4/ De Nieuwsbrief is bestemd voor ouders en leerlingen. Ziek /absentmeldingen tel

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "4/2013-2014. De Nieuwsbrief is bestemd voor ouders en leerlingen. Ziek /absentmeldingen tel. 023 5319042"

Transcriptie

1 Kalender Za 25 jan uur NBE Het Half Uur in de Philharmonie Ma 27 jan uur Speeddate 4 havo en 5 vwo Di 28 jan laatste week eerste serie modules Wo 29 jan uur informa eavond Do 30 jan uur klankbordgroep Week 6 start semester 2 hele week 40 minutenrooster i.v.m. leerjaaroverleg Di 04 feb 5 e uur start tweede serie modules uur speeddate voor meisjes klas 1 t/m 6 Wo 05 feb uitdelen februari rapportage uur CKV/ muziekpresenta e Do 06 feb uitdelen februari rapportage Vr 07 feb uur masterclasstheater doorloopdag uitdelen februari rapportage Ma 10 feb PWS presenta es 6 vwo Di 11 feb uur ouderbijeenkomst stressless Wo 12 feb uur MR Do 13 feb uur bouwdag masterclass Vr 14 feb uur generale masterclass uur Gala Ma 17 feb uur 10 minutengesprekken uur Try out masterclass CKV leerlingen 4 vwo Di 18 feb uur Try out masterclass CKV leerlingen 4 havo uur voorstelling masterclass theater Perfect day Wo 19 feb uur 10 minutengesprekken uur voorstelling masterclass theater Perfect day Do 20 feb uur voorstelling masterclass theater Perfect day Vr 21 feb symposia leerlingen Krokusvakan e van zaterdag 22 februari t/m zondag 2 maart 4/ De Nieuwsbrief is bestemd voor ouders en leerlingen. Ziek /absentmeldingen tel Veel belangstelling voor open dagen ECL. We hebben onze vele bezoekers jdens de Open lesmiddag en de Open dagen laten zien hoe het is om als leerling op het ECL te zi en. Daarvoor hadden we onze eigen leerlingen als experts natuurlijk dubbel en dwars nodig. We hebben dit jaar ontze end veel hulp gehad van jullie. Heel erg bedankt daarvoor. Zo hebben we over de gidsen niets dan lof: jullie waren onvermoeibaar in het rondleiden. De brugklasleerlingen gidsten in een voor hen nog niet zo bekend gebouw: ECL kade en dat verdient een extra vermelding. Alle brugklasleerlingen hebben al gidsend veel oefening in sociale vaardigheden gehad. Het ging jullie goed af! Dank voor jullie enthousiaste inzet. Verder dank aan alle gidsen uit hogere leerjaren en aan de leerlingen die in de vele vaklokalen hebben geassisteerd of hebben opgetreden. Aparte vermelding is hier op zijn plaats voor de brugklassupporters en de kandidaat brugklassupporters. Na de aanmelding in maart zullen de huidige brugklassupporters deze kandidaten door middel van een sollicita eprocedure selecteren als brugklassupporter voor volgend schooljaar. Ook waren we blij met de vele behulpzame ouders die mee hebben geholpen bij de ontvangst van honderden 8 e groepleerlingen en hun ouders/verzorgers die het ECL hebben bezocht.

2 Informa eavond voor ouders/verzorgers van 8 e groepleerlingen Als afslui ng van de kennismaking met het ECL organiseren we deze bijeenkomst op Woensdag 29 januari van uur op ECL Kade met informa e van de mentoren over de begeleiding; de projecten en de toelich ng op ons brugklasmodel; verschillen tussen havo/atheneum/gymnasium door de afdelingsleiders; over de schoolvisie, de rol van de ouders en de cultuurprofielschool door de rector; informa e door en over de ouder en leerlingenraad Digitaal aanmelden en aanmeldingszi ngen Vanaf 17 februari 8.00 uur staat op onze website het digitale aanmeldingsformulier brugklassen voor u klaar. Ook de aspirant leerling vragen we digitaal om informa e. Op woensdag 12 maart (14 17 uur), donderdag 13 maart (16 18 uur), zaterdag 15 maart ( uur) en maandag 17 maart (19 21 uur) zijn de aanmeldingszi ngen voor nieuwe brugklassers. De aspirant leerling en hun ouders/verzorgers verwachten we die dagen op de brugklasloca e ECL Vaart. De ingang van de brugklasloca e bevindt zich in de Schreveliusstraat, aan de zijkant van het gebouw van de voormalige Volksuniversiteit. Voor informa e kunt u ook onze website raadplegen (www.ecl.nl). ECL speelt het Half Uur met het NBE Leerlingen uit de muziekklas van 4 vwo en onze muziekdocenten maken samen met muzikanten van het Nederlands Blazers Ensemble (NBE) jaarlijks een voorprogrammavoorstelling voor een voorstelling van het NBE in Haarlem. Dit jaar is dat een vrije varia e geworden op wereldmuziek. Er is een voorstelling gemaakt waarin de hoofdpersoon Tupu uit Zuid Afrika door allerlei gekke fouten de hele wereld rondreist en zo met verschillende culturen in contact komt. De muziek die hij hoort, gebruikt hij om in zijn thuisland een mooie voorstelling te maken. Er wordt in gedanst, gezongen en gemusiceerd. Een fantas sche voorstelling die het kijken waard is! Zaterdag 25 januari in de Philharmonie (19.15 uur) Informa e a oms g van de website van het NBE: Het NBE laat zich graag inspireren door muziek en musici uit andere culturen. Na eerder te hebben gewerkt met onder andere de Keniaanse Ajub Ogada keert het Nederlands Blazers Ensemble terug naar het ritme van Afrika met een exo sch en zinderend project met Afrikaanse musici. Vol opzwepende melodieën en instrumenten gee het NBE een eigen jdse blik op de immense muzikale cultuur die Afrika rijk is.

3 Masterclasstheater speelt: Perfect day Frits van Kralingen is docent wiskunde. Het is elke dag overleven in de school jungle. Maar Frits is niet van plan het spoor bijster te raken. Zijn sympathie voor de wat zwakkere leerling zorgt ervoor dat hij de grenzen van de werkelijkheid overschrijdt. Zijn leven speelt zich af tussen droom en daad. Hij laat zich niet op de kast jagen. Frits gaat als een eenzame strijder voort. Perfect day is ontstaan op basis van spel improvisaties. Try out voor CKV leerlingen 4 Vwo: Maandag 17 februari om uur Try out voor CKV leerlingen 4 Havo: Dinsdag 18 februari om uur Voorstellingen: Dinsdag 18 februari uur Woensdag 19 februari uur Donderdag 20 februari uur De scenes worden versterkt door Jazzmuziek van de Masterclassband. Spel: Jorik Bak, Eva Dassen, Puck van Dijck, Reinout Fonk, Tim Geertsen, Thijs Hoekstra, Jesse Hollander, Ezra Koppejan, Lisan Kuiper, Tijmen Kuyper, Maria Mombers, Anne Oort, Myrthe Peek, Lisa Phillipo, Jelle Stringer, Daan Trapman, Niek Wagenaar en Wieke Weijers. Regie: Christa Filius. Band: Ben Aranovich, Sophie van Dommelen, Maas van Gogh, Sjors Mans, Wout Postmus, Rinke van Winzum Muzikale leiding en Arrangementen: Martijn Breebaart. Kaartverkoop: Kaarten voor deze voorstelling worden verkocht vanaf maandag 10 februari, iedere 2 e pauze in de kantine op de kade. Reserveren: Mondeling examen in Londen Een van de bijzondere ervaringen voor onze leerlingen jdens hun ECLloopbaan, is het afleggen van mondelinge taalexamens in Parijs of in Londen. In het weekend van 9 12 januari hebben twin g leerlingen uit 5 havo en 6 vwo hun mondeling examen afgelegd in Londen. Docenten en leerlingen hadden het getroffen; met een strakblauwe lucht en felle zon werden op vrijdag presenta es gegeven bij enkele van de vele monumenten die de stad rijk is. Als ware historici en reisgidsen is er verteld over de geschiedenis en architectuur van St Paul s Cathedral, het huis en leven van Charles Dickens en de collec e en het gebouw van het Bri sh Museum. Op zaterdag hebben de leerlingen hun examen afgerond door een gesprek op te nemen met een Londenaar. Gelukkig was er naast het harde werken ook nog ruimte voor vrije jd; zo zijn musea en een filmhuis bezocht, is er kilometers door de stad gewandeld en zijn bekende wijken als Covent Garden, Camden en Soho verkend. Het was een leerzaam, gezellig en succesvol weekend waar we met trots en voldoening op terugkijken!

4 De poli e gaat in de omgeving van de school extra le en op ontbrekende fietsverlich ng (boete 55 C'était formidable! Mondeling in Parijs Ook dit jaar koos een select gezelschap uit 6 vwo ervoor hun mondeling Frans in Parijs af te leggen. De maanden voorafgaande aan het bezoek hebben leerlingen zelfstandig contact gelegd met Franstaligen in het bedrijfsleven of binnen de culturele sferen. Bovendien werden er in tweetallen bezienswaardigheden voorbereid die op de vrijdag in Parijs in het Frans werden gepresenteerd. C'était formidable! Nieuwjaarsduik Dit jaar is een nieuwe tradi e op het ECL gestart: de Nieuwjaarsduik. De sportcommissie hee voor een kleine 100 dappere doorze ers een Nieuwjaarsduik georganiseerd. Op dinsdag 7 januari dook een joelende menigte het friskoude water van de Noordzee in. De duik duurde verrassend kort, maar de onderdompeling in het ijskoude water zorgde hoe dan ook voor een frisse, nieuwe, levendige start van dit jaar. Spookrijdende leerlingen op de Leidsevaart. Graag willen wij aandacht vragen voor de soms (levens)gevaarlijke situa es die ontstaan door het verkeersgedrag van leerlingen op de Leidsevaart tussen de Raaksbruggen en de Schouwtjesbrug. Een buurtbewoner meldde dat zijn 10 jarig zoontje is aangereden door een spookrijdende fietser. Het jongetje kwam ten val op de rijbaan voor gemotoriseerd verkeer. Gelukkig werd hij niet overreden door passerende auto s of vrachtverkeer. Aan de waterzijde van de doorgaande rijbaan van de Leidsevaart vond, als gevolg van spookrijden, een frontale botsing plaats tussen twee fietsers, waarbij een leerlinge erns ge schade opliep aan haar gebit en een man gewond raakte aan zijn hoofd. De betrokkenen zijn per ambulance naar het Kennemergasthuis vervoerd. De lokale pers hee aan dit ongeluk aandacht besteed. De poli e hee vorige week toezicht gehouden ter hoogte van de Emmabrug en constateerde dat veel scholieren tegen de rich ng in fietsten. De hel voerde geen fietsverlich ng en veel leerlingen fietsten over het tro oir. Aanrijdingen willen we uiteraard graag voorkomen. We zijn daarom ook in school langs de klassen geweest om bovenstaande te bespreken. Indach g de mooie driehoek kind school ouder willen wij u vragen om thuis aandacht aan dit probleem te besteden en uw kind met klem te vragen om zich aan de verkeersregels te houden. Er mag uitsluitend gereden worden in de rijrich ng waarin dat we elijk is toegestaan en dus niet tegen het verkeer in. Langs een deel van de Leidsevaart mag alleen op de gemarkeerde fietsstrook worden gefietst. Ook voor deze fietsstrook geldt eenrich ngsverkeer.

5 Alle leerlingen zijn op de hoogte gesteld van de voornemens van de poli e. Alle brugklasleerlingen is verzocht om de doorgaande weg aan de Leidsevaart niet meer over te steken ter hoogte van de Schreveliusstraat, maar een veiliger route te kiezen en gebruik te maken van een oversteekplaats bij verkeerslichten. Ook is erop gewezen dat ze, zelfs bij groen licht voor fietsers, al jd rekening moeten houden met automobilisten die teveel haast hebben en het rode verkeerlicht negeren. Gymnasiumdag 2014 Ooit leerlingen aan gedekte tafels een zelf gemaakte lunch zien eten? In rela eve rust? Op 16 januari was dit beeld in de kan ne van de Vaart te aanschouwen. Wat er aan de hand was? We hielden onze jaarlijkse Gymnasiumdag. En zo waren 240 gymnasiasten die dag onder leiding van docenten (de klassen 1 en 2) of onder leiding van 6G leerlingen (de klassen 3 5) bezig met diverse aspecten van de klassieke oudheid. Dat gebeurde in spelvorm, voor de onderbouw vooral ín het gebouw, voor de hogere klassen ook buiten het gebouw: sommigen van hen voerden een Queeste uit of zij deden mee aan een bootcamp. Daarnaast waren er groepen (zowel in onderbouw als in bovenbouw) die kunstzinnige ac viteiten ontplooiden ( mozaïeken, kleding ontwerpen en maken, maque es bouwen) en tenslo e: één groep hield zich bezig met Tarot kaarten en kreeg daarover informa e van de moeder van een van de leerlingen. De dag werd voor bovenbouw en onderbouw afgesloten met het zingen van een Gymnasiumlied (dankjewel Emile, Lo e en Loeke) en het bekijken van het slot van de voor deze dag gemaakte film (dankjewel Julia). Alle nog niet genoemde 6 gymnasiumleerlingen en ontwerpers van het programma van 1 2: hartelijk bedankt voor het mooie programma waarin Apollo, Artemis, Athene, Hephaistos, Hades, Aphrodite, Dionysos, Demeter en Ares de thema ek bepaalden. Rekenen en het rekenexamen Algemeen Zoals in eerdere Nieuwsbrieven al is geschreven, is met ingang van het schooljaar het rekenexamen onderdeel van examenprogramma. Bij alle vakken waar rekenvaardigheid een rol speelt, worden de leerlingen vanaf klas 1 voorbereid op dit rekenexamen. Daarnaast staat voor de leerlingen uit klas 4 havo en 4 vwo een hal aar lang rekenen in de lessentabel. Zij krijgen op deze manier een intensieve training rekenvaardigheden. Voor de verschillende leerjaren staat hieronder beschreven op welk moment welke toetsen de leerlingen ter voorbereiding op dit examen maken. Deze toetsen zijn tevens een indica e om te kunnen beoordelen of de leerlingen hun vaardigheden op peil houden. Alle informa e en documenten komen op It s Learning te staan bij Info voor leerlingen>13/14> (PTA) en CE> Rekenen, rekentoetsen en rekenexamen. Niveau De leerlingen hebben wanneer ze van de basisschool komen het rekenniveau 1F. Aan het einde van klas 2 moet het niveau 2F zijn behaald. Vanaf klas 3 wordt gewerkt aan het bereiken van het 3F niveau. Verder zijn er nog (we elijke) aanvullende/afwijkende eisen. Die staan (per doelgroep) hieronder beschreven.

6 Voor de leerlingen die in in 5 havo of 6 vwo zi en: Met ingang van schooljaar is het rekenexamen een verplicht onderdeel van het eindexamen. De uitslag van het rekenexamen speelt voor hen nog geen rol in de zak/slaag regeling. Maar het maken van het rekenexamen is wel een vereiste om een diploma te kunnen ontvangen. De leerlingen moeten rekenen op niveau 3F. De leerlingen van 5 havo en 6 vwo hebben vorig schooljaar in de voorexamenklassen het rekenexamen gedaan. Alle leerlingen die toen een 5 of hoger voor dit examen gehaald hebben kunnen ervoor kiezen dit cijfer te laten staan. Zij hebben echter nog recht op een herkansing in maart. Ze kunnen ervoor kiezen dit examen opnieuw te doen waarbij het hoogste cijfer telt. De leerlingen die vorig schooljaar een 4 of lager hadden behaald zullen het examen in maart opnieuw moeten maken. Voor de leerlingen die in in 5 vwo zi en: Voor deze leerlingen geldt dat zij het rekenexamen dit jaar kunnen maken. Zij kunnen ervoor kiezen het examen in maart 2014 af te leggen, of wanneer zij nog meer moeten oefenen, in juni Ook kunnen zij besluiten het examen voor het eerst in maart van het volgend schooljaar af te leggen. Alle leerlingen hebben recht op één herkansing in het examenjaar. Deze herkansing vindt plaats in maart 2015 of juni De uitslag van het rekenexamen speelt voor hen geen rol in de zak/slaag regeling. Het afleggen van het rekenexamen is wel een vereiste om een diploma te kunnen ontvangen. In week 5 of 6 van het schooljaar wordt in het mentoruur een rekentoets afgenomen. De leerlingen die een goed resultaat voor deze toets halen, mogen in maart 2014 deelnemen aan het rekenexamen. Leerlingen waarover twijfel bestaat kunnen de komende maanden extra oefenen en dan het examen in juni 2014 af leggen. Leerlingen die hun rekenvaardigheden in juni nog niet op voldoende niveau hebben, doen het rekenexamen voor het eerst in maart Voor de leerlingen die in in 4 havo zi en: Voor deze leerlingen geldt dat zij het rekenexamen dit jaar kunnen maken. Zij kunnen ervoor kiezen het examen al in maart 2014 af te leggen, of wanneer zij nog meer moeten oefenen, in juni Ook kunnen zij besluiten het examen voor het eerst in maart van het volgend schooljaar af te leggen. Alle leerlingen hebben recht op één herkansing in het examenjaar. Deze herkansing vindt plaats in maart 2015 of juni De uitslag van het rekenexamen speelt voor hen geen rol in de zak/slaag regeling. Het afleggen van het rekenexamen is wel een vereiste om een diploma te kunnen ontvangen. In week 4 of 5 van het schooljaar wordt jdens de rekenles een rekentoets afgenomen. De leerlingen die een goed resultaat voor deze toets halen, mogen in maart 2014deelnemen aan het rekenexamen. Leerlingen waarover twijfel bestaat kunnen de komende maanden extra oefenen en dan het examen in juni 2014 af leggen. Leerlingen die hun rekenvaardigheden in juni nog niet op voldoende niveau hebben, doen het rekenexamen voor het eerst in maart 2015.

7 Voor de leerlingen die in in 4 vwo zi en: Deze leerlingen starten in semester 2 met rekenlessen. Aan het eind van deze serie lessen (eind juni) maken zij een rekentoets. Schooljaar (eind semester 1) als deze leerlingen in 5 vwo zi en, maken zij wederom een rekentoets doen. Daarna wordt besloten of zij in maart 2015 het rekenexamen gaan maken. Voor deze leerlingen geldt dat rekenen onderdeel is van de kernvakkenregeling, dat wil zeggen dat bij de vakken Nederlands, Engels, wiskunde èn rekenen maximaal 1x 5 behaald mag worden wil de leerling kunnen slagen. Voor de leerlingen die in in klas 3 zi en (zowel havo als vwo): Deze leerlingen maken gedurende het schooljaar een aantal toetsen (in de TOP weken). Het door hen behaalde resultaat zal met een O (=onvoldoende) of een V (=voldoende) op het rapport vermeld worden. Voor deze groep leerlingen geldt dat rekenen onderdeel is van de kernvakkenregeling, dat wil zeggen dat bij de vakken Nederlands, Engels, wiskunde èn rekenen maximaal 1x 5 behaald mag worden wil een leerling kunnen slagen. Voor de leerlingen die in in klas 1 en 2 zi en (zowel havo als vwo): De brugklasleerlingen hebben in hun eerste schoolmaand op het ECL alle rekenvaardigheden van de basisschool herhaald. Daarnaast maken deze leerlingen gedurende het schooljaar een aantal toetsen (in de TOP weken) waaronder een aantal Cito toetsen. Het door hen behaalde resultaat zal met een O (=onvoldoende) of een V (=voldoende) op het rapport vermeld worden. Voor deze groep leerlingen geldt dat rekenen onderdeel is van de kernvakkenregeling, dat wil zeggen dat bij de vakken Nederlands, Engels, wiskunde èn rekenen maximaal 1x 5 behaald mag worden wil een leerling kunnen slagen. Hulp en verdere ondersteuning Voor alle leerlingen geldt dat zij voor het onderhouden van hun rekenvaardigheden gebruik kunnen maken van de volgende sites om te oefenen: (elke dag vier nieuwe rekenopgave op niveau 2F of 3F) h p://www.gecijferdheid.nl/rekenen_in_het_vo_rekenwebsites.htm h p://www.rekenapk.nl/ h p://wiskundeacademie.nl/ Daarnaast zijn er voor de leerlingen van klas 1, 2 en 3 die moeite hebben met rekenen, extra ondersteuningsmodules. Speciale faciliteiten voor leerlingen met dyscalculie (bron: examenblad.nl): Het College voor Examens biedt de examensecretaris de mogelijkheid om leerlingen met dyscalculie of erns ge reken- en wiskundeproblemen te registreren voor de 'pilot dyscalculie' voor de rekentoets VO. De examensecretaris kan leerlingen opgeven voor: 1) de standaard rekentoets, maar met een aangepaste wijze van examinering, of 2) voor een aangepaste rekentoets met aangepast niveau. De registra e geldt voor beide afnameperiodes, ongeacht of de leerling gebruik maakt van de beide afnameperiodes. Voor de standaardtoets (1) is een dyscalculieverklaring vereist. De leerling hee recht op het gebruik van een rekenkaart en een jdverlenging van 30 minuten. Bij de registra e kan worden aangegeven van welke faciliteit(en) de leerling gebruik wenst te maken. Voor deelname aan de aangepaste rekentoets (2) is een extra inspanning van school en leerling vereist. De leerling krijgt een aantekening op de bijlage van de cijferlijst. Extra jd is ingebouwd in deze toets, aanvragen van nog eens extra jd hier bovenop is niet mogelijk. De afname van de aangepaste rekentoets (2) kan alleen plaatsvinden op maandag 31 maart voor 3F.

8 Schema rekentoets VO klas maart 2014 mei/juni 2014 maart 2015 mei/juni 2015 maart 2016 mei/juni V* examen herexamen 5H* examen herexamen 5V** optie examen optie examen (her)examen herexamen 4H** optie examen optie examen (her)examen herexamen 4V*** optie examen optie examen (her)examen herexamen 3H*** optie examen optie examen (her)examen herexamen *leerling kan (omdat dit de eerste lich ng is) maximaal vier keer de toets maken: twee keer in het afgelopen schooljaar en twee keer in het huidige schooljaar ** leerling mag het rekenexamen maximaal twee keer maken; de herkansing vindt in het examenjaar plaats *** verplicht onderdeel kernvakkenregeling ( wi, En, Ne en rek max 1X5; anders gezakt). Leerling mag het rekenexamen maximaal twee keer maken; de herkansing vindt in het examenjaar plaats Decanaat 27 januari: Speeddate avond voor 4 havo en 5 vwo Op maandag 27 januari zullen ouders van ECL leerlingen in korte speeddate sessies met de leerlingen van 4 havo en van 5 vwo praten over hun beroep en over hun loopbaan tot nu toe. Deze avond begint voor de leerlingen om uur en zal duren tot uur. We verwachten die avond alle leerlingen van bovengenoemde klassen. Invoeren voorlopige profielkeuze 3 havo De leerlingen van 3 havo zullen in de komende week hun voorlopige profielkeuze gaan invoeren. Zo kunnen zij alvast wennen aan het maken van deze belangrijke keuze. De week daarna zullen de keuzes van de leerlingen jdens het leerjaaroverleg besproken worden. De defini eve profielkeuze staat voor eind maart op het LOB programma. De exacte datum zal t.z.t. bij jds aan de leerlingen doorgegeven worden. Studiekeuzegesprekken met 6 vwo leerlingen De leerlingen van 6 vwo zullen in de komende weken indien daar aanleiding voor is uitgenodigd worden voor een studiekeuzegesprek. Oorspronkelijk stonden deze gesprekken gepland in de topweek voor de kerstvakan e. Het programma van die week was zo overvol dat gesprekken over studiekeuze toen niet plaats konden vinden. De leerlingen van 5 havo hebben deze LOB gesprekken al achter de rug. Eindgesprekken Emergo met 5 vwo leerlingen Binnenkort zullen 5 vwo mentoren en de decaan met de leerlingen van 5 vwo praten over de resultaten van het Emergo project. Daarmee zal het werken aan het Mo va ekompas afgerond zijn. Ouders aan Zet derde me ng Een aantal ouders en leerlingen die vorig jaar par cipeerden in de LOB pilot Ouders aan Zet hebben in de afgelopen week meegewerkt aan de zogeheten 3 me ng. Doel van deze 3 me ng is om door middel van vragenlijsten en gesprekken voor de derde keer te meten wat de effecten zijn van de LOB ac viteit waarbij ouders en leerlingen samen in een interac eve se ng werden geïnformeerd over profielkeuze en alles wat daarmee te maken hee. 10 minutengesprekken en lob Bij de 10 minutengesprekken die naar aanleiding van het tweede rapport gehouden zullen worden, kunt u een gesprek met een van de decanen aanvragen. Dit aanbod geldt met name voor ouders die vragen hebben over de profielkeuze van hun zoon of dochter.

9 Overzicht van open dagen tot 1 maart Hieronder als al jd het overzicht van voorlich ngsac viteiten van het Hoger Onderwijs. Bedenk wel: dit is wat het HBO betre een selec e. Zoals al jd: alleen de voorlich ngsdagen van hogescholen in de buurt (tot aan Utrecht en Den Haag). De universiteiten pakken deze maand goed uit: een breed scala van open dagen, meeloopdagen aan diverse universiteiten. Niet meengenomen zijn de Radboud Universiteit en de Universiteit van Maastricht. t Is maar dat je het weet. za 25 jan 2014 Universiteit Utrecht Meeloopdag Farmacie do 30 jan 2014 Wageningen University Meeloopdag Landschapsarchitectuur en Ruimtelijke Plann do 30 jan 2014 Universiteit Utrecht meeloopdag Rechtsgeleerdheid: Utrecht Law College do 30 jan 2014 Tilburg University Recht en Bestuurskunde in ac e vr 31 jan 2014 Rijksuniversiteit Groningen Open dag vr 31 jan 2014 Radboud Universiteit Nijmegen Proefstuderen filosofie vr 31 jan 2014 Rijksuniversiteit Groningen Open dag za 1 feb 2014 De Haagse Hogeschool Open Dag (Hoofdves ging) za 1 feb 2014 Universiteit Leiden Open Day Leiden University za 1 feb 2014 De Haagse Hogeschool Open dag za 1 feb 2014 Erasmus Universiteit Ro erdam Bachelor Open Dag za 1 feb 2014 Nyenrode Business Universiteit Open Dag Bachelor of Science in Accountancy za 1 feb 2014 Universiteit Utrecht Meeloopdag College of Pharmaceu cal Sciences za 1 feb 2014 Open Dag alle bacheloropleidingen Universiteit Leiden di 4 feb 2014 Universiteit Leiden Meeloopdag Italiaanse taal en cultuur di 4 feb 2014 Universiteit Leiden Meeloopdag Bestuurskunde di 4 feb 2014 Universiteit Leiden Meeloopdag Criminologie wo 5 feb 2014 Universiteit Leiden Meeloopdag Franse taal en cultuur wo 5 feb 2014 Universiteit Utrecht Meeloopdag Wiskunde do 6 feb 2014 Universiteit Leiden Meeloopdag Film en literatuurwetenschap do 6 feb 2014 Universiteit Leiden Meeloopdag Japanstudies vr 7 feb 2014 Rijksuniversiteit Groningen Meeloopmoment Bewegingswetenschappen za 8 feb 2014 Vrije Universiteit Amsterdam Bachelorvoorlich ngsdag za 8 feb 2014 Universiteit Utrecht Meeloopdag Farmacie ma 10 feb 2014 Universiteit Leiden Meeloopdag Interna onal Studies ma 10 feb 2014 Universiteit Leiden Student for a Day South and Southeast Asian Studies ma 10 feb 2014 Hogeschool Van Hall Larenstein Meeloopdag Van Hall Larenstein Velp ma 10 feb 2014 Universiteit Leiden Meeloopdag Midden Oostenstudies ma 10 feb 2014 Rijksuniversiteit Groningen Meeloopmoment Bewegingswetenschappen ma 10 feb 2014 Universiteit Leiden Meeloopdag South and Southeast Asian Studies ma 10 feb 2014 Universiteit Leiden Student for a Day ma 10 feb 2014 Universiteit Leiden Meeloopdag Wijsbegeerte

10 di 11 feb 2014 Universiteit Leiden Meeloopdag Poli cologie di 11 feb 2014 Rijksuniversiteit Groningen Eén dag student Sociale geografie en planologie di 11 feb 2014 Universiteit Leiden Meeloopdag Midden Oostenstudies di 11 feb 2014 Universiteit Leiden Meeloopdag Rechten di 11 feb 2014 Hogeschool Van Hall Larenstein Meeloopdag Van Hall Larenstein Velp di 11 feb 2014 Universiteit Leiden Meeloopdag Oude culturen van de mediterrane wereld di 11 feb 2014 Universiteit Leiden Student for a Day South and Southeast Asian Studies di 11 feb 2014 Universiteit Leiden Meeloopdag South and Southeast Asian Studies di 11 feb 2014 Universiteit Leiden Meeloopdag Bestuurskunde di 11 feb 2014 Universiteit Utrecht meeloopdag Rechtsgeleerdheid: Utrecht Law College di 11 feb 2014 Universiteit Utrecht Meeloopdag Biologie di 11 feb 2014 Universiteit Utrecht Meeloopdag Biomedische wetenschappen di 11 feb 2014 Universiteit Leiden Meeloopdag Geschiedenis di 11 feb 2014 Universiteit Leiden Meeloopdag Duitse taal en cultuur wo 12 feb 2014 Erasmus Universiteit Ro erdam Experience Erasmus University College wo 12 feb 2014 Universiteit Leiden Meeloopdag Midden Oostenstudies wo 12 feb 2014 Universiteit Leiden Meeloopdag Oude culturen van de mediterrane wereld wo 12 feb 2014 Universiteit Twente meeloopdag Scheikundige Technologie wo 12 feb 2014 Universiteit Utrecht Meeloopdag Informa ca wo 12 feb 2014 Universiteit Utrecht Meeloopdag TWIN wo 12 feb 2014 Universiteit Utrecht Masteravond wo 12 feb 2014 Universiteit Twente do 13 feb 2014 Rijksuniversiteit Groningen Een Dag Student Academische Opleiding Leraar Basisonderwijs do 13 feb 2014 Tilburg University Open avond Rechten en Bestuurskunde do 13 feb 2014 Tilburg University Open Huis Theologie do 13 feb 2014 Rijksuniversiteit Groningen Eén dag student Technische planologie do 13 feb 2014 Universiteit Utrecht Meeloopdag Natuur en Sterrenkunde do 13 feb 2014 Universiteit Leiden Proefstuderen vr 14 feb 2014 Universiteit Utrecht Meeloopdag Informa ekunde za 15 feb 2014 Universiteit van Amsterdam Masterdag ma 17 feb 2014 Universiteit Leiden Meeloopdag South and Southeast Asian Studies ma 17 feb 2014 Universiteit Leiden Student for a Day ma 17 feb 2014 Universiteit Leiden Meeloopdag Koreastudies ma wo feb 2014 Universiteit Leiden Krokusklas Poli cologie ma 17 feb 2014 Universiteit Leiden Student for a Day South and Southeast Asian Studies ma 17 feb 2014 Universiteit Leiden Meeloopdag Interna onal Studies di 18 feb 2014 Universiteit Leiden Meeloopdag Italiaanse taal en cultuur di 18 feb 2014 Wageningen University Meeloopdag Bedrijfs en Consumentenwetenschappen di 18 feb 2014 Universiteit Leiden Meeloopdag Bestuurskunde di 18 feb 2014 Universiteit Leiden Meeloopdag La jns Amerikastudies wo 19 feb 2014 Universiteit Leiden Meeloopdag Oude culturen van de mediterrane wereld wo 19 feb 2014 Universiteit Leiden Meeloopdag Franse taal en cultuur wo 19 feb 2014 Universiteit Leiden Meeloopdag Film en literatuurwetenschap wo 19 feb 2014 Universiteit Utrecht Open Day University College Roosevelt

11 do 20 feb 2014 Rijksuniversiteit Groningen Een Dag Student Natuurkunde do vr feb 2014 Wageningen University Meeloopdag Levensmiddelentechnologie do 20 feb 2014 Rijksuniversiteit Groningen Eén dag student English Language and Culture do 20 feb 2014 Universiteit Utrecht meeloopdag Rechtsgeleerdheid do 20 feb 2014 Universiteit Leiden Chat with Interna onal Studies on Skype! vr 21 feb 2014 Meeloopdag ArtEZ Academie voor Art & Design Crea ve Wri ng (Arnhem) vr 21 feb 2014 Universiteit Leiden Meeloopdag Kunstgeschiedenis vr 21 feb 2014 Fontys Meeloopdag 's Hertogenbosch Mens en Maatschappij vr 21 feb 2014 Fontys Meeloopdag Tilburg Mens en Maatschappij vr 21 feb 2014 Maastricht University Speeddate Commanderij College za 22 feb 2014 Maastricht University Master's Open Day za 22 feb 2014 Maastricht University Master's Open Day za 22 feb 2014 Maastricht University Fair Cologne za 22 feb 2014 Universiteit Leiden Open Huis Den Haag za 22 feb 2014 Maastricht University Master Open Dag ma 24 feb 2014 HKU Informa eavond Master of Educa on in Arts ma 24 feb 2014 Rijksuniversiteit GroningenMeeloopmoment Bewegingswetenschappen ma 24 feb 2014 Universiteit Leiden Meeloopdag Chinastudies ma 24 feb 2014 Universiteit Leiden Meeloopdag Interna onal Studies ma 24 feb 2014 Universiteit Leiden Student for a Day di 25 feb 2014 Vrije Universiteit Amsterdam Dagje Bedrijfskunde studeren di 25 feb 2014 Universiteit Leiden Meeloopdag Bestuurskunde di 25 feb 2014 Universiteit Leiden Meeloopdag Geschiedenis di 25 feb 2014 Wageningen University Meeloopdag Biologie wo 26 feb 2014 Universiteit Leiden Meeloopdag Pedagogische wetenschappen wo 26 feb 2014 Universiteit Leiden Meeloopdag Griekse en La jnse taal en cultuur wo 26 feb 2014 Universiteit Utrecht Meeloopdag Scheikunde wo 26 feb 2014 Universiteit Utrecht Meeloopdag TWIN wo 26 feb 2014 Universiteit Leiden Meeloopdag Wijsbegeerte do 27 feb 2014 Wageningen University Meeloopdag Communica ewetenschappen do 27 feb 2014 Rijksuniversiteit Groningen Een Dag Student Technische Bedrijfskunde do 27 feb 2014 Universiteit Leiden Meeloopdag La jns Amerikastudies do 27 feb 2014 Universiteit Utrecht meeloopdag Rechtsgeleerdheid do 27 feb 2014 Universiteit Utrecht meeloopdag Rechtsgeleerdheid: Utrecht Law College do 27 feb 2014 Universiteit Utrecht Meeloopdag Natuur en Sterrenkunde do 27 feb 2014 Universiteit Utrecht Meeloopdag Informa ca vr 28 feb 2014 Universiteit Leiden Meeloopdag Chinastudies vr 28 feb 2014 Vrije Universiteit Amsterdam Dagje Econometrie & OR studeren

12 huiswerkbegeleiding op het ECL: STUDYCARE Extra begeleiding op school biedt in sommige situaties uitkomst: STUDYCARE biedt naast huiswerkbegeleiding ook bijlessen en het individuele leertraject aan. STUDYCARE is een kleinschalige organisatie en werkt op het ECL in een eigen lokaal. Hierdoor is er een vertrouwde plek voor de leerlingen en verloopt het contact tussen ouders, docenten van het ECL en Studycare via korte lijnen. Centraal in onze aanpak staan: Structuur (planning en organisatie) Studievaardigheden (o.a. het maken van uittreksels en tekstbegrip) Toetsvoorbereiding (o.a. overhoren, van feitenkennis tot inzichtvragen) Studiehouding (omgevingsfactoren, doelen stellen en motivatie) Na aanmelding bij STUDYCARE volgt er een intakegesprek met ouders en kind. Hiernaast organiseren wij een informatieavond om onze werkwijze uit te leggen. De begeleiding start met het aanleren van de studievaardigheden. De vorderingen van de leerling worden bijgehouden in een overzichtelijk leerlingvolgsysteem. Voor meer informatie en om in te schrijven verwijzen we u naar

College Maastricht. International Bachelor in Psychology

College Maastricht. International Bachelor in Psychology OPEN DAGEN NOVEMBER 2015 Kijk voor meer informatie op de site van de instelling. Wat 2 nov Experience Day University College Maastricht Waar open dag (11:00-16:30) Zwingelput 4 2 nov Meeloopdagen diverse

Nadere informatie

OPEN DAGEN WO NOVEMBER 2016

OPEN DAGEN WO NOVEMBER 2016 OPEN DAGEN WO NOVEMBER 2016 Kijk voor meer informatie over voorlichtingsevenementen op de site van de betreffende universiteit. Meld je afwezigheid op school een week vóór de Open dag bij de decanen (kamer

Nadere informatie

OPEN DAGEN WO FEBRUARI 2016. Kijk voor aanvullende informatie op de site van de universiteit. Lever tijdig een roze formulier in bij de decanenkamer.

OPEN DAGEN WO FEBRUARI 2016. Kijk voor aanvullende informatie op de site van de universiteit. Lever tijdig een roze formulier in bij de decanenkamer. OPEN DAGEN WO FEBRUARI 2016 Kijk voor aanvullende informatie op de site van de universiteit. Lever tijdig een roze formulier in bij de decanenkamer. 1 FEBRUARI 2016 (13:15-16:00) Meeloopdag International

Nadere informatie

OPEN DAGEN WO MAART 2016. Kijk voor aanvullende informatie op de site van de universiteit. Lever tijdig een roze formulier in bij de decanenkamer.

OPEN DAGEN WO MAART 2016. Kijk voor aanvullende informatie op de site van de universiteit. Lever tijdig een roze formulier in bij de decanenkamer. OPEN DAGEN WO MAART 2016 Kijk voor aanvullende informatie op de site van de universiteit. Lever tijdig een roze formulier in bij de decanenkamer. 1 MAART 2016 (13:00-16:00) Meeloopdag Bestuurskunde: Economie

Nadere informatie

[OPEN DAGEN WO BACHELOR]

[OPEN DAGEN WO BACHELOR] 2015-16 Atlas College Marnix de Groote [OPEN DAGEN WO BACHELOR] Maar ook data van meelopdagen, proefstuderen van alle universiteiten in Nederland Open dagen overzicht WO bachelor Universitair 11 september

Nadere informatie

INFORMATIEAVOND EINDEXAMEN 2017

INFORMATIEAVOND EINDEXAMEN 2017 INFORMATIEAVOND EINDEXAMEN 2017 Maandag 25 september 2017 Agenda Gesprek in de zaal Wat is belangrijk als je wil slagen? Exameneisen en examenregels Wanneer ben je geslaagd? Waar heb je rekening mee te

Nadere informatie

Kalender voor praktische opdrachten, toetsen en andere belangrijke onderdelen van het examendossier. Cohort 2012-2015 5 VWO Cursus: 2013-2014

Kalender voor praktische opdrachten, toetsen en andere belangrijke onderdelen van het examendossier. Cohort 2012-2015 5 VWO Cursus: 2013-2014 Bijlage 1 Kalender voor praktische opdrachten, toetsen en andere belangrijke onderdelen van het examendossier Cohort 2012-2015 5 VWO Cursus: 2013-2014 NB 1: Volgens afspraak Praktische opdracht Natuurkunde

Nadere informatie

WO-BACHELOR - studentaantallen Economie en Recht

WO-BACHELOR - studentaantallen Economie en Recht Economie en Recht Bedrijfskunde Bedrijfs- en Consumentenwetenschappen Wageningen University 238 Bedrijfskunde Bedrijfskunde Erasmus Universiteit Rotterdam 2.204 Bedrijfskunde Bedrijfskunde Maastricht University**

Nadere informatie

Kennismakingsavond. 4vwo

Kennismakingsavond. 4vwo Kennismakingsavond 4vwo Programma Voorstellen van de mentor flex-uren Rekentoets Schoolregels Buitenlandreis Bieleveld Overgangsnormen Belangrijke data LOB Vragen Even voorstellen Peter Rensen (renpr)

Nadere informatie

Porta Nieuws 12 2014-2015 Porta Mosana College havo-vwo-tto 19 november 2014

Porta Nieuws 12 2014-2015 Porta Mosana College havo-vwo-tto 19 november 2014 Porta Nieuws 12 2014-2015 Porta Mosana College havo-vwo-tto 19 november 2014 Jaaragenda Aanmelden leerlingen voor Porta Frans en Porta Duits Rapporten Magister: e-mailadressen / verzending Porta Nieuws

Nadere informatie

Voor wereldburgers en wetenschappers. 11 oktober 2016

Voor wereldburgers en wetenschappers. 11 oktober 2016 Voor wereldburgers en wetenschappers 11 oktober 2016 Cygnus Gymnasium Ouderavond 6 e klas Agenda Studiekeuze (decaan) Eindexamen Mentoren vragen en opmerkingen Gymnasium 6 De examenperiode: SE en CE 1.

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds Gelet op artikel 33, lid 1c, van de Wet op het voortgezet onderwijs;

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds Gelet op artikel 33, lid 1c, van de Wet op het voortgezet onderwijs; STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 24411 1 mei 2017 Regeling van de Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap van 11 april 2017, nr. HO&S/805204, houdende

Nadere informatie

CROHO. code. University. University

CROHO. code. University. University wo bachelor in combinatie met educatieve minor CROHO code indien beperkt tot daarbij genoemde universiteit(en) Bevoegdheid Sociale Geografie en Planologie 56838 Leraar Aardrijkskunde Aardwetenschappen

Nadere informatie

Informatieavond 4 havo

Informatieavond 4 havo Informatieavond 4 havo Algemene inleiding Inleiding LOB Korte pauze Mentoren, informatie over de klassen De havo afdeling Afdelingsleider 3,4,5 havo Jaarcoördinator 3&4 havo Afdelingsassistent 10 mentoren

Nadere informatie

Het eindexamenjaar! Informatieavond eindexamen 2014-2015

Het eindexamenjaar! Informatieavond eindexamen 2014-2015 Het eindexamenjaar! Informatieavond eindexamen 2014-2015 Dhr J. Albers, afdelingsleider vwo (3-6) en examensecretaris Mw A. Hupkens, afdelingsleider havo (3-5) Mw W. Terpstra, decaan havo Mentoren + Lokaalverdeling

Nadere informatie

Kalender voor praktische opdrachten, toetsen en andere belangrijke onderdelen van het examendossier. Cohort 2012-2014 5 HAVO Cursus: 2013-2014

Kalender voor praktische opdrachten, toetsen en andere belangrijke onderdelen van het examendossier. Cohort 2012-2014 5 HAVO Cursus: 2013-2014 Bijlage 1 Kalender voor praktische opdrachten, toetsen en andere belangrijke onderdelen van het examendossier Cohort 2012-2014 5 HAVO Cursus: 2013-2014 September Vr 27 Praktische Opdracht Kunst muziek/beeldend

Nadere informatie

Wat een ieder moet weten over het eindexamen

Wat een ieder moet weten over het eindexamen Wat een ieder moet weten over het eindexamen examen 2011/2012 Schoolexamens De schoolexamens komen als volgt tot stand: zij worden gevormd door het geheel van alle behaalde cijfers van alle examentoetsen

Nadere informatie

INFORMATIEAVOND EXAMENKLASSEN 5h september

INFORMATIEAVOND EXAMENKLASSEN 5h september INFORMATIEAVOND EXAMENKLASSEN 5h 2015-2016 11 september 2015 1 WELKOM F. van Damme, conrector bovenbouw havo Mw. Y. van Nuland, leerjaarcoördinator 5 havo B.Bogaers, decaan havo Mw. M. Molenschot, decaan

Nadere informatie

Voorlichtingsavond. havo 5 en vwo 6

Voorlichtingsavond. havo 5 en vwo 6 Voorlichtingsavond havo 5 en vwo 6 Programma Onderwijstijd Schoolexamen P.T.A. Voortgang Het centraal examen Ontwikkelingen binnen school Begeleiding Studiekeuzevoorlichting Kennismaking mentor/coach Onderwijstijd

Nadere informatie

Insula College, locatie Halmaheiraplein voor havo en vwo. Basiskalender cursus 2015-2016. Basiskalender 2015 2016 1

Insula College, locatie Halmaheiraplein voor havo en vwo. Basiskalender cursus 2015-2016. Basiskalender 2015 2016 1 Insula College, locatie Halmaheiraplein voor havo en vwo Basiskalender cursus 2015-2016 Versie 30 oktober 2015 Wijzigingen voorbehouden. roosterperiode 1 week 10 Deze week topactiviteiten voor klas 1,

Nadere informatie

Pauline Mol. Casper Gardeniers. Ben Perry. teamleider tto atheneum 1-2 teamleider tto gymnasium 1t/m 4 secretaris eindexamen

Pauline Mol. Casper Gardeniers. Ben Perry. teamleider tto atheneum 1-2 teamleider tto gymnasium 1t/m 4 secretaris eindexamen 28 september 2016 Ben Perry teamleider tto atheneum 1-2 teamleider tto gymnasium 1t/m 4 secretaris eindexamen Pauline Mol teamleider tto atheneum 3 t/m 6 portefeuillehouder Begaafdheids- ProfielSchool

Nadere informatie

Profielkeuze 3 vwo 2013-14

Profielkeuze 3 vwo 2013-14 Profielkeuze 3 vwo 2013-14 2 stromen, 4 profielen N-stroom M-stroom Natuur & Techniek (N&T) Natuur & Gezondheid (N&G) Economie & Maatschappij (E&M) Cultuur & Maatschappij (C&M) Roosterlijnen 4 VWO 2014-2015

Nadere informatie

INFORMATIEAVOND KLAS 6 Woensdag 23 september 2015 19:00-21:00

INFORMATIEAVOND KLAS 6 Woensdag 23 september 2015 19:00-21:00 INFORMATIEAVOND KLAS 6 Woensdag 23 september 2015 19:00-21:00 Inspireren Talenten aanspreken Grenzen verleggen Programma Deel 1: Algemeen door Hans Manders (conrector bovenbouw en secretaris eindexamen)

Nadere informatie

Informatieavond 6 vwo. Cursusjaar

Informatieavond 6 vwo. Cursusjaar Informatieavond 6 vwo Cursusjaar 2017-2018 Voorstellen Jennifer Hormann Teamleider 3/4/5/6 vwo, samen met Karin Tamis. Programma Algemene informatie Decanaat Kennismaking mentor 6 vwo algemeen Begeleiding

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Gelet op artikel 33, lid 1c, van de Wet op het voortgezet onderwijs;

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Gelet op artikel 33, lid 1c, van de Wet op het voortgezet onderwijs; STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 32957 30 september 2015 Regeling van de Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap van 21 september 2015, nr. HO&S/805204,

Nadere informatie

Programma Arnold Maarse (teamleider havo bovenbouw) Nicky Konings (teamleider vwo bovenbouw)

Programma Arnold Maarse (teamleider havo bovenbouw) Nicky Konings (teamleider vwo bovenbouw) Informatie Programma Arnold Maarse (teamleider havo bovenbouw) Nicky Konings (teamleider vwo bovenbouw) 1. Welkom 2. Examen 3. Decaan Het examen Schoolexamen (SE) Centraal examen (CE) - Niet voor: MA,

Nadere informatie

Kennismakingsavond 4 havo

Kennismakingsavond 4 havo Kennismakingsavond 4 havo Mentoren: Judith Scheepers Margriet van Zwam Christina Sanchez Lizzy Bos E-mail: j.scheepers@lyceumelst.nl m.vanzwam@lyceumelst.nl c.sanchez@lyceumelst.nl l.bos@lyceumelst.nl

Nadere informatie

woensdag 7 oktober 2015 O&O: excusrie Leeuwarden Wereld Water College met havo 4 en vwo 4 en 5

woensdag 7 oktober 2015 O&O: excusrie Leeuwarden Wereld Water College met havo 4 en vwo 4 en 5 dag en datum tijdstip omschrijving Oktober 2015 vrijdag 2 oktober 2015 dinsdag 6 oktober 2015 19.30 uur audities musical (zang en dans) woensdag 7 oktober 2015 O&O: excusrie Leeuwarden Wereld Water College

Nadere informatie

Jaaragenda.. 2015-2016. omschrijving. Week 35. Ma 24-08-15 zomervakantie. Di 25-08-15 zomervakantie. Wo 26-08-15 zomervakantie

Jaaragenda.. 2015-2016. omschrijving. Week 35. Ma 24-08-15 zomervakantie. Di 25-08-15 zomervakantie. Wo 26-08-15 zomervakantie Jaaragenda.. 2015-2016 Week 35 tijd omschrijving Ma 24-08-15 zomervakantie Di 25-08-15 zomervakantie Wo 26-08-15 zomervakantie Do 27-08-15 zomervakantie Vr 28-08-15 zomervakantie Week 36 Ma 31-08-15 11.00

Nadere informatie

BIJEENKOMST KLAS 6 2015-2016

BIJEENKOMST KLAS 6 2015-2016 BIJEENKOMST KLAS 6 2015-2016 Dinsdag 1 september 2015 6 e uur Inspireren Talenten aanspreken Grenzen verleggen Vooraf Sinds 2012: slaag/zakregeling strenger (gemiddeld 5.5 of hoger bij centraal examen)

Nadere informatie

B Milieu-maatschappij-wetenschappen. B Molecular Science and Technology. B Oude Culturen van de Mediterrane Wereld

B Milieu-maatschappij-wetenschappen. B Molecular Science and Technology. B Oude Culturen van de Mediterrane Wereld zonder meer toelaatbaar met profiel NT B Aarde en economie B Aardwetenschappen B Actuariële wetenschappen B Advanced Technology B Afrikaanse talen en culturen B Agrotechnologie B Algemene Cultuurwetenschappen

Nadere informatie

Onderweg naar het examen!

Onderweg naar het examen! Ouderavond 8 september 2015 5VWO Coördinator leerlingzaken: Decaan havo/vwo: Afdelingsleider vwo: Michel Otter Linda Veldhuis Marieke Klein Gunnewiek Onderweg naar het examen! Kenmerkend voor 5 VWO Studiereis

Nadere informatie

Informatieavond 4 havo. dinsdag 6 september 2016

Informatieavond 4 havo. dinsdag 6 september 2016 Informatieavond 4 havo dinsdag 6 september 2016 Van Harte Welkom Programma 19.00 19.10 19.20 19.35 19.45 Algemene Informatie English+ Informatie over LOB (Ellen Nieuwelink) Pauze met koffie / thee Kennismaking

Nadere informatie

VMBO Pascal Zuid. Ouderavond leerjaar 4

VMBO Pascal Zuid. Ouderavond leerjaar 4 VMBO Pascal Zuid Ouderavond leerjaar 4 Presentatie Ouderavond 4 31 augustus 2015 Programma Kennis maken met de mentor Welkom in het 4 e jaar Het PTA en de examens Programma LOB Het examenjaar Kort jaar

Nadere informatie

PROGRAMMA Arnold Maarse (teamleider havo bovenbouw en VWO a.i.) Yvonne Leferink (decaan)

PROGRAMMA Arnold Maarse (teamleider havo bovenbouw en VWO a.i.) Yvonne Leferink (decaan) INFORMATIEAVOND PROGRAMMA Arnold Maarse (teamleider havo bovenbouw en VWO a.i.) Yvonne Leferink (decaan) 1. Welkom 2. Examen 3. Decaan EXAMEN Schoolexamen (SE) Centraal examen (CE) SCHOOLEXAMEN Drie categorieën:

Nadere informatie

BIJEENKOMST KLAS

BIJEENKOMST KLAS BIJEENKOMST KLAS 6 2016-2017 Dinsdag 6 september 2015 6 e uur Inspireren Talenten aanspreken Grenzen verleggen Vooraf 1 103 examenkandidaten Vorig jaar: 95% geslaagden Controle adressenlijsten Invullen

Nadere informatie

activiteit periode week dag datum tijd lokaal

activiteit periode week dag datum tijd lokaal 2 2 wk 2 2 ma 5-jan 13:00 I.v.m. studieochtend vervallen alle lessen van het 1e t/m 5e uur. Alle 6e lesuren beginnen om 13:00 uur. 2 2 do 8-jan 12:30-16:15 skills masters in Ahoy vmbo basis 3, vmbo kader

Nadere informatie

Informatie-avond HAVO4 woensdag 1 oktober 2014

Informatie-avond HAVO4 woensdag 1 oktober 2014 Informatie-avond HAVO4 woensdag 1 oktober 2014 Opening Slaag/zak-regeling LOB/decanaat Mentorgedeelte PTA, Uitweek, MaS dhr. Zandijk dhr. Zweerink alle mentoren Opbouw Tweede Fase Na onderbouw / basisvorming

Nadere informatie

Onderweg naar het examen!

Onderweg naar het examen! Ouderavond 20 september 2016 5VWO Coördinator leerlingzaken: Michel Otter / Marije Rozema Decaan havo/vwo: Linda Veldhuis Afdelingsleider vwo: Marieke Klein Gunnewiek Onderweg naar het examen! Deze powerpoint

Nadere informatie

Vrijeschool voor voortgezet onderwijs vwo, havo, vmbo-tl. Studiewijzer. 13vwo6

Vrijeschool voor voortgezet onderwijs vwo, havo, vmbo-tl. Studiewijzer. 13vwo6 Vrijeschool voor voortgezet onderwijs vwo, havo, vmbo-tl Studiewijzer 13vwo6 2013/2014 Beste leerling, Hierbij ontvang je de Studiewijzer voor klas 12vwo6. Lees de studiewijzer goed door en stel je op

Nadere informatie

Informatieavond HAVO 4. Welkom

Informatieavond HAVO 4. Welkom Informatieavond HAVO 4 Welkom Informatieavond 4 havo Programma informatieavond Ons motto Voorstellen / rol van mentor Bovenbouw: het karakter van de 4 e klas Belangrijke data dit jaar Organisatorische

Nadere informatie

Informatie-avond 5 havo

Informatie-avond 5 havo Informatie-avond 5 havo Algemene inleiding Informatie studiekeuze Korte pauze. Mentorengedeelte. Havo afdeling Afdelingsleider Jaarcoördinator Afdelingsassistent Decaan 8 Mentoren Doel van de avond Kennismaken

Nadere informatie

Ouderavond. 5 Havo en 6 Vwo WELKOM

Ouderavond. 5 Havo en 6 Vwo WELKOM Ouderavond 5 Havo en 6 Vwo WELKOM COMMUNICATIE Leerlingmentor Decanen Kerngroepleiders, examensecretaris Havo: dhr. Goossens Vwo: dhr. Geboers HET LAATSTE JAAR * EXAMENS - nu gaat het erom, studie op no.1

Nadere informatie

ouderavond 5 havo / 6 vwo

ouderavond 5 havo / 6 vwo ouderavond 5 havo / 6 vwo Welkom R. Steuns afdelingsleider R. Neervoort K. de Vos P. Oosterhuis mentoren R. Welboren decaan 5Ha 5Hb 6Va programma rol mentor schoolexamen (PTA) examenreglement studiekeuze

Nadere informatie

Informatieavond over de profielkeuze in de 3 e klas

Informatieavond over de profielkeuze in de 3 e klas Informatieavond over de profielkeuze in de 3 e klas 24 november 2015 26-06-14 1 Na vanavond begrijpt en weet U: Wat profielen zijn. Welke profielen er op het Cosmicus College zijn. Hoe een profiel gekozen

Nadere informatie

Inleiding. Keuzes in:

Inleiding. Keuzes in: Keuzes in: 5 Inleiding Tijdens de ouderavond heb ik u uitgelegd hoe de keuzebegeleiding in klas 3 plaats vindt. In dit artikel zet ik de belangrijkste punten nog even op een rij. Mocht u na het lezen ervan

Nadere informatie

Informatieavond 4 havo

Informatieavond 4 havo Informatieavond 4 havo Sandra Dekker, algemene inleiding Wouter Keizer, inleiding LOB Korte pauze Mentoren, informatie over de klassen De havo afdeling Afdelingsleider 3,4,5 havo Jaarcoördinator 3&4 havo

Nadere informatie

Insula College, locatie Halmaheiraplein voor havo en vwo. Basiskalender cursus 2015-2016. Basiskalender 2015 2016 1

Insula College, locatie Halmaheiraplein voor havo en vwo. Basiskalender cursus 2015-2016. Basiskalender 2015 2016 1 Insula College, locatie Halmaheiraplein voor havo en vwo Basiskalender cursus 2015-2016 Versie 24 augustus 2015 Wijzigingen voorbehouden. roosterperiode 1 week 1 35 24 aug Roostervrije dag leerlingen m.u.v.

Nadere informatie

Informatieavond 5 havo

Informatieavond 5 havo Informatieavond 5 havo dinsdag 8 september 2015 Van harte welkom Programma 20.15 20.25 20.35 20.45 Algemene Informatie Informatie over LOB (Ellen Nieuwelink) Pauze met koffie / thee Kennismaking met de

Nadere informatie

Ouderavond 2 september 2015 havo 5 en vwo 6

Ouderavond 2 september 2015 havo 5 en vwo 6 Ouderavond 2 september 2015 havo 5 en vwo 6 Onderweg naar het eindexamen Deze powerpoint zal na deze avond ook op de site te vinden zijn onder de kop ouders en op de ELO van magister Indeling van de avond

Nadere informatie

activiteit periode week dag datum tijd lokaal

activiteit periode week dag datum tijd lokaal 2 50 wk 2 50 ma 8-dec rapportage 1 2 50 ma 8-dec spreekavond Farel Lyceum vakdocenten 2 50 ma 8-dec 18:00-21:00 ouderavond voor ouders van leerlingen Lyceo 2 50 ma 8-dec 19:30-20:45 informatieavond ouders

Nadere informatie

Ouderavond 3HAVO 12 januari 2016

Ouderavond 3HAVO 12 januari 2016 Ouderavond 3HAVO 12 januari 2016 19.30 uur Ben Wester (afdelingsleider) over klas 3 19.45 uur Monica ten Hagen (decaan HAVO) over de profiel- en vakkenkeuze 20.15 uur Pauze Koffie/thee in de hal 20.30

Nadere informatie

Vrijeschool voor voortgezet onderwijs vwo, havo, vmbo-tl. Studiewijzer. 10th

Vrijeschool voor voortgezet onderwijs vwo, havo, vmbo-tl. Studiewijzer. 10th Vrijeschool voor voortgezet onderwijs vwo, havo, vmbo-tl Studiewijzer 10th 2014/2015 Beste leerling, Hierbij ontvang je de Studiewijzer voor het examenjaar vmbo-tl-4. Lees de studiewijzer goed door en

Nadere informatie

Informatie-avond vwo4. Welkom

Informatie-avond vwo4. Welkom Informatie-avond vwo4 Welkom Agenda Opening Informatie over V4 Decanaat Internationalisering Mentoren Geslaagd!! Informatieavond VWO6 14 september welkom Het leren in de TF vwo Inzicht Uit het hoofd leren

Nadere informatie

Informatieavond 5 HAVO

Informatieavond 5 HAVO Informatieavond 5 HAVO Informatieavond 5 havo Programma informatieavond Voorstellen / rol van mentor Bovenbouw: het karakter van de 5 e klas Belangrijke data dit jaar Organisatorische zaken Ons motto:

Nadere informatie

Voorlichtingsavond. havo 5 en vwo 6

Voorlichtingsavond. havo 5 en vwo 6 Voorlichtingsavond havo 5 en vwo 6 16/9/2013 Programma Onderwijstijd Schoolexamen P.T.A. Voortgang Het centraal examen Ontwikkelingen binnen school Begeleiding Studiekeuzevoorlichting Kennismaking mentor/coach

Nadere informatie

Op...naar het examen!

Op...naar het examen! 2017 Op...naar het examen! 2 Tijdpad van 3 maart tot de diploma-uitreiking in juli Dit document brengt een aantal zaken onder de aandacht die voor de examenkandidaten van de verschillende afdelingen van

Nadere informatie

INFORMATIEAVOND EXAMENKLASSEN 5h en 6v september

INFORMATIEAVOND EXAMENKLASSEN 5h en 6v september INFORMATIEAVOND EXAMENKLASSEN 5h en 6v 2014-2015 11 september 2014 1 WELKOM F. van Damme, conrector bovenbouw havo R. Schuurmans, conrector bovenbouw vwo Mw. Y. van Nuland, leerjaarcoördinator 5 havo R.

Nadere informatie

jaaragenda 2015-2016 versie 23 september 2015

jaaragenda 2015-2016 versie 23 september 2015 JAARAGENDA 2015-2016 dag datum activiteit di 01-09-15 introductiedag alle leerjaren wo 02-09-15 start periode 1 (wo 02-09 t/m ma 16-11) do 03-09-15 vr 04-09-15 ma 07-09-15 di 08-09-15 wo 09-09-15 19:00

Nadere informatie

Berger Scholengemeenschap PTA 6 atheneum 2015-2016

Berger Scholengemeenschap PTA 6 atheneum 2015-2016 VOORWOORD Bergen NH, september 2015 Beste leerlingen van 6 atheneum, Twee jaar geleden is de Tweede Fase voor jullie al van start gegaan. Buiten de toetsen heb je ook op andere manieren laten zien wat

Nadere informatie

Alle WO studies NT NG EM CM

Alle WO studies NT NG EM CM Alle WO studies NT NG EM CM B Aarde en economie * * * wisa of wisb B Aardwetenschappen * nat nat + schk (wisa of wisb) + nat + schk B Actuariële wetenschappen * wisb wisb wisb B Advanced Technology * wisb

Nadere informatie

Informatie-avond HAVO4 Donderdag 24 September 2015

Informatie-avond HAVO4 Donderdag 24 September 2015 Informatie-avond HAVO4 Donderdag 24 September 2015 Opening Slaag/zak-regeling LOB/decanaat Mentorgedeelte PTA, Uitweek, MaS dhr. Zandijk dhr. Zweerink alle mentoren Opbouw Tweede Fase Na onderbouw / basisvorming

Nadere informatie

Ruimte voor evt. individueel gesprek

Ruimte voor evt. individueel gesprek 20.00 21.15 uur Plenair gedeelte SE s, PTA en examenreglement Website en informatievoorziening Kennismaking met mentor Vervolg uitleg Tweede Fase en 5 e leerjaar Ruimte voor evt. individueel gesprek Onderwijsprogramma

Nadere informatie

Veelgestelde vragen over Matching

Veelgestelde vragen over Matching Veelgestelde vragen over Matching Voor de meest actuele versie zie www.uu.nl/matching 1. Waarom voert de Universiteit Utrecht matching in? Om jou als aankomend student te laten beginnen aan een opleiding

Nadere informatie

Vooraanmeldingen per instelling voor Bachelor Opleidingen (1e jrs) Bachelor vooraanmeldingen per instelling

Vooraanmeldingen per instelling voor Bachelor Opleidingen (1e jrs) Bachelor vooraanmeldingen per instelling Vooraanmeldingen per instelling voor Bachelor Opleidingen (1e jrs) Bachelor vooraanmeldingen per instelling Aantal week 19 Verschil 214 tov. 213 7-5-212 6-5-213 5-5-214 aantal % Radboud Universiteit Nijmegen

Nadere informatie

Vooraanmeldingen per instelling voor Bachelor Opleidingen (1e jrs) Bachelor vooraanmeldingen per instelling

Vooraanmeldingen per instelling voor Bachelor Opleidingen (1e jrs) Bachelor vooraanmeldingen per instelling Vooraanmeldingen per instelling voor Bachelor Opleidingen (1e jrs) Bachelor vooraanmeldingen per instelling Aantal week 16 Verschil 214 tov. 213 16-4-212 aantal % Radboud Universiteit Nijmegen 283 3319

Nadere informatie

Informatieavond 15 september 2016

Informatieavond 15 september 2016 Informatieavond 15 september 2016 gemengd/theoretische leerweg klas 4 Mw. A. Hermans decanaat 2College Durendael Decaan Addie Hermans onderwerpen doorstroommogelijkheden studeren of werken; bol of bbl

Nadere informatie

informatieavond 6vwo 21 september 2016

informatieavond 6vwo 21 september 2016 informatieavond 6vwo 21 september 2016 programma Onderwijs en Organisatie Studie- en beroepskeuze Kennismaken met de mentor Buitenlandse excursies samenwerken en begeleiding leerling school ouders» teamleider»

Nadere informatie

INFORMATIEAVOND EINDEXAMEN 2017

INFORMATIEAVOND EINDEXAMEN 2017 INFORMATIEAVOND EINDEXAMEN 2017 Maandag 26 september 2016 Agenda Gesprek in de zaal Wat is belangrijk als je wil slagen? Voorbereiding, exameneisen en examenregels Wat is een goede voorbereiding voor een

Nadere informatie

Jaaragenda ONC schooljaar 2014-2015

Jaaragenda ONC schooljaar 2014-2015 Jaaragenda ONC schooljaar 2014-2015 wknr dag datum Augustus 2014 35 Ma 25 Di 26 Wo 27 Do 28 Vr 29 wknr dag datum September 2014 36/1 Ma 1 Di 2 8.30-18.00 uur Introductiedag nieuwe brugklassers met de mentor

Nadere informatie

Insula College, locatie Halmaheiraplein voor havo en vwo. Basiskalender cursus Basiskalender

Insula College, locatie Halmaheiraplein voor havo en vwo. Basiskalender cursus Basiskalender Insula College, locatie Halmaheiraplein voor havo en vwo Basiskalender cursus 2017 2018 Versie 26 oktober 2017 Wijzigingen voorbehouden. Week Datum Activiteiten roosterperiode 1 week 9 Deze week werkweek

Nadere informatie

Ouderavond 3 Havo /3 Vwo. Profielkeuze. 12 februari 2015

Ouderavond 3 Havo /3 Vwo. Profielkeuze. 12 februari 2015 Ouderavond 3 Havo /3 Vwo Profielkeuze 12 februari 2015 Voorstellen Peter Legierse Teamleider Havo Mevr. Smit- van der Vaart (H3A) Dhr. Langendoen (H3B) Mevr. Griffioen (H3C) Mentoren Havo Clemens Bentlage

Nadere informatie

Informatieavond V5. 16 oktober 2017

Informatieavond V5. 16 oktober 2017 Informatieavond V5 16 oktober 2017 Wie is wie? Sectorleider VWO 3-6 Sectorleider TTO Coördinator VWO 3-6 Decaan : mevr. Meulenkamp : dhr. Bijl : mevr. De Jong : mevr. Beijert Wie is wie? Mentoren : mevr.

Nadere informatie

KADER MAVO HAVO/VWO OB HAVO/VWO BB

KADER MAVO HAVO/VWO OB HAVO/VWO BB dag datum KADER MAVO HAVO/VWO OB HAVO/VWO BB ma 8-jan Start lessen volgens rooster Start lessen volgens rooster Start lessen volgens rooster Start lessen volgens rooster di 9-jan 14.00 uur: Afdelingsvergadering

Nadere informatie

EINDEXAMEN. ouderavond 5H en 6V 29 september 2016

EINDEXAMEN. ouderavond 5H en 6V 29 september 2016 EINDEXAMEN ouderavond 5H en 6V 29 september 2016 Examencommissie Voorzitter: mw. M.J.W. Krabbenborg Examensecretarissen: Menno Bartlema (CE) Jos Kieboom (SE) Harm Denissen (Monnikskap) Afdelingsleiders

Nadere informatie

informatieavond 6vwo 27 september 2017

informatieavond 6vwo 27 september 2017 informatieavond 6vwo 27 september 2017 programma Onderwijs en Organisatie Studie- en beroepskeuze Kennismaken met de mentor Buitenlandse excursies samenwerken en begeleiding leerling school ouders» teamleider»

Nadere informatie

WELKOM. informatieavond havo5, donderdag 1 oktober 2015

WELKOM. informatieavond havo5, donderdag 1 oktober 2015 WELKOM informatieavond havo5, donderdag 1 oktober 2015 Enkele praktische punten vooraf: presentatie komt op schoolsite lln. met faciliteiten FAE wordt RND cijferlijsten uitgedeeld SOMToday kopie ID/paspoort

Nadere informatie

Vooropleidingseisen WO

Vooropleidingseisen WO Vooropleidingseisen WO Instroommogelijkheden met ATHENEUM-DIPLOMA van het GVC Economie 1. Actuariële wetenschappen Ja Wis B Nee Nee 2. Bedrijfseconomie Ja Ja Ja Wis A 3. Bedrijfskunde Ja Ja Ja Wis A 4.

Nadere informatie

Jaarrooster 2013 DRACHTSTER LYCEUM

Jaarrooster 2013 DRACHTSTER LYCEUM 2014 Jaarrooster 2013 DRACHTSTER LYCEUM augustus 2013 Week 35/1 * Tijdens introductieprogramma hebben Brugklassen alleen 2e, 3e en 4e uur les volgens rooster In deze week diagnostische rekentoets voor

Nadere informatie

Informatieavond 8 september 2014. gemengd/theoretische leerweg klas 4

Informatieavond 8 september 2014. gemengd/theoretische leerweg klas 4 Informatieavond 8 september 2014 gemengd/theoretische leerweg klas 4 Teamleider Caroline Smit vmbo GT Introductie Studiekring Grootste instituut voor Studiebegeleiding van Nederland. 25 September 2014:

Nadere informatie

Nieuwsbrief Comenius College Rotterdam

Nieuwsbrief Comenius College Rotterdam Nieuwsbrief Comenius College Rotterdam oktober 2012 Jaargang 3, nummer 2 Geachte ouders/verzorgers, Dit is de tweede digitale Nieuwsbrief van het schooljaar. In deze Nieuwsbrief houden wij u op de hoogte

Nadere informatie

TOELICHTING bij PTA opleiding havo. Klas 10h/11h. Maastricht, 1 oktober 2017

TOELICHTING bij PTA opleiding havo. Klas 10h/11h. Maastricht, 1 oktober 2017 TELICHTING bij PTA opleiding havo Klas 10h/11h 2017-2018 Maastricht, 1 oktober 2017 Bernard Lievegoed School Toelichting PTA 2017-2018 pleiding havo 1 Toelichting bij PTA 2017 2018 opleiding havo Inleiding

Nadere informatie

Ouderavond leerjaar 4 MAVO

Ouderavond leerjaar 4 MAVO 27-9-2017 1 Ouderavond leerjaar 4 MAVO Mentor 4 MAVO Erik ter Burg Coördinatoren bovenbouw Leerjaar 3 Leerjaar 4 William Gooren Truus Hesen Leerlingbegeleiding bovenbouw Marjo Vullings Marijn Bernards

Nadere informatie

* * * wia of wib Bedrijfskunde 8. B Business Studies * * * wia of wib 9. B Econometrics * wib wib wib 10. B Econometrics and Operations

* * * wia of wib Bedrijfskunde 8. B Business Studies * * * wia of wib 9. B Econometrics * wib wib wib 10. B Econometrics and Operations Bijlage C Lijst van dere vooropleidingseisen in het wetenschappelijk onderwijs. Deze eisen gelden voor 4 vwo, dus voor leerlingen die instromen in het wo vaf 2010 en vallen onder de nieuwe tweede fase.

Nadere informatie

Vooraanmeldingen per instelling voor Bachelor Opleidingen (1e jrs) Bachelor vooraanmeldingen per instelling

Vooraanmeldingen per instelling voor Bachelor Opleidingen (1e jrs) Bachelor vooraanmeldingen per instelling Vooraanmeldingen per instelling voor Bachelor Opleidingen (1e jrs) Bachelor vooraanmeldingen per instelling Aantal week 24 Verschil 213 tov. 212 13 6 211 aantal % Radboud Universiteit Nijmegen 479 417

Nadere informatie

Jaaragenda Montaigne Lyceum 2014-2015

Jaaragenda Montaigne Lyceum 2014-2015 dag datum algemeen OUDERS za 30 aug. zo 31 aug. CLEANTEAM 1 ma 1 sept. Organisatiedag: SCHOOL GESLOTEN di 2 sept. leerjaar 1kader/1mavo/1havo/1vwo start om 09.00 uur leerjaar 2mavo/2havo/2vwo start om

Nadere informatie

Ouderavond 4 havo. 5 september uur. aula locatie N

Ouderavond 4 havo. 5 september uur. aula locatie N Ouderavond 4 havo 5 september 2016 19.30 uur aula locatie N Jaaropening 2016 Wat verwacht jij van dit schooljaar? In een wedstrijd kan er maar één persoon winnen. Maar succes is voor veel meer mensen weggelegd!

Nadere informatie

informatieavond 5havo 27 september 2017

informatieavond 5havo 27 september 2017 informatieavond 5havo 27 september 2017 programma examenjaar studie- en beroepskeuze / vervolgstudie nadere kennismaking mentor buitenlandse excursies samenwerken en begeleiding leerling school ouders

Nadere informatie

25 Januari 2016 PROFIELKEUZE INFORMATIEAVOND

25 Januari 2016 PROFIELKEUZE INFORMATIEAVOND 25 Januari 2016 PROFIELKEUZE INFORMATIEAVOND Kiezen is een kunst De profielkeuze (en later de opleidingskeuze) is geen eenmalige beslissing maar een proces. Vragen: Wie ben ik? Wat wil ik? Wat kan ik?

Nadere informatie

Terugblik. - stedenreizen / EEPD / stadswandeling. - lustrum

Terugblik. - stedenreizen / EEPD / stadswandeling. - lustrum 100 %?! Terugblik - stedenreizen / EEPD / stadswandeling - lustrum Site: - vakinhoud PTA - examenreglement BOOR Toetsweken Periode 1:- 10 t/m 18 oktober SE's - profielwerkstuk, literatuurlijst - 18 t/m

Nadere informatie

KIESWIJZER LAAR & BERG Stroomkeuze vwo en MYP Profielkeuze havo Profielkeuze vwo

KIESWIJZER LAAR & BERG Stroomkeuze vwo en MYP Profielkeuze havo Profielkeuze vwo KIESWIJZER LAAR & BERG 2016-2017 Stroomkeuze vwo en MYP Profielkeuze havo Profielkeuze vwo Inhoud Inleiding... 3 Stroomkeuze vwo 3 en MYP 3... 4 Profielkeuze havo... 5 Maatschappijprofielen in havo 4 en

Nadere informatie

TOELICHTING bij PTA opleiding vwo. (klas 10 v / 11 v / 12 v)

TOELICHTING bij PTA opleiding vwo. (klas 10 v / 11 v / 12 v) TELICHTING bij PTA opleiding vwo (klas 10 v / 11 v / 12 v) 2017-2018 Maastricht, 1 oktober 2017 Toelichting bij PTA vwo Tweede fase 3 Formulier profielkeuze 4 Keuzeformulier 10 vwo 5 Keuzeformulier 11

Nadere informatie

Welkom. Ouderavond 6 vwo

Welkom. Ouderavond 6 vwo Welkom Ouderavond 6 vwo Programma De presentatie wordt op de website gepubliceerd Centraal Opening / voorstellen Het examenjaar Bij de mentor Kennismaking Gang van zaken op 6 vwo Voorstellen: 6 vwo team

Nadere informatie

jaaragenda 2014-2015 ouders/leerlingen versie 2015 01 21

jaaragenda 2014-2015 ouders/leerlingen versie 2015 01 21 activiteiten in rood zijn wijzigingen tov de vorige versie WKNR DATUM TIJD ACTIVITEIT LOCATIE 4 ma 19-01 luistertoetsen: havo- Frans; vwo-duits di 20-01 wo 21-01 do 22-01 vr 23-01 za 24-01 19.30 MR vergadering

Nadere informatie

Ouderavond 21 september 2016 havo 5 en vwo 6

Ouderavond 21 september 2016 havo 5 en vwo 6 Ouderavond 21 september 2016 havo 5 en vwo 6 Onderweg naar het eindexamen Deze powerpoint zal na deze avond ook op de site te vinden zijn onder de kop ouders en op de ELO Indeling van de avond inleiding:

Nadere informatie

Informatieavond havo 5 Schooljaar maandag 26 september 2016

Informatieavond havo 5 Schooljaar maandag 26 september 2016 Informatieavond havo 5 Schooljaar 2016-2017 maandag 26 september 2016 Programma Opening Algemene informatie: de examenroute Loopbaan Oriëntatie Begeleiding Presentatie Dienst Uitvoering Onderwijs over

Nadere informatie

Welkom! Voorlichting Examenjaar havo-5 & vwo-6. donderdag 8 september 2016

Welkom! Voorlichting Examenjaar havo-5 & vwo-6. donderdag 8 september 2016 Welkom! Voorlichting Examenjaar havo-5 & vwo-6 donderdag 8 september 2016 Even voorstellen Marco Bakker, afdelingsleider havo Nico Hovius, afdelingsleider vwo Kathleen Gabriëls, decaan havo/vwo Even voorstellen

Nadere informatie

Welkom. Informatieavond MAVO

Welkom. Informatieavond MAVO Welkom Informatieavond MAVO 19 januari 2017 Programma Van leerjaar 2 naar leerjaar 3 Bovenbouw Mavo Goede doorstroom: Keuzeactiviteiten Voorlopig advies december Open avond Fabritius (wo 8 februari) Bezoek

Nadere informatie

Vooraanmeldingen per instelling voor Bachelor Opleidingen (1e jrs) Bachelor vooraanmeldingen per instelling

Vooraanmeldingen per instelling voor Bachelor Opleidingen (1e jrs) Bachelor vooraanmeldingen per instelling Vooraanmeldingen per instelling voor Bachelor Opleidingen (1e jrs) Bachelor vooraanmeldingen per instelling Aantal week 12 Verschil 213 tov. 212 21 3 211 aantal % Radboud Universiteit Nijmegen 225 221

Nadere informatie

Het leren in de TF vwo. Inzicht Uit het hoofd leren Oefenen Toepassen

Het leren in de TF vwo. Inzicht Uit het hoofd leren Oefenen Toepassen Het leren in de TF vwo Inzicht Uit het hoofd leren Oefenen Toepassen Het leren in de TF vwo Basis leggen voor examen Discipline Plannen Verantwoordelijkheid nemen Tweede fase (1) 456 vwo examen is begonnen

Nadere informatie