N 1 APRIL 2014 VOLVOCARS.NL

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "N 1 APRIL 2014 VOLVOCARS.NL"

Transcriptie

1 N 1 APRIL 2014 VOLVOCARS.NL

2 WELKOM PAGINA 01 UW NIEUWE V70 PAGINA 04 HET INTERIEUR PAGINA 08 CHASSIS & RIJEIGENSCHAPPEN PAGINA 10 KLAAR VOOR ELKE SITUATIE PAGINA 12 SENSUS PAGINA 14 INTELLISAFE PAGINA 16 DRIVE-E PAGINA 18 WELKE V70 BENT U? PAGINA 22 MAAK UW INTERIEUR PERSOONLIJK PAGINA 24 BEKLEDING PAGINA 26 LICHTMETALEN VELGEN PAGINA / ACCESSOIRES 978 PAGINA VOLVO 2816 SERVICES PAGINA FEITEN 1020EN CIJFERS PAGINA 36 KLEUREN COVER

3 V70 WELKOM Lees meer op volvocars.nl 01 WIJ ZIJN VOLVO. BIJ ONS STAAN MENSEN VOOROP. Wat kunnen we doen om uw leven beter, eenvoudiger of comfortabeler te maken? Scandinavische ontwerpers gaan altijd uit van de persoon die een voorwerp gaat gebruiken en stellen vervolgens de vraag: Wat kunnen we doen om het leven van deze persoon beter, eenvoudiger of comfortabeler te maken? Deze filosofie passen we toe bij iedere auto die we ontwerpen. Wij beginnen aan ons ontwerp met u als uitgangspunt, terwijl bij andere fabrikanten het menselijke aspect in eerste instantie ondergeschikt is aan de technologie. Wij begrijpen wat u nodig heeft en gebruiken onze technische kennis om uw leven eenvoudiger, beter, veiliger en mooier te maken. Vorm volgt immers functie. Wie een auto ontwerpt met mensen in gedachten, maakt van nature iets moois. Bij ons staan mensen daarom voorop. Wij willen dat u zich iedere dag weer goed voelt wanneer u naar onze auto s kijkt en erin wegrijdt. De bovenstaande filosofie heeft tijdens onze 86-jarige geschiedenis al tot veel innovaties geleid. De driepuntsgordel in uw huidige auto? Dat is een uitvinding van ons uit Al vanaf het begin erkennen we de milieuproblemen en houden we er rekening mee. De lambdasonde, een sensor die uitlaatgassen meet, de uitstoot verlaagt en de prestaties en zuinigheid verhoogt, is een oplossing die we in 1976 op de markt hebben gebracht. U vindt wereldwijd geen auto met benzinemotor meer zonder.

4 In Zweden is mooi design een manier van leven, geen luxe.

5 Het gaat echter niet alleen om het grote geheel. Wij vinden details net zo belangrijk, want die beïnvloeden hoe u zich voelt, iedere dag opnieuw. Neem nu onze stoelen. Rond 1960 vroegen we een gesprek aan met een aantal orthopedisch chirurgen van de Technische Universiteit Chalmers in Göteborg. Ze vroegen zich af waarom een groep auto-ontwerpers hen wilde spreken. Nog nooit had iemand eraan gedacht om orthopedisch chirurgen om advies te vragen bij het ontwerpen van autostoelen. De ergonomische ontwerpen die hieruit zijn voortgekomen, hebben onze auto s wereldfaam opgeleverd vanwege hun uitstekende comfort op lange afstanden. Net als alle vakmensen in Scandinavië gebruiken we alleen de beste materialen, zoals het ultrasterke Boron-staal in onze veiligheidskooien. In het interieur van onze auto s werken we met natuurlijke, authentieke materialen niet omdat dit trendy is, maar omdat u zich goed voelt wanneer u ze aanraakt en omdat ze beter zijn voor uw gezondheid. Een mooie ervaring voor u creëren, is voor ons heel natuurlijk. Want in Zweden is mooi design een manier van leven, geen luxe.

6 V70 UW NIEUWE V70 Lees meer op volvocars.nl 04 HOE COMBINEER JE ELEGANTIE MET VEELZIJDIGHEID? ZO, DUS. Het interieur biedt volop flexibiliteit om iedere gewenste combinatie van bagage en mensen te vervoeren.

7

8 V70 UW NIEUWE V70 Lees meer op volvocars.nl 06 We weten precies wat u in uw leven nodig heeft. We ontwikkelen namelijk al veelzijdige en flexibele auto s sinds 1953, met de introductie van de Volvo Duett letterlijk twee auto s in één. Zestig jaar later zet onze nieuwste V70 deze lange traditie voort en combineren we opnieuw vorm en functie in één stijlvolle verpakking. Ons nieuwste model doet harder dan ooit zijn best om perfect aan te sluiten op uw leven. Het interieur biedt volop flexibiliteit om iedere gewenste combinatie van bagage en mensen te vervoeren. Maar net zo belangrijk: we zijn niet vergeten dat u van rijden houdt. Onze V70 biedt daarom niet alleen raffinement en comfort, maar ook kracht en zelfverzekerdheid bij elke rit. Onze V70 biedt designoplossingen die ruimte creëren en rijdt heerlijk. Bovendien is hij voorzien van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van connectiviteit en veiligheid. En dat allemaal verpakt in een knap Scandinavisch ontwerp. Of u nu een actieve levensstijl heeft of een uitbreidend gezin: onze V70 is rondom u ontworpen. KIJK VOOR UW DICHTSTBIJZIJNDE DEALER OP VOLVOCARS.NL

9 Een fraaie klassieker, met liefde verbeterd. Onze V70 heeft een nog unieker, eigentijdser uiterlijk gekregen u zult zich verbazen over alle opvallende nieuwe designdetails. We hebben de voorste grille verbreed en meer details aangebracht, plus LED-dagrijverlichting en verchroomde accenten voor een nog luxueuzer uitstraling, zegt Örjan Sterner, Design Manager van de nieuwe V70. De nieuwe auto is eleganter en ook de wegligging is verbeterd. De stijlvolle, luxe achterkant van de V70 is voorzien van een opnieuw vormgegeven achterbumper en glimmend zilveren accenten. Ook de aantrekkelijke, grote achterlichten met geïntegreerde ledverlichting hebben een nieuwe vormgeving en zijn eleganter en lichter. Onze achterlichten behoren tot de klassieke Volvo-signatuur, zegt Sterner. Geheel in lijn met onze Scandinavische designprincipes hebben we zelfs de kleinste details uitgedacht voor zo min mogelijk visuele ruis. We willen dat niets de strakke, elegante lijnen van onze V70 verstoort. Zilveren accenten achter op onze nieuwe V70 versterken zijn elegante lijnen KIJK VOOR MEER BIJZONDERE ONTWERPKENMERKEN VAN DE V70 OP VOLVOCARS.NL

10 V70 HET INTERIEUR Lees meer op volvocars.nl 08 Bij Scandinavisch ontwerp wordt altijd voor de beste materialen gekozen of het nu gaat om het beste leder of het mooiste hout die vervolgens met grote zorg en vaardigheid worden verwerkt. Het interieur van onze nieuwe V70 kon niet treffender worden omschreven: traditionele materialen gecombineerd met de nieuwste technologie. Dit levert een rijke visuele en tactiele ervaring op die tegelijkertijd volledig functioneel blijft. U beschikt bovendien over een schone, opgeruimde ruimte, geheel volgens de Scandinavische architectonische traditie.

11 SCANDINAVISCH INTERIEURONTWERP OP VIER WIELEN.

12 Alles draait om uw rijstijl en met het Four-C chassis heeft u keuze uit drie verschillende standen. Comfort en Sport spreken voor zich; Advanced geeft uw auto optimale grip. En u kunt op ieder gewenst moment met één druk op de knop van modus wisselen. LEES MEER OP VOLVOCARS.NL Drie chassisopties. Één harmonieuze rit.

13 Hoewel onze nieuwe V70 veelzijdig en luxueus is, denken we dat u nog meer van de ervaring zult genieten zodra u gaat rijden. Kort gezegd, rijdt de V70 geweldig dankzij zijn briljant ontworpen chassis. U heeft de keuze uit drie chassistypes Dynamic, Sport en Four-C (dat zijn naam dankt aan het Continuously Controlled Chassis Concept). Het Dynamic chassis is een ware allrounder. Onze ingenieurs hebben duizenden uren besteed om het zo perfect mogelijk te maken, met als resultaat een zeer responsieve rijervaring. Het sportchassis brengt uw zwaartepunt 15mm dichter bij het wegoppervlak voor gericht en actief gedrag in de bochten. Het Four-C chassis biedt daarentegen de keuze uit drie verschillende standen en is uitgevoerd met sensoren die de lengte-, laterale en verticale versnelling van de auto meten, de rotatiesnelheid van elk wiel en nog veel meer. Dit alles wordt 500 keer per seconde geanalyseerd door een microprocessor die de hardheid van de schokdempers aanpast op de beweging van de auto. Het resultaat? Een heerlijk soepele, vloeiende rit.

14 V70 KLAAR VOOR ELKE SITUATIE Lees meer op volvocars.nl 12

15 Ruimte. De ultieme luxe. Onze V70 zou geen Volvo zijn als hij u niet de praktische flexibiliteit bood om aan alle uitdagingen in uw leven te voldoen. Zo kunnen de achterstoelen bijvoorbeeld in drie 40/20/40-delen worden neergeklapt voor nog meer mogelijkheden om de ruimte precies in te delen zoals u dat wilt. Moet u drie mensen en hun bagage vervoeren? Geen probleem, u klapt gewoon tweederde van de achterbank naar voren. Wilt u ski s of een surfplank meenemen? Dan klapt u het middelste deel omlaag zodat er twee passagiers aan weerszijden kunnen zitten. Of misschien wilt u maar één stoel neerklappen en tweederde van de bank overhouden als zitgedeelte. En met alle achterstoelen plat beschikt u over maar liefst 1600 liter laadruimte voor uw complete uitrusting welk avontuur u ook gaat ondernemen.

16 7 FULL SONIC SOUND Bij Volvo vinden we dat u van de ultieme geluidservaring moet kunnen genieten. We hebben daarom het ultramoderne Premium Sound ontwikkeld met Harman Kardon. De versterker, inclusief twaalf high-fidelity luidsprekers, is voorzien van Dirac Live, de volgende generatie versterkingssoftware. Met zijn realistische podiumsound en versterkte bas biedt dit geluidssysteem een ongeëvenaarde geluidservaring voor alle inzittenden dat bovendien eenvoudig op externe mediaspelers kan worden aangesloten. LEES MEER OP VOLVOCARS.NL Ons fraaie, hoge resolutie instrumentenpaneel biedt de keuze uit drie instellingen voor uw Adaptief TFT Crystal instrumentenpaneel en Sensus-scherm Elegance, Eco en Performance.

17 V70 SENSUS Lees meer op volvocars.nl 15 Volvo Sensus. U heeft de controle, uiteraard. Aangezien u uw tijd grotendeels in de bestuurdersstoel van uw Volvo doorbrengt, hebben we een schitterende ruimte rondom u gecreëerd. Alle instrumenten en knoppen zijn zo gebruiksvriendelijk en intuïtief mogelijk. Deze aanpak verbindt u en uw auto met de buitenwereld. We noemen het Sensus. Ons fraaie, nieuwe Adaptief TFT Crystal instrumentenpaneel is het nieuwste voorbeeld van die filosofie. U beschikt niet alleen over alle informatie die u nodig heeft zonder te worden overspoeld met gegevens, maar u heeft ook de keuze uit drie instellingen Elegance, Eco en Performance. En het mooiste is dat de displayinstellingen synchroniseren met het 7" Sensus-scherm in uw dashboard: zodra u het displaythema aanpast, verandert de kleur van uw Sensus-scherm direct mee. Maar er is meer: met onze Sensus Connect-oplossingen verandert u het 7" scherm in uw dashboard in een online infotainmentsysteem dat toegang biedt tot TuneIn internetradio met zenders wereldwijd en tal van handige, leuke apps. Voeg daar Sensus Navigation aan toe en u heeft direct toegang tot uitgebreide wegenkaarten. Als onderdeel van het Mapcare programma zijn er gratis updates om u van de laatst beschikbare navigatie te voorzien. En met 3D-navigatie wordt het nog eenvoudiger om uw bestemming te vinden. De Sensus-ervaring is op zijn best wanneer u Sensus Connect en Sensus Navigation bundelt met Volvo On Call. Volvo On Call biedt een uitstekende 3G-verbinding door gebruik te maken van uw geïntegreerde dakantenne. Zo creëert u eenvoudig een Wi-Fi-hotspot voor al uw online apparatuur. Bovendien bevat Volvo On Call onze innovatieve smartphone app waarmee u op afstand met uw auto communiceert. Of u nu op koude winterochtenden thuis bent of op een luchthaven aan de andere kant van de wereld: de Volvo On Call app wordt uw dagelijkse verbinding met uw auto om deze voor te verwarmen, een adres naar uw navigatie te versturen, uw benzinepeil en locatie te controleren en nog veel meer. Maar we zouden onze Zweedse designwaarden geen eer aandoen als we alleen mooie displays, schermen en apps ontwierpen. Trouw aan onze passie voor vormgeving hebben we al net zo veel zorg besteed aan de bedieningselementen van uw Volvo, zoals de iconische zwevende middenconsole met de karakteristieke klimaatregelingsknoppen. En in het donker geeft onze verlichte versnellingspook net wat extra sfeer aan uw nachtelijke ritten.

18 V70 INTELLISAFE Lees meer op volvocars.nl 16 ZEG, HEBBEN WE HET AL GEHAD OVER VEILIGHEID? Auto s worden bestuurd door mensen, zeiden onze oprichters, dus is en blijft veiligheid het uitgangspunt bij alles wat we bij Volvo maken. In 1927 besloten onze oprichters Assar Gabrielsson en Gustaf Larson degelijke auto s te gaan fabriceren die waren opgewassen tegen de ruige Zweedse landwegen. Maar sterk alleen was niet genoeg ze hadden ook een visie: Auto s worden bestuurd door mensen. Het uitgangspunt bij alles wat we bij Volvo maken, is en blijft daarom veiligheid. Ons doel is ervoor te zorgen dat tegen 2020 niemand meer ernstig gewond raakt of omkomt in een nieuwe Volvo. We denken dat onze oprichters zich daar wel in konden vinden. Om dit doel te bereiken en om trouw te blijven aan onze filosofie om uw leven gemakkelijker te maken is de V70 voorzien van een reeks intuïtieve veiligheidstechnologieën. Ze ondersteunen u bij uw dagelijkse ritten, beschermen u bij ongevallen en streven ernaar die te voorkomen. We noemen het IntelliSafe. We weten dat V70-eigenaren van autorijden houden. In een wereld met steeds drukkere wegen staat u echter voortdurend bloot aan de fouten van anderen. Daarom biedt IntelliSafe een aantal slimme technologieën, zoals City Safety, Collision Warning met Full Auto Brake, Pedestrian Detection en Cyclist Detection. En omdat u van autorijden houdt, is het goed om te weten dat uw V70 van nog meer IntelliSafetechnologieën is voorzien, zoals Electronic Stability Control (ESC). Zodra uw V70 aan stabiliteit dreigt te verliezen, past ESC precies de juiste remkracht toe en neemt de motorkracht af om te voorkomen dat u in een slip raakt. U zult het waarschijnlijk niet eens merken. Dat geeft niets, we doen gewoon ons werk.

19 In de stad kan City Safety voorkomen dat u op uw voorganger botst zodra die onverwacht stopt. Dit geavanceerde IntelliSafe-systeem werkt bij snelheden tot 50 km/u. Het systeem detecteert een naderende botsing en zet automatisch het remsysteem in werking. We hebben ons Blind Spot Information System (BLIS) verder verbeterd: het waarschuwt u via radartechnologie voor auto s die in uw dode hoek rijden. Cross Traffic Alert waarschuwt voor auto s die u niet ziet wanneer u wegrijdt uit een krappe parkeerplek. Omdat ook andere weggebruikers ons dierbaar zijn, houden Pedestrian en Cyclist Detection met Full Auto Brake in de gaten of er mensen voor uw auto lopen en fietsen. Kunt u niet op tijd remmen, dan doet het systeem het voor u.

20 V70 DRIVE-E Lees meer op volvocars.nl 18 Drive-E vormt het hart van al onze modellen. Het is onze totaalaanpak voor duurzaam rijden. De innovatieve denkwijze achter een reeks technologieën die uw efficiency verhogen en uw verbruikskosten verlagen zonder dat u inlevert op uw rijplezier. Het nieuwste voorbeeld van onze Drive-E filosofie zijn de Drive-E motoren met een zeer lage emissiewaarde. De efficiënte Drive-E aandrijving is opgebouwd uit gloednieuwe compacte en krachtige motoren en een innovatieve automaat. Voor de V70 varieert de keuze van een zeer efficiënte 2.0 liter D4 turbodiesel tot een 180kW (245 pk) T5 benzinemotor. De compacte motoren zijn perfect afgestemd op de nieuwe, innovatieve achttraps automaat. Samen vormen motor en transmissie een aandrijving die nog meer efficiency biedt en een buitengewone rijervaring oplevert. Bovendien kan onze intelligente ECO+ functie het brandstofverbruik met wel vijf procent verlagen. Onderdeel van onze Drive-E filosofie zijn onze start/stop-technologie en ons systeem voor energieterugwinning. Drive-E staat ook voor recyclebaarheid en duurzaam produceren. Zo draait onze fabriek in Zweden puur op schone, hydro-elektrische energie. Dit alles maakt de milieubewuste mobiliteit van Drive-E tot een centraal onderdeel van onze filosofie.

21 WIJ VINDEN DUURZAAM RIJDEN SPANNEND. U STRAKS OOK.

22

23 V70 Lees meer op volvocars.nl 21

24

25 V70 WELKE V70 BENT U? Lees meer op volvocars.nl 23 WELKE V70 BENT U? Proficiat, u heeft gekozen voor een Volvo V70. Uw Volvo wordt speciaal voor u gebouwd. U kunt dus in ruime mate de uitrusting zelf bepalen. Onafhankelijk van elkaar kiest u de motor en het uitrustingsniveau. De standaarduitrusting mag dan al bijzonder compleet zijn, wij bieden u de mogelijkheid om uw auto perfect af te stemmen op uw behoeften aan de hand van een uitgebreid assortiment van extra s (af fabriek of gemonteerd door uw Volvo-dealer). Om de keuze te vergemakkelijken, zijn er aantrekkelijke varianten, evenals combinaties van bepaalde extra s, namelijk de Lines. U kunt verschillende Lines met elkaar combineren of ze naar smaak aanvullen met specifieke extra s. En dan moet het beste nog komen: plaatsnemen achter het stuur van uw nieuwe Volvo.

26 V70 MAAK UW INTERIEUR PERSOONLIJK Lees meer op volvocars.nl 24 Uw V70 is uw thuis weg van huis. Geef hem uw signatuur.

27 Kiest u voor een V70, dan kiest u standaard voor een elegant interieur: u bent omringd door een superieure afwerking. En om uw auto nog beter af te stemmen op uw persoonlijkheid, bieden wij talloze schitterende interieuropties. Onze nieuwe Comfort stoelen zijn leverbaar in textiel of leder, zodat hun uitstekende comfort op de lange afstanden kan worden gecombineerd met een stijlvolle, eigentijdse look. Kies voor ons verwarmbare driespaaks stuur om op koude ochtenden uw handen te verwarmen. Tot slot kunt u kiezen voor ons innovatieve Adaptief TFT Crystal instrumentenpaneel met drie displayopties. Houdt u van de fijnere zaken des levens maar bepaalt u graag uw eigen ontwerp, dan is Inscription voor u ideaal: een interieurpakket en een palet aan luxe opties die u naar wens kunt combineren. Kies bijvoorbeeld voor onze verfrissende geventileerde stoelen met semianiline soft lederen bekleding. Dankzij de minimale oppervlaktebehandeling voelt het leder zachter en natuurlijker aan. Het Inscription Dark Walnut stuur is iedere dag weer een genot om aan te raken, en het dashboard met lederen afwerking tilt uw interieur naar een compleet nieuw niveau. Daarbij geven de expressieve Inscription 19" Bor velgen uw nieuwe V70 een uitgesproken uiterlijk dat veel vertrouwen uitstraalt. We laten onze Inscription-stoelen met het mooiste soft leder bekleden door luxe lederspecialist Bridge of Weir. Dankzij de minimale oppervlaktebehandeling is het leder heerlijk zacht en duurzaam.

28 Leder, E701 Offblack in Anthracite Black interieur met Quartz hemelbekleding Leder, E70G Blond in Anthracite Black interieur met Quartz hemelbekleding Leder, E71T Soft Beige in Sandstone Beige interieur met Soft Beige hemelbekleding Modern Wood Inscription Dark Walnut Shimmer Graphite aluminium Milled aluminium

29 V70 BEKLEDING Lees meer op volvocars.nl 27 Inscription soft leder, EG01 Offblack in Anthracite Black interieur met Quartz hemelbekleding Inscription soft leder, EG0N Chestnut in Anthracite Black interieur met Quartz hemelbekleding Inscription soft leder, EG1T Soft Beige in Sandstone interieur met Offblack ip-top en Soft Beige hemelbekleding EEN GREEP UIT ONS AANBOD GA VOOR EEN COMPLEET OVERZICHT VAN ONZE INTERIEURS NAAR: VOLVOCARS.NL/CONFIGURATOR

30 Sleipner, 8x18", Black Chrome

31 V70 LICHTMETALEN VELGEN Lees meer op volvocars.nl 29 Artio, 8x19" Diamond Cut/Matt Tech Black Inscription Bor, 8x19" Diamond Cut/Matt Iron Stone Inscription Bor, 8x19" Diamond Cut/Glossy Tech Black Balius, 8x18" Silver Bright Fortuna, 8x18" Glossy Black Fortuna, 8x18" Silver Bright Freja, 8x18" Diamond Cut/Dark Grey Freja, 8x18" Diamond Cut/Light Light Grey Magni, 8x18" Silver Bright Makara, 8x18" Silver Bright (niet leverbaar) Modin, 8x18" Diamond Cut/Matt Terra Bronze Modin, 8x18" Diamond Cut/Glossy Black Modin, 8x18" Diamond Cut/Matt Iron Stone Ymir, 8x18" Light Light Grey (lichtgewicht) Pandora, 7x17" Silver Rex, 7x17" Silver Bright Saga, 7x17" Diamond Cut/Black Agena, 7x16" Silver Stone (niet leverbaar) Hera, 7x16" Silver

32 V70 ACCESSOIRES Lees meer op volvocars.nl 30 PAS UW V70 AAN OP UW LEVEN. Het leukste aan een nieuwe Volvo kopen, is uw eigen stempel erop drukken. Dat kunt u doen door accessoires te kiezen die aansluiten op uw smaak en uw manier van leven. Park Assist Camera, Front Blind View. Niets is lastiger dan wegrijden uit een krappe uitrit of van een onoverzichtelijke kruising. Met onze parkeerhulpcamera Front Blind View willen we het u gemakkelijker maken. Hiermee kunt u links en rechts om de hoek kijken met een blikveld van 180. GA VOOR MEER INFORMATIE OVER ACCESSOIRES NAAR VOLVOCARS.NL/ACCESSOIRES

33

34

35 V70 ACCESSOIRES Lees meer op volvocars.nl 33 Dakspoiler. Voor een echt sportieve uitstraling kunt u kiezen voor een dakspoiler. Dit elegante detail gaat naadloos samen met de styling van uw Volvo. Fietsdrager op trekhaak gemonteerd voor 1 2 fietsen. Onze nieuwe, compacte fietsdrager is zeer gebruiksvriendelijk, geschikt voor twee fietsen en in twee eenvoudige stappen op uw trekhaak te monteren is. En wanneer u de houder niet gebruikt, bergt u hem eenvoudig op in uw auto of thuis. Omkeerbaar kinderzitje (9 25 kg). Dit flexibele, tegen de rijrichting in geplaatste kinderzitje is geschikt voor kinderen van 9 maanden tot 6 jaar. Het wordt met de veiligheidsgordel bevestigd en is eenvoudig aan te passen voor optimaal comfort en veiligheid. Lastdragers. Deze speciaal ontwikkelde lastdragers passen naadloos en veilig in de aanwezige bevestigingen in uw Volvo. Ze zijn eenvoudig te monteren en waar nodig te combineren met extra houders. En hoewel de nadruk hier ligt op functioneel, gaan ze harmonieus samen met de styling van uw Volvo. Rear Seat Entertainmentmultimediasysteem met twee 8" touchscreens en twee spelers. Uw passagiers op de achterbank zullen als nooit tevoren genieten met ons gloednieuwe entertainmentsysteem met twee dvd-spelers en lcd-schermen. Dankzij de ingangen voor usb-sticks, SD-kaarten, mp3-spelers en andere AUX-ingangen kunt u elke gewenste externe bron aansluiten. Inclusief draadloze hoofdtelefoons en één afstandsbediening. VOLVO CAR LIFESTYLE COLLECTION KIJK VOOR MEER ACCESSOIRES OP VOLVOCARS.COM/COLLECTION

36 ZWEDEN ZIJN SERVICEGERICHT

37 V70 VOLVO SERVICES Lees meer op volvocars.nl 35 Volvo denkt altijd vanuit mensen. Dat zit in het DNA van Volvo. Dat is wat ons anders maakt. Dit principe vormt de kern van onze ontwerpen, onze innovaties en van onze service. Het is de reden waarom mensen kiezen voor onze auto s. Volvo staat dan ook voor zorgeloos genieten, afgestemd op uw wensen als Volvo-rijder. Volvo Card: MET DE VOLVO CARD HEEFT U RECHT OP DE PRIVILEGES VAN HET VOLVO CARD PROGRAMMA: 24/7 Volvo Assistance wegenhulp binnen Europa; Aanbiedingen en arrangementen; Het Volvo Magazine MYVOLVO. Voor meer informatie: Volvo Car Finance: SOLIDE FINANCIERINGS- MOGELIJKHEDEN: Uw wensen en mogelijkheden samengebracht in één passende constructie. Van Huurkoop tot en met het Volvo Investeringsplan. Helderheid, scherpe tarieven en een complete afhandeling van uw aanvraag. Geniet van financieren met bewegingsvrijheid. Volvo Rent: EEN HUURAUTO DIE U PAST: Alleen een Volvo kan een Volvo vervangen. Is uw eigen Volvo tijdelijk onder de hoede van de Volvo-dealer, dan is uw mobiliteit op Volvoniveau gewaarborgd. Een tijdelijke Volvo huren kan natuurlijk ook tot een proefrit uitgroeien, die u tot een aantal dagen kunt verlengen in de Volvo die u past. Volvo Assistance: WEGENHULP MET VOLVO-MANIEREN: 24 uur per dag, 7 dagen in de week directe hulp in heel Europa. Kosteloos. Oók bij benzine i.p.v. diesel tanken, lekke band, sleutels kwijt e.d. Voorwaarde is dat uw Volvo minimaal één keer per jaar het voorgeschreven onderhoud krijgt bij de Volvo-dealer. Volvo Car Insurance: DE ZEKERHEID DAT UW VOLVO PUUR VOLVO BLIJFT: Volvo s eigen autoverzekering. Een verzekering waar u niets van merkt totdat u deze nodig heeft. Soepele en directe afhandeling met de online webapplicatie, uitgebreide dekkingen, gunstige nieuwwaarderegeling en reparaties bij uw eigen Volvo-dealer mét originele Volvoonderdelen. En dat alles met een scherpe premie. Een bewuste keuze als u voor zekerheid gaat. Volvo Direct Service: WEL ZO GEMAKKELIJK: Kleine ongemakjes, zoals een ruitenwisserblad of lampen vervangen, moeten snel verholpen kunnen worden. Ook op zaterdag, en liefst direct. Direct Service lost het op terwijl u van een kopje koffie geniet. Wilt u in recordtijd weer weg? Neemt u dan even contact op met uw Volvo-dealer. Volvo Car Lease: DE PERSOONLIJKE AANPAK VAN LEASEN: Service, gemak en flexibiliteit standaard in uw leaseconstructie? Volvo Car Lease combineert deze aspecten met bedrijfszekere leaseconstructies zodat u kunt genieten van uw Volvo. Uw Volvo-dealer adviseert u graag over bijvoorbeeld een Nett Operational Lease of Full Operational Lease constructie. Volvo Service 2.0: SERVICE DIE VERDER GAAT: Uw Volvo-dealer maakt u het leven graag zo gemakkelijk mogelijk. Mede daarom biedt hij u Service 2.0. Service die verder gaat. Met o.a. gratis software-updates bij een onderhoudsbeurt. Dit krijgt u alleen bij de Volvo-dealer! Daarnaast krijgt uw Volvo een jaar lang Volvo Assistance, onze Europese wegenhulp. Volvo Schadeherstel: ZO GOED ALS EEN NIEUWE VOLVO: Het Volvo Erkend Schadeherstelbedrijf regelt schade snel, uitermate vakkundig en handelt alles perfect af. De moderne, deels digitale techniek eist hoogwaardige Volvo-componenten, de kennis van Volvo-experts en specifieke faciliteiten. Uw Volvo krijgt dan ook zijn oorspronkelijke veiligheidsniveau terug, met 4 jaar garantie. U kunt ook bij de Volvo-dealer terecht voor Volvo Non-Stop Ruitreparaties.

38 / T6 AWD T5 Motortype: 3,0L I6 benzine twin-scroll turbo ,0L I4 benzine turbo Transmissie: Zes versnellingen 1223 Geartronic Acht versnellingen Geartronic Max. vermogen kw/pk/min. 224 (304) (245) 5500 Max. koppel, Nm/min. 440/ / Acceleratie / sec km/u /6,6 /6, Topsnelheid /250 / Brandstoftank, liters Zuinigheidscategorie Euro 5 Euro 6 Motortype: Transmissie: T4 1,6L I4 benzine turbo Zes versnellingen handgeschakeld of zes versnellingen Powershift Max. vermogen kw/pk/min. 132 (180) 5700 Max. koppel, Nm/min. 240/ Acceleratie / sec km/u 8,7/9,9 Topsnelheid 215/215 Brandstoftank, liters 70 Zuinigheidscategorie Euro 5 Verbeter de prestaties van uw V70 met de Polestar Performance-software. Polestar is onze racepartner. We maken gebruik van hun expertise op het raceparcours om de efficiency en prestaties van onze motoren voortdurend te verbeteren. KIJK VOOR MEER INFORMATIE OP VOLVOCARS.NL/POLESTAR

39 1878/ V FEITEN EN CIJFERS Lees meer op volvocars.nl Motortype: 2,4L I5 common-rail twin-turbodiesel D5 AWD D5 D4 2,4L I5 common-rail twin-turbodiesel Transmissie: Zes versnellingen Geartronic Zes versnellingen handgeschakeld of zes versnellingen Geartronic 2,0L I4 common-rail turbodiesel Zesversnellingen handgeschakeld of achtversnellingen Geartronic Max. vermogen kw/pk/min. 158 (215) (215) (181) 4250 Max. koppel, Nm/min. 440/ / (man) 400/ / (auto) Acceleratie / sec km/u /8,0 7,8/8,0 8,6/8,6 Topsnelheid / / /220 Brandstoftank, liters Zuinigheidscategorie Euro 5 Euro 5 Euro 5 D3 D2 Motortype: Transmissie: 2,0L I5 common-rail turbodiesel Zes versnellingen handgeschakeld of zes versnellingen Geartronic 1,6L I4 common-rail turbodiesel Zes versnellingen handgeschakeld of zes versnellingen Powershift Max. vermogen kw/pk/min. 100 (136) (115) 3600 Max. koppel, Nm/min. 350/ / Acceleratie / sec km/u 10,6/10,6 11,9/13,2 Topsnelheid 200/ /180 Brandstoftank, liters Zuinigheidscategorie Euro 5 Euro 5 Alle technische informatie is onder voorbehoud van wijzigingen. Vraag uw Volvo-dealer om de meest actuele informatie of raadpleeg de prijslijst. Let op: Sommige informatie in deze brochure is mogelijk onjuist als gevolg van aanpassingen in productspecificaties die na het ter perse gaan van de brochure zijn doorgevoerd. Sommige beschreven of afgebeelde uitrustingen zijn verkrijgbaar tegen meerprijs. Vraag voordat u bestelt uw Volvo-dealer om de meest actuele informatie. De fabrikant behoudt zich het recht voor om te allen tijde zonder kennisgeving wijzigingen door te voeren in prijzen, kleuren, materialen, specificaties en modellen.

40 614 Ice White solid 707 Inscription Crystal White pearl (Verspringt van wit naar glanzend warm geelwit, afhankelijk van lichtinval en kijkhoek) 498 Caspian Blue metallic 452 Black Sapphire metallic 700 Twilight Bronze metallic 702 Flamenco Red metallic

41 V70 KLEUREN Lees meer op volvocars.nl 711 Bright Silver metallic 477 Inscription Electric Silver metallic (Verspringt van zilver naar blauw, afhankelijk van lichtinval en kijkhoek) 492 Savile Grey metallic 484 Seashell metallic 612 Passion Red solid KIJK VOOR MEER INFORMATIE OP VOLVOCARS.NL Opmerking: De drukkleuren kunnen de originele tinten niet exact weergeven. Uw dealer kan u de stalen laten zien.

42 VOLVOCARS.NL Volvo V70 MY V1

N 1 APRIL 2014 VOLVOCARS.NL

N 1 APRIL 2014 VOLVOCARS.NL N 1 APRIL 2014 VOLVOCARS.NL WELKOM UW NIEUWE XC60 HET INTERIEUR UW AVONTUUR PAGINA 01 PAGINA 04 PAGINA 08 PAGINA 10 SENSUS INTELLISAFE DRIVE-E R-DESIGN PAGINA 12 PAGINA 14 PAGINA 16 PAGINA 18 VOLVO OCEAN

Nadere informatie

PRIJSLIJST Modeljaar 2016 20 april 2015 VOLVO S80

PRIJSLIJST Modeljaar 2016 20 april 2015 VOLVO S80 PRIJSLIJST Modeljaar 2016 20 april 2015 VOLVO S80 VOLVO S80 MODELPROGRAMMA Aantal versnellingen Bijtelling 2015 Netto catalogusprijs ( ) Zuinigheidscategorie BPMbedrag ( ) BTWbedrag ( ) 1) incl. BPM en

Nadere informatie

Deze auto is niet alleen voorzien van alle luxe, maar herbergt ook een belofte die comfort en stijl waardeert. Dit is een luxueuze auto die slimmer

Deze auto is niet alleen voorzien van alle luxe, maar herbergt ook een belofte die comfort en stijl waardeert. Dit is een luxueuze auto die slimmer www.volvocars.nl Deze auto is niet alleen voorzien van alle luxe, maar herbergt ook een belofte die comfort en stijl waardeert. Dit is een luxueuze auto die slimmer en sterker is op alle juiste plaatsen

Nadere informatie

PRIJSLIJST. Modeljaar 2015 1 januari 2015 V60 VOLVO PLUG-IN HYBRID

PRIJSLIJST. Modeljaar 2015 1 januari 2015 V60 VOLVO PLUG-IN HYBRID PRIJSLIJST Modeljaar 2015 1 januari 2015 VOLVO V60 PLUG-IN HYBRID VOLVO V60 PLUG-IN HYBRID MODELPROGRAMMA Netto catalogusprijs ( ) BPM bedrag ( ) BTW bedrag ( ) Consumentenprijs incl. BPM en BTW ( ) Aantal

Nadere informatie

PRIJSLIJST Modeljaar 2016 20 April 2015 VOLVO V40 BUSINESS

PRIJSLIJST Modeljaar 2016 20 April 2015 VOLVO V40 BUSINESS PRIJSLIJST Modeljaar 2016 20 April 2015 VOLVO V40 BUSINESS VOLVO V40 BUSINESS MODELPROGRAMMA Aantal versnellingen Bijtelling 2015 Netto catalogusprijs ( ) Zuinigheidscategorie BPMbedrag ( ) BTWbedrag (

Nadere informatie

PRIJSLIJST Modeljaar 2016 20 april 2015 VOLVO S60 CROSS COUNTRY

PRIJSLIJST Modeljaar 2016 20 april 2015 VOLVO S60 CROSS COUNTRY RIJSLIJST Modeljaar 2016 20 april 2015 VOLVO S60 CROSS COUNTRY VOLVO S60 CROSS COUNTRY MODELROGRAMMA Netto catalogusprijs ( ) BM bedrag ( ) BTW bedrag ( ) incl. BM en BTW ( ) S60 CROSS COUNTRY D4 DIESEL

Nadere informatie

PRIJSLIJST Modeljaar 2016 20 april 2015 VOLVO V40 CARBON EDITION

PRIJSLIJST Modeljaar 2016 20 april 2015 VOLVO V40 CARBON EDITION RIJSLIJST Modeljaar 2016 20 april 2015 VOLVO V40 CARBON EDITION VOLVO V40 CARBON EDITION MODELROGRAMMA Aantal versnellingen Bijtelling 2015 Netto catalogusprijs ( ) Zuinigheidscategorie BMbedrag ( ) BTWbedrag

Nadere informatie

DE NIEUWE DISCOVERY SPORT

DE NIEUWE DISCOVERY SPORT DE NIEUWE DISCOVERY SPORT Al sinds het idee voor de eerste Land Rover in 1947, hebben wij auto s gecreëerd die grenzen verleggen; die eigenaars uitdagen om nieuwe gebieden te verkennen en moeilijk terrein

Nadere informatie

COMFORT. INHOUD. Opel Meriva 04 Ontdek de Meriva

COMFORT. INHOUD. Opel Meriva 04 Ontdek de Meriva OPEL MERIVA WELKOM IN veelzijdig COMFORT. In de Opel Meriva voel je je meteen thuis. Geen enkele andere auto in de compacte klasse biedt zoveel comfort, gemak en interieurruimte. De wijd openslaande FlexDoors

Nadere informatie

Opvallend veelzijdig.

Opvallend veelzijdig. opel Mokka Opvallend veelzijdig. Inhoud Wie een actief leven heeft én compact wil rijden, moet het ruimer zien. Maak kennis met de Mokka: de innovatieve Opel die de comfortabele hoge zit en de stoere

Nadere informatie

TRENDS WAAIEN OVER. KLASSE IS TIJDLOOS.

TRENDS WAAIEN OVER. KLASSE IS TIJDLOOS. CASCADA TRENDS WAAIEN OVER. KLASSE IS TIJDLOOS. HET HELE JAAR ZOMER. INHOUD De Opel Cascada verlegt alle grenzen. Allereerst door zijn baanbrekende koetswerk, met perfecte contouren en een design dat

Nadere informatie

DE NIEUWE LEXUS IS 300h HYBRID. DE NIEUWE LEXUS IS 300h HYBRID LEXUS, OFFICIAL SUPPLIER TO H.S.H. THE SOVEREIGN PRINCE OF MONACO

DE NIEUWE LEXUS IS 300h HYBRID. DE NIEUWE LEXUS IS 300h HYBRID LEXUS, OFFICIAL SUPPLIER TO H.S.H. THE SOVEREIGN PRINCE OF MONACO DE NIEUWE LEXUS IS 300h HYBRID DE NIEUWE LEXUS IS 300h HYBRID De enige manier om zelf te ervaren wat een Lexus zo bijzonder maakt, is door ermee te rijden. Neem plaats achter het stuurwiel voor een proefrit.

Nadere informatie

REVOLUTIONAIR NIEUWE WEGEN INSLAAN.

REVOLUTIONAIR NIEUWE WEGEN INSLAAN. OPEL AMPERA REVOLUTIONAIR NIEUWE WEGEN INSLAAN. INHOUD Mobiliteit gaat radicaal veranderen. De Opel Ampera breekt met alle bekende concepten. Het is de allereerste Extended-Range Electric Vehicle (E-REV),

Nadere informatie

Indrukwekkende ideeën van onder tot boven

Indrukwekkende ideeën van onder tot boven Sportswagon 2 Geniet van een leven vol verrassingen. Zoals de nieuwe generatie van de Kia cee d. Deze fraaie Sportswagon combineert een sportieve look met bruikbare functionaliteit en combineert een opwindend

Nadere informatie

De nieuwe Full Hybrid Prius, s werelds meest geavanceerde auto.

De nieuwe Full Hybrid Prius, s werelds meest geavanceerde auto. Toyota Prius De nieuwe Full Hybrid Prius, s werelds meest geavanceerde auto. Design. De Prius valt op met een herkenbaar design en een aerodynamische vorm die hem nog zuiniger maakt. Historie. Sinds zijn

Nadere informatie

SLA EEN REVOLUTIONAIR NIEUWE WEG IN.

SLA EEN REVOLUTIONAIR NIEUWE WEG IN. OPEL AMPERA SLA EEN REVOLUTIONAIR NIEUWE WEG IN. INHOUD Mobiliteit gaat radicaal veranderen. De Opel Ampera breekt met alle bekende concepten. Het is de allereerste Extended-Range Electric Vehicle (E-REV),

Nadere informatie

De nieuwe Full Hybrid Prius, s werelds meest geavanceerde auto. Volg de leider.

De nieuwe Full Hybrid Prius, s werelds meest geavanceerde auto. Volg de leider. Prius De nieuwe Full Hybrid Prius, s werelds meest geavanceerde auto Vooruitstrevend rijplezier Ruim en stijlvol Uniek laag brandstofverbruik Aangedreven door de Hybrid Synergy Drive Volg de leider. 2

Nadere informatie

De nieuwe Toyota Yaris en Yaris Hybrid. Compact en geniaal, perfect voor in de stad.

De nieuwe Toyota Yaris en Yaris Hybrid. Compact en geniaal, perfect voor in de stad. Yaris De nieuwe Toyota Yaris en Yaris Hybrid. Compact en geniaal, perfect voor in de stad. 2 TOYOTA TOUCH & GO 9,4 Toyota Touch & Go Functioneel gemak met Full Map navigatie, parkeerhulpcamera, media,

Nadere informatie

RENAULT KANGOO DRIVE THE CHANGE. Van oorsprong veelzijdig. Nog praktischer RENAULT KANGOO

RENAULT KANGOO DRIVE THE CHANGE. Van oorsprong veelzijdig. Nog praktischer RENAULT KANGOO RENAULT KANGOO RENAULT KANGOO Van oorsprong veelzijdig Nog praktischer DRIVE THE CHANGE HOOFDARTIKEL RENAULT KANGOO KIES VOOR OORSPRONKELIJKHEID! De Kangoo behoort al bijna 15 jaar tot de top. En met

Nadere informatie

ALTIJD DE JUISTE STIJL.

ALTIJD DE JUISTE STIJL. Opel Zafira OPEL ZAFIRA en u bent overal op voorbereid. Het unieke Flex7 - zitsysteem van de Zafira biedt u net zoveel flexibiliteit en comfort als u en uw gezin nodig hebben. Een synthese van stoer, dynamisch

Nadere informatie

N 1 JULI 2014 VOLVOCARS.NL. Accessoires

N 1 JULI 2014 VOLVOCARS.NL. Accessoires N 1 JULI 2014 VOLVOCARS.NL Accessoires GEEF UW AUTO EEN PERSOONLIJKE TOUCH. Als u de veelzijdigheid van een stationcar nodig hebt, maar niet wilt inleveren op stijl en rijeigenschappen, dan is de V60 Sportswagon

Nadere informatie

Passie voor precisie De nieuwe SEAT Leon

Passie voor precisie De nieuwe SEAT Leon LEON De ontwerpers van SEAT hebben een passie voor precisie. Met eindeloos geduld zoeken ze naar de perfecte balans tussen schoonheid en functionaliteit. Een auto die je niet alleen veilig op je bestemming

Nadere informatie

De Avensis. Eigentijds design en techniek van Toyota.

De Avensis. Eigentijds design en techniek van Toyota. Toyota Avensis De Avensis. Eigentijds design en techniek van Toyota. 2 jaar uitgebreide 3 garantie Harmonieus ontwerp Subtiele details geven de Avensis een zelfverzekerde uitstraling en een eigen persoonlijkheid.

Nadere informatie

Wie bepaalt dat je van negen tot vijf moet werken? Of dat je moet stoppen op je 65ste? Begint succes op de universiteit, of in de garage?

Wie bepaalt dat je van negen tot vijf moet werken? Of dat je moet stoppen op je 65ste? Begint succes op de universiteit, of in de garage? Hyundai ix20 Wie bepaalt dat je van negen tot vijf moet werken? Of dat je moet stoppen op je 65ste? Begint succes op de universiteit, of in de garage? Wie zegt dat een familie auto niet stijlvol kan zijn?

Nadere informatie

WELKE VOLVO V40 PAST BIJ U

WELKE VOLVO V40 PAST BIJ U INSPIRATIE EN AANBIEDINGEN VOOR U EN UW VOLVO winter 2012 / 2013 MAGAZINE volvo SERVIce 2.0 Reizen Onder de noordelijke hemel WELKE VOLVO V40 PAST BIJ U ELEGANT, AvoNTUURLIJK OF SPORTIEF + DE GEHEIME KRACHT

Nadere informatie

Hyundai i40 Brochure per 1 maart 2012

Hyundai i40 Brochure per 1 maart 2012 Hyundai i40 Brochure per 1 maart 2012 In een woud aan keuzes... steekt de Hyundai i40 er met kop en schouders bovenuit. In het dichte woud van wagons is de Hyundai i40 een frisse verschij ning. Het totaalplaatje

Nadere informatie

FOR. Spring Summer Editie 2015. De Mercedes-AMG GT. www.mercedes-benz.nl. De nieuwe

FOR. Spring Summer Editie 2015. De Mercedes-AMG GT. www.mercedes-benz.nl. De nieuwe www.mercedes-benz.nl Spring Summer Editie 2015 De nieuwe FOR The new smart forfour. take it or lease it. smart forfour: nu tijdelijk vanaf 199,- per maand. De nieuwe CLA Shooting Brake met. De nieuwe C

Nadere informatie

2 Raadpleeg het prijs- en specificatieblad voor de standaard- en meeruitrusting.

2 Raadpleeg het prijs- en specificatieblad voor de standaard- en meeruitrusting. De nieuwe Kia 2 Raadpleeg het prijs- en specificatieblad voor de standaard- en meeruitrusting. De nieuwe Kia Voor een wereld vol verschillende bestemmingen De nieuwe Kia Carens combineert ruimte met een

Nadere informatie

N 1 JULI 2014 VOLVOCARS.NL. Accessoires

N 1 JULI 2014 VOLVOCARS.NL. Accessoires N 1 JULI 2014 VOLVOCARS.NL Accessoires GEEF UW AUTO EEN PERSOONLIJKE TOUCH. Bent u op zoek naar een dynamische auto met een stijlvolle Scandinavische touch, dan is de Volvo S60 de auto voor u. En met onze

Nadere informatie

N 1 JULI 2014 VOLVOCARS.NL. Accessoires

N 1 JULI 2014 VOLVOCARS.NL. Accessoires N 1 JULI 2014 VOLVOCARS.NL Accessoires Artio lichtmetalen velgen, 8x19, Diamond Cut/Matte Tech Black. Vier complete wielen bestaande uit velg plus band. 2.750 Fortuna lichtmetalen velgen, 8x18", Diamond

Nadere informatie