E-ZINE Stichting ROOS 20 december 2012

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "E-ZINE Stichting ROOS 20 december 2012"

Transcriptie

1 E-ZINE Stichting ROOS 20 december 2012 Holtense scholen en Serious Request: Op dinsdag 18 december werden de scholen om kwart voor twee bij AH verwacht met de door de leerlingen ingezamelde lege flessen. Per school werd een delegatie afgevaardigd, in totaal 20 personen. Er werden in totaal 7 volle containers naar AH gereden. Elke fles bracht 25 cent op. Alles samen was dit een bedrag van ruim 400 euro! Daarnaast zijn er verschillende acties door kinderen geweest waarmee de spaarpotten op school zijn gevuld. Ook zijn er eigen gemaakte lekkernijen, kerstbakjes, kerstlichtjes, enzovoort verkocht en wordt een deel van de opbrengst van de kerstmarkt gedoneerd. Hiermee is de teller afgelopen week opgelopen tot ruim 1000!! OBS Holterenk maakt een cheque voor het totaalbedrag van alle Holtense scholen. Op vrijdagmorgen 21 december wordt het geld (en de cheque) onder schooltijd naar Enschede gebracht. Van elke school gaat er iemand mee en het mag duidelijk zijn dat de scholen in Enschede flink reclame maken voor hun eigen (ROOS)school! OBS De Drie Linden: Sinterklaas voorleesactie OBS De Drie Linden heeft meegedaan aan een voorleesactie, waarbij zoveel mogelijk basisscholen en verzorgingshuizen samen werden gebracht met als doel generaties bij elkaar te brengen. Het met elkaar zijn en ervaringen delen stonden daarbij centraal. Door het voorlezen uit het Sinterklaasprentenboek Het Grote Geheim van Sinterklaas en het zingen van bekende Sinterklaasliedjes kreeg het doel vorm.

2 En de kinderen kunnen meteen hun leeskunst vergroten. Binnen dit initiatief heeft OBS De Drie Linden contact opgenomen met verzorginghuis De Blenke in Hellendoorn. Dat was een groot succes. Kinderen en bewoners deden enthousiast mee, en de bewoners waardeerden dit initiatief enorm. De foto s spreken voor zich. Het is mooi dat jong en oud elkaar kunnen vinden. Met De Blenke worden wel meer activiteiten georganiseerd. Met Pasen wordt de ontmoetingsruimte in dit verzorgingshuis versierd met mooie takken en bloemstukken die door de kinderen van OBS De Drie Linden zijn gemaakt en gebracht. Deze initiatieven passen binnen de ROOS-doelstelling; namelijk samen met externe instanties activiteiten organiseren in buurt, wijk of dorp. OBS De Schakel: Houdt ook dit jaar de jaarlijkse Kerstbroodactie. En dat doet de school al vanaf De opbrengst van de broodactie komt ten goede aan de leerlingen. Niet alle kosten van de verschillende activiteiten en feesten die worden georganiseerd op de school kunnen bekostigd worden uit de ouderbijdrage. De scholen ontvangen steeds minder geld van het Ministerie en daarom kunnen extra leermiddelen en uitbreiding van het aantal computers niet volledig bekostigd worden. OBS Dijkerhoek: Sinterklaas op OBS Dijkerhoek Op 5 december kwam sinterklaas met een heuse speedboot naar school. Hij had door de sloot willen varen maar omdat de speedboot het niet deed, stond de boot op een aanhangwagen. Na de toespraak buiten werd door alle kinderen de zwarte pieten stijl gedanst en gezongen. Het was een gezellige dag. Lege flessen actie voor Serious Request: Ook OBS Dijkerhoek zet zich in voor Serious Request. Van dinsdag 11 december tot en met maandag 17 december verzamelen de leerlingen zoveel mogelijk lege statiegeldflessen. Het geld dat hiermee opgehaald wordt, gaat naar de actie Serious Request van 3FM! Nieuwbouw OBS Dijkerhoek: Het team en de bouwcommissie hebben onlangs een bijeenkomst gehad waarin drie architecten hun tekeningen en ideeën lieten zien en horen. Na afloop heeft iedereen de plannen punten gegeven. Gerben van Heun buigt zich nu over de tekeningen. Binnenkort wordt bekend welke architect het gebouw gaat ontwerpen.

3 Het team van OBS Dijkerhoek wenst alle ROOS-collega s fijne kerstdagen en een goed en gezond 2013! OBS Touwladder: Wouter Gaillard, leerling van OBS Touwladder, heeft onlangs tijdens een weekendje Terschelling een bijzondere fles gevonden. De fles spoelde aan terwijl hij een strandwandeling maakte. Bij het openen van de fles bleken er tekeningen in te zitten van zieke kinderen uit Frankrijk. Wouter wilde de kinderen graag een bericht terug sturen en besloot de hulp van zijn klasgenoten van groep 5-6 in te roepen. Samen hebben ze een aantal tekeningen gemaakt en deze, met een mooie groepsfoto, opgestuurd naar Frankrijk. Niet in een fles maar in een hele grote enveloppe met veel postzegels! OBS t Heem: Serious Request: Oliebollen: Ouders van leerlingen kunnen oliebollen bestellen voor het goede doel: 11 oliebollen voor 5 euro. De opbrengst van de actie gaat helemaal naar Serious Request. Op donderdag 21 december houdt OBS t Heem haar eerste kerstmarkt! Het wordt een fantastisch gezellige wintermarkt met allerlei lekkernijen, voorstellingen, kerstversiering en natuurlijk het Glazen Lokaal! De kerstmarkt wordt van 17 tot uur gehouden. Glazen Lokaal: Van woensdag 19 tot en met donderdag 20 december zullen meester Alejandro, meester Roy en juf Kim E in het Glazen Lokaal worden opgesloten. Ze zijn verkleed als baby s Let s hear it for the Babies!

4 Vervelen zullen ze zich niet want de kinderen houden ze de hele dag bezig met allerlei opdrachten. Kinderen, ouders en leerkrachten kunnen muziek aanvragen en geld doneren. Op donderdag mogen ze om 17 uur het glazen huis verlaten! Het team van t Heem wenst alle collega s van Stichting ROOS prettige feestdagen en een gezond en voorspoedig OBS Widerode: Gastles DJ Sander Guis! Op dinsdag 18 december was Sander Guis, oud-leerling van OBS Widerode, te gast op school. Al in zijn tijd op OBS Widerode was hij enthousiast over het fenomeen radio en alles wat ermee te maken had. Destijds begon Sander als hobbyist bij Regio FM in Wierden en na verloop van jaren (en een passende mediaopleiding) belandde hij bij BNN. Via Radio 3 FM kreeg hij langzaamaan landelijke bekendheid en ontmoette vele bekende artiesten. Zo was hij bijvoorbeeld ook een paar edities betrokken bij de organisatie van Serious Request (hij zat niet als DJ in het Glazen Huis). De laatste jaren werkt Sander voor Radio 2 (onder andere het programma Music Matters) en is hij presentator van de Top Dit jaar mag hij zelfs de laatste uren presenteren op oudejaarsavond. De kinderen zagen echt uit naar de komst van Sander en terecht, want hij wist de groepen 5 en 6 en de groepen 7 en 8 op boeiende wijze te onderhouden over het radiovak. Sander vertelde over de geschiedenis van de radio, liet de kinderen vragen stellen en tot slot mochten sommige kinderen zelf een stukje radio maken. Sander kondigde zogenaamd een gast (een kind dus) aan en die mocht dan een seconde of vijfendertig op een boeiende manier de overige kinderen vertellen over een zelfgekozen onderwerp. Daarna mocht de gast ook een zelfgekozen plaat aankondigen die door Sander werd gestart. De kinderen vonden het natuurlijk prachtig, dus het wekte geen verbazing dat er voor Sander op het laatst een meterslange rij ontstond van kinderen die op de valreep nog een handtekening wilden. Het was een prachtig slot van een hele leuke onderhoudende ochtend En dat in de actieweek van Serious Request!

5 Serious Request: Op woensdag 19 december hebben 12 kinderen uit de groepen 5 t/m 8, drie leden van de ouderraad en juf Simone en juf Sonja de cheque aan de drie deejays van het Glazen Huis aangeboden. Om 6.50 uur vertrok de delegatie per trein (dankzij juf Simone kreeg de school vier gratis volwassen treinkaartjes van NS) richting Enschede. Via de flessenactie en de sponsorloop werd maar liefst 5.990,18 euro bijeen gebracht!!! Super, kinderen van OBS Widerode. Zie ook de website van de school en volg via Twitter!! Lief en Leed en andere personele zaken: Beste collega's, Mijn naam is Otto Vrijhof, ben woonachtig in Huizen (117 km. verderop), ik heb 4 kinderen. Mijn hele leven ben ik werkzaam in het onderwijs: van (LOM)meester, IB-er, Ambulant Begeleider tot Directeur. De laatste vijf jaar heb ik mij op het interim-werk gestort. De afgelopen jaren heb ik mij gespecialiseerd als verandermanager, (team)coach en trainer van onder andere het IGDI-model (Interactieve Gedifferentieerde Directe Instructie). In het kader van de basiszorg richting Passend Onderwijs het meest toegepaste model. Ik doe voornamelijk opdrachten via APS-interim (Algemeen Pedagogisch Studiecentrum). Op dit moment ben ik, naast OBS De Peppel, werkzaam als interimdirecteur op een school in Amsterdam Zuid en train ik een team in het IGDI-model. De Stichting ROOS zocht enige weken geleden een interim-directeur met ervaring in het leiden van onderwijskundige veranderprocessen. OBS De Peppel is in maart 2012 als zwak beoordeeld door de Inspectie van het Onderwijs. Ik ben na de herfstvakantie gestart met een super gemotiveerd team. Een team met veel verborgen kwaliteiten, die tot nu toe mijns inziens onvoldoende zijn benut. Ik ben 16 uur per week beschikbaar voor OBS De Peppel. Mijn werkdagen worden per week bepaald in verband met gebeurtenissen op school of mijn agenda. Het kern van mijn werk als interim directeur ligt heel dicht bij een groot deel van de missie die de Stichting ROOS voorstaat: Het beste uit alle kinderen halen. Het samen willen doen. Openheid en eerlijkheid. Veranderen doe je met het aanwezige team. We moeten het samen doen, hoe lastig dat soms ook is. Veranderen moet duurzaam zijn, dus moet ik mijzelf als interim na verloop van tijd overbodig maken. Daarbij moeten alle processen transparant zijn, zodat iedereen snapt wat en hoe we het (blijven) doen. Op 26 en 27 november heeft het team tijdens een tweedaagse op de hei een uitstekende start gemaakt met het verbetertraject. Onderwerpen als: de missie van de school, de kritische noten in het inspectierapport, de doorgaande lijnen in de school en het pedagogisch didactisch handelen (IGDI model) passeerden de revue. Er is inmiddels een plan van aanpak ontwikkeld dat op 17 december jongstleden aan het team en Herman Wevers is gepresenteerd. We zijn van plan in januari 2013 alle ouders van de school uit te nodigen voor een informatie-uitwisseling. We willen het het midwinterfeest op zaterdag 26 januari een extra mooi tintje meegeven als uitkomst van onze tweedaagse. De nieuwe missie van de school zal dan worden onthuld. Wordt vervolgd

6 Ik ben super gemotiveerd om het beste op OBS De Peppel te realiseren. Mijn ervaring leert dat de school er na het veranderproces, vele malen sterker uitkomt en zich zal ontwikkelen tot één van de beste scholen binnen Nijverdal en de Stichting ROOS (!) Ik wens u allen prettige feestdagen en een ambitieus 2013! Met vriendelijke groet, Otto Vrijhof, , Van het Bestuurskantoor: Serious Request: (kerstpakketten) Vorige week is vanuit het bestuursbureau het prachtige bedrag van euro namens alle ROOSscholen, het bestuurskantoor en het bestuur, overgemaakt op rekening 661 van het Nederlandse Rode Kruis! Medewerkerstevredenheidsonderzoek: Het onderzoek is een week langer (tot en met vrijdag 21 december) opengesteld om meer mensen de gelegenheid te geven de enquête in te vullen. Dit is de gelegenheid voor u als medewerker uw mening te geven en stem te hebben over diverse zaken binnen de Stichting ROOS. U wordt van harte opgeroepen de enquête in te vullen! Zoals u weet is de anonimiteit gewaarborgd!! Verzuimbeleid: Het verzuimbeleid is door alle gremia behandeld en vastgesteld. U kunt het vinden op de website van de Stichting ROOS: Loopbaanwenseninventarisatie: De wenseninventarisatieformulieren zijn ter verspreiding naar de directeuren gestuurd. Het ingevulde formulier graag voor 14 januari aan uw leidinggevende overhandigen. Deze verzamelt ze per school en stuurt ze terug naar het Bestuursbureau. De inventarisatieformulieren worden elk jaar verspreid ter voorbereiding op het BestuursFormatiePlan voor het komende schooljaar. Hierdoor wordt duidelijk wat er per school te verwachten is aan eventueel verlof, urenvermindering, scholing en dergelijke. Nadrukkelijk vermeld moet worden dat de wenseninventarisatie niet geldt als een officiële aanvraag. Het opnemen van verlof, urenvermindering, of scholing moet op de gebruikelijke manier aangevraagd worden. Nieuwe werkwijze BHV: De bestuurder heeft afgelopen week, na een positief advies van Bestuur en MT, een nieuwe werkwijze omtrent de BHV-cursussen vastgesteld. Belangrijkste wijziging is dat de cursussen voortaan via de ROOS-academie worden georganiseerd. Ieder jaar wordt er op de eerste en tweede woensdag in maart en de eerste en tweede woensdag in april een herhalingscursus georganiseerd. Dit jaar wordt gestart met de herhaling van EHBO/Spoedeisende Eerste Hulp. U kunt zich als BHV-er daarvoor nu al inschrijven via Volgend jaar wordt dan de herhaling voor Brand, Calamiteiten en Ontruiming georganiseerd. Elk jaar worden er dus vier bijeenkomsten georganiseerd. Het is uw eigen verantwoordelijkheid als BHV-er uw certificering up-to-date te houden en er voor te zorgen dat u elk jaar een herhalingsbijeenkomst volgt. Als u zich inschrijft via de ROOS-academie kunt u zelf één van de vier bijeenkomsten kiezen. Als een bijeenkomst vol is, ziet u dat meteen en moet u zich voor één van de andere drie bijeenkomsten inschrijven. Binnen de Stichting ROOS wordt er van uit gegaan: Eens een BHV-er, altijd een BHV-er. De Stichting ROOS investeert in de opleiding van BHVers. Wisseling van school, betekent dus niet dat u BHV-er af bent, ook al zijn er op de nieuwe school BHV-ers. Een opleiding is maximaal twee jaar geldig. Hebt u langer dan twee jaar geen herhalingscursus gevolgd dan moet u een nieuwe startopleiding volgen. Als u een jaar geen herhalingscursus volgt, zit er langer dan twee jaar tussen en moet u opnieuw opgeleid worden met onnodig hoge opleidingskosten als gevolg. BHV-ers: u wordt nadrukkelijk gevraagd ervoor te zorgen elk jaar voor een herhalingsbijeenkomst in te schrijven!

7 Scholing MR: Op verzoek van diverse scholen, wordt er via de ROOS-academie een cursus voor MR-leden georganiseerd. Vanaf januari 2013 kunnen MR-leden, zowel ouder- als personeelsgeleding, zich hiervoor inschrijven via De inhoud van deze cursus van één bijeenkomst zal voornamelijk gericht zijn op de verschillende taken, bevoegdheden en rechten van een MR. Bestuursbesluiten: Hier komen vanaf 1 januari de besluiten die door de bestuurder zijn genomen. Van het MT: Op dinsdag 18 december vergaderde het MT over de volgende punten: Stand van zaken ROOS-academie Werkwijze invalkrachten in het kader van verplichtingen Facturering: afsluiting financieel jaar 2012 Inkoop Van de GMR: De volgende GMR-vergadering is op 6 februari gepland Van het Bestuur: De volgende reguliere vergadering van het Bestuur (dan Raad van Toezicht) is gepland op 7 maart Op 7 februari komt het Bestuur bij elkaar voor de jaarlijkse evaluatie. Voor u gelezen of gezien: - Op de website van CPS zijn goede publicaties en boeken voor het onderwijs te vinden. - Op de website van innofun vindt u interessante wetenswaardigheden rond innovatie in het onderwijs. - Op de website van SLO is relevante informatie te vinden rond diverse onderwerpen: Algemene informatie op website; Specifieke informatie over Zorg en Passende perspectieven taal en rekenen: Algemene informatie: Referentiekader Zorgleerlingen Specifieke informatie Zorg Passende perspectieven taal: Referentieniveaus taal Zorgleerlingen -> downloads Specifieke informatie Zorg Passende perspectieven rekenen: Referentieniveaus rekenen Zorgleerlingen -> downloads TCT 12 december 2012 Weinig scholieren zijn echte uitblinkers Nederlandse basisscholenleerlingen presteren naar behoren, maar springen er op geen enkele manier positief uit. Dat blijkt uit een groot internationaal onderzoek naar het niveau van leerlingen in groep 6 van de basisschool op het gebied van lezen, rekenen en natuuronderwijs. De resultaten van de prestaties uit meer dan 45 landen zijn op 11 december 2012 bekend gemaakt. Het Nederlandse onderwijs kan zwak presterende leerlingen op basisniveau krijgen, maar talentvolle leerlingen krijgen nauwelijks de kans te excelleren. Tot 2006 / 2007 daalden de resultaten van de Nederlandse scholieren licht, sindsdien is het wel weer een beetje opgekrabbeld. Toch daalt Nederland op de internationale ranglijst. Dat komt deels door dat later nieuwe goed presterende landen zijn toegevoegd aan de ranglijst. Maar het komt ook door dalende resultaten. Zo zijn landen als Engeland, de Verenigde Staten, Rusland en Hongkong, die eerst onder Nederland stonden op het gebied van lezen, op gelijke hoogte gekomen of Nederland voorbij gestreefd. De scores tussen Nederlandse leerlingen en leerlingen uit omringende landen, ontlopen elkaar niet veel. Scholieren uit Singapore presteren over het algemeen het beste.

8 Staatssecretaris Sander Dekker (Onderwijs) laat in een reactie weten ontzettend trots te zijn dat Nederland er goed in slaagt kwetsbare leerlingen niet door het ijs te laten zakken. Tegelijk zien we dat onze slimste leerlingen onder hun kunnen presteren. Zo laten we veel talenten onbenut. De twee grote onderzoeken worden eens in de vier of vijf jaar gehouden. In Nederland hebben meer dan meegewerkt. 11 december 2012 bnr.nl Mijke Hurkx Fins onderwijs veel beter dan het onze In Europa staan de Finnen op één. In veel Aziatische landen zijn leerlingen veel beter in rekenen en taal. Nederland wordt qua onderwijskwaliteit flink ingehaald door het buitenland. Wat gaat mis? Marina Meelissen: Je moet echt een strenge selectie door om het beroep van leraar te mogen uitoefenen Harriette van der Woude-Rantalaiho: Er is in Finland meer geld beschikbaar voor onderwijs Echte uitblinkers, daar zijn er in Nederland niet zoveel van, blijkt uit internationaal onderzoek. "Behalve in rekenen zijn de Finse kinderen in alle andere vakgebieden beter dan Nederland", zegt onderzoekster Martina Meelissen van de Universiteit Twente. Waarom doen basisscholieren in Finland het veel beter dan onze kinderen? Daar heeft Meelissen geen sluitend antwoord op. "Het enige grote verschil dat ik weet is dat de leraren in Finland academisch zijn geschoold. Het beroep heeft daar ook heel veel aanzien. Je moet echt een strenge selectie door om het beroep van leraar te mogen uitoefenen. Ik denk niet dat je zo kan zeggen dat het net niveau van het onderwijs hierdoor verbetert. Wat ik wel in Nederland zie, is dat er weinig programma's zijn om excellerende leerlingen meer uitdaging te bieden en op een hoger niveau te tillen", zegt Meelissen op BNR. Langer spelen Later naar school gaan helpt ook, zegt Harriete van der Woude - Rantalaiho tegen Petra Grijzen. Ze woont sinds 1970 in Finland en werkt aan de Sibelius Academie, een muziekopleiding. Haar twee kinderen en ook kleinkinderen hebben Fins onderwijs genoten. "De kinderen gaan pas veel later naar school in Finland, de eerste klas begint als ze 7 jaar zijn, de pre-school als ze 6 zijn. Die is ook niet verplicht, toch gaan veel kinderen erheen." "Finse kinderen willen graag leren. Ze mogen lang genoeg kind zijn, kunnen lang genoeg spelen en krijgen dan behoefte om naar school te gaan. De klassen zijn ook minder groot. 28 leerlingen is het maximum. Er is in Finland meer geld beschikbaar voor onderwijs", vult Van der Woude - Rantalaiho aan. Twee reacties op bovenstaande tekst: Bij een studiebezoek aan Finland in 2005 werd er nog een belangrijk verschil genoemd: Finse moeders behoren tot de hoogst opgeleiden ter wereld. De opleiding van de moeder speelt een grote rol in het (school)succes van de kinderen. Verder kennen ze daar zeer goede voorzieningen voor ouderschapsverlof en kinderopvang. Er wordt (veel) minder getoetst, er is meer aandacht voor zorg en de leerlingen blijven langer samen in één groep, waardoor de groepen heterogener zijn dan in Nederland. Het eruit lichten van één aspect (academische opleiding) is te simplistisch. Als de oplossing zo eenvoudig was, was deze allang toegepast. Voor een Finse universiteitsopleiding moet men toelatingsexamen doen. Dit geldt voor alle studierichtingen. Wie wil gaan werken in het onderwijs wordt op vele manieren getest. De motivatie van toekomstige onderwijzers wordt ook gestimuleerd door de mogelijk zich te kunnen specialiseren in vakken die hen het meeste interesseren. Finse schooldagen zijn kort in vergelijking tot de Nederlandse. Er blijft tijd voor hobby s, sport en ontspanning. Alle Finse kinderen leren op school niet alleen maar rekenen maar ook koken en ook handwerken. Alle meisjes leren te klussen in huis, alle jongens leren ook textielhandwerken. Creativiteit is belangrijk voor iedereen! Zo jong mogelijk leren alle kinderen gebruik te maken van bibliotheken.

9 Een leuke tip als kerstcadeautje: de Motivatiewaaier. Ondanks de beste intenties, stevige inspanningen, veel creativiteit en voldoende geduld, lukt het niet altijd leerlingen voldoende in beweging te krijgen. De motivatiewaaier is een handzaam hulpmiddel boordevol tips en ideeën. In de waaier staan naast theoretische uitwerkingen vooral veel praktische handreikingen, lesideeën, oefeningen, overwegingen en metaforen. Ook staan er praktische aanbevelingen voor de directie in de waaier. Dit prachtig uitgevoerde product van Uitgeverij Quirijn is geschreven door Ivo Mijland. Een absolute aanrader voor iedereen die vanuit eigen passie voor het onderwijs, leerlingen wil uitdagen passief leren om te zetten in leren met passie. (ISBN: ) Ritske van der Veen, directeur VOS/ABB, en Bert-Jan Kollmer, directeur Vereniging Openbaar Onderwijs, schrijven beurtelings een column: De beste basis voor de toekomst De eerste hoofdlijnen van een mogelijk regeerakkoord tussen PvdA en VVD zijn bekend. VOS/ABB en de Vereniging Openbaar Onderwijs (VOO) stuurden in de aanloop naar de onderhandelingen een brief naar de informateurs Henk Kamp en Wouter Bos, om aandacht te vragen voor de positie van het openbaar onderwijs. De nieuwe regering heeft volgens ons de opdracht om naast leeropbrengsten ook de Maatschappelijke taak van het onderwijs te waarborgen. De VOO heeft er daarom voor gepleit om de sociale verantwoordelijkheid van scholen concreter vorm te geven, waarbij recht moet worden gedaan aan de principiële gelijkwaardigheid van elk kind. In dat kader hebben wij hen gewezen op de grote waarde van het pluriforme karakter van het openbaar onderwijs, dat van nature aanwezig is en nauw aansluit bij liberale, socialistische en humanistische waarden. Veel schoolbesturen van nieuwe scholen, door bevolkingskrimp gefuseerde scholen en samenwerkingsscholen zien zich voor een denominatief dilemma geplaatst. De wettelijk verplichte keuze tussen openbaar of bijzonder leidt tot lastige organisatorische en bovenal tot principieel bezwaarlijke situaties. Zo komt het voor dat op basis van een indirecte meting een nieuwe katholieke school wordt gesticht in een omgeving waar nauwelijks een katholiek gezin woont, en ontstaan samenwerkingsscholen die gedwongen een algemeen-bijzondere denominatie aannemen of onder een nieuw bestuur moeten worden geplaatst. Aan ouders in de omgeving wordt in het geheel niet gevraagd of zij op bijvoorbeeld een katholieke of een openbare school zitten te wachten. De VOO pleit daarom voor de invoering van een tertium. Dat is een derde weg, naast het bestaande duale onderwijsbestel (openbaar en bijzonder), waarin scholen en besturen voortaan zonder de last van een verplichte denominatie invulling kunnen geven aan hun pedagogische en didactische principes. Daarin moeten wensen en opvattingen van de ouders een plaats krijgen, maar dient de overheid zich, net als voor het openbaar onderwijs geldt, te verzekeren van algemene toegankelijkheid voor leerlingen en leerkrachten. De VOO vindt dat gelijkwaardigheid en ontmoeting de beste basis bieden voor de Nederlandse samenleving. Met het tertium kunnen schoolbesturen in krimpsituaties bovendien echt oplossingen creëren die tegemoetkomen aan de verwachtingen van ouders en teams.net als de overheid vindt de VOO ook dat ouders een belangrijke rol hebben als educatieve partners van de school. Wij ijveren al sinds jaar en dag voor de versterking en formalisering van de rol van ouders. Voor veel schoolbesturen en scholen is het recht van ouders om de opvoeding en vorming van hun kinderen in schoolverband mede te bepalen, nog lang niet vanzelfsprekend. Te vaak wordt vergeten om de positie van ouders vanaf het eerste moment mee te nemen. Dat gebeurt op scholen, die soms hun deuren te lang gesloten houden, maar ook in wet-gevingstrajecten, met als recent voorbeeld het wetsvoorstel passend onderwijs. De nieuwe regering doet er daarom verstandig aan om de positie van ouders en de vertegenwoordigende organisaties te onder-steunen, zodat ouderbetrokkenheid op school daadwerkelijk kan worden versterkt. Dat komt de samen-werking tussen de professional en de ouder ten goede; elk vanuit een eigen rol, maar wel samen. Wiskunde verstript: Leerlingen die bang zijn voor wiskunde, kunnen hun angst overwinnen met een stripboek. Het eerste wiskundestripboek ter wereld met de titel Nummers in New York is samengesteld door illustrator Stephan Timmers, die ook stripboeken over andere schoolvakken heeft gemaakt. De wiskundestrip gaat over drie kinderen die in New York moeten zijn voor de jeugd-verenigde Naties. Ze krijgen via sms jes allerlei wiskundige opdrachtjes. Zo moeten ze op zoek naar een parabool, die ze vinden in de vorm van de Brooklyn Bridge. Het wiskundestripboek werd op 8 november in Utrecht gepresenteerd tijdens het symposium Strips op school.

10 Bekroond voor inzet mobieltjes: Het ICT -onderwijs op de openbare brede basisschool De Zevensprong in Almere is onlangs bekroond met een internationaliseringprijs van het Europees Platform. Het ging om het project Be smart with your phone, waarvoor de school de eigen mobieltjes van de kinderen inzet. Niet afpakken, maar omdenken en er iets positiefs mee doen, is het motto van directeur Yvonne Penne. De school heeft een eigen ICT - leerkracht: Eric Redegeld. Waarom zet u zo groot in op ICT-onderwijs? Penne: Wij willen ons graag profileren als ICT-school. Kinderen van nu groeien op met ICT en hebben al jong een mobiele telefoon op zak. In groep 7 hebben de meeste kinderen zelfs al smartphones. Wij willen daar iets mee doen, want die smartphones zijn er nu eenmaal. Niet dat onze leerlingen continu met de mobiel op schoot zitten: in principe leveren ze die in aan het begin van de dag. Maar soms mogen ze er iets mee opzoeken en in de lessen van Eric worden ze echt gebruikt, dat vinden ze prachtig. Redegeld: Veel kinderen krijgen de oude smartphone van hun ouders, als die een nieuwe kopen. Ouders vinden het fijn als hun kind bereikbaar is, maar realiseren zich niet altijd dat het kind daarmee ook meteen verbonden is met het internet en wat daarvan de gevaren zijn. Ik laat de kinderen zien dat een leuk meisje waarmee je aan het chatten bent, in het echt zomaar een oudere man met dubieuze bedoelingen kan zijn. Het wordt dan altijd muisstil in de klas. Maar zo begrijpen ze snel dat ze nooit een adres moeten geven, en moeten oppassen met afspraakjes met chatcontacten. Verder leer ik ze wat sterke wachtwoorden zijn, wat sluikreclame is en zo meer. Ze halen hier een diploma veilig internetten. Wat houdt het project Be smart with your phone in? Redegeld: Het is een project van etwinning.net. De kinderen gebruiken hun mobieltjes om contact te leggen met kinderen van een Poolse partnerschool. Ze stellen zich aan elkaar voor via een zelfgemaakt geluidsfragmentje, filmpje of webpagina, toegankelijk via een QR-code. Zo maken ze ook opdrachtjes voor elkaar. Ze spreken bijvoorbeeld een Engelse zin in, waarin een woord ontbreekt. Dat moeten de Poolse kinderen dan invullen. Wij gebruiken QR-codes trouwens ook in ons eigen lesmateriaal. Neem deze rekenopdracht: daar staat zo n code met zwart-witte blokjes in. Als een kind die code scant met zijn mobiel, krijgt hij een filmpje te zien waarin een andere leerling de som uitlegt. Er zijn zoveel mogelijk-heden. Dit jaar wil ik de kinderen filmpjes laten maken van hun woonbuurt, en misschien wil de gemeente die QR-codes wel op straattegels zetten, zodat iedereen die langsloopt de filmpjes kan bekijken. Penne: Zo doen we hier tegelijkertijd aan ICT, Engels én burgerschap. Dat de kinderen het leuk vinden, zien we aan de virtuele klas die we hebben ingericht: Max Class via Daar kunnen klasgenoten inloggen en chatten op een veilige manier, want ook de juf zit erbij. Het grappige is: na schooltijd zien we de virtuele klas meteen vollopen! Wat doen jullie aan de kernwaarden van het openbaar onderwijs? Penne: We zijn trots op alle kernwaarden en vooral op de eerste: Iedereen welkom. Op onze school zit een gemêleerd gezelschap, met kinderen uit veel verschillende culturen. Daar besteden we aandacht aan. We vertellen over elkaars feesten, laten de kinderen er PowerPoint-presentaties van maken, en bekijken er filmpjes van op onze digi-borden. We willen ook de ouders graag laten zien dat juist die mix van nationaliteiten zo leuk is, en dat hun kinderen hierdoor goed worden voorbereid op onze multiculturele samenleving.

11 Hoe zit het met de kwaliteit van jullie onderwijs? Penne: De laatste jaren hebben we zwaar ingezet op kwaliteit en het laatste inspectierapport was dan ook heel positief. Bovendien houdt de zorg voor onze leerlingen niet op bij de schooldeur. We zijn een brede school en werken samen met een buurthuis, waar veel activiteiten worden georganiseerd. Ook staat er op het schoolplein een Schatkist: een container vol spelmateriaal waar kinderen na schooltijd mee mogen spelen, onder begeleiding van een vrijwilliger. Waarom wilt u op deze plek gefotografeerd worden? Dit is ons ICT-lokaal, en deze leerlingen uit groep 7 en 8 laten zien dat ze hier graag zijn! Boek: Focus! Over sociale media als de grote afleider Pubers en sociale media, het is alsof ze voor elkaar gemaakt zijn. Altijd aan, altijd contact. Dat wás al een tijdje zo, maar de smartphone heeft het twitteren en facebooken alleen maar erger gemaakt. Geen moment meer offline, geen moment meer rust. Hoe leg je aan je kind uit dat nu even niet ook belangrijk is? Heeft het überhaupt nog zin het te proberen? Ja! Je wilt immers toch voorkomen dat het school-werk gaat lijden onder al die afleiding, met mogelijk zittenblijven tot gevolg. Maar hoe moet dat dan? Dit boek behandelt een actueel probleem dat steeds nijpender lijkt te worden, getuige het toenemend aantal vragen hierover op ouderavonden, forums en websites. Regels stellen werkt niet. Zeggen dat je kind zich anders moet gedragen ook niet. Je moet het slimmer doen! Namelijk door een gesprek op gang te brengen. Dat kan, mits je de juiste vragen stelt. Zó leer je je kind focussen. Justine Pardoen is hoofdredacteur van Ouders Online en Mediaopvoeding.nl. Ze is gespecialiseerd in kinderen en media. Recensies: Eindelijk! Dé handleiding om met elkaar in gesprek te raken over sociale media. Verplichte kost voor elke ouder. (Marina van der Wal, schrijfster van 'Het enige echte eerlijke puberopvoedboek') Dit is een handzaam en bedachtzaam boek. Niet alleen voor ouders die kampen met een al te fervent internetgebruik van hun tieners. Maar voor ons allemaal! (Patti Valkenburg - Hoogleraar Jeugd en Media, Universiteit van Amsterdam) Door: Justine Pardoen, ISBN: , Aantal pagina's: 120, Prijs: De volgende ROOS E-ZINE komt uit op donderdag 17 januari 2013! Graag uiterlijk op woensdag 16 januari 17 uur materiaal aanleveren fijne feestdagen & een kleurig 2013!

12 HERMAN WEVERS, VANESSA BERENTSCHOT, HENK VELDHUIS, MARJON TER HAAR EN LAMMI WINK VAN HET BESTUURSBUREAU WENSEN U EEN HEEL FIJNE ONTSPANNEN KERSTVAKANTIE TOE EN EEN MOOI EN GEZOND 2013! De Blokstoeke

Peppelinfo december 2014, nummer 4

Peppelinfo december 2014, nummer 4 Peppelinfo december 2014, nummer 4 Beste ouders, Inmiddels ben ik al weer drie weken op de Peppel en begin ik me al aardig thuis te voelen. Ik heb al veel ouders ontmoet en al een aantal prettige gesprekken

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober 2015

Nieuwsbrief oktober 2015 Nieuwsbrief oktober 2015 Welkom! Via deze nieuwsbrief ook een warm welkom aan alle ouders/verzorgers van de locatie Van der Muydenstraat. Vanaf heden zullen namelijk beide locaties van ons Kindcentrum;

Nadere informatie

INFORMATIE DECEMBER 2015 NUMMER 5

INFORMATIE DECEMBER 2015 NUMMER 5 INFORMATIE DECEMBER 2015 NUMMER 5 schooljaar 2015 2016 Geachte ouders, beste leerlingen, Dit is de laatste Van Hasseltschool nieuwsbrief van 2015. Het is ook de allerlaatste van mijn hand. Na ruim 40 jaar

Nadere informatie

Peppelinfo december 2015, nummer 4

Peppelinfo december 2015, nummer 4 Peppelinfo december 2015, nummer 4 Beste ouders, Ondertussen hebben we een mooi Sinterklaasfeest gevierd, georganiseerd samen met Talentrijk. Beide OR-en hebben een mooi programma gemaakt wat past bij

Nadere informatie

Peppelinfo juni 2016, nummer 8

Peppelinfo juni 2016, nummer 8 Peppelinfo juni 2016, nummer 8 Beste ouders, Op school zijn we druk aan het kijken naar de groepsindeling voor komend schooljaar. Voor elke leerlingen die we hebben, krijgen we geld om onze organisatie

Nadere informatie

Nieuwsbrief 18 december 2015

Nieuwsbrief 18 december 2015 Nieuwsbrief 18 december 2015 De Waalse school ontmoet burgemeester Aboutaleb! Woensdagmiddag is door burgemeester Aboutaleb in de Centrale Bibliotheek de tentoonstelling 'Samen leven' geopend. In deze

Nadere informatie

Agenda december - januari NIEUWSBRIEF NR 11 JAARGANG 4 19 December donderdag Alle groepen kerstviering

Agenda december - januari NIEUWSBRIEF NR 11 JAARGANG 4 19 December donderdag Alle groepen kerstviering Agenda december - januari NIEUWSBRIEF NR 11 JAARGANG 4 19 December donderdag Alle groepen kerstviering 21 December vrijdag Kerstvakantie begint om 12.15 uur 25 & 25 December Eerste & Tweede kerstdag Woensdag

Nadere informatie

Samenvatting tevredenheidsmeting ouders

Samenvatting tevredenheidsmeting ouders Samenvatting tevredenheidsmeting ouders Hierbij ontvangt u van mij een samenvatting van de uitkomsten van de tevredenheidsmeting, die begin november is afgenomen. We hebben deze in het team en met de MR

Nadere informatie

December In deze nieuwsbrief: Reggio onderwijs groep 6. Rots & water groep 1-2B. Terugblik Sinterklaasviering. Actie Serious request

December In deze nieuwsbrief: Reggio onderwijs groep 6. Rots & water groep 1-2B. Terugblik Sinterklaasviering. Actie Serious request In deze nieuwsbrief: Reggio onderwijs groep 6 Rots & water groep 1-2B Terugblik Sinterklaasviering Actie Serious request Kerstviering Dit thema kwamen de kinderen van groep 6 een viertal keer in het kookatelier.

Nadere informatie

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek Schoolnieuws schooljaar 2015-2016 Vrijdag 18 September 2015 September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders Donderdag 24 September Start gesprek ouders Maandag 28 September Algemene

Nadere informatie

Peuterspeelzaal het Boemeltje en BSO Willem Eggert december 2014 2012

Peuterspeelzaal het Boemeltje en BSO Willem Eggert december 2014 2012 Peuterspeelzaal het Boemeltje en BSO Willem Eggert december 2014 2012 Beste ouder/verzorger, We zitten midden in alle decemberactiviteiten en het is heel sfeervol op de locatie. Samen met de kinderen werken

Nadere informatie

WEEKBRIEF. 19 t/m 23 oktober herfstvakantie 2 november voorlichtingsavond overgang groep 2 naar 3 6 november techniekmiddag groep 5 t/m 8

WEEKBRIEF. 19 t/m 23 oktober herfstvakantie 2 november voorlichtingsavond overgang groep 2 naar 3 6 november techniekmiddag groep 5 t/m 8 WEEKBRIEF Cursusjaar 2015-2016 d.d. 16 oktober 2015 Ons internetadres is: http://www.cbsdeacker.nl cbsdeacker 19 t/m 23 oktober herfstvakantie 2 november voorlichtingsavond overgang groep 2 naar 3 6 november

Nadere informatie

Nieuwsbrief Juli 2015

Nieuwsbrief Juli 2015 Afscheid nemen is met zachte vingers, wat voorbij is, dicht doen en verpakken in de goede gedachten der herinnering. Nieuwsbrief Juli 2015 Inhoud Nieuwsbrief: Groep 8. Personeel. Schoolagenda. Engels.

Nadere informatie

Schooljaar 2015-2016 Telefoon: 040-2016092. 26 februari Weeksluiting groep 3a en 7a

Schooljaar 2015-2016 Telefoon: 040-2016092. 26 februari Weeksluiting groep 3a en 7a t Letterken Mededelingenblad van OBS t Smelleken Emmalaan 5, 5554 JM Valkenswaard Schooljaar 2015-2016 Telefoon: 040-2016092 Uitgave: 2 februari 2016 info@obstsmelleken.nl www.obstsmelleken.nl Belangrijke

Nadere informatie

t Nieuwskwartier Sinterklaas Kerst Unit 1: 8.20 deur open Unit 2: 8.20 deur open Unit 3: 8.25 deur open

t Nieuwskwartier Sinterklaas Kerst Unit 1: 8.20 deur open Unit 2: 8.20 deur open Unit 3: 8.25 deur open t Nieuwskwartier December 05 op Sinterklaasviering Op tijd! Sinterklaas 06 Uitslapen Start school: 9.30 KIJK ochtend Sinterklaas is weer in Nederland. Op de site van het Sinterklaasjournaal kun je leuke

Nadere informatie

Weekbrief 18 december 2015 Nr. 51

Weekbrief 18 december 2015 Nr. 51 Weekbrief 18 december 2015 Nr. 51 De laatste nieuwsbrief van dit jaar. Altijd weer zo n moment van even terug kijken. Zeker de afgelopen decembermaand met alle activiteiten. We kunnen terugkijken op een

Nadere informatie

Korenpraatjes. Jaargang 19 No.28.

Korenpraatjes. Jaargang 19 No.28. Korenpraatjes Jaargang 19 No.28. 4 december 2014 www.qliqprimair.nl BS De Korenaar 1. Vanuit de directie 2. Informatie uit de groepen 3. Vanuit de OC 4. Vanuit de MR 5. Verslag vanuit de klassen 6. Kalender

Nadere informatie

3 Hoogbegaafdheid op school

3 Hoogbegaafdheid op school 3 Hoogbegaafdheid op school Ik laat op school zien wat ik kan ja soms nee Ik vind de lessen op school interessant meestal soms nooit Veel hoogbegaafde kinderen laten niet altijd zien wat ze kunnen. Dit

Nadere informatie

November 2015. Welkom op onze school. Nieuwe leerlingen in de maand november zijn: Lisa Vahlkamp Krijn Zweers

November 2015. Welkom op onze school. Nieuwe leerlingen in de maand november zijn: Lisa Vahlkamp Krijn Zweers November 2015 Welkom op onze school. Nieuwe leerlingen in de maand november zijn: Lisa Vahlkamp Krijn Zweers We wensen jullie allebei een fijne tijd op onze school. Afsluiting Kinderboekenweek Op vrijdag

Nadere informatie

Woensdag 7 oktober 2015

Woensdag 7 oktober 2015 04 Woensdag 7 oktober 2015 Agenda: Donderdag 8 oktober: Studiedag: kinderen vrij Maandag 12 oktober: Intekenen voor de oudergesprekken na de herfstvakantie Donderdag 15 oktober: Kinderboekenmarkt op de

Nadere informatie

Het Berichtje Donderdag 05-11-2015. MR Verkiezingen: Namens de MR nodigen wij ouders uit om zich aan te melden voor de Medezeggenschapsraad.

Het Berichtje Donderdag 05-11-2015. MR Verkiezingen: Namens de MR nodigen wij ouders uit om zich aan te melden voor de Medezeggenschapsraad. Basisschool St. Joris Samenwerken, samen leren, samen Looistraat4 A 6582 BC HEUMEN 024-3581176 e-mail: directie@jorisheumen.nl website: www.jorisheumen.nl Het Berichtje Donderdag 05-11-2015 Kalender: 13-11

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 Datum: 3 september Schooljaar: 2015-2016. Terugblik

Nieuwsbrief 1 Datum: 3 september Schooljaar: 2015-2016. Terugblik Nieuwsbrief obs De Tunnel Boomweidelaan 44 4423 AP SCHORE E-mail: school@obsdetunnel.nl Website: www.obsdetunnel.nl Nieuwsbrief 1 Datum: 3 september Schooljaar: 2015-2016 Start van het schooljaar en terugblikken

Nadere informatie

LOCATIE PARKWIJK 29 SEPTEMBER 2014 AGENDA: 1 oktober: start Kinderboekenweek t/m 12 oktober Thema Feest

LOCATIE PARKWIJK 29 SEPTEMBER 2014 AGENDA: 1 oktober: start Kinderboekenweek t/m 12 oktober Thema Feest LOCATIE PARKWIJK JAARGANG 14, NR. 3 29 SEPTEMBER 2014 THEMA AFRIKA: van de The making off tot aan The day after Wat eindigde als een fraaie afsluiting waar alles wat we als school wenselijk en belangrijk

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Mededelingen:

Nieuwsbrief. Mededelingen: Nieuwsbrief 06-11-2014 Schooljaar 2014-2015 Mededelingen: Sinterklaas Vorige week woensdag hebben de kinderen van groep 1 t/m 4 met veel plezier in de schatkamer van Sinterklaas aangegeven welk cadeautje

Nadere informatie

LOCATIE PARKWIJK 31 OKTOBER 2014 AGENDA:

LOCATIE PARKWIJK 31 OKTOBER 2014 AGENDA: LOCATIE PARKWIJK JAARGANG 14, NR. 5 31 OKTOBER 2014 SchOuderCom De komende nieuwsbrief willen we gaan verspreiden via SchOuderCom. Daarbij zullen we een splitsing maken tussen berichten die van belang

Nadere informatie

Paradijsplein 2 1093 NJ Amsterdam T 020 6941138 F 020 6922802 E directie@kunstmagneetschooldekraal.nl

Paradijsplein 2 1093 NJ Amsterdam T 020 6941138 F 020 6922802 E directie@kunstmagneetschooldekraal.nl Paradijsplein 2 1093 NJ Amsterdam T 020 6941138 F 020 6922802 E directie@kunstmagneetschooldekraal.nl 1 e nieuwsbrief, vrijdag 23 augustus 2013 Beste ouders, Gelukkig wisten de kinderen allemaal dat het

Nadere informatie

Beste ouders/verzorgers van kinderen van De Waterkant,

Beste ouders/verzorgers van kinderen van De Waterkant, Info 4 Datum: 9-10-2015 Beste ouders/verzorgers van kinderen van De Waterkant, We hebben op de Waterkant een intensieve, soms ook wat emotionele week achter de rug. In deze Info kunnen jullie lezen over

Nadere informatie

Belangrijke data. 17 december 2015. 21 december t/m 3 januari Kerstvakantie

Belangrijke data. 17 december 2015. 21 december t/m 3 januari Kerstvakantie 17 december 2015 Beste ouder(s), verzorgers(s) en kinderen, Dit is het vierde Fellenoortje van dit schooljaar en jullie vinden hier informatie over zaken die met Spil Fellenoord te maken hebben. Belangrijke

Nadere informatie

het Troubadourtje Een gelukkig nieuwjaar Agenda: Daarom nog eens voor iedereen: een heel gelukkig en gezond 2015!!

het Troubadourtje Een gelukkig nieuwjaar Agenda: Daarom nog eens voor iedereen: een heel gelukkig en gezond 2015!! het Troubadourtje Informatiekrant Katholieke basisschool De Troubadour Jaargang: 2014-2015 Datum: 09-01-2015 Inhoud: Gelukkig Nieuwjaar Typecursus Bouw IKC Citotoetsen Internetprotocol Wensen groep 3 Agenda:

Nadere informatie

die de komende weken plaatsvinden 19 januari Wendy compensatieverlof 21 januari Oudercafé 23 januari Voorleesontbijt 26 januari MR-OR vergadering

die de komende weken plaatsvinden 19 januari Wendy compensatieverlof 21 januari Oudercafé 23 januari Voorleesontbijt 26 januari MR-OR vergadering Het laatste nieuws over OBS De Bolderik Is deze nieuwsbrief niet goed leesbaar? Klik hier voor de online versie januari 7 Activiteiten die de komende weken plaatsvinden 13 januari Gezamenlijke ouderavond

Nadere informatie

Facebook: OBS De Dubbeldekker Twitter: @obsdubbeldekker Website: www.dedubbeldekker.nl

Facebook: OBS De Dubbeldekker Twitter: @obsdubbeldekker Website: www.dedubbeldekker.nl Facebook: OBS De Dubbeldekker Twitter: @obsdubbeldekker Website: www.dedubbeldekker.nl NIEUWSBRIEF REGULIER nummer, november 2015 Begrijpt u de nieuwsbrief niet zo goed? Let op: *Na iedere nieuwsbrief

Nadere informatie

Nieuwsbrief Nummer 5, februari 2013

Nieuwsbrief Nummer 5, februari 2013 Nieuwsbrief Nummer 5, februari 2013 Agenda: Februari: 8: Rapport mee / Carnaval 12,14: Oudergesprekken 15: Vrije middag en start voorjaarsvakantie 27: Hoofdluiscontrole Maart: 6: Studiedag (kinderen vrij)

Nadere informatie

Kamp groep 8 Het kamp gaat door! De blije hoofden, daar doen we het toch voor? Jaargang 18/nummer 01 4 september 2015

Kamp groep 8 Het kamp gaat door! De blije hoofden, daar doen we het toch voor? Jaargang 18/nummer 01 4 september 2015 Openbare Basisschool De Zevensprong Danslaan 74 1326 PL Almere Tel.: 036-5353742 info@zevensprong.asg-almere.nl www.zevensprong.asg-almere.nl Jaargang 18/nummer 01 4 september 2015 Belangrijke data: 7

Nadere informatie

15 december 2014 schooljaar 2014-2015 nieuwsbrief 8

15 december 2014 schooljaar 2014-2015 nieuwsbrief 8 Lijster eens Lijsterhof 6, 3772 AA Barneveld www.obs-delijster.nl 15 december 2014 schooljaar 2014-2015 nieuwsbrief 8 Van de directie Voor u ligt de laatste Lijstereens van 2014. Een hele dikke, want naast

Nadere informatie

Franciscusbericht. April 2014. Koningsspelen vrijdag 25 april. Wijzigingen personeel

Franciscusbericht. April 2014. Koningsspelen vrijdag 25 april. Wijzigingen personeel April 2014 Franciscusbericht Koningsspelen vrijdag 25 april Vrijdag 25 april doen we met de Franciscusschool mee aan de Koningsspelen. We denken hier een goede invulling te kunnen geven door een sponsorloop

Nadere informatie

Nieuwsbrief 5 3 oktober 2014

Nieuwsbrief 5 3 oktober 2014 Nieuwsbrief 5 3 oktober 2014 Inhoud Informatie van school Deur 5 minuten later open! Kinderboekenweek Herfstvakantie Studiedag team 6 oktober dag van de leraar Inloop bij de directeur Agenda Verzoeken

Nadere informatie

Nieuwsbrief november/december 2015

Nieuwsbrief november/december 2015 Nieuwsbrief november/december 2015 4 december bezoekt Sint Kei 13 Vrijdag 4 december komt Sinterklaas een bezoekje brengen aan onze school. Alle kinderen worden om 8.30 uur verwacht op het schoolplein.

Nadere informatie

( kijk op voor o.a. de jaarkalender, vakanties, agenda en het laatste nieuws )

( kijk op  voor o.a. de jaarkalender, vakanties, agenda en het laatste nieuws ) Belangrijke data: 8 juli 13 juli 14 juli 15 juli 16 juli t/m 28 augustus Rapporten gaan mee Doorschuifochtend op bezoek bij de nieuwe juf/ meester/ klas Schoolfeest en afscheid Vera, Birgit en Nelleke

Nadere informatie

Weekbrief. 7 11 december 2015

Weekbrief. 7 11 december 2015 Sinterklaas op de Leer Afgelopen vrijdag bracht de Sint met zijn Pieten een bezoek aan onze school. Het werd een heerlijke sfeervolle dag. De kinderen genoten van de geweldige surprises die de knutselpieten

Nadere informatie

Omdat dit de laatste Info van dit schooljaar is wil ik u hierbij een heel fijne kerstvakantie wensen en een mooie start van het nieuwe schooljaar.

Omdat dit de laatste Info van dit schooljaar is wil ik u hierbij een heel fijne kerstvakantie wensen en een mooie start van het nieuwe schooljaar. Info 5 2016/2017 Datum: 09-12-2016 Beste ouders/verzorgers van kinderen van De Waterkant, We hebben een heerlijk Sinterklaasfeest achter de rug. Iedereen bedankt voor de hulp! In deze Info wat foto s,

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Voorwoord

Inhoudsopgave. Voorwoord Pagina 1 van 5 Inhoudsopgave Voorwoord Juf Eva Hoopman Juf Linda Serious Request groep 6/7B (Leon) Terugblik kerstmarkt Heb jij ook een foto op de kerstmarkt laten maken? Informatieavond groep 7 en 8 Luizenpluizen

Nadere informatie

Vanuit het team. Wij heten Viktor en Luna van harte welkom op onze school! Verjaardagen: In dit nummer: Kind centrum De Vlechter

Vanuit het team. Wij heten Viktor en Luna van harte welkom op onze school! Verjaardagen: In dit nummer: Kind centrum De Vlechter De Vlecht 18 december 2015 Wij heten Viktor en Luna van harte welkom op onze school! In dit nummer: Vanuit het team 1 Groep 3/4 2 Groep 5/6 3 Sport en Bewegen 4 Afscheid juf José 5 MIKZ / Kerstcollage

Nadere informatie

Voor de ouders en verzorgers,

Voor de ouders en verzorgers, Voor de ouders en verzorgers, Deze nieuwsflits start ik met een terugblik op de ouderavond die we afgelopen dinsdagavond gehouden hebben. We mochten deze avond 13 ouders en 14 collega's begroeten. Onze

Nadere informatie

INFORMATIE BULLETIN 29 augustus 2015 WEEKOVERZICHT

INFORMATIE BULLETIN 29 augustus 2015 WEEKOVERZICHT INFORMATIE BULLETIN 29 augustus 2015 WEEKOVERZICHT Maandag 31 augustus 19.00 uur Ouderavonden groepen 8 19.30 uur Ouderavonden groepen 1/2, 3 en 6 Dinsdag 1 september Meester Tim s ochtends afwezig Juf

Nadere informatie

PRIKBORD 4. 3 september 2014. 19 november 2015. Nieuws van de directie

PRIKBORD 4. 3 september 2014. 19 november 2015. Nieuws van de directie PRIKBORD 4 3 september 2014 19 november 2015 Schooljaar 2015-2016 In dit nummer de directie groep 1-2-3 groep 4-5-6 groep 7-8 Vreedzame school Overig nieuws 1 1 2 3 3 4 Verjaardagen 4 Informatie van derden

Nadere informatie

Altijd in ontwikkeling, zij aan zij, Vreedzaam, duurzaam, De Sokkerwei

Altijd in ontwikkeling, zij aan zij, Vreedzaam, duurzaam, De Sokkerwei Altijd in ontwikkeling, zij aan zij, Vreedzaam, duurzaam, De Sokkerwei Sokkerwei 4 1901 KZ Castricum 0251 651554 info@sokkerwei.net www.sokkerwei.nl Uit de wei vrijdag 2 oktober 2015 Uitnodiging juf Jikke

Nadere informatie

Verslag ouderavond FIT(s) OP DE KRING

Verslag ouderavond FIT(s) OP DE KRING Verslag ouderavond FIT(s) OP DE KRING In gesprek met elkaar. Uitwerking van de stellingen. De onderstaande stellingen hebben we deze avond besproken onder elke stelling staan een aantal opmerkingen die

Nadere informatie

BESTE OUDER, HET GLAZEN HUIS OP SCHEPELWEYEN

BESTE OUDER, HET GLAZEN HUIS OP SCHEPELWEYEN 07-01-2016 Nr. 9 BESTE OUDER, Inmiddels ligt de Kerstvakantie achter ons, een vakantie vol feestdagen, waarin saamhorigheid en er voor elkaar zijn, belangrijke begrippen zijn. Nu zijn wij, vol goede moed

Nadere informatie

Maart 2015. In deze nieuwsbrief: Rots en water in groep 8. Paastoernooien. Nieuws van de oudervereniging. Groene voetstappen. Kapstokken gevraagd

Maart 2015. In deze nieuwsbrief: Rots en water in groep 8. Paastoernooien. Nieuws van de oudervereniging. Groene voetstappen. Kapstokken gevraagd In deze nieuwsbrief: Rots en water in groep 8 Reggio in groep 4 Paastoernooien Nieuws van de oudervereniging Groene voetstappen Kapstokken gevraagd Schoolfoto s manier zijn ze weer meer water. Verder hebben

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Wij maken werk van TALENT. En toen was het alweer kerst... Nieuw jaar. Wens. Nieuwsbrief 52

Nieuwsbrief. Wij maken werk van TALENT. En toen was het alweer kerst... Nieuw jaar. Wens. Nieuwsbrief 52 Dit is een uitgave van STIP VSO Utrecht. Een samenwerking tussen de VSO afdelingen van de Herderschêeschool en de Wilhelminaschool. Reacties op deze nieuwsbrief mailt u naar: nieuwsbrief@stipvso.nl. Nieuwsbrief

Nadere informatie

o.b.s. DE EGLANTIER directie@eglantiertanthof.nl tso@eglantiertanthof.nl info@kinderopvang-plein.nl

o.b.s. DE EGLANTIER directie@eglantiertanthof.nl tso@eglantiertanthof.nl info@kinderopvang-plein.nl o.b.s. DE EGLANTIER Locatie: Tanthof Derde Werelddreef 29 2622 HB Delft Tel: 015-2617650 Fax: 015-2578413 Nieuwsbrief 12 E-mailadres: MR: OR: TSO: BSO: directie@eglantiertanthof.nl mr@eglantiertanthof.nl

Nadere informatie

TANDEMBERICHTEN. De Tandem. www.sbodetandemuden.nl www.sbodetandem.yurls.net www.tandemkrant.yurls.net. Oktober 2014 Jrg 13.

TANDEMBERICHTEN. De Tandem. www.sbodetandemuden.nl www.sbodetandem.yurls.net www.tandemkrant.yurls.net. Oktober 2014 Jrg 13. Aan het einde van de maand komt de Tandemberichten uit. Dit zijn de nieuwsbrieven van de school. Deze worden naar uw mailadres verstuurd. Hierin kunt u de missie en visie lezen van onze school en wordt

Nadere informatie

Samen goed voor elkaar!

Samen goed voor elkaar! Nieuwsbrief 1 18 september 2015 De nieuwsbrief van de Sint Maartenschool. Samen goed voor elkaar! In deze nieuwsbrief Belangrijke data Intern begeleiders Inloopochtenden Opa & oma dag Zand- en watertafel

Nadere informatie

Nieuwsbrief Week 44 Vrijdag 30 oktober 2015

Nieuwsbrief Week 44 Vrijdag 30 oktober 2015 Nieuwsbrief Week 44 Vrijdag 30 oktober 2015 OBS Het Palet Dorpsweg 33 8051 XS Hattem Tel. 444 1924 www.hetpalethattem.nl Contact: brieven@hetpalethattem.nl Sociaal emotionele vaardigheden De aankomende

Nadere informatie

Beste ouders/verzorgers,

Beste ouders/verzorgers, Beste ouders/verzorgers, Dit is de eerste nieuwsbrief van De Blauwe ster. Graag willen wij u op de hoogte brengen van de laatste ontwikkelingen m.b.t. De Blauwe Ster. Er is veel gebeurd in de afgelopen

Nadere informatie

INFO. 25 augustus 2015

INFO. 25 augustus 2015 INFO 25 augustus 2015 Obs de Regenboog Algemeen De school is weer begonnen; de zomervakantie ligt alweer achter ons. Ik hoop dat iedereen fijne vakantieweken achter de rug heeft. Wij hebben er weer zin

Nadere informatie

E.H.B.O. Werkstuk Vera Kleuskens, groep 7

E.H.B.O. Werkstuk Vera Kleuskens, groep 7 E.H.B.O. Werkstuk Vera Kleuskens, groep 7 1 Vera Kleuskens groep 7 Inhoudsopgave Voorwoord... 3 Inleiding... 4 1. Wat is E.H.B.O... 5 2. E.H.B.O. vereniging... 6 3. Cursus... 7+8+9 4. Reanimatie en A.E.D....

Nadere informatie

een waardevol diploma vmbo en mbo in één havo-top! Uiterlijke Verzorging en Mode Consumptief en Toerisme Zorg en Welzijn, Sport en Bewegen

een waardevol diploma vmbo en mbo in één havo-top! Uiterlijke Verzorging en Mode Consumptief en Toerisme Zorg en Welzijn, Sport en Bewegen een waardevol diploma vmbo en mbo in één havo-top! Uiterlijke Verzorging en Mode Consumptief en Toerisme Zorg en Welzijn, Sport en Bewegen Handel en Administratie vmbo-mbo-havo PENTA werkt al een tijdje

Nadere informatie

Agenda. We wensen iedereen een gezellige pakjesavond! Sinterklaas

Agenda. We wensen iedereen een gezellige pakjesavond! Sinterklaas Agenda Vrijdag 5 december Maandag 8 december Dinsdag 9 december Woensdag 10 december Donderdag 18 december Vrijdag 19 december Sinterklaas op school Nieuwsbrief 8 Knutselochtend voor ouders Preventiewerk

Nadere informatie

Boekenmarkt, verkopen en kopen van boeken

Boekenmarkt, verkopen en kopen van boeken De Buutpraat Nieuwsblad van openbare basisschool et Buut Maandag 6 oktober 2014 Tel. : 075-6165701 / info@etbuut.nl / www.etbuut.nl Van alles De data op een rijtje Dinsdag 7 oktober Woensdag 8 oktober

Nadere informatie

E-ZINE Stichting ROOS maart 2015

E-ZINE Stichting ROOS maart 2015 E-ZINE Stichting ROOS maart 2015 Van de Bestuurder: Beste mensen, Al geruime tijd kun je zeggen dat het voor het Primair Onderwijs spannende tijden zijn. Dat hoeft weinig nadere uitleg lijkt me. Daarom

Nadere informatie

Mijn computer is leuk

Mijn computer is leuk Handleiding Mijn computer is leuk Ouders praten samen over computers, kinderen en opvoeding Pharos, 2014 Marjolijn van Leeuwen INHOUDSOPGAVE Inleiding blz. 3 De themabijeenkomst blz. 5 Thema 1, oefeningen

Nadere informatie

Beste ouders/verzorgers van kinderen van De Waterkant,

Beste ouders/verzorgers van kinderen van De Waterkant, Info 7 Datum: 11-12-2015 Beste ouders/verzorgers van kinderen van De Waterkant, In deze nieuwsbrief een update over de overgang van groep 8 kinderen naar het voortgezet onderwijs (VO), een terugblik op

Nadere informatie

Loek, Dion, Kyara, Nina, Simon, Luna en Sinterklaas vieren deze week hun verjaardag. Van harte gefeliciteerd namens heel het team!

Loek, Dion, Kyara, Nina, Simon, Luna en Sinterklaas vieren deze week hun verjaardag. Van harte gefeliciteerd namens heel het team! Agenda Vr. 4-12 : Sinterklaasviering (kinderen zijn om 12.00uur uit) Di. 8-12 : MR vergadering Wo. 9-12 : GGD op school Do. 10-12 : GGD op school Do. 17-12 : Kerstviering in de avond (programma volgt nog)

Nadere informatie

Agenda september: Maandagmiddag 16 nov. heeft het team een gezamenlijke scholing. Alle leerlingen zijn deze dag om 12.00 uur vrij!!

Agenda september: Maandagmiddag 16 nov. heeft het team een gezamenlijke scholing. Alle leerlingen zijn deze dag om 12.00 uur vrij!! Pagina 1 NIEUWSBRIEF NO. 1 OBS DE BOUWSTEEN SCHOOLJAAR 2015 2016 0597-331570 11 SEPTEMBER 2015 Agenda september: Vooruitblik oktober: 13 okt. Oud papier lopen 14 okt. Nieuwsbrief 2 5-16 okt. Schoolbreed

Nadere informatie

Het Berichtje Donderdag 22-01-2015

Het Berichtje Donderdag 22-01-2015 Basisschool St. Joris Samenwerken, samen leren, samen Looistraat4 A 6582 BC HEUMEN 024-3581176 e-mail: directie@jorisheumen.nl website: www.jorisheumen.nl Het Berichtje Donderdag 22-01-2015 Kalender: 22-01

Nadere informatie

Eten en tv kijken. Muziek op de Antonius. Agenda. 14 jan. 2016

Eten en tv kijken. Muziek op de Antonius. Agenda. 14 jan. 2016 Agenda 14 jan. Antonieuwtje 5 18 jan. Start halfjaarlijkse toetsing 27 jan. Studiedag kinderen vrij 28 jan. Start week van de poezie Start van 2016 Maandagmorgen 4 januari was de start na de kerstvakantie.

Nadere informatie

Beste ouders / verzorgers,

Beste ouders / verzorgers, Nieuwsbrief nummer 2 Beste ouders / verzorgers, Afgelopen week en deze week is het kinderboekenweek. Zoals u wellicht weet is het thema van de kinderboekenweek: Superhelden. Bent u al in de bibliotheek

Nadere informatie

Schoolinfo 9 Maart 2015

Schoolinfo 9 Maart 2015 Schoolinfo 9 Maart 2015 Simone Piron stelt zich voor Mijn naam is Simone Piron. Sinds 1 februari ben ik intern begeleider van Op Dreef. Hierbij zal ik de taken van Monique overnemen. In het verleden ben

Nadere informatie

Beleidsplan Leerlingenraad o.b.s. de Schuthoek 2012-2013

Beleidsplan Leerlingenraad o.b.s. de Schuthoek 2012-2013 Document leerlingenraad Beleidsplan Leerlingenraad o.b.s. de Schuthoek 2012-2013 Inhoud: 1. wat verstaan we onder een leerlingenraad? 2. opzet en organisatie van een leerlingenraad a. samenstelling van

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober 2014

Nieuwsbrief oktober 2014 Nieuwsbrief oktober 2014 Bericht van directie Meester Martijn (gym) is voor langere tijd afwezig. Zijn jongste zoontje Pelle is ernstig ziek opgenomen in het ziekenhuis in Maastricht met een hersenvliesontsteking.

Nadere informatie

Belangrijke data: 11 t/m 22 september. 18 september september oktober oktober OBS De Krijtmolen.

Belangrijke data: 11 t/m 22 september. 18 september september oktober oktober OBS De Krijtmolen. Nieuwsbrief 8 september 2017 Belangrijke data: 11 t/m 22 september Start Entree-toets groep 8 18 september 2017 Kennismakingsgesprekken 21 september 2017 Avondwandeling 2 oktober 2017 Open Ochtend 9 tot

Nadere informatie

www.schakellelystad.nl

www.schakellelystad.nl www.schakellelystad.nl 7 december 2012 Schakelaartje Nr. 274 25 e jaargang week 49 10 december MR vergadering 12 december Studiedag, groep 1 t/m 8 vrij 19 december Kerstviering met ouders 21 december Groep

Nadere informatie

Glazen Huis peiling Leids JongerenPanel. Colofon. Serie Statistiek 2011 / 08

Glazen Huis peiling Leids JongerenPanel. Colofon. Serie Statistiek 2011 / 08 Glazen Huis 2011 peiling Leids JongerenPanel Colofon Serie Statistiek 2011 / 08 Gemeente Leiden Afdeling Strategie en Onderzoek, BOA Postbus 9100, 2300 PC Leiden E-mail: boa@leiden.nl Website: www.leiden.nl/jongerenpanel

Nadere informatie

Nieuws vanuit de taalhoek

Nieuws vanuit de taalhoek Inleiding Wij hopen dat jullie allemaal een fijne vakantie hebben gehad. Wat was het fijn om alle kinderen weer op school terug te zien. Voor het ene kind is de start in een nieuwe groep een uitdaging

Nadere informatie

Schooljaar 2015-2016. Nummer 2 / 27 augustus 2015. Openingsviering

Schooljaar 2015-2016. Nummer 2 / 27 augustus 2015. Openingsviering Schooljaar 2015-2016 Nummer 2 / 27 augustus 2015 Openingsviering Morgen houden we op school de openingsviering. We willen hiermee in gezamenlijkheid het nieuwe begin van het schooljaar markeren. Leerkrachten

Nadere informatie

Welkom op school. Nieuws vanuit de directie. Smidsweg 49, 3852 XA Ermelo 0341-554186

Welkom op school. Nieuws vanuit de directie. Smidsweg 49, 3852 XA Ermelo 0341-554186 e-mail: beatrixschool@vpcoermelo.nl Website: www.beatrixschoolermelo.nl Smidsweg 49, 3852 XA Ermelo 0341-554186 Nieuwsbrief 13 17 april schooljaar 2013-2014 AGENDA Dinsdag 6 mei 1 e lesdag na de meivakantie

Nadere informatie

Verder in deze nieuwsbrief informatie over een tevredenheidspeiling die plaats zal vinden na de herfstvakantie.

Verder in deze nieuwsbrief informatie over een tevredenheidspeiling die plaats zal vinden na de herfstvakantie. * Willaertstraat 2 3314 WZ Dordrecht * Telefoon: 078-8905525 * prinsbernhardschool@h3o.nl * www.prinsbernhardschooldordrecht.nl * Jaargang 11 nummer 2 (14-10- 16) Geachte ouders/verzorgers en beste jongens

Nadere informatie

Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar..

Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar.. Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar.. Dit is alweer de laatste donderdagbrief van het jaar 2015. Wat is het allemaal snel gegaan. Wat hebben de kinderen goed hun best gedaan. Iedereen kan

Nadere informatie

MR vergadering Rapport mee naar huis Alle groepen 6 februari Maandviering Groep 1/2 en 3/4

MR vergadering Rapport mee naar huis Alle groepen 6 februari Maandviering Groep 1/2 en 3/4 NIEUWSFLITS 28 januari Meester Tom afwezig 30 januari Meester Jorg afwezig Groep 6/7 2 februari 5 februari MR vergadering Rapport mee naar huis Alle groepen 6 februari Maandviering Groep 1/2 en 3/4 Biebuitleen

Nadere informatie

Leren van elkaar. Agenda

Leren van elkaar. Agenda Agenda Donderdag 5 februari - Schoonmaakmiddag gr 1-8 - Nieuwsbrief 8 Vrijdag 13 februari Weeksluiting met ouders gr 3/4 05-02-2015 Nr. 8 2014-2015 Leren van elkaar Beste ouders, verzorgers van de leerlingen

Nadere informatie

Agenda. Berichten van de directie

Agenda. Berichten van de directie Nr. 5 vrijdag 31 oktober 2014 Agenda Basisschool de Blinkerd, Troelstrastraat 13, 5344 GK Oss, 0412-691635, www.deblinkerd-oss.nl do. 6 nov.: ma. 10 nov.: woe. 12 nov.: Za. 15 nov.: di 18 + do 20 nov.:

Nadere informatie

November 2016 Jaargang 2, Nr. 13. Wat een prachtige herfst om ons heen! Vriendelijke groeten Carmela Tumminaro

November 2016 Jaargang 2, Nr. 13. Wat een prachtige herfst om ons heen! Vriendelijke groeten Carmela Tumminaro Nieuwsbrief van RK BS Wijzer aan de Vecht Wijzernieuws November 2016 Jaargang 2, Nr. 13 Inhoud Flessenactie. 2 Personele zaken.... 2 Peutermiddag. 2 Social schools.... 3 Buurtsportclub.. 4 Nationaal schoolontbijt.4

Nadere informatie

OOK JIJ TELT. Nieuwsbrief eind juni 2017

OOK JIJ TELT. Nieuwsbrief eind juni 2017 OOK JIJ TELT Nieuwsbrief eind juni 07 Basisschool De Krekel, Kattestraat 950 Haaltert, 05/ 8 0 79 Basisschool De Grasspriet, Ommegangstraat 5 90 Mere, 05/ 8 59 7 www.dekrekel-degrasspriet.be Vakantiedagen

Nadere informatie

april 30 Nieuwsflits In deze nieuws flits, de agenda, verjaardagen, koningsspelen.

april 30 Nieuwsflits In deze nieuws flits, de agenda, verjaardagen, koningsspelen. april 30 Nieuwsflits 2015 In deze nieuws flits, de agenda, verjaardagen, koningsspelen. Aan de ouders en verzorgers van de leerlingen van De Zuidster, Het is toch even wennen, zorgen dat er een nieuwsflits

Nadere informatie

WEEKBRIEF. Cursusjaar 2015-2016. d.d. 9 oktober 2015 Ons internetadres is: http://www.cbsdeacker.nl cbsdeacker

WEEKBRIEF. Cursusjaar 2015-2016. d.d. 9 oktober 2015 Ons internetadres is: http://www.cbsdeacker.nl cbsdeacker WEEKBRIEF Cursusjaar 2015-2016 d.d. 9 oktober 2015 Ons internetadres is: http://www.cbsdeacker.nl cbsdeacker 13 oktober Vrij i.v.m. studiedag 16 oktober continurooster i.v.m. herfstvakantie 16 oktober

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Ik wens u nu alvast een hele fijne kerstvakantie en een goede start van het nieuwe jaar!

Nieuwsbrief. Ik wens u nu alvast een hele fijne kerstvakantie en een goede start van het nieuwe jaar! Nieuwsbrief December De laatste maand van het jaar is begonnen. Een periode die bol staat van de bijzondere gebeurtenissen op school. Afgelopen week bezocht Sinterklaas onze school en nu maken we ons op

Nadere informatie

Regel van de maand juli: Dat iedereen anders is, daar is niks mee mis

Regel van de maand juli: Dat iedereen anders is, daar is niks mee mis DEZE WEEK FELICITEREN WE: Anouk v.d. Meer (woensdag) Alle leerlingen die in de zomervakantie jarig zijn! Regel van de maand juli: Dat iedereen anders is, daar is niks mee mis Nieuws uit de personeelskamer.

Nadere informatie

20 november 2014. Beste ouders/verzorgers,

20 november 2014. Beste ouders/verzorgers, 20 november 2014 LET OP: Dinsdag 2 december Vergadering Medezeggenschapsraad Donderdag 4 december Sinterklaasfeest op school Dinsdag 9 december Vergadering Ouderraad Donderdag 18 december Kerstviering

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Nr. 2 september 2017 I In dit nummer o.a.:

NIEUWSBRIEF. Nr. 2 september 2017 I In dit nummer o.a.: NIEUWSBRIEF Nr. 2 september 2017 I In dit nummer o.a.: obs Bijenkorf I Ridderborch 143 I 3992 BK Houten I T 030 6353515 E directie.bijenkorf@oo-h.nl I www.obsbijenkorf.nl Voor de agenda: Dinsdag 5 sept.

Nadere informatie

Bijlage: - MR vacature - Matrix kerken

Bijlage: - MR vacature - Matrix kerken 1 oktober 2015 ONS - NIEUWS Agenda: 2-10: speelgoedochtend kleuters 5-10: inloopspreekuur IB-er Dag van de leraar 7-10: finale voorleeswedstrijd 7-10: schoolgebedsgroep 12-10: bibliotheekactiviteit gr

Nadere informatie

Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014

Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014 Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014 De Hoop 3 1911 KX Uitgeest 0251-880707 info@dewisseluitgeest.nl www.dewisseluitgeest.nl Agenda 10 februari Wisselmiddag techniek

Nadere informatie

Sportdag Hartenaas. De schoolgids vindt u op onze website. www.hartenaas.nl

Sportdag Hartenaas. De schoolgids vindt u op onze website. www.hartenaas.nl 1 6 j u n i 2 0 1 4 Sportdag Hartenaas 1 Sportdag Hartenaas Op vrijdag 20 juni 2014 vindt de jaarlijkse sportdag van Hartenaas plaats (mocht het deze dag erg slecht weer zijn, dan wordt de sportdag verplaatst

Nadere informatie

NIEUWSFLITS NOVEMBER & DECEMBER 2016

NIEUWSFLITS NOVEMBER & DECEMBER 2016 NIEUWSFLITS NOVEMBER & DECEMBER 2016 JUZT Don Boscohuis Kloosterstraat 1 4701 KH Roosendaal tel. 0165 535326 06 51 82 22 60 donboscoroosendaal@juzt.nl ALLE BELANGRIJKE INFO IN NOVEMBER EN DECEMBER. Datum

Nadere informatie

De Trampetter. Nieuwsbrief De Trampoline Jaargang 22

De Trampetter. Nieuwsbrief De Trampoline Jaargang 22 De Trampetter Nieuwsbrief De Trampoline Jaargang 22 Leidschendam, 23 november 2016 Vanuit de directie Rapporten en rapportavonden Op vrijdag 25 november krijgen de leerlingen hun rapport. Om een afspraak

Nadere informatie

www.schakellelystad.nl

www.schakellelystad.nl www.schakellelystad.nl 28 november 2014 Schakelaartje Nr. 306 28 e jaargang week 48 01 december SR/MR 05 december sinterklaasviering en continu dag. Groep 5 t/m 8 14.15 uur vrij. 17 december kerstviering

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Kerstviering. DVD Kerstviering. In dit nummer:

Nieuwsbrief. Kerstviering. DVD Kerstviering. In dit nummer: 13 december 2017 Nieuwsbrief Kerstviering Het programma voor de kerstviering op woensdag 20 december ziet er in grote lijnen als volgt uit: 16.45 uur: kinderen komen aan in de eigen klas, ouders kunnen

Nadere informatie

www.obs-michielderuyter.nl - directie@obs-michielderuyter.nl Nieuwsbrief 5

www.obs-michielderuyter.nl - directie@obs-michielderuyter.nl Nieuwsbrief 5 Laan Rozenburg 6 1181ER Amstelveen Tel: 020-6431596 Agenda: www.obs-michielderuyter.nl - directie@obs-michielderuyter.nl Nieuwsbrief 5 12-10-2015 Dinsdag 13 oktober Ontruimingsoefening Woensdag 14 oktober

Nadere informatie

Nieuwsbrief 9. Met regelmaat worden er nieuwe foto s geplaatst in ons webalbum:

Nieuwsbrief 9. Met regelmaat worden er nieuwe foto s geplaatst in ons webalbum: 23 december 2016 Nieuwsbrief 9 Vakantie Het team van Montessorischool de Wildzang wenst iedereen fijne feestdagen en een leuke vakantie toe. Maandag 9 januari verwachten wij iedereen in goede gezondheid

Nadere informatie

Meridiaantje nr. 18 22-05-2015

Meridiaantje nr. 18 22-05-2015 Meridiaantje nr. 18 22-05-2015 Kalender ma. 25 mei Pinksteren (alle kinderen vrij) 26, 27, 28, 29 mei 25-jarig Lustrum di. 26 mei 14.45 uur: presentatie op het plein met Fort van de Verbeelding vrij 29

Nadere informatie