Raadsvoorstel agendapunt

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Raadsvoorstel agendapunt"

Transcriptie

1 Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer : Datum : 28 april 2015 Programma : Jeugd, Wmo en Inkomen Blad : 1 van 8 Cluster : Samenleving Portefeuillehouder: Dhr. V.G.M. van de Berg Informatie bij : A.H. Witteveen /tel.nr. : h.witteveen@ijsselstein.nl/1631 Evaluatiedatum : - Onderwerp Monitoring sociaal domein Samenvatting Het eerste kwartaal van 2015 ligt inmiddels achter ons. Het college zei uw raad toe om na ieder kwartaal een voortgangsrapportage op te stellen. Doordat in het eerste kwartaal nog niet alle systemen goed draaien (bij zowel aanbieders als gemeente) is het nog niet mogelijk een eerste monitor op te stellen voor uw raad van 4 juni Wel willen wij u nader informeren over de monitoring. Inleiding Vorig jaar stond in het teken van de voorbereidingen op de decentralisaties. College en raad hebben elkaar veelvuldig bijgepraat over de stand van zaken. Ook spraken wij af elkaar goed op de hoogte te houden en in 2015 per kwartaal te rapporteren. Nu dit technisch (nog) niet mogelijk blijkt, informeren wij u graag over de stappen die we gaan zetten in de monitoring. Daarbij gaan we nader in op de verschillende monitors die er zijn op het sociale domein, de frequentie waarin deze verschijnen en het type informatie die ze opleveren. Ondanks dat er nog geen kwantitatieve monitoringsinformatie beschikbaar is, kan worden gemeld dat er geen signalen zijn die erop duiden dat er sprake is van onverwachte budgetoverschrijdingen of toename van zorg in grotere mate dan waarmee rekening gehouden is. Uiteraard is het ten aanzien van de bestaande cliënten die zijn overgekomen uit 2014 noodzakelijk om volledig inzicht te hebben in de declaratiegegevens van aanbieders voordat hierover iets kan worden gezegd. Ten aanzien van de nieuwe instroom geldt evenwel dat de methode waarmee in IJsselstein zorg vanuit en via het sociaal team en het jeugdteam geboden wordt, reeds nu al lijkt te leiden tot een toename van informele zorg, verkorting van maatwerktrajecten en een afname van de doorverwijzing naar maatwerkvoorzieningen. Wat willen we bereiken? Met deze informatienota streeft het college twee doelen na. Allereerst willen wij u nader informeren over de stappen die wij willen maken om u van goede sturingsinformatie te gaan voorzien. Vervolgens wordt uiteengezet wat voor informatie ons dit moet opleveren en bespreken wij graag met uw raad over de vraag of de monitoringsinformatie een goed beeld geeft van de ontwikkelingen in het sociale domein.

2 Raadsvoorstel Blad: 2 van 8 Waarom willen we dit? 1. Argumenten 1.1. Kennis nemen van de monitors in het sociale domein. Allereerst informeren wij u over de monitoringsinformatie die (later dit jaar) beschikbaar wordt gesteld. Er zijn vier monitors. Per monitor wordt hieronder uiteengezet wanneer die verschijnt en wat voor informatie het bevat Rapportage back- en frontoffices. IJsselstein beschikt zelf langs twee kanalen over sturingsinformatie. Ten eerste registreren de socialeen jeugdteams wat zij doorverwijzen en beschikken. Ten tweede controleert IJsselstein facturen (van zorgaanbieders) op het woonplaatsbeginsel en op de afgegeven beschikking. Hierdoor ontstaat per maand een beeld van: - Het aantal cliënten per zorgsector, -vorm en -product - De uitputting van het budget - De bekostigingsvorm (PGB of ZIN) Naast deze maandelijkse kwantitatieve gegevens voert IJsselstein regulier overleg met het Jeugd- en Sociale team. Per kwartaal is er voortgangsgesprek met deze teams. In de reguliere en kwartaalgesprekken is er meer ruimte voor een kwalitatieve duiding van de voortgang. Hierin staan we bijvoorbeeld stil bij klachten en verbetermogelijkheden. Daarnaast beschikt de gemeente over kwalitatieve informatie door cliëntenonderzoeken (klanttevredenheid) uit te voeren. De resultaten hiervan worden betrokken in de kwartaalrapportages. Ook dit is belangrijke input voor ons beleid. Het inrichten van de registratiesystemen vergde meer tijd en inspanning dan we op voorhand hadden kunnen vermoeden. Het is overigens onze indruk dat dit een landelijk gegeven is. Gelukkig is het niet zo dat zorgrekeningen niet worden betaald door IJsselstein, maar een juiste registraties blijkt door de noodzakelijke koppeling van codes bijzonder complex. Wij verwachten in mei 2015 een eerste (maandelijkse) uitdraai te kunnen gebruiken. Het college zal de maandelijkse registraties gebruiken als sturingsinformatie en de lokale inzichten toepassen bij het analyseren, aanvullen en duiden van de monitoringsinformatie die per kwartaal aan u beschikbaar wordt gesteld (zie hieronder). In principe wordt deze informatie (in tegenstelling tot onderstaande monitors) beschikbaar gesteld aan het college als sturingsinstrument, omdat het bedrijfsvoeringsinformatie betreft. De kwartaalrapportages (vanaf ) worden aan de raad ter beschikking gesteld voor controle en kaderstelling. Echter, als de sturingsinformatie van IJsselstein daar aanleiding toe geeft, dan informeert het college de raad tussentijds Rapportage gastgemeente en WIL Alle gemeenten in de regio voeren voor Jeugd en Wmo (in de gastgemeente) een gezamenlijk contractbeheer en monitoring. Zorgaanbieders leveren hun voortgangsinformatie aan bij de gastgemeente en van daaruit worden de kwartaalgesprekken met de zorgaanbieders gevoerd. Per kwartaal krijgt de gemeente informatie over: - De uitputting van contracten (en contractruimte per gemeente) - Het aantal cliënten per aanbieder per zorgvorm

3 Raadsvoorstel Blad: 3 van 8 - In- en uitstroom en doorlooptijden per zorgvorm per zorgaanbieder In de onderstaande tabel is een voorbeeld gegeven van de gegevens die de basis vormen voor de op te stellen rapportage. In de rapportage zullen deze gegevens op diverse aggregatieniveaus en in verschillende vormen (tabellen / grafieken) gepresenteerd worden. Het lag in de lijn der verwachting aansluitend op het eerste kwartaal deze informatie aan u voor te kunnen leggen. Inmiddels blijkt dat zorgaanbieders meer tijd nodig hebben om het eerste kwartaal administratief te verwerken. De regio/de gemeenten en de zorgaanbieders werken aan een betrouwbaar beeld per gemeente per kwartaal. Ook van de WIL ontvangen wij ieder kwartaal een rapportage. Wij zijn voornemens deze te bundelen met de monitor van Jeugd en Wmo om zodoende in de analyse te komen tot een integraal beeld van het sociale domein Rapportage ADD-monitor (provinciale monitor) De Jeugd- en Opvoedhulp (provinciale jeugdhulp) beschikte over de ADD-monitor. Momenteel werkt een bovenregionale werkgroep aan voortzetting en uitbreiding van de monitor (naar andere zorgvormen in de Jeugdhulp). Deze monitor is een belangrijk sturingsinstrument op de bovenregionale zorgvormen, waaronder de essentiële functies waarop gemeenten risico s delen: - JeugdzorgPlus - Gesloten psychiatrische zorg (BOPZ) - Zorg aan verstandelijk beperkte jongeren met zorg zwaartepakketten (zzp) 4 en 5 in een Multifunctioneel Centrum (MFC) of een Observatie Behandel Centrum (OBC) - Jongeren in Drie Milieuvoorzieningen (jongeren met complexe problematiek, veelal met een licht verstandelijke beperking en/of psychiatrische problemen). Wij verwachten de eerste resultaten van deze monitor na het zomerreces in uw raad te kunnen bespreken Waarstaatjegemeente? Zorgverleners registreren hun diensten voor het CBS. Op basis van deze beschikbare gegevens bouwt de VNG (KING) aan een monitor die tweemaal per jaar uitkomt. Deze monitor biedt de mogelijkheid om gemeenten met elkaar te vergelijken en lijkt objectief doordat de gegevens niet van gemeenten afkomstig zijn, maar door derden worden aangeleverd.

4 Raadsvoorstel Blad: 4 van 8 De monitor bestaat uit twee onderdelen: de basisset en de facultatieve set. Voor een gedetailleerd overzicht van de informatie verwijzen wij u naar Basisset 1.2. Analyse monitors en monitoringssystematiek In deze subparagraaf gaan we nader in op de monitoringssystematiek die wij willen opzetten en de analyse die daarin belangrijk is Monitoringssystematiek Zoals in de vorige paragraaf is uiteengezet, zijn er vier monitors. - Informatie van onze regionale backoffice (gastgemeente Houten) wordt zo snel mogelijk na het verstrijken van het kwartaal verstrekt. In de praktijk zien wij dat sommige zorgaanbieders ruim anderhalve maand nodig hebben om hun kwartaal af te ronden. Nadien heeft de gastgemeente enkele weken nodig voor het opstellen van de monitor, waarna deze bij de gemeente wordt aangeleverd. Rekening houdende met de aanlevertermijnen voor uw raad is het realistisch om te verwachten dat de monitor (minstens) drie maanden na het verstrijken van het kwartaal in uw raad besproken kan worden. - De informatie van de gastgemeente wordt aangevuld met: o de informatie uit de (provinciale) ADD-monitor. o o de landelijke monitor (waarstaatjegemeente.nl) de informatie uit de backoffice van onze gemeente. Indien de maandelijkse voortgangsrapportage van de gemeente daar aanleiding toe geeft, dan informeert het college uw raad tussentijds Analyse Het verkrijgen van sturingsinformatie is erg belangrijker, maar het gaat er uiteindelijk om wat je er mee doet. In onderstaand kader staan de vragen waar wij als college graag op willen sturen. - Wat is het feitelijke zorggebruik? - Zijn er ontwikkelingen ten opzichte van het historische zorggebruik? - Wat is de verklaring voor de afwijkingen? - Kan de gemeente beheersmaatregelen treffen? - Ziet de gemeente een verschuiving van dure en zware zorgvormen naar voorliggende en goedkopere voorzieningen? - Wat is de overlap tussen de drie decentralisaties? - Wat zijn kansen en mogelijkheden?

5 Raadsvoorstel Blad: 5 van 8 - Wat is de uitputting van de uitvoeringskosten en kunnen we daar indien nodig op bijsturen?

6 Raadsvoorstel Blad: 6 van 8 2. Alternatieven Het is momenteel nog niet mogelijk om cijfers te presenteren. De eerste monitor met cijfers kunnen wij naar verwachting in de eerste raad na het zomerreces met u bespreken. Het is namelijk de verwachting dat de provinciale ADD-monitor in juni 2015 voor het eerst wordt opgeleverd. 3. Kanttekeningen Wij benadrukken dat sturingsinformatie, zeker in het begin van 2015, nog niet volledig betrouwbaar is en dat daarmee niet met zekerheid gezegd kan worden of het een goede afspiegeling is van ons gemeentelijk beleid. Dit betekent niet zozeer dat de beschikbare informatie niet zou kloppen, maar meer dat het lastig is om de beschikbare informatie te extrapoleren naar een betrouwbare voorspelling. Dat ligt aan een aantal factoren: - In 2015 hebben bestaande cliënten overgangsrecht. - Het ontbreekt de gemeente veelal aan betrouwbare historische data. Dit blijkt onder meer ook uit de moeite die het Rijk heeft om verdeelmodellen op te stellen. Zorggebruik in 2013 is bijvoorbeeld nog niet altijd beschikbaar. - Wij zijn een (relatief) kleine gemeente, waardoor zorggebruik (relatief sterk) varieert. Het ene jaar is dus niet het andere en dat maakt het lastig om een goede voorspelling te doen. Betrouwbare monitoringsinformatie vergt daarom inzicht in meerdere maanden, kwartalen en wellicht jaren. Het is daarom des te belangrijker dat wij ons ook richten op meer zachtere, kwalitatieve informatie die wellicht minder objectief is dan kwantitatieve gegevens, maar wel inzicht biedt in de uitvoering en bijbehorende kansen en risico s. Signalen vanuit het Jeugdteam, het Sociale Team, zorgaanbieders, huisartsen en de samenleving zijn daarin essentieel. Wat gaat het kosten? Buiten de reeds beschikbare kosten voor de uitvoering van het sociale domein verwachten wij geen aanvullende kosten voor monitoring te maken. Wat gaan we daarvoor doen? - Communicatie voortraject De monitor van het sociale domein wordt aan het PSIJ verstrekt. Communicatie besluit -

7 Raadsvoorstel Blad: 7 van 8 Voorstel De raad wordt geadviseerd: 1. Kennis te nemen van de monitors in het sociale domein en; 2. Kennis te nemen van de beoogde monitoringssystematiek en analyse. Hoogachtend, BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN IJSSELSTEIN, De secretaris, de burgemeester, J. van Delden mr. M.N. Kallen-Moren Overzicht bijlagen: -geen- -

8 Raadsbesluit blad : 8 van 8 De raad van de gemeente IJsselstein; Gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 28 april 2015, zaaknummer BESLUIT: 1. Kennis te nemen van de monitors in het sociale domein en; 2. Kennis te nemen van de beoogde monitoringssystematiek en analyse. Aldus besloten in de openbare vergadering van de raad van de gemeente IJsselstein, gehouden op 4 juni 2015 de griffier, de voorzitter, J.A.M. Kleene mr. M.N. Kallen-Moren

Zaaknummer : Datum: 28 april 2015 Programma : Jeugd, Wmo en Inkomen Blad : 1 van 7

Zaaknummer : Datum: 28 april 2015 Programma : Jeugd, Wmo en Inkomen Blad : 1 van 7 BfeiÜhtliVii'rüi l i ' II c.. -.i... ^av:.m?^«^»j3i^..- Raadsvoorstel Gemeente IJsselstein agendapunt "7 Aan de raad van de gemeente Usselstein Zaaknummer : 145768 Datum: 28 april 2015 Programma : Jeugd,

Nadere informatie

Raadsvoorstel agendapunt

Raadsvoorstel agendapunt Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer : 83380 Datum : 23 september 2014 Programma : Jeugd, Welzijn en Werk en Inkomen Blad : 1 van 5 Cluster : Samenleving Portefeuillehouder:

Nadere informatie

Raadsvoorstel agendapunt

Raadsvoorstel agendapunt Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer : 116279 Datum : 3 februari 2015 Programma : Economie, werk en inkomen Blad : 1 van 5 Cluster : Samenleving Portefeuillehouder:

Nadere informatie

Raadsvoorstel agendapunt

Raadsvoorstel agendapunt Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Datum Zaaknummer : 98220 Programma : Economie, werk en inkomen Cluster : Samenleving Portefeuillehouder: dhr. V.G.M. van den Berg Informatie

Nadere informatie

Raadsvoorstel agendapunt

Raadsvoorstel agendapunt Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer : 98220 Datum: 18 november 2014 Programma : Economie, werk en inkomen Blad: 1 van 5 Cluster : Samenleving Portefeuillehouder:

Nadere informatie

Advies: Uw college wordt geadviseerd het financieel overzicht jeugd 2015 vast te stellen en de raadsinformatiebrief aan te bieden aan de raad.

Advies: Uw college wordt geadviseerd het financieel overzicht jeugd 2015 vast te stellen en de raadsinformatiebrief aan te bieden aan de raad. VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & RAADSINFORMATIEBRIEF Van: A.H. Witteveen Tel nr: Nummer: 16A.00997 Datum: 11 oktober 2016 Team: Sociaal beleid Tekenstukken: Ja Bijlagen: 1 Afschrift aan: Bernd

Nadere informatie

Raadsvoorstel agendapunt

Raadsvoorstel agendapunt Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer : 157518 Datum: 1 juni 2015 Programma : Sport Blad: 1 van 5 Cluster : Samenleving Portefeuillehouder: mw. M.J.T.G. van Beurkering-Huijbregts

Nadere informatie

Onderwerp Zienswijze ontwerpbegroting 2018 en voorlopige jaarrekening 2016 PAUW Bedrijven

Onderwerp Zienswijze ontwerpbegroting 2018 en voorlopige jaarrekening 2016 PAUW Bedrijven Raadsvoorstel Gemeente IJsselstein agendapunt 15 Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer : 447274 Datum: Programma : Wmo, Jeugd, W&l Blad : Commissie : Samenleving Portefeuillehouder: mw. M.J.T.G.

Nadere informatie

IJsselstein. Raadsvoorstel. agendapunt I. Aan de raad van de gemeente IJsselstein. Zaaknummer Programma Regie

IJsselstein. Raadsvoorstel. agendapunt I. Aan de raad van de gemeente IJsselstein. Zaaknummer Programma Regie Raadsvoorstel Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer 523493 Programma Regie Commissie : Samenleving Portefeuillehouder: dhr. drs. A M. de Regt Informatie bij : L. Kamphaus E-mail/tel.nr. :

Nadere informatie

Raadsvoorstel. agendapunt. ^ - _ Gemeente **} Usselstein. Aan de raad van de gemeente Usselstein

Raadsvoorstel. agendapunt. ^ - _ Gemeente **} Usselstein. Aan de raad van de gemeente Usselstein Raadsvoorstel ^ - _ Gemeente **} Usselstein agendapunt Aan de raad van de gemeente Usselstein Zaaknummer 157806 Datum: 1 juni 2015 Programma Bestuur, organisatie en dekkingsmiddelen Blad : 1 van 3 Cluster

Nadere informatie

Raadsvoorstel agendapunt

Raadsvoorstel agendapunt Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer : 81014 Datum : 30 september 2014 Programma : Economie, werk en inkomen Blad : 1 van 8 Cluster : Samenleving Portefeuillehouder:

Nadere informatie

Raadsvoorstel agendapunt

Raadsvoorstel agendapunt Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer : 409196 Datum : 31 januari 2017 Programma : 5. Inkomen jeugd en WMo Blad : 1 van 5 Cluster : Samenleving Portefeuillehouder:

Nadere informatie

Raadsvoorstel. agendapunt. Aan de raad van de gemeente IJsselstein. Onderwerp Plan van aanpak samenwerking Montfoort - IJsselstein

Raadsvoorstel. agendapunt. Aan de raad van de gemeente IJsselstein. Onderwerp Plan van aanpak samenwerking Montfoort - IJsselstein Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Raadsstuknummer : 2012/12187 Datum : 24 april 2012 Programma : Bestuur Blad : 1 van 7 Cluster : Bestuur Portefeuillehouder: dhr. drs. P.C.

Nadere informatie

Artikel 34 In dit artikel zijn nu alle nevenactiviteiten bij agrarische bedrijven geregeld. Er staan geen verwijzingen naar andere bestemmingen in.

Artikel 34 In dit artikel zijn nu alle nevenactiviteiten bij agrarische bedrijven geregeld. Er staan geen verwijzingen naar andere bestemmingen in. Raadsvoorstel ^ _ Gemeente w e III K B tl l K Usselstein Aan de raad van de gemeente Usselstein Zaaknummer "142784 Programma : Woon- en leefomgeving Cluster : Ruimte Portefeuillehouder: dhr. H.C.V. Veldhuijsen

Nadere informatie

Raadsvoorstel agendapunt

Raadsvoorstel agendapunt Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer : 65537 Datum : 8 juli 2014 Programma : bestuur Blad : 1 van 6 Cluster : Bestuur Portefeuillehouder: dhr. H.C.V. Veldhuijsen

Nadere informatie

B. Discussie Oud voor nieuw beleid kan gekoppeld worden aan de beleidsevaluatie;

B. Discussie Oud voor nieuw beleid kan gekoppeld worden aan de beleidsevaluatie; Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer : 20531 Datum : 26 november 2013 Programma : Alle programma's Blad : 1 van 5 Cluster : Bestuur Portefeuillehouder: dhr. R. de

Nadere informatie

Raadsvoorstel agendapunt

Raadsvoorstel agendapunt Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer : 286734 Datum : 25 april 2016 Programma : Wmo, Jeugd, W&I Blad : 1 van 6 Cluster : Samenleving Portefeuillehouder: mw. M.J.T.G.

Nadere informatie

B. Discussie Oud voor nieuw beleid kan gekoppeld worden aan de beleidsevaluatie;

B. Discussie Oud voor nieuw beleid kan gekoppeld worden aan de beleidsevaluatie; Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer : 20531 Datum : 26 november 2013 Programma : Alle programma's Blad : 1 van 5 Cluster : Bestuur Portefeuillehouder: dhr. R. de

Nadere informatie

Raadsvoorstel agendapunt

Raadsvoorstel agendapunt Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer : 250089 Datum : 2 februari 2016 Programma : Strategie Blad : 1 van 5 Cluster : Ruimte Portefeuillehouder: dhr. V.G.M. van den

Nadere informatie

Raadsvoorstel agendapunt

Raadsvoorstel agendapunt Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer : 376480 Datum : 8 november 2016 Programma : Onderwijs, sport en cultuur Blad : 1 van 5 Cluster : Samenleving Portefeuillehouder:

Nadere informatie

1. Argumenten De Kadernota 2018 formuleert, naast de financiële en bedrijfsvoering uitgangspunten, ook een meerjarige toekomstvisie.

1. Argumenten De Kadernota 2018 formuleert, naast de financiële en bedrijfsvoering uitgangspunten, ook een meerjarige toekomstvisie. Raadsvoorstel Gemeente IJsselstein agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer : 405982 Programma : Inkomen, jeugd en wmo Cluster : Samenleving Portefeuillehouder: mw. M.J.T.G. van Beurkering-Huijbregts

Nadere informatie

Raadsvoorstel agendapunt

Raadsvoorstel agendapunt Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer : 135042 Datum : 31 maart 2015 Programma : Mobiliteit Blad : 1 van 5 Cluster : Ruimte Portefeuillehouder: dhr. H.C.V. Veldhuijsen

Nadere informatie

Raadsvoorstel agendapunt

Raadsvoorstel agendapunt Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Raadsstuknummer : 2011/21892 Datum : 16 augustus 2011 Programma : Bestuur en Organisatie Blad : 1 van 6 Cluster : Bestuur Portefeuillehouder:

Nadere informatie

Raadsvoorstel agendapunt

Raadsvoorstel agendapunt Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer : 202834 Datum : 17 november 2015 Programma : Strategie Blad : 1 van 5 Cluster : Ruimte Portefeuillehouder: dhr. V.G.M. van den

Nadere informatie

Raadsvoorstel agendapunt

Raadsvoorstel agendapunt Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Raadsstuknummer : 2013/11979 Datum : 3 juni 2013 Programma : Economie, Werk en Inkomen Blad : 1 van 6 Cluster : Samenleving Portefeuillehouder

Nadere informatie

IJsselstein. Raadsvoorstel. agendapunt. Aan de raad van de gemeente IJsselstein

IJsselstein. Raadsvoorstel. agendapunt. Aan de raad van de gemeente IJsselstein Raadsvoorstel U C H( C C» I. 6 IJsselstein agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer Programma Commissie Portefeuillehouder: Informatie bij : E-mail/tel.nr. : Evaluatiedatum : 358639

Nadere informatie

Raadsvoorstel agendapunt

Raadsvoorstel agendapunt Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer : 61265 Datum : 10 juni 2014 Programma : Alle programma's Blad : 1 van 5 Cluster : Bestuur Portefeuillehouder: dhr. H.C.V. Veldhuijsen

Nadere informatie

Raadsvoorstel agendapunt

Raadsvoorstel agendapunt Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer : 489473 Datum : 10 oktober 2017 Programma : Alle Blad : 1 van 6 Commissie : Bestuur Portefeuillehouder: mr. P.J.M. van Domburg

Nadere informatie

Datum Forum vergadering : 26 oktober 2017 Zaaknummer : Datum Raadsvergadering : 6 november 2017

Datum Forum vergadering : 26 oktober 2017 Zaaknummer : Datum Raadsvergadering : 6 november 2017 ( ( vt RAADSVOORSTEL ter besluitvorming in de raad Datum Forum vergadering : 26 oktober 2017 Zaaknummer : 484233 Datum Raadsvergadering : 6 november 2017 Portefeuillehouder Verantwoordelijk MT-lid Evaluatiedatum:

Nadere informatie

Raadsvoorstel agendapunt

Raadsvoorstel agendapunt Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer : 193184 Datum : 17 november 2015 Programma : Woon en leefomgeving Blad : 1 van 5 Cluster : Ruimte Portefeuillehouder: dhr. H.C.V.

Nadere informatie

Raadsvoorstel agendapunt

Raadsvoorstel agendapunt Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer : 59172 Datum : 10 juni 2014 Programma : Welzijn Volksgezondheid Blad : 1 van 5 Cluster : Samenleving Portefeuillehouder: mw.

Nadere informatie

Raadsvoorstel. agendapunt. Aan de raad van de gemeente IJsselstein. Onderwerp Eindrapportage risicovoller ramen ('Keuzes maken')

Raadsvoorstel. agendapunt. Aan de raad van de gemeente IJsselstein. Onderwerp Eindrapportage risicovoller ramen ('Keuzes maken') Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Raadsstuknummer : 2012/14240 Datum : 29 mei 2012 Programma : Diverse programma s Blad : 1 van 5 Cluster : Bestuur Portefeuillehouder: dhr.

Nadere informatie

Samenleving, Bestuur en Ruimte

Samenleving, Bestuur en Ruimte Agendapunt 6 Aan de raad van de gemeente IJsselstein Raadsstuknummer: 2010/31770 Datum: 21 september 2010 programma: Blad: 1 van 5 cluster: Samenleving, Bestuur en Ruimte portefeuillehouder: R.G. de Vries

Nadere informatie

Raadsstuk. Onderwerp: transitie sociaal domein: beleidskader beschermd wonen BBV nr: 2014/ Inleiding. Het transitieproces sociaal domein

Raadsstuk. Onderwerp: transitie sociaal domein: beleidskader beschermd wonen BBV nr: 2014/ Inleiding. Het transitieproces sociaal domein Raadsstuk Onderwerp: transitie sociaal domein: beleidskader beschermd wonen BBV nr: 2014/271414 1. Inleiding Het transitieproces sociaal domein De raad heeft vanaf 2012 de kaders voor de transitie van

Nadere informatie

Raadsvoorstel agendapunt

Raadsvoorstel agendapunt Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer : 274625 Datum : 31 mei 2016 Programma : Mobiliteit Blad : 1 van 5 Cluster : Ruimte Portefeuillehouder: dhr. H.C.V. Veldhuijsen

Nadere informatie

Raadsvoorstel. agendapunt. Aan de raad van de gemeente IJsselstein. Onderwerp Herinrichting Sportpark IJsseloever

Raadsvoorstel. agendapunt. Aan de raad van de gemeente IJsselstein. Onderwerp Herinrichting Sportpark IJsseloever Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Raadsstuknummer : 2012/14114 Datum : 19 juni 2012 Programma : Sport Blad : 1 van 5 Cluster : Samenleving Portefeuillehouder: mw. M. van

Nadere informatie

Raadsbesluit blad : 1 van 5

Raadsbesluit blad : 1 van 5 Raadsbesluit blad : 1 van 5 Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer : 76063 Datum : 2 september 2014 Programma : Onderwijs Blad : 1 van 5 Cluster : Samenleving Portefeuillehouder: mw. M.J.T.G.

Nadere informatie

Onderwerp Vaststellen nieuwe Verordening leerlingenvervoer 2010 en intrekken huidige Verordening leerlingenvervoer 2004.

Onderwerp Vaststellen nieuwe Verordening leerlingenvervoer 2010 en intrekken huidige Verordening leerlingenvervoer 2004. Gemeente +ZI IJsselstein Agendapunt 12 Aan de raad van de gemeente IJsselstein Raadsstuknummer: 2010/392 ^1 f 4 S programma: Onderwijs cluster: Samenleving portefeuillehouder: Mevr. M.J.T.G. van BeukeHng-Huijbregts

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp Uitgangspunten transitiearrangementen jeugd. Aan de raad,

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp Uitgangspunten transitiearrangementen jeugd. Aan de raad, RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 07-11-2013 13-089 Onderwerp Uitgangspunten transitiearrangementen jeugd Aan de raad, Onderwerp Uitgangspunten transitiearrangementen jeugd 1. De uitgangspunten voor

Nadere informatie

Raadsvoorstel agendapunt

Raadsvoorstel agendapunt Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer : 57187 Datum : 3 juni 2014 Programma : Blad : 1 van 7 Cluster : Samenleving Portefeuillehouder: mw. M. van Beukering-Huijbregts

Nadere informatie

Raadsvoorstel agendapunt

Raadsvoorstel agendapunt Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer : 284906 Datum : 25 april 2016 Programma : Wonen en ruimte Blad : 1 van 6 Cluster : Ruimte Portefeuillehouder: dhr. V.G.M. van

Nadere informatie

Raadsvoorstel agendapunt

Raadsvoorstel agendapunt Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer : 75604 Datum : 28-10-2014 Programma : Bestuur, Organisatie en Dekkingsmiddelen Blad : 1 van 5 Cluster : Bestuur Portefeuillehouder:

Nadere informatie

Raadsvoorstel agendapunt

Raadsvoorstel agendapunt Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer : 342204 Datum : 23 augustus 2016 Programma : Bedrijfsvoering Blad : 1 van 5 Cluster : Bestuur Portefeuillehouder: dhr. H.C.V.

Nadere informatie

Oplegvel. 1. Onderwerp Monitoring Jeugdhulp Holland Rijnland. 2. Rol van het samenwerkingsorgaan Holland Rijnland

Oplegvel. 1. Onderwerp Monitoring Jeugdhulp Holland Rijnland. 2. Rol van het samenwerkingsorgaan Holland Rijnland Oplegvel 1. Onderwerp Monitoring Jeugdhulp Holland Rijnland 2. Rol van het samenwerkingsorgaan Holland Rijnland Basistaak Efficiencytaak Platformtaak volgens Dagelijks Bestuur Platformtaak volgens gemeente

Nadere informatie

Raadsvoorstel agendapunt

Raadsvoorstel agendapunt Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer : 284467 Datum : 25 april 2016 Programma : Blad : 1 van 5 Cluster : Samenleving Portefeuillehouder: mw. M.J.T.G. van Beukering-Huijbregts

Nadere informatie

: dhr. J.L.M. Vlaar : M. van Dam

: dhr. J.L.M. Vlaar : M. van Dam RAADSVOORSTEL ter besluitvorming in de raad Datum Forum vergadering : 29 november 2016 Zaaknummer : 368266 Datum Raadsvergadering : 12 december 2016 Portefeuillehouder Verantwoordelijk MT-lid Evaluatiedatum:

Nadere informatie

Regionale koers beschermd wonen en maatschappelijke opvang U16 gemeenten

Regionale koers beschermd wonen en maatschappelijke opvang U16 gemeenten Raadsvoorstel Voorstelnummer: 2017-084 Houten, 28 november 2017 Onderwerp: Regionale koers beschermd wonen en maatschappelijke opvang U16 gemeenten Beslispunten: 1. De regionale koers maatschappelijke

Nadere informatie

16 november 2010/35607 Datum :

16 november 2010/35607 Datum : Agendapunt 16 Aan de raad van de gemeente IJsselstein Raadsstuknummer 16 november 2010/35607 Datum : : 2010 Programma : Welzijn Blad : 1 van 8 Cluster : Samenleving Portefeuillehouder mw. M. van Beukering-Huijbregts

Nadere informatie

Raadsvoorstel agendapunt

Raadsvoorstel agendapunt Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Raadsstuknummer : 2011/08049 Datum : 21 juni 2011 Programma : Ruimtelijke ordening, volkshuisvesting en milieu Blad : 1 van 5 Cluster :

Nadere informatie

Raadsvoorstel agendapunt

Raadsvoorstel agendapunt Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer : 49727 Datum : 10-06-2014 Programma : Strategie Blad : 1 van 5 Cluster : Ruimte Portefeuillehouder: dhr. V. van den Berg Informatie

Nadere informatie

Onderwerp Aanwijzing (plaatsvervangend) vertegenwoordigers in gemeenschappelijke regelingen.

Onderwerp Aanwijzing (plaatsvervangend) vertegenwoordigers in gemeenschappelijke regelingen. Raadsvoorstel W C f(«c G II l C IJsselstein agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer : 432167 Programma : Bestuur en organisatie Cluster : Bestuur Portefeuillehouder: mr. P.J.M. van

Nadere informatie

Monitoring Sociaal Domein Besturen en Beheersen

Monitoring Sociaal Domein Besturen en Beheersen Monitoring Sociaal Domein Besturen en Beheersen Bart van Oort 99-3 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1: Inleiding... 3 Hoofdstuk 2: Huidige situatie... 4 Hoofdstuk 3: Wat willen we?... 5 3.1 Besturingsniveaus...

Nadere informatie

IJsselstein. Raadsvoorstel. agendapunt. Aan de raad van de gemeente IJsselstein

IJsselstein. Raadsvoorstel. agendapunt. Aan de raad van de gemeente IJsselstein Raadsvoorstel Gemeente IJsselstein agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer : 579681 Datum 25 september 2018 Programma : Onderwijs, Cultuur en Sport Blad : 1 van 5 Commissie : Samenleving

Nadere informatie

Er is voldaan aan de verplichting in de Jeugdwet om een beleidsplan en een verordening vast te stellen.

Er is voldaan aan de verplichting in de Jeugdwet om een beleidsplan en een verordening vast te stellen. Datum: 28-10-14 Onderwerp Beleidsplan jeugd en verordening jeugdhulp Status Besluitvormend Voorstel 1. het regionale beleidsplan jeugd vast te stellen 2. het lokale beleidsplan jeugd gemeente Boxtel 2015

Nadere informatie

Informatie van het college van burgemeester en wethouders aan de gemeenteraad

Informatie van het college van burgemeester en wethouders aan de gemeenteraad RAADSBERICHT Informatie van het college van burgemeester en wethouders aan de gemeenteraad Nummer : -40 Datum : 22 september Onderwerp : Inkoop en solidariteit jeugdhulp 2016 en 2017 Bijlagen : Steller

Nadere informatie

Onderwerp Gemeentegarantie IJsselsteinse Stichting Sportfaciliteiten (IJSS) voor realisatie nieuw clubgebouw

Onderwerp Gemeentegarantie IJsselsteinse Stichting Sportfaciliteiten (IJSS) voor realisatie nieuw clubgebouw Raadsvoorstel Gemeente IJsselstein agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer : 421082 Programma : Sport Cluster : Samenleving Portefeuillehouder: mw. M.J.T.G. van Beukering-Huijbregts

Nadere informatie

Presentatie Monitoring. Ontwikkelrichting monitoring en eerste (voorlopige) cijfers

Presentatie Monitoring. Ontwikkelrichting monitoring en eerste (voorlopige) cijfers Presentatie Monitoring Ontwikkelrichting monitoring en eerste (voorlopige) cijfers Commissie Sociaal Domein, 28 april 2015 Programma 1. Doel van de presentatie 2. Wat moeten we tot stand brengen 3. Drie

Nadere informatie

Onderwerp Toetreding tot Gemeenschappelijke Regeling Reinigingsbedrijf Midden Nederland (GR RMN).

Onderwerp Toetreding tot Gemeenschappelijke Regeling Reinigingsbedrijf Midden Nederland (GR RMN). Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Raadsstuknummer : 2012/14443 Datum : 29 mei 2012 Programma : Blad : 1 van 5 Cluster : Ruimte Portefeuillehouder: dhr. T. de Jong Informatie

Nadere informatie

Agendapunt. Op grond van artikel 192 van de gemeentewet is de raad het bevoegd orgaan om de begroting tussentijds te wijzigen.

Agendapunt. Op grond van artikel 192 van de gemeentewet is de raad het bevoegd orgaan om de begroting tussentijds te wijzigen. RAADSVOORSTEL Agendapunt Raad 27 oktober 2016 Afdeling Middelen Voorstel nummer 2016.00077 Datum 27 september 2016 Onderwerp Tweede bestuursrapportage 2016 Programma Alle begrotingsprogramma's Inlichtingen

Nadere informatie

Raadsvergadering. 12 mei

Raadsvergadering. 12 mei RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 12 mei 2016 16-021 Onderwerp Risicodeling jeugdhulp regio Zuid Oost Utrecht 2015 en 2016 Aan de raad, Onderwerp Risicodeling jeugdhulp regio Zuid Oost Utrecht 2015

Nadere informatie

IJsselstein. Raadsvoorstel. agendapunt. Aan de raad van de gemeente IJsselstein

IJsselstein. Raadsvoorstel. agendapunt. Aan de raad van de gemeente IJsselstein Raadsvoorstel Gemeente IJsselstein agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer : 493229 Datum: 28 november 2017 Programma : 4. Onderwijs, sport en cultuur Blad : 1 van 5 Commissie : Samenleving

Nadere informatie

Onderwerp Klachtenregeling sociaal domein

Onderwerp Klachtenregeling sociaal domein Portefeuillehouder Broekhuizen Datum collegebesluit 22 november 2016 Opsteller Margo Roelofs Registratie Agendapunt Onderwerp Klachtenregeling sociaal domein Voorstel 1. Instemmen met de maatregelen voor

Nadere informatie

Raadsvoorstel agendapunt

Raadsvoorstel agendapunt Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer : 285035 Datum : 25 april 2016 Programma : Woon -en leefomgeving Blad : 1 van 1 Cluster : Ruimte Portefeuillehouder: dhr. V.G.M.

Nadere informatie

Het advies is om kennis te nemen van de begrotingswijziging en geen zienswijze in te dienen.

Het advies is om kennis te nemen van de begrotingswijziging en geen zienswijze in te dienen. Raadsvoorstel Gemeente IJsselstein agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer 595820 Programma 5 Commissie : Samenleving Portefeuillehouder: B.J.A. Roks Informatie bij M. van Herwijnen

Nadere informatie

Raadsvoorstel. agendapunt. Aan de raad van de gemeente IJsselstein

Raadsvoorstel. agendapunt. Aan de raad van de gemeente IJsselstein Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Raadsstuknummer : 2013/10489 Datum : 3 juni 2013 Programma : Economie, werk en inkomen Blad : 1 van 5 Cluster : Samenleving Portefeuillehouder

Nadere informatie

IJsselstein. Raadsvoorstel. agendapunt. Aan de raad van de gemeente IJsselstein. : 4 juli 2017 Blad. : 1 van 5

IJsselstein. Raadsvoorstel. agendapunt. Aan de raad van de gemeente IJsselstein. : 4 juli 2017 Blad. : 1 van 5 Raadsvoorstel Gemeente IJsselstein agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Datum Zaaknummer : 460565 Programma : Ruimte en samenleving Commissie : Ruimte Portefeuillehouder: dhr. V.G.M. van

Nadere informatie

Raadsvoorstel agendapunt

Raadsvoorstel agendapunt Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer : 248712 Datum : 2 februari 2016 Programma : Strategie Blad : 1 van 5 Cluster : Bestuur Portefeuillehouder: mr. P.J.M. van Domburg

Nadere informatie

+Z} IJsselstein. Raadsvoorstel. Agendapunt 19. r Aan de raad van de gemeente IJsselstein. Inleiding

+Z} IJsselstein. Raadsvoorstel. Agendapunt 19. r Aan de raad van de gemeente IJsselstein. Inleiding ^ "* _ Gemeente +Z} IJsselstein Agendapunt 19 r Aan de raad van de gemeente IJsselstein Raadsstuknummer: 2010/12186 Datum: 12 januari 2010 programma: Bestuur en organisatie Blad: 1 van 6 cluster: BeStUUr

Nadere informatie

Onderwerp Voorstel tot het instemmen met de evaluatie nota Plan van aanpak transformatie jeugdhulp

Onderwerp Voorstel tot het instemmen met de evaluatie nota Plan van aanpak transformatie jeugdhulp Aan de raad van de gemeente Olst-Wijhe. Raadsvergadering d.d. Agendapunt Opiniërend besproken d.d. Portefeuillehouder 19 november 2018 9 n.v.t. wethouder M. Blind Zaaknummer 9820-2018 Datum B&W-besluit

Nadere informatie

Gemeente DeBft. Onderwerp : tussentijdse rapportage Meerjarenprogramma Grondontwikkeling

Gemeente DeBft. Onderwerp : tussentijdse rapportage Meerjarenprogramma Grondontwikkeling Gemeente DeBft Raadsvoorstel Aan de gemeenteraad Van Pfh. Steller tel.nr. e-mail Programma college van B&W 06-10-2009 R. Vuijk A.P. de Visser 2235 bdvisser@delft.nl Ontwikkeling Grond & Vastgoed 1027176

Nadere informatie

raadsvergadering: 1 juli 2015 Vaststellen Technische begrotingswijziging Sociaal Domein

raadsvergadering: 1 juli 2015 Vaststellen Technische begrotingswijziging Sociaal Domein RAADSVOORSTEL raadsvergadering: 1 juli 2015 onderwerp: Vaststellen Technische begrotingswijziging Sociaal Domein bijlage: ontwerp-besluit datum: gemeenteblad I nr.: agenda nr.: Aan de gemeenteraad, 1.

Nadere informatie

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG > Retouradres Postbus 20350 2500 EJ Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Bezoekadres: Parnassusplein 5 2511 VX Den Haag T 070 340 79 11 F 070 340

Nadere informatie

Raadsvoorstel agendapunt

Raadsvoorstel agendapunt Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer : 61875 Datum : 10 juni 2014 Programma : Woon en leefomgeving Blad : 1 van 6 Cluster : Ruimte Portefeuillehouder: dhr. H.C.V.

Nadere informatie

Budget Jeugdhulp Holland Rijnland 2016 en Tijdelijk Fonds Jeugdhulp Holland Rijnland

Budget Jeugdhulp Holland Rijnland 2016 en Tijdelijk Fonds Jeugdhulp Holland Rijnland Ra ad sv oorstel Raadsvoorstel Budget Jeugdhulp Holland Rijnland 2016 en Tijdelijk Fonds Jeugdhulp Holland Rijnland doel: aan: besluitvormend de raad van de gemeente Teylingen zaaknummer: 168795 datum

Nadere informatie

+ZI IJsselstein. Raadsvoorstel. agendapunt. 2012/00443 Mobiliteit Ruimte dhr. T. de Jong A. van Koolwijk

+ZI IJsselstein. Raadsvoorstel. agendapunt. 2012/00443 Mobiliteit Ruimte dhr. T. de Jong A. van Koolwijk Raadsvoorstel ^ \J Gemeente K lit C C II L C +ZI IJsselstein Aan de raad van de gemeente IJsselstein agendapunt 3 Raadsstuknummer Programma Cluster Portefeuillehouder: Informatie bij E-mail/tel. nr. 2012/00443

Nadere informatie

VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD

VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD Onderwerp: Beleidsplan jeugdhulp lokaal Registratienummer: 00531755 Op voorstel B&W d.d.: 18-11-2014 Datum vergadering: 27-01-2015 Portefeuillehouder: M. Schlösser Rol gemeenteraad:

Nadere informatie

Voorstel aan college b&w van Landsmeer

Voorstel aan college b&w van Landsmeer STATUS: Voorstel aan college b&w van Landsmeer B&W vergadering: 20 mei 2014 Nr. Agendapunt: Portefeuillehouder: C. Hienkens Onderwerp: Inkoopdocument Jeugdzorg Wmo/AWBZ Afdeling : Sociaal Domein Ambtenaar

Nadere informatie

Raadsvoorstel OP.09A

Raadsvoorstel OP.09A Raadsvoorstel OP.09A Vergadering: : 20 december 2016 Agendanummer : Opiniërende vergadering : 6 december 2016 Portefeuillehouder : C.J. Schreuders Onderwerp : aanpassen Eigen bijdragen Wmo Aan de raad,

Nadere informatie

Reactie op advies Platform Samenleving IJsselstein op ceo Jeugd over zaaknummer augustus 2018 blad 1 van D.A.

Reactie op advies Platform Samenleving IJsselstein op ceo Jeugd over zaaknummer augustus 2018 blad 1 van D.A. Gemeente IJsselstein postadres Postbus 26, 3400 AA IJsselstein bezoekadres Overtoom 1 3401 BK IJsselstein Platform Samenleving IJsselstein t 14 030 f 030 6884350 e info@ijsselstein.nl betreft uw kenmerk

Nadere informatie

Het college van burgemeester en wethouders geeft in zijn reactie aan de conclusies van de rekenkamer te herkennen.

Het college van burgemeester en wethouders geeft in zijn reactie aan de conclusies van de rekenkamer te herkennen. tekst raadsvoorstel Inleiding Vanaf januari 2015 (met de invoering van de nieuwe jeugdwet) worden de gemeenten verantwoordelijk voor alle ondersteuning, hulp en zorg aan kinderen, jongeren en opvoeders.

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Geachte raad,

Raadsvoorstel. Geachte raad, Raadsvoorstel Nummer: 165140 Behandeld door: J. van Dijk Agendapunt: 27 juni 2017 Onderwerp: Voorlopige voorkeur uitvoeringsvariant Participatiewet Geachte raad, Samenvatting: In opdracht van het algemeen

Nadere informatie

GEMEENTE SCHERPENZEEL

GEMEENTE SCHERPENZEEL GEMEENTE SCHERPENZEEL Raadsvoorstel Datum voorstel : 27 januari 2015 Raadsvergadering : 5 maart 2015 Agendapunt : Bijlage(n) : Geen Kenmerk : Portefeuille : wethouder H.J.C. Vreeswijk Behandeld door: Naam

Nadere informatie

BELEIDSKADER SOCIAAL DOMEIN (NIEUWE WMO EN JEUGDWET)

BELEIDSKADER SOCIAAL DOMEIN (NIEUWE WMO EN JEUGDWET) BOB 14/001 BELEIDSKADER SOCIAAL DOMEIN (NIEUWE WMO EN JEUGDWET) Aan de raad, Voorgeschiedenis / aanleiding Per 1 januari 2015 worden de volgende taken vanuit het rijk naar de gemeenten gedecentraliseerd:

Nadere informatie

Onderwerp De bouw van een dierenuitvaartcentrum aan de Oude Utrechtseweg 1, de afgifte van een verklaring van geen bedenkingen

Onderwerp De bouw van een dierenuitvaartcentrum aan de Oude Utrechtseweg 1, de afgifte van een verklaring van geen bedenkingen Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Raadsstuknummer : 21353 Datum : 26 november 2013 Programma : Blad : 1 van 5 Cluster : Ruimte Portefeuillehouder: dhr. R. de Vries Informatie

Nadere informatie

Raadsvergadering. Onderwerp Regionaal beleidskader transitie jeugd Zuidoost Utrecht en Lokaal beleidsplan jeugdhulp

Raadsvergadering. Onderwerp Regionaal beleidskader transitie jeugd Zuidoost Utrecht en Lokaal beleidsplan jeugdhulp RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 13 maart 2014 14-013 Onderwerp Regionaal beleidskader transitie jeugd Zuidoost Utrecht 2014-2018 en Lokaal beleidsplan jeugdhulp Aan de raad, Onderwerp Regionaal beleidskader

Nadere informatie

Raadsvoorstel agendapunt

Raadsvoorstel agendapunt Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Raadsstuknummer : 2013/05778 Datum : 16 april 2013 Programma : Onderwijs Blad : 1 van 6 Cluster : Samenleving Portefeuillehouder : mw. M.

Nadere informatie

Informele raadsbijeenkomst over de risico s van de 3 decentralisaties in het sociaal domein. Heerenveen, 17 oktober 2013

Informele raadsbijeenkomst over de risico s van de 3 decentralisaties in het sociaal domein. Heerenveen, 17 oktober 2013 Informele raadsbijeenkomst over de risico s van de 3 decentralisaties in het sociaal domein Heerenveen, 17 oktober 2013 Programma over risico s 3D s - Welkom. Door Frederike Gossink. - Wat zijn risico

Nadere informatie

Raadsvoorstel agendapunt

Raadsvoorstel agendapunt Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer : 57286 Datum : 20 mei 2014 Programma : Woon -en leefomgeving Blad : 1 van 5 Cluster : Ruimte Portefeuillehouder: dhr. T. de

Nadere informatie

De leden van de raad van de gemeente Groningen te GRONINGEN

De leden van de raad van de gemeente Groningen te GRONINGEN Onderwerp Stand van zaken Monitor Sociaal Domein Steller S. Sadler De leden van de raad van de gemeente Groningen te GRONINGEN Telefoon 06-16955391 Bijlage(n) -- Ons kenmerk 6481021 Datum Uw brief van

Nadere informatie

Raadsvoorstel. agendapunt. Aan de raad van de gemeente IJsselstein. Onderwerp Herstel wateroverlast kunstgrasveld IJFC

Raadsvoorstel. agendapunt. Aan de raad van de gemeente IJsselstein. Onderwerp Herstel wateroverlast kunstgrasveld IJFC Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Raadsstuknummer : 2013/05959 Datum : 26 maart 2013 Programma : Sport Blad : 1 van 5 Cluster : Samenleving Portefeuillehouder : mw. M. van

Nadere informatie

Datum: Portefeuillehouders: De Graaf, Horst en Windhouwer

Datum: Portefeuillehouders: De Graaf, Horst en Windhouwer Raadsvoorstel Visie vernieuwing sociaal Domein Raadsnummer: 2013-069 Registratiekenmerk: Onderwerp: Visie op de vernieuwing van het sociaal domein in Nijkerk Korte inhoud: "Iedereen telt en doet mee" De

Nadere informatie

Samen voor mekaar. Beleidsplan sociaal domein Onderdeel 8 Informatievoorziening

Samen voor mekaar. Beleidsplan sociaal domein Onderdeel 8 Informatievoorziening Samen voor mekaar Beleidsplan sociaal domein 2015-2018 Onderdeel 8 Informatievoorziening Oldebroek, oktober 2014 8. Informatievoorziening De komst van nieuwe taken en budgetten naar de gemeente betekent

Nadere informatie

Aan de raad AGENDAPUNT NR Doetinchem, 13 december 2017 ALDUS VASTGESTELD 21 DECEMBER Regiovisie op het sociaal domein

Aan de raad AGENDAPUNT NR Doetinchem, 13 december 2017 ALDUS VASTGESTELD 21 DECEMBER Regiovisie op het sociaal domein Aan de raad AGENDAPUNT NR. 8.5 ALDUS VASTGESTELD 21 DECEMBER 2017 Regiovisie op het sociaal domein Te besluiten om: 1. De regionale visie op samenwerking in het sociaal domein, zoals beschreven in het

Nadere informatie

Raadsvoorstel Pagina 1 van 5

Raadsvoorstel Pagina 1 van 5 Raadsvoorstel Pagina 1 van 5 Aan de raad van de gemeente IJsselstein Raadsstuknummer : 2012/24233 Datum : 20 november 2012 Programma : Blad : 1 van 5 Cluster : Ruimte Portefeuillehouder : dhr. F. Cremer

Nadere informatie

Aan de raad AGENDAPUNT NR. 6. Doetinchem, 20 september 2018 ALDUS VASTGESTELD 27 SEPTEMBER Regionale visie op inkoop Sociaal Domein vanaf 2021

Aan de raad AGENDAPUNT NR. 6. Doetinchem, 20 september 2018 ALDUS VASTGESTELD 27 SEPTEMBER Regionale visie op inkoop Sociaal Domein vanaf 2021 Aan de raad AGENDAPUNT NR. 6 ALDUS VASTGESTELD 27 SEPTEMBER 2018 Regionale visie op inkoop Sociaal Domein vanaf 2021 Te besluiten om: In te stemmen met de regionale visie op inkoop voor het Sociaal Domein

Nadere informatie

64809 Woon- en leefomgeving Ruimte dhr. H.C.V. Veldhuijsen N.E.C. Versteegh n.versteeah@odru.nl/ 088 022 5123

64809 Woon- en leefomgeving Ruimte dhr. H.C.V. Veldhuijsen N.E.C. Versteegh n.versteeah@odru.nl/ 088 022 5123 Raadsvoorstel gs % Gcmcente *Zl IJsselstein agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer Programma Cluster Portefeuillehouder: Informatie bij E-mail/tel.nr. 64809 Woon- en leefomgeving

Nadere informatie