t steltje U merkt het, we zitten weer helemaal in het freinetritme! Dus aan allen: een boeiend, creatief en leerrijk schooljaar toegewenst

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "t steltje U merkt het, we zitten weer helemaal in het freinetritme! Dus aan allen: een boeiend, creatief en leerrijk schooljaar toegewenst"

Transcriptie

1 t steltje freinetschool dilsen-stokkem jaargang 4 nummer 1 september 2011 Twee maanden vakantie, de eerste weken deed het deugd, maar na een tijdje begon het bij het team toch weer te kriebelen en voelden we die vlinders van Freinet weer in onze buik! Met tonnen energie en met heel veel zin begonnen we aan het nieuwe schooljaar. Om dit feestelijk en gezellig in te zetten trakteerde Nele het team op een vergadering op verplaatsing. Het werd een leuke, gezellige, lekkere, en zonnige namiddag waar we klonken op het schooljaar in.. een fluisterbootje! Het ene leuke idee na het andere kwam naar boven en na dagen voorbereiding was het dan eindelijk zover, de terugkomdag en de eerste schooldag! Nu konden we echt beginnen! En dat we er ingevlogen zijn, dat zal u al zeker gemerkt hebben. In de klassen hadden de leerkrachten geen tijd om langzaam in te lopen, neen, neen het ene onderzoek na het andere kwam aan bod, de praatrondes, de klassenraden, het was duidelijk dat de kinderen vooruit wilden! En ook de ouders zaten snel weer in het ritme. Zowel de klasvergaderingen als de oudervergadering werden druk bijgewoond en deze keer zaten de ouders niet stil, ook zij werden aan het werk gezet. Allen een dikke dankjewel voor jullie aanwezigheid en jullie positieve inbreng! Het Steltje zal u vanaf dit schooljaar maandelijks op de website terugvinden. Ook nu staat het weer boordevol verhalen en ik ben er zeker van dat de komende maanden weer ontzettend boeiend, verrassend en interessant zullen zijn. U merkt het, we zitten weer helemaal in het freinetritme! Dus aan allen: een boeiend, creatief en leerrijk schooljaar toegewenst en ondertussen veel leesplezier! Nele Kums Coördinator Freinetschool op stelten

2 de klas van KAREN Hallo allemaal, wij stellen ons graag even voor! Wij zijn de jongste kapoenen en zitten bij Karen in de klas. We zijn nu nog met 12 maar er komen nog meer vriendjes bij. We hebben ook 2 super klasmama s en dat zijn dit jaar Evy, de mama van Elise en Helena en Katrien, de mama van Ella en Robbe. Dus zit je met een vraag aarzel dan niet, zij staan altijd klaar!

3 de klas van KAREN Meters en peters Vanaf dit jaar hebben onze kids elk hun meter of peter uit de 3de graad. De meters en peters zorgen voor onze kleine kapoenen, helpen bij verdriet, spelen met hun op de speelplaats, leren hun nieuwe dingen te ontdekken, spelen samen leuke spelletjes in de klas, turnen wel eens samen Kortom ze zijn er voor elkaar! De meters en peters maken het leven op school soms wat gemakkelijker voor de allerkleinsten, ze hebben iemand waar ze altijd bij terecht kunnen, een veilige haven :-) We hebben al een aantal leuke dingen samen gedaan. Zo zijn onze meters en peters ons al eens komen voorlezen, hebben ze leuke spelletjes met ons gespeeld, een super leuke klaskrant gemaakt en nog leuker was het samen kliederen en klodderen tijdens het druktechniekenatelier vorige week vrijdag! Er staat nog heel wat op onze planning, zo gaan we binnenkort samen turnen. Bij deze wil ik een dikke dikke pluim geven aan die 3de graders die hun meter en peterschap zo goed opnemen, het is echt prachtig om te zien hoe ze met de kleine kids omgaan!

4 de klas van KAREN Treinuitstap Het is jullie waarschijnlijk al wel opgevallen we zijn op onze eerste uitstap geweest. Naar aanleiding van een leuk onderzoekje over de trein zijn we naar As getrokken om daar zelf eens met de trein te rijden en te kijken hoe het er allemaal uitziet. We kwamen aan bij het station en mochten al meteen naar de minitrein gaan, die stond op ons te wachten. De machinist riep instappen en we namen plaats op de kleine bankjes. Tuut tuut en weg waren we, voor een mooie rit door het bos. Af en toe moest de machinist eens toeteren voor de fietsers in het bos, die dan even moesten wachten. Het was wel altijd verschieten hoor, die toeter van de trein :-) Daarna kwamen we weer aan bij het station. Toen mochten we nog even achter het stuur van de trein kruipen voor een fotoshoot. Daarna gingen we kijken naar de grote treinen die aan het rusten waren in de garage. Het viel ons op dat deze trein wel echt heel groot was t.o.v het minitreintje. En als laatste mochten we nog naar de slaaptrein om te kijken hoe je daar echt kunt slapen en eten in de trein. Het was een super dag! Zoveel verwondering bij de kids en zoooo genieten voor Karen :-) Wat een mooie job heb ik toch!

5 de klas van KAREN Klaskrant Onze eerste klaskrant is een feit! We hebben er hard aan gewerkt. Knippen, plakken, schrijven, tekenen Zeker de moeite om eens te lezen! We hebben dit jaar al 4 druktechnieken ontdekt. Namelijk de vouwdruk, monodruk, kleidruk en houtdruk. Er volgen er nog veel en veel meer, dus kunnen we nog veel kliederen en klodderen :-) Druktechnieken Hoera voor onze Elise, ze mocht 3 kaarsjes uitblazen! We kregen lekkere pudding en een drankje en daarna konden we nog een leuke glittertattoo laten zetten en kregen we een mooie ballon! Dankjewel voor het leuke feest! Ook onze Lena is 3 jaar geworden, zij had lekkere bloemencake mee om op te smullen. Hieperdepiep Hoeraaaaa

6 de klas van KAREN Spinnensoep We hebben onze eerste kookactiviteit achter de rug. We maakten heerlijke spinnensoep! Eerst moesten we een winkellijstje maken, dan naar de winkel gaan en alles kopen, dan balletjes maken, groenten snijden en alles laten koken Daarna was het smultijd! Al die spinnen in onze soep heerlijk! Hulp in de klas Loredana, 5de jaars stagiair kinderverzorging zal ons elke dinsdag en woensdag om de 2 weken komen helpen in onze klas. Naar de speeltuin Om te genieten van de laatste zonnestralen zijn we samen met de kids van Stella naar de speeltuin getrokken. We konden er fijn klimmen en klauteren.

7 de klas van stella Hallo allemaal, wij zijn de 20 oudste kleuters en Stella. Er zitten in ons klasje 8 oudsten, de paarse kleuters en 12 jongsten, de groene kleuters. We zijn van plan om er samen een liefdevol, leerrijk, onderzoekend en superplezant schooljaar van te maken! Een korte voorstelling! En dit zijn onze 2 klasmama s voor dit schooljaar: Nancy, de mama van Nena en Mika & Joke, de mama van Jelle!

8 de klas van stella Onze rondes Uitspraak van de maand: Jules: Bij mijn buren is een geitenboerderij, daar hebben ze melkgeiten! Stella: Iemand een idee wat melkgeiten zijn? Jelle: Ja, geiten die hun melktanden nog hebben! We beginnen elke ochtend met een ronde, op maandag, dinsdag en vrijdag een praatronde, op donderdag een actuaronde en op dinsdag een klassenraad. We leerden al heel wat uit deze rondes na 1 maand: Het verschil tussen zilver en goud! Viooltjes zijn bloemen, violen muziekinstrumenten notenkraker nodig Ook op de zee is er politie laten open staan Er zijn eurocentjes en euro briefjes Spinnen hebben 8 poten wassen want het stinkt Skateboarden hebben wielen, snowboarden niet Een kraai is een zwarte vogel, een duif een grijze Kastanjes die je mag eten hebben een staartje, de kastanjes zonder staartje zijn giftig Om hazelnoten open te doen heb je een Als iemand stop zegt moet je stoppen Eerst ben je baby, dan peuter, dan kleuter Water is heel duur en je mag kranen niet zomaar Schapenwol kan je spinnen, je moet het wel Een klein brandje moet je blussen door een handdoek nat te maken en hem op het vuurtje te gooien Er zijn zwarte en witte schapen We hebben allemaal 2 liezen witte stippen, ze zijn erg giftig Jongenspoesjes zijn katers, meisjes kattinnen Vliegenzwammen zijn rode paddenstoelen met Een lammetje is een babyschaapje Knuffels maken ze in de knuffelfabriek, als ze klaar zijn worden ze verpakt en met een vrachtwagen naar de speelgoedwinkels gebracht Een rode poes kan vrouwelijk of mannelijk zijn Een driekleurige poes is altijd een meisjespoes.

9 de klas van stella 1 september is voor alle kinderen een heel speciale dag, maar voor onze lieve Floor is hij toch nog een ietsiepietsie specialer!!! Zij werd namelijk op 1 september geboren en vierde dit jaar precies op deze dag al haar 4de verjaardag!!! Deze vierden we met muziek, dans en overheerlijke ijsjes!!! Nog een hele dikke proficiat grote meid! gelukkige 4de verjaardag Floor!!! Enkele conversaties uit ons praatrondeboek! Floor: De hond van de buren heet hond Stella en die was heel de nacht buiten. Hij blafte en wilde ons wakker maken. Mama werd er wakker van en kwam bij mij slapen, ik sliep op haar hoofd. Jules: Was Daan er ook bij? Floor: Nee, die sliep bij een olifant in bed. Jelle: Dat kan niet, een olifant is geen huisdier! Floor: Maar dat is een knuffelolifant, die kan snurken. Quinten: Dat kan niet, Knuffels kunnen niet snurken. Floor: Die van mij wel. Noa: Misschien zitten er wel batterijen in! Quinten: Toen ik nog thuis was heb ik alle centjes van mijn spaarpot geteld, ik was 100 al voorbij! Ik weet niet wat ik met al die centjes ga doen. Jelle: Je moet die verkopen! Quinten: Nee jong, centen moet je niet verkopen, dat is niet slim van jou! Jij bent raar opgevoed! Kyara: Ik ben naar plopsacoo geweest, ik kreeg daar iets voor aan een sleutel Nena: Wanneer ben je geweest? Kyara: Straks Nena: Dat kan niet, straks moet nog komen, bedoel je gisteren??? Kyara: Ja, en ik heb daar snoep gegeten! Mooi voorbeeldje van hoe de groene kleuters van de paarse leren!

10 de klas van stella Project schaapjes Naast onderzoekjes over de meest uiteenlopende thema s hebben we er ook al een eerste projectje opzitten. Twee weken lang zijn we ons gaan verdiepen in de wereld van de schaapjes en hun wol. Wat we tijdens deze leuke weken allemaal hebben gedaan kunnen jullie lezen in onze schapenkrant die er binnenkort aankomt. Hier alvast enkele leuke kiekjes:

11 de klas van stella

12 de klas van stella Elkaar en vooral Stella helpen Tijdens één van de afgelopen klassenraden gaf Stella aan dat ze het wel heel veel werk vond om al die jasjes, schoenen en fluovestjes aan en dicht te doen. Goed van hart als we zijn stelden we voor om haar te gaan helpen. Zo gezegd, zo gedaan, we zetten nu elke dag ons beste beentje voor om elkaar en dus vooral ook Stella te helpen. Het enige wat zij nog moet doen is veters binden! Contracttijd!!!! We zijn er volop ingevlogen, niet alleen onze onderzoekjes en rondes lopen als een trein, nee, ook het contractwerk verloopt goed. De paarse kleuters krijgen gemiddeld 5 werkjes per week die ze vol enthousiasme tot een goed einde proberen te brengen. De taakjes kunnen heel uiteenlopend zijn: een schilderwerk, een bouwwerk, een puzzel, een vrije tekst, een werkblaadje, De groene kleuters mogen nu nog vrij kiezen of ze ook een contractje willen of niet. Voor hun worden de contracten pas verplicht vanaf november.

13 de klas van NATHALIE De afgelopen weken zijn we heel erg druk bezig geweest. Eerst moesten we wennen aan onze nieuwe klas, nieuwe juf en natuurlijk ook nieuwe kinderen. Maar na de eerste twee dagen waren we al goed op dreef. De kinderen van het tweede zijn volop bezig met rekenen, taal, spelling en schrijven terwijl ons eerste leerjaar al verschillende woorden kan lezen EN schrijven! Ook het eerste leerjaar is volop bezig met rekenen.

14 de klas van NATHALIE Nu is er in de afgelopen weken nog iets gek gebeurd in onze klas. Plots lag er post! Een brief van 2 piraten, Pier en Aat. Gebracht door hun papegaai Robbie. Ondertussen krijgen we zelfs post via mail! Ze zijn gestrand op een onbewoond eiland, maar gelukkig hadden ze hun laptop bij. Geregeld sturen ze ons opdrachten die we dan moeten uitvoeren. Ze letten er wel mee op dat iedereen goed meedoet in de klas. Ze willen er heel zeker van zijn dat we hun kunnen helpen om hun schat te vinden. Wij doen natuurlijk heel hard ons best. Zo hebben we boten getekend die zij kunnen maken op het eiland. Deze heeft Robbie de papegaai voor ons teruggebracht. Ook hebben we onderzocht welk eten ze kunnen vinden op het eiland. Dit zijn we dan gaan kopen in de winkel en hiervan hebben we foto s naar hun teruggestuurd. Nu weten Pier en Aat wat veilig is om op te eten. Deze week willen we nog een goede vishengel en visnet maken. Dat kunnen ze vast en zeker goed gebruiken.

15 de klas van NATHALIE Wat hebben we de afgelopen weken nog gedaan: Een leuke turnles buiten waarbij we als afsluiter de leuke carwash weer hebben gedaan. Vraag maar eens aan jullie kapoenen hoe dit gaat. Ook kijken we soms wel eens naar schooltv op het digibord als hier een thema in voorkomt dat de kinderen interesseert. Zo wilde Daan heel graag weten hoe een rups nu eigenlijk een vlinder wordt. Dat wisten ze bij huisje boompje beestje heel goed uit te leggen. Kijk maar eens hoe aandachtig ze allemaal zitten te kijken. Ik mag natuurlijk ook niet vergeten te vermelden dat wij een super rustig klasdiertje hebben. Onze vis Blub genaamd. Hij kreeg een nieuw, prachtig aquarium. Als je heel goed naar hem kijkt zie je hem zijn naam zeggen

16 de klas van ANN De vijfde week van het schooljaar is alweer bijna om. Wat is dat snel gegaan. De kinderen van de 2de graad zijn er dan ook ingevlogen. Rekenen, spelling, taal, schrijven, ze zijn allemaal heel enthousiast om nieuwe dingen bij te leren. We zitten met 13 superleuke kinderen in de klas. Een gezellige bende! We hebben 2 super-mega-vet-coole klasmama s. Namelijk Nadine, de mama van Kilian en Angelique, de mama van David. Graag zouden wij ook ons klasdier aan u voorstellen. KNABBEL!

17 de klas van ANN Vrijdag 16 september hadden we jongen-meisje ronde. De jongens hadden allemaal beyblades meegenomen en gezelschapsspelletjes. En de meisjes hadden hun spulletjes van petshop, kwartet, boekjes en spelletjes meegenomen. Er werd over verteld en voor één keer mocht er dan ook gespeeld worden tijdens de ronde.

18 de klas van ANN Deze week zijn we begonnen met het project stoffen. Kenzo wou hier graag meer over weten. Eerst hebben we samen gebrainstormd. Alles wat we dachten bij het woord stoffen mochten we zeggen en deze woorden werden opgeschreven op het digibord. Daarna werden er 4 grote groepen van gemaakt. U Wat wordt van stof gemaakt? Kleding. Soorten stoffen. Welke dierenhuiden worden gebruikt? Iedereen gaat deze vragen in groepjes onderzoeken. We houden jullie op de hoogte van het verdere verloop. Naar aanleiding van ons project gaat iedereen een naaiwerkje maken. Iris heeft gekozen voor een mooie roos. We hebben dit prentje gevonden op het internet. Daarna hebben we met carbonpapier de roos op het stof getekend. Iris is al begonnen met de buitenkant te naaien. Knap gedaan Iris!

19 de klas van ANN De vrije teksten zijn ook een feit. We mochten van Anouk haar vrije tekst in het Steltje plaatsen. Vrije tekst

20 de klas van GOELE Schooljaar , een spannende start voor de derdegraders. We zijn de eerste van deze school die ons effectief derdegraders mogen noemen. Een hele eer toch! Vanaf midden vorig schooljaar begon het bij de meeste kids al wat te kriebelen binnenin. Ze wisten namelijk maar al te goed welk spannende dingen allemaal op hun af zouden komen.

21 de klas van GOELE Frans, iets totaal nieuw wat ons tegemoet zou komen. Maar om de spanning te breken, kwam Goele reeds vorig jaar met het plan om ons al een Frans liedje te leren. De titel hiervan is: Bonjour Flonflon. Het liedje gaat over een schaapje genaamd Flonflon en via Flonflon leerden we elkaar al groeten in het Frans! Speciaal voor dit liedje toverde Goele ons sierschaap van de klas om tot een echte Flonflon. Hier volgt de tekst: Bonjour Flonflon, bonjour Flonflon Bonjour petit mouton Bonjour Flonflon, bonjour Flonflon, s il vous plaît une belle chanson Un bisou, un bisou, pour la belle chanson... Un bisou, un bisou, pour la poupée Flonflon. Het is dan ook geweldig om te horen dat wanneer de eerste echte lesjes Frans starten, de kinderen nog steeds deze tekst par coeur kennen! frans Het was nog even wachten op onze werkboeken voor Frans, maar 1 september al gingen we aan de slag om onze eerste woordjes Frans te leren. We maakten kennis met Camille, Salomé en Louis. Deze 3 kinderen maken deel uit van een reeks leerlingen waarmee we kennis zullen maken. Deze leerlingen zullen ons begeleiden in ons proces om ons de Franse taal eigen te maken. De eerste woordjes, de eerste Franse uitdrukkingen EN de eerste toets Frans was weliswaar een gevolg van een start in het vijfde leerjaar. Voor sommigen bleek dit laatste zenuwslopend, maar ze hebben het er allemaal schitterend vanaf gebracht! En we zijn mama en/of papa dan ook dankbaar om ons thuis te helpen en hierrond iedere avond te oefenen. Want dit blijkt toch wel een noodzaak!

22 de klas van GOELE contractwerk Uiteraard zijn ook de overige leergebieden niet weg te denken uit ons contractwerk. We merken dan ook een groot verschil in hoeveelheid ten opzichte van de tweede graad. Maar ja, we zijn dan ook nu de hoogste graad van de school! We kunnen dat wel hebben! Ieder op zijn tijd vindt hierin zeker zijn weg. Geef toe, we hebben allemaal de moeilijke overgang naar een derde graad doorstaan en deze schitterende klas van nu gaan dit eens zo goed doen!

23 de klas van GOELE onderzoek Dymphna en Bo wanen zich lieveheersbeestjes en kruipen de struiken in om het leven van dit insect in kaart te brengen. Onze onderzoekjes lopen gesmeerd. Als echte bureaucraten werken we op maandag-, dinsdag- en vrijdagnamiddag hieraan. We maakten daarbij kennis met een aantal technische snufjes om onze onderzoekjes nog leuker voor te stellen. Zoals een filmpje downloaden om dit te kunnen tonen. In kaart brengen, dat is iets wat Amy ons gaat leren. Zij zat niet met haar neus in de boeken, maar in de atlassen. Helemaal alleen verslond ze iedere atlas en ging ze op zoek naar de kenmerken van een kaart. In haar verdere uitwerking wil ze ons laten zien waar je moet op letten wanneer je een streek,gebied,land, continent wil in kaart brengen. Nele richtte zich tot het menselijk lichaam. Zij bestudeerde namelijk het menselijk haar. Ben benieuwd welke leuke weetjes zij hierover zal ontdekken!!! Loyd reist terug in de tijd waarin pijl en boog de wapens waren. De Robin Hood van onze klas richt zich op onze technische vaardigheden. Hij is van plan om ons met simpelweg een elastiek en tandenstokers een eigen pijl en boog te laten maken. Yarne en Lars zorgen ervoor dat honger een feit is in onze klas. Met hun onderzoek over de bakker, willen zij ons laten watertanden rond alles wat te maken heeft met brood. Sonny en Jannick benoemen ons de voordelen van internet en websites. Maar daarnaast fixeren ze ons ook op de gevaren van het internet. Boodschap van algemeen belang: Zeer belangrijke raad van nonkel Sonny en nonkel Jannick: Typ NOOIT drie dollartekens wanneer je surft op internet. Dit kan ernstige gevolgen met zich meebrengen!!! Doordat Goele er tussenuit glipte, hebben we onze onderzoekjes even aan de kant gezet. Nele heeft iets heel anders, maar ontzettend interessant voor ons in petto. We gaan een klaskrant maken. Als Goele terug is, leren wij haar hoe dit in zijn werk gaat. Want we krijgen nu de kans om van een zeer ervaren Freinetleerkracht de kneepjes van het vak te leren! Een dikke dank je wel, Nele! Het hoe en wat hierrond laat ik u graag weten in een volgend Steltje en/of websiteverslag.

24 de klas van GOELE Uit het voorgaande leesmateriaal zullen jullie waarschijnlijk al merken dat we in de derde graad te maken hebben met zeer bekwame onderzoekers. Voor velen blijkt vooral hun honger naar een verkenning in de wetenschap groot. >>> uitstap

25 de klas van GOELE Daarom trokken we op een vrijdagnamiddag naar Neeroeteren. Hier stond op een parking een echte wetenschapstruck. Xperilab, een project om leerlingen van de lagere school warm te maken voor de wetenschap. Maar dit bleek zelfs niet meer nodig... >>>

26 de klas van GOELE De critici onder ons stelden zich namelijk meteen de volgende vraag: Moeten wij in zo n kleine truck al die proefjes gaan doen? Maar die relatief kleine truck was volledig ter beschikking voor ons klein groepje. We maakten kennis met fysica, chemie en biologie aan de hand van experimenten. We mochten letterlijk in de labojassen kruipen van bekende wetenschappers. Een experiment rond zonne-energie, de watervlo en hydrodynamica zijn een aantal ervaringen die we nooit meer zullen vergeten. Meer zelfs, deze vrijdagnamiddag was een namiddag die ons altijd zal bijblijven! Dit vraagt natuurlijk naar meer... Dus ik zou zeggen... TO BE CONTINUED!!!

27 de klas van GOELE Hechte groep Een groot gezinnetje, daarmee kun je ons nu wel vergelijken. We kennen elkaar al jaren en weten heel goed van elkaar welke onze talenten zijn. Maar zoals het in iedere familie al eens voorkomt, is er al wel eens een discussie. Keer op keer bewijzen we dan dat we ferme mannen en madammen zijn. Zoals het een echte groep beaamt, weten we dan ook maar al te goed wat onze mindere kwaliteiten zijn. Samen zoeken we een oplossing en op die manier voelt iedereen dat onze band iedere dag sterker wordt. Laat maar komen die puberteit! We can do it!!! CLB Tja, die puberteit is voor de meesten stilletjes aan in het vooruitzicht. Bepaalde gesprekken komen dan ook dagelijks aan bod. Zeker wanneer we wisten dat een bezoek aan het CLB naderde... De derdegraders zaten met verschillende vragen die een antwoord vroegen. Want die controle door een dokter die we niet kennen (en wat voor n controle dan ook nog), zorgde voor een aantal dames en heren toch wel voor wat spanningen. Niet te vergeten die vreselijke spuit! Gelukkig is dit onderzoek nu reeds achter de rug. Alweer een last minder... En... We hebben het ALLEMAAL overleefd! We willen wel heel graag Joke bedanken, die ons ter plekke bijstond met raad en daad!!! Wat kunnen jullie hier zoal van ons verwachten in de toekomst? Verslagen die we zelf schrijven om in het Steltje uit te brengen. Weetjes vanuit onze klaservaringen Interviews En nog veel meer...

28 van den bureau WKlusdag 15/10 Zaterdag 15 oktober houden we nog een klusdag. We werken van 9.00u tot 16.00u. We rekenen op veel volk zodat we de werken vanuit de kinderraad en klassen kunnen uitvoeren en zodat de speelplaats klaar is voor de winter! Meer concretere info volgt nog. Noteer de datum alvast in uw agenda. Steun Afrika We zaten dan wel nog een beetje in de vakantiestemming, toch konden we de hongersnood in Afrika niet naast ons neerleggen. De eerste schooldag werd er in alle klassen dan ook even stilgestaan bij de ellende in Afrika en zamelden we geld in om de actie 1212 te steunen. Onze school kon een bedrag van 254,58 euro overschrijven! Dankjewel daarvoor! Herfstwandeling Kriebelteam De mama s van het kriebelteam kwamen alle hoofdjes controleren en nergens werden neten of luizen gevonden. Het kriebelteam is vorig jaar, in samenwerking met het CLB, opgestart en de bedoeling is dat zij na elke vakantie alle hoofdjes nakijken. Indien er neten of luizen gevonden zijn worden de ouders van de klas verwittigd en worden de kinderen indien nodig opgevolgd. Door een vlugge signalering en eventuele behandeling kunnen deze ongewenste bezoekers dan tijdig verwijderd worden! Een dikke dankjewel alvast aan het hele kriebelteam. Vorig jaar bleek al dat dit schitterend werkt! Stagaires Dit jaar zijn er weer enkel stagaires en helpers op school. Zo komt Pieter-Paul elke dinsdag- en vrijdagvoormiddag helpen (mediatheek, fruit schillen, borstelen, ) en op dinsdag komt Daan (stagair kantoor) Nele helpen aan het secretariaat. Juf Karen heeft op elke dinsdag en woensdag (om de twee weken) hulp van een stagaire kinderverzorging. Het eerste trimester is dit Loredana. Bij de kleuterjuffen zullen er dit jaar af en toe ook twee stagaires kleuterleerkracht in de klas begeleiden. In mei lopen ze dan een hele week stage. Liesbet zal bij juf Karen ondersteunen en Linda bij juf Stella. Weet je niet meer wie wie is? Hun foto s vind je op onze website! Onze eerste, gezamenlijke activiteit zit er op: de herfstwandeling. Alle aanwezigen waren het er over eens: het was een schitterende editie! Mooi weer, leuke tocht, toffe speeltuin, leuke picknickplek, Kortom, voor herhaling vatbaar! Dankjewel dus aan de werkgroep!

29 van den bureau Geboortejaar Ze zijn nog zo klein maar toch zijn we al begonnen met het inschrijven van kinderen van het geboortejaar Er kwamen al inschrijvingen binnen. Bij het schrijven van deze tekst waren er nog 4 plaatsen vrij. Ken je geïnteresseerden? Laat ze zeker snel contact opnemen met onze school! Ook voor de geboortejaren 2006 en 2009 zijn er nog enkele plaatsen vrij. Snel zijn is de boodschap! Zwemmen Schoolfuif 22 oktober Dit jaar is hij er dan op algemeen verzoek de eerste ouderfuif! Deze zal doorgaan op zaterdag 22 oktober. Vrienden en sympathisanten zijn natuurlijk ook welkom. Je kan enkel binnen met een steunkaart. Deze ontvangt u deze week in de boekentas van uw (oudste) kind. Elk gezin krijgt 4 steunkaarten. Heb je er over, geef ze dan gewoon terug mee, heb je er te kort mail of bel even naar Nele N NN De kinderen van het lager gingen al twee keer zwemmen in Maaseik. De kleuters wachten nog steeds op een definitief moment om te gaan zwemmen. Zodra dit bekend is wordt er door de klasouders een jaarkalender opgesteld en aan alle ouders bezorgd. woensdag 12 oktober Pedagogische studiedag Woensdag 12 oktober is er onze eerste pedagogische studiedag. Het team denk er, onder begeleiding van de pedagogische begeleidingsdienst van de methodescholen, na over de zorgvisie en het zorgbeleid. De kinderen hebben dan een dagje vrijaf! Forum Vrijdag 7 oktober is het dan zover, ons eerste forum! Alle klassen tonen dan aan elkaar waar ze op dat moment mee bezig zijn. (Groot)ouders mogen dan ook komen kijken! Let wel, vanaf dit jaar starten we al om 15.00u!

30 van den bureau Leesatelier Vorige week zijn we gestart met de leesateliers. Deze werden in een nieuw kleedje gestoken en de nieuwe werking en de nieuwe boekjes werden al meteen goedbevonden! Aan alle leesmama s (leespapa s zien we tot hiertoe niet!?) die met ons mee lezen: een dikke dankjewel! Niet alleen als zeer nuttig ervaren, maar ook als zeer leuk en knus!

31 roktober dinsdag 4 van den bureau Agenda sport kleuter woendag 5 leesatelier: 9.00u- 9.30u dag van de leraar donderdag 6 zorgteam: u vrijdag 7 zwemmen lager forum: 15.00u dinsdag 11 sport lager BrAntLi: 19.45u u: freinetschool Balen: klaswerking woensdag 12 pedagogische studiedag donderdag 13 zorgteam: u zaterdag 15 klusdag: 9.00u u dinsdag 18 kinderraad: 9.30u sport kleuter donderdag 20 zorgteam: u vrijdag 21 zaterdag 22 dinsdag 25 zwemmen lager schoolfuif sport lager woensdag 26 leesatelier: 9.00u- 9.30u voorlezen kleuters: 11.45u donderdag 27 BrAntLiCo: Diest: hoe werken met portfolio? Nele zorgteam: 13.00u u vrijdag 28 schoolafsluiter 31/10-6/11 herfstvakantie

32 kinderraad van 27 den september bureau Aanwezig: Ella en Kobe (K1), Helena en Sam (K2), Umeti en Roan (1 ), Tim en Kathelijne (2 ), Amy en Nele (3 ), Nele Nele heet iedereen van de kinderraad van harte welkom en legt de werking ervan uit. Agendapunten Jongste kleuters Idee: Kan de werkman terug lijnen schilderen op het fietspad zodat we de weg terug beter zien? Nele vindt dit een goed idee. Ze zal de verf aankopen en het vragen aan Giel. Niet leuk: We vinden het niet leuk dat we bij wisseltijd uit de zandbak moeten. Nele begrijpt dit en legt uit dat dit is omdat het fietsen anders te druk zou zijn. Ze geeft aan de toezichters door dat, indien de zandbak niet te druk is, de kleuters verder mogen spelen in de zandbak. Als het te druk wordt gaan de kleuters er bij het tweede deel wel uit. Dikke duim: We vinden het leuk dat het gras snel begint te groeien! Oudste kleuters Niet leuk: We vinden het niet leuk dat er vaak water op de grond ligt aan de lavabo s. Dit is omdat kinderen hun drinkbekers komen vullen. Sommige kinderen spelen ook met water, dit is een knoeiboel en verspilling van water. Nele stelt voor dat de bekers enkel nog aan de grote lavabo gevuld mogen worden. We hangen er een tekening boven. Misschien ook een stappenplan maken hoe we de bekers vullen (en niet spelen met water!). Sam en Helena gaan dit maken en nadien voorstellen in de klassen. De kinderen van het lager vullen ook enkel aan deze kraan hun drinkbekers. Niet leuk: Sommige kinderen van de eerste graad gooien met zand, dit is niet leuk. Dit mag absoluut NIET! Kinderen die toch met zand gooien gaan uit de zandbak! Er wordt ook geen zandbakmateriaal ingegraven voor de volgende speeltijd! Bij het trommelsignaal gaat AL het zandbakmateriaal in de kist!

33 kinderraad van 27 den september bureau Ik heb een vraag: Wanneer mogen we op het veld achteraan? Zodra het gras lang genoeg is en de omheining er staat mogen we op het grasveld achteraan spelen. Misschien een leuk idee om de kinderraad het grasveld officiëel te laten openen? Een leuke naam verzinnen voor de weide achteraan? Elke klas doet enkele voorstellen voor een leuke naam, deze wordt dan bij de opening bekendgemaakt! g Eerste graad Vraag: Wanneer mogen we op het grasveld? Ook daar is het wachten totdat het gras gegroeid is! Niet leuk: We vinden het niet leuk dat de grotere kinderen zo hard rennen op de speelplaats. Nog eens duidelijk aan de tweede en derde graad vragen om rustiger te rennen en te fietsen. We proberen rekening te houden met iedereen. Tweede graad Vraag: Wordt het labyrint aan de voorkant weer dichtgemaakt? Zodra de nieuwe klaslokalen staan kunnen we bekijken of dit kan. Vraag: Krijgen we twee grote goals en een lederen bal? Neen, dit kan niet wegens plaatsgebrek. Het zou op zo n klein terrein ook niet meer spannend zijn met twee grote goals. Lederen bal mag ook niet omwille van de veiligheid. Vraag: Kan er een hoog net gespannen worden zodat de ballen niet meer op het dak gaan? Jammergenoeg is dit ook niet echt haalbaar. Enkele kinderen van de kinderraad geven aan dat dit ook weinig zin zou hebben, ze vermoeden dat enkele voetballers er dan een sport van zouden maken om de ballen over het net te krijgen. Vraag: Enkele jongens van de tweede en de derde graad rijden veel te wild op het fietspad en gooien de fietsen/steps ook tegen de grond en gebruiken ze verkeerd. Nele vindt dit jammer, niet alleen omdat het storend is, maar ook omdat het

34 kinderraad van 27 den september bureau materiaal dan snel stuk zal zijn. Iedereen houdt zich aan de afspraken. Nele geeft dit door aan alle toezichters. Jongens die zich niet aan de afspraak houden krijgen een fietsverbod voor die dag! Derde graad Vraag: Ook hier komt de vraag om de fietsen/steps niet zo maar op de grond te gooien maar op de daarvoor voorziene parking netjes te plaatsen. Deze afspraak wordt bij het voorlezen van dit verslag nog eens duidelijk aangekaart in alle klassen. De derde graad plaatst na de laatste speeltijd de fietsen in het fietsenhok. Hier kruipt veel tijd en werk in omdat sommige kinderen de fietsen voor de deur leggen. Ondertussen werden er fietsenhouders aan de muur buiten geplaatst. Afspraak is nu dat de fietsen van het lager buiten in de rekken worden gezet, de andere fietsen/ steps/driewielers worden dan door DE KINDEREN VAN DE HELE SCHOOL bij het trommelen na de laatste speeltijd tot aan de deur van de fietsenstalling gereden. De derde graad plaatst deze tijdens takentijd dan netjes in het rek. Nog eens vragen dat alle kinderen de wc s doorspoelen na elk toiletgebruik. Idee: Een zebrapad schilderen aan de tipitent. Dit is inderdaad een schitterend idee! Nu er een tipi staat en sinds dat er in de haag gespeeld kan worden, lopen enkele kinderen zomaar het fietspad op. Zebrapaden schilderen zou een veilige oplossing zijn! Nele stelt voor dat we alle verfwerken voor de speelplaats (lijn fietspad, parking, zebrapad, ) doen tijdens de klusdag binnen drie weken. Nele bespreekt dit met de werkgroep. Pluim: We geven Nele een pluim omdat ze in onze klas is geweest om Goele te vervangen toen ze ziek was. We geven een pluim aan Bo omdat ze niet alleen haar metekindje helpt op de speelplaats, maar ook alle ander kleuters!

Jongste kleuters: En dan hebben de jongens de doos met de knikkerbaan ontdekt!

Jongste kleuters: En dan hebben de jongens de doos met de knikkerbaan ontdekt! Freinet Basisschool Genk Schoolkrant Een week vol dieren! Week 5 Vrijdag 30 september 11 Activiteitenkalender: Dinsdag 4 oktober: Werelddierendag de ingezamelde voeding wordt door de kinderraad naar het

Nadere informatie

Wat doen onze kleuters deze week? Instapklas + eerste kleuterklas: juf Nathalie

Wat doen onze kleuters deze week? Instapklas + eerste kleuterklas: juf Nathalie Van 8 tot en met 12 november 2010. Wat doen onze kleuters deze week? Instapklas + eerste kleuterklas: juf Nathalie Ons weekje vakantie zit erop. Hopelijk hebben jullie er een beetje van genoten. We starten

Nadere informatie

Hoera, ik ga naar groep 1 van de Gerardusschool

Hoera, ik ga naar groep 1 van de Gerardusschool Hoera, ik ga naar groep 1 van de Gerardusschool R.K. Gerardusschool Meerkreuk 2 Oude Wetering 071-331 2958 info.gerardus@ssba.net Voor een bijna vier jarige Informatie boekje voor de nieuwe kinderen en

Nadere informatie

Langs deze weg nog eens een warme oproep voor onze klusjesdag op zaterdag 27 april van 9u tot 15u.

Langs deze weg nog eens een warme oproep voor onze klusjesdag op zaterdag 27 april van 9u tot 15u. t Sterappeltje Nieuwsbrief 2012-2013 nr. 24 KLUSJESDAG! Langs deze weg nog eens een warme oproep voor onze klusjesdag op zaterdag 27 april van 9u tot 15u. Hopelijk tot dan, Het sterappelteam De piepkuikens

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Beste ouders,

NIEUWSBRIEF. Beste ouders, NIEUWSBRIEF Beste ouders, Allereerst willen wij iedereen bedanken die van onze derde en laatste muzische voormiddag op 28 mei een heus wereldfeest heeft gemaakt! Alweer zeer veel lachende gezichten, tevreden

Nadere informatie

Weekverslagje van de lieveheersbeestjes- en bijenklas

Weekverslagje van de lieveheersbeestjes- en bijenklas NIEUWSBRIEF AAN DE OUDERS 2012-2013 http://www.leefschooldezonnewijzer.be/ MAILTO: BS.KIELDRECHT@RAGO.BE Weekverslagje van de lieveheersbeestjes- en bijenklas Hallo mama en papa, Er rest ons nog slechts

Nadere informatie

Leefschool De Sterappel Christine Vanessa Greet Emilie Wendy Emma Stefanie - Evy Sabrina Lieve - Nele Heidi Nancy - Carina Patrick

Leefschool De Sterappel Christine Vanessa Greet Emilie Wendy Emma Stefanie - Evy Sabrina Lieve - Nele Heidi Nancy - Carina Patrick t Sterappeltje Nieuwsbrief 2011-2012 nr. 27 Werk aan de winkel! We kunnen terug heel wat gratis verf krijgen van Levis! Wie dus één van de volgende weken aan het schilderen slaat kan ons dus ook een handje

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1. Beste ouders, Hartelijk welkom in onze school! Leerkrachten kleuteronderwijs

Nieuwsbrief 1. Beste ouders, Hartelijk welkom in onze school! Leerkrachten kleuteronderwijs Nieuwsbrief 1 Beste ouders, Hartelijk welkom in onze school! Leerkrachten kleuteronderwijs Peuterklas : juf. Katrien H. K1 : juf. Annick K2 : juf. Mieke en meester Toby K3 : juf. Lydia Kinderverzorgster

Nadere informatie

Klaskrantje van groep 1.

Klaskrantje van groep 1. Klaskrantje van groep 1. Week : 2 Thema: Maandag 5 september. Vandaag beginnen we een nieuwe week. We zien Nellie en Cezar terug en ook onze vriendjes van de klas. Er zijn eventjes traantjes maar het duurt

Nadere informatie

Wat doen onze kleuters deze week? Instapklas + eerste kleuterklas: juf Nathalie

Wat doen onze kleuters deze week? Instapklas + eerste kleuterklas: juf Nathalie Van 1 september tot en met 3 september 2010. Wat doen onze kleuters deze week? Instapklas + eerste kleuterklas: juf Nathalie Hallo iedereen, Zijn jullie er klaar voor? De hartjes van onze kapoenen zullen

Nadere informatie

Infobrochure onthaalklas

Infobrochure onthaalklas Infobrochure onthaalklas Juf Kelly Schooljaar 2012-2013 Beste ouders, Met deze brochure wil ik jullie op de hoogte brengen hoe het er allemaal aan toe gaat in onze klas. Jullie krijgen een overzicht van

Nadere informatie

Wat doen de kleuters deze week?

Wat doen de kleuters deze week? 14 december tot vrijdag 18 december Wat doen de kleuters deze week? Bij juf Nathalie in de instap- 1 e kleuterklas : Nog even en dan mogen wij het oude jaar vaarwel zeggen en gaat het nieuwe jaar van start.

Nadere informatie

Groep 1/2/3. Met mooi weer lekker actief met Be- Fitt

Groep 1/2/3. Met mooi weer lekker actief met Be- Fitt Groep 1/2/3 Met mooi weer lekker actief met Be- Fitt Op donderdag 25 juni hebben de kinderen leuke sportieve activiteiten buiten gedaan. Voetballen met flessen vol water, spelletjes met de parachute en

Nadere informatie

welkomstboekje school Basisschool KOM.MIJN

welkomstboekje school Basisschool KOM.MIJN welkomstboekje school Basisschool KOM.MIJN Jij wordt bijna 4 jaar. Hoera! Je mag dan naar school. Je komt bij ons in de klas. Gezellig! Kijk maar gauw verder. Eerst kom je binnen in onze hal, bij lokaal

Nadere informatie

Activiteiten BSO Bommelstein groep 1 t/m 4 Zomervakantie week 1: 6 juli t/m 10 juli. Thema: ziekenboeg

Activiteiten BSO Bommelstein groep 1 t/m 4 Zomervakantie week 1: 6 juli t/m 10 juli. Thema: ziekenboeg Zomervakantie week 1: 6 juli t/m 10 juli Thema: ziekenboeg Maandag 6 juli: De veilige haven Dit is de eerste vakantiedag en die beginnen we graag ontspannen. Ga mee naar speeltuin De Veilige Haven om lekker

Nadere informatie

Schoolkrant. Planning: Jarigen van de week: Week 14 Vrijdag 13 december 2013. Agenda:

Schoolkrant. Planning: Jarigen van de week: Week 14 Vrijdag 13 december 2013. Agenda: Week 14 Vrijdag 13 december 2013 Agenda: Schoolkrant Planning: Maandag 16-12: L 3+4: Schaatsen Dinsdag 17-12: geen extra activiteiten voorzien Woensdag 18-12: geen extra activiteiten voorzien Donderdag

Nadere informatie

Mater Dei Vrije Basisschool Heislag 35 2930 Brasschaat

Mater Dei Vrije Basisschool Heislag 35 2930 Brasschaat Mater Dei Vrije Basisschool Heislag 35 2930 Brasschaat tel: 03/651.69.56 e-mail: md.driehoek@kobranet.be http://users.pandora.be/materdeidriehoek September 2008 Beste ouders, Na iets te weinig uren zonneschijn

Nadere informatie

Nieuwsbrief Waalwijk centrum. Juli 2013

Nieuwsbrief Waalwijk centrum. Juli 2013 Nieuwsbrief Waalwijk centrum Juli 2013 De bladeren zijn weer aan het vallen: de herfst is begonnen. We genieten nog van een paar mooie zonnige najaarsdagen. Buiten valt er weer genoeg te ontdekken en beleven.

Nadere informatie

Nieuwsbrief. mei 2015. Inhoud

Nieuwsbrief. mei 2015. Inhoud Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat 13-2280 Grobbendonk. Tel. 014 / 51 33 82 directie@bs- Nieuwsbrief mei 2015 Inhoud P1: Madelief en Zonnebloem P2: Kleutersportdag P2: Fotografie rond veiligheid

Nadere informatie

Van 13 februari tot en met 17 februari 2012. Tweede en derde kleuterklas: juf Nele

Van 13 februari tot en met 17 februari 2012. Tweede en derde kleuterklas: juf Nele Van 13 februari tot en met 17 februari 2012. Donderdag 16 februari geven wij een carnavalsfuif voor de kinderen van het lager. Deze zal van start gaan om 18u. en eindigen om 21u. Vrijdag 17 februari vieren

Nadere informatie

Nieuwsbrief 6 - Februari: schooljaar 2012-2013. Beste ouders,

Nieuwsbrief 6 - Februari: schooljaar 2012-2013. Beste ouders, Nieuwsbrief 6 - Februari: schooljaar 2012-2013 Beste ouders, De eerste maand van het jaar 2013 zit er al weer op. Aan onze agenda te zien, hebben we ook in februari heel wat leuke en spannende activiteiten.

Nadere informatie

Weekverslagje van de lieveheersbeestjes- en bijenklas:

Weekverslagje van de lieveheersbeestjes- en bijenklas: NIEUWSBRIEF AAN DE OUDERS 2012-2013 http://www.leefschooldezonnewijzer.be/ MAILTO: BS.KIELDRECHT@RAGO.BE Weekverslagje van de lieveheersbeestjes- en bijenklas: Hallo mama en papa, Op maandag begonnen de

Nadere informatie

BABBELBOX. Van BS Kameleon. Vrijdag 2 oktober 2015. Verkeersles in de eerste kleuterklas

BABBELBOX. Van BS Kameleon. Vrijdag 2 oktober 2015. Verkeersles in de eerste kleuterklas BABBELBOX Van BS Kameleon Vrijdag 2 oktober 2015 Verkeersles in de eerste kleuterklas Onze kleuters hebben hun eerste uitstapje van het schooljaar gemaakt! Zie je zie je zie je dat? Wit en zwart een zebrapad!?

Nadere informatie

Jules is een lief kereltje dat graag speelt, ook alleen, maar eigenlijk nog veel liever met vriendjes en vriendinnetjes. We volgen kleine Jules op zijn ontdekkingstocht in basisschool Het Klavertje Vier

Nadere informatie

Jules gaat naar school!

Jules gaat naar school! Jules gaat naar school! Arthur Puesstraat 46a 1502 Lembeek tel 02 356 41 85 Dag kleine peuter en beste ouder(s) Ik ben Jules, de klaspop, ik vind het heel fijn in de peuterklas. Jij bent nu al groot en

Nadere informatie

Informatie avond voor alle ouders

Informatie avond voor alle ouders Dag allemaal, Het is al langer donker, het wordt weer vroeger donker, de bomen laten hun bladeren vallen (kijk maar op onze speelplaats), de klok wordt komend weekend verzet en de eerste vakantie van dit

Nadere informatie

Deze data kan u alvast noteren. Recycleren voor het schoolfeest. Sam de verkeerslang

Deze data kan u alvast noteren. Recycleren voor het schoolfeest. Sam de verkeerslang Deze data kan u alvast noteren. -31 mei (forum) -22juni (schoolfeest) -27 juni (schoolreis) -28 juni (slotforum) Recycleren voor het schoolfeest We willen jullie allemaal bedanken om allerlei materialen

Nadere informatie

Klasnieuws 9. 26-30 oktober 2015

Klasnieuws 9. 26-30 oktober 2015 Klasnieuws 9 26-30 oktober 2015 Jongens meisjes, aan de kant, hier komt mama olifant. Grote oren, grote poten en een lange slurf van voren. Jongens meisjes, aan de kant, hier komt mama olifant! Onze muziekkoffer

Nadere informatie

De jungleklas gaat dinsdag naar het toneel! Wees dus allen op tijd zodat jullie kunnen meegenieten van een spetterend toneel

De jungleklas gaat dinsdag naar het toneel! Wees dus allen op tijd zodat jullie kunnen meegenieten van een spetterend toneel NIEUWSBRIEF AAN DE OUDERS 2011-2012 http://www.leefschooldezonnewijzer.be/ M A I L T O : B S. K I E L D R E C H T @ R A G O. B E Oproep voor kosteloos materiaal Ik heb in onze berging gemerkt dat onze

Nadere informatie

Nieuwsbrief Juli 2015

Nieuwsbrief Juli 2015 Afscheid nemen is met zachte vingers, wat voorbij is, dicht doen en verpakken in de goede gedachten der herinnering. Nieuwsbrief Juli 2015 Inhoud Nieuwsbrief: Groep 8. Personeel. Schoolagenda. Engels.

Nadere informatie

SCHOOLKRANT DE DRIE BEERTJES

SCHOOLKRANT DE DRIE BEERTJES SCHOOLKRANT DE DRIE BEERTJES Wat viel er te beleven? Wat moeten we onthouden? Aan welke maandtip moeten we aandacht besteden? U komt het allemaal te weten. MAART Beste ouders en grootouders De maand maart

Nadere informatie

Klasnieuws 3. 14 18 september 2015. Marieke is zo geboeid aan het luisteren naar alle verhalen, dat ik vergeet foto s te nemen.

Klasnieuws 3. 14 18 september 2015. Marieke is zo geboeid aan het luisteren naar alle verhalen, dat ik vergeet foto s te nemen. Klasnieuws 3 14 18 september 2015 Tijdens de eerste 4 maanden van het schooljaar hebben wij een studente in onze klas. Febe zit in haar 5de jaar en zal haar stage in ons klasje uitvoeren. Deze week komt

Nadere informatie

DOOR DE DIRECTIE 1 TONEEL PETER PAN 2 KLAS G MAAKT KRUISWOORDRAADSELS 3 KLAS A ZORGT GOED VOOR ZICHZELF 4

DOOR DE DIRECTIE 1 TONEEL PETER PAN 2 KLAS G MAAKT KRUISWOORDRAADSELS 3 KLAS A ZORGT GOED VOOR ZICHZELF 4 S C H O O L K R A N T B. O. D E B R U G BRUGKLAPPER januari 2014 DOOR DE DIRECTIE Beste, Vrijdag 31 januari. Het lijkt wel of het gisteren was dat we elkaar een gelukkig Nieuwjaar wensten. We zijn al in

Nadere informatie

K.b.s. de Polhaar ISH:/nwkl./infoboek juni 2015 1

K.b.s. de Polhaar ISH:/nwkl./infoboek juni 2015 1 K.b.s. de Polhaar ISH:/nwkl./infoboek juni 2015 1 NAAR DE BASISSCHOOL SCHOOLTIJDEN Dag Morgen Middag Maandag 8.30-12.00 13.15-15.15 uur Dinsdag 8.30-12.00 Woensdag 8.30-12.30 Donderdag 8.30-12.00 Vrijdag

Nadere informatie

t steltje mediatheek freinetschool dilsen-stokkem jaargang 4 nummer 3 november 2011

t steltje mediatheek freinetschool dilsen-stokkem jaargang 4 nummer 3 november 2011 t steltje freinetschool dilsen-stokkem jaargang 4 nummer 3 november 2011 mediatheek Vorige week vrijdag mochten de kinderen van de eerste, tweede en derde graad officieel kennis komen maken met de mediatheek.

Nadere informatie

KDV VUURVOGEL. Waterpret bij de Maasstraat

KDV VUURVOGEL. Waterpret bij de Maasstraat KDV VUURVOGEL NR 3 september 2015 Weer aan de slag! We zijn alweer enkele weken op onze eigen locatie en dat voelt goed! Maar het was ook leuk op de Maasstraat. Daar hebben we 6 weken samengespeeld met

Nadere informatie

In deze Lindeflits o.a. aandacht voor: de Linderaad, jarigen oktober, datum oudergesprekken, welkomstfeest en nog veel meer!

In deze Lindeflits o.a. aandacht voor: de Linderaad, jarigen oktober, datum oudergesprekken, welkomstfeest en nog veel meer! Informatieblad voor leerlingen, ouders en alle anderen die betrokken zijn bij bs. De Lindegaerd. DE LINDEFLITS In deze Lindeflits o.a. aandacht voor: de Linderaad, jarigen oktober, datum oudergesprekken,

Nadere informatie

Dinsdag 28 april is er om 20u oudervereniging. Jij komt toch ook? A G E N D A E D I T O R I A A L M E N U D E A D L I N E S

Dinsdag 28 april is er om 20u oudervereniging. Jij komt toch ook? A G E N D A E D I T O R I A A L M E N U D E A D L I N E S 20 e jaargang nummer 28/ 24 april 2015 redactie: Katrien E D I T O R I A A L Martine en het team wenst alle feestelingen dit weekend een superdag. Ook een heel dikke proficiat aan de ouders en familie.

Nadere informatie

Met dit lekkere warme weer zijn we lekker gaan wandelen in het park bij ons in de buurt.

Met dit lekkere warme weer zijn we lekker gaan wandelen in het park bij ons in de buurt. Het Kwetternest 3-jarigen Deze week zijn we begonnen met het thema OEF WAT WARM! We hebben in de groep een echte ijswinkel gemaakt. De kinderen kunnen naar hartenlust ijsjes kopen en eten. In de grote

Nadere informatie

WEEK 1: 13 t/m 17 juli 2015

WEEK 1: 13 t/m 17 juli 2015 WEEK 1: 13 t/m 17 juli 2015 Maandag 13-07 Ben je klaar voor een avontuurlijke dag in de Speeldernis? We vertrekken om 11:00 uur richting de Speeldernis en zijn rond 15:00 uur terug. Meenemen: kleding wat

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 2015-2016 // OKTOBER 2015

NIEUWSBRIEF 2015-2016 // OKTOBER 2015 NIEUWSBRIEF 2015-2016 // OKTOBER 2015 OPEN OCHTEND VRIJDAG 6 NOVEMBER // KOM OOK GEZELLIG MEEDOEN MET ONZE HERFSTSPEURTOCHT IN DE SCHOOL! Op vrijdag 6 november organiseren alle ABBO-scholen van 9.00 12.00

Nadere informatie

Klaskrantje van groep 1.

Klaskrantje van groep 1. Klaskrantje van groep 1. Week : 4 Thema: Maandag 19 september. Vippie komt naar onze school! De mascotte van het Gemeenschaps Onderwijs. We maken kennis met Vippie! In de praatronde is niet veel tijd v

Nadere informatie

DE KLIMOPKRANT. Derde leerjaar maakt een krant!

DE KLIMOPKRANT. Derde leerjaar maakt een krant! APRIL/MEI 2012 3B STELT VOOR EERSTE EDITIE DE KLIMOPKRANT Derde leerjaar maakt een krant! BOVEN: JEROEN GEEFT UITLEG LINKS: ENKELE LEERLINGEN TYPEN EEN ARTIKEL. Het begon met een redactievergadering. Hier

Nadere informatie

En.donderdag is het dan ook nog Hoeksteenfeestdag! De weersvoorspelling is goed en dat belooft dus ook weer een topdag te worden.

En.donderdag is het dan ook nog Hoeksteenfeestdag! De weersvoorspelling is goed en dat belooft dus ook weer een topdag te worden. CALKOENSTRAAT 15 1121XA LANDSMEER INFO-BULLETIN 19 2 juli JAARGANG 2013-2014 Vanuit de directie Op het moment dat ik mijn aandeel voor de INFO schrijf, is de vakantie echt in het vooruitzicht. Wat een

Nadere informatie

Basisschool de Pas. Tel.: 077-3060900 E-mail: info@bsdepas.nl Website: www.bsdepas.nl

Basisschool de Pas. Tel.: 077-3060900 E-mail: info@bsdepas.nl Website: www.bsdepas.nl Basisschool de Pas Averbodestraat 19 5988 AW Helden Tel.: 077-3060900 E-mail: info@bsdepas.nl Website: www.bsdepas.nl ALGEMEEN NIEUWS Vakantie- en vrije dagenrooster schooljaar 2015/2016 Herfstvakantie

Nadere informatie

Nieuwsbrief maart 2015

Nieuwsbrief maart 2015 Basisschool O.-L.-V.-Presentatie Plezantstraat 135, 9100 St-Niklaas Tel 03 760 08 73 basisschool.plezant@olvp.be www.olvp.be MAART Start 2 de inschrijvingsperiode : Wie kan inschrijven? Iedereen! Voor

Nadere informatie

Week van 21 september tot 25 september 2015

Week van 21 september tot 25 september 2015 Week van 21 september tot 25 september 2015 Project: verkeer: fiets/verkeersborden Maandag: Zoals elke maandag startten we met het forum, gevolgd door de praatronde. Aangezien de herfst officieel van start

Nadere informatie

T KLEPPERTJE BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG. Nummer 9 jaargang 16 verschijnt iedere twee schoolweken op de website www.zevensprong.nl pag.

T KLEPPERTJE BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG. Nummer 9 jaargang 16 verschijnt iedere twee schoolweken op de website www.zevensprong.nl pag. T KLEPPERTJE BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG Nummer 9 jaargang 16 verschijnt iedere twee schoolweken op de website www.zevensprong.nl pag. 1 t/m 7 Directiepraatje: Beste ouders, verzorgers, Studiemiddag: Vorige

Nadere informatie

Wat doen de kleuters deze week?

Wat doen de kleuters deze week? maandag 18 januari tot vrijdag 22 januari Wat doen de kleuters deze week? Bij juf Nathalie in de instap- 1 e kleuterklas : Nu Juleske terug genezen is en zijn rode vlekjes allemaal weg zijn, is hij enorm

Nadere informatie

Handleiding Kind in Beeld Kinderopvang

Handleiding Kind in Beeld Kinderopvang Handleiding Kind in Beeld Kinderopvang Waarom is kinderopvang goed voor mijn kindje. Foto Je bent zwanger. Het is goed om dan al na te denken over kinderopvang van je kindje.. Foto In de kinderopvang zorgt

Nadere informatie

Voor het eerst naar school

Voor het eerst naar school Prentenboek Voor het eerst naar school Boek om samen met uw kleuter te lezen voordat hij/zij voor het eerst naar school gaat Veel leesplezier! Team BS De Driesprong Oude Baan 36 6286 BE Wahlwiller - Nijswiller

Nadere informatie

schooltijden 8.30u-12.00u (woensdag tot 12.30u) 13.00u-15.00u

schooltijden 8.30u-12.00u (woensdag tot 12.30u) 13.00u-15.00u Dit is de deur van onze school kom maar gauw binnen! schooltijden 8.30u-12.00u (woensdag tot 12.30u) 13.00u-15.00u hallo: Je bent nu al bijna vier jaar en dan kom je bij ons in de klas. Eerst mag je 5

Nadere informatie

Groetjes Lisa. Groetjes Vicky

Groetjes Lisa. Groetjes Vicky Vandaag moesten we leraren tegen 8 spelen. Dat waren een heleboel opdrachten en die moesten binnen 2 uur uitvoeren. Maar het is ons gelukt en dat vond ik het leukste van de dag. Ik ben benieuwd wat we

Nadere informatie

Animatie. Programma. Lukkies knutselschip Echte piraten hebben een zwaard, een hoed en een ooglapje, dit gaan we knutselen bij lukkies knutselschip!

Animatie. Programma. Lukkies knutselschip Echte piraten hebben een zwaard, een hoed en een ooglapje, dit gaan we knutselen bij lukkies knutselschip! Animatie Hallo allemaal! Mijn naam is Lukkie en ik ben de Leeuw van Speelstad Oranje. Behalve de super attracties en de spectaculaire parkshows heb ik samen met mijn vrienden van het animatieteam een leuk

Nadere informatie

maandag 7 december 2015 Welkom bij groep 6a Dit zijn wij:

maandag 7 december 2015 Welkom bij groep 6a Dit zijn wij: Welkom bij groep 6a Dit zijn wij: SINTERKLAAS 2015 Riley is 10 jaar!! Van harte man!! Deze week zal de voorleeswedstrijd van de Bundertjes plaatsvinden en wij hebben in de klas natuurlijk al een verkiezing

Nadere informatie

Een dagje in de kleuterklas samen met Jules de klaspop

Een dagje in de kleuterklas samen met Jules de klaspop Sancta Maria Kleuterschool Sint-Pietersnieuwstraat 4 9600 Ronse 055/23 38 97 kleuterschool@sanctamaria.info website : www.sanctamaria.info Een dagje in de kleuterklas samen met Jules de klaspop Beste ouders,

Nadere informatie

Belangrijke data. Belangrijke momenten

Belangrijke data. Belangrijke momenten Oktober 2015 Nummer 2 Vers van De Vlieger Nieuws over alle klassen vind je vanaf pagina 2, met extra editie van klas Sven Belangrijke data in november: Infoavond over Rekentrappers De leerkrachten geven

Nadere informatie

Van 9 december tot 13 december 2013. Tweede en derde kleuterklas: juf Nele

Van 9 december tot 13 december 2013. Tweede en derde kleuterklas: juf Nele Van 9 december tot 13 december 2013 Wat doen onze kleuters deze week? Instapklas + eerste kleuterklas: juf Nathalie Mooi versierde kerstbomen, kerstballen die schitteren, lichtjes die fonkelen, De hoogste

Nadere informatie

Beste mama s en papa s, beste meisjes en jongens, Wij zijn heel trots om onze eerste nieuwsbrief van onze lagere school in Essenbeek voor te stellen.

Beste mama s en papa s, beste meisjes en jongens, Wij zijn heel trots om onze eerste nieuwsbrief van onze lagere school in Essenbeek voor te stellen. Beste mama s en papa s, beste meisjes en jongens, Wij zijn heel trots om onze eerste nieuwsbrief van onze lagere school in Essenbeek voor te stellen. Samen met jullie willen we graag even terugblikken

Nadere informatie

HONDERD KLEINE HAASJES

HONDERD KLEINE HAASJES Freinetschool Dilsen-Stokkem jaargang 3 nummer 13 april 2011 HONDERD KLEINE HAASJES Er huppen honderd kleine haasjes met een mandje in het rond en ze leggen waar ze komen steeds een eitje op de grond Bij

Nadere informatie

Jaargang 27 - nr. 3 Nieuwsbrief 9 oktober 2015

Jaargang 27 - nr. 3 Nieuwsbrief 9 oktober 2015 Emily Brontësingel 1a 6836 TV Arnhem 026-3272489 info@leadasbergschool.nl www.leadasbergschool.nl Jaargang 27 - nr. 3 Nieuwsbrief 9 oktober 2015 In deze editie: Kalender Kinderboekenweek Scharrelen bij

Nadere informatie

Week van 1 tot 5 juni 2015

Week van 1 tot 5 juni 2015 Week van 1 tot 5 juni 2015 Project: diplomaweek Maandag: Deze morgen stonden heel wat kinderen te popelen om aan de slag te gaan met ons toneel. Hun geduld werd nog wat op de proef gesteld want eerst kwam

Nadere informatie

Nieuwsbrief van maandag 23 mei tot vrijdag 27 mei. Tweede en derde kleuterklas: juf Nele

Nieuwsbrief van maandag 23 mei tot vrijdag 27 mei. Tweede en derde kleuterklas: juf Nele Nieuwsbrief van maandag 23 mei tot vrijdag 27 mei Wat doen onze kleuters deze week? Instapklas + eerste kleuterklas: juf Nathalie Nog één weekje en dan is het schoolfeest. Afgelopen week zijn we reeds

Nadere informatie

Informatiebrochure van onze kleuterschool

Informatiebrochure van onze kleuterschool Vrije basisschool De Luchtballon Nieuwe Beggaardenstraat 50 2800 Mechelen 015/21 86 23 info@basisschooldeluchtballon.be www.basisschooldeluchtballon.be Informatiebrochure van onze kleuterschool Voor je

Nadere informatie

De knapzak voor de kleuterschool/1 ste graad

De knapzak voor de kleuterschool/1 ste graad Beste ouders, De knapzak voor de kleuterschool/1 ste graad Dit is het knapzakje van de tweede kleuterklas. Waar is uw kleuter knap in? Wat zijn zijn/haar talenten? Uw kind is volop bezig die te ontdekken,

Nadere informatie

SCHOOLKRANT DE DRIE BEERTJES

SCHOOLKRANT DE DRIE BEERTJES SCHOOLKRANT DE DRIE BEERTJES Wat viel er te beleven? Wat moeten we onthouden? Aan welke maandtip moeten we aandacht besteden? U komt het allemaal te weten. Juni Juli - Augustus Beste (groot)ouders Het

Nadere informatie

Fladderkrant OKTOBER 2015

Fladderkrant OKTOBER 2015 Fladderkrant OKTOBER 2015 Elk kind 100% We leggen de lat hoog. Vanaf dit jaar gaan we op onze school voor 100% puur talent, een uitdaging voor alle kinderen en leerkrachten om hun talenten te leren kennen,

Nadere informatie

1 Werkwoord. (wonen, werken, lopen,...) 8 Grammatica is niet moeilijk. wonen, werken, lopen,... noemen we werkwoorden.

1 Werkwoord. (wonen, werken, lopen,...) 8 Grammatica is niet moeilijk. wonen, werken, lopen,... noemen we werkwoorden. 1 Werkwoord (wonen, werken, lopen,...) wonen, werken, lopen,... noemen we werkwoorden. 8 Grammatica is niet moeilijk 1.1 woon, woont, wonen Ik woon nu in Nederland. Jij woont nu in Nederland. U woont nu

Nadere informatie

Herfst (26 oktober-13 november 2015)

Herfst (26 oktober-13 november 2015) Over dit thema werken wij: Herfst (26 oktober-13 november 2015) Deze Bijbelverhalen hopen we te horen: Àeek 44 week 45 week 46 De schenker en de bakker (Genesis 40) Farao heeft een droom (Genesis 41) Eerste

Nadere informatie

Uitstroom Stella en Lars zijn nu officieel doorgestroomd naar de peutergroep

Uitstroom Stella en Lars zijn nu officieel doorgestroomd naar de peutergroep Babygroep Nieuwe kinderen Jeanot: komt op maandag, dinsdag en woensdag. Robin: komt op vrijdag. Joris: komt op dinsdag en donderdag. Novan: komt op maandag en donderdag. Ella: komt op maandag en woensdag

Nadere informatie

Klasnieuws. De laatste weetjes uit de blauwe klas... 28-2 oktober 2015. Een nieuwe dag, een nieuwe koorddanser. Carol beet maandag de spits af.

Klasnieuws. De laatste weetjes uit de blauwe klas... 28-2 oktober 2015. Een nieuwe dag, een nieuwe koorddanser. Carol beet maandag de spits af. De laatste weetjes uit de blauwe klas... 28-2 oktober 2015 Klasnieuws Een nieuwe dag, een nieuwe koorddanser. Carol beet maandag de spits af. Apetrots op onze koorddanser stoel en enthousiast bij het uitvoeren

Nadere informatie

Voor het eerst naar school

Voor het eerst naar school Prentenboek Voor het eerst naar school Boek om samen met uw kleuter te lezen voordat hij/zij voor het eerst naar school gaat Veel leesplezier! Team BS A gene Wienberg R.K. Basisschool A gene Wienberg Hilleshagerweg

Nadere informatie

Klasoverleg 3 de graad, donderdag 18 september 2008, om 20 u.

Klasoverleg 3 de graad, donderdag 18 september 2008, om 20 u. Klasoverleg 3 de graad, donderdag 18 september 2008, om 20 u. Aanwezigen: Mama van Yne, mama van Kylian, mama van Elise, mama en papa van Arno, mama van Daan, mama van Marie, papa van Idris, mama van Indra,

Nadere informatie

En inderdaad wij als leerkrachten waren erg blij dat er zoveel belangstelling voor het werk van de leerlingen getoond werd.

En inderdaad wij als leerkrachten waren erg blij dat er zoveel belangstelling voor het werk van de leerlingen getoond werd. 1 Nieuwsbrief April 2015 In dit nummer: April 2015 Pagina 1 Schoolplein. Project Foomp. Pagina 2 Verkeer. Bezoek bibliotheek. Pagina 3 Paasstokken. Oudercommissie. De Grote Rekendag Pagina 4 Kunst project

Nadere informatie

Wat doen onze kleuters deze week? Instapklas + eerste kleuterklas: juf Nathalie

Wat doen onze kleuters deze week? Instapklas + eerste kleuterklas: juf Nathalie Nieuwsbrief van dinsdag 26 april tot 29 april Wat doen onze kleuters deze week? Instapklas + eerste kleuterklas: juf Nathalie Hallo, hier zijn we terug. Hopelijk hebben jullie een leuke vakantie gehad.

Nadere informatie

Mei 2012. op 15 mei 2012 om 19.30 uur. Infoavond in de Waaier voor de ouders van de oudste kleuters

Mei 2012. op 15 mei 2012 om 19.30 uur. Infoavond in de Waaier voor de ouders van de oudste kleuters Nieuwsbrief Nieuwsbrief de Waaier Gesubs. Vrije Lagere School Mgr. Cardijnstraat 39 2460 Kasterlee Tel / Fax : 014/85 00 69 E-mail : dewaaier@skynet.be Web-site : www.vbs-dewaaier.be Mei 2012 Activiteitenkalender

Nadere informatie

Van 14u tot 16u gratis workshops ( spelletjes ) door de leerkrachten en voor de kinderen

Van 14u tot 16u gratis workshops ( spelletjes ) door de leerkrachten en voor de kinderen mei nummer 13 Inhoudstafel: 1. Inhoudstafel 2. Nieuws uit De kring 3. Kinderen in beeld 4. Wist-je-weetjes 5. Ouderparticipatie 6. Niet te missen 7. Kinderpagina Nieuws uit de kring: Noteer het alvast

Nadere informatie

Gedrag: Tot 10 tellen. Oudervertelgesprekken. Update leerlinggegevens

Gedrag: Tot 10 tellen. Oudervertelgesprekken. Update leerlinggegevens Nieuwsbrief PCBS De Regenboog Nachtegaallaan 25 3181 SL Rozenburg Tel: 01818-212248 Perengaarde 1 3181 PV Rozenburg Tel: 0181-212485 www.pcbsderegenboog.vcodekring.nl info@pcbsderegenboog.vcodekring.nl

Nadere informatie

December. Tot dan, en pakt elkaar ondertussen allemaal ne keer goed vast! Veel liefs, de groepsleiding

December. Tot dan, en pakt elkaar ondertussen allemaal ne keer goed vast! Veel liefs, de groepsleiding December Normaal gezien beperkt dit voorwoord zich tot de nodige informatie, liefst melig geschreven en met af en toe een verwijzing naar de fratsen van de leiding. Normaal gezien doen wij als Vincies

Nadere informatie

Hallo kinderen en ouders van SKW Zijlwatering,

Hallo kinderen en ouders van SKW Zijlwatering, SKW Zijlwatering Nieuws SKW Zijlwatering Burmanlaan 71 2241 JE Wassenaar tel. 070-890 00 03 mira@kinderdagverblijvenwassenaar.nl Nummer 2 Nieuwsbrief SKW Zijlwatering - mei 2015 Hallo kinderen en ouders

Nadere informatie

Lijzijde 4 9733LA Groningen Tel. 050-3642685 info@juffiesspeelopvang.nl. Nieuwsbrief augustus 2015

Lijzijde 4 9733LA Groningen Tel. 050-3642685 info@juffiesspeelopvang.nl. Nieuwsbrief augustus 2015 1. SPEELopvang 2. Foto s 3. thema 4. Welkom en Afscheid 5. Sweet Tea 6. Stagiaires 7. BSN 8. Incidentele opvang 9. Maandag 10. Tijd voor Taal 11. Huishoudelijke mededelingen 12. Belangrijke data Lijzijde

Nadere informatie

VAKANTIEROOSTER SCHOOLJAAR

VAKANTIEROOSTER SCHOOLJAAR Algemeen: NIEUWSBRIEF 10 januari 2012 Nr.09 2012 Namens alle medewerkers van Veldhoven Midden de beste wensen voor 2012! VAKANTIEROOSTER SCHOOLJAAR 2012-2013 Vakantierooster 2012-2013 is bekend. Het rooster

Nadere informatie

Het info Uiltje. oktober 2015

Het info Uiltje. oktober 2015 Het info Uiltje oktober 2015 Voor u ligt alweer het tweede info uiltje van dit schooljaar. Dit info uiltje verschijnt iets eerder dan jullie van ons gewend zijn. Natuurlijk heeft dit alles te maken met

Nadere informatie

Week 4-8 november: thema herfst

Week 4-8 november: thema herfst Week 4-8 november: thema herfst We leerden deze week over de herfst. We deden een natuurwandeling in het domein van de school en verzamelden veel herfstmateriaal. Daarmee konden we onze experimenteerbak

Nadere informatie

Wij samen. méér dan gewoon! Kleuterschool

Wij samen. méér dan gewoon! Kleuterschool Wij samen méér dan gewoon! Kleuterschool In dit boekje staan enkele afspraken zodat Wij samen méér dan gewoon zijn! Als we in een groep prettig willen samenleven, is het nodig dat we enkele Ze staan in

Nadere informatie

Voor het eerst naar school

Voor het eerst naar school Voor het eerst naar school Welkom op De Wonderboom Uw kind gaat binnenkort voor het eerst naar school. We wensen jullie een fijne tijd toe op De Wonderboom. Dit boekje informeert over verschillende zaken

Nadere informatie

Jaarthema: Samen met Octaaf paraat voor een veilige straat

Jaarthema: Samen met Octaaf paraat voor een veilige straat Maandplanning november 2015 Jaarthema: Samen met Octaaf paraat voor een veilige straat Maandpunt: Ook mijn mening telt! Kunstproject Start with Art van maandag 9 tot en met vrijdag 20 november! Activiteitenkalender

Nadere informatie

KRIEBEL-SPROKKELKRANT XXLNIEUWS 9! ( 26 / 30 oktober 2015)

KRIEBEL-SPROKKELKRANT XXLNIEUWS 9! ( 26 / 30 oktober 2015) KRIEBEL-SPROKKELKRANT XXLNIEUWS 9! ( 26 / 30 oktober 2015) Onze Leon maakt onze meisjes in de klas alvast heel gelukkig. Met deze 2 schminkpoppen kunnen we de schminkhoek zeker uitbreiden! Dank je wel

Nadere informatie

Nieuws uit groep 6. De laatste weken hebben we ook veel stil gestaan bij het vak Geschiedenis. En dan met name over de Ridderzaal en de Grote Kerk

Nieuws uit groep 6. De laatste weken hebben we ook veel stil gestaan bij het vak Geschiedenis. En dan met name over de Ridderzaal en de Grote Kerk Nieuws uit groep 6 Vakantie! Eindelijk is de vakantie aangebroken. We hebben er al een poosje naar uit gekeken. En de laatste weken waren ook wel wat rommelig. Steeds meer boeken waren uit, steeds werd

Nadere informatie

Wat doen de kleuters deze week?

Wat doen de kleuters deze week? Maandag 7 september 2015 tot vrijdag 12 september 2015 De eerste nieuwsbrief Het wordt vast een superleuk en leerrijk schooljaar! Wat doen de kleuters deze week? Bij juf Nathalie in de instap- 1 e kleuterklas

Nadere informatie

Hallo!! Kijk-, kleur- en voorleesboekje voor de nieuwe kleuters. Hallo!! Kijk-, kleur- en voorleesboekje voor de nieuwe kleuters

Hallo!! Kijk-, kleur- en voorleesboekje voor de nieuwe kleuters. Hallo!! Kijk-, kleur- en voorleesboekje voor de nieuwe kleuters Hallo!! Kijk-, kleur- en voorleesboekje voor de nieuwe kleuters Hallo!! Kijk-, kleur- en voorleesboekje voor de nieuwe kleuters Hallo Je bent nu al bijna vier jaar en dan mag je bij ons in de klas komen.

Nadere informatie

Nieuwsbrief 17 september 2015

Nieuwsbrief 17 september 2015 Nieuwsbrief 17 september 2015 Belangrijke data: 23 september: Schoolvoetbal groep 7/8 jongens elftallen 23 september: Start kinderpostzegels 28 sept t/m 2 okt: Week van de Pauzehap, groep 5 t/m 8 28 en

Nadere informatie

Nieuwsbrief van de Reinbôge

Nieuwsbrief van de Reinbôge vrijdag 16 januari 2015 Uit de jaarkalender: Januari Schoolkrant winter 30 januari Uurcultuur groep 6,7,8 13 februari Rapporten mee 17 en 19 februari Oudergesprekken 19 februari Nieuwsbrief februari 23

Nadere informatie

Veerle van den Berg Terre Gijsbers Evi Thiessen Nina Lucassen. Angel Mulders Lisanne Schouten Isa Lucassen Aїsha Bihari

Veerle van den Berg Terre Gijsbers Evi Thiessen Nina Lucassen. Angel Mulders Lisanne Schouten Isa Lucassen Aїsha Bihari Basisschool de Komeet Broeksingel 88 6581 HB Malden Telefoon: 024 357 31 82 E-mail: directie@dekomeetmalden.nl Website: www.dekomeetmalden.nl Kinderboekenweek 2015 Winnaars van de griffels: Veerle van

Nadere informatie

Nieuwsbrief van 11 mei 2010

Nieuwsbrief van 11 mei 2010 p. 1 Nieuwsbrief nr. 1 Nieuwsbrief van 11 mei 2010 1. Berichten aan alle ouders J. Vandenbemptlaan 14 tel. 016/22.26.73 3001 Heverlee www.deklarebron.be p. 2 Nieuwsbrief nr. 1 TUIN Dag allemaal, Op de

Nadere informatie

LESBRIEF. Grote Anna leert lezen en rekenen. Digibordles lezen : Digibordles rekenen : Wij maken kinderdromen waar www.clavisbooks.

LESBRIEF. Grote Anna leert lezen en rekenen. Digibordles lezen : Digibordles rekenen : Wij maken kinderdromen waar www.clavisbooks. Samenvatting: Grote Anna heeft een bijzondere dag vandaag! Ze gaat voor het eerst naar de grote school. Anna heeft er veel zin in. Ze heeft zelfs een nieuwe boekentas en schrijfspulletjes gekregen! Het

Nadere informatie

Het klasnieuws: week 19 en 20

Het klasnieuws: week 19 en 20 Het klasnieuws: week 19 en 20 Ditjes en datjes Donderdag 12 februari: atelier Vrijdag 13 februari: dikke truiendag Woensdag 25 februari: kleuterglibberen in Finlandia. Zaterdag 28 februari: kinderfuif

Nadere informatie

Nog geplande activiteiten om zeker te noteren

Nog geplande activiteiten om zeker te noteren NIEUWSBRIEF AAN DE OUDERS 2011-2012 http://www.leefschooldezonnewijzer.be/ M A I L T O : B S. K I E L D R E C H T @ R A G O. B E Nog geplande activiteiten om zeker te noteren 01/06: forum 9/06: schoolfeest

Nadere informatie

Jaargang 21, Maand: juli INFO

Jaargang 21, Maand: juli INFO Jaargang 21, Maand: juli Basisschool De Schare INFO De laatste maandinfo van schooljaar 2014-2015. De maand juli staat voor de deur en ook de start van de zomervakantie. Omdat de laatste schooldag op 17

Nadere informatie

De komende periode. Dinsdag 1 september: Vergadering Ouderraad Om 20.00 uur komt de Ouderraad voor de eerste keer dit schooljaar in vergadering

De komende periode. Dinsdag 1 september: Vergadering Ouderraad Om 20.00 uur komt de Ouderraad voor de eerste keer dit schooljaar in vergadering Marsstraat 2, 1716 WH Opmeer Postbus 53, 1715 ZH Spanbroek Nummer 3, 28 augustus 2015 Tel: 0226 352552 directie.ruimteschip@skowestfriesland.nl www.bsruimteschip.nl R.K. Basisschool t Ruimteschip Dit jaar

Nadere informatie