t steltje U merkt het, we zitten weer helemaal in het freinetritme! Dus aan allen: een boeiend, creatief en leerrijk schooljaar toegewenst

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "t steltje U merkt het, we zitten weer helemaal in het freinetritme! Dus aan allen: een boeiend, creatief en leerrijk schooljaar toegewenst"

Transcriptie

1 t steltje freinetschool dilsen-stokkem jaargang 4 nummer 1 september 2011 Twee maanden vakantie, de eerste weken deed het deugd, maar na een tijdje begon het bij het team toch weer te kriebelen en voelden we die vlinders van Freinet weer in onze buik! Met tonnen energie en met heel veel zin begonnen we aan het nieuwe schooljaar. Om dit feestelijk en gezellig in te zetten trakteerde Nele het team op een vergadering op verplaatsing. Het werd een leuke, gezellige, lekkere, en zonnige namiddag waar we klonken op het schooljaar in.. een fluisterbootje! Het ene leuke idee na het andere kwam naar boven en na dagen voorbereiding was het dan eindelijk zover, de terugkomdag en de eerste schooldag! Nu konden we echt beginnen! En dat we er ingevlogen zijn, dat zal u al zeker gemerkt hebben. In de klassen hadden de leerkrachten geen tijd om langzaam in te lopen, neen, neen het ene onderzoek na het andere kwam aan bod, de praatrondes, de klassenraden, het was duidelijk dat de kinderen vooruit wilden! En ook de ouders zaten snel weer in het ritme. Zowel de klasvergaderingen als de oudervergadering werden druk bijgewoond en deze keer zaten de ouders niet stil, ook zij werden aan het werk gezet. Allen een dikke dankjewel voor jullie aanwezigheid en jullie positieve inbreng! Het Steltje zal u vanaf dit schooljaar maandelijks op de website terugvinden. Ook nu staat het weer boordevol verhalen en ik ben er zeker van dat de komende maanden weer ontzettend boeiend, verrassend en interessant zullen zijn. U merkt het, we zitten weer helemaal in het freinetritme! Dus aan allen: een boeiend, creatief en leerrijk schooljaar toegewenst en ondertussen veel leesplezier! Nele Kums Coördinator Freinetschool op stelten

2 de klas van KAREN Hallo allemaal, wij stellen ons graag even voor! Wij zijn de jongste kapoenen en zitten bij Karen in de klas. We zijn nu nog met 12 maar er komen nog meer vriendjes bij. We hebben ook 2 super klasmama s en dat zijn dit jaar Evy, de mama van Elise en Helena en Katrien, de mama van Ella en Robbe. Dus zit je met een vraag aarzel dan niet, zij staan altijd klaar!

3 de klas van KAREN Meters en peters Vanaf dit jaar hebben onze kids elk hun meter of peter uit de 3de graad. De meters en peters zorgen voor onze kleine kapoenen, helpen bij verdriet, spelen met hun op de speelplaats, leren hun nieuwe dingen te ontdekken, spelen samen leuke spelletjes in de klas, turnen wel eens samen Kortom ze zijn er voor elkaar! De meters en peters maken het leven op school soms wat gemakkelijker voor de allerkleinsten, ze hebben iemand waar ze altijd bij terecht kunnen, een veilige haven :-) We hebben al een aantal leuke dingen samen gedaan. Zo zijn onze meters en peters ons al eens komen voorlezen, hebben ze leuke spelletjes met ons gespeeld, een super leuke klaskrant gemaakt en nog leuker was het samen kliederen en klodderen tijdens het druktechniekenatelier vorige week vrijdag! Er staat nog heel wat op onze planning, zo gaan we binnenkort samen turnen. Bij deze wil ik een dikke dikke pluim geven aan die 3de graders die hun meter en peterschap zo goed opnemen, het is echt prachtig om te zien hoe ze met de kleine kids omgaan!

4 de klas van KAREN Treinuitstap Het is jullie waarschijnlijk al wel opgevallen we zijn op onze eerste uitstap geweest. Naar aanleiding van een leuk onderzoekje over de trein zijn we naar As getrokken om daar zelf eens met de trein te rijden en te kijken hoe het er allemaal uitziet. We kwamen aan bij het station en mochten al meteen naar de minitrein gaan, die stond op ons te wachten. De machinist riep instappen en we namen plaats op de kleine bankjes. Tuut tuut en weg waren we, voor een mooie rit door het bos. Af en toe moest de machinist eens toeteren voor de fietsers in het bos, die dan even moesten wachten. Het was wel altijd verschieten hoor, die toeter van de trein :-) Daarna kwamen we weer aan bij het station. Toen mochten we nog even achter het stuur van de trein kruipen voor een fotoshoot. Daarna gingen we kijken naar de grote treinen die aan het rusten waren in de garage. Het viel ons op dat deze trein wel echt heel groot was t.o.v het minitreintje. En als laatste mochten we nog naar de slaaptrein om te kijken hoe je daar echt kunt slapen en eten in de trein. Het was een super dag! Zoveel verwondering bij de kids en zoooo genieten voor Karen :-) Wat een mooie job heb ik toch!

5 de klas van KAREN Klaskrant Onze eerste klaskrant is een feit! We hebben er hard aan gewerkt. Knippen, plakken, schrijven, tekenen Zeker de moeite om eens te lezen! We hebben dit jaar al 4 druktechnieken ontdekt. Namelijk de vouwdruk, monodruk, kleidruk en houtdruk. Er volgen er nog veel en veel meer, dus kunnen we nog veel kliederen en klodderen :-) Druktechnieken Hoera voor onze Elise, ze mocht 3 kaarsjes uitblazen! We kregen lekkere pudding en een drankje en daarna konden we nog een leuke glittertattoo laten zetten en kregen we een mooie ballon! Dankjewel voor het leuke feest! Ook onze Lena is 3 jaar geworden, zij had lekkere bloemencake mee om op te smullen. Hieperdepiep Hoeraaaaa

6 de klas van KAREN Spinnensoep We hebben onze eerste kookactiviteit achter de rug. We maakten heerlijke spinnensoep! Eerst moesten we een winkellijstje maken, dan naar de winkel gaan en alles kopen, dan balletjes maken, groenten snijden en alles laten koken Daarna was het smultijd! Al die spinnen in onze soep heerlijk! Hulp in de klas Loredana, 5de jaars stagiair kinderverzorging zal ons elke dinsdag en woensdag om de 2 weken komen helpen in onze klas. Naar de speeltuin Om te genieten van de laatste zonnestralen zijn we samen met de kids van Stella naar de speeltuin getrokken. We konden er fijn klimmen en klauteren.

7 de klas van stella Hallo allemaal, wij zijn de 20 oudste kleuters en Stella. Er zitten in ons klasje 8 oudsten, de paarse kleuters en 12 jongsten, de groene kleuters. We zijn van plan om er samen een liefdevol, leerrijk, onderzoekend en superplezant schooljaar van te maken! Een korte voorstelling! En dit zijn onze 2 klasmama s voor dit schooljaar: Nancy, de mama van Nena en Mika & Joke, de mama van Jelle!

8 de klas van stella Onze rondes Uitspraak van de maand: Jules: Bij mijn buren is een geitenboerderij, daar hebben ze melkgeiten! Stella: Iemand een idee wat melkgeiten zijn? Jelle: Ja, geiten die hun melktanden nog hebben! We beginnen elke ochtend met een ronde, op maandag, dinsdag en vrijdag een praatronde, op donderdag een actuaronde en op dinsdag een klassenraad. We leerden al heel wat uit deze rondes na 1 maand: Het verschil tussen zilver en goud! Viooltjes zijn bloemen, violen muziekinstrumenten notenkraker nodig Ook op de zee is er politie laten open staan Er zijn eurocentjes en euro briefjes Spinnen hebben 8 poten wassen want het stinkt Skateboarden hebben wielen, snowboarden niet Een kraai is een zwarte vogel, een duif een grijze Kastanjes die je mag eten hebben een staartje, de kastanjes zonder staartje zijn giftig Om hazelnoten open te doen heb je een Als iemand stop zegt moet je stoppen Eerst ben je baby, dan peuter, dan kleuter Water is heel duur en je mag kranen niet zomaar Schapenwol kan je spinnen, je moet het wel Een klein brandje moet je blussen door een handdoek nat te maken en hem op het vuurtje te gooien Er zijn zwarte en witte schapen We hebben allemaal 2 liezen witte stippen, ze zijn erg giftig Jongenspoesjes zijn katers, meisjes kattinnen Vliegenzwammen zijn rode paddenstoelen met Een lammetje is een babyschaapje Knuffels maken ze in de knuffelfabriek, als ze klaar zijn worden ze verpakt en met een vrachtwagen naar de speelgoedwinkels gebracht Een rode poes kan vrouwelijk of mannelijk zijn Een driekleurige poes is altijd een meisjespoes.

9 de klas van stella 1 september is voor alle kinderen een heel speciale dag, maar voor onze lieve Floor is hij toch nog een ietsiepietsie specialer!!! Zij werd namelijk op 1 september geboren en vierde dit jaar precies op deze dag al haar 4de verjaardag!!! Deze vierden we met muziek, dans en overheerlijke ijsjes!!! Nog een hele dikke proficiat grote meid! gelukkige 4de verjaardag Floor!!! Enkele conversaties uit ons praatrondeboek! Floor: De hond van de buren heet hond Stella en die was heel de nacht buiten. Hij blafte en wilde ons wakker maken. Mama werd er wakker van en kwam bij mij slapen, ik sliep op haar hoofd. Jules: Was Daan er ook bij? Floor: Nee, die sliep bij een olifant in bed. Jelle: Dat kan niet, een olifant is geen huisdier! Floor: Maar dat is een knuffelolifant, die kan snurken. Quinten: Dat kan niet, Knuffels kunnen niet snurken. Floor: Die van mij wel. Noa: Misschien zitten er wel batterijen in! Quinten: Toen ik nog thuis was heb ik alle centjes van mijn spaarpot geteld, ik was 100 al voorbij! Ik weet niet wat ik met al die centjes ga doen. Jelle: Je moet die verkopen! Quinten: Nee jong, centen moet je niet verkopen, dat is niet slim van jou! Jij bent raar opgevoed! Kyara: Ik ben naar plopsacoo geweest, ik kreeg daar iets voor aan een sleutel Nena: Wanneer ben je geweest? Kyara: Straks Nena: Dat kan niet, straks moet nog komen, bedoel je gisteren??? Kyara: Ja, en ik heb daar snoep gegeten! Mooi voorbeeldje van hoe de groene kleuters van de paarse leren!

10 de klas van stella Project schaapjes Naast onderzoekjes over de meest uiteenlopende thema s hebben we er ook al een eerste projectje opzitten. Twee weken lang zijn we ons gaan verdiepen in de wereld van de schaapjes en hun wol. Wat we tijdens deze leuke weken allemaal hebben gedaan kunnen jullie lezen in onze schapenkrant die er binnenkort aankomt. Hier alvast enkele leuke kiekjes:

11 de klas van stella

12 de klas van stella Elkaar en vooral Stella helpen Tijdens één van de afgelopen klassenraden gaf Stella aan dat ze het wel heel veel werk vond om al die jasjes, schoenen en fluovestjes aan en dicht te doen. Goed van hart als we zijn stelden we voor om haar te gaan helpen. Zo gezegd, zo gedaan, we zetten nu elke dag ons beste beentje voor om elkaar en dus vooral ook Stella te helpen. Het enige wat zij nog moet doen is veters binden! Contracttijd!!!! We zijn er volop ingevlogen, niet alleen onze onderzoekjes en rondes lopen als een trein, nee, ook het contractwerk verloopt goed. De paarse kleuters krijgen gemiddeld 5 werkjes per week die ze vol enthousiasme tot een goed einde proberen te brengen. De taakjes kunnen heel uiteenlopend zijn: een schilderwerk, een bouwwerk, een puzzel, een vrije tekst, een werkblaadje, De groene kleuters mogen nu nog vrij kiezen of ze ook een contractje willen of niet. Voor hun worden de contracten pas verplicht vanaf november.

13 de klas van NATHALIE De afgelopen weken zijn we heel erg druk bezig geweest. Eerst moesten we wennen aan onze nieuwe klas, nieuwe juf en natuurlijk ook nieuwe kinderen. Maar na de eerste twee dagen waren we al goed op dreef. De kinderen van het tweede zijn volop bezig met rekenen, taal, spelling en schrijven terwijl ons eerste leerjaar al verschillende woorden kan lezen EN schrijven! Ook het eerste leerjaar is volop bezig met rekenen.

14 de klas van NATHALIE Nu is er in de afgelopen weken nog iets gek gebeurd in onze klas. Plots lag er post! Een brief van 2 piraten, Pier en Aat. Gebracht door hun papegaai Robbie. Ondertussen krijgen we zelfs post via mail! Ze zijn gestrand op een onbewoond eiland, maar gelukkig hadden ze hun laptop bij. Geregeld sturen ze ons opdrachten die we dan moeten uitvoeren. Ze letten er wel mee op dat iedereen goed meedoet in de klas. Ze willen er heel zeker van zijn dat we hun kunnen helpen om hun schat te vinden. Wij doen natuurlijk heel hard ons best. Zo hebben we boten getekend die zij kunnen maken op het eiland. Deze heeft Robbie de papegaai voor ons teruggebracht. Ook hebben we onderzocht welk eten ze kunnen vinden op het eiland. Dit zijn we dan gaan kopen in de winkel en hiervan hebben we foto s naar hun teruggestuurd. Nu weten Pier en Aat wat veilig is om op te eten. Deze week willen we nog een goede vishengel en visnet maken. Dat kunnen ze vast en zeker goed gebruiken.

15 de klas van NATHALIE Wat hebben we de afgelopen weken nog gedaan: Een leuke turnles buiten waarbij we als afsluiter de leuke carwash weer hebben gedaan. Vraag maar eens aan jullie kapoenen hoe dit gaat. Ook kijken we soms wel eens naar schooltv op het digibord als hier een thema in voorkomt dat de kinderen interesseert. Zo wilde Daan heel graag weten hoe een rups nu eigenlijk een vlinder wordt. Dat wisten ze bij huisje boompje beestje heel goed uit te leggen. Kijk maar eens hoe aandachtig ze allemaal zitten te kijken. Ik mag natuurlijk ook niet vergeten te vermelden dat wij een super rustig klasdiertje hebben. Onze vis Blub genaamd. Hij kreeg een nieuw, prachtig aquarium. Als je heel goed naar hem kijkt zie je hem zijn naam zeggen

16 de klas van ANN De vijfde week van het schooljaar is alweer bijna om. Wat is dat snel gegaan. De kinderen van de 2de graad zijn er dan ook ingevlogen. Rekenen, spelling, taal, schrijven, ze zijn allemaal heel enthousiast om nieuwe dingen bij te leren. We zitten met 13 superleuke kinderen in de klas. Een gezellige bende! We hebben 2 super-mega-vet-coole klasmama s. Namelijk Nadine, de mama van Kilian en Angelique, de mama van David. Graag zouden wij ook ons klasdier aan u voorstellen. KNABBEL!

17 de klas van ANN Vrijdag 16 september hadden we jongen-meisje ronde. De jongens hadden allemaal beyblades meegenomen en gezelschapsspelletjes. En de meisjes hadden hun spulletjes van petshop, kwartet, boekjes en spelletjes meegenomen. Er werd over verteld en voor één keer mocht er dan ook gespeeld worden tijdens de ronde.

18 de klas van ANN Deze week zijn we begonnen met het project stoffen. Kenzo wou hier graag meer over weten. Eerst hebben we samen gebrainstormd. Alles wat we dachten bij het woord stoffen mochten we zeggen en deze woorden werden opgeschreven op het digibord. Daarna werden er 4 grote groepen van gemaakt. U Wat wordt van stof gemaakt? Kleding. Soorten stoffen. Welke dierenhuiden worden gebruikt? Iedereen gaat deze vragen in groepjes onderzoeken. We houden jullie op de hoogte van het verdere verloop. Naar aanleiding van ons project gaat iedereen een naaiwerkje maken. Iris heeft gekozen voor een mooie roos. We hebben dit prentje gevonden op het internet. Daarna hebben we met carbonpapier de roos op het stof getekend. Iris is al begonnen met de buitenkant te naaien. Knap gedaan Iris!

19 de klas van ANN De vrije teksten zijn ook een feit. We mochten van Anouk haar vrije tekst in het Steltje plaatsen. Vrije tekst

20 de klas van GOELE Schooljaar , een spannende start voor de derdegraders. We zijn de eerste van deze school die ons effectief derdegraders mogen noemen. Een hele eer toch! Vanaf midden vorig schooljaar begon het bij de meeste kids al wat te kriebelen binnenin. Ze wisten namelijk maar al te goed welk spannende dingen allemaal op hun af zouden komen.

21 de klas van GOELE Frans, iets totaal nieuw wat ons tegemoet zou komen. Maar om de spanning te breken, kwam Goele reeds vorig jaar met het plan om ons al een Frans liedje te leren. De titel hiervan is: Bonjour Flonflon. Het liedje gaat over een schaapje genaamd Flonflon en via Flonflon leerden we elkaar al groeten in het Frans! Speciaal voor dit liedje toverde Goele ons sierschaap van de klas om tot een echte Flonflon. Hier volgt de tekst: Bonjour Flonflon, bonjour Flonflon Bonjour petit mouton Bonjour Flonflon, bonjour Flonflon, s il vous plaît une belle chanson Un bisou, un bisou, pour la belle chanson... Un bisou, un bisou, pour la poupée Flonflon. Het is dan ook geweldig om te horen dat wanneer de eerste echte lesjes Frans starten, de kinderen nog steeds deze tekst par coeur kennen! frans Het was nog even wachten op onze werkboeken voor Frans, maar 1 september al gingen we aan de slag om onze eerste woordjes Frans te leren. We maakten kennis met Camille, Salomé en Louis. Deze 3 kinderen maken deel uit van een reeks leerlingen waarmee we kennis zullen maken. Deze leerlingen zullen ons begeleiden in ons proces om ons de Franse taal eigen te maken. De eerste woordjes, de eerste Franse uitdrukkingen EN de eerste toets Frans was weliswaar een gevolg van een start in het vijfde leerjaar. Voor sommigen bleek dit laatste zenuwslopend, maar ze hebben het er allemaal schitterend vanaf gebracht! En we zijn mama en/of papa dan ook dankbaar om ons thuis te helpen en hierrond iedere avond te oefenen. Want dit blijkt toch wel een noodzaak!

22 de klas van GOELE contractwerk Uiteraard zijn ook de overige leergebieden niet weg te denken uit ons contractwerk. We merken dan ook een groot verschil in hoeveelheid ten opzichte van de tweede graad. Maar ja, we zijn dan ook nu de hoogste graad van de school! We kunnen dat wel hebben! Ieder op zijn tijd vindt hierin zeker zijn weg. Geef toe, we hebben allemaal de moeilijke overgang naar een derde graad doorstaan en deze schitterende klas van nu gaan dit eens zo goed doen!

23 de klas van GOELE onderzoek Dymphna en Bo wanen zich lieveheersbeestjes en kruipen de struiken in om het leven van dit insect in kaart te brengen. Onze onderzoekjes lopen gesmeerd. Als echte bureaucraten werken we op maandag-, dinsdag- en vrijdagnamiddag hieraan. We maakten daarbij kennis met een aantal technische snufjes om onze onderzoekjes nog leuker voor te stellen. Zoals een filmpje downloaden om dit te kunnen tonen. In kaart brengen, dat is iets wat Amy ons gaat leren. Zij zat niet met haar neus in de boeken, maar in de atlassen. Helemaal alleen verslond ze iedere atlas en ging ze op zoek naar de kenmerken van een kaart. In haar verdere uitwerking wil ze ons laten zien waar je moet op letten wanneer je een streek,gebied,land, continent wil in kaart brengen. Nele richtte zich tot het menselijk lichaam. Zij bestudeerde namelijk het menselijk haar. Ben benieuwd welke leuke weetjes zij hierover zal ontdekken!!! Loyd reist terug in de tijd waarin pijl en boog de wapens waren. De Robin Hood van onze klas richt zich op onze technische vaardigheden. Hij is van plan om ons met simpelweg een elastiek en tandenstokers een eigen pijl en boog te laten maken. Yarne en Lars zorgen ervoor dat honger een feit is in onze klas. Met hun onderzoek over de bakker, willen zij ons laten watertanden rond alles wat te maken heeft met brood. Sonny en Jannick benoemen ons de voordelen van internet en websites. Maar daarnaast fixeren ze ons ook op de gevaren van het internet. Boodschap van algemeen belang: Zeer belangrijke raad van nonkel Sonny en nonkel Jannick: Typ NOOIT drie dollartekens wanneer je surft op internet. Dit kan ernstige gevolgen met zich meebrengen!!! Doordat Goele er tussenuit glipte, hebben we onze onderzoekjes even aan de kant gezet. Nele heeft iets heel anders, maar ontzettend interessant voor ons in petto. We gaan een klaskrant maken. Als Goele terug is, leren wij haar hoe dit in zijn werk gaat. Want we krijgen nu de kans om van een zeer ervaren Freinetleerkracht de kneepjes van het vak te leren! Een dikke dank je wel, Nele! Het hoe en wat hierrond laat ik u graag weten in een volgend Steltje en/of websiteverslag.

24 de klas van GOELE Uit het voorgaande leesmateriaal zullen jullie waarschijnlijk al merken dat we in de derde graad te maken hebben met zeer bekwame onderzoekers. Voor velen blijkt vooral hun honger naar een verkenning in de wetenschap groot. >>> uitstap

25 de klas van GOELE Daarom trokken we op een vrijdagnamiddag naar Neeroeteren. Hier stond op een parking een echte wetenschapstruck. Xperilab, een project om leerlingen van de lagere school warm te maken voor de wetenschap. Maar dit bleek zelfs niet meer nodig... >>>

26 de klas van GOELE De critici onder ons stelden zich namelijk meteen de volgende vraag: Moeten wij in zo n kleine truck al die proefjes gaan doen? Maar die relatief kleine truck was volledig ter beschikking voor ons klein groepje. We maakten kennis met fysica, chemie en biologie aan de hand van experimenten. We mochten letterlijk in de labojassen kruipen van bekende wetenschappers. Een experiment rond zonne-energie, de watervlo en hydrodynamica zijn een aantal ervaringen die we nooit meer zullen vergeten. Meer zelfs, deze vrijdagnamiddag was een namiddag die ons altijd zal bijblijven! Dit vraagt natuurlijk naar meer... Dus ik zou zeggen... TO BE CONTINUED!!!

27 de klas van GOELE Hechte groep Een groot gezinnetje, daarmee kun je ons nu wel vergelijken. We kennen elkaar al jaren en weten heel goed van elkaar welke onze talenten zijn. Maar zoals het in iedere familie al eens voorkomt, is er al wel eens een discussie. Keer op keer bewijzen we dan dat we ferme mannen en madammen zijn. Zoals het een echte groep beaamt, weten we dan ook maar al te goed wat onze mindere kwaliteiten zijn. Samen zoeken we een oplossing en op die manier voelt iedereen dat onze band iedere dag sterker wordt. Laat maar komen die puberteit! We can do it!!! CLB Tja, die puberteit is voor de meesten stilletjes aan in het vooruitzicht. Bepaalde gesprekken komen dan ook dagelijks aan bod. Zeker wanneer we wisten dat een bezoek aan het CLB naderde... De derdegraders zaten met verschillende vragen die een antwoord vroegen. Want die controle door een dokter die we niet kennen (en wat voor n controle dan ook nog), zorgde voor een aantal dames en heren toch wel voor wat spanningen. Niet te vergeten die vreselijke spuit! Gelukkig is dit onderzoek nu reeds achter de rug. Alweer een last minder... En... We hebben het ALLEMAAL overleefd! We willen wel heel graag Joke bedanken, die ons ter plekke bijstond met raad en daad!!! Wat kunnen jullie hier zoal van ons verwachten in de toekomst? Verslagen die we zelf schrijven om in het Steltje uit te brengen. Weetjes vanuit onze klaservaringen Interviews En nog veel meer...

28 van den bureau WKlusdag 15/10 Zaterdag 15 oktober houden we nog een klusdag. We werken van 9.00u tot 16.00u. We rekenen op veel volk zodat we de werken vanuit de kinderraad en klassen kunnen uitvoeren en zodat de speelplaats klaar is voor de winter! Meer concretere info volgt nog. Noteer de datum alvast in uw agenda. Steun Afrika We zaten dan wel nog een beetje in de vakantiestemming, toch konden we de hongersnood in Afrika niet naast ons neerleggen. De eerste schooldag werd er in alle klassen dan ook even stilgestaan bij de ellende in Afrika en zamelden we geld in om de actie 1212 te steunen. Onze school kon een bedrag van 254,58 euro overschrijven! Dankjewel daarvoor! Herfstwandeling Kriebelteam De mama s van het kriebelteam kwamen alle hoofdjes controleren en nergens werden neten of luizen gevonden. Het kriebelteam is vorig jaar, in samenwerking met het CLB, opgestart en de bedoeling is dat zij na elke vakantie alle hoofdjes nakijken. Indien er neten of luizen gevonden zijn worden de ouders van de klas verwittigd en worden de kinderen indien nodig opgevolgd. Door een vlugge signalering en eventuele behandeling kunnen deze ongewenste bezoekers dan tijdig verwijderd worden! Een dikke dankjewel alvast aan het hele kriebelteam. Vorig jaar bleek al dat dit schitterend werkt! Stagaires Dit jaar zijn er weer enkel stagaires en helpers op school. Zo komt Pieter-Paul elke dinsdag- en vrijdagvoormiddag helpen (mediatheek, fruit schillen, borstelen, ) en op dinsdag komt Daan (stagair kantoor) Nele helpen aan het secretariaat. Juf Karen heeft op elke dinsdag en woensdag (om de twee weken) hulp van een stagaire kinderverzorging. Het eerste trimester is dit Loredana. Bij de kleuterjuffen zullen er dit jaar af en toe ook twee stagaires kleuterleerkracht in de klas begeleiden. In mei lopen ze dan een hele week stage. Liesbet zal bij juf Karen ondersteunen en Linda bij juf Stella. Weet je niet meer wie wie is? Hun foto s vind je op onze website! Onze eerste, gezamenlijke activiteit zit er op: de herfstwandeling. Alle aanwezigen waren het er over eens: het was een schitterende editie! Mooi weer, leuke tocht, toffe speeltuin, leuke picknickplek, Kortom, voor herhaling vatbaar! Dankjewel dus aan de werkgroep!

29 van den bureau Geboortejaar Ze zijn nog zo klein maar toch zijn we al begonnen met het inschrijven van kinderen van het geboortejaar Er kwamen al inschrijvingen binnen. Bij het schrijven van deze tekst waren er nog 4 plaatsen vrij. Ken je geïnteresseerden? Laat ze zeker snel contact opnemen met onze school! Ook voor de geboortejaren 2006 en 2009 zijn er nog enkele plaatsen vrij. Snel zijn is de boodschap! Zwemmen Schoolfuif 22 oktober Dit jaar is hij er dan op algemeen verzoek de eerste ouderfuif! Deze zal doorgaan op zaterdag 22 oktober. Vrienden en sympathisanten zijn natuurlijk ook welkom. Je kan enkel binnen met een steunkaart. Deze ontvangt u deze week in de boekentas van uw (oudste) kind. Elk gezin krijgt 4 steunkaarten. Heb je er over, geef ze dan gewoon terug mee, heb je er te kort mail of bel even naar Nele N NN De kinderen van het lager gingen al twee keer zwemmen in Maaseik. De kleuters wachten nog steeds op een definitief moment om te gaan zwemmen. Zodra dit bekend is wordt er door de klasouders een jaarkalender opgesteld en aan alle ouders bezorgd. woensdag 12 oktober Pedagogische studiedag Woensdag 12 oktober is er onze eerste pedagogische studiedag. Het team denk er, onder begeleiding van de pedagogische begeleidingsdienst van de methodescholen, na over de zorgvisie en het zorgbeleid. De kinderen hebben dan een dagje vrijaf! Forum Vrijdag 7 oktober is het dan zover, ons eerste forum! Alle klassen tonen dan aan elkaar waar ze op dat moment mee bezig zijn. (Groot)ouders mogen dan ook komen kijken! Let wel, vanaf dit jaar starten we al om 15.00u!

30 van den bureau Leesatelier Vorige week zijn we gestart met de leesateliers. Deze werden in een nieuw kleedje gestoken en de nieuwe werking en de nieuwe boekjes werden al meteen goedbevonden! Aan alle leesmama s (leespapa s zien we tot hiertoe niet!?) die met ons mee lezen: een dikke dankjewel! Niet alleen als zeer nuttig ervaren, maar ook als zeer leuk en knus!

31 roktober dinsdag 4 van den bureau Agenda sport kleuter woendag 5 leesatelier: 9.00u- 9.30u dag van de leraar donderdag 6 zorgteam: u vrijdag 7 zwemmen lager forum: 15.00u dinsdag 11 sport lager BrAntLi: 19.45u u: freinetschool Balen: klaswerking woensdag 12 pedagogische studiedag donderdag 13 zorgteam: u zaterdag 15 klusdag: 9.00u u dinsdag 18 kinderraad: 9.30u sport kleuter donderdag 20 zorgteam: u vrijdag 21 zaterdag 22 dinsdag 25 zwemmen lager schoolfuif sport lager woensdag 26 leesatelier: 9.00u- 9.30u voorlezen kleuters: 11.45u donderdag 27 BrAntLiCo: Diest: hoe werken met portfolio? Nele zorgteam: 13.00u u vrijdag 28 schoolafsluiter 31/10-6/11 herfstvakantie

32 kinderraad van 27 den september bureau Aanwezig: Ella en Kobe (K1), Helena en Sam (K2), Umeti en Roan (1 ), Tim en Kathelijne (2 ), Amy en Nele (3 ), Nele Nele heet iedereen van de kinderraad van harte welkom en legt de werking ervan uit. Agendapunten Jongste kleuters Idee: Kan de werkman terug lijnen schilderen op het fietspad zodat we de weg terug beter zien? Nele vindt dit een goed idee. Ze zal de verf aankopen en het vragen aan Giel. Niet leuk: We vinden het niet leuk dat we bij wisseltijd uit de zandbak moeten. Nele begrijpt dit en legt uit dat dit is omdat het fietsen anders te druk zou zijn. Ze geeft aan de toezichters door dat, indien de zandbak niet te druk is, de kleuters verder mogen spelen in de zandbak. Als het te druk wordt gaan de kleuters er bij het tweede deel wel uit. Dikke duim: We vinden het leuk dat het gras snel begint te groeien! Oudste kleuters Niet leuk: We vinden het niet leuk dat er vaak water op de grond ligt aan de lavabo s. Dit is omdat kinderen hun drinkbekers komen vullen. Sommige kinderen spelen ook met water, dit is een knoeiboel en verspilling van water. Nele stelt voor dat de bekers enkel nog aan de grote lavabo gevuld mogen worden. We hangen er een tekening boven. Misschien ook een stappenplan maken hoe we de bekers vullen (en niet spelen met water!). Sam en Helena gaan dit maken en nadien voorstellen in de klassen. De kinderen van het lager vullen ook enkel aan deze kraan hun drinkbekers. Niet leuk: Sommige kinderen van de eerste graad gooien met zand, dit is niet leuk. Dit mag absoluut NIET! Kinderen die toch met zand gooien gaan uit de zandbak! Er wordt ook geen zandbakmateriaal ingegraven voor de volgende speeltijd! Bij het trommelsignaal gaat AL het zandbakmateriaal in de kist!

33 kinderraad van 27 den september bureau Ik heb een vraag: Wanneer mogen we op het veld achteraan? Zodra het gras lang genoeg is en de omheining er staat mogen we op het grasveld achteraan spelen. Misschien een leuk idee om de kinderraad het grasveld officiëel te laten openen? Een leuke naam verzinnen voor de weide achteraan? Elke klas doet enkele voorstellen voor een leuke naam, deze wordt dan bij de opening bekendgemaakt! g Eerste graad Vraag: Wanneer mogen we op het grasveld? Ook daar is het wachten totdat het gras gegroeid is! Niet leuk: We vinden het niet leuk dat de grotere kinderen zo hard rennen op de speelplaats. Nog eens duidelijk aan de tweede en derde graad vragen om rustiger te rennen en te fietsen. We proberen rekening te houden met iedereen. Tweede graad Vraag: Wordt het labyrint aan de voorkant weer dichtgemaakt? Zodra de nieuwe klaslokalen staan kunnen we bekijken of dit kan. Vraag: Krijgen we twee grote goals en een lederen bal? Neen, dit kan niet wegens plaatsgebrek. Het zou op zo n klein terrein ook niet meer spannend zijn met twee grote goals. Lederen bal mag ook niet omwille van de veiligheid. Vraag: Kan er een hoog net gespannen worden zodat de ballen niet meer op het dak gaan? Jammergenoeg is dit ook niet echt haalbaar. Enkele kinderen van de kinderraad geven aan dat dit ook weinig zin zou hebben, ze vermoeden dat enkele voetballers er dan een sport van zouden maken om de ballen over het net te krijgen. Vraag: Enkele jongens van de tweede en de derde graad rijden veel te wild op het fietspad en gooien de fietsen/steps ook tegen de grond en gebruiken ze verkeerd. Nele vindt dit jammer, niet alleen omdat het storend is, maar ook omdat het

34 kinderraad van 27 den september bureau materiaal dan snel stuk zal zijn. Iedereen houdt zich aan de afspraken. Nele geeft dit door aan alle toezichters. Jongens die zich niet aan de afspraak houden krijgen een fietsverbod voor die dag! Derde graad Vraag: Ook hier komt de vraag om de fietsen/steps niet zo maar op de grond te gooien maar op de daarvoor voorziene parking netjes te plaatsen. Deze afspraak wordt bij het voorlezen van dit verslag nog eens duidelijk aangekaart in alle klassen. De derde graad plaatst na de laatste speeltijd de fietsen in het fietsenhok. Hier kruipt veel tijd en werk in omdat sommige kinderen de fietsen voor de deur leggen. Ondertussen werden er fietsenhouders aan de muur buiten geplaatst. Afspraak is nu dat de fietsen van het lager buiten in de rekken worden gezet, de andere fietsen/ steps/driewielers worden dan door DE KINDEREN VAN DE HELE SCHOOL bij het trommelen na de laatste speeltijd tot aan de deur van de fietsenstalling gereden. De derde graad plaatst deze tijdens takentijd dan netjes in het rek. Nog eens vragen dat alle kinderen de wc s doorspoelen na elk toiletgebruik. Idee: Een zebrapad schilderen aan de tipitent. Dit is inderdaad een schitterend idee! Nu er een tipi staat en sinds dat er in de haag gespeeld kan worden, lopen enkele kinderen zomaar het fietspad op. Zebrapaden schilderen zou een veilige oplossing zijn! Nele stelt voor dat we alle verfwerken voor de speelplaats (lijn fietspad, parking, zebrapad, ) doen tijdens de klusdag binnen drie weken. Nele bespreekt dit met de werkgroep. Pluim: We geven Nele een pluim omdat ze in onze klas is geweest om Goele te vervangen toen ze ziek was. We geven een pluim aan Bo omdat ze niet alleen haar metekindje helpt op de speelplaats, maar ook alle ander kleuters!

Jongste kleuters: En dan hebben de jongens de doos met de knikkerbaan ontdekt!

Jongste kleuters: En dan hebben de jongens de doos met de knikkerbaan ontdekt! Freinet Basisschool Genk Schoolkrant Een week vol dieren! Week 5 Vrijdag 30 september 11 Activiteitenkalender: Dinsdag 4 oktober: Werelddierendag de ingezamelde voeding wordt door de kinderraad naar het

Nadere informatie

Kinderraad 1 oktober 2013. Aanwezig: Jongste kleuters: Lucie, Ella M Oudste kleuters: Maxim, Amber

Kinderraad 1 oktober 2013. Aanwezig: Jongste kleuters: Lucie, Ella M Oudste kleuters: Maxim, Amber Kinderraad 1 oktober 2013 Aanwezig: Jongste kleuters: Lucie, Ella M Oudste kleuters: Maxim, Amber Eerste graad: Ilios, Yna Mae Derde graad: David, Maya Tweede graad: Ferree, Marie (vervanging Jona) Nele

Nadere informatie

Woordje van de directie.

Woordje van de directie. NIEUWSBRIEF AAN DE OUDERS 2011-2012 http://www.leefschooldezonnewijzer.be/ M A I L T O : B S. K I E L D R E C H T @ R A G O. B E Woordje van de directie. Beste ouders, Donderdagmorgen heeft onze bus een

Nadere informatie

Hoera, ik ga naar groep 1 van de Gerardusschool

Hoera, ik ga naar groep 1 van de Gerardusschool Hoera, ik ga naar groep 1 van de Gerardusschool R.K. Gerardusschool Meerkreuk 2 Oude Wetering 071-331 2958 info.gerardus@ssba.net Voor een bijna vier jarige Informatie boekje voor de nieuwe kinderen en

Nadere informatie

Wat doen de kleuters deze week?

Wat doen de kleuters deze week? maandag 26 juni tot vrijdag 30 juni 2017 Wat doen de kleuters deze week? Bij juf Nathalie in de instap- 1 e kleuterklas : Het is zover, ons laatste weekje voor de vakantie. Het zal niet alleen de laatste

Nadere informatie

Wat doen onze kleuters deze week? Instapklas + eerste kleuterklas: juf Nathalie

Wat doen onze kleuters deze week? Instapklas + eerste kleuterklas: juf Nathalie Van 8 tot en met 12 november 2010. Wat doen onze kleuters deze week? Instapklas + eerste kleuterklas: juf Nathalie Ons weekje vakantie zit erop. Hopelijk hebben jullie er een beetje van genoten. We starten

Nadere informatie

Oktober: schooljaar 2015-2016

Oktober: schooljaar 2015-2016 Oktober: schooljaar 2015-2016 De eerste maand van het nieuwe schooljaar is voorbij gevlogen en dit dank zij de vele uitstappen en leuke projecten. Onze leerlingen houden zich aan de gemaakte afspraken

Nadere informatie

instapdag voor nieuwe kleuters laatste zwemles voor het 1 en het 2 leerjaar start van de week tegen pesten warme truiendag

instapdag voor nieuwe kleuters laatste zwemles voor het 1 en het 2 leerjaar start van de week tegen pesten warme truiendag Nieuwsbrief 6 - Februari: schooljaar 2015-2016 Beste ouders, De eerste maand van het jaar 2016 zit er al weer op. Aan de agenda te zien, hebben we ook in februari heel wat leuke en spannende activiteiten.

Nadere informatie

Langs deze weg nog eens een warme oproep voor onze klusjesdag op zaterdag 27 april van 9u tot 15u.

Langs deze weg nog eens een warme oproep voor onze klusjesdag op zaterdag 27 april van 9u tot 15u. t Sterappeltje Nieuwsbrief 2012-2013 nr. 24 KLUSJESDAG! Langs deze weg nog eens een warme oproep voor onze klusjesdag op zaterdag 27 april van 9u tot 15u. Hopelijk tot dan, Het sterappelteam De piepkuikens

Nadere informatie

Nieuwsbrief Waalwijk centrum. Juli 2013

Nieuwsbrief Waalwijk centrum. Juli 2013 Nieuwsbrief Waalwijk centrum Juli 2013 De bladeren zijn weer aan het vallen: de herfst is begonnen. We genieten nog van een paar mooie zonnige najaarsdagen. Buiten valt er weer genoeg te ontdekken en beleven.

Nadere informatie

Nieuwsbrief 6 - Februari: schooljaar 2012-2013. Beste ouders,

Nieuwsbrief 6 - Februari: schooljaar 2012-2013. Beste ouders, Nieuwsbrief 6 - Februari: schooljaar 2012-2013 Beste ouders, De eerste maand van het jaar 2013 zit er al weer op. Aan onze agenda te zien, hebben we ook in februari heel wat leuke en spannende activiteiten.

Nadere informatie

Week van 1 tot 4 september 2015

Week van 1 tot 4 september 2015 Week van 1 tot 4 september 2015 Project: eerste schoolweek Maandag: Genieten van de laatste vakantiedag Dinsdag: Eindelijk was het weer zover! 1 september... Na het invullen van de maaltijden trokken we

Nadere informatie

BABBELBOX. Van BS Kameleon

BABBELBOX. Van BS Kameleon BABBELBOX Van BS Kameleon Vrijdag 11 oktober 2013 Kleur het bos van je dromen! Vorige week vrijdag beleefden we met de hele school een SUPER dag! Onze Muse- startdag. s Morgens werden onze kinderen verrast

Nadere informatie

Groep 1/2/3. Met mooi weer lekker actief met Be- Fitt

Groep 1/2/3. Met mooi weer lekker actief met Be- Fitt Groep 1/2/3 Met mooi weer lekker actief met Be- Fitt Op donderdag 25 juni hebben de kinderen leuke sportieve activiteiten buiten gedaan. Voetballen met flessen vol water, spelletjes met de parachute en

Nadere informatie

Wat doen onze kleuters deze week?

Wat doen onze kleuters deze week? Wat doen onze kleuters deze week? Van 10 februari tot 14 februari 2014 Instapklas + 1e kleuterklas: juf Nathalie Wat maakt je blij? Wat maakt je boos? Wanneer ben je bang of wat maakt je verdrietig? Het

Nadere informatie

Wat doen onze kleuters deze week? Instapklas + eerste kleuterklas: juf Nathalie

Wat doen onze kleuters deze week? Instapklas + eerste kleuterklas: juf Nathalie Van 1 september tot en met 3 september 2010. Wat doen onze kleuters deze week? Instapklas + eerste kleuterklas: juf Nathalie Hallo iedereen, Zijn jullie er klaar voor? De hartjes van onze kapoenen zullen

Nadere informatie

Je bent nu al bijna vier jaar en dan mag je naar school. Eerst mag je een paar ochtenden komen kijken.

Je bent nu al bijna vier jaar en dan mag je naar school. Eerst mag je een paar ochtenden komen kijken. Hoera! Wat leuk dat je bij ons naar school mag. Je wilt vast graag weten wat we allemaal gaan doen. Daarom staat dit boekje op de website van school. Hier staan heel veel belangrijke dingen die handig

Nadere informatie

Er zijn hier en daar weer luisjes gesignaleerd Gelieve je kinderen thuis eens goed te controleren en te behandelen indien nodig!! Bedankt!!!!!!

Er zijn hier en daar weer luisjes gesignaleerd Gelieve je kinderen thuis eens goed te controleren en te behandelen indien nodig!! Bedankt!!!!!! NIEUWSBRIEF AAN DE OUDERS 2011-2012 http://www.leefschooldezonnewijzer.be/ M A I L T O : B S. K I E L D R E C H T @ R A G O. B E LUIZEN Er zijn hier en daar weer luisjes gesignaleerd Gelieve je kinderen

Nadere informatie

Projecttijd. Al enkele kindjes hebben een volle kaart. Wat een werkertjes!

Projecttijd. Al enkele kindjes hebben een volle kaart. Wat een werkertjes! 02 05/05/ 17 Vandaag begon de week opnieuw op dinsdag. Normaal hadden we dan schrijfkriebels, maar de jongens en meisjes van het eerste en tweede leerjaar zijn op piratenklassen en hadden de hulp van Evi

Nadere informatie

Hier volgen de gebeurtenissen van de voorbije maand en de agenda voor oktober.

Hier volgen de gebeurtenissen van de voorbije maand en de agenda voor oktober. Nieuwsbrief 2 - Oktober: schooljaar 2012-2013 Beste ouders, De eerste maand van het nieuwe schooljaar is voorbij gevlogen. Alle kinderen namen een goede start. Onze leerlingen houden zich aan de gemaakte

Nadere informatie

Wat doen de kleuters deze week?

Wat doen de kleuters deze week? maandag 9 november tot vrijdag 13 november Wat doen de kleuters deze week? Bij juf Nathalie in de instap- 1 e kleuterklas : Na een weekje vakantie zijn we er terug en wat zal het spannend zijn deze week

Nadere informatie

Aan iedereen alvast een fijne vakantie! De allerlaatste van dit schooljaar!

Aan iedereen alvast een fijne vakantie! De allerlaatste van dit schooljaar! De allerlaatste van dit schooljaar! Wat doen onze kleuters deze week? Instapklas + eerste kleuterklas: juf Nathalie Nog 1 weekje en dan is het zover...de grote vakantie is in zicht! Maar vooraleer het

Nadere informatie

Wat doen de kleuters deze week?

Wat doen de kleuters deze week? 4 september tot vrijdag 8 september 2017 Wat doen de kleuters deze week? Bij juf Nathalie in de instap- 1 e kleuterklas : Hallo iedereen! Vrijdag konden we al even op verkenning in onze nieuwe pop-up klas.

Nadere informatie

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 MEMORY WOORDEN 1.1 TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 ik jij hij zij wij jullie zij de baby het kind ja nee de naam TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 2 MEMORY WOORDEN 1.2 TaalCompleet A1 Memory Woorden

Nadere informatie

Met dit lekkere warme weer zijn we lekker gaan wandelen in het park bij ons in de buurt.

Met dit lekkere warme weer zijn we lekker gaan wandelen in het park bij ons in de buurt. Het Kwetternest 3-jarigen Deze week zijn we begonnen met het thema OEF WAT WARM! We hebben in de groep een echte ijswinkel gemaakt. De kinderen kunnen naar hartenlust ijsjes kopen en eten. In de grote

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1. Beste ouders, Hartelijk welkom in onze school! Leerkrachten kleuteronderwijs

Nieuwsbrief 1. Beste ouders, Hartelijk welkom in onze school! Leerkrachten kleuteronderwijs Nieuwsbrief 1 Beste ouders, Hartelijk welkom in onze school! Leerkrachten kleuteronderwijs Peuterklas : juf. Katrien H. K1 : juf. Annick K2 : juf. Mieke en meester Toby K3 : juf. Lydia Kinderverzorgster

Nadere informatie

T KLEPPERTJE BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG. Nummer 9 jaargang 16 verschijnt iedere twee schoolweken op de website www.zevensprong.nl pag.

T KLEPPERTJE BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG. Nummer 9 jaargang 16 verschijnt iedere twee schoolweken op de website www.zevensprong.nl pag. T KLEPPERTJE BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG Nummer 9 jaargang 16 verschijnt iedere twee schoolweken op de website www.zevensprong.nl pag. 1 t/m 7 Directiepraatje: Beste ouders, verzorgers, Studiemiddag: Vorige

Nadere informatie

Echo april mei - juni 2016

Echo april mei - juni 2016 G.V.L.S. Regina Pacis Mortselsesteenweg 70 2540 Hove tel. 03/454 19 90 gsm 0479/54 19 90 www.regpacho.be secretariaat2.ls@regpacho.net secretariaat1.ls@regpacho.net Echo april mei - juni 2016 Beste ouders

Nadere informatie

Schoolkrant. Planning: Jarigen van de week: Week 14 Vrijdag 13 december 2013. Agenda:

Schoolkrant. Planning: Jarigen van de week: Week 14 Vrijdag 13 december 2013. Agenda: Week 14 Vrijdag 13 december 2013 Agenda: Schoolkrant Planning: Maandag 16-12: L 3+4: Schaatsen Dinsdag 17-12: geen extra activiteiten voorzien Woensdag 18-12: geen extra activiteiten voorzien Donderdag

Nadere informatie

Mater Dei Vrije Basisschool Heislag 35 2930 Brasschaat

Mater Dei Vrije Basisschool Heislag 35 2930 Brasschaat Mater Dei Vrije Basisschool Heislag 35 2930 Brasschaat tel: 03/651.69.56 e-mail: md.driehoek@kobranet.be http://users.pandora.be/materdeidriehoek September 2008 Beste ouders, Na iets te weinig uren zonneschijn

Nadere informatie

Ons kringbord vullen we vanaf nu wat anders in. Onze vlinders hebben onze dagen van de week, de daglijn, het weer, al heel goed onder de knie.

Ons kringbord vullen we vanaf nu wat anders in. Onze vlinders hebben onze dagen van de week, de daglijn, het weer, al heel goed onder de knie. KLASNIEUWS 31 ma di wo do vr za zo 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 MEI 2016 JUNI 2016 ma di wo do vr za zo 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Beste ouders,

NIEUWSBRIEF. Beste ouders, NIEUWSBRIEF Beste ouders, Allereerst willen wij iedereen bedanken die van onze derde en laatste muzische voormiddag op 28 mei een heus wereldfeest heeft gemaakt! Alweer zeer veel lachende gezichten, tevreden

Nadere informatie

Klaskrantje van groep 1.

Klaskrantje van groep 1. Klaskrantje van groep 1. Week : 2 Thema: Maandag 5 september. Vandaag beginnen we een nieuwe week. We zien Nellie en Cezar terug en ook onze vriendjes van de klas. Er zijn eventjes traantjes maar het duurt

Nadere informatie

Infobrochure onthaalklas

Infobrochure onthaalklas Infobrochure onthaalklas Juf Kelly Schooljaar 2012-2013 Beste ouders, Met deze brochure wil ik jullie op de hoogte brengen hoe het er allemaal aan toe gaat in onze klas. Jullie krijgen een overzicht van

Nadere informatie

welkomstboekje school Basisschool KOM.MIJN

welkomstboekje school Basisschool KOM.MIJN welkomstboekje school Basisschool KOM.MIJN Jij wordt bijna 4 jaar. Hoera! Je mag dan naar school. Je komt bij ons in de klas. Gezellig! Kijk maar gauw verder. Eerst kom je binnen in onze hal, bij lokaal

Nadere informatie

Agenda

Agenda WEEKBRIEF 20 t/m 24 november 2017 ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Agenda Maandag 20 november BOKSLESSEN, groep

Nadere informatie

KDV VUURVOGEL. Waterpret bij de Maasstraat

KDV VUURVOGEL. Waterpret bij de Maasstraat KDV VUURVOGEL NR 3 september 2015 Weer aan de slag! We zijn alweer enkele weken op onze eigen locatie en dat voelt goed! Maar het was ook leuk op de Maasstraat. Daar hebben we 6 weken samengespeeld met

Nadere informatie

Nieuwsbrief. mei 2015. Inhoud

Nieuwsbrief. mei 2015. Inhoud Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat 13-2280 Grobbendonk. Tel. 014 / 51 33 82 directie@bs- Nieuwsbrief mei 2015 Inhoud P1: Madelief en Zonnebloem P2: Kleutersportdag P2: Fotografie rond veiligheid

Nadere informatie

Week van 21 september tot 25 september 2015

Week van 21 september tot 25 september 2015 Week van 21 september tot 25 september 2015 Project: verkeer: fiets/verkeersborden Maandag: Zoals elke maandag startten we met het forum, gevolgd door de praatronde. Aangezien de herfst officieel van start

Nadere informatie

Basisschool de Pas. Tel.: 077-3060900 E-mail: info@bsdepas.nl Website: www.bsdepas.nl

Basisschool de Pas. Tel.: 077-3060900 E-mail: info@bsdepas.nl Website: www.bsdepas.nl Basisschool de Pas Averbodestraat 19 5988 AW Helden Tel.: 077-3060900 E-mail: info@bsdepas.nl Website: www.bsdepas.nl ALGEMEEN NIEUWS Vakantie- en vrije dagenrooster schooljaar 2015/2016 Herfstvakantie

Nadere informatie

Week van 1 tot 5 juni 2015

Week van 1 tot 5 juni 2015 Week van 1 tot 5 juni 2015 Project: diplomaweek Maandag: Deze morgen stonden heel wat kinderen te popelen om aan de slag te gaan met ons toneel. Hun geduld werd nog wat op de proef gesteld want eerst kwam

Nadere informatie

WeLkOm In HeT KlAsJe VaN. JuF MeLaNiE

WeLkOm In HeT KlAsJe VaN. JuF MeLaNiE WeLkOm In HeT KlAsJe VaN JuF MeLaNiE Dag vriendjes en vriendinnetjes, mama s, papa s Het is bijna zover! Een speciale dag voor jullie klein kapoentje. Jullie kleuter mag voor het eerst of weer naar school.

Nadere informatie

Leefschool De Sterappel Christine Vanessa Greet Emilie Wendy Emma Stefanie - Evy Sabrina Lieve - Nele Heidi Nancy - Carina Patrick

Leefschool De Sterappel Christine Vanessa Greet Emilie Wendy Emma Stefanie - Evy Sabrina Lieve - Nele Heidi Nancy - Carina Patrick t Sterappeltje Nieuwsbrief 2011-2012 nr. 27 Werk aan de winkel! We kunnen terug heel wat gratis verf krijgen van Levis! Wie dus één van de volgende weken aan het schilderen slaat kan ons dus ook een handje

Nadere informatie

Wordt uw kapoen binnenkort 2,5 jaar? Bent u op zoek naar een goede kleuterschool?

Wordt uw kapoen binnenkort 2,5 jaar? Bent u op zoek naar een goede kleuterschool? Beste ouders Wordt uw kapoen binnenkort 2,5 jaar? Bent u op zoek naar een goede kleuterschool? Graag willen we onze instapkleuterklas aan jullie voorstellen. Beleef een boeiende dag en ervaar wat wij uw

Nadere informatie

En.donderdag is het dan ook nog Hoeksteenfeestdag! De weersvoorspelling is goed en dat belooft dus ook weer een topdag te worden.

En.donderdag is het dan ook nog Hoeksteenfeestdag! De weersvoorspelling is goed en dat belooft dus ook weer een topdag te worden. CALKOENSTRAAT 15 1121XA LANDSMEER INFO-BULLETIN 19 2 juli JAARGANG 2013-2014 Vanuit de directie Op het moment dat ik mijn aandeel voor de INFO schrijf, is de vakantie echt in het vooruitzicht. Wat een

Nadere informatie

Informatie avond voor alle ouders

Informatie avond voor alle ouders Dag allemaal, Het is al langer donker, het wordt weer vroeger donker, de bomen laten hun bladeren vallen (kijk maar op onze speelplaats), de klok wordt komend weekend verzet en de eerste vakantie van dit

Nadere informatie

ACTIVITEITENKALENDER voor ouders

ACTIVITEITENKALENDER voor ouders ACTIVITEITENKALENDER voor ouders Einde schooljaar 2014 STEDELIJKE BASISSCHOOL TUILT Zoldersekiezel 86 3511 Hasselt tel. 011 25 17 57 e-mail: sbs.tuilt@hasselt.be www.sbstuilt.be Beste ouders, We zijn alweer

Nadere informatie

Wat doen de kleuters deze week?

Wat doen de kleuters deze week? 14 december tot vrijdag 18 december Wat doen de kleuters deze week? Bij juf Nathalie in de instap- 1 e kleuterklas : Nog even en dan mogen wij het oude jaar vaarwel zeggen en gaat het nieuwe jaar van start.

Nadere informatie

BABBELBOX. Van BS Kameleon

BABBELBOX. Van BS Kameleon BABBELBOX Van BS Kameleon Vrijdag 29 november 2013 Wetenschapsdag Op dinsdag 19 november ging het zesde leerjaar op wetenschapsdag naar KA Boomgaardplein en Zenit. We begonnen met het bakken van overheerlijke

Nadere informatie

Wat doen de kleuters deze week?

Wat doen de kleuters deze week? maandag 18 december tot vrijdag 22 december 2017 Wat doen de kleuters deze week? Bij juf Nathalie in de instap- 1 e kleuterklas: Nog even en dan mogen wij het oude jaar vaarwel zeggen en gaat het nieuwe

Nadere informatie

Wij zijn juf Els en juf Evelyn, de nieuwe juffen van jullie kapoenen en we heten jullie van harte welkom in de gele klas.

Wij zijn juf Els en juf Evelyn, de nieuwe juffen van jullie kapoenen en we heten jullie van harte welkom in de gele klas. Infoavond Beste ouders, Wij zijn juf Els en juf Evelyn, de nieuwe juffen van jullie kapoenen en we heten jullie van harte welkom in de gele klas. Vol enthousiasme kijken we ernaar uit om dit schooljaar

Nadere informatie

KRIEBEL-SPROKKELKRANT XXLNIEUWS 9! ( 26 / 30 oktober 2015)

KRIEBEL-SPROKKELKRANT XXLNIEUWS 9! ( 26 / 30 oktober 2015) KRIEBEL-SPROKKELKRANT XXLNIEUWS 9! ( 26 / 30 oktober 2015) Onze Leon maakt onze meisjes in de klas alvast heel gelukkig. Met deze 2 schminkpoppen kunnen we de schminkhoek zeker uitbreiden! Dank je wel

Nadere informatie

December. Tot dan, en pakt elkaar ondertussen allemaal ne keer goed vast! Veel liefs, de groepsleiding

December. Tot dan, en pakt elkaar ondertussen allemaal ne keer goed vast! Veel liefs, de groepsleiding December Normaal gezien beperkt dit voorwoord zich tot de nodige informatie, liefst melig geschreven en met af en toe een verwijzing naar de fratsen van de leiding. Normaal gezien doen wij als Vincies

Nadere informatie

SCHOOLKRANT DE DRIE BEERTJES

SCHOOLKRANT DE DRIE BEERTJES SCHOOLKRANT DE DRIE BEERTJES Wat viel er te beleven? Wat moeten we onthouden? Aan welke maandtip moeten we aandacht besteden? U komt het allemaal te weten. MAART Beste ouders en grootouders De maand maart

Nadere informatie

HORIZONTAAL MUZIEK IN DE SCHOOL. Belangrijke datums!

HORIZONTAAL MUZIEK IN DE SCHOOL.  Belangrijke datums! HORIZONTAAL Dag allemaal Het eerste trimester is alweer voorbij. Iedereen heeft hard gewerkt, fijn gespeeld, veel bijgeleerd, We kunnen nu genieten van een welverdiende vakantie. Een vakantie om feest

Nadere informatie

Week van 1 februari tot 5 februari 2016

Week van 1 februari tot 5 februari 2016 Week van 1 februari tot 5 februari 2016 Project: haaien Maandag: Er was eerst forum, daarna mochten de kleuters hun verhalen vertellen in de praatronde. Er werd gepraat over puzzels, stempels, verjaardag,

Nadere informatie

Activiteiten BSO Bommelstein groep 1 t/m 4 Zomervakantie week 1: 6 juli t/m 10 juli. Thema: ziekenboeg

Activiteiten BSO Bommelstein groep 1 t/m 4 Zomervakantie week 1: 6 juli t/m 10 juli. Thema: ziekenboeg Zomervakantie week 1: 6 juli t/m 10 juli Thema: ziekenboeg Maandag 6 juli: De veilige haven Dit is de eerste vakantiedag en die beginnen we graag ontspannen. Ga mee naar speeltuin De Veilige Haven om lekker

Nadere informatie

maandag 7 december 2015 Welkom bij groep 6a Dit zijn wij:

maandag 7 december 2015 Welkom bij groep 6a Dit zijn wij: Welkom bij groep 6a Dit zijn wij: SINTERKLAAS 2015 Riley is 10 jaar!! Van harte man!! Deze week zal de voorleeswedstrijd van de Bundertjes plaatsvinden en wij hebben in de klas natuurlijk al een verkiezing

Nadere informatie

Animatie. Programma. Lukkies knutselschip Echte piraten hebben een zwaard, een hoed en een ooglapje, dit gaan we knutselen bij lukkies knutselschip!

Animatie. Programma. Lukkies knutselschip Echte piraten hebben een zwaard, een hoed en een ooglapje, dit gaan we knutselen bij lukkies knutselschip! Animatie Hallo allemaal! Mijn naam is Lukkie en ik ben de Leeuw van Speelstad Oranje. Behalve de super attracties en de spectaculaire parkshows heb ik samen met mijn vrienden van het animatieteam een leuk

Nadere informatie

KINDCENTRUM VROONDAAL SMOELENBOEK

KINDCENTRUM VROONDAAL SMOELENBOEK KINDCENTRUM VROONDAAL SMOELENBOEK je d r o w r a a d! n a v r e z j i w Judy Menger Directeur Kindcentrum Vroondaal Meester Jelle Ik ben meester Jelle en werk als adjunct-directeur op deze school. Ik ben

Nadere informatie

Van 8 tot 19 juni 2015. Hoihoi,

Van 8 tot 19 juni 2015. Hoihoi, Van 8 tot 19 juni 2015 Hoihoi, Geen gewoon klasnieuws deze keer maar een verkorte versie van 2 weken samen. Te starten met vorige week. Door de drukte van vaderdag, oudercontacten en mierekamp zijn het

Nadere informatie

K.b.s. de Polhaar ISH:/nwkl./infoboek juni 2015 1

K.b.s. de Polhaar ISH:/nwkl./infoboek juni 2015 1 K.b.s. de Polhaar ISH:/nwkl./infoboek juni 2015 1 NAAR DE BASISSCHOOL SCHOOLTIJDEN Dag Morgen Middag Maandag 8.30-12.00 13.15-15.15 uur Dinsdag 8.30-12.00 Woensdag 8.30-12.30 Donderdag 8.30-12.00 Vrijdag

Nadere informatie

Klasnieuws 9. 26-30 oktober 2015

Klasnieuws 9. 26-30 oktober 2015 Klasnieuws 9 26-30 oktober 2015 Jongens meisjes, aan de kant, hier komt mama olifant. Grote oren, grote poten en een lange slurf van voren. Jongens meisjes, aan de kant, hier komt mama olifant! Onze muziekkoffer

Nadere informatie

Inlichtingenblaadje januari 2016

Inlichtingenblaadje januari 2016 Inlichtingenblaadje januari 2016 Uitgegeven op: 16 december 2015 00:00 Stedelijke Basisschool Staakte Beste ouders, grootouders, December is een maand van festiviteiten waar we met onze kinderen vol enthousiasme

Nadere informatie

ASJEMENOU. Foto s. Kinderboekenweek

ASJEMENOU. Foto s. Kinderboekenweek ASJEMENOU Foto s U kunt foto s van de opening van de Kinderboekenweek, het voorlezen door groep 8 bij de kleuters en de 1e opa en oma middag, vinden op onze website in het album Kinderboekenweek. Kinderboekenweek

Nadere informatie

Matteüs 25:1-13 - Gezinsdienst: Wachten duurt lang!

Matteüs 25:1-13 - Gezinsdienst: Wachten duurt lang! Matteüs 25:1-13 - Gezinsdienst: Wachten duurt lang! Liturgie Zingen: -Opwekking 654 Dank U voor deze nieuwe dag -Zoek eerst het Koninkrijk van God -Weet je waar het hemels koninkrijk op lijkt (Elly en

Nadere informatie

We hebben geleerd hoe we kadootjes moeten inpakken en hoe we taarten maken.

We hebben geleerd hoe we kadootjes moeten inpakken en hoe we taarten maken. Beste ouder(s)/ verzorger(s), Voor u ligt alweer de laatste nieuwsbrief van het jaar 2015. De afgelopen periode hebben de kleuters met veel energie gewerkt over verschillende thema s. Over welke thema

Nadere informatie

7-11 november 2016 / 33 BLZ. / KLEUTER1 - GELE KLAS

7-11 november 2016 / 33 BLZ. / KLEUTER1 - GELE KLAS VERSCHIJNT WEKELIJKS / 0 / 10 de JAARGANG / WEEK 10 / 7-11 november 2016 / 33 BLZ. / KLEUTER1 - GELE KLAS Van enkele blikvangers van de voorbije week breng ik jullie graag op de hoogte! 1 pannenkoeken

Nadere informatie

Wat een activiteiten hebben er de afgelopen twee weken plaatsgevonden.

Wat een activiteiten hebben er de afgelopen twee weken plaatsgevonden. 13 maart 2015 Voor in de agenda Download hier de jaarkalender voor het hele schooljaar 2014/2015 Maandag 30 maart: Optreden groepen rood en geel (betreffende kinderen krijgen uitnodiging mee) Donderdag

Nadere informatie

Kids. &Go. Informatieblad speciaal voor kinderen

Kids. &Go. Informatieblad speciaal voor kinderen Informatieblad speciaal voor kinderen Datum; Aalsmeer, jaar 2011 Gemaakt door; Bianca Wegbrands daar, Wat leuk dat je dit informatieblad speciaal voor kinderen wilt lezen. Ik zal me eerst even aan jou

Nadere informatie

Weekverslagje van de lieveheersbeestjes- en bijenklas

Weekverslagje van de lieveheersbeestjes- en bijenklas NIEUWSBRIEF AAN DE OUDERS 2012-2013 http://www.leefschooldezonnewijzer.be/ MAILTO: BS.KIELDRECHT@RAGO.BE Weekverslagje van de lieveheersbeestjes- en bijenklas Hallo mama en papa, Er rest ons nog slechts

Nadere informatie

Nog geplande activiteiten om zeker te noteren

Nog geplande activiteiten om zeker te noteren NIEUWSBRIEF AAN DE OUDERS 2011-2012 http://www.leefschooldezonnewijzer.be/ M A I L T O : B S. K I E L D R E C H T @ R A G O. B E Nog geplande activiteiten om zeker te noteren 4/03 ; uitreiking van de journalistenwedstrijd

Nadere informatie

Daar leer je! Informatie groep ½ Schooljaar

Daar leer je! Informatie groep ½ Schooljaar Informatie groep ½ Schooljaar 2017-2018 Even voorstellen Hallo, ik ben Joyce van den Berg Ik werk op maandag en dinsdag in groep ½. Hallo, ik ben Elise Stap Ik werk op woensdag t/m vrijdag in groep ½.

Nadere informatie

Deze data kan u alvast noteren. Recycleren voor het schoolfeest. Sam de verkeerslang

Deze data kan u alvast noteren. Recycleren voor het schoolfeest. Sam de verkeerslang Deze data kan u alvast noteren. -31 mei (forum) -22juni (schoolfeest) -27 juni (schoolreis) -28 juni (slotforum) Recycleren voor het schoolfeest We willen jullie allemaal bedanken om allerlei materialen

Nadere informatie

Jaargang 21, Maand: juli INFO

Jaargang 21, Maand: juli INFO Jaargang 21, Maand: juli Basisschool De Schare INFO De laatste maandinfo van schooljaar 2014-2015. De maand juli staat voor de deur en ook de start van de zomervakantie. Omdat de laatste schooldag op 17

Nadere informatie

Van 13 februari tot en met 17 februari 2012. Tweede en derde kleuterklas: juf Nele

Van 13 februari tot en met 17 februari 2012. Tweede en derde kleuterklas: juf Nele Van 13 februari tot en met 17 februari 2012. Donderdag 16 februari geven wij een carnavalsfuif voor de kinderen van het lager. Deze zal van start gaan om 18u. en eindigen om 21u. Vrijdag 17 februari vieren

Nadere informatie

welkom in groep 1/2 op t Hunnighouwersgat

welkom in groep 1/2 op t Hunnighouwersgat welkom in groep 1/2 op t Hunnighouwersgat Hallo Je bent nu al bijna vier jaar en dan kom je bij ons in de klas. Nu mag je een paar keer bij ons komen kijken. Dit boekje gaat over onze school, dan weet

Nadere informatie

Nieuwsbrief. april 2015 Inhoud. Paasvakantie

Nieuwsbrief. april 2015 Inhoud. Paasvakantie Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat 13-2280 Grobbendonk. Tel. 014 / 51 33 82 directie@bs-dewijngaard.be Nieuwsbrief april 2015 Inhoud Paasvakantie p 1 Openklasdag kleuters p 2 Paasontbijt en eitjes

Nadere informatie

WEEK 1: 13 t/m 17 juli 2015

WEEK 1: 13 t/m 17 juli 2015 WEEK 1: 13 t/m 17 juli 2015 Maandag 13-07 Ben je klaar voor een avontuurlijke dag in de Speeldernis? We vertrekken om 11:00 uur richting de Speeldernis en zijn rond 15:00 uur terug. Meenemen: kleding wat

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 2015-2016 // OKTOBER 2015

NIEUWSBRIEF 2015-2016 // OKTOBER 2015 NIEUWSBRIEF 2015-2016 // OKTOBER 2015 OPEN OCHTEND VRIJDAG 6 NOVEMBER // KOM OOK GEZELLIG MEEDOEN MET ONZE HERFSTSPEURTOCHT IN DE SCHOOL! Op vrijdag 6 november organiseren alle ABBO-scholen van 9.00 12.00

Nadere informatie

Verhaal: Jozef en Maria

Verhaal: Jozef en Maria Verhaal: Jozef en Maria Er was eens een vrouw, Maria. Maria was een heel gewone jonge vrouw, net zo gewoon als jij en ik. Toch had God haar uitgekozen om iets heel belangrijks te doen. Iets wat de hele

Nadere informatie

Rups-nieuwtje. Best, september 2014. Beste ouders,

Rups-nieuwtje. Best, september 2014. Beste ouders, Rups-nieuwtje Best, september 2014 Beste ouders, Dit is het eerste rups-nieuwtje van dit schooljaar. Voor sommige kinderen was onze klas al bekend terrein. Voor anderen is het nieuw om naar school te gaan

Nadere informatie

Exodus 17,1-7 - Water uit de rots voor mensen met een kort lontje

Exodus 17,1-7 - Water uit de rots voor mensen met een kort lontje Exodus 17,1-7 - Water uit de rots voor mensen met een kort lontje Aangepaste dienst Liturgie Voor de dienst speelt de band drie liederen Opwekking 11 Er is een Heer Opwekking 277 Machtig God, sterke Rots

Nadere informatie

Nieuwsbrief Juli 2015

Nieuwsbrief Juli 2015 Afscheid nemen is met zachte vingers, wat voorbij is, dicht doen en verpakken in de goede gedachten der herinnering. Nieuwsbrief Juli 2015 Inhoud Nieuwsbrief: Groep 8. Personeel. Schoolagenda. Engels.

Nadere informatie

Ganzenwei 10 4205 XD Gorinchem 0183 624253 info@meanderannefrank.nl www.annefrankschool-gorinchem.nl

Ganzenwei 10 4205 XD Gorinchem 0183 624253 info@meanderannefrank.nl www.annefrankschool-gorinchem.nl Ganzenwei 10 4205 XD Gorinchem 0183 624253 info@meanderannefrank.nl www.annefrankschool-gorinchem.nl Nieuwsbrief d.d. 19 september 2013 Uw hulp gevraagd Kent u ouders bij ons in de wijk met jonge kinderen?

Nadere informatie

Weeknieuws week 5. Peutercollege weetjes

Weeknieuws week 5. Peutercollege weetjes Weeknieuws week 5 Peutercollege weetjes Van 22 februari t/m 26 februari is het Peutercollege geopend van 0900-1200 uur voor alle peuters. De scholen zijn in die week dicht, maar wij zijn gewoon geopend.

Nadere informatie

Week van 17 tot 21 april Project: verkeer

Week van 17 tot 21 april Project: verkeer Week van 17 tot 21 april 2017 Project: verkeer - dat we maandag nog een extra dagje vakantie hadden? Het was dan ook raar om dinsdag als eerste dag te hebben - dat met de ganse school rond verkeer werken?

Nadere informatie

Handleiding Kind in Beeld Kinderopvang

Handleiding Kind in Beeld Kinderopvang Handleiding Kind in Beeld Kinderopvang Waarom is kinderopvang goed voor mijn kindje. Foto Je bent zwanger. Het is goed om dan al na te denken over kinderopvang van je kindje.. Foto In de kinderopvang zorgt

Nadere informatie

Iedereen is uniek, niemand is volmaakt, maar samen zijn we compleet

Iedereen is uniek, niemand is volmaakt, maar samen zijn we compleet Iedereen is uniek, niemand is volmaakt, maar samen zijn we compleet Weekbrief De Gerardusschool Meerkreuk 2 2377 VA Oude Wetering http://www.gerardusschool.nl/ de.gerardus@ssba.net ALGEMEEN: Schooljaar:

Nadere informatie

Christelijke Basisschool De Meidoorn

Christelijke Basisschool De Meidoorn Christelijke basisschool de Meidoorn Meidoornstraat 20 8091 JX Wezep 038 376 3535 www.meidoornschool.nl info@meidoornschool.nl Christelijke Basisschool De Meidoorn Hoe heet het allemaal? Als je 4 jaar

Nadere informatie

Naam: Welkom op De Leer!

Naam: Welkom op De Leer! Naam: Welkom op De Leer! Basisschool De Leer St. Michielsstraat 6 7255 AP Hengelo 0575-46 17 15 Welkom! Hallo, Je bent nu al bijna vier jaar en dan kom je bij ons in de klas. Nu mag je een paar keer komen

Nadere informatie

Nieuwsbrief maand Maart 2012

Nieuwsbrief maand Maart 2012 Nieuwsbrief maand Maart 2012 Beste ouders, LENTE!!! Het voelt goed en het doet me goed. Terugblikken op een drukke maar geslaagde tweede trimester. Vooruitkijken op ook een drukke maar leuke veelbelovende

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF januari 2015

NIEUWSBRIEF januari 2015 NIEUWSBRIEF januari 2015 Basisschool Bengel Zelebaan 9 9160 Lokeren 09/348.67.18 directie@basisschoolbengel.be www.basisschoolbengel.be Om even bij stil te staan... Woordje van de directie Beste ouders,

Nadere informatie

Voor het eerst naar school

Voor het eerst naar school Voor het eerst naar school Welkom op De Wonderboom Uw kind gaat binnenkort voor het eerst naar school. We wensen jullie een fijne tijd toe op De Wonderboom. Dit boekje informeert over verschillende zaken

Nadere informatie

CARDIJNKRANT. Cardijnfeest 13 november '15

CARDIJNKRANT. Cardijnfeest 13 november '15 CARDIJNKRANT ZWAT-dag Op maandag 10 oktober gingen de leerlingen van OV1 en OV2 op ZWAT-dag. ZWAT staat voor ZWemmen en ATletiek. Met de bus trokken ze naar Hofstade. Daar deden ze de hele dag allerlei

Nadere informatie

Nieuws uit groep 6. De laatste weken hebben we ook veel stil gestaan bij het vak Geschiedenis. En dan met name over de Ridderzaal en de Grote Kerk

Nieuws uit groep 6. De laatste weken hebben we ook veel stil gestaan bij het vak Geschiedenis. En dan met name over de Ridderzaal en de Grote Kerk Nieuws uit groep 6 Vakantie! Eindelijk is de vakantie aangebroken. We hebben er al een poosje naar uit gekeken. En de laatste weken waren ook wel wat rommelig. Steeds meer boeken waren uit, steeds werd

Nadere informatie

Wat doen de kleuters deze week?

Wat doen de kleuters deze week? 20 juni tot vrijdag 24 juni Wat doen de kleuters deze week? Bij juf Nathalie in de instap- 1 e kleuterklas: In de voorlaatste week gaan wij werken rond het thema "Indianen". Maandag: Het is bijna vakantie

Nadere informatie

Nieuws. Flits 2 oktober 2013 Jaargang 05 NieuwsFlits 3

Nieuws. Flits 2 oktober 2013 Jaargang 05 NieuwsFlits 3 2 oktober 2013 Jaargang 05 Nieuws 3 Infobrief Bij deze Nieuws treft u een infobrief van de groep(en) van w kind(eren) aan. In deze infobrief staan de belangrijkste zaken die het komende schooljaar spelen

Nadere informatie

Sporten met ronden: (hoepels en ballen) Telspel in de kring!

Sporten met ronden: (hoepels en ballen) Telspel in de kring! KLASNIEUWS 32 ma di wo do vr za zo 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 MEI 2016 JUNI 2016 ma di wo do vr za zo 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17

Nadere informatie

Wat doen onze kleuters deze week? Instapklas + eerste kleuterklas: juf Nathalie

Wat doen onze kleuters deze week? Instapklas + eerste kleuterklas: juf Nathalie Van 25 tot en met 29 juni Wat doen onze kleuters deze week? Instapklas + eerste kleuterklas: juf Nathalie Ons laatste weekje. Wat gaan we nog allemaal doen? Maandag trekken we erop uit want dan gaan we

Nadere informatie