De resultaten worden op alfabetische volgorde getoond en kunnen zowel clusters als deelnemers bevatten.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "De resultaten worden op alfabetische volgorde getoond en kunnen zowel clusters als deelnemers bevatten."

Transcriptie

1 Start de Management Drives Viewer. Voer uw gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op de button om in te loggen. Na inloggen opent het hoofdmenu automatisch. Menu Door op de menuknop te klikken kunt u het hoofdmenu sluiten of openen. De menuknop is het icoon met drie streepjes vlak onder elkaar. Taal wijzigen Om de taal te veranderen klikt u in het hoofdmenu op LANGUAGE, aangeduid met een vlag van de geselecteerde taal. Er verschijnt een nieuw venster met daarin de beschikbare talen. Selecteer de gewenste taal. Het menu zal nu automatisch sluiten. Zodra u het menu weer opent is de nieuwe taal actief. Zoeken Zoek direct een deelnemer of cluster m.b.v. de zoekfunctie. Klik op ZOEKEN in het hoofdmenu en geef uw zoekopdracht in de daarvoor bestemde zoekbalk. Bevestig uw zoekopdracht met Enter of klik op de zoekknop. De resultaten worden op alfabetische volgorde getoond en kunnen zowel clusters als deelnemers bevatten. Vb zoekresultaat: Cathy Gates 25 november 2015 Matrix Zakelijk High Potentials Management Drives deelnemer datum afgerond type vragenlijst variant cluster bedrijf High Potentials Management Drives Cluster bedrijf Om een cluster of deelnemer toe te voegen aan een eerder geladen cluster klikt u op de plus. U kunt ook de geladen clusters in een keer vervangen voor één nieuwe, klik dan op het pijltje. De laadtijd is afhankelijk van het aantal deelnemers in het cluster. vervangen toevoegen

2 Cluster selecteren U kunt ook direct naar het overzicht van uw cluster om een cluster te selecteren. Na het selecteren van een cluster kunt u de profielen tonen. Klik op de knop CLUSTER in het hoofdmenu. Verbind met server Klik op VERBIND MET SERVER om uw clusters online op te vragen. In een nieuw venster zult u alle clusters zien die ook in uw systeem staan. Om het gewenste cluster te bekijken klikt u op de plus. Meerdere clusters laden of vervangen De Management Drives viewer beschikt over de functionaliteit om meerdere clusters te laden. Indien u al een cluster heeft geladen en hier een cluster aan wil toevoegen dan volgt u de stappen om een cluster te selecteren. Om vervolgens een cluster toe te voegen aan de bestaande klikt u op de plus achter de clusternaam. U kunt ook de geladen clusters in een keer vervangen voor een nieuwe. Om eerder geladen clusters te vervangen door één nieuw cluster dan klikt op u het pijltje. vervangen toevoegen

3 Deelnemers selecteren Nadat u een cluster heeft geselecteerd, verschijnt er een nieuw venster. Aan de linkerkant het gekozen cluster en aan de rechterkant de selectie van deelnemers. Standaard worden alle deelnemers van het cluster direct aan de selectie toegevoegd. Clusters/Subgroepen Deelnemers Deelnemers toevoegen of verwijderen Naast de naam van de deelnemer in de selectie staat een min. Met behulp van deze knop kunt u deelnemers uit de selectie verwijderen. Het is ook mogelijk om de gehele selectie ongedaan te maken door op het kruisje rechts bovenaan te drukken. Als u een deelnemer wil toevoegen aan de selectie dan drukt u op de plus naast de naam van de deelnemer uit het cluster. Klik daarvoor eerst op de balk waar de naam van het cluster of subgroep staat om de deelnemers zichtbaar te maken. Om álle deelnemers uit het cluster te selecteren klikt u op de plus achter de naam van het cluster. Om de deelnemers in de selectie te vervangen voor een compleet cluster of subgroep, klikt u op het pijltje.

4 Individueel profiel tonen Van de deelnemers die in de selectie staan kunt u de individuele profielen tonen. Als u één deelnemer heeft geselecteerd, zal zijn of haar profiel getoond worden. Om het individuele profiel te tonen, klikt u op het ronde icoon met één deelnemer die zich boven uw deelnemerselectie bevindt. Indien u meerdere deelnemers in uw selectie heeft staan, dan zal de deelnemer die in de selectie met blauwe letters staat geschreven, getoond worden. Zodra u in de profielweergave zit, kunt u weer terug naar het deelnemerscherm door in het menu op DEELNEMER te klikken. Snelkoppeling: Bladeren door deelnemers Om snel door de deelnemers te bladeren gebruikt u de pijltjestoetsen. Als u in de profielweergave bent dan kunt u met de up en down pijltjestoetsen door de deelnemers bladeren. (Het is mogelijk dat u eerst in het venster moet klikken waarin het profiel wordt weergegeven om de functie te activeren ) Groepsprofiel tonen Om het volledige groepsprofiel te tonen van uw deelnemerselectie klikt u op het ronde icoon met drie deelnemers die zich boven uw deelnemerselectie bevindt. Zodra u in de profielweergave zit, kunt u weer terug naar het deelnemerscherm door in het menu op DEELNEMER te klikken. On color selectie U kunt ook een selectie maken van deelnemers uit uw selectie op basis van kleur. Klik hiervoor op het icoon van de on-color selectie. Dit is het ronde icoon met daarin het verfblik die zich boven uw deelnemerselectie bevindt. Vervolgens opent er een nieuw venster. In dit venster bepaalt u voor welke kleur u een selectie wil maken. -Klik op de 1 om de deelnemers te selecteren die de betreffende kleur op één hebben staan -Klik op de H om de deelnemers te selecteren die de betreffende kleur hoog in hun logica hebben staan. -Klik op de L om de deelnemers te selecteren die de betreffende kleur niet in hun logicabalk hebben. -Klik op de + om de deelnemers te selecteren die energie krijgen van de betreffende kleur. -Of klik op de - om de deelnemers te selecteren die energie verliezen van de betreffende kleur. De deelnemers waarvoor het criterium van toepassing is, worden aangegeven d.m.v. een blauwe balk. Voordat u de profielen van de deelnemers kunt weergeven van de on-color selectie dient u één van de deelnemers aan te klikken.

5 Deelnemers Als u vanuit bijvoorbeeld de profielweergave terug wil naar het deelnemerscherm, klikt u in het hoofdmenu op DEELNEMER. Deze knop is alleen actief indien er een cluster is geladen. Grafiek U kunt van uw deelnemersselectie verschillende grafieken tonen. Standaard wordt het complete profiel getoond van de deelnemer of de groep, maar u kunt ook kiezen voor een andere grafiekweergave. Klik op de knop GRAFIEK in het hoofdmenu. De beschikbare grafieken worden in een nieuw venster getoond. Klik op de gewenste grafiek om deze weer te geven. Bij individuele profielen kunt u kiezen tussen het complete profiel of Logica en Verwerping of Energiebalans en Mindset. Bij groepsprofielen kunt u kiezen tussen het complete profiel of Groepslogica en diversiteit of All plus en All minus, of de Logica en Verwerping van iedere deelnemer. Snelkoppeling: Bladeren door grafieken In de Management Drives Viewer zit ook een snelkoppeling om te schakelen tussen grafieken. In de profielweergave kunt u met de pijltjestoetsen links en rechts door de grafieken bladeren. U kunt tevens schakelen tussen groepsweergaven en individuele weergaven door op de spatiebalk te drukken. (Het is mogelijk dat u eerst in het venster moet klikken waarin het profiel wordt weergegeven om de functie te activeren )

6 Afdrukken Om profielen te printen klikt u op AFDRUKKEN. Er verschijnt een nieuw venster waarin u kunt aangeven welk soort profiel u wilt printen. Er zijn meerdere mogelijkheden. De mogelijkheden zijn: - het complete individuele profiel printen van één deelnemer - het complete individuele profiel printen van alle deelnemers Voor individuele profielen gebruikt u het Management Drives papier met blauwe achterkant. - het groepsprofiel printen Voor groepsprofielen gebruikt u het Management Drives papier met groene achterkant. - of de logica en verwerping van alle deelnemers printen Voor deze optie gebruikt u het Management Drives papier met paarse achterkant. Nadat u heeft aangegeven wat u wilt printen opent er een nieuw venster waarin u de definitieve opdracht geeft. Hier kunt u nog specifieke zaken instellen die voor uw printer gelden. De taal van het profiel is gelijk aan de taal waarin u de Management Drives Viewer gebruikt. Beginscherm Om snel het scherm terug te brengen naar zijn beginscherm klikt u op BEGINSCHERM. Eventueel getoonde profielen zijn dan niet meer zichtbaar op het scherm. Om profielen weer te tonen volgt u de daarvoor benodigde stappen. Viewer Onder de knop VIEWER vindt u meer informatie over uw account, de versie van de Management Drives viewer en nog meer handige informatie.

7 Verwijderen van kop-voettekst uit print in Internet Explorer Start Internet Explorer. open het menu. Het volgende scherm komt naar voren: Selecteer hier Print/Afdrukken en vervolgens page setup/pagina instelling. Het volgende scherm komt naar voren: Zet alle opties onder kop- & voetteksten op empty/leeg. Het is mogelijk dat u bovendien de marges moet verkleinen voor de juiste afmetingen op de print. Dat doet u in ditzelfde scherm. Bevestig de instellingen met OK.

8 Verwijderen van kop en voettekst uit print in Firefox Start Firefox Open het menu. Het volgende scherm komt naar voren: Selecteer Afdrukken. Windows: Het volgende scherm komt naar voren: Klik op de optie Pagina-instellingen.

9 Het volgende scherm komt naar voren: Selecteer de tab Marges & kop-/voetteksten. Het volgende scherm komt naar voren: Zet alle opties onder kop- & voetteksten -- blanco --. Het is mogelijk dat u de marges nog moet aanpassen.

10 Apple (firefox) Het volgende scherm komt naar voren Klik op Toon details Zet de kop en voetteksten op --blanco-- Druk uw document af.

11 Verwijderen van kop en voettekst uit print in Chrome Start Google Chrome. Selecteer hier het menu. Het volgende scherm komt naar voren: Selecteer Afdrukken/Print.

12 Het volgende scherm komt naar voren: Selecteer hier Meer instellingen. Het scherm met opties wordt nu weer gegeven: Schakel hier de kop- en voetteksten uit. Pas tevens de marges aan naar minimum of geen om de juiste verhoudingen op het papier te houden.

13 Verwijderen van kop en voettekst uit print in Safari Start Safari. Klik op de tab Archief en vervolgens op Druk af. Het volgende scherm komt naar voren: Selecteer hier Toon details.

14 Het volgende scherm komt naar voren: Schakel hier de volgende optie uit: Druk kop- en voetteksten af.

Handleiding Management Drives

Handleiding Management Drives Handleiding Management Drives Viewer Download de Management Drives viewer op: www.managementdrives.com/md-viewer-update Start de Management Drives Viewer. Voer uw gebruikersnaam en wachtwoord in en klik

Nadere informatie

Menu Door op de menuknop te klikken kunt u het hoofdmenu sluiten of openen. De menuknop is het icoon met drie streepjes vlak onder elkaar.

Menu Door op de menuknop te klikken kunt u het hoofdmenu sluiten of openen. De menuknop is het icoon met drie streepjes vlak onder elkaar. Start de Management Drives Viewer. Voer uw gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op de button om in te loggen. Na inloggen opent het hoofdmenu automatisch. Menu Door op de menuknop te klikken kunt u

Nadere informatie

handleiding voor systeem het Management Drives Management Drives systeem Handleiding

handleiding voor systeem het Management Drives Management Drives systeem Handleiding handleiding voor het Management Drives systeem Management Drives systeem Handleiding Met het Management Drives systeem kunt u onder andere Management Drives vragenlijsten versturen, ontvangen en deze zowel

Nadere informatie

Internet Explorer 7 (IE7)

Internet Explorer 7 (IE7) Internet Explorer 7 (IE7) 1. HET VENSTER Het venster van Internet Explorer 7 ziet er als volgt uit: Het venster bestaat uit volgende onderdelen: De knoppen Volgende en Vorige. Adresbalk hierin vullen we

Nadere informatie

Medewerkershandleiding. 25-01-2013 Versie 1.1

Medewerkershandleiding. 25-01-2013 Versie 1.1 Medewerkershandleiding 25-01-2013 Versie 1.1 Inhoud 1) Uitgangspunt... 2 2) Startscherm... 3 2.1) Fitheid en speerpunten... 3 2.2) Speerpunten en de benodigde kennis... 4 2.3) Kennisdoelen... 4 3) Uw persoonlijke

Nadere informatie

Opgeslagen HZ wachtwoord(en) verwijderen Versie 1.0 DIENST INFORMATIEVOORZIENING & AUTOMATISERING 11-5-2016

Opgeslagen HZ wachtwoord(en) verwijderen Versie 1.0 DIENST INFORMATIEVOORZIENING & AUTOMATISERING 11-5-2016 Opgeslagen HZ wachtwoord(en) verwijderen Versie 1.0 DIENST INFORMATIEVOORZIENING & AUTOMATISERING 11-5-2016 INHOUDSOPGAVE 1.0 GOOGLE CHROME 2 1.1 Computer 2 1.2 Android device 2 1.3 iphone of ipad 2 2.0

Nadere informatie

Handleiding De Sociale Monitor

Handleiding De Sociale Monitor Handleiding De Sociale Monitor Inhoudsopgave Gebruikershandleiding: De Sociale Monitor 2 Bestaande rapportages 7 Een nieuw rapportage aanmaken 9 Het menu 10 Handleiding lokaal beheerders: De Sociale Monitor

Nadere informatie

Handleiding administrator

Handleiding administrator Handleiding administrator september 2016 Handleiding Administrator Als administrator van uw bedrijf, kunt u in de Administrator omgeving de accounts van uw kantoor beheren en rapporten uitdraaien. U vindt

Nadere informatie

Instructie. SimPC Webmail. Algemene versie 1.1. Ga verder naar bladzijde 2

Instructie. SimPC Webmail. Algemene versie 1.1. Ga verder naar bladzijde 2 Instructie SimPC Webmail Algemene versie 1.1 Ga verder naar bladzijde 2 Stap 1 Algemeen overzicht van de webmail Eenmaal ingelogd, is het scherm van SimPC webmail verdeeld in verschillende onderdelen die

Nadere informatie

Toelichting inloggen beheermodule IZM. Wachtwoord vergeten. Ik kan niet inloggen

Toelichting inloggen beheermodule IZM. Wachtwoord vergeten. Ik kan niet inloggen Toelichting inloggen beheermodule IZM Wanneer u problemen heeft met inloggen in de beheermodule van Zwemscore, kan dat meerdere oorzaken hebben. Twee vaak voorkomende oorzaken zijn Wachtwoord vergeten

Nadere informatie

Basis handleiding CMS

Basis handleiding CMS Basis handleiding CMS Inhoud Basis handleiding CMS... 1 Inloggen... 3 Pagina beheren... 4 Pagina toevoegen/wijzigen... 6 WYSIWYG editor... 8 externe / interne link toevoegen... 9 Plaatjes toevoegen...

Nadere informatie

4.1 4.2 5.1 5.2 6.1 6.2 6.3 6.4

4.1 4.2 5.1 5.2 6.1 6.2 6.3 6.4 Handleiding CMS Inhoud 1 Inloggen 2 Algemeen 3 Hoofdmenu 4 Pagina s 4.1 Pagina s algemeen 4.2 Pagina aanpassen 5 Items 5.1 Items algemeen 5.2 Item aanpassen 6 Editor 6.1 Editor algemeen 6.2 Afbeeldingen

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Inleiding pagina 3

Inhoudsopgave. Inleiding pagina 3 Inhoudsopgave Inleiding pagina 3 1. Account aanvragen pagina 5 2. Etiketten aanmaken pagina 8 3. Etiketten opslaan/bewerken pagina 12 4. Etiketten printen pagina 14 Instellingen 5. Printerinstellingen

Nadere informatie

Intramed mobiel instellen en gebruiken

Intramed mobiel instellen en gebruiken Intramed mobiel instellen en gebruiken Voor Intramed mobiel gebruikers Intramed Mobiel versie 1.0 Hoofdstuk 1 Intramed mobiel is een nieuwe dienst, waarvan je gratis gebruik kunt maken als je Intramed

Nadere informatie

Intramed mobiel instellen en gebruiken (deel 2)

Intramed mobiel instellen en gebruiken (deel 2) Intramed mobiel instellen en gebruiken (deel 2) Voor Intramed mobiel gebruikers Intramed Mobiel versie 0 Hoofdstuk 1 Intramed mobiel is een nieuwe dienst, waarvan u gratis gebruik kunt maken als u Intramed

Nadere informatie

Handleiding LROI-Dashboard Landelijke Registratie Orthopedische Implantaten

Handleiding LROI-Dashboard Landelijke Registratie Orthopedische Implantaten Handleiding LROI-Dashboard Landelijke Registratie Orthopedische Implantaten Inleiding In de Landelijke Registratie Orthopedische Implantaten (LROI) worden de patiënt en prothesekenmerken van heup- en knie-implantaten

Nadere informatie

Problemen aanmelden. Probeer het eerst op te lossen door wachtwoorden te verwijderen, mocht het dan nog niet werken verwijder dan ook de Cookies.

Problemen aanmelden. Probeer het eerst op te lossen door wachtwoorden te verwijderen, mocht het dan nog niet werken verwijder dan ook de Cookies. Problemen aanmelden. Probeer het eerst op te lossen door wachtwoorden te verwijderen, mocht het dan nog niet werken verwijder dan ook de Cookies. Inhoudsopgave 1 Verwijderen wachtwoorden... 1 1.1 Internet

Nadere informatie

SSO handleiding. Inhoudsopgave

SSO handleiding. Inhoudsopgave SSO handleiding Inhoudsopgave Inloggen... 2 Wachtwoord vergeten... 2 Eenmaal ingelogd... 2 Wachtwoord wijzigen... 3 Uitloggen... 3 E-learning... 3 RIEsicotoer... 4 Leerlingen... 4 Overzicht leerlingen...

Nadere informatie

Inleiding. - Teksten aanpassen - Afbeeldingen toevoegen en verwijderen - Pagina s toevoegen en verwijderen - Pagina s publiceren

Inleiding. - Teksten aanpassen - Afbeeldingen toevoegen en verwijderen - Pagina s toevoegen en verwijderen - Pagina s publiceren Inleiding Voor u ziet u de handleiding van TYPO3 van Wijngaarden AutomatiseringsGroep. De handleiding geeft u antwoord geeft op de meest voorkomende vragen. U krijgt inzicht in het toevoegen van pagina

Nadere informatie

SportCTM 2.0 Startscherm trainer

SportCTM 2.0 Startscherm trainer SportCTM 2.0 Startscherm trainer Inloggen Webapplicatie Via inlog.dotcomsport.com kun je in inloggen op de webapplicatie van het SportCTM. Wij adviseren onderstaande browsers Windows: Internet Explorer,

Nadere informatie

Neem in dat geval altijd contact op met het betreffende zwembad of zwemschool waar uw kind zwemt.

Neem in dat geval altijd contact op met het betreffende zwembad of zwemschool waar uw kind zwemt. Toelichting inloggen Persoonlijke pagina Kunt u niet inloggen? Neem in dat geval altijd contact op met het betreffende zwembad of zwemschool waar uw kind zwemt. U kunt ook onderstaande informatie lezen

Nadere informatie

Intramed mobiel instellen en gebruiken

Intramed mobiel instellen en gebruiken Intramed mobiel instellen en gebruiken Voor gebruikers Intramed Mobiel versie 1.0 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1...1 1.1 Instellingen...1 1.2 Intramed mobiel gebruiken...6 III Hoofdstuk 1 Intramed mobiel is

Nadere informatie

Handleiding P&S Xtra Online (Eigen Regie)

Handleiding P&S Xtra Online (Eigen Regie) Handleiding P&S Xtra Online (Eigen Regie) Inhoudsopgave 1. Inloggen... 3 1.1 Inloggen... 3 1.2 Beveiliging... 4 1.3 Wachtwoord wijzigen... 4 2. Selecties... 5 2.1 Selecteer werkgever... 5 2.2 Selecteer

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING MAAKJETRAINING.NL 1

GEBRUIKERSHANDLEIDING MAAKJETRAINING.NL 1 GEBRUIKERSHANDLEIDING MAAKJETRAINING.NL 1 INHOUD 1 Inleiding 3 1.1 De drie categorieën 3 2 Inloggen op MaakJeTraining 4 2.1 Registreren op MaakJeTraining 4 2.2 Inloggen met account 5 2.3 Veranderingen

Nadere informatie

FIORETTI COLLEGE VEGHEL VERSIE OUDERS

FIORETTI COLLEGE VEGHEL VERSIE OUDERS HANDLEIDING FIORETTI COLLEGE VEGHEL VERSIE OUDERS 09-2014 Handleiding Magister voor ouders Ouders, verzorgers en leerlingen hebben via het internet toegang tot Magister, het leerlingvolgsysteem van het

Nadere informatie

Een koptekst is een tekst, die boven aan elke pagina verschijnt. Een voettekst is een tekst, die onder aan elke pagina verschijnt.

Een koptekst is een tekst, die boven aan elke pagina verschijnt. Een voettekst is een tekst, die onder aan elke pagina verschijnt. SAMENVATTING HOOFDSTUK 9 Koptekst en voettekst Een koptekst is een tekst, die boven aan elke pagina verschijnt. Een voettekst is een tekst, die onder aan elke pagina verschijnt. Je hoeft een koptekst en

Nadere informatie

Deel 1 Stap 1: Klik op de downloadlink om uw persoonlijke versie van de software te downloaden.

Deel 1 Stap 1: Klik op de downloadlink om uw persoonlijke versie van de software te downloaden. GfK Internet Monitor installatie en inschakelen op Windows XP, Vista, 7 & 8 Voor deelname aan de GfK Internet Monitor is het volgende nodig: - Computer: Desktop (PC) of laptop - Besturingssysteem: Windows

Nadere informatie

Handleiding wordpress

Handleiding wordpress Handleiding wordpress Wordpress versie 3.0.4 Handleiding versie 1.1 Auteur Website Geert Hoekzema www.geerthoekzema.nl www.geerthoekzema.nl geert@geerthoekzema.nl 1 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Beginnen

Nadere informatie

Online herhalingscursus Security Awareness

Online herhalingscursus Security Awareness Handleiding Online herhalingscursus Security Awareness Inzage voor BAL/personeelszaken Inhoud 1. Inloggen... 1 2. Per medewerker gegevens bekijken en certificaten printen... 2 3. Rapportages... 4 4. Omschrijving

Nadere informatie

Toelichting inloggen beheermodule IZM

Toelichting inloggen beheermodule IZM Toelichting inloggen beheermodule IZM Wanneer u problemen heeft met inloggen in de beheermodule van Zwemscore, kan dat meerdere oorzaken hebben. Twee vaak voorkomende oorzaken zijn Wachtwoord vergeten

Nadere informatie

Transparantieportaal Zorg. Handleiding Indicatorenrapportages Transparantieportaal Zorg. Versie

Transparantieportaal Zorg. Handleiding Indicatorenrapportages Transparantieportaal Zorg. Versie Transparantieportaal Zorg Handleiding Indicatorenrapportages Transparantieportaal Zorg Versie 29-01-2016 Contact DICA Servicedesk: E-mail: dica-servicedesk@mrdm.nl Telefoon: 088-57 000 10. Inhoudsopgave

Nadere informatie

Handleiding P&S Xtra Online

Handleiding P&S Xtra Online Handleiding P&S Xtra Online Inhoudsopgave 1. Inloggen... 3 1.1 Inloggen... 3 1.2 Beveiliging... 4 1.3 Wachtwoord wijzigen... 4 2. Selecties... 5 2.1 Selecteer werkgever... 5 2.2 Selecteer werknemer...

Nadere informatie

Handleiding Leeggoedapplicatie Digibon SPAR

Handleiding Leeggoedapplicatie Digibon SPAR Handleiding Leeggoedapplicatie Digibon SPAR Hoe u leeggoedbons aanmaakt en correctieberichten verwerkt. 1 Inhoudstabel Inhoudstabel... 2 Inleiding... 3 I. Inloggen... 4 A. Het Loginscherm... 4 II. Na het

Nadere informatie

Handleiding Website beheersysteem

Handleiding Website beheersysteem Handleiding Website beheersysteem Inhoudsopgave 1. Inleiding...3 2. Inloggen...4 3. De startpagina...5 3.1. Startpagina menu...5 3.2. Bovenbalk...6 4. Menu en Pagina's...7 4.1. Een nieuwe pagina toevoegen...8

Nadere informatie

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! WEBINTERFACE GEBRUIKERSHANDLEIDING

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! WEBINTERFACE GEBRUIKERSHANDLEIDING cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! WEBINTERFACE GEBRUIKERSHANDLEIDING BV Inleiding cbox is een applicatie die u eenvoudig op uw computer kunt installeren. Na installatie wordt in de bestandsstructuur van uw

Nadere informatie

Handleiding Online Boekhouden

Handleiding Online Boekhouden Handleiding Online Boekhouden Het online boekhoudprogramma kan gestart worden op de site van Horeca Boekhouden.nl (http://www.horecaboekhouden.nl/fin_administratie.php). Om verbinding te maken, moet op

Nadere informatie

Handleiding OnLine voor de Opdrachtgever Versie 3.1

Handleiding OnLine voor de Opdrachtgever Versie 3.1 Handleiding OnLine voor de Opdrachtgever Versie 3.1 Handleiding voor de Opdrachtgever EuroSystems B.V. Nieuwegein 2008, EuroSystems B.V., Nieuwegein Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag

Nadere informatie

Handleiding competitie.nevobo.nl

Handleiding competitie.nevobo.nl De competitiewebsite, welke via http://competitie.nevobo.nl/ te bereiken is, wordt steeds belangrijker in de volleybalcompetities van de Nevobo. In dit document vindt u informatie over de werking van deze

Nadere informatie

Shell Card Online e-invoicing Service Gebruikershandleiding. Versie 2.8

Shell Card Online e-invoicing Service Gebruikershandleiding. Versie 2.8 Gebruikershandleiding Versie 2.8 november 2012 Inhoud 1 Voor toegang tot Shell Card Online e-invoicing Service... 3 1.1 Inloggen in Shell Card Online... 3 1.2 Wat als u uw wachtwoord bent vergeten... 3

Nadere informatie

Publiceren basisrooster

Publiceren basisrooster Publiceren basisrooster Inleiding Op deze pagina DESKTOP In dit hoofdstuk laten we u zien hoe u het rooster kunt publiceren zodat het zichtbaar wordt in het portal en in de app. Ook ziet u hoe u eenvoudig

Nadere informatie

Online bestellen bij Langerak de Jong

Online bestellen bij Langerak de Jong Online bestellen bij Langerak de Jong www.langerakdejong.nl Augustus 2015 Inhoudsopgave online bestellen bij Langerak de Jong 1. Aanmelden voor online bestellen... 3 2. Inloggen... 5 3. De bestelsite...

Nadere informatie

EBUILDER HANDLEIDING. De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl. info@exed.nl EXED CMS UITLEG

EBUILDER HANDLEIDING. De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl. info@exed.nl EXED CMS UITLEG EBUILDER HANDLEIDING De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl info@exed.nl 1 INHOUDSOPGAVE Inleiding Een korte introductie over het Ebuilder» Navigatie» Snelnavigatie Pagina s Hier vind

Nadere informatie

Handleiding VPNL Instore Communicatie

Handleiding VPNL Instore Communicatie Handleiding VPNL Instore Communicatie Inhoudsopgave. Gebruikersomgeving. Dia s maken. Presentaties maken 9 4. Uitzending bekijken VersPlatform Nederland Handleiding VPNL Instore Communicatie . Gebruikersomgeving

Nadere informatie

Handleiding Intermediairportaal

Handleiding Intermediairportaal Handleiding Intermediairportaal www.felison.nl/webportaal Handleiding intermediairportaal 2014.12 1 van 10 Inhoud 1 Algemeen... 3 1.1 Webbrowser... 3 2 Inloggen... 4 3 Schermindeling... 5 4 Relatiebeheer

Nadere informatie

Wachtwoord herstellen

Wachtwoord herstellen BTN ONLINE INDEX Login... 3 Wachtwoord vergeten... 4 Werknemerspagina... 5 Bestellen bij BTN... 6 Winkelwagen werknemer... 9 Bestelhistorie... 12 Uitloggen... 13 2 Login Door in uw internetbrowser te kiezen

Nadere informatie

Project Woningcorporaties Open Source Initiatief Gebruikers handleiding: Verkoop

Project Woningcorporaties Open Source Initiatief Gebruikers handleiding: Verkoop Project Woningcorporaties Open Source Initiatief Gebruikers handleiding: Verkoop Datum uitgave: 27-01-2009 Deze handleiding is specifiek geschreven voor de verkoop afdeling. Gebruikers handleiding Project

Nadere informatie

Instructieboekje voor de docent. Versie: 20091119

Instructieboekje voor de docent. Versie: 20091119 Instructieboekje voor de docent Versie: 20091119 Inhoudsopgave Wat is E-Portfolio VIER?... 2 Hulp nodig?... 3 Het programma starten... 4 Inloggen... 5 Het hoofdscherm (Home)... 6 Instellingen... 8 Wachtwoord...

Nadere informatie

Sportplan/HandballAction/TrainerOnline vernieuwd

Sportplan/HandballAction/TrainerOnline vernieuwd Sportplan/HandballAction/TrainerOnline vernieuwd U zult het waarschijnlijk al gemerkt hebben : een compleet nieuwe lay- out van Sportplan/HandballAction/TrainerOnline! Niet zo maar een nieuwe lay- out,

Nadere informatie

Handleiding ADAS bij kwaliteitsvisitatie

Handleiding ADAS bij kwaliteitsvisitatie bij kwaliteitsvisitatie Dit document is een handleiding voor het gebruik van het online auditsysteem ADAS, gebruikt voorkwaliteitsvisitaties georganiseerd door de NVvP. Inhoudelijke informatie over de

Nadere informatie

versie: 5-7-2013 HANDLEIDING MIJN DE LEEUW

versie: 5-7-2013 HANDLEIDING MIJN DE LEEUW versie: 5-7-2013 HANDLEIDING MIJN DE LEEUW HANDLEIDING MIJN DE LEEUW Inhoudsopgave Inloggen... 3 Gebruikersnaam of Wachtwoord vergeten?... 3 Startscherm "Tabblad mijn gegevens":... 4 Tabbladen... 5 Mijn

Nadere informatie

Instructie Instellen Citrix (thuis)werkplek Detron-Online

Instructie Instellen Citrix (thuis)werkplek Detron-Online Instructie Instellen Citrix (thuis)werkplek Detron-Online Pagina: 1/ 26 Inhoudsopgave Algemeen...3 Microsoft Windows...4 Instellen Internet Explorer...4 Certificaten installeren:...4 Weergave aanpassen:...6

Nadere informatie

Handleiding ABK Extra - Zoekprofielen

Handleiding ABK Extra - Zoekprofielen Handleiding ABK Extra - Zoekprofielen U vindt in deze handleiding: 1. Inleiding... 2 2. Abonnementsvormen... 2 3. Zoeken... 2 3.1 Aankondigingen overzicht... 3 3.2 Zoekfilter... 4 3.3 Hoofdinhoud... 5

Nadere informatie

HANDLEIDING FLEETCALCULATOR WWW.DUTCHLEASE.NL

HANDLEIDING FLEETCALCULATOR WWW.DUTCHLEASE.NL HANDLEIDING FLEETCALCULATOR WWW.DUTCHLEASE.NL Deze handleiding geeft een beschrijving van de mogelijkheden van de webcalculator. De volgorde van de onderwerpen is gelijk aan het proces dat wordt doorlopen

Nadere informatie

HANDLEIDING Webportaal. Voor ouders van gastouders

HANDLEIDING Webportaal. Voor ouders van gastouders HANDLEIDING Webportaal Voor ouders van gastouders Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Gebruik van het ouderportaal... 3 1.1 Inloggen... 3 1.2 Het ouderportaal... 4 2. Urenregistratie... 5 3. Corrigeren

Nadere informatie

HANDLEIDING scoolplan COACH

HANDLEIDING scoolplan COACH HANDLEIDING Inhoud Hoofdmenu pagina 3 Short cut: Interne notities pagina 5 IDP overzicht pagina 7 Menu pagina 10 Interne notities pagina 12 Notities pagina 14 Volgende IDP pagina 15 Archief pagina 17 Vragen

Nadere informatie

Handleiding P&S Xtra Online

Handleiding P&S Xtra Online Handleiding P&S Xtra Online Versie 2016 2 Inhoudsopgave 1. Inloggen... 3 1.1 Inloggen... 3 1.2 Beveiliging... 4 1.3 Wachtwoord wijzigen... 4 2. Selecties... 5 2.1 Selecteer werkgever... 5 2.2 Menu opties...

Nadere informatie

Online. Handleiding gebruiker. Online by Bizon Software Pagina 1 van 8

Online. Handleiding gebruiker. Online by Bizon Software Pagina 1 van 8 Online Handleiding gebruiker Online by Bizon Software Pagina 1 van 8 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Online... 4 2.1 Browsers... 4 2.2 Aanmelden - Afmelden... 4 2.3 Basisscherm... 4 2.4 Functie omschrijving...

Nadere informatie

Handleiding voor vrijwilligers

Handleiding voor vrijwilligers Handleiding voor vrijwilligers Behorende bij vrijwilligersagenda.nl versie 1.0 Harald Tijink September 2014 Tijink IT Consultancy www.tijink.com 1. Introductie Vrijwilligersorganisaties organiseren vele

Nadere informatie

Gebruikershandleiding mail en agenda in Outlook Web App

Gebruikershandleiding mail en agenda in Outlook Web App Inhoudsopgave Inleiding... 2 Inloggen OWA... 3 Mail ontvangen/bekijken... 6 Mail versturen... 9 Afspraak in agenda plaatsen... 12 Agenda s openen... 13 Mail installeren op jouw mobiele apparaat... 14 Inleiding

Nadere informatie

Inloggen. In samenwerking met Stijn Berben.

Inloggen. In samenwerking met Stijn Berben. Inloggen Ga naar www.hetjongleren.eu. Heb je al een gebruikersnaam en wachtwoord, log dan in op deze pagina (klik op deze link ): Vul hier je gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op Inloggen. Bij succesvolle

Nadere informatie

Gebruikershandleiding BosorNet

Gebruikershandleiding BosorNet Gebruikershandleiding BosorNet Inhoud Diensten en roosters... 1 Wensen invoeren... 4 Diensten en roosters Je start BosorNet op in een browser (bijvoorbeeld Microsoft Explorer, Opera) met de link die je

Nadere informatie

Instellen Internet Explorer t.b.v. Z-Online

Instellen Internet Explorer t.b.v. Z-Online Instellen Internet Explorer t.b.v. Z-Online Voor een correcte werking van Z-Online in de browser Internet Explorer dienen er een aantal instellingen gedaan te worden. Aangezien Z-Online ondersteund wordt

Nadere informatie

TYP-TOP online HANDLEIDING VOOR DE LEERLING

TYP-TOP online HANDLEIDING VOOR DE LEERLING TYP-TOP online HANDLEIDING VOOR DE LEERLING Inhoudstafel 1 Eerste gebruik... 2 1.1 Typ-Top online opstarten... 2 1.2 Een licentie activeren... 3 1.3 Je account aan een klasgroep koppelen... 4 2 Oefeningen

Nadere informatie

HANDLEIDING Online personeel en salaris

HANDLEIDING Online personeel en salaris HANDLEIDING Online personeel en salaris Inloggen op loket.nl Via https://online.loket.nl/vsp.prd.loket.new/ kunt u inloggen op de online applicatie van loket.nl. U komt op het onderstaande inlogscherm.

Nadere informatie

Handleiding NarrowCasting

Handleiding NarrowCasting Handleiding NarrowCasting http://portal.vebe-narrowcasting.nl september 2013 1 Inhoud Inloggen 3 Dia overzicht 4 Nieuwe dia toevoegen 5 Dia bewerken 9 Dia exporteren naar toonbankkaart 11 Presentatie exporteren

Nadere informatie

Handleiding bestelsite

Handleiding bestelsite 2013 Handleiding bestelsite TTP Concepts 11-7-2013 Versie 1.0 Inhoud Homepage... 2 Inloggen... 3 Aanvragen login gegevens... 3 Wachtwoord kwijt... 3 Inloggen... 3 Bestelprocedure... 3 Artikel overzicht...

Nadere informatie

Instructies Trefpunt besloten website wijkgemeente I Alblasserdam

Instructies Trefpunt besloten website wijkgemeente I Alblasserdam Instructies Trefpunt besloten website wijkgemeente I Alblasserdam U heeft zojuist een account aangemaakt op het besloten deel van de website van wijkgemeente 1 (of u wilt uw profiel bewerken). Hieronder

Nadere informatie

ISY SCHOOL HANDLEIDING

ISY SCHOOL HANDLEIDING Inhoudsopgave ISY SCHOOL HANDLEIDING Isy School streeft naar een zo groot mogelijk gebruikersgemak. Middels deze korte handleiding willen wij u een aantal handige tips aanreiken om het gebruik van Isy

Nadere informatie

Handleiding. Digitale. Salarisstrook. voor. medewerker

Handleiding. Digitale. Salarisstrook. voor. medewerker Handleiding Digitale Salarisstrook voor de medewerker Pagina 1 van 15 INHOUDSOPGAVE 1 INLEIDING EN VOORBEREIDING... 3 2 INLOGGEN IN HET MEDEWERKERDOSSIER... 4 3 INHOUD MIJN DOSSIER... 6 4 TABBLAD RESULTATEN...

Nadere informatie

HANDLEIDING Groepsbeheerder \\ B2B community builders

HANDLEIDING Groepsbeheerder \\ B2B community builders HANDLEIDING Groepsbeheerder \\ B2B community builders www.chainels.com info@chainels.com Molengraaffsingel 12 2629JD Delft 015-3642667 Het platform Chainels De Chainels App 1. Inloggen 1.1 Waar kan ik

Nadere informatie

Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher

Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher De inhoud van Muismedia websites wordt ingevoerd en gewijzigd met behulp van een zogenaamd Content Management Systeem (CMS): de ContentPublisher.

Nadere informatie

Handleiding - Easygis -

Handleiding - Easygis - Handleiding - Easygis - Inhoudsopgave 1. Algemeen Pagina 3 1.1 Inloggen Pagina 3 1.2 Uitloggen Pagina 4 2. Kaart Pagina 5 2.1 Kaart openen Pagina 5 2.2 Hoofdmenu Pagina 6 2.3 Acties Pagina 6 2.4 Zoomen

Nadere informatie

Instructie Foto album Slideshow Pro Director

Instructie Foto album Slideshow Pro Director Instructie Foto album Slideshow Pro Director Algemene gegevens Datum 3 november 2009 Auteur(s) Cipix Internet Meijk van Nimwegen 1. Naar uw fotoalbum Het fotoalbum in uw website maakt gebruik van een beheersapplicatie

Nadere informatie

Handleiding Evaluatieplatform Aanbieder

Handleiding Evaluatieplatform Aanbieder Handleiding Evaluatieplatform Aanbieder Versie 3 http://evaluatie.q-keurmerk.nl/ 1 Inhoudsopgave 1. Als aanbieder registreren... 3 2. Inloggen... 4 3. Cursus laten evalueren... 5 1. Inloggen als aanbieder

Nadere informatie

Handleiding Office365

Handleiding Office365 Handleiding Office365 Inhoud Inloggen op de webmail.... 2 Het gebruik van de webmail.... 3 Nieuw bericht maken... 3 Bericht doorsturen / beantwoorden... 4 E-mail mappen gebruiken... 4 E-mail handtekening

Nadere informatie

Online herhalingscursus Medewerker Luchtvracht

Online herhalingscursus Medewerker Luchtvracht Handleiding Online herhalingscursus Medewerker Luchtvracht Maak uw keuze in onderstaand schema. U kun hierna op de pagina inhoud het betreffende hoofdstuk aanklikken. 1 Inhoud 1. Inloggen... 3 2. Inloggen

Nadere informatie

Handleiding Magister 6 voor ouders

Handleiding Magister 6 voor ouders Handleiding Magister 6 voor ouders Handleiding Magister 6 Pagina 1 Inleiding Het Merletcollege gebruikt voor haar leerlingen- en cijferadministratie het software pakket Magister. Hiervan is ook een webversie

Nadere informatie

Handleiding Blogger. Het aanmaken van een weblog. In deze handleiding worden een aantal handelingen toegelicht:

Handleiding Blogger. Het aanmaken van een weblog. In deze handleiding worden een aantal handelingen toegelicht: Handleiding Blogger In deze handleiding worden een aantal handelingen toegelicht: Het aanmaken van een weblog Het typen van een blogbericht De privacy van jouw weblog Het instellen van RSS Het aanmaken

Nadere informatie

SELECTEER EEN PAGINA TEMPLATE EN HOOFD VOOR DE PAGINA: Selecteer, in de PAGINA ATTRIBUTEN module rechts naast

SELECTEER EEN PAGINA TEMPLATE EN HOOFD VOOR DE PAGINA: Selecteer, in de PAGINA ATTRIBUTEN module rechts naast OPMAKEN VAN BERICHTEN EN PAGINA S ONE PAGER Berichten en pagina s worden op dezelfde wijze opgemaakt. Voor het opmaken van een bericht ga je in het navigatiemenu (afbeelding rechts) naar BERICHTEN > NIEUW

Nadere informatie

Online urenportal. Gebruikershandleiding voor werkgever

Online urenportal. Gebruikershandleiding voor werkgever Online urenportal Gebruikershandleiding voor werkgever Inhoudsopgave 1 Minimale systeemeisen... 3 Ondersteuning/support... 3 2 Werken met de online urenportal... 4 2.1 Starten: activeren gebruikersaccount...

Nadere informatie

I C T t e a m V O B O Handleiding Printen op School Configureren en gebruiken

I C T t e a m V O B O Handleiding Printen op School Configureren en gebruiken ICT t eam VOB O Handleiding Printen op School Configureren en gebruiken Handleiding - Printen Op School.Docx Versie: 1.0 ICT-team - Martijn de Vries - Systeembeheer Inhoudsopgave Inhoudsopgave...2 Voorwoord...3

Nadere informatie

Handleiding webshop Bunzl Retail & Industry. Algemene handleiding

Handleiding webshop Bunzl Retail & Industry. Algemene handleiding Handleiding webshop Bunzl Retail & Industry Algemene handleiding 1 Inhoudsopgave Verkorte handleiding... 3 1. Aanmelding webshop gebruiker via de website van Bunzl... 4 1.1 Wijzigen van uw wachtwoord...

Nadere informatie

Handleiding KNNV Intranet Versie: juni 2017

Handleiding KNNV Intranet Versie: juni 2017 Handleiding KNNV Intranet Versie: juni 2017 Inhoudsopgave 1. Functie van het intranet 1.1 Vragen en meer informatie 2. Inloggen in het intranet 2.1 Rechten en mogelijkheden 3. Mappen aanmaken en beheren

Nadere informatie

BASIS TEKSTBEWERKING deel 2

BASIS TEKSTBEWERKING deel 2 BASIS TEKSTBEWERKING deel 2 Opslaan en openen. Opslaan. Om een tekst document te kunnen bewaren, zult u het moeten opslaan op de harde schijf van uw computer. Het blijft daar dan net zo lang staan tot

Nadere informatie

De gegevens kunt u vervolgens downloaden via de website van UPO. Daarna kunt u de gegevens importeren in Intramed.

De gegevens kunt u vervolgens downloaden via de website van UPO. Daarna kunt u de gegevens importeren in Intramed. Hoofdstuk 1 Uw Praktijk Online gebruiken De website "Uw Praktijk Online" is een initiatief van Pharmeon, internet provider in de gezondheidszorg en Intramed. Via de website van "Uw Praktijk Online" (UPO)

Nadere informatie

Handleiding Nextens app

Handleiding Nextens app Handleiding Nextens app U vindt de app in de itunes App Store of Google Play Store door te zoeken op Nextens. De app is geschikt voor besturingssystemen Android 4.x en hoger en ios 6 en hoger. De zoekfunctie

Nadere informatie

Aan de slag met AdminView

Aan de slag met AdminView Aan de slag met AdminView uitgebreide handleiding S for Software B.V. Gildeweg 6 3771 NB Barneveld tel 0342 820 996 fax 0342 820 997 e-mail info@sforsoftware.nl web www.sforsoftware.nl Inhoudsopgave 1.

Nadere informatie

Online herhalingscursus Security Awareness

Online herhalingscursus Security Awareness Handleiding Online herhalingscursus Security Awareness Maak uw keuze in onderstaand schema. U kun hierna op de pagina inhoud het betreffende hoofdstuk aanklikken. Inhoud 1. Inloggen met registratiecode

Nadere informatie

MedSpace synchronisatie

MedSpace synchronisatie MedSpace synchronisatie INHOUDSOPGAVE Inleiding... 2 1-Synchroniseren met Apple... 4 Synchroniseren via de icloud naar alle gekoppelde Apple apparaten.... 4 Synchroniseren naar enkel een iphone... 6 2-Synchroniseren

Nadere informatie

SportCTM 2.0 Sporter

SportCTM 2.0 Sporter SportCTM 2.0 Sporter APP Inloggen Dotcomsport heeft ter ondersteuning van de dagelijkse praktijk ook een APP ontwikkeld, om data invoer te vereenvoudigen. Deze APP ondersteunt de onderdelen; Agenda (invoer

Nadere informatie

Gebruikershandleiding bij CARESTREAM MyVue

Gebruikershandleiding bij CARESTREAM MyVue Gebruikershandleiding bij CARESTREAM MyVue Pagina 1 van 10 Inhoudsopgave 1 Introductie... 3 2 Inlogprocedure... 3 2.1 Inloggen... 3 2.2 Inloggegevens wijzigen... 4 3 Onderzoeken bekijken... 6 4 Onderzoeken

Nadere informatie

Handleiding werkwijze e-bestel site Smulders

Handleiding werkwijze e-bestel site Smulders Handleiding werkwijze e-bestel site Smulders - Aanmelden: Het aanmelden gebeurt door als eerste het adres in te vullen op uw microsoft internet explorer pagina. De naam van het adres is: http://www.smulders-bv.nl/

Nadere informatie

INRICHTEN VAN DAXIS CLOUD

INRICHTEN VAN DAXIS CLOUD INRICHTEN VAN DAXIS CLOUD Dit is een handleiding over het inrichten van de Daxis Cloud, waarin enkele onderdelen voor het personaliseren worden behandeld. Inhoud 1. Inleiding... 2 2. De metro-omgeving...

Nadere informatie

Medewerkershandleiding. 19-02-2014 Versie 1.4

Medewerkershandleiding. 19-02-2014 Versie 1.4 Medewerkershandleiding 19-02-2014 Versie 1.4 Inhoud 1) Uitgangspunt... 2 2) Startscherm... 3 2.1) Fitheid en kennisdoelen... 3 2.2) Kennisdoelen en de benodigde kennis... 4 3) Uw persoonlijke gegevens

Nadere informatie