Nieuwsbrief november Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel:

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwsbrief november Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel:"

Transcriptie

1 Nieuwsbrief 9 11 november 2013 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: Van de directie Beste ouders, Afgelopen vrijdagmorgen begon heel gezellig met het schoolontbijt. In de pers werd veel gesproken over het gezondheidsgehalte van het ontbijt, de leerlingen smulden er in ieder geval wel van en zoals u op de foto boven ziet genieten de kinderen ook nog steeds van de EU fruitactie. De slogan van onze school luidt: Ieder kind zijn talent Op de deur van groep 5 hangt elke week de naam van een andere leerling: Talent van de week. Eén leerling blinkt elke week uit door zijn of haar talent, dat heel verschillend kan zijn: bijv. Jesse, die de rekentoets heel goed maakte, Hannah met haar mooie handschrift, Pien met haar creatieve haardracht en deze week Anniek, die door haar vrolijke karakter sfeer brengt, heel behulpzaam is en daarnaast de gave heeft, dat iedereen zich bij haar op z n gemak voelt. In groep 6 lieten de kinderen hun verschillende talenten zien op de verjaardag van juf Alrieke en juf Lumarja. Bram, Roan en Lyjonn vielen op door hun muzikale talent. NIEUWBRIEF 2013/2014 nummer 9 Pagina 1/9 Ieder kind zijn talent!

2 Onze studiemiddag coöperatief leren openden we in de afgelopen week met het volgende gedicht, waarin onze slogan wordt beschreven. Grijze muis? Denk niet te gauw: Wat kan ik nou? Ik ben zo n grijze muis. Ik val niet op, haal nooit de top En ik heb niks in huis. Zeg niet te snel: Ik weet het wel, Ik ben een stomme oen Ik heb geen cent en geen talent, waarmee ik iets kan doen. Kijk om je heen naar iedereen, want ieder kan wel wat. Ontdek dus dan, wat jij goed kan, waar jij geen oog voor had. Een grijze muis heeft veel in huis, vast veel meer dan je dacht. En vind je wat, ontwikkel dat En maak het tot je kracht! Met vriendelijke groet, namens het team, J.H. Top NIEUWBRIEF 2013/2014 nummer 9 Pagina 2/9 Ieder kind zijn talent!

3 Actie Dorcas De actie Dorcas was een succes. We willen u en uw kinderen bedanken voor de deelname! Nieuwe leerlingen.welkom! Op maandag 4 november kwam Collin Jiang bij ons op school in groep 1a. Hartelijk welkom Collin! We hopen dat je een fijne en leerzame tijd bij ons op school mag hebben. Bijbelverhalen. Genesis 41: 9-57 en 42 Thema: Als in een droom. Jozef legt de dromen van farao uit en wordt uiteindelijk onderkoning van Egypte. Als er hongersnood komt, komen de broers van Jozef naar Egypte om graan te kopen. Informatie van de groepen: Groep 4 Deze week starten we met de tijden aflezen op een analoge klok. We gaan werken met de begrippen hele en halve uren en kwartieren. Groep 7 Deze week waren de voorrondes voor het Twenteranddictee. Jara kwam als winnaar uit de bus met de minste fouten. Zij gaat onze klas vertegenwoordigen op dinsdag 19 november in het gemeentehuis in Vriezenveen. Jara, we wensen je nu alvast heel veel succes toe! NIEUWBRIEF 2013/2014 nummer 9 Pagina 3/9 Ieder kind zijn talent!

4 Groep 8 Deze week waren de voorrondes voor het Twenteranddictee. Esmee kwam als winnaar uit de bus met de minste fouten. Zij gaat onze klas vertegenwoordigen op dinsdag 19 november in het gemeentehuis in Vriezenveen. Esmee, we wensen je nu alvast heel veel succes toe! Dinsdag 12 november komt Arie Telman van het Noordik Vroomshoop voorlichting geven over het voortgezet onderwijs. Het begint s avonds om half 8 en wordt bij ons op de Oranjeschool gehouden. De avond is bedoeld voor de ouders. Donderdag 14 november gaan we met de klas naar het Noordik. We gaan samen op de fiets en worden er om half 12 verwacht. De doedag van het Noordik duurt tot half 2. We fietsen daarna door naar de sporthal voor de gymles en zijn om 3 uur weer thuis. De kinderen komen tussen de middag niet thuis en krijgen bij het Noordik een broodje. Huiswerk: Woensdag: Vrijdag: Nieuwsrekenen over het voorleesontbijt. Blad spelling. Agenda 11 november Maandopening groep 5 12 november Informatieavond voor de ouders van groep 8 over het Voortgezet Onderwijs. 13 november Verjaardag groep 4 juf Daniëlle dinsdagmiddag 19 november De kleuters van groep 1A,1B en 2 zijn s middags vrij i.v.m. een studiemiddag van de leerkrachten. Vieren verjaardagen. Als een kind jarig is, wordt in de groep de verjaardag gevierd. Een jarig kind mag twee andere kinderen uitkiezen en samen gaan ze de klassen rond. Ze mogen de meesters en juffen trakteren. De kinderen vinden deze aandacht op hun verjaardag erg leuk. NIEUWBRIEF 2013/2014 nummer 9 Pagina 4/9 Ieder kind zijn talent!

5 Over de traktatie: we willen u vragen de traktatie eenvoudig te houden en het liefst gezond. Als de kinderen de klassen rond gaan, trakteren ze alleen de meesters en juffen. Broertjes en zusjes niet, omdat dit voor de andere kinderen van de groep niet leuk is. Uitnodigingskaarten: We willen u vragen geen uitnodigingskaarten voor een verjaardagsfeestje uit te delen op school. Voor kinderen, die niet zo vaak op een verjaardag gevraagd worden, is dit namelijk niet leuk. Wilt u de kaarten voor een verjaardagspartijtje thuis bezorgen bij de uitgenodigde kinderen. Hoera...mijn kind leert lezen! door Lonny Fennis Adviezen voor ouders die samen met hun kind willen lezen... Deel 3 Tips en adviezen Goed, daar zitten jullie dan: boekje erbij, gezellig samen op de bank! En dan... gaat je kind lezen: langzaam, zoekend, fouten makend. Help! Wat kun je het beste doen? Er zijn een paar dingen die bijzonder goed werken bij kinderen die net hebben leren lezen én die bijdragen aan het plezier in lezen. NIEUWBRIEF 2013/2014 nummer 9 Pagina 5/9 Ieder kind zijn talent!

6 Voorzeggen mag altijd en is zelfs heel goed! Als je kind een letter niet weet (of hij zegt een letter elke keer verkeerd, bijvoorbeeld hij draait de b en de d om): voorzeggen! Probeer te voorkomen dat hij of zij de letter verkeerd zegt, maar geef wel de tijd om de klank te zoeken! Door voor te zeggen zorg je dat je kind de juiste klank bij de letter hoort en dat maakt dat hij of zij het steeds beter gaat onthouden. Verder maakt het dat het kind een woord kan lezen: succes dus! Herhaal (af en toe) de zin die je kind heeft gelezen: daarmee zorg je ervoor dat je kind de zin nog een keer kan horen en zich op de inhoud kan concentreren. Immers: als het lezen nog zo moeizaam gaat is het heel moeilijk om te begrijpen waar het over gaat. Praat tussendoor over wát jullie gelezen hebben: klopt het verhaal met wat jullie van tevoren dachten? Hierdoor en door het herhalen van de zin schenk je weer aandacht aan de functie van het lezen: de inhoud én je zorgt ervoor dat daardoor het plezier in het lezen blijft. Ga niet direct in op fouten die je kind leest. Je kind heeft tijd nodig om te realiseren dat hij iets misschien niet goed heeft gelezen. Wacht bijvoorbeeld 5 seconden voordat je een reactie geeft. En áls je dan reageert: herhaal dan bijvoorbeeld wat het kind gelezen heeft: "jij leest hier: de bot is weg, maar staat er wel bot?" Daardoor geef je je kind de kans om zijn eigen fouten te verbeteren. Maar: je mag natuurlijk best helpen! Bedenk ook: het is niet nodig (zelfs frustrerend zowel voor jou als voor je kind) om op alle fout gelezen woorden in te gaan. Probeer alleen die woorden te verbeteren die NIEUWBRIEF 2013/2014 nummer 9 Pagina 6/9 Ieder kind zijn talent!

7 belangrijk zijn voor de inhoud van het verhaal. Dat betekent bijvoorbeeld: niet ingaan op de/het-fouten. Kortom: samen een boekje lezen betekent niet dat er foutloos gelezen moet worden! Hou het ontspannen. Het hoeft niet snel! Goed lezen is niet snellezen, maar lezen wat er staat. Het is belangrijker (ook weer om de inhoud te kunnen begrijpen) dat je kind alle woorden leest die er staan, dan dat hij of zij dat in een hoog tempo doet. Je zult merken dat het tempo vanzelf omhoog gaat als je kind verder in de leesontwikkeling is. Beloon je kind! Het levert een enorme prestatie, ook al gaat het nog niet zo goed als je wellicht zou willen. Het is hierbij ook goed om je kind te prijzen voor een strategie die hij of zij gebruikt. "Jij deed dit lastige woord eerst in stukjes en toen helemaal, knap hoor!". Daarmee vertel je ook wát je zo goed vindt gaan en dat hoeft helemaal niet alleen te zijn dat het kind alle woorden in één keer leest. Doe het SAMEN! Lezen is heel vermoeiend als je het nog niet zo goed kan! Lees gerust een stukje voor. Daarmee hou je de verhaallijn vast en het geeft je kind de tijd om even uit te rusten. Spreek dit desnoods van tevoren samen af: je kind leest een (stuk van een) bladzijde en jij ook. Geef je kind inspraak: ook dit is iets wat je samen doet! Het kan heel motiverend zijn om samen op een mooi papier te schrijven welke boekjes jullie allemaal al gelezen hebben. Hierdoor kun je, als dat nodig is, ook een beloning afspreken. Bijvoorbeeld bij vijf gelezen boekjes een stickertje uitzoeken, of iets dergelijks. Gebruik dit alleen als je denkt dat het echt nodig is: lezen heeft al een beloning in zich: de inhoud en de tijd en aandacht die je kind van jou krijgt! NIEUWBRIEF 2013/2014 nummer 9 Pagina 7/9 Ieder kind zijn talent!

8 "Nu hij zelf kan lezen hoef ik niet meer voor te lezen! Of toch maar wel?" JA! Voorlezen blijft heel erg belangrijk. Kinderen kunnen daardoor een grotere woordenschat opbouwen, en ze kunnen verhalen horen die ze nog niet zelf kunnen lezen maar die ze wel leuk vinden. Bovendien besteed je hierdoor ook weer aandacht aan de functie van lezen: de inhoud! En verder...voorgelezen worden is lekker ontspannend en als je de hele dag zo hard werkt om zelf te leren lezen, mag dat best! Tot slot Leren lezen is leuk, maar soms ook moeilijk! Met bovenstaande tips kun je samen met je kind ontdekken dat lezen leuk is en kun je je kind helpen om plezier in lezen te hebben en te houden! Heel veel plezier bij het samen lezen! NIEUWBRIEF 2013/2014 nummer 9 Pagina 8/9 Ieder kind zijn talent!

9 Eerst was ik een onderlezer, maar nu ben ik een bovenlezer! Carmen behaalde aan het eind van groep 3 geen voldoende score op de AVI-toets en las beneden het niveau van begin groep 4. In groep 4 kreeg ze extra leesles op school. Daarnaast werd met haar ouders overlegd om ook thuis elke dag te lezen. Carmen vond lezen eigenlijk niet zo leuk. Moeder Marieke: Vanaf begin groep 4 hebben we elke dag met Carmen gelezen. We vonden het heel belangrijk om Carmen te stimuleren en van het thuis oefenen probeerden we iets gezelligs te maken. Heel belangrijk is het om elke dag een speciaal tijdstip te kiezen om er een vast ritme in te krijgen. Wij lazen met Carmen elke dag na het eten, terwijl ik de tafel afruimde legde Carmen vast de leesspullen klaar. We lazen elke dag uit een leesboekje en speelden een leesspel, wat we elke week van school kregen. Carmen maakte na korte tijd al vorderingen, las sneller en gemakkelijker. Daardoor verandert ook haar motivatie. Vond ze eerst lezen niet leuk, later veranderde ze in een enthousiaste lezer. Ik heb gemerkt, dat het heel belangrijk is om elke dag op een vast tijdstip te oefenen en vooral je kind positief te stimuleren om resultaten te bereiken. Carmen: Na de afname van de AVI-toets aan het eind van het schooljaar, toen Carmen hoger scoorde dan voor het eindniveau van groep 4 noodzakelijk was, riep ze enthousiast: Eerst was ik een onderlezer en nu ben ik een bovenlezer. NIEUWBRIEF 2013/2014 nummer 9 Pagina 9/9 Ieder kind zijn talent!

Nieuwsbrief 8. 4 november Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel:

Nieuwsbrief 8. 4 november Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: Nieuwsbrief 8 4 november 2013 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, De herfstwandeling van de kleuters ging na het onstuimige weer van vorige week maandag

Nadere informatie

Nieuwsbrief 14 1 december 2014

Nieuwsbrief 14 1 december 2014 Nieuwsbrief 14 1 december 2014 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Beste ouders, Op school is iedereen inmiddels in de sinterklaasstemming. Afgelopen woensdag was de rommelpiet op school,

Nadere informatie

Nieuwsbrief 24 november 2014

Nieuwsbrief 24 november 2014 Nieuwsbrief 24 november 2014 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Op 16 november was er een scholendienst in het kerkelijk centrum Het Anker. De dienst werd

Nadere informatie

Nieuwsbrief april 2014

Nieuwsbrief april 2014 Nieuwsbrief 28 14 april 2014 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Donderdagmorgen 17 april vieren we met de kinderen het Paasfeest tijdens de maaltijd. In deze maaltijd

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3 november 2014

Nieuwsbrief 3 november 2014 Nieuwsbrief 3 november 2014 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Sommige ouders gaven aan de nieuwsbrief snel te lezen. Daarom nog even een tip: Kijk altijd

Nadere informatie

Nieuwsbrief maart 2014

Nieuwsbrief maart 2014 Nieuwsbrief 23 10 maart 2014 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Het komt niet vaak voor, dat leerlingen de bruiloft van hun juf mee maken. Een aantal weken

Nadere informatie

Nieuwsbrief 4. Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel:

Nieuwsbrief 4. Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: Nieuwsbrief 4 30 september 2013 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Deze week starten we met de Kinderboekenweek. Er staan de komende twee weken veel activiteiten

Nadere informatie

Nieuwsbrief januari 2015

Nieuwsbrief januari 2015 Nieuwsbrief 20 26 januari 2015 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Vandaag staat juf Alrieke na haar verlof voor het eerst weer voor groep zes. We vinden

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2. Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137

Nieuwsbrief 2. Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Nieuwsbrief 2 16 september 2013 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Infomorgens Vorige week gaf juf Joanne een informatiemorgen voor de ouders van groep

Nadere informatie

Nieuwsbrief. 18 september 2015

Nieuwsbrief. 18 september 2015 Nieuwsbrief 18 september 2015 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Achter ons schoolplein ligt een maïsveld. Veel kinderen lopen na schooltijd of in het weekend

Nadere informatie

Nieuwsbrief. 22 januari 2016

Nieuwsbrief. 22 januari 2016 Nieuwsbrief 22 januari 2016 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste Ouders, Als leerkrachten zijn we altijd bezig met onszelf bij te spijkeren door middel van studiedagen

Nadere informatie

Nieuwsbrief. 11 december 2015

Nieuwsbrief. 11 december 2015 Nieuwsbrief 11 december 2015 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Nog één weekje en dan is het kerstvakantie. In school is het gezellig met kerstbomen en

Nadere informatie

Nieuwsbrief april 2015

Nieuwsbrief april 2015 Nieuwsbrief 32 28 april 2015 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders De Cito-toets voor de leerlingen van groep 8 is weer achter de rug. Het was een spannende

Nadere informatie

Nieuwsbrief 24 2 maart 2015

Nieuwsbrief 24 2 maart 2015 Nieuwsbrief 24 2 maart 2015 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, We hopen, dat u samen met uw kinderen een fijne voorjaarsvakantie had! Dinsdag komt de schoolfotograaf.

Nadere informatie

Nieuwsbrief 12 17 november 2014

Nieuwsbrief 12 17 november 2014 Nieuwsbrief 12 17 november 2014 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Het duurt nog even en dan is het weer kerst. Leerlingen uit hogere groepen namen in het

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Van de directie

Nieuwsbrief. Van de directie Nieuwsbrief 5 februari 2016 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Fijn dat afgelopen zondag zoveel mensen de scholendienst bezochten! We hopen, dat u ook genoot van de bijdragen

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Van de directie. Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: Beste ouders,

Nieuwsbrief. Van de directie. Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: Beste ouders, Nieuwsbrief 21 juli 2017 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Al weer een schooljaar voorbij. Wat gaat het toch snel. We willen nog een aantal mensen bedanken:

Nadere informatie

Nieuwsbrief 5 22 september 2014

Nieuwsbrief 5 22 september 2014 Nieuwsbrief 5 22 september 2014 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie In de afgelopen week waren de eerste informatiemorgens voor de kleutergroepen, deze week volgt de twee

Nadere informatie

Nieuwsbrief januari Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: Van de directie. Beste ouders,

Nieuwsbrief januari Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: Van de directie. Beste ouders, Nieuwsbrief 17 20 januari 2014 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Deze week kreeg u berichten van ons per mail. Ook de komende week zullen we u nadere informatie

Nadere informatie

Nieuwsbrief 7. Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel:

Nieuwsbrief 7. Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: Nieuwsbrief 7 28 oktober 2013 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, De vakantie zit er al weer op en we hopen, dat u samen met uw kinderen van de herfstvakantie

Nadere informatie

Nieuwsbrief 33 18 mei 2015

Nieuwsbrief 33 18 mei 2015 Nieuwsbrief 33 18 mei 2015 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, We hopen, dat u samen met uw kinderen heeft genoten van de meivakantie. Deze week start de

Nadere informatie

Nieuwsbrief 35 16 juni 2014

Nieuwsbrief 35 16 juni 2014 Nieuwsbrief 35 16 juni 2014 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Afgelopen donderdag kreeg u een extra nieuwsbrief over de formatie van het komend schooljaar

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Met vriendelijke groet, namens het team, J.H. Top

Nieuwsbrief. Met vriendelijke groet, namens het team, J.H. Top Nieuwsbrief 4 december 2015 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Het was spannend vanmorgen. Twee pieten kwamen in paniek op hun step naar school. Ze waren

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3 8 september 2014

Nieuwsbrief 3 8 september 2014 Nieuwsbrief 3 8 september 2014 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, De vossenjacht van afgelopen woensdag was erg leuk! Goed om elkaar ook eens op een andere

Nadere informatie

27 mei Met vriendelijke groet, namens het team, J.H. Top

27 mei Met vriendelijke groet, namens het team, J.H. Top Nieuwsbrief 27 mei 2016 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste Ouders, Afgelopen woensdag zagen we heel veel verklede kinderen op school. Het was een feestelijke dag!

Nadere informatie

Nieuwsbrief 20. 11 februari 2014

Nieuwsbrief 20. 11 februari 2014 Nieuwsbrief 20 11 februari 2014 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Deze week is het een spannende week voor de leerlingen van groep 8. De Citotoets wordt

Nadere informatie

Nieuwsbrief april 2015

Nieuwsbrief april 2015 Nieuwsbrief 31 20 april 2015 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Deze week is het een spannende week voor groep acht. Op dinsdag, woensdag en donderdag wordt

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2 1 september 2014

Nieuwsbrief 2 1 september 2014 Nieuwsbrief 2 1 september 2014 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, De leerlingen van groep 8 waren in de afgelopen week op kennismakingskamp in Hellendoorn.

Nadere informatie

Nieuwsbrief. 28 augustus 2015

Nieuwsbrief. 28 augustus 2015 Nieuwsbrief 28 augustus 2015 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Maandag hebben alle leerlingen van PCBO Vroomshoop een vrije dag i.v.m. met de inspiratie

Nadere informatie

8 januari 2016. Met vriendelijke groet, namens het team, J.H. Top

8 januari 2016. Met vriendelijke groet, namens het team, J.H. Top Nieuwsbrief 8 januari 2016 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie De eerste week van het nieuwe jaar 2016 zit er al weer op. Ook namens de collega s wens ik u een heel goed

Nadere informatie

Nieuwsbrief 25 9 maart 2015

Nieuwsbrief 25 9 maart 2015 Nieuwsbrief 25 9 maart 2015 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, De afgelopen week was de schoolfotograaf op school. U krijgt binnenkort een inlogcode voor

Nadere informatie

Nieuwsbrief maart 2014

Nieuwsbrief maart 2014 Nieuwsbrief 22 3 maart 2014 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste Ouders, We hopen, dat u samen met uw kind van de vakantie heeft genoten. In deze vakantie is de voortuin

Nadere informatie

Welkom op de St. Willibrordschool!

Welkom op de St. Willibrordschool! Welkom op de St. Willibrordschool! Wij vinden het erg gezellig dat je bij ons op school komt. Als jij vier jaar bent mag je met ons meedoen! Adres Oranjelaan 96 2161 KH Lisse Telefoon 0252-414101 E-mail

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3. Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel:

Nieuwsbrief 3. Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: Nieuwsbrief 3 23 september 2013 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Afgelopen donderdagmiddag waren de leerlingen vrij i.v.m. een studiemiddag voor het team.

Nadere informatie

Nieuwsbrief mei 2014

Nieuwsbrief mei 2014 Nieuwsbrief 29 7 mei 2014 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Het was een fijne lange vakantie. We hopen, dat u er samen met uw kinderen van genoten heeft.

Nadere informatie

leerlingbrochure nld Door: Jolanthe Jansen

leerlingbrochure nld Door: Jolanthe Jansen leerlingbrochure nld Door: Jolanthe Jansen Dit is een brochure, gemaakt voor leerlingen met NLD. Naast deze brochure is er ook: - een brochure met informatie voor ouders van kinderen met NLD en - een brochure

Nadere informatie

Welkom op de St. Willibrordschool

Welkom op de St. Willibrordschool Welkom op de St. Willibrordschool Wij vinden het erg gezellig dat je bij ons op school komt. Als jij vier jaar bent mag je met ons meedoen! Adres Oranjelaan 96 2161 KH Lisse Telefoon 0252-414101 E-mail

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Van de directie. Beste ouders, En dan is het echt zomervakantie! We beginnen weer op maandag 29 augustus.

Nieuwsbrief. Van de directie. Beste ouders, En dan is het echt zomervakantie! We beginnen weer op maandag 29 augustus. Nieuwsbrief 15 juli 2016 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, En dan is het echt zomervakantie! We beginnen weer op maandag 29 augustus. Namens het team wens

Nadere informatie

Schrijven: We volgen de methode van Novoskript. Hiernaast zullen er ook opdrachten van internet worden gegeven.

Schrijven: We volgen de methode van Novoskript. Hiernaast zullen er ook opdrachten van internet worden gegeven. Informatie groep 6 De Gouden weken: Aan het begin van groep 6 starten we met het project de Gouden weken. We zullen veel groepsspelletjes doen om elkaar beter te leren kennen. We vinden het belangrijk

Nadere informatie

Nieuwsbrief. 8 april 2016

Nieuwsbrief. 8 april 2016 Nieuwsbrief 8 april 2016 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, De eerste schoolreisjes zitten er weer op en de kinderen vonden het allemaal erg leuk. Enkele

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Agenda

Nieuwsbrief. Agenda Nieuwsbrief C.b.s. de Linde, Linderveld 4a 7681 RA Vroomshoop. Tel: 0546 644053 Website: www.delindevroomshoop.nl E-mail: cbsdelinde@gmail.com 20-10-2017 Maandag 23 t/m vrijdag 27 oktober Maandag 30 oktober

Nadere informatie

't S c h a k e l t j e 4 okt no. 417 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK

't S c h a k e l t j e 4 okt no. 417 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK Van de schoolleider 't S c h a k e l t j e 4 okt. 2016 no. 417 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK - Onze jaarlijkse ontruimingsoefening verliep vorige week vlotjes. Binnen een paar minuten stond de hele

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Van de directie. Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: Beste ouders,

Nieuwsbrief. Van de directie. Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: Beste ouders, Nieuwsbrief 25 november 2016 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Vooral de woensdagmorgen was erg spannend voor de leerlingen. De rommelpiet was op school

Nadere informatie

Nieuwsbrief 22 9 februari 2015

Nieuwsbrief 22 9 februari 2015 Nieuwsbrief 22 9 februari 2015 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Graag wil ik uw aandacht nog even vragen voor het parkeerprobleem voor school. Er zijn

Nadere informatie

Nr. 21 21 januari 2016 schooljaar 2015-2016

Nr. 21 21 januari 2016 schooljaar 2015-2016 Nr. 21 21 januari 2016 schooljaar 2015-2016 C.B.S. Willem Alexander Oranjestraat 2 7753 TK Dalerpeel info@waschooldp.nl 0524-571956 www.waschooldp.nl info@waschooldp.nl www.waschooldp.nl Hallo kinderen

Nadere informatie

Hier een korte samenvatting over de verschillende lessen in deze groep.

Hier een korte samenvatting over de verschillende lessen in deze groep. INFORMATIE OVER GROEP 3 Uw kind zit in groep 3, maar wat doet het toch de hele dag? Hier een korte samenvatting over de verschillende lessen in deze groep. VEILIG LEREN LEZEN Dit is de methode die we in

Nadere informatie

Claudius Civilislaan 30-3132 JB Vlaardingen - Tel. : 010-434 65 30 www.jcsvl-mantum.nl

Claudius Civilislaan 30-3132 JB Vlaardingen - Tel. : 010-434 65 30 www.jcsvl-mantum.nl November 2015 Beste ouder(s), verzorger(s), Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van November. Hierin stellen de nieuwe ouderleden van de MR zich aan u voor. En kunt u lezen over de opbrengst van de kleedjesmarkt,

Nadere informatie

Nieuwsbrief groep 3 augustus 2016

Nieuwsbrief groep 3 augustus 2016 Nieuwsbrief groep 3 augustus 2016 Welkom in groep 3! Hierbij ontvangt u de eerste nieuwsbrief van het schooljaar. Door middel van de nieuwsbrief willen we u op de hoogte houden van de gang van zaken in

Nadere informatie

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek Schoolnieuws schooljaar 2015-2016 Vrijdag 18 September 2015 September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders Donderdag 24 September Start gesprek ouders Maandag 28 September Algemene

Nadere informatie

't S c h a k e l t j e 25 sept no. 436 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK

't S c h a k e l t j e 25 sept no. 436 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK 't S c h a k e l t j e 25 sept. 2017 no. 436 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK Groep 1/2 In het nieuwe schooljaar willen we meer de nadruk leggen op het goed opruimen van de spullen die je gebruikt en

Nadere informatie

Welkom op de St. Willibrordschool

Welkom op de St. Willibrordschool Welkom op de St. Willibrordschool Wij vinden het erg gezellig dat je bij ons op school komt. Als jij vier jaar bent mag je met ons meedoen! Adres Oranjelaan 96 2161 KH Lisse Telefoon 0252-414101 E-mail

Nadere informatie

Nieuwsbrief 21. 17 februari 2014

Nieuwsbrief 21. 17 februari 2014 Nieuwsbrief 21 17 februari 2014 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, De Cito-week is voorbij, voor de leerlingen een spannende week en het blijft nog even

Nadere informatie

Nieuwsbrief. 7 oktober 2016

Nieuwsbrief. 7 oktober 2016 Nieuwsbrief 7 oktober 2016 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Het was gisteren een groot feest.de bruiloft van meester Henk Jan en Lilian. Verderop in de

Nadere informatie

Leestips! Tip 2: Zoek een gezellige plek om samen te lezen.

Leestips! Tip 2: Zoek een gezellige plek om samen te lezen. Leestips! Tip 1: Thuis lezen moet leuk zijn voor uw kind. Het gaat erom om samen met uw kind op een ontspannen manier bezig te zijn. Moedig Uw kind tijdens het lezen aan en geef een complimentje als het

Nadere informatie

Voor het eerst naar school

Voor het eerst naar school Voor het eerst naar school Welkom op De Wonderboom Uw kind gaat binnenkort voor het eerst naar school. We wensen jullie een fijne tijd toe op De Wonderboom. Dit boekje informeert over verschillende zaken

Nadere informatie

25 september Met vriendelijke groet, Namens het team, J.H. Top

25 september Met vriendelijke groet, Namens het team, J.H. Top Nieuwsbrief 25 september 2015 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Deze week waren er opnieuw informatieochtenden voor ouders voor de kleutergroepen. Fijn

Nadere informatie

september 2014 Uit de directiekamer

september 2014 Uit de directiekamer september 2014 Uit de directiekamer De eerste nieuwsbrief van dit jaar en ook de eerste nieuwsbrief van mijn hand. Allereerst wil ik jullie allemaal hartelijk bedanken voor het ontzettend warme welkom!

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Van de directie. Beste ouders,

Nieuwsbrief. Van de directie. Beste ouders, Nieuwsbrief 22 april 2016 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Voor de leerlingen van groep 8 was het de afgelopen week een spannende week. Ondanks het feit

Nadere informatie

Bladzijde 1. Nieuwsbrief oktober 2014 Voor alle data geldt Deo Volente! Beste lezers,

Bladzijde 1. Nieuwsbrief oktober 2014 Voor alle data geldt Deo Volente! Beste lezers, Beste lezers, Nog enkele dagen en de herfstvakantie breekt aan. We zijn dankbaar voor de periode die weer achter ons ligt. Veel verschillende lessen zijn gegeven en de kinderen hebben in deze periode veel

Nadere informatie

't S c h a k e l t j e 10 okt no. 455 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK

't S c h a k e l t j e 10 okt no. 455 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK Van de schoolleider 't S c h a k e l t j e 10 okt. 2018 no. 455 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK - Volgende week woensdag 17 oktober vieren alle leerkrachten tegelijk hun verjaardag op Muffendag (meester

Nadere informatie

TAFEL VAN DE WEEK GROEP 4 TAFEL VAN DE WEEK GROEP 5 t/m 8

TAFEL VAN DE WEEK GROEP 4 TAFEL VAN DE WEEK GROEP 5 t/m 8 Jan Naardingweg 56 7914 PN Noordscheschut T: 0528-341268 E: info@regenboognoordscheschut.nl www.regenboognoordscheschut.en3.nl 18 januari 2019 Ma 21/1 Di 22/1 Woe 23/1 Do 24/1 Vrij 25/1 Voorleesontbijt

Nadere informatie

Nieuwsbrief juni 2015

Nieuwsbrief juni 2015 Nieuwsbrief 37 22 juni 2015 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Op dinsdagavond is er een bedankavond voor alle vrijwilligers. We staan er altijd weer van

Nadere informatie

Nieuwsbrief maart 2015

Nieuwsbrief maart 2015 Nieuwsbrief 28 30 maart 2015 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, In alle klassen wordt in deze weken het Paasevangelie verteld. Donderdag twee april sluiten

Nadere informatie

groepsgids Groepen 1 en 2

groepsgids Groepen 1 en 2 groepsgids Groepen 1 en 2 Welkom op de Zonnepoort U hebt gekozen voor onze school om uw kind een goede leerzame en leuke tijd te geven. In het begin is het voor kinderen en voor u soms even wennen. Het

Nadere informatie

Informatieboekje kleutergroepen

Informatieboekje kleutergroepen Informatieboekje kleutergroepen Beste ouder(s), verzorger(s), Van harte welkom op onze school! Voor u ligt het informatieboekje voor groep 1 en 2. Door middel van dit boekje willen wij u, als ouders, wegwijs

Nadere informatie

Valentijns actie. Nr januari 2017 schooljaar WA-at-WORK Valentijnsactie. Visitatie donderdag 26 januari

Valentijns actie. Nr januari 2017 schooljaar WA-at-WORK Valentijnsactie. Visitatie donderdag 26 januari Nr.18 26 januari 2017 schooljaar 2016-2017 C.B.S. Willem Alexander Oranjestraat 2 7753 TK Dalerpeel info@waschooldp.nl 0524-571956 www.waschooldp.nl info@waschooldp.nl Hallo kinderen en ouder(s)/verzorger(s)

Nadere informatie

Agenda. Alvast van harte gefeliciteerd en een hele fijne en gezellige verjaardag gewenst!

Agenda. Alvast van harte gefeliciteerd en een hele fijne en gezellige verjaardag gewenst! Website: www.kennedyvroomshoop.nl ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Schrijven: We volgen de methode van Novoskript. Hiernaast zullen er ook opdrachten van internet worden gegeven.

Schrijven: We volgen de methode van Novoskript. Hiernaast zullen er ook opdrachten van internet worden gegeven. Informatie groep 6 De Gouden weken: Aan het begin van groep 6 starten we met het project de Gouden weken. We zullen veel groepsspelletjes doen om elkaar beter te leren kennen. We vinden het belangrijk

Nadere informatie

Inhoudsopgave. De Kolibrie Pagina 3. Hoe ziet een dag eruit in de Kolibrie Pagina 4. Dagprogramma Pagina 5. Klassenregels Pagina 6

Inhoudsopgave. De Kolibrie Pagina 3. Hoe ziet een dag eruit in de Kolibrie Pagina 4. Dagprogramma Pagina 5. Klassenregels Pagina 6 1 Inhoudsopgave. De Kolibrie Pagina 3 Hoe ziet een dag eruit in de Kolibrie Pagina 4 Dagprogramma Pagina 5 Klassenregels Pagina 6 Schooltijden Pagina 6 Met welke mensen krijg je te maken Pagina 6 Gedragsondersteuning

Nadere informatie

Beste ouders/verzorgers

Beste ouders/verzorgers Schooljaar 2016-2017 28 november t/m 02 december Agenda: Ma - Di - Gr.8 8.20 uur - Meeloopdag Noordik Vroomshoop Wo - Gr.3-4 13.15 uur - Optreden Breek de maand show Do - Vr - Beste ouders/verzorgers Sinterklaas

Nadere informatie

Nieuwsbrief juli Verderop in deze nieuwsbrief. De komende maand: Agenda. zondag 1 juli e Communie groep 4. maandag 9 juli 2018

Nieuwsbrief juli Verderop in deze nieuwsbrief. De komende maand: Agenda. zondag 1 juli e Communie groep 4. maandag 9 juli 2018 Nieuwsbrief juli 2018 Jaargang 27 Nummer 11 De komende maand: Agenda 1 juli 2018 10.00 uur 1e Communie in de kerk 4 juli 2018 Brandweerlessen in alle groepen 5 juli 2018 Continurooster i.v.m. studiemiddag

Nadere informatie

Nieuwsbrief mei 2014

Nieuwsbrief mei 2014 Nieuwsbrief 32 26 mei 2014 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, In alle groepen zijn we momenteel bezig met het afnemen van de laatste Cito-toetsen. De leerlingen

Nadere informatie

11 november 2017 jaargang 4-6

11 november 2017 jaargang 4-6 11 november 2017 jaargang 4-6 Lied van de week Groep Lied 1 en 2 Jozef zoekt zijn grote broers 3 t/m 6 Jozef had een jas aan 7 Jozef, alles wat je droomt 8 Jozef had een jas Vertellingen Week 46 Jozef

Nadere informatie

maandag 17 dinsdag 18 woensdag 19 donderdag 20 vrijdag 21 zaterdag 22 * Excursie groep 5/6

maandag 17 dinsdag 18 woensdag 19 donderdag 20 vrijdag 21 zaterdag 22 * Excursie groep 5/6 Jaargang 6 ---- uitgave 05 20 okt 2016 Reestraat 45 5408 XA Volkel 0413-335363 www.kidion.nl AGENDA OKTOBER/NOVEMBER maandag 17 dinsdag 18 woensdag 19 donderdag 20 vrijdag 21 zaterdag 22 * Excursie groep

Nadere informatie

Maandthema: We zouden het extra leuk vinden om hiervan foto s te ontvangen via mail of facebook, zodat we die weer op onze website kunnen plaatsen.

Maandthema: We zouden het extra leuk vinden om hiervan foto s te ontvangen via mail of facebook, zodat we die weer op onze website kunnen plaatsen. Mei 2016 Maandthema: Twee weken meivakantie!! Heerlijk! Natuurlijk hopen (en verwachten) wij dat iedereen zich goed gaat vermaken, maar ook dat er nog wel af en toe wat (voor)gelezen zal worden. Daarom

Nadere informatie

Beste ouders, Hierbij ontvangt u alweer de derde nieuwsbrief van dit schooljaar. We wensen u een veel leesplezier en een fijne herfstvakantie!

Beste ouders, Hierbij ontvangt u alweer de derde nieuwsbrief van dit schooljaar. We wensen u een veel leesplezier en een fijne herfstvakantie! Beste ouders, Hierbij ontvangt u alweer de derde nieuwsbrief van dit schooljaar. We wensen u een veel leesplezier en een fijne herfstvakantie! Kind op Maandag Vanaf dit schooljaar werken we weer met Kind

Nadere informatie

Van maandag 26 februari t/m vrijdag 2 maart is het voorjaarsvakantie. Maandag 5 maart gaan we weer van start.

Van maandag 26 februari t/m vrijdag 2 maart is het voorjaarsvakantie. Maandag 5 maart gaan we weer van start. No. 22, 22 februari 2018 C.B.S. Willem Alexander 0524-57 19 56 Oranjestraat 2 info@waschooldp.nl 7753 TK Dalerpeel www.waschooldp.nl Hallo kinderen en ouder(s)/verzorger(s) van de Willem Alexanderschool,

Nadere informatie

Jaargang november 2017 nr.10

Jaargang november 2017 nr.10 De verhalen in de komende periode gaan over de zonen van Jakob. Jozef is een meesterdromer, maar wordt door zijn broers in een put gegooid en als slaaf verkocht naar Egypte. Daar wordt hij onderkoning

Nadere informatie

Tijdens deze week gaan we met elkaar op schoolreisje, we kijken de musical van groep 8, vieren de verjaardagen van de juffen en nog veel meer.

Tijdens deze week gaan we met elkaar op schoolreisje, we kijken de musical van groep 8, vieren de verjaardagen van de juffen en nog veel meer. FEESTWEEK 2017 Beste jongens en meisjes, beste ouder(s) /verzorger(s), Vanaf maandag 10 juli gaan we dit schooljaar weer afsluiten met de feestweek. Een week vol leuke activiteiten om het schooljaar op

Nadere informatie

Nieuwsbrief november 2017

Nieuwsbrief november 2017 Nieuwsbrief 6 27 november 2017 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 De Oranjeschool: Ieder kind zijn/ haar talent! Daar moest ik aan denken bij het volgende gedicht en de prachtige maandopening

Nadere informatie

21 mei 2016 schooljaar 2015/2016 nr. 18

21 mei 2016 schooljaar 2015/2016 nr. 18 Agenda 21 mei 2016 schooljaar 2015/2016 nr. 18 mei ma 23-5-16 studiemiddag KIJK groep 1 en 2 vrij wo 25-5-16 Schoolfotograaf do 26-5-16 juffen- en meestersfeest (om 13.00 uit) juni do 2-6-16 kunstroute

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief. Afscheid

In deze nieuwsbrief. Afscheid In deze nieuwsbrief Agenda: Afscheid Vakantierooster Vrije (mid)dagen Meester Peter Plusklas Nieuws vanuit de MR Nieuws vanuit de Ouderraad Lezen in de zomervakantie Vakantiebijbelclub Resto van Harte

Nadere informatie

groepsgids Groepen 1 en 2

groepsgids Groepen 1 en 2 groepsgids Groepen 1 en 2 Welkom op de Zonnepoort U hebt gekozen voor onze school om uw kind een goede leerzame en leuke tijd te geven. In het begin is het voor kinderen en voor u soms even wennen. Het

Nadere informatie

De Globe. Een interessante Globe met leuke verhaaltjes en belangrijke weetjes!

De Globe. Een interessante Globe met leuke verhaaltjes en belangrijke weetjes! Om de vrijdag krijgen onze leerlingen de Globe (nieuwsbrief) mee. Hierin leest u informatie over de activiteiten die plaatsvinden of al hebben plaatsgevonden. De Globe wordt in kleur aan uw kind meegegeven.

Nadere informatie

Thema Kinderen en school

Thema Kinderen en school http://www.edusom.nl Thema Kinderen en school Lesbrief 18. Het 10-minutengesprek. Wat leert u in deze les? Vergelijkingen maken. Zeggen hoe vaak iets gebeurt. Verkleinwoordjes. Veel succes! Deze les is

Nadere informatie

Jaargang 1, nieuwsbrief 3 8 november Voortgangsgesprekken. 5 dec Sinterklaas (info volgt nog) Plastic tas mee voor de werkjes

Jaargang 1, nieuwsbrief 3 8 november Voortgangsgesprekken. 5 dec Sinterklaas (info volgt nog) Plastic tas mee voor de werkjes Jaargang 1, nieuwsbrief 3 8 november 2016 Agenda Datum Activiteit 8 en 9 nov Meester Joop voor de groep, Juf Harcolien en Juf Joan nemen op dinsdag en woensdag de herfstsignalering bij de kinderen af.

Nadere informatie

Nederwoudseweg 19a, 3772 TD Barneveld. schooljaar nummer 13, vrijdag 27 maart 2015

Nederwoudseweg 19a, 3772 TD Barneveld. schooljaar nummer 13, vrijdag 27 maart 2015 Nederwoudseweg 19a, 3772 TD Barneveld Tel. 0342-415635 info@plantijn.org www.plantijn.org schooljaar 2014-2015 nummer 13, vrijdag 27 maart 2015 Paasontbijt Donderdagochtend 2 april, zal er voor de kinderen

Nadere informatie

weekinfo Datum: vrijdag 14 december 2018

weekinfo Datum: vrijdag 14 december 2018 weekinfo Datum: vrijdag 14 december 2018 Bijbelverhalen voor de komende week: Jezus wordt geboren, Lucas 2:1-7 Herders in het veld, Lucas 2:8-20 Simeon en Hanna, Lucas 2:22-40 Agenda: 17 december oudercommissie

Nadere informatie

Beste ouders, Heeft u nog vragen, opmerkingen of suggesties na het lezen van dit boekje, laat het ons dan weten, wij denken graag met u mee!

Beste ouders, Heeft u nog vragen, opmerkingen of suggesties na het lezen van dit boekje, laat het ons dan weten, wij denken graag met u mee! Beste ouders, Van harte welkom op onze school! Voor u ligt het informatieboekje voor groep 1 en 2. Door middel van dit boekje willen wij u, als ouders, wegwijs maken in de kleutergroepen van onze school.

Nadere informatie

Trefwoord Week 37 t/m 39: In beweging Inhoud: In beweging zijn, openstaan voor veranderingen, wat mensen motiveert.

Trefwoord Week 37 t/m 39: In beweging Inhoud: In beweging zijn, openstaan voor veranderingen, wat mensen motiveert. Nieuwsbrief woensdag 14 september 2016 In deze nieuwsbrief aandacht voor o.a.: Jantje Beton Excellente scholen Startactiviteit Oudervertelgesprekken Woensdag 14 september Vandaag begint de Jantje Beton

Nadere informatie

Wat schrijf je en voor wie: een gedicht voor op een. Hoe pak je het schrijven van een gedicht aan?

Wat schrijf je en voor wie: een gedicht voor op een. Hoe pak je het schrijven van een gedicht aan? Les 1: Een poëziekaart maken poëziekaart Lees over Verbonden zijn. Wat schrijf je en voor wie: een gedicht voor op een Verbonden zijn De Nieuwsbegrip leesles gaat over de ramadan. Tijdens de ramadan voelen

Nadere informatie

ONTDEK ONTDEK BORNEGO BORNEGO

ONTDEK ONTDEK BORNEGO BORNEGO ONTDEK ONTDEK BORNEGO BORNEGO Ik wist in groep 6 al dat ik naar deze school wilde. Toen ging ik met mijn broer mee naar de open dag. Ik was er direct uit. Dit is een goede school, er hangt een leuke sfeer

Nadere informatie

Talmastraat 1, 7021 AT Zelhem Tel

Talmastraat 1, 7021 AT Zelhem Tel Nieuwsbrief 7 24 november 2016 Aan alle ouders / verzorgers, De inhoud van deze Nieuwsbrief Ouderpanel Maandviering groep 6 Power-training Sinterklaas Schoentje zetten Voorleesavondje Read Shop Sinterklaas

Nadere informatie

Nieuwsbrief Nr. 5 (januari 2017) Agenda 19 januari Juf Els jarig. 25 januari voorleesontbijt Juf Julia jarig. 11 maart NL Doet GELUKKIG NIEUWJAAR

Nieuwsbrief Nr. 5 (januari 2017) Agenda 19 januari Juf Els jarig. 25 januari voorleesontbijt Juf Julia jarig. 11 maart NL Doet GELUKKIG NIEUWJAAR Nieuwsbrief Nr. 5 (januari 2017) GELUKKIG NIEUWJAAR Namens het team van de Gerardus Majella wensen wij u en uw gezin een gelukkig en gezond 2017. Wij hebben er weer veel zin in! Na een leuke start op het

Nadere informatie

22 mei Ik wens jullie zonnige weken waarin we mogen ontdekken op welke manieren we dezelfde taal kunnen en mogen spreken!

22 mei Ik wens jullie zonnige weken waarin we mogen ontdekken op welke manieren we dezelfde taal kunnen en mogen spreken! Nieuwsbrief 15 22 mei 2018 Afgelopen weekend mochten we Pinksteren vieren. Het was een prachtig weekend, het was mooi weer en waarschijnlijk hebben jullie lekker buiten genoten van deze dagen. Staan we

Nadere informatie

Nieuwsbrief 5. 6 november 2017

Nieuwsbrief 5. 6 november 2017 Nieuwsbrief 5 6 november 2017 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Ieder kind zijn/ haar talent! Dat is het motto van de Oranjeschool, een prachtig motto waar we elke dag weer hard aan

Nadere informatie

Schooljournaal Algemeen nieuws:

Schooljournaal Algemeen nieuws: Schooljournaal Nummer 1 / 16-17 Woensdag 7 september 2016 Bij ons op school Algemeen nieuws: Staan onze leerlingen op de eerste plaats Is teamspirit erg belangrijk Heeft ieder zijn eigen kwaliteiten zijn

Nadere informatie

Tijdens de ochtenden geven we de volgende vakken, bij elk vak is opgeschreven wat de kinderen dit jaar gaan leren:

Tijdens de ochtenden geven we de volgende vakken, bij elk vak is opgeschreven wat de kinderen dit jaar gaan leren: Welkom in groep 4! In deze informatiebrief staat belangrijke informatie voor deze groep en kunt u vinden wat er dit jaar allemaal aan bod komt met de verschillende vakken. Tijdens de ochtenden geven we

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF nummer 11 jaargang 18 8 november

NIEUWSBRIEF nummer 11 jaargang 18 8 november NIEUWSBRIEF nummer 11 jaargang 18 8 november Komende week: Uitdelen vogelvoer Deze week Woensdag stond het schoolontbijt op het programma. Het was een mooi gezicht om de kinderen in hun pyjama op school

Nadere informatie

November 2015. Welkom op onze school. Nieuwe leerlingen in de maand november zijn: Lisa Vahlkamp Krijn Zweers

November 2015. Welkom op onze school. Nieuwe leerlingen in de maand november zijn: Lisa Vahlkamp Krijn Zweers November 2015 Welkom op onze school. Nieuwe leerlingen in de maand november zijn: Lisa Vahlkamp Krijn Zweers We wensen jullie allebei een fijne tijd op onze school. Afsluiting Kinderboekenweek Op vrijdag

Nadere informatie