Wat als je delen nu eens gaat zien als een investering?

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Wat als je delen nu eens gaat zien als een investering?"

Transcriptie

1 De kracht van delen

2 Wat als je delen nu eens gaat zien als een investering? Deze uitgave is kosteloos tot stand gebracht door: Delen betekent voor ons dat je niet alleen geeft, maar er ook iets voor terugkrijgt. Het is een investering in jezelf, in je organisatie en in de maatschappij. - Nadja Willems [Studio Soest] - Hugo Lingeman - Zinder Mediaproducties - Jurriaans Lindenbaum Grafimedia [connected to GrafiPlaza] I.s.m. communicatieteam Net4kids De geciteerde investeerders hebben belangeloos aan deze uitgave meegewerkt. Iedereen die betrokken is bij Net4kids deelt de overtuiging dat een betere wereld begint bij kinderen. Wij vinden dat ieder kind de kans verdient om z n eigen toekomst te ontwikkelen en op te bouwen. Daarom delen wij onze expertise, tijd en/of geld om voor kwetsbare kinderen in Azië en Afrika kansen te creëren. Investeren betekent dat je op een zakelijke manier kijkt naar wat je doet. Net4kids bestaat uit een groot netwerk van investeerders, partners en (pro bono) professionals. Iedereen deelt om samen het verschil te kunnen maken. En omdat we succesvol willen zijn, stellen we hoge eisen aan ieders inbreng en legt iedereen verantwoording af over wat hij of zij doet. Ook dat is krachtig zijn in delen. Wat je terugkrijgt, verschilt per persoon of organisatie. Ontdek op de volgende pagina s wat dat voor anderen is. Wij nodigen je van harte uit met ons op reis te gaan en ook te investeren. De persoonlijke investering:

3 Wij willen delen om de verschillen op deze wereld kleiner te maken Loek en Anke zagen bij bestaande goede doelen een gebrek aan individuele keuze en betrokkenheid. Het leidde in 2003 tot de oprichting van Net4kids. Veel potentiële investeerders haken af door een gebrek aan transparantie. Mensen willen nu eenmaal zélf kiezen wat ze geven en waarin ze concreet investeren. En ze verwachten ook terugkoppeling over de resultaten daarvan. De gedachte achter de oprichting van Net4kids is dat je veel meer investeerders kan activeren door hen persoonlijk te betrekken bij individuele kinderhulpprojecten. Net4kids is onderscheidend op dit gebied. Bij alles wat we doen staat persoonlijke betrokkenheid centraal. Ons model heeft zich inmiddels bewezen en vertaald in een groot netwerk van professionals, die hun krachten bundelen om de verschillen op deze wereld kleiner te maken. We zijn ambitieus. Niet omdat Net4kids nog steeds ieder jaar groeit, maar omdat onze aanpak werkt. Voor de kinderen, voor onze investeerders, voor onze partners en voor de tientallen (pro bono) professionals die Net4kids dagelijks tot een succes maken. Loek en Anke van den Boog, Oprichters Net4kids De filantropische investering:

4 Het rendement van delen zien we terug bij onze betrokken medewerkers LeasePlan koos in 2006 voor Net4kids omdat zij haar rijkdom wil delen met kwetsbare kinderen. LeasePlan wil haar kernwaarden niet alleen in haar dienstverlening, maar ook in haar CSRbeleid uitdragen. Naast een intrinsieke bevlogenheid om kinderen kansen te bieden, bindt dit de medewerkers van LeasePlan. Voor Floor laat zich samenvatten in twee oer-hollandse spreekwoorden: Gedeelde vreugde is dubbele vreugde en Gedeelde smart is halve smart. LeasePlan deelt haar rijkdom met kwetsbare kinderen in de 30 landen waar ze gevestigd is en ook daarbuiten in Azië en Afrika. Net4kids biedt de mogelijkheid om dat in samenwerking met betrouwbare lokale partners te realiseren. Omdat LeasePlan gelooft in emotionele betrokkenheid gecombineerd met een zakelijke aanpak, is de keuze gemaakt voor een langdurige samenwerking met Net4kids. De transparantie in rapportages, projectbezoeken en Meet & Greets met lokale projectpartners brengen de projecten heel dichtbij. Het rendement van de investering ziet Floor terug in de betrokkenheid en samenwerking binnen de wereldwijde organisatie. Floor Hennekes, Secretaris Raad van Bestuur LeasePlan Corporation NV De betrokken investering:

5 Wij delen kennis en ervaring met kinderen in achterstandsposities DLA Piper wil inhoudelijk én financieel een bijdrage leveren aan relevante projecten die jeugd in achterstandsposities ondersteunt in haar ontwikkeling. Voor Richard zit in het elkaar helpen en samenwerken in teamverband. In het MVO-beleid van DLA Piper wordt dit toegepast door zich te richten op kinderen in achterstandsposities, door kennis en ervaring te delen op het gebied van onderwijs en ontwikkeling. Voor DLA Piper is het nemen van haar maatschappelijke verantwoordelijkheid van groot belang en de samenwerking met Net4kids sluit hier naadloos op aan. Door middel van het bieden van kantoorruimte, juridische en financiële ondersteuning kan DLA Piper iets terugdoen voor de maatschappij. Haar cliënten verwachten dat niet alleen, maar stellen het steeds vaker als voorwaarde voor samenwerking. Net4kids helpt hierbij door op een heel zakelijke en transparante manier invulling te geven aan het MVO-beleid van DLA Piper. Het is volledig inzichtelijk waar het geld naartoe gaat en wat het oplevert. Deze transparantie is een groot pluspunt. Richard Fens, Managing Partner DLA Piper De transparante investering:

6 Als je de krachten bundelt, ben je samen nog krachtiger in het delen Stichting Talud wil kwetsbare kinderen helpen in hun persoonlijke ontwikkeling. De samenwerking met Net4kids zorgt voor een bundeling van krachten. Voor Jeanne betekent dat je elkaar krachtiger maakt. De gezamenlijke business achtergrond van Net4kids en Stichting Talud verenigen zich in het Charity Office van Net4kids. Dit biedt de mogelijkheid de krachten te bundelen en inhoudelijke en professionele kennis te delen ten behoeve van het ge- zamenlijke doel. Er is meer nodig dan geld alleen om kinderen echt kansrijk te maken. Door met elkaar tijd, kennis en ervaring te delen, wordt de kans op succes van integrale kinderhulpprojecten vergroot. En dat is winst voor iedereen, vooral voor alle kwetsbare kinderen die wij op deze manier gezamenlijk ondersteunen. Jeanne Specht Grijp, De krachtige investering: Bestuurslid Stichting Talud

7 Philipp en Andrea zijn onderdeel van het Net4kids communicatieteam. Met hun creativiteit en vakmanschap weten zij de passie van Net4kids over te brengen. Vakmanschap als inzet voor een mooiere wereld voor kinderen. Daar lopen deze vormgevers warm voor. Zij zetten hun creativiteit in om nog meer mensen te inspireren én om te investeren in Net4kids. Zo dragen zij hun steentje bij aan een wereld waarin ook kwetsbare kinderen kansen krijgen. Naast hun betaalde werkzaamheden besteden zij een deel van hun tijd aan Net4kids. Zij hebben samen het logo gerestyled. En daaruit voort- vloeiend de rest van de huisstijl zoals kaarten, brochures, posters, jaarverslagen en nog vele andere uitingen, om zo nog meer mensen te laten delen. Philipp en Andrea hoef je niet te overtuigen. Voor hen is Net4kids dé open en transparante organisatie die het verschil kan maken. Ieder ontwerp krijgt nog meer glans door het bijzondere doel en dit zorgt voor een blij en trots gevoel. En dat willen ze ook graag met jou delen. Wij delen ons vakmanschap om nog meer mensen te laten delen Andrea Hulskamp en Philipp van Ekeren van het communicatieteam Net4kids De creatieve investering:

8 Ik deel omdat ik me verbonden wil voelen met de rest van de wereld Ellie wil een verschil kunnen maken voor andere mensen. Door de meerjarige samenwerking met Net4kids hoeft zij zelf geen stichting op te richten. Na de verkoop van haar bijzondere reisorganisatie Sawadee, wilde Ellie een verschil kunnen maken in deze wereld. Zij koos voor Net4kids omdat de bedrijfsmatige, duurzame aanpak met duidelijke doelstellingen haar aanspreekt. Net4kids selecteert, monitort, beheert en controleert de projecten voor Ellie. Tegelijkertijd zijn de kinderen heel dichtbij door de online rapportages die zij ontvangt. Ellie wil zich verbonden voelen met de rest van de wereld. Dat gevoel leeft bij steeds meer mensen. We hebben een manier van leven ontwikkeld die zich veelal richt op uiterlijkheden en geld verdienen. Er is steeds meer behoefte aan een bewust en duurzaam leven waarbij je in verbinding bent met jezelf, elkaar en de rest van de wereld. Bij Net4kids delen mensen en organisaties dat met elkaar. Het besef van die gevoelsmatige verbondenheid is steeds vaker aanleiding om met elkaar te delen. Ellie Donk, Ex- eigenaar Sawadee Reizen De intuïtieve investering:

9 Delen gaat verder dan de grenzen van ons kantoor Verantwoordelijkheid nemen betekent voor Certa Legal dat je je niet beperkt tot de eigen juridische werkzaamheden. Voor Peter zit in het besef dat je zelfs kunt delen als je bijna niets hebt. We denken te snel dat we niet kunnen delen, maar er is vaak meer mogelijk dan je in eerste instantie denkt. Certa Legal wil niet alleen maar halen, maar ook brengen. Als volwassen organisatie, die meer dan genoeg heeft om te kunnen delen, neemt zij - in samenwerking met Net4kids - haar maatschappelijke verantwoordelijkheid. Voor Certa Legal is de transparantie van Net4kids erg belangrijk. Als juridisch dienstverlener is transparantie één van de kernwaarden en Net4kids is 100% transparant. Door zelf een project te kunnen kiezen en volledig inzicht te hebben in wat er met je geld gebeurt, ontstaat een gevoel van directe betrokkenheid. De bijdrage zorgt voor interne trots en verbondenheid, wat wordt uitgestraald naar opdrachtgevers. Peter Wijbrands, Advocaat Certa Legal De grenzeloze investering:

10 Sarita leefde als elfjarig meisje alleen op straat in Kathmandu en krijgt nu de kans om haar droom waar te maken in het Child Watabaran Center Nepal. Ze begint te giechelen als ze op de foto moet en kijkt overal behalve in de camera. Kortom, een heel normaal meisje van zestien jaar. Maar als ze even serieus is, zie je al een glimp van de vrouw die ze zal worden. Zelfbewust en ontspannen, een lesboek in de hand. Want voor de klas staan is haar droom. Als meisje van elf jaar liep ze weg van huis. Haar ouders hadden geen werk en maakten veel ruzie. Sarita voelde zich teveel en ging op straat wonen. Veldwerkers van het Child Watabaran Center kwamen haar hier tegen en ze kreeg de kans in het centrum te komen wonen en aan haar toekomst te werken. Nu kan ze haar droom om lerares te worden waarmaken. Kinderen zoals Sarita zijn de toekomstige generatie. Als zij de kans krijgen om hun toekomst op te bouwen, kunnen ze ook in de toekomst van hun land investeren. Sarita is alweer weg. De Engelse les is begonnen... Voor de klas staan en kennis delen met andere kinderen is mijn droom Sarita (16), Child Watabaran Center Nepal De toekomstige investering:

11 Van kansarm naar kansrijk BASIS basisbehoeftes: opvang, voedsel, zorg, onderwijs, water TOP mentale ontwikkeling, microkrediet, sustainability MIDDEN vervolgonderwijs, vocational training, specifieke zorg, speciaal onderwijs META BASIS kinderrechten en tegengaan van mensenhandel/ kinderarbeid Net4kids hanteert een bewezen, integrale aanpak om kwetsbare kinderen daadwerkelijk kansrijk te maken; de Net4kids Pyramid of Care. Veel hulporganisaties richten zich op een pas écht kansrijk kan zijn, als dit kind toegang specifiek onderdeel van kinderhulp. Ze zorgen heeft tot alle lagen van de piramide. Een kind voor onderwijs, voedsel, medische ondersteuning en/of veiligheid. alleen een schoolbeurs. kan bijvoorbeeld geen onderwijs volgen met Alhoewel het stuk voor stuk mooie initiatieven Ook andere (meta-)basisbehoeften zoals eten, zijn, geloven wij dat alleen een integrale aanpak ervoor zorgt dat kinderen de beoogde en acceptatie in de gemeenschap zijn van onderdak, toestemming van eventuele ouders kansen krijgen. groot belang. De midden en toplaag van de Bij het selecteren en uitvoeren van onze piramide zijn cruciaal om de kans op succes projecten vormt de Net4kids Pyramid of Care te vergroten. Vervolgonderwijs, mentale ontwikkeling en zaken als microkrediet zijn daarbij (gebaseerd op Maslow) het uitgangspunt. De visie achter deze piramide is dat een kind noodzakelijke schakels. Pyramid of Care De integrale investering:

12 Net4kids onderscheidend Net4kids is onderscheidend. Net4kids is anders. We denken anders en we werken anders. Altijd zakelijk, transparant en betrokken. Een team van gedreven en ambitieuze professionals. Aan de werkwijze van Net4kids merk je al dat het anders gaat dan je wellicht zou verwachten bij een goede-doelenorganisatie. De volledige transparante, pragmatische benadering en het afleggen van verantwoording over behaalde resultaten zorgt voor een sfeer van doelmatigheid. Dat verklaart ook waarom veel ondernemers en ondernemende mensen zich aangetrokken voelen tot Net4kids. Zij delen ons geloof dat een betere wereld begint bij kinderen, maar dat dat alleen met een zakelijke aanpak succesvol kan zijn. Voor ons zijn investeerders onze business partners. Dat betekent dat zij zelf hun project(en) kiezen en daar direct bij betrokken blijven. Er blijft niks aan de strijkstok hangen en het is volledig inzichtelijk wat er met hun geld gebeurt. Als business partner bieden we je bovendien onze expertise aan op het gebied van Maatschappelijk Betrokken Ondernemen. Zo realiseren we maximale impact voor de kinderen én bij onze investeerders. Want ook voor hen is onderscheidend vermogen in de markt van belang. De onderscheidende investering:

13 Wat is voor jou? Wij gaan hierover graag in gesprek! /

Koers & Ambities 2015-2018

Koers & Ambities 2015-2018 1 Koers & Ambities 2015-2018 voorwoord Net als de wereld is stichting OOZ volop in beweging. elke dag Zie ik het Om mij heen. ONderweg Naar mijn werkplek, bij mijn directe collega s en vooral OOk in ONZe

Nadere informatie

Inhoud. Dit is de printversie van het jaarverslag van Net4kids. De volledige versie staat online op www.net4kids.org/jaarverslag2005

Inhoud. Dit is de printversie van het jaarverslag van Net4kids. De volledige versie staat online op www.net4kids.org/jaarverslag2005 Inhoud Dit is de printversie van het jaarverslag van Net4kids. De volledige versie staat online op www.net4kids.org/jaarverslag2005 1. Net4kids: missie, visie en doelstelling 2. Voorwoord 3. Samenvatting

Nadere informatie

Jaarverslag Talentcoach 2014

Jaarverslag Talentcoach 2014 Jaarverslag Talentcoach 2014 Voorwoord Huub Als je zoveel goed werk doet, zoals alle mensen van Talentcoach, die mensen die het misschien wel het hardst nodig hebben een professioneel steuntje in de rug

Nadere informatie

Projectplan 2013-2015

Projectplan 2013-2015 Projectplan 2013-2015 Ede, mei 2013 1. Inleiding... 3 Wat is Netwerk TijdVoorActie?... 3 Achtergrond... 4 Netwerk Dien je Stad... 5 2. Netwerk TijdVoorActie... 5 Missie... 5 Doel... 5 Subdoelen... 6 Netwerk...

Nadere informatie

Beleidsplan 2014-2016 Stichting JOIN!FORKIDS CHANGING LIVES CHANGING WORLDS

Beleidsplan 2014-2016 Stichting JOIN!FORKIDS CHANGING LIVES CHANGING WORLDS Beleidsplan 2014-2016 Stichting JOIN!FORKIDS CHANGING LIVES CHANGING WORLDS INHOUDSOPGAVE VOORWOORD... 3 1. DE ORGANISATIE JOIN!FORKIDS... 4 GESCHIEDENIS... 4 MISSIE... 4 VISIE... 4 STRATEGIE... 4 PRAKTIJKKEURMERK

Nadere informatie

Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig

Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig Grijp je Ambities Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig Je dromen verwezenlijken in 7 stappen. Grijp je ambities Brengt je dichterbij je ideaal Geeft je inzicht in jouw persoonlijke

Nadere informatie

Niemand kan het. alleen!

Niemand kan het. alleen! Niemand kan het alleen! 1 Niemand kan het alleen! 2 1 Voorwoord In Nederland werken we met veel partijen hard aan de toekomst van de jeugd. We bouwen aan goed onderwijs, toegankelijke jeugdzorg, jeugdbeleid

Nadere informatie

www.ludenstraining.nl Trainingen voor Young Professionals

www.ludenstraining.nl Trainingen voor Young Professionals www.ludenstraining.nl Trainingen voor Young Professionals Rendement van talent Porties VAN GOED NAAR Ludens Talentontwikkeling is een jong trainingsbureau met veel ervaring. Wij zijn gespecialiseerd in

Nadere informatie

Mensen verbinden de bank. De HR-visie van de Rabobank

Mensen verbinden de bank. De HR-visie van de Rabobank Mensen verbinden de bank De HR-visie van de Rabobank Mensen Verbinden de Bank De HR-visie van de Rabobank 2 Woord vooraf Samen bereik je meer dan alleen. Dat was het credo van Friedrich Wilhelm Raiffeisen

Nadere informatie

Mijn Team is Top! De cultuur en de omgeving waarin teams blijven verbeteren

Mijn Team is Top! De cultuur en de omgeving waarin teams blijven verbeteren Mijn Team is Top! De cultuur en de omgeving waarin teams blijven verbeteren Een onderzoeksinitiatief van House of Performance in samenwerking met de Universiteit Twente Voorwoord Beste lezer, Vele organisaties

Nadere informatie

Leven met meer passie en impact in één avond!

Leven met meer passie en impact in één avond! eigenschappen van effectieve ZZP ers Leven met meer passie en impact in één avond! 1. Wees proactief 2. Begin met het einde voor ogen 3. Belangrijke zaken eerst 4. Denk win-win 5. Eerst begrijpen, dan

Nadere informatie

Practice what you preach

Practice what you preach 1 Practice what you preach Etienne Duijf, TRAINER CONSULTANT BIJ FRANKLINCOVEY NEDERLAND 2 WAT STAAT ER DEZE WEEK IN JE AGENDA? Er zijn twee dingen die iedere week terugkomen in mijn agenda: het geven

Nadere informatie

Maatschappelijk Betrokken Ondernemen (MBO):

Maatschappelijk Betrokken Ondernemen (MBO): Maatschappelijk Betrokken Ondernemen (MBO): 1 Voorwoord Wist u dat de meerderheid van de MKB-ondernemers maatschappelijk betrokken onderneemt? Dat de manier waarop dat gebeurt, verrassend weinig verschilt

Nadere informatie

( m o b i l i t e i t f l e x i b i l i t e i t ) 4 november 2014. Johan Weevers/Karin Boelens

( m o b i l i t e i t f l e x i b i l i t e i t ) 4 november 2014. Johan Weevers/Karin Boelens IK WERK AAN WERK ( m o b i l i t e i t f l e x i b i l i t e i t ) 4 november 2014 Johan Weevers/Karin Boelens Inhoud 1 Woord vooraf... 2 2 De kern van Oosterpoort... 3 2.1 Waarom bestaat Oosterpoort?...

Nadere informatie

Inhoudsopgave DEEL A NET4KIDS ALGEMEEN 4 DEEL B NET4KIDS AID FOUNDATION 13 4 OVERKOEPELENDE RESULTATEN EN BELEID PROJECTEN 13

Inhoudsopgave DEEL A NET4KIDS ALGEMEEN 4 DEEL B NET4KIDS AID FOUNDATION 13 4 OVERKOEPELENDE RESULTATEN EN BELEID PROJECTEN 13 Annual Report 2008 Inhoudsopgave DEEL A NET4KIDS ALGEMEEN 4 1 OVER NET4KIDS 4 1.1 Achtergrond & doelstelling 5 1.2 Werkwijze 5 1.3 Impact (rapportage) 5 2 VOORWOORD 7 3 SAMENVATTING DOELSTELLINGEN EN RESULTAAT

Nadere informatie

3 vragen die managers hun medewerkers nooit stellen

3 vragen die managers hun medewerkers nooit stellen 3 vragen die managers hun medewerkers nooit stellen en die het managen veel simpeler en succesvoller maken! Door Esther Mallant 2012 Esther Mallant www.hrmallant.nl Introductie De 3 vragen die managers

Nadere informatie

Werk maken van duurzame inzetbaarheid. Met meetbaar én voelbaar resultaat. - Vitaliteitsscans - Vitaliteitsgesprekken - Vitaliteitstrainingen

Werk maken van duurzame inzetbaarheid. Met meetbaar én voelbaar resultaat. - Vitaliteitsscans - Vitaliteitsgesprekken - Vitaliteitstrainingen verantwoord veranderen Werk maken van duurzame inzetbaarheid vbent.org - Vitaliteitsscans - Vitaliteitsgesprekken - Vitaliteitstrainingen Met meetbaar én voelbaar resultaat Naar een duurzame en vitale

Nadere informatie

Onze dienstverlening voor coaches

Onze dienstverlening voor coaches Onze dienstverlening voor coaches Platform voor mensen en organisaties met een hulp- of ontwikkelvraag Mensen en organisaties in contact brengen met de beste coaches Ondersteunend initiatief voor de ondernemende

Nadere informatie

Ben jij klaar voor de

Ben jij klaar voor de 4 SCHOLING Els, Karin en Nathalie hadden al jarenlange ervaring in de jeugdzorg toen ze ambulant hulpverlener werden. Ze praten over veranderen, meebewegen, werkdruk, persoonlijke groei en de toekomst.

Nadere informatie

DEEL 1. BOUWSTEEN 2 Theorie Je Gedachten. 2015 Monique van Dam DEEL 1: YOU

DEEL 1. BOUWSTEEN 2 Theorie Je Gedachten. 2015 Monique van Dam DEEL 1: YOU DEEL 1 1 BOUWSTEEN 2 Theorie Je Gedachten BOUWSTEEN 2 Je Gedachten Inhoud 2 Introductie bouwsteen 2: Gedachten 3 ANDERS denken 4 Wist je dat? 5 2 Ezelsbruggetjes 10 Nieuwe kansen 12 Van toen naar nu 14

Nadere informatie

Moving Forward. Brengt vrouwen een stap dichter bij de arbeidsmarkt

Moving Forward. Brengt vrouwen een stap dichter bij de arbeidsmarkt Methodiekbeschrijving voor (zelf) organisaties die vrouwen helpen deel te nemen aan het economisch verkeer en richting te geven aan hun toekomst. Moving Forward Brengt vrouwen een stap dichter bij de arbeidsmarkt

Nadere informatie

Duurzame trainingen in dienstverlening

Duurzame trainingen in dienstverlening Duurzame trainingen in dienstverlening Inhoudsopgave Waarvoor kun je terecht bij PubliContact? 4 Hoe werkt ontwikkelen in dienstverlening? 7 Duurzaam ontwikkelmodel dienstverlening 9 De medewerker dienstverlening

Nadere informatie

Samen Duurzaam Sterker

Samen Duurzaam Sterker Samen Duurzaam Sterker Onze bijdrage aan duurzame ontwikkeling tot 2020 1 Samen Duurzaam Sterker Samen Duurzaam Sterker Rabobank streeft als coöperatieve bank samen met haar zakelijke en particuliere klanten

Nadere informatie

duurzaamheidsverslag Een betere bank die bijdraagt aan een betere wereld

duurzaamheidsverslag Een betere bank die bijdraagt aan een betere wereld duurzaamheidsverslag 2012 Een betere bank die bijdraagt aan een betere wereld duurzaamheid voor ABN AMRO in 2012 in het kort duurzaamheid voor ABN AMRO in 2012 in het kort Als toonaangevende bank in Nederland

Nadere informatie

Deze 4 punten moeten in harmonie zijn en dan pas heb je het criterium voor succes.

Deze 4 punten moeten in harmonie zijn en dan pas heb je het criterium voor succes. TOPPER GERT DEN HAAN: MKB-HUISJURIST Mijn accountant laat mijn aangifte eindeloos liggen. 2009 moet nog afgerond worden. Ik zou natuurlijk naar een ander kunnen gaan. Maar ik heb al een maandelijks bedrag

Nadere informatie

Duurzame trainingen in dienstverlening

Duurzame trainingen in dienstverlening Duurzame trainingen in dienstverlening Wat lees je in dit boek? Waarvoor kun je terecht bij PubliContact? 4 Wat gebeurt er allemaal in dienstverlening? 5 Waarom zou je kiezen voor PubliContact? 6 Hoe werkt

Nadere informatie

Zou het zo simpel zijn? Zonnehuizen investeren in zorggemeenschap.

Zou het zo simpel zijn? Zonnehuizen investeren in zorggemeenschap. Zou het zo simpel zijn? Zonnehuizen investeren in zorggemeenschap. Zorggemeenschap. Wat bedoelen we daar eigenlijk mee? Wanneer we het hebben over een gemeenschap als samenleving, dan weet iedereen precies

Nadere informatie

Slimmer werken in het MKB. 8 voorbeelden van goede praktijken in de provincie Utrecht

Slimmer werken in het MKB. 8 voorbeelden van goede praktijken in de provincie Utrecht Slimmer werken in het MKB 8 voorbeelden van goede praktijken in de provincie Utrecht Als ondernemers hun medewerkers slim aansturen en de onderneming flexibel en efficiënt organiseren, dan creëren ze

Nadere informatie

04/15. Geef uw vermogen een horizon

04/15. Geef uw vermogen een horizon 04/15 Geef uw vermogen een horizon Alles van waarde... Bij Van Lanschot gaat het om uw welzijn. Daar willen wij u in elke fase van uw leven in bijstaan. Daarom willen we het graag zo lang mogelijk niet

Nadere informatie

Krachtteamaanpak bij het wijkgericht werken in Eindhoven

Krachtteamaanpak bij het wijkgericht werken in Eindhoven Krachtteamaanpak bij het wijkgericht werken in Eindhoven Beschrijving van de good practice Auteur Datum MOVISIE Maaike Kluft Utrecht, januari 2012 Deze publicatie is ontwikkeld in het kader van het project

Nadere informatie