, dan doe je gek genoeg Eet maar gewoon, dan doe je gek genoeg Gezond eten is geen dieet, het is een lifestyle Op een simpele en toegankelijke manier uitgelegd wat iedereen zou moeten weten over voeding ~ Nicole Sebregts Eet

Nadere informatie

COACHEN EN TRAINEN Korte weergave

COACHEN EN TRAINEN Korte weergave COACHEN EN TRAINEN Korte weergave Geschreven door: Freek Verbeet Body2Coach 1. Wat is coaching? In mijn eigen nieuwe boek, waar ik nog mee bezig ben, schrijf ik over coaching. Door middel van verschillende

Nadere informatie

Tips voor een. Suikervrije start

Tips voor een. Suikervrije start Tips voor een Suikervrije start Inleiding Mensen worden zich tegenwoordig steeds bewuster van de kwaliteit van het eten dat ze in hun mond stoppen. Een goede ontwikkeling wat mij betreft. In de huidige

Nadere informatie

Wil jij als voedingsprofessional ook specialist worden op gebied van Emotie-eten de baas?

Wil jij als voedingsprofessional ook specialist worden op gebied van Emotie-eten de baas? Wil jij als voedingsprofessional ook specialist worden op gebied van Emotie-eten de baas? Fijn! Dan kom ik graag in contact met jou. Mijn wens is dat meer professionals in Nederland cliënten, die worstelen

Nadere informatie

COMMUNICATIE training. effectief communiceren met iedereen

COMMUNICATIE training. effectief communiceren met iedereen COMMUNICATIE training effectief communiceren met iedereen Een training van COMMUNICERENENZO Mensen zijn belangrijk. Resultaten ook Mensen zijn belangrijk en waardevol. Resultaten worden behaald dankzij

Nadere informatie

WAT HEBBEN WE GEMETEN? Inner Scan Body Composition

WAT HEBBEN WE GEMETEN? Inner Scan Body Composition HERBALIFE FITCHECK WAT HEBBEN WE GEMETEN? Inner Scan Body Composition BMI Body Mass Index = gewicht in kg lengte x lengte in m BMI < 18,5 ondergewicht 18,5 24,9 normaal 25 29,9 overgewicht 30 34,9 zwaar

Nadere informatie

Met het hele gezin gezond het nieuwe jaar in

Met het hele gezin gezond het nieuwe jaar in Met het hele gezin gezond het nieuwe jaar in LINDA AMMERLAAN KINDERVOEDINGSCOACH Inleiding Wie ben ik? Als moeder van 2 kinderen weet ik hoe lastig het is om in deze tijd je kinderen gezond te laten opgroeien.

Nadere informatie

VOORWOORD P. 8 INLEIDING P. 11

VOORWOORD P. 8 INLEIDING P. 11 VOORWOORD P. 8 INLEIDING P. 11 Inhoud Deel 1 Suiker en je gezondheid 1. HOE WE MASSAAL DIK EN ZIEK WORDEN VAN SUIKER Ons lichaam loopt op suikers P. 17 We eten veel te veel suiker P. 18 Suiker, een wolf

Nadere informatie

Eerste hulp bij PCOSklachten

Eerste hulp bij PCOSklachten Eerste hulp bij PCOSklachten WIE BEN IK? Ik ben Anita en ik woon in Amersfoort. In 2010 stopte ik met de pil om erachter te komen of mijn cyclus op gang zou komen. Op dat moment was ik 28 jaar. Mijn nicht

Nadere informatie

ASSERTIVITEIT. beter communiceren vanuit jezelf

ASSERTIVITEIT. beter communiceren vanuit jezelf ASSERTIVITEIT beter communiceren vanuit jezelf Een training van COMMUNICERENENZO Mensen zijn belangrijk. Resultaten ook Mensen zijn belangrijk en waardevol. Resultaten worden behaald dankzij mensen. Zij

Nadere informatie

SLANK WORDEN SLANK BLIJVEN. eenvoudig snel efficiënt

SLANK WORDEN SLANK BLIJVEN. eenvoudig snel efficiënt SLANK WORDEN SLANK BLIJVEN eenvoudig snel efficiënt 1 DIËTEN IS TRAINEN Hongersnood! OM DIK TE WORDEN Als je gaat diëten denkt je lichaam dat het zich moet beschermen tegen een hongersnood. Je lichaam

Nadere informatie

Alles wat je wilt weten over gezond en gelukkig leven

Alles wat je wilt weten over gezond en gelukkig leven Alles wat je wilt weten over gezond en gelukkig leven Gezonde voeding en een healthy lifestyle? Mijn naam is Fardau Wijbenga, oprichtster van The Healthy Life Company. Ik ben ervan overtuigd dat gezonde

Nadere informatie

WAT HEBBEN WE GEMETEN? Inner Scan Body Composition

WAT HEBBEN WE GEMETEN? Inner Scan Body Composition HERBALIFE FITCHECK WAT HEBBEN WE GEMETEN? Inner Scan Body Composition BMI Body Mass Index = gewicht in kg lengte x lengte in m BMI < 18,5 ondergewicht 18,5 24,9 normaal 25 29,9 overgewicht 30 34,9 zwaar

Nadere informatie

Sugarchallenge Afslankspecial. naar jouw natuurlijke gewicht. slanker. in 30 dagen SPECTRUM

Sugarchallenge Afslankspecial. naar jouw natuurlijke gewicht. slanker. in 30 dagen SPECTRUM Sugarchallenge Afslankspecial CAROLA VAN BEMMELEN & SHARON NUMAN naar jouw natuurlijke gewicht slanker in 30 dagen SPECTRUM Of ik een afslankboekje wilde schrijven VANWEGE DE VELE ENTHOUSIASTE REACTIES

Nadere informatie

VOEDING, LEEFSTIJL & GEDRAG! lesdag 6

VOEDING, LEEFSTIJL & GEDRAG! lesdag 6 VOEDING, LEEFSTIJL & GEDRAG! lesdag 6 ! HOE GAAT HET MET JE PROEFCLIENTEN? WEET JE NOG? DIETEN LAGE GRAADS ONTSTEKINGEN = INFLAMMATIE Aan veel chronische ziekten, ontsteking aan ten grondslag: - Overgewicht

Nadere informatie

Jade-Opleidingen - Doorn

Jade-Opleidingen - Doorn Jade-Opleidingen - Doorn Opleidingscentrum voor opleidingen en bijscholingen in Ayurveda en TCM Opleiding tot Ayurvedisch voedings-coach Studiegids 2015 Wat is Ayurveda? Ayurveda betekent letterlijk: wetenschap

Nadere informatie

De Top 10 Dieet Mythen

De Top 10 Dieet Mythen - 1 - De Top 10 Dieet Mythen Een dieet volhouden is nooit makkelijk, zeker niet met de overvloed aan dieet mythen. Het is het vaak moeilijk een onderscheid te maken tussen effectieve afval technieken/strategieën

Nadere informatie

Gezond aankomen: De 10 beste tips op een rijtje!

Gezond aankomen: De 10 beste tips op een rijtje! 2019 Gezond aankomen: De 10 beste tips op een rijtje! Gezond Aankomen: De 10 Beste Tips Op Een Rijtje Een vraag die ik wel regelmatig krijg is hoe kan ik succesvol aankomen. Als je de media bekijkt valt

Nadere informatie

18 EC. Coachen voor gezond gewicht

18 EC. Coachen voor gezond gewicht 18 EC Coachen voor gezond gewicht www.sonneveltopleidingen.nl 0418 51 57 82 15 januari 2018-1 Beweegcoach Gewichtsconsulent Natuurvoedingsadviseur Trainer Hormoonfactor www.sonneveltopleidingen.nl 0418

Nadere informatie

Jade-Opleidingen - Doorn Opleidingscentrum voor opleidingen en bijscholingen in Ayurveda en TCM

Jade-Opleidingen - Doorn Opleidingscentrum voor opleidingen en bijscholingen in Ayurveda en TCM Jade-Opleidingen - Doorn Opleidingscentrum voor opleidingen en bijscholingen in Ayurveda en TCM Opleiding tot Ayurvedisch voedings-coach Studiegids 2016 Dorpsstraat 26, 3941 JM Doorn, www.jade-health.nl,

Nadere informatie

Meer doen in minder tijd én met minder stress!

Meer doen in minder tijd én met minder stress! Meer doen in minder tijd én met minder stress! Is Werken in Flow iets voor jou? Wil jij grip op je overvolle inbox? Een opgeruimde werkomgeving? Een halve tot een hele werkdag tijdswinst per week? Een

Nadere informatie

De rijkserkende opleiding Personal Trainer incl. Fitnesstrainer-B

De rijkserkende opleiding Personal Trainer incl. Fitnesstrainer-B Bijlestaal 64 1721 PW Broek op Langedijk T 0226-342699 E info@tredus.nl www.tredus.nl De rijkserkende opleiding Personal Trainer incl. Fitnesstrainer-B De specialiteit van de Personal Trainer staat steeds

Nadere informatie

Master in. Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING:

Master in. Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING: Master in Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING: Master in Leadership: Weet jij wat jouw hart sneller doet kloppen? Communiceren en continue verbeteren met

Nadere informatie

MIJN KLEINKIND HEEFT TYPE 1 DIABETES, WAT NU?

MIJN KLEINKIND HEEFT TYPE 1 DIABETES, WAT NU? MIJN KLEINKIND HEEFT TYPE 1 DIABETES, WAT NU? Inhoudsopgave Wat is Type 1 Diabetes?... p. 6 Wat betekent Type 1 Diabetes in de praktijk?... p. 10 Kan mijn kleinkind dan nog wel langskomen of komen logeren?...

Nadere informatie

5,7. Samenvatting door S woorden 25 januari keer beoordeeld. [Naam] klas: [Datum] Vakdocent: Mentor: Inleiding

5,7. Samenvatting door S woorden 25 januari keer beoordeeld. [Naam] klas: [Datum] Vakdocent: Mentor: Inleiding Samenvatting door S. 1663 woorden 25 januari 2016 5,7 3 keer beoordeeld Vak Biologie [Naam] klas: [Datum] Vakdocent: Mentor: Inleiding In dit verslag ga ik het hebben over wat gezond leven is en hoe je

Nadere informatie

MIJN KLEINKIND HEEFT TYPE 1 DIABETES, WAT NU?

MIJN KLEINKIND HEEFT TYPE 1 DIABETES, WAT NU? MIJN KLEINKIND HEEFT TYPE 1 DIABETES, WAT NU? Inhoudsopgave Wat is Type 1 Diabetes?... p. 6 Wat betekent Type 1 Diabetes in de praktijk?... p. 10 Kan mijn kleinkind dan nog wel langskomen of komen logeren?...

Nadere informatie

Het voedingsdagboek, hoe werkt het...

Het voedingsdagboek, hoe werkt het... Het voedingsdagboek, hoe werkt het... Met een voedingsdagboek krijg je een beeld wat je dagelijks aan voeding binnen krijgt. Vaak ben je er zelf niet van bewust wat je precies eet en dringt op één dag.

Nadere informatie

Pre-diabetes, wat is het en wat kan ik er zelf aan doen? In deze folder krijgt u hier meer informatie over.

Pre-diabetes, wat is het en wat kan ik er zelf aan doen? In deze folder krijgt u hier meer informatie over. Pre-diabetes Pre-diabetes, wat is het en wat kan ik er zelf aan doen? In deze folder krijgt u hier meer informatie over. Wat is pre-diabetes Pre-diabetes is het stadium vóór diabetes (suikerziekte). Het

Nadere informatie

Altijd al gedacht dat zware botten een verklaring voor overgewicht zijn?

Altijd al gedacht dat zware botten een verklaring voor overgewicht zijn? 1 Altijd al gedacht dat zware botten een verklaring voor overgewicht zijn? De 20 fabels en feiten over afslanken Be-Slank Copyright 2011 Be-Slank.nl Alle rechten voorbehouden. 2 Feiten en Fabels: Frisdrank

Nadere informatie

SLANK WORDEN SLANK BLIJVEN. eenvoudig snel efficiënt

SLANK WORDEN SLANK BLIJVEN. eenvoudig snel efficiënt SLANK WORDEN SLANK BLIJVEN eenvoudig snel efficiënt DIËTEN IS TRAINEN OM DIK TE WORDEN 1Als een beer in een winterslaap is en dus niets meer eet gedurende een lange tijd, doet de natuur iets slims. Het

Nadere informatie

Zilveren Kruis Energy Challenge. Energieker worden in 6 maanden Informatie voor deelnemers

Zilveren Kruis Energy Challenge. Energieker worden in 6 maanden Informatie voor deelnemers Zilveren Kruis Energy Challenge Energieker worden in 6 maanden Informatie voor deelnemers Stimulans gezonde leefstijl Veel bedrijven geven tegenwoordig aandacht aan de vitaliteit van hun werknemers. Niet

Nadere informatie

Wil jij nog meer sportplezier bij jouw verenigingen?

Wil jij nog meer sportplezier bij jouw verenigingen? Wil jij nog meer sportplezier bij jouw verenigingen? Scoor dan met ons topaanbod! Een programma van sportbonden en NOC*NSF dat sportief gedrag stimuleert en ongewenst gedrag aanpakt. Vraag kinderen waarom

Nadere informatie

Voorwaarden coachingstraject

Voorwaarden coachingstraject Voorwaarden coachingstraject Inhoud VOORWAARDEN COACHINGSTRAJECT 1 Inhoud coachingstraject en voorwaarden 3 Intake 4 Persoonlijke Coaching 5 Skype (online) coaching gezonde leefstijl 6 Personal Hormonal

Nadere informatie

Lekker in je vel in 7 stappen. Life Balance

Lekker in je vel in 7 stappen. Life Balance Lekker in je vel in 7 stappen Welkom bij deze E-cursus Dank je wel voor het aanschaffen van deze E-cursus. Ik ga jou helpen zodat jij weer lekker in je vel komt te zitten. Wat ik zelf heb ervaren en waar

Nadere informatie

Ondervoeding door ziekte bij kinderen

Ondervoeding door ziekte bij kinderen Kindergeneeskunde i Ondervoeding door ziekte bij kinderen Patiënteninformatie Slingeland Ziekenhuis Algemeen Door ziekte eet uw kind (tijdelijk) minder of niet. Hierdoor krijgt uw kind mogelijk te weinig

Nadere informatie

Het gedragmodel. 1. Inleiding

Het gedragmodel. 1. Inleiding Het gedragmodel 1. Inleiding Het gedragmodel is een NLP-techiek, ontwikkeld door Peter Dalmeijer (zie www.vidarte.nl) en Paul Lenferink. Het model leert ons feedback te geven waarbij we anderen op hun

Nadere informatie

Zonder dieet lekkerder in je vel!

Zonder dieet lekkerder in je vel! Zonder dieet lekkerder in je vel! Vijf vragen en vijf stappen om te ontdekken hoe je jouw eetpatroon kunt veranderen en succesvol kunt afvallen. Overgewicht neemt ernstige vormen aan, veel volwassenen

Nadere informatie

MENUKAART VITALITEIT & GEZONDHEID. Inspiratie naar een vitale leefstijl voor jouw medewerkers

MENUKAART VITALITEIT & GEZONDHEID. Inspiratie naar een vitale leefstijl voor jouw medewerkers MENUKAART VITALITEIT & GEZONDHEID Inspiratie naar een vitale leefstijl voor jouw medewerkers INHOUD Wie is BeLife? Menukaart Prijslijst Extra informatie OVER BELIFE BeLife is een organisatie die zijn passie

Nadere informatie

De eerste stappen naar een gezond gewicht

De eerste stappen naar een gezond gewicht De eerste stappen naar een gezond gewicht Sylvia van Willigen Online Gewichtsconsulente en Life Coach Als je dit leest, heb je de eerste stap al gezet. Gefeliciteerd! Nu gaan we verder elke week een stapje.

Nadere informatie

De 10 dagen reset van lichaam en geest. Hoe ziet de 10- daagse reset eruit?

De 10 dagen reset van lichaam en geest. Hoe ziet de 10- daagse reset eruit? De 10 dagen reset van lichaam en geest Hoe ziet de 10- daagse reset eruit? Voorafgaand aan de reset plannen we een persoonlijk kennismakingsgesprek. De week voor de reset is de voorbereiding op de 10 dagen

Nadere informatie

GEZONDER WORDEN, ZIJN & BLIJVEN MET NLP

GEZONDER WORDEN, ZIJN & BLIJVEN MET NLP GEZONDER WORDEN, ZIJN & BLIJVEN MET NLP Voor iedereen die: Gezonder wil eten Wil stoppen met schadelijke verslavingen Meer wil bewegen Minder stress en meer ontspanning wil Inclusief werkboek Leopoldstraat

Nadere informatie

Hoe voer ik PMA gesprekken met mijn collega s, leerlingen, deelnemers?

Hoe voer ik PMA gesprekken met mijn collega s, leerlingen, deelnemers? Programma aanbod De PMA organisatie is een opleidingsinstituut, dat vanuit haar missie technieken, diensten en inzichten biedt die mensen helpen om over hun volledige potentieel te kunnen beschikken voor

Nadere informatie

Opleiding Professional Coaching & Leiderschap Een ontwikkelpad voor leidinggevenden, professionals, (aspirant) coaches en ieder ander die het

Opleiding Professional Coaching & Leiderschap Een ontwikkelpad voor leidinggevenden, professionals, (aspirant) coaches en ieder ander die het Opleiding Professional Coaching & Leiderschap Een ontwikkelpad voor leidinggevenden, professionals, (aspirant) coaches en ieder ander die het verschil wil maken Beantwoord jij deze vragen met ja Heb jij

Nadere informatie

Reflexzone therapeut

Reflexzone therapeut Gewichtsbeheersing Historie 1930 : De calorieëntheorie 1980-1997 : Aantal mensen met overgewicht is meer dan verdubbeld 1997 nu : Globesitas China study: meer calorieën nuttigen dan Amerikanen en toch

Nadere informatie

Hoe Je Snel en Gemakkelijk Kunt Afkicken Van Suiker

Hoe Je Snel en Gemakkelijk Kunt Afkicken Van Suiker Geheimen & Gevaren Van Suiker Hoe Je Snel en Gemakkelijk Kunt Afkicken Van Suiker 1 Geheimen en Gevaren Van Suiker Door Jack Boekhorst - OptimaleGezondheid.com E-mail: klantenservice@optimalegezondheid.com

Nadere informatie

Te licht. Tips als uw kind niet wil eten. Eet- en beweegkalender

Te licht. Tips als uw kind niet wil eten. Eet- en beweegkalender Te licht Bij kinderen is het lastig om aan te geven wanneer er sprake is van ondergewicht. Uw kind kan heel veel eten en toch ondergewicht hebben. Dit kan komen door een groeispurt, of door veel sporten.

Nadere informatie

Workshop Job Crafting. 22 november 2012

Workshop Job Crafting. 22 november 2012 Workshop Job Crafting 22 november 2012 Workshop Job Crafting Tools en praktische tips om: - meer te weten over je kwaliteiten en behoeften - zo je werk beter vorm te geven - meer te bereiken - met minder

Nadere informatie

Lekker fit! is goed voor het hele gezin. Jong geleerd is oud gedaan!

Lekker fit! is goed voor het hele gezin. Jong geleerd is oud gedaan! Lekker fit! is goed voor het hele gezin. Jong geleerd is oud gedaan! Ontbijt broodnodig! Veel kinderen slaan s ochtends het ontbijt over. Terwijl het ontbijt juist voor hen misschien wel de belangrijkste

Nadere informatie

Het coachprogramma Afvallen door kennis.

Het coachprogramma Afvallen door kennis. Het coachprogramma Afvallen door kennis. Ik ben op een missie! En dat komt omdat je tegenwoordig om je oren geslagen wordt met diëten, pilletjes, shakes, repen en drankjes. Of je moet koolhydraten bannen,

Nadere informatie

Het is maar 28 dagen. Je zult blijer en fitter voelen en absoluut stralen!

Het is maar 28 dagen. Je zult blijer en fitter voelen en absoluut stralen! #Kan iedereen detoxen? Voor iedereen die goed voor zich zelf wil zorgen, een gezonde boost wil geven en voor iedereen die zich 28 dagen durft te committeren aan dit programma. Dus ook in de weekenden.

Nadere informatie

Blijvend beter met de leefstijlcoach

Blijvend beter met de leefstijlcoach Blijvend beter met de leefstijlcoach Blijvend beter met de leefstijlcoach Overvolle agenda? In gevecht met de kilo s of sigaretten? Steeds minder plezier in werk en leven? Tijd voor verandering! Wilt u

Nadere informatie

1. Introductie: training als gezondheidsgedrag

1. Introductie: training als gezondheidsgedrag 12 1.1 Inleiding Zijn naam is Peter, hij is 42 jaar oud, 1.80 meter lang en weegt 125 kilogram. Dit zijn al een aantal jaar zijn afmetingen en hij is op zoek naar hulp. Hij heeft zijn eerste afspraak met

Nadere informatie

5. Overtuigingen. Gelijk of geluk? Carola van Bemmelen Food & Lifestylecoaching. Jouw leven op dit moment weerspiegelt exact jouw overtuigingen

5. Overtuigingen. Gelijk of geluk? Carola van Bemmelen Food & Lifestylecoaching. Jouw leven op dit moment weerspiegelt exact jouw overtuigingen 5. Overtuigingen Jouw leven op dit moment weerspiegelt exact jouw overtuigingen Een overtuiging is een gedachte die je hebt aangenomen als waarheid doordat ie herhaaldelijk is bevestigd. Het is niet meer

Nadere informatie

RELATIE COACH OPLEIDING WEEKEND 2016

RELATIE COACH OPLEIDING WEEKEND 2016 RELATIE COACH OPLEIDING WEEKEND 2016 Health Balance Group Generaal Eisenhowerweg 4, 5056 CR Berkel-Enschot, Nederland T: +31 6 11424494 - I: www.healthbalance.nu - E: info@healthbalance.nu Voorwoord Je

Nadere informatie

Een gezonde lunch. Een gezonde lunch. Ontbijt en energie

Een gezonde lunch. Een gezonde lunch. Ontbijt en energie Een gezonde lunch Een gezonde lunch Ga met folders van het Voorlichtingsbureau voor de Voeding een gezonde lunch voor jezelf maken. Zoek daarvoor eerst uit wat er precies in een gezonde lunch moet zitten.

Nadere informatie

Het Grote Interactiespel voor Kinderdagverblijven

Het Grote Interactiespel voor Kinderdagverblijven Het Grote Interactiespel voor Kinderdagverblijven Ben je een betrokken leidinggevende, docent, trainer of coach die (aankomend) pedagogisch medewerkers wil stimuleren om de belangrijkste pedagogische vaardigheden

Nadere informatie

Je motivatie vormt de basis om dingen te veranderen.

Je motivatie vormt de basis om dingen te veranderen. Je motivatie vormt de basis om dingen te veranderen. Om iets te bereiken moet je actie ondernemen. Je moet vanuit jezelf iets doen. Om iets te doen moet je gemotiveerd zijn. Je zou dus kunnen stellen dat

Nadere informatie

AFVALLEN DOOR KENNIS. Afval - en leefstijlprogramma van Nijholt begeleiding.

AFVALLEN DOOR KENNIS. Afval - en leefstijlprogramma van Nijholt begeleiding. AFVALLEN DOOR KENNIS. Afval - en leefstijlprogramma van Nijholt begeleiding. Afvallen, een dieet volgen vanwege een allergie, een nieuwe weg inslaan voor je gezondheid of om een andere reden anders gaan

Nadere informatie

SLIM een revolutionaire visie

SLIM een revolutionaire visie SLIM een revolutionaire visie Heeft u er wel eens aan gedacht dat uw gewichtstoename niets met te veel eten of te weinig beweging te maken hoeft te hebben? Dat klinkt misschien vreemd, maar recent wetenschappelijk

Nadere informatie

Gaat u elke ochtend fluitend aan de slag?

Gaat u elke ochtend fluitend aan de slag? Gaat u elke ochtend fluitend aan de slag? CONSULT COACHING TRAINING Voorbij je grenzen: stuur je kracht training persoonlijke kracht Gaat u elke ochtend fluitend aan de slag? Waarschijnlijk niet. En u

Nadere informatie

Coachingsopleiding. Process Communication Model

Coachingsopleiding. Process Communication Model Coachingsopleiding Process Communication Model Coachingsopleiding Process Communication Model Zou je misschien, als je tijd hebt, hoor Je bent altijd op zoek naar die ene manier om je cliënt écht te helpen.

Nadere informatie

Waarom Fitness en Het volgen van een dieet Je niet kunnen helpen Om blijvend af te slanken? Eric Eraly

Waarom Fitness en Het volgen van een dieet Je niet kunnen helpen Om blijvend af te slanken? Eric Eraly Waarom Fitness en Het volgen van een dieet Je niet kunnen helpen Om blijvend af te slanken? Eric Eraly Denk aub eventjes na voor je dit hele EBoek afprint. Je dient slechts enkele pagina s af te printen

Nadere informatie

DEELGEBIED FQ VERDIEPINGSTRAINING.

DEELGEBIED FQ VERDIEPINGSTRAINING. DEELGEBIED FQ VERDIEPINGSTRAINING www.rightinplace.nl info@rightinplace.nl FQ Zonder beweging, voldoende ontspanning, rust en voeding kunnen we niet optimaal leren en presteren. Als we uit balans en vermoeid

Nadere informatie

Met brood in balans Gezond afvallen Doe het broodwisseldieet

Met brood in balans Gezond afvallen Doe het broodwisseldieet Met brood in balans Gezond afvallen Doe het broodwisseldieet Een goed gewicht Ben je ook een van die miljoenen Nederlanders die worstelen met de weegschaal? Of je nu een paar kilo wilt afvallen of juist

Nadere informatie

Young People Coaching Experience

Young People Coaching Experience Hét loopbaanprogramma voor Young Professionals Young People Coaching Experience In 5 stappen naar je ideale baan! Ga jij met tegenzin naar je werk? Heb je er genoeg van om werk te doen dat niet bij je

Nadere informatie

Gezond en duurzaam voedsel. Een folder ter inspiratie voor mbo-docenten

Gezond en duurzaam voedsel. Een folder ter inspiratie voor mbo-docenten Gezond en duurzaam voedsel Een folder ter inspiratie voor mbo-docenten Aan de slag met gezond en duurzaam voedsel in het mbo Werken aan gezondheid op school loont. Het draagt bij aan betere schoolprestaties,

Nadere informatie

Workshops Gewoon gezond eten

Workshops Gewoon gezond eten Workshops Gewoon gezond eten Gewichtsconsulent Leidsche Rijn Online brochure: www.gewichtsconsulent- leidscherijn.nl/brochure Gewichtsconsulent Leidsche Rijn De workshops worden gegeven door: Esther van

Nadere informatie

Samenvatting voor niet-ingewijden

Samenvatting voor niet-ingewijden voor niet-ingewijden Type 2 diabetes Diabetes is een ernstige chronische ziekte, die wordt gekenmerkt door te hoge glucosespiegels (de suikers ) in het bloed. Er zijn verschillende typen diabetes, waarvan

Nadere informatie

Diabetes: zo zit dat. Iedere dag krijgen 200 Nederlanders diabetes. Wat is het? Hoe herkent u het? Is het te genezen?

Diabetes: zo zit dat. Iedere dag krijgen 200 Nederlanders diabetes. Wat is het? Hoe herkent u het? Is het te genezen? Diabetes: zo zit dat Veelgestelde vragen en antwoorden Iedere dag krijgen 200 Nederlanders diabetes Wat is het? Hoe herkent u het? Is het te genezen? Wat is diabetes? Diabetes type 1, diabetes type 2 de

Nadere informatie

HET BELANGRIJKSTE OM TE WETEN OM MEER ZELFVERTROUWEN TE KRIJGEN

HET BELANGRIJKSTE OM TE WETEN OM MEER ZELFVERTROUWEN TE KRIJGEN HET BELANGRIJKSTE OM TE WETEN OM MEER ZELFVERTROUWEN TE KRIJGEN Gratis PDF Beschikbaar gesteld door vlewa.nl Geschreven door Bram van Leeuwen Versie 1.0 INTRODUCTIE Welkom bij deze gratis PDF! In dit PDF

Nadere informatie

DETOX/VASTENKUUR. 23 tot 30 april 2015 STILTEHOEVE DAMME IN SAMENWERKING MET

DETOX/VASTENKUUR. 23 tot 30 april 2015 STILTEHOEVE DAMME IN SAMENWERKING MET DETOX/VASTENKUUR 23 tot 30 april 2015 STILTEHOEVE DAMME IN SAMENWERKING MET Minder is meer Dat is de filosofie van de detox/vastenkuur. Minder eten om gewicht te verliezen, te verjongen, gezonder te worden,

Nadere informatie

Start 2016 goed met de 21 dagen Clean Meals Challenge. Met dagelijkse online coaching van celebribytrainer Guy van der Reijden.

Start 2016 goed met de 21 dagen Clean Meals Challenge. Met dagelijkse online coaching van celebribytrainer Guy van der Reijden. Start 2016 goed met de 21 dagen Clean Meals Challenge. Clean Meals 21 DAGEn CHALLENGE Doe mee en start op: Maandag 11 januari OF Maandag 18 januari Met dagelijkse online coaching van celebribytrainer Guy

Nadere informatie

30 DAGEN MASCHA MOOY O N L I N E P R O G R A M M A. "Mijn tips en meer" HOE OMGAAN MET BURN-OUT? Hoe patronen te doorbreken en jezelf sterker maken

30 DAGEN MASCHA MOOY O N L I N E P R O G R A M M A. Mijn tips en meer HOE OMGAAN MET BURN-OUT? Hoe patronen te doorbreken en jezelf sterker maken 30 DAGEN O N L I N E P R O G R A M M A HOE OMGAAN MET BURN-OUT? O C T O B E R 2 0 1 7 Hoe patronen te doorbreken en jezelf sterker maken MASCHA MOOY "Mijn tips en meer" I N F O R M A T I E F O L D E R

Nadere informatie

Activelifestyle. FIT-Guide

Activelifestyle. FIT-Guide Activelifestyle FIT-Guide Inleiding U wilt uw doel behalen, maar weet niet precies hoe. Deze FIT-Guide is er om u tips en een inside look van ons product te geven. Alleen training is niet het enige wat

Nadere informatie

Proefhoofdstuk Rookstopconsulent. www.centrumvoorafstandsonderwijs.be. www.centrumvoorafstandsonderwijs.be

Proefhoofdstuk Rookstopconsulent. www.centrumvoorafstandsonderwijs.be. www.centrumvoorafstandsonderwijs.be Proefhoofdstuk Rookstopconsulent Kom je cursus inkijken: Antwerpen, Frankrijklei 127, 2000 Gent, Elfjulistraat 39a, 9000 Hasselt, Simpernelstraat 27, 3511 Brussel, Timmerhoutkaai 4, 1000 +32 3 292 33 30

Nadere informatie

Ontwikkeling. Opleiding Persoonlijke Ontwikkeling

Ontwikkeling. Opleiding Persoonlijke Ontwikkeling Ontwikkeling Opleiding Persoonlijke Ontwikkeling Opleiding Persoonlijke Ontwikkeling Waarom? Ik heb het idee dat ik wel eens tekortschiet als het erom gaat anderen duidelijk te maken wat ik bedoel. Ik

Nadere informatie

OOK ZO N GEZONDE EETLUST?

OOK ZO N GEZONDE EETLUST? OOK ZO N GEZONDE EETLUST? dé specialist in arbeid en gezondheid Test: weet jij wat je eet? 1. Waar zitten meer calorieën in, in pasta of in aardappels? a Pasta b Aardappels 2. Wat is vetter, een kippenpoot

Nadere informatie

LEEFSTIJLCOACH LEEFSTIJLCOACH

LEEFSTIJLCOACH LEEFSTIJLCOACH ERKENDE REGISTER POST-HBO OPLEIDING OPLEIDING POST-HBO LEEFSTIJLCOACH LEEFSTIJLCOACH MOTIVERENDE TEKST Geaccrediteerd door: WELKOM BIJ DE LEEFSTIJLCOACH ACADEMY Wil je mensen helpen bij het maken van gezonde

Nadere informatie

Maak een vliegende start met je coachingspraktijk

Maak een vliegende start met je coachingspraktijk Groepscoachingsprogramma voor (startende) coaches Maak een vliegende start met je coachingspraktijk De coachingsopleiding is voltooid, je bent klaar om je coachingspraktijk op te zetten. Maar waar begin

Nadere informatie

Informatie. Dieetadvisering. Inhoud Dieetadvisering op maat Voedingsmail Cursussen

Informatie. Dieetadvisering. Inhoud Dieetadvisering op maat Voedingsmail Cursussen Informatie Tel. 0113 24 91 11 www.allevo.nl info@allevo.nl Meer informatie Voor meer informatie over dieetadvisering kunt u contact opnemen met de zorgcentrale van Allévo: 0113 24 91 11 of mail naar vodithuiszorg@allevo.nl.

Nadere informatie

HET CENTRUM VOOR GECOMBINEERDE LEEFSTIJL INTERVENTIE (GLI) VOOR MENSEN MET OVERGEWICHT, DIABETES TYPE 2 EN HART- EN VAATZIEKTEN

HET CENTRUM VOOR GECOMBINEERDE LEEFSTIJL INTERVENTIE (GLI) VOOR MENSEN MET OVERGEWICHT, DIABETES TYPE 2 EN HART- EN VAATZIEKTEN WORDT EIGENAAR LEEFSTIJL ALS MEDICIJN VAN JE VITALITEIT! HET CENTRUM VOOR GECOMBINEERDE LEEFSTIJL INTERVENTIE (GLI) VOOR MENSEN MET OVERGEWICHT, DIABETES TYPE 2 EN HART- EN VAATZIEKTEN WIE ZIJN WIJ? AM

Nadere informatie

E-zine Voor een Goede lijn

E-zine Voor een Goede lijn Hierbij ontvang je het gratis E-zine voor een Goede lijn, Veel leesplezier! Mijn doel is voor iedereen een gezonde leefstijl mogelijk te maken met een gezond gewicht. Gezond leven met een gezond gewicht

Nadere informatie

SPORTBEHANDELAAR. Versie 1

SPORTBEHANDELAAR. Versie 1 SPORTBEHANDELAAR Versie 1 Inhoudopgave 1. Organisatie 3 2. Algemene informatie bij de cursus 4 2.1 Toelatingscriteria 4 2.2 Doelgroep 4 2.3 Taal van lesgeven 4 2.4 Studiebelasting 4 2.4.1 Contacturen 4

Nadere informatie

Zelfmanagement. Project. Filmpje IZP 24-2-2014

Zelfmanagement. Project. Filmpje IZP 24-2-2014 Zelfmanagement Agenda: - Ervaring van 1 vd kartrekkers in het project, door Annelies - Filmpje IZP - Casus en zelfmanagement tools, door Ruth Project Ervaringen van Annelies Filmpje IZP Wat gaat goed,

Nadere informatie

ecourse Moeiteloos leren leidinggeven

ecourse Moeiteloos leren leidinggeven ecourse Moeiteloos leren leidinggeven Leer hoe je met minder moeite en tijd uitmuntende prestaties met je team bereikt 2012 Marjan Haselhoff Ik zou het waarderen als je niets van de inhoud overneemt zonder

Nadere informatie

WEEK VAN DE WERKSTRESS. Aanbod workshops Fysergo

WEEK VAN DE WERKSTRESS. Aanbod workshops Fysergo WEEK VAN DE WERKSTRESS Aanbod workshops Fysergo INHOUDS- OPGAVE WIE IS FYSERGO? WORKSHOPS CONTACTGEGEVENS Fysergo is een landelijk werkend advies- en interventiebedrijf op het gebied van duurzame inzetbaarheid.

Nadere informatie