Welke HIS gegevens heeft u nodig voor het afsluiten van uw huisartsenovereenkomst 2015?

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Welke HIS gegevens heeft u nodig voor het afsluiten van uw huisartsenovereenkomst 2015?"

Transcriptie

1 Welke HIS gegevens heeft u nodig voor het afsluiten van uw huisartsenovereenkomst 2015? AANTAL PATIENTEN IN DE PRAKTIJK Indien er sprake is van een volmacht, vult u dan het totaal aantal patiënten van de gehele praktijk in: -Wat is op dit moment het totaal aantal patiënten in de praktijk? -Wat is op dit moment het aantal patiënten van 75 jaar en ouder in uw praktijk?* *Ouderen die wonen in een intramurale instelling inclusief verzorgingshuis vallen hier niet onder. Ouderen die wonen in een aanleunwoning tellen wel mee. POH-SOMATIEK -Wat is het aantal prediabeten in uw praktijk? -Wat is het aantal DMII patiënten in uw praktijk? -Wat is het aantal COPD patiënten in uw praktijk? -Wat is het aantal VRM patiënten in uw praktijk? -Wat is het aantal Astma patiënten in uw praktijk? De in- en exclusiecriteria vindt u in de bijlage Huisartsenovereenkomst 2015: BIJLAGE TARIEVEN 2015:

2 Vragenlijst Huisartsenovereenkomst 2015 Zijn er meerdere vrijgevestigde huisartsen werkzaam onder dezelfde praktijk agb-code? Bespreekt u onderling wie de volmachtnemer wordt. Indien het antwoord ja is, treedt er een volmachtconstructie in werking. Dit houdt in dat alle vrijgevestigde huisartsen binnen de praktijk (dus niet de loondienaren) één van de praktijkhouders machtigen om de overeenkomst namens de praktijk af te sluiten. Deze machtiging geschiedt door accordering van een zogenaamde volmacht door alle praktijkeigenaren/vrijgevestigde huisartsen. Hiertoe loggen zij in met hun eigen inloggegevens. Bij het aanvragen van de overeenkomst geven zij een akkoord af voor de volmacht. Op de samenvatting worden zowel de volmachtnemer als de volmachtgevers benoemd. N.B. solisten (01 agb-code), rechtspersonen (17 agb-code) en gezondheidscentra met loondienaren (37 agb-code) geven geen volmacht af, u kunt de vragenlijst doorlopen zoals voorgaande jaren. Vraagblokken De vragenlijst voor 2015 is opgedeeld in een aantal vraagblokken. Hierdoor heeft u de mogelijkheid om per blok te beoordelen of u de prestatie of vergoeding wilt afsluiten door het wel of niet invullen van de vragenlijst. Een aantal vraagblokken zijn verplicht om in te vullen (verplicht voor aanvraag; ja). Bijlage Huisartsenovereenkomst 2015: Verrichtingen en Verbruiksmaterialen 2015:

3 VRAAGBLOK ALGEMEEN Ketenzorg/Geïntegreerde Eerstelijns Zorg De volgende vragen hebben invloed op de berekening van het POH-S tarief, indien u deze afsluit: -Heeft u in 2015 voor DMII met een zorggroep of samenwerkingsverband afspraken gemaakt? Zo ja, kunt u in het portaal de betreffende zorggroep aanvinken. Staat uw zorggroep er niet tussen, kunt u in het vakje overig uw zorggroep noteren. -Heeft u in 2015 voor COPD met een zorggroep of samenwerkingsverband afspraken gemaakt? Zo ja, kunt u in het portaal de betreffende zorggroep aanvinken. Staat uw zorggroep er niet tussen, kunt u in het vakje overig uw zorggroep noteren. - Heeft u in 2015 voor VRM met een zorggroep of samenwerkingsverband afspraken gemaakt? Zo ja, kunt u in het portaal de betreffende zorggroep aanvinken. Staat uw zorggroep er niet tussen, kunt u in het vakje overig uw zorggroep noteren. -Bent u in 2015 aangesloten bij een samenwerkingsverband dat een contract heeft gesloten voor de GEZ (Geïntegreerde Eerstelijns Zorg)? Ja/Nee Zo niet: -Bent u in 2015 aangesloten bij een samenwerkingsverband dat een contract heeft gesloten voor de pre-gez (pre-geïntegreerde Eerstelijns Zorg)? Ja/Nee Zo niet: -Bent u in 2015 aangesloten bij een samenwerkingsverband dat een contract heeft gesloten voor de OWZ (Organisatie Wijkgerichte Zorginfrastructuur)? Ja/Nee Overig -Verleent u consulten? Ja/Nee -Bent u apotheekhoudend huisarts? Ja/Nee Registraties Bent u ingeschreven in het landelijk verloskundig register Bent u ingeschreven in het register van scen-artsen (KNMG) Biedt u reizigersadvisering aan volgens de richtlijn NHG praktijkwijzer reizigersadvisering en bent u ingeschreven als reizigersgeneeskundig huisarts in het register van CHBB of de LCR Accreditatie -Is uw huisartsenpraktijk aantoonbaar geaccrediteerd of gecertificeerd op peildatum 1 april 2015? Ja/Nee

4 Doelmatig voorschrijven -Op welk niveau wilt u worden beoordeeld? Indien u aangesloten bent bij een samenwerkingsverband met GEZ/pre-GEZ/OWZ: Niveau samenwerkingsverband Anders niveau FTO-groep (u kunt in het portaal de betreffende FTO-groep aanvinken. Staat uw FTO-groep er niet tussen, kunt u in het vakje overig uw FTO-groep noteren) of praktijk. *Achmea stelt de volledige variabiliseringsgelden in haar kerngebied ter beschikking aan de prestaties doelmatig voorschrijven en service en bereikbaarheid. Als blijkt dat er nog geld over is, omdat er minder is uitgegeven aan deze prestaties zal Achmea de tarieven voor de prestatie doelmatig voorschrijven evenredig verhogen, zodat de totale variabiliseringsgelden worden uitgegeven aan huisartsenzorg. VRAAGBLOK AANTAL PATIENTEN IN DE PRAKTIJK De volgende vragen hebben invloed op de berekening van het POH-S tarief, POH-GGZ tarief en kwetsbare ouderen in kaart (start per 1 januari 2015), indien u deze afsluit: -Wat is op dit moment het totaal aantal patiënten in de praktijk? (Indien er sprake is van een volmacht, vult u dan het totaal aantal patiënten van de gehele praktijk in) -Wat is op dit moment het aantal patiënten van 75 jaar en ouder in uw praktijk?* (Indien er sprake is van een volmacht, vult u dan het totaal aantal patiënten van de gehele praktijk in) *Ouderen die wonen in een intramurale instelling inclusief verzorgingshuis vallen hier niet onder. Ouderen die wonen in een aanleunwoning tellen wel mee. VRAAGBLOK MODULES 2014 In het portaal ziet u terug welke modules u in 2014 heeft afgesloten die nog doorlopen in U ontvangt deze modules dus ook nog in (een deel van) Dit vraagblok ziet u alleen indien het voor u van toepassing is dat minimaal één van de volgende modules uitloopt in 2015: -Kwaliteit & Innovatie (optie 1 of 2) (prestatiecode 14488) -Kwetsbare Ouderen (prestatiecode 14561) -Pluspraktijk 2012* (prestatiecode 14500/14501) -Pluspraktijk 2013* (prestatiecode 14508/14509) -Zorgdomein (prestatiecode 14692) *U kunt ervoor kiezen om over te stappen op de prestatie Service & Bereikbaarheid per 1 januari Dit betekent dat de module Pluspraktijk komt te vervallen per 1 januari U kunt ook ervoor kiezen om uw module Pluspraktijk voort te zetten met uw huidige tarief tot en met de einddatum van de module. Let op: u kunt alleen tijdens de contractering overstappen op de prestatie Service & Bereikbaarheid voor 2015.

5 VRAAGBLOK KWETSBARE OUDEREN IN KAART -Ik start met de prestatie kwetsbare ouderen in kaart* * Dit vragenblok ziet u alleen, indien u de module kwetsbare ouderen niet reeds heeft afgesloten of afgerond. U kunt deze prestatie alleen tijdens de contractering afsluiten. VRAAGBLOK POH-SOMATIEK I -Wat is het aantal prediabeten in uw praktijk? -Wat is het aantal DMII patiënten in uw praktijk? -Wat is het aantal COPD patiënten in uw praktijk? -De pilot voor VRM loopt door in Heeft u voor deze pilot voor VRM met de zorggroep waar u bij aangesloten bent afspraken gemaakt? -Wat is het aantal VRM patiënten in uw praktijk? -Wat is het aantal Astma patiënten in uw praktijk? -Heeft u een praktijkmanager in de praktijk die tevens voldoet aan de voorwaarden genoemd in de module POH-S 2015? *Na afronding van dit vraagblok, kunt u in vraagblok POH-Somatiek deel II uw tarief en het bijbehorend maximaal aantal uur zien. Zet u minder uren in dan het maximaal aantal uren, kunt u dit aangeven in het vraagblok POH-Somatiek deel II. VRAAGBLOK POH-SOMATIEK DEEL II -Zet u per 1 januari 2015 minder uren POH-S in dan uw maximaal aantal uren? Ja/Nee -Geeft u hier het werkelijke aantal uren aan per 1 januari VRAAGBLOK POH GGZ -Hoeveel uur zet u de POH GGZ per week in? -Maakt u gebruik van de mogelijkheid consultatie? Ja/Nee -Maakt u gebruik van de mogelijkheid e-health? Ja/Nee VRAAGBLOK STOPPEN MET ROKEN -Biedt u in 2015 begeleiding Stoppen met Roken aan, aan de patiënten in uw praktijk?* *U kunt deze prestatie alleen tijdens de contractering afsluiten.

6 VRAAGBLOK VERRICHTINGEN Klikt u aan welke verrichtingen u aanbiedt aan de patiënten in uw praktijk: -Abdominale Echografie -Polyfarmacie -Huisartsenzorg in Verzorgingshuizen -Huisartsen in Maatschappelijke Opvang -Sterilisatie *U kunt deze prestaties alleen tijdens de contractering afsluiten. VRAAGBLOK SERVICE & BEREIKBAARHEID Wij verzoeken u aan te geven of u aan de basisvoorwaarden voldoet: a)de praktijk is 5 dagen per week zonder onderbreking geopend en zonder beperkingen te bellen gedurende 45 weken per jaar b)de praktijk voert een gevalideerd klantervaringsonderzoek uit en maakt resultaten via de praktijkwebsite bekend c)de praktijk biedt de mogelijkheid van consult en het online aanvragen van herhaalmedicatie *indien u niet aan de drie bovenstaande basisvoorwaarden voldoet, komt u niet in aanmerking voor de prestatie Service & Bereikbaarheid. Wij verzoeken u aan te geven of u aan de optionele voorwaarden voldoet: -Patiënten van de praktijk kunnen online rechtsreeks een afspraak plannen tijdens het reguliere spreekuur van de huisarts -U biedt volgens de voorwaarden extra ochtend-, avond- en/of weekendpreekuur aan *U kunt deze prestatie alleen tijdens de contractering afsluiten.

7 VRAAGBLOK GEGEVENS ZORGZOEKER -Kunt u in de praktijk de patiënt te woord staan in andere spreektalen dan Nederlands? -Duits -Engels -Spaans -Frans -Arabisch -Turks -Nederlandse gebarentaal -overige.. -Heeft u een adres dat op de zorgzoeker voor verzekerden kan worden geplaatst? Nee/Ja, welke. -Is uw praktijk rolstoeltoegankelijk? -Neemt uw praktijk nieuwe verzekerden aan? -Heeft uw praktijk een praktijkwebsite? Nee/Ja, welke. AFRONDEN Heeft u alle betreffende vragenblokken ingevuld? Dan verschijnt het volgende vraagblok: Heeft u dit vragenblok doorlopen, dan verschijnt links onderin op het vraagblokkenscherm de knop afronden. Door op deze knop te klikken, kunt u het contracteringsproces afronden en het contract afsluiten.

Code Omschrijving Tarief Inschrijftarieven Consulten en verrichtingen huisarts Consulten en verrichtingen POH-GGZ

Code Omschrijving Tarief Inschrijftarieven Consulten en verrichtingen huisarts Consulten en verrichtingen POH-GGZ Code Omschrijving Inschrijftarieven 11000 Inschrijving verzekerden tot 65 jaar niet woonachtig in een opslagwijk 14,75 11100 Inschrijving verzekerden van 65 jaar tot 75 jaar niet woonachtig in een opslagwijk

Nadere informatie

Aanvullende gegevens. Gegevens aanvrager. Geboortedatum: Geslacht: Uw organisatiegegevens

Aanvullende gegevens. Gegevens aanvrager. Geboortedatum: Geslacht: Uw organisatiegegevens Aanvullende gegevens Gegevens aanvrager Naam: Voornamen: Banai Abdul Zaher Geboortedatum: 15-04-1959 Geslacht: Functie: Man huisarts Heeft u de bereikbaarheid voor spoedgevallen geborgd: Is er sprake van

Nadere informatie

Handleiding contracteerproces Huisartsenzorg 2015-2016

Handleiding contracteerproces Huisartsenzorg 2015-2016 Handleiding contracteerproces Huisartsenzorg 2015-2016 Door middel van deze handleiding nemen we u stapsgewijs mee in het vullen van uw digitale overeenkomst. Neem de handleiding goed door tijdens uw voorbereiding,

Nadere informatie

Bijlage 6 Resultaatbeloning individuele huisartsen 2016

Bijlage 6 Resultaatbeloning individuele huisartsen 2016 Bijlage 6 Resultaatbeloning individuele huisartsen 2016 In 2016 continueert Menzis resultaatbeloning voor de huisartsenzorg zonder grote wijzigingen. De beloning vindt plaats op indicatoren die landelijk

Nadere informatie

Handleiding contracteerproces Huisartsenzorg 2016

Handleiding contracteerproces Huisartsenzorg 2016 Handleiding contracteerproces Huisartsenzorg 2016 Door middel van deze handleiding nemen we u stapsgewijs mee in het vullen van uw digitale overeenkomst. Neem de handleiding goed door tijdens uw voorbereiding,

Nadere informatie

Kernafspraken overeenkomst vrijgevestigde huisarts Menzis 2013-2014

Kernafspraken overeenkomst vrijgevestigde huisarts Menzis 2013-2014 Kernafspraken overeenkomst vrijgevestigde huisarts Menzis 2013-2014 Deel I. De huisarts/samenwerkingsverband: Naam huisarts : «CM_USER_LONGTITLE» «CM_USER_FULLNAME» Praktijkadres : «CM_PRACTICE_STREET»

Nadere informatie

Bijlage Inkoopbeleid Huisartsenzorg 2018 Tarieven Zilveren Kruis. Datum: 15 september 2017 Versie: 1.0

Bijlage Inkoopbeleid Huisartsenzorg 2018 Tarieven Zilveren Kruis. Datum: 15 september 2017 Versie: 1.0 Bijlage Inkoopbeleid Huisartsenzorg 2018 Tarieven Zilveren Kruis Datum: 15 september 2017 Versie: 1.0 Segment 1 Inschrijving 11000 Inschrijving verzekerden tot 65 jaar niet woonachtig in een opslagwijk

Nadere informatie

BIJLAGEN Huisartsenovereenkomst 2015

BIJLAGEN Huisartsenovereenkomst 2015 BIJLAGEN Huisartsenovereenkomst 2015 Inhoudsopgave I. Algemeen Vertrouwen en controle Looptijd II. Vergoedingen POH-S POH-GGZ III. Prestaties Kwetsbare ouderen in beeld Doelmatig voorschrijven van geneesmiddelen

Nadere informatie

BIJLAGEN Huisartsenovereenkomst 2015

BIJLAGEN Huisartsenovereenkomst 2015 BIJLAGEN Huisartsenovereenkomst 2015 Inhoudsopgave I. Algemeen Vertrouwen en controle Looptijd II. Vergoedingen POH-S POH-GGZ III. Prestaties Kwetsbare ouderen in beeld Doelmatig voorschrijven van geneesmiddelen

Nadere informatie

Kernafspraken overeenkomst vrijgevestigde huisarts zorgverzekeraar

Kernafspraken overeenkomst vrijgevestigde huisarts zorgverzekeraar Kernafspraken overeenkomst vrijgevestigde huisarts zorgverzekeraar 2015-2016 Deel I. De huisarts/samenwerkingsverband: Naam huisarts : «CM_USER_LONGTITLE» «CM_USER_FULLNAME» Praktijkadres : «CM_PRACTICE_STREET»

Nadere informatie

WIJZIGINGEN OVEREENKOMST ZORGVERZEKERAAR 2016

WIJZIGINGEN OVEREENKOMST ZORGVERZEKERAAR 2016 WIJZIGINGEN OVEREENKOMST ZORGVERZEKERAAR 2016 ZORGVERZEKERAAR Zilveren Kruis (ZK) REGIO Amsterdam, Drenthe, Gelre-IJssel, Midden Nederland, Noord-Holland-Midden, Rotterdam, Zwolle-Flevoland-Vechtdal REGIOMANAGERS

Nadere informatie

Samenvatting contract 2015 preferente zorgverzekeraar hoofdcontractant multidisciplinaire eerstelijnszorg

Samenvatting contract 2015 preferente zorgverzekeraar hoofdcontractant multidisciplinaire eerstelijnszorg Samenvatting contract 2015 preferente zorgverzekeraar hoofdcontractant multidisciplinaire eerstelijnszorg Dit format is een samenvatting van een contract tussen preferente zorgverzekeraar en een zorgaanbieder

Nadere informatie

Bijlage tarieven per 1 januari 2016 Huisartsenzorg

Bijlage tarieven per 1 januari 2016 Huisartsenzorg Bijlage tarieven per 1 januari 2016 Huisartsenzorg Versiebeheer Versie Datum Wijzigingen 1.0 14 oktober 2015 Eerste versie 2.0 30 oktober 2015 Nieuwe tarieven verloskundige zorg: 12600, 12601, 12605, 12606,

Nadere informatie

Bijlage 6b Contractuele bepalingen Segment 3. Algemeen

Bijlage 6b Contractuele bepalingen Segment 3. Algemeen Bijlage 6b Contractuele bepalingen Segment 3 Algemeen Om richting te geven aan de invulling van uitkomstbekostiging zijn op landelijk niveau separate deelprestaties geformuleerd voor een aantal domeinen

Nadere informatie

Huisartsenzorg & Integrale zorg 2015

Huisartsenzorg & Integrale zorg 2015 Huisartsenzorg & Integrale zorg 2015 Regiobijeenkomst juli 2014 1 Programma 1 2 Welkom Verbetering contracteringsproces 2015 19.00-19.10 uur 19.10 19.15 uur 3 Hoofdlijnen voorgenomen beleid HIZ 2015 19.15

Nadere informatie

Overzicht Financiering eerste lijn

Overzicht Financiering eerste lijn Overzicht Financiering eerste lijn Wat gaan we doen? Terugblik inventarisatie ZonMw onder 22 praktijkprojecten Overzicht financieringsbronnen Goed voorbeeld In dialoog met Waarom deze workshop? Quickscan

Nadere informatie

Resultaatbeloning individuele huisartsen 2015

Resultaatbeloning individuele huisartsen 2015 Bijlage 6 Resultaatbeloning individuele huisartsen 2015 In 2015 zet Menzis weer een stap in de resultaatbeloning voor de huisartsenzorg. De beloning vindt deels plaats op indicatoren die landelijk zijn

Nadere informatie

Prestatiecode 2015. Inschrijftarieven, modulen en abonnementen. Huisarts POH-GGZ. Avond-, nacht- en weekendzorg niet HAP / HDS

Prestatiecode 2015. Inschrijftarieven, modulen en abonnementen. Huisarts POH-GGZ. Avond-, nacht- en weekendzorg niet HAP / HDS Prestatiecode 2015 code omschrijving 2015 Nieuwe Inschrijftarieven, modulen en abonnementen 11000 verzekerden tot 65 ar niet woonachtig in een achterstandswijk 11100 verzekerden van 65 ar tot 75 ar niet

Nadere informatie

LHV analyse van de NZa-beleidsregel en Tariefbeschikking 2015 voor Huisartsenzorg en multidisciplinaire zorg

LHV analyse van de NZa-beleidsregel en Tariefbeschikking 2015 voor Huisartsenzorg en multidisciplinaire zorg LHV analyse van de NZa-beleidsregel en Tariefbeschikking 2015 voor Huisartsenzorg en multidisciplinaire zorg Op 15 juli jl. heeft de NZa de Tariefbeschikking 2015 en de bijbehorende beleidsregel huisartsenzorg

Nadere informatie

11600 module geïntegreerde eerstelijnszorg voor samenwerkingsverbanden met een rechtspersoonlijkheid

11600 module geïntegreerde eerstelijnszorg voor samenwerkingsverbanden met een rechtspersoonlijkheid Prestatiecode 2016 code Inschrijftarieven, modulen en abonnementen 11000 verzekerden tot 65 jaar niet woonachtig in een achterstandswijk 11100 verzekerden van 65 jaar tot 75 jaar niet woonachtig in een

Nadere informatie

Inkoopbeleid huisartsen en multidisciplinaire zorg

Inkoopbeleid huisartsen en multidisciplinaire zorg Aanvulling op inkoopbeleid Huisartsenzorg en Multidisciplinaire zorg 2015-2016 Ingangsdatum 1 januari 2016 Inkoopbeleid huisartsen en multidisciplinaire zorg De afgelopen jaren is de zorgvraag in Nederland

Nadere informatie

Bijlage 2 zorginkoopbeleid Huisartsenzorg en multidisciplinaire zorg

Bijlage 2 zorginkoopbeleid Huisartsenzorg en multidisciplinaire zorg Bijlage 2 zorginkoopbeleid 2018-2019 Huisartsenzorg en multidisciplinaire zorg Bijlage 2 POH-GGZ Menzis zet het inkoopbeleid POH-GGZ van de afgelopen jaren voort. Zo willen we gezamenlijk de beweging voortzetten

Nadere informatie

Module POH SOMATIEK 2013 (Behorende bij de Huisartsenovereenkomst 2013)

Module POH SOMATIEK 2013 (Behorende bij de Huisartsenovereenkomst 2013) Module POH SOMATIEK 2013 (Behorende bij de Huisartsenovereenkomst 2013) Jaartarief Kwartaaltarief Declaratiecode afhankelijk van populatie afhankelijk van populatie Achmea 14499 1. Doel module De Module

Nadere informatie

Bijlage 4 zorginkoopbeleid Huisartsenzorg en multidisciplinaire zorg

Bijlage 4 zorginkoopbeleid Huisartsenzorg en multidisciplinaire zorg Bijlage 4 zorginkoopbeleid 2018-2019 Huisartsenzorg en multidisciplinaire zorg Bijlage 4 POH-S module Ook in 2018 en 2019 is het mogelijk om de POH-S te financieren via de POH-S module. De POH kan taken

Nadere informatie

1. Start nieuwe POH-S S module. 2. Continueren POH-S S module. 1 Dit wijkt af van het voorschrift zoals opgenomen in de LHV-declareerwijzer.

1. Start nieuwe POH-S S module. 2. Continueren POH-S S module. 1 Dit wijkt af van het voorschrift zoals opgenomen in de LHV-declareerwijzer. Bijlage 12 POH-S module 2016-2018 Vorig jaar is het nieuwe bekostigingssysteem voor huisartsen ingevoerd. Menzis heeft toen aangegeven meer tijd nodig te hebben om de huidige POH-S financiering beter aan

Nadere informatie

Verrichtingen en Verbruiksmaterialen 2015

Verrichtingen en Verbruiksmaterialen 2015 Verrichtingen en Verbruiksmaterialen 2015 (Behorende bij de Huisartsenovereenkomst 2015) Verrichtingen en Verbruiksmaterialen kunnen niet in rekening worden gebracht, indien de prestatie als onderdeel

Nadere informatie

WIJZINGEN OVEREENKOMSTEN ZORGVERZEKERAARS 2015

WIJZINGEN OVEREENKOMSTEN ZORGVERZEKERAARS 2015 WIJZINGEN OVEREENKOMSTEN ZORGVERZEKERAARS 2015 ZORGVERZEKERAAR Achmea KRINGEN Amsterdam, Drenthe, Gelre-IJssel, Midden Nederland, Noord-Holland-Midden, Rotterdam, Zwolle-Flevoland-Vechtdal REGIOMANAGER

Nadere informatie

Aanvullende mogelijkheden bij de zorgverlening voor uw patiënten Maak er gebruik van!

Aanvullende mogelijkheden bij de zorgverlening voor uw patiënten Maak er gebruik van! Aanvullende mogelijkheden bij de zorgverlening voor uw patiënten Maak er gebruik van! 1 Aanvullende mogelijkheden bij de zorgverlening voor uw patiënten Maak er gebruik van! Als huisarts bent u een belangrijke

Nadere informatie

Bijlage 1 zorginkoopbeleid Huisartsenzorg en multidisciplinaire zorg. Versie 1 september 2016

Bijlage 1 zorginkoopbeleid Huisartsenzorg en multidisciplinaire zorg. Versie 1 september 2016 Bijlage 1 zorginkoopbeleid Huisartsenzorg en multidisciplinaire zorg 1 Bijlage 1 POH-GGZ 2017 Inleiding Menzis vindt het van belang om ook voor 2017 afspraken over de inzet van de POH-GGZ te maken. Hiermee

Nadere informatie

Bijlage 7 zorginkoopbeleid Huisartsenzorg en multidisciplinaire zorg

Bijlage 7 zorginkoopbeleid Huisartsenzorg en multidisciplinaire zorg Bijlage 7 zorginkoopbeleid 2018-2019 Huisartsenzorg en multidisciplinaire zorg Bijlage 7 Resultaatbeloning Menzis indicatoren Menzis vindt praktijkaccreditatie een belangrijk instrument om de kwaliteit

Nadere informatie

WIJZINGEN OVEREENKOMSTEN ZORGVERZEKERAARS 2015

WIJZINGEN OVEREENKOMSTEN ZORGVERZEKERAARS 2015 WIJZINGEN OVEREENKOMSTEN ZORGVERZEKERAARS 2015 ZORGVERZEKERAAR KRINGEN REGIOMANAGER Achmea Amsterdam, Drenthe, Gelre-IJssel, Midden Nederland, Noord-Holland-Midden, Rotterdam, Zwolle-Flevoland-Vechtdal

Nadere informatie

Zorginkoopbeleid 2017 Huisartsenzorg en multidisciplinaire zorg

Zorginkoopbeleid 2017 Huisartsenzorg en multidisciplinaire zorg Zorginkoopbeleid 2017 Huisartsenzorg en multidisciplinaire zorg 1 Voorwoord Voor u ligt het Zorginkoopbeleid huisartsenzorg en multidisciplinaire zorg 2017. Dit beleid vormt de basis voor de contractering

Nadere informatie

Bijlage 11 zorginkoopbeleid Huisartsenzorg en multidisciplinaire zorg

Bijlage 11 zorginkoopbeleid Huisartsenzorg en multidisciplinaire zorg Bijlage 11 zorginkoopbeleid Huisartsenzorg en multidisciplinaire zorg 1 Bijlage 11 POH- S module 2016-2018 Per 2016 zijn we gestart met een driejarig beleid. Met dit driejarig beleid, bieden we duidelijkheid

Nadere informatie

Fijn dat uw praktijk meedoet aan ACT II, het vervolg van het Amsterdams Cardiovasculair Traject (ACT).

Fijn dat uw praktijk meedoet aan ACT II, het vervolg van het Amsterdams Cardiovasculair Traject (ACT). Welkom bij ACT II Fijn dat uw praktijk meedoet aan ACT II, het vervolg van het Amsterdams Cardiovasculair Traject (ACT). ACT liep van 2010-2012 en heeft een groot deel van de Amsterdamse huisartsen gestimuleerd

Nadere informatie

Kernafspraken overeenkomst vrijgevestigde huisarts - zorgverzekeraar versie 2013 LHV/ZN uniform format

Kernafspraken overeenkomst vrijgevestigde huisarts - zorgverzekeraar versie 2013 LHV/ZN uniform format Bl-12-3839 Kernafspraken overeenkomst vrijgevestigde huisarts - zorgverzekeraar versie 2013 LHV/ZN uniform format Deel I. De huisarts/samenwerkingsverband: Huisartsenpraktijk Winkel en Nieuwe Niedorp Koperwiek

Nadere informatie

Datum Doorkiesnummer Behandeld door «ZV_SC_SIGNEDON 088 222 40 40 Zorginkoop Huisartsenzorg

Datum Doorkiesnummer Behandeld door «ZV_SC_SIGNEDON 088 222 40 40 Zorginkoop Huisartsenzorg «CM_USER_LONGTITLE» «CM_USER_FULLNAME» «CM_PRACTICE_STREET» «CM_PRACTICE_NUMBER»«CM_PRACTICE_ EXTRA» «CM_PRACTICE_ZIPCODE» «CM_PRACTICE_CITY» Postbus 640 7500 AP ENSCHEDE www.menzis.nl/huisarts Zorgverlenernummer:

Nadere informatie

Beleid zorgverzekeraar Praktijkmanager 2018

Beleid zorgverzekeraar Praktijkmanager 2018 Beleid zorgverzekeraar Praktijkmanager 2018 Inhoudsopgave: 1. Inleiding 3 2. Wie worden gecontracteerd voor de prestatie Praktijkmanager? 3 3. Voorwaarden voor een overeenkomst Praktijkmanager 3 4. Financiering

Nadere informatie

Multidisciplinaire zorg en huisartsenzorg Nza-bekostigingsregels vanaf 2015

Multidisciplinaire zorg en huisartsenzorg Nza-bekostigingsregels vanaf 2015 Multidisciplinaire zorg en huisartsenzorg Nza-bekostigingsregels vanaf 2015 Bijeenkomst InEen, 28 oktober 2014 Ambities regeerakkoord Gemeenten AWBZ Zvw Wmo Wpg Extramuraal Intramuraal Eerstelijns zorg

Nadere informatie

Beleid Coöperatie VGZ. module POH-S 2015 D0084-201410

Beleid Coöperatie VGZ. module POH-S 2015 D0084-201410 Beleid Coöperatie VGZ module POH-S 2015 D0084-201410 1. Inleiding VGZ investeert in een sterke laagdrempelige eerste lijn en vindt het van belang dat de eerstelijnszorg geïntegreerd en in de nabije omgeving

Nadere informatie

Bijlage 6b Contractuele bepalingen Segment 3

Bijlage 6b Contractuele bepalingen Segment 3 Bijlage 6b Contractuele bepalingen Segment 3 Algemeen Voor 2018 en 2019 continueert Zorg en Zekerheid de afspraken in segment 3 voor de huisartsenzorg zonder grote wijzigingen. Wanneer er gedurende de

Nadere informatie

Aanvraag overeenkomst POH-GGZ 2015

Aanvraag overeenkomst POH-GGZ 2015 Aanvraag overeenkomst POH-GGZ 2015 U verzoekt volgens de bepalingen van de overeenkomst Vrijgevestigd huisarts de module POH-GGZ toe te voegen aan deze overeenkomst. 1. De aanvrager is Individuele huisarts

Nadere informatie

Bijlage: Inkoopbeleid 2019 Huisartsenzorg

Bijlage: Inkoopbeleid 2019 Huisartsenzorg Bijlage: Inkoopbeleid 2019 Huisartsenzorg Vergoedingen en Prestaties Datum : 1 april 2018 Versie : 1.0 Vergoeding Praktijkondersteuning Somatiek (POH-S)... 2 Vergoeding Praktijkmanagement... 5 Vergoeding

Nadere informatie

Q&A digitaal contracteren 2015 De Friesland Zorgverzekeraar

Q&A digitaal contracteren 2015 De Friesland Zorgverzekeraar Q&A digitaal contracteren 2015 De Friesland Zorgverzekeraar Ik kan/wil niet digitaal een overeenkomst afsluiten. Kan ik net als voorheen een papieren overeenkomst per post toegestuurd krijgen? Nee, dat

Nadere informatie

Bijlage 1 Profielenoverzicht en bijbehorende tarieven Versie: 16-01-2014. Drie verschillende profielen

Bijlage 1 Profielenoverzicht en bijbehorende tarieven Versie: 16-01-2014. Drie verschillende profielen Bijlage 1 Profielenoverzicht en bijbehorende tarieven Versie: 16-01-2014 Drie verschillende profielen De zorgverzekeraar heeft in de overeenkomst drie verschillende profielen vastgesteld. Elk profiel beschrijft

Nadere informatie

Bijlage: Inkoopbeleid Huisartsenzorg

Bijlage: Inkoopbeleid Huisartsenzorg Bijlage: Inkoopbeleid 2020-2021 Huisartsenzorg Vergoedingen en Prestaties Datum : 1 juli 2019 Versie : 1.0 Vergoeding Praktijkondersteuning Somatiek (POH-S)... 2 Vergoeding Praktijkmanagement... 6 Vergoeding

Nadere informatie

Tenslotte zijn een aantal oude M&I modules in segment 3 onderverdeeld onder de prestaties Kwaliteit, Ouderenzorg en Substitutie.

Tenslotte zijn een aantal oude M&I modules in segment 3 onderverdeeld onder de prestaties Kwaliteit, Ouderenzorg en Substitutie. Bijlage 6 Contractuele bepalingen Segment 3 Algemeen Segment 3 biedt Zorg en Zekerheid en de zorgaanbieders de ruimte om onderling afspraken te maken over het belonen van uitkomsten van zorg en zorgvernieuwing

Nadere informatie

Proces en toelichting

Proces en toelichting Substitutie Zorgvernieuwing Proces en toelichting 1 Substitutie Samenwerkingsverbanden kunnen met Achmea onderhandelen over: Astma/COPD op basis s van substitutie substtute (komt dan in plaats van bestaand

Nadere informatie

Beleid zorgverzekeraar Praktijkmanager

Beleid zorgverzekeraar Praktijkmanager Beleid zorgverzekeraar Praktijkmanager 2019-2020 Inhoudsopgave 2 Inleiding... 3 3 Wie worden gecontracteerd voor de prestatie Praktijkmanager?... 3 4 Voorwaarden voor de prestatie Praktijkmanager... 4

Nadere informatie

Deze regeling is van toepassing op zorgaanbieders voor zover deze de prestatie Stoppen-met-rokenprogramma leveren.

Deze regeling is van toepassing op zorgaanbieders voor zover deze de prestatie Stoppen-met-rokenprogramma leveren. REGELING Stoppen-met-rokenprogramma Gelet op de artikelen 36 derde lid, 37 eerste lid aanhef onder a, 38 derde en zevende lid van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), heeft de Nederlandse Zorgautoriteit

Nadere informatie

Module Praktijkmanagement (14978)

Module Praktijkmanagement (14978) Module Praktijkmanagement (14978) (pilot periode 2014) Achtergrond Toename van zorg voor ouderen en chronisch zieken, de hervorming van de langdurige zorg en de GGZ, de transitie van de jeugdzorg en substitutie

Nadere informatie

Plan van aanpak (Conform schijf van zes van Achmea) Van pre-gez naar GEZ

Plan van aanpak (Conform schijf van zes van Achmea) Van pre-gez naar GEZ Plan van aanpak (Conform schijf van zes van Achmea) Van pre-gez naar GEZ Plaats Maand jaar Format versie 2-2013 Invulinstructie In Het Plan van Aanpak staat wat het samenwerkingsverband al doet met betrekking

Nadere informatie

Inkoop Huisartsenzorg en Multidisciplinaire zorg 2015-2016

Inkoop Huisartsenzorg en Multidisciplinaire zorg 2015-2016 Inkoop Huisartsenzorg en Multidisciplinaire zorg 2015-2016 4-11-2014 Inhoudsopgave Inleiding 1. De nieuwe financiering op hoofdlijnen 2. Wat betekent het voor u 2.1 Segment 1 M&I verrichtingen 2.2 Segment

Nadere informatie

Contract tarieven voor VGZ

Contract tarieven voor VGZ In 2019 biedt VGZ een overeenkomst aan waarbij zorgverleners een met VGZ afgesproken plus-tarief voor codes uit de module Implantologie mogen declareren. Het gaat hierbij om implantologie codes en bijbehorende

Nadere informatie

Deze regeling is van toepassing op zorgaanbieders voor zover deze de prestatie Stoppen-met-Rokenprogramma leveren.

Deze regeling is van toepassing op zorgaanbieders voor zover deze de prestatie Stoppen-met-Rokenprogramma leveren. Regeling CU/NR-703 Stoppen-met-Roken-programma Gelet op de artikelen 36, derde lid, 37, zevende lid, 38, derde lid, en artikel 40, vierde lid, van de Wet marktordening gezondheidszorg - (Wmg), heeft de

Nadere informatie

Handleiding Contractmodule GGZ 2016 DSW Zorgverzekeraar / intwente Zorgverzekeraar / Stad Holland Zorgverzekeraar

Handleiding Contractmodule GGZ 2016 DSW Zorgverzekeraar / intwente Zorgverzekeraar / Stad Holland Zorgverzekeraar Handleiding Contractmodule GGZ 2016 DSW Zorgverzekeraar / intwente Zorgverzekeraar / Stad Holland Zorgverzekeraar Inleiding Deze handleiding beschrijft hoe u via de digitale contractmodule van DSW Zorgverzekeraar

Nadere informatie

Aanvullende mogelijkheden bij de zorgverlening voor uw patiënten Maak er gebruik van!

Aanvullende mogelijkheden bij de zorgverlening voor uw patiënten Maak er gebruik van! Aanvullende mogelijkheden bij de zorgverlening voor uw patiënten Maak er gebruik van! 1 Aanvullende mogelijkheden bij de zorgverlening voor uw patiënten. Maak er gebruik van! Als huisarts bent u een belangrijke

Nadere informatie

Handleiding TeleConsultatie

Handleiding TeleConsultatie Handleiding TeleConsultatie Ksyos GGZ HUISARTS & POH-GGZ, v3.3 Inhoudsopgave 1.1 Nieuw Consult versturen... 2 1.2 Antwoord specialist bekijken... 4 1.3 Zoeken en exporteren... 5 1.4 Consulenten toevoegen

Nadere informatie

Aanvullende mogelijkheden bij de zorgverlening voor uw patiënten Maak er gebruik van!

Aanvullende mogelijkheden bij de zorgverlening voor uw patiënten Maak er gebruik van! Aanvullende mogelijkheden bij de zorgverlening voor uw patiënten Maak er gebruik van! 1 Aanvullende mogelijkheden bij de zorgverlening voor uw patiënten Maak er gebruik van! Als huisarts bent u een belangrijke

Nadere informatie

Behandeld door adres Kenmerk Directie Zorgmarkten Cure JWES/escs/EZK/ 09d Huisartsenbekostiging 12 november 2009

Behandeld door  adres Kenmerk Directie Zorgmarkten Cure JWES/escs/EZK/ 09d Huisartsenbekostiging 12 november 2009 Aan het bestuur van de Landelijke Huisartsen Vereniging, de Landelijke Vereniging voor de Georganiseerde Eerstelijn en Zorgverzekeraars Nederland Newtonlaan 1-41 3584 BX Utrecht Postbus 3017 3502 GA Utrecht

Nadere informatie

VGZ Beleid Module POH-S 2013

VGZ Beleid Module POH-S 2013 VGZ Beleid Module POH-S 2013 1. Inleiding VGZ investeert in een sterke eerste lijn en vindt het van belang dat de eerstelijnszorg geïntegreerd en in de nabije omgeving van de patiënt plaatsvindt. Voor

Nadere informatie

Module Kwetsbare ouderen 2012

Module Kwetsbare ouderen 2012 Module Kwetsbare ouderen 2012 (Behorende bij de Huisartsenovereenkomst 2012) Jaartarief Kwartaaltarief Declaratiecode Afhankelijk van staffel (Zie onder tarieven) Afhankelijk van staffel (Zie onder tarieven)

Nadere informatie

Bijlage Inkoopbeleid 2018 Huisartsenzorg Vergoedingen en Prestaties

Bijlage Inkoopbeleid 2018 Huisartsenzorg Vergoedingen en Prestaties Bijlage Inkoopbeleid 2018 Huisartsenzorg Vergoedingen en Prestaties Datum : 15 september 2017 Versie : 3.0 pagina 1 van 24 Wat leest u in dit inkoopdocument? 1. Wat willen we bereiken en wat betekent dit

Nadere informatie

Bekostiging ketenzorg. 18 november 2009

Bekostiging ketenzorg. 18 november 2009 Bekostiging ketenzorg De veranderingen 2010 18 november 2009 Huidige bekostiging Ontwikkelingen bekostiging Basisaanbod (overdag) - Inschrijftarieven - Consulttarieven A. Nieuwe - Opslagmodules Bekostigingsstructuur

Nadere informatie

HANDLEIDING REKENMODEL POH-GGZ. Versie 7, januari 2013

HANDLEIDING REKENMODEL POH-GGZ. Versie 7, januari 2013 HANDLEIDING REKENMODEL POH-GGZ Versie 7, januari 2013 Colofon Het Rekenmodel POH-GGZ en de bijbehorende handleiding zijn producten van de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV). Landelijke Huisartsen Vereniging

Nadere informatie

2. Consulttarief voor de POH-er (code t/m 12106), behalve voor de 45%/AIV contracten POH (zie hierboven).

2. Consulttarief voor de POH-er (code t/m 12106), behalve voor de 45%/AIV contracten POH (zie hierboven). Module POH Doel van de module POH De module POH is bestemd om taakdelegatie te bevorderen in de huisartsenpraktijk. Het is tevens een middel de werkdruk van huisartsen te verminderen, de samenwerking tussen

Nadere informatie

Het LCR heeft kwaliteitscriteria opgesteld die te downloaden zijn op www.lcr.nl onder voor de professional:

Het LCR heeft kwaliteitscriteria opgesteld die te downloaden zijn op www.lcr.nl onder voor de professional: Alle artsen die gezondheidsadviezen geven aan reizigers Betreft: registratie LCR Kwaliteitsregister Geachte heer, mevrouw, In oktober 2005 is het LCR Kwaliteitsregister voor artsen geopend. Inschrijving

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Huisartsenzorg NUMMER 2 JAARGANG 2015 CONTRACTERING 2016-2017

NIEUWSBRIEF Huisartsenzorg NUMMER 2 JAARGANG 2015 CONTRACTERING 2016-2017 NIEUWSBRIEF Huisartsenzorg NUMMER 2 JAARGANG 2015 PERIODIEKE NIEUWSBRIEF VAN DE FRIESLAND ZORGVERZEKERAAR VOOR HUISARTSENZORG CONTRACTERING 2016-2017 Begin oktober ontvangt u van De Friesland het aanbod

Nadere informatie

Minddistrict Triage Gho-Go. Handleiding Screeningsvragenlijst

Minddistrict Triage Gho-Go. Handleiding Screeningsvragenlijst Minddistrict Triage Gho-Go voor huisarts en POH GGZ Inhoud Inleiding... 3 Inloggen in het platform... 4 Cliëntaccounts aanmaken... 5 Screeningsvragenlijst aanbieden... 6 Uitslag screeningsvragenlijst...

Nadere informatie

Achmea Zorg & Gezondheid

Achmea Zorg & Gezondheid Achmea Zorg & Gezondheid Verrichtingen en Verbruiksmaterialen 2014 (Behorende bij de Huisartsenovereenkomst 2014) LET OP: M&I-verrichtingen kunnen niet in rekening worden gebracht, indien de prestatie

Nadere informatie

COPD zorgprogramma: deelname, formatie, financiën, diensten, communicatie

COPD zorgprogramma: deelname, formatie, financiën, diensten, communicatie COPD zorgprogramma: deelname, formatie, financiën, diensten, communicatie Om aan het zorgprogramma COPD deel te nemen is in dit document in kort bestek beschreven wat dit voor u en uw huisartsenpraktijk

Nadere informatie

Nieuwe huisartsenfinanciering

Nieuwe huisartsenfinanciering Nieuwe huisartsenfinanciering Een sprong voorwaarts of overgieten van wijn in nieuwe zakken? Perspectief aanbieders 13 november 2014, Ad van Gorp 1 Nadere kennismaking, ervaringen en verwachtingen 2 20/11/14

Nadere informatie

FAQ Ketenzorg GGZ. versie 2013.1

FAQ Ketenzorg GGZ. versie 2013.1 FAQ Ketenzorg GGZ versie 2013.1 Inhoud Algemeen... 3 Medix formulieren... 5 Medix overige... 7 Verzekering... 8 Contact... 9 Algemeen Hoe lang loopt een DBC-jaar? De ketenzorg GGZ start op het moment dat

Nadere informatie

Handleiding Plantion Digitale Marktplaats

Handleiding Plantion Digitale Marktplaats Per 10-03-2017 Handleiding Plantion Digitale Marktplaats voor mobiele telefoon 1 Inhoudsopgave 1 Inhoudsopgave... 1 2 Inloggegevens aanvragen... 2 1) Inloggen... 2 2) Taal... 2 3 Een nieuwe opdracht aanmaken...

Nadere informatie

Onderwerp Hoofdthema is vaak op te splitsen in diverse onderwerpen. Resultaat Beschrijf het eindresultaat zodat je zicht hebt op wat je gaat doen

Onderwerp Hoofdthema is vaak op te splitsen in diverse onderwerpen. Resultaat Beschrijf het eindresultaat zodat je zicht hebt op wat je gaat doen Werkplan ehealth/ict Onderwerp Hoofdthema is vaak op te splitsen in diverse onderwerpen Kennisuitwisseling: Goede programma s en ideeën overnemen ICT werkgroep Korte beschrijving activiteiten Wat ga je

Nadere informatie

Instructie aanmelden/inloggen.

Instructie aanmelden/inloggen. Instructie aanmelden/inloggen. Via de website is het mogelijk om je aan te melden voor een cursus van Scholing dichtbij. Voor cursisten die eerder hebben deelgenomen aan een cursus is het eenvoudig om

Nadere informatie

H. ADDENDUM STOPPEN MET ROKEN 2015-2016 BIJ DE OVEREENKOMST BASISHUISARTSENZORG 2015-2016

H. ADDENDUM STOPPEN MET ROKEN 2015-2016 BIJ DE OVEREENKOMST BASISHUISARTSENZORG 2015-2016 H. ADDENDUM STOPPEN MET ROKEN 2015-2016 BIJ DE OVEREENKOMST BASISHUISARTSENZORG 2015-2016 Partijen zoals genoemd in de overeenkomst basishuisartsenzorg 2015 2016 komen in aanvulling op de overeenkomst

Nadere informatie

Beleidsplan huisartsenpraktijk Metz & Smits 2015 2018 versie september 2015

Beleidsplan huisartsenpraktijk Metz & Smits 2015 2018 versie september 2015 Beleidsplan huisartsenpraktijk Metz & Smits 2015 2018 versie september 2015 Inhoud 1. inleiding 2. de organisatie 3. de populatie 4. missie 5. samenwerking 6. zorgaanbod 7. zorgvraag 8. automatisering

Nadere informatie

Inleiding Welkom bij de digitale profielenlijst Fysiotherapie van Menzis

Inleiding Welkom bij de digitale profielenlijst Fysiotherapie van Menzis Inleiding Welkom bij de digitale profielenlijst Fysiotherapie van Menzis Goed om te weten We vragen u een korte profielenlijst in te vullen, waarin u kunt aangeven in welk profiel u en uw praktijk (hiermee

Nadere informatie

Aanvullende informatie op het inkoopbeleid voor zorggroepen 2015, Coöperatie VGZ

Aanvullende informatie op het inkoopbeleid voor zorggroepen 2015, Coöperatie VGZ Aanvullende informatie op het inkoopbeleid voor zorggroepen 2015, Coöperatie VGZ Onderwerpen 1. Nieuwe huisartsenbekostiging 2. Voetzorg 3. CQI 4. Meekijkconsult en consult medisch specialist 5. Labonderzoek

Nadere informatie

1. Inleiding. Aanleiding

1. Inleiding. Aanleiding ASTMA EN COPD ZORG 1. Inleiding Stichting Huisartsenlaboratorium Friesland (HAL) ondersteunt huisartsenpraktijken bij opsporing, diagnostiek en controle van Astma en COPD patiënten. In samenwerking met

Nadere informatie

Praktijkmanagement in de huisartsenzorg

Praktijkmanagement in de huisartsenzorg Voor de huisartsenzorg van morgen Wanneer: Start najaar 2019 Locatie: Driebergen en Eindhoven Aanvullende 5-daagse opleiding Praktijkmanagement in de huisartsenzorg Voor voormalige deelnemers aan de opleiding

Nadere informatie

Inkoopdocument Huisartsenzorg (vergoeding en prestaties)

Inkoopdocument Huisartsenzorg (vergoeding en prestaties) Inkoopdocument Huisartsenzorg 2016-2017 (vergoeding en prestaties) Versiebeheer Versie Datum Wijzigingen 1.0 14 oktober 2015 Eerste versie 2.0 19 oktober 2015 SMR voorwaarden toegevoegd 3.0 22 oktober

Nadere informatie

Overzicht vragen en antwoorden Zorgovereenkomst Huisartsgeneeskundige Zorg 2015

Overzicht vragen en antwoorden Zorgovereenkomst Huisartsgeneeskundige Zorg 2015 Overzicht vragen en antwoorden Zorgovereenkomst Huisartsgeneeskundige Zorg 2015 Met dit overzicht willen wij graag antwoorden geven op terugkerende vragen over de Overeenkomst Huisartsgeneeskundige Zorg

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Bijlage 11. Inleiding. 1. De nieuwe financiering op hoofdlijnen. 2. Wat betekent het voor u

Inhoudsopgave. Bijlage 11. Inleiding. 1. De nieuwe financiering op hoofdlijnen. 2. Wat betekent het voor u Inkoop Huisartsenzorg en Multidisciplinaire zorg 2015-2016 Inhoudsopgave Inleiding 1. De nieuwe financiering op hoofdlijnen 2. Wat betekent het voor u 2.1 Segment 1 M&I verrichtingen 2.2 Segment 2 Ketenzorg

Nadere informatie

Handleiding voor het invullen en opgeven van de organisatiestructuur in de intake voor de MedewerkerMonitor

Handleiding voor het invullen en opgeven van de organisatiestructuur in de intake voor de MedewerkerMonitor Handleiding voor het invullen en opgeven van de organisatiestructuur in de intake voor de MedewerkerMonitor Wij doen mee aan de MedewerkerMonitor Welke stappen moet ik doorlopen om de intake af te ronden?

Nadere informatie

Achmea Zorg & Gezondheid

Achmea Zorg & Gezondheid Achmea Zorg & Gezondheid Verrichtingen en Verbruiksmaterialen 2013 (Behorende bij de Huisartsenovereenkomst 2013) LET OP: M&I-verrichtingen kunnen niet in rekening worden gebracht, indien de prestatie

Nadere informatie

Bijlage 5 zorginkoopbeleid Huisartsenzorg en multidisciplinaire zorg

Bijlage 5 zorginkoopbeleid Huisartsenzorg en multidisciplinaire zorg Bijlage 5 zorginkoopbeleid 2018-2019 Huisartsenzorg en multidisciplinaire zorg Bijlage 5 Resultaatbeloning doelmatig voorschrijven van geneesmiddelen Vanaf 2018 heeft Menzis in samenspraak met een vertegenwoordiging

Nadere informatie

Handleiding koppeling voor patiënten

Handleiding koppeling voor patiënten Handleiding koppeling voor patiënten Inhoud 1. Registreren... 2 1.1 Voordat u begint... 2 1.2 Een account aanmaken... 2 1.3 Geen account? Registreer nu!... 3 1.4 Bevestig uw account... 3 1.5 Gefeliciteerd,

Nadere informatie

Handleiding vacaturebank Het plaatsen van een vacature Het wijzigen/beëindigen van een vacature

Handleiding vacaturebank Het plaatsen van een vacature Het wijzigen/beëindigen van een vacature Handleiding vacaturebank Het plaatsen van een vacature Het wijzigen/beëindigen van een vacature November 2014 Handleiding: Stap 1: Ga naar de website... 1 Stap 2: Ik ben een vrijwilligersorganisatie...

Nadere informatie

Bijlage 4 M&I Verrichtingen

Bijlage 4 M&I Verrichtingen Bijlage 4 M&I Verrichtingen 2018-19 Algemeen De verrichtingen die in onderstaande lijst genoemd zijn, mogen door de zorgaanbieder worden gedeclareerd als voldaan wordt aan de gestelde voorwaarden in de

Nadere informatie

Multizorg VRZ Inkoopbeleid Huisartsenzorg 2017. Een toelichting voor zorgaanbieders op het inkoopjaar 2017

Multizorg VRZ Inkoopbeleid Huisartsenzorg 2017. Een toelichting voor zorgaanbieders op het inkoopjaar 2017 Multizorg VRZ Inkoopbeleid Huisartsenzorg 2017 Een toelichting voor zorgaanbieders op het inkoopjaar 2017 1 Inhoud Vooraf... 3 1. Inkoopbeleid... 3 1.1 Algemeen... 3 1.2 Innovatie... 4 2. Kwaliteitsbeleid

Nadere informatie

Bijlagen. Alle bijlagen kunt u raadplegen op onze website www.menzis.nl/huisarts. Bijlage 2 (M&I) verrichtingen en verbruiksmaterialen 2016

Bijlagen. Alle bijlagen kunt u raadplegen op onze website www.menzis.nl/huisarts. Bijlage 2 (M&I) verrichtingen en verbruiksmaterialen 2016 Bijlagen inkoopbeleid Huisartsenzorg en Multidisciplinaire zorg 2015-2016 Ingangsdatum 1 januari 2016 versie 8 december 2015 Bijlagen Alle bijlagen kunt u raadplegen op onze website www.menzis.nl/huisarts

Nadere informatie

Verzekeraars (zorgverzekeraars, prestatiecodes en tarieven) Inhoudsopgave

Verzekeraars (zorgverzekeraars, prestatiecodes en tarieven) Inhoudsopgave Verzekeraars (zorgverzekeraars, prestatiecodes en tarieven) Inhoudsopgave Inleiding Verzekeraars Een eigen verzekeraar toevoegen Een bestaande verzekeraar wijzigen Een verzekeraar op niet actief zetten

Nadere informatie

Inleiding De digitale profielenlijst van Menzis

Inleiding De digitale profielenlijst van Menzis Inleiding De digitale profielenlijst van Menzis Goed om te weten We vragen u een korte profielenlijst in te vullen, waarin u kunt aangeven in welk profiel u en uw praktijk (hiermee wordt ook instelling

Nadere informatie

Inkoopbeleid Stoppen met Roken 2013 binnen de Integrale bekostiging

Inkoopbeleid Stoppen met Roken 2013 binnen de Integrale bekostiging Inkoopbeleid Stoppen met Roken 2013 binnen de Integrale bekostiging 1 Algemeen Met ingang van 2013 verandert de vergoeding voor Stoppen-met-Roken begeleiding (SMR). De vergoeding van gedragsmatige ondersteuning

Nadere informatie

Bijlagen. Alle bijlagen kunt u raadplegen op onze website www.menzis.nl/huisarts. Bijlage 2 (M&I) verrichtingen en verbruiksmaterialen 2016

Bijlagen. Alle bijlagen kunt u raadplegen op onze website www.menzis.nl/huisarts. Bijlage 2 (M&I) verrichtingen en verbruiksmaterialen 2016 Bijlagen inkoopbeleid Huisartsenzorg en Multidisciplinaire zorg 2015-2016 Ingangsdatum 1 januari 2016 Bijlagen Alle bijlagen kunt u raadplegen op onze website www.menzis.nl/huisarts Bijlage 2 (M&I) verrichtingen

Nadere informatie

Implementatie Ketenzorg Astma Informatiebrief voor huisarts en POH De evaluatie van de implementatie van Ketenzorg Astma, regio Maastricht-Heuvelland

Implementatie Ketenzorg Astma Informatiebrief voor huisarts en POH De evaluatie van de implementatie van Ketenzorg Astma, regio Maastricht-Heuvelland Implementatie Ketenzorg Astma Informatiebrief voor huisarts en POH De evaluatie van de implementatie van Ketenzorg Astma, regio Maastricht-Heuvelland Beste huisarts en POH, Zoals toegelicht tijdens de

Nadere informatie

Toelichting op de overeenkomst en het inkoopbeleid

Toelichting op de overeenkomst en het inkoopbeleid Toelichting op de overeenkomst en het inkoopbeleid 2018-2019 Graag informeren wij u via deze oplegger over de wijze waarop Zorg en Zekerheid de huisartsenzorg in 2018 en 2019 inkoopt. In deze oplegger

Nadere informatie

Bijlage 4 Geïntegreerde KwaliteitZZorg Farmacie 2 (GKF2)

Bijlage 4 Geïntegreerde KwaliteitZZorg Farmacie 2 (GKF2) Bijlage 4 Geïntegreerde KwaliteitZZorg Farmacie 2 (GKF2) Zorg en Zekerheid benadrukt de geïntegreerde samenwerking tussen de huisarts en de apotheker. In 2012 zijn wij daarom gestart met het inkopen van

Nadere informatie

Planmatige aanpak contracteren en evalueren. Menzis, AnderZorg en Azivo

Planmatige aanpak contracteren en evalueren. Menzis, AnderZorg en Azivo Planmatige aanpak contracteren en evalueren Menzis, AnderZorg en Azivo Versie definitief 05 oktober 2012 Ook in 2013 en 2014 wil Menzis gerichter en frequenter monitoren in hoeverre de doelstellingen,

Nadere informatie