N 1 APRIL 2014 VOLVOCARS.NL

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "N 1 APRIL 2014 VOLVOCARS.NL"

Transcriptie

1 N 1 APRIL 2014 VOLVOCARS.NL

2 WELKOM UW NIEUWE VOLVO S60 HET INTERIEUR ONZE ONTWERPVISIE PAGINA 01 PAGINA 04 PAGINA 08 PAGINA 10 SENSUS INTELLISAFE DRIVE-E R-DESIGN PAGINA 12 PAGINA 14 PAGINA 16 PAGINA 18 WELKE S60 BENT U? MAAK UW INTERIEUR PERSOONLIJK BEKLEDING LICHTMETALEN VELGEN PAGINA 22 PAGINA 26 PAGINA 24 PAGINA ACCESSOIRES 943 PAGINA FEITEN 916 EN CIJFERS PAGINA 36 VOLVO 2776 SERVICES PAGINA KLEUREN COVER

3 S60 WELKOM Lees meer op volvocars.nl 01 WIJ ZIJN VOLVO. BIJ ONS STAAN MENSEN VOOROP. Wat kunnen we doen om uw leven beter, eenvoudiger of comfortabeler te maken? Scandinavische ontwerpers gaan altijd uit van de persoon die een voorwerp gaat gebruiken en stellen vervolgens de vraag: Wat kunnen we doen om het leven van deze persoon beter, eenvoudiger of comfortabeler te maken? Deze filosofie passen we toe bij iedere auto die we ontwerpen. Wij beginnen aan ons ontwerp met u als uitgangspunt, terwijl bij andere fabrikanten het menselijke aspect in eerste instantie ondergeschikt is aan de technologie. Wij begrijpen wat u nodig heeft en gebruiken onze technische kennis om uw leven eenvoudiger, beter, veiliger en mooier te maken. Vorm volgt immers functie. Wie een auto ontwerpt met mensen in gedachten, maakt van nature iets moois. Bij ons staan mensen daarom voorop. Wij willen dat u zich iedere dag weer goed voelt wanneer u naar onze auto s kijkt en erin wegrijdt. De bovenstaande filosofie heeft tijdens onze 86-jarige geschiedenis al tot veel innovaties geleid. De driepuntsgordel in uw huidige auto? Dat is een uitvinding van ons uit Al vanaf het begin erkennen we de milieuproblemen en houden we er rekening mee. De lambdasonde, een sensor die uitlaatgassen meet, de uitstoot verlaagt en de prestaties en zuinigheid verhoogt, is een oplossing die we in 1976 op de markt hebben gebracht. U vindt wereldwijd geen auto met benzinemotor meer zonder.

4 In Zweden is mooi design een manier van leven, geen luxe.

5 Het gaat echter niet alleen om het grote geheel. Wij vinden details net zo belangrijk, want die beïnvloeden hoe u zich voelt, iedere dag opnieuw. Neem nu onze stoelen. Rond 1960 vroegen we een gesprek aan met een aantal orthopedisch chirurgen van de Technische Universiteit Chalmers in Göteborg. Ze vroegen zich af waarom een groep auto-ontwerpers hen wilde spreken. Nog nooit had iemand eraan gedacht om orthopedisch chirurgen om advies te vragen bij het ontwerpen van autostoelen. De ergonomische ontwerpen die hieruit zijn voortgekomen, hebben onze auto s wereldfaam opgeleverd vanwege hun uitstekende comfort op lange afstanden. Net als alle vakmensen in Scandinavië gebruiken we alleen de beste materialen, zoals het ultrasterke Boron-staal in onze veiligheidskooien. In het interieur van onze auto s werken we met natuurlijke, authentieke materialen niet omdat dit trendy is, maar omdat u zich goed voelt wanneer u ze aanraakt en omdat ze beter zijn voor uw gezondheid. Een mooie ervaring voor u creëren, is voor ons heel natuurlijk. Want in Zweden is mooi design een manier van leven, geen luxe.

6 S60 UW NIEUWE S60 Lees meer op volvocars.nl 04 DE NIEUWE VOLVO S60. WE NEMEN EEN OMWEG NAAR HUIS. We hebben de rijeigenschappen, het ontwerp en de instrumenten van de auto verbeterd met een aanzienlijk aantal updates. U zult elk excuus aangrijpen om achter het stuur te kruipen. Bent u het type bestuurder dat op weg naar huis liever de B-wegen opzoekt dan over de snelweg rijdt? Simpelweg omdat u aan het einde van de dag nog even wilt genieten? Dan hadden we u in gedachten toen we onze nieuwe S60 ontwierpen. Geniet van een intuïtieve, natuurlijke rijervaring, verpakt in modern Scandinavisch ontwerp. Met al het comfort dat u van Volvo mag verwachten.

7

8 Wanneer u na een bocht versnelt Is het alsof hij uw gedachten leest.

9 Alles draait om uw rijstijl en met het Four-C chassis heeft u keuze uit drie verschillende standen. Comfort en Sport spreken voor zich; Advanced geeft uw auto optimale grip. En u kunt op ieder gewenst moment met één druk op de knop van modus wisselen. LEES MEER OP VOLVOCARS.NL We hebben ons bij de nieuwe S60 vooral gericht op de natuurlijke rijdynamiek, zodat zijn acties direct aansluiten op uw wensen. Wanneer u bijvoorbeeld na een krappe bocht versnelt, volgt uw S60 met bijna telepathische precisie de lijn die u kiest. Bestuurders kunnen genieten van Corner Traction Control, een systeem dat gebruikmaakt van Torque Vectoring en de neiging tot onderstuur vermindert door precies de juiste hoeveelheid kracht en remkracht toe te passen op de binnenste en buitenste wielen wanneer u na een bocht versnelt. Dit is vooral handig wanneer u vanaf een inrit in snel verkeer moet invoegen. Daarnaast valt of staat de handling van een auto met een goed chassis. Als eigenaar van de S60 heeft u de keuze uit vier types: Touring, Dynamic, Four-C en R-Design Sport. We hebben duizenden uren besteed aan het perfectioneren en verfijnen ervan. We denken dat u blij zult zijn met het resultaat: een responsieve, gecontroleerde rijervaring, welke optie u ook kiest.

10 S60 HET INTERIEUR Lees meer op volvocars.nl 08 Houdt u van rijden, bestel dan onze nieuwe schakelpaddles. U kunt niet alleen sneller schakelen, maar doordat u uw handen aan het stuur houdt, heeft u ook altijd volledige controle. Naast zijn dynamische handling biedt de S60 het comfort dat u van een luxe auto verwacht. We zijn beroemd om onze stoelen, zegt Stefan Sällqvist, productmanager van de S60. Daar wordt nooit op bezuinigd. We zijn trots op de nieuwe sportstoelen. Ze zien er fantastisch uit en u zit van uw dijen tot uw schouders veilig en comfortabel. Dankzij het beroemde ergonomische ontwerp van Volvo kunt u urenlang rijden zonder moe te worden.

11 ONZE NIEUWE SPORTSTOELEN ZIJN AL EVEN PAKKEND ALS DE HANDLING.

12

13 S60 ONZE ONTWERPVISIE Lees meer op volvocars.nl 11 Vorm volgt functie: hij ziet er net zo goed uit als hij rijdt. Wanneer u over de snelweg rijdt en in uw achteruitkijkspiegel een indrukwekkende verschijning ziet naderen, is dat onze nieuwe S60. We hebben de S60 nog opvallender gemaakt met gefocuste, doelgerichte koplampen, vertelt onze Senior Exterior Designer Peter Reuterberg. We dachten bij het ontwerpen van het gezicht van de auto aan de ogen van een wolf. De S60 heeft een zelfverzekerde, geconcentreerde blik, als een sterk dier dat zijn eigen krachten zo goed kent dat hij je kan onderwerpen zonder zijn tanden te hoeven ontbloten. We hebben de horizontale lijnen aan de voorkant van de S60 benadrukt met een bredere grille, horizontale chromen balken en laaggeplaatste LED-dagrijverlichting die de auto een opvallend uiterlijk geven en zijn goede wegligging benadrukken, voegt Exterior Design Manager Steve Potter toe. En geheel in lijn met onze Scandinavische achtergrond hebben we zelfs de kleinste details uitgedacht voor zo min mogelijk visuele ruis. We hebben alles weggewerkt wat van de elegante, ruimtelijke oppervlakken van de S60 zou kunnen afleiden. Zelfs de sproeikoppen zijn onder de kap verborgen. De radarkap is glimmend zwart geverfd en is vrijwel onzichtbaar. Het chromen frame rond de grille ontbreekt, wat zijn sportieve, moderne karakter benadrukt. En we hebben hem een grotere Iron Mark gegeven, het iconische logo van Volvo, waardoor hij een nog zelfverzekerder uitstraling heeft. Hij is er trots op Volvo te zijn. Uw nieuwe S60 is leverbaar met fraaie, geïntegreerde uitlaatpijpen. Ze blijven perfect op hun plaats, ondanks dat ze 25mm uitzetten zodra de motor op bedrijfstemperatuur is. Dat is ware Scandinavische precisie-engineering. KIJK VOOR MEER BIJZONDERE DESIGNKENMERKEN VAN DE S60 OP VOLVOCARS.NL

14 7 FULL SONIC SOUND Bij Volvo vinden we dat u van de ultieme geluidservaring moet kunnen genieten. We hebben daarom het ultramoderne Premium Sound ontwikkeld met Harman Kardon. De versterker, inclusief twaalf high-fidelity luidsprekers, is voorzien van Dirac Live, de volgende generatie versterkingssoftware. Met zijn realistische podiumsound en versterkte bas biedt dit geluidssysteem een ongeëvenaarde geluidservaring voor alle inzittenden dat bovendien eenvoudig op externe mediaspelers kan worden aangesloten. LEES MEER OP VOLVOCARS.NL Ons fraaie, hoge resolutie instrumentenpaneel biedt de keuze uit drie instellingen voor uw Adaptief TFT Crystal instrumentenpaneel en Sensus-scherm Elegance, Eco en Performance.

15 S60 SENSUS Lees meer op volvocars.nl 13 Volvo Sensus. U heeft de controle, uiteraard. Aangezien u uw tijd grotendeels in de bestuurdersstoel van uw Volvo doorbrengt, hebben we een schitterende ruimte rondom u gecreëerd. Alle instrumenten en knoppen zijn zo gebruiksvriendelijk en intuïtief mogelijk. Deze aanpak verbindt u en uw auto met de buitenwereld. We noemen het Sensus. Ons fraaie, nieuwe Adaptief TFT Crystal instrumentenpaneel is het nieuwste voorbeeld van die filosofie. U beschikt niet alleen over alle informatie die u nodig heeft zonder te worden overspoeld met gegevens, maar u heeft ook de keuze uit drie instellingen Elegance, Eco en Performance. En het mooiste is dat de displayinstellingen synchroniseren met het 7" Sensus-scherm in uw dashboard: zodra u het displaythema aanpast, verandert de kleur van uw Sensus-scherm direct mee. Maar er is meer: met onze Sensus Connect-oplossingen verandert u het 7" scherm in uw dashboard in een online infotainmentsysteem dat toegang biedt tot TuneIn internetradio met zenders wereldwijd en tal van handige, leuke apps. Voeg daar Sensus Navigation aan toe en u heeft direct toegang tot uitgebreide wegenkaarten. Als onderdeel van het Mapcare programma zijn er gratis updates om u van de laatst beschikbare navigatie te voorzien. En met 3D-navigatie wordt het nog eenvoudiger om uw bestemming te vinden. De Sensus-ervaring is op zijn best wanneer u Sensus Connect en Sensus Navigation bundelt met Volvo On Call. Volvo On Call biedt een uitstekende 3G-verbinding door gebruik te maken van uw geïntegreerde dakantenne. Zo creëert u eenvoudig een Wi-Fi-hotspot voor al uw online apparatuur. Bovendien bevat Volvo On Call onze innovatieve smartphone app waarmee u op afstand met uw auto communiceert. Of u nu op koude winterochtenden thuis bent of op een luchthaven aan de andere kant van de wereld: de Volvo On Call app wordt uw dagelijkse verbinding met uw auto om deze voor te verwarmen, een adres naar uw navigatie te versturen, uw benzinepeil en locatie te controleren en nog veel meer. Maar we zouden onze Zweedse designwaarden geen eer aandoen als we alleen mooie displays, schermen en apps ontwierpen. Trouw aan onze passie voor vormgeving hebben we al net zo veel zorg besteed aan de bedieningselementen van uw Volvo, zoals de iconische zwevende middenconsole met de karakteristieke klimaatregelingsknoppen. En in het donker geeft onze verlichte versnellingspook net wat extra sfeer aan uw nachtelijke ritten.

16 S60 INTELLISAFE Lees meer op volvocars.nl 14 ZEG, HEBBEN WE HET AL GEHAD OVER VEILIGHEID? Auto s worden bestuurd door mensen, zeiden onze oprichters, dus is en blijft veiligheid het uitgangspunt bij alles wat we bij Volvo maken. In 1927 besloten onze oprichters Assar Gabrielsson en Gustaf Larson degelijke auto s te gaan fabriceren die waren opgewassen tegen de ruige Zweedse landwegen. Maar sterk alleen was niet genoeg ze hadden ook een visie: Auto s worden bestuurd door mensen. Het uitgangspunt bij alles wat we bij Volvo maken, is en blijft daarom veiligheid. Ons doel is ervoor te zorgen dat tegen 2020 niemand meer ernstig gewond raakt of omkomt in een nieuwe Volvo. We denken dat onze oprichters zich daar wel in konden vinden. Om dit doel te bereiken en om trouw te blijven aan onze filosofie om uw leven gemakkelijker te maken is de S60 voorzien van een reeks intuïtieve veiligheidstechnologieën. Ze ondersteunen u bij uw dagelijkse ritten, beschermen u bij ongevallen en streven ernaar die te voorkomen. We noemen het IntelliSafe. We weten dat S60-eigenaren van autorijden houden. In een wereld met steeds drukkere wegen staat u echter voortdurend bloot aan de fouten van anderen. Daarom biedt IntelliSafe een aantal slimme technologieën, zoals City Safety, Collision Warning met Full Auto Brake, Pedestrian Detection en Cyclist Detection. Lane Keeping Aid helpt u veilig in uw rijbaan te blijven door het stuur te laten trillen en zonodig automatisch bij te sturen indien uw auto ongewenst te dicht bij de wegmarkering komt. Het is goed om te weten dat uw S60 u niet alleen beschermt, maar ook actief ondersteunt. Zoals met Permanent Adaptief Grootlicht, waarmee u altijd met grootlicht kunt rijden. Zodra er een tegenligger aankomt (of wanneer u een auto van achteren nadert), voorkomt het systeem dat de bestuurder wordt verblind door alleen het gedeelte te dimmen dat nodig is. Een andere technologie van IntelliSafe is onze Electronic Stability Control (ESC). Zodra er een risico is dat uw S60 aan stabiliteit verliest, past ESC precies de juiste hoeveelheid remkracht toe op één of meer wielen en neemt het motorvermogen af om te voorkomen dat u in een slip raakt. U zult het waarschijnlijk niet eens merken. Dat geeft niets, we doen gewoon ons werk.

17 In de stad kan City Safety voorkomen dat u op uw voorganger botst zodra die onverwacht stopt. Dit geavanceerde IntelliSafe-systeem werkt bij snelheden tot 50 km/u. Het systeem detecteert een naderende botsing en zet automatisch het remsysteem in werking. We hebben ons Blind Spot Information System (BLIS) verder verbeterd: het waarschuwt u via radartechnologie voor auto s die in uw dode hoek rijden. Cross Traffic Alert waarschuwt voor auto s die u niet ziet wanneer u wegrijdt uit een krappe parkeerplek. Omdat ook andere weggebruikers ons dierbaar zijn, houden Pedestrian en Cyclist Detection met Full Auto Brake in de gaten of er mensen voor uw auto lopen en fietsen. Kunt u niet op tijd remmen, dan doet het systeem het voor u.

18 S60 DRIVE-E Lees meer op volvocars.nl 16 Drive-E vormt het hart van al onze modellen. Het is onze totaalaanpak voor duurzaam rijden. De innovatieve denkwijze achter een reeks technologieën die uw efficiency verhogen en uw verbruikskosten verlagen zonder dat u inlevert op uw rijplezier. Het nieuwste voorbeeld van onze Drive-E filosofie zijn de Drive-E motoren met een zeer lage emissiewaarde. De efficiënte Drive-E aandrijving is opgebouwd uit gloednieuwe compacte en krachtige motoren en een innovatieve automaat. Voor de S60 varieert de keuze van een 2.0 liter D4 turbodiesel met 133kW (181pk) tot een T6 225kW (306pk) benzinemotor. De compacte motoren zijn perfect afgestemd op de nieuwe, innovatieve achttraps automaat. Samen vormen motor en transmissie een aandrijving die nog meer efficiency biedt en een buitengewone rijervaring oplevert. Bovendien kan onze intelligente ECO+ functie het brandstofverbruik met wel vijf procent verlagen. Onderdeel van onze Drive-E filosofie zijn onze start/stop-technologie en ons systeem voor energieterugwinning. Drive-E staat ook voor recyclebaarheid en duurzaam produceren. Zo draait onze fabriek in Zweden puur op schone, hydro-elektrische energie. Dit alles maakt de milieubewuste mobiliteit van Drive-E tot een centraal onderdeel van onze filosofie.

19 WIJ VINDEN DUURZAAM RIJDEN SPANNEND. U STRAKS OOK.

20 S60 R-DESIGN Lees meer op volvocars.nl 18 Voor een eigen, sportieve uitstraling biedt R-Design schitterend vormgegeven lichtmetalen velgen en unieke spiegelkappen in Silk Metal finish. De sportieve achterdiffusor vergroot de dynamische aanwezigheid van uw auto, en de verchroomde dubbele uitlaat van R-Design is de perfecte finishing touch voor de buitenkant van uw S60.

21 Kijkt u misschien naar mij? Mooi zo. Wilt u de dynamische persoonlijkheid van uw S60 nog sterker maken? Dan is er de Volvo S60 R-Design, met tal van opties om uw Volvo van een sportief, uniek profiel te voorzien. R-Design is echter veel meer dan een cosmetische ingreep. Net als voor het Scandinavische ontwerp geldt ook hier: vorm volgt functie. Een R-Design S60 heeft een versterkt sportchassis en directer stuurgedrag, zodat u onderweg nog meer kunt genieten.

22 S60 R-DESIGN Lees meer op volvocars.nl 20 R-Design gaat aan de binnenkant verder. Om te beginnen met de ondersteunende sportstoelen met Nubuck textiel en leder. Vervolgens is er het exclusieve R-Design stuur en de sportpedalen. De verlichte soft-touch versnellingspook voor automaten, het unieke blauwe digitale instrumentencluster en de aangepaste ledverlichting zorgen voor een complete R-Design ervaring.

23

24

25 S60 WELKE S60 BENT U? Lees meer op volvocars.nl 23 WELKE S60 BENT U? Uw Volvo wordt speciaal voor u gebouwd. U kunt dus in ruime mate de uitrusting zelf bepalen. Onafhankelijk van elkaar kiest u de motor en het uitrustingsniveau. De standaarduitrusting mag dan al bijzonder compleet zijn, wij bieden de mogelijkheid om uw auto perfect af te stemmen op uw behoeften aan de hand van een uitgebreid assortiment van extra s (af fabriek of gemonteerd door uw Volvo-dealer). Om de keuze te vergemakkelijken, zijn er aantrekkelijke varianten (Momentum, Summum & R-Design) evenals combinaties van bepaalde extra s, namelijk de Lines. U kunt verschillende Lines met elkaar combineren of ze naar smaak aanvullen met specifieke extra s. En dan moet het beste nog komen: plaatsnemen achter het stuur van uw nieuwe Volvo.

26 S60 MAAK UW INTERIEUR PERSOONLIJK Lees meer op volvocars.nl 24 Uw S60 is uw thuis weg van huis. Geef hem uw signatuur.

27 Kiest u voor een S60, dan kiest u standaard voor een elegant interieur met een superieure afwerking in Silk Metal op de luchtroosters tot de fraaie bekleding op de deurstijlen. Onze Comfort-stoelen zijn leverbaar in Mellbystrand textiel, Tylösand T-Tec/textiel of leder. Onze nieuwe lederen sportstoelen bieden u het legendarische Volvo-comfort en houden u ook in scherpe bochten veilig op uw plaats. De schakelpaddles, die u met één vingerbeweging kunt bedienen en ervoor zorgen dat u uw handen niet van het stuur hoeft te halen, zorgen voor nog meer controle. Kies ook voor ons verwarmbaree stuur om op koude ochtenden uw handen te verwarmen. En dankzij onze voorruitverwarming hoeft u nooit meer buiten in de vrieskou ijs van uw ruit te krabben. Eenmaal op de bestuurdersstoel kunt u genieten van het nieuwe, leesvriendelijke Analogue Instrument Cluster of als u dat liever heeft, het nieuwe Adaptief TFT Crystal Instrumentenpaneel. LEES MEER OP VOLVOCARS.NL

28 Leder met sportstoelen, 3361 Offblack in Anthracite Black interieur met Inscription Charcoal hemelbekleding Leder met sportstoelen, 336P Soft Beige in Anthracite Black interieur met Inscription Charcoal hemelbekleding Leder met sportstoelen 331T Soft Beige in Sandstone Beige interieur met Soft Beige hemelbekleding Urbane Wood Brushed aluminium Piano Black R-Design

29 S60 BEKLEDING Lees meer op volvocars.nl 27 Leder met sportstoelen, 3363 Beechwood Brown/Offblack in Anthracite Black interieur met Inscription Charcoal hemelbekleding R-Design Nubuck textiel/ geperforeerd leder, 3R60 Charcoal/Offblack in Anthracite Black interieur met Inscription Charcoal hemelbekleding R-Design leder/ geperforeerd leder, 3T60 Offblack in Anthracite Black interieur met Inscription Charcoal hemelbekleding EEN GREEP UIT ONS AANBOD GA VOOR EEN COMPLEET OVERZICHT VAN ONZE INTERIEURS NAAR: VOLVOCARS.NL

30 Titania, 8x18", Diamond Cut/Glossy Black

31 S60 LICHTMETALEN VELGEN Lees meer op volvocars.nl 29 Artio, 8x19" Diamond Cut/Matt Tech Black Inscription Bor, 8x19" Diamond Cut/Matt Iron Stone Inscription Bor, 8x19" Diamond Cut/Glossy Tech Black Ixion II, 8x19" Diamond Cut/Matt Black Freja, 8x18" Diamond Cut/Matt Dark Grey Freja, 8x18" Diamond Cut/Light Grey Ixion, 8x18" Diamond Cut/Dark Grey Modin, 8x18" Diamond Cut/Glossy Black Modin, 8x18" Diamond Cut/Matt Iron Stone Modin, 8x18" Diamond Cut/Matt Terra Bronze Sleipner, 8x18" Black Chrome Ymir, 8x18" Light Light Grey (lichtgewicht) Sadia, 8x17" Silver Pandora, 7x17" Silver Rex, 7x17" Silver Bright Hera, 7x16" Silver

32 S60 ACCESSOIRES Lees meer op volvocars.nl 30 PAS UW S60 AAN OP UW LEVEN. Het leukste aan een nieuwe Volvo kopen, is uw eigen stempel erop drukken. Dat kunt u doen door accessoires te kiezen die aansluiten op uw smaak en uw manier van leven. Stylingaccessoires exterieur. Dit model is voorzien van een decor spoiler voor, side scuff plates en skidplate achter met dubbele uitlaat, leverbaar in Matt Silver, Iron Stone of Terra Bronze lak. De Modin 8x18" velgen zijn leverbaar in Diamond Cut/Glossy Black, Diamond Cut/Matt Iron Stone of Diamond Cut/Matt Terra Bronze. GA VOOR MEER INFORMATIE OVER ACCESSOIRES NAAR VOLVOCARS.NL/ACCESSOIRES

33

34

35 S60 ACCESSOIRES Lees meer op volvocars.nl 33 Park Assist Camera, Front Blind View. Niets is lastiger dan wegrijden uit een krappe uitrit of van een onoverzichtelijke kruising. Met onze parkeerhulpcamera Front Blind View willen we het u gemakkelijker maken. Hiermee kunt u links en rechts om de hoek kijken met een blikveld van 180. Park Assist Camera achter. Achteruit indraaien in een krappe parkeerplek kan een stressvolle aangelegenheid zijn. Zou het niet handig zijn om ogen in uw rug te hebben? Volvo biedt u die bovennatuurlijke gave met een gemonteerde camera in de achterklep, waarmee u precies ziet wat er zich achter de auto afspeelt. Fietsdrager op trekhaak gemonteerd voor 1 2 fietsen. Onze nieuwe, compacte fietsdrager is zeer gebruiksvriendelijk, geschikt voor twee fietsen en in twee eenvoudige stappen op uw trekhaak te monteren is. En wanneer u de houder niet gebruikt, bergt u hem eenvoudig op in uw auto of thuis. Omkeerbaar kinderzitje (9 25 kg). Dit flexibele, tegen de rijrichting in geplaatste kinderzitje is geschikt voor kinderen van 9 maanden tot 6 jaar. Het wordt met de veiligheidsgordel bevestigd en is eenvoudig aan te passen voor optimaal comfort en veiligheid. Rear Seat Entertainmentmultimediasysteem met twee 8" touchscreens en twee spelers. Uw passagiers op de achterbank zullen als nooit tevoren genieten met ons gloednieuwe entertainmentsysteem met twee dvd-spelers en lcd-schermen. Dankzij de ingangen voor usb-sticks, SD-kaarten, mp3-spelers en andere AUX-ingangen kunt u elke gewenste externe bron aansluiten. Inclusief draadloze hoofdtelefoons en één afstandsbediening. VOLVO CAR LIFESTYLE COLLECTION KIJK VOOR MEER ACCESSOIRES OP VOLVOCARS.COM/COLLECTION

36 ZWEDEN ZIJN SERVICEGERICHT

37 S60 VOLVO SERVICES Lees meer op volvocars.nl 35 Volvo denkt altijd vanuit mensen. Dat zit in het DNA van Volvo. Dat is wat ons anders maakt. Dit principe vormt de kern van onze ontwerpen, onze innovaties en van onze service. Het is de reden waarom mensen kiezen voor onze auto s. Volvo staat dan ook voor zorgeloos genieten, afgestemd op uw wensen als Volvo-rijder. Volvo Card: MET DE VOLVO CARD HEEFT U RECHT OP DE PRIVILEGES VAN HET VOLVO CARD PROGRAMMA: 24/7 Volvo Assistance wegenhulp binnen Europa; Aanbiedingen en arrangementen; Het Volvo Magazine MYVOLVO. Voor meer informatie: Volvo Car Finance: SOLIDE FINANCIERINGS- MOGELIJKHEDEN: Uw wensen en mogelijkheden samengebracht in één passende constructie. Van Huurkoop tot en met het Volvo Investeringsplan. Helderheid, scherpe tarieven en een complete afhandeling van uw aanvraag. Geniet van financieren met bewegingsvrijheid. Volvo Rent: EEN HUURAUTO DIE U PAST: Alleen een Volvo kan een Volvo vervangen. Is uw eigen Volvo tijdelijk onder de hoede van de Volvo-dealer, dan is uw mobiliteit op Volvoniveau gewaarborgd. Een tijdelijke Volvo huren kan natuurlijk ook tot een proefrit uitgroeien, die u tot een aantal dagen kunt verlengen in de Volvo die u past. Volvo Assistance: WEGENHULP MET VOLVO-MANIEREN: 24 uur per dag, 7 dagen in de week directe hulp in heel Europa. Kosteloos. Oók bij benzine i.p.v. diesel tanken, lekke band, sleutels kwijt e.d. Voorwaarde is dat uw Volvo minimaal één keer per jaar het voorgeschreven onderhoud krijgt bij de Volvo-dealer. Volvo Car Insurance: DE ZEKERHEID DAT UW VOLVO PUUR VOLVO BLIJFT: Volvo s eigen autoverzekering. Een verzekering waar u niets van merkt totdat u deze nodig heeft. Soepele en directe afhandeling met de online webapplicatie, uitgebreide dekkingen, gunstige nieuwwaarderegeling en reparaties bij uw eigen Volvo-dealer mét originele Volvoonderdelen. En dat alles met een scherpe premie. Een bewuste keuze als u voor zekerheid gaat. Volvo Direct Service: WEL ZO GEMAKKELIJK: Kleine ongemakjes, zoals een ruitenwisserblad of lampen vervangen, moeten snel verholpen kunnen worden. Ook op zaterdag, en liefst direct. Direct Service lost het op terwijl u van een kopje koffie geniet. Wilt u in recordtijd weer weg? Neemt u dan even contact op met uw Volvo-dealer. Volvo Car Lease: DE PERSOONLIJKE AANPAK VAN LEASEN: Service, gemak en flexibiliteit standaard in uw leaseconstructie? Volvo Car Lease combineert deze aspecten met bedrijfszekere leaseconstructies zodat u kunt genieten van uw Volvo. Uw Volvo-dealer adviseert u graag over bijvoorbeeld een Nett Operational Lease of Full Operational Lease constructie. Volvo Service 2.0: SERVICE DIE VERDER GAAT: Uw Volvo-dealer maakt u het leven graag zo gemakkelijk mogelijk. Mede daarom biedt hij u Service 2.0. Service die verder gaat. Met o.a. gratis software-updates bij een onderhoudsbeurt. Dit krijgt u alleen bij de Volvo-dealer! Daarnaast krijgt uw Volvo een jaar lang Volvo Assistance, onze Europese wegenhulp. Volvo Schadeherstel: ZO GOED ALS EEN NIEUWE VOLVO: Het Volvo Erkend Schadeherstelbedrijf regelt schade snel, uitermate vakkundig en handelt alles perfect af. De moderne, deels digitale techniek eist hoogwaardige Volvo-componenten, de kennis van Volvo-experts en specifieke faciliteiten. Uw Volvo krijgt dan ook zijn oorspronkelijke veiligheidsniveau terug, met 4 jaar garantie. U kunt ook bij de Volvo-dealer terecht voor Volvo Non-Stop Ruitreparaties.

38 T6 AWD R-Design Polestar T6 AWD Motortype: 3,0L I6 benzine twin-scroll turbo 3,0L I6 benzine twin-scroll 1484 turbo 2,0L I4 benzine supercharged/ turbo Transmissie: Zes versnellingen met Geartronic Zes versnellingen met Geartronic Acht versnellingen met Geartronic Max. vermogen kw/pk/min. 242 (329) (304) (306) Max. koppel, Nm/min. 480/ / / Acceleratie / sec km/u /5,7 /5,9 /5,92097 Topsnelheid /250 /250 /230 Brandstoftank, liters 67,5 67,5 67,5 Zuinigheidscategorie Euro 5 Euro 5 Euro 6 T6 T5 T4 T3 Motortype: 2,0L I4 benzine turbo 1,6L I4 benzine turbo 1,6L I4 benzine turbo Transmissie: Acht versnellingen met Geartronic Zes versnellingen handgeschakeld of zes versnellingen Powershift Zes versnellingen handgeschakeld of zes versnellingen Powershift Max. vermogen kw/pk/min. 180 (245) (180) (150) 5700 Max. koppel, Nm/min. 350/ / / Acceleratie / sec km/u /6,3 8,3/9,0 9,4/10,2 Topsnelheid / / /210 Brandstoftank, liters 67,5 67,5 67,5 Zuinigheidscategorie Euro 6 Euro 5 Euro 5 Verbeter de prestaties van uw S60 met de Polestar Performance-software. Polestar is onze racepartner. We maken gebruik van hun expertise op het raceparcours om de efficiency en prestaties van onze motoren voortdurend te verbeteren. KIJK VOOR MEER INFORMATIE OP VOLVOCARS.NL/POLESTAR

39 S60 FEITEN 916EN CIJFERS Lees meer op volvocars.nl D5/D5 AWD R-Design Polestar D5/D5 AWD Motortype: 2,4L I5 common-rail twin-turbodiesel 2,4L I5 common-rail twin-turbodiesel Transmissie: Zes versnellingen handgeschakeld of zes versnellingen Powershift Max. vermogen kw/pk/min. 169 (230) (215) 4000 Zes versnellingen handgeschakeld of zes versnellingen Powershift Max. koppel, Nm/min. 470/ (440 auto)/ (3000 auto) Acceleratie / sec km/u 7,2/7,4 (7,4 AWD) 7,4/7,6 (7,6 AWD) Topsnelheid 230/230 (225 AWD) 230/230 (225 AWD) Brandstoftank, liters 67,5 67,5 Zuinigheidscategorie Euro 5 Euro 5 D4 D2 Motortype: 2,0L I4 common-rail turbodiesel 1,6L I4 common-rail turbodiesel Transmissie: Zes versnellingen handgeschakeld of acht versnellingen Geartronic Zes versnellingen handgeschakeld of zes versnellingen Powershift Max. vermogen kw/pk/min. 133 (181) (115) 3600 Max. koppel, Nm/min. 400/ / Acceleratie / sec km/u 7,4/7,4 10,9/12,3 Topsnelheid 230/ /190 Brandstoftank, liters 67,5 67,5 Zuinigheidscategorie Euro 6 Euro 5 Alle technische informatie is onder voorbehoud van wijzigingen. Vraag uw Volvo-dealer om de meest actuele informatie, of raadpleeg de prijslijst. Let op: Sommige informatie in deze brochure is mogelijk onjuist als gevolg van aanpassingen in productspecificaties die na het ter perse gaan van de brochure zijn doorgevoerd. Sommige beschreven of afgebeelde uitrustingen zijn verkrijgbaar tegen meerprijs. Vraag voordat u bestelt uw Volvo-dealer om de meest actuele informatie. De fabrikant behoudt zich het recht voor om te allen tijde zonder kennisgeving wijzigingen door te voeren in prijzen, kleuren, materialen, specificaties en modellen.

40 614 Ice White solid (Ook leverbaar voor R-Design) 707 Inscription Crystal White pearl (Verspringt van wit naar glanzend warm geelwit, afhankelijk van lichtinval en kijkhoek) (Ook leverbaar voor R-Design) 713 Power Blue metallic (Ook leverbaar voor R-Design) 619 Inscription Rebel Blue solid (Alleen leverbaar voor R-Design) 452 Black Sapphire metallic (Ook leverbaar voor R-Design) 492 Savile Grey metallic (Ook leverbaar voor R-Design) 612 Passion Red solid (Ook leverbaar voor R-Design)

41 S60 KLEUREN Lees meer op volvocars.nl 711 Bright Silver metallic 477 Inscription Electric Silver metallic (Verspringt van zilver naar blauw, afhankelijk van lichtinval en kijkhoek) (Ook leverbaar voor R-Design) 498 Caspian Blue metallic 487 Inscription Ember Black metallic (Sparkling metallic, verspringt van zwart naar bruin, afhankelijk van lichtinval en kijkhoek) 484 Seashell metallic 702 Flamenco Red metallic LEES MEER OP VOLVOCARS.NL Opmerking: De drukkleuren kunnen de originele tinten niet exact weergeven. Uw dealer kan u de stalen laten zien.

42 VOLVOCARS.NL Volvo S60 MY V1

N 1 APRIL 2014 VOLVOCARS.NL

N 1 APRIL 2014 VOLVOCARS.NL N 1 APRIL 2014 VOLVOCARS.NL WELKOM UW NIEUWE XC60 HET INTERIEUR UW AVONTUUR PAGINA 01 PAGINA 04 PAGINA 08 PAGINA 10 SENSUS INTELLISAFE DRIVE-E R-DESIGN PAGINA 12 PAGINA 14 PAGINA 16 PAGINA 18 VOLVO OCEAN

Nadere informatie

PRIJSLIJST. Modeljaar 2015 1 januari 2015 V60 VOLVO PLUG-IN HYBRID

PRIJSLIJST. Modeljaar 2015 1 januari 2015 V60 VOLVO PLUG-IN HYBRID PRIJSLIJST Modeljaar 2015 1 januari 2015 VOLVO V60 PLUG-IN HYBRID VOLVO V60 PLUG-IN HYBRID MODELPROGRAMMA Netto catalogusprijs ( ) BPM bedrag ( ) BTW bedrag ( ) Consumentenprijs incl. BPM en BTW ( ) Aantal

Nadere informatie

Deze auto is niet alleen voorzien van alle luxe, maar herbergt ook een belofte die comfort en stijl waardeert. Dit is een luxueuze auto die slimmer

Deze auto is niet alleen voorzien van alle luxe, maar herbergt ook een belofte die comfort en stijl waardeert. Dit is een luxueuze auto die slimmer www.volvocars.nl Deze auto is niet alleen voorzien van alle luxe, maar herbergt ook een belofte die comfort en stijl waardeert. Dit is een luxueuze auto die slimmer en sterker is op alle juiste plaatsen

Nadere informatie

PRIJSLIJST Modeljaar 2016 20 April 2015 VOLVO V40 BUSINESS

PRIJSLIJST Modeljaar 2016 20 April 2015 VOLVO V40 BUSINESS PRIJSLIJST Modeljaar 2016 20 April 2015 VOLVO V40 BUSINESS VOLVO V40 BUSINESS MODELPROGRAMMA Aantal versnellingen Bijtelling 2015 Netto catalogusprijs ( ) Zuinigheidscategorie BPMbedrag ( ) BTWbedrag (

Nadere informatie

PRIJSLIJST Modeljaar 2016 20 april 2015 VOLVO S80

PRIJSLIJST Modeljaar 2016 20 april 2015 VOLVO S80 PRIJSLIJST Modeljaar 2016 20 april 2015 VOLVO S80 VOLVO S80 MODELPROGRAMMA Aantal versnellingen Bijtelling 2015 Netto catalogusprijs ( ) Zuinigheidscategorie BPMbedrag ( ) BTWbedrag ( ) 1) incl. BPM en

Nadere informatie

PRIJSLIJST Modeljaar 2016 20 april 2015 VOLVO S60 CROSS COUNTRY

PRIJSLIJST Modeljaar 2016 20 april 2015 VOLVO S60 CROSS COUNTRY RIJSLIJST Modeljaar 2016 20 april 2015 VOLVO S60 CROSS COUNTRY VOLVO S60 CROSS COUNTRY MODELROGRAMMA Netto catalogusprijs ( ) BM bedrag ( ) BTW bedrag ( ) incl. BM en BTW ( ) S60 CROSS COUNTRY D4 DIESEL

Nadere informatie

PRIJSLIJST Modeljaar 2016 20 april 2015 VOLVO V40 CARBON EDITION

PRIJSLIJST Modeljaar 2016 20 april 2015 VOLVO V40 CARBON EDITION RIJSLIJST Modeljaar 2016 20 april 2015 VOLVO V40 CARBON EDITION VOLVO V40 CARBON EDITION MODELROGRAMMA Aantal versnellingen Bijtelling 2015 Netto catalogusprijs ( ) Zuinigheidscategorie BMbedrag ( ) BTWbedrag

Nadere informatie

Opvallend veelzijdig.

Opvallend veelzijdig. opel Mokka Opvallend veelzijdig. Inhoud Wie een actief leven heeft én compact wil rijden, moet het ruimer zien. Maak kennis met de Mokka: de innovatieve Opel die de comfortabele hoge zit en de stoere

Nadere informatie

DE NIEUWE DISCOVERY SPORT

DE NIEUWE DISCOVERY SPORT DE NIEUWE DISCOVERY SPORT Al sinds het idee voor de eerste Land Rover in 1947, hebben wij auto s gecreëerd die grenzen verleggen; die eigenaars uitdagen om nieuwe gebieden te verkennen en moeilijk terrein

Nadere informatie

TRENDS WAAIEN OVER. KLASSE IS TIJDLOOS.

TRENDS WAAIEN OVER. KLASSE IS TIJDLOOS. CASCADA TRENDS WAAIEN OVER. KLASSE IS TIJDLOOS. HET HELE JAAR ZOMER. INHOUD De Opel Cascada verlegt alle grenzen. Allereerst door zijn baanbrekende koetswerk, met perfecte contouren en een design dat

Nadere informatie

DE NIEUWE LEXUS IS 300h HYBRID. DE NIEUWE LEXUS IS 300h HYBRID LEXUS, OFFICIAL SUPPLIER TO H.S.H. THE SOVEREIGN PRINCE OF MONACO

DE NIEUWE LEXUS IS 300h HYBRID. DE NIEUWE LEXUS IS 300h HYBRID LEXUS, OFFICIAL SUPPLIER TO H.S.H. THE SOVEREIGN PRINCE OF MONACO DE NIEUWE LEXUS IS 300h HYBRID DE NIEUWE LEXUS IS 300h HYBRID De enige manier om zelf te ervaren wat een Lexus zo bijzonder maakt, is door ermee te rijden. Neem plaats achter het stuurwiel voor een proefrit.

Nadere informatie

Passie voor precisie De nieuwe SEAT Leon

Passie voor precisie De nieuwe SEAT Leon LEON De ontwerpers van SEAT hebben een passie voor precisie. Met eindeloos geduld zoeken ze naar de perfecte balans tussen schoonheid en functionaliteit. Een auto die je niet alleen veilig op je bestemming

Nadere informatie

N 1 JULI 2014 VOLVOCARS.NL. Accessoires

N 1 JULI 2014 VOLVOCARS.NL. Accessoires N 1 JULI 2014 VOLVOCARS.NL Accessoires GEEF UW AUTO EEN PERSOONLIJKE TOUCH. Als u de veelzijdigheid van een stationcar nodig hebt, maar niet wilt inleveren op stijl en rijeigenschappen, dan is de V60 Sportswagon

Nadere informatie

WELKE VOLVO V40 PAST BIJ U

WELKE VOLVO V40 PAST BIJ U INSPIRATIE EN AANBIEDINGEN VOOR U EN UW VOLVO winter 2012 / 2013 MAGAZINE volvo SERVIce 2.0 Reizen Onder de noordelijke hemel WELKE VOLVO V40 PAST BIJ U ELEGANT, AvoNTUURLIJK OF SPORTIEF + DE GEHEIME KRACHT

Nadere informatie

Indrukwekkende ideeën van onder tot boven

Indrukwekkende ideeën van onder tot boven Sportswagon 2 Geniet van een leven vol verrassingen. Zoals de nieuwe generatie van de Kia cee d. Deze fraaie Sportswagon combineert een sportieve look met bruikbare functionaliteit en combineert een opwindend

Nadere informatie

REVOLUTIONAIR NIEUWE WEGEN INSLAAN.

REVOLUTIONAIR NIEUWE WEGEN INSLAAN. OPEL AMPERA REVOLUTIONAIR NIEUWE WEGEN INSLAAN. INHOUD Mobiliteit gaat radicaal veranderen. De Opel Ampera breekt met alle bekende concepten. Het is de allereerste Extended-Range Electric Vehicle (E-REV),

Nadere informatie

MYVOLVO MAGAZINE ZOMER- AVONTUREN MET VOLVO REIZEN DEENS DESIGN INSPIRATIE EN AANBIEDINGEN VOOR U EN UW VOLVO ZOMER 2013

MYVOLVO MAGAZINE ZOMER- AVONTUREN MET VOLVO REIZEN DEENS DESIGN INSPIRATIE EN AANBIEDINGEN VOOR U EN UW VOLVO ZOMER 2013 INSPIRATIE EN AANBIEDINGEN VOOR U EN UW VOLVO ZOMER 2013 MYVOLVO MAGAZINE ZOMER- AVONTUREN MET VOLVO REIZEN DEENS DESIGN Veilig en voorbereid op reis zweden vieren de zomer AUTOKLIMAAT HOUD HET KOEL DEZE

Nadere informatie

N 1 JULI 2014 VOLVOCARS.NL. Accessoires

N 1 JULI 2014 VOLVOCARS.NL. Accessoires N 1 JULI 2014 VOLVOCARS.NL Accessoires GEEF UW AUTO EEN PERSOONLIJKE TOUCH. Bent u op zoek naar een dynamische auto met een stijlvolle Scandinavische touch, dan is de Volvo S60 de auto voor u. En met onze

Nadere informatie

De nieuwe Toyota Yaris en Yaris Hybrid. Compact en geniaal, perfect voor in de stad.

De nieuwe Toyota Yaris en Yaris Hybrid. Compact en geniaal, perfect voor in de stad. Yaris De nieuwe Toyota Yaris en Yaris Hybrid. Compact en geniaal, perfect voor in de stad. 2 TOYOTA TOUCH & GO 9,4 Toyota Touch & Go Functioneel gemak met Full Map navigatie, parkeerhulpcamera, media,

Nadere informatie

SLA EEN REVOLUTIONAIR NIEUWE WEG IN.

SLA EEN REVOLUTIONAIR NIEUWE WEG IN. OPEL AMPERA SLA EEN REVOLUTIONAIR NIEUWE WEG IN. INHOUD Mobiliteit gaat radicaal veranderen. De Opel Ampera breekt met alle bekende concepten. Het is de allereerste Extended-Range Electric Vehicle (E-REV),

Nadere informatie

RENAULT MÉGANE HATCHBACK DRIVE THE CHANGE

RENAULT MÉGANE HATCHBACK DRIVE THE CHANGE RENAULT MÉGANE HATCHBACK DRIVE THE CHANGE C4-C1_B_Megane_B95_Ph2_V3_NL.indd 1 29/08/12 21:49:31 WIE ANDERS DAN RENAULT KAN U ZÓ GOED VAN DIENST ZIJN? GARANTIE* Renault geeft op al haar nieuwe Mégane personenauto

Nadere informatie

De nieuwe Full Hybrid Prius, s werelds meest geavanceerde auto. Volg de leider.

De nieuwe Full Hybrid Prius, s werelds meest geavanceerde auto. Volg de leider. Prius De nieuwe Full Hybrid Prius, s werelds meest geavanceerde auto Vooruitstrevend rijplezier Ruim en stijlvol Uniek laag brandstofverbruik Aangedreven door de Hybrid Synergy Drive Volg de leider. 2

Nadere informatie

De nieuwe Full Hybrid Prius, s werelds meest geavanceerde auto.

De nieuwe Full Hybrid Prius, s werelds meest geavanceerde auto. Toyota Prius De nieuwe Full Hybrid Prius, s werelds meest geavanceerde auto. Design. De Prius valt op met een herkenbaar design en een aerodynamische vorm die hem nog zuiniger maakt. Historie. Sinds zijn

Nadere informatie

COMFORT. INHOUD. Opel Meriva 04 Ontdek de Meriva

COMFORT. INHOUD. Opel Meriva 04 Ontdek de Meriva OPEL MERIVA WELKOM IN veelzijdig COMFORT. In de Opel Meriva voel je je meteen thuis. Geen enkele andere auto in de compacte klasse biedt zoveel comfort, gemak en interieurruimte. De wijd openslaande FlexDoors

Nadere informatie

BELANGRIJKE OPMERKING:

BELANGRIJKE OPMERKING: NEW DISCOVERY SPORT BELANGRIJKE OPMERKING: Jaguar Land Rover Limited streeft er voortdurend naar de specificaties, het design en de productie van zijn wagens te verbeteren. Daardoor worden er continu wijzigingen

Nadere informatie

THE NEW MINI. THE NEW ORIGINAL.

THE NEW MINI. THE NEW ORIGINAL. THE NEW MINI. THE NEW ORIGINAL. S WERELDS NIEUWSTE ORIGINEEL. Welkom in de nieuwe MINI. Kijk rustig rond. Neem de tijd. Voordat het tijd is voor een proefrit, valt er al veel te ontdekken. Dus: handen

Nadere informatie

Wie bepaalt dat je van negen tot vijf moet werken? Of dat je moet stoppen op je 65ste? Begint succes op de universiteit, of in de garage?

Wie bepaalt dat je van negen tot vijf moet werken? Of dat je moet stoppen op je 65ste? Begint succes op de universiteit, of in de garage? Hyundai ix20 Wie bepaalt dat je van negen tot vijf moet werken? Of dat je moet stoppen op je 65ste? Begint succes op de universiteit, of in de garage? Wie zegt dat een familie auto niet stijlvol kan zijn?

Nadere informatie

Preview. Rijdynamiek 30 31. Uitrusting 14 21. Accessoires 46 47. Kleuren en bekledingen 22 23. Veiligheid 32 37. OPC Line 48 49.

Preview. Rijdynamiek 30 31. Uitrusting 14 21. Accessoires 46 47. Kleuren en bekledingen 22 23. Veiligheid 32 37. OPC Line 48 49. Opel Astra Preview Uitrusting 14 21 Kleuren en bekledingen 22 23 Velgen 24 25 Zorg voor het milieu 26 27 Motoren en transmissies 28 29 Rijdynamiek 30 31 Veiligheid 32 37 Veelzijdigheid 38 41 Comfort 42

Nadere informatie

Hyundai i40 Brochure per 1 maart 2012

Hyundai i40 Brochure per 1 maart 2012 Hyundai i40 Brochure per 1 maart 2012 In een woud aan keuzes... steekt de Hyundai i40 er met kop en schouders bovenuit. In het dichte woud van wagons is de Hyundai i40 een frisse verschij ning. Het totaalplaatje

Nadere informatie

2 Raadpleeg het prijs- en specificatieblad voor de standaard- en meeruitrusting.

2 Raadpleeg het prijs- en specificatieblad voor de standaard- en meeruitrusting. De nieuwe Kia 2 Raadpleeg het prijs- en specificatieblad voor de standaard- en meeruitrusting. De nieuwe Kia Voor een wereld vol verschillende bestemmingen De nieuwe Kia Carens combineert ruimte met een

Nadere informatie