Fiscaal Medewerker voor de Algemene Administratie van Fiscaliteit Deelname aan het project Talentontwikkeling Niveau C - Type Rosetta (contractueel)

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Fiscaal Medewerker voor de Algemene Administratie van Fiscaliteit Deelname aan het project Talentontwikkeling Niveau C - Type Rosetta (contractueel)"

Transcriptie

1 Fiscaal Medewerker voor de Algemene Administratie van Fiscaliteit Deelname aan het project Talentontwikkeling Niveau C - Type Rosetta (contractueel) Jobinhoud De Algemene Administratie van de Fiscaliteit verzekert de dienst inzake inkomstenbelastingen en btw met het oog op een rechtvaardige en juiste heffing van de belastingen en heffingen verschuldigd door particulieren, KMO's en grote ondernemingen. In het kader van het project Talentontwikkeling zoekt de FOD Financiën 30 medewerkers. Het project Talentontwikkeling wil inspelen op het tekort aan bachelorprofielen op de arbeidsmarkt. De FOD Financiën wil investeren in medewerkers die over de nodige talenten beschikken, maar niet over het gevraagde bachelordiploma. In samenwerking met Hogeschool Gent zal de FOD Financiën een opleidingstraject aanbieden aan 30 Rosetta-medewerkers van niveau C. Deze medewerkers, die tewerkgesteld worden bij de Algemene Administratie van Fiscaliteit, zullen de kans te krijgen om via het opleidingstraject een erkend bachelordiploma Bedrijfsmanagement optie Accountancy-Fiscaliteit te behalen. Nadien kunnen zij deelnemen aan statutaire selecties van niveau B. Via de hogeschool zal de medewerker onderstaande vakken volgen via e-learning: Studiejaar 1 Studiejaar 2 Studiejaar 3 Strategisch management Communicatie- en onderzoeksvaardigheden Algemeen, burgerlijk en handelsrecht Frans en taaltraining Frans Engels en taaltraining Engels Basisboekhouden en documenten Sociale wetgeving Bedrijfseconomische informatieverwerking Algemene inleiding in de fiscaliteit Algemeen en vennootschapsboekhouden Bedrijfsprocessen en software Projecten Accountancy Management Accountancy Financieel management Beroepsgerichte taaltraining Frans Beroepsgerichte taaltraining Engels Economie Vennootschapsrecht Boekhoudrecht en financiële analyse Externe rapportering International accounting Controleleer en deontologie Successie- en vermogensplanning Lokale, regionale en internationale fiscaliteit Update en voorbereiding op het beroep

2 Meer informatie over de opleiding aan de hogeschool vind je via deze link: Daarnaast zullen er interne opleidingen voorzien worden door de FOD Financiën. Deze omvatten onder andere een cursus personenbelastingen, btw en vennootschapsbelastingen. De fiscaal medewerker moet zelf instaan voor de kosten van de bacheloropleiding aan de hogeschool (studiegeld en pedagogisch materiaal inbegrepen). De kostprijs zal maximaal bedragen (3 jaar durende opleiding). Sollicitanten die vrijstellingen hebben op basis van eerder gevolgde opleidingen, zullen overeenkomstig minder moeten betalen voor de opleiding. De interne opleiding bij de FOD Financiën is volledig gratis. Taken Je organiseert je eigen werk en bepaalt uiteraard in samenspraak met je chef en collega s in welke volgorde je taken zal uitvoeren, wat belangrijk en wat dringend is. Je weet wat je doelstellingen zijn, zowel op de werkvloer als tijdens de opleiding. Je zorgt ervoor dat je taken en opdrachten voor de opleiding klaar zijn binnen de afgesproken deadlines. Je werkt nauwgezet en je controleert je eigen werk om fouten te vermijden. Je staat in voor de ondersteuning op o.a. administratief of boekhoudkundig vlak. Je voert duidelijk omschreven taken uit op vraag van je chef zoals het inbrengen en bijwerken van gegevens in geautomatiseerde systemen, het opvolgen van bepaalde activiteiten, secretariaatswerkzaamheden. Je hebt oog voor wat er gebeurt in je dienst, je ziet het werk en steekt spontaan de handen uit de mouwen. Je behandelt en volgt eenvoudige fiscale dossiers op. Je verzorgt de erbij horende correspondentie. Je stelt zelfstandig documenten op, zoals verslagen en pv s. Je past de geldende reglementering toe en zoekt indien nodig de correcte informatie op. Als contactpersoon ontvang je belastingplichtigen aan het loket en beantwoord je frequent voorkomende vragen via de telefoon. Aan rechthebbenden reik je attesten uit in verband met hun fiscale toestand (bijv. voor het verkrijgen van een studiebeurs). Je volgt een interne opleiding en een opleiding via e-learning met het oog op het behalen van het bachelordiploma Bedrijfsmanagement optie Accountancy-Fiscaliteit. Daarbij werk je aan taken en opdrachten die omvat zitten in je opleiding zowel tijdens als buiten de werkuren. Je kan 3 dagen per week besteden aan e-learning (telewerk of op de werkplaats). De 2 andere werkdagen volg je de interne opleidingen of voer je administratieve opdrachten uit op je werkplaats. Je bent leergierig en wil levenslang leren. Je volgt de cursussen die je worden aangeboden, je werkt je kennis en vaardigheden constant bij en benut je doorgroeimogelijkheden. Daarbij word je uiteraard gesteund door een goed uitgebouwd intern en extern opleidingssysteem met coaching. De opleidingen die je volgt maken daarbij gewoon deel uit van je dagtaak.

3 Profiel Maximum 22 jaar oud zijn (geboren in het jaar 1992 of later). Dit is een vereiste voor het toekennen van een Rosetta-contract type startbaanovereenkomst voor vier opeenvolgende jaren, mits goede evaluatie. Een gedrag hebben dat in overeenstemming is met de eisen van de beoogde betrekking Belg zijn Vereist diploma op de uiterste inschrijvingsdatum: o Getuigschrift uitgereikt na het slagen met vrucht van een zesde leerjaar van het secundair onderwijs met volledig leerplan o Getuigschrift van hoger secundair onderwijs of bekwaamheidsdiploma dat toegang verleent tot het hoger onderwijs o Diploma uitgereikt na het slagen voor het examen bedoeld in art. 5 van de wetten op het toekennen van de academische graden o Diploma of getuigschrift van het hoger secundair onderwijs voor sociale promotie, afgeleverd na een cyclus van tenminste zevenhonderd vijftig lestijden Vrijstellingen hebben in een economische of fiscale bacheloropleiding (voorbeeld : een kandidaat die reeds een jaar de richting Bedrijfsmanagement optie Accountancy-Fiscaliteit gevolgd heeft, maar nadien gestopt is met studeren en vrijstellingen heeft behaald gedurende zijn studie). Kandidaten die reeds vrijstellingen hebben zullen de voorkeur krijgen om geselecteerd te worden. Voldoende leerkrediet hebben. Je kan dit zelf controleren op Ingeschreven zijn als werkzoekende. Een uitgesproken interesse hebben voor fiscaliteit, boekhouding, juridische en financiële aangelegenheden. Cijferwerk schrikt je niet af. Troeven Je hebt een goede kennis van de meest courante informaticatoepassingen. Motivatie Een goede motivatie is noodzakelijk. Als kandidaat wordt er van je verwacht dat je het opleidingstraject met succes afrondt in combinatie met je werkzaamheden op kantoor. Het is daarom belangrijk om een goede motivatie te hebben om deel te nemen aan dit project. Tijdens de selectieprocedure wordt hier extra aandacht aan besteed.

4 Generieke competenties Opgelet! De competentie in het vet, wordt als heel belangrijk voor de job beschouwd. De eigen groei actief plannen en beheren in functie van zijn/haar mogelijkheden, interesses en ambities door het eigen functioneren kritisch in vraag te stellen en zich continu nieuwe inzichten, vaardigheden en kennis eigen te maken. Integer handelen in overeenstemming met de verwachtingen van de organisatie, vertrouwelijkheid respecteren, verbintenissen nakomen en elke vorm van partijdigheid vermijden. Interne en externe klanten op een transparante, integere en objectieve manier begeleiden, hen een persoonlijke dienstverlening leveren en constructieve contacten onderhouden. Omgaan met en zelfstandig oplossen van problemen, zoeken van alternatieven en uitvoeren van de oplossing. Beschikken over de inzet, de wil en de ambitie om resultaten te boeken en de verantwoordelijkheid op zich nemen voor de correctheid van ondernomen acties. Groepsgeest creëren en bevorderen door zijn/haar mening en ideeën te delen en door bij te dragen aan de oplossing van conflicten tussen collega's. Gericht analyseren van gegevens en kritisch beoordelen van informatie. Selectieprocedure 1. Screening van de deelnemingsvoorwaarden Er zal gecontroleerd worden of je effectief aan deelnemingsvoorwaarden voldoet zoals vermeld bij het onderdeel Profiel. Het is belangrijk om de bewijzen toe te voegen zoals vermeld in het inschrijvingsformulier. Indien je aan deze deelnemingsvoorwaarden beantwoordt, zal je worden uitgenodigd om deel te nemen aan de computertesten. 2. Selectietesten Er zullen selectietesten georganiseerd worden door de hogeschool om de kandidaten te screenen, bijvoorbeeld via een rekenkundige test. 3. Interview Op basis van de resultaten op de selectietesten, zullen er 60 kandidaten uitgenodigd worden voor een interview. Tijdens dit interview zullen de generieke competenties getest worden. De 30 beste kandidaten zullen geselecteerd worden. Er zal een laureatenlijst worden opgesteld die een jaar geldig blijft. Wij bieden Een opleidingstraject, waarbij je na het slagen op examens een bachelordiploma behaalt Een afwisselende, uitdagende job met mogelijkheid om kennis en capaciteiten uit te bouwen en jezelf bij te scholen tijdens de dagtaak. Je kan 3 dagen per week besteden aan e-learning met de mogelijkheid tot telewerk. Een contractuele functie (contact bepaalde duur), die jaarlijks verlengd wordt mits goede evaluatie De kans om, na het behalen van het bachelordiploma, een contract onbepaalde duur te krijgen en deel te nemen aan statutaire selectie niveau B (bachelorniveau) Een variabel uurrooster Uitgebreid opleidingsaanbod (te volgen tijdens de werkuren)

5 Voordelige hospitalisatieverzekering Gratis woon-werkverkeer met het openbaar vervoer Voordelen en interessante aanbiedingen via de Fed+-kaart Mogelijkheid voor een fietsvergoeding Allerlei sociale voordelen Solliciteren Je kan solliciteren via het inschrijvingsformulier op tot en met 28 september Meer informatie over de functie? Via of via het callcenter Talentontwikkeling: 02/

Selectie-assistent (m/v) (niveau C)

Selectie-assistent (m/v) (niveau C) Selectie-assistent (m/v) (niveau C) Bij de selectiedienst werkzaam binnen het rechtsgebied Gent Jobinhoud Profiel Werkgever Aanbod Deelnemingsvoorwaarden Solliciteren Kandidaten met een handicap Selectieprocedure

Nadere informatie

Administratief Deskundige Systeembeheer (één vacante plaats) NIVEAU B

Administratief Deskundige Systeembeheer (één vacante plaats) NIVEAU B Administratief Deskundige Systeembeheer (één vacante plaats) NIVEAU B Parket van de procureur des Konings te Halle Vilvoorde Jobinhoud Profiel Werkgever Aanbod Deelnemingsvoorwaarden Solliciteren Kandidaten

Nadere informatie

Accountancyfiscaliteit. bachelor via afstandsleren

Accountancyfiscaliteit. bachelor via afstandsleren Accountancyfiscaliteit bachelor via afstandsleren 03 Intro 04 Tewerkstellingsmogelijkheden 06 De opleiding 07 Afstandsleren 10 Programma 12 Inhoud opleidingsonderdelen 19 Studentenvoorzieningen en faciliteiten

Nadere informatie

Accountancyfiscaliteit. bachelor via afstandsleren

Accountancyfiscaliteit. bachelor via afstandsleren Accountancyfiscaliteit bachelor via afstandsleren 03 Intro 04 Tewerkstellingsmogelijkheden 06 De opleiding 07 Afstandsleren 10 Programma 12 Inhoud opleidingsonderdelen 19 Studentenvoorzieningen en faciliteiten

Nadere informatie

Accountancyfiscaliteit

Accountancyfiscaliteit accountancy-fiscaliteit opbouw Accountancyfiscaliteit Aangeboden op campus Aalst campus Mercator Gent De afstudeerrichting accountancy-fiscaliteit is een brede, maar tegelijkertijd zeer diepgaande praktijkgerichte

Nadere informatie

CHANNEL EXPERT (M/V)

CHANNEL EXPERT (M/V) Toerisme Vlaanderen werft aan met een werfreserve van 2 jaar in contractueel dienstverband: CHANNEL EXPERT (M/V) Afdeling: Entiteit: Niveau: Graad: Standplaats: Bestemmingspromotie Toerisme Vlaanderen

Nadere informatie

Business analist A2 Business process management (M/V)

Business analist A2 Business process management (M/V) Business analist A2 Business process management (M/V) voor de steundienst van het college van hoven en rechtbanken Jobinhoud Profiel Werkgever Aanbod Deelnemingsvoorwaarden Solliciteren Kandidaten met

Nadere informatie

Attaché Businessanalyse NIVEAU A2. Gemeenschappelijke steundienst bij het college van procureurs-generaal en het college van het openbaar ministerie

Attaché Businessanalyse NIVEAU A2. Gemeenschappelijke steundienst bij het college van procureurs-generaal en het college van het openbaar ministerie Attaché Businessanalyse NIVEAU A2 Gemeenschappelijke steundienst bij het college van procureurs-generaal en het college van het openbaar ministerie Jobinhoud Profiel Werkgever Aanbod Deelnemingsvoorwaarden

Nadere informatie

Daartoe wordt veel vrijheid geboden om initiatief te nemen en daarom zijn wij op zoek naar een enthousiaste en innovatieve medewerker.

Daartoe wordt veel vrijheid geboden om initiatief te nemen en daarom zijn wij op zoek naar een enthousiaste en innovatieve medewerker. 1 Attaché Business intelligence expert (niveau A2 ) voor de gemeenschappelijke steundienst bij het College van procureursgeneraal en het College van het Openbaar Ministerie (m/v) Jobinhoud Profiel Werkgever

Nadere informatie

MANAGING EDITOR (M/V)

MANAGING EDITOR (M/V) Toerisme Vlaanderen werft aan met een werfreserve van 2 jaar in contractueel dienstverband:: MANAGING EDITOR (M/V) Afdeling: Entiteit: Niveau: Graad: Standplaats: Bestemmingspromotie Toerisme Vlaanderen

Nadere informatie

2 Productmanagers Flanders for Foodies (M/V) (Productmanager eet-, drink- en tafelcultuur)

2 Productmanagers Flanders for Foodies (M/V) (Productmanager eet-, drink- en tafelcultuur) Toerisme Vlaanderen werft aan, met een werfreserve met rangschikking van 2 jaar in contractueel dienstverband: 2 Productmanagers Flanders for Foodies (M/V) (Productmanager eet-, drink- en tafelcultuur)

Nadere informatie

SAMENSTELLING VAN EEN STATUTAIRE/CONTRACTUELE WERVINGSRESERVE VOOR DE FUNCTIE VAN BOEKHOUDER WELKE ZIJN DE VOORWAARDEN VOOR AANWERVING?

SAMENSTELLING VAN EEN STATUTAIRE/CONTRACTUELE WERVINGSRESERVE VOOR DE FUNCTIE VAN BOEKHOUDER WELKE ZIJN DE VOORWAARDEN VOOR AANWERVING? SAMENSTELLING VAN EEN STATUTAIRE/CONTRACTUELE WERVINGSRESERVE VOOR DE FUNCTIE VAN BOEKHOUDER ALGEMENE VOORWAARDEN 1. u bent onderdaan van een EU-lidstaat, van een lidstaat van de Europese Economische Ruimte

Nadere informatie

De Vlaamse Belastingdienst maakt deel uit van het Vlaams ministerie van Financiën en Begroting.

De Vlaamse Belastingdienst maakt deel uit van het Vlaams ministerie van Financiën en Begroting. SELECTIEREGLEMENT Financieel beheerder (m/v) Beleidsdomein: Financiën en Begroting Agentschap Vlaamse Belastingdienst Afdeling: Inning en regelgeving Statutaire functie, rang C1 Graad: medewerker Standplaats:

Nadere informatie

Deskundige boekhouder brandweerzone Waasland contractueel, voltijds, B1-B2-B3

Deskundige boekhouder brandweerzone Waasland contractueel, voltijds, B1-B2-B3 De stad SINT-NIKLAAS is een moderne centrumstad met meer dan 72.000 inwoners. Wij organiseren in opdracht van de brandweerzone Waasland een wervingsprocedure en leggen een wervingsreserve aan voor: Deskundige

Nadere informatie

De Raad voor Vergunningsbetwistingen werft aan in contractueel dienstverband met een contract van onbepaalde duur: GRIFFIEMEDEWERKERS

De Raad voor Vergunningsbetwistingen werft aan in contractueel dienstverband met een contract van onbepaalde duur: GRIFFIEMEDEWERKERS De Raad voor Vergunningsbetwistingen werft aan in contractueel dienstverband met een contract van onbepaalde duur: GRIFFIEMEDEWERKERS (M/V) Niveau: Graad: Standplaats: B1 Deskundige Koning Albert II-laan

Nadere informatie

COÖRDINATOR EPALE VLAANDEREN (V/M)

COÖRDINATOR EPALE VLAANDEREN (V/M) Het departement Onderwijs en Vorming werft aan in contractueel dienstverband een COÖRDINATOR EPALE VLAANDEREN (V/M) Afdeling Europese programma s een leven lang leren Niveau A 111 Graad adjunct van de

Nadere informatie

Jurist DG Gezondheidszorg (m/v)

Jurist DG Gezondheidszorg (m/v) Jurist DG Gezondheidszorg (m/v) JOBINHOUD Je bent verantwoordelijk voor het behandelen van juridische vragen en het geven van juridisch advies in de sectoren waarin het agentschap Zorg en Gezondheid actief

Nadere informatie

KANTOOR, ORGANISEREN & ADMINISTRATIE

KANTOOR, ORGANISEREN & ADMINISTRATIE KANTOOR, ORGANISEREN & ADMINISTRATIE ECONOMIE & DIENSTVERLENING Bedrijfs- of financieel administratief medewerker Assistent-accountant Salaris- of bedrijfsadministrateur Juridisch medewerker sociale zekerheid

Nadere informatie

KHLim NEXT. Departement Handelswetenschappen & Bedrijfskunde

KHLim NEXT. Departement Handelswetenschappen & Bedrijfskunde KHLim NEXT 2014 2015 Departement Handelswetenschappen & Bedrijfskunde Bachelor Bedrijfsmanagement: Accountancy - Fiscaliteit Avondonderwijs gecombineerd met distance learning Flexibel traject, eigen tempo

Nadere informatie

Aanwervingsexamen stafmedewerker financiën / boekhouder

Aanwervingsexamen stafmedewerker financiën / boekhouder per/infosmfin/03.02.2015 Aanwervingsexamen stafmedewerker financiën / boekhouder Personeelsdienst Gemeenteplein 2, 8790 WAREGEM T 056 62 12 19 F 056 62 12 23 vacatures@waregem.be www.waregem.be Openingstijden

Nadere informatie

Competentiemanagement bij de federale overheid

Competentiemanagement bij de federale overheid Competentiemanagement bij de federale overheid Competentieprofielen Basis Leidinggevend A4 December 2009 LEIDINGGEVEND A4 1/ BASISPROFIEL Tabel informatie begrijpen taken Taken uitvoeren Leidinggevend

Nadere informatie

{ Boekhouden } Volwassenenonderwijs

{ Boekhouden } Volwassenenonderwijs Volwassenenonderwijs { Boekhouden } Het Perspectief / Nonnemeersstraat 15 / 9000 Gent T - 09 267 12 99 of 09 267 12 53 / - ann.dhooghe@hetperspectief.net Inhoud Een welkom perspectief... 2 Wat is hoger

Nadere informatie

MEDEWERKER CREATIEF EUROPA DESK MEDIA (M/V)

MEDEWERKER CREATIEF EUROPA DESK MEDIA (M/V) Het Departement Cultuur, Jeugd, Sport en Media werft aan in contractueel dienstverband: MEDEWERKER CREATIEF EUROPA DESK MEDIA (M/V) Beleidsdomein: Niveau: Graad: Standplaats: Cultuur, Jeugd, Sport en Media

Nadere informatie

INFORMATIEBUNDEL. ADMINISTRATIEF HOOFDMEDEWERKER Gemeente Sint-Martens-Latem

INFORMATIEBUNDEL. ADMINISTRATIEF HOOFDMEDEWERKER Gemeente Sint-Martens-Latem INFORMATIEBUNDEL ADMINISTRATIEF HOOFDMEDEWERKER Gemeente Sint-Martens-Latem Inschrijvingsformulier Administratief Hoofdmedewerker Naam Voornaam Straat + Nummer Gemeente + Postcode Telefoonnummer E-mailadres

Nadere informatie

Materiespecialist financiën (M/V)

Materiespecialist financiën (M/V) De Vlaamse Landmaatschappij werft aan in contractueel dienstverband: Materiespecialist financiën (M/V) Afdeling: Algemene Diensten Graad en rang: adjunct van de directeur, A1 Standplaats: Brussel Vacaturenummer:

Nadere informatie

1 ONTWIKKELAAR DATAWAREHOUSE EN RAPPORTERING (DWH) (M/V)

1 ONTWIKKELAAR DATAWAREHOUSE EN RAPPORTERING (DWH) (M/V) Het agentschap Vlaamse Belastingdienst werft aan in contractueel dienstverband: 1 ONTWIKKELAAR DATAWAREHOUSE EN RAPPORTERING (DWH) (M/V) Afdeling: Beleidsdomein: Niveau: Graad: Standplaats: Dienstencentrum

Nadere informatie

CENTRUMREGLEMENT DEEL: CURSISTENREGLEMENT SOCIALE EN ZORGOPLEIDINGEN

CENTRUMREGLEMENT DEEL: CURSISTENREGLEMENT SOCIALE EN ZORGOPLEIDINGEN VZW VOMIL CVO VSPW-HASSELT CAMPUS DE LAZARIJ CENTRUMREGLEMENT DEEL: CURSISTENREGLEMENT SOCIALE EN ZORGOPLEIDINGEN Vzw VOMIL CVO VSPW-Hasselt Blijde Inkomststraat 36 3500 Hasselt Tel: 011 25 49 75 directie@vspwhasselt.be

Nadere informatie

TECHNISCH RAADGEVERS GOEDKEURING VOERTUIGEN

TECHNISCH RAADGEVERS GOEDKEURING VOERTUIGEN Het Departement Mobiliteit en Openbare Werken werft aan in contractueel dienstverband (contract bepaalde duur tot 31 december 2016): TECHNISCH RAADGEVERS GOEDKEURING VOERTUIGEN Beleidsdomein: Afdeling:

Nadere informatie

Solliciteer bij. OCMW Gent. en bepaal je eigen toekomst. een hart voor Gent, een hart voor je job

Solliciteer bij. OCMW Gent. en bepaal je eigen toekomst. een hart voor Gent, een hart voor je job Solliciteer bij OCMW Gent en bepaal je eigen toekomst een hart voor Gent, een hart voor je job Op zoek naar een uitdagende job? OCMW Gent een vat vol kansen! een hart voor Gent, een hart voor je job Inhoudstafel

Nadere informatie

ICT-DESKUNDIGE ICT-ONTWIKKELAAR -.NETPROGRAMMEUR (M/V)

ICT-DESKUNDIGE ICT-ONTWIKKELAAR -.NETPROGRAMMEUR (M/V) ICT-DESKUNDIGE ICT-ONTWIKKELAAR -.NETPROGRAMMEUR (M/V) BRUSSEL RIJKSDIENST VOOR ZIEKTE- EN INVALIDITEITSVERZEKERING (RIZIV) ANG07810 Functiecontext De Rijksdienst voor Ziekte- en Invaliditeitsverzekering

Nadere informatie