STICHTING PEUTERSPEELZALEN SCHERMER

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "STICHTING PEUTERSPEELZALEN SCHERMER"

Transcriptie

1 Informatieboekje

2 STICHTING PEUTERSPEELZALEN SCHERMER Beste ouders, November 2016 Voor u ligt het informatieboekje van de Stichting Peuterspeelzalen Schermer. Met dit boekje willen wij u een zo duidelijk mogelijk beeld geven van de peuteropvang die onze stichting aanbiedt. Onze stichting heeft drie locaties voor peuteropvang. Daar kunnen peuters onder deskundige begeleiding samen spelen met leeftijdgenootjes, van elkaar en van het professionele aanbod leren. Daarmee bieden wij een mooie aansluiting op het basisonderwijs. Onze drie peuteropvang-locaties: Grootschermer Schermerhorn Peuterspeelzaal t Wavertje LRKP-nummer*: Adres: t Waver 43, 1843 JR in Grootschermer. Telefonisch bereikbaar tijdens openingstijden op maandagwoensdag- en vrijdagochtend: Leidster: Kathy van der Salm Peuterspeelzaal De Molletjes LRKP-nummer: Adres: Oosteinde 6, 1636 XV in Schermerhorn. Telefonisch bereikbaar tijdens openingstijden op maandagdinsdag- woensdag- en vrijdagochtend: Leidster: Sylvia Appelman Stompetoren Peuterspeelzaal De Pullelat LRKP-nummer: Schermeerstraat 9, 1841 GE Stompetoren. Telefonisch bereikbaar tijdens openingstijden op maandagdinsdag- donderdag- en vrijdagochtend: Leidsters: Esther van Harskamp en Sabrine Veken *LRKP nummer: Landelijk Register Kinderopvang en Peuterspeelzalen. In dit register kunt u al onze locaties vinden en de bijbehorende jaarlijkse GGD-rapportages. De recente GGD-rapportages vindt u ook op onze website.

3 Inschrijven Inschrijven U kunt uw kind al inschrijven vanaf de 3 e maand. Uw kind kan beginnen op de groep als het twee jaar is. U kunt onze website bezoeken voor meer informatie maar u kunt ook eerst een keer komen kijken op de speelzaal en kennis maken met de leidster. Als u besluit om uw kind in te schrijven kan dit alleen via het aanmeldingsformulier op onze website. Als u uw kind hebt ingeschreven door het ingevulde aanmeldingsformulier naar ons -adres te sturen ontvangt u van de administratie een bevestiging. De leidster van de gewenste locatie neemt contact met u op om afspraken te maken over het kennismaken en het wennen. U hoort dan van de leidster ook de precieze datum waarop uw kind kan starten. Openingstijden De peuteropvang is dagelijks 3,5 uur geopend. De openingstijden zijn vanaf 8.30 tot Omdat de openingstijden zijn afgestemd op de verschillende basisscholen in het betreffende dorp worden de breng- en haaltijden verschillend gehanteerd. De leidster van de betreffende locatie zal u hierover informeren. Het is fijn als u bij het brengen en halen even kunt blijven om samen met uw peuter een boekje te lezen of spelletje te doen of de leidster te woord te staan. De tijd voor 8.30 en na wordt door de leidster gebruikt om voor te bereiden en af te sluiten. Onze speelzalen zijn, net als de basisscholen, 40 weken per jaar geopend. De vakanties vallen in het algemeen samen met het landelijke vakantierooster en die van de plaatselijke basisscholen. Deze worden u tijdig meegedeeld. Als uw kind door iemand anders wordt opgehaald dient u dit te melden bij de leidster. Als dit niet is gebeurd geven wij uw kind niet mee. Inschrijving/betaling U kunt uw peuter alleen inschrijven via de het aanmeldingsformulier op de website. Na de inschrijving ontvangt u van onze administratie een bevestiging van de inschrijving. Voordat uw kind gaat starten ontvangt u van onze administratie een contract. Wij vragen u een exemplaar ondertekent aan onze administratie, retour te sturen. Met het ondertekenen van het contract geeft u tevens toestemming voor een maandelijkse automatische incasso voor de kosten van de peuteropvang. De betaling voor de peuteropvang geschiedt maandelijks, vooraf aan de volgende maand, rond de 25e. Wij hanteren een bedrag van 10,- inschrijfgeld per inschrijving. Deze wordt eenmalig bij de eerste maandelijkse betaling afgeschreven.

4 De peuteropvang wordt aangeboden tijdens de 40 schoolweken. In de schoolvakanties is de peuteropvang dicht. Uw ouderbijdrage is berekend over 12 maanden en wordt daardoor iedere maand van uw rekening afgeschreven. Opzegtermijn In de meeste gevallen verlaten peuters de peuteropvang als zij vier jaar worden en naar de basisschool gaan. Mocht u eerder willen opzeggen dan geldt een opzegtermijn van een maand. Het is belangrijk dat u uw wens om eerder te stoppen kenbaar maakt bij de leidster en per bij de administratie: info@stichtingpeuterspeelzalenschermer.nl Kinderopvangtoeslag KOSTEN Sinds is het peuterspeelzaalwerk qua kwaliteitseisen en bekostiging gelijkgesteld aan de kinderopvang. Hierdoor kunnen ouders nu kinderopvangtoeslag aanvragen als hun kind de peuterspeelzaal bezoekt. De kosten voor de peuterspeelzaal zijn per ,62 per uur en zijn inkomensafhankelijk. Op de website van de belastingdienst kunt u zien of u in aanmerking komt voor kinderopvangtoeslag, hoe hoog deze is en hoe u deze toeslag kunt aanvragen. De kinderopvangtoeslag vanuit de rijksoverheid is voor 2017 vastgesteld op 7,18. De resterende 0,44 wordt, voor ouders die gebruik maken van kinderopvangtoeslag, door de gemeente Alkmaar vergoedt. Gemeentelijke toeslag Als blijkt dat u niet in aanmerking komt voor kinderopvangtoeslag dan kunt u gebruik maken van de gemeentelijke toeslag van de gemeente Alkmaar. De gemeente Alkmaar vindt dat alle kinderen gebruik moeten kunnen maken van de peuteropvang en betaalt hiertoe een inkomensafhankelijke bijdrage aan de kosten. Om hiervoor in aanmerking te komen dient u een ouderverklaring geen recht op kinderopvangtoeslag te ondertekenen en uw inkomensgegevens bij onze administratie aan te leveren. Op grond daarvan wordt de ouderbijdrage door ons berekend. Deze ouderverklaring is te vinden op onze website. Als uw inkomensgegevens wijzigen bent u zelf verantwoordelijk om dit bij ons te melden om een naheffing te voorkomen. Als u vragen heeft over uw financiële situatie kunt u uw vraag mailen aan onze administratie. Op onze website: staat ook veel over dit onderwerp te lezen.

5 ORGANISATIE Bestuur De Stichting Peuterspeelzalen Schermer heeft een bestuur. Dit bestuur bestaat uit een voorzitter, een secretaris en een penningmeester. Eenmaal per jaar is er een algemene jaarvergadering waar alle ouders voor worden uitgenodigd. Het inhoudelijke- en financiële jaarverslag wordt dan besproken. Aansluitend kan een themabespreking worden gepland die in relatie staat met ontwikkeling van peuters. In de jaarplanning op onze website kunt u de datums van de vergaderingen vinden. Administratie Onze centrale administratie is gevestigd aan de Dorpstraat 64, 1842GW te Oterleek. Voor financiële of administratieve vragen kunt u mailen naar ons -adres. info@stichtingpeuterspeelzalenschermer.nl U kunt ons niet telefonisch bereiken. Dat komt omdat onze administratie niet de hele week en op wisselende tijden wordt bezet. Als u telefonisch contact wenst kunt u ons die wens en uw telefoonnummer mailen. Wij bellen u dan zo spoedig mogelijk terug. Ouderraad en Oudercommissie Iedere peuteropvang locatie heeft een ouderraad. Deze ouderraden ondersteunen de leidster bij activiteiten en jaarfeesten. Conform de wet Kinderopvang en Peuterspeelzalen heeft de Stichting Peuterspeelzalen Schermer ook een oudercommissie. De oudercommissie bestaat uit ouders waarvan een kind de peuteropvang bezoekt. Zij vergaderen enkele malen per jaar. De leidster kan hierbij aanwezig zijn. Bij de leidster kunt u aangeven dat u lid wilt worden van de ouderraad of oudercommissie. De oudercommissie heeft een reglement. Hierin staan de taken en verantwoordelijkheden en een omschrijving van de wijze waarop u zelf lid kunt worden of een vergadering bij kunt wonen als u geen lid bent. Het reglement is op te vragen bij de leidsters. U kunt uw vragen en/of opmerkingen altijd kwijt bij de leidster of de oudercommissie. In elke speelzaal hangt een lijst met namen van de ouderraadsleden en de oudercommissieleden. Interne en externe klachtenprocedure Als u als ouder een klacht heeft over onze dienstverlening hopen wij dat u daarmee eerst naar de leidsters toe komt. Wij zien klachten of opmerkingen als een mogelijkheid tot verbetering van onze dienstverlening. Indien gewenst kan ook een

6 gesprek met het bestuur worden georganiseerd. Mocht dit tot onvoldoende resultaat leiden kunt u onze interne klachtenprocedure doorlopen. Deze kunt u vinden op onze website ( Stichting Peuterspeelzalen Schermer is aangesloten bij de Geschillencommissie Kinderopvang. Daar kunnen ouders een klacht indienen. Dit kan nadat de interne klachtenprocedure is doorlopen of een bemiddelingspoging door het Klachtenloket Kinderopvang niet tot een oplossing heeft geleidt. Meer informatie hierover is te vinden op Meldcode kindermishandeling De leidsters zijn wettelijk verplicht om in actie te komen bij vermoedens van kindermishandeling. Hiervoor is een landelijke meldcode kindermishandeling van kracht. De leidsters zijn op de hoogte van deze meldcode kindermishandeling. Er is voor de stichting Peuterspeelzalen Schermer ook een aandachtsfunctionaris kindermishandeling aangesteld, deze ondersteunt de leidsters bij dit proces en doet eventueel een melding bij Veilig Thuis. Verwijsindex De Stichting Peuterspeelzalen Schermer is aangesloten bij de Verwijsindex. Dit is een online inlog-systeem waarbij veel belangrijke hulpverlenende en dienstverlenende instanties zijn aangesloten. Zorgen over kinderen kunnen in dit systeem worden gemeld waardoor een match kan ontstaan. Dit heeft als doel te voorkomen dat veel instanties bij een kind betrokken zijn zonder dit van elkaar te weten. Wij informeren ouders altijd als wij onze zorgen gaan melden in de verwijsindex. Vrijwilligersbeleid De vaste vrijwilligsters werken volgens het vrijwilligersbeleid van onze stichting. Het vrijwilligersbeleid is op de peuterspeelzaal in te zien. Verklaring Omtrent het Gedrag De bestuursleden, de leidsters en de vaste vrijwilligsters zijn allen in het bezit van een VOG (Verklaring Omtrent het Gedrag) en vallen sinds onder de continue screening. Privacy Reglement Bij de inschrijving van uw kind vragen wij naar persoonlijke gegevens. Deze gegevens zijn, gedurende de opvang, van belang voor de leidster van uw kind. De persoonlijke gegevens worden alleen gebruikt voor het doel waarvoor zij zijn aangevraagd. Ze zullen alleen onder ogen komen van de mensen voor wie ze bestemd zijn. Wij zullen de gegevens nooit aan derden ter inzage geven.

7 PRAKTISCHE INFORMATIE De groepen De peuteropvang-groepen bestaan uit maximaal 16 peuters per ochtend. Bij 16 peuters wordt er gewerkt met twee gediplomeerde krachten. Bij 8 peuters wordt er gewerkt met één gediplomeerde kracht en een vaste vrijwilligster. Uw peuter kan één of meerdere dagdelen van de peuteropvang gebruik maken, mits er plaats is. Indien de bezetting het toelaat, kunt u in overleg met de leidster het aantal ochtenden dat uw peuter de peuteropvang bezoekt tussentijds wijzigen. Eten en drinken Er wordt gedurende de peuteropvang-ochtend eigen meegebracht fruit en drinken gegeten en gedronken. Als uw kind een verjaardagstraktatie wil uitdelen kunt u over de hoeveelheid en het tijdstip met de leidster overleggen. Ziek of afwezig Als uw peuter niet kan komen omdat het bijv. ziek is is het wenselijk om dit (telefonisch) te melden bij de leidster. De ochtend wordt wel in rekening gebracht en ruilen is niet mogelijk. Als er in uw gezin een besmettelijke ziekte of hoofdluis heerst maakt u dit zo snel mogelijk kenbaar bij de leidster. Zij kan zo de andere ouders informeren om verspreiding te beperken. In geval van besmettingsgevaar kan de toegang tot de peuteropvang in overleg tijdelijk worden ontzegd. Kleding & Verschoning Als uw peuter nog niet zindelijk is dan zorgt de leidster of de vaste vrijwilligster voor een verschoning. Wilt u, als uw kind nog niet zindelijk is een luier meegeven en voor eventuele ongelukjes een setje verschoning in de tas meegeven? Wij vinden het belangrijk dat kinderen vrij kunnen spelen zonder zich zorgen te hoeven maken over hun kleding. Geef uw kind daarom gemakkelijk zittende kleding aan die eventueel een vlek mag oplopen. Schorten voor het spelen met klei, verf, water, e.d. zijn bij de peuteropvang aanwezig. Aansprakelijkheid Voor het wegraken of beschadigen van kleding of meegebracht speelgoed aanvaardt de peuteropvang géén aansprakelijkheid.

8 Wat geeft u uw kind mee Het is handig als uw kind een rugzakje meeneemt met daarin een beker drinken en een bakje met wat fruit. Een setje schone kleding en (indien nodig) een luier. De rugzak, beker enz. graag voorzien van een naam. Bakje Op de peuteropvang locatie hebben alle kinderen een eigen bakje met hun naam erop. Hierin legt de leidster belangrijke informatiebrieven en knutselwerkjes die mee naar huis genomen mogen worden. Luizen Om de besmetting met luizen zoveel mogelijk te beperken maken alle kinderen gebruik van een luizencape. De leidsters verstrekt deze capes. Soms tegen betaling (de Pullelat) In het laatste geval wordt de cape uw eigendom en ook gebruikt op de basisschool (de Wiekslag). Besmettelijke ziekten Er bestaan verschillende besmettelijke ziekten zoals bijvoorbeeld, mazelen, rode hond, roodvonk, waterpokken etc. Heeft uw peuter jeuk, rode uitslag of iets dergelijks, dan kunt u natuurlijk uw huisarts raadplegen. In sommige gevallen is het niet toegestaan dat uw peuter naar de peuteropvang komt. Het is mede om die reden belangrijk dat de leidster weet of uw peuter wel of niet is geënt tegen bepaalde ziekten. Daarom wordt verzocht om op het gegevensformulier kenbaar te maken of uw kind het landelijke vaccinatieprogramma volgt. Pedagogisch beleidsplan Ons pedagogisch beleidsplan is het uitgangspunt voor onze werkwijze. Dit is een beleidsstuk waarin onze pedagogische visie staat omschreven. In het bijbehorende werkplan staat omschreven hoe ons pedagogisch beleidsplan in de praktijk wordt gehanteerd en wat wij belangrijk vinden in de omgang met kinderen. Het pedagogisch beleidsplan en bijbehorend werkplan staat te lezen op onze website. Wij hopen u zo voldoende te hebben geïnformeerd. Graag verwijzen wij voor aanvullende informatie ook naar onze website Wij wensen u en uw peuter een fijne tijd toe op onze peuterspeelzalen. Namens het bestuur en de leidsters.

Informatieboekje & Pedagogisch werkplan

Informatieboekje & Pedagogisch werkplan Informatieboekje & Pedagogisch werkplan STICHTING PEUTERSPEELZALEN SCHERMER Beste ouders, maart 2016 Voor u ligt het informatieboekje van de Stichting Peuterspeelzalen Schermer. Met dit boekje willen wij

Nadere informatie

Leidster: Atie Jonker, Tel: 0299-673012. Leidster: Sylvia Appelman, Tel: 072-5022939. Leidsters: Esther van Harskamp, Tel: 072-5710840

Leidster: Atie Jonker, Tel: 0299-673012. Leidster: Sylvia Appelman, Tel: 072-5022939. Leidsters: Esther van Harskamp, Tel: 072-5710840 INFORMATIEBOEKJE STICHTING PEUTERSPEELZALEN SCHERMER Beste ouders, Voor u ligt het informatieboekje van de Stichting Peuterspeelzalen Schermer. Middels dit boekje willen wij u een zo duidelijk mogelijk

Nadere informatie

Plaatsingsprocedure, geldig in 2016 Aanmelding Plaatsing Einde overeenkomst Kennismaking Wennen Afwezigheid

Plaatsingsprocedure, geldig in 2016 Aanmelding Plaatsing Einde overeenkomst Kennismaking Wennen Afwezigheid Plaatsingsprocedure, geldig in 2016 Vanaf het moment dat u aangeeft dat u opvang nodig heeft, krijgt u te maken met een aantal praktische zaken rond de plaatsing. Hiervoor volgen wij de volgende procedure.

Nadere informatie

Informatiefolder Voorschool obs Lisdodde

Informatiefolder Voorschool obs Lisdodde Informatiefolder Voorschool obs Lisdodde Een goede start voor ieder kind. Onze peuters Fijn dat u interesse heeft in onze Voorschool! Kinderopvang & BSO Kwebbel biedt u een Voorschoolse voorziening aan

Nadere informatie

Pedagogisch beleidsplan Stichting Peuterspeelzalen Schermer

Pedagogisch beleidsplan Stichting Peuterspeelzalen Schermer Pedagogisch beleidsplan Stichting Peuterspeelzalen Schermer 2017-2018 Pedagogisch beleidsplan Stichting Peuterspeelzalen Schermer 2017-2018! 1 Inhoud blz. Inleiding 3 Leidster-kind-ratio 3 Doelstelling

Nadere informatie

De Opvang. Ook allergieën dient u vooraf door te geven aan de pedagogisch medewerkers.

De Opvang. Ook allergieën dient u vooraf door te geven aan de pedagogisch medewerkers. Fides Peuterwerk Peuterwerk Peuterwerk van Fides biedt een uitdagende omgeving, waarin peuters op een speelse manier worden gestimuleerd in hun ontwikkeling. Uw peuter wordt daarbij ondersteund door deskundige

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Stichting Peuterspeelzaal Humpy

Algemene Voorwaarden Stichting Peuterspeelzaal Humpy Algemene Voorwaarden Stichting Peuterspeelzaal Humpy 22-11-2017 Artikel 1 - Definities In deze Algemene Voorwaarden wordt verstaan onder: Aanvangsdatum: Contract: Geschillencommissie: Humpy: Ouder/verzorger:

Nadere informatie

Kinderdagverblijf. Duckie. Informatie. brochure

Kinderdagverblijf. Duckie. Informatie. brochure Kinderdagverblijf Duckie Informatie brochure Deze brochure heeft tot doel u als ouder, verzorg(st)er of bedrijf te informeren over het kinderdagverblijf en wat Duckie voor u kan betekenen. De informatie

Nadere informatie

Informatiegids september 2015

Informatiegids september 2015 Informatiegids september 2015 Voor u ligt het informatieboekje van peuterspeelzaal Ploegmaatjes. Ploegmaatjes is een zelfstandige peuterspeelzaal gevestigd binnen basisschool de Ploeg. Wij staan voor een

Nadere informatie

INFORMATIEBROCHURE PEUTERSPEELZAAL DE BINNENHAVEN

INFORMATIEBROCHURE PEUTERSPEELZAAL DE BINNENHAVEN INFORMATIEBROCHURE PEUTERSPEELZAAL DE BINNENHAVEN 2 Wanneer u uw kind naar de peuterspeelzaal brengt wilt u natuurlijk niets minder dan de best mogelijke zorg voor uw kind. Daarvoor bent u bij MAX Kinderopvang

Nadere informatie

Overeenkomst en Afspraken

Overeenkomst en Afspraken Overeenkomst en Afspraken 1. Aanmelding 2. Plaatsing 3. Wennen 4. Overeenkomsten 5. Openingstijden en extra mogelijkheden 6. Brengen en ophalen van kinderen 7. Betalingen 8. Opzegging en annulering 9.

Nadere informatie

Algemene leveringsvoorwaarden Kinderdagpaleis Het Kroontje en BSO De Kinderkroon 2018

Algemene leveringsvoorwaarden Kinderdagpaleis Het Kroontje en BSO De Kinderkroon 2018 Algemene leveringsvoorwaarden Kinderdagpaleis Het Kroontje en BSO De Kinderkroon 2018 Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op de overeenkomst, die is gesloten tussen Kinderdagpaleis Het Kroontje,

Nadere informatie

Overeenkomst en Afspraken

Overeenkomst en Afspraken Overeenkomst en Afspraken 1. Aanmelding 2. Plaatsing 3. Wennen 4. Overeenkomsten 5. Openingstijden en extra mogelijkheden 6. Betalingen 7. Opzegging en annulering 8. Aansprakelijkheid 9. Klachten 10. Privacy

Nadere informatie

Oosterstreek NA Oosterstreek Tel Website:

Oosterstreek NA Oosterstreek Tel Website: Adres peuterspeelzaal Het Klavertje: Oosterstreek 23 8388 NA Oosterstreek Tel. 0561-433497 E-mail: pszhetklavertje@gmail.com Website: www.peuterspeelzaalhetklavertje.nl Bereikbaarheid: Na de peutermorgens

Nadere informatie

Pedagogisch beleidsplan Stichting Peuterspeelzalen Schermer

Pedagogisch beleidsplan Stichting Peuterspeelzalen Schermer Pedagogisch beleidsplan Stichting Peuterspeelzalen Schermer 2016-2017 Pedagogisch beleidsplan Stichting Peuterspeelzalen Schermer 2016-2017 1 Inhoud blz. Inleiding 3 Leidster-kind-ratio 3 Doelstelling

Nadere informatie

PS BL aanvullende voorwaarden peuterschool

PS BL aanvullende voorwaarden peuterschool aanvullend op de Algemene Voorwaarden voor Kinderopvang - Dagopvang en Buitenschoolse opvang van de Brancheorganisatie kinderopvang. Artikel 1 - Dagdelen in schoolweken De openingsdagen van de peuteropvang

Nadere informatie

Inhoudsopgave. INFORMATIEBOEKJE DE PEUTERSOOS bladzijde 2

Inhoudsopgave. INFORMATIEBOEKJE DE PEUTERSOOS bladzijde 2 INFORMATIEBOEKJE Inhoudsopgave De Peutersoos... 3 De leidsters... 4 Het bestuur... 4 Huisregels... 6 De tijden.... 6 Ziekte/afwezigheid..... 6 Eten & kleding... 6 Nieuwsbrief.... 7 Vakanties.... 7 Schoonmaken......

Nadere informatie

Overeenkomst en Afspraken

Overeenkomst en Afspraken Overeenkomst en Afspraken 1. Aanmelding 2. Plaatsing 3. Wennen 4. Overeenkomsten 5. Openingstijden en extra mogelijkheden 6. Betalingen 7. Opzegging en annulering 8. Aansprakelijkheid 9. Klachten 10. Privacy

Nadere informatie

1. Inleiding Pag.2. 2. De Stichting Kinderopvang Alkmaar Pag.2. 3. De VVE Peuterspeelzaal Pag.2

1. Inleiding Pag.2. 2. De Stichting Kinderopvang Alkmaar Pag.2. 3. De VVE Peuterspeelzaal Pag.2 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding Pag.2 2. De Stichting Kinderopvang Alkmaar Pag.2 3. De VVE Peuterspeelzaal Pag.2 4. Observatie en Overdracht naar de basisschool Pag.3 4.1 Observatie 4.2 Overdracht naar de basisschool

Nadere informatie

Informatieboekje. Peuterspeelzaal De Odradaatjes. St. Odradastraat LL Alem

Informatieboekje. Peuterspeelzaal De Odradaatjes. St. Odradastraat LL Alem Informatieboekje Peuterspeelzaal De Odradaatjes. St. Odradastraat 14-5335 LL Alem Inhoudsopgave 01. Inleiding... 3 02. Waarom naar een peuterspeelzaal?... 3 03. Doelstelling... 4 04. Doelgroep... 4 05.

Nadere informatie

Inhoudsopgave. INFORMATIEBOEKJE DE PEUTERSOOS bladzijde 2

Inhoudsopgave. INFORMATIEBOEKJE DE PEUTERSOOS bladzijde 2 INFORMATIEBOEKJE Inhoudsopgave Voorwoord... 3 De Peutersoos... 4 De leidsters... 5 Het bestuur... 5 Huisregels... 7 De tijden.... 7 Ziekte/afwezigheid.... 7 Opzegtermijn..... 7 Eten & kleding... 8 Nieuwsbrief...

Nadere informatie

Stichting Peuterspeelzaal Risdam

Stichting Peuterspeelzaal Risdam Stichting Peuterspeelzaal Risdam Postbus 487 1620 AL Hoorn ING bank 498346 KvK nr. S 41234108 Veel méér dan alleen spelen Info- en Bewaarboekje groep VVE Piramide op onze peuterspeelzaal tekening Dagmar

Nadere informatie

Brochure gastouderopvang gast- en vraagouder(s) Gastouderbureau Maatwerk Bemiddeling

Brochure gastouderopvang gast- en vraagouder(s) Gastouderbureau Maatwerk Bemiddeling Brochure gastouderopvang gast- en vraagouder(s) Gastouderbureau Maatwerk Bemiddeling Laura Hofman Augustus 2017 Inhoudsopgave 1. Gastouderopvang voor gast- en vraagouder(s)... 1 2. Gastouderopvang... 1

Nadere informatie

Informatiegids augustus 2016

Informatiegids augustus 2016 Informatiegids augustus 2016 Voor u ligt het informatieboekje van peuteropvang Ploegmaatjes. Ploegmaatjes is een zelfstandige peuteropvang gevestigd binnen basisschool de Ploeg. Wij staan voor een laagdrempelig

Nadere informatie

Huisregels peuterspeelzaal De Peuterhoek

Huisregels peuterspeelzaal De Peuterhoek Huisregels peuterspeelzaal De Peuterhoek Inleiding: De huisregels zijn onlosmakelijk verbonden met de getekende plaatsingsovereenkomst. In de huisregels staan nadere afspraken voor ouders m.b.t. de opvang

Nadere informatie

Informatieboekje. Stichting Peuterspeelzaal De Lusthof Lusthofstraat XV VOORBURG.

Informatieboekje. Stichting Peuterspeelzaal De Lusthof Lusthofstraat XV VOORBURG. Informatieboekje Stichting Peuterspeelzaal De Lusthof Lusthofstraat 9 2271 XV VOORBURG info@pszdelusthof.nl Inleiding: Dit boekje verschaft u informatie over peuterspeelzaal De Lusthof. Het is bedoeld

Nadere informatie

JongLeren Informatieboekje voor ouders. jonglerendenhaag.nl

JongLeren Informatieboekje voor ouders. jonglerendenhaag.nl JongLeren Informatieboekje voor ouders jonglerendenhaag.nl Welkom bij JongLeren! Ons doel is dat alle kinderen in een veilige en vertrouwde omgeving spelenderwijs kunnen leren. Wij sluiten aan bij de natuurlijke

Nadere informatie

Overeenkomst en Afspraken

Overeenkomst en Afspraken Overeenkomst en Afspraken 1. Aanmelding 2. Plaatsing 3. Wennen 4. Overeenkomsten 5. Openingstijden en extra mogelijkheden 6. Brengen en ophalen van kinderen 7. Betalingen 8. Opzegging en annulering 9.

Nadere informatie

REGLEMENT HOJPIEPELOJ. Artikel 1. DOELSTELLING. Artikel 2. GROEPSINDELING

REGLEMENT HOJPIEPELOJ. Artikel 1. DOELSTELLING. Artikel 2. GROEPSINDELING REGLEMENT HOJPIEPELOJ Artikel 1. DOELSTELLING 1. Met betrekking tot de kinderen Een zodanige leefruimte creëren waarbij elk kind individueel en in groepsverband de gelegenheid krijgt zich optimaal te ontplooien

Nadere informatie

1. Inleiding Pag.2. 2. De Stichting Kinderopvang Alkmaar Pag.2. 3. De Peuterspeelzaal Pag.2 3.1 Overdracht van peuterspeelzaal naar basisschool Pag.

1. Inleiding Pag.2. 2. De Stichting Kinderopvang Alkmaar Pag.2. 3. De Peuterspeelzaal Pag.2 3.1 Overdracht van peuterspeelzaal naar basisschool Pag. INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding Pag.2 2. De Stichting Kinderopvang Alkmaar Pag.2 3. De Peuterspeelzaal Pag.2 3.1 Overdracht van peuterspeelzaal naar basisschool Pag.2 4. Het Personeel Pag.3 4.1 Management Peuterspeelzaal

Nadere informatie

Buitenschoolse opvang De speelark is onderdeel van kinderopvang Robbedoes. Informatieboekje. Buitenschoolse opvang. De Speelark Heel.

Buitenschoolse opvang De speelark is onderdeel van kinderopvang Robbedoes. Informatieboekje. Buitenschoolse opvang. De Speelark Heel. Buitenschoolse opvang De speelark is onderdeel van kinderopvang Robbedoes Informatieboekje Buitenschoolse opvang De Speelark Heel. Doelgroep: De buitenschoolse opvang is bedoeld voor kinderen in de leeftijd

Nadere informatie

Bent u al ouder van De Peuterschool? Dan kunt u de peuterjuffen rechtstreeks mailen op

Bent u al ouder van De Peuterschool? Dan kunt u de peuterjuffen rechtstreeks mailen op INFORMATIEBOEKJE 2019 Contactgegevens U kunt De Peuterschool bereiken per mail op info@depeuterschool.nu voor aanmeldingen, vragen en administratieve zaken. Telefonisch is De Peuterschool te bereiken op

Nadere informatie

Reglementen en Richtlijnen Bolliewollie kinderopvang

Reglementen en Richtlijnen Bolliewollie kinderopvang Reglementen en Richtlijnen Bolliewollie kinderopvang 1 1. Dienstverlening Kinderen in de leeftijd van 6 weken tot 4 jaar kunnen op de dagopvang van het kinderdagverblijf geplaatst worden. Kinderen in de

Nadere informatie

Huisregels BSO Eye4Kidz 2015

Huisregels BSO Eye4Kidz 2015 Huisregels BSO Eye4Kidz 2015 Inschrijving Inschrijving kan op verschillende manieren geschieden: 1. Via de website door het inschrijfformulier in te vullen en op te sturen via het verzenden. Bij ontvangst

Nadere informatie

Tarievenoverzicht 2017 Locaties in de gemeente Sliedrecht 2017 (voorheen SKA)

Tarievenoverzicht 2017 Locaties in de gemeente Sliedrecht 2017 (voorheen SKA) Tarievenoverzicht 2017 Locaties in de gemeente Sliedrecht 2017 (voorheen SKA) De tarieven in onderstaande tabellen zijn brutokosten. Wat de daadwerkelijke kosten voor u zijn is afhankelijk van uw (gezamenlijk)

Nadere informatie

Informatieboekje. Peuterspeelzaal De Grutterij. Wheeme 8, 8325 AE Vollenhove Telefoon:

Informatieboekje. Peuterspeelzaal De Grutterij. Wheeme 8, 8325 AE Vollenhove Telefoon: Informatieboekje Peuterspeelzaal De Grutterij Wheeme 8, 8325 AE Vollenhove Telefoon: 06-44397688 www.psz-steenwijkerland.nl Beste ouder/verzorger, In dit informatie boekje vindt u alles wat u moet weten

Nadere informatie

Aanvullende informatie DE COMPANY

Aanvullende informatie DE COMPANY Aanvullende informatie DE COMPANY Adres en contactgegevens DE COMPANY Kolmenscate Zwaluwenburg Doornenburg 201 Venninkweg 1 Zwaluwenburg 10 7423 BE Deventer 7421 GP Deventer 7423 DS Deventer Algemeen nummer

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan. Peuterspeelzaal Olleke Bolleke

Pedagogisch werkplan. Peuterspeelzaal Olleke Bolleke Pedagogisch werkplan Peuterspeelzaal Olleke Bolleke Maart 2016 1 Inhoud 1. informatie over peuterspeelzaal Olleke Bolleke p. 3 2. groepsomvang, en leeftijdsopbouw en personeel p. 4 3. kennismaking en wennen

Nadere informatie

Overeenkomst en Afspraken

Overeenkomst en Afspraken Overeenkomst en Afspraken 1. Aanmelding 2. Plaatsing 3. Wennen 4. Overeenkomsten 5. Openingstijden en extra mogelijkheden 6. Brengen en ophalen van kinderen 7. Betalingen 8. Opzegging en annulering 9.

Nadere informatie

KINDERDAGVERBLIJF HET ELFJE

KINDERDAGVERBLIJF HET ELFJE KINDERDAGVERBLIJF HET ELFJE INHOUD Voorwoord...3 Huisregels van Het Elfje...4 Openingstijden...4 Halen en brengen...4 Dagboekje...5 Afscheid nemen...5 Kleding en luiers...5 Wat te doen bij ziekte...6 Kosten...6

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN EN BETALINGSVOORWAARDEN van Stichting Rijswijkse Kinderopvang. en peuteropvang met VVE en Samenspel in DEN HAAG (YPENBURG)

ALGEMENE VOORWAARDEN EN BETALINGSVOORWAARDEN van Stichting Rijswijkse Kinderopvang. en peuteropvang met VVE en Samenspel in DEN HAAG (YPENBURG) ALGEMENE VOORWAARDEN EN BETALINGSVOORWAARDEN van Stichting Rijswijkse Kinderopvang voor peuterspeelzalen, peuterspeelscholen en Speelstart in RIJSWIJK en peuteropvang met VVE en Samenspel in DEN HAAG (YPENBURG)

Nadere informatie

Informatieboekje van. Peuterspeelschool Opijnen

Informatieboekje van. Peuterspeelschool Opijnen Informatieboekje van Peuterspeelschool Opijnen Welkom Voor u ligt het informatieboekje van peuterspeelschool Opijnen. Wij wensen u veel plezier met het doorlezen van dit boekje en hopen uw peuter en u

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN PEUTEROPVANG t SPEELHUYS ALGEMEEN Peuteropvang t Speelhuys is gevestigd aan de Kanaaldijk 1a, 1486 MG te West-Graftdijk, in het verenigingsgebouw naast de Vinckhuysenschool.

Nadere informatie

Informatie overeenkomst en afspraken

Informatie overeenkomst en afspraken Informatie overeenkomst en afspraken 1. Aanmelding 2. Plaatsing 3. Wennen 4. Overeenkomsten 5. Openingstijden en extra mogelijkheden 6. Brengen en ophalen van kinderen 7. Betalingen 8. Opzegging en annulering

Nadere informatie

Samen leren spelen is spelenderwijs leren!

Samen leren spelen is spelenderwijs leren! Samen leren spelen is spelenderwijs leren! 1 Welkom Uw peuter is 2,5 jaar oud en gaat voor het eerst naar de peuterspeelgroep. Dat is een heel belangrijke gebeurtenis, voor de peuter en voor u! Voor uw

Nadere informatie

Informatieboekje. Peuteropvang

Informatieboekje. Peuteropvang Informatieboekje Peuteropvang Inleiding Hierbij bieden wij u ons informatieboekje aan. Het informeert u over de gang van zaken op de peuteropvang. U heeft uw kind aangemeld voor de peuteropvang. Een belangrijke

Nadere informatie

Informatieboekje van. Peuterspeelzaal De Knuffel

Informatieboekje van. Peuterspeelzaal De Knuffel Informatieboekje van Peuterspeelzaal De Knuffel Beste ouders en verzorgers Voor u ligt het informatieboekje van Peuterspeelzaal De Knuffel te Beesd. In dit boekje vindt u allerhande nuttige informatie

Nadere informatie

Huisregels. Huisregels Kinderopvang Zonnestraal (november 2017) 1

Huisregels. Huisregels Kinderopvang Zonnestraal (november 2017) 1 Huisregels 1 Huisregels Kinderopvang Zonnestraal Aanwezigheid van ouders gedurende de opvang Festiviteiten worden door de pedagogisch werker en kinderen gezamenlijk gevierd, waarbij ouders in principe

Nadere informatie

REGLEMENT KINDEROPVANG ZEEUWS-VLAANDEREN VOOR PEUTERGROEPEN 2019

REGLEMENT KINDEROPVANG ZEEUWS-VLAANDEREN VOOR PEUTERGROEPEN 2019 REGLEMENT KINDEROPVANG ZEEUWS-VLAANDEREN VOOR PEUTERGROEPEN 2019 Dit Reglement is een aanvulling op de Algemene Voorwaarden voor Kinderopvang van de Branchevereniging Maatschappelijke Kinderopvang. Het

Nadere informatie

GEDIPLOMEERDE UNIEKE PERSOONLIJK SAMEN WERKEN STIMULERENDE LEIDING LOCATIE CONTACT SAMEN SPELEN ONTWIKKELING ROZENDAAL

GEDIPLOMEERDE UNIEKE PERSOONLIJK SAMEN WERKEN STIMULERENDE LEIDING LOCATIE CONTACT SAMEN SPELEN ONTWIKKELING ROZENDAAL GEDIPLOMEERDE LEIDING UNIEKE LOCATIE ROZENDAAL PERSOONLIJK CONTACT STIMULERENDE ONTWIKKELING WERKEN SPELEN Inleiding U heeft een inschrijfformulier ontvangen van Stichting Peuterspeelzaal de Eekhoorn.

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE: VOORWOORD pag DE ORGANISATIE pag OPGAVE pag OPENINGSTIJDEN pag KOSTEN pag HUISREGELS pag.

INHOUDSOPGAVE: VOORWOORD pag DE ORGANISATIE pag OPGAVE pag OPENINGSTIJDEN pag KOSTEN pag HUISREGELS pag. Januari 2017 1 INHOUDSOPGAVE: VOORWOORD pag. 3 1. DE ORGANISATIE pag. 4 2. OPGAVE pag. 6 3. OPENINGSTIJDEN pag. 6 4. KOSTEN pag. 6 5. HUISREGELS pag. 7 6. OUDERCOMMISSIE pag. 8 7. TOT SLOT pag. 9 Januari

Nadere informatie

Huisregels. Kinderopvang Stap Voor Stap

Huisregels. Kinderopvang Stap Voor Stap Huisregels Kinderopvang Stap Voor Stap Huisregels 2017, januari 2017 Huisregels Kinderopvang Stap Voor Stap Inhoudsopgave. Pagina 2 Haal en brengtijden van het kind. Pagina 3 Ingeschreven uren. Pagina

Nadere informatie

Informatieboekje van. Peuterspeelschool Haaften

Informatieboekje van. Peuterspeelschool Haaften Informatieboekje van Peuterspeelschool Haaften - 2 Welkom Voor u ligt het informatieboekje van peuterspeelschool Haaften Wij wensen u veel plezier met het doorlezen van dit boekje en hopen uw peuter en

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Kinderdagverblijf Het Boerderijtje

Huishoudelijk Reglement Kinderdagverblijf Het Boerderijtje Huishoudelijk Reglement Kinderdagverblijf Het Boerderijtje Om de zaken soepel te laten verlopen hebben wij een aantal huisregels waar een ieder zich aan dient te houden. 1.Openingstijden Het boerderijtje

Nadere informatie

Huisregels. Kinderopvang Stap Voor Stap

Huisregels. Kinderopvang Stap Voor Stap Huisregels Kinderopvang Stap Voor Stap Huisregels 2018 Huisregels Kinderopvang Stap Voor Stap Inhoudsopgave. Pagina 2 Openingstijden. Pagina 3 Haal en brengtijden van het kind. Pagina 3 Afmelding. Pagina

Nadere informatie

Kinderopvang Het Kinderpaleis is een particuliere organisatie. In dit boekje willen we u informeren over onze Kinderopvang.

Kinderopvang Het Kinderpaleis is een particuliere organisatie. In dit boekje willen we u informeren over onze Kinderopvang. Welkom bij Kinderopvang Het Kinderpaleis Kinderopvang Het Kinderpaleis is een particuliere organisatie. In dit boekje willen we u informeren over onze Kinderopvang. Het Kinderpaleis biedt hele dagopvang

Nadere informatie

Rubenslaan VB Scherpenzeel Gld. Tel: INFORMATIE 2018

Rubenslaan VB Scherpenzeel Gld. Tel: INFORMATIE 2018 Rubenslaan 18 3925 VB Scherpenzeel Gld Tel: 033-258 8587 E-mail: info@minisoos.nl www.minisoos.nl INFORMATIE 2018 Algemeen Telefoonnummer speelzaal 033 258 8587 Contactpersoon Simone Loohuizen administratie@minisoos.nl

Nadere informatie

Overeenkomst en Afspraken

Overeenkomst en Afspraken Overeenkomst en Afspraken 1. Aanmelding 2. Plaatsing 3. Wennen 4. Overeenkomsten 5. Openingstijden en extra mogelijkheden 6. Brengen en ophalen van kinderen 7. Betalingen 8. Opzegging en annulering 9.

Nadere informatie

Olleke Bolleke is een van de 11 peuterspeelzalen die valt onder de SPGG.

Olleke Bolleke is een van de 11 peuterspeelzalen die valt onder de SPGG. Stichting Peuterspeelzalen Gemeente Geldermalsen Olleke Bolleke is een van de 11 peuterspeelzalen die valt onder de SPGG. Voor contact: SPGG Postbus 173 4190 CD GELDERMALSEN www.spgg.nl Administratie:

Nadere informatie

Informatieboekje voor Mix & Match Kinderdagverblijf

Informatieboekje voor Mix & Match Kinderdagverblijf Informatieboekje voor Mix & Match Kinderdagverblijf 1. Inleiding 2. Wie zijn wij? 3. Kwaliteit 3.1 Veiligheid 3.2 Hygiëne 4. Dagelijkse gang van zaken 4.1 Openingstijden 4.2 Ziekte en ongevallen 4.3 Normen

Nadere informatie

INSCHRIJFFORMULIER. Pagina 1 van 8

INSCHRIJFFORMULIER. Pagina 1 van 8 INSCHRIJFFORMULIER Welkom bij Stichting Kinderopvang Rhenen. Dit is het algemene inschrijfformulier voor alle vormen van opvang die wij bieden. Graag per kind een inschrijfformulier invullen. U kunt het

Nadere informatie

Onze gegevens: VE Het Startblok Burg. van Haarenlaan GD Schiedam Tel: / Silvana Herben:

Onze gegevens: VE Het Startblok Burg. van Haarenlaan GD Schiedam Tel: / Silvana Herben: Onze gegevens: VE Het Startblok Burg. van Haarenlaan 871 3119 GD Schiedam Tel: 010-4737889/010-2730334 E-mail: Silvana Herben: s.herben@primoschiedam.nl 1 2 Beste ouders/verzorgers, Wij vinden het fijn

Nadere informatie

In dit informatieboekje staan de belangrijkste zaken die betrekking hebben op de Buitenschoolse Opvang (BSO).

In dit informatieboekje staan de belangrijkste zaken die betrekking hebben op de Buitenschoolse Opvang (BSO). Beste ouders /verzorgers. In dit informatieboekje staan de belangrijkste zaken die betrekking hebben op de Buitenschoolse Opvang (BSO). Mocht uw interesse zijn gewekt dan bent u van harte welkom voor een

Nadere informatie

Harmonisatie peuterspeelzalen en kinderopvang in de gemeente West Maas en Waal

Harmonisatie peuterspeelzalen en kinderopvang in de gemeente West Maas en Waal Harmonisatie peuterspeelzalen en kinderopvang in de gemeente West Maas en Waal Wat is harmonisatie? Voor peuterspeelzalen en kinderdagverblijven zijn er verschillende wettelijke regels. Vanaf 1 januari

Nadere informatie

Algemene informatie kinderdagverblijf DE COMPANY

Algemene informatie kinderdagverblijf DE COMPANY Algemene informatie kinderdagverblijf DE COMPANY De organisatie DE COMPANY is een organisatie die meehelpt en -denkt om voor taakcombineerders het leven makkelijker te maken. Een doelstellig van onze organisatie

Nadere informatie

Informatie voor houders van een (nieuw) gastouderbureau

Informatie voor houders van een (nieuw) gastouderbureau Informatie voor houders van een (nieuw) gastouderbureau Waar moet de administratie van een gastouderbureau aan voldoen? Mei 2016 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Eisen en verantwoordelijkheden gastouderbureaus...

Nadere informatie

Informatieboekje NSO Het Schoolplein

Informatieboekje NSO Het Schoolplein Informatieboekje NSO Het Schoolplein Locatie Oranje Nassauschool Anton Mauvestraat 10a 6717 JA Ede 0318 633310 www.nsohetschoolplein.nl Onderdeel van: Kinderdagverblijf Het Vlinderbos Bennekomseweg 32

Nadere informatie

Welkom op de peuterspeelzaal

Welkom op de peuterspeelzaal Welkom op de peuterspeelzaal Peuterspeelzaal Het Groene Kikkertje Witte de Withstraat 85 2518 CR Den Haag Telefon: (070) 4129598 E-Mail: pszhetgroenekikkertje@scoh.nl www.cbsdespiegel.nl Wat houdt de Haagse

Nadere informatie

Ouderfolder Peuterspeelplaats

Ouderfolder Peuterspeelplaats Ouderfolder Peuterspeelplaats 1 Inhoudsopgave 1. Voorwoord... 3 2. Het Pedagogisch beleid.... 3 3. De groep.... 3 4. Stagiaires.... 3 6. Meertaligheid.... 4 8. Veiligheid en Gezondheid.... 4 9. Inspectie....

Nadere informatie

Wij hopen dat uw peuter een plezierige tijd beleeft op onze peuterspeelzaal.

Wij hopen dat uw peuter een plezierige tijd beleeft op onze peuterspeelzaal. VOORWOORD Hierbij krijgt u informatie over het reilen en zeilen bij Stichting Peuterspeelzalen Bergeijk. De stichting beheert in totaal zes peuterspeelzalen. Binnen iedere kern van de gemeente Bergeijk

Nadere informatie

Welkom bij de Stichting Peuterspeelzalen Gemeente Hellendoorn!

Welkom bij de Stichting Peuterspeelzalen Gemeente Hellendoorn! Welkom bij de Stichting Peuterspeelzalen Gemeente Hellendoorn! De peuterspeelzaal is niet meer weg te denken als voorschoolse voorziening voor kinderen van 2½ tot 4 jaar en legt een belangrijke basis voor

Nadere informatie

Aanbod & Tarieven Kinderdagopvang 2015

Aanbod & Tarieven Kinderdagopvang 2015 Aanbod & Tarieven Kinderdagopvang 2015 Kijk voor meer informatie op: www.kinderwereldvenray.nl KinderWereld Venray Postbus 234 5800 AE Venray 0478 586 498 info@kinderwereldvenray.nl KINDERDAGOPVANG KinderWereld

Nadere informatie

Nieuwe peuteropvang Voor peuters van 2 tot 4 jaar

Nieuwe peuteropvang Voor peuters van 2 tot 4 jaar Nieuwe peuteropvang Voor peuters van 2 tot 4 jaar Beste ouders, per 1 januari 2016 bieden drie kinderopvangorganisaties, op vijf locaties, gesubsidieerde peuteropvang aan in de gemeente Dongen. Met deze

Nadere informatie

Burgerservicenummer. Geboortedatum. Geboorteland. Nationaliteit. Telefoon vast. Telefoon mobiel. adres. Werkzaam bij.

Burgerservicenummer. Geboortedatum. Geboorteland. Nationaliteit. Telefoon vast. Telefoon mobiel.  adres. Werkzaam bij. INSCHRIJFFORMULIER Welkom bij Stichting Kinderopvang Rhenen. Dit is het algemene inschrijfformulier voor alle vormen van opvang die wij bieden. Graag per kind een inschrijfformulier invullen. U kunt het

Nadere informatie

Welkom! informatieboekje. peutercentra. Beverwijk

Welkom! informatieboekje. peutercentra. Beverwijk Welkom! informatieboekje peutercentra Beverwijk Welkom! Het is zover: er is voor je zoon of dochter een plekje vrij op een peutercentrum van Stichting Welzijn Beverwijk. In deze brochure staat alles wat

Nadere informatie

Informatieboekje. kinderopvang de bolderkids schoolstraat 26 9468 bs annen. Inhoudsopgave

Informatieboekje. kinderopvang de bolderkids schoolstraat 26 9468 bs annen. Inhoudsopgave Informatieboekje kinderopvang de bolderkids schoolstraat 26 9468 bs annen tel 0592-271179 mob 06-18458678 debolderkids@gmail.com kvk nummer: 01124850 giro: 2452950 Inhoudsopgave 1. Kinderopvang de Bolderkids

Nadere informatie

Informatieboekje Gastouderbureau Welluswijs

Informatieboekje Gastouderbureau Welluswijs Informatieboekje Gastouderbureau Welluswijs 1 Inhoudsopgave 1. Voorwoord... 3 2. Algemeen... 4 2.1. Wat is gastouderopvang... 4 2.2. Gastouderbureau Welluswijs... 4 2.3. Doelstelling... 5 2.4. Locaties...

Nadere informatie

Uitvoeringsregeling gemeentetoeslag voor peuteropvang gemeente IJsselstein

Uitvoeringsregeling gemeentetoeslag voor peuteropvang gemeente IJsselstein GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente IJsselstein Nr. 71961 1 mei 2017 Uitvoeringsregeling gemeentetoeslag voor peuteropvang gemeente IJsselstein 2017 Burgemeester en Wethouders van de gemeente

Nadere informatie

Informatieboekje. Peuterspeelzaal. Het Klavertje Oosterstreek

Informatieboekje. Peuterspeelzaal. Het Klavertje Oosterstreek Informatieboekje Peuterspeelzaal Het Klavertje Oosterstreek Adres peuterspeelzaal Het Klavertje: Oosterstreek 23 8388 NA Oosterstreek Tel. 0561-432690 E-mail: pszhetklavertje@gmail.com 1 Bereikbaarheid:

Nadere informatie

REGLEMENT KINDEROPVANG ZEEUWS-VLAANDEREN VOOR PEUTERSPEELZALEN 2015

REGLEMENT KINDEROPVANG ZEEUWS-VLAANDEREN VOOR PEUTERSPEELZALEN 2015 REGLEMENT KINDEROPVANG ZEEUWS-VLAANDEREN VOOR PEUTERSPEELZALEN 2015 Dit Reglement is een aanvulling op de Algemene Voorwaarden voor Kinderopvang van de Brancheorganisatie Kinderopvang. Het reglement per

Nadere informatie

Uw rechten, onze plichten

Uw rechten, onze plichten Klachten en privacy Informatie over Privacy, Klachtenregeling, Cliëntenraad en Oudercommissies Kinderopvang Uw rechten, onze plichten Stichting Rzijn is een organisatie voor kinderopvang en welzijn in

Nadere informatie

TARIEVENKRANT DE FAMILIESCHOOL familieschool.nl. Alles inclusief!

TARIEVENKRANT DE FAMILIESCHOOL familieschool.nl. Alles inclusief! TARIEVENKRANT 2018 DE FAMILIESCHOOL 0.12 van baby tot brugklasser Op de Familieschool 0.12 ligt de focus op samenwerken. Met de kinderen, de ouders, de ouderraad, de medezeggenschapsraad, het bestuur en

Nadere informatie

Overeenkomst en Afspraken

Overeenkomst en Afspraken Overeenkomst en Afspraken 1. Aanmelding 2. Plaatsing 3. Wennen 4. Overeenkomsten 5. Openingstijden en extra mogelijkheden 6. Betalingen 7. Opzegging en annulering 8. Aansprakelijkheid 9. Klachten 10. Privacy

Nadere informatie

kindercentra Opvang van kinderen van 0 tot 4 jaar van 6.30 uur tot 7.30 uur én van dagopvang

kindercentra Opvang van kinderen van 0 tot 4 jaar van 6.30 uur tot 7.30 uur én van dagopvang kindercentra Dit plaatsingsbeleid is bedoeld om je te informeren over de werkwijze van Dak kindercentra bij aanmelding en plaatsing van kinderen, bij wijzigingen in de opvang en bij beëindiging ervan.

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT 1/8/2018 KINDERDAGVERBLIJF HET BOERDERIJTJE HUISHOUDELIJK REGLEMENT INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE....2 HUISHOUDELIJK REGLEMENT... 3 1. Openingstijden 2. Gesloten 3. Welkom 4. Aanmelden 5. Minimum afname

Nadere informatie

INFORMATIEBOEKJE. Stichting Peuterspeelzaal. t Hummeltje. Prins Bernhardstraat BE Berkenwoude. Uitgave 2017

INFORMATIEBOEKJE. Stichting Peuterspeelzaal. t Hummeltje. Prins Bernhardstraat BE Berkenwoude. Uitgave 2017 INFORMATIEBOEKJE Stichting Peuterspeelzaal t Hummeltje Prins Bernhardstraat 42 2825 BE Berkenwoude Uitgave 2017 Vooraf Alle informatie betreffende Peuterspeelzaal t Hummeltje vindt u in dit boekje. De

Nadere informatie

Ontdek, Speel en Beleef. NSO Het Schoolplein

Ontdek, Speel en Beleef. NSO Het Schoolplein Ontdek, Speel en Beleef NSO Het Schoolplein Informatieboekje 2017 NSO Het Schoolplein postadres en kantoor: Bennekomseweg 32 6717 LM Ede 0318-633310 www.nsohetschoolplein.nl info@nsohetschoolplein.nl Inhoudsopgave:

Nadere informatie

STICHTING NETWERK HOORN ALGEMENE VOORWAARDEN PEUTERSPEELZALEN

STICHTING NETWERK HOORN ALGEMENE VOORWAARDEN PEUTERSPEELZALEN STICHTING NETWERK HOORN ALGEMENE VOORWAARDEN PEUTERSPEELZALEN Artikel 1: Definities 1.1 In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: - Stichting Netwerk: Stichting Netwerk Hoorn; - Ouder: gezaghebbende

Nadere informatie

Buiten Schoolse Opvang. De Groene Weide. Informatieboekje

Buiten Schoolse Opvang. De Groene Weide. Informatieboekje Buiten Schoolse Opvang De Groene Weide Informatieboekje INHOUDSOPGAVE INLEIDING 1. ALGEMENE INFORMATIE 1.1 Uitgangspunten bij de zorg voor de kinderen 1.2 De inrichting van de Buiten Schoolse Opvang 1.3

Nadere informatie

Kinderopvang Berend Botje. Huisregels tussenschoolse opvang

Kinderopvang Berend Botje. Huisregels tussenschoolse opvang Kinderopvang Berend Botje Huisregels tussenschoolse opvang Inhoudsopgave 1. Onze visie op opvoeden... 3 2. Administratie... 3 2.1 Wijzigingen... 3 2.2 Ouderbijdragen... 3 3. Beëindiging TSO... 4 4. Sluitingsdagen...

Nadere informatie

Huisregels en richtlijnen

Huisregels en richtlijnen Huisregels en richtlijnen Kinderopvang 1. Openingstijden Ons kinderdagverblijf is dagelijks geopend van maandag tot en met vrijdag van 7.30 uur tot 18.30 uur. Op de volgende algemeen erkende feestdagen

Nadere informatie

INFORMATIE PEUTERSPEELZAAL T BIJENKORFJE. Peuterspeelzaal t Bijenkorfje Croesenstraat JK HAARLEM tel

INFORMATIE PEUTERSPEELZAAL T BIJENKORFJE. Peuterspeelzaal t Bijenkorfje Croesenstraat JK HAARLEM tel INFORMATIE PEUTERSPEELZAAL T BIJENKORFJE Peuterspeelzaal t Bijenkorfje Croesenstraat 51 2015 JK HAARLEM tel.023-5246333 www.haarlemeffect.nl E-mail: bijenkorfje@haarlemeffect.nl De leidsters van Peuterspeelzaal

Nadere informatie

HUISREGELS PEUTEROPVANG HET TOVERBLOEMPJE

HUISREGELS PEUTEROPVANG HET TOVERBLOEMPJE HUISREGELS PEUTEROPVANG HET TOVERBLOEMPJE 1. Brengen en halen In verband met de rust en structuur van de groep hanteren wij vaste breng- en ophaaltijden. Deze zijn: Brengen: 08:45 09:00 Ophalen: 12:45

Nadere informatie

De beste start voor uw kind. Peuteropvang en Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE)

De beste start voor uw kind. Peuteropvang en Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE) De beste start voor uw kind Peuteropvang en Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE) Wat is peuteropvang De peuteropvang is een veilige omgeving waar kinderen tussen de twee en vier jaar de ruimte hebben

Nadere informatie

Inschrijving Het inschrijven bij Kinderopvang Woudrichem is mogelijk per de 1e of de 16e van de maand.

Inschrijving Het inschrijven bij Kinderopvang Woudrichem is mogelijk per de 1e of de 16e van de maand. Protocol Huisregels en betalingsvoorwaarden Naam kind:. Omdat er in de organisatie altijd meerde cliënten tegelijk aanwezig zijn, is er door Kinderopvang Woudrichem in het protocol huisregels het volgende

Nadere informatie

Welkom bij GO! Kinderdagverblijf. Een kinderdagverblijf is er voor kinderen van 0-4 jaar van ouders die werken of studeren.

Welkom bij GO! Kinderdagverblijf. Een kinderdagverblijf is er voor kinderen van 0-4 jaar van ouders die werken of studeren. Welkom bij GO! Kinderdagverblijf Een kinderdagverblijf is er voor kinderen van 0-4 jaar van ouders die werken of studeren. Het is belangrijk dat het een veilige en geborgen plek is waar u met een gerust

Nadere informatie

1. Kinderopvang: opvang vanuit een landelijk geregistreerd Kinderdagverblijf in de zin van de Wet kinderopvang en kwaliteitseisen peuterspeelzalen.

1. Kinderopvang: opvang vanuit een landelijk geregistreerd Kinderdagverblijf in de zin van de Wet kinderopvang en kwaliteitseisen peuterspeelzalen. Deelverordening Peuteropvang en voorschoolse educatie, gemeente Achtkarspelen 2014. Hoofdstuk 1 Inleidende bepalingen Artikel 1. Begripsbepalingen In deze verordening wordt verstaan onder: 1. Kinderopvang:

Nadere informatie

Inschrijfformulier Peuterspeelzalen

Inschrijfformulier Peuterspeelzalen Algemene gegevens Door Mikado in te vullen Ontvangstdatum inschrijfgeld Gegevens ingevoerd d.d. Tariefgroep Gegevens van de ouders Voorletter en achternaam 1e ouder (rekeninghouder)---------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Kinderdagverblijf en Buitenschoolse opvang Kidscasa Kinderopvang

Kinderdagverblijf en Buitenschoolse opvang Kidscasa Kinderopvang Kinderdagverblijf en Kidscasa Kinderopvang Op het kinderdagverblijf kan uw kind vijf dagen per week terecht. is opvang buiten de schooltijden en in vakanties voor kinderen die de basisschool bezoeken De

Nadere informatie

Algemene voorwaarden KDV / BSO De KinderKroon Manderveen Laatst gewijzigd: mei 2019

Algemene voorwaarden KDV / BSO De KinderKroon Manderveen Laatst gewijzigd: mei 2019 Algemene voorwaarden KDV / BSO De KinderKroon Manderveen Laatst gewijzigd: mei 2019 1. Openingstijden De KinderKroon Manderveen is geopend van maandag t/m vrijdag van 07:30-17:30 uur gedurende 48 weken

Nadere informatie