Geloof in de kracht van samen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Geloof in de kracht van samen"

Transcriptie

1 Geloof in de kracht van samen Kandidatenlijst Gemeenteraadsverkiezingen 2014 De eerste 10 kandidaten nader bekeken

2 KANDIDATENLIJST ChristenUnie SGP Nijkerk Pos. Naam Lftd m/v Kerk. Gem. Woonplaats 1. Hans Boer 46 m PKN / Grote Kerk Nijkerk 2. Hilbrand Rozema 42 m Geref. Vrijgem. Nijkerk 3. Marieke Doddema 36 v Geref. Vrijgem. Nijkerk 4. Wim Oosterwijk 45 m Geref. Gemeente Hoevelaken 5. Harke Dijksterhuis 38 m Geref. Vrijgem. Nijkerk 6. Hans Lok 39 m Hersteld Herv. Nijkerk 7. Jaco van Putten 40 m PKN / Grote Kerk Nijkerk 8. Bart Nitrauw 61 m Geref. Vrijgem. Nijkerk 9. Pieter den Oudsten 30 m Geref. Gemeente Nijkerk 10. Ilse Polhuijs 47 v Geref. Vrijgem. Nijkerk 11. Klaas Slager 32 m Hersteld Herv. Nijkerk 12. Stephan de Bruin 32 m PKN / Grote Kerk Nijkerk 13. Klaas Jelle Hakvoort 41 m Geref. Gemeente Hoevelaken 14. Marie Verheij 53 v Chr. Geref. Nijkerk 15. Wim Bast 68 m Geref. Gemeente Nijkerkerveen 16. Arjen Gerritsma 60 m Geref. Vrijgem. Nijkerk 17. Jan van Wezel 54 m PKN / Dorpskerk Hoevelaken 18. Jan Bolks 43 m Geref. Vrijgem. Nijkerk 19. Menno Aman 51 m PKN / Grote Kerk Nijkerk 20. Gerdiene Drost 27 v PKN / Kruispunt Nijkerk 21. Dick Cazant 28 m Hersteld Herv. Nijkerk 22. Cees Eveleens 42 m Geref. Vrijgem. Nijkerk 23. Rik Vreekamp 62 m PKN / Grote Kerk Nijkerk 24. Anneke Hensen 55 v Evang. Gemeente Nijkerk 25. Martin Schuurman 50 m Geref. Vrijgem. Nijkerk 26. Evert Nagel 63 m Chr. Geref. Nijkerk 27. Adriaan Goudswaard (Sr.) 71 m PKN / De Fontein Nijkerkerveen

3 HANS BOER Ik ben Hans Boer, geboren op 20 november 1967, getrouwd en met mijn vrouw en drie zoons woon ik in Nijkerk. In het dagelijkse leven ben ik werkzaam als Manager Mineraal bij een recyclingbedrijf. Als manager ben ik verantwoordelijk voor de diverse vestigingen in ons land die zich bezig houden met Puinrecycling, Grondreiniging, Storten en het beheer van de gesloten stortplaatsen. Dagelijks ben ik bezig om het afval wat in Nederland vrij komt zo veel mogelijk te hergebruiken. Het sluiten van de kringloop en zo de lineaire economie om te zetten naar een circulaire economie. Het raadswerk doe ik op dit moment 12 jaar. De eerste 8 jaar voornamelijk in de commissie Grondgebied, maar de laatste 4 jaar de commissie Welzijn. Hoewel verder van mijn dagelijkse praktijk heeft deze commissie mijn hart gewonnen. De zorg voor onze naaste, die nu zo actueel is door het overhevelen van de zorgtaken van het rijk naar de gemeentes, kan daar handen en voeten worden gegeven. Naast mijn gezin, een drukke baan en het raadslidmaatschap blijft er voor mij weinig tijd over voor hobby s, maar ik mag graag lezen, koken en klussen aan onze woning. HILBRAND ROZEMA Ik ben Hilbrand Rozema, 42 jaar, getrouwd met Gerry en samen hebben we drie kinderen. Ik ben lid van de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt in Nijkerk. Ik ben afgestudeerd in de economische en sociale geschiedenis. Daarna ben ik als docent begonnen in het voortgezet onderwijs. Ik ben onder meer zorgcoördinator en teamleider geweest, maar op dit moment werkzoekend. In mijn vrije tijd lees ik veel. Daarnaast doe ik aan hardlopen en fiets ik graag. De omgeving van Nijkerk is zeer afwisselend en biedt daar gelukkig heel veel mogelijkheden voor. Iets waar we zuinig op moeten zijn. Al meer dan 20 jaar ben ik politiek betrokken. Ik ben op meerdere plaatsen lid geweest van steunfracties en in Haarlem ook schaduwraadslid. Sinds 2010 ben ik raadslid en fractievoorzitter in Nijkerk. Gemeentepolitiek gaat over allerlei onderwerpen waar inwoners rechtstreeks mee te maken hebben. Dat geldt bijvoorbeeld voor de inrichting van de leefomgeving, maar ook voor het niveau van de voorzieningen. Dat blijft mij bijzonder boeien. Wat mij nu erg bezig houdt is de zorg, waar de gemeente straks in veel opzichten voor verantwoordelijk wordt. Het is van groot belang te zorgen dat inwoners de zorg en ondersteuning die ze nodig hebben, ook tijdig en op een passende manier krijgen. Vanuit mijn christen zijn wil ik daar graag in meedenken en meebeslissen, omdat ik denk dat de manier van samenleven zoals die ons in de Bijbel wordt voorgehouden en de richtlijnen die daarbij gegeven worden, goed is voor onze samenleving.

4 MARIEKE DODDEMA Ik ben Marieke Doddema, 36 jaar, getrouwd met Ewout en moeder van drie kinderen. Ik werk als interim intern begeleider op verschillende basisscholen. De afgelopen vier jaar heb ik met veel plezier de politieke draad weer opgepakt als raadslid. Ik maak deel uit van de commissie Grondgebied en heb me vooral bezig gehouden met wonen. Daarbij gaat het bijvoorbeeld om plannen voor nieuwbouw, maar ook om de toewijzing van sociale huurwoningen. Grondgebied is een commissie waar altijd veel reuring is en de agenda vol is. Ik heb er veel geleerd en het werk met plezier gedaan. Ik geniet vooral van het contact met inwoners. Als raadslid spreek je mensen die je anders niet zou tegenkomen. Het is mooi om de verhalen van al die verschillende mensen te horen en met wat ze vertellen aan de slag te gaan. We staan de komende jaren voor een enorme opgave. De gemeente krijgt veel extra taken en moet deze uitvoeren met minder geld. Het lijkt me een uitdaging juist nu christelijk-sociale politiek handen en voeten te geven. Om te bouwen aan een gemeenschap waarin voor iedereen een plek is en we om elkaar heen staan. Hiervoor hebben we de samenwerking met kerken en maatschappelijke organisaties hard nodig. De kernvragen zijn wat mij betreft: Hoe zorgen we ervoor dat geen Nijkerker buiten de boot valt? Hoe zorgen we ervoor dat de menselijke maat aanwezig blijft in de zorg en inwoners waar mogelijk de regie in handen kunnen houden? WIM OOSTERWIJK Ik ben Wim Oosterwijk, geboren op 12 mei 1968, opgegroeid in een dorp in de Alblasserwaard. Met mijn vrouw Evelien wonen we sinds 1992 met veel plezier in Hoevelaken; inmiddels hebben we drie kinderen. Na een studie economie ben ik gaan werken in de spoorsector in diverse functies: marktonderzoek, Europees beleid, duurzaamheid en overheidsrelaties. Vaak werkend op het snijvlak tussen overheid en bedrijfsleven. Hier ligt ook mijn belangstelling. Daarnaast heb ik me in deze jaren ingezet voor kerkelijk jeugdwerk, het bestuur van de kiesvereniging van de SGP en de laatste jaren als bestuurslid van een samenwerkingsverband van negen basisscholen. Vanuit deze ervaring hoop ik in de gemeenteraad bij te kunnen dragen aan een gemeentelijke samenleving waarin blijvende ruimte is voor identiteit, voor naastenliefde, voor efficiëntie en duurzaamheid. Werk, gezin en raadslidmaatschap zullen veel tijd vergen. Deze activiteiten vragen energie, maar geven het gelukkig ook. Daarnaast hou ik veel van klassieke muziek en probeer ik te leren piano spelen. Muziek geeft mij tegelijkertijd rust en energie.

5 HARKE DIJKSTERHUIS Ik ben Harke Dijksterhuis, in 1975 geboren in Uithuizermeeden, een klein dorp in het noordoosten van Groningen. Na omzwervingen via Wageningen (studie) en Kampen (studie van mijn vrouw) wonen we sinds 2005 met veel plezier in Nijkerk. Wij hebben drie kinderen in de leeftijd van 9, 7 en 4 jaar. In het dagelijks leven ben ik programmaleider bij de provincie Overijssel. In de afgelopen jaren mocht ik sturing geven aan een breed programma van provinciale uitvoeringsprojecten op het gebied van natuur, landbouw, water en recreatie. Ik vind het heel erg leuk om met een verscheidenheid aan mensen, vanuit verschillende belangen, tot een gemeenschappelijk gedragen resultaat te komen. Dat laatste was voor mij ook reden om 4 jaar geleden politiek actief te worden. Ik geloof dat God mensen heel veel verschillende talenten heeft gegeven. Ook in Nijkerk zie ik een enorme betrokkenheid op de lokale samenleving. Heel veel mensen die zich vrijwillig in willen zetten voor een vereniging, een evenement of iemand uit de buurt die hulp nodig heeft. Ik vind het een uitdaging om daar bij aan te sluiten en om samen, ieder vanuit zijn eigen overtuiging en belang, te proberen de wereld een klein stukje beter te maken. In de afgelopen 4 jaar ben ik met veel plezier lid geweest van de commissie Grondgebied, ik stel me dan ook graag voor een nieuwe termijn beschikbaar. Buiten de politiek en mijn werk vind ik het heerlijk om met mijn gezin bezig te zijn. De zaterdagochtenden langs het voetbalveld zijn echt ontspannend. Verder hou ik van wandelen, lezen en wielrennen. HANS LOK Ik ben Hans Lok, 38 jaar, opgegroeid in Doornspijk, en sinds ons trouwen wonen we in Nijkerk. We hebben 2 zoons gekregen. Ik werk bij Van Wijk Nederland BV in Lelystad, fabrikant van producten rond het laad- en losperron. Hier ben ik verantwoordelijk voor de productontwikkeling en de engineering. We zijn lid van de Hersteld Hervormde gemeente in Nijkerk. Ik heb een vrij brede interesse, variërend van de techniek tot de (Europese) geschiedenis en uiteraard ook politiek. Ook lees en reis ik graag. Al vroeg was ik geïnteresseerd in het politieke reilen en zeilen binnen de gemeente, maar ook erbuiten. Ook ben ik actief geweest voor SGP-jongeren. Toen we in Nijkerk terecht kwamen, werd ik op een gegeven moment gekozen als bestuurslid in de plaatselijke kiesvereniging. Na diverse gesprekken met onder andere raadsleden ben ik gaan nadenken over deelname aan onze fractie. Sinds najaar 2012 zit ik in de schaduwfractie. Ik vind het belangrijk dat het gevoerde beleid eerlijk en transparant is, het moet uit te leggen zijn aan de burgers, ook als er pijnlijke maatregelen genomen dienen te worden. De overheid moet voorwaarden scheppen voor een samenleving waarin de burgers hun eigen verantwoordelijkheid kunnen nemen, en overregulering tegengaan. Er dient uiteraard wel oog te zijn voor de kwetsbare groepen in onze samenleving, diegenen die geen eigen verantwoordelijkheid kunnen nemen.

6 JACO VAN PUTTEN Mijn naam is Jaco van Putten, ik ben 40 jaar en getrouwd met Marleen. Wij wonen met onze zoon Daan in Nijkerk. Mijn wortels liggen in Nijkerkerveen, die van mijn ouders in Hoevelaken. Kerkelijk ben ik actief binnen de PKN en maatschappelijk betrokken geweest bij de oprichting van het WMO-loket Stichting Sigma. De politiek is mij niet onbekend. Als Accountmanager Werkgelegenheid ben ik werkzaam bij de gemeente Ede op de afdeling Werk & Participatie. Het creëren en binnenhalen van werkgelegenheid voor mensen met een uitkering is mijn taak. De politiek is mijn tweede werkgever, regelmatig heb ik overleg en afstemming met wethouders en raadsleden. Neem je verantwoordelijkheid! In je gezin, op je werk, in de kerk en in de politiek? Christelijke politiek is juist in onze tijd zo belangrijk. We hebben elkaar nodig, samen vormen wij de samen-leving van Nijkerk. De gemeenteraad van Nijkerk moet verantwoorde beslissingen nemen en transparant omgaan met onze financiële middelen. Dit kan, volgens mij, door te beginnen met luisteren. Te luisteren naar burgers, ondernemers, organisaties en elkaar. Daar wil ik mij voor inzetten! Samen sterk voor werk! Burgers van Nijkerk die werkloos zijn of een afstand tot de arbeidsmarkt hebben, verdienen een kans op werk. Hiervoor hebben we meer maatschappelijk verantwoorde ondernemers nodig. Een gezond ondernemers- en vestigingsklimaat in onze gemeente is daarbij een voorwaarde. Daar wil ik mij voor inzetten! BART NITRAUW Samen met mijn vrouw (en aanvankelijk met onze vijf kinderen) woon ik al vanaf 1986 met veel plezier in Nijkerk. Ik ben 61 jaar en geniet het voorrecht een uitdagende baan te hebben als bestuurder van een jeugdzorginstelling. Er komt een enorme berg taken in het sociale domein op de gemeente af. De rijksoverheid heeft de verzorgingstaat opgebouwd, de gemeenten mogen de toenemende schaarste aan middelen eerlijk verdelen zodat niemand buiten de boot valt. Daar kun je cynisch van worden. Je kunt ook samen de schouders eronder zetten. Omdat ik uit overtuiging voor het laatste kies wil ik graag mijn kennis en ervaring met de zorg inzetten voor onze gemeente. Samenwerken is juist op dit terrein de enige strategie die werkt. Het is de uitdaging op dit terrein de burgers te laten ervaren dat de partijen niet voor eigen parochie preken maar de handen ineen slaan. Daar wil ik me graag voor inzetten.

7 PIETER DEN OUDSTEN Ik ben Pieter den Oudsten, 30 jaar, getrouwd met Francien en vader van een dochter. Ik ben geboren in Lelystad, vanaf 1991 verder opgegroeid in Ermelo. Na onze trouwdag zijn we ons gaan vestigen in de mooie stad Nijkerk. Inmiddels wonen we ruim 7 jaar in Nijkerk. In het dagelijks leven ben ik werkzaam als technisch tekenaar bij Jaro-Houtbouw te Elburg. Hier maken we houten woningen, chalets, garages en dergelijke op maat. Mijn politieke interesse is begonnen toen ik met mijn huidige vrouw in contact kwam. Haar vader was (en is nog steeds) een gedreven voorzitter van de SGP te Ermelo. We hebben daar met enkele andere jongeren een SGP-Jongeren vereniging opgestart: SGP jongeren Harderwijk-Ermelo-Putten.Toen we in Nijkerk gingen wonen is de politiek wat naar de achtergrond verdwenen. Toen het bestuur me eind 2011 vroeg of ik interesse had om in de Nijkerkse ChristenUnie-SGP fractie mee te gaan draaien, ben ik voorzichtig gaan snuffelen aan de Nijkerkse politiek. Vanaf die tijd volg ik de fractievergaderingen. Plaatselijke politiek is veel dichter bij huis dan het gebeuren in Den Haag, dat houdt het heel interessant. Graag wil ik m n steentje bijdragen aan de Nijkerkse samenleving door in de steunfractie de raadsleden van eerlijke informatie te voorzien, en zo te groeien in de politieke wereld van Nijkerk. Mijn grootste hobby is het bespelen van het orgel. Op zondag begeleid ik regelmatig de kerkdiensten van de gereformeerde gemeente te Nijkerk. Daarnaast ga ik graag vissen in Nijkerk en omgeving. ILSE POLHUIJS Ik ben Ilse Polhuijs, geboren eind jaren 60 in Ridderkerk. Aan het begin van de jaren zeventig ben ik in Nijkerk komen wonen omdat mijn vader aan de slag ging bij de Christelijke Agrarische School (het huidige Groenhorst College). Van die tijd ken ik Nijkerk als voornamelijk een agrarisch stadje. De geur van het veevoer rook je in het centrum en kwam vanuit het pand waarin tot voor kort het Museum Oud Nijkerk was gevestigd. In de voorbije jaren heb ik onze woonplaats zien uitgroeien tot een mooie gemeente met veel meer bedrijvigheid, waarvan ook Hoevelaken volwaardig deel uitmaakt. Ik heb in de afgelopen 4 jaren een bijdrage proberen te leveren aan het werk van de ChristenUnie-SGP fractie voor deze stad. Constructief kritisch meedenken over zaken die voor alle inwoners van Nijkerk van belang zijn. Ik ben onder de indruk van het belang dat er binnen onze fractie wordt gehecht aan een goed contact met de burger zonder dat daarbij het brede kader voor de inwoners uit het oog te verliezen. Vanaf maart 2014 wil ik daar ook op mijn manier een bijdrage aan leveren. In mijn dagelijkse werk ben ik momenteel werkzaam als locatiedirecteur binnen het gereformeerd basisonderwijs in Almere. Daarnaast ben ik werkzaam als supervisor en coach en trainster/onderwijsadviseur jonge kind. Deze werkzaamheden probeer ik tot vier dagen in de week te beperken zodat ik tijd houd voor andere zaken zoals onder andere politiek en fietsen in de omgeving van Nijkerk.

Kandidatenlijst. U treft hier onze kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2014 aan. Graag stellen wij deze mensen aan u voor.

Kandidatenlijst. U treft hier onze kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2014 aan. Graag stellen wij deze mensen aan u voor. Kandidatenlijst U treft hier onze kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2014 aan. Graag stellen wij deze mensen aan u voor. Nr NAW-gegevens Persoonlijke noot Foto 1 Naam: C.M. (Marco) Verloop

Nadere informatie

Even voorstellen Waarom stel je je beschikbaar voor de PvdA Elburg?

Even voorstellen Waarom stel je je beschikbaar voor de PvdA Elburg? Edwin is als vijfjarige in onze gemeente komen wonen. Op t Harde ging hij naar de Petraschool om vervolgens in Elburg zijn middelbare schooltijd te doorlopen. Naast zijn studie geschiedenis aan de Universiteit

Nadere informatie

Geloof in Leusden. Lijst 5. Verkiezingsprogramma in eenvoudige taal Gemeente Leusden Wat vindt de ChristenUnie-SGP belangrijk voor Leusden!

Geloof in Leusden. Lijst 5. Verkiezingsprogramma in eenvoudige taal Gemeente Leusden Wat vindt de ChristenUnie-SGP belangrijk voor Leusden! Geloof in Leusden Wat vindt de ChristenUnie-SGP belangrijk voor Leusden! Verkiezingsprogramma in eenvoudige taal Gemeente Leusden 2018-2022 Lijst 5 Verkiezingsprogramma 2018-2022 in eenvoudige taal Op

Nadere informatie

Verkiezingspamflet

Verkiezingspamflet Verkiezingspamflet 2014-2018 Dienend Betrokken Haarlemmermeer Gemeenteraadsverkiezingen 19 maart 2014 De ChristenUnie-SGP Haarlemmermeer baseert haar standpunten op de Bijbel. De Bijbel is een bron van

Nadere informatie

Verkiezingsprogramma. Kies voor de ander. Gewoon oog voor elkaar

Verkiezingsprogramma. Kies voor de ander. Gewoon oog voor elkaar Verkiezingsprogramma Kies voor de ander Gewoon oog voor elkaar VERKIEZINGSPROGRAMMA IN GEWONE TAAL 2018 2022 Gewoon oog voor elkaar VOORWOORD In november 2018 gaan we stemmen. We kiezen een nieuwe gemeenteraad.

Nadere informatie

Samenvatting verkiezingsprogramma

Samenvatting verkiezingsprogramma Westerveld Samen leven samen doen Samenvatting verkiezingsprogramma 2018-2022 De kracht van de samenleving Ik zal eerlijk zeggen dat ik vereerd ben het CDA te mogen vertegenwoordigen bij de aanstaande

Nadere informatie

Even voorstellen.. Ouderraad CBS De Triangel

Even voorstellen.. Ouderraad CBS De Triangel Even voorstellen.. Ouderraad CBS De Triangel Mijn naam is Marlies den Besten, getrouwd en moeder van Matthijs (2010) en Manouk (2014). Naast moeder zijn, werk ik op het mbo als coördinator van een aantal

Nadere informatie

Beleidsplan oudervereniging

Beleidsplan oudervereniging Beleidsplan oudervereniging 2017 Versie 21 juli 2017 Beleidsplan Oudervereniging van De Parel Pagina 1 Inhoud 1. Aanleiding... 3 2. Visie... 3 3. Doel... 3 4. Nadere uitwerking van de visie en doelstelling...

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF18. Wij stáán er voor VAN HET BESTUUR NIEUWE LEDEN: www.sgpgeldermalsen.nl 4/2015. Voor in uw agenda: NAJAARSVERGADERING 25 NOVEMBER

NIEUWSBRIEF18. Wij stáán er voor VAN HET BESTUUR NIEUWE LEDEN: www.sgpgeldermalsen.nl 4/2015. Voor in uw agenda: NAJAARSVERGADERING 25 NOVEMBER VAN HET BESTUUR Het zomerreces is weer voorbij. Als u deze nieuwsbrief leest zijn de eerste commissievergaderingen en raadsvergaderingen al weer achter de rug. Er is veel wat aandacht vraagt, de zondagsontheiliging

Nadere informatie

Even voorstellen.. Ouderraad CBS de Triangel

Even voorstellen.. Ouderraad CBS de Triangel Even voorstellen.. Ouderraad CBS de Triangel Hallo! Ik ben Margreet Honing, moeder van 2 zonen Nils (2003) en Jesper (2006), echtgenoot van Pieter en administrateur bij Hart van Holland. Sinds vorig schooljaar

Nadere informatie

Even voorstellen.. Ouderraad CBS de Triangel

Even voorstellen.. Ouderraad CBS de Triangel Even voorstellen.. Ouderraad CBS de Triangel Mijn naam is Ingrid Stokkentre en ben lid van de ouderraad sinds 2013. Ik ben getrouwd en wij hebben 3 dochters. Yasmijn (2005) zit op de Triangel en mijn andere

Nadere informatie

GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD

GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD VOORSTELLEN GMR-LEDEN 2017-2018 Oudergeleding Guus Gabriëlse (guusgabrielse@archipelscholen.nl) Mijn naam is Guus Gabriëlse en mijn twee kinderen, Annika (2004)

Nadere informatie

Met deze verkiezingseditie informeren wij u over onze motivatie, rode draad en ons verkiezingsprogramma en stellen wij u onze 19 kandidaten voor.

Met deze verkiezingseditie informeren wij u over onze motivatie, rode draad en ons verkiezingsprogramma en stellen wij u onze 19 kandidaten voor. Met deze verkiezingseditie informeren wij u over onze motivatie, rode draad en ons verkiezingsprogramma en stellen wij u onze 19 kandidaten voor. Gemeente Belangen Korendijk Gemeente Belangen Korendijk

Nadere informatie

Formulier kandidaatstelling lijsttrekker Provinciale Staten verkiezingen 2015 in de provincie Overijssel

Formulier kandidaatstelling lijsttrekker Provinciale Staten verkiezingen 2015 in de provincie Overijssel Formulier kandidaatstelling lijsttrekker Provinciale Staten verkiezingen 2015 in de provincie Overijssel Kandidaatstellingsformulier lijsttrekker Ondergetekende stelt zich kandidaat als lijsttrekker voor

Nadere informatie

VERANDERING. GroenLinks Bergen op Zoom staat voor fundamentele keuzes bij de

VERANDERING. GroenLinks Bergen op Zoom staat voor fundamentele keuzes bij de STEM VOOR TIJD VOOR VERANDERING HET VERKIEZINGSPROGRAMMA IN 5 MINUTEN GroenLinks Bergen op Zoom staat voor fundamentele keuzes bij de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart 2018. Wij kiezen ervoor om de

Nadere informatie

1. Het beeld van een eensgezind en sterk CDA wordt versterkt als alle afdelingen aan de drie aangereikte thema s aandacht besteden.

1. Het beeld van een eensgezind en sterk CDA wordt versterkt als alle afdelingen aan de drie aangereikte thema s aandacht besteden. 1. Het beeld van een eensgezind en sterk CDA wordt versterkt als alle afdelingen aan de drie aangereikte thema s aandacht besteden. 84,3 % 15,7 % 2. CDA Brabant moet afdelingen ondersteunen bij de campagne

Nadere informatie

Verkiezingsprogramma ChristenUnie- SGP in begrijpelijke taal

Verkiezingsprogramma ChristenUnie- SGP in begrijpelijke taal Verkiezingsprogramma ChristenUnie- SGP in begrijpelijke taal Over een paar weken kiezen alle Brabanders een nieuw bestuur voor de provincie. Op 7 maart. Jij kunt ook kiezen. Stemmen noemen we dat. Als

Nadere informatie

Dalfsen biedt een buitenkans: wordt u onze nieuwe burgemeester?

Dalfsen biedt een buitenkans: wordt u onze nieuwe burgemeester? Dalfsen biedt een buitenkans: wordt u onze nieuwe burgemeester? Tussen de mensen staat en weet wat Dalfsen biedt een buitenkans: wordt u onze nieuwe burgemeester? De gemeente Dalfsen bestaat uit ruim 28.000

Nadere informatie

Mieke Hoek Fractievoorzitter 50PLUS Statenlid sinds: 10 maart 2011 Alle Portefeuilles: Bestuur, Europa en Middelen (BEM), Ruimte Groen en Water

Mieke Hoek Fractievoorzitter 50PLUS Statenlid sinds: 10 maart 2011 Alle Portefeuilles: Bestuur, Europa en Middelen (BEM), Ruimte Groen en Water Mieke Hoek Fractievoorzitter 50PLUS Statenlid sinds: 10 maart 2011 Alle Portefeuilles: Bestuur, Europa en Middelen (BEM), Ruimte Groen en Water (RGW), Mobiliteit, Milieu en Water (MME) Mieke.Hoek@provincie-utrecht.nl

Nadere informatie

CDA Haarlem Profielschets Kandidaat Raadslid

CDA Haarlem Profielschets Kandidaat Raadslid CDA Haarlem Profielschets Kandidaat Raadslid Kandidaat Raadslid Gezocht - voor de verkiezingen van de gemeenteraad volgend jaar - CDA Haarlem is op zoek naar kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen

Nadere informatie

Medezeggenschapsraadleden 2015-2016 stellen zich voor

Medezeggenschapsraadleden 2015-2016 stellen zich voor Medezeggenschapsraadleden 2015-2016 stellen zich voor Nienke Hermens (ouder) Mijn naam is Nienke Hermens, ik ben ouderlid van de MR en GMR. Mijn zoon zit in het tweede jaar op deze prachtige school. Mijn

Nadere informatie

Reimerswaal VERKIEZINGSPROGRAMMA RAADSPERIODE HET KAN ANDERS! STEM GEWOON CDA!

Reimerswaal VERKIEZINGSPROGRAMMA RAADSPERIODE HET KAN ANDERS! STEM GEWOON CDA! Reimerswaal VERKIEZINGSPROGRAMMA RAADSPERIODE 2014-2018 HET KAN ANDERS! STEM GEWOON CDA! Reimerswaal Het kan anders Ons land verandert snel. Niet alleen kennen we op dit moment in Nederland financieel

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF CDA AFDELING LOPPERSUM nr maart 2018

NIEUWSBRIEF CDA AFDELING LOPPERSUM nr maart 2018 1/4 VOORWOORD Hierbij de CDA Loppersum nieuwsbrief. Voor leden en belangstellenden. De volgende nieuwsbrief zal begin september verschijnen. Wil je over deze nieuwsbrief iets opmerken of zelf copy aanleveren,

Nadere informatie

Toespraak staatssecretaris Van Ark, symposium over inclusief ondernemen ( Iedereen doet mee ), Asito, Den Haag, 28 mei 2018

Toespraak staatssecretaris Van Ark, symposium over inclusief ondernemen ( Iedereen doet mee ), Asito, Den Haag, 28 mei 2018 Toespraak staatssecretaris Van Ark, symposium over inclusief ondernemen ( Iedereen doet mee ), Asito, Den Haag, 28 mei 2018 Dames en Heren. Ik ben ontzettend blij met dit symposium over inclusief ondernemen,

Nadere informatie

OPEN. 21 punten voor Nijkerk in

OPEN. 21 punten voor Nijkerk in OPEN 21 punten voor Nijkerk in 2014-2018 We staan open voor vernieuwing en verandering van top-down handelen naar open staan voor verbinden met andere overheden, instellingen en bedrijven van denken in

Nadere informatie

Kandidatenlijst : Selma Schuurman. Roelof Klein. Hans Wubs. Dinand Veldman. Frans Wtenweerde

Kandidatenlijst : Selma Schuurman. Roelof Klein. Hans Wubs. Dinand Veldman. Frans Wtenweerde Kandidatenlijst : Selma Schuurman Roelof Klein Hans Wubs Dinand Veldman Frans Wtenweerde Mijn naam is Selma Schuurman. Ik ben moeder van Efe Süslüoğlu die dit jaar is begonnen op het Celeanum in klas 1E.

Nadere informatie

Missie. Waar komen we vandaan?

Missie. Waar komen we vandaan? Groen moet je doen! Waar komen we vandaan? Missie In 1938 is te Gouda de christelijke lagere land- en tuinbouwschool opgericht door de Christelijke Boeren- en Tuindersbond. In het begin was dit een school

Nadere informatie

Concept Kandidatenlijst PvdA afdeling De Marne Gemeenteraadsverkiezingen19 maart 2014.

Concept Kandidatenlijst PvdA afdeling De Marne Gemeenteraadsverkiezingen19 maart 2014. Concept Kandidatenlijst PvdA afdeling De Marne Gemeenteraadsverkiezingen19 maart 2014. Toelichting op de kandidatenlijst: In de vergadering van 5 maart jl. heeft de ledenvergadering niet alleen de samenstelling

Nadere informatie

, 25 jaar oud en getrouwd met Harmen. Deze zomer hoop ik mijn studie fiscaal recht en economie af te kunnen ronden.

, 25 jaar oud en getrouwd met Harmen. Deze zomer hoop ik mijn studie fiscaal recht en economie af te kunnen ronden. Even voorstellen! Hieronder vind je een overzicht van de JPT-ers die samen het JeugdPastoraatTeam vormen. Misschien heb jij al wel een gesprek gehad met één van hen. Mocht je behoefte hebben om met een

Nadere informatie

Welkom op de. 31 januari #Nieuwjaarsbijeenkomst #Twenteraad

Welkom op de. 31 januari #Nieuwjaarsbijeenkomst #Twenteraad Welkom op de Nieuwjaarsbijeenkomst Twenteraad 31 januari 2019 #Nieuwjaarsbijeenkomst #Twenteraad Jan Bart Wilschut Moderator Programma 19.30 uur: Opening door Jan Bart Wilschut Welkom door Arjen Gerritsen,

Nadere informatie

GLA/170110/4 10 januari 2017

GLA/170110/4 10 januari 2017 GLA/170110/4 10 januari 2017 KANDIDATENCOMMISSIE GEMEENTERAADSVERKIEZINGEN 2018 Inleiding Om deel te kunnen nemen aan de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 is een kandidatenlijst nodig. Kandidaatstelling

Nadere informatie

Hoi allemaal, Groetjes, Kim

Hoi allemaal, Groetjes, Kim Even voorstellen Ik heet Harjon van den Poll, ben 38 jaar, getrouwd en vader van twee kinderen. Ik ben creatief, ondernemend, sociaal en sportief. Mijn passie is om mensen te laten ervaren wat ze willen

Nadere informatie

Afdeling Hellendoorn. Inleiding. D66 afdeling Hellendoorn-Nijverdal Secretariaat: Ninaberlaan AD Hellendoorn

Afdeling Hellendoorn. Inleiding. D66 afdeling Hellendoorn-Nijverdal Secretariaat: Ninaberlaan AD Hellendoorn Afdeling Hellendoorn Inleiding Vorig jaar gaven wij aan, dat we trots zijn op onze rol als coalitiepartij, dat is nog steeds zo. Dit houdt echter niet in, dat wij dit college en de plannen die het maakt

Nadere informatie

Hartelijke groet, Laurens Swaab

Hartelijke groet, Laurens Swaab Mijn naam is Laurens Swaab, vader van Juliette (4 jr.) en getrouwd met Rosalien. Ik ben geboren op 16 juni 1986 te Almere en woon sinds 2017 op de Frits Zernikestraat 3 in Nobelhorst. In het dagelijks

Nadere informatie

Onze kerk en haar toekomst

Onze kerk en haar toekomst Onze kerk en haar toekomst Wat is de toekomst van onze kerk? De Protestantse Gemeente Haarlem (PGH), bestaande uit de kerkgemeenschappen van de Ontmoetingskerk, de Bavo/Nieuwe Kerk en de Oosterkerk, werkt

Nadere informatie

Twijfelonderzoek. uitgezet onder christelijke jongeren. door EO BEAM & Alpha - Youth. Twijfelonderzoek 1

Twijfelonderzoek. uitgezet onder christelijke jongeren. door EO BEAM & Alpha - Youth. Twijfelonderzoek 1 Twijfelonderzoek uitgezet onder christelijke jongeren door EO BEAM & Alpha - Youth Twijfelonderzoek 1 Inhoud onderzoek Inleiding Met dit onderzoek willen EO BEAM en Alpha - Youth in kaart brengen welke

Nadere informatie

Module 7 Staatsinrichting en rechtsstaat

Module 7 Staatsinrichting en rechtsstaat Module 7 Staatsinrichting en rechtsstaat 7.1 Onze democratie Tekst 1: Wie is de baas in Nederland? Nederland is een democratie. Dat betekent: de bevolking is de baas. Maar je kunt niet 16,7 miljoen bazen

Nadere informatie

Klaas Johan Roffel. Groningen, mei 2016

Klaas Johan Roffel. Groningen, mei 2016 Groningen, mei 2016 Met ingang van 1 mei 2016 is er een nieuwe samenstelling van de Raad van Toezicht. Het nieuwe raadslid en de al zittende leden van de raad stellen zich aan jullie voor. Klaas Johan

Nadere informatie

Het Toermalijntje /2018 nummer 18

Het Toermalijntje /2018 nummer 18 Het Toermalijntje 13-07-2018 2017/2018 nummer 18 AGENDA Dinsdag 17 juli, 19.45 uur afscheid groep 8, locatie hoofd: alleen voor genodigden. Dinsdag 17 juli, 15.15 uur afscheid Albert locatie hoofd. Dinsdag

Nadere informatie

Een betrouwbare overheid. Gemeentelijke samenwerking en financiën

Een betrouwbare overheid. Gemeentelijke samenwerking en financiën Een betrouwbare overheid Gemeentelijke samenwerking en financiën 1 Een betrouwbare overheid Bij de ChristenUnie staat de samenleving centraal. Een samenleving die niet het werk is van de overheid maar

Nadere informatie

'Maak werk van Vrije tijd in Brabant'

'Maak werk van Vrije tijd in Brabant' 'Maak werk van Vrije tijd in Brabant' OPROEP VANUIT DE VRIJETIJDSSECTOR Opgesteld door: Vrijetijdshuis Brabant, TOP Brabant, Erfgoed Brabant, Leisure Boulevard, NHTV, MKB, BKKC, Stichting Samenwerkende

Nadere informatie

Wat vindt de ChristenUnie belangrijk. Verkiezingsprogramma in eenvoudige taal

Wat vindt de ChristenUnie belangrijk. Verkiezingsprogramma in eenvoudige taal Wat vindt de ChristenUnie belangrijk Verkiezingsprogramma in eenvoudige taal Hallo Ik ben Lukas Scheijgrond Ik zit in de gemeenteraad voor de politieke partij ChristenUnie. In deze folder leg ik op een

Nadere informatie

Wat gaan we doen? Kies uit: bijzondere dagelijks gratis aanstaande praktisch. 1 Dick en Anna gaan vrijdag trouwen. Dat is over twee dagen.

Wat gaan we doen? Kies uit: bijzondere dagelijks gratis aanstaande praktisch. 1 Dick en Anna gaan vrijdag trouwen. Dat is over twee dagen. 103 103 HOOFDSTUK 7 Wat gaan we doen? WOORDEN 1 Kies uit: bijzondere dagelijks gratis aanstaande praktisch 1 Dick en Anna gaan vrijdag trouwen. Dat is over twee dagen. 2 Op 22 november zijn we 25 jaar

Nadere informatie

Verkiezingsprogramma 2018

Verkiezingsprogramma 2018 Verkiezingsprogramma 2018 Middelburg ChristenUnie, betrouwbaar en betrokken Waar staan we voor? De ChristenUnie staat voor christelijk-sociale politiek. Wij geloven in de God die zich in de Bijbel laat

Nadere informatie

Geschiedenis achtergrond.

Geschiedenis achtergrond. Geschiedenis achtergrond. De Subkarpaten, de regio in de Oekraïne waar Livia en Attila wonen, was vroeger onderdeel van Hongarije. Voor 1920 Hongarije was erg groot, maar omdat het land één van de verliezers

Nadere informatie

Kandidatenoverzicht Congres 101

Kandidatenoverzicht Congres 101 Besluitvormingscommissie, voorzitter Bastiaan Winkel Geboorteplaats: Zwolle Geboortedatum: 20/03/1973 Woonplaats: 's-gravenhage Email: b.t.winkel@xs4all.nl Beroep of maatschappelijke functie: beleidsadviseur

Nadere informatie

INTERVIEW MET LIJSTTREKKER JAN WESTERT

INTERVIEW MET LIJSTTREKKER JAN WESTERT Nr. 6, Februari 2011 Voor meer informatie kijkt u op: www.steenwijkerland.christenunie.nl Beste lezer, Op D.V. woensdag 2 maart 2011 is het zo ver. Dan mogen we weer naar de stembus om onze stem te laten

Nadere informatie

PROGRAMMA 1 BURGER EN BESTUUR Visieblad

PROGRAMMA 1 BURGER EN BESTUUR Visieblad PROGRAMMA 1 BURGER EN BESTUUR Visieblad 1.1 Samenwerking Hof van Twente werkt samen met andere gemeenten op het gebied van bedrijfsvoering, uitvoering, beleidsvoorbereiding en strategie. We gaan uit van

Nadere informatie

was dat aanmerkelijk eerder op de avond.

was dat aanmerkelijk eerder op de avond. Tips of op- en aanmerkingen? Wie op drie november de raadsvergadering bezocht met de verwachting net als vorig jaar een verwoed, urenlang debat aan te zullen treffen, was in het stadhuis aan het verkeerde

Nadere informatie

Nieuwe uitgave Nieuwsbrief EZ. Samen naar een gastvrije toekomst

Nieuwe uitgave Nieuwsbrief EZ. Samen naar een gastvrije toekomst Nieuwe uitgave Nieuwsbrief EZ Zoals u ziet is de Nieuwsbrief EZ van de gemeente Molenwaard in een nieuw jasje gestoken. In plaats van een pdf-formaat verschijnt de nieuwsbrief nu via MailChimp. Mocht u

Nadere informatie

November 2014 PLAN VAN DE ARBEID VOORNE PUTTEN

November 2014 PLAN VAN DE ARBEID VOORNE PUTTEN November 2014 PVDA PLAN VAN DE ARBEID VOORNE PUTTEN Een plan van De Partij van de Arbeid Voorne putten Werkgroep Economie & Werk Voorne Putten PvdA Nissewaard Gert-Jan Alberts Kim van de Kant PvdA Hellevoetsluis

Nadere informatie

TROUWAMBTENAREN. Op de volgende pagina s stellen de trouwambtenaren zich één voor één aan u voor.

TROUWAMBTENAREN. Op de volgende pagina s stellen de trouwambtenaren zich één voor één aan u voor. TROUWAMBTENAREN Op de volgende pagina s stellen de trouwambtenaren zich één voor één aan u voor. Laatst gewijzigd: 18 april 2016 Marloes Borggreve - Lucassen Telefoonnummer : 06-36 14 06 75 : marloes.borggreve@gmail.com

Nadere informatie

ONZE TOEKOMST BOUWEN WE SAMEN VERKIEZINGSPROGRAMMA GROENLINKS HARDENBERG

ONZE TOEKOMST BOUWEN WE SAMEN VERKIEZINGSPROGRAMMA GROENLINKS HARDENBERG ONZE TOEKOMST BOUWEN WE SAMEN VERKIEZINGSPROGRAMMA GROENLINKS HARDENBERG 2018-2022 INHOUD VOORWOORD ANNE VAN DEN HOEK 3 GELIJKE KANSEN 4 ONZE LEEFOMGEVING 5 KRACHT VAN DE INWONERS 6 ONZE LIJST 7 SLOTWOORD

Nadere informatie

VOORSTELLING DE KINDER- & JEUGDBURGEMEESTER DEN HAAG

VOORSTELLING DE KINDER- & JEUGDBURGEMEESTER DEN HAAG VOORSTELLING DE KINDER- & JEUGDBURGEMEESTER DEN HAAG Kom op bezoek bij Kinder- & Jeugdburgemeester YoZyAsz en zijn gevolg en word even raadslid van Den Haag. Maak, met jouw partij, jullie eigen plan voor

Nadere informatie

Kandidatenboek Haarlem Lijsttrekker GR2018

Kandidatenboek Haarlem Lijsttrekker GR2018 Kandidatenboek Haarlem Lijsttrekker GR2018 Inhoudsopgave B. (Bas) van Leeuwen...2 D.C. (Dilia) Leitner...4 J. (Jur) Botter...6 D66 Haarlem kandidaat lijsttrekkers GR2018 Pagina 1 van 7 B. (Bas) van Leeuwen

Nadere informatie

Debat: regionaal en nationaal

Debat: regionaal en nationaal Debat: regionaal en nationaal Korte omschrijving werkvorm In deze werkvorm debatteren leerlingen over het verschil tussen een regionale of lokale partij en een landelijke partij. Leerdoelen Leerlingen

Nadere informatie

Namens het college van GS wens ik jullie een gelukkig en gezond 2011 toe! Ik vind het geweldig om jullie als provinciecollega s te ontmoeten.

Namens het college van GS wens ik jullie een gelukkig en gezond 2011 toe! Ik vind het geweldig om jullie als provinciecollega s te ontmoeten. Toespraak CdK Ank Bijleveld voor de interne nieuwjaarsbijeenkomst van de provincie Overijssel op maandag 3 januari 2011. Beste collega s, Namens het college van GS wens ik jullie een gelukkig en gezond

Nadere informatie

Kandidatenboek lijsttrekkersverkiezing GR 2018

Kandidatenboek lijsttrekkersverkiezing GR 2018 Lijsttrekkersverkiezing Gemeenteraadsverkiezingen 2018 1 Woord van de voorzitter Aan de leden van D66 Alphen aan den Rijn 10 mei 17 Democraten! Terwijl in Den Haag hard word gewerkt aan de formatie van

Nadere informatie

Minister Plasterk, Voorzitter van de gemeenteraad van de toekomst, Leden van de gemeenteraad van de toekomst,

Minister Plasterk, Voorzitter van de gemeenteraad van de toekomst, Leden van de gemeenteraad van de toekomst, Toespraak bij het aanbieden van de Brief aan de Koning door de gemeenteraad van de toekomst aan minister Plasterk donderdag 13 maart 2014 in Den Haag. Minister Plasterk, Voorzitter van de gemeenteraad

Nadere informatie

VOORSTEL INHOUD. Portefeuille: P. Gach Wethouder. No. B Dronten, 11 september 2012

VOORSTEL INHOUD. Portefeuille: P. Gach Wethouder. No. B Dronten, 11 september 2012 Portefeuille: P. Gach Wethouder Dronten, 11 september 2012 Sociaal Economische Agenda, opdrachtformulering kerngroepen Aan de gemeenteraad VOORSTEL Wij stellen u voor: 1. de uitwerkingsopdrachten van de

Nadere informatie

Kaleidoscoop Website: jaargang 8, nr..;21

Kaleidoscoop Website:     jaargang 8, nr..;21 Nieuwsbrief van Interconfessionele Basisschool Kaleidoscoop schooljaar 2017-2018, Website: www.icbkaleidoscoop.nl E-mail: info@icbkaleidoscoop.nl jaargang 8, nr..;21 INHOUD: 1. Agenda komende weken 2.

Nadere informatie

Informatie over kandidaten van D66 voor de Gemeenteraad van Beverwijk, plaatsen 2 en verder

Informatie over kandidaten van D66 voor de Gemeenteraad van Beverwijk, plaatsen 2 en verder Informatie over kandidaten van D66 voor de Gemeenteraad van Beverwijk, plaatsen 2 en verder Hierbij ontvangt u de informatie over de kandidaten voor de gemeenteraad van Beverwijk, plaatsen 2 en verder.

Nadere informatie

Jouw leven & werk. Werkboek voor deelnemers

Jouw leven & werk. Werkboek voor deelnemers Jouw leven & werk Werkboek voor deelnemers Colofon Dit werkboek voor deelnemers hoort bij de cursus Jouw leven & werk. Dit is een cursus voor laaggeletterden die nadenken over de vraag of zij willen gaan

Nadere informatie

VILVOORDE» DE WEG VOORUIT. Vilvoorde, t is nu of nooit!

VILVOORDE» DE WEG VOORUIT. Vilvoorde, t is nu of nooit! VILVOORDE DE WEG VOORUIT Vilvoorde, t is nu of nooit! HET IS VIJF VOOR TWAALF. Meer leegstand. Meer armoede. Meer files. Minder aandacht voor de wijken. Minder ruimte voor (jeugd)verenigingen. Meer parkeerdruk.

Nadere informatie

Kennismakingsinterview. Burgemeester Peter de Baat & Lida Nijgh

Kennismakingsinterview. Burgemeester Peter de Baat & Lida Nijgh Kennismakingsinterview Burgemeester Peter de Baat & Lida Nijgh Burgemeester Peter de Baat verrast Een rondje Montferland. Peter de Baat (53) trekt de eerste weken van zijn burgemeesterschap kriskras door

Nadere informatie

VERSLAG LEDEN- VERGADERING

VERSLAG LEDEN- VERGADERING VERSLAG LEDEN- VERGADERING VRIJDAG 6 NOVEMBER 2015 VERSLAG LEDENVERGADERING Vrijdag 6 november 2015 1. Opening en mededelingen De voorzitter, Arno Brok, heet de leden van harte welkom op het najaarscongres

Nadere informatie

Trendsportal Slimme mobiliteit voor morgen

Trendsportal Slimme mobiliteit voor morgen Trendsportal Slimme mobiliteit voor morgen Geachte partijprogrammamakers voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2018, U werkt momenteel aan het verkiezingsprogramma van uw partij voor de gemeenteraadsverkiezingen

Nadere informatie

KBS De Loofhut. NIEUWSBRIEF Nummer 1, 14 augustus Inhoud. Start nieuwe schooljaar

KBS De Loofhut. NIEUWSBRIEF Nummer 1, 14 augustus Inhoud. Start nieuwe schooljaar KBS De Loofhut NIEUWSBRIEF Nummer 1, 14 augustus 2015 Inhoud Op deze laatste vakantiedag ontvangt u alweer de eerste nieuwsbrief van het nieuwe schooljaar 2015-2016. In deze nieuwsbrief stellen de nieuwe

Nadere informatie

RESULTATEN VAN DE ENQUETE 'GELOVEN IN BENNEKOM' - eerste wijk - Inleiding. Resultaten. 1. Kerklidmaatschap en kerkbezoek

RESULTATEN VAN DE ENQUETE 'GELOVEN IN BENNEKOM' - eerste wijk - Inleiding. Resultaten. 1. Kerklidmaatschap en kerkbezoek RESULTATEN VAN DE ENQUETE 'GELOVEN IN BENNEKOM' - eerste wijk - Inleiding De enquête waarvan de resultaten hier gepresenteerd worden, is georganiseerd door de Christelijke Gereformeerde Kerk en de Vrije

Nadere informatie

Duolezen. De Babbelaar 33e jaargang - week 20

Duolezen. De Babbelaar 33e jaargang - week 20 De Babbelaar 33e jaargang - week 20 L4 Duolezen In leerjaar 4 zijn we donderdag begonnen met duolezen! Kijk maar eens hoe goed dat in onze groep al lukt! Koorlezen, om de beurt voorlezen, elkaar complimenten

Nadere informatie

Verkiezingsprogramma. in eenvoudige taal

Verkiezingsprogramma. in eenvoudige taal Verkiezingsprogramma in eenvoudige taal Inhoudsopgave Voorwoord bladzijde 2 De Noordoostpolder bladzijde 4 Belangrijke punten bladzijde 6 Een eerlijke gemeente bladzijde 7 Goede zorg bladzijde 9 Rust op

Nadere informatie

MANIFEST NOVI NAAR EEN NIEUW NEDER LAND

MANIFEST NOVI NAAR EEN NIEUW NEDER LAND MANIFEST NOVI NAAR EEN NIEUW NEDER LAND WERK ALS ÉÉN OVERHEID De fysieke en sociale leefomgeving van Nederland gaan de komende decennia ingrijpend veranderen. Transities in de energievoorziening, de landbouw,

Nadere informatie

Sociaal Groesbeek. Lijst 3 SOCIAAL GROESBEEK MAAKT HET VERSCHIL! Inleiding / Plan van aanpak. Verkiezingsprogramma

Sociaal Groesbeek. Lijst 3 SOCIAAL GROESBEEK MAAKT HET VERSCHIL! Inleiding / Plan van aanpak. Verkiezingsprogramma Sociaal Groesbeek Lijst 3 > 1. Hans Peters > 2. Wiebo Kersten > 3. William Janssen > 4. Sonja Postema- > Croonen > 5. Betty Wouters > 6. Erik Schlijper > 7. Cindy Liebers- > Gerritzen > 8. Corry Rutten

Nadere informatie

'Medezeggenschapsraad', ik vond het lang een beetje een abstract begrip.

'Medezeggenschapsraad', ik vond het lang een beetje een abstract begrip. Zeven MR-kandidaten stellen zich aan u voor. Mijn naam is Naima Rahouani-Boultam. Ik ben moeder van Selma uit groep 4MN en Ilias die op de middelbare school zit (heeft ook op de Jonge Wereld gezeten).

Nadere informatie

Notitie StartersCampus Zeeland. 'Creëer je eigen job in Zeeland'

Notitie StartersCampus Zeeland. 'Creëer je eigen job in Zeeland' Notitie StartersCampus Zeeland 'Creëer je eigen job in Zeeland' COLOFON Partij: ChristenUnie Zeeland Fractievoorzitter: Jan Henk Verburg Opstellers notitie: Adrie Kodde en Jan Henk Verburg Datum: oktober

Nadere informatie

Begrijpen Verbinden Meedoen communicatieplan transities sociaal domein Rivierenland

Begrijpen Verbinden Meedoen communicatieplan transities sociaal domein Rivierenland september 13 Begrijpen Verbinden Meedoen communicatieplan transities sociaal domein Rivierenland Als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg. (Albert Einstein, 1879-1955) M e r k c o a

Nadere informatie

WIE BESTUURT DE GEMEENTE?

WIE BESTUURT DE GEMEENTE? WIE BESTUURT DE GEMEENTE? De gemeente dichtbij Dagelijks heeft u met de gemeente te maken. Zo zorgt de gemeente ervoor dat uw vuilnis wordt opgehaald en dat er wegen en fietspaden worden aangelegd. Bij

Nadere informatie

We zijn in 2014 als Praktijkcentrum aan de slag gegaan. Graag geven we u inzicht in ons reilen en zeilen het afgelopen jaar.

We zijn in 2014 als Praktijkcentrum aan de slag gegaan. Graag geven we u inzicht in ons reilen en zeilen het afgelopen jaar. JAARVERSLAG 2014 Het Praktijkcentrum wil kerken helpen bij de uitdagingen waar ze voor komen te staan. Dat doen we door advies te geven, toerusting te bieden en onderzoek uit te voeren. Ons aanbod varieert

Nadere informatie

Denk in kansen, niet in hokjes

Denk in kansen, niet in hokjes 2018 11 FEB RIA ZIJLSTRA partner moeder vrijwilliger wethouder 11 MRT LAILA MELIANI pedagoge kunstenares 15 APR JUDITH BEUSE begeleider manager fractie-assistent Ongewenst kinderloos, straf of zegen? Ook

Nadere informatie

Motivaties Kandidaatstellingen

Motivaties Kandidaatstellingen Jonge Democraten Groningen Motivaties Kandidaatstellingen Voor het 39e bestuur Matt Veerkamp 13-6-2017 Matt Veerkamp voor Voorzitter Beste sociaal-liberalen, De afgelopen maanden ben ik met veel plezier

Nadere informatie

Profielschets Burgemeester van Smallingerland

Profielschets Burgemeester van Smallingerland Profielschets Burgemeester van Smallingerland 1 november 018 Smallingerland zoekt een energieke, betrokken burgemeester die onze mooie gemeente nog meer op de kaart zet! De gemeente Smallingerland is een

Nadere informatie

In de vrije tijd houd ik van hardlopen en squashen.

In de vrije tijd houd ik van hardlopen en squashen. In de vrije tijd houd ik van hardlopen en squashen. 1 In de vrije tijd schrijf ik graag gedichten, verhalen en romans, en speel ik flamencogitaar. 2 In de vrije tijd ga ik graag zelf sporten (hardlopen)

Nadere informatie

Rode Startkabels PROFIEL RODE STARTKABELS BLZ

Rode Startkabels PROFIEL RODE STARTKABELS BLZ De willen nieuwe energie geven aan iedereen die verder wil kijken dan de traditionele adviezen van overheden en andere instanties. De zijn een fysiek netwerk waarbij wij de kracht, kennis en ervaring van

Nadere informatie

Wat vindt de ChristenUnie belangrijk

Wat vindt de ChristenUnie belangrijk Wat vindt de ChristenUnie belangrijk Verkiezingsprogramma in eenvoudige taal Tweede Kamer 2017-2021 Verkiezingsprogramma 2017-2021 Eenvoudige taal Over een paar weken kiest Nederland een nieuwe regering.

Nadere informatie

Kernwoorden programma Aalburg. ChristenUnie Aalburg

Kernwoorden programma Aalburg. ChristenUnie Aalburg Kernwoorden programma Aalburg ChristenUnie Aalburg 2014-2018 Hier vind u het verkiezingsprogramma van de ChristenUnie in Aalburg in een notendop. De hoofdlijnen waar we de komende 4 jaar voor willen gaan.

Nadere informatie

Deventer zoekt een nieuwe burgemeester

Deventer zoekt een nieuwe burgemeester Deventer zoekt een nieuwe 2 Deventer zoekt een nieuwe, een bestuurder die doortastend en met durf eraan bijdraagt dat onze gemeente een volgende stap zet. In het benutten van economische mogelijkheden,

Nadere informatie

Initiatieven onderwijs & arbeidsmarkt

Initiatieven onderwijs & arbeidsmarkt Initiatieven onderwijs & arbeidsmarkt Een goede samenwerking tussen Ondernemers, Onderwijs en Overheid draagt bij aan een sterke lokale economie. Gelukkig zijn heel veel Giessenlandse en Molenwaardse ondernemers

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief: Tips of op- en aanmerkingen? Laat het ons weten!

In deze nieuwsbrief: Tips of op- en aanmerkingen? Laat het ons weten! Tips of op- en aanmerkingen? Laat het ons weten! Op 29 oktober jl. werd aan het begin van de raadsvergadering tijdens een plechtig moment stil gestaan, bij het overlijden van ons raadslid GertJan Averesch.

Nadere informatie

Programma 2008-2009. Het nieuwe programmaboekje van Provider is uit!

Programma 2008-2009. Het nieuwe programmaboekje van Provider is uit! Programma 2008-2009 Het nieuwe programmaboekje van Provider is uit! Het staat weer vol leuke onderwerpen en activiteiten waar je je voor kunt opgeven. De activiteiten zijn ingedeeld in drie groepen: -

Nadere informatie

De kracht van samen!

De kracht van samen! De kracht van samen! Toespraak burgemeester Van Rooij nieuwjaarsontmoeting Meierijstad, 2 januari 2019 Opening en welkom In Meierijstad ontstaat de kracht van samen! Onze samenwerking, onze denkkracht,

Nadere informatie

Wij zoeken een ondernemende en mensgerichte burgemeester!

Wij zoeken een ondernemende en mensgerichte burgemeester! Wij zoeken een ondernemende en mensgerichte burgemeester! Noordeinde Oosterwolde Oldebroek Oldebroek; hechte en betrokken gemeenschappen. t Loo Wezep Hattemerbroek Oldebroek als gemeente De gemeente Oldebroek

Nadere informatie

Zo kijkt VVJ naar participatie 1

Zo kijkt VVJ naar participatie 1 Zo kijkt VVJ naar participatie Groeien naar meer participatief besturen Groeien naar, want kun je niet snel snel, en niet in je eentje Participatief besturen : is voor VVJ een voorwaarde voor goed beleid

Nadere informatie

Waarom is de een voorstander van een samenwerking met Drechtsteden? Woordvoerder Robert Philippo legt het uit.

Waarom is de een voorstander van een samenwerking met Drechtsteden? Woordvoerder Robert Philippo legt het uit. Verslag Ledenvergadering 25 september 2015 Ledenvergadering De T@B heeft op 25 september 2015 een ledenvergadering gehouden met als thema Samenwerking met Drechtsteden. Het was een interactieve ledenvergadering:

Nadere informatie

Naam: Marina de Visser Functie: voorzitter

Naam: Marina de Visser Functie: voorzitter Cliëntenraad Klaver4 In het najaar van 2012 heeft Klaver4 zorg en welzijn een cliëntenraad opgezet. De cliëntenraad is er voor de cliënten van Klaver4 en hun verzorgers. Via de cliëntenraad kan men meepraten

Nadere informatie

Verkiezingsprogramma D66 Montfoort Wij gaan ervoor. Doet u mee?

Verkiezingsprogramma D66 Montfoort Wij gaan ervoor. Doet u mee? Wij gaan ervoor. Doet u mee? > Voorwoord Woensdag 19 maart 2014 kiezen de inwoners van Montfoort een nieuwe gemeenteraad. D66 Montfoort moedigt iedereen aan die mag stemmen om dat ook te doen. In de gemeenteraad

Nadere informatie

Werkbijeenkomst 29 maart raden Land van Cuijk Netwerk: Wapen. ww: wapen2012

Werkbijeenkomst 29 maart raden Land van Cuijk Netwerk: Wapen. ww: wapen2012 Werkbijeenkomst 29 maart 2017 raden Land van Cuijk Netwerk: Wapen ww: wapen2012 Programma werkbijeenkomst 19.30-19.35 uur: Opening, Marleen Sijbers 19.35-19.45 uur: Inleiding: belang van het onderzoek,

Nadere informatie

BUITENGEWOON AMBTENAREN VAN DE BURGERLIJKE STAND

BUITENGEWOON AMBTENAREN VAN DE BURGERLIJKE STAND BUITENGEWOON AMBTENAREN VAN DE BURGERLIJKE STAND Mevrouw G.J. (Gerdien) Assink Van harte gefeliciteerd met jullie voorgenomen huwelijk of geregistreerd partnerschap. Ik ben Gerdien Assink, gehuwd en sta

Nadere informatie

Meer aandacht voor onze inwoners

Meer aandacht voor onze inwoners Verkiezingsprogramma 2018-2022 Rucphen Meer aandacht voor onze inwoners D66 krijgt het voor elkaar Inhoud 2 Hoofdstukken 1 Bestuur en dienstverlening 3 2. Wonen 5 3 Leven 7 4. Werk en Inkomen 13 3 Bestuur

Nadere informatie

Project Vadercentra: 1. Probleemstelling.

Project Vadercentra: 1. Probleemstelling. Project Vadercentra: 1. Probleemstelling. De SCP-studie Variatie in participatie naar achtergronden van de arbeidsdeelname van allochtone en autochtone vrouwen (september 1999) heeft uitgewezen dat niet

Nadere informatie

Samen voor jouw Toekomst!

Samen voor jouw Toekomst! Verkiezingsprogramma SGP Zederik 2014 2018 Jongeren editie Samen voor jouw Toekomst! Een principiële keus, voor nu en later V e r k i e z i n g s p r o g r a m m a S G P Z e d e r i k 2 0 1 4 2018 Inhoudsopgave:

Nadere informatie