Handboek Online Marketing (WEB2.0)

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Handboek Online Marketing (WEB2.0)"

Transcriptie

1 Handboek Online Marketing (WEB2.0) by Luud The Marketplace to Buy and Sell your Study Material Buy and sell all your summaries, notes, theses, essays, papers, cases, manuals, researches, and many more..

2 Hoofdstuk 12 Social Media Social Media gaat over burgerjournalistiek. Het is het online instrument dat zichzelf snel en stevig in de online mix heeft geplaatst. Voor Social Media was er een oudere vorm, Public Relation. Social Media is een fascinerend en organisch internetinstrument omdat de machtspositie van de open vorm van media in hoog tempo toeneemt. Haast iedereen is bezig met Social Media, zo zijn er; - Klanten en relaties van een organisatie - Collega s en medewerkers van een organisatie - Fans van een artiest of trend - De concurrent die ook online zit - Iedereen die internet en een mening heeft De eigenschappen en aanpak van Social Media De hoofdkenmerken van Social Media zijn: - Het kanaal is niet sterk georganiseerd en komt organisch tot stand; - De communicatie is niet strak geregisseerd en geredigeerd; - Het kanaal zelf vormt de strategische waarden. De gedragskenmerken van Social Media zijn: - Er vindt altijd snelle afwijzing of acceptatie plaats; - Social Media kent een minimale hiërarchie in besluitvorming; - Het bestaat uit sterke netwerken; - Het is een menselijk communicatiekanaal zonder regie en met weinig zakelijke toon Social Media S.O.C.I.A.L. - Speed: Twitteren, mailen, bloggen, sms en gaat erg snel. - Organic: het platform en de omgeving wordt organisch en puur gevormd. - Collaboration: het samen met de klant en gebruiker doorontwikkelen van producten en diensten. - Intelligence: door het crowdsourcen het gebruik van de kennis van de internet massa wordt er een organische Sociale intelligentie gecreëerd. Prospect worden Producers. - Anti-structure: een sterke organisatie van het social media-kanaal kan de voortgang en ontwikkeling afremmen. - Learning: de blogs die gericht zijn op het uitdiepen van onderwerpen fungeren als focussites. Door vergaande interactie kan van het social medium geleerd worden.

3 Het bij effect van Social Media wordt Personal Branding genoemd. De sociale kanalen geven personen online reputatie De middelen van Social Media Binnen het instrument Social Media kunnen we duidelijke middelen benoemen. Een erkende Social Mediamix bestaat uit: - Bloggen; social news en social networking - Microbloggen; Podcasts en RSS - Wikis; Crowdsourcing en collaboratie. Hierna worden de sociale mediamiddelen uitgewerkt Bloggen Voorwaarden voor succesvol bloggen zijn: - Het onderwerp of de organisatie moet genoeg content bieden om jarenlang over te kunnen bloggen; - Het aanwezig zijn van een open cultuur bij een organisatie of het kunnen geven van openheid over een bepaald onderwerp; - De middelen hebben om tijdig te reageren op reacties op blogposts Microbloggen Microbloggen is een beperkte vorm van bloggen maar kent dezelfde eigenschappen als het normale webbloggen. Een microblog is bijvoorbeeld Twitter Wiki Een wiki is een goed voorbeeld van een educatieve vorm van Social Media waarbij het leren voorop staat. Het voorbeeld is natuurlijk Social news en Social networking De scheidslijn tussen een blog en Social news is niet altijd te maken. De sociale aanpak en open manier van communiceren geeft veel overlap in beide vormen van Social Media. Social news wordt door de crowd gebracht en aangeboden. Social News is daarom ook grover en minder gedirigeerd dan regulier nieuws Podcasts & RSS Podcasts is een samenwerking van ipod en broadcasting. Bekende vormen van Podscasts zijn: - Radioshows - Interviews gemaakt op evenementen - Liveshows zoals muziekoptredens - Presentaties en toespraken.

4 RSS staat voor Really Simple Syndication en wordt omgeschreven als een Scripting News format. Het is ontwikkeld in 1997 door Dave Winer en vooral bekend gemaakt door Netscape. Door middel van RSS kan content zich gemakkelijk verspreiden. Bij het aanklikken van een zogenoemde RSS-feed wordt de lezer doorgelinkt naar het originele artikel. Door RSS is er dus veel extra verkeer op sites Crowdsourcing en collaborate Als je bijvoorbeeld een vraag via Twitter stelt en je krijg er antwoord op, heb je in principe al gedaan aan crowdsourcing De succesfactoren en het rendement van Social Media Bedrijven trekken vaak hun twijfels bij het gebruik van Social Media, dit komt omdat bedrijven liever niet te open zijn aan andere De to do s van Social Media - Consumenten delen graag meningen en reviews, speel hier op in. - Social Media staat voor openheid en betrokkenheid. - De authority van weblogs en daarmee de machtspoisities van blogs zijn enorm. - Laat social media zich gedragen als een open en transparant persoon, wees persoonlijk in de communicatie. - Social Media helpt bij Brand exposure en het betrokken raken bij merken door prospects. - Het is gebasseerd op samenwerking. - Organisaties die bewust en proactief bezig zijn laten zien dat ze trendzettend en vooral innoverend zijn. - Social Media werkt positief voor natuurlijke zoekmachineoptimalisatie. - Het is geschikt voor after-service en retentie - Bouw en onderhoud relaties - Naast Brand engagement levert het ook bruikbare profielen en reacties op van betrokkenen Het monitoren van Social Media Social Media is reactief, actie en interactief. Een discussie ontstaat snel, en kan bij een te langzame reactie ontpoppen. Sites als uitgekotst.nl verzamelen Tweets die klachten over personen of organisaties tweeten met #fail. Zo kom je negatief op Social Media en dat is niet wat je wilt Gereedschap voor het monitoren van Social Media Er zijn verschillende gratis gereedschappen om Social Media te monitoren. Zo heb je de site Er zijn nog veel meer van dit soort sites.

5 12.5 Het P.O.S.T model voor een Social Media Marketingplan Social Media Marketing kent de volgende kenmerken: - Relatief goedkoop - Hoog bereik bij ster viraal effect - Experimenteren zonder imagoschade - Gevoelige en mensgerichte manier P.O.S.T staat voor: - People: Breng in kaart wie je wilt bereiken; - Objectives: Stel doelen in voor jouw Social Media Marketing; - Strategy: Welk langdurig pad ga je betreden om je doel te bereiken; - Technology: Welke middelen zet je in voor je campagne Trends en innovatie met Social Media Door de lage drempel van Social Media biedt de creatieve geest opening tot een nieuwe business. Er zijn verschillende trends en innovaties die bij Social Media horen: - Footprint of social cloud; - Tv combineren met Twitter; - Schudden voor gebruik; - Webcare; - Layar.

6 Hoofdstuk 14 Mobiele marketing Mobiele marketing is een groeiend instrument. Het stijgend gebruik van mobiel internet en het toenemend bezit van Smartphone waar internettoepassingen eenvoudig op kunnen draaien, ligt hieraan ten grondslag De inrichting van Mobiele marketing Mobiele marketing is: - Persoonlijk - Direct en snel - Location based context, het is omgevingsgericht - Het gaat om engagement, de ontvanger kan makkelijk berichten negeren - Het is een platform met een eigen besturingssysteem - Relevante advertenties - Persoonlijke manier van direct marketing Mobiele marketing is geschikt voor bijvoorbeeld branding maar ook snelle en directe participatie door de doelgroep. Onder technische mobiele marketing valt: - Sms - Mobiel internet - Bluetooth marketing 14.2 Mobiele marketing: sms en mms Het gebruik van sms wordt steeds aantrekkelijker door de dalende kosten. Er zijn diverse sms-diensten, zoals SMS9009. Mobiele gebruikers kunnen naar zo n nummer smsen, hier ontvangen ze een link naar een bepaalde site van. Mms wordt minder gebruikt, dit komt waarschijnlijk door de hoge kosten Widgets en location based toepassingen Widgets zijn offline toepassingen voor de mobiele telefoon. Een voorbeeld is de widget Schudden voor gebruik. Met deze widget kan er location based het huizenaanbod worden gevonden Bluetooth marketing of bluecasting Bluetooth is geschikt voor het vrij verzenden van informatie zoals foto s en tekstberichten in een kleine straal. Dit maakt bluetooth tot een location based service. Met het zogenoemde bluecasting krijgen gebruikers van mobiele apparaten automatisch content te zien.

7 Hoofdstuk 7 Virale Marketing Viral Marketing lijkt op de werking van marketingmethode als: - Relatiemarketing, zoals diverse vormen van direct marketing en e- mailmarketing - Multilevel marketing, en netwerkmarketing zoals het commercieel gebruiken van social networks bij databasemarketing en het segmenteren. - Exprerience marketing, zoals portals waar enthousiast over het spelen van games wordt verteld. - Idea virus, zoals video s plaatsen op weblogs om de unieke bewegingsbesturing van de WII spelcomputer te tonen - Fluistercampagnes, zoals het op blogs plaatsen van afbeeldingen van de Iphone met daarbij de influistering van nieuwe toepassingen op de telefoon. 7.1 Wat is Viral Marketing niet Een viral staat niet gelijk aan zomaar een hype, buzz. Het persoonlijk contact en de persoonlijke overdracht van de boodschap staat bij Viral marketing centraal. Het belangrijke bij Viral Marketing is dat er een sneeuwbal effect komt. Dit betekend dat mensen het naar bekende doorsturen. 7.2 Waarom Viral Marketing gebruiken in de online mix? We delen onze ervaringen graag, Hoe meer gebruikers contact hebben met elkaar, des te effectiever en noodzakelijker virale marketing wordt. Een organisatie zou aan Viral Marketing moeten doen omdat: - Het product of de boodschap interessanter is dan de verkopende partij zelf; - Consument zijn minder ontvankelijker voor traditionele online uitingen zoals banners; - De natuurlijke manier van imagebuilding, de marketeer geeft onopvallende producten een spannend imago; - De (internet)klant acht de betrouwbaarheid van de eigen social community groter dan de verkopende partij; - Viral marketing is moderne en krachtige mond-tot-mondreclame; - De consument bepaalt door wie hij of zij beïnvloed wil worden, zo ontstaan er machtsverschuivingen in het verkoopkanaal.

8 7.2.1 De zeven kenmerken van een Viral Marketingcampagne Een viral marketingcampagne opzetten is eenvoudig, maar het moet intensief en slim getimed worden uitgevoerd om ook echt succes te hebben. Grondig testen is dus van belang bij het opstarten van een virale campagne. Kenmerkend voor een Viral Campaign: - Het weggeven van waardevol advies, producten of diensten - Ga niet ten onder in het tijdelijk virale succes maar transformeer de virale campagne snel naar een gestuurde marketingcampagne als de boodschap eenmaal is opgepakt - De organisatie en het product of dienst moeten een virale factor hebben - Gebruik herkenbare, actuele, alledaagse motivaties, emoties, gedrag en plak deze aan je boodschap - Gebruik bestaande databases, relaties en sociale netwerken - Hebben een aaibaarheidsfactor waardoor de viral snel wordt opgepakt in de diverse media - De boodschap dient eenvoudig overgedragen te kunnen worden van de een naar de ander. Daarnaast zijn er nog etnische voorwaarden: verantwoordelijk omgaan met klantrelaties, relevantie, respect van verstandhouding en beschermen van privacy. 7.3 De vormen en plaats van Viral Marketing Het kent verschillende vormen en doelstellingen: - Branded Virals: Het wil beleving en bewustzijn creëren. - Viral Content: grappig of aanstekelijke content, zodat gebruikers het graag doorsturen. - Virale Public Relations: Gericht op social media. De top 5 viral vormen zijn: - Opvallende microsite - Videoclip of commercial - Online spel - Tell-a-friend - E-card 7.4 De plaats van Viral Marketing Landingspagina s zijn bij Virals erg belangrijk. Het is belangrijk dat er een goede microsite komt zodat het effect van de marketing goed kan worden gemeten.

9 7.5 De succesfactoren en feiten over Viral Marketing - 80% van de virale content is corporate - Vrouwen sturen meer door dan mannen - Video s met een compacte en concrete boodschap - Eenvoudige boodschappen zij succesvoller - Korte humoristische virals worden snel doorgestuurd - Veel virale content gaat om mensen, anders dan objecten - Op Youtube bestaat 48% van de virale video s uit User Generated Content - Bewezen succesfactoren voor in een virale boodschap zijn: cool zijn, sex, humor en sport. - Veel virale boodschappen en creatieve concepten danken hun bestaan aan zelfgemaakte UGC video s De do s van VM - Het concept moet simpel en geschikt zijn voor een brede doelgroep. - Eenvoudige virals werken het best - Zorg voor een vorm van engagement - Zorg dat de boodschap of heel goed, of zeer onderscheidend is - Een leuke aanstekelijke boodschap wordt snel doorgestuurd - Gebruik geen technische belemmeringen - Zorg voor interactie en dialoog tussen de virale gebruiker - Houd doelstellingen realistisch De don ts van VM - Flauwe virale concepten - Laat het creatieve concept niet door 1 persoon bepalen - Geef niet te veel uit aan een viral - Een viral video is niet hetzelfde als een tv-commercial - Adverteer niet te veel voor de eigen viral 7.6 Plan van aanpak Een virale campagne bestaat uit een boodschap, de bepaling van de gegevens die opgevangen worden, de registratie en de actie. Bij het maken van een viral moet bekent zijn: waarom, wat, hoe en welk Het zaaien van een viral Het zorgen voor het in omloop brengen van een viral. Het virale succes begint bij de beïnvloeders.

10 Hoofdstuk 15 Online video advertising Dit hangt logischerwijs samen met de stijgende populariteit van het gebruik van online video. Onder online video wordt verstaan: - Streaming - Vloggen, video s op blogs - Virale video s - In-banner video - Online live videokanalen - Videokanalen als youtube Online video voor- en nadelen De drempel om zelf video online te zetten is sinds de introductie van youtube- zo eenvoudig geworden dat het aanbod gigantisch is. Voordelen: - Kosten zijn relatief laag - Een gemakkelijke manier voor virale marketing - Je kunt gemakkelijk je eigen productie bepalen - Het is een eenvoudig middel voor branding en het creëren van engagement Nadelen: - Professionele video is arbeidsintensief - Het kan pr-technisch verkeerd vallen Marketingmogelijkheden online video Dat online video de aandacht vasthoudt en een prettige manier van contentpresentatie is, staat vast. De mogelijkheden die online video biedt zijn: - Online broadcasting, het eenvoudig en snel kunnen opstarten van een eigen live videokanaal. - Functionele, losstande content waarin je bijvoorbeeld de werking van een product of een producttest op een video weergeeft. - Een personal brandingtool waarbij je met video s bijvoorbeeld op een weblof je persoonlijke ervaringen vastlegt van een reis, stage of productieproces. - Een social media en pr-functie - SEO-middel - Virale video met als doel het verspreiden van de video. Er zijn drie hoofdregels: - Publisch - Optimize - Promote

11 15.3 Vormen van Online video advertising - Instream video-ad - Layering of overlay tijdens het afspelen van een video - Een companion - Een take over ad - Sponsoring - Skinning, het grafisch vormgeven.

samenvatting web2.0 door wwmverbr De Marktplaats voor het Kopen en Verkopen van je Studiemateriaal

samenvatting web2.0 door wwmverbr De Marktplaats voor het Kopen en Verkopen van je Studiemateriaal samenvatting web2.0 door wwmverbr De Marktplaats voor het Kopen en Verkopen van je Studiemateriaal Koop en Verkoop al je samenvattingen, aantekeningen, onderzoeken, scripties, collegedictaten, en nog veel

Nadere informatie

Om Facebook, Twitter, Instagram en LinkedIn zakelijk goed te kunnen inzetten, organiseren wij de onderstaande 3 workshops.

Om Facebook, Twitter, Instagram en LinkedIn zakelijk goed te kunnen inzetten, organiseren wij de onderstaande 3 workshops. Social media zijn niet meer weg te denken in de huidige wereld. De ontwikkelingen gaan razend snel en de mogelijkheden zijn onbegrensd. We hebben allemaal wel een Facebook, Twitter of Linkedin account.

Nadere informatie

LIVE PERFORMANCE. Bijlage Onderzoek Social Media. Sander van de Rijt PTTM22

LIVE PERFORMANCE. Bijlage Onderzoek Social Media. Sander van de Rijt PTTM22 LIVE PERFORMANCE Bijlage Onderzoek Social Media Sander van de Rijt PTTM22 Inhoudsopgave Social Media onderzoek Heesakkers & Daniels bestrating 3 Wat is social media? 3 Voor- en nadelen social media 3 Voordelen

Nadere informatie

Do s & Don ts Social Media

Do s & Don ts Social Media Do s & Don ts Social Media Een korte introductie Kirsten Baane, oprichter ZorgPromotor & FysioPromotor Huisstijlontwikkeling en huisstijlelementen Website bouw Social Media beheer Google Vindbaarheid Narrowcasting

Nadere informatie

Whitepaper community management

Whitepaper community management Whitepaper community management De kracht van een sterk merk In deze whitepaper leer je Wat community management is Waarom je community management moet meenemen in je strategie Hoe je je eerste community

Nadere informatie

Minigids Hybride Evenementen Het evenement dat niemand wil missen is hybride Een wereld waar offline en online samenkomen!

Minigids Hybride Evenementen Het evenement dat niemand wil missen is hybride Een wereld waar offline en online samenkomen! Minigids Hybride Evenementen Het evenement dat niemand wil missen is hybride Een wereld waar offline en online samenkomen! Introductie In een wereld die op alle vlakken steeds meer digitaal verbonden raakt,

Nadere informatie

WSI Social Media Strategy Kit v1.1

WSI Social Media Strategy Kit v1.1 Socialemedia succesverhalen, modellen, checklists, middelenen en bronnen EenStarters Handleiding voorhet Lancerenvan een SocialeMedia Strategie voor Uw Bedrijf INHOUD Introductie: WSI Social Media Strategy

Nadere informatie

Praktische Social Media Tips 8 december 2011

Praktische Social Media Tips 8 december 2011 Praktische Social Media Tips 8 december 2011 Leon Tindemans Wie ben ik? Time To Market Leon Tindemans Oktober 2010 Herwijnen @TTMCommunicatie in/ttmcommunicatie user/ttmcommunicatie 1 Diverse klanten Al

Nadere informatie

Social Media, de basis

Social Media, de basis 1 Social Media, de basis Inhoud Doelstellingen Social Media Vormen van Social Media Tools social media Eigenschappen van de doelgroep Trends en ontwikkelingen Astrid Schiepers, www.donnadioggi.nl 2 Waarom

Nadere informatie

Veel leesplezier gewenst! Met ondernemende groet, Bram van Dam Student Small Business & Retail Management. 30 mei 2012.

Veel leesplezier gewenst! Met ondernemende groet, Bram van Dam Student Small Business & Retail Management. 30 mei 2012. return on investment marketing viral sociale behoeftes Doelgroep Social Media Voor de kleine ondernemer Voorwoord Na veel over social media te hebben gelezen, verschillende presentaties te hebben bijgewoond

Nadere informatie

Hoezo een bank liken!?

Hoezo een bank liken!? Social Media ING Nederland Hoezo een bank liken!? 15e Docter Lezing Amsterdam Schiphol-Oost 8 april 2013 Frank Jan Risseeuw Manager Social Media Hub ING Nederland 1 Eerst even voorstellen Frank Jan Studie

Nadere informatie

TravelNext LOBKE ELBERS @LOBKEELBERS

TravelNext LOBKE ELBERS @LOBKEELBERS TravelNext LOBKE ELBERS @LOBKEELBERS Intro Lobke Elbers @lobkeelbers lobke@travelnext.nl Community manager Content schrijver Online marketing Blogger Kansenzoeker Samenwerker Gastdocent NHTV Nijmegen www.travelnext.nl

Nadere informatie

Presenteert de workshop Social Media

Presenteert de workshop Social Media Presenteert de workshop Social Media Juice BV Canadabaan 18 5388 RT NISTELRODE 0412-611453 info@juicebv.nl www.facebook.com/juicebv www.twitter.com/juicebv Wat doen wij? Onze klanten 1 Onze klanten Onze

Nadere informatie

Social media training Online Agency. GetBright. Nijverheidssingel ZW Breda

Social media training Online Agency. GetBright. Nijverheidssingel ZW Breda Social media training 16-11 - 2017 Online Agency. GetBright. Nijverheidssingel 313. 4811 ZW Breda. 076 879 50 88. info@getbright.nl Facebook 32 miljoen = het aantal mensen in Duitsland dat op Facebook

Nadere informatie

Hoe gebruikt u Google, Bloggen en Social Media om online goed gevonden te worden?

Hoe gebruikt u Google, Bloggen en Social Media om online goed gevonden te worden? Webinar Social Media Marketing Hoe gebruikt u Google, Bloggen en Social Media om online goed gevonden te worden? Bram van Ast TeamForce Online Marketing Solutions Bazoon Marketing Services Welkom en Introductie

Nadere informatie

Gedragscode social media reddingsbrigade Heerhugowaard

Gedragscode social media reddingsbrigade Heerhugowaard Gedragscode social media reddingsbrigade Heerhugowaard Richtlijnen en regels voor het gebruik van social media door leden in relatie tot Reddingsbrigade Heerhugowaard. Augustus 2015 1 Inhoudsopgave: Inhoudsopgave:...

Nadere informatie

Innoveren met sociale netwerken

Innoveren met sociale netwerken Sociale media Bedrijvenvereniging Leek Missie: economische groei door versterken van innovatie in het MKB Concurrentiekracht van Nederland versterken Innoveren met sociale netwerken Innovatie in het MKB

Nadere informatie

Workshop online marketing / social Erjon Tuenter - Blauw Gras

Workshop online marketing / social Erjon Tuenter - Blauw Gras Workshop online marketing / social 23-03-2015 Erjon Tuenter - Blauw Gras Erjon Tuenter Aangenaam! Blauw Gras Achterhoeker Amsterdammer Blauw Gras Wie, wat, waar. Online marketing bureau, met een specialisatie

Nadere informatie

Syntens. emarketing Internationaal zakendoen via internet

Syntens. emarketing Internationaal zakendoen via internet Syntens emarketing Internationaal zakendoen via internet Dennis van den Broek Creative Director @ Creactiv inhoud Creactiv, wat is dat? De Creactiv visie E-mail Marketing Marketplaces (Social) Networking

Nadere informatie

E-sessions Breda woensdag 9 november. 1 jaar Social Media @Roompot

E-sessions Breda woensdag 9 november. 1 jaar Social Media @Roompot E-sessions Breda woensdag 9 november 1 jaar Social Media @Roompot Wie ben ik? Jesper Stoel, 25 jaar Internet Marketeer bij Roompot Vakanties, verantwoordelijk voor alles rondom Social Media! Volg mij via

Nadere informatie

Hét full service internet bureau van Nederland

Hét full service internet bureau van Nederland PANGAEA Internet Marketing Bas Kroontje Dennis Hamakers Hét full service internet bureau van Nederland Social Media voor de branche Welke doelgroep is hier aanwezig? Standbouw en/of beursleveranciers Evenementenbureaus

Nadere informatie

INBOUND MARKETING STRATEGIE

INBOUND MARKETING STRATEGIE Webinar INBOUND MARKETING STRATEGIE voor GROEI! Bram van Ast TeamForce Online Marketing Solutions Bazoon Marketing Services Welkom en Introductie Onderwerpen Kennismaking met TeamForce en Bazoon Hoe Internet

Nadere informatie

ONDERZOEK IMPACT SOCIALE MEDIA: KANS OF BEDREIGING. Jeanet Walraven

ONDERZOEK IMPACT SOCIALE MEDIA: KANS OF BEDREIGING. Jeanet Walraven ONDERZOEK IMPACT SOCIALE MEDIA: KANS OF BEDREIGING Jeanet Walraven INTERACTIEVE PRESENTATIE DOE MEE EN TWITTER: #NEMACC2017 INTRODUCTIE Jeanet Walraven Ondernemer (Social) business developer Ondernemerscoach

Nadere informatie

Hoeveel mensen op Facebook in Eindhoven?

Hoeveel mensen op Facebook in Eindhoven? 4-11-2016 Startersdag Kamer van Koophandel, zaterdag 5 november 2016 De presentatie vind je op www.kvk.nl/startersdag 1 Social Media de nieuwe verkoopkanalen Socialnomics 2017 Social Media de nieuwe verkoop

Nadere informatie

77 De. facts & figures. het bereik van ons portfolio staat

77 De. facts & figures. het bereik van ons portfolio staat Hot Pink Media blijft zich als online blogger/influencers netwerk met een bereik van 8,6 miljoen per maand continue ontwikkelen. Met de lancering van het mannenlabel & ons travel channel verbreed Hot Pink

Nadere informatie

www.implementatieacademy.nl

www.implementatieacademy.nl Implementatie Stappenplan naar Succes Ben jij trainer, coach, heb je een eigen praktijk, kortom, ben jij een kleine ondernemer? Als je je business wilt doen laten groeien in de nieuwe economie dan moet

Nadere informatie

Bereik meer! Met mobiel adverteren 2013 >>

Bereik meer! Met mobiel adverteren 2013 >> Bereik meer! Met mobiel adverteren 2013 >> Altijd en overal online Gebruik van smartphone in de lift Mensen zijn liever een dag zonder tv dan een dag zonder smartphone. Waar de gebruiker ook is, mobiel

Nadere informatie

Start getting Social, Networker!

Start getting Social, Networker! Start getting Social, Networker! Tom Zoethout Internet Marketing Specialist 2 1 Wat gaan we doen? ) Internet Marketing: the bottom line + Wanneer gaan we zaken doen? & Wat moet je met Web2.0? % Basisregels

Nadere informatie

Welkom. GO ORGANIZING Helpt je organiseren en keuzes maken

Welkom. GO ORGANIZING Helpt je organiseren en keuzes maken Welkom GO ORGANIZING Helpt je organiseren en keuzes maken 1 weten SOCIAL MEDIA 2 vraag zaal Steekwoorden SOCIAL MEDIA Roep steekwoorden die bij je opkomen over SocialMedia 3 weten Programma Wat zijn Social

Nadere informatie

Online marketing. De weg naar online succes. Presentatie door: Eelke Kuipers

Online marketing. De weg naar online succes. Presentatie door: Eelke Kuipers Online marketing De weg naar online succes Presentatie door: Eelke Kuipers Inhoud Wat is online marketing? Internet strategie Marketing middelen - Zoekmachine marketing - Social media - E-mailmarketing

Nadere informatie

Social Media Marketing

Social Media Marketing Social Media Marketing Get Social But, How? And Where? Tom Zoethout KvK Netwerkevent 23 nov 09 2 1 Moet je sociaal meedoen op het internet? 3 Social Media Marketing Quiz Wat weet ik eigenlijk al over Social

Nadere informatie

MarianSpier. Manager Content & Communicatie International coördinator SBC Afstudeerbegeleider

MarianSpier. Manager Content & Communicatie International coördinator SBC Afstudeerbegeleider MarianSpier Manager Content & Communicatie International coördinator SBC Afstudeerbegeleider Studie Communicatie en designmanagement Didactiek, pedagogiek Organisatiepsychologie Werk Communicatie adviseur

Nadere informatie

Th!nk mobile. Op Zig logisch. Menno Ouweneel Marketingmanager. Twitter: mouweneel Skype: menno_ouweneel

Th!nk mobile. Op Zig logisch. Menno Ouweneel Marketingmanager. Twitter: mouweneel Skype: menno_ouweneel Th!nk mobile Op Zig logisch Menno Ouweneel Marketingmanager Twitter: mouweneel Skype: menno_ouweneel Mobiele telefoons zullen de desktop computer passeren als het meestgebruikte apparaat voor internettoegang,

Nadere informatie

Hoe bedrijven social media gebruiken

Hoe bedrijven social media gebruiken Hoe bedrijven social media gebruiken SMO_214 Powered by Pondres Onderzoek Rob van Bakel Auteurs Milou Vanmulken Sjors Jonkers Beste lezer, Ook in 214 publiceren Pondres en MWM2 het Social Media Onderzoek.

Nadere informatie

NIMA Online Marketeer leergang

NIMA Online Marketeer leergang NIMA Online Marketeer leergang Inhoud. NIMA Online Marketeer leergang... 3 Programma.... 4 Les 1 : Introductie... 4 Les 2: Zoekmachinemarketing... 4 Les 3 + 4: Analytics... 4 Les 5: Social media... 4 Les

Nadere informatie

ONLINE ENGAGEMENT GEBRUIK SOCIAL MEDIA OM JOUW ACHTERBAN TE MOBILISEREN

ONLINE ENGAGEMENT GEBRUIK SOCIAL MEDIA OM JOUW ACHTERBAN TE MOBILISEREN ONLINE ENGAGEMENT GEBRUIK SOCIAL MEDIA OM JOUW ACHTERBAN TE MOBILISEREN (ONLINE) MOBILISATIE MICHA VAN HOORN Creative Director micha@theperfectwave.nl ERVARING INHOUD 1. Het gaat om impact 2. It s all

Nadere informatie

Online distributiekanalen. In samenwerking met Sabre Hospitality Solutions

Online distributiekanalen. In samenwerking met Sabre Hospitality Solutions Online distributiekanalen In samenwerking met Sabre Hospitality Solutions 2 Agenda Hoe kiest & boekt uw gast? Uw logieswebsite Kan uw logies (gemakkelijk) geboekt worden? Hoe kiest & boekt uw gast? 3 Een

Nadere informatie

Opdrachten Social Media. Periode 1 deel 1

Opdrachten Social Media. Periode 1 deel 1 Opdrachten Social Media Periode 1 deel 1 Opdracht 1 Je werkt in tweetallen Kijk eerst welk profiel het beste bij jou past en werk alleen de opdracht voor dat profiel uit. Houd er rekening mee dat je later

Nadere informatie

ONLINE MARKETING ANGELCOACHING

ONLINE MARKETING ANGELCOACHING ONLINE MARKETING ANGELCOACHING MARCA VAN DEN BROEK Met mijn bedrijf AngelCoaching zet ik me in voor succesvol ondernemen als kunstenaar//creatief. WAAR GAAT HET OM? Zichtbaarheid Onderscheidend (en authentiek)

Nadere informatie

Samenvatting. Clay Shirky Iedereen Hoofdstuk 4 Eerst publiceren, dan filteren. Esther Wieringa - 0817367 Kelly van de Sande 0817383 CMD2B

Samenvatting. Clay Shirky Iedereen Hoofdstuk 4 Eerst publiceren, dan filteren. Esther Wieringa - 0817367 Kelly van de Sande 0817383 CMD2B Samenvatting Clay Shirky Iedereen Hoofdstuk 4 Eerst publiceren, dan filteren Esther Wieringa - 0817367 Kelly van de Sande 0817383 CMD2B Deze samenvatting gaat over hoofdstuk 4; eerst publiceren dan filteren,

Nadere informatie

Whitepaper. 10 manieren om e-mailmarketing en social media te integreren

Whitepaper. 10 manieren om e-mailmarketing en social media te integreren Whitepaper 10 manieren om e-mailmarketing en social media te integreren 10 manieren om e-mailmarketing en social media te integreren Als jouw organisatie e-mail en social media behandelt als twee parallelle

Nadere informatie

IN 4 SIMPELE STAPPEN ONLINE SUCCES! The short Guide

IN 4 SIMPELE STAPPEN ONLINE SUCCES! The short Guide IN 4 SIMPELE STAPPEN ONLINE SUCCES! The short Guide Een door wereldwijd succesvolle marketing-guru s, beproefde formule: Hoe je méér klanten krijgt! Ik dit document leg ik beknopt de Business-succes-formule

Nadere informatie

E-communicatie In dit hoofdstuk zul je het volgende leren:

E-communicatie In dit hoofdstuk zul je het volgende leren: OHT 17.1 E-communicatie In dit hoofdstuk zul je het volgende leren: Het belang van internet en andere nieuwe media als interactieve communicatiemiddelen Het onderscheid tussen de diverse instrumenten van

Nadere informatie

WIJ MAKEN ZICHTBAAR WAAR JIJ FANTASTISCH IN BENT!

WIJ MAKEN ZICHTBAAR WAAR JIJ FANTASTISCH IN BENT! WIJ MAKEN ZICHTBAAR WAAR JIJ FANTASTISCH IN BENT! 6 Social Media tips voor de ondernemer. Dat Social Media een belangrijk marketingcommunicatie instrument is, is duidelijk. Hoe begin ik echter aan zo n

Nadere informatie

9 mei 2017 Marlies Vringer, Senior Marketeer

9 mei 2017 Marlies Vringer, Senior Marketeer 9 mei 2017 Marlies Vringer, Senior Marketeer Definitie Social Selling Social selling is het op strategische wijze benutten van social media, door verkoop en marketing, voor het verkrijgen van klantinzicht,

Nadere informatie

AUTOMOTIVE. Het Semilo Channel Automotive Voor alles over auto s

AUTOMOTIVE. Het Semilo Channel Automotive Voor alles over auto s AUTOMOTIVE Het Semilo Channel Automotive Voor alles over auto s Websites: 11 Uniek bereik: 2.334.500 Impressies: 123.170.000 Het channel Automotive van Semilo biedt de bezoeker alles over auto s. Nieuwe

Nadere informatie

HOOFDSTUK 6: MARKETINGPROGRAMMA S OM MERKMEERWAARDE OP TE BOUWEN

HOOFDSTUK 6: MARKETINGPROGRAMMA S OM MERKMEERWAARDE OP TE BOUWEN HOOFDSTUK 6: MARKETINGPROGRAMMA S OM MERKMEERWAARDE OP TE BOUWEN 1 INTRODUCTIE H:6 Dit hoofdstuk bekijkt het meest flexibele element van marketingprogramma s. Marketingcommunicatie-instrumenten zijn die

Nadere informatie

Masterclass - Jouw digitale strategie #4

Masterclass - Jouw digitale strategie #4 Masterclass - Jouw digitale strategie #4 Op weg naar connectie met de eindgebruiker #vananaloognaardigitaal Fanship, Conversie en Waarde (c) 2014 DDMCA/Denis Doeland All rights reserved contact: denis.doeland@ddmca.com

Nadere informatie

Seminar Social Media Marketing IFFI netwerk. Thursday 16 February 12

Seminar Social Media Marketing IFFI netwerk. Thursday 16 February 12 Seminar Social Media Marketing IFFI netwerk @mcoster Social Media Social media is de, ook in het Nederlandse taalgebied gangbare, Engelse benaming voor online platformen waar de gebruikers, met geen of

Nadere informatie

Slimmer Acquisitie van Passie naar Winst in 1 jaar. 28 tips. GRATIS bezoekers naar je site zonder Google? www.slimmeracquisitie.nl

Slimmer Acquisitie van Passie naar Winst in 1 jaar. 28 tips. GRATIS bezoekers naar je site zonder Google? www.slimmeracquisitie.nl 28 tips GRATIS bezoekers naar je site zonder Google? Hieronder geef ik je een aantal van mijn slimmer acquisitie praktijken die goed werken. De tips hebben niets te maken met SEO, oftewel beter gevonden

Nadere informatie

Livy Professional. De internetmakelaar

Livy Professional. De internetmakelaar De internetmakelaar pagina 2 De internetmakelaar pagina 3 werkt met Yes-co Open, een web based CRM systeem, waarvoor u geen installatie nodig heeft en kan werken vanaf iedere plek. Met Livy heeft u: Inzicht

Nadere informatie

REISWERK Employer branding en arbeidsmarktcommunicatie

REISWERK Employer branding en arbeidsmarktcommunicatie REISWERK Employer branding en arbeidsmarktcommunicatie MARCEL VAN DER HAAS Inhoud 1. EMPLOYER BRANDING EN ARBEIDSMARKTCOMMUNICATIE Trends & ontwikkelingen op de markt: de veranderende arbeidsmarkt Het

Nadere informatie

Aanvulllende info Workshop Social Media Humanitas district Noord

Aanvulllende info Workshop Social Media Humanitas district Noord Aanvulllende info Workshop Social Media Humanitas district Noord Defintie SocialMedia is een verzamelbegrip voor online platformen waar de gebruikers, zonder of met minimale tussenkomst van een professionele

Nadere informatie

BRANDING KLANTLOYALITEIT MERKBELEVING NAAMSBEKENDHEID SALES & OMZET

BRANDING KLANTLOYALITEIT MERKBELEVING NAAMSBEKENDHEID SALES & OMZET Hoe videoclips bijdragen aan: BRANDING KLANTLOYALITEIT MERKBELEVING NAAMSBEKENDHEID SALES & OMZET Watch things happen or make things happen? Online Marketing In 2009 leerde het bedrijfsleven dat Social

Nadere informatie

Online marketing. De weg naar online succes. Presentatie door: Eelke Kuipers

Online marketing. De weg naar online succes. Presentatie door: Eelke Kuipers Online marketing De weg naar online succes Presentatie door: Eelke Kuipers Inhoud Wat is online marketing? Internet strategie Marketing middelen - Zoekmachine marketing - Social media - E-mailmarketing

Nadere informatie

6 Marketing-trends voor Sharing knowledge Connecting people

6 Marketing-trends voor Sharing knowledge Connecting people 6 Marketing-trends voor 2019 Sharing knowledge Connecting people We zijn alweer over de helft van 2018, tijd om de balans op te maken en te kijken welke trends we kunnen verwachten voor komend jaar. In

Nadere informatie

47% van de Nederlandse marketeers vindt zijn marketingkennis van online mogelijkheden te beperkt

47% van de Nederlandse marketeers vindt zijn marketingkennis van online mogelijkheden te beperkt 47% van de Nederlandse marketeers vindt zijn marketingkennis van online mogelijkheden te beperkt 49% vindt dat mediabureaus tekort schieten in hun advies over online marketing Wat is de werkelijkheid van

Nadere informatie

Social Media Pakketten

Social Media Pakketten Social Media Pakketten Ons bedrijf op social media? Dat kost zoveel tijd... Als ondernemer kunt u uw kostbare tijd wel beter besteden. Daarom bieden wij u de mogelijkheid dit aan ons uit te besteden met

Nadere informatie

saleskit! digitale mogelijkheden LINDA.!

saleskit! digitale mogelijkheden LINDA.! saleskit digitale mogelijkheden LINDA. ALTIJD EN OVERAL AANWEZIG met content & interactie die voldoen aan de merkwaarden van LINDA. ALTIJD MET EEN KNIPOOG PROFIEL LINDA. biedt vrouwen met LINDAmagazine.nl,

Nadere informatie

Bereik meer! Met mobiel adverteren 2014 >>

Bereik meer! Met mobiel adverteren 2014 >> Bereik meer! Met mobiel adverteren 2014 >> Altijd en overal online Gebruik van smartphone in de lift Mensen zijn liever een dag zonder tv dan een dag zonder smartphone. Waar de gebruiker ook is, mobiel

Nadere informatie

vzine, The world at your ears Innovatie in communicatie

vzine, The world at your ears Innovatie in communicatie vzine, The world at your ears Innovatie in communicatie Met vzine stuur je een gesproken bericht naar de voicemailbox (KPN) van duizenden consumenten. Met vzine gebruik je de kracht van audio om te entertainen

Nadere informatie

Social media workshop

Social media workshop Social media workshop Doel van vandaag: Een introductie, wat is social media. Verdieping binnen een Facebook fanpage. Wat is Social Media Social media zijn communicatiekanalen op internet waarop informatie,

Nadere informatie

From Big Screen to Little Screen

From Big Screen to Little Screen From Big Screen to Little Screen Mobile Marketing in de praktijk Joris Tinbergen / Joost Ligtvoet 10 januari 2006 Filmpje Big screen Little screen BVA Masterclass 3 slide 2 Agenda Kansen voor adverteerder

Nadere informatie

In een grootschalig onderzoek naar Social Media zijn veel interessante feiten naar buiten gekomen die aantonen hoe groot het potentieel van Social

In een grootschalig onderzoek naar Social Media zijn veel interessante feiten naar buiten gekomen die aantonen hoe groot het potentieel van Social In een grootschalig onderzoek naar Social Media zijn veel interessante feiten naar buiten gekomen die aantonen hoe groot het potentieel van Social Media voor bedrijven is, waarom dit zo is én welke kansen

Nadere informatie

welkom SOCIAL MEDIA WORKSHOP

welkom SOCIAL MEDIA WORKSHOP welkom SOCIAL MEDIA WORKSHOP EVEN VOORSTELLEN. WIE? NICOLE ADRIAENS EVENTORGANISATOR SOLOPRENEUR SOCIAL MEDIA FREAK BEDRIJF? BIZZIBEE EVENTS BIZZIBEE SOCIAL MEDIA BIZZIBEE BUSINESS SUPPORT WAT DOE IK?

Nadere informatie

Trendopedia Web 2.0 in organisaties

Trendopedia Web 2.0 in organisaties Trendopedia Web 2.0 in organisaties Mariëlle Nijsten, Menno Manschot Web 2.0 revolutie op internet Web 2.0 is interactieve webtechnologie die de wisdom of the crowds aanboort Voorbeelden: forum blog wiki

Nadere informatie

Inventarisatie nieuwe & sociale media gastvrijheidsindustrie. 11 januari 2011

Inventarisatie nieuwe & sociale media gastvrijheidsindustrie. 11 januari 2011 Inventarisatie nieuwe & sociale media gastvrijheidsindustrie 11 januari 2011 Innovatielab Dit HSMAI NBTC NHTV initiatief (met steun van EZ) heeft als doel het antwoord te vinden op deze vraag: Hoe kan

Nadere informatie

HOEVEELKRIJGJIJ.NL MEDIAKIT. Mediakit

HOEVEELKRIJGJIJ.NL MEDIAKIT. Mediakit HOEVEELKRIJGJIJ.NL MEDIAKIT 1 4 jaar geleden begon Frits Kok met een gratis platform voor jongeren over belastingteruggave. Hij had toen nooit durven dromen dat Hoeveelkrijgjij.nl binnen een paar jaar

Nadere informatie

Ontdek de geheimen van: Social Media

Ontdek de geheimen van: Social Media 1 Ontdek de geheimen van: Social Media 3 Hallo! Ik ben Niels Tel (29) eigenaar www.tellie.nl Gek op social media, voetbal & tour de France. Je kunt mij op twitter vinden @nielstel of @tellienl 4 5 6 Programma:

Nadere informatie

22-4-2013. Vanmiddag weet iedereen WIE IS WEBMONNIK.NL? Kennissessie sociale media WIE IS WEBMONNIK.NL? Doel van vandaag WIE IS WEBMONNIK.NL?

22-4-2013. Vanmiddag weet iedereen WIE IS WEBMONNIK.NL? Kennissessie sociale media WIE IS WEBMONNIK.NL? Doel van vandaag WIE IS WEBMONNIK.NL? Doel: bedrijven succesvoller maken met behulp van online marketing Zowel strategisch als operationeel inzetbaar Kennissessie sociale media Webmonnik.nl is Rogier Mostert Doel: bedrijven succesvoller maken

Nadere informatie

Implementatie Stappenplan naar Succes Ben jij trainer, coach, heb je een eigen praktijk, kortom, ben jij een kleine ondernemer? Als je je business wilt doen laten groeien in de nieuwe economie dan moet

Nadere informatie

In 7 stappen succesvol met social media. Strategie & praktische tips bij de inzet van social media

In 7 stappen succesvol met social media. Strategie & praktische tips bij de inzet van social media In 7 stappen succesvol met social media Strategie & praktische tips bij de inzet van social media Stap 1 Bepaal vooraf je doelstellingen Waaraan gaan onze social media activiteiten bijdragen? SMART Doelstellingen

Nadere informatie

12-1-2015 SOCIAL MEDIA PLAN NETIDENTITY. MySuperfood Priscilla

12-1-2015 SOCIAL MEDIA PLAN NETIDENTITY. MySuperfood Priscilla 12-1-2015 NETIDENTITY SOCIAL MEDIA PLAN MySuperfood Priscilla Inhoud Je bedrijf in één zin... 3 Wat wordt er over je gezegd?... 3 Formuleer de doelstellingen... 3 Analyse zoekresultaten... 3 Analyseer

Nadere informatie

(VIDEO) Review ZEEF Wat is ZEEF en wat kan je hiermee?

(VIDEO) Review ZEEF Wat is ZEEF en wat kan je hiermee? Inhoud Inleiding Voor Wie is ZEEF? Wat kan ik op ZEEF vinden? Hoe werkt ZEEF voor een bezoeker? Hoe werkt ZEEF voor een expert? Voordelen ZEEF Nadelen ZEEF Conclusie ZEEF Eigen ervaringen met ZEEF Bronnen

Nadere informatie

Social media. by Gazeuse

Social media. by Gazeuse Social media by Gazeuse Wat is social media? Verzamelnaam voor alle internet-toepassingen om informatie met elkaar te delen Het betreft informatie in de vorm van: tekst (nieuws, artikelen) geluid (podcasts,

Nadere informatie

MailPlus. Kennissessie ism Van IJzendoorn

MailPlus. Kennissessie ism Van IJzendoorn MailPlus Kennissessie ism Van IJzendoorn Agenda 1 2 3 4 5 6 7 WIE IS MAILPLUS / WAAR STAAN WE VOOR? Van IJzendoorn en MAILPLUS WAT IS E-MAIL MARKETING E-MAIL & MOBILE DO S & DON TS HOE ZET IK HET GOED

Nadere informatie

Welkom. #fanfactor @anneraaymakers

Welkom. #fanfactor @anneraaymakers Welkom #fanfactor @anneraaymakers 10 redenen om Facebook zakelijk in te zetten Content Profiel en pagina Apps en Tabs Fans en Likes Adverteren en promoten Interactie Wedstrijden en Betrokkenheid acties

Nadere informatie

Stelling. Hoe kunnen we Social Media toepassen als dienstverleners?

Stelling. Hoe kunnen we Social Media toepassen als dienstverleners? Stelling Hoe kunnen we Social Media toepassen als dienstverleners? Tim Cosson Internet Strateeg Eigenaar mindworkz 26 jaar oud Woon samen Voetbal Geloof in samenwerken 1.Wat is social media? 2.Welke doelen

Nadere informatie

ESSAY. Hoe kan Oxford House efficiënter online communiceren naar zijn potentiele opdrachtgevers? Essay. Lexington Baly 1592180

ESSAY. Hoe kan Oxford House efficiënter online communiceren naar zijn potentiele opdrachtgevers? Essay. Lexington Baly 1592180 ESSAY Hoe kan Oxford House efficiënter online communiceren naar zijn potentiele opdrachtgevers? Essay Lexington Baly 1592180 Seminar: Dream Discover Do Essay Docent: Rob van den Idsert Effectief gebruik

Nadere informatie

Online marketing. College 4

Online marketing. College 4 Online marketing College 4 Tot nu toe Hebben we gekeken naar het ontstaan van web 2.0. Hebben we bekeken hoe het web 2.0 landschap eruit ziet. Hebben we bekeken wat web 2.0 betekent voor beslissingsprocessen

Nadere informatie

Voor je begint met bloggen

Voor je begint met bloggen Voor je begint met bloggen Gemma Kregting, Adviseur online marketing Corporate Communications & Marketing Voor je begint met bloggen Waarom bloggen? Stap 1: Onderwerp bepalen Stap 2: Wie gaat er bloggen

Nadere informatie

DRIVING BUSINESS. Werkplaats orders genereren met Social Media

DRIVING BUSINESS. Werkplaats orders genereren met Social Media DRIVING BUSINESS. Werkplaats orders genereren met Social Media Michel van Roon E-mail: mvroon@automotiveretail.nl Twitter: @michelvanroon Facebook: facebook.com/automotiveretail 01 WAT IS ER GEBEURD? 02

Nadere informatie

bijeenkomst markt! 12 maart het paleis 2010, statement communicatieadviesbureau

bijeenkomst markt! 12 maart het paleis 2010, statement communicatieadviesbureau bijeenkomst markt! 12 maart het paleis ron overbeek directeur statement communicatieadviesbureau overbeek@statement.nl www.statement.nl nl.linkedin.com/in/ronoverbeek twitter.com/ronoverbeek wie ben ik?

Nadere informatie

WAT JE MINIMAAL MOET WETEN OVER ONLINE MARKETING

WAT JE MINIMAAL MOET WETEN OVER ONLINE MARKETING WAT JE MINIMAAL MOET WETEN OVER ONLINE MARKETING INHOUD 1. Over SEO 2. Over Bloggen 3. Over Social Media 4. Over Email marketing 5. Over Google Adwords 6. Over Adverteren op Social Media 7. Over Affiliate

Nadere informatie

Workshop Communicatie. Hans Donkers CEO Concapps

Workshop Communicatie. Hans Donkers CEO Concapps Workshop Communicatie Hans Donkers CEO Concapps Intro Communicatie in Sport Wat gaan we doen komende uur? Workshop Communicatie Wat is communicatie? Voorstel rondje Wie ben je? Welke vereniging vertegenwoordig

Nadere informatie

Wie ben je? 9 maart 2016

Wie ben je? 9 maart 2016 Wie ben je? 9 maart 2016 Wanhoop en hoop als bielzen @ikbenwini Onderwerpen IDENTITEIT DOELGROEP BOODSCHAP MIDDELEN RESULTAAT: JOUW PROFIEL MAKEN SAMEN MET ANDEREN! IDENTITEIT Herken je deze mini? Wat

Nadere informatie

PRdesQ info sheet. De razendsnel veranderende wereld van communicatie, PR en marketing eist een andere manier van werken om succesvol te kunnen zijn.

PRdesQ info sheet. De razendsnel veranderende wereld van communicatie, PR en marketing eist een andere manier van werken om succesvol te kunnen zijn. PRdesQ is ontstaan uit frustratie. Wij konden geen online gereedschap vinden die tegen een faire prijs gebruikmaakt van de moderne PR mogelijkheden. De razendsnel veranderende wereld van communicatie,

Nadere informatie

Heerlijk Wonen marketing

Heerlijk Wonen marketing Heerlijk Wonen marketing Succesvol toepassen van online marketing Lambert van der Plas - Adyta Wat doet Adyta? Adyta adviseert, assisteert en dirigeert online marketing strategieën voor kleine tot middelgrote

Nadere informatie

Lanceer je marketingsucces in één dag 3 programma s voor marketingsucces om vandaag mee te beginnen.

Lanceer je marketingsucces in één dag 3 programma s voor marketingsucces om vandaag mee te beginnen. Lanceer je marketingsucces in één dag 3 programma s voor marketingsucces om vandaag mee te beginnen. Navigeer met de pijltjestoetsen. Sluit met de esc-toest. esc humm&c 2015» www.hummandc.nl Lanceer je

Nadere informatie

MEDIAKIT 2015 4de kwartaal

MEDIAKIT 2015 4de kwartaal MEDIAKIT 2015 4de kwartaal In 2009 introduceerde Ellen Diermanse, als onderdeel van haar online mediabedrijf Femmedia, Vrouwblog.nl. De website groeide uit tot één van de grootste vrouwen communities van

Nadere informatie

Social Media? Aan de slag met Twitter en Facebook. 14 november 2011

Social Media? Aan de slag met Twitter en Facebook. 14 november 2011 Social Media? Aan de slag met Twitter en Facebook 14 november 2011 Kennismaken Esther Kroes KroesKontrol ons aanbod binnen online communicatie en marketing 1. Werving en selectie 2. Workshops & presentaties

Nadere informatie

Ga al voor de beurs aan de slag met online leadgeneratie!

Ga al voor de beurs aan de slag met online leadgeneratie! Ga al voor de beurs aan de slag met online leadgeneratie! Daarom in contact komen met je doelgroep voor de beurs bereik nieuwe en bestaande klanten met de beurs als aanleiding maak gebruik van het online

Nadere informatie

REIZEN. Het Semilo Channel Reizen Alles op het gebied van reizen. Automotive Eten & Drinken

REIZEN. Het Semilo Channel Reizen Alles op het gebied van reizen. Automotive Eten & Drinken REIZEN Automotive Eten & Drinken Het Semilo Channel Reizen Alles op het gebied van reizen Familie & Gezin Fotografie Health & Personal Care Nieuws & Informatie Product vergelijking Reizen Tech & Gadgets

Nadere informatie

REIZEN. Het Semilo Channel Reizen Alles op het gebied van reizen

REIZEN. Het Semilo Channel Reizen Alles op het gebied van reizen REIZEN Het Semilo Channel Reizen Alles op het gebied van reizen Websites: 20 Uniek bereik: 5.631.500 Impressies: 126.028.664 Adverteer op het grootste digitale Reizen channel van Nederland en bereik hiermee

Nadere informatie

WORKSHOP. Adverteren binnen sociale media: het samenstellen van de optimale mix. Copyright 2012, iprospect, Inc. All rights reserved.

WORKSHOP. Adverteren binnen sociale media: het samenstellen van de optimale mix. Copyright 2012, iprospect, Inc. All rights reserved. WORKSHOP Adverteren binnen sociale media: het samenstellen van de optimale mix EVEN VOORSTELLEN E rob.de.bruyn@iprospect.com Fb www.facebook.com/robbruyn T @robbruyn In www.linkedin.com/in/robdebruyn AGENDA»

Nadere informatie

YOUNG PROFESSIONALS. Automotive. Eten & Drinken. Het Semilo Channel Young Professionals Bereikt de jonge en actieve social leaders.

YOUNG PROFESSIONALS. Automotive. Eten & Drinken. Het Semilo Channel Young Professionals Bereikt de jonge en actieve social leaders. YOUNG PROFESSIONALS Automotive Het Semilo Channel Young Professionals Bereikt de jonge en actieve social leaders Eten & Drinken Familie & Gezin Health & Personal Care Kids Nieuws & Informatie Reizen Websites:

Nadere informatie

Wat is social media nou eigenlijk?

Wat is social media nou eigenlijk? Social media Wat is social media nou eigenlijk? Social media is een verzamelbegrip voor online platformen waar de gebruikers, zonder of met minimale tussenkomst van een professionele redactie, de inhoud

Nadere informatie

saleskit digitale mogelijkheden LINDA.

saleskit digitale mogelijkheden LINDA. saleskit digitale mogelijkheden LINDA. ALTIJD EN OVERAL AANWEZIG met content & interactie die voldoen aan de merkwaarden van LINDA. ALTIJD MET EEN KNIPOOG PROFIEL LINDA. biedt vrouwen met LINDAmagazine.nl,

Nadere informatie