Concept PlusProject! Tommy Krijt! MM2A!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Concept PlusProject! Tommy Krijt! MM2A! 19-06-2015"

Transcriptie

1 Concept PlusProject Tommy Krijt MM2A

2 Inhoud 1. Concept 2. SWOT 3. Marktverkenning Welke projectcategorieën zijn het meest succesvol? Hoeveel geld kan iemand voor zijn project vragen? Timing Projectduur Conclusie 4. Doelgroep 5. Flowchart

3 Concept Tijdens het maken van de documentaire over Pino Palladino realiseerde ik mij dat als ik nu een echte documentaire zou maken dat het mij veel meer geld zou kosten. Na wat zoeken op het internet kwam ik erachter dat het mogelijk is om geld te verkrijgen via crowdfunding het mogelijk is om geld op te halen. Kickstarter is een grote voorloper op het gebied van crowdfunding. Via Kickstarter is het mogelijk om jouw project te promoten en het beste verkooppraatje neer te zetten om voor jouw project het benodigde budget op te halen. Op Kickstarter loopt het uiteen van Videogames tot de aanleg van waterputten in Zuid-Afrika. De donateurs mogen zelf bepalen waar in ze hun geld investeren. De hoeveelheid mogen ze ook zelf bepalen. Hetzelfde principe geld ook voor And Action And Action is een onderdeel van Kickstarter om de donaties voor films te promoten. Het is een dochterpagina van Kickstarter. Men doneert nog steed via Kickstarter. De promoties van filmprojecten gaat via deze zij-tak van Kickstart genaamd And Action.

4 Swot Intern Extern Strengts Weaknesses Opportunities Threats De pagina is de enige in zijn soort op het filmgebied De promotie via Kickstarter zal moeilijker zijn Er liggen kansen om veel film platforms (IMDB, IGN) te promoten Men is niet geïnteresseerd in het platform en zullen het niet tot nauwelijks bezoeken. Kickstarter is een sterk platform om op verder te bouwen. De donaties voor films zijn op kickstarter zelf zijn al laag de kans dat dit op het platform ook gebeurd is erg groot Veel bekende filmmakers kunnen op dit platform terecht voor hun films Er worden alleen films gepromoot op dit platform de keuze is de gebalanceerd en er zijn niet duizenden verschillende ideeën

5 Marktverkenning Kickstarter is een fantastisch platform dat de kracht van online media aantoont. Waarom slaagt soms een fantastisch project er niet in genoeg funding te krijgen en halen anderen gemakkelijk hun doel? Wat zijn de succesfactoren van Kickstarter-projecten, naast het inhoudelijke aspect? En kunnen we die factoren toepassen om het succes van nieuwe projecten te vergroten? Kickstarter heeft namelijk wel een aantal mooie statistieken op haar website staan, maar deze geven nog weinig inzicht. Daarnaast zijn er nog wel andere onderzoeken gedaan, maar die richten zich op bijvoorbeeld het voorspellen van lopende projecten, het monitoren van lopende projecten of het maken van top 5 -lijstjes op basis van de data. welke projectcategorieën zijn het meest succesvol? Kickstarter kent veel categorieën om een project in onder te brengen. Hoeveel invloed heeft dit op het slagingspercentage van de projecten? Dit zijn de 8 onderzochte categorieën: 1. Art & performance 2. Design & Fashion 3. Film, video & Photo 4. Food 5. Games 6. Music 7. Publishing & writing 8. Technology Laag slagingspercentage technologieprojecten. Wat opvalt is het lage slagingspercentage van de technologieprojecten. De bekendste Kickstarter-projecten zijn vaak de nieuwe technologische innovaties zoals smartwatch, de VR-bril Oculus Rift of de Ouya. Toch is dit één van de moeilijkste categorieën om te slagen op Kickstarter. De oorzaak hiervoor is het gemiddelde doelbedrag. In de categorieën Music en Art zitten vaak opkomende talenten, die op zoek zijn naar een kleine investering om bijvoorbeeld hun album op te nemen. Het ontwikkelen van een nieuwe technologie of game heeft vaak meer ontwikkeltijd, verschillende expertises en daarmee ook geld nodig.

6 hoeveel geld kan iemand voor zijn project vragen? We kennen allemaal de succesverhalen van de Pebble en Oculus Rift, miljoenen werden er opgehaald. Maar geldt dat wel voor alle grootse, ambitieuze projecten? Hoeveel van deze projecten slaagt er daadwerkelijk? Als je de ruwe data van projecten in de grafiek bekijkt ziet dat er misschien moeilijk uit, maar hieruit valt er nog niet heel veel concluderen. Met name in de hogere bedragen is het aantal projecten per doelbedrag beperkt, waardoor je al snel uitschieters hebt naar 100% slagingspercentage omdat er maar één project was.

7 Succes voor Kickstarter-projecten staat in relatie met het doelbedrag doelbedrag Als je veel geld nodig hebt, dan is de kans groot dat je project niet zal slagen. Je hebt immers meer en grotere donaties nodig om je doel te bereiken, een vereiste op Kickstarter. Dat categorieën zoals technology een grotere investering nodig hebben en daarom vaker hun doel niet halen is dus logisch. Timing De timing voor het starten van je project is ook belangrijk voor het slagen hiervan. Als je de projecten per maand bekijkt zie je een logisch patroon ontstaan. Slechtste periode voor Kickstarter-projecten is rond de feestdagen Dit is elk jaar weer een dure periode en men kan maar één keer hun geld uitgeven. Als je Kickstarter-project wilt starten, dan kun je beter wachten tot na de feestdagen en je project in Februari lanceren. Wat mogelijk ook een rol speelt is dat mensen in deze periode ook minder online te vinden zijn. En wanneer mensen niet online zijn, kunnen zij ook geen nieuwe Kickstarterprojecten ontdekken en in investeren. Ook de dag van de week speelt een rol in het slagen van Kickstarter-projecten.

8 Vroeg in de week starten is beter voor je slagingskans. Kickstarter-projecten die tegen het einde van de week worden gelanceerd hebben een lager slagingspercentage dan de overige dagen. De oorzaak hiervan is dat men vaak bezig is mijn zijn eigen vrijetijdsbesteding. De andere dagen zijn toch werkdagen en mensen achter de computer zoeken vaak afleiding. Daarnaast is het ook het best om aan het begin van de maand een project te starten omdat men dan vaak het salaris binnen heeft gekregen en wat meer te besteden heeft. Ondanks dat het aantal bezoeken op Kickstarter per maand geen positief effect had op het slagingspercentage, zie je dat dit wel geldt voor de timing binnen een week. Er is een sterke relatie tussen het aantal online bezoeken en het slagingspercentage. Projectduur De projectduur is een belangrijk voor de campagne, zeker omdat projecten alleen hun investering krijgen als hun doel behaald is. Dit is iets waar Kickstarter zelf ook onderzoek naar doet om het platform te optimaliseren. Zo hebben zij in juni 2011 de maximale project duur verkort van 90 dagen naar 60 dagen. Een belangrijke reden hiervoor was dat zij zagen dat langere projecten er vaker niet in slaagden hun doel te behalen. Een belangrijke trend die ze ontdekten was dat projecten de meeste investeringen krijgen in de eerste dagen na de lancering en de laatste dagen voor de deadline. De meest succesvolle campagneduur is 18 dagen Als je de slagingspercentages per dag bekijkt zie je dat de meest succesvolle projectduur staat op gemiddeld 18 dagen. Uit de onderzoeken van Kickstarter blijkt dat mensen toch vaak kiezen voor afgeronde getallen of logische getallen. De vaakst gekozen looptijden zijn namelijk: 30, 60, 45, 31 en 40 dagen.

9 Conclusies Op basis van alle data van Kickstarter kunnen we de volgende conclusies trekken: 1. Kickstarter is het minst geschikt voor writing & publishingprojecten. 2. Budgetten die zo klein mogelijk zijn gehouden slagen het best (niet meer dan $5.000). 3. Start je project in het voorjaar (februari april). 4. Start je project aan het begin van de week (dinsdag woensdag) 5. Ga voor een korte campagneperiode (2 tot 4 weken).

10 Doelgroep De doelgroep voor And Action zijn jonge beginnende filmmakers. Zij willen via And Action geld ophalen om voor hun filmproject. Zij volgen een opleiding tot filmmaker of zijn amateur filmmakers die hard aan de weg timmeren om hun droomcarrière werkelijk te maken. IJkpersoon 1: Shalini Kantayya is een jonge filmmakester die er van droomt om ooit een documentaire te maken voor National Geographic of Discovery channel. Ze is 26 jaar oud en woont in Amsterdam. Ze gaat vaak op reis om de schoonheden van de wereld vast te leggen en deze te laten zien. Ze was al op de hoogte van Kickstarter via Fora. Toen ze op een filmmakers evenement te horen kreeg van And Action heeft ze dit gelijk gebruikt om films vast te leggen. Ze heeft via And Action ondertussen al 2 films gemaakt in de hoop ze te kunnen verkopen aan National Geographic. IJkpersoon 2: J.J. Abrams is een filmmaker van formaat. Met talloze grote films om zijn naam als: - Star Wars Episode VII - Lost - Alle Mission Imbossible films Via Kickstarter heeft hij al een aantal titels kunnen maken zonder een studio achter hem die veel geld vraagt voor zijn films. Hij kan door middel van And Action zijn doelgroep beter bereiken en de donaties hoog houden. Hij is blij met een platform als And Action om zijn films te laten financieren en er een mooi resultaat mee te behalen. In het kort: - Van jonge beginnende filmmakers tot veteranen in het vak. - Willen onafhankelijk een film maken door middel van een eigen productie huis. - Kunnen zelf soms het laatste deel of hun gehele film niet alleen financieren - Ze zijn op de hoogte van vak en de ontwikkelingen daarin door verschillende media online (IMDB, IGN)

DEEL 1. BOUWSTEEN 2 Theorie Je Gedachten. 2015 Monique van Dam DEEL 1: YOU

DEEL 1. BOUWSTEEN 2 Theorie Je Gedachten. 2015 Monique van Dam DEEL 1: YOU DEEL 1 1 BOUWSTEEN 2 Theorie Je Gedachten BOUWSTEEN 2 Je Gedachten Inhoud 2 Introductie bouwsteen 2: Gedachten 3 ANDERS denken 4 Wist je dat? 5 2 Ezelsbruggetjes 10 Nieuwe kansen 12 Van toen naar nu 14

Nadere informatie

Ebook In 6 stappen naar een succesvolle praktijk

Ebook In 6 stappen naar een succesvolle praktijk Ebook In 6 stappen naar een succesvolle praktijk 2014 Rose Jansen Create Beste ambitieuze therapeut, Hoe zorg je als therapeut voor een succesvolle, welvarende praktijk? Ik kan je 1 ding vertellen: gewoon

Nadere informatie

Facebook Geldverdien Methode!!

Facebook Geldverdien Methode!! Fred Eggen Presenteert Facebook Geldverdien Methode!! Een Makkelijke 100 300 Per Dag Methode! Gefeliciteerd! Met je beslissing om dit rapport te downloaden. Je mag dit rapport weggeven, doorsturen, gebruiken

Nadere informatie

Marketing op sociale netwerken. Carlos Lubbers & Rik Paanakker (5HC)

Marketing op sociale netwerken. Carlos Lubbers & Rik Paanakker (5HC) Marketing op sociale netwerken Emmauscollege 2012-2013 Inhoudsopgave Voorwoord... 3 Inleiding... 4 Hoofdstuk 1: Waar(om) adverteren?... 5 Waarom adverteren op sociale netwerken?... 5 Kiezen van het juiste

Nadere informatie

Samenmogelijkmaken. Onderzoeknaardemotivaties vancrowdfundersinnederland. PetervandenAkker,RonaldKleverlaan, GijsbertKorenenKoenvanVliet

Samenmogelijkmaken. Onderzoeknaardemotivaties vancrowdfundersinnederland. PetervandenAkker,RonaldKleverlaan, GijsbertKorenenKoenvanVliet Samenmogelijkmaken Onderzoeknaardemotivaties vancrowdfundersinnederland PetervandenAkker,RonaldKleverlaan, GijsbertKorenenKoenvanVliet Op dit werk is de volgende Creative Commons licentie van toepassing:

Nadere informatie

Gratis website maken. Auteur Rob Dennissen. www.maakjegratiswebsite.nl

Gratis website maken. Auteur Rob Dennissen. www.maakjegratiswebsite.nl Gratis website maken Auteur Rob Dennissen www.maakjegratiswebsite.nl Voorwoord Allereerst wil ik je bedanken en feliciteren met de aanschaf van dit E-book gratis website maken. Je hebt namelijk vertrouwen

Nadere informatie

Zoekmachine optimalisatie Een overzicht SEOcenter.nl 2011

Zoekmachine optimalisatie Een overzicht SEOcenter.nl 2011 Zoekmachine optimalisatie Een overzicht SEOcenter.nl 2011 Beste lezer, In dit E-book vindt u een aantal van de gepubliceerde artikelen van SEOcenter.nl uit het jaar 2010. Deze artikelen zijn op logische

Nadere informatie

De kortste weg naar uw (spaar)doel

De kortste weg naar uw (spaar)doel De kortste weg naar uw (spaar)doel Veel van de leuke dingen in het leven hebben een ding met elkaar gemeen: ze kosten geld. En hoe groter uw persoonlijke wensenlijst, hoe meer geld u nodig heeft. Optimaal

Nadere informatie

Beroepsproduct 1. De invloed van sociale media op het leren van leerlingen

Beroepsproduct 1. De invloed van sociale media op het leren van leerlingen Beroepsproduct 1 De invloed van sociale media op het leren van leerlingen Gemaakt door : Tristan van Leeuwen Stageschool : Altena College Sleeuwijk Begeleider : Peggy Winkelaar HU begeleider : Martin van

Nadere informatie

Social citymarketing. Waarom je beter vandaag kunt beginnen dan morgen. Door: Fabian Savert

Social citymarketing. Waarom je beter vandaag kunt beginnen dan morgen. Door: Fabian Savert Social citymarketing Waarom je beter vandaag kunt beginnen dan morgen Door: Fabian Savert Titel: Social Citymarketing Ondertitel: Waarom je beter vandaag kunt beginnen dan morgen Auteur: Fabian Savert

Nadere informatie

Marketingplan. ABC K2B, groep 1 22-12-2011

Marketingplan. ABC K2B, groep 1 22-12-2011 Marketingplan Klas Datum ABC K2B, groep 1 22-12-2011 Auteurs en Studentennummers Ilse van den Bighelaar 2042201 Serge Don 2042523 Jos Kleinloog 2042020 Lieke Koolen 2043341 Sam Renders 2041872 Begeleider

Nadere informatie

Interviews met collegamarketeers

Interviews met collegamarketeers Interviews met collegamarketeers ONDERLING ONDERLIGGEND ONDERWERP ONDERSTEUNEND ONDERZOEK ONDERTUSsEN 5 Laat zien welke unieke kennis je in huis hebt Marketeer Zakelijke Markt PostNL heeft te maken met

Nadere informatie

Stichting Pensioenfonds Xerox

Stichting Pensioenfonds Xerox Deelnemersbijeenkomst Stichting Pensioenfonds Xerox Verslag Huidige vergadering Volgende vergadering Datum Duur Datum Duur 25 maart 2014 17:00 19:30 Locatie Voorzitter Locatie Voorzitter Bedrijfsrestaurant

Nadere informatie

1 3 N u t t i g e LinkedIn Tips. Haal direct meer uit je netwerk!

1 3 N u t t i g e LinkedIn Tips. Haal direct meer uit je netwerk! 1 3 N u t t i g e LinkedIn Tips Haal direct meer uit je netwerk! Inleiding Allereerst wil ik u bedanken voor het downloaden van dit e-book. Na weken van voorbereiding kunnen we dan nu eindelijk dit e-book

Nadere informatie

Voorwoord. Dit is immers het tijdperk van online zakendoen en jouw bedrijf en je website zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Voorwoord. Dit is immers het tijdperk van online zakendoen en jouw bedrijf en je website zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Voorwoord Vaak als ik vakvrouwen met een eigen bedrijf en een eigen website spreek zeggen ze: Oh ja, webanalyse, daar wil ik ook nog eens wat mee! Als we vervolgens verder praten, blijkt dat ze vaak een

Nadere informatie

Inhoudsopgave 1 Inleiding 2 Onderneming 3 Markt 4 Promotie 5 Organisatie 6 Financiën 7 Bijlage

Inhoudsopgave 1 Inleiding 2 Onderneming 3 Markt 4 Promotie 5 Organisatie 6 Financiën 7 Bijlage Ondernemingsplan Ramon Vermaak, Koen van Haasteren, Wafaâ Aarab, Lennart van Breugel, Daniël van Heusden, Mitch de Vries, Dominique Padmos, Dylan de Vries en Stephanie Wilsoe Jong ondernemen 2010 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Handleiding gebruik Facebook en Twitter

Handleiding gebruik Facebook en Twitter Handleiding gebruik Facebook en Twitter Hoe maak je effectief gebruik van deze social media kanalen? Datum : 17-05-2013 Auteur : Rico Kramers (stagiaire) Organisatie : Adyta Relatie : - Project : - PAGINA

Nadere informatie

Een Publicatie van Zaken in Balans. Social Media. Zakelijk gezien een must! SOCIAL MEDIA VOOR BEDRIJVEN: ACHTERGRONDEN, TIPS EN TRICS

Een Publicatie van Zaken in Balans. Social Media. Zakelijk gezien een must! SOCIAL MEDIA VOOR BEDRIJVEN: ACHTERGRONDEN, TIPS EN TRICS Een Publicatie van Zaken in Balans Social Media Zakelijk gezien een must! SOCIAL MEDIA VOOR BEDRIJVEN: ACHTERGRONDEN, TIPS EN TRICS Auteur: Waldo Bominaar Meer weten? Kijk op mijn LinkedIn: INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

Onderwerp: Social Media Naam: Anton Simion : V4A & Job Vaarhorst : V4B Docent: I. van Uden

Onderwerp: Social Media Naam: Anton Simion : V4A & Job Vaarhorst : V4B Docent: I. van Uden http://www.appsmaken.nl/wp- content/uploads/socialmedia_intro.jpg Onderwerp: Social Media Naam: Anton Simion : V4A & Job Vaarhorst : V4B Docent: I. van Uden 2 Inhoudsopgave - Voorwoord - Inleiding - Deelvragen

Nadere informatie

Je eigen succesvolle weblog maken!

Je eigen succesvolle weblog maken! Je eigen succesvolle weblog maken! Bjorn Simmering Ik had al wat langer plannen om een eboek te schrijven, maar ik stelde dit steeds uit of ik maakte er geen tijd voor vrij. Nadat ik een serie artikelen

Nadere informatie

September 2014. Jongeren & geld. De financiële situatie en hulpbehoefte van 12- tot en met 24-jarigen. Anna van der Schors Minou van der Werf

September 2014. Jongeren & geld. De financiële situatie en hulpbehoefte van 12- tot en met 24-jarigen. Anna van der Schors Minou van der Werf September 2014 Jongeren & geld De financiële situatie en hulpbehoefte van 12- tot en met 24-jarigen Anna van der Schors Minou van der Werf SAMENVATTING EN CONCLUSIE... 5 De financiële situatie en de beleving

Nadere informatie

Social Media in de Tuinbouw. Social media in de Tuinbouw

Social Media in de Tuinbouw. Social media in de Tuinbouw Social media in de Tuinbouw Inleiding: Dit onderzoek is uitgevoerd door Jan-Peter Steetskamp, in opdracht van Mariëlle van Leeuwen, zelfstandig professional op het gebied van marketing en online communicatie

Nadere informatie

VERKOPEN ZONDER TE VERKOPEN

VERKOPEN ZONDER TE VERKOPEN INTRODUCTIE... 5 MINDSET ALS BASIS VOOR SUCCES... 6 DE MEEST VOORKOMENDE ANDERE WERKZAAMHEDEN VAN ONDERNEMERS:... 6 UITSTELGEDRAG... 7 STARTEN MAAR SNEL WEER AFHAKEN... 8 HET GEVAAR VAN UITSTELGEDRAG...

Nadere informatie

Crowdfunding Stappenplan

Crowdfunding Stappenplan Crowdfunding Stappenplan Of het nu gaat om crowdfunding voor een goed doel, restaurant, boek, een film of een balletuitvoering, er is altijd een gemeenschappelijk kenmerk. Crowdfunding gaat met name over

Nadere informatie

De 10 SEO FACTOREN. De 10 SEO Geboden Gebod 1 Tekst... 2. Gij zult veel en goede tekst gebruiken... 2. De 10 SEO Geboden Gebod 2 Title Tags...

De 10 SEO FACTOREN. De 10 SEO Geboden Gebod 1 Tekst... 2. Gij zult veel en goede tekst gebruiken... 2. De 10 SEO Geboden Gebod 2 Title Tags... De 10 SEO FACTOREN Inhoud De 10 SEO Geboden Gebod 1 Tekst... 2 Gij zult veel en goede tekst gebruiken... 2 De 10 SEO Geboden Gebod 2 Title Tags... 4 Gebruik optimale Title tags... 4 De 10 SEO geboden Gebod

Nadere informatie

INHOUD. IQ LEADS Adres: Curieweg 8E Postcode: 2408 BZ Plaats: ALPHEN AAN DEN RIJN Telefoon: (0172) 421411 Email: info@iq-leads.

INHOUD. IQ LEADS Adres: Curieweg 8E Postcode: 2408 BZ Plaats: ALPHEN AAN DEN RIJN Telefoon: (0172) 421411 Email: info@iq-leads. INHOUD INLEIDING... 3 TIP 1: DOELGROEPOVERZICHT... 4 TIP 2: WAAR KOMEN UW BEZOEKERS BINNEN?... 5 TIP 3: HOE KOMEN BEZOEKERS BINNEN?... 8 TIP 4: FILTERS... 9 TIP 5: GOAL TRACKING... 10 TIP 6: INTELLIGENCE

Nadere informatie

Content is koning, strategie de keizer

Content is koning, strategie de keizer Content is koning, strategie de keizer David Kok in gesprek met Xaviera Ringeling Xaviera is, samen met haar team vrijwilligers, een contentmachine. Elke dag publiceert ze op verschillende weblogs een

Nadere informatie

Lening: lust of last? Een onderzoek naar de achtergronden van lenen

Lening: lust of last? Een onderzoek naar de achtergronden van lenen Lening: lust of last? Een onderzoek naar de achtergronden van lenen Lening: lust of last? Een onderzoek naar de achtergronden van lenen Nibud, 2010 Lening: lust of last? / 2 Voorwoord Het Nibud heeft een

Nadere informatie

Wordpress. ISA verslag Joris Talmon

Wordpress. ISA verslag Joris Talmon Wordpress ISA verslag Joris Talmon Inhoud Inleiding Pagina 3 Mijn opdracht Pagina 4 Werkwijze Pagina 5 Een website bouwen Pagina 6 Plug-ins 7 Webshop 8 Een kind van 70 Pagina 10 De website 11 Mijn portfolio

Nadere informatie