CERTIFIED SUGARCHALLENGE COACH

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "CERTIFIED SUGARCHALLENGE COACH"

Transcriptie

1 Het geheim van een gezonde bloedsuikerspiegel Een koekje bij de koffie, bruine boterhammen met kaas en hagelslag, een groot bord aardappelen met groente en vlees, appelmoes, ontbijtkoek en een groot glas jus d orange. Zo maar een paar dingen die ik jarenlang dagelijks at en dronk. En met mij waarschijnlijk heel veel Nederlanders. Jarenlang hebben we gedacht dat dit een gezond en verantwoord voedingspatroon was. Recente onderzoeken en de ervaringen van de afgelopen decennia wijzen nu inmiddels toch in een andere richting. Ruim 40% van de Nederlanders is te dik en ongezond Nog nooit is het aantal mensen met overgewicht, diabetes, hart- en vaatziekten en andere chronische aandoeningen zo hoog geweest. Als we zo doorgaan is over een paar jaar meer dan de helft van de Nederlandse bevolking te dik en/ of chronisch ziek. Met alle gevolgen van dien. Geen probleem zul je nu misschien denken: Gewoon wat minder eten en meer bewegen en dan lost het zich vanzelf wel weer op. Toch? Helaas is dat niet helemaal het geval. Minder eten en meer bewegen alleen is een goede start, maar brengt je lichaam niet per definitie terug in balans. Je geeft het alleen wat minder brandstof en verbruikt wat meer energie waardoor je in eerste instantie wellicht gewicht verliest, maar zodra je lichaam de truc doorheeft zal er niet veel meer gebeuren. In de meeste gevallen komt het gewicht er daarna gewoon weer bij. Gelukkig is er een oplossing Een oplossing die gezonde bloedsuikerspiegel heet. Een gezonde bloedsuikerspiegel zorgt voor een optimaal werkende stofwisseling en een goede aanmaak van die hormonen die nodig zijn voor een optimale (vet)verbranding en levering van energie aan je lichaam. Hierdoor kan het lichaam heel snel weer de balans gaan herstellen waardoor je jouw gezonde gewicht bereikt en heel veel gezondheidsproblemen verdwijnen als sneeuw voor de zon.

2 Suikervrij leven en eten Tienduizenden mensen hebben inmiddels ontdekt dat een suikervrije leefstijl hen op weg helpt in de richting van een gezonde bloedsuikerspiegel. Toch is er voor het bereiken en behouden van een gezonde bloedsuikerspiegel meer nodig dan suikervrij eten alleen. Het gaat naast de juiste verhouding van de verschillende voedingsstoffen ook om factoren als stress, beweging en het halen van voldoening uit de dingen die je doet. Van dieetproducten en dieet eten naar voeding Persoonlijk geloof ik niet in diëten. Ik geloof in lekker (en liefst ook veel ) eten. In terug naar voeding zoals de natuur het heeft bedoeld en weg van de pakjes, bakjes en zakjes. Toch is dit voor veel mensen een enorme uitdaging. Daarom heb ik de 100% Suikervrij boeken geschreven en daarbij ter ondersteuning de Sugarchallenge programma s ontwikkeld. Tienduizenden mensen zijn hiermee inmiddels enthousiast aan de slag gegaan. Daarnaast ontvang ik ook heel veel verzoeken om persoonlijke begeleiding. Om zoveel mogelijk mensen te kunnen helpen op een manier die voor hen past, hebben we collega s nodig. Daarom is er vanaf nu de opleiding tot Certified Sugarchallenge Coach. Een speciale opleiding voor iedereen die zich graag wil specialiseren als leefstijl professional op het gebied van een gezonde bloedsuikerspiegel en suikervrije leefstijl. Als Certified Sugarchallenge Coach ben je straks net als ik een wegwijzer die mensen helpt om zonder dieet, maar met heerlijk eten en een gezonde leefstijl hun bloedsuikerspiegel in balans te brengen en hun gezondheid terug te vinden én te behouden! Namens het Sugarchallenge team verwelkom ik je graag als collega! Carola

3 Als Certified Sugarchallenge coach: - Ben je expert op het gebied van een gezonde bloedsuikerspiegel en kun je o jouw cliënten volgens de verschillende fasen van het Sugarchallenge programma vakkundig en professioneel ondersteunen bij het bereiken (en behouden) van een gezonde bloedsuikerspiegel, gezond gewicht en meer energie; o zelfstandig een persoonlijk, suikervrij voedingsmenu en leefstijl advies samenstellen; o jouw cliënten helpen bij het afkicken van hun suikerverslaving en andere ongezonde eetgewoontes; o benoemen welke factoren bij jouw cliënt de bloedsuikerspiegel uit balans brengen en weet je hoe jouw cliënt deze balans weer kan herstellen; o basistips geven over gezond sporten en bewegen; o jouw cliënten inzicht geven in en helpen bij het veranderen van patronen en gedragingen door middel van professionele coaching; - Ontvang je van ons kennis en tools om een succesvolle praktijk op te bouwen. Uiteraard dien je het nog steeds zelf te doen, maar we streven er in ieder geval naar om ervoor te zorgen dat je na afloop van de opleiding met een kant- en- klaar bedrijf- in- je- rugzak naar huis gaat, je hoeft het dan zoals gezegd alleen nog maar te doen. - Ontvang je van ons de mogelijkheid tot blijvende ondersteuning na de opleiding op het gebied van coaching en praktijkvoering. - Kun je na het afleggen van een succesvol examen als affiliate de Sugarchallenge programma s en producten voeren en verkopen. Coaching en begeleiding vanuit de praktijk Van alle Sugarchallenge coaches verwachten wij dat ze werken vanuit hun eigen praktijkervaring. Een voorwaarde voor deelname is dan ook dat je zelf het totale Sugarchallenge traject hebt doorlopen (Voorbereidingsprogramma, Basisprogramma en Vervolgprogramma en/ of het Sugarchallenge Large programma). Ervaring is belangrijk. Evenals het zo goed mogelijk voorleven van de door jou gegeven adviezen. Alleen dan kun je jouw cliënten optimaal begeleiden en weet je wat cliënten meemaken in bepaalde fasen van het programma.

4 De story behind the story Een goede coaching en begeleiding van jouw cliënten is de sleutel tot jouw succes. Immers: tevreden cliënten zijn de beste leveranciers van nieuwe cliënten. Daarom besteden we tijdens de opleiding heel veel aandacht aan het goed leren coachen van cliënten. Tijdens de coachmodules leer je een door de trainer ontwikkelde en beproefde coachmethodiek waarbij je niet alleen vrij snel ziet wat de story behind the story is, maar ook in een mum van tijd diep door kunt dringen in de belemmerende patronen van jouw cliënt. Hierdoor kun je jouw cliënt echt in beweging gaan zetten (en houden ). Je ontvangt tijdens de coachmodules: Praktische, toepasbare theorie over hoe mensen functioneren Praktijkvoorbeelden en oefeningen die je helpen om te leren zien wat jouw cliënt stuurt en wat hem of haar helpt om in beweging te komen en te blijven Praktisch toepasbare coaching methoden en technieken waarmee je ook (uiteraard) zelfstandig gaat oefenen Tips en tricks bij het coachen (onze geheime trucjes om mensen te helpen die in de praktijk zeer succesvol bleken te zijn) Inhoud en opzet van de opleiding De opleiding bestaat in totaal uit 10 dagen (5 keer een tweedaags trainingsweekend van een zondag en een maandag). Iedereen met een goede basiskennis van voeding en gezondheid kan aan deze opleiding meedoen. Let op: heb je deze kennis nog niet, dan is het mogelijk om deel te nemen aan de Basiscursus Voeding en Gezondheid. Meer informatie over deze cursus vind je op de Sugarchallenge-website. Tijdens de opleiding komen in ieder geval de volgende zaken aan bod: Kennis rondom het thema bloedsuikerspiegelmanagement, suiker en je gezondheid, suikerverslaving en de verschillende belangrijke hormonen, organen en lichaamssystemen in relatie tot een gezonde bloedsuikerspiegel. De verschillende factoren voor een gezonde bloedsuikerspiegel en hoe je herkent welke uit balans zijn (en hoe je ze weer in balans kunt brengen). Hoe stel je een voedingsprogramma samen voor een cliënt en hoe bouw je een bloedsuikervriendelijke maaltijd op. Welke voeding adviseer je wel en welke voeding adviseer je niet en waarom.

5 Coaching theorie, methoden en technieken: hieraan wordt in de opleiding veel aandacht besteed zodat je na afloop van de opleiding heel gericht en effectief jouw cliënten kunt begeleiden. Sporten en de bloedsuikerspiegel: wat gebeurt er in je lichaam als je gaat sporten, wat kun je wel doen en wat beter niet, hoe zit het met voeding rondom sporten, hoe bouw je een bloedsuikervriendelijk trainingsschema op en welke basisadviezen kun je geven aan je cliënten ten aanzien van sporten? Hoe zet je een succesvolle praktijk op: hoe neem je een anamnese af, het voeren van kennismakingsgesprekken, tariefstelling, indeling van de begeleiding van cliënten, gebruik van een website, promotie en reclame en allerhande overige zaken die komen kijken bij praktijkvoering en het maken van een startplan. Examens: na afloop van de opleiding wordt er een theorie en een praktijk examen afgenomen. Bij een voldoende voor het examen en indien voldaan is aan een aanwezigheidspercentage van minimaal 80%, de huiswerk opgaven en de betalingsverplichting, ontvang je jouw diploma. Mogelijkheid tot het volgen van aanvullende modules na de opleiding (deze zijn nog in ontwikkeling) Docenten/ trainers - Voeding, gezondheid en bloedsuikerspiegelmanagement: o Carola van Bemmelen, Food & Lifestylecoach en auteur van de 100% Suikervrij boeken over het afkicken van suikerverslaving en bereiken en behouden van een gezonde bloedsuikerspiegel. o Astrid Becks- te Winkel: Colonhydrotherapeut en Detox coach bij Time Out. - Coaching: Danny Vermeeren: Oprichter van Transformation & Ko BV, Hoofdtrainer en Mastercoach, verantwoordelijk voor de mentale ondersteuning tijdens de verschillende Sugarchallenge programma s - Sportmodule: Ronald Smit, allround personal trainer bij Pure Results. Mede ontwikkelaar van het Sugarchallenge Fitness programma en specialist in het begeleiden van sporters op hormonaal gebied. Ronald wordt ondersteund door Fleur van der Eijk en Jurre Mallee, beide personal trainers bij Boost Your Body. - Praktijkvoering en opbouw: Gertie Tuller, voedingsdeskundige en orthomoleculair gewichtsconsulent bij Jouw Leefstijl. Gertie heeft in drie jaar tijd een zeer succesvolle praktijk als voedingsdeskundige opgebouwd.

6 Investering De totale investering in de opleiding bedraagt 1.775,- incl. BTW. Daarnaast kun je ervoor kiezen om in drie termijnen te betalen van 625,- incl. BTW. Examen is bij dit bedrag inbegrepen, evenals een uitgebreide manual en koffie, thee en water tijdens de trainingsdagen. Investering voor een herexamen bedraagt 70,- per onderdeel. Wanneer gaan we van start? Opleidingsgroep 1: Najaar 2014 De opleiding wordt gehouden in de omgeving van Amersfoort. Er wordt les gegeven in 5 lesblokken op zondag en maandag van uur op de volgende datums: 2 en 3 november en 8 december en 11 januari en 2 februari en 16 maart 2015 Opleidingsgroep 2: Voorjaar 2015 De opleiding wordt gehouden in de omgeving van Amersfoort. Er wordt les gegeven in 5 lesblokken op zondag en maandag van uur op de volgende datums (let op: deze datums zijn nog onder voorbehoud): 8 en 9 februari en 9 maart en 20 april en 18 mei en 15 juni 2015 Herexamen voor beide groepen wordt gehouden op zondag 28 juni 2015

Welkom. bij Djoj training & opleiding

Welkom. bij Djoj training & opleiding Cursusprogramma najaar 2011 Welkom bij Bedrijven hebben te maken met snelle en complexe veranderingen. Dit is niet voor iedereen gemakkelijk. Sterker nog, het beroep dat op flexibiliteit en improvisatievermogen

Nadere informatie

Sugar Addiction Test

Sugar Addiction Test Sugar Addiction Test Hoe is het gesteld met jouw suikerverslaving? Ontdek het met deze test. SUGARCHALLENGE Is een initiatief van Food & Lifestylecoach Carola van Bemmelen Doe de Sugar Addiction test Ben

Nadere informatie

Jouw jaar, omdat je het verdient!

Jouw jaar, omdat je het verdient! Jouw jaar. Jouw jaar, omdat je het verdient! Ontwikkeling is een onderdeel van Hemels van der Hart en helpt organisaties, teams en individuen zicht te krijgen op hun volle potentie en deze meer in te zetten

Nadere informatie

Professional coach INZICHT. Wie zichzelf kent, kent iedereen. Proactief coachen: 1-jarige part-time Post-HBO Registeropleiding. - Chinees gezegde -

Professional coach INZICHT. Wie zichzelf kent, kent iedereen. Proactief coachen: 1-jarige part-time Post-HBO Registeropleiding. - Chinees gezegde - Proactief coachen: 1-jarige part-time Post-HBO Registeropleiding Professional coach Wie zichzelf kent, kent iedereen - Chinees gezegde - Inzicht in Wie ben ik en wat wil ik echt in het leven? Wat zijn

Nadere informatie

1 daagse training time-management

1 daagse training time-management Open oor Inschrijving een groep 1 daagse training time-management Slim Werken + Creatief Werken edere dag een SlimWerken.COM Julianapark 48-5 5046 GB Tilburg T 013-5770495 M 06-27326562 E contact@slimwerken.com

Nadere informatie

Vervolgopleiding Systemisch coachen

Vervolgopleiding Systemisch coachen Vervolgopleiding Systemisch coachen Al het persoonlijke is universeel Inzicht in Wie ben ik en wat wil ik echt in het leven? Wat zijn mijn drijfveren? Welke richting wil ik op? Hoe vind ik de balans tussen

Nadere informatie

workshops VOORjaar 2013 vind uw puzzelstukje en maak uw kennis compleet

workshops VOORjaar 2013 vind uw puzzelstukje en maak uw kennis compleet workshops VOORjaar 2013 vind uw puzzelstukje en maak uw kennis compleet Inhoud Voorwoord 3 Bedrijfsmatig Boekhouden voor de zelfstandige schoonheidsspecialist (1 dag) 4 Uzelf presenteren en leren netwerken

Nadere informatie

Vervolgopleiding NLP binnen coaching

Vervolgopleiding NLP binnen coaching Vervolgopleiding NLP binnen coaching Het is nooit te laat om een gelukkige jeugd te hebben - R. Bandler - Inzicht in Wie ben ik en wat wil ik echt in het leven? Wat zijn mijn drijfveren? Welke richting

Nadere informatie

Jaartraining Inspirator

Jaartraining Inspirator Jaartraining Inspirator 1 LIEFDE VREUGDE VRIJHEID Laat de Inspirator in je verschijnen Wat leuk dat je meer wilt weten over onze Jaartraining Inspirator! Het wordt een mooi jaar, met bijzondere, boeiende

Nadere informatie

Inhoud. Dankwoord... 250 Over de auteurs... 251 Bronnen... 252 Aanbevolen websites... 254 ...

Inhoud. Dankwoord... 250 Over de auteurs... 251 Bronnen... 252 Aanbevolen websites... 254 ... Inhoud... Voorwoord... 5 De basis... 8 Ontbijt... 52 Lunch... 60 Diner... 76 Tussendoortjes... 120 De tien gewoon gezonde geboden... 152 Gewoon gezonde voedingsmiddelen... 153 Etiketten lezen... 156 Meten

Nadere informatie

Workshops Gewoon gezond eten

Workshops Gewoon gezond eten Workshops Gewoon gezond eten Gewichtsconsulent Leidsche Rijn Online brochure: www.gewichtsconsulent- leidscherijn.nl/brochure Gewichtsconsulent Leidsche Rijn De workshops worden gegeven door: Esther van

Nadere informatie

5 GEHEIMEN OM MINIMAAL 100.000 TE VERDIENEN PER JAAR

5 GEHEIMEN OM MINIMAAL 100.000 TE VERDIENEN PER JAAR 5 GEHEIMEN OM MINIMAAL 100.000 TE VERDIENEN PER JAAR VOOR KENNISONDERNEMERS ZOALS COACHES, TRAINERS EN ADVISEURS DOOR LAURA BABELIOWSKY WWW.BOUWEENBLOEIENDBEDRIJF.NL OVER LAURA Laura Babeliowsky is één

Nadere informatie

Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig

Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig Grijp je Ambities Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig Je dromen verwezenlijken in 7 stappen. Grijp je ambities Brengt je dichterbij je ideaal Geeft je inzicht in jouw persoonlijke

Nadere informatie

het mooiste vak ter wereld e-quinoloog

het mooiste vak ter wereld e-quinoloog het mooiste vak ter wereld e-quinoloog Inhoudsopgave 5 inleiding 6 studieopbouw 8 niveau 1 10 niveau 2 14 niveau 3 17 uitgebreide inhoud per niveau 26 docenten praktisch 27 kosten e-quinoloog met e-quine.com

Nadere informatie

Communicatie & Leven

Communicatie & Leven Academie voor Communicatie & Leven Stef de Beurs - - - Erkend als onderwijsinstelling voor beroepsonderwijs: Inhoud Even voorstellen 3 Dagworkshop Spreken vanuit je Hart 4 Dagworkshop Speaking Circle de

Nadere informatie

Gezonde Lifestyle Voedingsspecial

Gezonde Lifestyle Voedingsspecial Gezonde Lifestyle Voedingsspecial Versie 2.3 Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd of openbaar worden gemaakt zonder toestemming van de schrijver. Tegen overtreders

Nadere informatie

Training Resultaatgericht Coachen

Training Resultaatgericht Coachen Training Resultaatgericht Coachen met aandacht voor zingeving Herken je dit? Je bent verantwoordelijk voor de gang van zaken op je werk. Je hebt alle verantwoordelijkheid, maar niet de bijbehorende bevoegdheden.

Nadere informatie

Bijlage bij lesbrief Pensioenworkshop Mañana

Bijlage bij lesbrief Pensioenworkshop Mañana Stichting Weet Wat Je Besteedt (WWJB) Extra uitleg en Q&A Bijlage bij lesbrief Pensioenworkshop Mañana Wat is pensioen? Tekst uit het filmpje Wist je dat je nu waarschijnlijk al pensioen opbouwt? Een klein

Nadere informatie

Maartje Voorbeeld 10.03.2014

Maartje Voorbeeld 10.03.2014 Maartje Voorbeeld 10.03.2014 Maartje Voorbeeld / 10.03.2014 / Inzetbaarheidsscan 2 Ben jij duurzaam inzetbaar? Blijf van waarde in de wereld van werk Iedereen wil graag gezond, productief en met plezier

Nadere informatie

Djoj programmakrant. Djoj: voedsel voor je ziel SEPTEMBER-DECEMBER 2015. Tantra Festival gaat over liefdevolle aandacht

Djoj programmakrant. Djoj: voedsel voor je ziel SEPTEMBER-DECEMBER 2015. Tantra Festival gaat over liefdevolle aandacht Djoj programmakrant SEPTEMBER-DECEMBER 2015 Psychosynthese: ontdek wie je bent Feng-Shui tips Energetisch Tantra Weg met je Relateren doe 3 voor je huis 5 coachen 6 Festival 11 verslaving 17 je zo 23 Djoj:

Nadere informatie

Interview Met Joris Schaping auteur Hoge Bloeddruk Stoppen Methode

Interview Met Joris Schaping auteur Hoge Bloeddruk Stoppen Methode Interview Met Joris Schaping auteur Hoge Bloeddruk Stoppen Methode O p t i m a l e G e z o n d h e i d. c o m Hoge Bloeddruk Direct Verlagen Interview Door: Jack Boekhorst - Initiatiefnemer / Coach OptimaleGezondheid.com

Nadere informatie

januari 2015 Adviesrapport het beweegplein De Nije Veste Averil Verberkmoes 1634852 Averil.verberkmoes@student.hu.nl Stage docent: Boudewijn Visscher

januari 2015 Adviesrapport het beweegplein De Nije Veste Averil Verberkmoes 1634852 Averil.verberkmoes@student.hu.nl Stage docent: Boudewijn Visscher januari 2015 Adviesrapport het beweegplein De Nije Veste Averil Verberkmoes 1634852 Averil.verberkmoes@student.hu.nl Stage docent: Boudewijn Visscher Stage Begeleider: Diek Scholten en Carl Verheijen Stage

Nadere informatie

100.000. 5 geheimen. om minimaal. per jaar te verdienen. voor ZZP-coaches, trainers en adviseurs

100.000. 5 geheimen. om minimaal. per jaar te verdienen. voor ZZP-coaches, trainers en adviseurs 5 geheimen om minimaal 100.000 per jaar te verdienen voor ZZP-coaches, trainers en adviseurs Laura Babeliowsky - Businesscoach Oprichter Bouw een Bloeiend Bedrijf Inhoudsopgave Over Laura...3 Waarom 100.000

Nadere informatie

WORKSHOPS VOORJAAR 2015. ANBOS Brancheorganisatie Schoonheidsverzorging

WORKSHOPS VOORJAAR 2015. ANBOS Brancheorganisatie Schoonheidsverzorging WORKSHOPS VOORJAAR 2015 ANBOS Brancheorganisatie Schoonheidsverzorging Inhoud Voorwoord 3 Bedrijfsmatig Zakelijke Facebook voor beginners 5 Marketing voor schoonheidssalons NIEUW! 6 Zakelijke Facebook

Nadere informatie

COMMUNICATIE training. effectief communiceren met iedereen

COMMUNICATIE training. effectief communiceren met iedereen COMMUNICATIE training effectief communiceren met iedereen Een training van COMMUNICERENENZO Mensen zijn belangrijk. Resultaten ook Mensen zijn belangrijk en waardevol. Resultaten worden behaald dankzij

Nadere informatie

14-daagse NLP Coach & Marketing Bachelor voor Personal Trainers te s-hertogenbosch

14-daagse NLP Coach & Marketing Bachelor voor Personal Trainers te s-hertogenbosch 14-daagse NLP Coach & Marketing Bachelor voor Personal Trainers te s-hertogenbosch De basisopleiding start dit najaar op 1 oktober 2011, en in het voorjaar op 3 maart 2012. Gedoceerd in 7 maal 2 dagen

Nadere informatie

De Superverbrander Methode

De Superverbrander Methode De Superverbrander Methode Kettlebell Workout Editie > Verminder buikvet > Train strakkere buikspieren > Ontwikkel een afgelijnder lichaam Jesse van der Velde Antwerpen, 2010 Inhoud De Superverbrander

Nadere informatie

WERKBOEK GEZONDE LEEFSTIJL. 12 stappenplan voeding & bewegen

WERKBOEK GEZONDE LEEFSTIJL. 12 stappenplan voeding & bewegen WERKBOEK GEZONDE LEEFSTIJL 12 stappenplan voeding & bewegen Géke van der Burgh Henri Cooiman Voorwoord Welkom, wat leuk dat je de moeite neemt om dit ebook te lezen over het ontwikkelen van een gezonde

Nadere informatie

Praktisch timemanagement voor managers

Praktisch timemanagement voor managers Praktisch timemanagement voor managers Wil je het volle potentieel uit jezelf en je team te halen? De 5 sleutels om richting te geven aan de werkwijzen van medewerkers en aan onderlinge samenwerking Stappenplan

Nadere informatie