2013 was/is ook belangrijk voor de Gravenruiters omdat we met elkaar onze productlijnen hebben onderzocht en in beeld gebracht.

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "2013 was/is ook belangrijk voor de Gravenruiters omdat we met elkaar onze productlijnen hebben onderzocht en in beeld gebracht."

Transcriptie

1 DE GRAVENRUITERS Secretariaat: Postbus AV Almelo Bank: ABN AMRO NL21ABNA KvK Enschede Jaarverslag 2013 Terug kijken op 2013 een bijzonder jaar! Voor De Gravenruiters Almelo was 2013 geen gewoon jaar. Een erg belangrijk moment was wel het besluit van het college van B&W op 8 oktober om mee te willen werken aan een bestemmingsplanwijziging voor onze nieuwe voorziening. Het college van B&W gaat akkoord met een gebouw zoals door IAA architecten voor ons is geschetst. Eindelijk de zekerheid om mee verder te kunnen. Na de zeven magere jaren hoop ik nu op andere tijden. Een nieuwe voorziening bouwen en bedenken is voor ons een bijzondere uitdaging. Hierbij worden we geholpen door Ebbo Storm van Leeuwen. Ebbo heeft veel ervaring met grote bouwprojecten en stelt ons vooral lastige vragen zodat we uiteindelijk het gebouw gaan krijgen waar we lekker mee kunnen werken. Conceptplan Stichting De Gravenruiters Almelo Het hoogtepunt is toch wel het feit dat onze Sabine na de constatering van borstkanker en een aantal ingrijpende behandelingen kan zeggen: ik ben schoon! Dit laatste helpt ons weer relativeren, hoe belangrijk onze gezondheid is. Laten we hier wat vaker bij stil staan en van genieten. In dit jaar hebben we ook kennis gemaakt met een nieuwe functie en functionaris Ronny van Gelden. Ronny doet enorm zijn best om als coördinator de bedrijfsvoering op de manege te ondersteunen en daar waar mogelijk te verbeteren. Het bestuur is enthousiast over zijn inzet en inbreng en zien de resultaten! 2013 was/is ook belangrijk voor de Gravenruiters omdat we met elkaar onze productlijnen hebben onderzocht en in beeld gebracht. We zijn met De Stichting de Gravenruiters heeft als doel om, zowel verstandelijk als lichamelijk gehandicapten de gelegenheid te geven paard te rijden. Aangesloten bij de Landelijke Federatie Paardrijden Gehandicapten ( F.P.G ) en bij de Vereniging Paardrijden Gehandicapten Oost ( V.P.G.O)

2 elkaar in gesprek over de organisatie en doen dat onder de plezierige en vakkundige leiding van Gini Coenraads. Samen hebben we onze Missie en Visie woorden gegeven. Hierin zetten we samen belangrijke stappen voor de toekomst van onze organisatie. Visie Bij de Gravenruiters komen ieders kwaliteiten tot hun recht en mag je jezelf zijn. Missie Door in een veilige sfeer je welkom te voelen en verbinding te ervaren tussen mens en dier. Door voor een ieder kansen te creëren en te kunnen benutten. Door het stimuleren van talenten centraal te stellen. Als bestuur hebben we moeten besluiten om de tarieven voor het aangepast rijden gelijk te trekken met de andere lestarieven. Het is steeds moeilijker om de eindjes aan elkaar te knopen in combinatie met de eisen waaraan we moeten voldoen anno Deze eisen worden steeds strenger en kosten daardoor evenredig hoger. We vinden het belangrijk dat alle ruiters bij ons op een goede manier kunnen paardrijden en hier vooral plezier aan beleven. Het huifbedrijden blijkt een schot in de roos. In oktober 2012 zijn we gestart met 1 dagdeel sinds november van dit jaar bieden we al 3 dagdelen. Een prachtig gezicht om te zien hoe mensen op het bed liggend genieten! Daar doen we het voor. De samenwerking met Aveleijn en de Twentse Zorgcentra laat zien dat we ketenpartner zijn en samen optrekken ten dienste van de medemens. Marlieke Last van Aveleijn hoort intussen bij ons meubilair. Het Algemeen Bestuur heeft gelukkig versterking gekregen van Christine Snelder en Maarten Smelt. Christine komt van buiten en heeft zelf aangegeven iets voor ons te willen doen, ze helpt Bert bij de secretariële werkzaamheden. Maarten is vader van Fleur, een ruiter bij ons, en hij wil ons ook graag helpen in de komende periode. Arno Wentink heeft met zijn contacten voor elkaar gekregen dat er in onze organisatie een onderzoek is gedaan om in beeld te brengen wat het maatschappelijk effect is van paardrijden bij De Gravenruiters, dit heet Social Return On Investment (SROI). De uitkomst is erg positief, dit kunnen we goed gebruiken om onbekenden te overtuigen van onze goede effecten en natuurlijk bij de zoektocht naar de nodige financiën voor de nieuwbouw.

3 Nog net voor de feestdagen heeft Kirsten Rothman van KrachtCC het nieuwe logo laten zien. Daarnaast hebben we aan het eind van het jaar contact gekregen met Dennis Slettenhaar van Weppster die voor ons een nieuw Website wil gaan ontwerpen. Allemaal stappen die nodig zijn om de toekomst nog beter aan te kunnen. Achter de schermen zijn we in gesprek met mensen die ons willen gaan helpen bij het verkrijgen van de financiën voor de nieuwbouw. We gaan daarvoor een comité van aanbeveling vormen. Deze mensen helpen ons om de deur te openen bij organisaties die ons met geld kunnen ondersteunen. Nadat de deur is open gezet zal een Ambassadeur de gesprekken gaan voeren over die financiën. Het team van Ambassadeurs is bijna gereed, dit zijn allemaal mensen die ons werk en de doelstelling van de Gravenruiters een warm hart toedragen. Als laatste stap in dit proces zal de accountmanager de gemaakte afspraken op papier zetten. Ook voor deze bijzondere functie is iemand gevonden. Bij dit hele (best ingewikkelde) proces worden we geholpen door Jeroen van Beugen van Considium. Zoals hier beschreven worden we door veel mensen en organisatie ondersteund. Allemaal vrijwillig omdat De Gravenruiters een prachtige organisatie is die bestaat bij de gratie van veel vrijwilligers. Gelukkig is het alle vrijwilligers ook dit jaar weer gelukt om vele mensen plezier te laten beleven aan paardrijden bij De Gravenruiters. Blijf ons helpen en bedankt voor je inzet en betrokkenheid in 2013! Maar waar zouden we zijn als er geen mensen gebruik zouden willen maken van onze paarden en onze fijne en veilige sfeer. Uiteindelijk doen we het daarvoor! Voorzitter Stichting De Gravenruiters Peter van Heteren Omvang van de lessen: FPG, individuele ruiters: 32 ruiters hebben in totaal 1539 lessen gehad van 45 minuten. Totaal 1155 uur. Reguliere (niet gehandicapte) ruiters: Aan 47 ruiters zijn 1305 lessen gegeven van 45 minuten. Totaal 979 uur. Ruiters Meidenproject: 22 meisjes hebben in 2013 deelgenomen aan het meidenproject. Huifbedrijden: In 2013 werd op woensdag en vrijdag gereden met het huifbed. Door de enorme belangstelling is in november begonnen met ook op maandag te rijden. 24 cliënten hebben in 2013 samen in totaal 304 ritten gemaakt.

4 Bestuur: Het bestuur van stichting De Gravenruiters was per 31 december 2013 als volgt samengesteld: De heer P. A. (Peter) van Heteren: De heer L. (Bert) Hut: De heer F. J. B. M. M. (Ferd) Berentzen: De heer J. G. (Johan) Kamp: De heer M. H. (Maarten) Smelt Mevrouw C. M. (Christine) Snelder De heer A. (Arno) Wentink: voorzitter secretaris penningmeester lid lid lid lid Het algemeen bestuur is het afgelopen jaar 4 keer bijeen geweest en het dagelijks bestuur ook 4 keer. In de bestuursvergaderingen zijn alle mogelijke, de organisatie betreffende, onderwerpen aan de orde geweest. Daarnaast zijn een aantal bestuursvergaderingen gebruikt om gericht te kunnen werken aan onze toekomstplannen. Uitgelicht SROI: Social Return on Investment (SROI) is ontwikkeld tot een gezaghebbende meetmethode om de meerwaarde van een activiteit voor mens en maatschappij op representatieve en afhankelijke wijze in beeld te brengen. De methodiek is internationaal ontwikkeld met een belangrijke bijdrage van de hogeschool Saxion. Het resultaat van het onderzoek wordt vertaald in het jaarlijkse SROI-quotiënt, gedefinieerd als: SROI-quotient = Opbrensten en sociale bijdrage Uitgaven

5 Saxion heeft in het afgelopen jaar het SROI uitgevoerd voor de Gravenruiters NU met een SROI-quotiënt van 2,2 als resultaat. Dit betekent dat de maatschappelijke meerwaarde zeer groot is, omdat de opbrengsten in 2012 ca. 60% zijn van de kosten. Naast de situatie NU is ook een eerste analyse gemaakt van ons plan voor totale vernieuwing van onze manege en paardenstallen. Op basis van de verwachte financiële bijdrage aan onze nieuwbouw zal het SROI-quotiënt ruim boven de 1 blijven. Dus nieuwbouw blijft een centraal onderwerp in 2014 en met een positief resultaat als doel. Uitgelicht het Huifbedrijden: Sinds juli 2012 wordt er bij De Gravenruiters de mogelijkheid geboden om op een huifbed te rijden. Wat is huifbedrijden? Hierbij moet u zich voorstellen dat er een bed gemaakt is, waarop de gehandicapte wordt gelegd. Het bed wordt omhoog getakeld en komt dan boven de ruggen van 2 pony`s (Haflingers) in een houder te liggen. De deelnemer kan nu als de pony`s gaan lopen de rug van de pony`s voelen. Overigens zitten de meeste deelnemers van het huifbedrijden dagelijks in een rolstoel en kunnen niet of heel slecht lopen. Dit is een fantastische beleving voor deze deelnemer. De meeste huifbedrijders worden heel ontspannen van deze beleving. Zij kunnen hier nog dagen op teren. Tevens wordt de darmwerking hierbij gestimuleerd, waardoor ze gemakkelijker van de ontlasting af komen. Deze geweldige huifbed activiteit wordt mogelijk gemaakt door vrijwilligers. Deze menners zijn hier elke week minimaal een halve dag mee bezig. Zij komen zeer trouw en betalen zelf(s) nog hun reiskosten. Ook al moeten ze helemaal uit Enschede komen. De overige vrijwilligers, die hiermee bezig zijn, zijn van verschillende pluimage, zoals gastheren, chauffeurs en de planner van de deelnemers. Kortom velen maken het mogelijk, dat de deelnemer een activiteit heeft om van te genieten. En genieten dat doen ze! Dit geeft de vrijwilligers elke keer weer een kick om hiermee door te gaan.

6 Deze doelgroep heeft maar heel weinig mogelijkheden voor recreatie. En dan is dit ook nog eens een keer een echte lichamelijke opkikker! In 2013 werd er op de woensdag- en vrijdagmorgen gereden met het huifbed. Zo werd er in januari door 16 cliënten op het huifbed gereden. Eind december stond het aantal deelnemers al op 22. Dankzij de goede sfeer binnen de groep vrijwilligers hebben we het gelukkig allemaal zonder ongevallen of calamiteiten kunnen doen. Ook daar zijn we trots op. Uitgelicht het Meidenproject Het meidenproject is anders dan het volgen van reguliere of aangepaste lessen. Binnen het meidenproject wordt aandacht besteed aan sociale vaardigheden, weerbaarheid, zelfstandigheid en word de meiden de ruimte geboden om te groeien en te ontwikkelen naar hun kunnen en behoeften. Dit doen wij door naast het bieden van rijles ze ook kennis en ervaring bij te brengen in het zorgen voor en omgaan met de paarden. Hierin vormt ook de manier waarop samengewerkt wordt en er met elkaar omgegaan wordt een belangrijke kern binnen het project. Niet iedereen mag deelnemen aan het meidenproject. Uit een gesprek met ouders/verzorgers moet blijken of betreffende deelneemster voldoet aan de indicatie voor het meidenproject. Concreet betekend dit dat er meestal aandachtspunten zijn op sociaal/emotioneel gebied. Voor het meidenproject geldt een aangepast tarief. Het project ontvangt een subsidie van de gemeente Almelo. Hoe werkt het? Binnen het meidenproject wordt aandacht besteed aan de individuele behoeften en worden de deelnemers gestimuleerd om te groeien in hun vaardigheden, zelfbeeld en talenten waarbij zij ruimte krijgen om zelf hun tempo te bepalen. Voor elke deelnemer is het duidelijk dat zij goed zijn zoals ze zijn, hun eigen talenten en kwaliteiten hebben en dat zij mogen groeien en ontwikkelen. Maatwerk en een coachende benadering zijn belangrijk bij het meidenproject. Daarbij wordt een subtiele balans gehanteerd tussen bevestiging van positief gedrag en anderzijds confrontatie om tot inzicht te komen over het eigen gedrag. De paarden vormen een belangrijk middel voor het stimuleren van zelfreflectie door de wijze waarop zij reageren op lichaamstaal en uitstraling. Het creëren van een veilige leeromgeving waarbij vertrouwen en eerlijkheid wederzijdse verwachtingen zijn, is essentieel voor het succes van het meidenproject.

7 En waarom nog meer? Het meidenproject is een project opgesteld om meiden tussen de 10 en 18 jaar een plek te bieden waar zij op hun eigen tempo kunnen groeien en ontwikkelen. De huidige maatschappij is veeleisend en steeds vaker lijken jongeren problemen te ervaren met wat er van hen verwacht wordt. Het meidenproject biedt begeleiding en coaching aan deze meiden betreffende hun gedrag, houding, zelfkennis, sociale vaardigheden, zelfvertrouwen en weerbaarheid. Uiteraard leren de meiden binnen het project ook paardrijden. Echter gaat het hier om meer dan alleen paardrijden. Het gaat om de hele omgang met de paarden en met elkaar. Dus ook het verzorgen en aandacht hebben voor deze dieren en elkaar is onderdeel van het meidenproject. Voor wie is het? Meiden vanaf 10 tot 18 jaar die om wat voor reden dan ook, niet volledig tot hun recht komen of zich thuis voelen in de reguliere lesgroep. Zo kan er o.a. sprake zijn van: Een onrustige thuissituatie Lichte vorm van ASS ADHD/ADD Gedragsproblematiek Leerproblematiek Ontwikkelingsachterstand Weinig sociale vaardigheden Gebrek aan weerbaarheid Bij elke aanmelding wordt beoordeeld of betreffend kind in aanmerking zal komen voor het meidenproject. Bovenstaande lijst is in dat opzicht niet compleet. Binnen het meidenproject is er veelal sprake van maatwerk. Per individu wordt dus beoordeeld en gekeken op welke wijze wij hen van dienst kunnen zijn en wat wij kunnen bieden. Constructie van het meidenproject. Het meidenproject houdt in dat deze meiden gedurende een middag in de week een vaste terugkommiddag hebben waarbij zij individueel of in groepsverband de volledige aandacht en begeleiding ontvangen. Deze middagen zijn gestructureerd en ingericht met een combinatie van klusjes en paarden activiteiten. Tijdens deze middag wordt zelfstandig en in groepsverband werken gecombineerd. De meiden hebben recht op deze 2 uur per week die volledig aan hen gewijd is. In deze twee uur moeten de meiden een klusje doen die bijdraagt aan de verzorging van de paarden en de manege. Dit zijn niet altijd leuke klusjes, maar wel erg belangrijk. Daarnaast vindt er een activiteit plaats. Soms is dit een paardrijles, maar dit kan ook een andere activiteit zijn met of zonder paarden. Bij de klusjes en activiteiten worden de meiden begeleid en waar nodig aangesproken op gedrag. Deze activiteiten zijn altijd ontworpen met een doel. Zelfs al is het

8 om samen plezier te hebben. Meiden worden aangemoedigd om ook zelf met ideeën en suggesties te komen. Medewerkers zijn vanzelfsprekend op hippisch gebied geschoold en bevoegd maar beschikken ook over de nodige kennis en vaardigheden om te kunnen werken met kinderen en jongeren met uiteenlopende problematiek. Daarnaast worden zij altijd ondersteund door een betrouwbaar en ervaren team vrijwilligers. Dit draagt bij aan het tijdig kunnen inspelen op situaties die ontstaan en waarborgt extra veiligheid en voldoende aandacht en begeleiding voor de deelnemers. Naast het project, zijn de meiden wanneer zij hiertoe in staat zijn verplicht om op een ander moment mee te helpen op de manege. Het doen van vrijwilligerswerk is een belangrijk onderdeel van het project en leert de meiden verantwoordelijkheid, behulpzaamheid en samenwerking. Daardoor worden de meiden gestimuleerd om, ook buiten de veilige omgeving van de projectmomenten, te integreren in de drukte van een andere setting. Afhankelijk van de behoefte van de deelneemster, kan het voorkomen dat er meerdere momenten in de week zijn waarop betreffend kind aanwezig mag zijn. Wij betrekken altijd ouders/verzorgers maar als dit nodig of wenselijk is ook school en overige instellingen bij het meidenproject. Uitgelicht het reguliere rijden Al weer sinds ongeveer 7 jaar worden er bij de Gravenruiters ook reguliere ponyrijlessen gegeven. Dit zijn lessen voor meisjes en jongens zonder handicap. Deze reguliere ruiters kiezen vaak bewust voor de Gravenruiters omdat men in een veilige, beschermde en natuurlijke omgeving kan ponyrijden. Naast het rijden van de pony's is vooral ook de sociale omgang met elkaar en met andere doelgroepen binnen onze manege van groot belang. De verzorging van de pony's neemt een belangrijke plaats in rondom de diverse lessen. De ruiters worden aangemoedigd om bijvoorbeeld ook een poetsdiploma te behalen, zodat ze op een verantwoorde wijze voor de pony's kunnen zorgen. Zorg en verantwoording voor dier en natuur worden zo in de praktijk op een laagdrempelige wijze bijgebracht. Voor de pony's is de afwisseling tussen de lessen met reguliere ruiters en de lessen met ruiters met een handicap een welkome afwisseling. Tijdens de reguliere lessen wordt een behoorlijke aanspraak gedaan op de conditie van de pony's zodat ze in de lessen met de ruiters met een handicap weer rustig en braaf mee kunnen lopen. Daarnaast dragen de

9 reguliere ponylessen mede bij aan een gezondere begroting van de Gravenruiters als geheel. Ruiters uit de reguliere lessen stromen soms in als vrijwilliger om zo een steentje bij te dragen aan de diverse taken op de manege. Enthousiaste reclame richting vriendjes en vriendinnetjes op school en in de woonomgeving kan hier aan bijdragen.

10 Resultatenrekening 2013 BEGROTING 2013 RESULTAAT 2014 BEGROTING KOSTEN GRAVEN- RUITERS MEISJES- PROJECT HUIFBED- RIJDEN GRAVEN- RUITERS MEISJES- PROJECT HUIFBED- RIJDEN Personeel Salariskosten Instructrice Loon administratie Vergoeding Freelancers Kosten t.b.v. vrijwilligers Kantine EHBO/BHV Deskundigheidsbevordering Oprationele kosten Afschrijving Pony's Afschrijving huifbed Aktiviteiten Huifbedrijden specifieke kosten Vlasvezel Hooi Medicijnen Voer pony's Onderhoud kleinvee Diverse kosten paarden Hoefsmid Onderh. harnanchement Afvoeren mest Huisvesting Afschrijving onderkomen Water, gas & electra Waterschapslasten Belasting WOZ Onderhoud tent en paardenbak Onderh.stal&gereedschap Onderhoud kantine Onderhoud Terrein Onderhoud terrein Onderhoud tractor Huur weiland Onderhoud weilanden Communicatie PR Representatiekosten/website PR kosten Contr. & abonnementen Administratie en Stichtingskosten Verzekeringen Administratiekosten Kantoorbehoeften Portokosten Bankkosten Telefoonkosten Internetkosten Rente Lening Totaal Kosten OPBRENGSTEN GRAVEN- RUITERS MEISJES- PROJECT HUIFBED- RIJDEN GRAVEN- RUITERS MEISJES- PROJECT HUIFBED- RIJDEN Lesgelden Paardrijden Ouderbijdragen Ruiters Bijdragen Colckhof Bijdragen Het Noordik Bijdrage lounge lessen Bijdragen Privelessen Bijdragen Stichting Jeugdsport Bijdragen deelnemers proj Bijdragen huifbedrijden Samenwerking Zorginstellingen Bijdrage Ruim Baan Subsidie Subs.Project Gem. Almelo Subsidie Gem. Twenterand Subsidie Gem. Rijssen/Holten Overige Inkomsten Kledingaktie VPGO Giften Opbrengst Reclameborden Rente Moneyou Totaal Opbrengsten Resultaat Toelichting op de resultaten Zoals elk jaar wordt het resultaat vooral veroorzaakt door de afschrijvingen (Euro 8833), ook dit jaar is verder gegaan met het versneld afschrijven van de tent. De Gravenruiters is nog steeds niet in staat om afschrijvingen in de exploitatie op te vangen. - Onze instructrice (in vaste dienst voor 25 uur per week) is per 11 juli 2013 ziek gemeld, wat later bleek voor de rest van het jaar. Hiervoor is de Gravenruiters niet verzekerd. De benodigde capaciteit is opgevangen door het extra inhuren van freelancers, maar ook door extra inzet van onze vrijwilligers. De extra kosten waren ca. Euro 8000,- - Bij de begroting voor 2013 is geen rekening gehouden met de huur van de locatie bij de Bosrand, dit was euro 3100,-. Daarnaast zijn er de nodige aanpassingen geweest aan het huifbed. Aan het eind van het jaar is huifbedrijden uitgebreid met nog 1 ochtend, dit om aan de vraag te voldoen. Dit wordt in zijn geheel uitgevoerd door vrijwilligers. - Er zijn afgelopen jaar ook extra kosten uitgegeven ten behoeve van de veiligheid op het terrein. - Het dak van de stal is begin dit jaar gerepareerd met een gift van de "De Old Grand Dad Club". - Voor de weilanden is dit jaar de sproeiinstallatie en de schrikdraad-voorziening vernieuwd. Giften Giften van: Old Grand Dad Club, Hr.M.G.Hietbrink, Hr.B.J.Albersen, Proeflokaal België Mosselbingo, Hr.ten Thije, Zorgcomfotwinkel Nijverdal.

11 Balans per 31 december DEBET euro CREDIT euro DEBET euro CREDIT euro Vaste activa Materiele vaste activa Grond Gebouwen Tent Inrichting tent Pony's Huifbedwagen met toebehoren Totaal vaste activa Vlottende activa Vorderingen Debiteuren Vooruitbetaalde bedragen 0 0 Totaal vorderingen Liquide middelen Kas ABN AMRO Bestuursrekening ABN AMRO Spaarrekening ABN AMRO Werkrekening 72 MONEYOU Spaarrekening Totaal liquide middelen Totaal vlottende activa Eigen vermogen Kapitaal Algemene reserve Reservering weiland Reservering tent 0 0 Reservering nieuwbouw manege Reservering Huifbed-rijden Reservering paarden Totaal kapitaal Totaal eigen vermogen Vreemd vermogen Kredieten crediteuren Lening ABN AMRO Totaal Kredieten Totaal vreemd vermogen Totaal

Wassenaar, 17 april 2015. Aan de Bestuursleden van de Stichting Mens en Tuin P/a Symonszstraat 46 2584 CZ Den Haag. Jaarrekening 2014.

Wassenaar, 17 april 2015. Aan de Bestuursleden van de Stichting Mens en Tuin P/a Symonszstraat 46 2584 CZ Den Haag. Jaarrekening 2014. Wassenaar, 17 april 2015 Aan de Bestuursleden van de Stichting Mens en Tuin P/a Symonszstraat 46 2584 CZ Jaarrekening 2014 Geacht Bestuur, Ingevolge de ons verstrekte opdracht hebben wij de Jaarrekening

Nadere informatie

Beleidsplan. Stichting Paardrijden Gehandicapten Deventer/Gorssel e.o.

Beleidsplan. Stichting Paardrijden Gehandicapten Deventer/Gorssel e.o. Beleidsplan Stichting Paardrijden Gehandicapten Deventer/Gorssel e.o. Inhoudsopgave 1. Inleiding a. Waarom paardrijden voor minder validen b. Mogelijkheden voor valide amazones en ruiters 2. Doelstelling

Nadere informatie

Aktiva. Vaste aktiva Nieuwbouw 14.129 23.295. Liquide middelen 1.473 969

Aktiva. Vaste aktiva Nieuwbouw 14.129 23.295. Liquide middelen 1.473 969 Wassenaar, 28 maart 2013 Aan de Bestuursleden van de Stichting Mens en Tuin P/a Symonszstraat 46 2584 CZ JAARREKENING 2012 Geacht Bestuur, Ingevolge de ons verstrekte opdracht hebben wij de Jaarrekening

Nadere informatie

jaarverslag 2013 Stichting Helderse Wereldwinkel Keizerstraat 13A 1781 GC Den Helder Telefoon 0223 870016 Rek ABN-AMRO NL62ABNA08474.64.

jaarverslag 2013 Stichting Helderse Wereldwinkel Keizerstraat 13A 1781 GC Den Helder Telefoon 0223 870016 Rek ABN-AMRO NL62ABNA08474.64. jaarverslag 2013 Stichting Helderse Wereldwinkel Keizerstraat 13A 1781 GC Den Helder Telefoon 0223 870016 Rek ABN-AMRO NL62ABNA08474.64.776 Het bevorderen van eerlijke handel en het steunen van producenten

Nadere informatie

Jaarverslag 2011. Stichting Manege Onder de Linde. Helomareed 4 9244 GH Beetsterwaag 0512 389297 www.manegeonderdelinde.nl info@manegeonderdelinde.

Jaarverslag 2011. Stichting Manege Onder de Linde. Helomareed 4 9244 GH Beetsterwaag 0512 389297 www.manegeonderdelinde.nl info@manegeonderdelinde. Stichting Manege Onder de Linde Jaarverslag 2011 Stichting Manege Onder de Linde Helomareed 4 9244 GH Beetsterwaag 0512 389297 www.manegeonderdelinde.nl info@manegeonderdelinde.nl Inleiding Voor u ligt

Nadere informatie

Wassenaar, 29 maart 2012. Aan de Bestuursleden van de Stichting Mens en Tuin P/a Symonszstraat 46 2584 CZ Den Haag JAARREKENING 2011.

Wassenaar, 29 maart 2012. Aan de Bestuursleden van de Stichting Mens en Tuin P/a Symonszstraat 46 2584 CZ Den Haag JAARREKENING 2011. Wassenaar, 29 maart 2012 Aan de Bestuursleden van de Stichting Mens en Tuin P/a Symonszstraat 46 2584 CZ JAARREKENING 2011 Geacht Bestuur, Ingevolge de ons verstrekte opdracht hebben wij de Jaarrekening

Nadere informatie

VPG Financieel Jaarverslag 2011

VPG Financieel Jaarverslag 2011 REKENING VAN BATEN EN LASTEN BATEN REALISATIE BEGROTING 2011 2011 - Rijgelden 120.416 120.000 - Lidmaatschapsgelden 7.495 9.000 - Mengelden 0 2.160 - Stalling pensionpaarden 23.800 20.160 - Vergoeding

Nadere informatie

BALANS PER 31 DECEMBER ACTIVA 2013 2012 PASSIVA 2013 2012

BALANS PER 31 DECEMBER ACTIVA 2013 2012 PASSIVA 2013 2012 BALANS PER 31 DECEMBER ACTIVA 2013 2012 PASSIVA 2013 2012 Vaste activa Eigen vermogen Inventaris 10.233,00 13.838,00 Verenigingsvermogen 14.497,00 17.085,00 Levende have 8.844,00 9.717,00 Uitbreiding gebouw

Nadere informatie

Exploitatierekening, rekeningschema en balans; een introductie in de wereld van het boekhouden, voor wie hier weinig kaas van heeft gegeten.

Exploitatierekening, rekeningschema en balans; een introductie in de wereld van het boekhouden, voor wie hier weinig kaas van heeft gegeten. Boekhouden voor beginners Exploitatierekening, rekeningschema en balans; een introductie in de wereld van het boekhouden, voor wie hier weinig kaas van heeft gegeten. De balans De balans is een staat van

Nadere informatie

Stichting Da Capo. Jaarrekening

Stichting Da Capo. Jaarrekening Jaarrekening 2016 Stichting Da Capo Inhoud: - Balans - Verlies- en Winstrekening - Kasstroomoverzichten - Begroting versus werkelijke cijfers - Toelichting op de jaarrekening Van 01-01-2016 Tot en met

Nadere informatie

Activa Materiële vaste activa Vorderingen Omzetbelasting Overige vorderingen en Overlopende activa

Activa Materiële vaste activa Vorderingen Omzetbelasting Overige vorderingen en Overlopende activa te BALANS PER 31 DECEMBER 2012 (2011) (Na voorgestelde resultaatbestemming) Activa 2012 2011 Vaste Activa Materiële vaste activa -- -- Vlottende Activa Vorderingen Omzetbelasting 801 808 Overige vorderingen

Nadere informatie

Vereniging Paardrijden Gehandicapten Financieel Jaarverslag 2014 Toelichting op de balans per 31 december 2014 en de rekening van baten en lasten 2014

Vereniging Paardrijden Gehandicapten Financieel Jaarverslag 2014 Toelichting op de balans per 31 december 2014 en de rekening van baten en lasten 2014 Vereniging Paardrijden Gehandicapten Financieel Jaarverslag 2014 Toelichting op de balans per 31 december 2014 en de rekening van baten en lasten 2014 Grondslagen balanswaarden Vaste activa Vaste activa

Nadere informatie

TE KAMPEN RAPPORT INZAKE BOEKJAAR

TE KAMPEN RAPPORT INZAKE BOEKJAAR TE KAMPEN RAPPORT INZAKE BOEKJAAR 2014 INHOUDSOPGAVE Blz. Inhoudsopgave 1 Voorwoord 2 Jaarverslag bestuur 3 Balans per 31 december 2014 4 Winst- en Verliesrekening 2014 6 Waarderingsgrondslagen 7 Toelichting

Nadere informatie

Stichting 24-7Gebed JAARREKENING. Samengesteld door Nocom Dienstverlening, www.nocom.nl.

Stichting 24-7Gebed JAARREKENING. Samengesteld door Nocom Dienstverlening, www.nocom.nl. JAARREKENING 2013 Samengesteld door Nocom Dienstverlening, www.nocom.nl. STICHTING 24-7Gebed Oldebroek, april 2014 Met dankbaarheid aan God en aan alle betrokkenen, presenteren wij u bij deze de jaarrekening

Nadere informatie

TE KAMPEN RAPPORT INZAKE BOEKJAAR

TE KAMPEN RAPPORT INZAKE BOEKJAAR TE KAMPEN RAPPORT INZAKE BOEKJAAR 2015 INHOUDSOPGAVE Blz. Inhoudsopgave 1 Voorwoord 2 Jaarverslag bestuur 3 Balans per 31 december 2015 4 Winst- en Verliesrekening 2015 6 Waarderingsgrondslagen 7 Toelichting

Nadere informatie

JAARREKENING 2011 & begroting 2012 Tennis Vereniging Barendrecht

JAARREKENING 2011 & begroting 2012 Tennis Vereniging Barendrecht JAARREKENING 2011 & begroting 2012 Tennis Vereniging Barendrecht INHOUD: Bladzijde: Balans per 31 december 2011 1-2 Staat van baten en lasten 2011 3 Toelichting op balans 4-6 OVERIGE TOELICHTINGEN Toelichting

Nadere informatie

Stichting Ga JAARREKENING 2014

Stichting Ga JAARREKENING 2014 Stichting Ga JAARREKENING 2014 STICHTING GA Amersfoort, juni 2015 Voor u ligt de jaarrekening 2014 van Stichting Ga. Onze doelstelling hebben we dit jaar ingevuld door verder te investeren in het opbouwen

Nadere informatie

E.H.B.O. vereniging "Joannes de Deo" Etten-Leur

E.H.B.O. vereniging Joannes de Deo Etten-Leur E.H.B.O. vereniging "Joannes de Deo" Etten-Leur Balans en resultatenoverzicht Jaarverslag 2014 Publicatie verslag. Etten-Leur, 29 Juni 2015 M.A.M. van den Heykant Penningmeester EHBO vereniging Joannes

Nadere informatie

Beleidsplan TOV Auteur: Wendy Verkerk Klein

Beleidsplan TOV Auteur: Wendy Verkerk Klein Beleidsplan TOV 2017 Auteur: Wendy Verkerk Klein Voorwoord Voor u ligt het nieuwe beleidsplan voor 2017 van stichting jij bent TOV! TOV eten en TOV boeken zijn onlosmakelijk verbonden met de stichting.

Nadere informatie

STICHTING NEDERLANDS GEREFORMEERD JEUGDWERK

STICHTING NEDERLANDS GEREFORMEERD JEUGDWERK STICHTING NEDERLANDS GEREFORMEERD JEUGDWERK JAARREKENING 2014 EN BEGROTING 2015 INHOUDSOPGAVE Balans 3 Exploitatierekening 4 Toelichting op de balans 5 Toelichting op de exploitatierekening 7 Begroting

Nadere informatie

Ontvangsten Begroting Rekening Uitgaven Begroting Rekening 2003 2003 2003 2003

Ontvangsten Begroting Rekening Uitgaven Begroting Rekening 2003 2003 2003 2003 VERENIGING DORPSRAAD LIJNDEN Jaaroverzicht van inkomsten en uitgaven over 2003 Ontvangsten Begroting Rekening Uitgaven Begroting Rekening 2003 2003 2003 2003 Activiteiten Activiteiten - excursies - excursies

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2014. Stichting Voedselbank Dronten. Kruidendreef 70 8252 BH DRONTEN

JAARVERSLAG 2014. Stichting Voedselbank Dronten. Kruidendreef 70 8252 BH DRONTEN JAARVERSLAG 2014 Stichting Voedselbank Dronten Kruidendreef 70 8252 BH DRONTEN 12-3-2015 In 2014 is er veel gebeurd. Het belangrijkste is dat we onze visie hebben aangepast. Kenmerkend daarvoor is dat

Nadere informatie

Stichting Martinikerk Groningen Martinikerkhof 3 9712 JG Groningen Rapport inzake de jaarrekening 2014

Stichting Martinikerk Groningen Martinikerkhof 3 9712 JG Groningen Rapport inzake de jaarrekening 2014 Martinikerkhof 3 9712 JG kerkelijk bureau Protestantse Gemeente te, 14 juli 2015 AdV/PGG Inhoudsopgave Pagina 1. Rapport kerkelijk bureau PGG 1.1 Opdracht 2 1.2 Algemeen 2 1.3 Resultaten 3 1.4 Financiële

Nadere informatie

WIJKVERENIGING DAMSIGT JAARREKENING 2012

WIJKVERENIGING DAMSIGT JAARREKENING 2012 JAARREKENING 2012 INHOUD: Blz. - Balans per 31 december 2012 1 - Toelichting op de Balans per 31 december 2012 2 - Resultaat 2012 en Begroting 2013 3 - Toelichting op het resultaat 2012 4 . BALANS PER

Nadere informatie

Balans en resultatenrekening 2013 Impuls

Balans en resultatenrekening 2013 Impuls Balans en resultatenrekening 2013 Impuls Resultaten: Het boekjaar 2013 is afgesloten met een verlies van 2.131 Terwijl het boekjaar 2012 is afgesloten met een winst van 40.301, hoofdzakelijk ontstaan door

Nadere informatie

Beleidsplan. Stichting HandiCAP

Beleidsplan. Stichting HandiCAP Beleidsplan Stichting HandiCAP 2016-2017 INHOUDSOPGAVE Inleiding Strategie en doelstelling Organisatie Stichting HandiCAP Het werk van Stichting HandiCAP Werving gelden- sponsoracties Stichting HandiCAP

Nadere informatie

Vereniging Wereldwinkel Alphen aan den Rijn Financieel jaarverslag 2013

Vereniging Wereldwinkel Alphen aan den Rijn Financieel jaarverslag 2013 Financieel jaarverslag 2013 Balans per 31 december 2013 2012 Vaste activa Inventaris en inrichting 0 0 Voorraad winkelgoederen 10.494 10.784 Vorderingen Debiteuren 968 0 Overige vorderingen en vooruitbetaalde

Nadere informatie

Financieel jaarverslag. KNZB Regio Oost

Financieel jaarverslag. KNZB Regio Oost Financieel jaarverslag KNZB Regio Oost 2016 INHOUD Jaarrekening Balans per 31 december 2016 Staat van baten en lasten over 2016 Grondslagen voor de financiële verslaggeving Toelichting op de balans Toelichting

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting Radio en TV BES K.v.K Postbus AC Egmond aan Zee

Jaarrekening Stichting Radio en TV BES K.v.K Postbus AC Egmond aan Zee Jaarrekening 2012 Stichting Radio en TV BES K.v.K. 412441983 Postbus 133 1930 AC Egmond aan Zee Inhoudsopgave Balans per 31 december 2012 Staat van baten en lasten over 2012 Waarderingsgrondslagen Toelichting

Nadere informatie

VAN SLAGEREN Administratieve Dienstverlening

VAN SLAGEREN Administratieve Dienstverlening VAN SLAGEREN Administratieve Dienstverlening Groenland 17 Beconnummer 316076 7908 RC Inschr. K.v.K. nr. 04028272 Tel. 0528-27 21 56 E-mail : admin@vanslageren.nl ING : NL04 INGB 0001 9579 90 ABN Amro :

Nadere informatie

FINANCIEEL JAARVERSLAG NVBT OVER 2014

FINANCIEEL JAARVERSLAG NVBT OVER 2014 FINANCIEEL JAARVERSLAG NVBT OVER 2014 Nijkerk, 16 april 2015 Versie 1.0 Balans NVBT Balans NVBT per 31-12-2014 Activa 31-12-2014 31-12-2013 Passiva 31-12-2014 31-12-2013 Vaste activa 0 0 Eigen Vermogen

Nadere informatie

Financieel jaarverslag Stichting Leergeld Emmen e.o. te Emmen

Financieel jaarverslag Stichting Leergeld Emmen e.o. te Emmen Financieel jaarverslag 2015 te Emmen Inhoudsopgave. Blz. Algemeen 3 JAARREKENING Balans per 31 december 2015 4 Staat van Baten en Lasten over 2015 6 Toelichting 7 3 Algemeen Postbus 97 Telefoon: 06-27

Nadere informatie

E.H.B.O. vereniging "Joannes de Deo" Etten-Leur

E.H.B.O. vereniging Joannes de Deo Etten-Leur E.H.B.O. vereniging "Joannes de Deo" Etten-Leur Balans en resultatenoverzicht Jaarverslag 2013 Publicatie verslag. Etten-Leur, 10 Juni 2014 M.A.M. van den Heykant Penningmeester EHBO vereniging Joannes

Nadere informatie

ACTIVA Vaste activa Financiele vaste activa 1.815 6.021. Voorraden 1.049 1.221

ACTIVA Vaste activa Financiele vaste activa 1.815 6.021. Voorraden 1.049 1.221 09-03-15 Balans van de Stichting Bureau Discriminatie Zaken Zaanstreek-Waterland 31-12-14 31-12-13 ACTIVA Vaste activa Financiele vaste activa 1.815 6.021 Voorraden 1.049 1.221 Te ontvangen rente 1.127

Nadere informatie

Stichting Vogelopvangcentrum Midden-Nederland

Stichting Vogelopvangcentrum Midden-Nederland Stichting Vogelopvangcentrum Midden-Nederland FINANCIEEL JAARVERSLAG 2015 1 Inhoudsopgave Balans en jaarrekening Balans pagina 3 Balans pagina 4 Jaarrekening pagina 5 Jaarrekening pagina 6 Jaarrekening

Nadere informatie

Coöperatie Bergen BreedBand u.a. Financieel Jaarverslag 2014. Inhoudsopgave. KvK: 59428287

Coöperatie Bergen BreedBand u.a. Financieel Jaarverslag 2014. Inhoudsopgave. KvK: 59428287 Coöperatie Bergen BreedBand u.a. KvK: 59428287 Financieel Jaarverslag 2014 Inhoudsopgave Algemeen... 2 Balans per 31 december 2014... 3 Resultaten over 2014... 4 Begroting 2015... 5 Vooruitzichten... 6

Nadere informatie

E.H.B.O. vereniging "Joannes de Deo" Etten-Leur

E.H.B.O. vereniging Joannes de Deo Etten-Leur E.H.B.O. vereniging "Joannes de Deo" Etten-Leur Balans en resultatenoverzicht Jaarverslag 2016 Publicatie verslag. Etten-Leur, 01 Augustus 2016 M.A.M. van den Heykant Penningmeester EHBO vereniging Joannes

Nadere informatie

EHBO-VERENIGING GRAVE

EHBO-VERENIGING GRAVE EHBO-VERENIGING GRAVE Jaarverslag 2013 Grave, september 2014 Voor u ligt de verantwoording die wij publiceren in het kader van de ANBI regeling. EHBO Vereniging Grave Contact informatie Maaskade 24 5361

Nadere informatie

Financieel jaarverslag Stichting Leergeld Emmen e.o. te Emmen

Financieel jaarverslag Stichting Leergeld Emmen e.o. te Emmen Financieel jaarverslag 2016 te Emmen Inhoudsopgave. Blz. Algemeen 3 JAARREKENING Balans per 31 december 2016 4 Staat van Baten en Lasten over 2016 6 Toelichting 7 Algemeen Postbus 97 Telefoon: 06-27 28

Nadere informatie

ROOVERS & THEEUWES belastingadviseurs administratieconsulenten

ROOVERS & THEEUWES belastingadviseurs administratieconsulenten FISKALE RECHTSHULP DE SMEETSKRING t.a.v. het bestuur REINEVAARSTRAAT 55 5044 HD TILBURG RAPPORT 2012 Tilburg, 8 april 2013 Geacht bestuur, Hiermee brengen wij u rapport uit omtrent de jaarrekening 2012

Nadere informatie

Jaarrekening 2012 Fragiele X Vereniging Nederland

Jaarrekening 2012 Fragiele X Vereniging Nederland Prinsenbeek 11 maart 2013 Jaarrekening 2012 Fragiele X Vereniging Nederland Jaarrekening over 1 januari 2012 t/m 31 december 2012 Fragiele X Vereniging Nederland Amersfoort INHOUDSOPGAVE Balans 3 Winst

Nadere informatie

HERZIEN FINANCIEEL JAARVERSLAG

HERZIEN FINANCIEEL JAARVERSLAG Federatie Dierenambulances Nederland HERZIEN FINANCIEEL JAARVERSLAG 2014 Secretariaat FDN e-mail: info@fdn.nl Amersfoortseweg 38 website: www.fdn.nl 3951 LC Maarn ING Bank: NL17 INGB 0000 2974 07 Tel :

Nadere informatie

Financieel jaarverslag 2014

Financieel jaarverslag 2014 Financieel jaarverslag 2014 2014 was wederom een financieel goed maar uitdagend jaar voor de Stichting Roeivalidatie. Door nieuwe investeringen, de verdere stijging van de kosten van huisvesting, de daling

Nadere informatie

Jaarverslag 2015 VERENIGING DONGEMOND. Balans en resultatenoverzicht. Publicatie verslag.

Jaarverslag 2015 VERENIGING DONGEMOND. Balans en resultatenoverzicht. Publicatie verslag. VERENIGING DONGEMOND Balans en resultatenoverzicht Jaarverslag 2015 Publicatie verslag. Raamsdonksveer, 30 juli 2016 C. Schipperen - Treffers penningmeester EHBO vereniging Dongemond Lid van koepelorganisatie:

Nadere informatie

Stichting Het Erfdeel - wonen Werkensedijk 45 4251 PR WERKENDAM JAARVERSLAG 2014. RAPPORT Inzake jaarverslag 2014 C O N C E P T 18-06-2015-1

Stichting Het Erfdeel - wonen Werkensedijk 45 4251 PR WERKENDAM JAARVERSLAG 2014. RAPPORT Inzake jaarverslag 2014 C O N C E P T 18-06-2015-1 Werkensedijk 45 4251 PR JAARVERSLAG 2014 RAPPORT Inzake jaarverslag 2014 18-06-2015-1 INHOUD JAARVERSLAG 2014 Paginanummer 1. BESTUURS- EN DIRECTIEVERSLAG 3 1.1 Algemeen 4 1.2 Activiteitenverslag 4 1.3

Nadere informatie

EHBO Vereniging Cuijk

EHBO Vereniging Cuijk Jaarverslag 2015 Cuijk, 11 februari 2016 Voor u ligt de verantwoording die wij publiceren in het kader van de ANBI regeling. EHBO Vereniging Cuijk Contact informatie Postbus 135 5430AC Cuijk info@ehbocuijk.nl

Nadere informatie

Pink Fee. Bureau voor financieel en organisatie advies. Stichting Het Dagelijks Bestaan Jaarrekening 2012/2013

Pink Fee. Bureau voor financieel en organisatie advies. Stichting Het Dagelijks Bestaan Jaarrekening 2012/2013 Pink Fee Bureau voor financieel en organisatie advies Stichting Het Dagelijks Bestaan Jaarrekening 2012/2013 Inhoudsopgave Pagina Opdracht 3 Balans per 31 augustus 2013 4 Winst- en verliesrekening over

Nadere informatie

Financiëel verslag 2013

Financiëel verslag 2013 Financiëel verslag 2013 Beuningen, 14 Jan 2014 J.H. Hoftijzer Voorzitter F.M.T. Coenen Penningmeester Stichting Leergeld 2stromenland 1 Jaarverslag 2013 Stichting Leergeld 2stromenland 2 Jaarverslag 2013

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan STICHTING ARIANE DE RANITZ Paardrijden voor mensen met een beperking Aangesloten bij de Federatie Paardrijden Gehandicapten (F.P.G.) Secretaris Ben Prins, Kometenlaan 64, 3721 JV Bilthoven Email: info@arianederanitz.nl

Nadere informatie

P A S M A N M A N E G E

P A S M A N M A N E G E Stg. Paardrijden Gehandicapten Deventer-Gorssel e.o. P A S M A N M A N E G E Jaarrekening 2016 Begroting 2017 Vastgesteld in de bestuursvergadering van 6 april 2017 Stg. Paardrijden Gehandicapten Deventer-Gorssel

Nadere informatie

Ontvangsten Begroting Rekening Uitgaven Begroting Rekening 2010 2010 2010 2010. Contributies 300 Huisvestingskosten 19.200 14.964

Ontvangsten Begroting Rekening Uitgaven Begroting Rekening 2010 2010 2010 2010. Contributies 300 Huisvestingskosten 19.200 14.964 VERENIGING DORPSRAAD LIJNDEN Jaaroverzicht van inkomsten en uitgaven over 2010 Ontvangsten Begroting Rekening Uitgaven Begroting Rekening 2010 2010 2010 2010 Activiteiten Activiteiten - excursies - excursies

Nadere informatie

De Winckelsteegh. voor mensen met een ernstig verstandelijke handicap

De Winckelsteegh. voor mensen met een ernstig verstandelijke handicap De Winckelsteegh voor mensen met een ernstig verstandelijke handicap Maak kennis met De Winckelsteegh Wil je deze brochure lezen in eenvoudige taal? Zoek de plaatjes van het vergrootglas. Daaronder staan

Nadere informatie

Materiële vaste activa Gebouwen 125.485 286.809 Muziekinstrumenten 18.683 173 Vervoermiddelen 2.936 -

Materiële vaste activa Gebouwen 125.485 286.809 Muziekinstrumenten 18.683 173 Vervoermiddelen 2.936 - Bijlage 4.2 bij rapport d.d. 30 september 2013 4.2 GECONSOLIDEERDE BALANS PER 31 DECEMBER () A C T I V A 31-12- 31-12- VASTE ACTIVA Materiële vaste activa Gebouwen 125.485 286.809 Muziekinstrumenten 18.683

Nadere informatie

EHBO-VERENIGING GRAVE

EHBO-VERENIGING GRAVE EHBO-VERENIGING GRAVE Jaarverslag 2016 Grave, maart 2017 Voor u ligt de verantwoording die wij publiceren in het kader van de ANBI regeling. EHBO Vereniging Grave Contact informatie Van der Plaatstraat

Nadere informatie

Algemene gegevens. Zakelijke gegevens van de stichting (toetsing bij de KvK dd. 23-06-2013)

Algemene gegevens. Zakelijke gegevens van de stichting (toetsing bij de KvK dd. 23-06-2013) Algemene gegevens Zakelijke gegevens van de stichting (toetsing bij de KvK dd. 23-06-2013) Statutaire naam : Stichting Jai Hanuman, Wijchen Statutaire zetel : Hoogmeer 1533, 6605 BJ Wijchen Oprichtingsdatum

Nadere informatie

Balans en resultatenoverzicht Jaarverslag Publicatie verslag. Helmond, MW. W.J.H. van Rijt-de Krom Penningmeester

Balans en resultatenoverzicht Jaarverslag Publicatie verslag. Helmond, MW. W.J.H. van Rijt-de Krom Penningmeester Balans en resultatenoverzicht Jaarverslag 2012 Publicatie verslag. Helmond, 26-3-2013 MW. W.J.H. van Rijt-de Krom Penningmeester EHBO vereniging Helmond Lid van koepelorganisatie: Vereniging EHBO Noord

Nadere informatie

Exploitatie overzicht 2006 Stichting Gebouwenbeheer Petrus Campersingel 31-1 tot en met 31-65

Exploitatie overzicht 2006 Stichting Gebouwenbeheer Petrus Campersingel 31-1 tot en met 31-65 Exploitatie overzicht 2006 Stichting Gebouwenbeheer Petrus Campersingel 31-1 tot en met 31-65 Begroting Exploitatie/ Realisatie 2007 2007 Bijdrage VVE 113.735 113.735 Rente 6.250 Totaal inkomsten 119.985

Nadere informatie

TOELICHTING OP DE BALANS PER 31 DECEMBER 2015 EN DE REKENING VAN BATEN EN LASTEN 2015

TOELICHTING OP DE BALANS PER 31 DECEMBER 2015 EN DE REKENING VAN BATEN EN LASTEN 2015 TOELICHTING OP DE BALANS PER 31 DECEMBER 2015 EN DE REKENING VAN BATEN EN LASTEN 2015 Grondslagen balanswaarden Vaste activa Vaste activa worden gewaardeerd op basis van aanschafwaarde verminderd met afschrijvingen

Nadere informatie

Financieel Jaarverslag en Begroting

Financieel Jaarverslag en Begroting Financieel Jaarverslag 2016-2017 en Begroting 2017-2018 Bijlage 4 1. Algemeen Het boekjaar 2016-2017 is financieel gunstig verlopen. De totale lasten zijn ruim onder het begrootte totaalbedrag van ca 18.000

Nadere informatie

STICHTING DIENSTENCENTRUM LANDSMEER

STICHTING DIENSTENCENTRUM LANDSMEER Dr.M.L.Kingstraat 2b, 1121CP Landsmeer, telefoon 020-4824190, fax 020-4825573 E-mail: dienstenc.landsmeer@hetnet.nl website: www.dcl-landsmeer.info M.J. Smid, penningmeester, telefoon 020-4823354 JAARREKENING

Nadere informatie

1 Samenstellingsverklaring. Opdracht

1 Samenstellingsverklaring. Opdracht 1 Samenstellingsverklaring Opdracht Ingevolge uw opdracht hebben wij de jaarrekening 2011 van de Stichting Jai Hanuman, Wijchen, samengesteld aan de hand van de ons verstrekte gegevens. De verantwoordelijkheid

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting 3B-Bus 2015

Jaarverslag Stichting 3B-Bus 2015 Jaarverslag Stichting 3B-Bus 2015 Dit oudje wordt binnenkort ook vervangen. Inhoudsopgave Voorwoord 3 Verslag van de activiteiten 4 Financieel verslag 6 - Resultaten 2015 6 - Begroting 2016 6 - Aanschaf

Nadere informatie

Algemene gegevens. Zakelijke gegevens van de stichting

Algemene gegevens. Zakelijke gegevens van de stichting Algemene gegevens Zakelijke gegevens van de stichting Statutaire naam : Stichting Jai Hanuman, Wijchen Statutaire zetel : Hoogmeer 1533, 6605 BJ Wijchen Oprichtingsdatum : 24-05-1989 Datum laatste statutenwijziging

Nadere informatie

Stichting Inloophuis Roosendaal en omstreken handelend onder de naam "Inloophuis De Rose-Linde" gevestigd te Roosendaal Jaarverslag 2015

Stichting Inloophuis Roosendaal en omstreken handelend onder de naam Inloophuis De Rose-Linde gevestigd te Roosendaal Jaarverslag 2015 Stichting Inloophuis Roosendaal en omstreken handelend onder de naam "Inloophuis De Rose-Linde" gevestigd te Roosendaal Jaarverslag 2015 INHOUD Pagina Balans per 31 december 2015 2 Rekening van baten en

Nadere informatie

Wij mogen u adviseren om de penningmeester ten aanzien van diens beheer over 2015 te déchargeren.

Wij mogen u adviseren om de penningmeester ten aanzien van diens beheer over 2015 te déchargeren. Aan het bestuur van de Stichting Verzetsmuseum Zuid-Holland te Gouda Betreft: Jaarrekening 2015 Benthuizen, 30 mei 2016 Geacht bestuur, Ingevolge uw doorlopende opdracht hebben wij de eer u aan te bieden:

Nadere informatie

FINANCIEEL JAARVERSLAG 2012

FINANCIEEL JAARVERSLAG 2012 FINANCIEEL JAARVERSLAG 2012 MELDPUNT VRIJWILLIGERSWERK gemeente De Bilt -3 Inleiding De jaarrekening van het Meldpunt Vrijwilligerswerk gemeente De Bilt is dit jaar voor het laatst opgesplitst in de onderdelen

Nadere informatie

Aanvraagformulier budgetsubsidie 2016 (en aanvraag tot vaststelling definitieve subsidie 2014)

Aanvraagformulier budgetsubsidie 2016 (en aanvraag tot vaststelling definitieve subsidie 2014) Aanvraagformulier budgetsubsidie 2016 (en aanvraag tot vaststelling definitieve subsidie 2014) Inleverdatum subsidieformulier, jaarverslag en overige bijlagen Het aanvraagformulier, jaarverslag en overige

Nadere informatie

BALANS PER 31 december december 2013

BALANS PER 31 december december 2013 BALANS PER 31 december 2014 31 december 2013 VASTE ACTIVA Kerkgebouw 151.873 151.873 Orgel 15.142 18.120 Kopieerapparaat 0 0 Piano 0 0 opknappen kerkgebouw 49.892 56.194 216.907 226.187 VLOTTENDE ACTIVA

Nadere informatie

Balans. RV & PC Lelyruiters. Balans per 31 december 2013 RV & PC Lelyruiters

Balans. RV & PC Lelyruiters. Balans per 31 december 2013 RV & PC Lelyruiters Balans RV & PC Lelyruiters Balans per 31 december 2013 RV & PC Lelyruiters Container p.m. Eigen vermogen 11.459,69 Kas 1.101,85 Crediteuren 691,30 Rabo Betaalrekening 5.813,23 ING Betaalrekening 400,39

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER VASTSTELLING ACTIVITEITENSUBSIDIE 2015 VAN 10.000,- OF MEER

AANVRAAGFORMULIER VASTSTELLING ACTIVITEITENSUBSIDIE 2015 VAN 10.000,- OF MEER Pagina1 Het bestuur van Naam organisatie (statutair) : Correspondentieadres Postcode en woonplaats E-mailadres secretariaat : : : IBAN rekeningnummer : Verzoekt op grond van de Algemene subsidieverordening

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting 3B-Bus 2014

Jaarverslag Stichting 3B-Bus 2014 Jaarverslag Stichting 3B-Bus 2014 Inhoudsopgave Voorwoord 3 Verslag van de activiteiten 4 Financieel verslag 6 - Resultaten 2014 6 - Begroting 2015 6 - Aanschaf nieuwe bus 7 - Tabel 1: Financieel overzicht

Nadere informatie

Telefonische inlichtingen onder nummer (overdag) : 020-4972332 Inschrijfnummer Kamer van Koophandel : 40596702

Telefonische inlichtingen onder nummer (overdag) : 020-4972332 Inschrijfnummer Kamer van Koophandel : 40596702 Poststuknr. : Ingekomen : Dossniernr. : Beh. ambt. : toestelnr. : AANVRAAGFORMULIER vaststelling subsidie CRMW 211 Naam van de instelling/gezelschap Gevestigd te : : Lijnden Correspondentieadres : Postbus

Nadere informatie

Financieel Jaarverslag Penningmeester2014

Financieel Jaarverslag Penningmeester2014 Financieel Jaarverslag Penningmeester2014 Het jaar 2014 is afgesloten met een fors tekort. In plaats van het begrote tekort van 22.070,- is het tekort opgelopen tot 56.856,-. Het onvoorziene tekort van

Nadere informatie

Financieel Verslag 2012

Financieel Verslag 2012 Financieel Verslag 2012 Frans Coenen Penningmeester Beuningen, 23 april 2013 1 Inhoudsopgave Algemeen... 3 Balans per 31 december 2012... 4 Resultatenrekening 2012... 5 Toelichting resultatenrekening (uitgaven)

Nadere informatie

Algemene Tennis Club Dronten JAARREKENING 2016

Algemene Tennis Club Dronten JAARREKENING 2016 Algemene Tennis Club Dronten JAARREKENING 2016 Algemene Tennis Club Dronten RAPPORT BETREFFENDE DE JAARREKENING 2016 INHOUDSOPGAVE INLEIDING 1. Opdracht 1. 2. Algemeen 1. JAARREKENING 2016 Balans per 31

Nadere informatie

Stichting Streekarchief Eiland IJsselmonde

Stichting Streekarchief Eiland IJsselmonde Stichting Streekarchief Eiland IJsselmonde Jaarrekening 2014 Stichting Streekarchief Eiland IJsselmonde Balans per 31 december 2014 Activa Vaste Activa 2014 Materiële vaste activa Herenwaard 23 1 Vlottende

Nadere informatie

Stichting Steunfonds Paardrijden voor Gehandicapten. te Leiden over 2015

Stichting Steunfonds Paardrijden voor Gehandicapten. te Leiden over 2015 Stichting Steunfonds Paardrijden voor Gehandicapten over 2015 INHOUDSOPGAVE Financieel verslag Pagina Balans per 31 december 2015 1 Staat van baten en lasten over 2015 3 Grondslagen voor waardering en

Nadere informatie

Balans per 31 december 2012

Balans per 31 december 2012 Balans per 31 december 2012 Activa 31-12-12 31-12-11 Materiële vaste activa - Verbouwingen 14.656 17.422 - Installaties 2.007 3.311 - Inventaris en apparatuur 7.478 9.189 - Automatisering 126 460 Vlottende

Nadere informatie

Jaarrekening. Stichting Geboren Om Vrij Te Zijn te Aalten. Inhoudsopgave

Jaarrekening. Stichting Geboren Om Vrij Te Zijn te Aalten. Inhoudsopgave Jaarrekening te Inhoudsopgave Jaarrekening 1. Balans per 31 december 2012 2 2. Staat van baten en lasten over 2012 3 3. Grondslagen van waardering en resultaatbepaling 4 4. Toelichting op de balans per

Nadere informatie

Financieel verslag Stichting Kleurrijke Stad Klokgebouw AC Eindhoven

Financieel verslag Stichting Kleurrijke Stad Klokgebouw AC Eindhoven Financieel verslag 2015 Stichting Kleurrijke Stad Klokgebouw 241 5617 AC Voorblad 0 Inhoud 1 Staat van baten en lasten Balans per 31 december 2015 3 Staat van baten en lasten over 2015 5 Grondslagen voor

Nadere informatie

JAARREKENING Stichting Hof van Kijk Uit Oude Schulpweg NV Castricum

JAARREKENING Stichting Hof van Kijk Uit Oude Schulpweg NV Castricum JAARREKENING 2016 Stichting Hof van Kijk Uit Veldt Administratieve Dienstverlening 1 versie 20-2-2017 INHOUDSOPGAVE A BALANS PER 31 DECEMBER 2016 B WINST- EN VERLIESREKENING OVER 2016 C OVERIGE TOELICHTINGEN

Nadere informatie

Samenvatting. Jaarrekening 2014 Evangelische Kerk de Pijler, Lelystad. Boekjaar 01-01-2014 t/m 31-12-2014

Samenvatting. Jaarrekening 2014 Evangelische Kerk de Pijler, Lelystad. Boekjaar 01-01-2014 t/m 31-12-2014 Samenvatting Boekjaar 01-01-2014 t/m 31-12-2014 1 Inhoudsopgave 1. Balans per 31 december 2014...3 2. Rekening van baten en lasten 2014...4 3. Grondslagen voor de financiële verslaggeving...5 3.1 Waarderingsgrondslagen...5

Nadere informatie

EHBO - Liessel. Balans en resultatenoverzicht Jaarverslag 2013. Publicatie verslag. Liessel, 26 februari 2014. T. Smits Penningmeester

EHBO - Liessel. Balans en resultatenoverzicht Jaarverslag 2013. Publicatie verslag. Liessel, 26 februari 2014. T. Smits Penningmeester EHBO - Liessel Balans en resultatenoverzicht Jaarverslag 2013 Publicatie verslag. Liessel, 26 februari 2014. T. Smits Penningmeester EHBO vereniging Liessel Lid van koepelorganisatie: Vereniging EHBO Noord

Nadere informatie

RIJVERENIGING DE HAZELAAR te Rotterdam FINANCIEEL VERSLAG PER 31 DECEMBER 2013

RIJVERENIGING DE HAZELAAR te Rotterdam FINANCIEEL VERSLAG PER 31 DECEMBER 2013 RIJVERENIGING DE HAZELAAR te Rotterdam FINANCIEEL VERSLAG PER 31 DECEMBER 2013 Inhoudsopgave Pagina RAPPORT Financiële positie 1 Resultaat 2 JAARREKENING Grondslagen voor de financiële verslaggeving 3

Nadere informatie

STICHTING NEDERLANDS GEREFORMEERD JEUGDWERK

STICHTING NEDERLANDS GEREFORMEERD JEUGDWERK STICHTING NEDERLANDS GEREFORMEERD JEUGDWERK JAARREKENING 2015 EN BEGROTING 2016 INHOUDSOPGAVE Balans 3 Exploitatierekening 4 Toelichting op de balans 5 Toelichting op de exploitatierekening 7 Begroting

Nadere informatie

Steunstichting NVBS Nederlandse Vereniging van Blinden en Slechtzienden. Jaarverslag 2012. van de Steunstichting NVBS

Steunstichting NVBS Nederlandse Vereniging van Blinden en Slechtzienden. Jaarverslag 2012. van de Steunstichting NVBS Steunstichting NVBS Nederlandse Vereniging van Blinden en Slechtzienden. Jaarverslag 2012 van de Steunstichting NVBS 1 Blz. Inhoudsopgave. 1. Inleiding 3 2. Bestuur 3 3. Beleid, werkwijze en activiteiten

Nadere informatie

Exploitatie overzicht jaar 2012

Exploitatie overzicht jaar 2012 Exploitatie overzicht jaar 2012 Voorwoord Hierbij treft u de cijfers van IFES Nederland aan over het jaar 2012. De cijfers bestaan uit de balans per 31 december 2012 en de verlies & winstrekening 2012

Nadere informatie

Jaarrekening, verkort

Jaarrekening, verkort Het Bestuur van Stichting Welzijn Senioren Lansingerland Smitshoek 18a 2661 CK Bergschenhoek Jaarrekening, verkort 31-12-2012 Opgesteld dd. 15 april 2013 1.1 DOELSTELLING EN AARD VAN DE ACTIVITEITEN De

Nadere informatie

Jaarverslag 2014 Stichting De Meene

Jaarverslag 2014 Stichting De Meene Jaarverslag 2014 Stichting De Meene Met daarin opgenomen het jaarverslag 2014 van de stichting Vrienden van De Meene Stichting De Meene Violenstraat 21 7514 ZG Enschede info@demeene.nl www.demeene.nl Van

Nadere informatie

Jaarrekening 2012. Burgemeesters & Wethouders van de Gemeente Den Haag. T.a.v. De directeur Cultuur. De heer P.G.T.Broekhoff.

Jaarrekening 2012. Burgemeesters & Wethouders van de Gemeente Den Haag. T.a.v. De directeur Cultuur. De heer P.G.T.Broekhoff. Jaarrekening 2012 Burgemeesters & Wethouders van de Gemeente Den Haag T.a.v. De directeur Cultuur De heer P.G.T.Broekhoff Postbus 12652 2500 DP Den Haag Betreft : definitieve jaarrekening 2012 Den Haag,

Nadere informatie

Vereniging Sociaal Verhaal. Noordwal EA DEN HAAG JAARREKENING 2016

Vereniging Sociaal Verhaal. Noordwal EA DEN HAAG JAARREKENING 2016 Vereniging Sociaal Verhaal Noordwal 10 2513 EA DEN HAAG JAARREKENING 2016 INHOUDSOPGAVE JAARREKENING 2016 JAARVERSLAG 1 JAARREKENING A. Balans per 31 december 2016 2 B. Staat van baten en lasten 2016 4

Nadere informatie

Jaarrekening 2015 Begroting 2016 van H.T.V. Ten Woude Heerenveen

Jaarrekening 2015 Begroting 2016 van H.T.V. Ten Woude Heerenveen Jaarrekening 2015 en Begroting 2016 van H.T.V. Ten Woude Heerenveen INHOUDSOPGAVE Pagina Balans per 31 december 2015 1 Resultatenrekening over 2015 en Begroting 2016 2 Kasstroomoverzicht 3 Algemene toelichting

Nadere informatie

Balans en resultatenoverzicht Jaarverslag Publicatie verslag. Helmond, MW. W.J.H. van Rijt-de Krom Penningmeester

Balans en resultatenoverzicht Jaarverslag Publicatie verslag. Helmond, MW. W.J.H. van Rijt-de Krom Penningmeester Balans en resultatenoverzicht Jaarverslag 2014 Publicatie verslag. Helmond, 23-3-2015 MW. W.J.H. van Rijt-de Krom Penningmeester EHBO vereniging Helmond Lid van koepelorganisatie: Vereniging EHBO Noord

Nadere informatie

boekhouding jaarrekening fiscaal loonadministratie advisering

boekhouding jaarrekening fiscaal loonadministratie advisering Tuinstraat 6-1506 VX Zaandam Postbus 159-1500 ED Zaandam t. 075-6 818 360 f. 075-6 702 006 info@van-mierlo.nl www.van-mierlo.nl IBAN: NL55 RABO 0350 5030 36 BIC: RABONL2U Beconnr. 281815 KvK nr. 35014893

Nadere informatie

WESP wil een veilige plek bieden aan jongeren om te ontmoeten en activiteiten te organiseren vanuit de kerngedachte van het RK-geloof.

WESP wil een veilige plek bieden aan jongeren om te ontmoeten en activiteiten te organiseren vanuit de kerngedachte van het RK-geloof. Algemene gegevens De vereniging draagt de naam Rooms Katholieke Jongerenvereniging Wortel en Stam Principe. Bij afkorting ook genaamd RK Jongerenvereniging WESP of WESP. Postadres: Dorpsstraat 26 2712

Nadere informatie

Jaarrekening B93 01-01-2014 tot 31-12-2014. JHM Linnenbank

Jaarrekening B93 01-01-2014 tot 31-12-2014. JHM Linnenbank Jaarrekening B93 01-01-2014 tot 31-12-2014 JHM Linnenbank 2014 1 Jaarrekening B93 1. Algemene De Stichting De stichting heeft ten doel: a. het creëren en het ter beschikking stellen van werkruimte aan

Nadere informatie

Nadere toelichting op het exploitatie- overzicht Flevostar Dronten 2014.

Nadere toelichting op het exploitatie- overzicht Flevostar Dronten 2014. Exploitatie overzicht Flevostar Dronten 2014 Omschrijving Begroting Uitkomst Uitkomst 2014 2014 2013 Inkomsten Contributies 6.400,00 6.747,50 5.912,50 Rente 150,00 95,03 140,95 Donaties 400,00 1.507,77

Nadere informatie

Stichting Jambo Hakuna Matata. Jaarrekening 2015

Stichting Jambo Hakuna Matata. Jaarrekening 2015 Stichting Jambo Hakuna Matata Jaarrekening 2015 Inhoudsopgave - grondslagen financiële verslaggeving - algemeen - balans debet - balans credit - resultatenrekening - toelichting op de balans - toelichting

Nadere informatie

stichtmg Cultureel en Vrijetijdscentrum Azotod De Meern

stichtmg Cultureel en Vrijetijdscentrum Azotod De Meern stichtmg Cultureel en Vrijetijdscentrum Azotod De Meern Jaarrekening 2013 TNHOUDSOPGAVE Pagina 1 1. ALGEMEEN 2/3 2. BALANS PER 31 DECEMBER 2013 4 3. STAAT VAN BATEN EN LASTEN OVER 2013 5/9 4. TOELICHTING

Nadere informatie

JAARREKENING STICHTING FESTIVAL 5D 2014

JAARREKENING STICHTING FESTIVAL 5D 2014 JAARREKENING STICHTING FESTIVAL 5D 2014 Voor akkoord, Amsterdam 2 april 2015 Tanja Ineke, voorzitter Bart Krajenbrink, penningmeester Ellen de Ruiter, zakelijk directeur Grondslagen voor waardering en

Nadere informatie