1. Hoeveel meetposten zijn er in 2013 en 2014 in Vlaanderen? Graag totaalaantal per jaar en opdeling naar provincie.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "1. Hoeveel meetposten zijn er in 2013 en 2014 in Vlaanderen? Graag totaalaantal per jaar en opdeling naar provincie."

Transcriptie

1 SCHRIFTELIJKE VRAAG nr van ROBRECHT BOTHUYNE datum: 20 april 2015 aan BEN WEYTS VLAAMS MINISTER VAN MOBILITEIT, OPENBARE WERKEN, VLAAMSE RAND, TOERISME EN DIERENWELZIJN Gewest- en snelwegen - Verkeersmetingen Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) voert al jaren verkeerstellingen uit langs de wegen die onder zijn bevoegdheid ressorteren. Op die manier wordt de verkeersdrukte op de Vlaamse wegen systematisch in kaart gebracht. Het Verkeerscentrum Vlaanderen geeft in zijn laatste rapport verkeersindicatoren mee dat: Het verkeer op de Vlaamse snelwegen is in 2014 met 2 à 3% toegenomen waardoor ook de verzadigingsgraad verder toeneemt. De files zitten op hetzelfde zware niveau als in 2013 of zelfs nog hoger. Ze waren wel korter, mede doordat er in 2014 minder dagen waren met zeer slechte weersomstandigheden. Volgens het Nederlands Verkeersinformatieplatform Inrix werd België in 2013 uitgeroepen tot eerste in de fileranglijst onder dertien onderzochte Europese landen. Nederland, Duitsland en Frankrijk nemen de volgende plaatsen in. 1. Hoeveel meetposten zijn er in 2013 en 2014 in Vlaanderen? Graag totaalaantal per jaar en opdeling naar provincie. 2. Heeft de minister plannen om het aantal telposten te verhogen? Zo ja, met hoeveel, wat is de timing en in welke provincie zullen ze worden geplaatst? 3. Wat zijn de meest cruciale punten in 2013 en 2014 waar de file zowel qua lengte als qua tijd het meest risicovol is? Graag totaalaantal punten per jaar en opdeling naar provincie met opgave van filelengte en filetijd. 4. Welke initiatieven plant de minister om een bijdrage te leveren tot het verminderen van zowel de filetijd als de filelengte? Graag aanbevelingen met vooropgestelde timing per provincie.

2 BEN WEYTS VLAAMS MINISTER VAN MOBILITEIT, OPENBARE WERKEN, VLAAMSE RAND, TOERISME EN DIERENWELZIJN ANTWOORD op vraag nr van 20 april 2015 van ROBRECHT BOTHUYNE 1. Het aantal operationele meetpunten met dubbele detectielussen, waarmee verkeersgegevens worden ingewonnen op (nagenoeg uitsluitend) Vlaamse snelwegen, wordt in onderstaande tabel weergegeven. Daarnaast beschikt het onderliggend wegennet over volgende enkelvoudige lussen die intensiteiten meten. Anders dan de dubbele lussen, wordt deze data niet in realtime verzameld. Aantal operationele lussen met enkelvoudige detectie Situatie op 22 april 2015 Provincie Aantal meetposten Antwerpen 60 Vlaams-Brabant 54 Oost-Vlaanderen 305 West-Vlaanderen 320 Limburg 75 Totaal Het basismeetnet van het Meten in Vlaanderen-project voor het hoofdwegennet werd voor 98 à 99 % voltooid. De verdichting van het meetnet is op verschillende wegvakken reeds een feit of is voorzien: Aantal operationele meetpunten met dubbele detectielussen per provincie (meetnet Meten in Vlaanderen) Situatie op 22 april 2015 Provincie Eind 2013 Eind 2014 Eind april 2015 Antwerpen Vlaams-Brabant Oost-Vlaanderen West-Vlaanderen Limburg Totaal Provincie Antwerpen Lussen ter hoogte van rijstrooksignalisatie op de E19-Noord, de E19-Zuid en de E313 tussen Ranst en Antwerpen-Oost. Planning: 2 e kwartaal 2015 of uiterlijk het 3 e kwartaal voor wat betreft de E19-Noord. Hiermee zijn alle rijvakken ter hoogte van rijstrooksignalisatie voorzien van meetsystemen. Op de E19 tussen Loenhout en Brasschaat installeren we dynamische borden ter hoogte van de complexen en uitbreiding van meetpunten per rijstrook naar een dichtheid van 1500 m. Planning: einde 2 e kwartaal 2015 tot begin 3 e kwartaal. Op de E34 tussen de parkings van Vorselaar en Ranst installeren we dynamische borden ter hoogte van de complexen en uitbreiding van meetpunten per rijstrook naar een dichtheid van 1500 m. Planning: 3 e kwartaal 2015.

3 De volledige R2 wordt voorzien van rijstrooksignalisatie met meetpunten met een dichtheid van 750 m. Dit project wordt gerealiseerd in twee fases: de eerste fase omvat het gedeelte vanaf het tolplein van de Liefkenshoektunnel tot de aansluiting met de A12; de tweede fase het resterende stuk van de R2. Planning: fase 1 begin 3 e kwartaal 2015, fase 2 2 e kwartaal Parking Minderhout op de E19. Parking Gierle op de E34. Provincie Limburg Parking Tessenderlo op de E313. Provincie Oost-Vlaanderen Op de E17 is een uitbreiding van de rijstrooksignalisatiezone voorzien, met name van de zone Sint-Niklaas tot aan de parking in Kruibeke. Extra meetpunten per rijstrook met een dichtheid van 750 m worden standaard voorzien. Planning: 2 e tot 3 e kwartaal Uitbreiden van de bestaande installatie op het complex Schansakker in heraanleg. Planning: 4 e kwartaal Provincie Vlaams-Brabant De wegvakken voor en na de Vierarmentunnel in Tervuren worden voorzien van rijstrooksignalisatie, met meetpunten per rijstrook met een dichtheid van 750m. Planning: 4 e kwartaal Parking Ruisbroek op de R0. Parking Tienen/Boutersem op de E40. Provincie West-Vlaanderen Parking Jabbeke op de E40. Op de A11 in aanleg worden meetpunten voorzien in het PPS-contract. 8 complexen op de N31. Planning: 4 e kwartaal In een volgende fase dient ook het onderliggend wegennet te worden voorzien van een meetnet. De methodiek en gewenste meetsystemen zullen een andere aanpak vragen dan voor het hoofdwegennet. In de eerste plaats wordt er gekeken naar de huidige systemen op de gewestwegen (bijvoorbeeld verkeersregelinstallaties, ANPR-camera s ) die de gewenste data mits enkele aanpassingen kunnen aanleveren. Daarnaast wordt er beoordeeld of de dubbele inductielussen van het hoofdwegennet interessant zouden zijn voor het onderliggend wegennet. Inductielussen zijn nog steeds één van de meest kwaliteitsvolle meetsystemen, maar ook kostelijk op het vlak van plaatsing en onderhoud. Inmiddels bestaan er goedkopere alternatieven die in de infrastructuur kunnen worden aangebracht. Tenslotte onderzoekt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) de mogelijkheid om floating car data (GPS-data en/of mobiele telefoniedata) in te zetten. Zo bieden floating car data inzicht in reistijden en herkomst-bestemmingsverkeer en

4 bezettingsgraden van het wegennet. Bovendien leveren ze data voor een groot gebied, en indien gewenst real time beschikbaar. 3. Wanneer men cruciale punten beschouwt als de wegvakken waar zich de meeste file voordoet, komt men tot de lijst van wegvakken in onderstaande tabel (criterium: fileduur > 500 uur). U vindt de details hiervan in het dossier pagina 128 tot en met 148. De tabel hieronder en geeft en samenvatting. Wegvakken met meeste file in 2014 (fileduur op jaarbasis > 500 uur) Weg Rijrichting Wegvakken Provincie R0 Buitenring St-Stevens-Woluwe Machelen Grimbergen Wemmel Binnenring Dansaertlaan UZ-Jette Strombeek-Bever Vilvoorde St-Stevens-Woluwe Tervuren R1 Buitenring Antwerpen-West Deurne A (Merksem Antwerpen-Noord)* A Binnenring Antwerpen-Noord Kennedytunnel A (nagenoeg de ganse R1!) A1 (E19) Zuid Brussel Parking Peutie Brusselse ring Antwerpen Wilrijk Antwerpse ring A A1 (E19)- Antwerpen St-Job-in- t-goor Kleine Bareel A Noord Breda (NL) (Antwerpse ring St-Job-in- t-goor)* A A2 (E314) Heerlen Heverlee Wilsele (NL) A3 (E40) Brussel Sterrebeek Brusselse ring ** A4 (E411) Brussel Oprit Verbeekstraat Brusselse ring A10 (E40) Brussel Parking Groot-Bijgaarden Brusselse ring Oostende Zone ter hoogte van afrit Aalter OV A13 (E313) Antwerpen Massenhoven Antwerpse ring A A14 (E17) Antwerpen Parking Kruibeke Antwerpse ring A+OV A21 (E34) Antwerpen Ranst A * deze is inmiddels opgelost door de ingebruikname van de spitsstrook op de E19 ** deze is inmiddels opgelost door de ingebruikname van de spitsstrook op de E40 Twee van deze wegvakken bevinden zich in de provincie Oost-Vlaanderen. Alle andere wegvakken bevinden zich in de provincies Vlaams-Brabant en Antwerpen. Er dient een te worden onderscheid gemaakt tussen knelpunten en filezones. Files ontstaan in een knelpunt en groeien daaruit verder aan stroomopwaarts. Zo is de file op de E17 richting Antwerpen deels gesitueerd op het grondgebied van Oost- Vlaanderen, maar is het knelpunt zelf gesitueerd in de provincie Antwerpen. Anderzijds bestaan er ook latente knelpunten. Deze zijn momenteel niet zichtbaar, hetzij omwille van dosering van het verkeer door een meer stroomopwaarts gelegen knelpunt, hetzij doordat het zich bevindt in de zone die reeds te maken heeft met terugslaande file vanuit een meer stroomafwaarts gelegen knelpunt.

5 Wanneer men cruciale punten beschouwt als de wegvakken met de hoogste verzadigingsgraad (dit is de verhouding tussen het aantal voertuigen dat een wegvak te verwerken krijgt en de beschikbare wegcapaciteit), dan krijg je volgende tabel: Van de 40 meest verzadigde wegvakken in Vlaanderen er 1 is gesitueerd in de provincie Oost-Vlaanderen. Alle andere zijn gesitueerd in de provincies Vlaams- Brabant (22) en Antwerpen (17), het merendeel op de Brusselse en Antwerpse ring: 22 op de Brusselse ring (R0) 13 op de Antwerpse ring (R1) A 2 op de E313 tussen de Antwerpse ring en Wommelgem A 2 op E19 Antwerpen-Brussel tussen Rumst en parkeerterrein Waarloos A 1 op het knooppunt in Zwijnaarde OV De 6 meest verzadigde wegvakken situeren zich allemaal op de Brusselse ring (R0) in de zone tussen Zellik en Strombeek-Bever en op het viaduct van Vilvoorde.

6 4. De investeringen in dynamisch verkeersmanagement leveren een belangrijke bijdrage tot het verminderen van de filetijd en filelengtes. Dynamisch Verkeersmanagement biedt de weggebruiker immers een aantal services aan die hem ondersteunen/begeleiden in zijn verplaatsing: filestaartbeveiliging, waarschuwen voor obstakels en wegenwerken, begeleiding bij pech en ongevallen, routeadviezen, inspelen op SMOG, doorstroming verbeteren door onder meer snelheidsharmonisatie en het beheren van spitsstroken, aanbieden van informatie omtrent de verkeersafwikkeling en geplande wegenwerken enz. Hiertoe wordt in eerste instantie gebruik gemaakt van telematica-instrumenten opgesteld langs de weg: camerabeelden en meetinstallaties voor de inwinning van verkeersdata; variabele signalisatieborden voor het aansturen en beveiligen van verkeersstromen. Hiertoe behoren rijstrooksignalisatieborden, variabele tekstuele borden boven en naast de weg, mobiele tekstkarren, enz. Daarnaast worden weggebruikers en partners geïnformeerd over de verkeersafwikkeling via informatiekanalen, zoals website, radio, OTAP, DATEX en RDS/TMC datafeeds. De belangrijkste DVM-projecten die in uitvoer zijn of op stapel staan, zijn: basiswegvakmanagement (variabele borden ter hoogte van complexen) op de E19-Noord tussen Loenhout en Brasschaat, op de E34 tussen Vorselaar en Ranst en op de E313 tussen Ranst en Geel-Oost; wegvakmanagement (rijstrooksignalisatie) op de volledige R2, op de E17 van Sint-Niklaas tot Kruibeke, op de E40 van Heverlee tot Sint-Stevens-Woluwe en op de R0 ter hoogte van de Vierarmentunnel; wegvakmanagement (rijstrooksignalisatie) op de R0 zelf (ten zuiden van respectievelijk Sint-Stevens-Woluwe en Groot-Bijgaarden), alsook op de op de R0 toekomende snelwegen. Tenslotte dragen ook trajectcontrole-installaties bij tot de oplossing. Zij verhogen niet enkel de verkeersveiligheid door het handhaven van de snelheid, maar resulteren eveneens in een meer gelijkmatige snelheid over een langer traject, wat de doorstroming op het wegvak ten goede komt. Momenteel zijn er 2 nieuwe trajectcontrole installaties gepland op: de E313 van Antwerpen-Oost tot Ranst (tevens spitsstrook); de E40 van Sint-Stevens-Woluwe tot Heverlee (tevens spitsstrook).

Eerste Verkeersindicatorenrapport met. precieze gegevens over aantal en type voertuigen op de. autowegen in Vlaanderen

Eerste Verkeersindicatorenrapport met. precieze gegevens over aantal en type voertuigen op de. autowegen in Vlaanderen PERSMEDEDELING VAN HET KABINET VAN MINISTER HILDE CREVITS VLAAMS MINISTER VAN MOBILITEIT EN OPENBARE WERKEN 5 april 2011 Eerste Verkeersindicatorenrapport met precieze gegevens over aantal en type voertuigen

Nadere informatie

Evaluatie spitsstrook E34-E313

Evaluatie spitsstrook E34-E313 Evaluatie spitsstrook E34-E313 Dr. Stefaan Hoornaert (Vlaams Verkeerscentrum) 11-13/09/2013 start: 21 14 13 10 86 415 12 11 97 53 sec Probleemstelling Evaluatie spitsstrook E34-E313 slide 1/11 Knelpunt

Nadere informatie

Verkeersindicatoren hoofdwegennet Vlaanderen 2010

Verkeersindicatoren hoofdwegennet Vlaanderen 2010 Verkeersindicatoren hoofdwegennet Vlaanderen 21 Kwantificering verkeer, verkeerssamenstelling, files en hun evolutie op het Vlaamse hoofdwegennet op basis van de permanente verkeersmetingen ( Meten in

Nadere informatie

a) Wat was de gemiddelde snelheid gemeten vóór de opstelling van de trajectcontrole?

a) Wat was de gemiddelde snelheid gemeten vóór de opstelling van de trajectcontrole? SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 1338 van MARTINE FOURNIER datum: 12 juni 2015 aan BEN WEYTS VLAAMS MINISTER VAN MOBILITEIT, OPENBARE WERKEN, VLAAMSE RAND, TOERISME EN DIERENWELZIJN Trajectcontroles op snelwegen

Nadere informatie

Evaluatie belijningsmaatregel R1 binnenring in Antwerpen-Zuid

Evaluatie belijningsmaatregel R1 binnenring in Antwerpen-Zuid Evaluatie belijningsmaatregel R1 binnenring in Antwerpen-Zuid Studierapport Departement Mobiliteit en Openbare Werken Verkeerscentrum Anna Bijnsgebouw Lange Kievitstraat 111-113 bus 4 218 Antwerpen COLOFON

Nadere informatie

STUDIENOTA. Onderwerp : 1. Voorwerp van de studienota

STUDIENOTA. Onderwerp : 1. Voorwerp van de studienota STUDIENOTA Verkeerscentrum Lange Kievitstraat 111-113 bus 40 2018 Antwerpen Tel. 03 224 96 00 Fax 03 224 96 01 Verkeerscentrum@vlaanderen.be www.verkeerscentrum.be Onderwerp : Verdeling verkeer knooppunten

Nadere informatie

Haalbaarheidsstudie spitsstroken

Haalbaarheidsstudie spitsstroken Haalbaarheidsstudie spitsstroken Studierapport Microsimulatie spitsstrook E19 Antwerpen-Noord Brecht Departement Mobiliteit en Openbare Werken Verkeerscentrum Anna Bijnsgebouw Lange Kievitstraat 111-113

Nadere informatie

PERSMEDEDELING VAN HET KABINET VAN MINISTER HILDE CREVITS VLAAMS MINISTER VAN MOBILITEIT EN OPENBARE WERKEN 19 november 2009

PERSMEDEDELING VAN HET KABINET VAN MINISTER HILDE CREVITS VLAAMS MINISTER VAN MOBILITEIT EN OPENBARE WERKEN 19 november 2009 PERSMEDEDELING VAN HET KABINET VAN MINISTER HILDE CREVITS VLAAMS MINISTER VAN MOBILITEIT EN OPENBARE WERKEN 19 november 2009 Start dynamisch verkeersmanagement op het knooppunt Gent Met het oog op een

Nadere informatie

7-2-2014. Minder Hinder op Autosnelwegen. Persconferentie Minister Hilde Crevits 7 februari 2014

7-2-2014. Minder Hinder op Autosnelwegen. Persconferentie Minister Hilde Crevits 7 februari 2014 Minder Hinder op Autosnelwegen Persconferentie Minister Hilde Crevits 7 februari 2014 1 Grote werven met hinder op autosnelwegen: Voorjaarswerven 2014 1. E17 t.h.v. Menen (parking Rekkem) Afbraak oude

Nadere informatie

Verkeersindicatoren hoofdwegennet Vlaanderen 2012

Verkeersindicatoren hoofdwegennet Vlaanderen 2012 p. 1 p. 1 Verkeersindicatoren hoofdwegennet Vlaanderen 212 Kwantificering verkeer, verkeerssamenstelling, files en hun evolutie op het Vlaamse hoofdwegennet op basis van de permanente verkeersmetingen

Nadere informatie

Inhoud. Dynamisch Verkeersmanagement Beleidskader Verkeerscentrum Dynamisch Verkeersmanagement Instrumenten

Inhoud. Dynamisch Verkeersmanagement Beleidskader Verkeerscentrum Dynamisch Verkeersmanagement Instrumenten Vlaams Verkeerscentrum Staten-Generaal Vlaanderen Geoland 2 december 2010 Inhoud Dynamisch Verkeersmanagement Beleidskader Verkeerscentrum Dynamisch Verkeersmanagement Instrumenten Mobiliteit op HWN Analyse:

Nadere informatie

NOTA. 1. Voorwerp van de nota. 2. probleemstelling

NOTA. 1. Voorwerp van de nota. 2. probleemstelling NOTA Verkeerscentrum Vuurkruisenplein 20 2020 Antwerpen Tel. 03 443 63 02 - Fax 03 443 69 37 verkeersinfo@vlaanderen.be www.verkeerscentrum.be Onderwerp : haalbaarheidsstudie spitsstroken verkeerskundige

Nadere informatie

VERKEERSINDICATOREN HOOFDWEGENNET VLAANDEREN 2014

VERKEERSINDICATOREN HOOFDWEGENNET VLAANDEREN 2014 VERKEERSINDICATOREN HOOFDWEGENNET VLAANDEREN 214 p. 1 p. 1 Verkeersindicatoren hoofdwegennet Vlaanderen 214 Kwantificering verkeer, verkeerssamenstelling, files en hun evolutie op het Vlaamse hoofdwegennet

Nadere informatie

Voorbehouden rijstrook op E17 naar R2/E34

Voorbehouden rijstrook op E17 naar R2/E34 Doorstromingsstudie Voorbehouden rijstrook op E17 naar R2/E34 Departement Mobiliteit en Openbare Werken Verkeerscentrum Anna Bijnsgebouw Lange Kievitstraat 111-113 bus 40 2018 Antwerpen COLOFON Titel Dossiernummer

Nadere informatie

Doorstromingsstudie: Spitsstrook E19 Noord richting Antwerpen

Doorstromingsstudie: Spitsstrook E19 Noord richting Antwerpen Doorstromingsstudie: Spitsstrook E19 Noord richting Antwerpen Studierapport Departement Mobiliteit en Openbare Werken Verkeerscentrum Anna Bijnsgebouw Lange Kievitstraat 111-113 bus 40 2018 Antwerpen COLOFON

Nadere informatie

Doorstromingsstudie Weefzone R1 binnenring tussen Antwerpen-Oost en Antwerpen-Zuid Microsimulatie belijningsmaatregelen

Doorstromingsstudie Weefzone R1 binnenring tussen Antwerpen-Oost en Antwerpen-Zuid Microsimulatie belijningsmaatregelen Doorstromingsstudie Weefzone R1 binnenring tussen Antwerpen-Oost en Antwerpen-Zuid Microsimulatie belijningsmaatregelen Departement Mobiliteit en Openbare Werken Verkeerscentrum Anna Bijnsgebouw Lange

Nadere informatie

DOORLICHTING VLAAMS HOOFDWEGENNET POTENTIËLE QUICK WINS OP HET VLAK VAN DOORSTROMING

DOORLICHTING VLAAMS HOOFDWEGENNET POTENTIËLE QUICK WINS OP HET VLAK VAN DOORSTROMING DOORLICHTING VLAAMS HOOFDWEGENNET POTENTIËLE QUICK WINS OP HET VLAK VAN DOORSTROMING COLOFON Titel Doorlichting Vlaams hoofdwegennet - Potentiële quick wins op het vlak van doorstroming Dossiernummer 15126

Nadere informatie

VERKEERSINDICATOREN HOOFDWEGENNET VLAANDEREN 2013

VERKEERSINDICATOREN HOOFDWEGENNET VLAANDEREN 2013 VERKEERSINDICATOREN HOOFDWEGENNET VLAANDEREN 213 p. 1 p. 1 Verkeersindicatoren hoofdwegennet Vlaanderen 213 Kwantificering verkeer, verkeerssamenstelling, files en hun evolutie op het Vlaamse hoofdwegennet

Nadere informatie

Verkeersindicatoren hoofdwegennet Vlaanderen 2011

Verkeersindicatoren hoofdwegennet Vlaanderen 2011 Verkeersindicatoren hoofdwegennet Vlaanderen 211 Kwantificering verkeer, verkeerssamenstelling, files en hun evolutie op het Vlaamse hoofdwegennet op basis van de permanente verkeersmetingen ( Meten in

Nadere informatie

Doorstromingsstudie & Ongevallenanalyse

Doorstromingsstudie & Ongevallenanalyse Doorstromingsstudie & Ongevallenanalyse Trajectcontrole ter hoogte van de Kennedytunnel op de Antwerpse ring Departement Mobiliteit en Openbare Werken Verkeerscentrum Anna Bijnsgebouw Lange Kievitstraat

Nadere informatie

VERKEERSINDICATOREN SNELWEGEN VLAANDEREN 2016

VERKEERSINDICATOREN SNELWEGEN VLAANDEREN 2016 VERKEERSINDICATOREN SNELWEGEN VLAANDEREN 216 COLOFON Titel Verkeersindicatoren snelwegen Vlaanderen 216 Dossiernummer 173 Dossierbeheerder Opgesteld door Gereviseerd door Dr. Stefaan Hoornaert Dr. Stefaan

Nadere informatie

VERKEERSINDICATOREN SNELWEGEN VLAANDEREN 2018

VERKEERSINDICATOREN SNELWEGEN VLAANDEREN 2018 VERKEERSINDICATOREN SNELWEGEN VLAANDEREN 2018 COLOFON Titel Verkeersindicatoren snelwegen Vlaanderen 2018 Dossiernummer 19004 Dossierbeheerder Opgesteld door Gereviseerd door Dr. Stefaan Hoornaert Dr.

Nadere informatie

VERKEERSINDICATOREN SNELWEGEN VLAANDEREN 2017

VERKEERSINDICATOREN SNELWEGEN VLAANDEREN 2017 VERKEERSINDICATOREN SNELWEGEN VLAANDEREN 217 COLOFON Titel Verkeersindicatoren snelwegen Vlaanderen 217 Dossiernummer 181 Dossierbeheerder Opgesteld door Gereviseerd door Dr. Stefaan Hoornaert Dr. Stefaan

Nadere informatie

Grote werven snelwegen 2019

Grote werven snelwegen 2019 Grote werven snelwegen E0 E R R E E E0 R E A E E0 E E E0 A 0 E0 E E tussen Ham en Massenhoven: herstellen brugvoegen A t.h.v. Wilrijk: renovatie brugvoegen viaduct Wilrijk E tussen Moerbeke en Kemzeke:

Nadere informatie

E313 TUSSEN HAM EN MASSENHOVEN - HERSTELLEN BRUGVOEGEN RICHTING ANTWERPEN

E313 TUSSEN HAM EN MASSENHOVEN - HERSTELLEN BRUGVOEGEN RICHTING ANTWERPEN Antwerpen PROJECT 1: E313 TUSSEN HAM EN MASSENHOVEN - HERSTELLEN BRUGVOEGEN RICHTING ANTWERPEN START FEBRUARI, LOOPTIJD 3 WEEKENDS Van 2 naar 1 rijstrook Vakantieweekends (inclusief buurlanden) en verlengde

Nadere informatie

AGENTSCHAP WEGEN & VERKEER

AGENTSCHAP WEGEN & VERKEER AGENTSCHAP WEGEN & VERKEER Verkeer, Wegsystemen en Telematica Koning Albert ll-laan 20 bus 4 1000 Brussel T 02 553 78 01 www.wegenenverkeer.be College van Burgemeester en Schepenen van Holsbeek uw bericht

Nadere informatie

Opritten E314 afgesloten, extra hinder in en rond Leuven

Opritten E314 afgesloten, extra hinder in en rond Leuven Pagina 1 van 5 Lies Guldentops Van: Agentschap Wegen en Verkeer Vlaams-Brabant [wegen.vlaamsbrabant=vlaanderen.be@mail91.us2.mcsv.net] namens Agentschap Wegen en Verkeer Vlaams-Brabant [wegen.vlaamsbrabant@vlaanderen.be]

Nadere informatie

VERKEERSINDICATOREN SNELWEGEN VLAANDEREN 2015

VERKEERSINDICATOREN SNELWEGEN VLAANDEREN 2015 VERKEERSINDICATOREN SNELWEGEN VLAANDEREN 2015 COLOFON Titel Verkeersindicatoren snelwegen Vlaanderen 2015 Dossiernummer 16001 Dossierbeheerder Opgesteld door Gereviseerd door Dr. Stefaan Hoornaert Dr.

Nadere informatie

Beveiliging van de uitrit van Aalter door de plaatsing van dynamische boren

Beveiliging van de uitrit van Aalter door de plaatsing van dynamische boren PERSMEDEDELING VAN HET KABINET VAN MINISTER HILDE CREVITS VLAAMS MINISTER VAN OPENBARE WERKEN, ENERGIE, LEEFMILIEU EN NATUUR 16 januari 2009 Beveiliging van de uitrit van Aalter door de plaatsing van dynamische

Nadere informatie

Dienstorder MOW/AWV/2010/5

Dienstorder MOW/AWV/2010/5 Dienstorder MOW/AWV// d.d. oktober Titel: Beperking van de verkeershinder en bijhorende onveiligheid, bij werken op autosnelwegen Voorgesteld door: (stuurgroep) Kenniscluster: Verspreiding: Intern / extern

Nadere informatie

DOORSTROMINGSSTUDIE SPITSSTROOK E314

DOORSTROMINGSSTUDIE SPITSSTROOK E314 DOORSTROMINGSSTUDIE SPITSSTROOK E314 COLOFON Titel Doorstromingsstudie: Spitsstrook E314 Dossiernummer 15403 Dossierbeheerder Opgesteld door Leen De Valck Leen De Valck Bruno Villé (Mint) Gereviseerd door

Nadere informatie

Persconferentie Minder Hinder

Persconferentie Minder Hinder Persconferentie Minder Hinder Inhaalbeweging onderhoud Wegwerken van achterstand op gebied van structureel onderhoud Doelstelling 1: op autosnelwegen tegen 2015 Doelstelling 2: op gewestwegen tegen 2020

Nadere informatie

Doelstellingen en opdrachten

Doelstellingen en opdrachten Voorstelling van het Agentschap Wegen en Verkeer ir. Tom Roelants 6 november 2014 Infosessie investeringen van gewestelijke overheden in elektromechanische installaties et ICTinfrastructuur Doelstellingen

Nadere informatie

R1 Antwerpen-West Microsimulatie belijningsmaatregelen

R1 Antwerpen-West Microsimulatie belijningsmaatregelen Doorstromingsstudie R1 Antwerpen-West Microsimulatie belijningsmaatregelen Departement Mobiliteit en Openbare Werken Verkeerscentrum Anna Bijnsgebouw Lange Kievitstraat 111-113 bus 40 2018 Antwerpen COLOFON

Nadere informatie

Onderwerp : Simulatie belijningsmaatregelen op R0

Onderwerp : Simulatie belijningsmaatregelen op R0 STUDIENOTA Verkeerscentrum Lange Kievitstraat - bus 40 208 Antwerpen Tel. 0 224 96 00 - Fax 0 224 96 0 verkeersinfo@vlaanderen.be www.verkeerscentrum.be Onderwerp : Simulatie belijningsmaatregelen op R0

Nadere informatie

Verkeerstellingen 2004

Verkeerstellingen 2004 Verkeerstellingen 2004 in Vlaanderen met automatische telapparaten nr. 211 Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap Departement Leefmilieu en Infrastructuur Administratie Wegen en Verkeer Afdeling Verkeerskunde

Nadere informatie

Belijningsmaatregelen weefzone Ekeren Antwerpen-Noord op A12

Belijningsmaatregelen weefzone Ekeren Antwerpen-Noord op A12 Doorstromingsstudie Belijningsmaatregelen weefzone Ekeren Antwerpen-Noord op Departement Mobiliteit en Openbare Werken Verkeerscentrum Anna Bijnsgebouw Lange Kievitstraat 111-113 bus 40 2018 Antwerpen

Nadere informatie

PERSBERICHT. Volkershouw Sluikverkeer richting E40 wordt geweerd

PERSBERICHT. Volkershouw Sluikverkeer richting E40 wordt geweerd PERSBERICHT Volkershouw Sluikverkeer richting E40 wordt geweerd In het voorjaar hield SVVO een buurtbevraging over het openstellen van de Volkershouwbrug. SVVO kondigde toen meteen ook aan te bekijken

Nadere informatie

~ Ol '" "" ~> . dê auto' ~a':l daarom een belang-.,.'.rijke.bron'zijnvoor' hetverzame- I~n van. ve.r~èersinformidie 9P.., . Brabants~arttemen'onlangs.

~ Ol '  ~> . dê auto' ~a':l daarom een belang-.,.'.rijke.bron'zijnvoor' hetverzame- I~n van. ve.r~èersinformidie 9P.., . Brabants~arttemen'onlangs. P9i;fnjmobjelètelefool1jl1', ''''', n van verèersinformidie 9P, owei:hët dê auto' a':l daarom een belang-, 'rijkebron'zijnvoor' hetverzame- hoofdlsonderligjjèndwegennêf n Noord Brabantsarttemen'onlangs

Nadere informatie

PERSMEDEDELING VAN HET KABINET VAN MINISTER HILDE CREVITS VLAAMS MINISTER VAN MOBILITEIT EN OPENBARE WERKEN 25 oktober 2013

PERSMEDEDELING VAN HET KABINET VAN MINISTER HILDE CREVITS VLAAMS MINISTER VAN MOBILITEIT EN OPENBARE WERKEN 25 oktober 2013 PERSMEDEDELING VAN HET KABINET VAN MINISTER HILDE CREVITS VLAAMS MINISTER VAN MOBILITEIT EN OPENBARE WERKEN 25 oktober 2013 Herinrichting ring rond Brussel: toename verkeersveiligheid, afname files Keuze

Nadere informatie

Impact van een verlaging van de snelheidslimiet op de R0 - Ring om Brussel op verkeersveiligheid en doorstroming

Impact van een verlaging van de snelheidslimiet op de R0 - Ring om Brussel op verkeersveiligheid en doorstroming Impact van een verlaging van de snelheidslimiet op de R0 - Ring om Brussel op verkeersveiligheid en doorstroming Studierapport Departement Mobiliteit en Openbare Werken Verkeerscentrum Anna Bijnsgebouw

Nadere informatie

ITS.be congres. Open data beleid van de Vlaamse overheid inzake verkeersgerelateerde informatie

ITS.be congres. Open data beleid van de Vlaamse overheid inzake verkeersgerelateerde informatie ITS.be congres Open data beleid van de Vlaamse overheid inzake verkeersgerelateerde informatie Nele Dedene Bert Boterbergh Vlaamse Overheid Departement MOW Agentschap Wegen en Verkeer Brussel, 29 september

Nadere informatie

SCHATTING EN VOORSPELLING VAN DE VERKEERSAFWIKKELING OP AUTOSNELWEGEN

SCHATTING EN VOORSPELLING VAN DE VERKEERSAFWIKKELING OP AUTOSNELWEGEN 1 SCHATTING EN VOORSPELLING VAN DE VERKEERSAFWIKKELING OP AUTOSNELWEGEN ir KATIA ORGANE Departement Mobiliteit en Openbare Werken afdeling Verkeerscentrum dr ir CHRIS TAMPERE Katholieke Universiteit Leuven

Nadere informatie

Haalbaarheidsstudie spitsstroken

Haalbaarheidsstudie spitsstroken Haalbaarheidsstudie spitsstroken Studierapport Microsimulatie spitsstroken E314/ Departement Mobiliteit en Openbare Werken Verkeerscentrum Anna Bijnsgebouw Lange Kievitstraat 111-113 bus 40 2018 Antwerpen

Nadere informatie

Microsimulatie R0 Onderzoek naar het effect van een mogelijke snelheidsverlaging op de doorstroming

Microsimulatie R0 Onderzoek naar het effect van een mogelijke snelheidsverlaging op de doorstroming Microsimulatie R0 Onderzoek naar het effect van een mogelijke snelheidsverlaging op de doorstroming Onderzoek: Een dynamische simulatie van het effect van een mogelijke snelheidsverlaging op de doorstroming

Nadere informatie

FILEBEVEILIGINGSSYSTEMEN BIJ WEGENWERKEN

FILEBEVEILIGINGSSYSTEMEN BIJ WEGENWERKEN FILEBEVEILIGINGSSYSTEMEN BIJ WEGENWERKEN Nele Gheysens 11-09-2013 Overzicht Buurlanden Vlaanderen Raamcontract filebeveiligingssystemen Minder hinder aanpak van AWV Waar ingezet? Nederland SWOV: In 2000

Nadere informatie

Verkeerslichtenbeïnvloeding en andere maatregelen ten voordele van het openbaar vervoer door AWV/EVT

Verkeerslichtenbeïnvloeding en andere maatregelen ten voordele van het openbaar vervoer door AWV/EVT 2.5.2.1. Verkeerslichtenbeïnvloeding en andere maatregelen ten voordele van het openbaar vervoer door AWV/EVT Het Agentschap Wegen en Verkeer Het Agentschap Wegen en Verkeer heeft de verantwoordelijkheid

Nadere informatie

Tactische studie E313. Syntheserapport

Tactische studie E313. Syntheserapport Tactische studie E313 Syntheserapport Tactische stuurgroep E313 Syntheserapport 2 Doel en bereik van de studie Vanwege een verontrustende evolutie van zowel de files als de ongevallen op de E313 was deze

Nadere informatie

nr. 597 van JORIS VANDENBROUCKE datum: 2 februari 2016 aan BEN WEYTS (Mobiele) trajectcontroles - Stand van zaken

nr. 597 van JORIS VANDENBROUCKE datum: 2 februari 2016 aan BEN WEYTS (Mobiele) trajectcontroles - Stand van zaken SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 597 van JORIS VANDENBROUCKE datum: 2 februari aan BEN WEYTS VLAAMS MINISTER VAN MOBILITEIT, OPENBARE WERKEN, VLAAMSE RAND, TOERISME EN DIERENWELZIJN (Mobiele) trajectcontroles -

Nadere informatie

d) Provincie van waaruit de 50-plusser komt 3. Hoeveel van de in begeleiding zijnde 50-plussers stopten voortijdig met het

d) Provincie van waaruit de 50-plusser komt 3. Hoeveel van de in begeleiding zijnde 50-plussers stopten voortijdig met het SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 331 van ROBRECHT BOTHUYNE datum: 22 februari 2016 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT Werkzoekende 50-plussers - Doorstroming 50-plussers

Nadere informatie

Floating Car Data voor filestaartbeveiliging Marco Schreuder (RWS) NDW-NM 7 december 2016

Floating Car Data voor filestaartbeveiliging Marco Schreuder (RWS) NDW-NM 7 december 2016 Floating Car Data voor filestaartbeveiliging Marco Schreuder (RWS) NDW-NM 7 december 2016 Inhoud Aanleiding Aanpak Resultaat Vervolg Praktijkproef Amsterdam Verkeersinfo Toepassingen FCD voor RWS Verkeersmanagement

Nadere informatie

Verkeerstellingen 2003

Verkeerstellingen 2003 Verkeerstellingen 2003 in Vlaanderen met automatische telapparaten nr. 210 Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap Departement Leefmilieu en Infrastructuur Administratie Wegen en Verkeer Afdeling Verkeerskunde

Nadere informatie

Weefstrook E40 en oprit R4 in Zwijnaarde

Weefstrook E40 en oprit R4 in Zwijnaarde Weefstrook E40 en oprit R4 in Zwijnaarde Infovergadering 13 maart 2018 1 Sylvie Syryn Communicatieverantwoordelijke Agentschap Wegen en Verkeer 2 Agentschap Wegen en Verkeer Wegbeheerder van +-6900 km

Nadere informatie

Lichtvisie gewestwegen - Dynamische en intelligente fietspad- en LED-verlichting

Lichtvisie gewestwegen - Dynamische en intelligente fietspad- en LED-verlichting SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 206 van JORIS VANDENBROUCKE datum: 10 november 2015 aan BEN WEYTS VLAAMS MINISTER VAN MOBILITEIT, OPENBARE WERKEN, VLAAMSE RAND, TOERISME EN DIERENWELZIJN Lichtvisie gewestwegen

Nadere informatie

Ook slingeren er soms grote hoeveelheden afval op en rond de parkeerterreinen. In de bermen ligt geregeld een pak sluikafval.

Ook slingeren er soms grote hoeveelheden afval op en rond de parkeerterreinen. In de bermen ligt geregeld een pak sluikafval. SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 1370 van KARIN BROUWERS datum: 18 juni 2015 aan BEN WEYTS VLAAMS MINISTER VAN MOBILITEIT, OPENBARE WERKEN, VLAAMSE RAND, TOERISME EN DIERENWELZIJN Snelwegparkings - Netheid en veiligheid

Nadere informatie

Doorstromingsstudie: Microsimulatie hoofdwegennet R2 ter hoogte van Tijsmanstunnel

Doorstromingsstudie: Microsimulatie hoofdwegennet R2 ter hoogte van Tijsmanstunnel Doorstromingsstudie: Microsimulatie hoofdwegennet R2 ter hoogte van Tijsmanstunnel Studierapport Departement Mobiliteit en Openbare Werken Verkeerscentrum Anna Bijnsgebouw Lange Kievitstraat 111-113 bus

Nadere informatie

Haalbaarheidsstudie spitsstroken Studierapport Microsimulatie weefstrook E40 Sint-Denijs-Westrem Zwijnaarde

Haalbaarheidsstudie spitsstroken Studierapport Microsimulatie weefstrook E40 Sint-Denijs-Westrem Zwijnaarde Haalbaarheidsstudie spitsstroken Studierapport Microsimulatie weefstrook E40 Sint-Denijs-Westrem Zwijnaarde Departement Mobiliteit en Openbare Werken Verkeerscentrum Anna Bijnsgebouw Lange Kievitstraat

Nadere informatie

Fileproblematiek op afritten snelwegennet Vlaanderen

Fileproblematiek op afritten snelwegennet Vlaanderen Fileproblematiek op afritten snelwegennet Vlaanderen Departement Mobiliteit en Openbare Werken Verkeerscentrum Lange Kievitstraat 111-113 bus 40 2018 Antwerpen Studierapport COLOFON Titel Dossiernummer

Nadere informatie

Infrastructuurprojecten op gewestwegen te Lummen en Heusden-Zolder

Infrastructuurprojecten op gewestwegen te Lummen en Heusden-Zolder Infrastructuurprojecten op gewestwegen te Lummen en Heusden-Zolder Dieter Van den Langenbergh Directeur-ingenieur Investeringen Wegen en Verkeer Limburg 15 februari 2017 1 Onze organisatie Agentschap Wegen

Nadere informatie

Water. Wegen. Werken. Rijkswaterstaat.

Water. Wegen. Werken. Rijkswaterstaat. Water. Wegen. Werken.. Workshop "Privacy en geo-informatie: een onmogelijke combinatie!? Gebruik van Geo-informatie bij in Verkeersmanagement ir Jose A. Hernandez Procesmanager Verkeerscentrum Nederland

Nadere informatie

Gebruik van ITS bij de noodplanning van de Brusselse wegentunnels: praktijkervaring en toekomstvisie Alain Broes Directeur Mobiliteitscentrum

Gebruik van ITS bij de noodplanning van de Brusselse wegentunnels: praktijkervaring en toekomstvisie Alain Broes Directeur Mobiliteitscentrum Gebruik van ITS bij de noodplanning van de Brusselse wegentunnels: praktijkervaring en toekomstvisie Alain Broes Directeur Mobiliteitscentrum Brecht Debusschere Hoofd Operationele Exploitatie Date Overzicht

Nadere informatie

ONGEVALLENANALYSE E314 HEVERLEE-WILSELE

ONGEVALLENANALYSE E314 HEVERLEE-WILSELE Verkeerscentrum Lange Kievitstraat -3 bus 4 28 ANTWERPEN T 322496 mow.vlaanderen.be STUDIENOTA ///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Nadere informatie

Werkzaamheden A1/A6. A1/A6 Watergraafsmeer Diemen Muiderberg Almere Stad West A1 t Gooi A1 Muiderbrug

Werkzaamheden A1/A6. A1/A6 Watergraafsmeer Diemen Muiderberg Almere Stad West A1 t Gooi A1 Muiderbrug Werkzaamheden A1/A6 A1/A6 Watergraafsmeer Diemen Muiderberg Almere Stad West A1 t Gooi A1 Muiderbrug Rijkswaterstaat zorgt voor betere doorstroming en betrouwbaardere reistijd De A1 en in het verlengde

Nadere informatie

Doorstromingsstudie Gent: B401 en parallelbaan E17

Doorstromingsstudie Gent: B401 en parallelbaan E17 Doorstromingsstudie Gent: B401 en parallelbaan E17 Studierapport Departement Mobiliteit en Openbare Werken Verkeerscentrum Anna Bijnsgebouw Lange Kievitstraat 111-113 bus 40 2018 Antwerpen COLOFON Titel

Nadere informatie

Evaluatie spitsstrook E34-E313 Antwerpen Ranst

Evaluatie spitsstrook E34-E313 Antwerpen Ranst Evaluatie spitsstrook E34-E313 Antwerpen Ranst Studierapport Departement Mobiliteit en Openbare Werken Verkeerscentrum Vuurkruisenplein 2 22 Antwerpen COLOFON Titel Dossiernummer 1226 Uitvoering Mei 212

Nadere informatie

STUDIERAPPORT. Deel 1: Knelpuntanalyse hoofdwegennet rond Antwerpen

STUDIERAPPORT. Deel 1: Knelpuntanalyse hoofdwegennet rond Antwerpen STUDIERAPPORT Deel 1: Knelpuntanalyse hoofdwegennet rond Antwerpen Onderzoek: Overleg Duurzaam Antwerpen Mobiel werkgroep 5: Mobiliteit. Opgemaakt door: ir. Eddy Peetermans Dr. Stefaan Hoornaert Datum:

Nadere informatie

nr. 146 van JORIS VANDENBROUCKE datum: 26 oktober 2015 aan BEN WEYTS Wegenwerken - Verkeersveiligheid

nr. 146 van JORIS VANDENBROUCKE datum: 26 oktober 2015 aan BEN WEYTS Wegenwerken - Verkeersveiligheid SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 146 van JORIS VANDENBROUCKE datum: 26 oktober 2015 aan BEN WEYTS VLAAMS MINISTER VAN MOBILITEIT, OPENBARE WERKEN, VLAAMSE RAND, TOERISME EN DIERENWELZIJN Wegenwerken - Verkeersveiligheid

Nadere informatie

Naar een veiligere ring om Brussel. Jelle Vercauteren AWV Vlaams-Brabant 13 mei 2014 Brugge

Naar een veiligere ring om Brussel. Jelle Vercauteren AWV Vlaams-Brabant 13 mei 2014 Brugge Naar een veiligere ring om Brussel Jelle Vercauteren AWV Vlaams-Brabant 13 mei 2014 Brugge Naar een veiligere ring om Brussel Probleemstelling Situering Oplossingsrichting Voorkeursscenario Scheiden van

Nadere informatie

Wegenwerken in Leuven en omgeving Efficiënte coördinatie en communicatie beperken de hinder

Wegenwerken in Leuven en omgeving Efficiënte coördinatie en communicatie beperken de hinder PERSMEDEDELING VAN HET AGENTSCHAP WEGEN EN VERKEER 3 mei 2013 Wegenwerken in Leuven en omgeving Efficiënte coördinatie en communicatie beperken de hinder Op 21 mei 2013 start het Agentschap Wegen en Verkeer

Nadere informatie

Vraagspecificatie Deel A: Algemeen

Vraagspecificatie Deel A: Algemeen BRAVISSIMO Vraagspecificatie Deel A: Algemeen Het inwinnen en presenteren van reistijden en intensiteiten op geselecteerde provinciale wegen en Rijkswegen in de provincie Noord-Brabant 18 december 2006

Nadere informatie

Verwachte effecten van uitbreiding van infrastructuur

Verwachte effecten van uitbreiding van infrastructuur Verwachte effecten van uitbreiding van infrastructuur Griet De Ceuster Sven Maerivoet Transport & Mobility Leuven 9 december 2008 1 Enkele aandachtspunten 1. Trekt een hogere wegcapaciteit nieuw verkeer

Nadere informatie

N237 Provincie Utrecht: MBO Systeem

N237 Provincie Utrecht: MBO Systeem (Bijdragenr. 54) N237 Provincie Utrecht: MBO Systeem ir. Mark Snoek IT&T Samenvatting Het MBO Systeem van IT&T geeft tijdens de uitgebreide werkzaamheden aan de A28 de Provincie Utrecht inzicht in de realtime

Nadere informatie

3 Witteveen & Bos Provincie Noord-Brabant

3 Witteveen & Bos Provincie Noord-Brabant 3 Witteveen & Bos Provincie Noord-Brabant Toedeling van het transport van gevaarlijke stoffen aan de N279 tussen Den Bosch en Asten Schoemakerstraat 97c 2628 VK Delft Postbus 5044 2600 GA Delft T (088)

Nadere informatie

Evaluatie spitsstrook E40 Sterrebeek Bertem & Weefstroken E314

Evaluatie spitsstrook E40 Sterrebeek Bertem & Weefstroken E314 Evaluatie spitsstrook E4 Sterrebeek Bertem & Weefstroken E314 Studierapport Departement Mobiliteit en Openbare Werken Verkeerscentrum Lange Kievitstraat 111-113 bus 4 218 Antwerpen COLOFON Titel Dossiernummer

Nadere informatie

Your roads tomorrow Voorstelling investeringsprogramma Vlaanderen. ir. Tom Roelants, Administrateur-generaal, Agentschap Wegen en Verkeer

Your roads tomorrow Voorstelling investeringsprogramma Vlaanderen. ir. Tom Roelants, Administrateur-generaal, Agentschap Wegen en Verkeer Your roads tomorrow Voorstelling investeringsprogramma Vlaanderen ir. Tom Roelants, Administrateur-generaal, Agentschap Wegen en Verkeer Agentschap Wegen en Verkeer Situering AWV binnen de Vlaamse Overheid

Nadere informatie

Masterproef De effectiviteit van dynamische rijstrooksignalisatie in Vlaanderen

Masterproef De effectiviteit van dynamische rijstrooksignalisatie in Vlaanderen 2013 2014 FACULTEIT BEDRIJFSECONOMISCHE WETENSCHAPPEN master in de mobiliteitswetenschappen Masterproef De effectiviteit van dynamische rijstrooksignalisatie in Vlaanderen Promotor : dr. Stijn DANIELS

Nadere informatie

Lichtvisie voor Vlaamse autosnelwegen

Lichtvisie voor Vlaamse autosnelwegen Lichtvisie voor Vlaamse autosnelwegen Erik De Bisschop, Eva Van den Bossche, Ethel Claeyssens 11/09/2013 Voor de lichtvisie Doorgaande verlichting on-off op basis van een vast uurrooster Behalve R0, R1

Nadere informatie

Doorstromingsstudie E17 De Pinte - knooppunt Zwijnaarde Microsimulatie belijningsmaatregelen

Doorstromingsstudie E17 De Pinte - knooppunt Zwijnaarde Microsimulatie belijningsmaatregelen Doorstromingsstudie E17 De Pinte - knooppunt Zwijnaarde Microsimulatie belijningsmaatregelen Departement Mobiliteit en Openbare Werken Verkeerscentrum Anna Bijnsgebouw Lange Kievitstraat 111-113 bus 40

Nadere informatie

17-3-2015. Inhoudsopgave. Rol van AWV in het beheer en delen van verkeersdata

17-3-2015. Inhoudsopgave. Rol van AWV in het beheer en delen van verkeersdata Rol van AWV in het beheer en delen van verkeersdata Kurt Marquet Team Verkeersparameters Brussel 17/03/2015 Inhoudsopgave Enkele vragen Verkeerstellingen AWV Verkeersdata Vlaanderen Verkeersdata België

Nadere informatie

1. Kan de minister een overzicht geven van de bermbeheersplannen die op dit moment van kracht zijn voor gewestwegen in Vlaanderen?

1. Kan de minister een overzicht geven van de bermbeheersplannen die op dit moment van kracht zijn voor gewestwegen in Vlaanderen? SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 342 van JAN PEUMANS datum: 10 december 2015 aan BEN WEYTS VLAAMS MINISTER VAN MOBILITEIT, OPENBARE WERKEN, VLAAMSE RAND, TOERISME EN DIERENWELZIJN Ecologische bermbeheersplannen

Nadere informatie

Dienstorder MOW/AWV/2013/12

Dienstorder MOW/AWV/2013/12 Dienstorder MOW/AWV/2013/12 19 augustus 2013 Titel: Kostprijs, vergoeding en aanvraagprocedure voor het verkrijgen van verkeersparameters bij het Agentschap Wegen en Verkeer Voorgesteld door: (stuurgroep)

Nadere informatie

Gebruik van ITS bij de noodplanning van de Brusselse wegentunnels: praktijkervaring en toekomstvisie

Gebruik van ITS bij de noodplanning van de Brusselse wegentunnels: praktijkervaring en toekomstvisie Gebruik van ITS bij de noodplanning van de Brusselse wegentunnels: praktijkervaring en toekomstvisie MSc BRECHT DEBUSSCHERE Operationeel Manager Mobiliteitscentrum Mobiel Brussel - Brussels Hoofdstedelijk

Nadere informatie

Herinrichting Ring rond Brussel

Herinrichting Ring rond Brussel Herinrichting Ring rond Brussel Tim Lonneux Colloquium Stand van de Rand 22/10/2016 22-10-2016 1 Herinrichting R0 rond Brussel Situering project Historiek Toelichting voorontwerp Vervolgtraject 2 1 Situering

Nadere informatie

Evaluatie spitsstrook E34-E313 Antwerpen Ranst

Evaluatie spitsstrook E34-E313 Antwerpen Ranst Evaluatie spitsstrook E34-E313 Antwerpen Ranst Studierapport Departement Mobiliteit en Openbare Werken Verkeerscentrum Lange Kievitstraat 111-113 bus 4 218 Antwerpen COLOFON Titel Dossiernummer 1226 Uitvoering

Nadere informatie

Persconferentie werven 2012

Persconferentie werven 2012 Persconferentie werven 2012 2012 E34 (A21) 1 ANT Herstellen verzakkingen tussen Lille en Oud-Turnhout 4 1/03/2012-5/04/2012 E34/N49 2 O-VL Structureel onderhoud beton tussen Wachtebeke en Zelzate + tussen

Nadere informatie

VERKEERSHINDER BIJ WEGENWERKEN: NOODZAKELIJK KWAAD?

VERKEERSHINDER BIJ WEGENWERKEN: NOODZAKELIJK KWAAD? 1 VERKEERSHINDER BIJ WEGENWERKEN: NOODZAKELIJK KWAAD? PHILIP TAILLIEU FLOW NV Samenvatting Wegenwerken op het hoofdwegennet zijn noodzakelijk en leveren vaak aanzienlijke verkeershinder op. Met deze paper

Nadere informatie

Sluipverkeer Vlaamse Rand Ring 0. Een geïntegreerde aanpak via gemeentelijk overleg op basis van verkeersdata.

Sluipverkeer Vlaamse Rand Ring 0. Een geïntegreerde aanpak via gemeentelijk overleg op basis van verkeersdata. Sluipverkeer Vlaamse Rand Ring 0. Een geïntegreerde aanpak via gemeentelijk overleg op basis van verkeersdata. Colloquium Stand van De Rand oktober 2016 Jaak Boon afd. Beleid, gebied Vlaams-Brabant 1 1

Nadere informatie

Samenvatting Notitie reikwijdte en detailniveau MIRT Verkenning A20 Nieuwerkerk aan den IJssel Gouda

Samenvatting Notitie reikwijdte en detailniveau MIRT Verkenning A20 Nieuwerkerk aan den IJssel Gouda Samenvatting Notitie reikwijdte en detailniveau MIRT Verkenning A20 Nieuwerkerk aan den IJssel Gouda Deze samenvatting bevat de hoofdlijn van de Notitie reikwijdte en detailniveau (NRD) van de MIRT Verkenning

Nadere informatie

MIRT-Verkenning A20 Nieuwerkerk aan den IJssel - Gouda

MIRT-Verkenning A20 Nieuwerkerk aan den IJssel - Gouda MIRT-Verkenning A20 Nieuwerkerk aan den IJssel - Gouda Tussenresultaten Inhoud Waar staan we nu, vervolgstappen en planning? NRD januari 2018 en zienswijzen Drie alternatieven A20 Resultaten van het onderzoek:

Nadere informatie

igenerator en iradar Het hart van een icentrale

igenerator en iradar Het hart van een icentrale igenerator en iradar Het hart van een icentrale Paul van Beek (Goudappel), Mark Grefhorst (BeMobile), Henri Palm (DAT.Mobility), Summit: Mobility, Safety and Smart Centres as a Service Datum: 24 maart

Nadere informatie

Heraanleg op- en afrittencomplex De Pinte. Infovergadering 11 oktober 2017

Heraanleg op- en afrittencomplex De Pinte. Infovergadering 11 oktober 2017 Heraanleg op- en afrittencomplex De Pinte Infovergadering 11 oktober 2017 www.wegenenverkeer.be/depinte Bart Crombez Sylvie Syryn Wegen en Verkeer Oost-Vlaanderen 2 Agentschap Wegen en Verkeer Wegbeheerder

Nadere informatie

RIJSTROOKSIGNALISATIESYSTEEM ANTWERPEN: AUTOMATISCHE SNELHEIDSBEPERKINGEN OP BASIS VAN AID-METINGEN

RIJSTROOKSIGNALISATIESYSTEEM ANTWERPEN: AUTOMATISCHE SNELHEIDSBEPERKINGEN OP BASIS VAN AID-METINGEN 1 RIJSTROOKSIGNALISATIESYSTEEM ANTWERPEN: AUTOMATISCHE SNELHEIDSBEPERKINGEN OP BASIS VAN AID-METINGEN PATRICK DEKNUDT Departement Mobiliteit en Openbare Werken afdeling Verkeerscentrum JOS DECHAMPS Departement

Nadere informatie

Sinds september 2015 moeten de 65-plussers een jaarabonnement op de MOBIB-kaart aanschaffen.

Sinds september 2015 moeten de 65-plussers een jaarabonnement op de MOBIB-kaart aanschaffen. SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 1439 van JORIS VANDENBROUCKE datum: 19 juli 2016 aan BEN WEYTS VLAAMS MINISTER VAN MOBILITEIT, OPENBARE WERKEN, VLAAMSE RAND, TOERISME EN DIERENWELZIJN De Lijn - Uitrol MOBIB-kaart

Nadere informatie

Projectfiche: A Omschrijving. december 2015

Projectfiche: A Omschrijving. december 2015 Projectfiche Wegen - A102 10 december 2015 Projectfiche: A102 december 2015 1. Omschrijving De verbinding tussen de E313 en de noordkant van Antwerpen gebeurt momenteel over de R1. Met de aanleg van de

Nadere informatie

Hoe gebeurt de beoordeling van de verschillende alternatieven?

Hoe gebeurt de beoordeling van de verschillende alternatieven? Hoe gebeurt de beoordeling van de verschillende alternatieven? De beoordeling voor de discipline MENS-MOBILITEIT gebeurde op vlak van de doelstellingen van het MASTERPLAN 2020: verbeteren van de bereikbaarheid

Nadere informatie

2. Hoeveel ondernemingen werden in de eerste negen maanden van 2014 erkend door de RVA? Graag een overzicht per provincie.

2. Hoeveel ondernemingen werden in de eerste negen maanden van 2014 erkend door de RVA? Graag een overzicht per provincie. SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 44 van ROBRECHT BOTHUYNE datum: 14 oktober 2014 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT Dienstenchequebedrijven - Stand van zaken De dienstencheque,

Nadere informatie

College van 23 oktober 2015

College van 23 oktober 2015 College van 23 oktober 2015 Stad en haven investeren 350 miljoen euro in leefbaarheid en mobiliteit...2 Kom Slim naar Antwerpen tijdens de grote wegenwerken (SW A234 nr. 08845)...5 Stad en haven investeren

Nadere informatie