Junior projectleider Ruimte en Infra met integrale blik

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Junior projectleider Ruimte en Infra met integrale blik"

Transcriptie

1 Kennis van de Overheid Junior projectleider Ruimte en Infra met integrale blik Talentprogramma

2 Investeer in de ontwikkeling en toekomst van uw afdeling projecten Junior talenten kunnen een bijzondere rol spelen bij de transformatie naar een compacte, regisserende en innovatieve overheid. Als afdeling investeren in jong talent is dus een investering in vandaag én in de toekomst. Goed getrainde jonge talenten leveren een waardevolle bijdrage - met hun kennis van digitalisering en informatisering - en zij inspireren tegelijkertijd uw senior medewerkers. Binnen de afdelingen die zich bezighouden met ruimtelijke projecten en infrastructurele werken vindt op dit moment een transitie plaats vanwege de noodzaak om met een kleinere overheid projecten te realiseren. De overheid werkt steeds meer vanuit een regisseursrol, waarbij procesmatig aansturen van projecten voorop staat, en met andere contractering. Binnen beheerafdelingen verplaatst de aandacht van traditioneel beheer naar risicogestuurd beheer (assetmanagement). Om dit alles projectmatig en procesmatig te blijven managen, wordt er steeds meer gewerkt met IPM-rollen (integraal projectmanagement). De behoefte aan technische projectmanagers wordt steeds groter, terwijl de steeds krappere arbeidsmarkt het lastig maakt om deze professionals met overheidservaring te vinden. Een Talentprogramma biedt uitkomst.

3 Toekomstbestendig met jong talent Jonge mensen brengen nieuw elan én de nieuwste inzichten. Als het aankomt op innovatie is het vooral de jongere medewerker die de senior medewerker inspireert. Met kennis van integraal projectmanagement is een jong talent een welkome aanvulling. De senior beschikt op zijn beurt over uitgebreide kennis en ervaring waar de junior van kan leren. Wij verzorgen een compleet programma rond jong talent dat opgeleid wordt tot junior adviseur/ projectleider Ruimte en Infra binnen uw afdeling. Het doel van dit programma is meerledig: Het beschikbaar stellen van ambitieuze, hoogopgeleide medewerkers met een technische achtergrond en een innovatieve en flexibele houding. Uw afdeling ondersteunen bij de huidige ontwikkelingen. Aantrekkelijke werkgever Ons Talentprogramma blijkt een aantrekkelijke manier voor pas afgestudeerden om uw organisatie te leren kennen. De overheid is voor jong talent niet direct de eerste omgeving waar ze denken hun carrière te starten. Met een Talentprogramma zorgt u ervoor dat u een aantrekkelijke werkgever bent en blijft. Potentiële medewerkers Jong talent past bovendien binnen uw strategisch personeelsbeleid. U maakt gedurende een jaar kennis met potentiële medewerkers, zonder dat u zich hoeft te binden. Wanneer u vacatures krijgt, staan uw nieuwe medewerkers klaar. Zij kennen op dat moment inmiddels uw organisatie en u kent hen. Wat houdt het Talentprogramma in? De junior projectleider werkt in uw organisatie en volgt tegelijkertijd een verdiepende opleiding via. De junior voert een of meerdere afdelingsspecifieke opdracht(en) uit, vormgegeven door u als leidinggevende. U kunt hierbij denken aan: invulling van de rol als assistent-omgevingsmanager, assetmanager, contractmanager, projectmanager of medewerker projectbeheersing. De junior ondersteunt de afdeling bij de gewenste ontwikkeling vanuit veranderkundige bril. Succesvolle in- en doorstroom van uw talent Het werven, selecteren, coachen en verder ontwikkelen van jong talent vraagt naast gespecialiseerde kennis veel tijd en aandacht. Een traject dat wij u graag uit handen nemen. In nauwe samenwerking met u dragen wij zorg voor: de werving & selectie; het opleidingsprogramma, inclusief de begeleiding van het jonge talent en van de organisatie; de detachering van het jonge talent.

4 Samen leren van buiten naar binnen Wij verzorgen een compleet programma rond de inzet van jong talent dat opgeleid wordt binnen uw afdeling. Het doel is: versnelde ontwikkeling tot junior projectleider Ruimte & Infra. Begeleiding van talent én organisatie Met een Talentprogramma zet u een ontwikkeling in gang of ondervangt u capaciteitsvragen. Uiteraard kan de jonge professional dit niet alleen: de Junior Werkt vanuit vernieuwende blik Manager Stuurt op bereik van resultaten Afdeling Ondersteunt professionele ontwikkeling van de junior Junior Junioren leren van elkaar en met elkaar, inspireren elkaar (in opleiding). Manager coacht op competenties van de junior en motiveert en stimuleert om vernieuwende resultaten te bereiken. Afdeling geeft ruimte aan de verwonderopdrachten van de junior en optimaliseert de uitvoer van projecten. ontwikkeling vraagt ook inzet van uw medewerkers en van u als leidinggevende. Met elkaar werkt u aan de ontwikkeling van de afdeling door resultaten te boeken binnen projecten, onderlinge verantwoordelijkheid te delen en eigenaarschap te vergroten. Naast de jonge talenten begeleidt daarom ook de mentor (manager/ afdelingshoofd/ teamleider) en de leermeester (senior collega). leidt talent op en begeleidt intensief. Onderling overleg, begeleidt manager. Onderling overleg, begeleidt afdeling/ leermeester. Provincie Zuid-Holland Rick de Jager, Hoofd Bureau Beheeradvies heeft een goede hand van werven. Onze jongste drie trainees sprongen er tijdens de selectie uit met hun presentatietechnieken en konden hun boodschap goed onder woorden brengen. De drie werken als projectmedewerker/junior adviseur bij wegeninfra, vaarwegeninfra en bij dynamisch verkeersmanagement. Ze worden door de senior medewerkers op sleeptouw genomen en mixen snel met de andere medewerkers. Het is mooi om te zien met welk enthousiasme ze werk oppakken dat door de andere medewerkers als routine wordt gezien. Het maakt ook dat we als afdeling weer eens denken: waarom doen we wat we doen? Juist die frisse blik op wat we doen is zo nu en dan hard nodig.

5 Wie wordt uw nieuwe junior projectleider? We selecteren kandidaten die voldoen aan de volgende opleidingseisen: Afgeronde technische opleiding op wo- of hbo-niveau. 0 tot 2 jaar relevante werkervaring. Een uitgebreide selectieprocedure en een assessment dat gericht is op vaardigheden die passen bij de geschetste ontwikkelingen, geven ons een goed beeld van de persoonlijkheid, drijfveren, interesses en competenties van de jonge talenten. Op basis daarvan stellen we u in een uitgebreide rapportage geschikte kandidaten voor. Interactief en innovatief programma Voor jonge, afgestudeerde academici en hbo ers is de combinatie van werken en leren doeltreffend en inspirerend. Het opleidingsprogramma is dan ook een effectief leertraject waarin jong talent vanuit de eigen ambitie een creatieve en innovatieve Leerlijn Inspiratielijn met kennismodules Individuele lijn met vaardighedenmodules Innovatieleerlijn met kennisuitwisseling en groepsopdrachten Modules bijdrage aan de organisatie levert. Daarbij is er alle aandacht voor de eigen professionele ontwikkeling. De junior adviseur is gemiddeld een dagdeel per week bezig met de opleiding. Kennismodules, vaardigheidstrainingen, workshops, ontwikkeldagen, intervisie, coaching en een innovatieopdracht maken deel uit van het programma. Binnen de kennismodules draait het vooral om een verdieping rond ruimte en infra. Kennis van de overheid (gemeente / provincie / waterschap) Trends en ontwikkelingen in ruimte en infra (o.a. regierol) De rol van de junior adviseur (beheerder) en/of projectleider Ontwikkelen, realiseren en beheren van openbare ruimte en infrastructuur Integraal Projectmanagement (IPM-model), inclusief risicomanagement, omgevingsmanagement, contractmanagement en assetmanagement Projectfinanciën Adviesvaardigheden (binnen politiek-bestuurlijke omgeving) Persoonlijke ontwikkeling met Insights Discovery Project- en procesmanagementvaardigheden Effectief communiceren in je rol Project/verwonderopdrachten Intervisiesessies Workshops en sprekers Ook gaat hij of zij aan de slag met een zogenaamde verwonderopdracht, met als doel om tot een afdelingsbrede innovatie te komen. Tijdens en na de opleiding Ons jonge talent gaat graag voor u aan de slag. Hij of zij blijft tijdens de detachering in dienst van. Indien gewenst kunt u na een periode van een jaar de junior adviseur in dienst nemen of het contract verlengen.

6 Jong Talent Academy Binnen onze Jong Talent Academy ontwikkelen jonge toptalenten zich versneld tot waardevolle medewerkers binnen uw organisatie. Al twintig jaar verzorgen wij complete en uitdagende trainee- en talentprogramma s bij gemeenten, provincies en waterschappen. Tientallen overheidsorganisaties van klein naar groot gingen u al voor; honderden talenten startten hun carrière bij de overheid via. Wilt u meer weten over dit Talentprogramma? We gaan graag met u in gesprek! Bel met Guido Termont, Directeur Ruimte & Infra of mail naar Wij bundelen onze expertise en dragen zorg voor een kwalitatief hoogstaand en volledig programma rond het selecteren, opleiden, begeleiden en detacheren van jonge talenten bij én in de organisatie waarin zij aan het werk zijn. Dit doen wij vanuit gedegen kennis van de overheid, in samenwerking met universiteiten en hogescholen. Onze talenten bieden wij bovendien een digitaal leermanagementsysteem om eenvoudig kennis en ervaring te delen met andere jonge talenten. Ook organiseren we Jong Talent Events om ons jonge talent met elkaar in contact te brengen, te laten netwerken en om hen te inspireren. Dit alles zorgt voor een deskundige en inspirerende aanpak die gewaardeerd wordt door onze opdrachtgevers: in 2014 kwam uit onafhankelijk onderzoek naar voren dat wij, voor het vierde achtereenvolgende jaar, Dienstverlener voor de Overheid zijn. Een waardering waar wij oprecht trots op zijn. Kennis van de Overheid Diensten Advies Interim Werving & Selectie Mobiliteit Opleidingen Domeinen Sociaal Juridisch Ruimte & Vastgoed HRM Financiën Beste Dienstverlener voor de Overheid ADVIES INTERIM OPLEIDINGEN WERVING & SELECTIE MOBILITEIT AMSTERDAM DEN HAAG DEN BOSCH HAARLEM ZWOLLE

Van financieel talent naar Public Business Controller

Van financieel talent naar Public Business Controller Kennis van de Overheid Van financieel talent naar Public Business Controller Talentprogramma voor jonge professionals Investeer in de toekomst van uw financiële afdeling Junior talenten kunnen een bijzondere

Nadere informatie

Junior Wmo-professionals met open blik

Junior Wmo-professionals met open blik Kennis van de Overheid Junior Wmo-professionals met open blik Talentprogramma voor jonge professionals Investeer in de toekomst van uw afdeling Junior talenten kunnen een bijzondere rol spelen bij de transformatie

Nadere informatie

Jong Talent. om de nabije toekomst van onze maatschappij en - meer specifiek - uw organisatie vorm te geven.

Jong Talent. om de nabije toekomst van onze maatschappij en - meer specifiek - uw organisatie vorm te geven. Jong Talent Jong Talent Ze zijn er gelukkig volop. Jonge mensen die geloven in de publieke zaak en zich daarvoor willen inzetten. Startende hbo ers en academici die bewust kiezen voor een carrière bij

Nadere informatie

Kennis van de Overheid. Maatschappelijke opgaven vragen proactieve control. Van versnipperde ondersteuning naar public business control

Kennis van de Overheid. Maatschappelijke opgaven vragen proactieve control. Van versnipperde ondersteuning naar public business control Kennis van de Overheid Maatschappelijke opgaven Van versnipperde ondersteuning naar public business control Ontwikkelingen in het openbaar bestuur gaan zo snel en zijn dermate complex dat de traditionele

Nadere informatie

Kennis van de Overheid. Maatschappelijke opgaven vragen proactieve control. Van versnipperde ondersteuning naar public business control

Kennis van de Overheid. Maatschappelijke opgaven vragen proactieve control. Van versnipperde ondersteuning naar public business control Kennis van de Overheid Van versnipperde ondersteuning naar public business control Ontwikkelingen in het openbaar bestuur gaan zo snel en zijn dermate complex dat de traditionele controlfunctie met een

Nadere informatie

HR als business partner. Herpositionering HR cruciaal

HR als business partner. Herpositionering HR cruciaal HR als business partner Herpositionering HR cruciaal HR als business partner Dynamiek in de publieke sector De overheid is volop in ontwikkeling binnen een context die snel verandert. Hoe kan HR hierin

Nadere informatie

Project-, Programma- en AdviesCentrum. Resultaten die eruit springen PPAC

Project-, Programma- en AdviesCentrum. Resultaten die eruit springen PPAC Project-, Programma- en AdviesCentrum Resultaten die eruit springen PPAC Binnen Veiligheid en Justitie groeit het belang van projectmatig en programmatisch werken. Ook neemt de behoefte toe om medewerkers

Nadere informatie

PROFIEL. Financial Talent Program Ahold Europe

PROFIEL. Financial Talent Program Ahold Europe PROFIEL Financial Talent Program Mei 2011 Page 2 of 5 Bedrijfsprofiel - Algemeen ONDERNEMING Ahold heeft zijn wortels in de Zaanstreek, waar nog steeds het hoofdkantoor is gevestigd van Albert Heijn, Etos,

Nadere informatie

ICT Talent Management bij grote bedrijven. Author: Tim Roovers

ICT Talent Management bij grote bedrijven. Author: Tim Roovers ICT Talent Management bij grote bedrijven Author: Tim Roovers i Introductie Dit whitepaper wordt u aangeboden door EVG Start. EVG Start biedt jonge talenten een vliegende start van hun ICT management carrière

Nadere informatie

TTP NEXT ANDERS DENKEN, ANDERS DOEN

TTP NEXT ANDERS DENKEN, ANDERS DOEN TTP NEXT 2011/1 ANDERS DENKEN, ANDERS DOEN TRAINEES / PARTNERS AAN HET WOORD / RECRUIT, TRAIN, DELIVER / WEET WAAR JE AAN BEGINT / OPLEIDERS AAN HET WOORD / HET NIEUWE TTP 2 Inhoud COLOFON / INHOUD / Redactieteam

Nadere informatie

Facility Management vanuit het hart vanuit het hart

Facility Management vanuit het hart vanuit het hart a Vebego company ask Yask biedt echte oplossingen in Facility Management. We hebben niet alleen een helder verhaal, maar ook een heldere visie. Facility Management als kern van de zaak: Facility Management

Nadere informatie

ERK&OPLEIDING. Organisatieveranderingen. Management- en leiderschapsontwikkeling. Erkende maatwerkopleidingen. NCOI als kritische partner

ERK&OPLEIDING. Organisatieveranderingen. Management- en leiderschapsontwikkeling. Erkende maatwerkopleidingen. NCOI als kritische partner FEBRUARI 2012 - NUMMER 3 speciale uitgave VAN NCOI Opleidingsgroep ERK&OPLEIDING Organisatieveranderingen NCOI als kritische partner Management- en leiderschapsontwikkeling Case van Timeos Erkende maatwerkopleidingen

Nadere informatie

"Je bent de eigenaar van je eigen talenten"

Je bent de eigenaar van je eigen talenten VacatureMatch! Kijk hier voor de personeelsadvertenties >> De GemeenteBanen Krant van Nederland Uitgave 7 - december 2007 kandidaat belicht Sinds 1 juni is Marco Regeer (25) werkzaam bij de gemeente Zoetermeer...

Nadere informatie

het persoonlijk ontwikkelingsplan zestor

het persoonlijk ontwikkelingsplan zestor arbeidsmarkt- en opleidingsfonds hbo Handreiking HET PERSOONLIJK ONTWIKKELINGSPLAN ondersteuning bij de invoering van het Persoonlijk Ontwikkelingsplan 1 2 Handreiking HET PERSOONLIJK ONTWIKKELINGSPLAN

Nadere informatie

Duurzame trainingen in dienstverlening

Duurzame trainingen in dienstverlening Duurzame trainingen in dienstverlening Wat lees je in dit boek? Waarvoor kun je terecht bij PubliContact? 4 Wat gebeurt er allemaal in dienstverlening? 5 Waarom zou je kiezen voor PubliContact? 6 Hoe werkt

Nadere informatie

Expertisecentrum Plato. van werk-naar-werk en loopbaancoaching. Voor medewerkers

Expertisecentrum Plato. van werk-naar-werk en loopbaancoaching. Voor medewerkers Expertisecentrum Plato van werk-naar-werk en loopbaancoaching Voor medewerkers inhoud wij maken er werk van! 04 Onze dienstverlening voor jou 09 Loopbaanoriëntatie en Loopbaancoaching 05 over expertisecentrum

Nadere informatie

Opleiding Regisseur Openbare Ruimte

Opleiding Regisseur Openbare Ruimte Kennis van de Overheid Opleiding Regisseur Maak de slag van beheren naar regisseren Regisseren van de Er is minder geld beschikbaar voor het beheer en onderhoud van de. Tegelijkertijd willen gemeenten

Nadere informatie

Informatiebrochure voor bedrijven en organisaties

Informatiebrochure voor bedrijven en organisaties Informatiebrochure voor bedrijven en organisaties SAM& Brochure Organisaties 2012, SAM& Uitgegeven in eigen beheer Info@SAMEN.nu Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd,

Nadere informatie

trainen Doen wat werkt

trainen Doen wat werkt trainen Doen wat werkt Gewoon-Trainen combineert theoretische kennis met ruime werk- en trainingservaring bij zeer verschillende organisaties waardoor praktijkgerichte programma s ontstaan die tot veranderingen

Nadere informatie

INFORMATIE VOOR WONINGCORPORATIES

INFORMATIE VOOR WONINGCORPORATIES TRAINEEPROGRAMMA WONINGCORPORATIES TRAINEEPROGR TRAINEEPROGRAMMA WONINGCORPORATIES INFORMATIE VOOR WONINGCORPORATIES www.talentinhuis.nl traineeprogramma WONiNGCOrpOratieS Woningcorporaties zijn aantrekkelijke

Nadere informatie

Profiel. Directeur HRM LUMC. 30 maart 2015. Opdrachtgever LUMC

Profiel. Directeur HRM LUMC. 30 maart 2015. Opdrachtgever LUMC Profiel Directeur HRM LUMC 30 maart 2015 Opdrachtgever LUMC Voor meer informatie over de functie Lidewij Geertsma, Leeuwendaal Telefoon (070) 414 27 00 06 2900 47 23 Voor sollicitatie www.leeuwendaal.nl

Nadere informatie

Duurzame trainingen in dienstverlening

Duurzame trainingen in dienstverlening Duurzame trainingen in dienstverlening Inhoudsopgave Waarvoor kun je terecht bij PubliContact? 4 Hoe werkt ontwikkelen in dienstverlening? 7 Duurzaam ontwikkelmodel dienstverlening 9 De medewerker dienstverlening

Nadere informatie

Build your own Academy: Track Interim Management & Organisatieverandering. Tijdelijkheid van waarde maken

Build your own Academy: Track Interim Management & Organisatieverandering. Tijdelijkheid van waarde maken Build your own Academy: Track Interim Management & Organisatieverandering Tijdelijkheid van waarde maken Relevante ontwikkelingen Het inzetten van interim professionals in organisaties is inmiddels een

Nadere informatie

Kennis van de Overheid. Samenwerken met omgevingsdiensten? Richting goed opdrachtgeverschap. Training

Kennis van de Overheid. Samenwerken met omgevingsdiensten? Richting goed opdrachtgeverschap. Training Kennis van de Overheid Samenwerken met omgevingsdiensten? Training Inleiding Herkent u zich in de worsteling met uw rol als opdrachtgever van de omgevingsdienst? Gemeenten en provincies zijn immers zowel

Nadere informatie

Weten wat de mogelijkheden voor u zijn? U bent van harte welkom voor een vrijblijvend gesprek. Wij vertellen u graag meer!

Weten wat de mogelijkheden voor u zijn? U bent van harte welkom voor een vrijblijvend gesprek. Wij vertellen u graag meer! De juiste persoon op de juiste plek Zendijk brengt vraag en aanbod samen, of het nu gaat om uitzenden, payrollen of detacheren. Omdat onze mensen ruime praktijkervaring hebben, weten zij wat u belangrijk

Nadere informatie

www.ludenstraining.nl Trainingen voor Young Professionals

www.ludenstraining.nl Trainingen voor Young Professionals www.ludenstraining.nl Trainingen voor Young Professionals Rendement van talent Porties VAN GOED NAAR Ludens Talentontwikkeling is een jong trainingsbureau met veel ervaring. Wij zijn gespecialiseerd in

Nadere informatie

Aanbod OSA t.b.v. Sectorplan FCB 2014-2015

Aanbod OSA t.b.v. Sectorplan FCB 2014-2015 Aanbod t.b.v. Sectorplan FCB 2014-2015 I www.osa-amsterdam.nl 1 Inhoudsopgave Leren Solliciteren (groep)... 3 Leren solliciteren & succesvol op weg naar nieuw werk... 4 (combinatie groep/individueel)...

Nadere informatie

Zakelijke. dienstverlening. het hart van de kenniseconomie

Zakelijke. dienstverlening. het hart van de kenniseconomie Zakelijke dienstverlening het hart van de kenniseconomie 2 De zakelijke dienstverlening vervult een belangrijke rol in de Nederlandse economie. Zij draagt in belangrijke mate bij aan de ontwikkeling tot

Nadere informatie

Finance & Control. Opleidingenoverzicht. Postbachelor- en masteropleidingen

Finance & Control. Opleidingenoverzicht. Postbachelor- en masteropleidingen Finance & Control Opleidingenoverzicht Postbachelor- en masteropleidingen Een plaats op het erepodium! Wat zijn uw ambities? Beste lezer, Applaus en erkenning Uiteindelijk willen we allemaal applaus, erkenning

Nadere informatie

Geef kleur aan je loopbaan!

Geef kleur aan je loopbaan! West-Brabant WEST-BRABANT Klaar om je talent met de regio te delen? W EST-BRABANT Geef kleur aan je loopbaan! WEST-BRABANT WEST-BRABANT WEST-BRABANT W EST-BRABANT Maak kennis met de Professionals op www.smartwestbrabant.tk

Nadere informatie