WOUT. Doopviering op zondag 11 maart Meter: Sandra Cooreman Peter: Erik Boers

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "WOUT. Doopviering op zondag 11 maart Meter: Sandra Cooreman Peter: Erik Boers"

Transcriptie

1 WOUT Foto Doopviering op zondag 11 maart 2001 Behoedt dit kind, Laat het nimmer vergaan. En als er niemand meer is, Houdt Gij dan de wake. Laat Uw adem in hem wonen, Dat hij nooit vergeet Dat hij een kind van liefde is. Meter: Sandra Cooreman Peter: Erik Boers

2 Het leven is geluk, grijp het. Het leven is schoonheid, bewonder het. Het leven is een droom, maak hem waar. Het leven is een opdracht, Volbreng ze. Het leven is een spel, speel het. Het leven is kostbaar, draag er zorg voor. Het leven is droefheid, kom het te boven. Het leven is het leven, verdedig het. Moeder Theresa

3 Welkom Wout Wondertje: Steven: Welkom aan allen hier aanwezig. Wij zijn heel blij dat jullie samen met ons een WELKOM aan dit kleine mensje wensen. Onze WOUT is voor ons een echt geschenk, een WONDERTJE en hem willen wij nu toevertrouwen aan God De Vader. Wij willen hem ook christelijke waarden meegeven die voor ons belangrijk zijn, zoals trouw, liefde, goedheid en verdraagzaamheid. Waarden die nu niet meer zo vanzelfsprekend zijn. Johanna: Via dit doopsel geven wij Wout ook graag deze boodschap mee: Laat geen droom onbenut, dromen doen je leven. Leef een dromend leven, maar besef heel even, het is niet alleen jouw droom, Jouw wereld, jouw leven. Laat ook de anderen met je dromen met je leven. De toekomst is veelbelovend. Ga hem met God, met ons, met je geloof en met veel dromen tegemoet, en laat je leiden langs het mooie van het heden. Laten we deze viering dan ook beginnen met het teken waarmee wij allen ook gedoopt werden: In de naam van de Vader, de Zoon en de Heilige Geest. Dankgebed: Johanna en Steven: God onze Heer, Wij hebben bij de geboorte van dit kindje scherp aangevoeld wat leven geven en leven doorgeven betekent. Van heel dichtbij beleefden wij, na negen maanden verlangen het wonder van de schepping. Daarom danken wij U dat Gij ook dit kind uit Uw liefde liet geboren worden en het aan ons hebt toevertrouwd. Wij danken U voor dit wezentje dat het leven zal kunnen ontdekken als een rijke gave en een heerlijke opgave. Muziek: 'Slaap m n kind' van Marco Borsato.

4 Naamgeving: Wout, met deze voornaam ga je door het leven. Je woont nu bij je papa en mama, en hun wereld wordt jouw thuis. Door je voornaam word je onvervangbaar aanvaard zoals je bent. We willen de vier volgende deugden met je naam meegeven: W van WARMTE: Deze waarde omvat tederheid, geborgenheid, liefde, kortom al de dingen die je medemens een warm gevoel geven. O van OPENHEID: Opdat je zal openstaan voor alles en iedereen die je tijdens je leven zal ontmoeten. U van UNIEK: Dat je de kracht vindt je eigen weg te zoeken vanuit je eigen ingevingen. T van TEVREDENHEID: Zodat je de waarde van kleine dingen en kleine gebaren zal kunnen appreciëren. Het geheel van je naam betekent: beschermer van zijn volk. Wie beschermt geeft blijk van zijn liefde voor zijn beschermelingen. Hiermee wensen wij dus ook voor Wout dat hij heel veel liefde zal kunnen schenken aan de mensen rondom hem. Lezing: Roger: Uit de brief van de apostel Paulus aan de Galaten. Kan een moeder ooit haar kind vergeten? Neen! Welnu, Ik, God, Ik zal u ook nooit vergeten op die voorwaarde dat je als christen werkt aan de vruchten van de Heilige Geest die zijn: Liefde, blijdschap, vrede, geduld, vriendelijkheid en goedheid, trouw, zachtmoedigheid en eenvoud. Homilie: Toelichting door Deken Jan Lagae. Muziek: Muziek uit de film Shakespeare in Love.

5 Kruisje en kusje: Het geven van een kruisje is de omhelzing met liefdevolle zorgen. Wout, wij zijn blij en dankbaar dat we jou in ons midden mogen opnemen. Wout, in naam van heel de gelovige gemeenschap geef ik jou een kruisje: God zegene en beware je. Mag al het goede jou ten deel vallen op jouw levensweg. Willen Johanna en Steven, Sandra en Erik en iedereen die het graag wil, Wout een kruisje geven. De kinderen mogen hem een kusje komen geven. Handoplegging: Laten we nu samen onze hand uitstrekken naar het hoofd van Wout als teken van bescherming en zegen, als teken dat wij hem willen blijven beschermen en hem zo een plaats willen geven in ons leven, zoals God Wout nu een plaats geeft in Zijn hart. En bidden wij dan samen: Goede God, Uw Zoon Jezus Christus heeft aan kinderen de handen opgelegd, om zo te tonen hoe Gij voor hen zorgt. In dit gebaar zien we Uw onvoorwaardelijke liefde. Heer God, Wij vragen U, laat Wout groot en krachtig worden in onze soms harde wereld. Bescherm hem tegen verkeerde invloeden en stoute mensen, en laat hem ervaren dat Gij Uw beschermende hand nooit wegtrekt. Geef dat wij, die aan deze wereld werken, Wout mogen voorgaan in alles wat goed en rechtvaardig is. Laat Wout opgroeien tot Uw kind, onbezorgd en blij. Laat hem het kwaad overwinnen door het goede, onder de bescherming van Uw machtige hand. Amen. Doopbeloften: Johanna en Steven, jullie zijn je ervan bewust dat het levenslot van Wout in grote mate afhangt van jullie en jullie wederzijdse liefde. Door Wout het leven te schenken hebben jullie je innerlijk reeds verbonden om samen in liefde voor hem te zorgen. Willen jullie dit nu in eigen woorden vertellen?

6 Johanna: Lieve Wout, Het leven zit vol met twee-sprongen ; momenten waarop je zult moeten kiezen. Kiezen tussen goed en kwaad, maar soms ook tussen twee kwaden. Op zo n momenten willen wij jou helpen de juiste weg in te slaan en voor het goede of het minst slechte te kiezen. Door onze opvoeding en dit doopsel, willen we je een soort startpakketje van waarden meegeven die voor ons belangrijk zijn in dit leven. Later, en dit begint in de puberteit, zul jij hier je eigen waarden aan toevoegen en zo opgroeien tot je eigen unieke jij. Steven: Een thuis maken van ons huis, was een van onze beloften bij ons huwelijk. Nu willen wij ook jou, Wout betrekken in deze thuis en jou altijd een place-to-be bieden, een warme plaats om bij te komen. Niet alleen de ouders willen zich verbinden, ook Sandra en Erik willen als meter en peter meewerken aan het levensgeluk van Wout. Sandra: Wout, jouw mama heeft mij als meter gekozen omdat ik een speciaal plaatsje in haar hart heb. Voor haar ben ik de oudste zus die steeds klaar staat wanneer ze me nodig heeft. Vandaag wil zij dat speciale plaatsje delen met jou. Wout, ik wil je meter zijn, niet alleen vandaag, maar heel mijn leven en met heel mijn hart. Erik: Wout, jouw papa en mama hebben zojuist verwoord hoe zij met jou en voor jou de toekomst willen opbouwen. Zij zullen dat waarmaken, daar ben ik zeker van. Ik ken ze namelijk al een tijdje. Voor jou zal ik altijd figuurlijk, maar heel vaak ook letterlijk achter hen staan om over hun schouders heen jou te zien opgroeien. Zo zal ik altijd vlakbij zijn en voor je klaar staan als dat nodig zou zijn. Geloofsbelijdenis: Allen: Wij geloven in God die van ons houdt, en die dat toont in de doodgewone dingen van elke dag: In een korenbloem in het veld In een glimlach van Wout In muziek die ons beroert In mensen die wij boeiend vinden. Wij geloven in Jezus, die ons de weg heeft getoond naar een samenleving waarin elke mens zich thuis voelt. Wij geloven in Zijn liefde, die sterker is dan twijfel en onmacht; in Zijn vergeving als wij ons van Hem hebben afgekeerd.

7 Wij geloven in de Geest van Jezus, die ons aanmoedigt en kracht geeft om een zonnetje te zijn in het leven van anderen. Amen. Muziek: Für Elise in een herwerkte versie voor baby s Doop met water: Water, Sproeit over je, doet je deugd, stroomt over je heen, verkwikt je, wast alles weg, doet je bekomen, reinigt alles, beurt je op, laaft je, geeft je verse kracht, maakt alles nieuw, maakt een ander mens van je. Samen: Wout, Wij dompelen je onder in heel ons mensenbestaan, in het lief en leed van ons allen, in de pijn en de strijd, maar ook in de vreugde en de vriendschap waardoor we allen worden omringd. Wij dompelen je onder in de wondere wereld van bloemen, van vogels, van klei en aarde, van water en zon. Zo maken we je deelgenoot van allen die in het leven blijven geloven en die van het leven iets fijns willen maken. Wout, Ik doop je in de naam van de Vader, de Zoon en de Heilige Geest. Zalving: Zalf heelt en geneest. Zalf verzacht en rond de scherpe kanten van het leven af. Zalf geeft nieuwe kracht, om opgewassen te zijn tegen alle moeilijkheden die het leven meebrengt. Zalven met olie is de uitdrukking Van sterke bekommernis en tedere zorg. Wout, Ik zalf je in de naam van Jezus Christus, de gezalfde van God, opdat je door deze zalf vervuld mag worden van de levenskracht en de gezindheid die in Jezus was.

8 Wout, ik zalf je OGEN, Zodat je al het mooie om je heen kan zien, maar ook het verdriet en de noden van anderen. Wout, ik zalf je OREN, Zodat je kan luisteren, niet alleen naar de woorden zelf, maar ook naar de betekenis en de gevoelens erachter. Wout, ik zalf je MOND, Zodat je jezelf kan uitdrukken en opdat je steeds met je lach anderen kunt verblijden. Wout, ik zalf je HANDEN, Zo kunnen je handjes zich sluiten rond mensen die je graag ziet en zullen ze zich openen om te geven. Wout, ik zalf je VOETEN, Zodat ze je kunnen dragen naar waar je nodig bent. Doopkaars: Vuur is warmte, het drukt genegenheid en intimiteit uit. Warmte is leven, het doet alles groeien en bloeien. Vuur is licht, het verhelderd wat onduidelijk is. Licht is schoonheid, want alles wat donker is wordt klaar. Brandend licht, breng vreugde in het leven van Wout. Deze doopkaars is het symbool van het zonnelicht van Christus. Voor jou, Wout, willen wij deze kaars brandend houden, blijf jij dan een zonnetje in ons midden, altijd opnieuw. Bezinning: Katia: Ik hou van kleine kinderen, zegt God. Ze zijn nog nieuw, zonder krassen en scheuren Wanneer Ik Mij zachtjes naar hen vooroverbuig, Vind Ik Mijzelf in hen terug Maar vooral zegt God Hou ik van kinderen om hun blik Dat is ook niet verwonderlijk zegt God Want ik woon bij hen en kijk uit de vensters van hun ziel Wanneer ge op uw weg een heldere kinderblik ontmoet, Weet dan dat ik het ben die u toelach

9 Slotgebed: Heer, onze God, wij hebben gehandeld naar Uw woord. Wout hebben wij gedoopt en gezalfd in Uw naam. Verhoor dan ook ons gebed voor de toekomst van dit kindje. Samen: Geef dat hij een open oog heeft voor alles wat het leven biedt; een open oor voor wat het leven vraagt, en dat hij steeds en van harte zal meeleven met wat ons beroert en wat ons bezighoudt. Zegen: Johanna en Steven, verwarm met al deze woorden en daden jullie harten en laat Wout opgroeien in jullie warme nestje. Ga in vrede met jullie wondertje, daartoe zegene jullie onze God, Vader, Zoon en Heilige Geest. Amen. Wij danken Deken Jan Lagae voor zijn enthousiaste inzet, de peter en meter voor hun mooie beloften Katia en Roger voor het lezen van de teksten, Roger voor het mee helpen realiseren van de boekjes En IEDEREEN hier aanwezig, wij stellen jullie meebidden zeer op prijs.

Doopviering. Ik doop je in de naam van de vader en de zoon en de heilige geest

Doopviering. Ik doop je in de naam van de vader en de zoon en de heilige geest Doopviering Ik doop je in de naam van de vader en de zoon en de heilige geest Welkom Beste, Wij zijn hier samengekomen om de geboorte te vieren van dit nieuwe leven. Dagelijks worden er kinderen geboren,

Nadere informatie

Gedroomd Gedragen Geboren Gedoopt

Gedroomd Gedragen Geboren Gedoopt Gedroomd Gedragen Geboren Gedoopt 15/10/2008 BEGROETING (door de priester) Sofie : Welkom, lieve Vital. Maandenlang hebben we naar jou komst uitgekeken. Vol verwachting, vol hoop en zeker vol liefde. Iedere

Nadere informatie

Welkom op onze doopviering.

Welkom op onze doopviering. Welkom op onze doopviering. Sint-Lambertusparochie, Beerse P: priester/voorganger C: catechist P of/en M: papa en mama PE en/of ME: peter en meter Begroeting door de catechist Welkom door de ouders P/M

Nadere informatie

Doopviering. Ik doop u in de naam van de Vader en de Zoon en de Heilige Geest. Kerk patroonheilige - plaats Dag maand 2016

Doopviering. Ik doop u in de naam van de Vader en de Zoon en de Heilige Geest. Kerk patroonheilige - plaats Dag maand 2016 Ik doop u in de naam van de Vader en de Zoon en de Heilige Geest Doopviering Iesous CHristos THeou Uios Soter. Jezus Christus God Zoon Verlosser Kerk patroonheilige - plaats Dag maand 2016 Zegening van

Nadere informatie

BEGROETING. En daarom DANKEN we allereerst samen :

BEGROETING. En daarom DANKEN we allereerst samen : BEGROETING Beste ouders, grootouders, familie en vrienden, ons leven verliest 'n moment zijn gewone gang, nu wij even stilstaan bij het wonder van dit nieuwe leven. Ouders voelen meestal het beste aan

Nadere informatie

BELOFTE-FORMULES DOOPLITURGIE. voor het doopsel van meerdere kinderen

BELOFTE-FORMULES DOOPLITURGIE. voor het doopsel van meerdere kinderen BELOFTE-FORMULES DOOPLITURGIE voor het doopsel van meerdere kinderen In dit boekje vind je een 15-tal voorbeelden van belofte-formules die je als ouders kan uitspreken tijdens de doopviering van je kind.

Nadere informatie

Mona is eergisteren 20 maanden geworden. Of bijna 2 jaar. Niet de meest gebruikelijke

Mona is eergisteren 20 maanden geworden. Of bijna 2 jaar. Niet de meest gebruikelijke My Girl - The Temptations Welkom Verwelkoming door diaken Jan. Verwelkoming door papa Wesley Welkom allemaal! Mona is eergisteren 20 maanden geworden. Of bijna 2 jaar. Niet de meest gebruikelijke leeftijd

Nadere informatie

Doopsel in een zondagse eucharistieviering

Doopsel in een zondagse eucharistieviering Doopsel in een zondagse eucharistieviering 1. OPENING VAN DE DIENST Intredeprocessie en intredelied Openingswoord met een bijzondere begroeting van de dopeling en zijn / haar familie. Ook de naamgeving

Nadere informatie

Inleiding. Naamgeving

Inleiding. Naamgeving Inleiding Naam papa,naam mama, Beste peter en meter, Beste familie en gelovige vrienden, We willen vandaag even stilstaan bij het wonder van het nieuwe leven. Dat wonderlijke leven hebben we niet in onze

Nadere informatie

werd gedoopt in de federatie Neerpelt in de kerk van op... Mijn papa is Mijn mama is.. Mijn peter is Mijn meter is... versie augustus 2016

werd gedoopt in de federatie Neerpelt in de kerk van op... Mijn papa is Mijn mama is.. Mijn peter is Mijn meter is... versie augustus 2016 Naam: werd gedoopt in de federatie Neerpelt in de kerk van op... Mijn papa is Mijn mama is.. Mijn peter is Mijn meter is... versie augustus 2016 Begroeting: catechist Beste ouders, peter en meter, familieleden,

Nadere informatie

OPENING VAN DE VIERING

OPENING VAN DE VIERING OPENING VAN DE VIERING KRUISTEKEN EN BEGROETING INLEIDING GEBED Pastor: Laat ons samen bidden tot God, in wiens Naam wij hier samengekomen zijn, en in wiens Naam deze kinderen zullen worden gedoopt. Heer

Nadere informatie

Geloofsbelijdenis * (zie de drie voorbeelden) (Als de ouders een doopkaars hebben kan die nu worden aangestoken.)

Geloofsbelijdenis * (zie de drie voorbeelden) (Als de ouders een doopkaars hebben kan die nu worden aangestoken.) Overzicht van een doopviering, waarin de doop wordt gedaan door Nel Hogervorst van Kampen, pastoraal werker. Zij vindt het prettig als er niet zoveel tekst in het boekje staat, omdat zij dan kan improviseren.

Nadere informatie

Doopviering voor het doopsel van meerdere kinderen

Doopviering voor het doopsel van meerdere kinderen Doopviering voor het doopsel van meerdere kinderen Alle ouders, dopelingen, peters en meters nemen vooraan plaats in de kerk. 1. OPENING VAN DE DIENST Welkom Het leven verliest hier even zijn gewone gang.

Nadere informatie

Doop Zoé Een nieuw leven, een klein wonder. Het klinkt zo gewoon, maar het is voor ons zo heel bijzonder...

Doop Zoé Een nieuw leven, een klein wonder. Het klinkt zo gewoon, maar het is voor ons zo heel bijzonder... Doop Zoé 21-06 06-2008 Een nieuw leven, een klein wonder. Het klinkt zo gewoon, maar het is voor ons zo heel bijzonder... Begroeting God, U hebt ons samengeroepen rond dit kind dat staat aan het begin

Nadere informatie

ONS KIND, HEER GOD, OOK UW KIND

ONS KIND, HEER GOD, OOK UW KIND 1. VERWELKOMING Inleidingswoord door de priester en/of de ouders. + In de naam van de Vader, de Zoon en de heilige Geest. Amen. 2. DANKGEBED De ouders en de hele familie- en vriendenkring mogen dit kind

Nadere informatie

Siebe. Doopviering op zondag 15 september Meters: Caroline Boers Katia Cooreman

Siebe. Doopviering op zondag 15 september Meters: Caroline Boers Katia Cooreman Siebe Doopviering op zondag 15 september 2002 Je lacht naar alle kanten En alles vind je goed Want er is niets anders dan liefde in je bloed. Meters: Caroline Boers Katia Cooreman Welkom Siebe: Jouw geboorte

Nadere informatie

Pastoor Reneerkens. De volgende mensen zijn er ook bij:

Pastoor Reneerkens. De volgende mensen zijn er ook bij: 2 Papa Mama Peter Meter.... Pastoor Reneerkens De volgende mensen zijn er ook bij: 3 BEGROETING EN WELKOMSTWOORD Alles went, zeggen we wel eens, zelfs het wonder wat altijd weer opnieuw gebeurt, wordt

Nadere informatie

ZEGENING MET ZALVING ALS KRACHTMOMENT

ZEGENING MET ZALVING ALS KRACHTMOMENT ZEGENING MET ZALVING ALS KRACHTMOMENT Zorg dragen voor elkaar behoort tot het meest menselijke van ons bestaan. Zorg dragen voor elkaar behoort tot het wezen van ons christen-zijn. 1 Harpmuziek (blijvend

Nadere informatie

Doopbelofte van ouders, peter en meter

Doopbelofte van ouders, peter en meter Begroeting en woord ter inleiding Gebed van dank God, onze Vader, Gij zijt de oorsprong van het leven, de bron waaruit ons bestaan ontspringt. Wij danken U, ook voor dit kind hier, uit liefde geboren,

Nadere informatie

Eucharistieviering van 11 augustus 2013 Negentiende zondag door het jaar (C)

Eucharistieviering van 11 augustus 2013 Negentiende zondag door het jaar (C) Eucharistieviering van 11 augustus 2013 Negentiende zondag door het jaar (C) Openingslied: ZJ 585: Dankt, dankt nu allen God. Begroeting en kruisteken P. Vakantietijd, een stille tijd, een tijd om op bezoek

Nadere informatie

Nicholas Vanhoucke. 6 november 2004 Sint-Niklaasparochie Hemiksem

Nicholas Vanhoucke. 6 november 2004 Sint-Niklaasparochie Hemiksem Trappelend als een paardje vol ongeduld sta ik op de drempel van mijn leven. En vandaag, heel speciaal, gaf ook de Heer me Zijn zegen. Omdat God niet overal kan zijn; Hij is immers alleen, schiep Hij lieve

Nadere informatie

Standaardboekje VERWELKOMING DANKGEBED NAAMGEVING

Standaardboekje VERWELKOMING DANKGEBED NAAMGEVING Standaardboekje VERWELKOMING Vader, moeder, peter, meter, familie en vrienden, Jullie zijn hier samengekomen om een blijde gebeurtenis te vieren. Dit kindje komt in ons midden als een geschenk van God,

Nadere informatie

Stramien voor een nooddoop

Stramien voor een nooddoop Stramien voor een nooddoop Beste ouder(s), Jullie hebben gevraagd om jullie kindje nu te dopen. Het wordt een nooddoop jullie kindje is in nood. Haar/zijn leventje is bedreigd, de toekomst is onzeker.

Nadere informatie

Gemeenschappelijke ziekenzalving. Ik zal er zijn voor u!

Gemeenschappelijke ziekenzalving. Ik zal er zijn voor u! Gemeenschappelijke ziekenzalving Ik zal er zijn voor u! Priester: De Heer zegene en Hij behoede ons. De Heer doe Zijn aangezicht over ons lichten en zij ons genadig altijd. De Heer verheffe Zijn aangezicht

Nadere informatie

DOOPVIERING FIEN GIJSBRECHTS ZATERDAG 31 JULI 2004 O.L.V. GEBOORTE HOEVENEN

DOOPVIERING FIEN GIJSBRECHTS ZATERDAG 31 JULI 2004 O.L.V. GEBOORTE HOEVENEN DOOPVIERING FIEN GIJSBRECHTS ZATERDAG 31 JULI 2004 O.L.V. GEBOORTE HOEVENEN Muziek 1. WELKOM Door de ouders 2. BEZINNING P. Dopen is veel meer dan een mooi moment een ontroerende plechtigheid. Het is stelling

Nadere informatie

DOOPVIERING. voor het doopsel van meerdere kinderen

DOOPVIERING. voor het doopsel van meerdere kinderen OOPVIERING voor het doopsel van meerdere kinderen Het leven is geluk, grijp het. Het leven is schoonheid, bewonder het. Het leven is een droom, maak hem waar. Het leven is een opdracht, volbreng ze. Het

Nadere informatie

Eucharistie met ziekenzalving

Eucharistie met ziekenzalving Intredelied: Eucharistie met ziekenzalving Vrede voor jou, hierheen gekomen, zoekend met ons om mens te zijn. Jij maar alleen, jij met je vrienden, jij met je last, verborgen pijn: vrede, genade, God om

Nadere informatie

DOOPVIERING. voor het doopsel van meerdere kinderen

DOOPVIERING. voor het doopsel van meerdere kinderen OOPVIERING voor het doopsel van meerdere kinderen Het leven is geluk, grijp het. Het leven is schoonheid, bewonder het. Het leven is een droom, maak hem waar. Het leven is een opdracht, volbreng ze. Het

Nadere informatie

Dopen Lisa Temmink 23 april 2006

Dopen Lisa Temmink 23 april 2006 Dopen Lisa Temmink 23 april 2006 Welkomswoord Pastoor In de naam van Lisa heet ik jullie allen hier welkom. Omdat zij nu in ons midden wordt opgenomen, is het fijn voor haar dat jullie hier allemaal aanwezig

Nadere informatie

DOOPVIERING. Sint-Clemens Minderhout

DOOPVIERING. Sint-Clemens Minderhout DOOPVIERING Sint-Clemens Minderhout I. Openingsritus Lied Inleiding door de voorganger of catechist Welkom door de ouders Welkom aan iedereen die met ons deze blijde gebeurtenis komt vieren: de geboorte

Nadere informatie

Ouders: Naam. Voorganger: Naam, welkom in ons midden, jij mag er zijn met je eigen naam.

Ouders: Naam. Voorganger: Naam, welkom in ons midden, jij mag er zijn met je eigen naam. 1. Welkom Van harte welkom, familie en vrienden. Mag ik jullie uitnodigen om even stil te staan bij het mysterie van het leven: enerzijds bij het ontvangen van dit nieuwe leven als geschenk, anderzijds

Nadere informatie

DOOPVIERING. OLV Middelares. Pinksterkerk

DOOPVIERING. OLV Middelares. Pinksterkerk DOOPVIERING OLV Middelares Pinksterkerk 1 TEKENING Verwelkoming 2 Keuzetekst 1 Voorganger Ons leven verliest zijn gewone gang' nu wij stilstaan bij het wonder van het nieuwe leven. Dat wonder hebben we

Nadere informatie

NAAMOPGAVE 21 FEBRUARI 2016

NAAMOPGAVE 21 FEBRUARI 2016 NAAMOPGAVE 21 FEBRUARI 2016 Welkom Kinderen: Dag lieve mensen allemaal, wij heten jullie heel hartelijk welkom in deze viering van onze Naamopgave. Wij komen vandaag aan Jezus zeggen dat ons hartje klaar

Nadere informatie

Eucharistieviering van 13 oktober 2013 Achtentwintigste zondag door het jaar (C) Nationale ziekendag

Eucharistieviering van 13 oktober 2013 Achtentwintigste zondag door het jaar (C) Nationale ziekendag Eucharistieviering van 13 oktober 2013 Achtentwintigste zondag door het jaar (C) Nationale ziekendag Intredelied: ZJ 585: Dankt, dankt nu allen God. Begroeting P. In de naam van de Vader, de Zoon en de

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST DOOPLITURGIE

ORDE VAN DIENST DOOPLITURGIE ORDE VAN DIENST DOOPLITURGIE - OPENINGSRITEN - BEGROETING In de Naam van de Vader en de Zoon en de heilige Geest. VERWELKOMING OPENINGSLIED: OPENINGSGEBED NAAMGEVING Toen God op de laatste dag van de week

Nadere informatie

Orde III Schrift, zegen en gebed

Orde III Schrift, zegen en gebed Orde III Schrift, zegen en gebed bemoediging en groet Onze hulp is in de naam van de Heer, die hemel en aarde gemaakt heeft, Ps. 124:8 [die trouw houdt tot in eeuwigheid Ps. 146:6 en niet laat varen het

Nadere informatie

Ziekenzalving in een gemeenschappelijke viering Een parel in Gods hand

Ziekenzalving in een gemeenschappelijke viering Een parel in Gods hand Ziekenzalving in een gemeenschappelijke viering Een parel in Gods hand Woensdag 20 september 2017 om 14u in kapel Sint Vincentius Maandag 25 september 2017 om 14u in kapel Sint Eloisabeth Kruisteken (Mr.

Nadere informatie

Lieve kleine jongen van (naam ouders)

Lieve kleine jongen van (naam ouders) Lieve kleine jongen van (naam ouders) 19 maart 2008 - Verwelkoming - (Naam kind), jouw naam is vandaag het eerste woord, om jou zijn we hier samen : (Naam ouders), je mama en papa, je grootouders, je tante

Nadere informatie

OOSTERLICHTKERK - HUIZEN

OOSTERLICHTKERK - HUIZEN OOSTERLICHTKERK - HUIZEN 12 februari 2017 Orde van dienst doop van Lilly Jacoba Klein Vreugde vinden Welkom door ouderling van dienst Lied 212: 1, 3, 4 en 5 1. Laten wij zingend deze dag beginnen! Geven

Nadere informatie

EUCHARISTIEVIERING GOUDEN JUBILEUM OKRA 27 APRIL 2010

EUCHARISTIEVIERING GOUDEN JUBILEUM OKRA 27 APRIL 2010 TREFPUNT WATOU EUCHARISTIEVIERING GOUDEN JUBILEUM OKRA 27 APRIL 2010 Orgelspel Verwelkoming: Hartelijk welkom allemaal. Okra Watou bestaat dit jaar 50 jaar. Vandaag willen we dit gouden jubileum samen

Nadere informatie

Onze Vader. Amen. www.bisdomdenbosch.nl

Onze Vader. Amen. www.bisdomdenbosch.nl Onze Vader Onze Vader Onze Vader, die in de hemel zijt, Uw Naam worde geheiligd, Uw Rijk kome, Uw wil geschiede op aarde zoals in de hemel, Geef ons heden ons dagelijks brood, en vergeef ons onze schuld,

Nadere informatie

Eucharistieviering van 11 mei 2014 Vierde Paaszondag - 51ste werelddag - roepingenzondag

Eucharistieviering van 11 mei 2014 Vierde Paaszondag - 51ste werelddag - roepingenzondag Eucharistieviering van 11 mei 2014 Vierde Paaszondag - 51ste werelddag - roepingenzondag Openingslied: ZJ 713: God is de Herder. Begroeting P. Wij mogen ons gedragen weten door God, behoeder van alle leven,

Nadere informatie

VIERENDE GEMEENSCHAP...

VIERENDE GEMEENSCHAP... ... IN EEN BIDDENDE EN VIERENDE GEMEENSCHAP... KEN JIJ DE EN? 7 is al eeuwenlang een heilig getal. De zevende dag bijvoorbeeld is een rustdag. Zo zijn er ook zeven sacramenten, zeven belangrijke momenten

Nadere informatie

Het sacrament van de ziekenzalving.

Het sacrament van de ziekenzalving. Het sacrament van de ziekenzalving. Vooraf rustige muziek. 1. Kruisteken en vredeswens door pater Gerard. In de naam van de Vader en de Zoon en de Heilige Geest. Amen Vrede zij u allen en allen die u lief

Nadere informatie

Ziekenzalving Hand in hand door het leven gaan

Ziekenzalving Hand in hand door het leven gaan Ziekenzalving Hand in hand door het leven gaan LIED: Haguruka KRUISTEKEN OPENING L: Hartelijk welkom iedereen en dank je wel voor jullie aanwezigheid bij dit sacrament van nabijheid en van belofte dat

Nadere informatie

Ziekenzalving: Ik zal u rust en verlichting schenken.

Ziekenzalving: Ik zal u rust en verlichting schenken. Ziekenzalving: Ik zal u rust en verlichting schenken. Intredelied: Gedenken wij dankbaar de daden des Heren Strofe 1 en 2 Begroeting: In de naam van de Vader de Zoon en de Heilige Geest. Van harte welkom

Nadere informatie

Eucharistieviering van 22 december 2013 Vierde zondag van advent

Eucharistieviering van 22 december 2013 Vierde zondag van advent Eucharistieviering van 22 december 2013 Vierde zondag van advent Openingslied: ZJ 115: De nacht loopt ten einde. Begroeting P. Welkom in deze vierde adventsviering. We zijn samengekomen om kracht en bemoediging,

Nadere informatie

Een gemeenschappelijke ziekenzalving tijdens een eucharistieviering

Een gemeenschappelijke ziekenzalving tijdens een eucharistieviering Een gemeenschappelijke ziekenzalving tijdens een eucharistieviering 1. ALGEMEEN: Om een gemeenschappelijke ziekenzalving vlot te laten verlopen, is het wenselijk dat er meerdere priesters aanwezig zijn

Nadere informatie

Het sacrament van de ziekenzalving.

Het sacrament van de ziekenzalving. Het sacrament van de ziekenzalving. 1. Kruisteken en vredeswens door pater Gerard. In de naam van de Vader en de Zoon en de Heilige Geest. Amen Vrede zij u allen en allen die u lief zijn. 2. Welkomswoord.

Nadere informatie

Suggesties voor de naamopgave van de kandidaat-vormelingen

Suggesties voor de naamopgave van de kandidaat-vormelingen Suggesties voor de naamopgave van de kandidaat-vormelingen In de brochure Pastoraal bij het vormsel. Catechese en gemeenschap, wordt de eerste zondag van de advent gesuggereerd als een geschikt moment

Nadere informatie

n de naam van de Vader en de Zoon en de Heilige Geest. AMEN

n de naam van de Vader en de Zoon en de Heilige Geest. AMEN GEBEDEN n de naam van de Vader en de Zoon en de Heilige Geest. AMEN nze Vader, die in de hemelen zijt, geheiligd zij Uw naam. Uw Rijk Kome, Uw wil geschiede op aarde als in de hemel. Geef ons heden

Nadere informatie

Ik ben gewoon gaan zitten en luisterde naar zijn stem. En in de liefdevolle woorden herkende ik Hem.

Ik ben gewoon gaan zitten en luisterde naar zijn stem. En in de liefdevolle woorden herkende ik Hem. Ik ben gewoon gaan zitten en luisterde naar zijn stem. En in de liefdevolle woorden herkende ik Hem. Mijn God, mijn Goede Herder, U wil ik volgen, Heer. Leid mij op uw weg, iedere dag weer. Leid mij door

Nadere informatie

Doopvragen, na alle formulieren zijn deze hetzelfde:

Doopvragen, na alle formulieren zijn deze hetzelfde: Doopvragen, na alle formulieren zijn deze hetzelfde: Geliefden in de Here Jezus Christus. God heeft de doop ingesteld om ons en onze kinderen zijn verbond te verzegelen. In dat geloof en niet uit gewoonte

Nadere informatie

Orde van dienst voor zondag 11 december 2016 In de Witte kerk 3 e Advent waarin Evi-Sophie Jane en Owen Enric Haitink gedoopt worden.

Orde van dienst voor zondag 11 december 2016 In de Witte kerk 3 e Advent waarin Evi-Sophie Jane en Owen Enric Haitink gedoopt worden. Orde van dienst voor zondag 11 december 2016 In de Witte kerk 3 e Advent waarin Evi-Sophie Jane en Owen Enric Haitink gedoopt worden. Voorganger: ds. Corien Veenhuizen Organist: Els Dijkerman 1 Toenadering

Nadere informatie

Zesde zondag na Epifanie 12 februari 2017 Wijkgemeente De Drieklank Doopdienst

Zesde zondag na Epifanie 12 februari 2017 Wijkgemeente De Drieklank Doopdienst Zesde zondag na Epifanie 12 februari 2017 Wijkgemeente De Drieklank Doopdienst Voorganger Organist Beamer : ds. Peter van de Peppel : Frank van der Meulen : Jan Moesker In deze dienst wordt Tessa, dochter

Nadere informatie

Ziekenzalving. Wie zal de steen voor ons wegrollen

Ziekenzalving. Wie zal de steen voor ons wegrollen Ziekenzalving Wie zal de steen voor ons wegrollen Muziek: rustige muziek laten spelen (pamfluit) Verwelkoming: Vandaag komen we samen, om te bidden, te bidden om sterkte, troost en verzoening in deze moeilijke

Nadere informatie

Verloop van een doopviering. Openen van het samen-zijn 1. Begroeting 2. Naamgeving 3. Bereidheid 4. Kruisteken

Verloop van een doopviering. Openen van het samen-zijn 1. Begroeting 2. Naamgeving 3. Bereidheid 4. Kruisteken Verloop van een doopviering Openen van het samen-zijn 1. Begroeting 2. Naamgeving 3. Bereidheid 4. Kruisteken Luisteren naar Gods woorden en bidden 1. Schriftlezing 2. Homilie 3. Voorbeden 4. Behoeden

Nadere informatie

Eucharistieviering van 20 juli de zondag door het jaar (A)

Eucharistieviering van 20 juli de zondag door het jaar (A) Eucharistieviering van 20 juli 2014 16de zondag door het jaar (A) Openingslied: ZJ 777: Nu mag uw land onder uw glimlach liggen. Begroeting en inleiding Van harte welkom in deze zomerse zondagsviering.

Nadere informatie

Binnenkomen op instrumentale muziek Openingslied te kiezen uit groen boekje (jongerenviering)

Binnenkomen op instrumentale muziek Openingslied te kiezen uit groen boekje (jongerenviering) DE EERSTE KEER Binnenkomen op instrumentale muziek Openingslied te kiezen uit groen boekje (jongerenviering) Verwelkoming door de priester en kruisteken Verwelkoming door de kinderen Ons hartje klopt toch

Nadere informatie

Gebedsviering van 3 februari 2013 Opdracht van de Heer (O.-L.-Vrouw Lichtmis)

Gebedsviering van 3 februari 2013 Opdracht van de Heer (O.-L.-Vrouw Lichtmis) Gebedsviering van 3 februari 2013 Opdracht van de Heer (O.-L.-Vrouw Lichtmis) Intredelied: nr. 530: Zo vriendelijk en veilig als het licht, strofen 1, 2 en 3. Begroeting en openingswoord P. Broeders en

Nadere informatie

geboren op 3 december 2008. Doopviering zondag 1 februari 2009 St. Bartholomeusparochie Voorhout Voorganger Pastoor C. van Vliet

geboren op 3 december 2008. Doopviering zondag 1 februari 2009 St. Bartholomeusparochie Voorhout Voorganger Pastoor C. van Vliet Doopviering van Nikki Batenburg geboren op 3 december 2008. Doopviering zondag 1 februari 2009 St. Bartholomeusparochie Voorhout Voorganger Pastoor C. van Vliet Met meevieren en meebidden van alle 1 e

Nadere informatie

Liturgie zondag 18 juni 2017 Doopdienst Thema verbonden

Liturgie zondag 18 juni 2017 Doopdienst Thema verbonden Liturgie zondag 18 juni 2017 Doopdienst Thema verbonden Voorganger: Ds. Margriet van de Bunt Organist: Marinus den Harder Jennifer Jonker en Lianne Loekie Jochemsen worden gedoopt. Welkom en mededelingen-

Nadere informatie

(Naam kind) (datum) +

(Naam kind) (datum) + (Naam kind) (datum) + Jouw naam, met liefde gekozen, zullen we blijven noemen. Je telt nog altijd mee als we vertellen Je bent wel uit ons zicht nooit uit ons hart Je bent niet meer weg te denken op onze

Nadere informatie

Eucharistieviering van 15 augustus 2014 Tenhemelopneming van Maria (A)

Eucharistieviering van 15 augustus 2014 Tenhemelopneming van Maria (A) Eucharistieviering van 15 augustus 2014 Tenhemelopneming van Maria (A) Intredelied: ZJ 748: Mijn hart zingt voor de Heer. Begroeting P. Van harte welkom aan iedereen in deze viering. Wij vieren vandaag

Nadere informatie

GEBEDEN AMEN. beland. zodat ik niet in moeilijkheid. Leid mij veilig aan Uw hand, vandaan. gaan, haal me daar dan vlug. Mocht ik verkeerde wegen

GEBEDEN AMEN. beland. zodat ik niet in moeilijkheid. Leid mij veilig aan Uw hand, vandaan. gaan, haal me daar dan vlug. Mocht ik verkeerde wegen ijn lieve engel, bewaar en help mij altijd goed. God heeft U aan mij gegeven, als een helper in dit leven. Mocht ik verkeerde wegen gaan, haal me daar dan vlug vandaan. Leid mij veilig aan Uw hand, zodat

Nadere informatie

Jaar A - Jezus! Samen op weg

Jaar A - Jezus! Samen op weg B I J L A G E B I J J A A R A Gebeden en liederen GEBEDEN GEKEND IN HEEL DE WERELD INHOUDSTAFEL Onze Vader Onze Vader, die in de Hemel zijt, Uw Naam worde geheiligd, Uw Rijk kome, Uw wil geschiede op aarde

Nadere informatie

20 januari 2019 Doop van Levi Nicolai Putzes (*14 september 2018)

20 januari 2019 Doop van Levi Nicolai Putzes (*14 september 2018) 20 januari 2019 Doop van Levi Nicolai Putzes (*14 september 2018) 9.30 uur Organist: Hans van Noord Voorganger: ds. Adri van der Wal Intocht De kerkenraad komt binnen Stiltemoment, waarin we ons voorbereiden

Nadere informatie

Samen één in de liefde van Christus

Samen één in de liefde van Christus Samen één in de liefde van Christus Eerst twee voorbeelden: Je bent verliefd Je hebt elkaar lief Hoe laat je dat aan elkaar merken? * door een complimentje; * door tijd en aandacht; * door iets leuks te

Nadere informatie

Het Doopsel P A R O C H I E S I N T W I L L I B R O R D U S E E R S E L

Het Doopsel P A R O C H I E S I N T W I L L I B R O R D U S E E R S E L Het Doopsel P A R O C H I E S I N T W I L L I B R O R D U S E E R S E L D U I Z E L - E E R S E L - K N E G S E L - S T E E N S E L - V E S S E M - W I N T E L R E 2 Welkomstwoord (door pastor) Openingsgedachte

Nadere informatie

zondag 30 oktober 2016 In deze dienst wordt Noa Sophie van de Bunt gedoopt

zondag 30 oktober 2016 In deze dienst wordt Noa Sophie van de Bunt gedoopt zondag 30 oktober 2016 In deze dienst wordt Noa Sophie van de Bunt gedoopt Voorganger: Ds. Margriet va de Bunt Organist: Tijn Bouw Welkom en mededelingendoor de ambtsdrager van dienst Lied Vrede voor jou

Nadere informatie

Eucharistieviering van 1 december 2013 Eerste zondag van de advent

Eucharistieviering van 1 december 2013 Eerste zondag van de advent Eucharistieviering van 1 december 2013 Eerste zondag van de advent Openingslied Welkom en kruisteken P. Welkom op deze eerste zondag van de advent. We beginnen een weg van donker naar licht. En we vragen

Nadere informatie

Gebeden voor jongeren

Gebeden voor jongeren Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Gebeden voor jongeren... 2 Gebed van het licht... 2 Mijn leven tot een licht... 2 Gebed voor sterke benen... 2 Dankgebed... 3 Gebed van Franciscus... 3 Dankgebed als je

Nadere informatie

Eucharistieviering van 25 december 2013 Geboorte van de Heer

Eucharistieviering van 25 december 2013 Geboorte van de Heer Eucharistieviering van 25 december 2013 Geboorte van de Heer Vooraf zingt het koor: Puer natus. Intredelied: nr. 205: Heden zal uw redder komen. Begroeting P. Wie u ook bent, wat u ook zoekt, van waar

Nadere informatie

(Jongerenviering) OPENINGSLIED te kiezen uit het groene boekje

(Jongerenviering) OPENINGSLIED te kiezen uit het groene boekje IK KOM NAAR JE TOE BINNENKOMEN OP INSTRUMENTALE MUZIEK OPENINGSLIED te kiezen uit het groene boekje VERWELKOMING DOOR DE PRIESTER EN KRUISTEKEN VERWELKOMING DOOR DE KINDEREN: KIND 1: ONS HARTJE KLOPT TOCH

Nadere informatie

Voor David, de liefde van mijn leven

Voor David, de liefde van mijn leven Voor David, de liefde van mijn leven Ik ben gewoon gaan zitten en luisterde naar zijn stem. En in de liefdevolle woorden herkende ik Hem. Mijn God, mijn Goede Herder, U wil ik volgen, Heer. Leid mij op

Nadere informatie

Eucharistieviering van 6 januari 2013 Feest van de Openbaring (C)

Eucharistieviering van 6 januari 2013 Feest van de Openbaring (C) Eucharistieviering van 6 januari 2013 Feest van de Openbaring (C) Openingslied (koor) P. Vooreerst voor ieder van u een zalig Nieuwjaar. Moge het u allen in het komende jaar goed gaan onder de milde zegen

Nadere informatie

Baalderdienst Zondag 25 juni 2017

Baalderdienst Zondag 25 juni 2017 Baalderdienst Zondag 25 juni 2017 Orde voor de Baalderdienst Voorganger: Muziek: ds. Wim van der Wel Nu je Onderweg Band Voor de dienst: U kent mij als geen ander God kent jou vanaf het begin Te zingen

Nadere informatie

Meditatieviering zondag 21 mei Theresiagemeenschap Borne

Meditatieviering zondag 21 mei Theresiagemeenschap Borne Meditatieviering zondag 21 mei 2017 Theresiagemeenschap Borne Els van der Lugt Voelen we ons verbonden? Opening/welkom Zang: Licht dat ons aanstoot GvL 489 blz.530 Openingsgebed God, wij kunnen en mogen

Nadere informatie

Ontvangst van het doopkind, het bruidspaar en de familie. Uit de brief van de heilige apostel Paulus aan de christenen van Efeze.

Ontvangst van het doopkind, het bruidspaar en de familie. Uit de brief van de heilige apostel Paulus aan de christenen van Efeze. 2 KERKELIJKE HUWELIJKSSLUITING TIJDENS EEN DOOPSEL Ontvangst van het doopkind, het bruidspaar en de familie Begroeting P. In de naam van de Vader en de Zoon en de heilige Geest. A. Amen. Welkomstwoord

Nadere informatie

Zondag 10 juni 2018 Doopdienst van Lise Noëlle den Butter Kinderdienst. Dominee: ds. Adri van der Wal Organist: Jan Quakkelaar.

Zondag 10 juni 2018 Doopdienst van Lise Noëlle den Butter Kinderdienst. Dominee: ds. Adri van der Wal Organist: Jan Quakkelaar. Zondag 10 juni 2018 Doopdienst van Lise Noëlle den Butter Kinderdienst Dominee: ds. Adri van der Wal Organist: Jan Quakkelaar Thema: Water INTOCHT Binnenkomst kerkenraad We zijn even stil en bereiden ons

Nadere informatie

Zingen 'Votum en groet' (Hemelhoog 495) Onze hulp en onze verwachting is van God, onze Heer. Hij die alles maakte, laat niet los wat Hij begon.

Zingen 'Votum en groet' (Hemelhoog 495) Onze hulp en onze verwachting is van God, onze Heer. Hij die alles maakte, laat niet los wat Hij begon. Liturgie zondag 31 december 2018 om 19:00 uur Andreaskerk Putten Voorganger ds. Reinoud Koning Lector Marianne Mulder Organist Rik Nijs Koster Evert van den Heuvel Techniek Arjan van den Bor ORDE VAN DIENST

Nadere informatie

Middernachtmis van 24 december 2013 In dit kind is God met ons

Middernachtmis van 24 december 2013 In dit kind is God met ons Middernachtmis van 24 december 2013 In dit kind is God met ons Om 11.45 u. zingt het koor kerstliederen. Openingslied: Puer Natus. Begroeting en inleiding Welkom in deze vreugdevolle nacht, van de kou

Nadere informatie

Hartelijk Welkom bij

Hartelijk Welkom bij Hartelijk Welkom bij Tienduizend redenen Opwekking 733 De zon komt op, maakt de morgen wakker; mijn dag begint met een lied voor U. Heer, wat er ook gebeurt en wat mij mag overkomen, laat mij nog zingen

Nadere informatie

19 FEBRUARI 2006, 7e zondag door het jaar, B

19 FEBRUARI 2006, 7e zondag door het jaar, B NAAMOPGAVE: GROEIEN 19 FEBRUARI 2006, 7e zondag door het jaar, B Intredelied: Kijk eens om je heen Verwelkoming: Welkom in deze viering, heel speciaal aan jullie, vormelingen. Vandaag gaan jullie het zeggen,

Nadere informatie

LIED NLB 288, gezongen door de kinderen van groep 1 Allen gaan staan. Genade zij u en vrede van God onze Vader en van Jezus Christus, onze Heer!

LIED NLB 288, gezongen door de kinderen van groep 1 Allen gaan staan. Genade zij u en vrede van God onze Vader en van Jezus Christus, onze Heer! Voorganger: Ambtsdrager: Lector: Organist: Muziek OM TE BEGINNEN WILHELMINAKERK SOEST DOOPDIENST 31 januari 2016 Welkom en mededelingen ds. Wim Kievit Co Molenaar Pieternel Rodermond Theo van der Woude

Nadere informatie

ZEGENING VAN... Zorg dragen voor elkaar behoort tot het meest menselijke van ons bestaan.

ZEGENING VAN... Zorg dragen voor elkaar behoort tot het meest menselijke van ons bestaan. ZEGENING VAN... Zorg dragen voor elkaar behoort tot het meest menselijke van ons bestaan. Zorg dragen voor elkaar behoort tot het wezen van ons christen-zijn. Stille overweging dagelijks worden we geconfronteerd

Nadere informatie

Welkom bij de Kinder-Dankdagdienst. Alles geef ik U!

Welkom bij de Kinder-Dankdagdienst. Alles geef ik U! Welkom bij de Kinder-Dankdagdienst woensdagmiddag 7 november 2018 met als thema Alles geef ik U! Markus 12: 41-44 Voorganger: Ds. Ria Scheltens-Ritzema Pianist: Sipke de Boer Welkom d.m.v. filmpje, we

Nadere informatie

EERSTE COMMUNIE VIERING VIERING: IK

EERSTE COMMUNIE VIERING VIERING: IK EERSTE COMMUNIE VIERING VIERING: IK BEN EEN ZONNETJE! Binnenkomen op instrumentale muziek Openingslied te kiezen uit het groene boekje (Jongerenviering) VERWELKOMING DOOR DE KINDEREN Kind 1: Kind 2: Kind

Nadere informatie

Uitvaart voorbede Voorbeeld 1.

Uitvaart voorbede Voorbeeld 1. Uitvaart voorbede Voorganger: Genadige en barmhartige God. U ziet ons hier bijeen in ons verdriet rond het sterven van N. Hij / zij was één van ons, wij zullen hem / haar missen. Geef ons de kracht samen

Nadere informatie

Enkele liturgische suggesties voor een Lichtmisviering

Enkele liturgische suggesties voor een Lichtmisviering Enkele liturgische suggesties voor een Lichtmisviering Deze bundel bevat teksten voor: - het openingswoord - de kinderzegen - de voorbede - de zegening van kaarsen - een bezinning OPENINGSWOORD Tekst 1:

Nadere informatie

Sven Twan Maarten van Kemenade

Sven Twan Maarten van Kemenade LITURGIE voor de viering van de zondagmorgendienst op 17 april 2016 in de Ontmoetingskerk te Eindhoven. In deze dienst worden gedoopt Stefanie Baljet en Sven Twan Maarten van Kemenade Eindhoven-Zuid thema:

Nadere informatie

Liturgie van de. v r t p i n t. Ballast of bagage? Met medewerking van de overstappers

Liturgie van de. v r t p i n t. Ballast of bagage? Met medewerking van de overstappers Liturgie van de v r t p i n t Ballast of bagage? Met medewerking van de overstappers Mar van der Veer, orgel en piano Ds. Freek Schipper, voorganger 25 juni 2017 1 Welkom Muziek We gaan staan Zingen Lied

Nadere informatie

Zondag 14 Februari 2016 is er om 15 uur een aangepaste gezinsdienst in de Opstandingskerk te Terneuzen. Voorganger: De heer J. Bimmel uit Middelburg

Zondag 14 Februari 2016 is er om 15 uur een aangepaste gezinsdienst in de Opstandingskerk te Terneuzen. Voorganger: De heer J. Bimmel uit Middelburg LITURGISCHE WERKGROEP VOOR AANGEPASTE GEZINSDIENSTEN Corr. Adr.: Mevr. J. Pelle - Tel. 0115-694737 e-mail: japelle@zeelandnet.nl Dhr. A. Scheele - Tel. 0115-563188 e-mail: ascheele@hetnet.nl THEMA: Zondag

Nadere informatie

Liturgie bij de avonddienst op 14 februari 2016

Liturgie bij de avonddienst op 14 februari 2016 Liturgie bij de avonddienst op 14 februari 2016 We luisteren naar: Zie hoe Jezus lijdt voor mij (Sela) Zie hoe Jezus biddend strijdt met de pijn, verlatenheid. Zo alleen, verwond roept Hij: Mijn God, waarom

Nadere informatie

Iiturgie voor de -12 jeugddienst van zondagmorgen 28 Juni in de Westerkerk te Veenendaal

Iiturgie voor de -12 jeugddienst van zondagmorgen 28 Juni in de Westerkerk te Veenendaal Iiturgie voor de -12 jeugddienst van zondagmorgen 28 Juni in de Westerkerk te Veenendaal Op Toon Hoogte 182 Door Uw genade Vader Door Uw genade, Vader, mogen wij hier binnengaan. Niet door rechtvaardige

Nadere informatie

Kinderviering. In samenwerking met Vera Vastesaeger Coördinator Pastoraal op School, Basisonderwijs

Kinderviering. In samenwerking met Vera Vastesaeger Coördinator Pastoraal op School, Basisonderwijs In samenwerking met Vera Vastesaeger Coördinator Pastoraal op School, Basisonderwijs Intredelied: Ga je mee Ga je mee? Zeg niet nee, maar sta op en doe mee. Zet je voetstappen in die van mij. Volg het

Nadere informatie

Orde van dienst voor zondag 3 april 2016 Tweede zondag van Pasen Oosterlichtkerk Huizen

Orde van dienst voor zondag 3 april 2016 Tweede zondag van Pasen Oosterlichtkerk Huizen Orde van dienst voor zondag 3 april 2016 Tweede zondag van Pasen Oosterlichtkerk Huizen De Emmaüsgangers Doop van Leah Michelle Petter Op de tafel achter in de kerk liggen gekleurde briefjes. Daarop kunt

Nadere informatie

Duinzichtkerk Zondag 25 januari 2015. In deze dienst wordt de doop bediend aan Louise Christine Neggers

Duinzichtkerk Zondag 25 januari 2015. In deze dienst wordt de doop bediend aan Louise Christine Neggers Duinzichtkerk Zondag 25 januari 2015 In deze dienst wordt de doop bediend aan Louise Christine Neggers DUINZICHTKERK Wijkgemeente Archipel- Benoordenhout voorganger ds Corrie van Duinen; ouderling van

Nadere informatie

Het sacrament van. Het vormsel. Sacramenten

Het sacrament van. Het vormsel. Sacramenten Het sacrament van Het vormsel Sacramenten DSacramenten Deze geloofsboekjes gaan over de zeven sacramenten. Sacramenten zijn tekens, in woord en gebaar, die we in Jezus Naam in de gemeenschap van de Kerk

Nadere informatie

Doopdienst 18 oktober 2015

Doopdienst 18 oktober 2015 Doopdienst 18 oktober 2015 De Heilige Doop zal worden bediend aan Maartje van Diest, Menno Klaassen en Sam Knoester Voorganger: Ds. Huib Stolk uit Lelystad Organist: Dhr. Cor van Kooten Welkom door de

Nadere informatie